Brze Činjenice

1
Prijavljen je oporavak kod 376 pacijenata
Preminulo 11 - 232 novopozitivnih!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile analizu i Institutu dostavile su rezultate za 1474 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 232 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Od jučerašnjeg presjeka Institutu prijavljeno je 11 smrtnih ishoda povezanih sa COVID-19 i to kod pacijenata iz sledećih opština: Podgorica (4), Nikšić (2), Berane (1), Kolašin (1), Ulcinj (1), Bar (1) i Cetinje (1) od kojih je najmlađi imao 55, a najstariji 86 godina.
Prijavljen je oporavak kod 376 pacijenata.  
 
1
Odponedjeljka protest zbog neadekvatne zaštite djece od djela protiv pravnih sloboda
Plišanim igračkama - protiv pedofila!
       Protest zbog neadekvatne zaštite djece od djela protiv pravnih sloboda građani će od ponedjeljka u 16,30 iskazivati ostavljanjem plišane igračke kod fontane u centru grada, na Trgu Slobode.
U poruci koja se širi putem društvenih mreža i kanala komunikacije navodi se da će porukama tražiti da se djeca zaštite od pedofila i silovatelja, da se pooštre kazne, da se napravi registar počinilaca ovih djela. 
 
1
Ženski klub Skupštine Crne Gore najoštrije osuđuje sumnju obljube osmogodišnje djevojčice
Iniciraće pojačavanje - kazni za obljubu!
         - Ženski klub Skupštine Crne Gore pripremiće izmjene i dopune zakona koji tretiraju ovo djelo, prije svega, Krivičnog zakonika, sa ciljem pojačavanja kazni koje se odnose na krivično djelo obljube djeteta, jer smatramo da je kazna propisana Krivični zakonikom za ovo djelo je nedopustivo blaga u odnosu na težinu krivičnog djela u kojem je oštećeno dijete - Ženski klub Skupštine Crne Gore najoštrije osuđuje događaj koji je sa pravom zabrinuo javnost, a odnosi se na sumnju obljube osmogodišnje djevojčice od strane komunalnog policajca. 
 
1
Lider "Pokreta za promjene" za radikalne rezove u službama bezbjednosti
Policija nije - lojalna drzavi!
- Policija nije lojalna drzavi Crnoj Gori nego mafijaskoj organizaciji DPS. Neophodni RADIKALNI rezovi. Sve starjesine smijeniti , a kriminalce sa sluzbenim znackama POHAPSITI. Vodje opstrukcije i subverzije u policiji Veselin Veljovic i Zoran Lazović - objavio je danas na FB lider "Pokreta za promjene" Nebojša Medojević, kkoji je za radikalne rezove u službama bezbjednosti.  
 
1
Socijaldemokrate će predložiti da se dopune zakona o PDV nađu u dnevnom redu prve naredne sjednice Skupštine
Vlada odbila - povoljnije plaćanje PDV!
- Očigledno da širenje talasa nelikvidnosti, 19 hiljada blokiranih računa i 770 miliona eura duga nastalog po tom osnovu, nijesu bili dovoljni razlozi za prihvatanje pravednijeg modela koji je inače uobičajena evropska i regionalna praksa, a koji bi pomogao svima koji imaju problem sa likvidnošću, te neredovnim, odgođenim ili neizvršenim plaćanjima - ukazuju Socijaldemokrate povodom toga što je "Vlada Crne Gore je bez jasnog obrazloženja odbila dopune Zakona o PDV koje je SD predložio, koje su davale mogućnost preduzećima koja to žele, a čiji godišnji promet nije veći od 2 miliona €, da pređu na povoljniji način oporezivanja, koji znači plaćanje PDV po naplaćenoj a ne izdatoj fakturi". 
 
1
Na zajedničkom graničnom prelazu Vraćenovići - Deleuša zaplijenjeno je 260 kilograma marihuane
Droga otkrivena - na izlazu!
          Na zajedničkom graničnom prelazu Vraćenovići - Deleuša zaplijenjeno je 260 kilograma marihuane.
Opojna droga pronađena je u posebno izrađenom prostoru na teretnom vozilu prilikom kontrole na izlazu iz Crne Gore. 
 
0
U petom kolu grupe 7 kvalifikacija futsal reprezentacija za UEFA EURO 2022. Crna Gora - Finska 1:2
"Crveni" poraženi - u finišu!
- Ovakvi porazi su sastavni dio igre, utakmica traje 40 minuta i to je to. Nemam što da zamjerim momcima, odigrali su maksimalno borbeno. Ostaje žal što nijesmo uspjeli da se odbranimo do samog kraja. Ipak, Finska je pokazala da je veoma ozbiljna reprezentacija, sve su to vrhunski profesionalci. Okrećemo se duelu sa Italijom, želimo da na posljednjem meču u grupi odigramo što bolju utakmicu, rekao je Sveto Ljesar, selektor futsal reprezentacije Crne Gore koja je večeras u petom kolu grupe 7 kvalifikacija za UEFA EURO 2022. poražena od Finske 1:2. 
 
0
Rekli su - savjetnik predsjednika države za bezbjednost i odbranu i bivši direktor policije Veselin Veljović
Uvijek s patriotama - nikad s kvislinzima!
             - Nije istina da sam ja organizator protesta crnogorskih komita. Istina je da bih radije bio jedan dan sa njima, nego 100 godina u anticrnogorskoj i nesposobnoj vladi. Veselin Veljović će uvijek biti s crnogorskim patriotama, nikad s kvislinzima i izdajnicima Crne Gore - poručio je sa "Antene M" savjetnik predsjednika države za bezbjednost i odbranu i bivši direktor policije Veselin Veljović.  
 
0
Predstavljene nove epidemiološke mjere koje važe od sjutra do 16.
Nastava omogućena - svim maturantima!
             - Svim maturantima omogućava se redovno pohađanje nastave u školama. Od subote na teritoriji cijele Crne Gore omogućava se boravak u parkovima i svim javnim površinama za sport i rekreaciju. Takođe, od sjutra luke će ponovo biti otvorene za kruzere i putnike - najavila je epidemiološkinja u Institutu za javno zdravlje dr Radica Raičević na današnjoj press konferenciji, na kojoj je ocijenjeno da su dosadašnje mjere dale rezultate i da je epidemiološka situacija bolja.
Ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović apelovala je na građane da se pridržavaju mjera i da se vakcinišu.  
 
0
Tri zahtjeva "Crnogorskog proljeća 2021" Vladi Zdravka Krivokapića
Čekaće na barikadama - tri dana!
             Odbacivanje u potpunosti sporne odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva, ili da se donese u Skupštini, uz učešće partija suverenističkog bloka i posebno uz učešće predstavnika svih manjinskih partija, da se hitno procesuira vozač službenog vozila PGCG301 i da se premijer Zdravko Krivokapić javno izvini građanima Crne Gore kojiima je juče prijetio - tri su zahtjeva građana "Crnogorskog proljeća 2021" koji su juče i danas blokirali saobraćajnice u Crnoj Gori.
Ukoliko se njihovi zahtjevi ne ispune u naredna tri dana, građani su najavili da će radikalizovati proteste. 
 
0
NVO "Crnogorski obraz" uputila pisma diplomatskim predstavnicima u Crnoj Gori
Crnogorce brišu - susjede pišu!
- Razlozi su izmjene Zakona o državljanstvu, kojim zakonom žele da u državljanstvo Crne Gore uvedu 62.000 građana susjednih država, te države su Srbija i BiH (Republika Spska), a tim zakonom automatski brišu Crnogorske državljane koji su pošli u zemlje EU i USA, koji se tamo nalaze na privremenom radu.
Takva praksa i odnos prema svojim građanima nije zabilježena nigdje u svijeti, to možete da posvjedočite i Vi - ukazala je NVO "Crnogorski obraz" u pismu diplomatskim predstavnicima u Crnoj Gori kojim ih obavještavaju zbog čega se "nezadovoljstvo građana Crne Gore prelilo na ulice". 
 
0
Oporavljeno je 380 pacijenata
Devetoro preminulo - 237 novopozitivnih!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i Institutu dostavile rezultate za 1481 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 237 novopozitivnih[ slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Od jučerašnjeg presjeka Institutu prijavljeno je devet smrtnih ishoda povezanih sa COVID-19 i to kod pacijenata iz sledećih opština: Nikšić (2), Berane (2), Podgorica (1), Bijelo Polje (1), Bar(1), Kotor(1) i Danilovgrad (1) od kojih je najmlađi imao 60, a najstariji 83 godine.
Prijavljen je oporavak kod 380 pacijenata.  
 
0
Donacija EU Zavodu za geološka istraživanja i Zavodu za hidrometeorologiju Crne Gore opremu za monitoring
Opremljeni za kontrolu - podzemnih voda!
- Oprema koju danas doniramo koristiće se za praćenje nivoa, protoka i parametara podzemnih voda. Bolja oprema znači i prikupljanje pouzdanijih podataka, što zauzvrat doprinosi oblikovanju politika zaštite izvorišta pijaće vode i povezanih vodnih ekosistema. Drago mi je što mogu da najavim da smo ove godine odobrili dodatnih pet miliona eura za pomoć Crnoj Gori u zaštiti životne sredine. Ovo će uključiti i nabavku dodatne opreme za unapređenje sistema upravljanja vodama u državi - naglasila je ambasadorka EU u Crnoj Gori Oana Kristina Popa, koja je Zavodu za geološka istraživanja i Zavodu za hidrometeorologiju Crne Gore opremu za monitoring voda uručila donaciju EU.  
 
0
Bojana Popović,šefica stručnog štaba rukometašica "Budućnosti" pred put na revanš "Đeru"
Do kraja žele - hrabro i jako!
         - Nijesmo bili na našem nivou u prvoj utakmici, "Đer" je odigrao vrhunski i pokazao da je sjajan tim, ali mogli smo drugačije da uradimo neke stvari i da više poštujemo loptu. Moramo da vodimo računa o svim sitnicama, da čuvamo svaku loptu. Želimo da pružimo bolju partiju u Đeru, da odigramo hrabro i jako, pa ćemo vidjeti za koliko će to biti dovoljno. Sigurna sam da će djevojke u posljednjem meču u Ligi šampiona ove sezone pružiti maksimum, kako bi na najbolji način završile ovu sezonu. To smo zaslužili, jer smo imali težak posao i u osmini finala, ali smo ga odradili na pravi način protiv FTC. Došli smo u situaciju da igramo dva meča protiv Đera i to je velika stvar za mlade igračice koje imamo u sastavu. Veliki je plus samo to što smo imali ovako jaka četiri meča protiv FTC i Đera, to je nešto neprocjenjivo za mlade igračice – ukazala je Bojana Popović,šefica stručnog štaba rukometašica "Budućnosti" pred put u Mađarsku i revanš utakmicu četvrtfinala DELO EHF Lige šampiona.  
 
0
Slika dana
Plav dočekao Abazovića!
 
 
0
U odloženoj utakmici 18. kola ABA lige "Budućnost Voli" - "Cedevita Olimpija" 89:75 (28:23;15:25;25:15;21:12)
U nastavku - pobjeda za vrh!
Poslije pokazana "dva lica" u prvom poluvremenu i ponavljanja boljke - "slabog branjenja reketa i omogućavanja protivniku velikog broja ofanzivnoih skokova - "plavo-bijeli" su u nastavku uhvatili pravi ritam i stigli do sigurne pobjede - u odloženoj utakmici 18. kola ABA lige "Budućnost Voli" - "Cedevita Olimpija"   89:75 (28:23;15:25;25:15;21:12).
Tim Dejana Milojevića uspio je i da se koš razlikom revanšira rivalu za poraz od 11 koševa. Do pobjede od 14 razlike koja je vraća na vrh tabele ABA lige, "Budućnost Voli" vodio je Kobs sa 24 poena, uz 5 asistencija. Edžim je dao 17 sa 9 skokova, Danilo Nikolić 14 poena i 6 skokova, Ivanović 11 poena i 6 asistencija, Dela Vale 10.  
 
0
Generalni sekretarijat Vlade Crne Gore informisan o nemilom događaju
Nadležni da - procesuiraju odgovorne!
    - Pozivamo Upravu policije i ostale nadležne organe da u najkraćem mogućem roku preduzmu sve neophodne radnje, ispitaju dati slučaj i procesuiraju odgovorne.
Bezbjednost pripadnika Uprave policije, štićenih ličnosti i svih građana Crne Gore ne smije biti ugrožena i svaki atak na nju mora biti detaljno ispitan - saopštio je Generalni sekretarijat Vlade Crne Gore povodom napada na službeno vozilo na putnom pravcu Nikšić-Podgorica 
 
0
Socijaldemokrate Crne Gore o "napadnutom automobilu" na Bogetićima
Umjesto da se izvini - premijer prijeti!
- Vjerujeumo da niko nije imao predstavu ko je u autu, tako da pozivanje na familiju ne može spasiti od odgovornosti onoga ko je krenuo da gazi goloruke građane. Drugo, premijer otvoreno i lično sa “pozicije moći” u koju se uživio, prijeti svim građanima, što je sramno i skandalozno poslije svega što se izdešavalo. Treće, neka objasni zašto neki građani mogu da idu za Podgoricu, a neki ne, te kako su to članovi njegove familije “jednakiji” pred zakonom u odnosu na druge građane - saopštile su Socijaldemokrate, ocijenjujući da je premijerova izjava o napadnutom automobilu neukusna manipulacija. 
 
0
Predsjednik Crne Gore odgovorio na prozivku predsjednika Vlade
Nemoralno da - premijer insinuira!
- Krajnje je nemoralno od premijera Krivokapića da insinuira da ja organizujem proteste koji mu se ne sviđaju. Uzaludni su pokušaji da svo svoje neznanje, neposvećenost i nepostojanost pokušava prikriti time što će papagajski dosadno za sve okriviti bivšu vlastdravka Krivokapića i zaključio:
- Nijedan pojedinac, pa ni Zdravko Krivokapić, ili makar i loša Vlada, ne mogu me isprovocirati na takvu neodgovornost prema državi. Vjerujem da svi zajedno imamo političke zrelosti i kapaciteta da sačuvamo mir, da pokažemo odgovornost prema strateškim državnim ciljevima za koje smo se svi deklarisali, kao i prema svim građanima Crne Gore, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali. 
 
0
Dnevni presjek posljedica infekcije SARS-CoV-2
Preminulo 11 - 257 novopozitivnih!
    Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i Institutu dostavile rezultate za 1418 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 257 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Od jučerašnjeg presjeka Institutu prijavljeno je 11 smrtnih ishoda povezanih sa COVID-19 i to kod pacijenata iz sledećih opština: Podgorica (6) , Nikšić (1), Pljevlja (1), Mojkovac (1), Bijelo Polje (1) i Bar(1) od kojih je najmlađi imao 56, a najstariji 88 godine.
Prijavljen je oporavak kod 443 pacijenta.