0
OsumnjiĆØen da je bio ĆØlan kriminalne grupe, koja je letos kopala tunel do depoa ViÅ”eg suda u Podgoric
Å VEDSKA ISPORUƈUJE EriƦa!

    Ministarstvo pravde treba da odredi i dogovori tranzitne rute nakon Å”to su Å”vedski pravosudni organi odobrili izruĆØenje Vladimira EriƦa (33) iz Loznice, kojeg Crna Gora traži jer se vjeruje da je bio dio kriminalne grupe, koja je letos kopala tunel do depoa ViÅ”eg suda u Podgorici.
Za tu proceduru potrebno je oko dvadesetak dana kada se oĆØekuje da bi EriƦ trebao da bude dostupan crnogorskim pravosudnim organima.

Vladimir EriƦ uhapÅ”en je polovinom oktobra u Å vedskoj po poternici NCB Interpol Podgorica zbog sumnje da je uĆØestvovao u kopanju tunela do depoa ViÅ”eg suda u Podgorici.

Petoro uhapŔeno, za trojicom se traga

On je tada uhapŔen na aerodromu u Stokholmu, na izlazu iz Švedske gde je navodno namjeravao da otputuje u Beograd.
Po potjernici NCB Interpola Podgorica traži se od 28. septembra zbog voĆ°enja kriviĆØnog postupka pred Osnovnim državnim tužilaÅ”tvom u Podgorici, a na teret mu se stavlja kriviĆØno delo kriminalno udruživanje u sticaju sa kriviĆØnim delom teÅ”ka kraĆ°a i kriviĆØno delo spreĆØavanje dokazivanja u saizvrÅ”ilaÅ”tvu.
   Potjernica je, osim za EriƦem, raspisana i za njegovim sugraĆ°anima iz Loznice ā€” Veljkom MarkoviƦem (33), Milanom MarkoviƦem (54) i Dejanom JovanoviƦem (31).
   Policija je, do sada, uhapsila pet osoba, koje sumnjiĆØi da su povezane sa obijanjem sudskog depoa ā€” Katarinu BaƦoviƦ, Marijana Vuljaja, Nikolu MilaĆØiƦa i Ivicu PiperoviƦa.




Blic

Posjeta : 66