Brze Cinjenice - Grad

1
Službenici CB Podgorica asvijetlili tri krivična djela razbojništvo
Lišili slobode - četiri osobe!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili tri krivična djela razbojništvo i tom prilikom lišili slobode četiri osobe osumnjičena da su počinila ova krivična djela, od kojih je jedna maloljetna.  
 
0
Službenici CB Podgorica rasvijetlili jednu tešku krađu, 14 krivičnih djela teška krađa u produženom trajanju i dva krivična djela krađa
Slobode lišene - četiri osobe!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili su jedno krivično djelo teška krađa, 14 krivičnih djela teška krađa u produženom trajanju i dva krivična djela krađa. Tom prilikom službenici podgoričke policije lišli su slobode četiri osobe zbog sumnje da su počinila ova krivična djela.  
 
0
Rasvijetljeno razbojništvo počinjeno u kladionici
"Dobio" u "Olimpu" - na nož!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su razbojništvo počinjeno u martu ove godine i juče lišili slobode V.L. (18) iz Podgorice, zbog sumnje da je, zajedno sa maloljetnim M.T. iz Podgorice, počinio ovo krivično djelo na štetu radnice sportske kladionice „Olimp“. 
 
0
Konstinuisana Skupština Glavnog grada
Na čelu - ponovo Suhih!
Nekadašnji predsjednik podgoričke skupštine, Dr Đorđe Suhih iz "Socijaldemokrata" opet je izabran za predsjednika Skupštine Glavnog grada Podgorice, na današnjoj konstitutivnoj sjednici, na kojoj su verifikovani mandati novom sazivu odbornika u Skupštini. 
 
0
Podgoričanin M.M. (29) lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo
Oteo vozilo - taksisti!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su juče, u kratkom roku, lišili slobode M.M. (29) iz Podgorice, zbog sumnje da je istog dana, neposredno prije prijavljivanja, počinio krivično djelo razbojništvo, na štetu D.Š. iz Podgorice, taksiste zaposlenog u jednom taksi udruženju. 
 
2
Rasvijetljeno pet krivičnih djela
Slobode lišeno - sedam osoba!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti a u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela, rasvijetlili tri krivična djela krađa, teška krađa i krivično djelo prinuda. Tom prilikom je lišeno slobode sedam lica osumnjičenih za ova krivična djela. 
 
2
Službenici CB Podgorica tokom vikenda poja pojačali kontrolu bezbjednosno interesantnih osoba
Oduzeti pišolj, municija - i kokain!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, tokom vikenda, preduzimajući mjere i radnje u cilju pojačane kontrole bezbjednosno interesantnih lica, pronašli i oduzeli pištolj i municiju u ilegalnom posjedu, kao i opojnu drogu kokain. Osumnjičeni je lišen slobode.  
 
0
Policija lišila slobode D.T. (19) i M.T. (17) iz Nikšića nastanjenog u Podgorici
Osumnjičeni za - više krađa vozila!
Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode D.T. (19) iz Nikšića i M.T. (17) iz Nikšića nastanjenog u Podgorici, zbog sumnje da su počinili više imovinskih delikata na području Podgorice. D.T. je osumnjičen da je počinio devet krivičnih djela teška krađa u produženom trajanju, dok je M.T. osumnjičen da je počinio osam krivičnih djela teška krađa u produženom trajanju. 
 
0
Turistička organizacija Glavnog grada Podgorice, Opština Golubovci i JP Nacionalni parkovi Crne Gore – NP Skadarsko jezero
"Dan krapa" - na Plavnici!
          Svi posjetioci biće u prilici da uživaju u degustaciji raznovrsnih jela od krapa, te drugih specijaliteta specifičnih za podgorički region, a biće organizovana i besplatna vožnja čunom, kao autohtonim sredstvom prevoza na tradicionalnoj manifestaciji „Dan krapa”, koju sjutra od 16 na Plavnici organizuju Turistička organizacija Glavnog grada Podgorice, Opština Golubovci i JP Nacionalni parkovi Crne Gore – NP Skadarsko jezero.
U takmičarskom programu kulinari će po tradicionalnoj recepturi pripremati jela i čorbe od krapa, dok će organizatori najboljima dodijeliti vrijedne nagrade. 
 
0
Službenici CB Podgorica izvršili pretres stana i drugih prostorija na šest lokacija u Podgorici
Oduzeto oružje - euri i dolari!
       - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica nastavili su danas sa sprovođenjem akcije pojačane kontrole bezbjedonosno interesantnih lica na području Podgorice, kojom prilikom su pronašli i oduzeli 176.740 eura i 1.000 dolara, pet komada oružja (dva pištolja i tri puške) 326 metaka u ilegalnom posjedu, aparat za brojanje novca, bankarsku dokumentaciju i disk za snimanje podataka.
Službenici CB Podgorica su danas izvršili pretres stana i drugih prostorija na šest lokacija u Podgorici koje koriste – M.Đ. (61), Z.C. (67), K.D. (23), L.D. (46), V.D. (50) i L.C. (39).  
 
0
Službenici CB Podgorica tokom vikenda pretresli 13 lokacija
Trroje lišeno slobode - oduzeto 11 komada oružja!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, u akciji usmjerenoj na kontrolu bezbjednosno interesantnih lica, lišili slobode tri lica zbog sumnje da su počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Protiv još dva lica podnijeta je prijava iz Zakona o oružju. Pretresom 13 lokacija odnosno stanova koje koristi 12 lica pronađeno je i oduzeto 11 komada vatrenog oružja – automatska puška, šest pištolja i četiri puške, kao i 313 metaka i osam okvira za vatreno oružje. Osim toga, od dvije osobe privremeno su oduzeta dva blindirana vozila radi provjera. 
 
0
Deveti “Underhill Fest” počinje sjutra
U tri selekcije - 25 filmova!
Dvadeset pet filmskih ostvarenja, podijeljenih u tri kategorije - međunarodnu, regionalnu i vantakmičarsku - biće prikazano na 9. “Underhill Fest” koji se - u sklopu manifestacije “Podgoričko kulturno ljeto 2018”, a uz podršku Glavnog grada - od sjutra do 12. održava na terenu Košarkaškog kluba “Budućnost” u Njegoševom parku.
Prateći program “U fokusu” posvećen je filmovima o ženskim pravima i održaće se u Narodnoj biblioteci “Radosav Ljumović”.  
 
3
U Studentskoj ulici
Djevojku tukao - šipkom!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, locirali i lišili slobode lice osumnjičeno da je počinilo krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda na štetu ženske osobe.  
 
3
Rasvijetljena tri imovinska delikta
Kradu i danju - i noću!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili tri krivična djela i tom prilikom jedno lice lišili slobode a protiv dva lica, od kojih je jedno maloljetno, podnijeli nadležnom tužiocu krivične prijave.  
 
2
U prijateljskoj fudbalskoj utakmici u Zenici Bosna i Hercegovina - Crna Gora 0:0
"Sokoli" odoljeli - u slavlju "zmajeva"!
"Hrabri sokoli´ odoljeli su u slavlju "zmajeva" na Bilinom Polju - u prijateljskoj fudbalskoj utakmici, na kojoj su se od dresa domaće nacionalne selekcije oprostili Spahić, Misimović i Ibišević - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 0:0.
    Izabranici Roberta Prosinečkog, predvođeni Pjanićem i Džekom, imali su inicijativu, šanse, ali slavljeničku atmosferu nijesu krunisali pogotkom. Ili su u samoj završnici bili neprecizni, ili ih je u tome spriječavao golman Petković. 
 
2
Iznad sastavaka rijeke Morače i Ribnice
Otvorena ljetnja scena!
          - U raskošnoj prirodi Podgorice pod mediteranskim suncem, kroz milenijume traje kulturni život. Dokazi su brojni – materijalni i nematerijalni, pozorišna maska sa Duklje, drevni instrumenti, pjesme, igre, plesovi, na šta smo vrlo smo ponosni i ističemo traj kontinuitet i, naravno, nastavljamo sa različitim aktivnostima, događajima, otvorenim prostorima. Prepoznatljivo je za ovu upravu da organizuje kulturne događaje na što više mjesta – omiljenih, zaboravljenih, manje poznatih, da se predstavi sve ono što je kulturno bogatstvo našeg Grada. Što se tiče kulturnih objekata, ova uprava realizovala je ona na koje se čekalo godinama pa i decenijama, a to su spomenik velikome vojvodi Mirku Petroviću i crnogorskim borcima, zatim Gradsko pozorište, kuća Rista Stijovića, Ljetnja scena i Podgorička knjižara - podsjetila je sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada mr Nela Savković Vukčević na otvaranju Ljetnje scene iznad sastavaka koja je otvorena koncertom orkestra "Allegro Vivo", dirigenta Radovana Papovića i solista Tijane Blečić, Bojane Pejanović i Vilija Ferdinandija. 
 
1
Policija kontrolisala bezbjednosno interesantne osobe
Lišen slobode - zbog pištolja!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su preduzimajući mjere u cilju kontrole bezbjednosno interesantnih lica, lišili slobode lice osumnjičeno da je počinilo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok su protiv jednog lica podnijeli prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.  
 
1
U užem centru grada i u "City kvartu"
Policija patrolira - biciklima!
    Biciklistička patrola Centra bezbjednosti Podgorica, koja će prvenstveno pokrivati područje užeg centra grada i City kvarta, danas je počela da radi i biće aktivna tokom ljetnje turističke sezone.
 
 
1
Službenici CB Podgorica
Rasvijetljeno sedam krađa!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovisnkih delikata, riješili sedam krivičnih djela iz ove oblasti i nadležnom tužilaštvu procesuirali sedam osumnjičenih. 
 
1
Službenici Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili krivično djelo nasilničko ponašanje
Lišili slobode - troje nasilnika!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda na štetu S.C. (35) iz Podgorice.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|