Brze Cinjenice - (O)Pozicija

2
Lider DNP Milan Knežević na Tviteru
Dritan u produžetku - dati go Srbiji!
Nakon što se pred večerašnju utakmicu Crne Gore sa Srbijom oglasio premijer Dritan Abazović, to je komentarisao lider DNP Milan Knežević.
´ Večeras neka pobijedi Crna Gora, a da se na kraju obje reprezentacije nađu na EURO2024, smatram to dobitnom kombinacijom", poručio je ranije danas Abazović. Pošto je prije neku noć asistirao Jokiću za pobjedu Denvera, Dritan će noćas igrati centarfora i dati Srbiji gol u produžetku.  
 
2
Ivan Vuković, potpredsjednik DPS o Bećiru Vukoviću
Poznat po mržnji prema Crnogorcima - podržao Milatovića!
- Bećir Vuković, poznat po mržnji prema Crnogorcima, podržao je Jakova Milatovića - napisao je na Tviteru potpredsjednik DPS i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.
- I dok to djeluje logično, zanimljivo je kako je Vuković prije samo godinu dana branio DF od Zdravka Krivokapića i njegove Vlade.
Danas, nekadašnje drugove iz Fronta ne pominje.
PS - javite Vučiću!", naveo je Ivan Vuković na Tviteru.  
 
2
DPS Crne Gore inicira
Hitno procesuirati - prijetnje dijaspori!
- Nacionalisti i šovinisti koji ovih dana uveliko čine sve kako bi podržali njihovog kandidata Jakova Milatovića moraju da znaju da ne smiju ni pomisliti da izazivaju bilo kakve incidente prije, tokom i nakon izbornog dana.
Odgovorne institucije moraju da znaju da su dužne da obezbijede ustavna prava svih državljana Crne Gore, a svaki dalji pokušaj da naša dijaspora bude zastrašena vidjećemo i kao njihovu odgovornost - DPS Crne Gore apeluje na direktora Uprave policije, ministra unutrašnjih poslova i pravosuđe da hitno procesuiraju prijetnje upućene crnogorskoj dijaspori putem društvenih mreža, navedeno je u saopštenju te stranke. 
 
2
Građansk inicijativa "21. maj" upozorava
Spajić i Milatović kreirali - bankrot!
- Ovim programom uništen je zdravstveni fond, destimulisana je i poreski opterećena poslovna zajednica, podstaknuta je unutrašnja inflacija i istovremeno je pokrenuta spirala administrativnog i nerealnog uvećanja zarada i drugih javnih izdataka - uka zuje GI "21. maj" i napominje;
- Time su Spajić i Milatović kreirali ekonomsku politiku koja sa svakim narednim danom Crnu Goru gura u zaduživanjeajivanje privrede i bankrot. Istovremeno, njihovi nastavljači u liku uzurpatorskog Abazovićevog kabineta samo su dinamizirali ono što je već bilo naopako postavljeno”, kažu u saopštenju.  
 
2
Predsjednički kandidat DPS 2. aprila Milo Đukanović
Sa njima - najgore slijedi!
- Najgore je ono što slijedi, da ne možete da se zadužujete. Postoji banka koja če očajniku da daje kredit kada vidi da će očajnik da plati koju god kamatnu stopu. Taj koji prihvata koju god kamatnu stopu nema namjeru da taj kreddit vraća. Takvome biko neh daje novac. Mema novca, nema plata, nema penzija. Za ra zumne ljude zadnji je tren da se probudimo iz sna, da zaustavimo ovu agoniju. Ne pričam o bankrotu u 24, ni 25. Pričam o bankrotu u 23. Ne sijem iluzije, ne manipulišem ljudima. Sigurno idemo naprijed, ali iz realnih izvora. Stvaramo društvenu vrijednost, privlačimo, a ne rastjerujemo investitore, otvaramo radna mjesta i odatle plate i penzije idu gore - naglasio je, pričajući o radu protivkandidata, predsjednički kandidat DPS 2. aprila Milo Đukanović. 
 
2
DPS demantuje sramne navode televizije "Vijesti" da se glasačima iz inostranstva plaćaju glasovi
Šire laži - najnižim propagandnim djelovanjem!
    - Ovaj medij godinama vodi svoje političke ratove, zloupotrebljavajući časnu novinarsku profesiju. Ohrabruje nas da opcija iza koje oni stanu, po pravilu doživljava politički i moralni fijasko, što, razumljivo, čeka i njihovog favorita, 2. aprila", navode iz Demokratske partije socijalista - DPS demantuje sramne navode televizije Vijesti da se glasačima iz inostranstva plaćaju glasovi. Ovakvo izvještavanje Vijesti je izraz neprofesionalizma i političke ostrašćenosti koja je na ovim izborima premašila sve granice", saopšteno je iz te partije.  
 
2
Član Predsjedništva i poslanik DPS u Skupštini Crne Gore Nikola Rakočević
Jedini izbor - Crna Gora!
- Tek je dobro znati da su polako počeli da se mire sa onim što je neminovnost. Svako ko Crnu Goru ne vidi drugačije do kao državu na evropskom putu, a van balkanskih stranputica, ko je vidi kao građansko društvo jednako za sve - dobro zna da je drugog aprila jedini izbor Milo Đukanović - ističe član Predsjedništva i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Nikola Rakočević, ukazujući:
- U suprotnom, glasajući za reprezente politika prošlosti, one koje je ovih dana podržala sva radikalna desnica iz države i susjedstva - glasaće isključivo protiv sebe. 
 
2
Predsjednik Crne Gore i kandidat DPS na predsjedničkim izborima 2. aprila Milo Đukanović pred 2. krug predsjedničkih izbora 2. aprila
Imaćemo saldo za - pobjedu Crne Gore!
       - Apsolutno sam siguran da ćemo 2. aprila imati saldo dovoljan za pobjedu. Ne samo za moju pobjedu na ovim izborima, već za pobjedu Crne Gore – kategoričan je aktuelni Predsjednik Crne Gore i kandidat DPS na predsjedničkim izborima 2. aprila Milo Đukanović.
- Ne smijemo dozvoliti da gubimo vrijeme sa političkim avanturistima. Mla ne koji će im je, razumnim vođenjem politike, i obezbijediti - dodao je Đukanović, kojem je u drugom krugu izbora predstavnik pokreta "Evropa sad" Jakov Milatović.  
 
2
Asmir Pućurica, potpredsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore i odbornik u SO Bijelo Polje
Dijaspora ne poznaje - cijenu rodoljublja!
- Dvije i po godine od političkog osvježenja crnogorski građani osvježili su sjećanja na nemile scene devedesetih. Sjećanja sežu u vremena kada su nas sa istih adresa svojim porukama, u osvježivačkom maniru, tjerali u građanski rat - ukazuje Asmir Pućurica, potpredsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore i odbornik u SO Bijelo Polje, koji napominje:
- Dijaspora ne poznaje cijenu rodoljublja!
Dragi prijatelji, dobro došli svojoj kući! 
 
2
DPS zahvalio svim partijama koje su podržale Mila Đukanovića
Hvala za podršku - pobijedićemo i 2. aprila!
          - Naredne dvije nedjelje iskoristićemo da u direktnom kontaktu sa građanima ukažemo na prednosti našeg kandidata, i objasnimo šta je alternativa koju predstavlja njegov protivkandidat. Ova kampanja uvod je i u parlamentarne izbore, te je to dodatni motiv da mobilišemo Crnu Goru za pobjedu. Sa iskustvom jedne slične situacije iz naše prošlosti, kada su se građani Crne Gore opredjeljivali kakvu budućnost žele – da žive bolje i budu svoji na svome, ili da predstavljaju zastupnike tuđih, i tada, veoma pogubnih interesa – građani su prelomili pametno i izabrali Mila Đukanovića u drugom krugu. Uvjereni smo da će tako odlučiti i sada - napominje DPS, zahvaljujući svim partijama koje su podržale Mila Đukanovića, kao i mnogobrojnim značajnim ličnostima iz zemlje i inostranstva. Idemo naprijed, do pobjede 2. aprila. 
 
1
Predsjednički kandidat DPS Milo Đukanović na Žabljaku
Nezavisna Crna Gora - životno djelo!
      - Nezavisna, građanska i multietnička Crna Gora životno djelo je svakog od nas. Životno djelo svakog čovjeka u Crnoj Gori koji misli kao mi. Sada je ta, najveća vrijednost, naše najveće životno djelo, još jednom na iskušenju. Ubijeđen sam da tokom svog predsjedničkog mandata mogu da uvedem u EU. Istovremeno, to je moj odgovor na ponude da budemo dijelovi OB i „srpskog sveta“ i ostalih trulih alternativa koje se nude našem statusu države članice EU. Nepokolebljivo vjerujem u taj put - poručio je sa Žabljaka predsjednički kandidat DPS Milo Đukanović. 
 
1
Sa skupa u Bijelom Polju kandidatkinja SDP na predsjedničkim izborima, poručila
Ugrožen građanski koncept - najviše Crnogorke i Crnogorci!
- Građanska dužnost nam nalaže da uvijek branimo one koji su ugroženi. Tako je SDP stao uz Bošnjake, Albance i Hrvate kada su 90-tih bili ugroženi. Tada je naša dužnost i emocija bila da odbranimo naše sugrađane. I danas, nažalost, ponovo je na sceni slična politika koja naše brojčano manje narode više posmatra kao strano tijelo nego kao neodvojivi i vitalni dio Crne Gore. Ono što je, ipak, danas poseban fokus ove politike je negiranje Crnogorki i Crnogoraca, nacionalnih, vjerskih i kulturnih prava crnogorskog naroda", kazala je Draginja Vuksanović Stanković na Konvenciji „Draginja srcem“ održanoj u prepunoj Sali Centra za kulturu u Bijelom Polju. 
 
1
Nepokolebljivi Mehmet Zenka iz poručio sa skupa u Ulcinju da DUA nije partija laži i portala
Znaju za lava su - znaju i sa kime neće!
- Poštovani gosti, braćo i sestre, DUA nije partija laži i portala. DUe partija jasnih i čvrstih stavova. I" 98. je zbnala daza bira put i 2006., Bogu znaćdUA zna đe e i danas. Teška su vrenena, traže teške odluke. Ali, izbor nam je jasan, nikad jasniji. i kada nas pitaju, zborimo smo u društvu lava. DUA zna đe će i sa kim će, a još bolje zna sa kim neće. Zato vas pozivam da 19. zaokružimo broj 1, ka što dolikujesvim našim vrijednostima koje moramo kako znamo i umijemo da sačuvamo! Predsjedniče, što se Ulcinja tiče, još jednom ćemo položiti ispit pred istorijom Crne Gore,  
 
0
Ključne poruke predsjedničkih kandidata sa prve debate na TV Crne Gore
Tuđe sluge - protiv Crne Gore!
Šta će biti prioritet tokom mandata ukoliko budu izabrani za predsjednika, šta je potrebno da se uradi kako bi se napravio korak naprijed ka Evropskoj uniji, te kakvi su odnosi Crne Gore sa zemljama regiona? Između ostalog, to su pitanja na koja su, u emisiji "Argumenti", odgovarali kandidati za predsjednika Crne Gvot ornih partiaja ore, odgovor je logičan - predstavnici državotvornih partija aktuelni Predsjednik Crne Gore i lidr DPS Milo Đukanović i poslanica i predsjednički kandidat SDP Draginja Vuksanović Stanković za prosperitet su evropske, antifašističke, građanske i skladne multietničke Crne Gore, ostali su protiv njih, za vraćanje Crne Gore u prošloast, teokratsku prosrpsku Crnu- Goru kao dio "srpskog sveta".  
 
0
SDP predala Ustvavnom sudu inicijativu za ocjenu ustavnosti Temeljnog ugovora potpisanog sa SPC
Otvorena mogućnost - obaranja neustavnog akta!
          - Predali smo inicijativu Ustavnom sudu, sada je otvorena mogućnost za obaranje tog neustavnog akta koji je potpisala Vlada. Ta je mogućnost otvorena sad kad je Ustavni sud opet funkcionalan. Vjeruje kako će Ustavni sud odluku donijeti na bazi pravnih argumenata - saopštila je na press konfemrenciji poslanica SDP i predsjednička kandidatkinja te stranke Draginja Vuksanović-Stanković. 
 
0
Predizborna slika
Besramno!
Sramno - kandidat na predsjedničkim izborima 19. marta, jedan od lidera DF, odlikovani četnik, Republike Srbije Andrija Mandić reklamira se u zgradi koju je za pripaddnike tadašnje JNA gradila ratom uništena bosansko-hercegovačka "Drina" iz Goražda reklamira se u reklamnom izlogu agencije za održavanje ulaza zgrade preko puta autobuske stanice!
Najmanje je važno do koga je, do Mandića ili agencije ""AKVILA"" - besramno je!  
 
0
Lider UCG Goran Danilović
Nema nove - rekonstruisane vlade!
- O stavu UCG sam obavijestio i Abazovića - prihvatio je i reka o "da razumije i da nije lako". Nema rekonstruisane ili nove rekonstruisane vlade - ne makar sa nama, a ako imaju 41. poslanika neka je sa srećom.
Ako Miodrag Lekić predloži kabinet u narednih šest dana glasaćemo za jer smo i to obećali - napominje lider UCG Goran Danilović u FB objavi "Njje lijepo lagati".
 
 
0
Predsjednik Crne Gore i kandidat DPS na predsjedničkim izborima Milo Đukanović
Neće me pobijediti - neznanje i loše namjere!
- Umjesto rezultatima, oni se predstavljaju samo jednom jedinom porukom "Pobijedićemo Đukanovića". Teško mi je da razumijem opsesiju iole ozbiljnoga čovjeka drugim čovjekom kako god se zvao i kada se predstavljate gradjanima i na izborima i očekujete njihovu podršku i kada nemate da im kazete ništa drugo, sem da ćete nekoga pobijediti - da je agonija dvije ipo godine rezultat neznanja i loših namjera Krivokapića i Abazovića prema Crnoj Gori - ukazao je Predsjednik Crne Gore i kandidat DPS na predsjedničkim izborima 19, marta, na predstavljaju u Gusinju i ispraćen ovacijama poručio:

- Uz to, nećete ga pobijediti! Olakšavajuća okolnost biće vam što vam neće biti prvi put da prevarite, a pobijedićete baš kao što ste me prethodno pobijedjivali. 
 
0
Predsjednik DPS i kandidat na predsjedničkim izborima, Milo Đukanović na tribini u Danilovgradu
Moramo biti - uređena evropska država!
- Devetnaestog marta ćemo slaviti još jednu pobjedu demokratske, građanske i evropske Crne Gore. Ovo će biti najvažnija pobjeda Crne Gore u ovom vremenu. Dvadeset i prvog maja 2006. smo na demokratskom referendumu obnovili crnogorsku nezavisnost. Ova bitka 19. marta nije manje važna od te - izjavio je predsjednik DPS i kandidat na sljedećim predsjedničkim izborima, Milo Đukanović u Danilovgradu na tribini. 
 
0
Generalni sekretar SDP Ivan Vujović o podršci SNP jednom od lidera DF
Podrška vojvodi Mandiću - potvrda Dritanove "istine"!
- Podrška vojvodi Mandiću najbolja potvrda Dritanove "istine" o građanskom SNP. E sad,ako su SNP i URA na istom putu logično je da Mandić dobije i zelenu podršku.
Ako je SNP građanski onda je i Mandić,što je problem?
A zemlja je ravna ploča i vanzemaljci samo što nisu slećeli...- reagovao je Ivan Vujović, generalni sekretar SDP, na Twitteru. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|