Brze Cinjenice - (O)Pozicija

3
Saopštenje DPS o odluci da zaustavi razgovore sa SDP o formiranju vlasti u Baru, Bijelom Polju i Pljevljima
Bez kalkulacija - svako svoje breme nosi!
- Odluku predsjedništva Demokratske partije socijalista da zaustavi dalje pregovore o formiranju vlasti u Baru, Bijelom Polju i Pljevljima nije kontradiktorna, već je jedina ispravna i principijelna i nemamo dilemu kakva će biti reakcija građana te tri opštine i cijele Crne Gore. Svako svoje breme nosi, mi smo toga veoma dobro svjesni, vjerujemo da to znaju i naši partneri. Ako su kolege iz SDP smatrale da najava saradnje sa Demokratskim frontom i SNP, koja je uslijedila nakon intervjua predsjednika Đukanovića, neće uticati na korekciju našeg stava o unapređenju saradnje dvije partije, jer svaki pametan čovjek u drastično drugačijim okolnostima drugačije rezonuje, onda nas ponovo potcjenjuju - saopšteno je danas iz DPS, uz isticanje da je odluku predsjedništva partiije uslovila najavljena mogućnost saradnje SDP sa opozicionim partijama, koje su ostale dosljedne politici negiranja crnogorske državnosti, njenih simbola, evropske i NATO integracije. 
 
2
Reakcija predsjednika "Pozitivne Crne Gore" Darka Pajovića na inicijativu da bude smijenjen sa funkcije
Potpisnici opstruišu - dogovor o smjeni DPS!
    - Ovo mogu samo i isključivo da shvatim kao opstrukciju dogovora oko podrške manjinskoj vlasti u Podgorici. Mi smo nadomak dogovora i očigledno on nije baš svakom po volji u Pozitivnoj - reakcija je predsjednika "Pozitivne Crne Gore" Darka Pajovića na inicijativu da bude smijenjen sa funkcije.
- Ostaću dosljedan u namjeri da Pozitivna i SDP formiraju manjinsku vlast u Podgorici i niko i ništa me neće spriječiti u toj namjeri. To obećavam cijeloj opozicionoj javnosti Crne Gore - poručuje Pajović. 
 
2
Predsjedništvo DPS razmatralo konstituisanje lokalnih vlasti u opštinama nakon lokalnih izbora održanih 25. maja
Sa SDP - zaustaviti sve pregovore!
    - Polazeći od činjenice da su pregovarački timovi DPS i SDP, u dosadašnjem radu, utvrdili političke principe na temelju kojih je trebalo da zajedno konstituišemo vlasti u nekoliko crnogorskih opština, a koji su podrazumijevali dosljednu i iskrenu privrženost: državno-pravnom statusu Crne Gore, zaštiti ustavom određenih državnih simbola, afirmaciji službenog crnogorskog jezika, kao i punoj opredijeljenosti evropskim i NATO integracijama, a imajući u vidu najavljenu spremnost da u Podgorici SDP radi na sporazumu sa političkim strankama koje su neskriveno protiv tih principa, Predsjedništvo DPS je donijelo odluku da u koordinaciji sa opštinskim odborima u Baru, Pljevljima i Bijelom Polju zaustavi pregovore sa Socijaldemokratskom partijom o formiranju vlasti u tim sredinama - saopštilo je predsjedništvo DPS. 
 
2
Politički direktor "Pozitivne Crne Gore" Srđan Perić
Podgorici - profesionalna i efikasna uprava!
    - Većinska volja građana je bila da se promjene dese, a ne da se daje podrška za gradonačelnika gdinu Stijepoviću. Podsjećamo da 53 odsto građana koliko je glasalo za promjene je veće od 47 odsto. Konstruisanje argumentacije kako je to učinio politički direktor te stranke da je neprihvatljivo da neko ko nije učestvovavo na izborima vodi Glavni grad je, pored toga što govori o manjku demokratskog kapaciteta, nedosljedna i nelogična i barem po dva osnova - tvrdi politički direktor "Pozitivne Crne Gore" Srđan Perić, ocjenjujući da "Podgorica ima veliku priliku da dobije profesionalnu i efikasnu upravu koja će biti u službi svih građana. Pored promjene vlasti, ta uprava će značiti kvalitativno nov iskorak". 
 
1
DPS o "lažima koje "MANS" i "Dan" kreiraju u funkciji Demokratskog fronta"
Donatori omogućili - plasiranje neistina!
    - Skrećemo pažnju i predstavnicima institucija EU u Crnoj Gori, a posebno donatorima koji su nažalost nesvjesno omogućili da se u sred izborne kampanje, umjesto priče o kvalitetu i ponudi izbornih programa, nametne priča kojom se konstantno plasiraju brutalne neistine od strane DAN i MANS u funkciji Demokratskog fronta. Posebno zahtijevamo od državnih organa da pod hitno procesuiraju i privedu kreatore najnovije prevare o navodnoj kupovini glasova za DPS objavljenoj na naslovnoj strani jučerašnjeg „DAN-a“ i obavijeste javnost o rezultatima tih postupaka - istakao je predsjednik Odbora DPS Glavnog grada Vladan Vučelić na konferenciji za medije povodom "najbrutalnije laži i prljavštine koje već mjesecima u kontinuitetu režiraju NVO MANS i dnevene novine „DAN“, a u funkciji Demokratskog fronta". 
 
1
Predsjednik DPS Milo Đukanović u emisiji “U centar“ TV Crne Gore
"Pozitivna" osnovana za - destrukciju Crne Gore.
    - Ne mislim da je atakovanje na mjesto premijera atakovanje na stabilnost države, niti je potencijalna promjena vlasti sama po sebi ugrožavanje stabilnosti države, ali u našim uslovima, kada vam neko najavljuje da i ne mari mnogo za izbore u Podgorici, da ne mari za biračko opredjeljenje, ili povjerenje građana Podgorice, već da mu ti glasovi trebaju da bi politički korumpirao jednu drugu koaliciju, SDP – „Pozitivna“, da bi izmakao podršku koju sada daje SDP državnoj koaliciji, na lokalnom nivou, onda ne mogu a da ne primjetim da nije u pitanju osnovna posvećenost izborima u Podgorici, nego osnovna posvećenost političkoj destrukciji Crne Gore - ukazao je predsjednik DPS Milo Đukanović, gostujući u emisiji "U centar" TVCG i pojasnio: 
 
0
Izborna skupština "Pokreta za promjene" jednoglasno podržala dosadašnjeg lidera
Mugoša neće - poraz pred penziju!
          - Valjda vam je jasno zašto se Mugoša nije kandidovao. I on ima istraživanja koja i mi imamo i neće da pred penziju bude tako brutalno poražen u Podgorici - istakao je predsjednik "Pokreta za promjene" Nebojša Medojević, koji je danas dobio jednoglasnu podršku na izbornoj skupštini, koju je nazvao "prvim predizbornim skupom".
Medojević na skupštini poručio da njegovu partiju, ali i Demokratski front i kompletnu opoziciju, očekuje rat za Podgoricu i ostale opštine lokalnim na izborima koji su zakazani za 25. maj.  
 
0
Uoči lokalnih izbora u Beranama
"Pozitivna" će - tužiti Mandžukića!
         - Pozitivna Crna Gora podnijeće krivičnu prijavu protiv Ervina Mandžukića zbog, kako su istakli, pokušaja pritisaka i ucjena kako bi 24. kandidat na listi Pozitivne podnio ostavku.
- On je na taj način prekršio više zakonskih normi za koje slijede krivične sankcije - saopšteno je iz Pozitivne.
Pozitivna Crna Gora osuđuje, kako su rekli, dodatnu manipulaciju Ervina Mandžukića “jer da je kojim slučajem Jašović zaista podnio ostavku ona bi morala biti stranački zavedena”. 
 
0
Misterija djevojke u bijelom razriješena
"Misteriozna" prenosila - poruku SNP!
       Misterija djevojke u bijelom koja se četiri dana pojavljivala na podgoričkog glavnom trgu je otkrivena - njen "performans" je politički trik Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije. Djevojka se tačno u 12 pojavila na trgu, gdje su joj se pridružili i simpatizeri SNP, a svi su držali zatvorene poruke. Tri minuta kasnije otvorili su svoje poruke na kojima je pisalo "Odgovoran narodu", "Aleksa Bečić", "Hoću na posao", "Hoću i više i bolje", "Hoću poštenog gradonačelnika", "Hoću gradsko pozorište", "Mladost. Mudrost. Hrabrost.".
Djevojka u bijelom je nosila poruku "Ovu priliku ne smijemo da propustimo". 
 
2
Sinoć na beogradskom aerodromu
Pejović napao Medojevića!
               - Predsjednik Pokreta za Promjene i član predsjedništva Demokratskog fronta Nebojša Medojević napadnut je večeras na beogradskom aerodromu kada se sa promocije svoje knjige koja je juče održana u Beogradu vraćao za Podgoricu. Predsjednika PzP napao je Veselin Pejović, vlasnik firme "Uniprom" - saopšteno je sinoć iz "PzP". 
 
1
Predsjedništvo Demokratskog fronta
Odlučili da - bojkotuju parlament!
             - Ovim neodgovornim činom DPS dodatno je produbljeno nepovjerenje izmedju opozicije i vlasti nastalo brutalnom izbornom kradjom i zloupotrebom državnih resursa na predsjedničkim izborima održanim 07.04.2013. godine. Na ovaj način DPS je direktno preuzeo odgovornost za nastavak parlamentarne i ukupne političke krize u Crnoj Gori - razmatralo političke posljedice odbijanja DPS da glasa za Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izboru odbornika i poslanika, zaključilo je predsjedništvo "Demokratskog fronta" i odlučilo da totalno bojkotuje parlament. 
 
0
Oglasio se nekadašnji lider LSCG
Perović obnovio partiju!
    - Od ovoga časa sveti Liberalni savez je obnovljen. Dolje izdajnici. Živjela sloboda - napisao je na svom blogu bivši lider LSCG Slavko Perović.
On je Liberalni savez ugasio u martu 2005. na Cetinju, nakon čega se preselio u Prag, odakle na svom blogu povremeno komentariše dešavanja u Crnoj Gori. 
 
0
Dosadašnji šef Medijskog Centra SNP napustio partiju
Koprivica prelazi - u "DF"!
          - Osnovni razlog zbog kojeg sam odlučio da konačno napustim SNP je što ta partija već poodavno ne liči na sebe. Uostalom, javnost Crne Gore to i sama prepoznaje, tako da posebno obrazloženje i nije potrebno - naveo je profesor dr Dragan Koprivica, dosadašnji šef Medijskog centra SNP, koji je napustio ovu partiju i pristupiće "Demokratskom frontu".
- Pristupanje Dragana Koprivice Demokratskom frontu lični je čin i stvar slobode svakog da izabere svoj politički put - saopštio je Medijski centar SNP. 
 
2
DPS izrazila zadovoljstvo što današnji protest u organizaciji opozicionih partija nije imao epilog kao njihova ranija okupljanja
Rezultate priznali - Lekić i Milić!
       - Na današnjem skupu Miodrag Lekić je napravio demokratski iskorak time što je kazao da nije važno što on neće ući u kancelariju predsjednika države, čime je potvrdio pobjedu FIlipa Vujanovića. Ništa manje značajno je i to što smo konačno od Srđana Milića čuli priznanje da je Miodrag Lekić osvojio 154.000 glasova, što je za gotovo 8000 manje od podrške koju je osvojio Filip Vujanović, što je ranije nedvosmisleno saopštila Državna izborna komisija - saopštila je - povodom današnjeg protestnog skupa - DPS. 
 
1
Predsjednik "Demokratskog fronta" Miodrag Lekić o sjutrašnjim protestima
Prvi zahtjev - novi izbori!
    - Zahtjevi su da se zaštiti Ustav, zakon i zakonitost. Predsjednički izbori jesu uzrok, ali donekle i povod ovom okupljanju. Poruke će biti ka pravnoj državi, ka dekriminalizaciji crnogorskog društva, ka boljitku Crne Gore. Biće protest „ZA“, ali i protiv političke korupcije koja se dogodila Tražiće se aktivan odnos skupštine, koja ima narodni legitimitet, da raspiše nove izbore i pokrene istragu o aferi „Snimak“ - istakao je predsjednik "Demokratskog fronta" Miodrag Lekić, govoreći u emisiji "Iz mog ugla" TV "Vijesti" o sjutrašnjem protestu ispred zgrade predsjednika Crne Gore. 
 
1
Nezavisni predsjednički kandidat najavio subotnji građanski protest
Lekić demantuje - "propagandu vlasti"!
             - Oštro demantujem propagandu režima o vaninstitucionalnom djelovanju. Cijelo vrijeme djelujemo institucionalno, podnoseći žalbe na regularnost izbora - istakao je predsjednički kandidat Miodrag Lekić, najavljujući subotnji građanski protest ispred zgrade predsjednika Crne Gore zbog odluke Državne izborne komisije da odbije prigovore njegovog izbornog štaba kojima je traženo poništenje izbora za predsjednika Crne Gore na biračkim mjestima gdje se glasalo putem pisma.
Najavljeni protest podržali su SNP i "Pozitivna Crna Gora", a Lekić je najavio i žalbu Ustavnom sudu i ocijenio da protesti ne sprječavaju institucije da rade svoj posao. 
 
1
Predsjedništvo "Demokratskog fronta" o odluci DIK da odbije prigovore predsjedničkog kandidata Miodraga Lekića
Protiv krađe - najšire konsultacije!
      - Takva odluka nameće potrebu hitnih konsultacija nadstranačkog tipa oko slijedećeih demokratskih koraka u borbi protiv izborne krađe koju je DPS počinio građanima Crne Gore - zaključak je predsjedništva "Demokratskog fronta" povodom odluke Državne izborne komisije "da bez zakonskog utemeljenja odbaci" sve prigovore koje je podnio Izborni štab predsjedničkog kandidata Miodraga Lekića.  
 
1
Predsjednik Centralnog izbornog štaba Miodraga Lekića, Goran Danilović na "Facebooku"
Hajka zbog - straha od protesta!
   - Krenula je hajka na mene. Naravno, ne zbog mene nego zbog toga što naš štab radi pravi posao. Dokazali smo da su lopovi lopovi i da im je sad uzalud. Hajka treba da skrene pažnju sa njihovog straha od protesta - napisao je na svom "Facebook" profilu Predsjednik Centralnog izbornog štaba Miodraga Lekića, Goran Danilović. 
 
1
Rekli su - Potpredsjednik DPS Svetozar Marović za "Dnevne novine"
Pokušavaju destabilizaciju - u četiri faze!
             - S obzirom da najveći dio biračkog tijela koji podržava Miodraga Lekića nije ni glasao za Crnu Goru, onda taj stepen manje zainteresovanosti i za njenu unutrašnju stabilnost i međunarodni ugled nije neočekivan. Mogli bismo čak reći da je taj politički naum pokušaja destabilizacije Crne Gore imao četiri faze. Prva faza je predizborno stvaranje atmosfete nelegitimnosti izbori - ukazao je za "Dnevne novine" potpredsjednik DPS Svetozar Marović, dodajući da aferu Snimak posmatra u tom kontekstu. 
 
1
DPS o "apelu preko 100 građana"
Čelnici "DF" prizivaju - devedesete!
      - Demokratski front ponovo razobličava sam sebe, šaljući opasne poruke svojim pristalicama koje želi da zloupotrijebi za zaustavljanje integracionih procesa i vraćanje točka istorije nazad u devedesete godine prošlog vijeka - ocijenila je DPS, napominjući da "iako Demokratski front pokušava da se sakrije iza navodno „preko 100 građana“ koji su potpisali „apel“, jasno je da je riječ o istovjetnom rukopisu čelnih ljudi DF". 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10| |11| |12| |13| |14| |15| |16| |17| |18| |19|