Brze Činjenice

1
Uprava policije Crne Gore
Zabranjen skup - za obje crkve!
    - Odeljenje bezbjednosti Cetinje je, jer su se stekli zakonski uslovi za to, zabranilo rješenjem okupljanje – vjerski obred i Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi (CPC) i Mitropoliji crnogorsko – primorskoj (MCP) Srpske pravoslavne crkve, na istom mjestu – u crkvi na Ivanovim koritima i istog dana – 19.08.2019. godine, iz razloga bezbjednosti. MCP je uložila tužbu Upravnom sudu na rješenje Odjeljenja bezbjednosti Cetinje. Upravni sud je cijenio navode tužbe i presudom je odbio tužbu MCP kao neosnovanu, navodeći da su navodi tužbe bez uticaja na donošenje drugačije sudske odluke - saopštila je Uprava policije Crne Gore povodom navoda da je policija zabranila vjerski skup na Ivanovim koritima. 
 
1
Pretresom kuće u Podgorici
Pronađeni pištolj - municija i droga!
          Službenici Uprave policije u Podgorici su, postupajući shodno operativnim aktivnostima, u saradnji sa tužilaštvom, izveli akciju kontrole bezbjednosno interesantnih lica i izvršili pretres kuće u naselju Gornja Gorica u Podgorici koju koristi Z.P (36), u kojoj je osim Z.P. prilikom pretresa zatečeno još šest lica (M.E. (25), A.A. (21), A.R. (25), B.M. (27), M.P. (29) i D.K. (43). 
 
1
Tri pobjede gostiju i dva remija obilježile 4. kolo T-com 1.CFL
Slavili i šampion - i lider!
       Tri pobjede gostiju i dva remija obilježile su četvrto kol Telekom Prve crnogorske lige. Aktuelni šampion bio je ubjedljiv u Pljevljima, lider je "tricom" slavio u Petrovcu, a "Iskra" je iznenadila "Zetu".
"Rudar" - "Sutjeska" 0:4; "Zeta" - "Iskra" 0:1; "Podgorica" - OFK "Titograd" 0:0; "Kom" - "Grbalj" 1:1; "Petrovac" - "Budućnost"0:3. 
 
1
Ministarstvo kulture reagovaće povodom događaja na obali Cijevne
Prijava zbog - (ne)isticanja zastava!
    - Kako je na navedenom skupu bio istaknut simbol susjedne države bez nacionalne zastave Crne Gore, u vezi sa pomenutim slučajem podnijećemo pred nadležnim organima prijavu protiv organizatora - Ministarstvo kulture reagovaće u skladu sa zakonom u vezi sa isticanjem simbola druge države tokom javnog skupa u mjestu Trgaja na obali Cijevne. 
 
1
Potraživani zbog događaja u kojem je lišen života B.M.
Dvoje uhapšeno - u Šibeniku!
       Na osnovu razmjene podataka crnogorske i hrvatske policije, službenici hrvatske policije su, postupajući po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica, u Šibeniku lišili slobode crnogorske državljane P.L. (20) i M.M. (25). 
 
1
"Crnogorski pokret" podnio VDT krivičnu prijavu protiv Mitropolije crnogorsko-primorske i pevača Vlada Georgieva
Prizivana i - okupacija!
       - Na koncertu su se istupima govornika, podržanih organizovanim klerofašističkim divljanjem mase huligana, vređali Crnogorci i Crna Gora i prizivala okupacija zemlje. Izvodile su se pesme “Tamo daleko” i “Crna Gora i Srbija to je jedna familija”, koje su osobenom interpretacijom pevača Vlada Georgieva, menjanjem određenih reči, sugerisale da su delovi Crne Gore Srbija i da je Crna Gora podređena Srbiji. Ovaj put je pevajući o Srbiji “kraj mora”, jasno, u pregrejanoj nacionalističkoj atmosferi, asocirao na navedene stihove u kojima se Herceg Novi smešta u Srbiju, jer se u originalnom tekstu pesme kaže «daleko od mora«” - navesedo je u saopštenju "Crnogorskog pokreta" koji je Vrhovnom državnom tužilaštvu Crne Gore podnio krivičnu prijavu protiv Mitropolije crnogorsko-primorske i pevača Vlada Georgieva zbog krivičnih dela protiv ustavnoga uređenja i bezbednosti Crne Gore i krivičnoga dela izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje. 
 
1
Presječen lanac krijumčarenja skanka
Našli mu - 43 kg marihuane!
Službenici Uprave policije su, u koordinaciji i po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, u saradnji sa Upravom carina, izveli koordiniranu akciju u kojoj je presječen lanac krijumčarenja skanka. Slobode je lišen državljanin Srbije, A.O. (47), u čijem vozilu je otkrivena droga, 43 kilograma marihuane tipa skank, koja je, kako se sumnja, bila namijenjena krijumčarenju u zemlje Evropske unije.  
 
1
Državljanin Republike Srbije lišen slobode po međunarodnoj potjernici
Traže ga zbog - ubistva prije 11 godina!
       Službenici Uprave policije su na Graničnom prelazu Dračenovac, prilikom pokušaja ulaska u našu zemlju, lišili slobode A.M. (37), državljanina Republike Srbije, koji se potražuje međunarodnom potjernicom NCB Interpol Hag zbog sumnje da je u Holandiji počinio krivično djelo ubistvo. 
 
1
Košarkaška reprezentacija Crne Gore otputovala u Lion
Za jasniju sliku - tri jake utakmice!
- Za mene je jako važno da ovih 14 momaka dobije šansu, rotiraćemo sastav i dobiti neku sliku pred nastavak. Naravno, uigravanje je pod broj jedan, da vidimo u kakvom smo stanju. Možda su ove utakmice prejake za ovaj dio, nakon napornih priprema tokom kojih se više radilo na fizičkoj pripremi. Ove tri jake utakmice će nam dati jasniju sliku pred put u Kinu - naglasio je Zvezdan Mitrović, selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore, koja je otputovala u Lion, gdje će imati tri provjere za SP - protiv Francuske, Argentine i Brazila. 
 
1
Glavni grad i Sekretarijat za socijalno staranje opredijelili su 125.000,00 eura
Prvacima dodjeljuju - besplatne udžbenike!
    Glavni grad i ove godine dodjeljuje besplatne komplete udžbenika za sve đake prvake u Podgorici.
Glavni grad i Sekretarijat za socijalno staranje opredijelili su i ove godine sredstva u iznosu od 125.000,00 eura za dodjelu besplatnih udžbenika podgoričkim prvacima. Dio sredstava će biti namijenjen za nabavku školskog pribora za osnovnoškolce slabijeg materijalnog stanja. 
 
1
Ministarstvo kulture reagovalo povodom koncerta koji je održan prije dvije večeri u Herceg Novom
Prijava protiv - organizatora!
                - Isticanje simbola drugih država, skrnavljenje zvanične himne Crne Gore uz, u takvim prilikama, gotovo nezaobilazne političke i nacionalističke poruke, samo su neki od elemenata zbog kojih će Ministarstvo kulture protiv organizatora koncerta podnijeti prijavu pred nadležnim organima - saopštilo je Ministarstvo kulture povodom koncerta u okviru programa “Trg od ćirilice”, koji je održan prije dvije večeri u Herceg Novom. 
 
1
U projektu „Evazija“ policija podnijela 134 krivične prijave protiv 156 fizičkih i pravnih lica
Oštetili budžet - za milion ipo!
Službenici Uprave policije su, od početka ove godine, u okviru operativnog projekta „Evazija“, koji se odnosi na otkrivanje i procesuiranje krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta u vezi sa nezakonitostima u postupku likvidacije preduzeća kao i utajom poreza i doprinosa, nadležnim tužiocima podnijeli 134 krivične prijave protiv 156 fizičkih i pravnih lica za 147 krivičnih djela iz ove oblasti kojima je nastala materijalna šteta po Budžet Crne Gore od oko 1.520.000 eura. 
 
1
Podgorički odbor Crnogorskog pokreta podnio je Vrhovnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv službenika Uprave za nekretnine
Nezakonito na SPC upisali - 2,2 kvadratna kilometra!
    - Uvidom u katastar nepokretnosti Opštine Podgorica, utvrdili smo da je 1996. godine protivno zakonskim odredbama upisano na Mitropoliju crnogorsko primorsku kao dio SPC 2,2 kvadratna kilometra zemljišta, kao i sve crkve i manastiri u podgoričkoj opštini. Od Tužilaštva očekujemo da pokrene postupak, da utvrdi koja su lica napravila navedena krivična djela i da sprovede dalje radnje iz svoje nadležnosti - ističe koordinator Crnogorskog pokreta Za Podgoricu Zoran Mugoša povvodom podnijete krivične prijave Vrhovnom državnom tužilaštvu protiv službenika Uprave za nekretnine područne jedinice Podgorica, zbog, kako navode, nezakonitog upisa 2,2 kvadratna kilometra crkvenog zemljišta iz svih crkava i manastira u podgoričkoj opštini na SPC. 
 
1
Konzularno odjeljenje Ambasade Sjedinjenih Američkih Država upozorava
Raste broj prijava - i obmanutih za vize!
    - Konzularno odjeljenje Ambasade Sjedinjenih Američkih Država bilježi porast prijava za vize aplikanata koje su obmanule pojedine organizacije, obećavajući im da će im osigurati vizu za kulturnu razmjenu ili radno iskustvo. Ove agencije se redovno reklamiraju na društvenim mrežama - upozorava ambasada SAD u Podgorici. 
 
1
Predsjedniik Vlade Crne Gore čestitao 13. avgust – Dan opštine Mojkovac
Samo za Žarski - 30 miliona!
-Ovogodišnji praznik u Mojkovcu obilježavamo u atmosferi zapaženih rezultata naše zemlje kako na unutrašnjem tako i na vanjsko-političkom planu. Uvjeren sam da građani Mojkovca prepoznaju napore koje Vlada ulaže u razvoj kapitalne infrastrukture i stvaranje pretpostavki za dinamičniji razvoj i bolji kvalitet života svakog pojedinca. Pored nekoliko drugih projekata Vlade, izgradnja ski centra Žarski vrijednosti blizu trideset miliona eura nesumnjivo će doprinijeti otvaranju novih radnih mjesta i dati impuls lokalnoj privredi - napomenuo je predsjedniik Vlade Crne Gore Duško Marković u čestitki 13. avgusta – Dana opštine Mojkovac. 
 
1
Još jedno pojačanje KK "Budućnost Voli"
Stigao i - Bamforth!
- Jedva čekam da krenemo sa pripremama i da počne sezona. Sve što sam čuo o timu su odlične stvari. Klub je sa dosta istorije, tim koji je igrao Evroligu prošle godine dok ćemo ove godine igrati u Evrokupu i nadam se da ćemo imati sjajnu sezonu. Čuo sam da su navijači odlični, gledao sam i video klipove i veoma sam uzbuđen da ih upoznam - istakao je Scott Bamforth, još jedno pojačanje KK "Budućnost Voli", koji je danas stigao u Podgoricu i prekosjutra sa ekipom ide u Kolašin na pripreme za narednu sezonu.  
 
1
U akciji „Radne dozvole“, zbog utaje 763.000 eura
Prijave protiv - 12 fizičkih i 12 pravnih lica!
Službenici Uprave policije su do sada, u okviru akcije „Radne dozvole“, nadležnim tužiocima podnijeli devet krivičnih prijava protiv 12 fizičkih i 12 pravnih lica zbog osnovane sumnje da su izvršila krivična djela utaja poreza i doprinosa u iznosu od 763.000 eura. 
 
1
"Demokratski front" o "Demokratama" i "Crnogorskoj"
Zaokružuju projekat - opozicione izdaje!
- Plemišući s "Demokratama" i "Crnogorskom" sve vrijeme bili smo u pravu i tajni dogovor Bogdanovića i Bečića sa DPS ozvaničen 31. jula u Skupštini Crne Gore podrazumijeva nekoliko kvislinških faza kako bi se zaokružio projekat opozicione izdaje - konstatuje "Demokratski front". 
 
1
Predsjednik Crne Gore čestitao Kurban-bajram
Praznik da podstiče - solidarnost i humanost !
       - Neka ovaj veliki praznik bude podsticaj solidarnosti i humanosti, uz želju da s ponosom čuvamo sklad, multietničnost i multikonfesionalnost, kao najviše vrijednosti koje su pripradnici islamske vjeroispovijesti, zajedno sa svim građanima Crne Gore, vjekovima stvarali i njegovali u interesu opšteg dobra i napretka naše države. Upravo na tim temeljima smo zajednički ostvarili najveće uspjehe savremene Crne Gore, obnovili njenu nezavisnost i ostvarili značajne rezultate u usvajanju standarda demokratski razvijenog svijeta, kroz evropske integracije i članstvo u NATO - predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je Kurban-bajram reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću i svim građanima islamske vjeroispovijesti. 
 
1
Kako je premijer Duško Marković i obećao
Objavljena imena - dobitnika kredita!
Kako je premijer Duško Marković i obećao na prošlom "Premijerskom satu" - kada je ocijenio da da rješavanje stambenog pitanja ne doživljava kao privilegiju već kao potrebu zaposlenog - Komisija za stambena pitanja Vlade Crne Gore objavila je spisak funkcionera kojima su dodijeljeni stanovi ili krediti pod povoljnim uslovima u njegovom mandatu.
Na spisku je 96 imena službenika raznih državnih institucija, od kojih je njih 13 dobilo za zakup stana, a ostali kredite od 20 000 d0 40 000 eura.