1
Zamjenik generalnog sekretara NATO Mirčea Đoana
Neki žele da - zaustave put Crrne Gore u EU!

    - U Crnoj Gori postoje strukture koje žele da udalje državu sa puta ka EU - poručio je zamjenik generalnog sekretara NATO Mirčea Đoana u debati sa poslanicima Odbora za odbranu i bezbjednost Evropskog parlamenta.

- Sreo sam se sa novim predsjednikom i premijerom Crne Gore, oni su impresionantni, ali je istina da postoje razlike i to ne samo u javnom mišljenju po pitanju rata u Ukrajini, već postoje etničke, ideološke, vjerske strukture koje su tu, kao i unutrašnje, regionalne i snage sa strane koje imaju ideju da zaustave Crnu Goru na euroatlantskom putu. Kao što je to bio slučaj sa članstvom u NATO, sada je plan da je zaustave ili makar obeshrabre na evropskom putu - istakao je Đoana.
On je naglasio da je Crnoj Gori potrebno pružiti dodatnu podršku u sajber prostoru i pozdravio je napore NATO saveznika i zemalja EU koje bilateralno pomažu zemlji.
- Mislim da je Crnoj Gori kao i ostalim zemljama Zapadnog Balkana potrebna nasa pomoć, jer je tamo veoma jaka kampanja da se zaustave na putu ka EU, sa agentima (proksijima) unutar i snagama van zemlje koje to čine na namjeran način - kazao je.
Đoana je ocijenio i da nivo nestabilnosti na Zapadnom Balkanu nije opasan, ali i upozorio da “nikad se ne zna kako varnica može izazvati požar”.
- Rusija bi mogla biti zainteresovana da nam stvara probleme i u tom dijelu - istakao je Đoana.
Posjeta : 24