Brze Cinjenice - (O)Pozicija

2
"DF" o zastavama Crne Gore i Albanije u susret dolasku albanskog predsjednika
Režim se priklanja - velikoalbanskom konceptu!
       - Ovim potezom Đukanovića ozvaničeno je priklanjanje režima velikoalbanskoj državnoj politici. "DF" će istrajavati na svojoj politici očuvanja tradicionalne Crne Gore, dobrih odnosa sa Rusijom i otvorenih granica sa Srbijom i Srpskom i vjerujem da ćemo tom politikom pobijediti Đukanovićev, Ramin i Tačijev velikoalbanski državni koncept koji se pkušava nametnuti u Crnoj Gori - naglasio je portparol "Nove srpske demokratije" Marko Kovačević, ocjenjujući da "u susret dolasku albanskog predshednika Ilira Mete u Crnu Goru po prvi put kao dio folklora, koji je naručio Milo Đukanović, imamo zajedno na ulicama Podgorice istaknute albansku i zastavu Crne Gore". 
 
1
"DF" negativno odgovorio na ponudu "Demokrata" i "URA"
"Frontu" važnija - odbrana SPC!
       - Šesto, ali možda i najvažnije...U ovom predlogu (ultimatumu) prepoznajemo potpuni, svjesni ili nesvjesni, nedostatakk ikakve odgovornosti prema najvažnijem izazovu koji očekuje tradicionalnu Crnu Goru u bliskim danima - zvaničnom, institucionalnom napadu na SPC, na njeno svještenstvo, imovinu i vjernike. Samo onaj koji drži oči namjerno zatvorene, ne vidi da je režim ovu godinu "rezervisao" za obračunn s Crkvom, a "Demokrata" i "URA" na ovaj način predlažu da se izmaknemo i olakšamo DPS da sprovede svoj kriminalni plan u djelo - stoji u odgovoru "DF" na ponudu "Demokrata" i "URA". 
 
1
"Demokrate" i "URA" uputili ponudu ostalim opozicionim strankama
Ponudili bojkot - Skupštine i izbora!
- Trajni bojkot Skupštine, obavezivanje da sa DPS neće u bilo kakve koalicije, definisanje zajedničkih uslova za demokratske i fer izbore, kao i dogovor da će, u slučaju neispunjena tih uslova cjelokupna opozicija bojkotovati naredne parlamentarne i predsjedničke izbore, što podrazumijeva organizaciju svih oblika demokratskog građanskog bunta - ovih pet tačaka čine ponudu koju su "Demokrate" i "URA" danas uputili ostalim opozicionim strankama.
Spremni su da organizuju sastanak na nivou ovlašćenih predstavnika parlamentarnih političkih subjekata, da definišu zajedničke uslove parlamentarne opozicije za poštene izbore koji bi ispostavile EU i međunarodnoj zajednici, bez čijeg ispunjena nema održavanja ni parlamentarnih, niti predsjedničkig izbora.  
 
1
Predsjednik Kluba poslanika "Demokrata" o "aferi koja je tektonski potresla Crnu Goru"
Apel EU da - pošalje izaslanika!
- S obzirom na to da je nastupio najradikalniji momenat političke krize, i da je kompromitacija institucija u Crnoj Gori dostigla vrhunac, pozivamo Evropsku Uniju, da slijedeći svoju praksu na primjeru Makedonije, pošalje specijalnog izaslanika u našu zemlju i da sačini Specijalni izvještaj o zarobljenosti institucija - apeluju iz "Demokratske Crne Gore", povodom "Afera koja je tektonski potresla Crnu Goru, a u koju su umiješani najviši državni zvaničnici". 
 
1
Demokratska partija socijalista o press konferenciji "DF" i snimku "Knežević - Stijepović"
Očajnički potezi - bjegunaca od pravde!
    - Oni, protiv kojih se vodi sudski postupak, jer su u oktobru 2016. planirali da nasilno preuzmu vlast u Crnoj Gori, naivno misle da će im postupci Duška Kneževća, osumnjičenog za učešće u kriminalnim radnjama, obezbijediti amnestiju od teških krivičnih djela za koja su optuženi?! Njihova uloga u pokušaju nasilnog i protivustavnog svrgavanja vlasti u Crnoj Gori, za koju su dobijali ogromne sume novca iz inostranstva, toliko je nečasna i sramna da ničim ne može biti umanjena, pa ni raznim aferama koje kontinuirano lansiraju. Zato su uzaludni pokušaji "DF" da skrene pažnju sa terena sopstvene odgovornosti, koristeći očajničke poteze lica koje bježi od pravde - saopšteno je iz "DPS" povodom press konferencije o snimku "Knežević - Stijepović" objavljenom na portalu in4s.  
 
1
"Demokratski front" najavio krivične prijave povodom snimka na kojem se vidi da Duško Knežević daje novac bivšem gradonačelniku Podgorice
Njihov kriminal - podmetnuli nama!
   - U ponedjeljak ćemo predati krivičnu prijavu protiv Duška Kneževića, Miga Stijepovića, predsjednika DPS Mila Đukanovića i Milivoja Katnića, koji je bio ključna ličnost u prikrivanju ovog teškog kriminalnog djela i zločina koji se desio u Crnoj Gori, a sve sa namjerom da se taj novac i bruka i sramota funkcionera "DPS" podmetne "DF". Tražićemo od VDT Ivice Stankovića da primjeni ovlašćenja koja su mu na raspolaganju, iako nemamo mnogo nade da će to uraditi. Ponudićemo kolegama iz svih opozicionih stranaka da zajedno potpišemo krivičnu prijavu, da pokažemoo akciono jedinstvo opozicije i da pošaljemo poruku građanima da možemo bez ikakvog uslovljavanja da radimo jedni sa drugima, da budemo u jednom frontu protiv kriminala i korupcije - istakao je jedan od lidera "DF" Andrija Mandić na press konferenciji povodom objavljenog snimka na kojem se vidi da Duško Knežević daje novac bivšem gradonačelniku Podgorice.  
 
1
Poslije zabrane proslave na Trgu nezavisnosti, "DF" i Amfilohije odlučili
Doček organizuju - u hramu!
- Nikada nećemo pristati da budemo građani drugog reda, a upravo je to lokalna uprava ovim potezom željela. Nismo primjetili da je bilo ko sprečavao da se na ovom prostoru proslavi kalendarska Nova godina, niti su tada smetale kućice trgu koje se sada koriste kao naivni izgovor da se nama zabrani proslava Srpske Nove godine - saopštio je "DF", koji je danas dobio rješenje o zabrani proslave na Trgu nezavisnosti i nakon konsultacija sa Amfilohijem da doček i proslavu Srpeke Nove godine organizuje u Hranu Hristovog vaskrsenja, gdje će u ponoć biti služen Molenban. 
 
0
Andrija Mandić i Milan Knežević unosili badnjak sa Vučićem i Dodikom
Inicirali otvaranje granica!
    - Andrija Mandić i Milan Knežević pokrenuli su inicijativu kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o otvorenoj granici između Crne Gore Republike Srbije i Republike Srpske kao važnoj pretpostavci o trgovinskoj uniji koja u narednom periodu očekivane globalne recesije može biti recept kako se na pravi način suočiti sa socioekonomskim izazovima - saopšteno je iz "DF", čija su dvojica lidera jutros sa Vučićem i Dodikom unijeli badnjak u kabinet predsjednika Republike Srbije. 
 
2
"Demokratski front" o odgovoru "Demokratske Crne Gore"
Ultimatumima srušili - okupljanje opozicije!
       - Nažalost, negativan odgovor kolega iz "Demokratske Crne Gore", koji nije slučajno sastavljen od niza ultimatuma, srušio je našu inicijativu za okupljanje cjelokupne parlamentarne opozicije. Ideja "DF" podrazumijevala je da putem vaninstitucionalnog djelovanja, organizacijom masovnih protesta u svim gradovima Crne Gore izvršimo pritisak na režim i dođemo do prvih slobodnih i fer izbora - saopštio je "Demokratski front".  
 
1
Predsjednik "PzP" i član Predsjedništva "DF", poslije napuštanja ZIKS poručio
Vrijeme za - novi dogovor!
         - Bolesni, kompromitovani, korumpirani sistem koji masovno krši ljudska prava i slobode, diskriminise ljude, preliva nacionalno bigatsvo u svoje dzepove, rasipa resurse i gura nas u duznicko ropstvo i bankrot, dijeli i svadja, mora biti odbačen. Vrijeme je za novi drustveni dogovor o temeljnim vrijednostima - slobodi i demokratiji - poručio je na "FB" predsjednik "PzP" i član Predsjedništva "DF" Nebojša Medojević, koji je tokom noći, a na osnovu jučerašnjeg rješenja Ustavnog suda, napustio ZIKS. 
 
1
Press konferencija "DF", povodom odluke Vijeća Ustavnog suda
Protest kao - barijera diktaturi!
      - Nismo imali velikih očekivanja od odluke Ustavnog suda jer već evo 12 dana, koliko traje ova nezapamćena društveno-politička kriza, suočavamo se sa svakakvim tumačenjima, iako je sve jednostavno i prosto da su i Ustavni sud i SDT mogli da odluče za manje od dva minuta. I za sjtra u 18, na protest pozivam sve kolege iz opozicije da pokažemo jedinstvo i solidarnost jer ovo su izazovi koji se tiču crnogorskog društva. Takođe, pozivam sve građane da na velikom, mirnom, dostojanstvenom skupu pokažemo da postoji ona slobodna Crna Gora koja je spremna da se bori za slobodu mišljenja, za slobodu govora. Ako sada ne postavimo granicu, demokratsku barijeru, Crna Gora kliznuće u diktaturu, koja će ući ne na mala nego na velika vrata - ukazao je na press konferenciji poslanik "DF" Milan Knežević, kojem je kao i Medojeviću, određeno stavljanje u zatvor zbog odbijanja da svjedoči, a koji se već 13 dana nalazi u Skupštini Crne Gore.  
 
0
Povodom neustavne policijske otmice Nebojše Medojevica i mogućeg zatvaranja Milana Kneževića, "DF" sjutra ispred Skupštine Crne Gore organizuje protest
Protestom brane - Ustav i slobodu!
      - Pozivamo vas zato što ova nezapamćena policijska samovolja, koja se drznula da narodne poslanike otima i hapsi, predstavlja kap koja je prelila čašu. Ako im ovo prođe - ako pustimo da osiljena policijska čizma pregazi Ustav i razvali vrata Skupštine, postaćemo policijska zemlja u kojoj niko - ni vi, ni vaši bližnji, ni vaši izabrani predstavnici - nije zaštićen, i niko nije slobodan. Zato nam se pridružite sjutra: da odbranimo Ustav i slobodu - poručio je "DF" u pozivu građanima da se "povodom neustavne policijske otmice Nebojše Medojevica i mogućeg zatvaranja Milana Kneževića" sjutra u 18 okupe na velikom protestu ispred Skupštine Crne Gore. Na skupu će biti podijeljeni žuti prsluci kao jasna simbolika narodnog antirežimskog otpora.  
 
0
Poslaniku "DF" Nebojši Medojeviću ukazana pomoć u Kliničkom centru
Poslije intervencija - vraćen u zatvor!
      - Primio je tri infuzije, uradili su analize krvi, UZ srca , EKG i još neke specijalističke nalaze, pregledali su ga : dva internista, kardiolog, hirurg i svi bili decidni, ne smije više biti bez hrane. Dobio je terapiju i uput za zatvorski stacionar gdje se medicinsko osoblje brine o bolesnim zatvorenicima - napisala je na "FB" Marina Medojević, supruga poslanika "DF" Nebojše Medojevića, koji je vraćen u ZIKS, gdje je osam dana štrajkovao glađu, uslijed čega mu je pozlilo i danas je bio prebačen u Klinički centar.  
 
0
Lider "DF", poslije kolegijuma predsjednika Skupštine Crne Gore
U nedjelju kreće - velika akcija!
       - Prijavili smo skup za nedjelju u 18, a do tada ćemo se svake večeri okupljati ispred Skupštine Crne Gore. U nedjelju kreće velika akcija, gdje ćemo imati ozvučenje, podijelićemo čuvene "žute prsluke", koji su i u Parizu doveli do odustajanja vlade od pogrešne politike, pa vjerujemo da ćemo biti u onoj fazi političke borbe koja će, ako se do tada ne uspijemo dogovoriti, ne pronađemo pošteno rješenje za dvojicu poslanika, da pronađemo rješenje kojim ćemo odbraniti ne samo Ustav i zakon nego na prvom mjestu ljudsko dostojanstvo koje je za "DF" i najvažnije. Imamo detaljno razrađen politički plan, imamo snažnu podršku građana Crne Gore. Nećemo odustati od ciljeva koje smo proklamovali i sigurno nećemo ostaviti naše prijatelje - najavio je, poslije kolegijuma predsjednika Skupštine Crne Gore, lider "DF" Andrija Mandić. 
 
0
Pristalice "DF" simbolično blokirale bulevar, a Andrija Mandić očekuje veću podršku
Državu da - otmu od mafije!
         - Večeras smo simbolično blokirali ovaj bulevar. Sjutra veče, najavićemo pridtslicama i građanima šta ćemo da radimo. Imamo ozbiljnu političku akciju koju vodimo i ona treba da počiva na snazi naroda. Procijenićemo, kada ovdje bude dovoljno veliki broj ljudi, da tada ispostavimo zahtjeve. Očekujemo većinsku Crnu Goru koja treba da ovu državu otme od mafije - poručio je pristalicama lider "DF" Andrija Mandić, obavještavajući ih o novom rješenju kojim je produžen zatvor Nebojši Medojeviću. 
 
3
Lider "DF" Andrija Mandić, poslije hapšenja poslanika Nebojše Medojevića
Neko želi - sukobe!
   - Ovo je nešto što se još nikada nije desilo u Crnoj Gori, da se poslanik za izgovorenu riječ, bez skidanja imuniteta stavlja u zatvor. Ovo je prvorazredni skandal i po procjeni "DF" Crna Gora se nalazi na ivici građđanskog rata. Vidjeli smo po ovoj rrezoluciji da neko želi da izazove sukobe u Crnoj Gori, da ovdje dođe do oružanih sukoba. Mi to ne želimo, protivimo se takvim namjerama, ali prosto život i namjere diktatora idu u pravcu građanskih sukoba. Ovo je nešto najstrašnije što se desilo u Crnoj Gori. Neke tvrde glave precjenjuju moć i potcjenjuju otpor koji može da uslijedi - naglasio je lider "DF" Andrija Mandić, poslije hapšenja poslanika Nebojše Medojevića.  
 
0
DPS o budvanskoj proslavi stogodišnjice oslobođenja i ujedinjenja
Zaslužili samo - prezir!
       - Njihova sumanuta ideja je poražena još 1997, a obnavljanjem državnog suvereniteta, članstvom u NATO i napredovanjem u evropskim integracijama, jednom zauvijek je stavljena tačka na sve ove “ideološke zabune” i stranputice kojima se grupa šovinista i nacionalista juče kretala. I, na kraju da ih podsjetimo da su Crna Gora, Crnogorci i crnogorsko more preživjeli i njihove mnogo značajnije i neuporedivo opasnije ideološke očeve i đedove, a njih današnje će biti dovoljno da prezru do zaborava. Veći napor nijesu ni zaslužili - zaključuje DPS o budvanskoj proslavi stogodišnjice oslobođenja i ujedinjenja: 
 
0
Lideri "DF" Andrija Mandić i Milan Knežević uputili pismo liderima Rusije, Francuske, Srbije, PSSE, Skupštini OEBS i POSP
Kude svoju - mole strane države!
    - Uvažena gospodo predsjednici, imajući u vidu činjenicu da smo većinu svoojih međunarodnih aktivnosti realizovali u vašim zemljama i učestvujući u radu organizacija kojima vi predsjedavate, dužnost nam je da vas upoznamo da su Rusija, Francuska, Srbija, kao i PSSE, Skupština OEBS i POSP, u odluci Višeg suda koja je donesena po nalogu režima, označene kao države i organizacije u kojima bi mi mogli naći sigurno utočište od očigledne osuđujuće presude koja nam je donijeta onog dana kad je počeo montirani politički proces protiv nas.
- Zato vas molimo da svojim autoritetom velikih država i organizacija koje predstavljate zaustavite kafkijanski progn koji se sprovodi nad nama lično i i političkim savezom koji predstavljamo - napisali su u pismu Andrija Mandić i Milan Knežević, lideri "DF" kojima su oduzete putne isprave, u pismu Putinu, Vučiću, Makronu, Lilijan Meri, Antoniju Tajaninu i Džordžu Ceerteliju.  
 
2
"Demokratski front" o rješenju Višeg suda da Nebojsa Medojević bude zatvoren
Pojedine sudije - "batine" za neistomišljenike!
          - Rješenje koje je dobio lider PzP i član Predsjedištva "DF" Nebojsa Medojević u kojem se nalaže da se "stavi u zatvor" zbog odbijanja da svjedoči, predstavlja novi pravni genocid našeg sudstva. Takođe, ono pokazuje da je režim spreman, da kroz staljinističke metode dodje do svog cilja, koristeći pojedine sudije kao batine za obračun sa neistomišljenicima, uprkos daljoj degradaciji pravosuđa, koje već odavno posrnulo - saopštio je "Demokratski front". 
 
1
Predstavnici "DF" obilježili tri godine od brutalne policijske akcije protiv mirnih demonstranata
Najavili i "šetnju" - za 24.!
       - Jedna od borbi na koju smo najponosniji jeste ona u septembru i oktobru prije tri godine, kada smo ovdje, ispred skupštine napravili slobodnu zonu i šatorsko naselje koje je policija brutalno srušila na današnji dan. Došli smo da podsjetimo na tu torturu - ukazao je portparol "Nove srpske demokratije" Marko Kovačević na današnjem okupljanju predstavnika "DF" kojim su obilježili tri godine od brutalne policijske akcije protiv mirnih demonstranata.
- Obilježićemo i 24. oktobar i najveći protestni skup u Crnoj Gori u 21. vijeku drugom tradicionalnom šetnjom ulicama torture i represije - najavio je Kovačević.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10| |11| |12| |13| |14| |15| |16| |17| |18| |19| |20| |21| |22| |23|