Brze Činjenice

3
Novinar i publicista, Šeki Radončić o filmu "Zavjera" u emisiji “Znam da znaš” na Gradskoj RTV
Pokazuje dimenziju zločina - na Crnu Goru!
          - Jako je bitno da se odgleda film “Zavjera” o pokušaju državnog udara u Crnoj Gori 2016. godine, u režiji ruskih agenata. Žao mi je što nijesu prihvatili da učestvuju Milan Knežević i Andrija Mandić. Mislim da će film pomoći da se shvati dimenzija tog zločina koji je bio planiran prema Crnoj Gori - istakaoje novinar i publicista, Šeki Radončić o filmu "Zavjera" u emisiji “Znam da znaš” na Gradskoj RTV. 
 
3
GI "21. maj", povodom otvaranja tzv. srpske kuće u Beranama
Nije ujedinjenje - brutalno gaženje!
- Godine 1918. nije bilo nikakvog ujedinjenja, već je Crna Gora brutalno pregažena od strane srbijanske vojske i crnogorskih plaćenih izdajnika i prisajedinjena Srbiji, pa je tako ušla u sastav Kraljevine SHS. Slavna dinastija Petrović-Njegoš je detronizovana i ponižena, a Crnogorska crkva uključena u sastav novoosnovane SPC - Iz GI 21. maj Berane obratli su se građanima Berana gdje je za sjutra, u organizaciji Srpskog nacionalnog savjeta i uz podršku lokalne vlasti, najavljena proslava 104 godine od tzv. ujedinjenja Crne Gore i Srbije i otvaranje tzv. srpske kuće u Beranama. 
 
3
Crnogorsko narodno pozorište pripremilo bogat i raznolik repertoar za decembar
Gostuje Šerbedžija, balet i - premijera “Jerma”!
                Prednovogodišnji koncert “Eto pjesma” legendarnog glumca, pjesnika muzičar i reditelj Rade Šerbedžija, uz bend "Zapadni kolodvor", Podgorica Film Festival – Mjesec evropskog filma, Baletski spektakl “Čipolino” neke su od pretprazničnih poslastica i, kao šlag na torti, premijera predstave “Jerma” dio su bogatog i i raznolikog repertoara koji je za decembar pripremilo Crnogorsko narodno pozorište.
Publika će u decembru imati priliku da pogleda i četiri gostujuće predstave. Biće izvedene i predstave: “Bladi Mun” Ane Đorđević, “Očevi su grad(ili)” Borisa Liješevića, “Djeca sunca” Maksima Gorkog u režiji Jovane Tomić, “Proces” Franca Kafke u režiji i adaptaciji Dušanke Belade i “Šćeri moja” Maje Todorović u režiji Ane Vukotić.
     
 
3
Predsjednik Crne Gore primio predsjednika Svjetske džudo federacije
Vizer potencirao - rezultate Mrvaljevića!
Predsjednik Svjetske džudo federacije Marius Vizer sa svojim timom boravio je danas u Crnoj Gori gdje se na radnom ručku susreo s predsjednikom Milom Đukanovićem. U razgovoru je učestvovao i naš proslavljeni džudista, trostruki olimpijac i vicešampion svijeta Srđan Mrvaljević, čije je rezultate potencirao Vizer i pozdravio njegovu ambiciju da se po četvrti put kvalifikuje za olimpijske igre u Parizu 2024. ističući da je to veoma rijetko u džudo sportu i da salje odličnu poruku budućim sportistima i šampionima.
Vizer je prethodno obišao tri poznata crnogorska rizorta Luštica bay, Porto Montenegro i Porto Novi, u kojima je od menadžmenta dobio sve relevantne informacije o dosadašnjim rezultatima i budućim planovima. On je čestitao predsjedniku Đukanoviću na sposobnosti Crne Gore da privuče tako renomirane investitore iz cijelog svijeta i realizuje tako značajne i zahtjevne projekte na kojima mogu pozavidjeti mnogo razvijenije i veće zemlje. 
 
2
Gradonačellnik Podgorice na Kijevskom investicionom forumu koji je, zbog rata u Ukrajini, održan u Briselu
Ponosan sam - ugledom Podgorice!
         - Imao zadovoljstvo da predstavljam Glavni grad Podgorica na Kijevskom investicionom forumu koji je, zbog rata u Ukrajini, održan u Briselu. Sa gradonačelnicima Pariza, Rima, Brisela, Helsinkija, Sarajeva … potpisao sam Memorandum podrške oporavku i održivom razvoju Kijeva.
- Ponosan sam na ugled koji Podgorica uživa na medjunarodnom planu - objavio je na FB Gradonačellnik Podgorice dr Ivan Vuković. . 
 
2
Poslanica DPS Aleksandra Vuković u emisiji “Pressing” na Gradskoj RTV
Tiranija pod - rukovodstvom Abazovića!
- Vanredni parlamentarni izbori su jedino rješenje da izađemo iz ovoga brloga u kojem se trenutno nalazimo, a za koji su zaslužni oni koji trenutno vrše vlast, kazala je poslanica DPS Aleksandra Vuković u emisiji “Pressing” na Gradskoj RTV.
Vuković je istakla da je vlast koja “ima fluidnu većinu” bila obavezna da ih pozove na razgovor, kako bi riješili jedno od gorućih pitanja – izbor sudija Ustavnog suda. 
 
2
„Podgorica investment days”
U fokusu - zelena ekonomija!
             Zelena ekonomija bila je u fokusu današnjeg „Podgorica investment days”, kojim Glavni grad nastavlja ciklus prezentacija investicionih potencijala Podgorice stranim investitorima.
Menadžer Glavnog grada i Služba za međunarodnu saradnju, zajedno sa Udruženjem italijanskih privrednika u Crnoj Gori „Konfindustrija Montenegro”, organizovali su danas prezentaciju investicionih potencijala Podgorice za poslovne ljude iz Italije, Albanije i Crne Gore. Bila je to prilika za prezentovanje različitih projekata koji itekako doprinose poslovnom ambijentu Podgorice, kao i za povezivanje uspješnih ljudi koji svoj posao razvijaju van Crne Gore.  
 
2
Viši saradnik Fondacije „Džejmstaun“ iz Vašingtona i stručnjak za Balkan Januš Bugajski
Anticrnogorci mašu - zastavama Srbije i Rusije!
- Crnogorci mašu crnogorskim, američkim i zastavama Evropske unije, te dodao da "anticrnogorci mašu zastavama Srbije i Rusije - prokomentarisao je protest ispred Skupštine Crne Gore viši saradnik Fondacije „Džejmstaun“ iz Vašingtona i stručnjak za Balkan Januš Bugajski  
 
2
Građanska inicijativa “21. maj” podsjeća na značaj nekadašnjeg Dana SFRJ
29. novembar - dan za nezaborav!
- Na današnji dan obilježavan je Dan Republike u bivšoj SFR Jugoslaviji. Toga dana prije 79 godina u Jajcu je održano Drugo zasjedanje AVNOJ na kojem su, pored ostalog, donijete i dvije ključne odluke. Prva se odnosi na republikanski oblik vladavine u budućoj Jugoslaviji a druga se tiče federalnog državnog uređenja - podsjeća Građanska inicijativa “21. maj” i poručuje da savremena Crna Gora nikada ne treba da zaboravi trajnu vrijednost AVNOJ-evskih odluka i njihov krucijalan značaj za obnovu državne nezavisnosti 2006.
Ovim odlukama, navode, obnovljen je i unutrašnji suverenitet Crne Gore kao Republike u okviru SFRJ. 
 
2
CNP sa tugom i najdubljim poštovanjem, oprašta se od jednog od najznačajnijih savremenih crnogorskih pisaca i dramaturga
Preminuo Ljubomir Đurković!
Crnogorsko narodno pozorište, sa tugom i najdubljim poštovanjem, oprašta se od Ljuba Đurkovića, jednog od najznačajnijih savremenih crnogorskih pisaca i dramaturga, autentičnog intelektualca koji je u pozorišnom životu Crne Gore ostavio neizbrisiv trag.
Ljubomir Đurković, pisac i dramaturg, preminuo je u Podgorici u 70. godini. 
 
2
Hrvatski portal jutarnji.hr sa sinoćnjeg protesta "IMA NAS" 
Podgorica gori - hiljade građana pale baklje!
    Hiljade građana ponovo okupile ispred crnogorskog parlamenta zahtijevajući povlačenje, kako tvrde, neustavnog zakona o predsjedniku Crne Gore i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, te izbor sudaca Ustavnog suda - izvjestio je Hrvatski portal jutarnji.hr o sinoćnjeem protestu "Ima nas" ispred crnogorskog parlameenta. 
 
2
Rekli su - Predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori Momčilo Radulović
OB koruptivna veza - Vučića i Rame!
    - Novom strategijom proširenja EU dala je „poljubac smrti“ konceptu i praksi „Otvorenog Balkana“, inicijativi za koju naš sagovornik kaže da ne predstavlja doprinos evropskim integracijama, već nastojanje očuvanja koruptivnih veza između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Albanije Edija Rame - ukazuje Predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori Momčilo Radulović. 
 
2
Sa trećeg, do sada najmasovnijeg protestnog skupa "Ima nas" upućeni zahtjevi odlazećoj vlasti i poslate jasne poruke
Rapisati izbore - OB "mačku o rep"!
          - Dogovor o deblokadi Ustavnog suda, datum vanrednih parlamentarnih izbora i povlačenje neustavnog Prijedloga zakona o Predsjedniku - tri su osnovna zahtjeva trećeg, najmasovnijeg do sada skupa "Ima nas", koji je sinoć na platou ispred Skupštine Crne Gore - u organizaciji Foruma slobodnih građana "Luča" -okupio građane iz svih opština, a na kojem je želje svih kojima je Crna Gora u srcu u nadahnutom govoru iskazala poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković. Ona je "Vučićevim pionima" glasno i jasno poručila da neće proći sa zlim naumima pokoravanja Crne Gore.
- Dritane Abazoviću ti se potrčko Aleksandra Vučića da ti poručujemo da o tom Otvorenom Balkanu možeš samo da trubiš po Beogradu Vučiću i Vulinu, Bećkoviću i Rakoviću kada te budu nosili po Beogradu. Nama - ne... Dalje ruke od Crne Gore i ne samo da nas ima, već tu smo da branimo hrabro i dostojanstveno da branimo svaki pedalj Crne Gore - obratila se Vuksanović Stanković odlazećem premijeru.    
 
2
Po završetku EP, rukometaašice ŽRK "Budućnost Bemax" okreću se obavezama u najkvalitetnijem klupskom takmičenju
Spremaju se za - norveški izazov!
Poslije završetka Evropskog prvenstva odigranog u Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori, rukometašice "sti Bemax" ponovo su na okupu. Počele su pripreme, uigravanje za izazov koji ih očekuje u subotu kada u Podgoricu stiže norveški "Storhamar", koji u nastavku najkvalitetnijeg klupskog takmičenja u Evropi dočekuju u subotu.
Naše šampionke u prvih šest kola osvojile su pet, dok Storhamar ima bod manje, zbog čega meč ima veliki značaj u borbi za što bolju poziciju uoči eliminacione runde elitnog takmičenja.
 
 
2
Poslanik DPS Nikola Raković uoči večerašnjeg protesta
Za izbore i vladu - da nas učlani u EU!
       - Ispred Skupštine Crne Goreo okupljamo se zbog borbe za evropsku Crnu Goru i zdrav razum. Tražimo vanredne izbore i stabilnu i gradjansku Vladu nakon izbora, koja će Crnu Goru učlaniti u EU. Za ideju moderne i uspravne Crne Gore - IMA NAS! - poručuje uoči večerašnjeg protestnog skupa poslanik DPS Nikola Raković. 
 
2
Vešeras 3. protestni skup ispred Skupštine Crne Gore
Ima nas - ponov šetamo!
    Trećii protestni skup za odbranu suvereniteta države i njenih nacionalnih interesa biće od 18 organizovan na platou ispred Skupštine Crne Gore, na koji građani organizovano dolaze iz svih opština.
Osim mirnog građanskog, demokratskog protesta, planirna je i šetnja učesnika Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, od platoa ispred Skupštine Crne Gore do spomenika Svetom Petru Cetinjskom, gdje će se javno okupljanje i završiti.  
 
2
Slika dana
IMA NAS!
 
 
2
Poruka poslanice DPS Aleksandre Vuković
Presudnu riječ - daće građani!
      - Politička elita je zabrljala. Protestom će se stvoriti nova kritička instanca koja će građanina učiniti glavnim političkim subjektom. Njegova presudna riječ mora se čuti na izborima. Vrijeme je za pokret i preokret! Budućnost stvaramo mi, sada. IMA NAS za tu veliku akciju! - poruka je poslanice DPS Aleksandre Vuković. 
 
2
I podgorički liberali pridružuju se pozivima na sjutrašnji protest
Još masovnije, još glasnije i jasnije!
          - U poneđeljak u 18 časova ispred zarobljene Skupštine Crne Gore! Još masovnije, još glasnije i jasnije!
Da pokažemo da nas Ima! I da će nas biti uvijek i đe god da se brane temelji Crne Gore! - i podgorički libberali pridružuju se protest. 
 
2
Prijavljen oporavak kod 14 pacijenata
Nijedan smrtni slučaj - 10 novopozitivnih!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile analizu i IJZCG dostavile rezultate za 560 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 10 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni slučaj povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom. Prijavljen je oporavak kod 14 pacijenata.