Brze Cinjenice - (O)Pozicija

1
Rekli su - član Predsjedništva DPS Nikola Rakočević
Testirati - (ne)sposobnost Vlade!
- Najava da će budžet biti predložen do 20. decembra, a nakon samo jednog dana da uopšte neće biti predložen je skandalozno. Zbog nesposobnosti Vlade da uopšte predloži Skupštini Zakon o budžetu, Vlada mora da ide na testiranje povjerenja. Opozicioni klubovi poslanika moraju da razmotre, već u ovoj fazi, interpelaciju ministra finansija, odmah - naglasio je član Predsjedništva DPS Nikola Rakočević. 
 
1
Portparol "Socijaldemokrata" o izjavi ministra pravde koji je najavio donošenje zakona o amnestiji za lidere "DF"
Pritisak na sud - neprimjeren i drzak!
    - Izjava ministra predstavlja direktno miješanje u sudski proces. On poručuje da će preinačiti presude koje mu se ne sviđaju, time vršeći neprimjeren i drzak pritisak na sud da donese upravo onakvu presudu kakva njemu odgovara. Ministar i kao pravnik i kao javni funkcioner mora da zna da je vlast u Crnoj Gori Ustavom podijeljena na tri grane koje su među sobom nezavisne, pa iako taj Ustav smatra “krutim i ekspres loncem koji samo čeka da eksplodira”, isti će morati da poštuje ukoliko želi da obavlja tako važnu funkciju u Vladi Crne Gore - portparol "Socijaldemokrata" Nikola Zirojevic, komentarisao je izjavu ministra pravde Vladimira Leposavića koji je, u slučaju osuđujuće presude za dvojicu lidera "DF", najavio donošenje zakona o amnestiji za njih dvojicu. 
 
1
Socijaldemokrate kritikovale odluku ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić o
Dok je URA - neprijatelji ne trebaju!
       - Svaka čast URA na “zaštiti državnih interesa, samo ih, molimo vas, nemojte više ovako čuvati, jer pored takvih prijatelja, Crnoj Gori neprijatelji nijesu potrebni - zaključuju Socijaldemokrate, koje su kritikovale odluku ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić da u Upravni odbor Univerziteta naimenuje Budimira Aleksića koji predaje na cetinjskoj bogosloviji, a koji je i funkcioner Nove srpske demokratije, Vladimira Božovića sa PMF i predsjednika Izvršnog odbora Matice srpske u Crnoj Gori, Milenu Borić sa Filološkog fakulteta, Milijanu Novović-Burić sa Ekonomskog fakulteta i Rajku Glušicu sa Filološkog fakulteta, koja je članica i URA. 
 
1
Liberalna partija Crne Gore oministru pravde Vladimir Leposaviću
Maska mu ne skriva - velikosrpsku ideologiju!
    - Ministar pravde Vladimir Leposavić u prvim danima mandata demonstrirao je nacionalističku ostrašćenost. Uprkos tome što je nabavio zaštitnu masku sa crnogorskim grbom, velikosrpsku ideologiju ne uspijeva da zamaskira. U hitnoj proceduri izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti Leposavić je potpuno netransparentno usvojio neka nova rješenja u skladu sa svojom ideologijom. Ako je nova vlast zaista htjela dijalog i dogovor, dala bi takve prijedloge javnosti na uvid i omogućila da svako da svoje sugestije. 
 
0
Lider "Pokreta za promjene" o novoj emisiji obveznica
Državu zadužio - privatno!
    - Dok je Krivokapic fingirao pregovore sa partijama iz pobjenickih koalcija, njegov savjetnik u funkciji obicnig gradjanina ( za koga niko nije glasao) je ugovarao novo zaduzivanje preko obveznica sa Vladom Duska Markovica, ali i sa nekim svojim privatnim kolegama i poznanicima - ocijenio je lider "Pokreta za promjene" Nebojša Medojević novo zaduženje države od 750 miliona eura. 
 
0
DPS podsjeća da Institut za javno zdravlje Crne Gore nije predložio popuštanje, već nastavak epidemioloških mjera
Mjere ministarstva - nezakonite!
- Mjere koje je donijelo Ministarstvo zdravlja nezakonite su budući da je prekršen član 15 Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Naime, u stavu 4, a u vezi sa stavom 3 navedenog člana, navodi se da se naredbe donose na predlog Instituta za javno zdravlje - ocijenila jje DPS, podsjećajući da Institut za javno zdravlje Crne Gore nije predložio popuštanje, već je naprotiv, predložio nastavak mjera koje su već bile na snazi.  
 
0
Lider "PzP" najavio na Facebooku
Ostavka poslije - rasprave o budžetu!
- Ne želim da budem dio Parlamentarne većine koja ce sahraniti i poslednju šansu da CG postane demokratska država sa vladavinom prava.
Glasao sam za Vladu iza koje stoji Milo Djukanović i Sorošoidi, i to je prevelika žrtva sa moje strane. Ja držim svoju riječ - objavio je danas na Facebooku lider "Pokreta za promjene" Nebojša Medojević: 
 
0
Rekli su - predsjednik Liberalne partije Andrija Popović
Pozivamo - Lovćenske straže!
- Iz ove situacije koja vodi u anarhiju najviše mogu da profitiraju klero-nacionalistički krugovi bliski crkvi, određeni medijski centri i tajkuni i neki centri moći iz država regiona, dok će najveći gubitnici biti upravo građani.
Jasno je da predložena Vlada ruši ustavni koncept građanske države jer u njoj nema pripadnika manjinskih naroda i vjera ali ni Crnogoraca.
Pozivamo na aktiviranje Lovćenske straže, viđenih Crnogoraca svih vjera, da kao nekad, danonoćnim stražama spriječe pokušaje uklanjanja mauzoleja Njegoševog i vraćanje kapele Karađođevića, isti naum sa iste velikosrpske adrese po treći put u stotinu godina usmjeren protiv Crne Gore - napisao je predsjednik Liberalne partije Andrija Popović u kolumni. 
 
3
Lider "PzP" sumnja u namjere nove vlade mandatara Zdravka Krivokapića
Kako misle - Milovim protiv Mila?!
    - Tek će se vidjeti sta je dugoročni cilj ovog pakta nekih sveštenika Crkve sa Milom i Sorošem. Za Srbe, srpstvo, SPC, vjernike i pravoslavce- ništa dobro!!! - naglasio je lider "Pokreta za promjene" Nebojša Medojević u današnjoj objavi na Facebooku, u kojoj je poručio:
- Kako Zdravko misli da reformiše Milov sistem po Milovim zakonima. Pa Milo ih je pisao da štite niega i njegove tajkune. Naravno, Zdravko i apostoli Soroša i nijesu tu da reformišu , nego da unište DF i eutanaziraju bilo kakav otpor globalsitima i dubokoj državi koja ih je i postavila na vlast, suprotno volji birača.  
 
3
Predsjedništva SDP
Ne možemo podržati - ovakvu Vladu!
    - SDP neće glasati za predloženi koncept Vlade zbog krupnih političko-ideoloških razlika, prije svega u odnosu na mandatara i značajan dio njegovog budućeg kabineta, čije političke stavove je crnogorska javnost imala prilike da čuje u periodu nakon održavanja parlamentarnih izbora - zaključeno je na sjednici Predsjedništva SDP. 
 
2
Mihailo Anđušić, šef Kluba odbornika DPS u SO Glavnog grada, o predstavljanju vlade mandatara Zdravka Krivokapića
“Što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi”!
            - Ova parlamentarna većina formirala se na neprirodan način, to sada znaju i svi građani Crne Gore. O tom, naopakom i skaradnom miješanju Crkve i mešetarenju raznih kontroverznih likova u izbore svjedoče ovih dana i akteri tog procesa. Zato je jasno da će ovaj eksperiment, kratko trajati i da će služiti za nauk onima koji su zaboravili na mudru misao velikog crnogorskog pravnika, Valtazara Bogišića, “što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi” - zaključuje Mihailo Anđušić, šef Kluba odbornika DPS u SO Glavnog grada, komentar o predstavljanju vlade mandatara Zdravka Krivokapića.  
 
2
SD se pita i kako na ove riječi reaguje prva “dritanka” Crne Gore
Humanistu proziva - ratni profiter!
- Javnost je ostala šokirana načinom na koji se jedan ratni profiter i ministar u Vladi Radovana Karadžića odnio prema Hajrizu Brčvaku, čovjeku kojem Crna Gora nikad neće moći da se oduži za sva dobročinstva koja je učinio - saopštile su Socijaldemokrate Crne Gore povodom intervjua jednog od ministara Vlade Radovana Karadžića i ratnog profitera, Miodraga Dake Davidovića, koji je saopštio da je humanista Hajriz Brčvak nudio lideru Građanskog pokreta URA Dritanu Abazoviću 21 milion eura. 
 
2
Na vanrednoj press konferenciji URA upozorila da lideru pokreta prijeti regionalni kriminalni klan
Zbog Abazovića - prozivaju Veljovića!
       - URA je kao organizacija uradila sve da se sve potencijalne opasnosti izbjegnu: -,Od izbora do danas smo organizovali internu pratnju za Dritana Abazovića. Ne želimo da izazivamo paniku niti bilo šta slično. Ali, želimo da poručimo da, ukoliko se nesto desi lideru koalicije Crno na bijelo, ili budu ugroženi životi njega ili njegove porodice, odgovornost za to će snositi Veselin Veljović i ostali čelnici sektora bezbjednost - napomenuo je Izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić saopštio je danas, na vanrednoj press konferenciji, da jedan regionalni kriminalni klan želi da ugrozi život lidera koalicije Crno na bijelo Dritana Abazovića. 
 
0
Lider "Pokreta za promjene na facebooku objavio
Vlada “12 apostola” - gubljenje vremena!
- Bez radikalnih politickih reformi nema demokratije. Bez demokratije nema vladavine prava. Bez vladavine prava nema efikasne ekonomije. Bez efikasne ekonomije nema prosperiteta i normalnog zivota gradjana. Nema preskakanja koraka. Sve je povezano u jedan slozeni drustveno politicki proces koji se zove tranzicija - objavio je danas na facebooku Lider "Pokreta za promjene" NebojšaMedojević, koji zaključuje:
- Nazalost, Vlada “12 apostola” ne moze to da isporuci biracima. Bice to dodatno izgubljeno vrijeme i nastavak lutanja i tumaranja po tamnim hodnicima tranzicije u kojima se krecemo od pada Berlinskog zida. 
 
2
"Demokratski front" pisao ambasadorki SAD u Crnoj Gori
Pitaju Ameriku - mogu li u Vladu!
   - Kako smo informaciju o miješanju stranog faktora dobili u razgovoru sa mandatarom Krivokapićem, a cijeneći njegovu zabrinutost kako bi mu nepoštovanje ovog ultimatuma pravilo probleme u budućim odnosa Crne Gore sa Zapadom, tražimo da nam Vi, kao ambasadorka najmoćnije zapadne države, jasno iznesete Vaš stav o ovom pitanju, da bi građani Crne Gore mogli da procijene šta znači ovaj ultimatum, ako je saopštenje sa vaše strane - pisao je "Demokratski front" otvoreno pismo pisao ambasadorki SAD u Crnoj Gori Džudi Rajnzer Rajnke. 
 
2
Konferencija za medije "Demokratskog fronta" povodom pet godina od protesta
Datumi kada su - začete promjene!
    - "DF" danas obilježava pet godina od onih velikih događaja 24. oktobra 2015., kada smo ovdje, boreći se za slobodu, sukobili se sa falangama režima Mila Đukanovića i otpočeli sa drugim metodama borbe koje su za rezultat imale 30. avgust i promjenu vlasti. Dva nesumnjivo najvažnija događaja u opozicionoj borbi. Čast pripada DF. Ti oktobarski događaji 2015. i decembarski 2019. nesumnjivo su dva važna datuma za promjenu vlasti - naglasio je jedan od lidera "DF" Andrija Mandić na konferenciji za medije povodom pet godina od protesta ispred Skupštine Crne Gore. 
 
2
Nekadašnji predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić u "Dnevniku2" TV CG
Ustav je da - ustavi lošu vlast!
    - Oni nijesu odustali što ne žele, nego što ne mogu i ne smiju. Ne mogu da ospore te vrijednosti i onda se traži način da se to ostvari, jer ono što govore je protiv osnovnih vrijednosti Ustava. Ako negirate 9. maj, antifašističke promjene, ako govorite o Crnoj Gori kao srpskoj državi... Upravo je funkcija Ustava da zaustavi nekad lošu vlast. Ustav je ustavio vlast da ruši temelje tog Ustava - istakao je u "Dnevniku2" TV CG, odgovarajući na pitanje o sporazumu vladajućih koaliciaja - a povodom 13. godišnjice Ustava Crne Gore, nekadašnji predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić. 
 
2
Press konferencija lidera "Pokreta za promjene"
U vladu - samo uz kompromis!
    - Odustaću od pozicije ministra odbrane, ukoliko prihvate ovo drugo, potpredsjednika vlade za reforme i demokratsku tranziciju, koordinaciju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. Nadam se da će mandatar sagledati interes zemlje i ono što je najvažnije za nas ogromna očekivanja birača. "PzP" osvojio je pet mandata, "Crno na bijelo" četirii ne tražimo više od njih. Svešćemo ponudu na jedno potpredsjedničko mjesto bez portfelja koje će se baviti reformama. Nažalot, vlasnici Vijesti imaju veći uticaj na mandatara nego koalicija Za budućnost Crne Gore. Miško Perović, Željko Ivanović, Daka Davidović, Gojko Perović, uz asistenciju Vlada Božovića, formiraju vladu. Imaju više uticaja nego kredibilne političke partije koje su učestvovale na izborima - itakao je lider "PzP" Nebojša Medojebić na press konferenciji. 
 
2
Rekli su - poslanik "Liberalne partije" Andrija Popović
Počela je - okupacija Crne Gore!
       - Principijelno i dosljedno, mislimo da je od 23. septembra i konstituisanja ove skupštine, počela okupacija Crne Gore, da je to repriza Podgoričke skupštine iz 1918. Država je u opasnosti i u skladu s tim Liberalna partija će se ponašati u narednom periodu. Imamo parlamentarnu većinu, taj trojni pakt koji je naoravljen postizbornim inženjeringom, đe je suverenistička većina na parlamentarnim izborima postala manjina u parlamentu. Imamo parlamentarnu većinu opasnih namjera. Takva će biti i vlada, takav je i mandatar, tako da LP dok vlada ne ispuca svojih sto dana neće podržati ni jedan akt, ni jedno imenovanje, ni razriješenje u Skupštini Crne Gore. Kada je država u opasnosti, spremni smo za politički rat koji će trajati, Crna Gora se mora spašavati - istakao je poslanik "Liberalne partije" Andrija Popović. 
 
1
DPS o postupcima nove vladajuće većine
Spriječavaju Vojsku - podrivaju bezbjednost!
    - Populističkim i politikantskim potezima, poput ovog današnjeg Abazovićevog na Sinjajevini, buduća vlast otvoreno spriječava Vojsku da obavlja svoje zadatke i dužnosti. Obuka i vježba koje su planirane, ni u kom smislu ne bi narušile prirodni ambijent ovog područja, i zato je svaka akcija spriječavanja aktivnosti Vojske Crne Gore, ugrožavanje njene borbene gotovosti a samim tim i podrivanje nacionalne bezbjednosti države i njenog kredibiliteta u okviru NATO saveza - saopštila je DPS. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|