Brze Cinjenice - (O)Pozicija

1
Milo Đukanović, predsjednik DPS, sa izborne konferencije DPS u Beranama
Bez otimanja!
       - Vrijeme je da shvate da nosili odijelo ili mantiju, jednako moraju biti odgovorni pred državom Crnom Gorom. Moramo im poslati opomenu da je ovo posljednji trenutak da to shvate, da nas ne dovedu u neprijatnu situaciju da država Crna Gora mora da radi ono što mora raditi prema svakome, uključujući one koji nose mantije. Nema namjeru država Crna Gora, nikada to nije radila, pa ni sada, da otme jedan metar prostora od bilo koga. Nema. Ali, nema namjeru ni da sa povezom preko očiju prepušta bilo kome da otima ono što je državno. Ništa nećemo uzeti od bilo koga, ko god može donijeti jedan dokaz da to što tvrdi da je njegovo da je zaista njegovo, nesumnjivo biće njegovo. Ali, ako misli da zbog toga što se drugačije odijeva i što sebe smatra božijim izaslanikom na zemlji ima pravo da otima od države Crne Gore, nema! - naglasio je Milo Đukanović, predsjednik DPS, na izbornoj konferenciji DPS u Beranama.  
 
1
DPS
Odbacujemo neutemeljene tvrdnje!
         - Današnja Crna Gora je međunarodno priznata građanska država koja svoje zakone donosi u skladu sa važećim međunarodnim standardima i u najboljem interesu svih svojih građana, smatrajući da je multikonfesionalnost jedna od najvećih vrijednosti našeg društva. Zato odbacujemo tendenciozne, neutemeljene, provokativne izjave lidera srpskih partija i pojedinih svještenika u Crnoj Gori o ugroženosti srpskog naroda i SPC u našoj državi, na koje nasijedaju, ili ih svjesno ili nesvjesno podstiču i visoki državni i crkveni zvaničnici Srbije - saopštila je DPS. 
 
1
Press konferencija "Demokratskog fronta"
Predaju interpelaciju - zbog Pažina!
- Ključni razlog zašto sada pokrećemo ovakvu inicijativu prema Skupštini Crne Gore jeste što smo došli do informacije da je ministar pravde Zoran Pažin 23. maja, 14 dana nakon izricanja presude Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću od pet godina zatvora zatražio izručenje Jorana Friga Crnoj Gori, garantujući da neće biti mučen ako bude isporučen. Sve je to uradio na osnovu crvene Interpolove potjernice koja je bazirana na nezakonitom određivanju pritvora za ovog čovjeka i na osnovu falsifikovanja optužnice iz aprila 2017., koja se odnosila na ruske i srpske državljsne i lidere DF - istakao je Predrag Bulatović na presss konferenciji DF sa koje je najavljeno da će predati interpelaciju o radu Vlade iz resora ministra pravde. 
 
1
SDP najoštrije osuđuje izjavu Nikole Selakovića o "Crnoj Gori kao klasičnoj srpskoj državi"
Crna Gora je - građanska!
Ž - elimo da poručimo Selakoviću, ali i drugima koji slično misle, da je Crna Gora građanska, multinacionalna i multivjerska država u kojoj je svaki naš građanin svoj na svome sa jednakim pravima, bez obzira kako se zove - SDP najoštrije osuđuje izjavu Nikole Selakovića o "Crnoj Gori kao klasičnoj srpskoj državi" i poziva Ministarstvo vanjskih poslova da po hitnom postupku zatraži od ambasadora te zemlje izjašnjenje da li je ovo zvanični stav države Srbije. 
 
1
Lider "Pokreta za promjene" i jedan od lidera "DF" Nebojša Medojević optužio Vučića i Djukanovića
U Bratislavi dogovorili - napad na SPC!
       - Napad na SPC u Crnoj Gori je dogovoren u Bratislavi izmedju Vučića i Djukanovića, kako bi se skrenula paznja sa izdaje Kosova.I ako je Vučić javno rekao da nijedan političar nije umjesan u lažni državni udar u Crnoj Gori, nije ni riječ rekao kada su lideri Srba u Crnoj Gori osudjeni na 5 godina robije. Izdaja! - napisao je na svom FB profilu lider "Pokreta za promjene" i jedan od lidera "DF" Nebojša Medojević. 
 
1
DPS o pozivu DF na okupljanje 15. u hramu Hristovog vaskrsenja
Mitingovanje u crkvi - skrnavljenje vjere!
                - Ono što na pamet nije palo ni najekstremnijim političkim grupama od fašista do boljševika - da sazivaju političke mitinge usred crkava - smislili su domišljati Mandić, Knežević, Medojević i ostali članovi Predsjedništva DF, koji se ovim činom kandiduju da uđu u istoriju političkog bešćašća i bizarnosti. Zato pristalice DF iz SPC koje im to dozvoljavaju, svjesno zloupotrebljavaju Crkvu, jer ovakvi potezi ne predstavljaju skup vrijednosti istočno - pravoslavnog hrišćanstva, već jeres i skrnavljenje vjere - saopštila je DPS o pozivu DF na okupljanje 15. u hramu Hristovog vaskrsenja. 
 
1
Predsjedništvo "DF" snažno podržalo Mitropoliju crnogorsko primorsku u odbrani od režimskih nasrtaja
Đavoljem šegrtu - poslati jasnu poruku!
       - Smatramo neophodnim da 15. juna osim sveštenstva predvođenog našim arhiepiskopom Amfilohijem, čitav vjerujući pravdoljubivi narod bude u u hramu Hristovog vaskrsenja kako bi Đavoljem šegrtu koji se nalazi na funkciji predsjednika države poslali jasnu podršku da smo u odbrani naših svetinja spremni poloziti i živote, jer "tirjanstvu stati nogom za vrat, to je ljudska dužnost najsvetija" - saopštilo je Predsjedništvo "DF", koje je danas snažno podržalo Mitropoliju crnogorsko primorsku u odbrani od režimskih nasrtaja na njenu imovinu i sveštenstvo.    
 
0
Predsjednik DPS Milo Đukanović na Opštinskoj izbornoj konferenciji DPS Nikšić
Vraćanjem autokefalnosti CPC - ispravljamo nepravdu!
          - Naše osluko nijesu greške već dobro promišljene odluke kojim ispravljamo teškee istorijske nepravde koje su nanijete Crnoj Gori i generaciji naših predaka, da na taj način, prije svega, otvaramo vrlo jasnu viziju evropske budućnosti nama i generaciji naših potomaka, da nas sa tog puta niko ne može skrenuti i da smo veoma nepokolebljivi da u Crnoj Gori izgrađujemo multietničko društvo, da izgrađujemo društvo koje će živjeti poštujući evropski sistem vrijednosti. Na tom putu, poštujući takva opredjeljenja radićemo na daljem snaženju crnogorskog identiteta, da smo neke važne korake na tom planu već ostvarili, da je ostao još jedan važan korak kojim ćemo takođe ispraviti tešku nepravdu učinjenu Crnoj Gori početkom 20. vijeka, a to je obnova crnogorske autokefalne crkve i da, dopadalo li se to nekome ili ne, na tome ćemo vrlo predano raditi jer je to u potpunom dosluhu sa osnovnim principima na kojima počiva demokratska Crna Gora i sa osnovnim programskim načelima DPS kao temeljnog oslonca savremene Crne Gore - naglasio je predsjednik DPS Milo Đukanović na Opštinskoj izbornoj konferenciji DPS Nikšić. 
 
0
Poslanik "DF" Milutin Đukanović na press konferenciji povodom saopštenja o prosječnim zaradama
Hitno smijeniti - direktoricu MONSTAT!
- Direktoricu Monstata treba po hitnoj proceduri smijeniti. Nije ovo njena jedina greška. Učestvovala je u monstruoznoj krađ popisa 2011. Dokazaćemo da ni broj stanovnika nije takav kako ga predstavlja MONSTAT, da ni BDP nije takav kako ga predstavljaju državni organi, da je i procenat nezapooslenih daleko od toga kako ga predstavljaju državni organi. Na svakom koraku brutalne neistine - istakao je poslanik "DF" Milutin Đukanović na press konferenciji povodom saopštenja MONSTAT o prosječnim zaradama.
- Bilo u kojoj zemlji EU prosječna zarada obračunava se prema podacima poreske uprave - objasnio je Đukanović. 
 
1
I jedan od lidera DF Milan Knežević pisao otvoreno pismo ambasadorki SAD u Cenoj Gori
Je li udarom - pobijedio i Tramp?
    - Čestitajući braći Đukanović na osuđujućoj prresudi liderima DF, Srbima i Rusima, Vi ste ustvari podržali optužnicu u kojoj se najmanje petorica državljana SAD optužuju da su sa dvojicom agenata GRU učestvovali u pokušaju državnog udara kako bi spriječili učlanjenje Crne Gore u NATO - ukazao je jedan od lidera DF Milan Knežević u otvorenom pismu ambasadorki SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke i zapitao je da li njena čestitka znači "da su iste ove ruske službe 22 dana kasnije izvršile državni udar i u SAD na način što su omogućile pobjedu Donaldu Trampu?". 
 
1
Predsjednik "Prave Crne Gore" uputio otvoreno pismo ambasadorki SAD u Crnoj Gori
Nepodnošljiva je lakoća - vašeg miješanja!
       - Nepodnošljiva je lakoća Vašeg - a kada kažem Vi mislim na administraciju koju predstavljate - beskrajnog miješanja u unutrašnje stvari drugih država. Venecuela je vaša poslednja, u predugom nizu, žrtva. Da li Vi, lično, gospođo Rajzing Rajnke, volite kada Vam se neko, van Vaše porodice, miješa u život Vaše porodice? Da li Vi i Vaša administracija volite kada se administracija druge države miješa u Vaše unutrašnje stvari? Siguran sam da je odgovor i na prvo i na drugo pitanje negativan. Tako je i sa narodom moje zemlje - naglasio je predsjednik "Prave Crne Gore" Marko Milačić u otvorenom pismu ambasadorki SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke: 
 
1
Jedan od lidera "DF" Andrija Mandić saopštio Vučiću i Dodiku
Prekinite komunikaciju - sa neprijateljom!
    - Smatramo da neprijatelj srpskog naroda u Crnoj Gori ne može biti nijednom srpskom političaru, pa u tom kontekstu želimo da vas pozovemo da sa Milom Đaukanovićem i njegovom klikom prekinete svaku vrstu političke komunikacije - jedan od lidera "DF" Andrija Mandić saopštio je danas predsjedniku Republiike Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom članu predsjedništva BiH saopštio je od njih javno tražio na konferenciji za novinare.  
 
0
Press konferencija člana Predsjedništva DF Nebojše Medojevića u susret presudi za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora oktobra 2016.
Đukanović odgovoran - ako "kap prelije čašu"!
       - Upozoravamo, prije svega međunarodni faktor da ne ignorišu opasnost i mogućnost da će ovakva eventualna namjera Mila Đukanovića da nevine ljude uhapsi može predstavljati kap koja će preliti čašu. Nećemo 9. maja organizovati nikakav uobičajeni javni protest. Pripremamo vrlo određenne, vrlo specifične akcije, mjere i radnje u skladu sa opasnošću i u skladu sa scenarijima koji se mogu odviti 9. Pozivamo sve u Crnoj Gori da budemo na potrebnom nivou istorijske odgovornosti i da shvatimo da je ugrožena stabilnost Crne Gore. Ne od DF, odgovorrnost za nezakonite, protivustavne, nasilne metode ima isključivo Milo Đukanović. Imamo plan za svaku situaciju i odgovor na svaki scenario koji se može desiti 9. maja. - naglasio je predsjednik PzP i jedan od lidera DF Nebojša Medojević na press konfereciji "Bezbjednosni rizici i stabilnost Crne Gore", uoči izricanja preude optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora oktobra 2016. 
 
0
Odbor za odbranu Andrije Mandića i ostalih optuženih poslanika obratio se međunarodnim institucijama
Osuđujuća presuda za - kriminalizaciju srpskog naroda!
                - Presuda 9. maja otvoriće put ka kriminalizaciji cjelokupnog srpskog naroda i njegovom konačnom i potpunom isključivanju iz crnogorskog društva. Prvostepene presude zakazane su za 9. maj 2019. godine, Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope. Iako su drugi (raniji) datumi bili u opticaju, ovaj je odabran namjerno kako bi optuženi i tako bili predstavljeni kao zločinci, fašisti i neprijaelji „evropskih vrijednosti“ - istakao je u pismu međunarodnim institucijama - "Fridom haus" i "Helsinki voč" - Čedomir Antić ispred Odbora za odbranu Andrije Mandića i ostalih optuženih poslanika u Skupštini Crne Gore: 
 
0
Na drugom Kongresu "Radničke partije" za predsjednika ponovoo izabran Janko Vučinić
Rušenje režima - uslov svih uslova!
   - Slogan našeg Kongresa "Da radnik ne bude rob, da radnik ne bude roba!" nije deklarativna sintagma, nego na pravi način odslikava današnji položaj radnika kako u privatnom, tako u javnom sektoru. U ovakvom političkom ambijentu promijeniti bilo šta da bi radniku bilo bolje nemoguća je misija dok je na vlasti mafijaška hobotnica, dok je država u njenim čeljustima. Zato, uslov svih uslova je rušenje režima, zbacivanje kriminalaca sa vlasti koje se mora dogoditi na prvim slobodnim i fer izborima. To je svima nama cilj, naš zajednički imenitelj koji treba da nas ujedini i drži na okupu. I zato treba da budemo zajedno, jer za tako nešto prijeko je potrebno jedinstvo opozicije, građanskih aktivista, nevladinog sektora, sindikata, studenata i svih slobodnih građana koji hoće da izgrade mnogo bolju, pošteniju, pravedniju Crnu Goru, koja neće počivati na kriminalu, korupciji, pljački nego na pravdi, poštenju i radu - naglasio je predsjednik "Radničke partije" Janko Vučinić, otvarajući drugi redovni Kongres partije na kojem je opet izabran za njenog predsjednika. 
 
0
Prvomajski proglas GP "Odupri se"
Odupri se - nepoštenju!
    - Mi građanke i građani Crne Gore insistiramo da Prvi maj bude praznik svih radnica i radnika, da bude neradan i za zaposlene u realnom sektoru, jer NIJE POŠTENO da je ovo praznik samo za zaposlene u javnom sektoru - tako počinje prvomajski proglas GP "Odupri se", koji zaključuje:
- Pošteno je boriti se za bolje i pravednije društvo, za pravdu za sve, pobuniti se, dići glas, uspraviti se u ime budućnosti naše djece i naše države.
Zato, ODUPRI SE nepoštenju svim bićem i snagom, beskompromisno!  
 
2
Devetog maja neće biti mirnih protesta pokreta "Odupri se"
"Front" najavljuje - akcije!
             - Na jučerašnjem sastanku lidera parlamentarne opozicije i pokreta "Odupri se" dogovoreno je da se otkaže mirni protest koji je bio zakazan za 9. maj, na dan izricanja presude u montiranom procesu "Državni udar".
Tog dana DF će imati svoje odvojene aktivnosti sa jasnim, konkretnim i preciznim akcijama u slučaju politički motivisane presude liderima DF - najavljuje "Demokratski front". 
 
2
Lider "Demokrata" Aleksa Bečić fotografijom ilustrovao da je predsjednik SDP Ranko Krivokapić izdao opoziciju u Kotoru
Najveća izdaja - lažnog opozicionara!
- Izmišljotinama i prljavim podmetanjima nećeš prikriti najveću opozicionu izdaju u novijoj istoriji Crne Gore. U nekom budućem muzeju opozicione izdaje, za tebe se mora naći mjesto tik uz Darka Pajovića - poručio je lider "Demokrata" Aleksa Bečić, koji je fotografijom ilustrovao da je predsjednik SDP Ranko Krivokapić izdao opoziciju u Kotoru.
Istovremeno, Bečić je najavio "sa SDP prekidamo svaku političku komunikaciju, jer su oni od danas klasični politički privesci organizovane kriminalno-kovertaške grupe, zvane DPS". 
 
2
Jedan od lidera "DF" Andrija Mandić na "Premijerskom satu"
Ako nas budu hapsili - letjeće glave!
    - Čekamo samo kada ćete početi jednog po jednog u zatvor. Tu ste se grdno prevarili. Kolegu Kneževića, Mihajla Čađenovića i mene, nas niko neće voditi u zatvor. Prije smo spremni glave da položimo i nekome glavu da otkinemo nego što će nas neko povesti u zatvor. To vam govorim pošteno, jer vi i ovaj iz susjedne zgrade donosite odluku. Da ne bude da smo uradili nešto na podmukao način, ne dozvoljamo da nas nevine bilo ko vodi u zatvor - prijetio je na "Premijerskom satu" jedan od lidera "DF", optužen za pokušaj terorizmaa na dan parlamentarnih izbora oktobra 2016. Andrija Mandić.
Odluka Višeg suda zakazana je za 9. maj. 
 
1
Mladi GP "URA" čestitali stanove ministrima Damiru Šehoviću i Kemalu Purišiću
Poklonili im privjeske - i koverte!
       - Odlučili smo da im poklonimo privjeske i tradicionalnu kovertu kao čestitku za stanove koje su dobili u elitnom naselju City kvart od Vllade Crne Gore, od građana Crne Gore, po smiješno povoljnim uslovima. Ministri, čija je plata preko 2 500 eura, stanove od sto kvadrata dobili su po prosječnoj cijeni od 20 000 eura, dok je najmanja cijena kvadrata u ovom naselju za obične građane 1100 eura. Na privjesku za ključ ministre smo pitali da li ih je sramota, unaprijed, nažalost, znajući odgovor. Svima je jasno dda ovo ne može da bude budućnost Crne Gore - korumpirani i osioni ministri i političari koji ne haju za svoje građane i njihov kvalitet života - saopštili su mladi iz GP "URA", koji su ministrima prosvjete i rada i socijalnog staranja, Damiru Šehoviću i Kemalu Purišiću kao čestitku za dobijene stanove poklonio privjeske i koverte. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|