Brze Cinjenice - (O)Pozicija

1
Jednoglasna odluka Predsjedništva i Glavnog odbora DPS
Za predsjednika - Đukanović!
- Ova odluka je izraz moje odgovornosti prema onome što su tekovine i potrebe budućeg razvoja Crne Gore. Kada govorim o tekovinama, prije svega, mislim na vrijednosti kao što je obnovljena nezavisnost, stabilnost, dosadašnji demokratski i ekonomski razvoj i potreba daljeg usvajanja evropskog sistema vrijednosti u crnogorskom društvu. Spreman sam da budem dio tima odgovorne državne politike Crne Gore koji će djelovati sinhronizovano, skladno, odlučno u pravcu dalje afirmacije evropskih vrijednosti u Crnoj Gori i istovremeno tima koji će stajati sa ispruženom rukom prema svim drugim akterima političke svene Crne Goresa namjerom da uspješnije nego do sada prevazilazimo podjele i svo ono nasljeđe koje je, nažalost, u značajnoj mjeri limitiralo tempo ukupnog crnogorskog razvoja - istakao je predsjednik DPS Milo Đukanović, jednoglasnom odlukom Predsjedništva i Glavnog odbora DPS kandidat za predsjednika Crne Gore. 
 
1
Jedan od lidera "DF" Milan Knežević sjutra će dobrovoljno otići na izdržavanje četvoromjesečne zatvorske kazne
"Front" odustao - od otpora!
- U svjetlu činjenice koju je saopštio predsjednički kandidat Mladen Bojanić, da u ovom momentu, kad je opozicija na korak od preuzimanja prve od glavnih poluga vlasti, treba izbjeći sve situacije koje bi režim mogao da iskoristi u pravcu izazivanja sukoba, kao i unošenja nemira među građanima, odustali smo od planiranih mjera otpora, poput zatvaranja poslanika u Skupštinu Crne Gore i organizacije protesta, kako bi dali doprinos stvaranju jedinstvenog fronta za rušenje režima - ukazao je danas u Skupštini Crne Gore poslanik "DF" Strahinja Bulajić i najavio da se ovaj opozicioni savez neće vraćati u parlament dok je Knežević u zatvoru.
Jedan od lidera "DF" Milan Knežević sjutra će dobrovoljno otići na izdržavanje četvoromjesečne zatvorske kazne, na koju je osuđen, jer je 17. oktobra 2015. fizički nasrnuo na policajca ispred Skupštine Crne Gore. 
 
1
"DF" poziva Ustavni sud da odmah razmotri ustavnu žalbu o (ne)odlaganju zatvorske kazne Milanu Kneževiću
Združena akcija - zbog straha vlasti!
- Nema sumnje da je ova združena akcija Osnovnog i Višeg suda usko povezana sa strahom vlasti od kandidature Mladena Bojanića za predsjednika Crne Gore, i cilj je da se iz njegove kampanje izbaci jedan od vodećih protivnika režima - ocijenio je poslanički klub "Demokratskog fronta" koji poziva Ustavni sud da odmah razmotri ustavnu žalbu koja mu je podnijeta, vezano za ovaj slučaj, i donese odluku koja će obuzdati ovo nasilje i državni teror, i spriječiti eskalaciju krize u zemlji. 
 
0
"Prava Crna Gora" predala potpise za kandidaturu Marka Milačića za predsjedničke izbore
Crnoj Gori je - dosta čekanja!
    - Želimo da ovom kandidaturom ponudimo nova lica, novu energiju, nov pristup politici, sa jedne strane potpuno otvoren, sa pruženom rukom i izgradnjom mostova mira, a s druge strane da to nije politika koja će biti bezlična. Crnoj Gori je dosta čekanja, zajednički kije sada je manje izvjestan nego prije mjesec-dva i nema namjeru da odustajem od predsjedničke kandidature, a takve pozive čuli so prethodnih dana. Naprotiv, ova vlast se neće smijeniti čekanjem, čekanje nije opcija i mi dobro znamo da nemamo odstupnicu u vidu zajedničkog kandidata, znamo da je za izlaz iz trodecenijske agonije sao pobjeda - poručio je lider "Prave Crne Gore" Marko Milačić, koji je danas predao potpise za kandidaturu, a u subotu iz Kuča kreće u kampanju. 
 
0
Predsjednnik "DNP" podnio žalbu Ustavnom sudu Crne Gore
Knežević traži - privremenu obustavu!
Predsjednik "DNP" i član Predsjedništva "DF" Milan Knežević podnio je danas žalbu Ustavnom sudu Crne Gore sa prijedlogom za privremenu obustavu izvršenja krivične presude Višeg suda u Podgorici.
Žalbu je u njegovo ime podnio dugogodišnji sudija Ustavnog suda Srbije zbog povrede prava na pravično suđenje iz člana 6. Evropske i slobode mirnog okupljjanja iz člana 11. Konvencije.
Knežević je osuđen na čeiri mjeseca zatvora zbog napada na policajca u oktobru 2015.  
 
0
Predsjedništvo "DF" postiglo dogovor sa Andrijom Jovićevićem da odustane od kandidature za predsjednika
Traže jedinstvo - za nestranačkog!
- Zbog istorijske važnosti objedinjavanja opozicije oko jedne nestranačke ličnosti, Predsjedništvo "DF" postiglo je dogovor sa Andrijom Jovićevićem da odustane od kandidature za predsjednika Crne Gore i poziva sve kolege iz opozicije koji su najavili kandidature, da odustanu od tog gubitničkog nauma, i da se dogovorimo oko jedne nestranačke ličnosti koja će biti sigurni pobjednik na predsjedničkim izborima - saopštilo je danas Predsjedništvo "DF". 
 
0
Podršku SDP za predsjedničke izbore dobila Draginja Vuksanović
Da vladaju - pravda i zakon!
- Svi danas sanjamo snažnu i slobodnu Crnu Goru, državu koja pripada svima, a ne pohlepnoj eliti koja se otuđila od vlastitih građana. I kao što smo bili istrajni u borbi za nezavisnost, bićemo istrajni i u borbi za baš takvu slobodnu Crnu Goru. Želimo svi da živimo u zemlji u kojoj vlada pravda i zakon, zemlji koja se temelji na jednakosti i socijalnoj pravdi, zemlji koja sa ponosom pripada porodici evropskih država; iznad svega zemlji koja jednako pripada svim građanima. Na ovim predsjedničkim izborima naš je zadatak da vratimo državu njenim građanima - naglasila je Draginja Vuksanović, koja je dobila podršku SDP za predsjedničke izbore. 
 
0
Press konferencija "Demokratskog fronta"
Sinđeliću omogućeno - da pobjegne!
- Svjedok saradnik i miljenik crnogorskog pravosuđa i režima Saša Sinđelić napustio je Crnu Goru i viđen je u Smederevu. Nemam namjeru ima li namjeru da se vrati, ali riječ je o svojevrsnom skandalu zato što se radi o licu sa crvene Interpolove potjernice. Napuštanjem Crne Gore omogućeno mu je da bude izbjegnuto njegovo izručenje Hrvatskoj. Ovo je dokaz da je sve bilo dogovoreno i da je Saša Sinđelić, nakon završenog posla, pušten da pobjegne iz Crne Gore - istakao je na press konferenciji jedan od lidera "DF" Slaven Radunović.  
 
0
DPS poziva Andriju Mandića da saopšti crnogorskoj javnosti prave motive njegovog iznenadnog i nelegalnog boravka u Srbiji
"Zalutao" sa - ljudima iz Sedmog bataljona!
    - Ne postoji osoba koja bi povjerovala da je čovjek protiv kojeg se vodi više postupaka, u kojima je optužen za najteža djela protiv države, tek tako zalutao u magli i greškom prešao državnu granicu baš u društvu nekadašnjih članova ozloglašenog Sedmog bataljona - saopštila je DPS i pozvala jednog od lidera Demokratskog fronta Andriju Mandića da saopšti crnogorskoj javnosti prave motive njegovog iznenadnog i nelegalnog boravka u Srbiji. Svima je jasno da verzija koju je saopštila njegova partija nema dodira sa realnošću.  
 
0
Jedan od lidera "DF" Andrija Mandić o pokušaju da pobjegne iz Crne Gore
Svakome ću stati - na biljegu!
    - Desio se veliki skandal po kojem će biti upamćen ovaj režim, kao što će biti upamćen i po "državnom udaru". U situaciji kada su bili ugrožženi životi ljudima koji su bili u akciji prikupljanja sigurnih glasova i obilaska simpatizera, komunikaciji sa narodom u najudaljenijoj tački u opštini Pljevlja, ljudi iz policije Crne Gore doživjeli su tako da nas prijave kolegama iz Srbije, pa kad smo kao srpski političari očekivali solidarnost policije Srbije, njima je bilo najvažnije da nam napišu prekršajne prijave. Nikada nisam bježao, niti ću da bježim iz Crne Gore. Želim da ovdje budem pravi predstavnik srpskog naroda i pravi opozicioni političar i da svakome stanem na biljegu - poručio je iz Pljevalja jedan od lidera "DF" Andrija Mandić, za kojeg je javljeno da je pokušao da ilegalno pređe granicu zbog čega je novčano kažnjen u Prijepolju.  
 
2
Press konferencija "DF" o razlozima da ne prisustvuju obraćanju predsjednika Evropske komisije
Brajović spriječio - Kneževića!
       - Imali smo namjeru da se Junkeru obrati Milan Knežević, da mu kao prvi osuđeni predsjednik opozicione parlamentarne stranke saopšti kako bi znali sa kim imaju posla u Crnoj Gori. Mi smo predmet terora vladajuće koalicije u Crnoj Gori, predmet državnog terora vlasti koja od 45. nikada nije smijenjena, mi smo nečista savjest briselske administracije koja podržava režim koji je jako spregnut sa mafijaškim strukturama i mi smo neko ko želi vlastitom snagom, na osnovu vlastitih ideja i uz podršku građana Crne Gore otvori pitanje slobode na ovim prostorima. Imali smo priliku da Junkeru i gospodi iz Brisela kažemo ono što je po nama najveći problem Crne Gore, ali u tome nas je spriječio predsjednik parlamenta. Protestujemo zbog toga i tako što tamo nećemo biti prisutni - obrazložio je na press konferenciji Andrija Mandić, lider "DF", zašto poslanici ovog opocionog saveza neće biti u Skupštini Crne Gore kada se poslanicima bude obraćao predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker.  
 
2
Predsjedništvo "DF"
Knežević bi u Spuž - poslije izbora!
    Predsjednik "DNP" i član Predsjedništva "DF" danas je preko svog advokaata zatražio odlaganje zatvorske kazne na koju je upućen za 5. mart.
Kao razloge za odlaganje četvoromjesečne kazne Kneževižev advokat naveo je to što je njegov štićenik na rehabilitaciji zbog povrede ramena, ali i to što sprovodi političke aktivnosti za predsjedničke i lokalne izbore.
"DF" informisaće javnost o narednim potezima poslije dobija rješenja Osnovnog suda po ovom zahtjevu.  
 
2
Na prsudu Milanu Kneževiću reagovao politički savjetnik "DNP" i član Predsjedništva "DF" Predrag Bulatović
U privatnoj državi - nemamo pravo na pravdu!
       - Ta politička presuda je za događaj kada je policija nezakonito i protivno Ustavu razbila mirni protest "DF" tokom koje je akcije režim mučki i fizički napao i povrijedio Milana Kneževića.
Evidentno je da članovi "DNP" i "DF" u privatnoj državi Mila Đukanovića i Duška Markovića, tužilaštvu Milivoja Katnića i Ivice Stankovića i pravosuđa koje kontroliše i njime upravlja Vesna Medenica nemaju pravo na pravdu. Ipak, i pored represije, progona, batinanja, maltretiranja i svih oblika zlostavljanja koje režim sprovodi nad liderima, članovima i simpatizerima "DF", istrajaćemo u borbi za raskrinkavanje izopačenog režima - saopštio je politički savjetnik "DNP" i član Predsjedništva "DF" Predrag Bulatović. 
 
2
Predsjednik "DNP" Milan Knežević treba 5. marta da se javi na izdržavanje zatvorske kazne
"DF" ima plan - za sve!
    - U uputnom pozivu za izvršenje četvoromjesečne zatvorske kazne piše da se moram javiti 5. marta do 13, na prijavnici u spuškom zatvoru. Prvo moram da porazgovaravam sa majkom, da vidim što ćemo da radimo, a nakon toga sa Predsjedništvom "DF", a "DF" ima plan za sve - izjavio je novinarima predsjednik "DNP" i član Predsjedništva "DF" Milan Knežević, koji je osuđen na četiri mjeseca zatvora zbog napada na policajca. 
 
2
Predsjedništvo i poslanički klub "DF"
Za Kneževićev poziv - idu zajedno!
- Predsjedništvo i poslanički klub "DF" , zajedno sa Milanom Kneževićem, otićiće u petak u Osnovni sud, kako bi svi zajedno preuzeli poziv za izdržavanje kazne. Odluku da li će iskoristiti pravo žalbe donijećemo svi zajedno, kao što smo svi zajedno branili naše šatorsko naselje i slobodnu zonu - saopšteno je danas iz "Demokratskog fronta" i najavljeno da će o daljim političkimm potezima javnost obavijestiti na vrijeme.
 
 
2
Press konferencija "DF" povodom potvrđivanja optužnice Nebojši Medojeviću
Zadatak je -eliminisati "DF"!
       - Očekivao sam ovakvu odluku. Nije bilo ni jednog elementa da se optužnica prihvati, prevagnuli su politički motivi. Ovo je još jedan od politički montiranih procesa protiv "DF". Radujem se ovom sudskom postupku i pozivam predsjednicu Vrhovnog suda Vesnu Medenicu da proces bude javan. Radi se o brutalnom napadu na "DF". Spreman sam da kao čovjek koji se 30 godina bavi pitanjima borbe protiv organizovanog kriminala, istražujem kriminalne veze braće Đukanović, Duška Markovića i ove mafije, jako sam spreman da na javnom suđenju objasnim crrnogorskoj javnosti ko pere pare, kako se peru preko Prve banke, kako se peru pare nastale švercom cigara i droge, ko je sve uključen, kako se peru pare preko građevinskog biznisa, preko Zorana Lanovića i klana iz Granda. Jasno je da ja sa kolegama predstavljam metu jer je zadatak eliminisati "DF" po svaku cijenu. Ovaj progon može da završi destabilizacijom Crne Gore i velikim problemima za sve grašane - istakao je na press konferenciji "DF" Nebojša Medojević, protiv kojeg je danas Viši sud potvrdio optužnicu za stvaranje kriminalne organizacije za pranje novca. 
 
1
Predsjedništvo "DF" odlučilo da Milan Knežević dobrovoljno ne ide na izdržavanje četvoromjesečne kazne u ZIKS
Ekspresno pozvan - zbog izbora!
    - Predsjedništvo "DF" ne priznaje ovu, političku odluku suda i Milan Knežević neće dobrovoljno ići u Spuž da odsluži kaznu. Ekspresno ga pozivaju zato što ga žele prikazati ekstremnim i kao konfliktnu ličnost. što on nije. Želi se ekstremizovati i "DF", na čiji poziv su se, prvi put poslije 16. oktobra, okupili svi opozicioni političari. Poziv mu je namjerno upućen toga dana, jer se približava poraz na predsjedničkim izborima i želi se isprovocirati niz akcija i konfliktnih situacija, a posebno žele da iskoriste "DF", Znamo za tu njihovu igru i u nju se nećemo uključivati. Ovo je novi pritisak na "DF", ali neće nas zaplašiti i ne odustajemo od namjere da Crnu Goru oslobodimo od mafijaškog režima na čijem čellu su Duško Marković i Milo Đukanović - istakao je Predrag Bulatović, jedan od lidera "DF" na press konfereciji povodom pziva koji je Milan Knežević dobio da se u petak javi na izdržavanje četvoromjesečne kazne u ZIKS.  
 
1
Jednom od lidera "DF", Milanu Kneževiću uručen poziv za služenje četvoromjesečne zatvorske kazne
Poziv je - demonstracija nemoći!
       - Pokušaj mog uklanjanja iz političkog života pred prerdsjedničke i lokalne izbore ustvari je demonstracija nemoći i straha onih koji to pokušavaju. Sve što biva ja sam mu naredan, ali i svi drugi moraju biti - poručio je Milan Knežević, jedan od lidera "DF", kojem je uručen poziv Osnovnog suda da se u petak odazove na služenje četvoromjesečne zatvorske kazne za napad na policajca 17. oktobra 2015.
Tim povodom, "DF" je za sjutra u 13 zakazao vanrednu press konferenciju o daljim političkim potezima kao odgovoru na ovaj, kako su kazali, nezabilježeni institucionalni teror prema tom političkom savezu.  
 
1
"Prava Crna Gora" ocjenjuje da parlamentarna opozicija nije dorasla političkom trenutku
Kandidat režima - neće se pobijediti sam!
    - Kandidat aktuelnog, tri decenije nesmjenjivog režima neće se pobijediti sam: jedni su neozbiljni, drugi odustaju. Ni jedno, ni drugo nije dobro za Crnu Goru. Moramo da pokažemo da znamo šta hoćemo, da izađemo na crtu, ali ozbiljno i stabilno, onako kako dolikuje trenutku. Osim borbe za nova radna mjesta i više investicija, za mlade, ali i duhovnu obnovu ove zemlje, jasno je da je ovoj zemlji potrebna i kredibilna alternativa. Ovako, vidimo, ne ide - ukazuje Božidar Čarmak iz "Prave Crne Gore", konstatujući da "parlamentarna opozicija juče je po ko zna koji put potvrdila da nije dorasla političkom trenutku". 
 
1
"Demokratski front" o demarkaciji Crne Gore sa Kosovom
Teritoriju otvoreno predaju - lažnoj državi!
- "DF" je bio u pravu kada je tvrdio da je Crna Gora teško ugrožena djelovanjem aktuelnog režima, jer je izdaja postala njihovo prirodno političko stanje, koje je i dovelo do toga da se dijelovi Crne Gore otvoreno predaju lažnoj državi Kosovo. Ovakva, krajnje kritična i opasna situacija u kojoj grupa neodgovornih i izdaji sklonih političara trguje sa teritorijom, jedino može biti riješena tako što će svoj sud o tim potezima, na referendumu dati naši građani - saopštio je "Demokratski front" o demarkaciji Crne Gore sa Kosovom. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|