1
Za Antenu M piše: Stevan Perović - Poziv na povratak identitetu i evropskom putu
Probudi se, Crna Goro!

    Danas, kada se naš identitet i istorija pokušavaju izbrisati i zaboraviti, vrijeme je da se prisjetimo svojih korijena i obnovimo našu unutarnju snagu. Nema zemlje bez naroda, a nema ni naroda bez istorije. Mi smo Crnogorci, i naša istorija je naša duša.

Vjekovima smo prolazili kroz mnoge izazove, ali smo uvijek ostali jedinstveni i nepokolebljivi u odbrani našeg suvereniteta. U našoj borbi za slobodu i nezavisnost, čuveni Njegoš je učio da se u jedinstvu krije snaga. Danas, u ovim teškim vremenima, ta ista poruka ima još veći značaj. Samo kroz jedinstvo, solidarnost i zajedničko djelovanje možemo sačuvati našu istoriju i identitet od zaborava.
Kroz prošlost smo prolazili kroz mnoge iskušenja i teške trenutke, ali smo uvijek iz njih izlazili kao pobjednici. Izgradili smo svoju državnost, odbranili svoju slobodu, a naša kultura i tradicija su inspiracija za mnoge generacije. Naša duša je ispunjena junaštvom, hrabrošću i nepokolebljivom voljom.
Danas, više nego ikada, naša Crna Gora i njen narod trebaju da se oslone na svoju istoriju i identitet. Trebamo se boriti za našu nezavisnost, za našu slobodu i dostojanstvo, jer to su vrijednosti koje su nam duboko usađene u dušu. Nikada ne smijemo dopustiti da se zaboravi ko smo i odakle dolazimo, jer to bi značilo izgubiti dio sebe.
U ovim teškim vremenima, vrijeme je da se ujedinimo i ponovo pokažemo svoju snagu. Neka nam Njegoš bude inspiracija, a naša istorija ponos. Neka nam ona bude putokaz u budućnost, i neka nam pomogne da sačuvamo svoj identitet i dostojanstvo. Jer, Crnogorci uvijek izranjaju iz pepela, jači i odlučniji nego ikad prije. Zajedno, možemo prevazići sve izazove i sačuvati našu istoriju i identitet za buduće generacije.
Zato, Crnogorci, budimo ponosni na svoju istoriju, svoje junake i sve što smo kao narod postigli. Vrijeme je da se probudimo, okrenemo se budućnosti i krenemo naprijed. Sada je trenutak da se okrenemo ka Evropi, ka modernom društvu koje će biti zasnovano na demokratskim vrijednostima, slobodnom tržištu i poštovanju ljudskih prava.
Pridružimo se zajednici evropskih naroda i stvorimo bolju budućnost za sve građane Crne Gore. Ujedinimo se, jer samo zajedno možemo stvoriti društvo u kojem će svi imati jednake šanse i prilike. Zajedno, možemo osigurati da se Crna Gora razvija u demokratskom i prosperitetnom pravcu.
Ovo nije vrijeme za strah, već za hrabrost. Neka nam junaštvo i snaga naših predaka budu inspiracija i vodilja u ovoj novoj borbi. Naša zemlja je prebogata resursima, ali ona je još bogatija svojim ljudima. Okrenimo se jedni drugima, podržimo se i zajedno krenimo naprijed.
Zato, Crnogorci, dignimo glave i ujedinimo se. Neka naša zastava bude simbol našeg jedinstva i snage. Neka nam istorija bude inspiracija, a Evropa cilj. Ovo je trenutak da se pokažemo kao narod koji je uvijek spreman za nove izazove i pobjede. Neka nam ova borba bude novo poglavlje u istoriji Crne Gore, u kojem ćemo svi biti pobjednici.
Budimo ponosni na svoj identitet, na svoju istoriju i na našu Crnu Goru. Neka budućnost bude u našim rukama, a naša snaga u jedinstvu. Zajedno, krenimo naprijed ka svjetlijoj budućnosti za sve građane Crne Gore.




Posjeta : 177