Brze Cinjenice - (O)Pozicija

0
Predsjednik DPS Milo Đukanović na Opštinskoj izbornoj konferenciji DPS Nikšić
Vraćanjem autokefalnosti CPC - ispravljamo nepravdu!
          - Naše osluko nijesu greške već dobro promišljene odluke kojim ispravljamo teškee istorijske nepravde koje su nanijete Crnoj Gori i generaciji naših predaka, da na taj način, prije svega, otvaramo vrlo jasnu viziju evropske budućnosti nama i generaciji naših potomaka, da nas sa tog puta niko ne može skrenuti i da smo veoma nepokolebljivi da u Crnoj Gori izgrađujemo multietničko društvo, da izgrađujemo društvo koje će živjeti poštujući evropski sistem vrijednosti. Na tom putu, poštujući takva opredjeljenja radićemo na daljem snaženju crnogorskog identiteta, da smo neke važne korake na tom planu već ostvarili, da je ostao još jedan važan korak kojim ćemo takođe ispraviti tešku nepravdu učinjenu Crnoj Gori početkom 20. vijeka, a to je obnova crnogorske autokefalne crkve i da, dopadalo li se to nekome ili ne, na tome ćemo vrlo predano raditi jer je to u potpunom dosluhu sa osnovnim principima na kojima počiva demokratska Crna Gora i sa osnovnim programskim načelima DPS kao temeljnog oslonca savremene Crne Gore - naglasio je predsjednik DPS Milo Đukanović na Opštinskoj izbornoj konferenciji DPS Nikšić. 
 
0
Poslanik "DF" Milutin Đukanović na press konferenciji povodom saopštenja o prosječnim zaradama
Hitno smijeniti - direktoricu MONSTAT!
- Direktoricu Monstata treba po hitnoj proceduri smijeniti. Nije ovo njena jedina greška. Učestvovala je u monstruoznoj krađ popisa 2011. Dokazaćemo da ni broj stanovnika nije takav kako ga predstavlja MONSTAT, da ni BDP nije takav kako ga predstavljaju državni organi, da je i procenat nezapooslenih daleko od toga kako ga predstavljaju državni organi. Na svakom koraku brutalne neistine - istakao je poslanik "DF" Milutin Đukanović na press konferenciji povodom saopštenja MONSTAT o prosječnim zaradama.
- Bilo u kojoj zemlji EU prosječna zarada obračunava se prema podacima poreske uprave - objasnio je Đukanović. 
 
1
I jedan od lidera DF Milan Knežević pisao otvoreno pismo ambasadorki SAD u Cenoj Gori
Je li udarom - pobijedio i Tramp?
    - Čestitajući braći Đukanović na osuđujućoj prresudi liderima DF, Srbima i Rusima, Vi ste ustvari podržali optužnicu u kojoj se najmanje petorica državljana SAD optužuju da su sa dvojicom agenata GRU učestvovali u pokušaju državnog udara kako bi spriječili učlanjenje Crne Gore u NATO - ukazao je jedan od lidera DF Milan Knežević u otvorenom pismu ambasadorki SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke i zapitao je da li njena čestitka znači "da su iste ove ruske službe 22 dana kasnije izvršile državni udar i u SAD na način što su omogućile pobjedu Donaldu Trampu?". 
 
1
Predsjednik "Prave Crne Gore" uputio otvoreno pismo ambasadorki SAD u Crnoj Gori
Nepodnošljiva je lakoća - vašeg miješanja!
       - Nepodnošljiva je lakoća Vašeg - a kada kažem Vi mislim na administraciju koju predstavljate - beskrajnog miješanja u unutrašnje stvari drugih država. Venecuela je vaša poslednja, u predugom nizu, žrtva. Da li Vi, lično, gospođo Rajzing Rajnke, volite kada Vam se neko, van Vaše porodice, miješa u život Vaše porodice? Da li Vi i Vaša administracija volite kada se administracija druge države miješa u Vaše unutrašnje stvari? Siguran sam da je odgovor i na prvo i na drugo pitanje negativan. Tako je i sa narodom moje zemlje - naglasio je predsjednik "Prave Crne Gore" Marko Milačić u otvorenom pismu ambasadorki SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke: 
 
1
Jedan od lidera "DF" Andrija Mandić saopštio Vučiću i Dodiku
Prekinite komunikaciju - sa neprijateljom!
    - Smatramo da neprijatelj srpskog naroda u Crnoj Gori ne može biti nijednom srpskom političaru, pa u tom kontekstu želimo da vas pozovemo da sa Milom Đaukanovićem i njegovom klikom prekinete svaku vrstu političke komunikacije - jedan od lidera "DF" Andrija Mandić saopštio je danas predsjedniku Republiike Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom članu predsjedništva BiH saopštio je od njih javno tražio na konferenciji za novinare.  
 
0
Press konferencija člana Predsjedništva DF Nebojše Medojevića u susret presudi za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora oktobra 2016.
Đukanović odgovoran - ako "kap prelije čašu"!
       - Upozoravamo, prije svega međunarodni faktor da ne ignorišu opasnost i mogućnost da će ovakva eventualna namjera Mila Đukanovića da nevine ljude uhapsi može predstavljati kap koja će preliti čašu. Nećemo 9. maja organizovati nikakav uobičajeni javni protest. Pripremamo vrlo određenne, vrlo specifične akcije, mjere i radnje u skladu sa opasnošću i u skladu sa scenarijima koji se mogu odviti 9. Pozivamo sve u Crnoj Gori da budemo na potrebnom nivou istorijske odgovornosti i da shvatimo da je ugrožena stabilnost Crne Gore. Ne od DF, odgovorrnost za nezakonite, protivustavne, nasilne metode ima isključivo Milo Đukanović. Imamo plan za svaku situaciju i odgovor na svaki scenario koji se može desiti 9. maja. - naglasio je predsjednik PzP i jedan od lidera DF Nebojša Medojević na press konfereciji "Bezbjednosni rizici i stabilnost Crne Gore", uoči izricanja preude optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora oktobra 2016. 
 
0
Odbor za odbranu Andrije Mandića i ostalih optuženih poslanika obratio se međunarodnim institucijama
Osuđujuća presuda za - kriminalizaciju srpskog naroda!
                - Presuda 9. maja otvoriće put ka kriminalizaciji cjelokupnog srpskog naroda i njegovom konačnom i potpunom isključivanju iz crnogorskog društva. Prvostepene presude zakazane su za 9. maj 2019. godine, Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope. Iako su drugi (raniji) datumi bili u opticaju, ovaj je odabran namjerno kako bi optuženi i tako bili predstavljeni kao zločinci, fašisti i neprijaelji „evropskih vrijednosti“ - istakao je u pismu međunarodnim institucijama - "Fridom haus" i "Helsinki voč" - Čedomir Antić ispred Odbora za odbranu Andrije Mandića i ostalih optuženih poslanika u Skupštini Crne Gore: 
 
0
Na drugom Kongresu "Radničke partije" za predsjednika ponovoo izabran Janko Vučinić
Rušenje režima - uslov svih uslova!
   - Slogan našeg Kongresa "Da radnik ne bude rob, da radnik ne bude roba!" nije deklarativna sintagma, nego na pravi način odslikava današnji položaj radnika kako u privatnom, tako u javnom sektoru. U ovakvom političkom ambijentu promijeniti bilo šta da bi radniku bilo bolje nemoguća je misija dok je na vlasti mafijaška hobotnica, dok je država u njenim čeljustima. Zato, uslov svih uslova je rušenje režima, zbacivanje kriminalaca sa vlasti koje se mora dogoditi na prvim slobodnim i fer izborima. To je svima nama cilj, naš zajednički imenitelj koji treba da nas ujedini i drži na okupu. I zato treba da budemo zajedno, jer za tako nešto prijeko je potrebno jedinstvo opozicije, građanskih aktivista, nevladinog sektora, sindikata, studenata i svih slobodnih građana koji hoće da izgrade mnogo bolju, pošteniju, pravedniju Crnu Goru, koja neće počivati na kriminalu, korupciji, pljački nego na pravdi, poštenju i radu - naglasio je predsjednik "Radničke partije" Janko Vučinić, otvarajući drugi redovni Kongres partije na kojem je opet izabran za njenog predsjednika. 
 
0
Prvomajski proglas GP "Odupri se"
Odupri se - nepoštenju!
    - Mi građanke i građani Crne Gore insistiramo da Prvi maj bude praznik svih radnica i radnika, da bude neradan i za zaposlene u realnom sektoru, jer NIJE POŠTENO da je ovo praznik samo za zaposlene u javnom sektoru - tako počinje prvomajski proglas GP "Odupri se", koji zaključuje:
- Pošteno je boriti se za bolje i pravednije društvo, za pravdu za sve, pobuniti se, dići glas, uspraviti se u ime budućnosti naše djece i naše države.
Zato, ODUPRI SE nepoštenju svim bićem i snagom, beskompromisno!  
 
2
Devetog maja neće biti mirnih protesta pokreta "Odupri se"
"Front" najavljuje - akcije!
             - Na jučerašnjem sastanku lidera parlamentarne opozicije i pokreta "Odupri se" dogovoreno je da se otkaže mirni protest koji je bio zakazan za 9. maj, na dan izricanja presude u montiranom procesu "Državni udar".
Tog dana DF će imati svoje odvojene aktivnosti sa jasnim, konkretnim i preciznim akcijama u slučaju politički motivisane presude liderima DF - najavljuje "Demokratski front". 
 
2
Lider "Demokrata" Aleksa Bečić fotografijom ilustrovao da je predsjednik SDP Ranko Krivokapić izdao opoziciju u Kotoru
Najveća izdaja - lažnog opozicionara!
- Izmišljotinama i prljavim podmetanjima nećeš prikriti najveću opozicionu izdaju u novijoj istoriji Crne Gore. U nekom budućem muzeju opozicione izdaje, za tebe se mora naći mjesto tik uz Darka Pajovića - poručio je lider "Demokrata" Aleksa Bečić, koji je fotografijom ilustrovao da je predsjednik SDP Ranko Krivokapić izdao opoziciju u Kotoru.
Istovremeno, Bečić je najavio "sa SDP prekidamo svaku političku komunikaciju, jer su oni od danas klasični politički privesci organizovane kriminalno-kovertaške grupe, zvane DPS". 
 
2
Jedan od lidera "DF" Andrija Mandić na "Premijerskom satu"
Ako nas budu hapsili - letjeće glave!
    - Čekamo samo kada ćete početi jednog po jednog u zatvor. Tu ste se grdno prevarili. Kolegu Kneževića, Mihajla Čađenovića i mene, nas niko neće voditi u zatvor. Prije smo spremni glave da položimo i nekome glavu da otkinemo nego što će nas neko povesti u zatvor. To vam govorim pošteno, jer vi i ovaj iz susjedne zgrade donosite odluku. Da ne bude da smo uradili nešto na podmukao način, ne dozvoljamo da nas nevine bilo ko vodi u zatvor - prijetio je na "Premijerskom satu" jedan od lidera "DF", optužen za pokušaj terorizmaa na dan parlamentarnih izbora oktobra 2016. Andrija Mandić.
Odluka Višeg suda zakazana je za 9. maj. 
 
1
Mladi GP "URA" čestitali stanove ministrima Damiru Šehoviću i Kemalu Purišiću
Poklonili im privjeske - i koverte!
       - Odlučili smo da im poklonimo privjeske i tradicionalnu kovertu kao čestitku za stanove koje su dobili u elitnom naselju City kvart od Vllade Crne Gore, od građana Crne Gore, po smiješno povoljnim uslovima. Ministri, čija je plata preko 2 500 eura, stanove od sto kvadrata dobili su po prosječnoj cijeni od 20 000 eura, dok je najmanja cijena kvadrata u ovom naselju za obične građane 1100 eura. Na privjesku za ključ ministre smo pitali da li ih je sramota, unaprijed, nažalost, znajući odgovor. Svima je jasno dda ovo ne može da bude budućnost Crne Gore - korumpirani i osioni ministri i političari koji ne haju za svoje građane i njihov kvalitet života - saopštili su mladi iz GP "URA", koji su ministrima prosvjete i rada i socijalnog staranja, Damiru Šehoviću i Kemalu Purišiću kao čestitku za dobijene stanove poklonio privjeske i koverte. 
 
1
Reagovanje pokreta "Odupri se - 97000" na optužbe odbjeglog biznismena Duška Kneževića
Prisvajate proteste - a koverta je vaša!
    - Tačno je, povod za naš prvi protest bio je snimak na kojem se vidi i čuje kako "Migo Stijepović uzima 97.500 eura za prljavu kampanju i kupovinu glasova u Zeti". Ali, taj novac "za prljavu kampanju i kupovinu glasova" dali ste Vi. Sami ste to objelodanili i time ukinuli svaku mogućnost saradnje sa pokretom "Odupri se". Korupcija je, kao što dobro znate, jedan od suštinskih uzroka nezadovoljstva građana koji protestuju na Ulici, zato je Vaše očekivanje da im se obratite sa bine bilo potpuno neprikladno - navedeno je u reagovanju građanskog pokreta "Odupri se - 97 000" odbjeglom biznismenu Dušku Kneževiću.
Reagovanje prenosimo integralno: 
 
1
Građanski pokret "Odupri se - 97 000" za vikend obilazi cijelu Crnu Goru
Pozivaju sve - odupri se!
- Ovog vikenda karavan "Odupri se - 97 000" obilazi Crnu Goru. Tako ćemo upoznati građane iz svih krajeva naše zemlje koji do sada nisu imali priliku da nam se pridruže. Priključite nam se u vašem gradu, podijelite sugestije, postavite pitanja i učinimo da se sva država odupre ovom nakaradnom sistemu koji nas uništava! Svaki grad, svaki građanin! Mi smo država! - saopštio je ovaj građanski pokret. 
 
1
Jedan od lidera "DF" Nebojša Medojević o protestima pokreta "Odupri se - 97 000"
Protiv diktatora - akcenat je na otporu!
          - Sasvim je sigurno da Đukanović, kao korumpirani lider koji je učinio toliko kriminala u Crnoj Gori, neće poći mirno. Niti njega možemo smijeniti šetnjama, pjesmicama, ali mi podržavamo svaki vid otpora. Samo neka rade, neka guraju, samo nek se dešava, to su dobre akcije i one već liče na neke forme nenasilnog otpora. Sviđaju mi se ove dvije akcije buđenje grada i blokada CEDIS. Protiv diktatora, akcenat je na otporu, a ne na nenasilju. Te akcije podrazumijevaju konflikt i kontakt sa policijom, sa predstavnicima režima, sve akcije imaju za cilj da povećaju bijes i nezadovoljstvo građana prema režimu - ukazao je jedan od lidera "DF" Nebojša Medojević. 
 
1
Performanns pripadnika GP "Odupri se - 97 000" ispred Vrhovnog državnog tužilaštva
Interesuju ih - prijave protiv Đukanovića!
    Pripadnici građanskog pokreta "Odupri se - 97 000" danas su Vrhovnom državnom tužilaštvu predali zahtjev da im, u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informicajama, odgovori da li su protiv Mila Đukanovića, kao premijera i građanina, podnošene kivične prijave, koliko ih je i kakva je njihova sudbina.
Na performans su došli motivisani i povrijeđivanjem njihove dvije pripadnice ispred CEDIS. Ispred zgrade VDT okačili su parole "Udrite, mi danas držimo čas!", "Raadim na sebe", "Traži se!". 
 
2
Demokratska partija socijalista Crne Gore o organizatorima protesta
Isturili građane - da brane lidere DF!
    - Organizatori protesta su isturili građane, i one što glume gradjane, u “prve borbene redove”, da u svrhu postizanja gore pomenutog cilja, u međuvremenu, šta god oni mislili, budu poslednja linija odbrane lidera DF u susret presudi za učešće u pripremi terorističkog napada na institucije Crne Gore, 2016. godine. Za uzvrat, ma šta očekivali, od Demokratskog fronta će dobiti njihovu političku agendu, koju su ovi branili na šatorskim protestima 2015. Organizacija autobuskog prevoza, se podrazumijeva - saopštila je DPS. 
 
2
Pokret "Odupri se - 97 000" najavljuje sjutrašnji protest
Sporazum potpisuju - na trgu!
       - Okupljamo se u 18 na Trgu nezavisnih građana, gdje će biti potpisan Sporazum za budućnost! Temelj Sporazuma oličen je u Proglasu slobodnih građana kojim zahtijevamo ostavke predsjednika države, predsjednika Vlade, vrhovnog državnog tužioca, glavnog specijalnog tužioca, direktora Agencije za sprečavanje korupcije, članova Savjeta Javnog servisa i generalog direktora RTCG - najavljuje građanski pokret "Odupri se - 97 000" i dodaje da očekuje da ovo i sva naredna okupljanja protekne kao i sva prethodna - mirno i dostojanstveno.  
 
2
Performans građanskog pokreta "Odupri se - 97 000"
"Žuti prsluci" opkolili - institucije!
       Pripadnici građanskog pokreta "Odupri se - 97 000" - jutros su, obučeni u žute prsluke sa natpisom "Odupri se!" opkolili su zgrade Vrhodnog državnog tužilaštva, Vlade Crne Gore i zgradu Predsjedništva.
Prema fb objavi Slaviše Grubiše, jednog od lidera pokreta, riječ je o performansu, o nenasilnom otporu, odnosno opkoljavanju institucija. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10| |11| |12| |13| |14| |15| |16| |17| |18| |19| |20| |21| |22| |23| |24| |25|