Brze Cinjenice - Grad

1
Istovremeno,sinoć oko 21.32 registrovani slabiji zemljotresi u Crnoj Gori i u BiH
Kod Nikšića zadrhtalo - tri po Rihteru!
    Zemljotres jačine tri stepena po Rihteru sa epicentrom u Čarađu kod Nikšića dogodio se sinoć oko 21.32 sati - saopšteno je iz sektora seizmologije Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.
Istovremeno, desio se i zemljotres kod Nevesinja u Bosni i Hercegovini, a osjetio se i u Crnoj Gori. .  
 
1
Robert Prosinečki, selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore na današnjoj press konferenciji, pred dvije prijateljske utakmice - sa Bjelorusijom i Sjevernom Makedonijom
Rivali po mjeri - rezultat nije najvažniji!
- Rezultat je uvijek važan, ali sada ne i najbitniji, posebno jer smo u periodu upoznavanja i igramo prve utakmice od mog dolaska. Mislim da su rivali po mjeri, posebno Makedonci koji su bili na Evropskom prvenstvu, istina sa drugom generacijom, ali i dalje su dobra ekipa. Bjelorusi su uvijek nezgodni, imaju dobre rezultate u posljednje vrijeme. Čekaju nas dobre dvije utakmice, gdje nije najbitniji rezultat, već to da napravimo mnogo rotacija i da svi igraju, zaključio je Robert Prosinečki, selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore na današnjoj press konferenciji, pred dvije prijateljske utakmice - sa Bjelorusijom i Sjevernom Makedonijom. 
 
1
Ženska kadetska fudbalska reprezentacija Crne Gore u 3. kolu kvalifikacionog turnira za plasman na EP
Sa Bjelorusijom - za EP!
Ženska kadetska fudbalska reprezentacija Crne Gore igraće danas od 14 na "Gradskom stadioninu" u Podgorici protiv Bjelorusije utakmicu trećeg kola kvalifikacionog turnira za plasman na Evropsko prvenstvo.
Plasman u elitnu rundu izboriće prvoplasirane selekcije, kao i najbolja drugoplasirana iz neke od šest grupa.  
 
1
U dvomeču sa Gruzijom najbolji rukometaši Crne Gore i danas slavili 29:19 i uspješno završili EHF sedmicu
Sjutra će saznati - rivala u baražu za SP!
             Duplom pobjedom u dvomeču sa Gruzijom, danas još ubjedljivijom rezultatom 29:19, “lavovi” su uspješno završili EHF sedmicu, a sjutra će saznati i rivala u baražu za Svjetsko prvenstvo, kojem je bliža Italija nakon što je u gostima slavila protiv Belgije.
Današnji duel bio nova prilika da selektor Vlado Šola na djelu vidi igrače koji bi trebalo da prošire bazu. Poštedu je dobio golman Nebojša Simić, za razliku od sinoćnjeg meča, u protokolu je bio Branko Vujović, a u strijelce se upisalo 11 igrača.
Vasilije Kaluđerović je bio najefikasniji sa 9 golova, Risto Vujačić je postigao četiri, dok su Miloš i Branko Vujović postigli po tri.
Nikola Matović je upisao šest odbrana u prvom poluvremenu, a Haris Suljević pet u nastavku.
    
 
0
NVO "Centar za ženska prava" danas sa Trga nezavisnosti organizujee Osmomartovski marš
Marširaće složno - ka budućnosti!
      - Naša misija je jasna – marširamo složno ka budućnosti u kojoj pravda nije samo obećana, već ostvarena, ka svijetu u kojem ravnopravnost nije san, već realnost u kojoj svi živimo - istaknuto je u saopštenju NVO "Centar za ženska prava", koja pod sloganom "Vrijeme je za pravdu". na Trgu nezavisnosti, gdje će im se obratiti vodeće aktivistkinje za prava žena.
Marš će biti nastavljen ulicom Slobode, bulevarom Petra Cetinjskog, do mosta Blaža Jovanovića, a zatim ulicom Stanka Dragojevića i Bokeškom do Trga nezavisnosti. 
 
0
Penzionisani specijalni tužilac Milivoje Katnić o novom iskazu Mirka Velimirovića
Novi iskaz "spakovale " - bezbednjaci Srbije!
- Službe bezbjednosti Republike Srbije - da bi podržale ono što je napisano u ukidnom rješenju vijeća Apelacionog suda Crne Gore - na Mirka Velimirovića su vršili stravičan pritisak ne bi li mijenjao iskaz koji je dao na glavnom pretresu pred prvostepenim sudom i čije je saslušanje trajalo više dana.
Kako se sve to odigralo? Uglavnom pod ,,patronatom“ rada obavještajnih struktura -objasnio je za "Antenu M" penzionisani specijalni tužilac Milivoje Katnić. 
 
1
Defileom Njegoševom, Bokeškom i Ulicom slobode mažoretke sjutra u Podgorici najavljuju 55. Praznik mimoze
Završna tačka - na Trgu nezavisnosti!
- Mažoretke će, uz prepoznatljivu Gradsku muziku, prošetati Njegoševom, Bokeškom i Ulicom slobode, dok će završnu tačku odigrati na Trgu nezavisnosti - najavljuje Turistička organizacija Glavnog grada Podgorice, koja u saradnji sa Turističkom organizacijom Herceg Novog, sjutra od 18 do 19 organizuje defile sa karavanom Praznika mimoze.
Pod sloganom „Za sve gušte”, 55. Praznik mimoze, u organizaciji Opštine Herceg Novi, JUK Herceg fest i Turističke organizacije Herceg Novog, biće održan od 15. februara do 3. marta.  
 
0
Omaž Borislavu Pekiću u JU Narodna biblioteka “Radosav Ljumović”
Večeras film - "Dan četrnaesti"!
Omaž slavnom piscu Borislavu Pekiću, rođenom u Podgorici 4. februara 1930., u sklopu kojeg je juče univerzitetski profesor Goran Radonjić održao predavanje „Aspekti poetike Borislava Pekića” biće dopunjen i projekcijom filma „Dan četrnaesti” (1960), koji je, po Pekićevom scenariju, režirao Zdravko Velimirović.
Projekcija je zakazana za 19 u sali „Marko Miljanov" JU Narodna biblioteka “Radosav Ljumović”, a o nastanku i značaju ovog filma govoriće Stefan Sinanović. 
 
0
Rekli su - član Predsjedništva SD Nihad Canović
Vjerujem u konsenzus - o genocidu u Šahovićima!
- U duhu suživota, te istinskog suočavanja sa zločinačkim i svirepim dešavanjima iz prošlosti, koji predstavljaju užasan trag jednog vremena u kojem se ćutalo na nepravdu, nasilje i stradanje nevinih ljudi, vjerujem da će se u Skupštini Crne Gore postići konsenzus o sadržaju Rezolucije i time se jasno odrediti prema zločinu u Šahovićim - povodom najave Odbora za obilježavanje stogodišnjice genocida u Šahovićima oglasio se član Predsjedništva SD Nihad Canović. 
 
2
Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac u emisiji "Referat" Gradsku RTV
Imovinom grada upravljano - kao privatnom!
- Urađena je projektna dokumentacija, napravljen najveći budžet Glavnog grada do sada, stvorene su pretpostavke da se kapitalni budžet realizuje. Radimo na rekonstrukciji značajnih objekata i saobraćajnica, kako bi u veoma kratkom vremenu Podgorica dobila novo lice - naglasila je u emisiji "Referat" Gradsku RTV gradonačelnica Olivera Injac i ukazala:
- Imovini Glavnog grada u periodu prethodne vlasti pristupalo se kao da je riječ o privatnoj. 
 
2
Yečeras na Trgu Svetog Petra Cetinjskog, u sklopu "Podgoričkog pazara"
Uživanje uz - koštanje i vino!
U ukusima i mirisima pečenih koštanja i kuvanog vina, u dobroj atmosferi za koju će se pjesmom pobrinuuti Zdravko Đuranović, uživaće posjetioci "Večeri vina i koštanja" od 18 do 20 na Trgu Svetog Petra Cetinjskog.
Večerašnji događaj, u sklopu "Podgoričkog pazara", organizuju Glavni grad i Turistička organizacija Podgorice, uz podršku kompanije “13. Jul – Plantaže”. 
 
1
Predsjednik DNP i poslanik "ZBCG" Milan Knažević sa press konferencije apelovao na premijera
U razgraničenje - da se uključi Spajić!
- Pozivam premijera Milojka Spajića da preuzme vođene pregovora jer će epilog biti napuštanje koalicije u Podgorici a preispitaću i na državnom nivou ukoliko se nastavi ovakav tretman prema građanima Zete - apelovao je sa današnje press konferencije predsjednil DNP i poslanik "ZBCG" Milan Knažević i - najavljujući kao radikalizaciju blokadu saobraćajnica, dodao:
- Ako smo koalicioni partneri samo kada izglasamo rukovodioce PES na lokalnom i državnom nivou a oni nastave politiku DPS na građane Zete, mi u tome nećemo učestvovati.  
 
1
Zbog planiranih radova na mreži
Više naselja - ostaje bez struje!
      - Od 8 do 15 struju neće imati dio Kakaricke iznad kasarne Masline, dio Stare Zlatice, dio ulice Nikole Tesle, Ulica Lutovačkih barjaktara i dio ulica Bratonožićke, Ulica braće Ribar, Tuška, Medunska, Zagrebačka, Milutinovića, Matije Gupca i Žrtava Fašizma, kao i Akšabanovići, Vulevići, Gornji i Donji Milješ, Tuški Rogami, Krševo, Gureč, Kuće Rakića, naselje oko groblja, dio Kakaricke gore, Omerbožovići, Dinoša, Planinica, Ljuljanovići, Stanaj Adžaj, Trgaja, dio oko Cijevne, Pikalje, Prifte i Selište - saopšteno je iz CEDIS da zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom ostati više podgoričkih naselja. 
 
1
više od 250 mališana i poznatih crnogorskih sportista na "Stadionu malih sportova" pod Goricom, na dječjem festivalu sporta organizovali su Glavni grad i kompanija "One"
Sport najbolje razvija - um i tijelo djece!
    - Upravo kao što i kompanija One stvara čvrste i stabilne veze, tako ćete i vi, baveći se sportom, stvoriti čvrste i stabilne veze, koje će vam sjutra pomoći ne samo u sportu, već i u životu. Siguran sam da će mnogi od vas biti broj 1 i da ćete ostvariti svoje sportske snove, a mi ćemo svakako biti tu da vas podržavamo, hrabrimo, budemo dio vašeg sportskog puta, pobjeda i da zajedno sa vama slavimo sve vaše uspjeh - napomenuo je džudista Srđan Mrvaljević - za kojeg je "sport najbolja aplikacija uma i tijela za razvoj djece" - na dječjem festivaul sporta organizovali su Glavni grad i kompanija "One", na kojem se više od 250 mališana i poznatih crnogorskih sportista okupili na "Stadionu malih sportova" pod Goricom. 
 
1
Rekli su - advokatica stanara lamele "C" na Zabjelu Sanja Radulović
Rušenje zgrade počelo - bespravno!
      - Ne postoji pravni osnov da se zgrada ruši i nije im uručen nikakav nalog - naglasila je Sanja Radulović, advokatica stanara lamele "C" na Zabjelu čije je rušenje počelo u ranim jutarnjim satima, a izvršiocima asistiraju jake policijske snage.
Radulovićeva je,u ime stanara, najavila krivičnu prijavu za resorno ministarstvo. 
 
1
Poslije nepostignutog dogovora vlasnika stanova stambene zgrade na Zabjelu i ministra prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janka Odovića
Policija blokirala - lamelu "C"!
             Tokom noći i ranih jutarnjih sati veliki broj policijskih sluzbenika lokirao je sve prilaze zgradi Lamela C u podgoričkom naselju Zabjelo!
Kako prenosi TVCG, pojedini vlasnici stanova spriječeni su da dođu do zgrade čije rušenje je bilo planirano za 20. decembar. U pitanju je jedna od tri zgrade u naselju Zabjelo, koje je gradila firma "PS Gradnja".
Ispred zgrade su oko pet sati stigla i dva kamiona dok se policijski sluzbenici mogu vidjeti i na samom ulazu u zgradu.
Oko 5.30 iz preventivnih razloga, stiglo je i jedno vozilo hitne pomoći.
 
 
0
Povodom burne završnice crnogorskog derbija "Budućnost Voli" - "Mornar Barsko zlato" oglasila se danas i sudijska komisija AdmiralBetABA lige
Sudije - ispravno ocijenile!
          - 00:01 sekunda do kraja četvrte četvrtine, dogodila se situacija u kojoj je igrač Mornar-Barsko zlato sa brojem 5, Markus Veders, izveo šut za tri poena, a igrač Budućnost VOLI sa brojem 1, Vladimir Mihailović, okrenut prema igraču koji je šutirao, zauzimajući ispravan defanzivni stav, skočio visoko unutar granica svojeg cilindra i defanzivnog položaja. Igrač sa loptom Veders, svojim pokretom napred stvorio je kontakt sa Mihailovićem. Sudije su ispravno ocijenile situaciju, odlučivši da ne dosude faul - povodom burne završnice crnogorskog derbija "Budućnost Voli" - "Mornar Barsko zlato" oglasila se danas i sudijska komisija AdmiralBetABA lige. 
 
2
Komunalni policajci podnijeli krivičnu prijavu protiv gradonačelnice Glavnog grada
Injac nezakonito imenovala - v.d.načelnika komunalne policije!
       Komunalni policajci Podgorice podnijeli su krivičnu prijavu protiv gradonačelnice Olivere Injac zbog zloupotrebe službenog položaja i nesavjesnog rada, kao i postojanja drugog krivičnog djela.
U prijavi koju su uputili SDT i GST Vladimiru Novoviću ukazuju na nezakonito imenovanje vršioca dužnosti načelnika komunalne policije. 
 
2
Savjet Gradske televizije
Jednoglasno podržano ukidanje - "Aritmije" i "Knjiških ljudi"!
          Novoizabrani Savjet Gradske televizije jednoglasno je podržao ukidanje emisija "Aritmija", autorke Tamare Nikčević i "Knjiški ljudi", koju je uređivao i vodio Đorđe Šćepović.
Vršilac dužnosti direktora Gradske Vladimir Otašević kazao je da su to promjene u produkciono-programskom planu. 
 
2
"Podgorički pazar"
Zovu na druženje - sa Djeda mrazom!
- Naši najmlađi posjetioci biće u prilici da se lijepo provedu na Pazaru i druže sa Djeda Mrazom od sjutra do 10. januara 2024. u periodu od 17 do 19 - napominju iz Glavnog grada i pozivaju na druženje sa Djeda Mrazom sjutra od 18 na Trgu Svetog Petra Cetinjskog.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|