Brze Cinjenice - Grad

2
Od posljedica koronavirusa, u 101. godini
Preminuo Branko Mamula!
       Bivši vojno-politički rukovodilac bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslevije, admiral flote Jugoslovenske Ratne Mornarice u penziji Branko Mamula, preminuo je sinoć od posljedica koronavirusa, u 101. godini.
- Branko Mamula učesnik je Narodnooslobodilačkog rata od 1941. i nosilac Partizanske spomenice. Briljantnu karijeru započetu u Jugoslovenskoj ratnoj mornarici u kojoj je stekao čin admirala flote, zaokružio je obavljajući dužnost Načelnika Generalštaba JNA i ministra odbrane SFRJ. U Crnoj Gori, koja mu je postala druga domovina, živi nakon raspada bivše Jugoslavije, dajući nesebičan doprinos njenoj afirmaciji, razvoju i napretku. Ostao je dosljedan najboljim vrijednostima iz vremena antifašističke Narodnooslobodilačke borbe i socijalističke izgradnje Jugoslavije. Bezrezervno je integrisan u savremeno crnogorsko društvo, uz punu podršku ostvarenju strateških ciljeva savremene Crne Gore na unutrašnjem i spoljnopolitičkom planu - ukazao je nedavno predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uručujući odlikovanja povodom 13. jula - Dana državnosti istaknutih ličnosti za značajan doprinos u Narodonooslobodilačkoj borbi, kao i izgradnji i razvoju Crne Gore, obnovi njene nezavisnosti i afirmaciji u raznim periodima.  
 
3
U subotu nastavak manifestacije „Tradicija ukusa“
Na "Sastavcima" - starogradski zvuci!
          Koncert starogradske muzike, kao nastavak manifestacije „Tradicija ukusa“ i promocije pješačke kulturno-istorijske rute „Ljubavnom stazom do kulturnog identiteta Podgorice“, Glavni grad i Turistička organizacija Podgorice u subotu od 18 organizuju na "Sastavcima".
Nastupiće : FA „Budo Tomović“, Branka Šćepanović, Zdravko Đuranović, Tanja Šeter, Edo Abdović, Klapa „Lanterna“, Esad Merulić, Milica Vojinović, Dejan Škuletić, Hamza Haverić, Amila Rastoder i Mićo Miranović. Sve izvođače će pratiti orkestar Janković, a program će voditi glumica Žaklina Oštir.  
 
2
Turistička organizacija Podgorice, povodom Svjetskog dana turizma, dijelia poklone u centru grada
Praznik obilježavaju - isticanjem ponude!
- Svjetska turistička organizacija UNWTO odlučila je da se ovogodišnji Svjetski dan turizma, 27. septembar, fokusira na Turizam za Inkluzivni rast. U susret ovogodišnjem Svjetskom danu turizma, Turistička organizacija Podgorice organizovala je niz aktivnosti sa ciljem isticanja bogate kulturno-istorijske i gastronomske ponude Glavnog grada, ali i podsjećanja na vrijednosti turizma i doprinos koji ovaj sektor daje održivom razvoju - saopštila je Turistička organizacija Podgorice, koja je danas dijelia poklone u centru grada. 
 
2
Turistička organizacija Podgorice
Kod Sat-kule - „Tradicija ukusa“!
- Sugrađani i posjetioci biće u prilici da degustiraju tradicionalne specijalitete, uživaju u predivnom ambijentu, te da ugođaj upotpune zvucima starogradskog melosa u izvođenju klape „Assa Voce“ - najavjuje Turistička organizacija Podgorice manifestaciju „Tradicija ukusa“, koju danas od 19 organizuje na Trgu vojvode Bećir bega Osmanagića, kod Sahat kule.
Manifestacija se organizuje sa ciljem promocije kulturno istorijskih lokaliteta i bogate gastro ponude Glavnog grada. 
 
1
Odbor DPS Glavnog grada snažno osuđuje napad na gradonačelmika u Zeti
"DF" pokazao nemoć - pred rezultatima!
- Aktivisti i funkcioneri DF su još jednom pokazali svu nemoć pred rezultatima i odnosom koji gradonačelnik i Glavni grad imaju prema Zeti od početka mandata - konstatovao je Odbor DPS Glavnog grada, koji "snažno osuđuje današnji sraman i kukavički napad, zetskoj i široj javnosti, poznatog šoviniste i nasilnika, Momčila Kukuličića na gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića". 
 
0
Počeo da radi novi servis Glavnog grada
"Komšo" vozi - od danas!
"Komšo", električno vozilo koje će besplatno prevoziti sugrađane starije od 65 godina, penzionere i osobe sa invaliditetom, novi je servis Glavnog grada i danas je startovao.  
 
3
Jugozapadna obilaznica od ponoći u potpunosti funkcionalna
"Zasijala" nova "Luča"!
- Na dan kada je Crna Gora, prije godinu dana, počela da tone u mrak, zasijaće nova ‘Luča’ i podsjetiti sve da se naša PODGORICA NE DA! - najavio je sinoć gradonačellnik Podgorice dr Ivan Vuković otvoranje za saobraćaj jugozapadna obilaznica je od ponoći u potpunosti funkcionalna.
Najznačajniji projekat putne infrastrukture realizovan na teritoriji Podgorice u proteklih desetak godina, vrijedan je preko 15 miliona eura.  
 
3
Konferencija za medije povodom policijske akcije "187", u kojoj je zaplijenjeno 1400 kilograma kokaina
Umjesto šampanjca - "zapjenili" zaplijenom!
- Danas je dvostruki istorijski dogadjaj. Prvo, što se desila promjena vlasti, a drugo, što je prije nekoliko dana urađena važna akcija. Sinhronizovanim djelovanjem Uprave policije, Uprave carinna i Poreske uprave, u saradnji sa međunarodnom zajednicom napravljena je najveća akcija. Vlada je danas predložila da nagradi te učesnike - tri rukovodioca dvostrukomplatom, sedam policijskih i dvojicu carinskih službenika jednom patom. Možda to izgleda simbolično, ali jeste jedan znak kojim pokazujemo da će u budućem vremenskom periodu naša strategija biti vezana za pobošljanje materijalnih uslova u kojima radi posebno Uprava policije. Na ovoj veikoj akciji čestitke stižu sa svih strana, mnogo ih je iz međunarodnne zajednice, ali nije čestitao niko iz prethodne vasti. Jedna od naših kjučnih aktivnosti jeste borba protiv organizovanog kriminaa i korupcije. Ovo je prvi veliki iskorak, pored brojnih koji će da uslijede - naglasio je predsjednik Vade Crne Gore Zdravko Krivokapić na ionferenciji za medije povodom policijske akcije "187", u kojoj je zaplijenjeno 1400 kilograma kokaina. 
 
0
Podgoričkaa policija do sada je uhapsila dvojicu pirmana
Požar prijeti kućama - na Maloom brdu!
- Dok naše kolege danonoćno čuvaju Goricu i Ljubović, neko je ‘iskoristio priliku’ i podmetnuo požar na Malom brdu.
Služba zaštite je već na terenu. Nadam se efikasnoj reakciji - objavio je na Tweeteru gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković.
Podgoričkaa policija do sada je uhapsila dvojicu pirmana.           
 
3
Dok, već dva dana, traje borba s vatrenom stihijom na Gorici
Osujećen pokušaj paljenja - na Ljuboviću!
    - Dok, već dva dana, traje borba s vatrenom stihijom na Gorici, naše kolege iz Službe zaštite su večeras morale intervenisati i na Ljuboviću dje je neko pokušao podmetnuti požar. Slučaj je prijavljen Upravi policije - napisao je na Twitteru gradonačellnik Podgorice dr Ivan Vuković.
- Ako je uopšte bilo dileme, sada je jasno da se radi o organizovanoj akciji koja ima za cilj da se, podmetanjem požara na više lokacija, efikasan odgovor naših službi učini nemogućim - sapštila je Služba zaštite i spašavanja. 
 
3
Služba zaštite i spašavanja lokalizovala požar na Gorici
Traže od MUP - i drugi avion!
Služba zaštite i spašavanja juče je u više navrata uspjela da požar širokih razmjera na brdu Gorica stavi pod kontrolu. Iako se danas, nažalost, požar ponovo aktivirao, uspješnim djelovanjem i koordinacijom Službe zaštite i spašavanja i ostalih gradskih službi i preduzeća, on je ponovo lokalizovan.  
 
3
Odbor DPS Glavnog grada
Požare podmeću - politički piromani DF!
- Dok su se sve snage u našoj zajednici organizovale na suzbijanju požara na Gorici, DF pokušava da politizuje ovu nepogodu, očekujući da rukovodstvo grada podnese ostavke zbog požara, za koji postoje sve indicije da je podmetut. Umjesto da se odazovu pozivu da zajedno pošumimo Goricu, politički piromani iz DF podmeću nove vatre - saopštio je Odbor DPS Glavnog grada  
 
3
“Podgorica na dva točka”
Za peti ciklus - 20.000 subvencija!
- Za peti ciklus predviđeno je 20.000 eura kojima će se građanima subvencionirati kupovina bicikala u visini od 50% cijene, a najviše u iznosu do 100 eura i kupovina trotineta u visini od 50 odsto cijene, a najviše do iznosa 200 eura - Glavni grad Podgorica raspisao je Javni poziv za peti ciklus dodjele subvencija za kupovinu bicikala i električnih trotineta u okviru projekta “Podgorica na dva točka”.  
 
3
Počela tradicionalna manifestacija „Ajmo na Moraču“
Danas - plesanje i slikanje!
    Uz nastup Folklornog ansambla KIC „Budo Tomović“ i zvuke starogradske muzike u izvođenju solistkinje Milice Vojinović na Sastavcima sinoć je počela manifestacija „Ajmo na Moraču“ koju tradicionalno organizuje Turistička organizacija Podgorice.
Program se nastavlja danas. U muzičkom dijelu nastupiće Plesna grupa "Sonrisa", a biće organizovana i Slikarska radionica za odrasle koju će voditi umjetnica i grafička dizajnerka Hajdana Kostić.
 
 
2
U prijepodnevnim satima izbio požar u blizini brda Gorice
Vatrogasci gase - vjetar pali!
Požar širokih razmjera u blizini brda Gorice koji je izbio u prijepodnevnim satima Služba zaštite i spašavanja uspjela je da u 12.17 stavi pod kontrolu, ali zbog jakog vjetra proširen je na druge lokacije i aktivno se radi na stavljanju vatre pod kontrolu.  
 
2
Turistička organizacija Podgorice i ovog ljeta organizuje zabavno-rekreativnu manifestaciju na Sastavcima
Od četvrtka - „Ajmo na Moraču“!
Nastupom KUD KIC "Budo Tomović" i solistkinje izvorne muzike Milice Vojinović, sa orkestrom Ivana Pekovića, prekosjutra od 19 počeće manifestacija „Ajmo na Moraču“ na Sastavcima koju i ovog ljeta organizuje Turistička organizacija Podgorice.
Sugrađani i posjetioci Podgorice tokom trajanja manifestacije biće u prilici da uživaju u kulturno-zabavnom programu, ali i da doživljaj pored rijeke upotpune sportsko-rekreativnim sadržajima poput vožnje kajaka i spuštanja gumama od gradskih plaža u Rogamima i kod hotela „Ambasador“ do Sastavaka. 
 
2
Predstavllljeni rezultati rada Turističke organizacije Podgorica i najavlljene njene predstojeće aktivnosti
Destinacija konkurentna - nasljeđem i ljepotana!
         - Podgorica može postati turistička destinacija konkurentna drugim turističkim centrima. Turistička organizacija na pravi način prepoznaje potencijale našeg grada, a promo filmovi koje su kolege pripremile vjerno prikazuju ljepote Podgorice. Da nije bilo koronavirusa, nemam dilemu da bismo prošle i ove godine imali fantastične rezultate. Turistički potencijal Podgorice u punom kapacitetu iskoristiće tokom naredne godine - naglasio je gradonačelnik Poddgorice na press konferenciji na kojoj su danas predstavljeni rezultati Turističke organizaciija Podgorica i najavlljene predstojeće aktivnosti. 
 
1
Turistička organizacija Podgorice
Slika grada krasi - Institut za bolesti djece!
       Šarolika slika Podgorice nastala tokom nedavne manifestacije "Slikamo Podgoricu", koju je organizovala Turistička organizacija Podgorice, od danas krasi Institut za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore.
- Slika je danas sa velikim zadovoljstvom uručena direktoru Instituta za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore, dr Majiću, u nadi da će naći svoje mjesto i makar na trenutak razveseliti mališane koji su se tamo zadesili, a kojima želimo brz oporavak i dobro zdravlje, te da nam se pridruže na nekoj sličnoj manifestaciji u narednom periodu - ističu u Turističkoj organizaciji Pdgorice.  
 
1
Glavni grad uspješno realizovao projekat sa socijalnom i ekološkom dimenzijom
Došao "Komšo" - da prevozi starije!
       - Glavni grad je uspješno realizovao jedan veoma važan projekat koji ima dvije dimenzije, a dominantno je fokusiran na socijalnu. Ideja je da koristeći ovo električno vozilo omogućimo našim sugrađanima starije životne dobi besplatan prevoz do onih mjesta koja su za njih značajna. Sa druge strane, svakako da je u pitanju jedna ekološka priča koja je na tragu svih naših napora da Podgoricu učinimo što zelenijom - istakaoo je gradonačenik Podgorice dr Ivan Vuković, kojem je Vuk Vukašinović, ispred kompanije "Telekom", uručio ključeve električnog vozila za prevoz starijih sugrađana, kavalira "Komša", koji je stiglo je u Podgoricu.  
 
1
U crnogrskom PEN centru užasnuti prebijanjem momka u Baru
Na djelu metodologija - balkanskog kasapina!
       - Na djelu je metodologija borbe koju je balkanski kasapin Slobodan Milošević razvio na Kosovu 90-ih godina XX vijeka, od gašenja slobode riječi, preko nacionalističkih čistki u svim strukturama državnih ustanova do hapšenja, mučenja i prebijanja - ocjenjuje crnogorski PEN centar "Užasnuti smo viješću objavljenom na portalu aktuelno.me o brutalnom prebijanju građanina Nikšića u CB Bar od strane policije". 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|