0
OIK saopštila konačne rezultate
Apsolutna vlast - Albanskom forumu!

    Izlaznost na današnjim izborima bila je 66,63, a rezultati su sljedeći: 18 mandata Albanski forum (AA-DSA-Nacionalna unija Albanaca), 12 mandata DPS, Demokratska Crna Gora -1 mandat i SDP-Pokret za Tuzi takođe - 1 madat - OIK Tuzi saopštila je da je glasačko pravo imalo je 12.387 građana, koji su glasali na 30 biračkih mjesta.

- Demokratska partija socijalista izražava zadovoljstvo što su izbori u Tuzima prošli u atmosferi tolerancije i međusobnog uvažavanja političkih konkurenata - saopštio je portparol i poslanik DPS Miloš Nikolić.

Đeljošaj: praznik demokratije


Apsolutno mislim da je danas praznik demokratije za čitavu Crnu Goru i za Opštinu Tuzi - ocijenio je za Pobjedu lider Albanske alternative Nik Đeljošaj, nakon što su preliminarni rezultati pokazala da je lista Albanski forum osvojila 18 mandata, odnosno 51,83 odsto glasova na lokalnim izborima.
Aktuelni predsjednik Opštine Tuzi rekao je da je na demokratski i miran način sve proteklo, da su građani odlučili da vrednuju ono što su uradili do sada, odnosno da imaju povjerenje da razvijaju opštinu onako kao što su obećali.
Najavio je da nastavljaju od sjutra da ispunjavaju obećano.
Pobjedu slave u jednom restoranu i Đeljošaj kaže da je pozvao i one koji su drugačije glasali da im se pridruže.
- Svi treba da poštujemo demokratske procese, onaj ko ima najviše glasova pobjeđuje, svi mi zajedno sjutra nastavljamo da živimo zajedno - zaključio je Đeljošaj.

Demokrate zadovoljne izbornim rezultatom


Predsjednik Demokrata Crne Gore, Aleksa Bečić kaže da su zadovoljni izbornim rezultatom. "Odličan rezultat na lokalnim izborima u Tuzima", navodi se u saopštenju iz medijskog pula ove stranke. Ostvarili smo rast od 80% u odnosu na lokane izbore 2019. godine i nekoliko puta uvećali svoj rezultat u odnosu na parlamentatne izbore 2020. godine. Nakon sjajnih rezultata u Petnjici i Ulcinju, nova potvrda naše iskrene i čiste građanske politike", navode Demokrate. U toj stranci smatraju da je to i dobar pokazatelj za pretstojeće predsjedničke izbore, te rezultat koji očekuju u manjinskim sredinama. Bečić je uputio je čestike koalicionim partnerima i predsjedniku Opstine Đeljošaju na, kako je rekao, odličnom izbornom rezultatu.
Čelnik Albanske alternative Nik Đeljošaj rekao je Portalu RTCG da je Albanski forum (Albanska alternativa-Demokratski savez Albanaca-Nacionalna unija Albanaca) ubjedljivo pobijedio na izborima u Tuzima, i da će imati najmanje 18 mandata i jasnu većinu.
On je rekao da su u tom savezu veoma zadovoljni rezultatima.
Nakon prebrojanih glasova sa 29 biračkih mjesta Albanski forum dobio je 4.274 glasa. Savez “Pravim putem”, koji predvodi DPS, dobio je zasad oko 3.000 glasova, rečeno je Portalu RTCG.

Još nije poznat rezultat drugih


Prema nezvaničnim saznanjima Antene M iz štabova učesnika na izborima, nakon oko 40% prebrojanih glasova praktično je izvjesna ubjedljiva pobjeda i to natpolovičnom većinom mandata koalicije Albanski forum (Albanska alternativa – Demokratski savez Albanaca – Nacionalna unija Albanaca), koju predvodi aktuelni predsjednik opštine Tuzi Nik Deljošaj.
Lider Albanske alternative i predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj, oglasio se putem Fejsbuka i zahvalio građanima te opštine na mirnoj atmosferi tokom izbornog dana.
- Pokazali ste se kao primjer odličnog ponašanja, odgovornosti, ozbiljnosti i visokog stepena demokratske svijesti - kazao je Đeljošaj.
Građanima je poručio da u mirnoj atmosferi sačekaju rezultate.
- I da tako omogućite nadležnim organima da na fer i tačan način prebroje glasove - naglasio je Đeljošaj.




Posjeta : 160