Brze Cinjenice - (O)Pozicija

0
Potpredsjednik DPS Ivan Vuković o popisu
Abazovićeva Vlada spremala - prevaru!
- Nijesmo htjeli da samo legitimitet prevari koju je pripremala Abazovićeva Vlada. Tada nam nikakva kontrola nije bila ispunjena. U međuvremenu, ono što smo mi tražili u najvećem je dijelu ispunjeno - istakao je potpredsjednik DPS Ivan Vuković, ukazujući da će zahvaljujući izradi softvera, svi građani moći da provjere podatke.
- Ono što smo tražili, to smo i dobili - zaključio je Vuković. 
 
2
Sa osnivačkog kongresa Crnogorske evropske partije
Za Crnu Goru - nikada ni uzmaknuti!
- Nikada se nećemo predati i nikada nećemo kapitulirati. To moramo raditi bez trulih kompromisa i bez primisli da bi se mogla prihvatiti bilo kakva n samo kapitulacija ni uzmicanje pred ravnogordkom ideologijom i pred njegovimm modifikivanom četničkim protagonistima i agenturama kojih je mnogo u Crnoj Gori. Posvečeno ćemo raditi samio za dobro Crne Gore, a ne za bilo koga drugoga. Bićemo opoziciona partija koja ima jasan otklon od bivše vlasti i svih animalija koje je napravila, ali tako i protiv režima koji je nasta0 30. avgusta 2020., za koga smatramo da je urnisao Crnu Goru u istoriji do ivice provalije – sa osnivačkog osnivačkog kongresa Crnogorske evropske partije jasno i glasno poručio je pravnik i istoričar Novak Adžić, jedini kandidat za predsjednika. 
 
2
Ddbornica DPS u SO Nikšić i poslanica u Skupštini Crne Gore
Podmetačine diskredituju - samo one što ih tvore!
- Ne dozvoljavam, ni danas, ni nikad da huškački portali bace i najmanju sjenku na moje ime. Moja borba za Nikšić i Crnu Goru se nastavlja! Nećete me na ovako bijedan način ućutkati - poručila je odbornica DPS u SO Nikšić i poslanica u Skupštini Crne Gore Sonja Milatović, "s gnušanjem odbacujući bezočne laži raspirivača mržnje IN4Si Borbe.  
 
1
Član Predsjedništva DPS i poslanik u Skupštini Crne Gore Nikola Rakočevi o popisu
Prije datuma - ispunjenje svih uslova!
- Pošteno je i jedino racionalno održati popis nakon što se svi uslovi ispune, ne prije toga. To je u prirodi svakog poštenog dogovora. Tim prije što, dok u Crnoj Gori vlast zavisi od Demokratskog fronta, imamo obavezu prema građanima i društvenom interesu da tražimo ispunjenje uslova i realizaciju dogovora, a ne da vjerujem na riječ - zaključuje o popisu član Predsjedništva DPS i poslanik u Skupštini Crne Gore Nikola Rakočević. 
 
1
Poslanici SD neće učestvovati u današnjem nastavku zasijedanja Skupštine Crne Gore
Ne žele da ozakone - sporne improvizacije!
          Poslanici SD ne žele da svojim prisustvom “ozakone” činjenicu da će predsjednik parlamenta u ime Skupštine konstatovati ostavke onim poslanicima kojima je te ostavke već konstatovao na tajnoj sjednici prošle nedjelje, koja je bez obzira na veoma neprimjeren način ipak održana što je javno i zabilježeno.
Oni zaključuju da je pravno krajnje problematično da se vrše ovakve improvizacije, posebno imajući u vidu da će posljedica takvog diskutabilnog postupka biti konstatovanje mandata novim poslanicima prilikom popune upražnjenog poslaničkog mjesta.
 
 
1
Demokratska partija socijalista
Šešelja podržali - Mandić i Marković!
- Sramotnu publikaciju zločinca Vojislava Šešelja o crnogorskoj heroini Draginji Vuksanović Stanković osudili su mnogi, ali i ne i jedan od državnih čelnika, predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić, saopšteno je iz DPS.
- Retorika Mandića, četničkog vojvode iz Crne Gore, prilagođena je njegovom novom pomiriteljskom imidžu i pokušaju odricanja od svega što je nekad bio. Djela, ipak, pokazuju, da Andrija Mandić nikada neće napraviti otklon od ideologije na kojoj je ponikao i od onih koji su njeni najvjerodostojniji reprezenti. 
 
1
Potpredsjednik i poslanik DPS Ivan Vuković
Potpredsjednik Opštine Zeta - podržao Šešelja!
    - U potrazi za odgovorom na pitanje šta o sramnom napadu V. Šešelja na cijenjenu univerzitetsku profesorku i dojučerašnju sjajnu poslanicu Draginju Vuksanović Stanković misli aktuelni šef Parlamenta, možda vam može pomoći fb status njegovog partijskog druga, inače potpredsjednika Opštine Zeta - naveo je potpredsjednik i poslanik DPS Ivan Vuković komentarisšući objavu na FB potpredsjednika Opštine Zeta Aleksandra Markovića, koji je uputio podršku Vojislavu Šešelju..  
 
1
Forum žena SDP
Fašistički napad ne umanjuje - Draginjinu hrabrost!
       - Ne iznenađuje retorika osuđenog ratnog zločnica, ali to neće umanjiti ličnu i političku hrabrost Draginje Vuksanović Stanković - Forum žena Socijaldemokratske partije Crne Gore najoštrije osudio je fašistički napad na Draginju Vuksanović-Stanković.
- Odlučno uz nju, nastavljamo borbu za ambijent u kojem će žene moći slobodno da djeluju i daju doprinos u svim sferama života. Pozivamo sve, bez obzira na bilo koje lično svojstvo i političku pripadnost, da ujedinjene, principijelno i istrajno osvajamo javni prostor u kojem će sloboda govora trijumfovati nad govorom mržnje. Autoru i izdavačima mizernog pamfleta poručujemo – tu smo, ne bojimo se - zaključuje Forum žena SDP. 
 
1
Rekli su -istoričar i poslanik DPS Dragutin Papović
O Njegošu - dva mišljenja!
- Crnogorski narod, njegova nacionalna svest, je duboko utemeljena u svojoj kulturnoj i političkoj istoriji. Zašto mu onda iz te njegove kulturne tradicije tako lako „krademo“ pisce?… napisao je profesor Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu Slavko Vukomanović 1984. u eseju „Krađa pisaca“ u kome je zapisao da Njegoš pripada kulturnom nasljeđu crnogorske nacije- 
 
1
DPS o sramotnoj publikaciji Vojislava Šešelja kojom vrijeđa Draginnju Vuksanović Stankovič
Kulminiralo - šešeljevsko zlo!
- Dok se četnici survavaju niz litice sopstvene mržnje koja ih nagriza kao crv jabuku, Draginja Vuksanović Stanković se uzdiže do njima nedodirljivih visina, a njeno ime crnogorska istorija pamti kao ime nepokolebljive borkinje i hrabre zaštitnice svega onoga što Crna Gora jeste - zaključuje DPS povodom objavljivanja sramotne publikacije Vojislava Šešelja, četničkog vojvode, osuđivanog u Hagu, kojom vrijeđa heroinu Crne Gore Draginju Vukasanović Stanković. 
 
1
DPS o - u svjetskom parlamentarizmu nezapamćenom - nastavku zasijedanja Skupštine Crne Gore
Podnijeće krivične - protiv Mandića i Klarića!
- Ovim činom Andrija Mandić pokazao je da Ustav i zakoni više ne važe te da je pravni sistem u potpunosti srušen što je očekivani slijed događaja usljed formiranja antievropske većine u Crnoj Gori - ocijenila je DPS u svjetskom parlamentarizmu nezapamćen nastavio sjednicu Skupštine Crne Gore, bez obavještavanja posanika i najavila krivičnu prijavu protiv Andrije Mandića i Aleksandra Klarića, "ljudi koji su i zvanično srušili pravni sistem Crne Gore". 
 
0
Pokušaj "pranja" ili iskrena izjava predsjednika GP URA Dritana Abazoviča u emisiji "Minula neđelja"
Crnogoraca će na popisu - biti više!
- Ovdje nema nikakve etno-federalizacije, niti će je biti! Mi smo građanska država i imamo svoje mjesto unutar velike evropske porodice! Crnogoraca će biti više nego na prethodnom popisu, DPS pozivanjem na bojkot želi to da pokvari kako ne bi propala njihova priča o ugroženosti države Ne pristajemo da u svojoj državi vodimo defanzivnu politiku. U miru treba da gradimo uspješno društvo i živimo svi u zajedništvu i harmoniji - naglasio je - u pokušaju "pranja" ili iskreno - u emisiji "Minula neđelja" predsjednik GP URA Dritan Abazović  
 
0
Klub poslanika DPS - I od lošeg - može gore!
Za antievropsku vladu - prekršen svaki pravni akt!
          - Vjerujući da smo tokom mandata ekspertske Vlade Zdravka Krivokapića i manjinske Vlade Dritana Abazovića vidjeli sve što se može vidjeti kada je u pitanju politički amaterizam, ali i potpuno odsustvo svijesti o upravljanju državnim poslovima, suočili smo se da i od lošeg može gore - ukazao je Klub poslanika DPS, koji je - uprkos činjenici da je tokom sjednice Skupštine na kojoj su se birali prvi čovjek zakonodavne vlasti i 44. vlada Crne Gore, prekršen svaki pravni akt kojeg je bilo moguće prekršiti - i u tako neregularnim uslovima za rad pokazao apsolutnu superiornost u razmjeni argumenata sa strankama parlamentarne većine.  
 
2
Generalni sekretar SD Nikola Zirojević ukazuje da je sjutra važan dan
Na čelu parlamenta, a - gazio Ustav!
- Sjutra je važan dan! Sjutra će nova parlamentarna većina za predsjednika Skupštine izabrati čovjeka koji je, sa svojim saborcima, u plenarnoj sali gazio Ustav Crne Gore.
Čovjeka čija ideološka profilacija predstavlja sve ono protiv čega se borimo! - ukazao je na mreži X generalni sekretar SD Nikola Zirojević. 
 
2
Demokratska partija socijalista snažno osuđuje "sramnu izjavu" Milorada Dodika
Ćutanje Milatovića - kukavičko i neodgovorno!
       - Demokratska partija socijalistarne Crne Gore poziva sve političke lidera u regionu da se uzdrže od nacionalističkih retorika i da se fokusiraju na izgradnju mira, saradnje i prosperiteta. Samo kroz zajednički rad i dijalog možemo prevazići prošlost i izgraditi evropsku budućnost za sve građane naših zemalja - apel je DPS; koja snažno osuđuje "sramnu izjavu" Milorada Dodika, a ćutanje Milatovića ocijenjuje kao pokazatelj kukavičluka i neodgovornosti prema državnim interesima. 
 
2
Medija centar DPS Crne Gore o skandaloznom zahtjevu tužiteljke Snežane Šišević za pokretannje postupka protiv Bobana Batrićevića
Nastavljaju progon - kritičara vlasti!
          - Mračno doba očito tek stiže u Crnu Goru, a da je tako potvrđuje skandalozan, a iznad svega opasan zahtjev državne tužiteljke Snežane Šišević, koji predstavlja klasičan pokušaj gušenja slobodne riječi - ukazuje Medija centar DPS Crne Gore na skandalozni zahtjev tužiteljke Snežane Šišević za pokretannje postupka protiv Bobana Batrićevića:
- Nalažući pokretanje postupka protiv autora Bobana Batrićevića zbog izrečenih stavova, kojima nije prekršio niti jedan zakon, tužiteljka Šišević očito je pokrenula institucionalnu borbu i protiv slobode medija i protiv javne riječi. 
 
2
Potpredsjednica Liberalne partija Jelena Marković pružila podršku kolumnisti Antene M i profesoru na FCJK
Stop anticrnogorstvu - neće nas ućutkati!
- Ovo je na mig Crkve Srbije pokrenuo Abazović i Milatović jer oni ovu crkvu izdižu iznad Crne Gore, mi imamo od Abazovića brutalni udar na slobodu mišljenja i izražavanja! A muk od Tužilaštva! Stop anticrnogorstvu - poručila je potpredsjednica Liberalne partija Jelena Marković pružajući podršku kolumnisti "Antene M" i profesoru na FCJK Bobanu Batrićeviću.
 
 
2
Rekli su - poslanik i član Predsjedništva DPS Andrija Nikolić
Od kupovine duša - građane nema ko da štiti!
- Crna Gora nema ni vladu, ni predsjednika države, da zaštite sopstvene građane od pokušaja kupovine ljudskih duša pred popis - ukazao je poslanik i član Predsjedništva DPS Andrija Nikolić, komentarišući na Tviteru sastanak potpredsjednika Vlade Srbije i predsjednika SNS Miloša Vučevića sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore u Srbiji. 
 
2
Savjet mladih DPS Crne Gore o sastanku Vučićevih ministara sa studentima iz Crne Gore u Beogradu
U svoje podle igre - bezdušno uvlače mlade!
- I još jednom vam hvala što ste i na ovaj način pokazali da u ovakvim uslovima, u kojima se popis koristi za realizaciju velikodržavnih projekata u čijim okvirima oni, koji su zainteresovaniji za naše – crnogorsko dvorište, više nego za vlastito, bezdušno u svoje podle igre uvlače i mlade ljude, ne može biti održan - zaključuje Savjet mladih DPS saopštenje povodom "mizernog pokušaja manipulacije studentima u režiji Vučićevih ministara i Gojka Raičevića". 
 
2
Rekli su - potpredsjednik DPS dr Jevto Eraković
Vidimo se - na protestu!
- Najava odlaganja popisa pokazuje da je građanska Crna Gora, kada se ujedini, kadra da odbrani svoje najvažnije principe. Zato, neka se niko ne zavarava - nema odustajanja! VIDIMO SE NA PROTESTU U PONEDJELJAK! - napisao je na mreži X potpredsjednik DPS Jevto Eraković. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|