0
Opasan trend zavladao među tinejdžerima u Podgorici
Djeca se - samopovrijeđuju!

    Majka učenice završnog razreda jedne podgoričke osnovne škole dobila je poziv da hitno dođe kod direktora te obrazovne ustanove.
Nepunih pola sata kasnije, u kabinetu direktora, zatekla je svoju ćerku krvavih ruku - izrezala se žiletom.
Opasan trend zavladao među tinejdžerima u Podgorici, ožiljci na tijelu - poziv su u pomoć. Ministarstvo i psiholozi ističu da je u rešavanju problema neopšhodna saradnja roditelja i škole!


Pokušavajući da reši problem sa svojim detetom, otkrila je da se ta tinejdžerka već mesecima reže žiletom, da to čine i brojne njene vršnjakinje... Psihijatri specijalizovani za djecu i adolescente pokušali su da pomognu, ali se višemesečna agonija okončala bez dijagnoze.
Djevojčica je, nastavljajući uporno da se samopovređuje, bila hospitalizovana na psihijatrijskoj klinici van države.
Na putu rešavanja problema, majka te devojčice tvrdi da je otkrila da je trend rezanja u crnogorskim osnovnim i srednjim školama zavladao pre tri godine.
To je u razgovoru za Vijesti, potvrdila i psihološkinja Radmila Stupar Đurišić, ističući da njeno iskustvo pokazuje da se u najvećem broju slučajeva radi o nezdravom mehanizmu odbrane od bola, srama ili nekog osećaja krivice za trenutna dešavanja, ali da se dešavaju i simulacije.
Informaciju o tome, međutim, Ministarstvo prosvete dobilo je, kako tvrde, pre desetak dana od novinarke "Vijesti" - kroz poslata pitanja.
Naknadno im je i sagovornica "Vijesti" predočila gotovo sve što je saznala, osim imena djece koja se samopovrijeđuju.




Posjeta : 153