0
Osumnjičen da je bio član kriminalne grupe, koja je letos kopala tunel do depoa Višeg suda u Podgoric
ŠVEDSKA ISPORUČUJE Erića!

    Ministarstvo pravde treba da odredi i dogovori tranzitne rute nakon što su švedski pravosudni organi odobrili izručenje Vladimira Erića (33) iz Loznice, kojeg Crna Gora traži jer se vjeruje da je bio dio kriminalne grupe, koja je letos kopala tunel do depoa Višeg suda u Podgorici.
Za tu proceduru potrebno je oko dvadesetak dana kada se očekuje da bi Erić trebao da bude dostupan crnogorskim pravosudnim organima.

Vladimir Erić uhapšen je polovinom oktobra u Švedskoj po poternici NCB Interpol Podgorica zbog sumnje da je učestvovao u kopanju tunela do depoa Višeg suda u Podgorici.

Petoro uhapšeno, za trojicom se traga

On je tada uhapšen na aerodromu u Stokholmu, na izlazu iz Švedske gde je navodno namjeravao da otputuje u Beograd.
Po potjernici NCB Interpola Podgorica traži se od 28. septembra zbog vođenja krivičnog postupka pred Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici, a na teret mu se stavlja krivično delo kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim delom teška krađa i krivično delo sprečavanje dokazivanja u saizvršilaštvu.
   Potjernica je, osim za Erićem, raspisana i za njegovim sugrađanima iz Loznice — Veljkom Markovićem (33), Milanom Markovićem (54) i Dejanom Jovanovićem (31).
   Policija je, do sada, uhapsila pet osoba, koje sumnjiči da su povezane sa obijanjem sudskog depoa — Katarinu Baćović, Marijana Vuljaja, Nikolu Milačića i Ivicu Piperovića.
Blic

Posjeta : 15