Brze Cinjenice - Grad

1
Fudbalska "A" reprezentacija Crne Gore priprema se za za prijateljsku utakmicu sa Bjelorusijom
Vešović - moramo naprijed!
    - Mnogo okolnosti utiče na naše rezultate. Nikada nismo kompletni, mnogo igrača je povrijeđeno, mnogi ne igraju u svojim klubovima. Ubuduće, moramo da se trudimo da napravimo makar mali korak naprijed, koji će nas voditi ka konstantnijim izdanjima. Mislim da bi to trebalo da shvatimo i mi igrači, ali i javnost, koja brzo uđe u euforiju, ali i brzo dolazi do katastrofe. Ovo nije katastrofa, ovo je realnost i tako bi trebalo da se postavimo, rekao je Marko Vešović na večerašnjem brifingu sa novinarima uoči večerašnjeg treninga "hrabrih sokola", koji se pripremaju za prijateljsku utakmicu sa Bjelorusijom. 
 
1
Policija u Podgorici rasvijetlila još jedno djelo iz oblasti požara, eksplozija i havarija
Osumnjičeni već - iza rešetaka!
    Policija u Podgorici proaktivnim i operativnim radom rasvijetlila još jedno djelo iz oblasti požara, eksplozija i havarija iz prethodnog perioda.
Krivična prijava je podnijeta protiv A.A. (22) iz Podgorice, koji se tereti krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.  
 
0
Najavljena izgradnja Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda sa pripadajućom kolektorskom mrežom
Za kvalitetniju vodu - 50 miliona eura!
    - Ovaj projekat se sastoji iz nekoliko cjelina. Najvažniji je sam preciščivač otpadnih voda koji će se graditi iza Kombinata aluminijuma. Postrojenje se sastoji od tri komponente: prva komponenta je sama filtracija otpadnih voda, zatim dalji tretman kanalizacionog mulja koji će ostati nakon filtriranja i na kraju njegova inseneracija - objasnio je zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović, najavljujući skori početak radova na izgradnji sistema za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici.
Izgradnja Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda sa pripadajućom kolektorskom mrežom najznačaniji je kapitalni projekat u Glavnom gradu. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 50 miliona eura. 
 
2
ABA Liga kaznila KK "Budućnost Voli" za večerašnju utakmicu
Protiv "Krke" - dio tribina prazan!
       Zbog bacanja tvrdog predmeta (svežanj klučeva), na utakmici 3. kola ABA Lige protiv "Primorske", ABA Liga kaznila je KK "Budućnost Voli" zatvaranjem dijela tribina na utakmici protiv "Krke", kao i novčano.
- Zatvaraju se sledeći sektori: 4D, 6L, 6D i navijački dio galerije (dio gdje je navijačka grupa "Varvari"). Kazna se odnosi samo na utakmicu 4. kola ABA Lige sa Krkom. Molimo vlasnike sezonskih i dnevnih karata u ovim sektorima da prate instrukcije redara prilikom ulaska - saopšteno je iz ovog kluba koji apeluje na fer i sportsko navijanje.  
 
2
Policija u Podgorici lišila slobode tri maloljetne osobe
Napali ga - i pokrali!
    Policija je u Podgorici rasvijetlila krivično djelo počinjeno na štetu V.K, a koje je kvalifikovano kao razbojništvo.
Kako se sumnja, izvršioci ovog krivičnog djela su maloljetna lica E.H. (14), M.I. (15) i A.M. (15), koji su ovo djelo počinili na način što su upotrebom fizičke sile od V.K. otuđili novac i lična dokumenta. Oni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom državnom tužilaštvu. 
 
2
Crnogorski predsjednik nakon završene posjete Tokiju gdje je na poziv Vlade Japana prisustvovao ceremonijama povodom ustoličenja Njegovog Carskog Veličanstva Naruhita
Podudaraju se - inicijative i interesi!
    - Razgovarali smo i o mogućnostima za dalje širenje ekonomske saradnje, kao što znate, neke od japanskih kompanije počevši od Daido metala preko Toshibe, Hitačija su prisutne su prisutni u Crnoj Gori. Inicijativa japanskog premijera je bila da nastavimo sa daljim unapređenjem poslovnog ambijenta kao podrške za veće prisustvo predstavnika japanskog biznisa i japanskih investitora u Crnoj Gori, što je potpuno podudarno sa onim što je interes Crne Gore i njene ekonomije kao otvorene ekonomije da u saradnji sa reeferentnim strateškim partnerima obezbijedi kontinuirani tempo visokog ekonomskog rasta. Tako da vjerujem da je to možda i najvažnija poenta uz ovaj ceremonijalni dio. Kao što znamo Japan je veoma važna razvijena zemlja sa odličnim tempom razvoja i može biti vrlo važna podrška i vrlo važan partner u ostvarivanju onog što su strateški razvojni ciljevi naše zemlje - poslije razgovora sa japanskim premijerom Šinzom Abeom, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović zaključio je izjavu nakon završene posjete Tokiju gdje je na poziv Vlade Japana prisustvovao ceremonijama povodom ustoličenja Njegovog Carskog Veličanstva Naruhita. 
 
2
Podgorička policija lišila slobode A.S. (32)
Oduzeli mu - heroin!
Podgorička policija pronašla i oduzela oko 255 grama heroina. Slobode je lišen A.S. (32) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da se A.S. duži vremenski period bavio nabavkom i stavljanjem u tzv. ulični promet opojne droge heroin.  
 
0
Policija u Podgorici lišila slobode tri osobe
Pronašli im - heroin i pištolj!
       Policija u Podgorici lišila slobode tri osobe. Pretresima je kod dvije pronađeno je oko 450 grama heroina a kod treće pištolj u ilegalnom posjedu.  
 
0
Policija u Podgorici rasvijetlila šest imovinskih delikata
Petnaestogodišnjak priveden - tužiocu za maloljetnike!
    Službenici Uprave policije su u Podgorici lišili slobode maloljetnog B.C. (15) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio šest krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta.
On je nadležnom državnom tužiocu za maloljetnike priveden uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio tri krivična djela razbojništvo, dva krivična djela razbojništvo u pokušaju i krivično djelo teška krađa.  
 
0
Predsjednik Crne Gore odgovarao na pitanja novinara u Skoplju
Potvrdili imunitet - na sve pretenzije!
       - Potvrdili smo da imamo imunitet da se zaštitimo od pretenzija onih koji bi željeli da utiču na izbor našeg strateškog pravca razvoja. Podsjetiću da smo uoči referenduma o nezavisnosti uporno ponavljali da ne želimo da retuširamo istoriju nego želimo da opredijelimo budućnost i da preuzmemo upravljanje tom budućnošću i izvjesno je da će ta budućnost biti evropska i evroatlantska. Prema tome, nema nikakvih iznenađenja - Crna Gora se kreće onim putem koji je najavila još prije nego što je formalno ostvarila obnovu nezavisnosti. Kao što znamo, život teče ne samo kroz naše državne prostore, nego na mnogo širem planetarnom prostoru i na tom prostoru stanuju neke politike koje sa manje ili više prava, ali neke sa apsolutnim istorijskim pravom pretenduju da igraju ulogu globalnu faktora. Jedna od takvih politika je i Rusija - odgovorio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na pitanja novinara u Saakoplju. 
 
0
Službenici Uprave policije rasvijetlili podmetanje požara na vozilu u Tuzima
Osumnjičeni za paljenje - lišen slobode!
Efikasnim operativnim radom u kratkom roku službenici Uprave policije u Podgrici rasvijetlili su podmetanje požara na vozilu i lišiili slobode osumnjičenu osobu.
Policijski službenici lišili su slobode F.S. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti. On je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom državnom tužiocu.  
 
2
Zbog nedozvoljenog držanja oružja
"Interesantni" lišen slobode!
          Službenici Uprave policije lišili su slobode bezbjednosno intersantno lice D.M. (29) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 
 
2
Sinoć oko 23,15 došlo do pucnjave
Ranjeni podlegao povredama!
Sinoć oko 23,15 časova je u Podgorici u ulici Oktobarske revolucije došlo je do upotrebe vatrenog oružja od za sada nepoznatog lica na štetu B.V. (33) koji je jutros u KCCG podlegao povredama od posljedica ranjavanja.
Službenici Uprave policije intenzivno rade na rasvjetljavanju tragičnog događaja. 
 
2
Dva maloljetnika privedena nadležnom državnom tužiocu
Počinili - razbojništvo i tešku krađu!
Službenici Uprave policije u Podgorici rasvijetlili razbojništvo i tešku krađu. Dva maloljetnika su lišena slobode i privedena nadležnom državnom tužiocu za maloljetnike.
Slobode su lišeni E.H. i S.B. iz Podgorice zbog sumnje da su počinili krivično djelo razbojništo, dok se E.H. na teret stavja i krivično djelo teška krađa.  
 
2
Maloljetnik uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu
Podmetnuo požar - na teretnom vagonu!
    Službenici Uprave policije u Podgorici lišili su slobode maloljetno osobu osumnjičenu da je podmetnula požar na teretnom vagonu na štetu akcionarskog društva „Montecargo“ Podgorica.  
 
1
Policija u Podgorici privela pet osoba zbog narušavanja javnog reda i mira
Ometali kontrolu - vrijeđali policiju!
          Policija u Podgorici privela pet lica zbog narušavanja javnog reda i mira.
Službenici Uprave policije su danas u ulici Novaka Miloševa radi kontrole zaustavili vozilo kojim je upravljao R.J. a kojom prilikom je lice odbilo da se izvrši kontrola stvari koje je prevozilo u vozilu.
Prilikom kontrole došao je M.M. koji je protestvovao zbog kontrole policijskih službenika i nije dozvolio da se vozilo pomjeri sa kolovoza.
R.J. je doveden u službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica.  
 
1
Podgorica dobila prvu javnu punionicu za električne automobile
Do kraja godine - 11 širom Crne Gore!
             - Prva javna punionica za električne automobile, podstaćiće dalji razvoj mreže punionica u Crnoj Gori. Do kraja oktobra još dvije punionice biće instalirane u Podogrici, a do kraja godine ukupno jedanaest širom Crne Gore. Lako dostupna infrastruktura za punjenje je preduslov za prelaz na električna vozila, budući da su elektrifikacija i rješenja za e-mobilnost ključni faktori za smanjenje emisije CO2 - istakla je stalna predstavnica UNDP u Crnoj Gori Daniela Gašparikova povodom današnjeg puštanja u rad prve javnae punionice za električne automobile. 
 
1
Glavni grad Podgorica pokrenuo kampanju „Kesa je više previše“
Podijeljeni besplatni cegeri!
- Ono što je cilj Glavnog grada – jeste da ove akcije sprovodimo redovno. Vidjeli ste da se na cegerima nalazi logo našeg nedavno održanog Podgoričkog proljećnog Pazara i upravo to je i zamisao, da besplatno dijelimo cegere na kojima će se nalaziti logo maanifestacija i projekata Glavnog grada. Ova kampanja će se upravo tako i finansirati , dakle, iz sredstava koja se izdvajaju za promovisanje naših projekata - istakla je zamjenica gradonačelnika dr Slađana Vujačić jutros na na zelenoj pijaci TC „Pobrežje“, gdje je Glavni grad Podgorica pokrenuo kampanju „Kesa je više previše“ - podijeljeni su besplatni cegeri kako bi podstakli naše sugrađane da naprave prvi, veliki korak, koji će u krajnjem imati za cilj podizanje svijesti o štetnom uticaju plastičnih kesa. 
 
1
Službenici policije lišili slobode V.B. (31)
"Interesantnom" oduzeta - dva pištolja!
    Službenici Uprave policije su u Podgorici lišili slobode bezbjednosno interesantno lice V.B. (31).
Naime, policija je, na osnovu prethodno pribavljene naredbe nadležnog sudije za istagu, izvršilia pretres prostorija koje koristi V.B.  
 
1
Rukometašice "Budućnosti" sjutra startuju u regionalnom takmičenju protiv "Jagodine" i "Podravke"
Na pripremama - savladale i "Krim"!
       Pobjedom protiv "Krima", - desetom, uz samo jedan poraz u pripremnom periodu, rukometašice "Budućnosti" dočekuju sjutrašnji start u regionalnom takmičenju. "Plave" će sjutra odigrati prve takmičarske mečeve u novoj sezoni - u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru, od 10 igraće protiv "Jagodine", dok će od 18 odmjeriti snage protiv "Podravke".
U duelu protiv slovenačkog šampiona 34:25 (21:13) koji se takođe, priprema za početak Lige šampiona, Jovanka Radičević i Majda Mehmedović bile su najefikasnije sa po devet golova. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|