Brze Cinjenice - (O)Pozicija

2
Predsjedništvo "Demokratskog fronta" zahtijeva hitan sastanak sa predsjednikom Savjeta RTCG
Savjet da obuzda - režimski menadžment!
             - Koristimo ovu priliku da Vas zamolim da obavijestite menadžment RTCG da je njihova borba protiv formiranja opozicione vlasti u Nikšiću tragikomično provokativna, da su njihovi pokušaji u javnosti prepoznati i da su zato sasvim neučinkoviti. Dužnost Savjeta RTCG je da makar pokuša da zauzda aktuelno divljanje režimskog menadžmenta RTCG, i da tako započne proces istinske transformacije ovog režimskoga medija u medijski servis svih građana Crne Gore - navedeno je na kraju pisma u kojem predsjedništvo "Demokratskog fronta" traži od predsjednika Savjeta RTCG Dušana Simonovića da "u najskorijem roku pronađete termin za sastanak sa delegacijom DF, na kome će se razmotriti alarmantni slučajevi ugrožavanja javnog interesa od strane aktuelnog menadžmenta JRDS RTCG, a na koje Savjet do sada nije reagovao".
Pismo predsjedništva "DF" prenosimo integralno:  
 
2
Potpredsjednica "Pozitivne" reagovala na izjavu Raška Konjevića iz SDP
Za njih je - država=privilegija!
      - Za razliku od SDP, Pozitivna Crna Gora ne želi da svađa građane, već da državnost i nezavisnost budu neupitne i da civilizacijske tekovine budu opsteprihvaćene. To će, u krajnjem, voditi do slobodnog, bogatog i prosperitetnog društva, jer će građani biti okrenuti tom cilju. To je misija Pozitivne Crne Gore i jasno nam je da SDP to ne može da razumije, jer je za njih država jednako privilegije i benificije za šačicu funkcionera - napominje potpredsjednica "Pozitivne Crne Gore" Azra Jaasavić u reagovanju na izjavu Raška Konjevića iz SDP o principima "Pozitivne".
Reagovanje Jasavićeve prenosimo integralno: 
 
2
Portparol "Bošnjačke stranke" o optužbama Nebojše Medojevića
Do sada obmanjivao - sada vrijeđa!
- Medojević je ovom izjavom i izmišljotinama prevazišao i samoga sebe u obmanjivanju javnosti, do sada je bio kreativan u tome. Sada je osim što obmanjuje javnost počeo i da vrijeđa predsjednike susjedne države i političkih stranaka u Crnoj Gori, u ovom slučaju predstavnike Bošnjačke stranke. On time pokazuje kolika je njegova „iskrena ljubav" bila prema manjinskim narodima i iskreno nuđenje saradnje manjinskim narodima – komentar je portparola Bošnjačke stranke Sulja Mustafića portalu "Analitika" na izjavu lidera "PzP" i člana predsjedništva "DF" koji je optužio predsjednika predsjedništva BiH i čelnike "BS" za primanje miliona od koalice DPS-SDP radi fomiranja Vlade.  
 
1
SNP je protiv prijedloga za formiranje vlade narodnog jedinstva
Ne prihvataju - DPS i SDP!
- Za SNP je prihvatljivo formiranje vlade sastavljene od stručnjaka i predstavnika stranaka koje bi reprezentovale nacije u Crnoj Gori. SNP je protiv prijedloga za formiranje vlade narodnog jedinstva, jer bi ona uključivala sve partije koje su izborile mandate, a to podrazumijeva i one koje su do sada bile u vlasti – pojasnio je Damjanović za RFE.  
 
1
DPS razgovarala sa aktuelnim koalicionim partnerima
Očekuju - finale dogovora!
          - Zadovoljni tokom razgovora, očekujemo da u narednim danima finalizujemo načelne dogovore o nastavku i početku nove saradnje sa partijama sa kojima smo danas razgovarali - saopštila je Služba za informisanje DPS Crne Gore. 
 
1
"Pozitivna Crna Gora"
Zovu u - manjinsku vladu!
       "Pozitivna Crna Gora" danas je uputila poziv za razgovor za formiranje manjinske vlade koju bi činile "Pozitivna Crna Gora", "Bošnjačka stranka", "HGI", "Forca" i "Albanska koalicija".
Poziv je upućen "Bošnjačkoj stranci", "HG", "Forci i "Albanskoj koaliciji". Razgovor bi bio obavljen u ponedjeljak, u sjedištu "Pozitivne Crne Gore". 
 
1
Dan poslije izbora, lider "Demokratskog fronta" počeo razgovore o formiranju vlade nacionalnog jedinstva
Lekić "kuca" - gdje god može!
- Jutros sam stupio u kontakt gdje sam mogao, na direktan ili indirektan način, i pokrenuo inicijativu da DF razgovara sa svim subjektima i da eventualno dođemo do zajedničkog dogovora. Razgovarao sam sa jednom albanskom strankom, predstavnikom Bošnjačke stranke, Socijalističke narodne partije (SNP) i Hrvatske građanske inicijative, ali sam uputio poruke i ostalima - objasnio je Miodrag Lekić, lider "Demokratskog fronta" koji je na jučerašnjim parlamentarnim izborima osvojio 20 mandata. 
 
0
Tek na intervenciju predsjednika Crne Gore, "Pozitivnoj Crnoj Gori" odobrena lokacija za završnu konvenciju
Istrajnošću pobijedili - samovolju!
    - Na ovaj način smo pokazali kako svi moramo da se borimo za demokratiju. Moramo dakle da budemo istrajni i da iza nas stoji pravda i istina. To je način na koji ćemo promijeniti Crnu Goru, samo je potrebno da svi budemo istrajni i uporni. Ovim činom smo odnijeli demokratsku pobjedu nad samovoljom pojedinaca iz vladajuće klase - saopštili su iz "Pozitivne Crne Gore" kojoj je, poslije sedam negativnih odgovora, tek na intervenciju predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, dozvoljeno da prekosjutra u 19 održi završnu konvenciju na "Stadionu malih sportova". 
 
2
Izborna konferencija SNP Glavnog grada Podgorica usvojila Deklaraciju za poštenu i naprednu Podgoricu i Crnu Goru
Odlučni da - smijene vlast!
- U atmosferi punog jedinstva i političke odlučnosti i optimizma da se na narednim parlamentarnim izborima aktuelna DPS-SDP vlast pošalje u opoziciju i da SNP bude stožer nove demokratske vlasti u Crnoj Gori, Izborna konferencija SNP izabrala novi Odbor SNP Glavnog grada od 126 članova. Konferencija je usvojila Deklaraciju za poštenu i naprednu Podgoricu i Crnu Goru, a na konstitutivnoj sjednici Odbora SNP Glavnog grada tajnim glasanjem za predsjednika Odbora izabaran je dosadašnji predsjednik Odbora Velizar Kaluđerović. 
 
2
Odbor SNP Glavnog grada Podgorica
Iz partije isključeni - novi "frontaši"!
          Članove koji su se našli na Izbornoj listi "Demokratskog fronta" - Milana Kneževića, Predraga Bulatovića, Zorana Lakušića, Aleksandra Sekulića i Sanju Mihaljević - Odbor SNP Glavnog grada Podgorica sinoć je isključio iz članstva.
Odbor SNP Glavnog grada izglasao je nepovjerenje Neđeljku Stanoviću, čime mu je prestalo članstvo u Odboru SNP Glavnog grada, i funkcija predsjednika i člana Odbora SNP Gradske opštine Golubovci, a konstatovao je i da je, na osnovu Odluke Glavnog odbora SNP Crne Gore od 16. septembra, Jovu Pejoviću prestalo članstvo i u Odboru SNP Glavnog grada, kao i sve ostale funkcije u partiji.
 
 
1
Glavni odbor DPS utvrdio liste kandidata za poslanike i odbornike za izbore zakazane za 14. oktobar
Protivnik na izborima - ekonomski problemi!
       - DPS nema realnu političku konkurenciju, ali naš protivnik na ovim izborima su realni ekonomski problemi, sa kojima se suočava svaki crnogorski građanin. Naša prioritetnna odgovornost je da pokažemo ozbiljnost, odgovornost i odlučnost da građanima Crne Gore ponudimo realna i ubjedljiva rješenja za porobleme sa kojima se suočavamo - naglasio je predsjednik DPS Milo Đukanović poslije sjednice Glavnog odbora DPS na kojoj su utvrđene liste kandidata za poslanike i odbornike za izbore zakazane za 14. oktobar. 
 
1
Glavni odbor SNP usvojio izborni program i izbornu listu za predstojeće parlamentarne izbore
Konstatovali ostavke - 11 članova!
    - Izborni program sadrži viziju Socijalističke narodne partije u pogledu ekonomskog razvoja, izgradnje dmokratskih institucija, vladavine prava i zaštite temeljnih i sloboda, borbe protiv kriminala i korupcije, i afirmacije kulturnih, duhovnih i identitetskih vrijednosti Crne Gore i svih njenih građana - Glavni odbor SNP danas je jednoglasno usvojio izborni program, a sa sa 104 glasa za, i 3 glasa protiv usvojio je izbornu listu za predstojeće parlamentarne i lokalne izbore u opštinama Nikšić, Kotor i Budva 14. oktobra.
Konstatovane su ostavke na članstvo u Glavnom odboru Vladislavu Bojoviću, Veri Bulatović, Predragu Bulatoviću, Božidaru Vujičiću, Aleksandru Dožiću, Milunu Zogoviću, Milanu Kneževiću, Zoranu Lakušiću, Sanji Mihaljević, Jovanu Pejoviću i Aleksandru Sekuliću. 
 
0
"Pozitivna Crna Gora" usvojila izborni proglas
Trenutak je - za smjenu vlasti!
    - Prva pretpostavka je da je Crna Gora samostalna, suverena, nezavisna i nažalost nedovoljno demokratska država. Druga pretpostavka je da nakon 23 godine vlasti iste političke klase jeste trenutak da dođe do demokratske smjene vlasti. Treća pretpostavka je da postojeća opozicija to nije u stanju da učini - tri pretpostavke na kojima partija opravdava svoje postojanje naglasio je generalni sekretar "Pozitivne" Mladen Bojanić na zajedničkoj otvorenoj sjednici Glavnog odbora, Predsjedništva i Generalnog sekretarijata na kojoj je "Pozitivna Crna Gora" usvojila izborni proglas. 
 
0
Predstavljen program "Demokratskog fronta"
Odrednice kao - zahtjevi EU!
    - Skupština treba da bude centar parlamentarne demokratije, a predviđeno je i preispitavanje svih privatizacija. Raskid sa organizovanim kriminalom i korupcijom, pojavama koje su osnov “degenaracije” crnogorskog društva...neke su od odrednica Programa "Demokratskog fronta" koji su danas predstavili njegovi funkcioneri.
- To je pokušaj stvaranja novog sistema vrijednosti, koji nije deklarativan, već se treba pretočiti u konkretne radnje - istakao je predsjednik DF Miodrag Lekić, ukazujući da progrm nije različit od zahtjeva EU. 
 
0
Konstituisan savjet Demokratskog fronta
Ideja vodilja - opšte dobro!
    - Savjet čine izuzetno afirmisane ličnosti. Niti žele biti pasivni posmatrači, žele aktivnu ulogu. Nikome tu nije politika kao sudbina, ali jeste poimanje politike kao organizacije društva koje može da ga povede naprijed, a može da ga povede i nazad. Naša osnovna ideja vodilja je da doprinesemo opštem dobru, a ako budemo u prilici, naša vlada biće ekspertsko-politička - poručio je lider Demokratskog fronta Miroslav Lakić na konstitutivnoj sjednici Savjeta kojoj su prisustvovali i dojučerašnjii članovi SNP Predrag Bulatović i Milan Knežević. 
 
3
SNP o dogovoru između predsjednika DF Miodraga Lekića i Milana Kneževića
Propao pokušaj - "utapanja" SNP!
    - Danas postignuti dogovor između predsjednika DF Miodraga Lekića i Milana Kneževića o navodnom ulasku dijela SNP CG u Front, predstavlja očekivanu posljedicu nepoštovanja jednoglasno donesene odluke Glavnog odbora SNP o samostalnom nastupu na predstojećim izborima, nakon što je Predsjedništvo DF odbilo svaku mogućnost zaključenja Koalicionog sporazuma o zajedničkom nastupu SNP i DF. Kada je propao projekat Mandića i Medojevića o „utapanju“ SNP u Demokratski front, pristupilo se realizaciji očigledno ranije pripremljenog dogovora sa nekolicinom pojedinaca iz SNP. Pritom se pokušava obmanuti javnost da taj čin predstavlja i ulazak dijela SNP u Front - sqopštila je danas Socijalistička narodna partija Crne Gore. 
 
2
Odbor SNP Glavnog grada - uz samo jedan glas protiv - podržao odluku o samostalnom nastupu na parlamentarnim izborima
Cilj "DF" je - urušavanje SNP!
         - Odbijanjem saradnje sa SNP kao najjačom i najorganizovanijom opozicionom političkom partijom, rukovodstvo Demokratskog fronta dalo je osnov za sumnju da im primarni politički cilj nije rušenje režima Mila Đukanovića na narednim izborima, već su , izgleda, kao svoj cilj projektovali pokušaj urušavanja SNP. Ovo potvrđuje činjenica da rukovostvo Demokratskog fronta na jednoj strani uporno odbija koaliciju sa SNP, a istovremeno priziva funkcionere i članove SNP da kao pojedinci pristupe Demokratskom frontu - saopšteno je sa sinoćnje sjednice Odbora SNP Glavnog grada koji je - sa samo jednim glasom protiv - podržao predsjednika partije Srđana Milića i odluku Glavnog odbora da SNP na narednim parlamentarnim izborima nastupi samostalno.  
 
2
Na predstojećim parlamentarnim izborima SNP Crne Gore nastupiće samostalno
Otvoreni za sve - protiv vlasti!
    - Na predstojećim parlamentarnim izborima SNP Crne Gore nastupiće samostalno i u potpunosti ostaje otvorena za sve ostale oblike saradnje sa svim političkim subjektima, NVO, udruženjima građana, slobodnim intelektualcima, kojima je cilj smjena dosadašnje vlasti i izgradnja ekonomski jake i socijalno odgovorne države Crne Gore. Postizbornu koaliciju formiraće isključivo sa strankama koje se zalažu za smjenu DPS-SDP vlasti - saopštio je GLavni odbor SNP zaključke koji su danas jednoglasno usvojeni. 
 
1
Član Predsjedništva PzP Mersudin Međedović o predstojećim izborima
Na pobjedu - u dvije kolone!
    - Sveobuhvatno jedinstvo opozicionih partija bilo bi mnogo jače oružje u borbi protiv aktuelnog rezima, ali ipak ukoliko na predstojecim parlamentarnim izborima opozicija nastupi u dvije ali i ne vise kolona, post izbornom koalicijom nakon veče izlaznosti gradjana na izborima preko 70 odsto, može se očekivati sigurna pobjeda opozicije. Taj procenat može biti i niži ukoliko aktuelna vlast u medjuvremenu ne počne sa svojim predizbornim trikovima i radnjama koje bi ponovo mogle dovesti u zabludu veliki broj nezadovoljnih glasača DPS i SDP - ukazuje član Predsjedništva PzP Mersudin Međedović. 
 
0
Predsjednik SNP i lider "Demokratskog fronta" razgovaraliu četiri sata
Bliži jesu - odluke još nema!
   - Pregovori će biti nastavljeni. Bliži smo dogovoru, jer su napravljeni pomaci u pregovorima ali se još ne zna konačna odluka - rekli su novinarima predsjednik SNP Srđa Milić i lider "Demokratskog fronta" Miodrag Lekić poslije današnjeg četvoročasovnog razgovora o zajedničkom nastupu na izborima.
Milić je napomenuo da da najjača opoziciona partija do nedjelje očekuje odgovor od Fronta da kaže šta je sporno u prijedlogu koalicionog Sporazma koji je predložio GO SNP, dok je Lekić ukazao da javnost očekuje dogovor dva partnera ali da će sve biti poznato nakon tog novog sastanka.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10| |11| |12| |13| |14| |15| |16| |17|