Brze Cinjenice - (O)Pozicija

1
"Demokratski front" najavio krivične prijave povodom snimka na kojem se vidi da Duško Knežević daje novac bivšem gradonačelniku Podgorice
Njihov kriminal - podmetnuli nama!
   - U ponedjeljak ćemo predati krivičnu prijavu protiv Duška Kneževića, Miga Stijepovića, predsjednika DPS Mila Đukanovića i Milivoja Katnića, koji je bio ključna ličnost u prikrivanju ovog teškog kriminalnog djela i zločina koji se desio u Crnoj Gori, a sve sa namjerom da se taj novac i bruka i sramota funkcionera "DPS" podmetne "DF". Tražićemo od VDT Ivice Stankovića da primjeni ovlašćenja koja su mu na raspolaganju, iako nemamo mnogo nade da će to uraditi. Ponudićemo kolegama iz svih opozicionih stranaka da zajedno potpišemo krivičnu prijavu, da pokažemoo akciono jedinstvo opozicije i da pošaljemo poruku građanima da možemo bez ikakvog uslovljavanja da radimo jedni sa drugima, da budemo u jednom frontu protiv kriminala i korupcije - istakao je jedan od lidera "DF" Andrija Mandić na press konferenciji povodom objavljenog snimka na kojem se vidi da Duško Knežević daje novac bivšem gradonačelniku Podgorice.  
 
1
Poslije zabrane proslave na Trgu nezavisnosti, "DF" i Amfilohije odlučili
Doček organizuju - u hramu!
- Nikada nećemo pristati da budemo građani drugog reda, a upravo je to lokalna uprava ovim potezom željela. Nismo primjetili da je bilo ko sprečavao da se na ovom prostoru proslavi kalendarska Nova godina, niti su tada smetale kućice trgu koje se sada koriste kao naivni izgovor da se nama zabrani proslava Srpske Nove godine - saopštio je "DF", koji je danas dobio rješenje o zabrani proslave na Trgu nezavisnosti i nakon konsultacija sa Amfilohijem da doček i proslavu Srpeke Nove godine organizuje u Hranu Hristovog vaskrsenja, gdje će u ponoć biti služen Molenban. 
 
0
Andrija Mandić i Milan Knežević unosili badnjak sa Vučićem i Dodikom
Inicirali otvaranje granica!
    - Andrija Mandić i Milan Knežević pokrenuli su inicijativu kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o otvorenoj granici između Crne Gore Republike Srbije i Republike Srpske kao važnoj pretpostavci o trgovinskoj uniji koja u narednom periodu očekivane globalne recesije može biti recept kako se na pravi način suočiti sa socioekonomskim izazovima - saopšteno je iz "DF", čija su dvojica lidera jutros sa Vučićem i Dodikom unijeli badnjak u kabinet predsjednika Republike Srbije. 
 
2
"Demokratski front" o odgovoru "Demokratske Crne Gore"
Ultimatumima srušili - okupljanje opozicije!
       - Nažalost, negativan odgovor kolega iz "Demokratske Crne Gore", koji nije slučajno sastavljen od niza ultimatuma, srušio je našu inicijativu za okupljanje cjelokupne parlamentarne opozicije. Ideja "DF" podrazumijevala je da putem vaninstitucionalnog djelovanja, organizacijom masovnih protesta u svim gradovima Crne Gore izvršimo pritisak na režim i dođemo do prvih slobodnih i fer izbora - saopštio je "Demokratski front".  
 
1
Predsjednik "PzP" i član Predsjedništva "DF", poslije napuštanja ZIKS poručio
Vrijeme za - novi dogovor!
         - Bolesni, kompromitovani, korumpirani sistem koji masovno krši ljudska prava i slobode, diskriminise ljude, preliva nacionalno bigatsvo u svoje dzepove, rasipa resurse i gura nas u duznicko ropstvo i bankrot, dijeli i svadja, mora biti odbačen. Vrijeme je za novi drustveni dogovor o temeljnim vrijednostima - slobodi i demokratiji - poručio je na "FB" predsjednik "PzP" i član Predsjedništva "DF" Nebojša Medojević, koji je tokom noći, a na osnovu jučerašnjeg rješenja Ustavnog suda, napustio ZIKS. 
 
1
Press konferencija "DF", povodom odluke Vijeća Ustavnog suda
Protest kao - barijera diktaturi!
      - Nismo imali velikih očekivanja od odluke Ustavnog suda jer već evo 12 dana, koliko traje ova nezapamćena društveno-politička kriza, suočavamo se sa svakakvim tumačenjima, iako je sve jednostavno i prosto da su i Ustavni sud i SDT mogli da odluče za manje od dva minuta. I za sjtra u 18, na protest pozivam sve kolege iz opozicije da pokažemo jedinstvo i solidarnost jer ovo su izazovi koji se tiču crnogorskog društva. Takođe, pozivam sve građane da na velikom, mirnom, dostojanstvenom skupu pokažemo da postoji ona slobodna Crna Gora koja je spremna da se bori za slobodu mišljenja, za slobodu govora. Ako sada ne postavimo granicu, demokratsku barijeru, Crna Gora kliznuće u diktaturu, koja će ući ne na mala nego na velika vrata - ukazao je na press konferenciji poslanik "DF" Milan Knežević, kojem je kao i Medojeviću, određeno stavljanje u zatvor zbog odbijanja da svjedoči, a koji se već 13 dana nalazi u Skupštini Crne Gore.  
 
0
Povodom neustavne policijske otmice Nebojše Medojevica i mogućeg zatvaranja Milana Kneževića, "DF" sjutra ispred Skupštine Crne Gore organizuje protest
Protestom brane - Ustav i slobodu!
      - Pozivamo vas zato što ova nezapamćena policijska samovolja, koja se drznula da narodne poslanike otima i hapsi, predstavlja kap koja je prelila čašu. Ako im ovo prođe - ako pustimo da osiljena policijska čizma pregazi Ustav i razvali vrata Skupštine, postaćemo policijska zemlja u kojoj niko - ni vi, ni vaši bližnji, ni vaši izabrani predstavnici - nije zaštićen, i niko nije slobodan. Zato nam se pridružite sjutra: da odbranimo Ustav i slobodu - poručio je "DF" u pozivu građanima da se "povodom neustavne policijske otmice Nebojše Medojevica i mogućeg zatvaranja Milana Kneževića" sjutra u 18 okupe na velikom protestu ispred Skupštine Crne Gore. Na skupu će biti podijeljeni žuti prsluci kao jasna simbolika narodnog antirežimskog otpora.  
 
0
Poslaniku "DF" Nebojši Medojeviću ukazana pomoć u Kliničkom centru
Poslije intervencija - vraćen u zatvor!
      - Primio je tri infuzije, uradili su analize krvi, UZ srca , EKG i još neke specijalističke nalaze, pregledali su ga : dva internista, kardiolog, hirurg i svi bili decidni, ne smije više biti bez hrane. Dobio je terapiju i uput za zatvorski stacionar gdje se medicinsko osoblje brine o bolesnim zatvorenicima - napisala je na "FB" Marina Medojević, supruga poslanika "DF" Nebojše Medojevića, koji je vraćen u ZIKS, gdje je osam dana štrajkovao glađu, uslijed čega mu je pozlilo i danas je bio prebačen u Klinički centar.  
 
0
Lider "DF", poslije kolegijuma predsjednika Skupštine Crne Gore
U nedjelju kreće - velika akcija!
       - Prijavili smo skup za nedjelju u 18, a do tada ćemo se svake večeri okupljati ispred Skupštine Crne Gore. U nedjelju kreće velika akcija, gdje ćemo imati ozvučenje, podijelićemo čuvene "žute prsluke", koji su i u Parizu doveli do odustajanja vlade od pogrešne politike, pa vjerujemo da ćemo biti u onoj fazi političke borbe koja će, ako se do tada ne uspijemo dogovoriti, ne pronađemo pošteno rješenje za dvojicu poslanika, da pronađemo rješenje kojim ćemo odbraniti ne samo Ustav i zakon nego na prvom mjestu ljudsko dostojanstvo koje je za "DF" i najvažnije. Imamo detaljno razrađen politički plan, imamo snažnu podršku građana Crne Gore. Nećemo odustati od ciljeva koje smo proklamovali i sigurno nećemo ostaviti naše prijatelje - najavio je, poslije kolegijuma predsjednika Skupštine Crne Gore, lider "DF" Andrija Mandić. 
 
0
Pristalice "DF" simbolično blokirale bulevar, a Andrija Mandić očekuje veću podršku
Državu da - otmu od mafije!
         - Večeras smo simbolično blokirali ovaj bulevar. Sjutra veče, najavićemo pridtslicama i građanima šta ćemo da radimo. Imamo ozbiljnu političku akciju koju vodimo i ona treba da počiva na snazi naroda. Procijenićemo, kada ovdje bude dovoljno veliki broj ljudi, da tada ispostavimo zahtjeve. Očekujemo većinsku Crnu Goru koja treba da ovu državu otme od mafije - poručio je pristalicama lider "DF" Andrija Mandić, obavještavajući ih o novom rješenju kojim je produžen zatvor Nebojši Medojeviću. 
 
3
Lider "DF" Andrija Mandić, poslije hapšenja poslanika Nebojše Medojevića
Neko želi - sukobe!
   - Ovo je nešto što se još nikada nije desilo u Crnoj Gori, da se poslanik za izgovorenu riječ, bez skidanja imuniteta stavlja u zatvor. Ovo je prvorazredni skandal i po procjeni "DF" Crna Gora se nalazi na ivici građđanskog rata. Vidjeli smo po ovoj rrezoluciji da neko želi da izazove sukobe u Crnoj Gori, da ovdje dođe do oružanih sukoba. Mi to ne želimo, protivimo se takvim namjerama, ali prosto život i namjere diktatora idu u pravcu građanskih sukoba. Ovo je nešto najstrašnije što se desilo u Crnoj Gori. Neke tvrde glave precjenjuju moć i potcjenjuju otpor koji može da uslijedi - naglasio je lider "DF" Andrija Mandić, poslije hapšenja poslanika Nebojše Medojevića.  
 
0
DPS o budvanskoj proslavi stogodišnjice oslobođenja i ujedinjenja
Zaslužili samo - prezir!
       - Njihova sumanuta ideja je poražena još 1997, a obnavljanjem državnog suvereniteta, članstvom u NATO i napredovanjem u evropskim integracijama, jednom zauvijek je stavljena tačka na sve ove “ideološke zabune” i stranputice kojima se grupa šovinista i nacionalista juče kretala. I, na kraju da ih podsjetimo da su Crna Gora, Crnogorci i crnogorsko more preživjeli i njihove mnogo značajnije i neuporedivo opasnije ideološke očeve i đedove, a njih današnje će biti dovoljno da prezru do zaborava. Veći napor nijesu ni zaslužili - zaključuje DPS o budvanskoj proslavi stogodišnjice oslobođenja i ujedinjenja: 
 
0
Lideri "DF" Andrija Mandić i Milan Knežević uputili pismo liderima Rusije, Francuske, Srbije, PSSE, Skupštini OEBS i POSP
Kude svoju - mole strane države!
    - Uvažena gospodo predsjednici, imajući u vidu činjenicu da smo većinu svoojih međunarodnih aktivnosti realizovali u vašim zemljama i učestvujući u radu organizacija kojima vi predsjedavate, dužnost nam je da vas upoznamo da su Rusija, Francuska, Srbija, kao i PSSE, Skupština OEBS i POSP, u odluci Višeg suda koja je donesena po nalogu režima, označene kao države i organizacije u kojima bi mi mogli naći sigurno utočište od očigledne osuđujuće presude koja nam je donijeta onog dana kad je počeo montirani politički proces protiv nas.
- Zato vas molimo da svojim autoritetom velikih država i organizacija koje predstavljate zaustavite kafkijanski progn koji se sprovodi nad nama lično i i političkim savezom koji predstavljamo - napisali su u pismu Andrija Mandić i Milan Knežević, lideri "DF" kojima su oduzete putne isprave, u pismu Putinu, Vučiću, Makronu, Lilijan Meri, Antoniju Tajaninu i Džordžu Ceerteliju.  
 
2
"Demokratski front" o rješenju Višeg suda da Nebojsa Medojević bude zatvoren
Pojedine sudije - "batine" za neistomišljenike!
          - Rješenje koje je dobio lider PzP i član Predsjedištva "DF" Nebojsa Medojević u kojem se nalaže da se "stavi u zatvor" zbog odbijanja da svjedoči, predstavlja novi pravni genocid našeg sudstva. Takođe, ono pokazuje da je režim spreman, da kroz staljinističke metode dodje do svog cilja, koristeći pojedine sudije kao batine za obračun sa neistomišljenicima, uprkos daljoj degradaciji pravosuđa, koje već odavno posrnulo - saopštio je "Demokratski front". 
 
1
Predstavnici "DF" obilježili tri godine od brutalne policijske akcije protiv mirnih demonstranata
Najavili i "šetnju" - za 24.!
       - Jedna od borbi na koju smo najponosniji jeste ona u septembru i oktobru prije tri godine, kada smo ovdje, ispred skupštine napravili slobodnu zonu i šatorsko naselje koje je policija brutalno srušila na današnji dan. Došli smo da podsjetimo na tu torturu - ukazao je portparol "Nove srpske demokratije" Marko Kovačević na današnjem okupljanju predstavnika "DF" kojim su obilježili tri godine od brutalne policijske akcije protiv mirnih demonstranata.
- Obilježićemo i 24. oktobar i najveći protestni skup u Crnoj Gori u 21. vijeku drugom tradicionalnom šetnjom ulicama torture i represije - najavio je Kovačević.  
 
0
"Prava Crna Gora" o kaznama za neustajanja na himnu Crne Gore
Kažnjavanje neustavno - i diskriminatorsko!
- Ukoliko bi bile usvojene predložene izmjene i dopune Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore, direktno bi prekršile Ustav Crne Gore i Evropsku konvenciju o ljudskim pravima i to ne samo u garantovanom polju slobode izražavanja, koja je prioritet i suština demokratskog društva već i u domenu zabrane diskriminacije, imajući u vidu lica sa invaliditetom ili lica koja su na drugi način, u trenutku intoniranja himne, fizički onemogućena da stoje - zaključuje advokatski tim "Prave Crne Gore" povodom Prijedloga o izmjenama i dopunama Zakona o državnim simbolima. 
 
0
Jovan Vučurović iz "Demokratskog fronta" o Prijedlogu zakona o državnim simbolima
"Pendrek" neće - promijeniti naš odnos!
          - Najnoviji predlog Zakona o državnim simbolima predstavlja poslednje korake u realizovanju davnažnje želje DPS da izjednači partiju i državu i da simbole koji su odavno prepoznati kao njihovi partijski, jer su doneseni bez dogovora i konsenzusa, silom nametnu svim građanima. Za nas su stihovi Sekule Drljevića koji su nasilno ugurani u himnu CG i nema tih pendreka koji mogu promijeniti naš odnos prema tome - saopštio je Jovan Vučurović iz "Demokratskog fronta". 
 
0
"Prava Crna Gora"
Idu u Knin - na put izvinjenja!
    - Cilj putovanja jeste upućivanje simboličnog izvinjenja bratskom srpskom narodu u Hrvatskoj, ali i uopšte srpskom narodu, povodom nečuvenog prisustva predstavnika VCG na proslavi ´´Oluje´´ - saopšteno je iz "Prave Crne Gore", čiji predsjednik Marko Milačić, i generalni sekretar Vladislav Dajković idu u dvodnevnu posjetu Kninu, gdje će se sastati sa predstavnicima srpskog naroda, ali i više srpskih porodica.  
 
0
"DF" nije uspio da skupi 27 potpisa za vanrednu sjednicu Skupštine Crne Gore na kojoj bi se raspravljalo o prisustvu crnogorskog vojnog atešea proslavi 23. godišnjice "Oluje"
Nema "bure" - zbog "Oluje"!
- Pojedine stranke čak nijesu našle za shodno da makar ispoštuju građane i objasne zbog čega je za njih neprihvatljiva ova inicijativa. Bojkot parlamenta ne moža biti razlog i izgovor jer nijesmo ni tražili da partije koje su u bojkotu učestvuju u zasijedanju, već samo da stave potpis na inicijativu i tako da omoguće da čitava javnost čuje raspravu o jeednom problemu koji će definitivno određivati uduće političke odnose i budućnost Crne Gore. O njihovom ponašanju neka sude građani - sa žaljem je konstatovao "DF", koji nije uspio da skupi 27 potpisa opozicionih poslanika kako bi se sazvala vanredna sjednica Skupštine Crne Gore "povodom prisustva vojno-diplomatskog predstavnika Crne Gore na proslavi obilježavanja etničkog čišćenja Srba iz Hrvatske u zločinačkoj operaciji "Oluja". 
 
0
DPS će inicirati zakonske izmjene finansiranja nacionalnih savjeta zbog zloupotreba
Neće da - finansiraju zloupotrebe!
       - Posljedni pokušaji dijela opozicije da Crnu Goru prikažu kao državu koja diskriminiše svoje građane, još jedan je potez kojim, manipulacijama i neistinama, ova politička grupacija pokušava da spase ono što se spasiti ne može - svoj gubitnički politički rejting - ocijenila je DPS, koja će inicirati zakonske izmjene finansiranja nacionalnih savjeta zbog zloupotreba. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|