Brze Činjenice

1
Selektor vaterpolo "A" reprezentacije Crne Gore saopštio spisak igrača na koje računa za za duel prvog kola C grupe FINA/LEN Svjetske lige
Protiv Italije - na trijumf!
       - U ovom momentu ovo je najjači mogući sastav. Svjetsku ligu otvaramo protiv izuzetne reprezentacije. Ali, igramo pred našom publikom, idemo na pobjedu iako će biti jako teško. Međutim, ukoliko pružimo igru kakvu znamo možemo da dođemo do važnog trijumfa - istakao je Vladimir Gojković, selektor vaterpolo "A" reprezentacije Crne Gore, saopštavajući spisak od 14 igrača na koje računa za za duel prvog kola C grupe FINA/LEN Svjetske lige koji "ajkule" igraju protiv Italije u utorak od 18, na bazenu SC "Morača". 
 
1
Zajednica Hrvata i prijatelja - Crna Gora organizuje druženje sa prijateljima i umjetnicima
Poklon stiže - iz Splita!
Zajednica Hrvata i prijatelja - Crna Gora sjutra od 19 u sali "DODEST" KIC "Budo Tomović" organizuje druženje sa prijateljima i umjetnicima.
Program je osmišljen kao poetsko - muzičko veče članova ULKU „Vlaho Bukovac“ is Splita kao poklon građankama i građanima Podgorice. 
 
1
U 3. kolu Evrolige "Budućnost Voli" - "Maccabi FOX" Tel Aviv 68-78 (16-14; 25-20; 21-24; 6-20)
"Plavi" opet - "pali" u finišu!
- "Makabi" je zaslužio čestitke, vidjeli ste kako su dobro završili meč. Nema mnogo filozofije, moramo da nastavimo da radimo. Bilo je i više od 30 minuta dobre igre, ali desilo se što se desilo. Ne može da se promijeni, šta je tu je, kraj priče. Moramo da naučimo da završimo mečeve. Oni su završavali na obruču, mi ne. Vrlo je jednostavno. Evidentno je da napredujemo, ali mnogo je teško ,,za glavu“ kad gubite u nizu - ocijenio je Aleksandar Džikić, trener "Budućnost Voli", koja je sinoć u "Morači" prettrpjela treći evropski poraz u nizu - u 3. kolu Evrolige od "Maccabi FOX" Tel Aviva 68-78 (16-14; 25-20; 21-24; 6-20).  
 
1
Jedanaesti sastanak Zajedničkog savjetodavnog odbora između Komiteta regiona EU i Crne Gore
Pregovori prilika - za opštine!
- Pregovarački proces je jedinstvena prilika za razvoj lokalnih samouprava i jačanje njihovih kapaciteta, što će osigurati da se crnogorske opštine pozicioniraju kao snažan partner i Vladi i Evropskoj uniji - poručio je glavni pregovarač Aleksandar Drljević na otvaranju 11. sastanka Zajedničkog savjetodavnog odbora između Komiteta regiona EU i Crne Gore. 
 
1
Vlada Crne Gore usvojila Izvještaj o realizaciji Programa rada zaključno sa trećim kvartalom
Premijer zatražio - dodatni angažman!
- Učinak Vlade je 80,3 odsto predviđenih obaveza - konstatovala je danas Vlada Crne Gore koja je usvojila Izvještaj o realizaciji Programa rada Vlade Crne Gore za 2018. godinu, zaključno sa III kvartalom, sa Izvještajem o realizaciji zaključaka Vlade Crne Gore za I i II kvartal 2018.
Premijer je ocijenio pozitivnim učinak u prva tri kvartala, ali je zatražio od ministaara dodatni angažman i napor kako u ostvarenju planiranih obaveza pogotovo onih u vezi sa evropskim integracijama, ne bi bila propuštena ni jedna šansa koja se ukaže.  
 
1
Proslava povodom 10 godina poslovanja kompanije “DoMEn”
Domen “.me” postao - i globalni brend!
             - Zahvaljujući pogodnoj ekstenziji za personalizaciju i onlajn marketing, domen “.me” je danas, pored nacionalnog postao i globalni brend i svojevrsni ambasador Crne Gore u svim krajevima svijeta - ukazala je ministarka ekonomije Dragica Sekulić na proslavi povodom 10 godina poslovanja kompanije “DoMEn”. 
 
1
Policija lišila slobode S.V. (43) iz Podgorice
Našli mu - 37 pakovanja heroina!
       Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge su juče, preduzimajući mjere i rdnje u cilju otkrivanja, sprječavanja i suzbijanja tzv. ulične prodaje opojnih droga, pronašli i oduzeli ukupno oko 100 grama heroina, vagu za precizno mjerenje, tablete, novac za koji se sumnja stečen vršenjem krivičnog djela i jedno vozilo. Jedna osoba lišena je slobode.  
 
1
Službenici CB Podgorica rasvijetlili četiri krivična djela
Lišili slobode - četiri osobe!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su četiri krivična djela i tom prilikom lišili slobode četiri osobe.  
 
1
Suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora oktobra 2016.
Masu obavijestio - ministra zdravlja!
- Nakon što mi je Brajan Skot sve objasnio, preporučio sam mu da se ne miješa u izbore u Crnoj Gori jer je vrlo osjetljivo kao i da je situacija donekle nestabilna i da tu postoji vrlo važan dio a to je da li će Crna Gora pristupiti NATO ili ne, pa sam im predložio dane ulaze u taj posao. Rekao mi je da je glavni cilj da podrži jednu opozicionu partiju, da im pruži usluge obezbjeđenja, da im pomogne u slučaju mogućih problema. Pitao sam ga koja je to partija, rekao mi je da je to "Demokratski front", a onda sam ja rekao da to nije definitivno dobra ideja te da sam siguran u to, jer ta partija, uz svo dužno poštovanje, je protiv pridruživanja Crne Gore Alijansi - istakao je Ticijano Masu u svjedočenju na suđenju za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora oktobra 2016.
Počasni konzul Malte u Crnoj Gori o svim saznjima obavijestio je tadašnjeg ministra zdravlja dr Budimira Šegrta.  
 
1
Ciklus "Mladi talenti" u KIC "Budo Tomović"
Vladanin - prvi koncert!
          Mlada crnogorska pijanistkinja Vladana Perović predstaviće se publici - u skllopu ciklusa "Mladi talenti" - na svom prvom samostalnom koncertu sjutra od 20 u Velikoj sali KIC "Budo Tomović".
Umjetnica će tom prilikom izvesti djela Johana Sebastiana Baha/arr., Feruća Buzonija (Čakona iz Partite br. 2), Feliksa Mendelsona (Ozbiljne varijacije op. 54) i Modesta Musorgskog (Slike s izložbe). Ulaz je besplatan. 
 
1
Suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016.
Pozvani da svjedoče - Masu i Bulatović!
          Suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. biće nastavljeno sjutra, za kada su kao svjedoci pozvani Ticijano Masu i Predrag Bulatović.
Sudsko vijeće prihvatilo je i da se pročita dopis koji je odbrana dobila iz Rusije o boravku svjedoka saradnika na aerodromu "Šeremetjevo". Biće pročitana i izjava Džozefa Asada. 
 
1
Predstavnici "DF" obilježili tri godine od brutalne policijske akcije protiv mirnih demonstranata
Najavili i "šetnju" - za 24.!
       - Jedna od borbi na koju smo najponosniji jeste ona u septembru i oktobru prije tri godine, kada smo ovdje, ispred skupštine napravili slobodnu zonu i šatorsko naselje koje je policija brutalno srušila na današnji dan. Došli smo da podsjetimo na tu torturu - ukazao je portparol "Nove srpske demokratije" Marko Kovačević na današnjem okupljanju predstavnika "DF" kojim su obilježili tri godine od brutalne policijske akcije protiv mirnih demonstranata.
- Obilježićemo i 24. oktobar i najveći protestni skup u Crnoj Gori u 21. vijeku drugom tradicionalnom šetnjom ulicama torture i represije - najavio je Kovačević.  
 
1
“Dani češkog filma" u KIC "Budo Tomović"
Za odrasle gangster - djeci "Krtek"!
       Revija “Dani češkog filma", koju KIC "Budo Tomović" tradicionalno organizuje u saradnji sa Ambasadom Republike Češke, sjutra u 20 biće otvorena filmom “Gangster KA” (2015) u sali DODEST.
Drugog dana revije, u subotu od 12, na programu je animirani film za djecu “Krtek”. Ulaz je besplatan.  
 
1
Policija u Danilovgradu i Plavu oduzella bombu, dvije puške, dva pištolja i municiju
Spriječen - napad bombom!
Službenici Uprave policije MUP su pretresima na teritorijama opština Danilovgrad i Plav pronašli i oduzeli bombu, oružje, municiju u ilegalnom posjedu i druge predmete. Tri lica su lišena slobode zbog sumnje da su imala namjeru da upotrebom bombe izvrše teško krivično djelo, dok je protiv jednog lica podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.
 
 
1
CB Podgorica podnio krivičnu prijavu protiv oca petnaestogodišnje ćerke
Tjerao je - na prosjačenje!
       Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su operativnim radom otkrili slučaj trgovine ljudima koja je izvršena na štetu maloljetne petnaestogodišnje djevojčice prisiljavanjem na prosjačenje. Protiv oca djevojčice, koji je osumnjičen da je izvršio ovo krivično djelo, je podnijeta krivična prijava. Djevojčica je smještena u sklonište i obezbijeđena joj je pravna zaštita.
CB Podgorica je krivičnu prijavu protiv oca djevojčice, A.S, nadležnom tužiocu podnio danas, a krivičnom prijavom on se tereti da je na štetu svoje petnaestogodišnje ćerke počinio krivično djelo trgovina ljudima.  
 
1
Kolegijum predsjednika Skupštine Crne Gore
Dogovoren - privremeni odbor!
         - Operativno tijelo Skupštine Crne Gore pripremiće do ponedjeljka Prijedlog odluke o formiranju privremenog skupštinskog odbora za unaprjeđenje izbornog zakonodavstva. Nakon što članovi Kolegijuma usvoje finalnu verziju, Predlog odluke bi bio poslat plenumu na usvajanje na zasijedanju krajem ovog mjeseca - dogovoreno je na danas održanom Kolegijumu predsjednika Skupštine Crne Gore. 
 
1
Uspješne aktivnosti policije na suzbijanju ulične prodaje droga
Pronašli mu - 565 pakovanja heroina!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge juče su, postupajući na osnovu sumnje da je jedno lice duži period stavljalo u tzv. ulični promet opojnu drogu heroin, izvršili pretrese na dvije lokacije koju koristi P.R. (48) iz Podgorice. Pronađeno je i oduzeto ukupno 565 pakovanja sa supstancom za koju se sumnja da je opojna droga heroin bruto težine oko 283 grama. Osim toga pretresima su pronađeni i oduzeti 620 eura i 82 američka dolara za koje se sumnja da su stečeni prodajom droge, vaga za precizno mjerenje i tableta buprenorfina. 
 
1
Dvadesetogodišnji M.A. lišen slobode
Vrijeđao u - urgentnom!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode M.A. (20) zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. 
 
1
Ministar kulture uputio telegram saučešća povodom smrti Milene Dravić
Umjetnica neprevaziđene glumačke izražajnosti!
       - Neizmjerno žalimo zbog odlaska Milene Dravić, umjetnice velikog renomea i neprevaziđene glumačke izražajnosti, čije stvaralaštvo predstavlja duhovnu dragocjenost ovog dijela Evrope.
Milenina smrt je veliki gubitak i za crnogorsku kulturu, kojoj je do zadnjih dana doprinosila iskrenim odnosom prijatelja i kolege. Na tome ćemo joj uvijek biti zahvalni - naveo je ministar kulture Aleksandar Bogdanović u telegram saučešća koji je, povodom smrti velike dramske umjetnice Milene Dravić, uputio ministru kulture i informisanja Republike Srbije Vladanu Vukosavljeviću. 
 
1
Predsjednik Vlade Crne Gore dobio poziv Mitropolije crnogorsko-primorske da bude danas njihov gost
Crna Gora nema - listu nepoželjnih!
       - Crna Gora nema listu nepoželjnih osoba. Nijesam imao prilike da čujem tu izjavu patrijarha Irineja. Ona je očigledno sasvim drugačija nego što je bila prilikom njegove prethodne posjete - odgovorio je novinarima crnogorski premijer Duško Marković.
Predsjednik Vlade Crne Gore kazao je da je dobio poziv Mitropolije crnogorsko-primorske da bude danas njihov gost, ali da se pismenim putem zahvalio jer zbog ranije preuzetih obaveza na Žabljaku ne može da prisustvuje.