Brze Cinjenice - (O)Pozicija

3
Predsjednik "Prave Crne Gore" i kandidat za poslanika sa liste "Za budućnost Crne Gore" optimista
Narod se oslobodio - već smo pobijedili!
      - Danas pišemo istoriju. Namjerno sam došao sa djecom jer danas glasamo za budućnost Crne Gore. Ovo nije pitanje političkih partija ii politike, ovo je pitanje naše djece, naših porodica, obraza i časti. Duplo veća izlaznost nego na prošlim izborima govori da se narod oslobodio. Moramo tokom čitavog dana da budemo maksimalno budni, da otvorimo četvoro očiju, zato što su spremni na razne nepravilnosti. Već smo pobijedili, ostalo je da večeras proslavimo našu veliku pobjedu. Narod se potpuno oslobodio i večeras će Crna Gora poslije toliko godina da slavi. Svi kao jedan, jedna duša, jedno tijelo, jedna misao - Crna Gora. Ali, ona slobodna, iskonska, časna, poštena, prava Njegoševa Crna Gora - optimista je predsjednik "Prave Crne Gore" i kandidat za poslanika sa liste "Za budućnost Crne Gore" Marko Milačić. 
 
2
Predsjednik "PzP" reagovao na izjavu minnistra unutrašnjih poslova
Izjavama tjeraju - i to malo turista!
          - Zbog ovakvih idiotskih objava, Đukanovića, Katnića, Markovića i Veljovića, i ono malo turista iz BiH i Srbije što su došli na primorje, PREKIDAJU odmore i napuštaju Crnu Goru - reagovao je predsjednik "PzP" Nebojša Medojević na izjavu minnistra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića da će se na dan izbora desiti destabilizacija Crne Gore.
- Samo mirno i uporno. Pobjeda se brani na biračkim mjestima. Spriječimo krađe, prebrojimo glasove, verifikujmo većinu. Đukanoviću je samo preostalo da izazove incidente - poručio je biračima Medojević. 
 
2
Socijeldemokrate pozivaju policiju, pravosudne i sve druge nadležne organe da hitno reaguju
Rastrgnuta crnogorska zastava!
       - Borimo se protiv šovinizma. Borimo se protiv fašizma. Borimo se protiv onih koji pokušavaju da zatru sve dobro i građansko u ovoj državi. Borimo se protiv onih koji su u svojoj nesvijesti i ostrašćenosti spremni na sve. I borimo se protiv onih koji su u stanju da dođu kod mladih da, pred njihove oči, u njihovoj zemlji, divljaju i rastržu simbol kuće - Crne Gore, koja bi trebalo da je zajednička. Takvi incidenti, iako zapravo tužni, moraju biti hitno procesuirani, kako ne bi postali poziv na dalje primitivno ponašanje. Pozivamo stoga policiju, pravosudne i sve druge nadležne organe da hitno reaguju - saopštile su Socijeldemokrate povodom incideenta, kada je na druženju omladine ove partije rastrgnuta crnogorska zastava. 
 
2
Sa završne predizborne konvencije Socijaldemokrata u Podgorici
Ne pravimo dogovore - sa protivnicima države!
          - Ne mijenjamo naš odnos prema zahtjevima građana kad prođu izbori, ne pravimo dogovore sa protivnicima države, ne glumimo opoziciju i ne pravimo kompromise sa nečim što je sveto – a to je država, njen identitet i istorija. Mi nudimo politiku koja nas približava jedne drugima. Težimo slobodi, jednakosti, zajedništvu. Naše pravo i naša snaga je vjera u sopstvenu sposobnost i ideje. Nudimo politiku koja čini Crnu Goru bližom Evropskoj uniji i svijetu, koja promoviše mir, obezbjeđuje saradnju i prosperitet. Naša politika valorizuje različite identitete – rodne, socijalne, nacionalne, vjerske, seksualne i sve druge posebnosti pojedinca i građnina. Prave Socijaldemokrate se bore za te vrijednosti jer vjeruju da su lične slobode, pravičnost i pravda, solidarnost, prava žena, prava manjina i drugih, temelj napredne, pravedne i odgovorne države. Crnu Goru moramo usmjeravati prema ovim vrijednostima, jer jedino tako idemo naprijed, zacrtanim putem referendumske pobjede 2006. - poručio je predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović sa završne predizborne konvencije u Podgorici. 
 
2
Milan Knežević sa liste "Za budućnost Crne Gore" prezentirao dokument Interpola kojim su Asad i Šaviv skinuti sa crvenih potjernica
Proces politički - apelacija nikad lakša!
    - Eksplicitno se tvrdi da u ovom predmetu postoji prevashodna politička dimenzija - pročitao je novinarima na press konferenciji zaključak komisije Interpola kojim su Džozef Asad i Aron Šaviv skinuti sa crvenih potjernica Milan Knežević sa liste "Za budućnost Crne Gore".
- To je teza odbrrane od početka sudskog procesa, ali sud nije htio da je prihvati. Zato, apelacija biće lakša nego ikad - ukazao je jedan od lidera "DF", prvostepeno osuđen ne pet godina za pokušaj terorizma, dodajući da je prezentacijom ovog dokumenta raskrinkao i jučerašnju press konferenciju glavnog specijalnog tužioca i današnju najavu direktora policije, koji u svom zanosu, prateći društvene mreže, objašnjava crnogorskoj javnosti da je moguće da na dan parlamentarnih izbora ponovo dođe do "državnog udara", ne bi li omogućio da Đukanović, koji je daleko od parlamentarne većine, proglasi vanredno stanje kako bi zaokružio ovaj ambijent totalitarizma u kojem se nalazimo od 2016. 
 
2
Predsjednik DPS na predstavljanju liste "Odlučno za Crnu Goru DPS Milo Đukanović" u Rožajama
Zloćudni vuk u - jagnjećoj koži!
    - Oni koji danas predstavljaju konkurenciju nama pokušavaju da, nakon malih kozmetičkih promjena na poslaničkim listama, sebe predstave kao moderniste, kao savremenu političku misao i da nam se predstave kao nekood koga ne treba braniti Crnu Goru. Nažalost, potvrđuje se da je to onaj isti zloćudni vuk samo u jagnjećoj koži koji pokušava da Crnu Goru navede na tanak led. Jasno je da oni ne žele dobro Crnoj Gori, da žele da Crne Gore ne bude i da građani Crne Gore nikad ne dosegnu to što im pripada, evropski kvalitet života. Jasno je da su oni kooalicija koja je sastavljena u Beogradu. To ne skrivaju ni oni ni Beograd, koji se trudi na sve načine da im pomogne. Jasno je da i danas na braniku Crne Gore i njene evropske budućnosti stoji DPS - istakao je na predstavljanju liste "Odlučno za Crnu Goru DPS Milo Đukanović" u Rožajama predsjednik DPS Milo Đukanović. 
 
2
Predsjednik DPS na sastanku sa predstavnicima gradskih mjesnih zajednica iz Podgorice
U prošlost idu svi - kojima Crna Gora nije svetinja!
    - Tridesetog avgusta, u prošlost crnogorske politike zauvijek idu oni kojima nije svetinja crnogorsko slobodarstvo, država i čast njenih građana. Oni koji rade za tuđe interese, idu *u* prošlost zbog takvog političkog djelovanja i na sopstvenu građansku sramotu - napomenuo je predsjednik DPS Milo Đukanović na sastanku sa predstavnicima gradskih mjesnih zajednica iz Podgorice u sklopu kampanje za predstojeće parlamentarne izbore. 
 
1
Jedan od lidera "DF" Milan Knežević o ukidanju Interpolovih potjernica za Asadom, Šavivom i Duškom Kneževićem
Razotkriven progon - DPS i Katnića!
          - U ovom trenutku imamo trajno odbacivanje crvenih Interpolovih potjernica ybog političkog kkaraktera i progona od SDT protiv Asada, Šaviva i Duška Kneževića zbog toga što se u Crnoj Gori još od 2016. vodi politički motivisani istražni postupak i drago mi je da smo u predvečerju parlamentarnih izbora u potpunosti razobličili i raskrinkali ono što je bila namjera DPS, u sadejstvu sa Milivojemm Katnićem, da obali procenat izlaznosti 2016. i da u atmosferi državnog udara omogući DPS da namakne sumnjivu parlamentarnu većinu - naglasio je na press konferenciji jedan od lidera "DF" Milan Knežević. 
 
1
Jedan od lidera "DF" i predsjednik "PzP" Nebojša Medojević iznio nove optužbe na račun vlasti
Spremaju operaciju - dovlačenja roma!
- U saznanju sam da se sprema i čuvena operacija dovlačenja roma, ovog puta iz Italije, Njemačke i Holandije. Dvije su destinacije, Baar i luka Drač. Za tu operaciju zadužen je državni funkcioner P.M. i aktivista DPS S.A. Znamo im puna imena, znamo preko kojih agencija su kupljene karte, znamo sve o logistici tog projekta. Sumnjamo da se radi o ozbiljnom organizovanom kriminalu, trgovini ljudima. Danas sam obavijestio ambasade SAD, Valike Britanije i EU o zloupotrbi imena bolesnih od menadžmenta KCCG, a sjutra ću ove iste ambasade obavijestiti o namjeri DPS da sa organizovanim kriminalniim grupama iz Italije, Njemačke i Holandije pokuša da ubaci u Crnu Goru više hiljada roma - naaglasio je na današnjoj konferenciji za medije jedan od lidera "DF" i predsjednik "PzP" Nebojša Medojević. 
 
1
Predsjednik "Pokreta za promjene" optužio doktore Kliničkog centra da COVID-19 pacijente prebrojavajuu po političkoj pripadnosti
To nijesu radili - ni Hitlerovi doktori!
       - U više navrata oštro sam napadao Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, nazivajući ga Komitet DPS za koje smo znali da odluke donosi ne na bazi struke i bazi brige za zdravlje građana, već isključivo iz ugla interesa DPS. Dobio sam spisak hospitalizovanih pacijenata od 16. juna na Klinici za infektivne bolesti KCCG. Ovdje je spisak od 47 pacijenata i pored kolona stoji i šifrovana procjena DPS za koga će glasati. Doktori, predvođeni Abdićem i Erakovićem, specijalci DPS, obrukali su ljekarsku profesiju, pregazili Hipokratovu zakletvu i zaista pomjerili granicu ljudske mizerije. Ljekari, rukovodstvo KCCG, koji su vezani za DPS, procjenjuju političku pripadnost pacijenata koji leže od COVID-19. Ovo je do sada najekstremniji vid fašizma, nacizma. Ni Hitlerovi doktori, Mengele i ostali nisu ovo radili - istakao je predsjednik "PzP" Nebojša Medojević na današnjoj press konferenciji. 
 
0
DPS predala Državnoj izbornoj komisiji listu"Odlučno za Crnu Goru! DPS - Milo Đukanović”, sa preko 68.000 potpisa
Pobjeda brani suverenitet - nastavlja put u EU!
       - Pobjeda liste "Odlučno za Crnu Goru! DPS - Milo Đukanović” i naša nova vlada biće najsigurnija brana za nacionalne interese naše zemlje, najsigurniji put za naše članstvo u EU i u konačnom mogućnost da još snažnije nastavimo našu razvojnu ekonomsku agendu za bolji život svih građana. Zato, nikako drugačije, odlučno za Crnu Goru - naglasioo je zamjeenik predsjednika DPS, nosilac liste i aktuelni premijer Duško Marković, poslije predaje liste DIK sa preko 68.000 potpisa.  
 
3
"Sociijaldemokrate" predale listu za izbore 30. avgusta
Obavezni da brane - evropsku Crnu Goru!
       - Imamo obavezu pred građanima, pred državom i pred sobom da nastavimo onim putem kojim smo krenuli prije 3 decenije, a pod ovim partijskim imenom prije 5 godina.
Naša obaveza je da gradimo građansku, evropsku Crnu Goru, zemlju slobode, zemlju zakona, zemlju pravde, jednakosti i solidarnost - saopštile su "Sociijaldemokrate" koje su danas predale listu za izbore 30. avgusta. 
 
2
Press konferencija jednog od lidera "DF" i predsjednika "PzP"
Ako voli sina - da ne remeti projekat DPS!
    - Naše aktivnosti naišle su na reakciju struktura koje se osjećaaju ugroženim. Dobio sam eksplicitnu prijetnju čovjeka iz Luksemburga koji je reagovao na moju legitimnu političku i patriotsku namjeru da na izborima glasaju samo oni koji po Ustavu i zakonima Crne Gore na to imaju pravo. Uputio mi je eksplicitnu prijetnju sa ugrožavanjem života moga sina. Rečeno mi je da akom volim sina, da prestanem da remetim projekat DPS, ANB i njihovi agenti u Švajcarskoj, Austriji, Njemačkoj, Luksemburgu za šta imamo obilje dokumenata i dokaza. Advokat Dražen Medojević i ja danas smo predali krivičnu prijavu Osnovnom tužilaštvu i CB Podgorica. Radi se o reakciji DPS i njihovih plaćenika u službama bezbjednosti i kriminalnim strukkturama koji znaju da smo uspjeli da spriječimo jedan od galavnih kanala za krađu na izborima, a to je dolazak fantom birača iz ovih destinacija - naglasio je jedan od lidera "DF" i predsjednik "PzP" Nebojša Medojević na press konferenciji povodom prijetnji upućenih njegovom sinu.
 
 
1
DPS o insinuacijama srpskih zvaničnika i optužbama beogradskih tabloida
Iz Crne Gore hapse - pristalice SPC!
            - Insinuacije srpskih zvaničnika i optužbe koje plasiraju beogradski tabloidi, da su pojedini demonstranti u Beogradu povezani sa zvaničnom Crnom Gorom, najobičnije su besmislice.
Crna Gora se ne miješa u unutrašnja pitanja drugih država i svaka besmislica, lansirana u tom pravcu, vraća se njenim kreatorima kao bumerang - saopštila je DPS. 
 
1
Predsjednik "Nove srpske demokratije" i jedan od lidera "DF" ustupa mjesto u Skupštini Crne Gore
Poslanik Mandić - podnio ostavku!
    - Prije svega, želim da se od srca zahvalim svima koji su iskreno izrazili zabrinutost, interesovali se za moje zadravlje i poželjeli brz oporavak. U ovih nekoliko dana, uvjerio sam se u plemenitost i solidarnost brojnih ljudi. Bilo je, očekivano, i onih drugih – manje dobronamjernih, ali se na njih ne ljutim, jer je sve to naša Crna Gora, ljudska, čojska, viteška, ali i surova, isključiva i nemilosrdna - napomenuo je predsjednik "Nove srpske demokratije" i jedan od lidera "DF" Andrija Mandić, koji je podnio ostavku na mjesto poslanika u Skupštini Crne Gore, sa namjerom da omogući da na njegovo mjesto što prije dođe sledeći poslanik sa liste Nove. Mandić je rekao da će na njegovo mjesto doći predsjednik Opštinskog odbora Nove srpske Demokratije u Podgorici, diplomirani pravnik Radoš Zečević, kako bi klub DF-a radio u punom kapacitetu kada se u Skupštini bude raspravljalo o izboru VDT-a i drugim veoma važnim temama. 
 
1
Demokratska partija socijalista Crne Gore o predstavnicima SPC u Crnj Gori
Amfilohije u - gubitničkoj koaliciji sa DF!
         - Predstavnici SPC u Crnoj Gori još jednom su dokazali da su im politički interesi, a prije svega oni antidržavni, važniji od položaja vjerskih zajednica i zakona koji se tim pitanjem bavi. Iz svega što se dešavalo prethodnih dana, jasno je da se Mitropolija stavila u službu jedne političke opcije, koju personifikuje Demokratski front i dio je izborne kampanje onih snaga kojima su litije i destrukcija jedina tačka političkog programa - saopštila je DPS, ocjenjujući da "nekonstruktivan odnos mitropolita i njegovih saradnika prema više nego korektnoj ponudi koja im je saopštena od strane najviših državnih zvaničnika - moratorijumu na primjenu Zakona i pokušajem traganja za obostrano prihvatljivim rješenjem - još jedna je potvrda da njih Zakon ni ne zanima već im služi kao sredstvo manipulacije vjernicima i javnošću, u cilju stvaranja političke platforme pred predstojeće izbore. 
 
1
Ivan Brajović, predsjednik Socijaldemokrata, na drugoj Konvenciji SD Mojkovca
Izborni rezultat - biće značajno bolji!
- Nas u cijeloj Crnoj Gori, u svakoj sredini, preporučuju realizovana obećanja uoči prethodnih parlamentarnih izbora, djela i ljudi koji su za ove četiri godine pokazali da im se može vjerovati na riječ. Zato u predizbornu trku ulazimo bez bojazni za rezultat koji će biti značajno bolji u odnosu na prethodne parlamentarne izbore - naglasio je Ivan Brajović, predsjednik Socijaldemokrata, na drugoj Konvenciji SD Mojkovca. 
 
1
Jedan od lidera "DF" Nebojša Medojević o situaciju u SO Budva
Jedinstvo opozicije - recept za smjenu DPS!
       - Jedino demokratsko rješenje bilo je skraćenje mandata i novi izbori. DPS je ovdje doživio politički krah i upravo ovdje pokazala zašto trebaju promjene Crnoj Gori, da je svaka vlast DPS ogromna šteta i katastrofa za državu i narod. Čestitam svima iz opozicije koji su pokazali da se može zajednički raditi i da je jedinstvo opozicije i zajednička akcija formula kako treba smjeniti DPS na nacionalnom nivou. Ispunili smo sve obaveze koje je odbornik Džaković nama uputio, iako otvorene liste i opšte izborno zakonodavstvo nije vezano za lokalnu samoupravu. To je bio samo izgovor odborniku Džakoviću da pokrije ono što je napravio sa DPS, a to je školski primjer političke korupcije. "DF" je obećao da će svi koji su se bavili političkom korupcijom jednog dana odgovarati pred nezavisnim i slobodnim pravosuđem - poručio je, povodom situacije u SO Budva, jedan od lidera "DF" Nebojša Medojević. 
 
1
Predsjedništvo Demokratske partije socijalista Crne Gore
I na ovim izborima - ubjedljiva pobjeda!
          - I na ovim izborima, a na osnovu ostvarenih programskih ciljeva i realizacije izbornog programa, kao i dobrog stanja u kojem se nalazi partijska infrastruktura, Demokratska partija socijalista ostvariće još jednu ubjedljivu izbornu pobjedu - ovo očekivanje izraženo je na sinoć održanoj sjednici Predsjedništva DPS, koje je razmotrilo i dinamiku realizacije daljih aktivnosti a u susret kampanji za predstojeće parlamentarne izbore. U tom kontekstu zakazan je i Savjet za praćenje realizacije izbornog programa koji će se održati narednog mjeseca.  
 
1
Liberalna partija povodom najave odžavanja protesnih litija
Čojstvo je - drugoga braniti od sebe!
    - Pozivamo organizatore da se drže one misli koja nas je kroz vjekove krasila a koju je zapisao Marko Miljanov. „Junaštvo je kada sebe branim od drugoga, čojstvo je kada drugoga branim od sebe“. Ova izreka Marka Miljanova dovoljno govori da uvijek interes zajednice mora biti iznad ličnih i posebno partijskih i političkih i da u skladu sa ovom izrekom sa posebnom pažnjom pristupe obezbjeđivanju socijalne distance učesnika protestnih litija, čime će sačuvai privilegiju koju ova država ima kad je u pitanju izostanak prisustva koronavirusa u populaciji - apelovala je Liberalna partija povodom najave SPC i nekih opozicionih političkih partija da nastaviti sa odžavanjem protesnih litija u Glavnom gradu. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|