Brze Cinjenice - (O)Pozicija

0
Rekli su - predsjednik SD Damir Šehović na predstavljanju Evropskog saveza
Kuća nam gori!
      - Naša kuća gori, a kada kuća gori ukućani se sigurno neće međusobno raspravljati je li bolji Ronaldo ili Messi, već će da brane svoju kuću. Mi osnivamo Evropski savez da bismo se odbranili od onih koji bi da mijenaju karakter ove države i onih koji bi da mijenjaju Ustavne vrijednosti države - ukazao je Damir Šehović, predsjednik SD, na predstavljanju Evropskog saveza, u kome će biti Socijaldemokrate (SD), Socijaldemokratska partija i Liberalna partija. 
 
1
Potpredsjednica DPS i poslanica u Skupštini Crne Gore Aleksandra Vuković Kuč o intervjuu sa pritvorenim Duškom Kneževićem
Kompromituje tužilaštvo i sud - Raonić zloupotrijebio Javni servis!
       - Intervju iz Spuža sa pritvorenikom Duškom Kneževićem emitovan na Javnom servisu, predstavlja ozbiljno kršenje Zakona o krivičnom postupku, tešku zloupotrebu Javnog servisa i još jedan u nizu incidenata koji ozbiljno kompromituje rad pravosudnih organa, prije svega tužilaštva i nadležnog suda, poručuje Aleksandra Vuković Kuč, potpredsjednica DPS i poslanica u Skupštini Crne Gore.  
 
1
DPS, URA i SD
Zatražili saslušanje - Vladimira Novovića!
       - Mišljenja smoda je javnost uznemirana činjenicom da ti tekstovi ukazuju na ozbiljne optužbe o kriminalu i da se očekuju odgovori zašto su u SDT-u u fijoci držali ova dokumenta i ko je angažovao pripadnika Uprave policije daobezbjeđuje i vozi lice koje se pominje u transkriptima, a za koje je utvrđeno da je lažni američki diplomata - navode članovi Odbora za bezbjednost i odbranu iz redova Demokratske partije socijalista (DPS), Građanskog pokreta URA i Socijaldemokrata (SD) koji su predali u proceduru zahtjev za kontrolno saslušanje glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića. 
 
1
Pokret "Evropa sad"
Vlada da prihvati - ostavku Milovića!
             - Podsjećamo sa su nadležni organi pokreta donijeli jednoglasnu odluku o isključenju nakon što je gospodin Milović u kontinuitetu zastupao stavove koji nisu usaglašeni sa partijom, pa je na kraju ovakav scenario sasvim očekivan i realan - konstatuju u pokretu "Evropa sad", koji je pozvao aktuelnu Vladu da prihvati ostavku godpodina Milovića. 
 
1
Milena Vuković iz GP URA
Spajić da - podnede ostavku!
          - Nakon današnje vanredne konferencije za medije ministra Milovića i optužbi koje je iznio na račun premijera Spajića, jedino logično bi bilo da Spajić podnese ostavku i da na taj način prekine konstantno brukanje Vlade i države Crne Gore. Ne zanimaju nas Pokret Evropa sad i njihovi unutrašnji problemi, ali kao i uvijek stajemo u zaštitu države Crne Gore. Vlada koju za pola godine karakterišu već brojne afere, u kojoj premijer Spajić već ima problem sa dva ministra, Milovićem i Šaranovićem, uslovljenu podršku koalicionih partnera, i ostvarene višestruko gore rezultate PES-a na lokalnim izborima u Budvi i Andrijevici, sve to pokazuje da je vrijeme da Spajić podnese ostavku, jer je u potpunosti izgubio svaki legitimitet - saopštila je potpredsjednica Građanskog pokreta URA Milena Vuković. 
 
0
Poslanica PES Jelena Nedoviæ reagovala na intervju predsjednika DPS "Anteni M"
Èega se uplašio - i kome Živkoviæ prijeti?
      - Ko se to predstavlja kao novi, mlad, èisti i evropski lider? Kakav je to lider i patriota spreman da pogazi Ustav i Zakon onoga momenta kada ožive institucije Sistema? Konaèno družina pokazuje pravo lice kada istina treba da izaðe na vidjelo, blijede sada njihove floskule o evropskoj i graðanskoj državi, a oživljavaju o mafijaškoj i korupcijonaškoj. Èega si se uplašio Živkoviæu i kome prijetiš? - upitala je poslanica PES Jelena Nedoviæ, ukazujuæi da "DPS je konaèno pokazao svoje pravo lice na vidjelo, prijete i dijele lekcije o poštenju".  
 
0
Predsjednik DPS Danijel Živković u emisiji "Drugačija radio veza" radija "Antena M"
Na hapšenje Đukanovića - radikalan odgovor!
- Ne vjerujem da postoji bilo kakva indicija ili sumnja koja bi mogla da prouzrokuje ovo o čemu ste govorili kroz najave koje sam imao prilike da pročitam u pojedinim medijima, o tome da će doći do hapšenja Đukanovića. Kada kažem indicije govorim o dokazima ili činjenicama koje bi na to upućivale. Čuo sam i kroz intervju Đukanovića da je vodio računa o tome šta je radio u posljednjih 30 godina tokom bavljenja politikom, računajući da će prije ili kasnije doći neki momenat, da će oni koji odavno već priželjkuju i stanizuju njegov lik i djelo, doći u poziciju da možda kroz iskazanu namjeru dođu do svog nauma i cilja - ukazao je, gostujući u emisiji "Drugačija radio veza" radija "Antena M" predsjednik DPS Danijel Živković. 
 
0
Danijel Živković, predsjednik DPS, na opštinskoj izbornoj konvenciji DPS Bijelo Polje
Vanredni izbori - do početka naredne godine!
    - Za očekivati je da nas tokom ove godine očekuje još jedan izborni izazov, s obzirom na to da imamo političku nestabilnost na državnom nivou. Vjerujemo da ćemo tokom ove ili možda početkom naredne godine imati vanredne parlamentarne izbore koje će DPS spremno dočekati - istakao je Danijel Živković, predsjednik DPS, na opštinskoj izbornoj konvenciji DPS Bijelo Polje. 
 
3
Apel šefa Kluba poslanika DPS Andrije Nikolića
Spajić da odbije - ucjene Mandića i Kneževića!
            - Pozivamo Milojka Spajića da odbije ucjene Mandića i Kneževića i da ne ulazi u rizik rušenja evropske budućnosti Crne Gore - imaće našu podršku za izglasavanje zakona za IBAR - poručio je šef Kluba poslanika DPS Andrija Nikolić na mreži X, ukazujući da je Rezolucija o genocidu u Jasenovcu je kukavičje jaje koje je Aleksandar Vučić podmetnuo Crnoj Gori da bi zaustavio njen put u EU. 
 
1
Poslanik DPS Nikola Janović u emisiji “Referat” Gradske RTV
DPS neće u vlast - hoće izbore!
    - Crnoj Gori potrebniji novi izbori nego rekonstrukcija Vlade na čelu sa Milojkom Spajićam, poručio je poslanik DPS i član Odbora za bezbjednost Skupštine Nikola Janović, u emisiji “Referat” Gradske RTV.  
 
1
Poslanica DPS Sonja Milatović komentarisala za Javni servis odluku Vlade Crne Gore da uloži amandmane na Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici
Lansirani da bi - kontrolisala štetu!
         - Amandmani Vlade Crne Gore na Rezoluciju o Srebrenici lansirani su da bi Vlada kontrolisala štetu koju će da pretrpi od svojih koalicionih partnera u Skupštini Crne Gore i režima u Beogradu, ukoliko na kraju odluči da podrži Rezoluciju. Eventualno odbijanje amandmana u Ujedinjenim nacijama, s druge strane, Vladi može da posluži kao alibi da ne podrži Rezoluciju o genocidu u Srebrenici - ukazala je poslanica Sonja Milatović.  
 
1
Lider DNP i poslanik u Skupštini Crne Gore govorio na književnoj tribini u Srpskoj kući u Podgorici da je protiv rezolucije o Srebrenici
Nek ostanem i sam - valja mi da se sretnem sa precima!
      - Protiv sam rezolucije o Srebrenici pa nek ostanem i sam - valja mi da se sretnem sa precima - lider DNP i poslanik u Skupštini Crne Gore emoricno govorio na književnoj tribini u Srpskoj kući u Podgorici. 
 
0
Poslanik SD Nikola Zirojević
Optužbe direktorice ASK - utvrditi do kraja!
- Vrlo ozbiljni navodi i optužbe koje je iznijela direktorica ASK moraju biti ispitani i istina utvrđena do kraja - ukazao je poslanik SD Nikola Zirojević:
- S obzirom na odgovor koji smo dobili od Tužilačkog savjeta, ovim povodom ćemo se obratiti nadležnom ministarstvu pravde kako bismo dobili potrebne odgovore. Vrlo ozbiljni navodi i optužbe koje je iznijela direktorica ASK moraju biti ispitani i istina utvrđena do kraja. Ovo je samo jedan od razloga koji ide u prilog našem zahtjevu za kontrolnim saslušanjem VDT-a, GST-a i potpredsjednika Vlade zaduženog za sektor bezbjednosti.
 
 
0
Vlada Crne Gore nije našla za shodno da svoje građane informiše o stavu prema Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici
Odabrala da bude kosponzor - Dodikovog i Vučićevog stava!
       - Vlada Crne Gore, na čelu sa Spajićem, odabrala je da umjesto kosponzora Rezolucije radije bude kosponzor Dodikovog i Vučićevog stava.
Gospodine Spajiću, ukoliko se ispostavi kao tačno da Crna Gora ima pretenzije da amandmanom relativizuje Rezoluciju da bi minimizovala štetu koju ćete pretrpjeti kod Vučića i Dodika, onda je to kukavička spoljna politika koju diktira puki strah a ne strateški interes države. Uostalom, opšte je poznato da se u životu a i u politici sjedenje na dvije stolice kad – tad završi padom sa obje - zaključuje u saopštenju DPS. 
 
2
Poslanici DPS i SD inicirali kontrolno saslušanje Alekse Bečića, VDT Milorada Markovića i GST Vladmira Novovića
Saslušanje zbog - selektivnog procesuiranja!
          Poslanici DPS i SD u Odboru za bezbjednost i odbranu podnijeli su Skupštini zahtjev za kontrolno saslušanje potpredsjednika Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Alekse Bečića, Vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića i Glavnog specijalnog tužioca Vladmira Novovića.
Saslušanje se traži zbog političkog pritiska predstavnika Vlade na rad pravosudnih organa čime se, ističu, postiču sumnje u selektivan pristup tužilaštva kod odabira prioritetnih slučajeva za procesuiranje. 
 
2
Demokratska partija socijalista Crne Gore
Stejt department potvrdio - nesposobnost vlade!
- Izvještaj Stejt departmenta za prethodnu godinu potvrđuje da je parlamentarna većina od 30. avgusta nesposobna da funkcioniše, a kamoli da se uhvati u koštac sa nagomilanim problemima i podjelama koje su upravo oni i njihovi politički istomišljenici i koalicioni partneri u prethodnom periodu stvorili u Crnoj Gori - saopštila je DPS. 
 
1
Predsjednišzvo "Demokratske Crne Gore" ocijenilo imenovanje v.d. Direktora Uprave policije nezakonitom
Podrška vlasti do - sticanja IBAR!
    - Odluka Vlade Crne Gore o imenovanju vršioca dužnosti Direktora Uprave policije je nezakonita - ocijenilo je Predsjednišzvo "Demokratske Crne Gore", koje izražava iznenađenje zbog stava jednog koalicionog partnera iz parlamentarne većine, koji nema članove Vlade, a koji je kroz medijske istupe, i na druge načine, opravdavao nezakonito postavljenje VD direktora UP iako od Demokrata istovremeno očekuje afirmaciju i poštovanje koalicionog Sporazuma. Istovremeno pozdravljamo principijelan odnos drugog koalicinog partnera unutar parlamentarne većine koji nema članove Vlade, a koji je ukazao na zakonske i proceduralne propuste".
Predsjedništvo pruža punu podršku ministru unutrašnjih poslova, Danilu Šaranoviću. Iako nezakoniti čin izbora VD direktora Uprave policije nije afirmacija evropskih vrijednosti, i pored dominantnih mišljenja da se treba napustiti vlast, Predsjedništvo daje oročenu podršku ovoj vlasti sve do sticanja IBAR - navedeno je u saopštenju Predsjedništva "Demokrata", koje prenosimo integralno: 
 
1
SMS dana - poslanik DPS Andrija Nikoliæ
Galopirajuæu anarhiju zaustavljaju - samo izbori!
    - Druga sjednica Prvog redovnog (proljeænjeg zasijedanja u 2024. neæe biti nastavljena sjutra, a o novom terminu nastavka, biæete blagovremeno obaviješteni - navedeno je u poruci, koju je na mreži X, objavio poslanik DPS Andrija Nikoliæ, komentariðuæi:
- Vladajuæa veæina blokirala je državne institucije. Sjednica Skupštine je prekinuta, bez najave kada æe biti nastavljena. Vlada i ministri krše zakone i Ustav. Država je u haosu i samo novim izborima i uspostavljanjem ozbiljne vlasti, ova galopirajuæa anarhija može da se prekine. 
 
1
Opozicija sa Kvintom iskazala zabeinutost za evropski put Crne Gore
Neće dozvoliti - promjenu građanskog koncepta!
            - Predstavnici međunarodne zajednice upoznati su sa stavovima opozicije o aktuelnoj političkoj situaciji, sa posebnim akcentom na rad parlamentarne većine i najavljene rekonstrukcije Vlade ukazali su predstavnici crnogorske opozicije i predstavnici zemalja Kvinte.
Predsjednik DPS Danijel Živković istakao je kako parlamentarna većina ne vodi državu putem evropskih integracija, posebno ako se ima u vidu najava o rekonstrukciji Vlade sa strankama koje su svojim dosadašnjim djelovanjem pokazale da su suprotstavljene evropskim vrijednostima.

 
 
1
Pokret "Evropa sad"
Vlada sačuvala pravo - na sigurnost građana!
    - Zbog profesionalnog ugleda i legitimiteta koji je stekao gospodin Radovića na ovom polju, zbog ključnog zalaganja da se Crna Gora ne nađe na sivoj listi Moneywall-a i činjenice da ima podršku Vlade, očekujemo upravo jos bolju saradnju policije i tužilaštva njegovim izborom za v.d. direktora, što već duže vrijeme nije bio slučaj sa Brđaninom. Svakako, očekujemo da će se u najkraćem mogućem roku sprovesti javni poziv za izbor direktora u punom mandatu, te da će Vlada dosljedno svojim principima kontinuirano raditi na punoj profesionalizaciji Uprave policije - zaključuju iz PES i napominju da je njihov poslanički klub "izborom vršioca dužnosti direktora Uprave policije od Vlade osiguran je kontinuitet rada policije i sačuvano je ustavno pravo na sigurnost svakog građanina". 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|