Brze Činjenice

0
Nekadašnji lider URA Žarko Rakčević u emisiji "Argumenti" TV Crne Gore
Za demontažu sistema - a ne Crne Gore!
- Neskriveno se govori o srpskom svijetu, to je samo modifikovana verzija projekta koji je donio zla regionu – velika Srbija. Sa najviših adresa u Srbiji nažalost se ponovo zagovaraju te ideje poslije 20 godina. Ne dopada mi se obnavljanje tih ideja. Glasači URA nijesu glasali za to. Nijesu glasali za demontažu Crne Gore, nego demontažu sistema - ukazao je, gostujući u emisiji "Argumenti" TV Crne Gore, nekadašnji lider URA Žarko Rakčević. 
 
0
Predsjednici vlada zemalja Zapadnog Balkana usvojili Zajednička izjava podrške Mapi puta za zdravlje i blagostanje na Zapadnom Balkanu
Ispuniti očekivanja - 17 miliona ljudi!
- Obavezujemo se da ćemo raditi zajedno na održavanju strateške orijentacije koja odražava želju 17 miliona ljudi da se njihove zdravstvene potrebe i očekivanja ispune, uključujući sljedeće: garanciju njihovog prava na univerzalni pristup kvalitetnoj njezi bez straha od finansijskih poteškoća, efikasnu zaštitu od zdravstvenih vanrednih situacija i njihovu sposobnost da napreduju u zdravim zajednicama, gdje javnozdravstvene akcije i odgovarajuće javne politike osiguravaju bolji život u ekonomiji blagostanja - navedeno je u zajedničkoj izjavi podrške Mapi puta za zdravlje i blagostanje na Zapadnom Balkanu koju su danas u Budvi usvojiliPredsjednici vlada zemalja Zapadnog Balkana.  
 
0
Apel Građanske inicijative "21. maj" pred lokalne izbore u Cetinju, Mojkovcu i Petnjici
Važno poraziti - odlazeću državnu vlast!
- Važno je da na predstojećim izborima stranke odlazeće državne vlasti budu poražene. Zato je glas protiv DF, Demokrata i URE patriotski, državotvoran i evropski glas. Cetinje, Mojkovac i Petnjica u neđelju su na braniku Crne Gore koja drži do sebe i svoje budućnosti - apel je Građanske inicijative "21. maj" koji potpisuju Miodrag Živković, jubomir Filipović i Rade Bojović. 
 
0
Ambasada SAD o godišnjici rada Vade Crne Gore
Konkretni rezultati - izostaju!
- SAD očekuju da će crnogorska vlada ispuniti obećanja, data pre više od godinu, da će Crna Gora ostati na evroatlantskom kursu i dati prioritet reformama potrebnim za pristupanje EU. Kao i uvek, rezultati govore više od reči. ​Do danas, iako se ulažu napori, ti konkretni rezultati uglavnom izostaju​ - saopšteno je "Glasu Amerike" iz američke ambasade u Podgorici, u odgovoru na pitanja u vezi sa godišnjicom izbora crnogorske vlade na čijem je čelu premijer Zdravko Krivokapić. 
 
0
Predsjednik DPS odgovorio premijeru
U ćošak i ćuti - do smjene!
       - U ćošak, okreni se prema zidu i ćuti. Do smjene - odgovorio je predsjednik DPS Milo Đukanović sa završne konvencije pobjedničke koalicije “Mojkovac - naša kuća”, predsjedniku Vlade Crne Gore profesoru Zdravku Krivokapiću.
- Vratiće se, kažu ljudi, ove godine. Ove godine, il´ dogodine. A ti...ti se nećeš vratiti - prethodno je zaključeno u saopštenju iz kabineta premijera. 
 
0
Rukometašice Crne Gore startuju na SP utakmicom protiv Sllovenije
"Lavice" vjeruju u odbranu - i pobjedu!
      - Na svakom prvenstvu najvažniji je taj prvi meč. Treba da uđemo rasterećeno i da igramo ono što smo radili i dogovarali. Uigravalle smo se za Sloveniju, tražii postavku i rotacije. Dvomeč sa Švedskom dao nam je neke smjernice. Ova dva dana posvetie smo sitnim detaljima i analizama i završnimm dogovorima koji će možda biti dominantni na terenu. Nije lako bez sedam djevojaka koje su prije igrale, ali reallne smo i koristićemo ono što imamo - ističe selektorka reprezentacije Crne Gore Bojana Popović uoči početka SP za rukometašice i premijernog meča protiv Slovenije.
 
 
0
Rekli su - predsjednik DPS Milo Đukanović na završnoj konvenciji u Petnjici
Vlast služila - tuđim interesima!
            - Imamo iskustva sa vlašću koja je evidentno neposvećena crnogorskim državnim interesima, koja je pokazala da je tokom prethodnih duže od godinu dana služila interesima samo jedne vjerske zajednice i da je služila interesima dveju drugih država, a ne svojoj državi na čejem se čelu nalazi - ukazao je predsjednik DPS Milo Đukanović na završnoj konvenciji u Petnjici. 
 
0
U 16. kolu Telekom 1.CFL
"Zeta" slavila - lider "potopjen"!
"Zeta" je slavila prvi put ove sezone, a lider na tabeli "potopljen" je u Petrovcu - udarna je informacija 16. kola T-com 1.CFL, u kojem su slavio u gostima, "Budućnost" i "Dečić" slavili u gostima, dok su "Podgorica" i "Iskra" remizirali bez golova.
"Jezero" - "Budućnost" 1:2; "Zeta" - "Rudar" 2:0; FK "Podgorica" - "Iskra" 0:0; "Mornar" - "Dečić" 1:2; OFK "Petrovac" - "Sutjeska" 3:0.
 
 
0
Crnogorske rukometašice prekosjutra, utakmicom protiv Slovenije, startuju na SP u Španiji
Davaće maksimum - iz meča u meč!
- Novi je izazov da pokažemo koliko možemo u ovakvom sastavu. Daćemo sve od sebe da to bude dobro i da na pravi način predstavimo one koji vjeruju u nas.Protiv Slovenije i Angole vidimo našu šansu, gdje možemo ozbiljno da ugrozimo protiivnika i da uzmemo bodove. Protiv Slovenije biće nam vrlo važna kompaktna i stabilna odbrana, kao i strpjiv napad. Dodatna težina je što igramo i protiv bivšeg selektora koji nas najbolje poznaje. Ali, mirno i strpljivo možemo do povojnog rezultata. Imamo pravoo da se nadamo, ai reane smo i sa madom ekipom idemo iz meča u meč - ističe Tatjana Brnović, pivot u reprezentaciji Crne Gore, koja prekosjutra, utakmicom protiv Slovenije, startuje na SP u Španiji. 
 
0
U znak podrške za inicijativu CAZAS, povodom Međunarodnog dana borbe protiv HIV/AIDS
Zgrada Predsjednika - obasjana crveno!
             U znak podrške za inicijativu CAZAS, zgrada Predsjednika Crne Gore osvijetljena je večeras crvenom bojom povodom obilježavanja 1. decembra - Međunarodnog dana borbe protiv HIV/AIDS koji se ove godine obilježava pod sloganom „Zaustavimo nejednakosti. Zaustavimo AIDS. Zaustavimo pandemije“. 
 
0
Predstavljen novi sistem zakazivanja pregleda ''Brže do ljekara''
Štedi vrijeme - i pacijentima i doktorima!
          - Kada specijalista u bolnici, nakon pregleda, zatraži pregled kolege, pacijent na licu mjesta dobija termin i vrijeme kontrole. Taj pacijent se više, dakle, ne vraća kod izabranog ljekara samo zbog uputa. Tako štedimo vrijeme i pacijentima i izabranim doktorima' - ukazala je ministraka zdravlja dr Jelena Borovinić- Bojović, predstavljajući novi sistem zakazivanja specijalističkih pregleda ''Brže do ljekara'', koji će značajno rasteretiti nepotrebne birokratije izabrane ljekare, specijalistima na sekundarnom i tercijarnom nivou dati mogućnost da sami zakažu dodatane preglede i konsultacije, a pacijentima omogućiti da na jednostavniji i lakši način ostvare pravo na zdravstvenu uslugu koja im je neophodna. 
 
0
DPS Crne Gore
Političkoj većini - bumerang se vraća!
- Ono što je državi Crnoj Gori pokušala da uradi politička većina koju čini i Ujedinjena, kao bumerang počinje da im se vraća.
Po starom običaju, za ne baš svijetlu budućnost koja ih očekuje, već su krivi svi drugi, osim njih samih.
Crna Gora, a kao njen najjači politički reprezent i Demokratska partija socijalista, kreću u obnovu. Svega što su specijalisti dosadašnje većine pokušali ili uspjeli da oburdaju.
Tu obnovu donijeće oni kojima su moral, znanje i odanost zemlji ispred bilo kojih interesa, a posebno onih sitnih, ličnih - poručila je danas DPS Crne Gore.  
 
0
Još tri smrtna ishoda povezana sa infekcijom SARS-CoV-2
Novopozitivnih 235 - 395 oporavljenih!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 1 928 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 235 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG prijavljena su 3 smrtna ishoda povezana sa SARS-CoV-2 infekcijom iz sljedećih opština: Podgorica (1), Cetinje (1) i Budva (1). Među preminulima najmlađi je imao 70 a najstariji 84 godine.
Prijavljen je oporavak kod 395 pacijenata.  
 
0
Rekli su - ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović u emisiji "Link"
Omikron još - nije registrovan!
- Novi soj korona virusa omikron još nije registrovan u Crnoj Gori, ali moramo očekivati da će se pojaviti, jer ne možemo posmatrati zemlju kao izlovan sistem, poručila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović u emisiji "Link" RTV Crne Gore i portala rtcg.me.
Ona je saopštila da je neozbiljno vjerovati da se omikron neće pojaviti i u našoj državi. 
 
3
Poslanica SDP Draginja Vuksanović-Stanković o "administrativnom i finansijskom džumbusu u resoru Borovinić-Bojović"
Tužilac da preispita - ,,Gospođu ministarku”!
       - Toliko o ekspertima i poslovanju naše ,,Gospođe ministarke” Jelene Borovinić Bojović. I Nušića je prevazišla u komediji, da se sve ovo pretvorilo u tragediju crnogorske odlezeće Vlade. Nadležno državno tužilaštvo hitno da preispita postupanje - reagovala je poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković na informacije o "administrativnom i finansijskom džumbusu u resoru Borovinić-Bojović".  
 
3
Na međunarodnom festivalu dječje pjesme „Naša radost 2021“ nastupilo 17 izvođača
Prva nagrada - Juri iz Omiša!
    Prvu nagradu na međunarodnom festivau dječje pjesme „Naša radost 2021“, koji je, pod pokroviteljstvom Glavnog grada, održan u KIC "Budo Tomović", osvojio je Jure Banović iz Omiša, za interpretaciju pjesme „Samo malo blesav”.
U konkurenciji 17 mladih izvođača sa 16 novih kompozicija (jedna pjesma izvedena je duetski), a učestvovali su autori iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Sjeverne Makedonije druga nagrada pripala je Urošu Botunjcu iz Beograda, za interpretaciju pjesme „Čudan lavež” i treća nagrada za solistu Sofiji Đurić iz Podgorice, za interpretaciju pjesme „Marijači“. 
 
3
Vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade izjavio saučešće porodici našeg vrhunskog kik boksera, Mirka Vlahovića
Mirko, čuvamo te, pamtimo i slavimo!
- Crnogorski sport je danas ostao bez Mirka Vlahović, čije ime će zauvijek ostati urezano u srcima svih poklonika, ne samo kik boksa, već sporta uopšte. Mirka ćemo pamtiti kao jednog od najvećih koje je naša država imala i imaće. Zauvijek ćemo pamtiti njegove uspjehe i biti zahvalni za sve radosti koje nam je pružao i svaki osjećaj ponosa koji nam je priuštio borivši se srcem za našu državu. Mirko, čuvamo te, pamtimo i slavimo - vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade, dr Marko Begović izjavio je saučešće porodici našeg vrhunskog kik boksera, Mirka Vlahovića povodom njegove smrti. 
 
3
Predsjednik Crne Gore primio Dilana Prašovića, profesionalnog crnogorskog boksera
Neostvareni cij - biće ostvaren!
             - Cilj koji ovaj put nije dostignut, u bliskoj budućnosti biće ostvaren - uz napomenu da je sa pažnjom ispratio dosadašnje uspjehe koji su ga svrstali među najprestižnije i najperspektivnije sportiste u ovoj disciplini i rezultirali njegovom nedavnom borbom za titulu u WBO kategoriji, to uvjerenje izrazio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, koji je danas primio profesionalnog crnogorskog boksera Dilana Prašovića.
Uz želje za dalji uspjeh na ličnom i profesionalnom planu, Đukanović je apostrofirao vrhunski profesionalizam, požrtvovanost i upornost Prašovića kao vrline po kojima su poznati i koje krase sve crnogorske takmičare, bilo ekipno ili pojedinačno, kao uspješne ambasadore crnogorskog sporta i crnogorskog društva. 
 
3
Glavni grad, Kuća zdravlja, NVO CAZAS i NVO "Juventas"
Kampanja za - prevenciju HIV/AIDS!
       Pod sloganom „Stavimo tačku na nejednakosti. Okončajmo AIDS. Zaustavimo pandemije“ Glavni grad, Kuća zdravlja, NVO CAZAS i NVO "Juventas" zajedno - povodom Svjetskog dana borbe protiv side, koji se obilježava širom svijeta prvog decembra sa ciljem podizanja svijesti o važnosti kontinuirane prevencije i pristupa efikasnom liječenju - realizovaće kampanju usmjerenu na promociju prevencije HIV/AIDS, testiranja i podizanja svijesti.
Kampanja ovim povodom počeće 1. decembra i realizovaće se kroz više partnerskih aktivnosti tokom decembra.  
 
3
Predsjednik Crne Gore primio izaslanicu Ministarstva vanjskih poslova Njemačke za Jugoistočnu Evropu, Tursku, OEBS i Savjet Evrope
Neophodno obnoviti - reformski napor!
- Uz čvrsto uvjerenje da je formula za stabilnost ovog regiona integracija, Predsjednik je iskazao interes za dalju saradnju sa Njemačkom u prioritetnim oblastima daljeg procesa pridruživanja. U tom kontekstu, istakao je neophodnost obnove snažnog reformskog napora, koji je u ozbiljnom zastoju i koji je neophodan za savladavanje ključnih izazova u poglavljima 23 i 24. - saopšteno je iz kabineta Predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, koji je danas primio izaslanicu Ministarstva vanjskih poslova Njemačke za Jugoistočnu Evropu, Tursku, OEBS i Savjet Evrope Suzane Šic.