Brze Činjenice

2
Dvodnevnoj regionalnoj manifestaciji "Dani Dragana Radulovića" pridružio se i Split
Laureatkinja - Ozana Ramljak!
                Promocijom romana “Mika”, Jelene Angelovski, prošlogodišnje dobitnice nagrade “Dragan Radulović” večeras od 18 u Kuslevovoj kući biće završena dvodnevna regionalna manifestacija "Dani Dragana Radulovića", koju 4. godinu, u čast "vječitom dječaku" organizuju Sekretarijat za kulturu, Glavni grad Podgorica, KIC "Budo Tomović" i Fondacija "Dragan Radulović".
Manifestacija je otvorena svečano, nastupom djece iz Umjetničkog ateljea “Arlekin” i hora “Zvjezdice”, kao i dodjelm ovogodišnjoj laureatkinji hrvatskoj spisateljici Ozani Ramljak za roman "Kako je Bluno tražio ljubav". Promovisan je i dvobroj književnog lista za djecu "Osmijeh".  
 
2
Počasni Predsjednik Crne Gore "na meti" VDT
Istraga orotiv Đukanovića - zbog "krvne osvete"!
       Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom objave intervjua na portalima, koji je bivši predsednik države Milo Đukanović početkom sedmice dao „Anteni M“, saopštila je "Vijestima" rukovoditeljka Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Lepa Medenica. 
 
2
Predsjednik Crne Gore na otvaranju poslovnog foruma Crna Gora – Slovenija
Potencijal iskoristiti - unaprijeđenjem ekonomske saradnje!
Važnost poslovne saradnje sa slovenačkim kompanijama, imajući u vidu da su ove kompanije među prvima nakon sticanja nezavisnosti investirale u našu zemlju, posebno u bankarski i sektor osiguranja istakao je Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, koji je sa predsjednicom Slovenije Natašom Pirc Musar otvorio poslovni forum Crne Gore i Slovenije, koji se održava u organizaciji Privredne Komore Crne Gore.
Podsjetio je i da su kompanije iz Slovenije učestvovale u gradnji jednog od najvažnijih infrastrukturnih projekata – tunela Sozina, ocijenivši da su na taj način uspostavile visoke standarde i značajno doprinijele razvoju našeg turizma.
Predsjednik Milatović je ukazao da su ovakvi susreti prilika da učimo od najboljih, jer je Slovenija prva zemlja iz regiona koja je pristupila Evropskoj uniji, prva koja je pristupila Euro zoni i država koja je u samom evropskom vrhu kada je u pitanju indeks životnog standarda njenih građana.
 
 
2
Crna Gora će imati predstavnike na rukometnom turniru na Olimpijskim igrama u Parizu
Sigurno putuju - najbolje crnogorske sudije!
    - Crna Gora će imati predstavnike na rukometnom turniru na Olimpijskim igrama u Parizu!
Ivan Pavićević i Miloš Ražnatović dobili su povjerenje Svjetske rukometne federacije (IHF) i biće jedan od 16 sudijskih parova na najvećoj svjetskoj smotri sportista.
Za najbolje crnogorske sudije koji su godinama dio elite, to će biti prve Olimpijske igre na kojima će dijeliti pravdu i to na turnirima u obje konkurencije na kojima će nastupiti po 12 reprezentacija. 
 
2
Danas od 11 do 13 na Trgu nzavisnosti
Prezentuju naoružanje i opreme!
                - Pripadnici Vojske Crne Gore (VCG) danas će, na podgoričkom Trgu nezavisnosti, predstaviti dio opreme, naoružanje i vozila kojima raspolažu - saopšteno je iz Ministarstva odbrane.
- Građani će od 11 do 13 moći da se druže sa vojnicima i upoznaju sa njihovim aktivnostima i opremom, naoružanjem, oklopnim vozilima i dronovima koji se koriste prilikom izvršavanja zadataka. 
 
2
Poslanici DPS i SD inicirali kontrolno saslušanje Alekse Bečića, VDT Milorada Markovića i GST Vladmira Novovića
Saslušanje zbog - selektivnog procesuiranja!
          Poslanici DPS i SD u Odboru za bezbjednost i odbranu podnijeli su Skupštini zahtjev za kontrolno saslušanje potpredsjednika Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Alekse Bečića, Vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića i Glavnog specijalnog tužioca Vladmira Novovića.
Saslušanje se traži zbog političkog pritiska predstavnika Vlade na rad pravosudnih organa čime se, ističu, postiču sumnje u selektivan pristup tužilaštva kod odabira prioritetnih slučajeva za procesuiranje. 
 
2
Demokratska partija socijalista Crne Gore
Stejt department potvrdio - nesposobnost vlade!
- Izvještaj Stejt departmenta za prethodnu godinu potvrđuje da je parlamentarna većina od 30. avgusta nesposobna da funkcioniše, a kamoli da se uhvati u koštac sa nagomilanim problemima i podjelama koje su upravo oni i njihovi politički istomišljenici i koalicioni partneri u prethodnom periodu stvorili u Crnoj Gori - saopštila je DPS. 
 
2
Institut za javno zdravlje Crne Gore
Drugi slučaj morbila - registrovan u Rožajama!
                Institut za javno zdravlje Crne Gore juče popodne registrovao je drugi slučaj obolijevanja od morbila kod djeteta uzrasta 12 godina iz opštine Rožaje, koje nije vakcinisano. Odmah po potvrđivanju slučaja, preduzete su mjere kako bi se smanjio rizik daljeg širenje bolesti.  
 
2
Maj će biti u znaku crnogorskih rukometaša, koji će se boriti za plasman na Svjetsko prvenstvo 2025.
"Lavovi" počinju - baraž protiv Italije!
Maj će biti u znaku crnogorskih rukometaša, koji će se boriti za plasman na Svjetsko prvenstvo 2025. Italija će biti protivnik u baražu, prvi meč igra se 9. maja u Konversanu, dok je tri dana kasnije na programu revanš u najvećoj crnogorskoj dvorani – Sportskom centru „Morača“.
Selektor Vlado Šola odredio je spisak od 18 igrača koji će konkurisati za mjesto u timu za predstojeći dvomeč.  
 
2
Nekadašnji predsjednik države, Vlade i DPS Milo Đukanović u intervjuu za "Antenu M"
Griješi ko likuje na lisicama - a ne vidi svoje!
- Živimo u jako zatrovanoj atmosferi. Atmosferi koja govori da će se ćeranija po Crnoj Gori nastaviti! Zašto na to upozoravam? Crnogorsko društvo je društvo osvetnika. Nije to karakteristično samo za albanske zajednice, za koje se uglavnom vezuje krvna osveta. Treba da se prisjetimo da u srcu Crne Gore, u Katunskoj nahiji, krvna osveta među određenim starocrnogorskim porodicama traje duže od 200 godina. - ocijenio je nekadašnji predsjednik države, Vlade i DPS Milo Đukanović u intervjuu za "Antenu M".  
 
2
Slika dana - 22.april
Srećan Dan planete Zemlje!
Milioni ljudi iz čitavog sveta svake godine se okupe se na Dan planete Zemlje da proslave pokret zaštite životne sredine.
Događaj je započeo 1970. u Sjedinjenim Američkim Državama, a sada se obeležava širom sveta. 
 
1
U emisiji "Naglas" na TVCG o hapšenju Katnića i Lazovića
Pokazatelj karaktera prethodne vlasti - ne osuđivati unaprijed!
- Hapšenja bivšeg glavnog specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića i nekadašnjeg istaknutog policijskog funkcionera Zorana Lazovića predstavljaju vid odlučne borbe državnih organa protiv mafije, organizovanog kriminala i korupcije, i ona su pokazatelj karaktera prethodne vlasti - istakao je poslanik PES Darko Dragović u emisiji "Naglas" na TVCG. 
 
1
Jedan od vodećih stvaralaca mlađe generacije u Crnoj Gori u "Podgoričkim pričama"
O virtuelnom svijetu - dramaturg Stefan Bošković!
          Šta jednog mladog čovjeka, pa tek onda pisca, tjera da pored ovozemaljskog stvara svoj virtuelni svijet, između ostalog,podijeliti sa publikom i moderatorom Vanjom Kovačevićem dramaturg Stefan Bošković, jedan od vodećih stvaralaca mlađe generacije u Crnoj Gori, u aprilskim „Podgoričkim pričama“ sjutra od 20 u Multimedijalnoj sali KIC „Budo Tomović“.
Stefan kao multimedijalni umjetnik, svoj put počinje iz rodnog grada, ali uspjehe niže van granica naše zemlje, kako u filmskoj tako i u književnoj umjetnosti.  
 
1
"Oslobodilačka" Vlada Crne Gore pozdravila akciju SDT i hapšenje bivši funkcionera Uprave policije Zorana Lazovića i bivšeg GST Milivoja Katnića
Sistem se čisti - od organizovanog kriminala!!
          - Ove akcije dokazuju stepen infiltracije organizovanog kriminala u institucije sistema, koje su stvorene za vrijeme bivših vlasti. Zato je jako važno da aktuelna Vlada kroz stvaranje zakonskih i praktičnih uslova pravi jasan diskontinuitet od nekadašnje prakse i suštinski napravi našu zemlju evropskom - predsjednik "oslobodilačke" Vlade Crne Gore Milojko Spajić pozdravio je na društvenoj mreži "X" pozdravio je hapšenje bivšeg funkcionera Uprave policije Zorana Lazovića i bivšeg GST Milivoja Katnića. 
 
1
Javni servis o hapšenju bivšeg glavnog specijalnog državnog tužoca i nekadašnjeg istaknutog policijskog funkcionera
"Alfa" dovela - do Katnića i Lazovića!
Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore juče su uhapšeni bivši glavni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić i nekadašnji istaknuti policijski funkcioner Zoran Lazović. Obojici je kasno sinoć nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) određeno zadržavanje do 72 sata.  
 
1
Po nalogu SDT
Jutros uhapšeni - Lazović i Katnić!
       Bivši visoki policijski funkcioner Zoran Lazović i nekadašnji glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić uhapšeni su rano jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, a osumnjičeni su za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebe službenog položaja.
Lazović i Katnić uhapšeni su jutros rano.
Adokat Zorana Lazović, Zoran Piperović, kratko je rekao Portalu RTCG da očekuje da Specijalno policijsko odjeljenje (SPO) počne pretres njegove kuće u Podgorici.  
 
1
Ženske “A” rukometna reprezentacija Crne Gore danas od 16 na kvalifikacionom turniru za OI u Ulmu igra protiv Slovenije
U Pariz vodi - samo pobjeda!
       - U početku odbrana je funkcionisala, pa je rezultat bio nizak, alii u tim momentima nije funkcionisao napad. Mnogo promašenih zicera, pogotovo sa desne strane, doveo je do toga da se one toliko odlijepe. Stabilizovale smo se u zadnjih 20 minuta i realizovali šanse koje smo stvarali. Rezultat je išao gore, tako da sam zadovolna onim što su pružile u odbrani, “fajtu”, davanju sebe. Utakmica nam je donijela dosta dobrog pred utakmicu s a Slovenijom. Samo treba da se što prije odmorimo i sppremimo. Znale smo i da smo dobiile ili igrale neriješeno, morale bi da odigramo sa Slovenijom. Jednostavno, moramo da dobijemo, da bismo otišle na OI. U prvih 15 i zadnjih 20 minuta znale smo da postavimo igru i sve su se osjećale dobro. Pokušaćemo da na taj način odigramo i danas i da dobijemo utakmicu – ukazala je Bojana Popović, selektorka ženske “A” rukometne reprezentacije Crne Gore, koja danas od 16 na kvalifikacionom turniru u Ulmu za plasman na OI igra protiv Slovenije meč odluke o drugom mjestu i “vizi” za Pariz. 
 
1
Današnjom utakmicom "Arsenal" - "Sutjeska" od 14 biće zaključeno 30. kolo Meridianbet 1.CFL
Izjednačio se - dvojac na vrhu!!
Današnjom utakmicom "Arsenal" - "Sutjeska" od 14 biće zaključeno 30. kola Meridianbet 1.CFL u kojem su se na vrhu sa po 54 bodaizjednačile ekipe "Budućnosti" i "Dečića Admiral bet".
Bodovnu prednost koju su imali uoči ovog kola, fudbaleri "Dečića Admiral bet" ispustili su porazom na gostovanju "Petrovcu" – 2:1. Poraz "Dečića" odgovara "Budućnosti", koja je došla do bodova u duelu sa "Rudarom" – 3:1.
"Petrovac" – "Dečić Admiral bet" 2:1; "Budućnost" – " Rudar" 3:1; "Mornar" – "Mladost Lob.bet" 5:1; "Jedinstvo Franca" – "Jezero" 2:0.  
 
1
U drugoj utakmici kvalifikacionog turnira u Ulmu za OI rukometašica Njemačka – Crna Gora 28:24 (14:11)
Njemice ukrotile - "lavice"!
       Tim Bojane Popović, najboljih rukometašica Crne Gore, nekada “zlatnih lavica”, u drugoj utakmici kvalifikacionog turnira u Ulmu za OI rukometašica, danas protiv domaće selekcije više su bile „ukroćena goropard“ - Njemačka – Crna Gora 28:24 (14:11).
Ako misle da ugledaju svijetla Pariza i da četvrti put uzastopno budu učesnice Olimpijskih igara, sjutra od 16 u odlučujućem meču protiv Slovenije, današnjim svijetlim tačkama, golmanki Atingre (10 odbrana) i najefikasnijoj Marti Pletikosić sa devet golova, moraće, pogotovo u napadu, da se pridruže i ostale da bi san pretvorile u javu.  
 
1
Šef stručnog štaba KK“Budućnost Voli“, Andrej Žakelj pred prvi meč četvrtfinala ABAMeridianBet lige protiv KK “Zadar”
Očekujem da - opravdamo ulogu favorita!
    Naša očekivanja uvijek su visoka. Očekujem da na teren izađemo samopouzdani, sa energijom i čvrstinom koje trebaju u utakmicama protiv klubova kakav je „Zadar“.Protiv njih bez čvrstine kontakta, puno trčanja i skokova teško je igrati. Igrači to znaju da je ozbiljan pristup važan, naročito u prvom meču. Odbrana je uviijek važna, pogotovo ako nemaš napadački dan. Božić im nije jedini adut, nezgodna su, atipična ekip. Suprotno od nas koji imamo niže bekove, oni imaju visoke, tako da i mi imamo vrline i mane. Moramo da sakrijemo neše, a da iskoristimo njihove mane. Sa pravim pristupom i energijom, moramo da opravdamo ulogu favorita - napominje šef stručnog štaba KK“Budućnost Voli“, Andrej Žakelj pred prvi meč - od moguća tri -četvrtfinala ABAMeridianBet lige protiv KK “Zadar”.