2
Devetnaesti dan sukoba izraelske vojske i Hamasa, pogođena zgrada u gradu blizu Tel Aviva
U Gazi više od - 7 000 poginulih!

    Devetnaesti dan sukoba izraelske vojske i Hamasa. Izraelska vojska izvela djelimičnu ciljanu operaciju u sjevernom dielu Gaze. IDF napominje da je operacija dio pripreme graničnog područja za "sljedeću fazu rata", koja bi trebalo da ukuljučuje punu kopnenu ofanzivu. Savjet bezbjednosti UN ponovo nije izglasao rezolucije SAD i Rusije u kojima se poziva na prekid sukoba u Pojasu Gaze, kako bi se dopremila humanitarna pomoć. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu ponovio da će doći do kopnene operacije. Situacija napeta i na Zapadnoj obali poslije upada jevrejskih doseljenika u jedno palestinsko selo.

Izraelska vojska izvela je ‘relativno veliki’ kopneni upad u Pojas Gaze tokom noći, kako bi napala položaje Hamasa, prema radiju izraelske vojske.
Predstavnički dom Kongresa SAD, koji je juče dobio novog predsjednika, republikanca Majka Džonsona, odmah potom je usvojio rezoluciji podrške Izraelu.
Sirene u Aškelonu, Ašdodu i Netivotu

Oglasile su se sirene za vazdušnu opasnost u Aškelonu, Ašdodu i Netivotu, prenosi Tajms of Izrael.

Aškelon, koji se nalazi na jugu Izraela, bio je jedan od prvih pogođenih gradova na početku sukoba.

;;-IDF: Ubijen još jedan komandant Hamasa

Izraelske odbrambene snage saopštile su da su pogodile i ubile šefa Hamasovog raketne formacije za Kan Junis, Hasana el Abdulaha.
IDF kaže da je vazdušni napad izveden nakon obavještajnih informacija o Abdulahovom mjestu gdje se nalazi, koje su prikupile bezbjednosna agencija Šin Bet i izraelska Uprava za vojnu obavještajnu službu.
Dodaje se da su borbeni avioni napali i ubili još nekoliko pripadnika Hamasa i uništili nekoliko lokacija koje pripadaju toj grupi u Pojasu Gaze.
Više od 7.000 poginulih u Gazi, 1.650 se vodi kao nestalo
Ministarstvo zdravlja u Gazi koje kontroliše Hamas saopštilo je da je više od 7.000 stanovnika Gaze ubijeno u napadima izraelske vojske.
Prema izvještaju među poginulima je 2.913 djece i 1.709 žena.
Navodi se i da se 1.650 osoba vodi kao nestalo, za koje se pretpostavlja da su ostale pod ruševinama.
Raketa pogodila stambenu zgradu u centralnom Izraelu
U današnjem raketnom napadu na centralni dio Izraela, pogođena je zgrada u gradu Petah Tikva koji se nalazi na desetak kilometara istočno od Tel Aviva i pripada izraelskom Centralnom distriktu.





Posjeta : 69