Brze Cinjenice - (O)Pozicija

0
Poslanici "Demokratskog fronta" Koča Pavlović i Predrag Bulatović u pismu kopredsjedavajućoj POSP Anelizi Dods
Ne odustajemo do - fer izbora!
    - Nećemo odustati od borbe za ostvarenje elementarnog demokratskog prava, koje imaju svi narodi u demokratskoj Evropi – prava na slobodne, fer i demokratske izbore. U tom smislu, DF je već nastavio sa organizovanjem protestnih skupova po crnogorskim gradovima, u cilju pripreme novog velikog mirnog i nenasilnog protestnog okupljanja u Podgorici, koje će uslijediti na kraju ovog procesa - zaključili su poslanici "Demokratskog fronta" Koča Pavlović i Predrag Bulatović u pismu kopredsjedavajućoj POSP Anelizi Dods.  
 
0
Otvoreno pismo poslanice Branke Bošnjak predsjedniku Skupštine Crne Gore
Ko je suspendovao - Ustav i zakon?
    - Kolega Krivokapiću, možeš li mi odgovoriti na pitanje ko je suspendovao Ustav i zakon i onaj Pravilnik o kućnom redu u Skupštini Crne Gore i zabranio poslanicima da kad oni to žele uđu u svoj dom? Ko je to naredio Krivokapiću? Da li je to onaj tvoj anemični a jedini preostali ministar po nalogu diktatora, a uz tvoju prećutnu saglasnost. Valjda znaš da ne bira on nas već mi njega, I ne polažemo mi njemu račune, nego on nama? - napisala je poslanica Branka Bošnjak u otvorenom pismu predsjedniku Skupštine Crne Gore Ranku Krivokapiću koje prenosimo integralno: 
 
2
Predsjedništvo DF odlučilo da proteste nastavi iz Hreceg Novog
Planiraju i - građansku neposlušnost!
    Predsjedništvo "DF" odlučilo je da u subotu 31. oktobra u Herceg Novom održi veliki skup, na kojem će predstaviti dalji plan sveobuhvatne akcije, koji će, osim daljih protesta, uključivati i oblike građanske neposlušnosti. Iz Predsjedništva Fronta još jednom je poručeno da su odlučni da nastave ustavnu, demokratsku i političku borbu kako bi realizovali proklamovane ciljeve od 27. septembra sadržane u padu aktuelne i formiranju prelazne Vlade, koja bi organizovala prve pravične i poštene izbore.  
 
2
Lideri „Demos“, „URA“ i „Demokrata Crne Gore“ predočili Delegaciji EU u Crnoj Gori inicijativu o formiranju vlade demokratskog jedinstva
Do fer izbora - uz EU!
          - Neophodno je pokrenuti inicijativu o formiranju vlade demokratskog jedinstva i da o njoj razgovorama u prisustvu predstavnika EU. Cilj nije da se nekom prečicom dođe do vlasti, već da jedino takva vlast mogla bi da kontroliše demokratske procese. Poenta je da dođemo do fer izbora. Ukoliko vlast pokaže aroganciju, ili nespremnost za dijalog, onda ćemo definisati naše odgovore koji će biti u pravcu bojkotovanja izbora i organizovanja protesta – istakao je lider „Demos“ Miodrag Lekić, koji je sa liderom „URA“ Žarkom Rakčevićem i „Demokrata Crne Gore“ Aleksom Bečićem, ovu inicijativu danas predočio Delegaciji EU u Crnoj Gori. 
 
2
Jedan od lidera "DF" Slaven Radunović osuo paljbu po "koncernu režimskih medija"
Naredni smo i - optužnici!
       - Od 27. septembra i početka “protestne sezone”, ali i ranije, u fazi priprema, koncern režimskih medija, što u javnom, a što u privatnom vlasništvu, orkestrirano je i brutalno gazio sva pravila profesionalnog novinarstva, kako bi “potkrijepio” tvrdnje premijera Djukanovića o antidržavnom karakteru istih, kao i cilju organizatora da zaustave Crnu Goru na njenom putu uspjeha i svekolikog napretka i da joj na kraju (ovo je začin u svakoj njegovoj čorbi) ponište državni suverenitet. Danas je potpuno jasno da se radilo o planski stvaranom alibiju za nečuvenu prekomjernu demonstraciju sile, brutalna prebijanja gradjana, nezakonita i nasumična hapšenja, iživljavanje SAJ u Hamerima, torturu nad novinarima, kao i dosad nezabilježenu upotrebu hemijskih sredstava i šok bombi. Jer, pobogu, branila se Država!- saopštio je danas jedan od lidera "DF" Slaven Radunović, napominjući da " optužnica još nije podignuta, možda neće ni biti, ali se njome koketira. I njoj smo naredni. Uostalom, kakva bi to diktatura bila bez političkih zatvorenika". 
 
2
Predsjednik "Nove srpske demokratije" Andrija Mandić najavio da će "DF" operaciju privesti kraju
Nerede naložili - Marković i Veljović!
    - Odlučili smo da nikakvi dijalozi izvan DF, koji bi se organizovali od strane nekih opozicionih stranaka sa DPS i SDP, za nas nijesu prihvatljivi ni za one ljude koji su se okupili na trgu. Narednih dana ćemo ponovo obići Crnu Goru i podnijeti jedan iscrpan izvještaj i informisati građane o zloupotrebama vlasti i primjeni sile i predočiti im plan kako da našu operaciju privedemo kraju i na velikom skupu u Podgorici tu našu stvar konačno dovedemo do kraja - naglasio je predsjednik "Nove srpske demokratije" Andrija Mandić.
Mandić je rekao da se, ukoliko protiv njega i poslanika DF Slavena Radunovića tužilaštvo pokrene postupak, neće pozivati na poslanički imunitet jer taj imunitet nije imao niko od građana koji su se okupili ispred skupštine i ponovio da su Duško Marković i Veselin Veljović direktni nalogodavci nereda na protestima. 
 
2
"Pozitivna Crna Gora" osuđuje jučerašnje nasilje
Za nasilje - nema opravdanja!
    - Pozitivna Crna Gora osuđuje nasilje koje se juče dogodilo u Podgorici i poziva sve aktere nemilih događaja da održe mir i stabilnosti da se suzdrže od ishhitrenog djelovanja.
Dodatno, izražavano zabrinutost što su juče uhapšeni novinari dok su obavljali svoj posao.
- Ujedno, tražimo da nadležni državni organi utvrde da li je bilo ko prekoračio ovlašćenje i nedozvoljeno upotrijebio silu prilikom prekida prostesta. Ma od koga dolazilo, i ma ka kome bilo usmjereno nasilje ne smije biti opravdano pod bilo kojim izgovorom - saopšteno je danas iz "Pozitivne Crne Gore".  
 
2
Funkcioneri "Demokratskog fronta" odbacili odgovornost za sinoćne nerede
Traže puštanje - Mandića i Radunovića!
    Demokratski front zatražio je danas da budu pušteni poslanici tog saveza Andrija Mandić i Slaven Radunović, koji su privedeni nakon protesta ispred Skupštine Crne Gore i poručio da prekida svaki politički dijalog sa Demokratskom partijom socijalista i Socijaldemokratskom partijom.
Funkcioneri "DF" odbacili su optužbe za nasilno rušenje ustavnog poretka i poručili da su “samo htjeli mirno da uđu parlament” 
 
2
Predsjednijištvo "Demokratskog fronta" pozdravlja odluku predsjednika Demosa, URA i Demokrata – Miodraga Lekića, Žarka Rakčevića i Alekse Bečića, da prisustvuju sjutrašnjem pr
Očekuju lidere - u prvim redovima!
    - Nakon ovakve njihove odluke, očekujemo da svi poslanici i lideri ovih političkih subjekata, zajedno sa liderom i poslanicima SNP, u subotu budu u prvim redovima sa poslanicima DF i nezavisnim poslanicima koji su podržali proteste, kako bi svojom pojavom i demokratskim djelovanjem stali u zaštitu desetina hiljada građana koji će mirno protestvovati. Predsjednistvo DF nakon potvrde ostatka opozicije da će u subotu biti na narodnom protestu, još jednom iskazuje uvjerenje, da ćemo zajedno, mirnim i demokratskim pritiskom, u potpunosti realizovati naše demokratske i legitimne zahtjeve - istaklo je Predsjednijištvo "Demokratskog fronta", pozdravljajući odluku predsjednika Demosa, URA i Demokrata – Miodraga Lekića, Žarka Rakčevića i Alekse Bečića, da prisustvuju protestu koji će biti održan u subotu 
 
1
Pristalice protestnog skupa “Sloboda traži ljude” priredili sraman doček poslanicima koji su došli na sjednicu Skupštine Crne Gore
“Frontovci” “ispucali” – psovke i uvrede!
    “Lopovi,lopovi”, “Bitange”, "Vratite pare"... bila su najpristojnija skandiranja kojima su, uz zvižduke, pristalice protestnog skupa “Sloboda traži ljude” jutros dočekale poslanike koji su došli na sjednicu Skupštine Crne Gore. “Frontovci” koji su od 29. Septembra binom i šatorima blokirali Bulevar Svetog Petra Cetinjskog “ispucali” su “arsenal” uvreda, posebno vulgarne prema damama iz parlamenta.
Iako je u pitanju minoran broj onih koji se prije mogu nazvati uličarima nego učesnicima mirnog I demokratskog protesta, posebno je za osudu što su se organizatori skupa, postavljajući snimak dočeka na zvaničnu FB stranicu, pohvalili jutrošnjim “performansom”.  
 
1
"Demokratski front" dobio i odbio dobio poziv da se sa generalnim sekretarom NATO sastanu na nivou poslaničkog kluba
Stoltenberga zovu - na "slobodnu teritoriju"!
       - Zbog toga što DF ne učestvuje u radu parlamenta, mi nijesmo prihvatili taj poziv, i uputili smo inicijativu Stoltenbergu da, ukoliko želi da razgovara o važnim temama kao što su razlozi zbog čega najsnažniji klub poslanika ne učestvuje u radu parlamenta, možemo da se nađemo posebno, na ovoj slobodnoj teritoriji - istakao je član Predsjedništva DF i predsjednik "Pokreta za promjene" Nebojša Medojević na press koonferenciji povodom poziva ovom političkoom savezu da se sastane sa Soltenbergom na nivou šefa poslaničkog kluba.  
 
1
Član Predsjedništva "Demokratskog fronta" Andrija Mandić poručio opozicionarima
Ne moraju podržati - ni režim!
       - Ono što ne bi bilo dobro i što bi mogli ocijeniti kao vjerolomstvo i odustajanje od naših zajedničkih zahtjeva za formiranje prelazne vlade, jeste da opozicija podrži režim i Demokratsku partiju socijalista (DPS) i pojavi se na zasijedanju Skupštine. Ako već nijesu podržali nas, ne moraju ni da podrže režim Mila Đukanovića i učestvuju u radu Skupštine. Svaki opozicionar koji bi se pojavio na zasijedanju više nije opozicionar, jer mi zastupamo ideju koja je bila i njihova a ne samo naša. Mi smo spremni da se za ideju prelazne vlade borimo i pod šatorima. Nemaju potrebe da podržavaju režim, neka bar budu korektni partneri u jednoj jedinstvenoj i zajedničkoj političkoj ideji oko formiranja prelazne vlade - poručio je član Predsjedništva Demokratskog fronta i predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić ukazujući da svaki opozicionar koji se pojavi na sjutrašnjoj sjednici jesenjeg zasijedanja Skupštine Crne Gore više nije opozicionar.  
 
1
“Prvi demokratski finansirani protesti za demokratiju”, u organizaciji “Demokratskog fronta”, završeni potpunim fijaskom
"Demokrate" pobjegle - od kiše!
       “Prvi demokratski finansirani protesti za demokratiju”, u organizaciji “Demokratskog fronta”, “istopili” su se sa današnjom kišom!
Iako su organizatori koliko još sinoć prijetili “ukoliko nam uklone šatore, uselićemo se u Skupštinu Crne Gore” i bili kategorični da neće odustati do ispunjenja zahtjeva – prelazna vlada i prvi demokratski izbori – večeras pred parlamentom nema nikoga na “slobodnoj zemlji”. Uzgred, organizator nije ispunio ni cilj da od građana pokupi 20 000 eura! Sakupio je “samo” 8405 eura. 
 
2
Drugi dan protesta u organizaciji „Demokratskog fronta“
Upornost „matira“ – „diktatora“!
      - Probali smo sve, ali ne ide. Izabrali smo proteste, jer je to vid borbe koji je dao rezultat u svim bivšim komunističkim državama. Oni nemaju strpljenja za nas, već bi sve sada i odmah. Zato, upornim protestima diktatora ćemo dovesti u šah-mat poziciju. Opoziciji, svima osim “Pozitivnoj”, ponudili smo sporazum od samo dvije tačke – da ne učestvujemo u radu parlamenta – osim na sjednici na kojoj bi bila razriješena vlada – i bojkotovanje izbora koje organizuje ovaj režim – istakao je poslanik “Demokratskog fronta” Slaven Radunović večeras, drugog dana protesta koje “DF” organizuje preko puta Skupštine Crne Gore. 
 
2
Protesti u organizaciji "Demokratskog fronta" počeli večeras ispred Skupšine Crne Gore
Ostaju do - smjene vlade!
       - „Demokratski front“, vođen većinskom voljom građana, riješen da pruži demokrat otpor na vaninstitucionalan način koji je dao rezultate svugdje gdje je bio primjenjen, zahtijeva pad aktuelne vlade, kao neoph preduslov za formiranje prelazne u cilju stvaranja uslova za prve demokratske izbore. Drugi zahtjev je potpuna implementacija izbornog zakonodavstva, elektronska identifikacija birača, prečišćen birački spisak, kontrola svih resursa i ravnopravan tretman na Javnom servisu. Demokratska opozicija i građani, koristeći ovaj demokratski vaninstitucionalni otpor, ostaće do ispunjavanja zahtjeva i neće pristati na ucjene i polovična rješenja – naglasio je Strahinja Bulajić, funkcioner „DF“, na protestima koji su – pod motom „Sloboda traži ljude“ počeli večeras preko puta Skupštine Crne Gore.
Bulajić je pozvao i druge opozicione stranke da se narednih noći pridruže protestima, koji su – pompezno najavljivani kao istorijski – večeras okupili par hiljada ljudi iz cijele Crne Gore. 
 
0
Darko Pajović, predsjednik "Pozitivne Crne Gore" na press konferenciji
Nećemo protiv - interesa države!
          - "Pozitivna Crna Gora" nikada neće biti opozicija državi, niti sarađivati sa onima koji su protiv članstva države u Evropskoj uniji i NATO - istakao je na današnjoj presss konferenciji predsjednik stranke Darko Pajović i ponovio da neće podržati neprincipijelne koalicije. 
 
0
Lider SDP i predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić u emisiji "Odgovoran odgovor" Radija Crne Gore
SDP se - neće podijeliti!
       Lider SDP i predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić u emisiji "Odgovoran odgovor" Radija Crne Gore kazao je kako vjeruje da se partija na čijem je čelu neće podijeliti nakon kongresa koji je zakazan za 3. jun. On je rekao da je SDP jedina stranka koja se nikad nije dijelila. Ocijenio je i da je među opozicijom sve više građanski orjentisanih stranaka, što je dobro po Crnu Goru. 
 
2
Jednoglasan zaključak sa zajedničke sjednice glavnih odbora konstituenata "Demokratskog fronta"
Mjesec priprema za - izlazak na ulice!
         - Demokratski front otpočinje terensku kampanju organizovanja tribina, zajedničkih sastanaka, kućnih posjeta i drugih oblika komunikacije sa građanima na temu ekonmske, bezbjedonosne političke situacije u državi, a sve u pracvu organizacije protesta koji treba da dovedu do ispunjavanja definisanog političkog cilja - formiranja prelazne vlade - navedeno je u zaključcima koji su jednoglasno usvojeni na današnjoj sjednici glavnih odbora konstituenata "Demokratskog fronta".
O početku protesta, po obilasku terena, biće odlučeno na zajedničkoj sjednici glavnih odbora DF. 
 
0
"Pokret za promjene" pokrenuo peticiju za raspisivanje referenduma o izgradnji dionice auto-puta Smokovac - Mateševo
Graditeljski poduhvat - "iz nigdje u ništa"!
            - Odluka o izgradnji dionice auto puta Smokovac- Mateševo je grubo igranje sa sudbinom jednog naroda i državnim suverenitetom zemlje. Sporne klauzule ugovora koji je potpisan a koji nije u potpunosti predstavljen građanima ove države je kršenje njihovih prava, prava da znaju ko će i kako finansirati ovaj nazovi graditeljski poduhvat koji se ne bez razloga zove auto put iz nigdje u ništa. Mi dakle, sve i da se krene u izgradnju ove saobraćajnice ne dobijamo auto put koji ima smisla, već jednu nepovezanu dionicu, za koju niko ne garantuje da će jednog dana povezati našu zemlju sa regionom. Mi kao građani ne dobijamo ništa osim sasvim izvjesne činjenice da će ovu avanturu platiti naša sirotinja - naveo je "Pokret za promjene", koji je pokrenuo peticiju za raspisivanje referenduma o izgradnji dionice auto-puta Smokovac - Mateševo: 
 
1
Glavni odbor "Pozitivne Crne Gore" podržao predsjednika stranke
Pajović ostaje - šestoro isključeno!
         - Pozitivna Crna Gora se okreće kadrovskom i jačanju partijske infrastrukture,reformi stranke,ostvarenju programskih ciljeva i pripremama za naredne izborne cikluse. Sva snaga i resursi kojima raspolaže biće usmjereni ka tom cilju - saopšteno je sa sinoćnje sjednice Glavnog odbora ove stranke na kojoj je većina podržala predsjednika Darka Pajovića.
Predsjedništvo "Pozitivne" odlučilo je da iz stranke isključi Mladena Bojanića, Miloša Konatara, Gorana Đurovića, Emina Durakovića, Nikole Necka Koćala i Dragana Ćira Cvetkovića. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10| |11| |12| |13| |14| |15| |16| |17| |18| |19| |20| |21|