Brze Cinjenice - (O)Pozicija

1
Poslanik DPS Nikola Janović u emisiji “Referat” Gradske RTV
DPS neće u vlast - hoće izbore!
    - Crnoj Gori potrebniji novi izbori nego rekonstrukcija Vlade na čelu sa Milojkom Spajićam, poručio je poslanik DPS i član Odbora za bezbjednost Skupštine Nikola Janović, u emisiji “Referat” Gradske RTV.  
 
1
Poslanica DPS Sonja Milatović komentarisala za Javni servis odluku Vlade Crne Gore da uloži amandmane na Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici
Lansirani da bi - kontrolisala štetu!
         - Amandmani Vlade Crne Gore na Rezoluciju o Srebrenici lansirani su da bi Vlada kontrolisala štetu koju će da pretrpi od svojih koalicionih partnera u Skupštini Crne Gore i režima u Beogradu, ukoliko na kraju odluči da podrži Rezoluciju. Eventualno odbijanje amandmana u Ujedinjenim nacijama, s druge strane, Vladi može da posluži kao alibi da ne podrži Rezoluciju o genocidu u Srebrenici - ukazala je poslanica Sonja Milatović.  
 
1
Lider DNP i poslanik u Skupštini Crne Gore govorio na književnoj tribini u Srpskoj kući u Podgorici da je protiv rezolucije o Srebrenici
Nek ostanem i sam - valja mi da se sretnem sa precima!
      - Protiv sam rezolucije o Srebrenici pa nek ostanem i sam - valja mi da se sretnem sa precima - lider DNP i poslanik u Skupštini Crne Gore emoricno govorio na književnoj tribini u Srpskoj kući u Podgorici. 
 
0
Poslanik SD Nikola Zirojević
Optužbe direktorice ASK - utvrditi do kraja!
- Vrlo ozbiljni navodi i optužbe koje je iznijela direktorica ASK moraju biti ispitani i istina utvrđena do kraja - ukazao je poslanik SD Nikola Zirojević:
- S obzirom na odgovor koji smo dobili od Tužilačkog savjeta, ovim povodom ćemo se obratiti nadležnom ministarstvu pravde kako bismo dobili potrebne odgovore. Vrlo ozbiljni navodi i optužbe koje je iznijela direktorica ASK moraju biti ispitani i istina utvrđena do kraja. Ovo je samo jedan od razloga koji ide u prilog našem zahtjevu za kontrolnim saslušanjem VDT-a, GST-a i potpredsjednika Vlade zaduženog za sektor bezbjednosti.
 
 
0
Vlada Crne Gore nije našla za shodno da svoje građane informiše o stavu prema Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici
Odabrala da bude kosponzor - Dodikovog i Vučićevog stava!
       - Vlada Crne Gore, na čelu sa Spajićem, odabrala je da umjesto kosponzora Rezolucije radije bude kosponzor Dodikovog i Vučićevog stava.
Gospodine Spajiću, ukoliko se ispostavi kao tačno da Crna Gora ima pretenzije da amandmanom relativizuje Rezoluciju da bi minimizovala štetu koju ćete pretrpjeti kod Vučića i Dodika, onda je to kukavička spoljna politika koju diktira puki strah a ne strateški interes države. Uostalom, opšte je poznato da se u životu a i u politici sjedenje na dvije stolice kad – tad završi padom sa obje - zaključuje u saopštenju DPS. 
 
2
Poslanici DPS i SD inicirali kontrolno saslušanje Alekse Bečića, VDT Milorada Markovića i GST Vladmira Novovića
Saslušanje zbog - selektivnog procesuiranja!
          Poslanici DPS i SD u Odboru za bezbjednost i odbranu podnijeli su Skupštini zahtjev za kontrolno saslušanje potpredsjednika Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Alekse Bečića, Vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića i Glavnog specijalnog tužioca Vladmira Novovića.
Saslušanje se traži zbog političkog pritiska predstavnika Vlade na rad pravosudnih organa čime se, ističu, postiču sumnje u selektivan pristup tužilaštva kod odabira prioritetnih slučajeva za procesuiranje. 
 
2
Demokratska partija socijalista Crne Gore
Stejt department potvrdio - nesposobnost vlade!
- Izvještaj Stejt departmenta za prethodnu godinu potvrđuje da je parlamentarna većina od 30. avgusta nesposobna da funkcioniše, a kamoli da se uhvati u koštac sa nagomilanim problemima i podjelama koje su upravo oni i njihovi politički istomišljenici i koalicioni partneri u prethodnom periodu stvorili u Crnoj Gori - saopštila je DPS. 
 
1
Predsjednišzvo "Demokratske Crne Gore" ocijenilo imenovanje v.d. Direktora Uprave policije nezakonitom
Podrška vlasti do - sticanja IBAR!
    - Odluka Vlade Crne Gore o imenovanju vršioca dužnosti Direktora Uprave policije je nezakonita - ocijenilo je Predsjednišzvo "Demokratske Crne Gore", koje izražava iznenađenje zbog stava jednog koalicionog partnera iz parlamentarne većine, koji nema članove Vlade, a koji je kroz medijske istupe, i na druge načine, opravdavao nezakonito postavljenje VD direktora UP iako od Demokrata istovremeno očekuje afirmaciju i poštovanje koalicionog Sporazuma. Istovremeno pozdravljamo principijelan odnos drugog koalicinog partnera unutar parlamentarne većine koji nema članove Vlade, a koji je ukazao na zakonske i proceduralne propuste".
Predsjedništvo pruža punu podršku ministru unutrašnjih poslova, Danilu Šaranoviću. Iako nezakoniti čin izbora VD direktora Uprave policije nije afirmacija evropskih vrijednosti, i pored dominantnih mišljenja da se treba napustiti vlast, Predsjedništvo daje oročenu podršku ovoj vlasti sve do sticanja IBAR - navedeno je u saopštenju Predsjedništva "Demokrata", koje prenosimo integralno: 
 
1
SMS dana - poslanik DPS Andrija Nikolić
Galopirajuću anarhiju zaustavljaju - samo izbori!
    - Druga sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg zasijedanja u 2024. neće biti nastavljena sjutra, a o novom terminu nastavka, bićete blagovremeno obaviješteni - navedeno je u poruci, koju je na mreži X, objavio poslanik DPS Andrija Nikolić, komentariđući:
- Vladajuća većina blokirala je državne institucije. Sjednica Skupštine je prekinuta, bez najave kada će biti nastavljena. Vlada i ministri krše zakone i Ustav. Država je u haosu i samo novim izborima i uspostavljanjem ozbiljne vlasti, ova galopirajuća anarhija može da se prekine. 
 
1
Opozicija sa Kvintom iskazala zabeinutost za evropski put Crne Gore
Neće dozvoliti - promjenu građanskog koncepta!
            - Predstavnici međunarodne zajednice upoznati su sa stavovima opozicije o aktuelnoj političkoj situaciji, sa posebnim akcentom na rad parlamentarne većine i najavljene rekonstrukcije Vlade ukazali su predstavnici crnogorske opozicije i predstavnici zemalja Kvinte.
Predsjednik DPS Danijel Živković istakao je kako parlamentarna većina ne vodi državu putem evropskih integracija, posebno ako se ima u vidu najava o rekonstrukciji Vlade sa strankama koje su svojim dosadašnjim djelovanjem pokazale da su suprotstavljene evropskim vrijednostima.

 
 
1
Pokret "Evropa sad"
Vlada sačuvala pravo - na sigurnost građana!
    - Zbog profesionalnog ugleda i legitimiteta koji je stekao gospodin Radovića na ovom polju, zbog ključnog zalaganja da se Crna Gora ne nađe na sivoj listi Moneywall-a i činjenice da ima podršku Vlade, očekujemo upravo jos bolju saradnju policije i tužilaštva njegovim izborom za v.d. direktora, što već duže vrijeme nije bio slučaj sa Brđaninom. Svakako, očekujemo da će se u najkraćem mogućem roku sprovesti javni poziv za izbor direktora u punom mandatu, te da će Vlada dosljedno svojim principima kontinuirano raditi na punoj profesionalizaciji Uprave policije - zaključuju iz PES i napominju da je njihov poslanički klub "izborom vršioca dužnosti direktora Uprave policije od Vlade osiguran je kontinuitet rada policije i sačuvano je ustavno pravo na sigurnost svakog građanina". 
 
1
GP URA poziva predsjednika Opštine Bar da podnese ostavku
Aplauzom podržao poziv - na ubistvo Abazovića!
          - Nezapamćeni skandal desio se danas u Baru gdje se održava Otvorena javna rasprava o Nacrtu prostornog plana Crne Gore, gdje je jedan od građana pozvao na ubistvo Dritana Abazovića, a za sve to dobio podršku u vidu aplauza od strane predsjednika Opštine Bar Dušana Raičevića (DPS) - saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA i zbog toga pozvali Raičevića da podnese ostavku "zbog sramnog, nedoličnog i nečojskog ponašanja, uputi izvinjenje, a nadležne državne organe da promtno reaguju i procesuiraju vinovnike ovog događaja". 
 
0
Šef poslaničkog kluba DPS Andrija Nikolić o peračima političke biografije predsjednika Skupštine Crne Gore
Mandić svađa Crnu Goru - podstiče ga PES!
    - Ovo nikad nije ni bila vlada, nego kockarnica u kojoj se prebijaju dugovi, i u kojoj je (Milojko) Spajić stečajni upravnik. Kako god, i Spajić i Mandić treba da znaju da od rasprave u Skupštini ne mogu pobjeći, jer će inicijativa za smjenu Mandića biti razmatrana na prvoj narednoj sjednici Skupštine, jer će je opozicija uvrstiti u dnevni red kao svoju tačku, na temelju prava koje joj garantuje Poslovnik - poručio je Šef poslaničkog kluba DPS Andrija Nikolić u izjavi za Agenciju Mina.
On je ocijenio da su PES i Milojko Spajić prijedlogom da se inicijativa za smjenu Andrije Mandića skine sa dnevnog reda predstojeće sjednice Skupštine, potvrdili da podržavaju antidržavnu, antisusjedsku i antievropsku politiku predsjednika Skupštine. 
 
0
Lider Socijaldemokatske partije Ivan Vujović
Vanredni izbori - najduže za godinu!
- Vanredni parlamentarni izbori u Crnoj Gori mogu se očekivati najduže za godinu, smatra lider Socijaldemokatske partije Ivan Vujović.
On je kazao da je rad Vlade netransparentan i nekompetentan, iako je bilo i dobrih postupaka. 
 
0
Poslanica DPS u Skupštini Crne Gore Sonja Milatović kritikovala izjavu predsjednika SO Nkšić
Gori od njega - ko prećuti!
- Kad neko politički odrasta u okvirima ideološkog kruga, koji širi netrpeljivost i mržnju, može izrasti jedino u raspirivača govora mržnje Marka Kovačevića.
Njegova današnja izjava, koja je šibičarska i sramotna, odraz je šovinizma, koji Mandićev junior nerijetko demonstrira u želji da svojim mentorima pokaže da od njih najbrže i najlakše usvaja ono najgore.
N’o gori od njega su njegovi koalicioni partneri, koji se toliko grčevito drže za fotelje, da će mu, vrlo vjerovatno, i ovo otćutati. A onda će već sjutra na sav glas, bez trunke stida, ti politički licemjeri govoriti o nekom pomire DPS Sonja Milatović. 
 
0
GI "21. maj" o "Demokratama"
Partija lažnog imena - i još podmuklije prakse!
          - Ovo je stranka koja ima preovlađujuću vlast u Herceg Novom a čiji se gradonačelnik juče opet pojavio kao podvarijanta banalnog neočetnika. To je gradonačelnik koji podržava mrziteljski karneval i spaljivanje lutke sa likom pisca samo zbog toga što Nikolaidiseva lucidna misao razobličava i ismijava višedecenijsko velikosrpsko metanisanje - ukazujući da su "sve parlamentarne političke partije manje ili više dostojne prezira, ali ovih dana je jedna od njih nadmašila i najgore među njima" - napominje GI "21. maj" o "Demokratama" - " o partiji lažnog imena i još podmuklije prakse". 
 
1
Građanska inicijativa "21. maj" o staroj i novoj vlasti
Oba režima zaslužila - "put za gulag"!
       - Stari režim je fingirao put u EU, novi režim je postavio barikade na tom putu. Stari režim je malokrvno branio Crnu Goru, novi režim je Vučiću državu predao na pladnju. Stari režim je trgovao sa SPC, novi režim je za SPC trgovački otpad. Stari režim je bio nenadmašan u kleptokratiji i korupciji, novi režim je krenuo istim putem. Stari režim je od pravne države napravio partijski i kriminalni brlog, novi režim je od prvog dana uveo neustavnost i bezakonje - saopštava Građanska inicijativa "21. maj", upoređujući stari režim (DPS, sateliti i klijenti) je prisvojio državu i novi (PES, DF, Demokrate, Ura) je bagatelisao. 
 
1
DPS, SD, HGI i DUA podnijele krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja protiv predsjednika Skupštine Crne Gore
Mandić dijeli Crnu Goru i - uvodi u "srpski svet"!
                - Zvanice sa kojima je upriličio sastanke nijesu bili predstavnici Srbije. Isticanjem zastave strane države on je izvršio krivično djelo diskriminacije. Crna Gora je Ustavom definisana kao građanska država a ne jednog naroda, to znači da bi predsjednik Skupštine imao obavezu da se ponaša u skladu sa tim - ukazao je Andrija Nikolić,član Predsjedništva i šef Kluba poslanika DPS, na press konferenciji prije koje su DPS, SD, HGI i DUA podnijele krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja protiv predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića.  
 
1
Predsjednik DPS Danijel Živković
Vraneš pokazuje lice - parlamentarne većine!
- Aktuelni predsjednik opštine Pljevlja, Dario Vraneš, prava je slika aktuelne parlamentarne većine i svega što se dešava u Crnoj Gori od promjene vlasti 30. avgusta do danas.
Primitivizam i nacionalistička politika koja ruši građanski karakter Pljevalja i Crne Gore sada su već konstanta u političkom životu naše države. Dario Vraneš samo neskriveno pokazuje pravo lice ove parlamentarne većine i namjerno zabija prst u oko PES, Demokratama i URA, pokazujući na taj način da su zapravo Nova srpska demokratija i Andrija Mandić vlasnici ove većine i da su oni ti koji se pitaju u Crnoj Gori - konstatuje predsjednik DPS Danijel Živković. 
 
1
Potpredsjednik DPS Ivan Vuković
Andrija Mandić - "kamen o vratu" evropske Crne Gore!
          - Uprkos otužnim pokušajima ‘pranja’ njegove političke biografije, diplomate EU zemalja zaobilaze ga u širokom luku, svjesne da sa Vučićem i Dodikom čini osovinu anti-evropske politike u regionu - napisao je na društvenoj mreži X potpredsjednik DPS Ivan Vuković i naglasio:
- Andrija Mandić, nedostojni predsjednik Skupštine, predstavlja "kamen o vratu" evropske Crne Gore. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|