Brze Činjenice

2
Ministarstvo prosvjete uložilo 121.000 eura u rekonstrukciju obrazovnih ustanova
Završeni radovi - u trima školama!
       - Ministarstvo kontinuirano radi na poboljšanju školske infrastrukture i unapređenju uslova u obrazovno – vaspitnim ustanovama, pri čemu ostvaruje dobru saradnju sa lokalnim samoupravama, privrednim subjektima, ambasadama i uz pomoć donacija uspijeva da u velikoj mjeri unaprijedi uslove u obrazovno-vaspitnim ustanovama - istakao je sekretar ministarstva Omer Mehmedović povodom završetka radovi u trima školama - JU OŠ „Janko Mićunović“, JU OŠ „ Olga Golović“ i u JU OŠ „Srbija“ u Baru - u koje je Ministarstvo prosvjete uložilo 121.000 eura. 
 
2
Od danas do subote premijerno izdanje Super Kupa ABA Lige u Baru
Za prvi trofej - osam ekipa!
    Košarkaši "Budućnost Voli" večeras od 19 igraju protiv "Cibone" na premijernom izdanju Super Kupa ABA Lige, koje će do subote biti odigrano u Baru.
Bitka za prvi trofej u novoj sezoni će se voditi između osam timova - "Cedevita", "Partizan NIS", "Budućnost VOLI", "Igokea", "Mega Bemax", "Cibona", domaćin "Mornar" i "FMP". Kriterijum za učešće bio je ukupan rezultat u regularnoj 2016/17 sezoni ABA Lige. 
 
2
U KIC "Budo Tomović", povodom 21. septembra, Svjetskog dana mira
Izložba radova osnovaca - iz više država!
       Izložba radova osnovaca iz desetak različitih država, na temu mira, a povodom 21. septembra, Svjetskog dana mira - u sklopu Svjetskih umjetničkih igara WAG (World art Games) - biće od sjutra u 18 do 28. otvorena u izložbenom holu KIC "Budo Tomović".  
 
1
Predsjednik Vlade Crne Gore primio španskog biznismena Migela Fluksu Roselja
Ulaganje u infrastrukturu - preduslov razvoja!
    - Ulaganje u infrastrukturu, pogotovo što brža kvalitetna valorizacija crnogorskih aerodroma, predstavlja jedan od najbitnijih preduslova daljeg razvoja turizma u Crnoj Gori - zaključeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i španskog biznismena Migela Fluksu Roselja (Miguel Fluxŕ Rosselló), jedinog vlasnika Hotelske grupe Iberostar, koji je iskazao zainteresovanost za akviziciju konkretnih turističkih resursa u našoj zemlji o čemu će, po danas postignutom dogovoru, biti naknadno pregovarano.  
 
1
Premijer primio delegaciju Sino-CEE Holdinga i Fonda
Žele da ulažu - u saobraćaj i energetiku!
      - Postoji obostrani interes za ulaganja i podršku projektima u oblastima saobraćaja i energetike kao i da Crna Gora nudi dobre mogućnosti za investicije u oblastima turizma i poljoprivrede - zaključeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića sa delegacijom Sino-CEE Holdinga i njenog Sino-CEE fonda koju je predvodio predsjednik Điang Đianćing. 
 
1
Program Ministarstva unutrašnjih poslova
Za policajce osposobljavaju - 60 polaznika!
- Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa JU VSŠ ,,Policijskom akademijom u Danilovgradu’’ i Zavodom za zapošljavanjem Crne Gore organizovaće Program obrazovanja ,,Osposobljavanje za rad u Policiji´´, za 60 polaznika. Od danas poziv zaintereseovanima otvoren je osam dana na sajtu Zavoda za zapošljavanje Crne Gore. 
 
1
Policija u kratkom roku rasvijetlila sinoć razbojništvo u marketu „Cvilin“
Prijeteći nožem - oteo pazar!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su sinoć, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u kratkom roku rasvijetlili krivično djelo razbojništvo počinjeno na štetu marketa „Cvilin“. 
 
1
Policijska kontrola na Starom aerodromu
Bježeći - bacili revolver!
> Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica sinoć su izvršili pregled osoba i vozila na Starom Aerodromu. Osobe su prilikom neuspješnog pokušaja bjekstva iz vozila odbacila revolver. Ovo oružje je izuzeto. Preduzimaju se mjere i radnje radi identifikovanja osobe koja je bila u posjedu revolvera. 
 
1
Novo djelo Milana M. Petrovića sjutra u KIC “Budo Tomović”
Predstavljaju knjigu - “Ptica i čovjek”!
       Nova knjiga autora Milana M. Petrovića “Ptica i čovjek” biće sjutra od 19 predstavljena u Multimedijalnoj sali KIC “Budo Tomović”.
O knjizi će, pored autora, govoriti i recenzenti Todor Živaljević Velički, mr Slobodan M. Čurović Apis i Miomir Mijo Bošković. Moderatorka večeri biće Vesna Šoškić. 
 
1
KIC POP HOR, koji je naišao na oduševljenje crnogorske javnosti, prima nove članove
Audicija u srijedu!
       Audicija za nove članove KIC POP HORA, koji djeluje pod okriljem NVU Kutak, a uz logističku podršku KIC „Budo Tomović biće održana u srijedu, od 16 do 21, u sali u suterenu "srca kulture grada".
Na taj način popularni amaterskog hor, kojim diriguje harizmatični profesor Saša Barjaktarović, odgovara na veliko interesovanje crnogorske javnosti i poziva sve koji vole da pjevaju, bez ograničenja u godinama.  
 
1
Premijer i predsjednik Skupštine Crne Gore čestitali zlatnu medalju vaterpolistima na EP za mlađe od 17 godina
Odličja najavljuju - sjajne sportiste!
       - Sportsko ljeto u kome su nas mladi košarkaši okitili srebrom, a vi zlatnim odličjem, najava je najboljih rezultata i sjajnih sportista. Vlada ostaje posvećena stvaranju još boljih uslova za trening i rad sa mlađim selekcijama, kako bi u Crnoj Gori i dalje stasavali vrhunski sportisti - naglasio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, čestitajući reprezentativcima Crne Gore, selektoru, stručnom štabu i Vaterpolo i plivačkom i savezu osvojeno prvo mjesto na EP na Malti.
Zlatnim vaterpolistima čestitao je i predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović. 
 
1
Osvajanje zlatne medalje na EP na Malti kadeestitao vaterpolo reprezentaciji čestitao ministar sporta Nikola Janović
Stasali nasljednici - "zlatnih ajkula"!
       - Vaša želja za pobjedom, bila je veća od dva pretrpljena poraza na početku šampionata. Samouvjereno ste potopili naše vječite rivale, stigli do finala i najtrofejniji crnogorski sport okitili još jednom medaljom i to zlatnom - naglasio je ministar sporta Nikola Janović, čestitajući kadetskoj vaterpolo reprezentaciji osvajanje zlatne medalje na EP na Malti.
On je poručio da je to sjajna uvertira za još sjajniju njihovu i budućnost crnogorskog vaterpola i naglasio da su crnogorske ajkule dobile nasljednike šampionskog kova, a mladi nove uzore. 
 
1
Ministar unutrašnjih poslova za Televiziju Crne Gore
Krminalci neće biti - iznad zakona!
    - Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić kazao je Televiziji Crne Gore da razumije uznemirenost građana povodom pojedinačnih slučajeva ubistava. Dodaje da građane želi da uvjeri da je bezbjednosna situacija u zemlji povoljna, te da nijednom kriminalcu neće dozvoliti da bude iznad zakona. 
 
1
“Njegoš naš nasušni”
Popović o -pjesniku u mantiji!
    Crnogorski i hrvatski likovni umjetnik i književnik Dimitrije Popović održaće - u sklopu serijala “Njegoš naš nasušni” - sjutra od 18, u multimedijalnoj sali KIC "BUdo Tomović", predavanje “Pjesnik u mantiji”.
Serijal organizuje Društvo za očuvanje crnogorske duhovne baštine (DOB), povodom 170 godina od publikovanja “Gorskog vijenca” uz podršku KIC “Budo Tomović”. 
 
1
"Zlatne komedije" od sjutra do četvrtka u KIC "Budo Tomović"
Reviju otvara - Koenov film!
       Film “O, brate đe si?” (2000), reditelja Džoela Koena, sjutra u 20 otvoriće reviju "Zlatne komedije" u sali "DODEST" KIC "Budo Tomović".
Na tradicionalnoj reviji do četvrtka biće prikazani još film reditelja Terija Giljema “Monti Pajton i sveti gral” (1975) o kralju Arturu i njegovim vitezovima koji tragaju za Svetim gralom, “Goli pištolj” (1988) reditelja Dejvida Zukera i “Kralj komedije” (1982) reditelja Martina Skorseza, a ulaz je besplatan. 
 
1
Ministar odbrane mr Predrag Bošković povodom posjete brodova NATO Stalne pomorske grupe 2 (SNMG2)
Najava modernizacije - naše mornarice!
         - U posjeti imamo četiri broda naših NATO saveznika i ovo je još jedna potvrda da su odnosi zaista odlični i da sama posjeta znači još jedno veliko iskustvo za Mornaricu Crne Gore. Nadam se da ćemo i ubuduće imati priliku da ugostimo ovakve i sliččne brodove naših NATO saveznika. To mnogo znači za sposobnost kapaciteta i razvoj naše mornarice i nadam se da će i ova posjeta doprinijeti da našu mornaricu opremimo novim, savremenim sredstvima i na taj način podignemo kapacitete mornarice Vojske Crne Gore - ukazao je ministar odbrane mr Predrag Bošković povodom posjete brodova NATO Stalne pomorske grupe 2 (SNMG2). 
 
1
U sedmom kolu Telekom Prve crnogorske lige
I "Kom" slavio -"fenjeraš" odolio!
    Fudbaleri "Koma" prvi put u ovoj sezoni osjetili su slast pobjede, "Sutjeska" i "Zera" bili su sigurni domaćini, a "fenjeraš" je ostao neporažen pod Goricom u sedmom kolu Telekom Prve crnogorske lige.
"Zeta" - "Mladost" 3:0; "Sutjeska" - "Rudar" 3:0; "Kom" - "Dečić" 2:1; "Iskra" - "Grbalj" 0:0; "Budućnost" - "Petrovac" 0:0. 
 
1
Predsjednik Vlade Crbe Gore sa ministrom unutrašnjih poslova i direktorom ANB
Kriminalci moraju - biti zaustavljeni!
    - Još snažnije krenuti u instuticionalni obračun sa nosiocima ovih djela za šta će na raspolaganju Upravi policije i Agenciji za nacionalnu bezbjednost biti dostupni svi neophodni resursi. Kriminalci moraju biti zaustavljeni, država će znati kako – zaključeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića sa ministrom unutrašnjih poslova Mevludinom Nuhodićem, direktorom Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejanom Peruničićem i sa njihovim saradnicima o bezbjedonosnim prilikama i obavezama sektora bezbjednosti. 
 
1
Delegacija MMF predstavila izvještaj o Crnoj Gori
Mjere konsolidacije - dobro izbalansirane!
    - Vlada dobro upravlja ekonomijom i mjere fiskalne konsolidacije dobro su izbalansirane - navedeno je u juče objavljenom izvještaju MMF, o čemu je danas delegacija ove međunarodne finansijske organizacije informisala crnogorskog premijera Duška Markovića.  
 
1
Predsjednik Vlade Crne Gore na 2. Foruma gradonačelnika glavnih gradova NR Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope
Obostrano otvoriti - vrata za saradnju!
    - Siguran sam da ćete se na Biznis forumu i na Okruglom stolu predsjednika komora glavnih gradova, uvijeriti u mogućnosti koje nudi Crna Gora. Pozivam i crnogorske privrednike da kroz direktne susrete sa predstavnicima privrednih delegacija Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, iskoriste priliku i otvore vrata za nastup na inostranim tržištima i doprinesu uvećanju razmjene, prije svega izvoza. Time će ovaj Forum dobiti na još većoj važnosti i u potpunosti će ispuniti naše ciljeve. Prilika je i da posebno pozovem kineske investitore da ulažu u Crnu Goru, kao i u zemlje Centralne i Istočne Evrope - ukazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković učesnicima 2. Foruma gradonačelnika glavnih gradova NR Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope.