3
Za Gradski.me piše Novak Adžić
Crnu Goru čekaju - još crnji dani!

    - I do sada je bila u napokon odlazećoj Abazovićevoj marionetskoj kvislinškoj vladi, poplava kleronacionalističkih kadrova i satelitske i sluganskebpolitike, a od nove vlasti zvanično će se inaugurisati četništvo kao nažalost vladajuća ideologija u Crnoj Gori.
I ova vlast se formira primarno od sljedbenika četničke ideologije i četničkih vojvoda i podvojvoda iz Dražinog fronta i prioritetno od stranaka koje služe velikosrpskoj politici crkve Srbije ili njenim posilnima, njenin favoritina i pristašama.

Na direktan i posredan način u isti mah. Zlo rađenje gotovo suđenje. Truli kompromisi dovode do toga da ćemo imati vlast koja evidentno neće biti ni po čemu crnogorska, građanska, evropska.
Nego nastavak stanputice Crne Gore. Na zalošt naša domovina i država dočekala je crne dane, kad će po svemu sudeći izabrati vlast u kojoj opet neće biti Crnogoraca i koja će diskriminisati nacionalne etničke Crnogorce, ali i druge narode. Ne samo da Crnogoraca neće biti u ovoj novoj vladi koja se formira, nego neće biti ni Bošnjaka, Muslimana, Hrvata i značajnog dijela legitimnih predstavnika albanskog naroda u Crnoj Gori.
No, očekujemo, ipak, iako su nepovoljne okolnosti, da ova i ovakva vlada koja se nekako sklepa i sklepana je neće biti dugog vijeka. U supotnom slobodan pad u ambis je neminovan. Ali se moramo ustavno, zakonito i legitimno politički boriti da se ovo hororno stanje u kome je dovedena Crna Gora promijeni.
Ipak, Crna Gora je kao feniks.
Pobijediće na kraju i njena sloboda ponovo će sjati. Ne damo te Crna Gora. Sve za Crnu Goru, Crnu Goru ni za što!




Posjeta : 68