Brze Cinjenice - (O)Pozicija

2
Poslanik "DF" i član Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu ukazuje na skandalozno postupanje Tužilaštva u Baru i Pravosuđa u Podgorici u "slučaja Škerović"
Traže saslušanje - Čarapićeve i Medenice!
          - Smatramo da “slučaj Škerović” ukazuje na opasne opstrukcije koje uticajni dijelovi sudstva i tužilaštva prave naporima MUP da sprovede zakon prema svakome kriminalcu, bez obzira što se u ovom slučaju očigledno radi o “uglednom partijskom aktivisti DPS - ističe poslanik "Demokratskog fronta" i član Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu koji će, povodom skandaloznog postupanja Tužilaštva u Baru i Pravosuđa u Podgorici u "slučaja Škerović", sa Slavenom Radunovićem i Vladislavom Bojovićem tražiti održavanje hitnog kontrolnog saslušanja ministra Raška Konjevića, VDT Ranke Čarapić i predsjednice VS Vesne Medenice.  
 
2
"Pozitivna Crna Gora" obilježila Svjetski dan socijalne pravde
Pomoć i posao - samo za DPS!
         - Crnogorska javnost je konačno saznala da se nažalost samo članovi DPS imaju mogućnost da primaju socijalnu pomoć i da se zaposle - ukazao je poslanik "Pozitivne Crne Gore" Dritan Abazović.
Na konferenciji za novinare, kojom je ova partija obilježila Svjetski dan socijalne pravde, on je iocijenio da je Crna Gora zemlja paradoksa u kojoj opada zaposlenost, raste broj javnih funkcionera, a priliku za zaposlenje imaju samo članovi DPS. 
 
0
"Pozitivna Crna Gora" neće imati kandidata za predsjednika
Za izbore - nemaju para!
            - Moj tim i ja smo dali sve od sebe kako bi zatvorili ono što je nedostajalo za kandidaturu, a to je finansijska konstrukcija, ali i pored svih napora nijesmo uspjeli u tome - objasnio je danas predsjednik "Pozitivne Crne Gore" Darko Pajović zašto ova partija neće učestvovati na predsjedničkim izborima.
Pajović je pozvao članove i pristalice da se u narednih mjesec fokusiraju na lokalne izbore u Andrijevici i Nikšiću i naglasio da će se "Pozitivna" tek po njihovom završetku izjasniti o eventualnoj podršci nekom od kandidata.  
 
0
Glavni odbor SNP
Milić predložio - jednoglasno za Lekića!
    - Na izborima za predsjednika Crne Gore, koji će se održati 7.aprila 2013. SNP Crne Gore podržaće nezavisnog kandidata Miodraga Lekića - na prijedlog predsjednika partije Srđana Milića, to je danas jednoglasmo odlučio Glavni odbor SNP. 
 
0
SNP Crne Gore odgovorio na optužbe Koče Pavlovića iz "DF" o sijanju razdora u opoziciji
Marginalac traži - dežurne krivce!
- Konačno je i vječiti politički marginalac Koča Pavlović riješio da sredi stanje na opozicionom bloku. Za to je pronašao prikladno rješenje da SNP, kao i dalje najjaču opozicionu stranku, “zabrine” svojim političkim nebulozama, tražeći unaprijed dežurne krivce, i izigravajući opozicioni glas savjesti - odgovorio je Medijski centar SNP Crne Gore na optužbe Koče Pavlovića iz "DF" da čelnici SNP siju razdor u opoziciji. 
 
2
"Pozitivna Crna Gora" uvodi novi način komuniciranja sa biračima
Glas građana osluškuju - na Facebooku!
    - Sa ciljem osluškivanja tema i pitanja od značaja za građane Crne Gore, poslanici Pozitivne će odgovarati na pitanja na društvenoj mreži Facebook, na zvaničnoj stranici Pozitivna Crna Gora - najavljuje ova partija da će razgovor građana sa poslanicima organizovati svake srijede od 18 do 20. Tako će sjutra na pitanja odgovarati poslanik Dritan Abazović, politikolog. 
 
1
SNP ponovo inicira skraćenje mandata odbornicima u Podgorici
Jedini izlaz - vraćanje mandata!
    - Jedini demokratski izlaz iz postojeće neregularne situacije u Skupštini Glavnog grada, u kojoj sada vlada nelegitimna i ničim definisana odbornička većina, jeste vraćanje mandata građanima Podgorice - saopštila je SNP, čiji odbornici ponovo će inicirati donošenje odluke o skraćenju mandata u Skupštini Glavnog grada i raspisivanju prijevremenih izbora u Podgorici.. 
 
1
"Pozitivna Crna Gora"
NN tužio - Đurovića i NN!
- Pozitivna Crna Gora dobila je krivičnu prijavu NN lica protiv Draga Đurovića, bivšeg odbornika Pozitivne iz Nikšića, za krivično djelo falsifikovanje isprave, kao i protiv NN izvršioca zbog krivičnog djela prinude - saopštila je ova partija. 
 
1
Potpredsjednica "Pozitivne Crne Gore" dala izjavu i podnijela dokaze nikšićkoj policiji povodom "slučaja Đurović"
Predložila tužiocima da - provjere listinge!
- Uz ranije predatu krivičnu prijavu dostavljen je i CD sa video snimkom sjednice SO Nikšić, kao dokazni materijal, bilo bi korisno za tužilačku istragu i da se provjere listinzi telefonskih brojeva koje je koristio Drago Đurović, kao i da se preduzmu druge radnje dokazivanja radi prikupljanja dokaza - istakla je u izjavi nikšićkoj policiji potpredsjednica "Pozitivne Crne Gore" i poslanica u Skupštini Crne Gore Azra Jasavić, povodom krivične prijave protiv Durovića.  
 
1
"Pozitivna Crna Gora" o izjavi predsjednika Crne Gore da u Nikšiću treba raspisati izbore
Vujanović podržao - političku korupciju!
       - Poruka predsjednika Vujanovića opasna je po crnogorsko društvo i demokratiju, i on je posljednja adresa od koje se očekivalo da da podršku političkoj korupciji - ocijenila je danas "Pozitivna Crna Gora", ističući:
- Jedino rješenje za situaciju koju je nametnula partija kojoj predsjednik Vujanović pripada jeste da DPS vrati mandat koji je nedemokratski otela Pozitivnoj Crnoj Gori 
 
0
"Pozitivna Crna Gora" podnijeće kriivičnu prijavu protiv Draga Đurovića
Sumnjaju u - političku korupciju!
          - Pozitivna Crna Gora će sjutra nadležnim državnim organima, Upravi policije i Tužilastvu podnijeti krivičnu prijavu protiv Draga Đurovića zbog osnovane sumnje za političku korupciju - najavljuje ova partija.
Obratiće se i Upravi policije sa zahtjevom za dostavljanjanje informacija kako su se u sali Skupštine opštine gdje je bila u toku konstitutivna sjednica Skupštine neovlašćeno našla službena lica, pripadnici Uprave policije Crne Gore kao i druga nepoznata lica, i u to toku glasanja od strane odbornika za predsjednika Skupštine opštine. 
 
0
"Pozitivna Crna Gora" pozvala nikšićkog odbornika Draga Đurovića da joj vrati mandat
Krađa narodne volje - kriminalni akt!
      - Đurović mora da zna da je on učinio nešto što je najveći kriminalni akt, a to je krađa narodne volje. Pozitivna Crna Gora je u saznanju informacije koje itekako bacaju svijetlo na ovaj slučaj i to je poražavajuće prije svega za njega, ali i sve one koji ga poznaju. Kada je riječ o sudu koji pominje u svojoj izjavi, neka bude spreman za njega, jer postupci koje je činio svoj epilog treba da dobiju upravo na tom mjestu - odgovorila je "Pozitivna Crna Gora" na navode nikšićkog odbornika Draga Đurovića i još jednom ga pozvala da vrati mandat, "a ne da ga ponizno i besramno poklanja DPS i onima koji su ga natjerali da uradi političku prevaru u Nikšiću". 
 
2
Predsjednik "Pozitivne" Darko Pajović povodom nepostizanja dogovora sa "DF" o formiranju vlasti u Nikšiću
Ne damo Nikšić - nacionalistima i prevarantima!
    - Pozitivna Crna Gora nacionalistima i prevarantima, odnosno pojedincima unutar DF, neće prepustiti rukovođenje grada Nikšića. Mi za to nismo dobili mandate. Naši mandati su dobijeni za poštovanje zakona, mijenjanje Crne Gore nabolje, za interes građana. Niko nam mandate nije dao da lažemo, varamo i izigravamo dogovore. Ne. Niti nam je dao, niti će to ikada biti politika Pozitivne Crne Gore - istakao je predsjednik "Pozitivne" Darko Pajović povodom nepostizanja dogovora sa "DF" o formiranju vlasti u Nikšiću. 
 
0
Predstavnici "Socijalističke narodne partije" i "Pozitivne Crne Gore" razgovarali u Nikšiću
Do dogovora - nema spora!
       - Ne postoji niti jedan sporni element u političkim pr incipima kao preduslovu za formiranje nove vlasti u Nikšiću - naglašeno je u zajedničkom saopštenju "Socijalističke narodne partije" i "Pozitivne Crne Gore" sa današnjeg sastanka u ovom gradu. 
 
2
Predsjedništvo "Demokratskog fronta" zahtijeva hitan sastanak sa predsjednikom Savjeta RTCG
Savjet da obuzda - režimski menadžment!
             - Koristimo ovu priliku da Vas zamolim da obavijestite menadžment RTCG da je njihova borba protiv formiranja opozicione vlasti u Nikšiću tragikomično provokativna, da su njihovi pokušaji u javnosti prepoznati i da su zato sasvim neučinkoviti. Dužnost Savjeta RTCG je da makar pokuša da zauzda aktuelno divljanje režimskog menadžmenta RTCG, i da tako započne proces istinske transformacije ovog režimskoga medija u medijski servis svih građana Crne Gore - navedeno je na kraju pisma u kojem predsjedništvo "Demokratskog fronta" traži od predsjednika Savjeta RTCG Dušana Simonovića da "u najskorijem roku pronađete termin za sastanak sa delegacijom DF, na kome će se razmotriti alarmantni slučajevi ugrožavanja javnog interesa od strane aktuelnog menadžmenta JRDS RTCG, a na koje Savjet do sada nije reagovao".
Pismo predsjedništva "DF" prenosimo integralno:  
 
2
Potpredsjednica "Pozitivne" reagovala na izjavu Raška Konjevića iz SDP
Za njih je - država=privilegija!
      - Za razliku od SDP, Pozitivna Crna Gora ne želi da svađa građane, već da državnost i nezavisnost budu neupitne i da civilizacijske tekovine budu opsteprihvaćene. To će, u krajnjem, voditi do slobodnog, bogatog i prosperitetnog društva, jer će građani biti okrenuti tom cilju. To je misija Pozitivne Crne Gore i jasno nam je da SDP to ne može da razumije, jer je za njih država jednako privilegije i benificije za šačicu funkcionera - napominje potpredsjednica "Pozitivne Crne Gore" Azra Jaasavić u reagovanju na izjavu Raška Konjevića iz SDP o principima "Pozitivne".
Reagovanje Jasavićeve prenosimo integralno: 
 
2
Portparol "Bošnjačke stranke" o optužbama Nebojše Medojevića
Do sada obmanjivao - sada vrijeđa!
- Medojević je ovom izjavom i izmišljotinama prevazišao i samoga sebe u obmanjivanju javnosti, do sada je bio kreativan u tome. Sada je osim što obmanjuje javnost počeo i da vrijeđa predsjednike susjedne države i političkih stranaka u Crnoj Gori, u ovom slučaju predstavnike Bošnjačke stranke. On time pokazuje kolika je njegova „iskrena ljubav" bila prema manjinskim narodima i iskreno nuđenje saradnje manjinskim narodima – komentar je portparola Bošnjačke stranke Sulja Mustafića portalu "Analitika" na izjavu lidera "PzP" i člana predsjedništva "DF" koji je optužio predsjednika predsjedništva BiH i čelnike "BS" za primanje miliona od koalice DPS-SDP radi fomiranja Vlade.  
 
1
SNP je protiv prijedloga za formiranje vlade narodnog jedinstva
Ne prihvataju - DPS i SDP!
- Za SNP je prihvatljivo formiranje vlade sastavljene od stručnjaka i predstavnika stranaka koje bi reprezentovale nacije u Crnoj Gori. SNP je protiv prijedloga za formiranje vlade narodnog jedinstva, jer bi ona uključivala sve partije koje su izborile mandate, a to podrazumijeva i one koje su do sada bile u vlasti – pojasnio je Damjanović za RFE.  
 
1
DPS razgovarala sa aktuelnim koalicionim partnerima
Očekuju - finale dogovora!
          - Zadovoljni tokom razgovora, očekujemo da u narednim danima finalizujemo načelne dogovore o nastavku i početku nove saradnje sa partijama sa kojima smo danas razgovarali - saopštila je Služba za informisanje DPS Crne Gore. 
 
1
"Pozitivna Crna Gora"
Zovu u - manjinsku vladu!
       "Pozitivna Crna Gora" danas je uputila poziv za razgovor za formiranje manjinske vlade koju bi činile "Pozitivna Crna Gora", "Bošnjačka stranka", "HGI", "Forca" i "Albanska koalicija".
Poziv je upućen "Bošnjačkoj stranci", "HG", "Forci i "Albanskoj koaliciji". Razgovor bi bio obavljen u ponedjeljak, u sjedištu "Pozitivne Crne Gore". 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10| |11| |12| |13| |14| |15| |16| |17| |18|