Sedmica - Društvo

2
Rekli su - demokratski senator, član senatskih pododbora za vanjsku politiku i odbranu i predsjedavajući Odbora za pravdu Dik Durbin
Destabilizacija Crne Gore - neće im proći!
    -Znamo za ulogu SPC, državnog vrha Srbije preko svojih agenata iz BIA, među kojima ima i istaknutih pojedinaca iz nove vlasti u Crnoj Gori. Znamo u Vašingtonu i za ogromne količine novca koje su preko SPC ubačene iz Srbije i Rusije, sve u cilju destabilizacije Crne Gore, a na taj način i NATO I EU. Svjesni smo potpuno da zvanični Beograd pokušava izazvati u Crnoj Gori situaciju, kakvu je već izazvao u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Kosovu 90-ih godina prošlog vijeka. Ta im namjera neće poći za rukom - rezolutan je je demokratski senator, član senatskih pododbora za vanjsku politiku i odbranu i predsjedavajući Odbora za pravdu Dik Durbin. 
 
1
Odlazak legenndarnog kantautora, "panonskog mornara"
Preminuo Đorđe Balašević!
    Legendarni kantautor Đorđe Balašević preminuo je tokom lečenja od kovida 19 na Kliničkom centru Vojvodina. 
 
1
Sabor Srpske pravoslavne crkve
Novi mitropolit - mitropolit Porfirije!
    Na Saboru Srpske pravoslavne crkve (SPC) za novog 46. patrijarha izabran je mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije. 
 
0
Bivši američki diplomata Kurt Voker
NATO spreman - da brzo reaguje!
    -NATO i Sjedinjene Države pažljivo će pratiti imenovanja u bezbednosnom i vojno-obaveštajnom sektoru u Crnoj Gori - kazao je bivši američki diplomata Kurt Voker.  
 
1
Otvoreni telegram književnika Žarka Dragićevića ministarki zdravlja
Radi se o - posrbljavanju "srpskog sveta"!
    Nerazumne odluke Vlasti u CG pokazuju da se nalogodavac odluka nalazi na drugom mjestu.Očigledno je da nerazumnost tih odluka nije žrtvena obaveza prema vjeri,već se radi o paktu i političkom ugovoru sa protokolom SPC o posrbljavanju tkz.“srpskog sveta“ 
 
1
Drugi pišu - Šeki Radončić
Krivokapić za ”orden spreman”!
    Za zaboravne ili neupućene: osnivači Republike Srpske, osuđeni ratni zločinci Radovan Karadžić, Momčilo Krajišnik i Ratko Mladić, baš kao i njihovi politički i ideološki nasljednici 9. januar su slavili ili slave kao „dan državnosti“ Republike Srpske. 
 
1
Objelodanila predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović
Krivokapić čestitao - neustavni Dan RS!
    Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić čestitao je telefonski predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović čestitao Dan RS, ali bez zvanične objave da je to učinio kao državnik… 
 
0
Jedanaest mjeseci od pojave bezimenog virusa
Nijesmo do kraja upoznali - "nevidljivog"!
    Kada je Kina prvi put prijavila slučajeve koronavirusa Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO) 31. decembra 2019. godine, to je opisano kao nova, misteriozna virusna upala pluća. Tada virus nije imao ni ime. I dalje čovečanstvo ne zna dosta toga o njemu, ali simptome smo, čini se, apsolvirali, iako nisu kod svakog pojedinca potpuno isti. 
 
0
Advokat za ljudska prava Aleksandar Olenik
Spremaju - crnogorski scenario!
    Advokat za ljudska prava Aleksandar Olenik ocijenio je da se povodom vijesti da vladika Grigorije priprema "srpskog Krivokapića" potvrđuje da "bojkotaška – pravovjerna opozicija", sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), sprema "crnogorski scenario". 
 
0
Nakon sinoćnjih objava odlazećeg predsjednika SAD
Tramp blokiran - na Facebooku i Instagramu!
    Nakon sinoćnjih objava odlazećeg predsjednika SAD Donalda Trampa u vezi sa neredima ispred i u zgradi Kongresa u Vašingtonu, i blokade Fejsbuka, oglasio se i osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg, koji kaže da je šokiran događanjima u posljednja 24 sata, i da to jasno pokazuje da Tramp namjerava da iskoristi preostalo vrijeme na funkciji da podrije mirnu i zakonitu tranziciju vlasti svom nasljedniku Džou Bajdenu. 
 
0
Piše: Bivši predsjednik Liberalnog saveza Crne Gore Miodrag Živković (preuzeto sa profila Živkovića sa društvene mreže Faceboo)
Svetosavska vjera u Crnoj Gori
    Možda pravoslavni Božić i nije pravi dan da se o ovome piše. Možda, ja kao agnostik, koji komunicira sa bogom direktno, bez "njegovih" samozvanih predstavnika na zemlji nijesam prava osoba da o tome piše, ali ipak ću se usuditi da, baš na ovaj dan i sa svojim svjetonazorima napišem nekoliko riječi.  
 
2
Prema radiju "Slobodna Evropa"
Knežević traži odštetu - 500 miliona!
    Biznismen Duško Knežević obavijestio je Vladu Crne Gore o pokrenutoj arbitražnoj parnici kojom traži 500 miliona eura obeštećenja. Kneževićeva kompanija "Atlas grupa" traži issplatu štete od države Crne Gore koja je nastala nezakonitim uvođenjem stečaja u dvijje banke od Centralne banke Crne Gore i nezakonitim postupanjem državnih organa u kompleksu Meljine - prenosi radio "Slobodna Evropa".  
 
2
Priznanje Udruženja Crnogoraca Srbije "Krstaš"
Za očuvanje identiteta - nagrada Bojoviću!
    Episkop Crnogorske pravoslavne crkve Boris Bojović ovogodišnji je dobitnik nagrade "Da je vječna Crna Gora – Milorad Mido Vujošević", koja predstavlja najznačajnije priznanje Udruženja Crnogoraca Srbije "Krstaš". 
 
0
Po izboru Vlade Crne Gore
Vučić čestitao Krivokapiću!
    Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas novoizabranom predsjedniku Vlade Crne Gore Zdravku Кrivokapiću i poručio da će Crna Gora u Srbiji imati iskrenog partnera. 
 
0
Potpredśednik Savjeta Mitropolije CPC Stevo Vučinić o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti
Članovi sporni - samo za veleizdajnike!
    -Njegova Vlada, odnosno skupštinska većina, ima namjeru da aktuelni Zakon o slobodi vjeroispovijesti liši tri člana koje drži spornim. Sporni su samo za veleizdajnike i kvislinge kakvih smo u istoriji imali na pretek. Taj svijet koji danas dominira Skupštinom, drži se naopake moralne ljestvice, oglašavajući izdaju u korist stranih država poželjnom i modelom ponašanja koji treba da slijedi cijelo društvo. U ovom slučaju, napala je ta tri člana jer temelje pravni osnov da se nezakonito prepisana crkvena imovina na Beogradsku patrijaršiju, indirektno na državu Srbiju, ponovo uzakoni na crnogorsku državu. 
 
0
Analitičari Pol Mekarti i Danijel Server o odnosima Crne Gore i Srbije
Nova vlada biće - više "prijateljska"!
    VAŠINGTON — Odnosi Crne Gore i Srbije će se poboljšati nakon što nova crnogorska vlada preuzme dužnost - ocijenio je regionalni direktor za Evropu Međunarodnog republikanskog instituta (IRI) Pol Mekarti. Profesor na Univerzitetu Džons Hopkins Danijel Server takođe smatra da će nova vlada u Podgorici biti više "prijateljska" prema Beogradu. 
 
3
Mandatar za sastav Vlade Crne Gore dostavio ekspoze Skupštini Crne Gore
Zadatak vlade - ostaviti bolju državu!
    -Zadatak nove Vlade biće da državu ostavi “uređenijom, boljom i bogatijom”, optužujući odlazeću vlast za zatečeno stanje koje je okarakterisao kao “svojevrsni državni udar” - naveo je Zdravko Krivokapić, mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore u ekspozeu koji je dostavio Skupštini Crne Gore. 
 
2
Ministarstvo spoljnjih poslova Srbije uzvratilo je na recipročan način
Tarzan nepoželjan u Beogradu!
    Povodom proglašenjja ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori, Vladimira Božovića personom non grata, Ministarstvo spoljnjih poslova Srbije postupilo je na recipročan način - proglasila je Tarzana Miloševića, ambasadora Crne Gore u Beogradu, za "nepoželjnog".  
 
0
Izbori u SAD
Bajden novi predsjednik!
    Džozef Bajden, kandidat Demokratske stranke, pobjednik je američkih presjedničkih izbora, objavili su AP, Reuters, CNN, ABC, CBS, NBC i FOX. Ta informacija zasnovana je na projekciji izbornog rezultata u državi Pensilvanija u kojoj je kandidat demokrata osvojio 20 elektorskih glasova. Time je, prema izbornim projekcijama Bajden osvojio ukupno 273 elektorskih glasova. Na osnovu za sada prebrojanih glasova republikanski kandidat Donald Tramp osvojio je 214 elektorskih glasova. 
 
0
Napeto čekanje rezultata predsjedničkih izbora u SAD
Bajden "na pragu" - Bijele kuće!
    Džo Bajden na pragu je pobjede u trci za Bijelu kuću pred Donaldom Trampom, ali sporo prebrojavanje glasačkih listića i dalje drži Ameriku i svijet u neizvjesnosti tri dana poslije glasanja. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|