0
Za "Antenu M" piše Mirjana Kostić
Odlazeći premijer - odlazi sredinom sedmice!

    Odlazeći premijer Dritan Abazović, hiljadu posto, odlazi sredinom ove sedmice. Samo da prije toga nešto oposli oko organizovanog kriminala i korupcije u Crnoj Gori. Proročanstva kažu da odlazi zajedno sa svojom malom svitom, što baš i nije neočekivano.

Iako su se mnogi ponadali da odlazi za vazda, Abazović će, nažalost, biti odsutan samo dva - tri dana. Taman toliko će biti prisutan na ministarskom sastanaku Koordinacionog biroa Pokreta nesvrstanih u Bakuu. Ostaje neizvjesno da li je planiran ekspoze predsjednika crnogorske Vlade u tehničkom mandatu, koji je inače doktor za globalnu politiku, ili će mu, možda, u Azerbejdžanu biti dodijeljen peti počasni doktorat. Jer, već četiri je zavrijedio od kad je zasjeo u premijersku fotelju. Dva u Tirani, jedan u Švajcarskoj, posljednji krajem juna u Istanbulu. Mnogi smatraju da bi bilo nepravedno da u svojoj zavidnoj kolekciji nema i julski doktorat.
Takođe, neizvjesno je kako će Abazović sa svitom odletjeti u Baku, imajući u vidu idilično stanje na crnogorskim aerodromima. Za Crnu Goru bi trenutno bilo najbolje da ide preko Tirane i popriča malo sa Ramom o Otvorenom Balkanu. Ili da odleti balonom? Kad može episkop Metodije, bivši lider DF-a Andrija Mandić, šef Elektroprivrede Milutin Đukanović i još jedan pripadnik nebeskog naroda, zašto ne bi mogao i relaksirani premijer? Još zera adrenalina - do skorašnjeg otvaranja žičare. Još jedan štrik u izvještaju o radu predsjednika Vlade u tehničkom mandatu. Da ne budu samo putovanja i rukovanja.
Ne zna se tačno od kad, ali odlazeći premijer je, uz sve poslove i radne zadatke, počeo da se bavi i proročanstvima. Da li je gledao u šolju, ili je imao tajni susret sa nekom poznatom vračarom, tek Abazović je onomad doslovno izjavio: „Vidim sebe u narednoj Vladi“.
Šta nakon svega o tome, i uopšte o svemu, misli potencijalni mandatar - ne može se saznati ni uz pomoć kristalne kugle. Ili je negdje odletio balonom, ili nestao, ili u nekoj tišini, daleko od očiju javnosti, sabira i oduzima moguće ministre, razmišlja o kriptovalutama, računa da li je bolje ukinuti penzioni fond ili penzionere, zašto uopšte primati penzije kad ljudi mogu da rade dok ne umru.
Čak je i predsjednik države olako priznao da ne zna ništa o Spajićevoj računici i budućoj Vladi, jer lidera svoje stranke gleda samo "periodično". Možda zato što zaista ima prečeg posla. Ipak, od kad je za savjetnika naimenovao bivšeg ministra poljoprivrede Aleksandra Stijovića, nađe vremena i za berbu u svojoj maloj porodičnoj bašti. „Razvoj poljoprivrede je ... ako ne naš najveći, a onda sigurno najljepši razvojni potencija“, poručio je tom prilikom na twiteru Predsjednik – poljoprivredenik.
Lako je danas sa twiterom i svim tim modernim tehnologijama biti predsjednik. I ugledni poljoprivrednik. Još je lakše, sa ovim elektronskim kuglama, proreći da će i dogodine, garant, u Milatovića tikvice dobro roditi.




Posjeta : 129