Brze Cinjenice - (O)Pozicija

1
Božena Jelušić, ispred Građanskog pokreta URA, ocijenila
Lutanje u planiranju - devastira prostor!
- Nacrtom Zakona o planiranju i izgradnji nastavlja se dugo lutanje u oblasti planiranja prostora i izgradnje objekata. Neposredni rezultat je trajna devastacija prostora, osobito na primorju i enormni broj nelegalnih objekata ocijenila je ispred Građanskog pokreta URA Božena Jelušić. 
 
0
Na Konvenciji građanskog pokreta URA Dritan Abazović jednoglasno izabran za predsjednika
Vrijeme da - svane Crnoj Gori!
       - Prošlo je dvije godine otkad je svanulo URA, ali vrijeme je da svane i Crnoj Gori. Osnovan smo da bismo pomjerali granice demokratske kulture u Crnoj Gori.Opoziciona smo stranka, vodićemo beskompromisnu borbu. Nema nikakve tihe tranzicije - naglasio je Dritan Abazović, koji je na današnjoj Konvenciji građanskog pokreta URA, održane pod sloganom "Promjene. Sloboda. Razvoj", jednoglasno izabran za predsjednika. 
 
1
Poslije oduzimanja imunitete njegovim poslanicima, "DF" održao press konferenciju u Skupštini Crne Gore
Osumnjičeni likovali - i vrijedjali!
    - Dugo smo pozivali vrhovnog državnog tužioca da se uključi u ovaj slučaj. Isticali smo činjenicu da se Crna Gore nalazi na samoj ivici sukoba i kada se predje odredjena tačka da to može biti nepovratan proces. On se uključio u zadnjem momentu donoseći obavezujuće uputstvo. To je važna stvar za sve u Crnoj Gori, posebno je bitno ne samo za "DF" i za opoziciju nego za svakog gradjanina Crne Gore. Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić ovaj slučaj izmjestio je iz pravne ravni i prenio ga u ličnu ravan, gdje dominiraju emocije, a malo veze to ma i sa Ustavom i sa zakonom. Mora se promijeniti način rada - istakao je jedan od lidera "DF" Andrija Mandić na press konferenciji u Skupštini Crne Gore u kojoj je danas, na zahtjev Specijalnog državnog tužioca, njemu i Milanu Kneževiću oduzet poslanički imunitet zbog krivičnog djela - stvaranje kriminalne organizacije i pripremanje djela protiv ustavnog uređenja i bezbjednosti Crne Gore, izvršenog putem podstrekavanja.
Prije obraćanja javnosti, "frontovci" su se ponašali bahato, vrijeđali su i fizički nasrtali na poslanike koji su završili vanredno zasijedanje. 
 
1
Upozorenje Alekse Bečića, predsjednika "Demokrata", vrhovnom državnom tužiocu i glavnom specijalnom tužiocu
Ne igrajte se - sa Crnom Gorom!
    - Osnovano sumnjamo da i vaš današnji zahtjev, podnesen Skupštini Crne Gore nepunih mjesec dana prije lokalnih izbora u Nikšiću, a nakon proteka gotovo 4 mjeseca od inkriminisanih dešavanja, kojim tražite skidanje imuniteta za dvojicu kolega poslanika, koji su ujedno i lideri političkih parlamentarnih partija, predstavlja nastavak vašeg nedozvoljenog uticaja na slobodno izražavanje volje birača na predstojećim izborima, na štetu opozicionih političkih subjekata.
Poštovana gsodpodo, ovim činom direktno utičete na dramatično usložnjavanje ionako veoma složene političke situacije u Crnoj Gori i potpuno isključujete mogućnost održavanja elementarno slobodnih i fer izbora u Opštini Nikšić - zakl jučuje Aleksa Bečić, predsjednik "Demokrata" u upozorenju vrhovnom državnom tužiocu Stankoviću i glavnom specijalnom tužiocu Katniću. 
 
1
Press konferencija "DF"
Đukanović povukao - fatalan potez!
      - Izdavanjem naređenja Milivoju Katniću, da uhapsi Andriju Mandića i Milana Kneževića, direktno iz Dubaija, Milo Đukanović je povukao fatalan potez i doveo Crnu Goru na ivicu građanskog rata. On je na ovaj način izazvao i Demokratski Front, i crnogorsku opoziciju, i narod u Crnoj Gori, on je ovim autokratskim činom izazvao i međunarodnu zajednicu, i Evropsku uniju, riječju - izazvao je sav slobodan svijet - naglasio je Nebojša Medojević, član Predsjedništva "DF" na vanrednoj press konferenciji, povodom jednoglasne odluke Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore da poslanicima predloži oduzimanje poslaničkog imuniteta Mandiću i Kneževiću. 
 
1
Rekli su - predsjednik DPS Milo Đukanović
Njegoš vječan - kao i Crna Gora!
      - Njegoš je nesumnjivo jedno od najvećih imena duge i ponosne crnogorske istorije i mislim da se prema njemu moramo na takav način odnositi. Vjerovatno nijeste dovoljno registrovali stav DPS-a povodom toga, zato što je stav normalan i logičan i ne mislimo da treba otvarati pitanje i pogađati se da li Njegoš bio genocidan pjesnik. Naravno da nije. Danas stavljati bilo koga, uključujući i Njegoša van vremena u kojem je živio i stvarao i pokušavati da se zaodjene nekim novim vremenom i novim, naglašeno politizovanim ruhom, kakvo je današnje, samo po sebi predstavlja jedan politički marifetluk koji, onima koji se time bave, ne služi na čast - osvrnuo se predsjednik DPS Milo Đukanović na nedavne napade na Njegoša.  
 
0
Funkcioner pokreta URA Neđeljko Rudović, povodom pritvaranja Mihaila Čađenovića
Uvod u - otvorenu diktaturu!
         - Uprkos značajnim političkim razlikama URA i DF, postoje ciljevi oko kojih ne smije biti sporenja. A to su – pravda, ljudska prava i sloboda govora, kontrolisana i odgovorna vlast, pravna država i profesionalno pravosuđe. Zbog toga, zahtijevamo da Specijalni tužilac predoči javnosti dokaze, na osnovu kojih je uhapšen i poslat u pritvor Mihailo Čađenović, član DF - ističe funkcioner pokreta URA Neđeljko Rudović i ukazuje da "svaki građanin Crne Gore može biti uhapšen i proglašen zavjerenikom, ukoliko je za to dovoljna tvrdnja nekog bivšeg pripadnika tajne službe. To je uvod u otvorenu diktaturu, širenje straha i progon oponenata". 
 
0
Predsjednik "Nove" i član predsjedništva "DF" Andrija Mandić o hapšenju Mihaila Čadjenovića
Stanković da - smijeni Katnića!
    - Pozivamo Ivicu Stankovića, šefa tužilaštva, da pod hitno smijeni Milivoja Katnića jer se on najviše trudio da taj čovjek bude izabran i da bude glavni specijalni tužilac. Taj čovjek postao je opasnost za sve u Crnoj Gori, to je čovjek koji je,očigledno, izgubio poslovnu sposobnost, čije ponašanje treba temeljno da preispitaju specijalističke službe - istakao je predsjednik "Nove" i član predsjedništva "DF" Andrija Mandić na press konferenciji povodom hapšenja Mihaila Čadjenovića.
 
 
1
Predstavnici građanske opozicije - koalicije Ključ, Demokrata i SDP - predstavili Izvještaj o neregularnostima na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra
Dešavanja zavise od - epiloga "državnog udara"!
          - Kako će se odvijati dešavanja na političkoj sceni zavisiće od realizacije sudskih i tužilačkih aktivnosti u procesu navodnog pokušaja državnog udara. Opozicija je složno da o svim budućim dešavanjima odlučuje dogovorom – naglasio je Neven Gošović u ime građanske opozicije - koalicije Ključ, Demokrata i SDP - kojja je danas predstavili Izvještaj o neregularnostima na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra. 
 
1
Lider "PzP" i član Predsjedništva "DF" dostavio VDT informaciju o eskalaciji napada aktivista DPS na clanove, aktiviste i suimpatizere DF
Ako ih ne zaštiti - organizovaće se sami!
          - Fašistička sekta DPS nas 27 godina pljačka, diskriminiše, siromaši, krade na izborima, dijeli i svadja. Fizičke napade na nas nećemo tolerisati. Ako VDT neće , ne smije ili ne zna da zaštiti temeljnja ljudska prava, Ustavni poredak, demokratiju i vladavinu prava, mi ćemo se sami organizovati - poručuje lider "PzP" i član Predsjedništva "DF" Nebojša Medojević, koji je danas vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću dostavio "informaciju o eskalaciji napada aktivista DPS na clanove, aktiviste i suimpatizere DF, kao posledica jezika mržnje i poziva na linč njihovog šefa sekte Djukanovića". 
 
0
Performans žena "Demokratskog fronta" ispred Tužilaštva
Katnića nišanile - praćkama!
    - Ukoliko ova neozbiljna priča dobije ozbiljan epilog, Katnić preuzima rizik izazivanja nemira u Crnoj Gori. Zbog toga, poručujemo mu Katniću, ne brukaj se, odlazi! - poručila je Marina Jočić na performansu koji su žene "Dmokratskog fronta" izvele danas ispred Tužilaštva.
Pristalice "DF" bile su "naoružane" transparentima - porukama za specijalnog državnog tužioca i praćkama. Nakon štoo su nanišanile zgradu, čula se komanda "Pali!".
 
 
0
Predsjednik "PzP" i član Predsjedništva "DF" Nebojša Medojević
Stanković da - suspenduje Katnića!
          - Zbog ovakvog postupanja, opasnog po temeljne vrijednosti ove države - kao što su ustavno poredak, fer i slobodni ozbori, slobodno izražavanje volje gradjana, ljudska prava, vladavinu prava, mir i bezbjednost gradjana - VDT Ivica Stanković bi morao odmah da suspenduje Milorada Katnića, i da protiv njega pokrene krivičnu istragu, kako bi se došlo do istine o stvarnim nalogodavcima, organizatorima, finasijerima i izvršiocima ovog teškog zločina protiv demokratije i suverenosti ove države - naglašava danas predsjednik "PzP" i član Predsjedništva "DF" Nebojša Medojević. 
 
3
DPS se oglasila povodom današnjeg saopštenja Predsjedništva "DF"
Ko je htio da - Crnu Goru zavije u crno?
    - Demokratski front se danas ponovo oglasio povodom odluke Državne izborne komisije o proglašavanju konačnih rezultata izbora 16. oktobra.
I ponovo su prosuli gomilu laži i gluposti, bježeći od ključne teme u ovom trenutku za crnogorsko društvo: ko stoji iza kriminalne grupe koja je ubačena da terorističkim akcijama u noći nakon izbora zavije Crnu Goru u crno? Ko su nalogodavci a ko njihovi politički sateliti u Crnoj Gori, sa zadatkom da nakon krvoprolića nasilno preuzmu vlast? - oglasila se DPS na današnje saopštenje Predsjedništva "DF".
I saopštenje DPS prenosimo u cjelosti: 
 
3
Predsjedništvo "Demokratskog fronta", povodom "korupcionaškog skandala u Državnoj izbornoj komisiji"
Lopovska banda uvodi - otvorenu diktaturu!
    - Predsjedništvo DF ukazuje na neophodnost ujedinjenja svih istinskih demokratskih snaga u Crnoj Gori i pripreme jedinstvenog, snažnog, beskompromisnog odgovora na sumanute planove DPS-a i satelita u pravcu gušenja demokratije, ljudskih prava i sloboda, vladavine prava i pretvaranja Crne Gore u totalitarno, zatvoreno društvo pod potpunom kontrolom grupice korumpiranih i kriminalnih moćnika - saopštiloje ddanas Predsjedništvo "Demokratskog fronta", povodom "korupcionaškog skandala u Državnoj izbornoj komisiji", ocjenjujući da "lopovska banda uvodi otvorenu diktaturu".
Saopštenje Predsjedništva "DF" prenosimo integralno:  
 
2
Pristalice "Demokratskog fronta" obilježile godišnjicu protesta
Slaviće 16. - Dan slobode!
         - Od 16. oktobra, kada Crna Gora ponovo postane slobodna i svoja zemlja, taj datum ćemo slaviti kao Dan slobode. Ovaj režim je gotov, to znate svi odavno, to zna i Milo Đukanović. Šesnaesti oktobar mu je poslednji dan na njegovom radnom mjestu, 17. dolaze ljudi spremni da mijenjaju Crnu Goru, da mijenjaju bolesti sistema koje je on ostavio u amanet. Danas je Crna Gora u pasnosti samo od jednog čovjeka, od Mila Đukanovića - ukazao je Nebojša Medojević, jedan od čelnika "Demokratskog fronta" na večerašnjem skupu - kojim je obilježena godišnjica protesta - i pozvao pristalice u šetnju do MUP, da zvižducima opomenu ministra Gorana Danilovića. 
 
0
Centrali odbor GP "URA" odlučio se za koaliciju sa DEMOS i SNP
"Trojka" garantuje - mirne promjene!
          - Smatrali smo da ova trojka garantuje građansku Crnu Goru, njen evropski put mirne promjene u Crnoj Gori i da predstavlja snažnu alternativu jednoj lošoj i neodgovornoj politici. Crnoj Gori trea pomak, trea prekid loše ekonomske i soocijalne politike. Treba zaustaviti ove tokove, Crnoj Gori ne treba kontinuitet loše vlasti, ali e trebaju joj ni prevrati. Crnoj Gori treba mirna promjena na bolje i uvjereni smo da građanski karakter i ljudi u ovoj koaliciji, koji će biti na listi, biće garant i da će to 16. oktobra biti stožer okupljanja velikog broja građana čija su očekivanja iznevjerena poslije referenduma 2006., koji žele bolji život, drugačiju Crnu Goru, bez kriminala, Crnu Goru za sve njene građane – istakao je na press konferenciji lider GP “URA” Žarko Rakčević, saopštavajući da se Centrali odbor GP "URA", uz visok stepen saglasnosti, samo dva uzdržana glasa, odlučio za koaliciju sa DEMOS i SNP na narednim izborima na državnom nivou 16. oktobra.
 
 
0
"Demokratski frot" i zvanično počeo kampanju za parlamentarne izbore koji će se održati 16. oktobra
Fokus na - razotkrivanje vlasti!
          - U našoj kampanji ćemo se fokusirati na razotkrivanje činjenice da je Milo Đukanović Crnu Goru doveo do ivice ekonomskog kolapsa i da sada pričom o ulasku u NATO želi da odvuče pažnju naroda sa ekonomskih problema. To nećemo dozvoliti.
Crna Gora Milu Đukanoviću više ne može da pruži nijednu jedinu šansu. DF je ujedinjen u cilju da dovede do pravihp romjena i da počne da sprovodi brza i efikasna rešenja iz našeg ekonomskog plana - Da radi Crna Gora - saopštio je "Demokratski frot", koji je danas i zvanično počeo kampanju za parlamentarne izbore koji će se održati 16. oktobra.  
 
3
Glavni odbor SNP odlučio da ova partija stupi u predizbornu koaliciju sa "DEMOS" i GP "URA"
Savez različitih - cilj isti!
- Biće to savez različitih stranaka sa jednim istim ciljem - da pokažemo da je promjena moguća, da uvjerimo građane da je Crna Gora slobodnih i nezavisnih institucija - solidarna i jednaka za sve - i te kako ostvariva - saopštio je Glavni odbor SNP, koji je večeras odlučio da ova partija stupi u predizbornu koaliciju sa "DEMOS" i GP "URA". 
 
2
Odgovor Demokratskog Fronta na saopštenje DPS
Biće obezglavljeni - kriminal i korupcija!
             - Konstituisanjem pravne države biće obezglavljeni kriminal i korupcija na visokom nivou, a svi iz lopovske družine Mila Đukanovića, uključujući i njega, biće procesuirani - saopštio je "Demokratski front", odgovarajući a saopštenje DPS. 
 
1
Predsjedništvo DPS o aktivnostima partije u susret predstojećim redovnim parlamentarnim izborima
Sve najavljuje - novu pobjedu!
    - Svi relevantni podaci i informacije govore u prilog tome da će DPS ostvariti još jednu izbornu pobjedu i ostati glavni stožer buduće vlasti. Predsjedništvo je registrovalo jedinstvenu poruku partijskog članstva i simpatizera iz svih krajeva Crne Gore da bi partija u slučaju samostalnog nastupa na izborima, ostvarila najbolji rezultat, o čemu će zvaničnu odluku uskoro donijeti stranački organi DPS - zaključilo je Predsjedništvo DPS, koje je danas razmatralo aktivnosti partije u susret predstojećim redovnim parlamentarnim izborima zakazanim za 16. oktobar 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10| |11| |12| |13| |14| |15| |16| |17|