Brze Cinjenice - (O)Pozicija

0
Rekli su - predsjednik Liberalne partije Andrija Popović
Pozivamo - Lovćenske straže!
- Iz ove situacije koja vodi u anarhiju najviše mogu da profitiraju klero-nacionalistički krugovi bliski crkvi, određeni medijski centri i tajkuni i neki centri moći iz država regiona, dok će najveći gubitnici biti upravo građani.
Jasno je da predložena Vlada ruši ustavni koncept građanske države jer u njoj nema pripadnika manjinskih naroda i vjera ali ni Crnogoraca.
Pozivamo na aktiviranje Lovćenske straže, viđenih Crnogoraca svih vjera, da kao nekad, danonoćnim stražama spriječe pokušaje uklanjanja mauzoleja Njegoševog i vraćanje kapele Karađođevića, isti naum sa iste velikosrpske adrese po treći put u stotinu godina usmjeren protiv Crne Gore - napisao je predsjednik Liberalne partije Andrija Popović u kolumni. 
 
3
Lider "PzP" sumnja u namjere nove vlade mandatara Zdravka Krivokapića
Kako misle - Milovim protiv Mila?!
    - Tek će se vidjeti sta je dugoročni cilj ovog pakta nekih sveštenika Crkve sa Milom i Sorošem. Za Srbe, srpstvo, SPC, vjernike i pravoslavce- ništa dobro!!! - naglasio je lider "Pokreta za promjene" Nebojša Medojević u današnjoj objavi na Facebooku, u kojoj je poručio:
- Kako Zdravko misli da reformiše Milov sistem po Milovim zakonima. Pa Milo ih je pisao da štite niega i njegove tajkune. Naravno, Zdravko i apostoli Soroša i nijesu tu da reformišu , nego da unište DF i eutanaziraju bilo kakav otpor globalsitima i dubokoj državi koja ih je i postavila na vlast, suprotno volji birača.  
 
3
Predsjedništva SDP
Ne možemo podržati - ovakvu Vladu!
    - SDP neće glasati za predloženi koncept Vlade zbog krupnih političko-ideoloških razlika, prije svega u odnosu na mandatara i značajan dio njegovog budućeg kabineta, čije političke stavove je crnogorska javnost imala prilike da čuje u periodu nakon održavanja parlamentarnih izbora - zaključeno je na sjednici Predsjedništva SDP. 
 
2
Mihailo Anđušić, šef Kluba odbornika DPS u SO Glavnog grada, o predstavljanju vlade mandatara Zdravka Krivokapića
“Što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi”!
            - Ova parlamentarna većina formirala se na neprirodan način, to sada znaju i svi građani Crne Gore. O tom, naopakom i skaradnom miješanju Crkve i mešetarenju raznih kontroverznih likova u izbore svjedoče ovih dana i akteri tog procesa. Zato je jasno da će ovaj eksperiment, kratko trajati i da će služiti za nauk onima koji su zaboravili na mudru misao velikog crnogorskog pravnika, Valtazara Bogišića, “što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi” - zaključuje Mihailo Anđušić, šef Kluba odbornika DPS u SO Glavnog grada, komentar o predstavljanju vlade mandatara Zdravka Krivokapića.  
 
2
SD se pita i kako na ove riječi reaguje prva “dritanka” Crne Gore
Humanistu proziva - ratni profiter!
- Javnost je ostala šokirana načinom na koji se jedan ratni profiter i ministar u Vladi Radovana Karadžića odnio prema Hajrizu Brčvaku, čovjeku kojem Crna Gora nikad neće moći da se oduži za sva dobročinstva koja je učinio - saopštile su Socijaldemokrate Crne Gore povodom intervjua jednog od ministara Vlade Radovana Karadžića i ratnog profitera, Miodraga Dake Davidovića, koji je saopštio da je humanista Hajriz Brčvak nudio lideru Građanskog pokreta URA Dritanu Abazoviću 21 milion eura. 
 
2
Na vanrednoj press konferenciji URA upozorila da lideru pokreta prijeti regionalni kriminalni klan
Zbog Abazovića - prozivaju Veljovića!
       - URA je kao organizacija uradila sve da se sve potencijalne opasnosti izbjegnu: -,Od izbora do danas smo organizovali internu pratnju za Dritana Abazovića. Ne želimo da izazivamo paniku niti bilo šta slično. Ali, želimo da poručimo da, ukoliko se nesto desi lideru koalicije Crno na bijelo, ili budu ugroženi životi njega ili njegove porodice, odgovornost za to će snositi Veselin Veljović i ostali čelnici sektora bezbjednost - napomenuo je Izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić saopštio je danas, na vanrednoj press konferenciji, da jedan regionalni kriminalni klan želi da ugrozi život lidera koalicije Crno na bijelo Dritana Abazovića. 
 
0
Lider "Pokreta za promjene na facebooku objavio
Vlada “12 apostola” - gubljenje vremena!
- Bez radikalnih politickih reformi nema demokratije. Bez demokratije nema vladavine prava. Bez vladavine prava nema efikasne ekonomije. Bez efikasne ekonomije nema prosperiteta i normalnog zivota gradjana. Nema preskakanja koraka. Sve je povezano u jedan slozeni drustveno politicki proces koji se zove tranzicija - objavio je danas na facebooku Lider "Pokreta za promjene" NebojšaMedojević, koji zaključuje:
- Nazalost, Vlada “12 apostola” ne moze to da isporuci biracima. Bice to dodatno izgubljeno vrijeme i nastavak lutanja i tumaranja po tamnim hodnicima tranzicije u kojima se krecemo od pada Berlinskog zida. 
 
2
"Demokratski front" pisao ambasadorki SAD u Crnoj Gori
Pitaju Ameriku - mogu li u Vladu!
   - Kako smo informaciju o miješanju stranog faktora dobili u razgovoru sa mandatarom Krivokapićem, a cijeneći njegovu zabrinutost kako bi mu nepoštovanje ovog ultimatuma pravilo probleme u budućim odnosa Crne Gore sa Zapadom, tražimo da nam Vi, kao ambasadorka najmoćnije zapadne države, jasno iznesete Vaš stav o ovom pitanju, da bi građani Crne Gore mogli da procijene šta znači ovaj ultimatum, ako je saopštenje sa vaše strane - pisao je "Demokratski front" otvoreno pismo pisao ambasadorki SAD u Crnoj Gori Džudi Rajnzer Rajnke. 
 
2
Konferencija za medije "Demokratskog fronta" povodom pet godina od protesta
Datumi kada su - začete promjene!
    - "DF" danas obilježava pet godina od onih velikih događaja 24. oktobra 2015., kada smo ovdje, boreći se za slobodu, sukobili se sa falangama režima Mila Đukanovića i otpočeli sa drugim metodama borbe koje su za rezultat imale 30. avgust i promjenu vlasti. Dva nesumnjivo najvažnija događaja u opozicionoj borbi. Čast pripada DF. Ti oktobarski događaji 2015. i decembarski 2019. nesumnjivo su dva važna datuma za promjenu vlasti - naglasio je jedan od lidera "DF" Andrija Mandić na konferenciji za medije povodom pet godina od protesta ispred Skupštine Crne Gore. 
 
2
Nekadašnji predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić u "Dnevniku2" TV CG
Ustav je da - ustavi lošu vlast!
    - Oni nijesu odustali što ne žele, nego što ne mogu i ne smiju. Ne mogu da ospore te vrijednosti i onda se traži način da se to ostvari, jer ono što govore je protiv osnovnih vrijednosti Ustava. Ako negirate 9. maj, antifašističke promjene, ako govorite o Crnoj Gori kao srpskoj državi... Upravo je funkcija Ustava da zaustavi nekad lošu vlast. Ustav je ustavio vlast da ruši temelje tog Ustava - istakao je u "Dnevniku2" TV CG, odgovarajući na pitanje o sporazumu vladajućih koaliciaja - a povodom 13. godišnjice Ustava Crne Gore, nekadašnji predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić. 
 
2
Press konferencija lidera "Pokreta za promjene"
U vladu - samo uz kompromis!
    - Odustaću od pozicije ministra odbrane, ukoliko prihvate ovo drugo, potpredsjednika vlade za reforme i demokratsku tranziciju, koordinaciju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. Nadam se da će mandatar sagledati interes zemlje i ono što je najvažnije za nas ogromna očekivanja birača. "PzP" osvojio je pet mandata, "Crno na bijelo" četirii ne tražimo više od njih. Svešćemo ponudu na jedno potpredsjedničko mjesto bez portfelja koje će se baviti reformama. Nažalot, vlasnici Vijesti imaju veći uticaj na mandatara nego koalicija Za budućnost Crne Gore. Miško Perović, Željko Ivanović, Daka Davidović, Gojko Perović, uz asistenciju Vlada Božovića, formiraju vladu. Imaju više uticaja nego kredibilne političke partije koje su učestvovale na izborima - itakao je lider "PzP" Nebojša Medojebić na press konferenciji. 
 
2
Rekli su - poslanik "Liberalne partije" Andrija Popović
Počela je - okupacija Crne Gore!
       - Principijelno i dosljedno, mislimo da je od 23. septembra i konstituisanja ove skupštine, počela okupacija Crne Gore, da je to repriza Podgoričke skupštine iz 1918. Država je u opasnosti i u skladu s tim Liberalna partija će se ponašati u narednom periodu. Imamo parlamentarnu većinu, taj trojni pakt koji je naoravljen postizbornim inženjeringom, đe je suverenistička većina na parlamentarnim izborima postala manjina u parlamentu. Imamo parlamentarnu većinu opasnih namjera. Takva će biti i vlada, takav je i mandatar, tako da LP dok vlada ne ispuca svojih sto dana neće podržati ni jedan akt, ni jedno imenovanje, ni razriješenje u Skupštini Crne Gore. Kada je država u opasnosti, spremni smo za politički rat koji će trajati, Crna Gora se mora spašavati - istakao je poslanik "Liberalne partije" Andrija Popović. 
 
1
DPS o postupcima nove vladajuće većine
Spriječavaju Vojsku - podrivaju bezbjednost!
    - Populističkim i politikantskim potezima, poput ovog današnjeg Abazovićevog na Sinjajevini, buduća vlast otvoreno spriječava Vojsku da obavlja svoje zadatke i dužnosti. Obuka i vježba koje su planirane, ni u kom smislu ne bi narušile prirodni ambijent ovog područja, i zato je svaka akcija spriječavanja aktivnosti Vojske Crne Gore, ugrožavanje njene borbene gotovosti a samim tim i podrivanje nacionalne bezbjednosti države i njenog kredibiliteta u okviru NATO saveza - saopštila je DPS. 
 
0
Socijaldemokrate reagovale na postupak nastavnice iz Bara
Ne damo djecu - našu najveću svetinju!
      - “Prosvjetnoj radnici” Višnjić i njoj sličnima šaljemo samo jednu poruku – Djeca su naša najveća svetinja – Ne damo djecu! - poručuju Socijaldemokrate, povodom poziva na molenban koji je učenicimma uputila nastavnica OŠ"Jugoslavija" u Baru. 
 
0
Poziv DPS Institutu za javno zdravlje Crne Gore
Na koronu testirati - sveštenstvo SPC!
    - Zbog konfuzije koja se stvorila u javnosti i oprečnih informacija u vezi sa zdravljem mitropolita Amfilohija a imajući u vidu opasnost od širenja virusa korone i ugrožavanja zdravlja građana, pozivamo Institut za javno zdravlje da postupa jednako prema svim građanima, pa i prema sveštenstvu SPC, i testira sve one na koje se sumnja da su nosioci virusa CoVid-19 uključujući i Mitropolita - saopštila je DPS. 
 
0
Predsjednica SDP i potpredsjednik podnijeli ostavke na Glavnom odboru partije
Novo rukovodstvo - na kongresu!
    Predsjednica SDP Draginja Vuksanović Stanković, potpredsjednik Raško Konjević i veći dio rukovodstva partije, imajući u vidu takve rezultate, podnošenjem ostavke iskazalo je svoj odgovoran odnos koji je u duhu najviših demokratskih standarda - saopšteno je poslije sjednice GO SDP na kojoj je odlučeno o održavanju Kongresa, zbog nezadovoljavajućeg izbornog rezultata na parlamentarnim izborima održanim 30. avgusta.
Partiju će do održavanja Kongresa voditi GO na čelu sa predsjednikom dr Izetom Bralićem.  
 
0
Predsjednik "Pokrete za promjene"
NKT da odgovara - za veleizdaju!
       - Ulazak u dramaticnu recesiju, povecanje deficita budzeta, krah turisticke privrede i eksplozija pandemije su direktna posledica odluka NKT i oni bi morali krivicno odgovarati za sve posledice i veleizdaju zemlje - smatra predsjednik "Pokrete za promjene" Nebojša Medojević, koji je to objavio na FB profilu: 
 
3
Predsjedništva DPS uputiće prijedlog Glavnom odboru da do polovine decembra organizuje vanredni kongres partije
Cilj kongresa - kadrovska reforma!
             Upućivanje prijedloga Glavnom odboru da se organizuje vanredni kongres do polovine decembra, što ima za cilj sveobuhvatnu kadrovsku reformu, unaprjeđenje i dinamiziranje rada partije na svim nivoima - jednoglasna je odluka Predsjedništva DPS koje je ocijenilo da je podrška od 143.515 glasova na izborima izuzetno značajna, utoliko više jer je ostvarena u izbornom procesu koji je pratilo direktno uplitanje stranog faktora i otvoreno učešće Srpske pravoslavne crkve.  
 
2
DPS o prijedlogu potencijalnog mandatara da se u Crnoj Gori ubuduće ne slavi Dan pobjede nad fašizmom 9. maj
Epizodista potire - antifašizam i NOB!
    - Poručujemo Krivokapiću i svima koji misle kao on da im je sve uzalud. Većinska Crna Gora je prepoznala njegove skrivene namjere, i mentora čiji je pion, odlučna i spremna da odbrani antifašističku tradiciju, temelje svog identiteta i svoj evropski put. Krivokapić i njemu slični su samo epizodisti moderne crnogorske istorije - zaključuje DPS saopštenje povodom prijedloga potencijalnog mandatara Zdravka Krivokapića da se u Crnoj Gori ubuduće ne slavi praznik koji cio svijet slavi - Dan pobjede nad fašizmom 9. maj! 
 
2
Andrija Mandić, predsjednik "Nove srpske demokratije" za "Novo jutro" beogradske TV "Happy"
Nećemo podržati - Abazovićeve zahtjeve!
             - Abazović je rekao da resore odbrane i bezbjednosti ne mogu da drže Srbi, a da u vladu mogu da uđu samo oni koje bi probrao on, ili neko ko stoji iza te koalicije. Jedan medijski koncern i švercersko kriminalni klan žele da kadriraju u budućoj Vladi Crne Gore, a da za njih niko nije glasao. Imamo "Vijesti" i ekipu oko njih koji žele da ovu famoznu pobjedu, dominantno pobjedu srpskog naroda, pretvore u nečiju tuđu pobjedu. Neki bi sa četiri mandata ne samo da smnjenjuju Mila Đukanovića, već da smjenjuju i po Srbiji i po regionu. To nam je neprihvatljivo i to smo svima saopštili. Vjerujem da će našu argumentaciju prihvatiti i razumjeti oni do kojih nam je stalo. Ne slažem se da će biti teško formirati vladu. Nećemo podržati zahtjeve Dritana Abazovića - istakao je Andrija Mandić, predsjednik "Nove srpske demokratije" za "Novo jutro" beogradske TV "Happy". 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|