2
eMDe Alijansa i više crnogorskih udruženja
Bojkotovati lažni popis - cilj je fabrikovanje broja Srba u Crnoj Gori!

    - Donesena je jednoglasna odluka da se predstojeći popis u Crnoj Gori u potpunosti bojkotuje, saopštila je eMDe Alijansa - Zajednica crnogorskih udruženja u SR Njemačkoj, uz podršku više crnogorskih udruženja i Zajednica širom svijeta.

Članom 3. zakona o predstojećem popisu u Crnoj Gori, koji je usvojila nepatriotska i prosrpska skupštinska većina, propisano je da će popisom biti obuhvaćeni: "crnogorski državljani koji imaju prebivalište ili boravište u Crnoj Gori bez obzira da li su prisutni umjestu stanovanja ili privremeno borave u drugom mjestu u Crnoj Gori ili u drugoj državi“.
Ovim povodom su udruženja i drugi organizovani oblici djelovanja crnogorske dijaspore i iseljenika u inostranstvu, kao i istaknuti pojedinci patriotske orijentacije koji privremeno borave van Crne Gore, obavili sveobuhvatne i inkluzivne konsultacije.
Donesena je jednoglasna odluka da se predstojeći popis u Crnoj Gori u potpunosti bojkotuje. Cilj ovog popisa nije utvrđivanje relevantnih statističkih podataka, već jedino i isključivo fabrikovanje broja Srba u Crnoj Gori, a sve u cilju promjene ustavno-političkog karaktera države Crne Gore u svrhu njenog porobljavanja i potčinjavanja od strane Srbije.
U predstojećem lažnom popisu crnogorska dijaspora i iseljenici na privremenom boravku van Crne Gore ne žele i neće učestovati i ovim putem pozivaju sve slobodoumne građane Crne Gore, patriote svih nacija i političkih i vjerskih opredjeljenja, da bojkotuju ovaj popis odnosno da odbiju dati podatke o članovima familije koji privremeno borave van Crne Gore - naveli su u saopštenju




Posjeta : 122