Brze Činjenice

1
Na 14. Mediteranskom prvenstvu rukometašica kadetkinja u Budvi
U derbiju - "lavice" na Egipat!
    Poslije jučerašnje pobjede rukometašica Crne Gore nad Rumunijom 25:22 i Egipta nad Tunisom 22:14, danas na 14. Mediteranskom prvenstvu rukometašica kadetkinja u Budvi derbi igraju "lavice" i njihove vršnjakinje iz zemlje piramida.
Današnji program prvenstva otvoriće Italija - Turska, a sastaju se i Rumunija - Tunis i Francuska - Hrvatska. 
 
1
U čast Svjetskog dana plesa
Na sceni - "Alegro" i partneri!
- Četrnaestu godinu zaredom, zajedno sa KIC “Budo Tomović”, organizujemo festival baleta Allegro. Ponosni smo što Svjetski dan plesa u Podgorici godinama proslavljamo sa mnogobrojnim partnerima - baletskom školom “Vasa Pavić”, Fakultetom dramskih umjetnosti sa Cetinja, baletskom školom “Princeza Ksenija” - ističe Viktorija Strugar, koja je, zajedno sa profesoricom Sanjom Garić, osnovala baletsku trupu "Alegro", koja sjutra od 19, u velikoj sali KIC "Budo Tomović", sa partnerima - u čast Svjetskog dana plesa - priređuje 14. festival baleta "Allegro".
Publika će imati priliku da uživa u koreografijama Viktorije Strugar, Sanje Garić, Manje Pavićević i Antoanet Alexieve, a festival baleta otvoriće glumica Žaklina Oštir.  
 
1
Fudbalski savez Crne Gore produžio saradnju sa pivarom „Trebjesa“
Pivo za - visoko društvo!
    - Izuzetno sam zadovoljan što danas imamo priliku da produžimo ugovor o saradnji sa jednom od najznačajnijih crnogorskih kompanija, koja je već dugi niz godina aktivna na sportskoj sceni naše zemlje. Fudbalski savez u pivari „Trebjesa“ ima pouzdanog partnera, koji sa velikim zadovoljstvom učestvuje u razvoju i unaprijeđenju sporta, pogotovo fudbala. Uvjereni smo da će izuzetan odnos ove kompanije i Fudbalskog saveza trajati mnogo duže nego što je predviđeno ugovorom koji je danas potpisan i da će saradnja biti još uspješnija nego prethodnih godina - naglasio je Dejjan Savićević, predsjednik FSCG, potpisujući ugovor o produžetku saradnje sa pivarom „Trebjesa". 
 
1
Promocija četvrte knjige Milivoja Popovića
Novo djelo - o Krstu za sva vremena!
       Nova knjiga „Za pravo, čast i slobodu Crne Gore (Krsto za sva vremena)“ autora Milivoja Popovića biće večeras od 20 promovisana u multimedijalnoj sali KIC "Budo Tomović".
Pored autora, o njegovoj četvrtoj knjizi, objavljena je u izdanju Crnogorskog kulturnog Foruma sa Cetinja, govoriće istoričari Momčilo Momo Jovanović, Peđa Vušurović i Ivan Milošević.  
 
1
U 3. meču finalne serije ABA lige "Budućnost Voli" - "Crvena zvezda m:ts" 80:72
Šampion pokazao - snagu i karakter!
    Na muci se poznaju junaci, u 3. meču finalne serije ABA lige "Budućnost Voli" - "Crvena zvezda m:ts" 80:72.
Kada je bilo najpotrebnije i kada su bili pritjerani uz zid košarkaši "Budućnost Voli" pokazali su šampionski karakter i u meču u kojem nijesu imali pravo na grešku savladali su velikog rivala!  
 
1
Mladi GP "URA" čestitali stanove ministrima Damiru Šehoviću i Kemalu Purišiću
Poklonili im privjeske - i koverte!
       - Odlučili smo da im poklonimo privjeske i tradicionalnu kovertu kao čestitku za stanove koje su dobili u elitnom naselju City kvart od Vllade Crne Gore, od građana Crne Gore, po smiješno povoljnim uslovima. Ministri, čija je plata preko 2 500 eura, stanove od sto kvadrata dobili su po prosječnoj cijeni od 20 000 eura, dok je najmanja cijena kvadrata u ovom naselju za obične građane 1100 eura. Na privjesku za ključ ministre smo pitali da li ih je sramota, unaprijed, nažalost, znajući odgovor. Svima je jasno dda ovo ne može da bude budućnost Crne Gore - korumpirani i osioni ministri i političari koji ne haju za svoje građane i njihov kvalitet života - saopštili su mladi iz GP "URA", koji su ministrima prosvjete i rada i socijalnog staranja, Damiru Šehoviću i Kemalu Purišiću kao čestitku za dobijene stanove poklonio privjeske i koverte. 
 
1
Crnogorski premijer u razgovoru sa predstavnicima četiri NVO
Vlada posvećena - očuvanju solane!
          - Vlada Crne Gore snažno je posvećena očuvanju i zaštiti Ulcinjske solane, revitalizaciji tog prostora pa je u tom kontekstu obezbijedila zakonsku i plansku zaštitu lokaliteta, kazao je premijer Duško Marković na sastanku sa predstavnicima četiri NVO - EuroNatur Foundation, BirdLife International, Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i Dr. Martin Schneider-Jacoby Association. 
 
1
Drugi dan takmičenja Mediteranskog prvenstva za rukometašice U-20 u Budvi
"Lavice" savladale Tunis!
Mlade "lavice" savladale su vršnjakinje Tunisa 18:17, i poslije drugog dana takmičenja na Mediteranskom takmičenju za rukometašice U-20 u Budvi zauzimaju drugo mjesto u grupi "B".
Egipat - Rumunija 15:23; Turska - Hrvatska 15:21; Italija - Francuska 19:22; Crna Gora Tunis 18:17; Egipat - Turska 20:17; Hrvatska - Rumunija 32:17.
 
 
1
Četiri organizacije podnijele krivičnu prijavu protiv stečajnog upravnika ulcinjske solane
Upravnik pokušava - da proda državno!
          Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP), Udruženje Dr Martin Schneider-Jacoby Association (MSJA) i Crnogorsko društvo ekologa (CDE) su zbog raspisivanja tendera za prodaju imovine ulcinjske Solane „Bajo Sekulić“ danas podnijele krivičnu prijavu protiv stečajnog upravnika Žarka Ostojića, ali i protiv odgovornih lica Uprave za imovinu, Uprave za nekretnine i Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa Crne Gore. 
 
1
Predsjednik Vlade Crne Gore i predsjednik EBRD ocijenili
Brojne mogućnosti za - napredak i ulaganja!
         - Crna Gora je postigla odlične rezultate u ekonomskoj politici, ima dobru razvojnu perspektivu i brojne mogućnosti za napredak i ulaganja, u čemu će imati podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) - saopšteno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i predsjednika EBRD Sume Čakrabartija. 
 
1
Ministarstvo sporta i mladih nagrađuje značajne rezultate i u sportovima koji nisu na programu Olimpijskih igara
Zlatnom Nikaču - pet hiljada!
    - Ova nagrada znak je da Vlada prepoznaje i cijeni trud i rezultate naših sportista, sa naglaskom na upornost i istrajnost u sportskoj disciplini u kojoj ste vi predstavili Crnu Goru - ukazao je ministar sporta i mladih Nikola Janovvić, uručujući danas pet hiljada eura ka nagradu Predragu Nikaču za osvajanje zlatne medalje na IBCA Svjetskom pojedinačnom prvenstvu za osobe sa smetnjama vida, održanom u Kaljariju.  
 
1
Zbog događaja ispred CEDIS
Policija napisala - osam prijava!
             Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica, u vezi sa događajem od 10. aprila ispred prostorija CEDIS, kojom prilikom veća grupa građana nije dozvoljavala građanima koji su se nalazili u ovim prostorijama da ih nesmetano napuste kao ni lica koja vrše obezbjeđenje u zgradi CEDIS da nesmetano vrše poslove iz svoje nadležnosti, nadležnom sudu za prekršaje podnijeli prekršajne prijave protiv osam osoba. 
 
1
Predsjednik Crne Gore primio predstavnike učesnika “Konferencije mladih parlamentaraca EU i Zapadnog Balkana”
Integracija za - evropsku konkurentnost!
       - Ukoliko ovaj region želimo da učinimo pouzdano stabilnim, kao šansu za jačanje evropske konkurentnosti na globalnoj sceni, a ne kao izvor nestabilnosti, onda je jedini mogući odgovor –integracija. Crna Gora je posvećena ostvarivanju tog cilja, uz podršku susjeda i drugih članica EU biće prva naredna članica, kada god Unija odluči da je za to vrijeme - ukazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović predstavnicima učesnika “Konferencije mladih parlamentaraca Evropske Unije i Zapadnog Balkana”. 
 
1
Trener KK "Budućnost Voli" Jasmin Repeša i Nemanja Gordić optimisti pred treći meč sa "Crvenom zvezdom m:ts"
Fokusirani na - prvu pobjedu!
- Znamo svi zašto smo ovdje, da smo u seriji plej-ofa koja nije krenula onako kako smo željeli. Ne samo da gubimo 2:0, već su iza nas mečevi koji većim dijelom nijesu bili dobri. Treća utakmica se igra na našem terenu i to je velika razlika. Siguran sam da će naša publika prepoznati momenat da nam pruži pomoć. Zahvaliću im na podršci tokom sezone. Takođe, želim da zamolim navijače da ispoštuju protivnika. Da ne dožive igrači Zvezde ono što smo mi doživljavali. Takva atmosfera je onda prava podgorička, crnogorska - naglasio je Jasmin Repeša, trener KK "Budućnost Voli", pred sjutrašnju, treću utakmicu finala play-offa sa "Crvenom zvezdom m:ts".
- Daleko od toga da je sve gotovo - napomenuo je i Nemanja Gordić. 
 
1
Na adaptiranoj sceni "Studio" Crnogorskog narodnog pozorišta
Premijera - "Smrt i djevojka"!
    Premijerom predstave "Smrt i djevojka", koju je po tekstu Arijela Dorfmana, režirao Goran Bulajić, sjutra od 20,30 CNP otvara adaptiranu scenu "Studio".
U predstavi igraju Julija Milačić, Dragan Jovičić i Miloš Pejović. Scenografkinja je Anka Gardašević, kostimografkinja Jelena Đukanović, a izvršna producentkinja Janja Ražnatović.
Prva repriza je u četvrtak od 20,30.  
 
1
Ogromno interesovanje za treću utakmicu finala ABA lige "Budućnost Voli" - "Crvena zvezda m:ts" prevazilazi kapacitete "Morače"
Ulaznica u prodaji - nema!
       - Za ulaznice za utakmicu finala ABA lige izmedju "Budućnost Voli" i "Crvene zvezde m:ts" vlada veliko interesovanje, koje za više hiljada prevazilazi kapacitete SC "Morača". Zbog bezbjednosti i rizika koji sa sobom nosi organizacija ovog dogadjaja, neće biti ulaznica u slobodnoj prodaji - saopšteno je iz KK "Budućnost Voli", koji se zahvaljuje navijačima na želji da budu uz svoj klub i podršci koja nije izostala u ovoj izazovnoj završnici finala ABA lige. 
 
1
Odigrano šest utakmica na 14. Mediteranskom prventsvu u Budvi
Mlade "lavice" - izgubile i slavile!
Mlade "lavice" i izgubile su i slavile prvog dana 14. Mediteranskog prventsva u Budvi. Odigrano je šest utakmica: Rumunija - Turska 21:17; Tunis - Italija 25:26; Crna Gora - Francuska 11:21; Hrvatska - Egipat 18:23; Italija - Crna Gora 12:22; Francuska - Tunis 28:16.  
 
1
Pozdravna riječ predsjednika Skupštine Crne Gore na Konferenciji mladih paralmentaraca Evropske unije i Zapadnog Balkana
Za bolje razumijevanje - mreža mladih!
      - Namjera da formiranjem mreže mladih parlamentaraca učinimo korak ka boljem međusobnom razumjevanju i jačanju povjerenja. S obzirom da je riječ o procesima koji treba da obezbijede dugoročnu stabilnost i prosperitetan sveukupni razvoj,otuda naše opredjeljenje da pažnju usmjerimo ka izgradnji kontakata i mreže između mladih koleginica i kolega. Naravno,na to je uticala i činjenicada četvrtinu aktuelnog saziva crnogorske Skupštine čine upravo poslanice i poslanici koji imaju četrdeset i manje godina - ukazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović u pozdravnoj riječi na Konferenciji mladih paralmentaraca Evropske unije i Zapadnog Balkana: 
 
1
Predsjednik Crne Gore primio izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Azerbejdžan u Crnoj Gori
Crna Gora - oaza mira za primjer!
- Crna Gora predstavlja oazu mira i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, njenim primjerom trebaju se voditi i drugi. Za takav epitet Crne Gore posebne su zasluge predsjednika Đukanovića, koji čvrsto i stabilno drži reformski kurs zemlje - ukazao je izvanredni i opunomoćeni ambasadora Republike Azerbejdžan u Crnoj Gori na nerezidentnoj osnovi Eldar Hasanov, kojeg je danas primio u posjetu predsjednik Crne Gore Milo Đukanović. 
 
1
Crnogorski premijer decidan o rušenju krstionice u Tivtu i crkve na Rumiji
Mimo zakona - ni crkva!
      - Zakon i Ustav jednako važe za sve. Kao što svaki građanin, bilo koji građanin, ne može da radi suprotno zakonu i predviđenoj proceduri, to ne može da radi niko u ovoj zemlji pa ni crkva - decidno je odgovorio crnogorski premijer Duško Marković na pitanje o rušenju krstionice u Tivtu i crkve na Rumiji.