Brze Cinjenice - (O)Pozicija

2
Andrija Mandić, predsjednik "Nove srpske demokratije" za "Novo jutro" beogradske TV "Happy"
Nećemo podržati - Abazovićeve zahtjeve!
             - Abazović je rekao da resore odbrane i bezbjednosti ne mogu da drže Srbi, a da u vladu mogu da uđu samo oni koje bi probrao on, ili neko ko stoji iza te koalicije. Jedan medijski koncern i švercersko kriminalni klan žele da kadriraju u budućoj Vladi Crne Gore, a da za njih niko nije glasao. Imamo "Vijesti" i ekipu oko njih koji žele da ovu famoznu pobjedu, dominantno pobjedu srpskog naroda, pretvore u nečiju tuđu pobjedu. Neki bi sa četiri mandata ne samo da smnjenjuju Mila Đukanovića, već da smjenjuju i po Srbiji i po regionu. To nam je neprihvatljivo i to smo svima saopštili. Vjerujem da će našu argumentaciju prihvatiti i razumjeti oni do kojih nam je stalo. Ne slažem se da će biti teško formirati vladu. Nećemo podržati zahtjeve Dritana Abazovića - istakao je Andrija Mandić, predsjednik "Nove srpske demokratije" za "Novo jutro" beogradske TV "Happy". 
 
1
Iz DPS poručuju URA da se ne hvata za izmišljotine i besmislice
"Senzacijama" maskiraju - sramnu ulogu!
          - Bilo bolje da se URA ne hvata za izmišljotine i besmislice poput one nedavne Abazovićeve o srebreničkom genocidu, i ili ove današnje o zapošljavanju, jer ništa od tih “senzacija” ne može da zamaskira sramnu ulogu koja je dodijeljena ovoj grupi, niti da sakrije njihovu odgovornost pred građanima Crne Gore - saopštila je DPS. 
 
1
Savjet i Predsjedništvo mladih DPS
Neće dozvoliti - igru sa sudbinom Crne Gore!
                   - Demokratska partija socijalista i nakon parlamentarnih izbora 30. avgusta, predstavlja najjaču političku partiju u Crnoj Gori, sa jasnom programskom vizijom za bolju budućnost svih građana naše države, a pogotovo mladih. Mladi neće dozvoliti nikome da se igra sa sudbinom Crne Gore, da osujeti njen građanski koncept i multietnički sklad. Nećemo dati nikome da nas vraća u srednji vijek - poručeno je sa Savjeta i Predsjedništva Savjeta "Demokratske partije socijalista". 
 
0
Predsjedništvo "Socijaldemokratske" ocijenilo je da je partija na izborima ispunila očekivanja
Najoštrije osudili - šovinizam i fašizam!
       - Nikada nijesmo, niti ćemo kalkulisati sa državnim interesima, bez obzira da li djelujemo iz vlasti ili ne. Nama je temelj političkog djelovanja vazda bila građanska, multietnička, antifašistička, sekularna, evropska i evroatlantska Crna Gora. Tome smo istinski posvećeni bili devedesetih, a bićemo i danas kada se Crna Gora, nažalost, ponovo nalazi u istoj dilemi, da li želi da se izgrađuje kao građanska i sekularna ili kao nacionalistička i teokratska - Predsjedništvo "Socijaldemokratske" ocijenilo je da je partija na izborima ispunila očekivanja građana i najoštrije osudilo otvoreni šovinizam i fašizam koji se ovih dana širi Crnom Gorom. 
 
0
Nosilac liste "Crno na bijelo" za "Al Jazeeru" o dešavanjima u Pljevljima
Nijesmo ni izašli - iz devedestih!
    - Nemili događaji sinoć su se ponovili u Pljevljima, ali mi nikada nijesmo ni izašli iz devedesetih. Prvi put u svojoj istoriji promijenili smo vlast prije tri dana i ako je neko mislio da će se to desite uz ruže, aplauze i fanfare to nije bilo logično razmišljanje. Žao mi je što se sve dešava, ali malo vidim i ruku vlasti. Kada sam bio u Pljevljima pojavilo se 15 inspektora, a sva ta policija ne može da identifikuje dvije, tri ili 10 osoba koje to rade tri dana. Tenzije odgovaraju onima koji su izgubili vlast. Njimma su uvijek odgovarale. Kriminalom i korupcijom sticali su ogromno bogatstvo, a građanima uvijek davali podjele po nacionalnim i vjerskim šavovima. Ne kažem da ne postoje desničarske snage i najbrutalnije ih osuđujem, kao i ikonografiju koja nije bila pprimjerena - prokomentarisao je Dritan Abazovič, nosilac liste "Crno na bijelo", za "Al Jazeeru" dešavanja u Pljevljima.  
 
0
Kandidat za poslanika koalicije "Crno na bijelo" Miloš Konatar
Predstavnica DPS - otuđila kupone!
          - Ovlašćena predstavnica DPS tokom kontrole izbornog materijala otuđila je kupone, jedan je stavila ispod stopala, drugi ispod stolice. Na insistiranje našeg člana u Izbornoj komisiji Glavnog grada, Izborna komisija podnijela je krivičnu prijavu po službenoj dužnosti. Pozivam predstavnike DPS da očuvamo mir u Crnoj Gori, da budu minimalno dostojanstveni i omoguće mirnu tranziciju vlasti i poštovanje izborne volje građana koja je apsolutno jasna. Sada su sve oči uprte u DIK i Izbornu komisiju Glavnog grada - ukazao je na press konferenciji kandidat za poslanika koalicije "Crno na bijelo" Miloš Konatar.  
 
0
DPS i koalicioni partneri iz Skupštine Crne Gore formirali Savez za evropsku, građansku, antifašističku Crnu Goru koojii je otvoren i za druge
Čuvaće tekovine - strijemiti Evropi!
          Zajedničko djelovanje u Savez za evropsku, građansku, antifašističku Crnu Goru, koji će biti posvećen očuvanju tekovina i temeljnih vrijednosti po kojima je naša zemlja danas prepoznatljiva, i doprinositi demokratskom i ekonomskom razvoju i dostizanju evropskog kvaliteta života naših građana - jednoglasno je dogovoren na sastanku DPS kao inicijatora sa koalicionim partnerima u Parlamentu, na kom su, pored lidera DPS učestvovali lideri Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke, Albanske alternative, Demokratske unije Albanaca, Demokratske partije, Force, Liberalne partije i HGI. 
 
0
DPS zahtijeva od državnih organa da zaštite mir i imovinu pripadnika manjinskih naroda
Noću ih napadaju - danju ih "brane"!
       - Zahtijevamo od državnih organa da zaštite mir i imovinu pripadnika manjinskih naroda i svih građana, da otkriju počinioce i prekinu ovu perfidnu igru u kojoj, kao u Pljevljima, pod okriljem noći napadaju ljude, a danju ih   "brane", da bi, uz sve ostalo, dali povoda svojim vođama za diskreditaciju naše vlasti i naše partije - saopštila je DPS povodom napada na pripadnike islamske vjeroispovijesti u Pljevljima i najoštrije odbacila optužbu novog lidera "DF" i njegovog duhovnog i političkog oca, mitropolita Amfilohija (uz Ahmadinedžada i Daku Davidovića) koji su optužili aktuelnu vlast na čelu sa DPS, da kreira međunacionale provokacije. 
 
0
Predsjedništvo DPS ocijenilo da je izborni rezultat ispod očekivanja
Partijski interes podrediće - patriotskim!
       - Demokratska partija socijalista je spremna za postizborne razgovore sa potencijalnim partnerima. To će prije svega biti one partije sa kojima je i do sada konstituisala parlamentarnu većinu, jer vjerujemo da taj proevropski blok ima i snagu, i odlučnost da nastavi započeti posao. Imajući u vidu opasnost koja se nadvila nad Crnom Gorom, DPS će svoj partijski interes u najvećoj mogućoj mjeri podrediti opštem interesu svih patriotskih snaga da se sačuva samostalnost Crne Gore, naš identitet, naš evroatlantski put, vrijednost antifašizma i naš međunacionalni suživot - navedeno je u saopštenju poslije sinoć održanog Predsjedništva DPS na kojoj je ocijenjeno da je izborni rezultat ispod očekivanja, ali da je DPS "pojedinačni pobjednik nedjeljnih izbora sa preko 143 hiljade glasova, što je deset hiljada glasova više od drugoplasiranog, sa podrškom iznad 35% i najviše osvojenih mandata". 
 
0
"Socijaldemokrate Crne Gore" pozivaju nadležne državne organe
Spasite građane - od “slobode” i “demokratije”!
- Da li je ovo građanska i multietnička Crna Gora za koju se deklarativno zalažu pojedini politički subjekti? Da li ćemo, njihovom voljom, živjeti u takvoj atmosferi narednih 4 godine - pitaju se "Socijaldemokrate Crne Gore" i pozivaju nadležne državne organe da preuzmu sve mjere i radnje kako bi vinovnici napada na njenog aktivistu Sanina Raščića bili adekvatno sankcionisani, te da zaštite sve građane Crne Gore od dolaska “slobode” i “demokratije” kakvu je on iskusio. 
 
0
Lideri "DF" Andrija Mandić i Milan Knežević pozvali pristalice da završe slavlje
Nezadovoljni u mantijama - isceniraće sukobe!
             - Ono što smo mirom dobili, što smo dobili većinskom voljom građana, čuvajmo u miru, da jedan drugoog ne povrijedimo, da jedan drugome ruku pružimo i da budemo ujedinjeni. Kao predsjednik NSD i srpski političar iz Crne Gore zahvalio bih srpskom narodu. To što naša omladina slavi, poslije toliko vremena ponižavanja, potpuno je prirodno. Pozvao bih sve da završimo slavlje, na koje smo imali pravo i kao srpski narod i opozicija, zato što smo dobili iinformacije da oni koji su nezadovoljni našom pobjedom, pripremaju čitav niz provokacija - upozorio jejedan od lidera "DF" sa liste "Za budućnost Crne Gore" Andrija Mandić. 
 
0
O brojnim postizbornim incidentima DPS obavijestila međunarodne partnere
Apeluju da - nadležni rade odgovorno!
- Demokratska partija socijalista, koja poštuje izbornu volju građana, zahtijevaće od policije i drugih državnih organa, dok god vrši vlast, da odgovorno rade svoj posao i obezbijede mir i stabilnost, i zaštite građane i javne resurse od takvih huliganskih napada - saopštila je DPS, koja je obavijestila Posmatračku misiju OEBS/ODIHR i druge međunarodne partnere o događajima koji obiluju incidenatima razne vrste, u organizaciji pristalica koalicije "Za budućnost Crne Gore", kojima su u izbornoj noći i dan nakon toga uznemiravali crnogorsku javnost i narušavali javni red i mir u Podgorici i drugim gradovima. 
 
3
Predsjednik "Pokreta za promjene" predlaže radikalne poteze nove vlasti
Prvi zadatak - zabraniti DPS!
          - Zabraniti rad DPS kao političkog krila mafije, nacionalizovati imovinu njenih državnih funkkcionera od 1990., rasformiranje SAJ i Specijalnog poolicijskog tima, lustracija i rasformiranje Agencije za nacionalnu bezbjednost, suspendovanjje policajaca i njihovih starješina koje su masovno kršili ljudska prava, nemilosrdno očistiti korov, demontiranje bolesnog totalitarnog režima...treba da budu prvi potezi nove vlasti - smatra Nebojša Medojević,predsjednik "Pokreta za promjene", koji je to izložio u današnjoj objavi na FB pod naslovom "Konsolidacija demokratije". 
 
3
Predsjednik "Prave Crne Gore" i kandidat za poslanika sa liste "Za budućnost Crne Gore" optimista
Narod se oslobodio - već smo pobijedili!
      - Danas pišemo istoriju. Namjerno sam došao sa djecom jer danas glasamo za budućnost Crne Gore. Ovo nije pitanje političkih partija ii politike, ovo je pitanje naše djece, naših porodica, obraza i časti. Duplo veća izlaznost nego na prošlim izborima govori da se narod oslobodio. Moramo tokom čitavog dana da budemo maksimalno budni, da otvorimo četvoro očiju, zato što su spremni na razne nepravilnosti. Već smo pobijedili, ostalo je da večeras proslavimo našu veliku pobjedu. Narod se potpuno oslobodio i večeras će Crna Gora poslije toliko godina da slavi. Svi kao jedan, jedna duša, jedno tijelo, jedna misao - Crna Gora. Ali, ona slobodna, iskonska, časna, poštena, prava Njegoševa Crna Gora - optimista je predsjednik "Prave Crne Gore" i kandidat za poslanika sa liste "Za budućnost Crne Gore" Marko Milačić. 
 
2
Predsjednik "PzP" reagovao na izjavu minnistra unutrašnjih poslova
Izjavama tjeraju - i to malo turista!
          - Zbog ovakvih idiotskih objava, Đukanovića, Katnića, Markovića i Veljovića, i ono malo turista iz BiH i Srbije što su došli na primorje, PREKIDAJU odmore i napuštaju Crnu Goru - reagovao je predsjednik "PzP" Nebojša Medojević na izjavu minnistra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića da će se na dan izbora desiti destabilizacija Crne Gore.
- Samo mirno i uporno. Pobjeda se brani na biračkim mjestima. Spriječimo krađe, prebrojimo glasove, verifikujmo većinu. Đukanoviću je samo preostalo da izazove incidente - poručio je biračima Medojević. 
 
2
Socijeldemokrate pozivaju policiju, pravosudne i sve druge nadležne organe da hitno reaguju
Rastrgnuta crnogorska zastava!
       - Borimo se protiv šovinizma. Borimo se protiv fašizma. Borimo se protiv onih koji pokušavaju da zatru sve dobro i građansko u ovoj državi. Borimo se protiv onih koji su u svojoj nesvijesti i ostrašćenosti spremni na sve. I borimo se protiv onih koji su u stanju da dođu kod mladih da, pred njihove oči, u njihovoj zemlji, divljaju i rastržu simbol kuće - Crne Gore, koja bi trebalo da je zajednička. Takvi incidenti, iako zapravo tužni, moraju biti hitno procesuirani, kako ne bi postali poziv na dalje primitivno ponašanje. Pozivamo stoga policiju, pravosudne i sve druge nadležne organe da hitno reaguju - saopštile su Socijeldemokrate povodom incideenta, kada je na druženju omladine ove partije rastrgnuta crnogorska zastava. 
 
2
Sa završne predizborne konvencije Socijaldemokrata u Podgorici
Ne pravimo dogovore - sa protivnicima države!
          - Ne mijenjamo naš odnos prema zahtjevima građana kad prođu izbori, ne pravimo dogovore sa protivnicima države, ne glumimo opoziciju i ne pravimo kompromise sa nečim što je sveto – a to je država, njen identitet i istorija. Mi nudimo politiku koja nas približava jedne drugima. Težimo slobodi, jednakosti, zajedništvu. Naše pravo i naša snaga je vjera u sopstvenu sposobnost i ideje. Nudimo politiku koja čini Crnu Goru bližom Evropskoj uniji i svijetu, koja promoviše mir, obezbjeđuje saradnju i prosperitet. Naša politika valorizuje različite identitete – rodne, socijalne, nacionalne, vjerske, seksualne i sve druge posebnosti pojedinca i građnina. Prave Socijaldemokrate se bore za te vrijednosti jer vjeruju da su lične slobode, pravičnost i pravda, solidarnost, prava žena, prava manjina i drugih, temelj napredne, pravedne i odgovorne države. Crnu Goru moramo usmjeravati prema ovim vrijednostima, jer jedino tako idemo naprijed, zacrtanim putem referendumske pobjede 2006. - poručio je predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović sa završne predizborne konvencije u Podgorici. 
 
2
Milan Knežević sa liste "Za budućnost Crne Gore" prezentirao dokument Interpola kojim su Asad i Šaviv skinuti sa crvenih potjernica
Proces politički - apelacija nikad lakša!
    - Eksplicitno se tvrdi da u ovom predmetu postoji prevashodna politička dimenzija - pročitao je novinarima na press konferenciji zaključak komisije Interpola kojim su Džozef Asad i Aron Šaviv skinuti sa crvenih potjernica Milan Knežević sa liste "Za budućnost Crne Gore".
- To je teza odbrrane od početka sudskog procesa, ali sud nije htio da je prihvati. Zato, apelacija biće lakša nego ikad - ukazao je jedan od lidera "DF", prvostepeno osuđen ne pet godina za pokušaj terorizma, dodajući da je prezentacijom ovog dokumenta raskrinkao i jučerašnju press konferenciju glavnog specijalnog tužioca i današnju najavu direktora policije, koji u svom zanosu, prateći društvene mreže, objašnjava crnogorskoj javnosti da je moguće da na dan parlamentarnih izbora ponovo dođe do "državnog udara", ne bi li omogućio da Đukanović, koji je daleko od parlamentarne većine, proglasi vanredno stanje kako bi zaokružio ovaj ambijent totalitarizma u kojem se nalazimo od 2016. 
 
2
Predsjednik DPS na predstavljanju liste "Odlučno za Crnu Goru DPS Milo Đukanović" u Rožajama
Zloćudni vuk u - jagnjećoj koži!
    - Oni koji danas predstavljaju konkurenciju nama pokušavaju da, nakon malih kozmetičkih promjena na poslaničkim listama, sebe predstave kao moderniste, kao savremenu političku misao i da nam se predstave kao nekood koga ne treba braniti Crnu Goru. Nažalost, potvrđuje se da je to onaj isti zloćudni vuk samo u jagnjećoj koži koji pokušava da Crnu Goru navede na tanak led. Jasno je da oni ne žele dobro Crnoj Gori, da žele da Crne Gore ne bude i da građani Crne Gore nikad ne dosegnu to što im pripada, evropski kvalitet života. Jasno je da su oni kooalicija koja je sastavljena u Beogradu. To ne skrivaju ni oni ni Beograd, koji se trudi na sve načine da im pomogne. Jasno je da i danas na braniku Crne Gore i njene evropske budućnosti stoji DPS - istakao je na predstavljanju liste "Odlučno za Crnu Goru DPS Milo Đukanović" u Rožajama predsjednik DPS Milo Đukanović. 
 
2
Predsjednik DPS na sastanku sa predstavnicima gradskih mjesnih zajednica iz Podgorice
U prošlost idu svi - kojima Crna Gora nije svetinja!
    - Tridesetog avgusta, u prošlost crnogorske politike zauvijek idu oni kojima nije svetinja crnogorsko slobodarstvo, država i čast njenih građana. Oni koji rade za tuđe interese, idu *u* prošlost zbog takvog političkog djelovanja i na sopstvenu građansku sramotu - napomenuo je predsjednik DPS Milo Đukanović na sastanku sa predstavnicima gradskih mjesnih zajednica iz Podgorice u sklopu kampanje za predstojeće parlamentarne izbore. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|