Brze Cinjenice - Grad

1
Lišen slobode I.R. (36) iz Podgorice
Upadao maskiran - na pumpe!
       Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, Stanice kriminalističke policije za suzbijanje imovinskog kriminaliteta, su lišili slobode I.R. (36) iz Podgorice, zbog sumnje da je izvršio dva krivična djela – razbojništvo i razbojnička krađa u pokušaju, a na štetu zaposlenih i benzinske pumpe „Eko petrol“ u Ulici 4. Jula i u ulici Radoja Dakića u Podgorici.
 
 
1
U Podgorici rasvijetljeno 19 krivičnih djela iz oblasti suzbijanja imovinskog kriminaliteta
Maloljetnik počinio - 16 teških krađa!
       Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica, Stanice kriminalističke policije za suzbijanje imovininskog kriminaliteta, juče su lišili slobode i državnom tužiocu za maloljetnike u ODT u Podgorici, uz poseban izvještaj, priveli A.E. (14) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da je počinio 16 krivičnih djela teška krađa u produženom trajanju.  
 
1
U rejonu Rikavca, blizu granice sa Albanijom
Zaplijenjena - dva džaka marihuane!
       Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi jutros su u reonu Rikavca, u blizini granice sa Republikom Albanijom, zaplijenili oko 51 kilogram marihuane. 
 
1
Tokom vikenda CB Podgorica prijavljen nestanak dvoje djece
Djevojčica nađena - dječak se vratio!
    - I dječak (16) čiji je nestanak juče prijavljen pronađen je. On se danas vratio kući. O njegovom povratku roditelji nisu obavijestili policiju. Policijski službenici su došli do tog operativnog podatka a u kontaktu sa majkom koji je potom uslijedio potvrđeno je da se dječak vratio. Djevojčica je u međuvremenu nađena - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
0
Niz ljetnjih ponoćnih koncerata klasične muzike biće krunisan sjutra
U hangaru - humanitarni gala koncert!
Niz ljetnjih ponoćnih koncerata klasične muzike krunisaće humanitarnim gala koncertom, koji će sjutra od 21 biti održan u Hangaru Sportskog aerodorma na Ćemovskom polju. Posjetioci će imati priliku da prvi put čuju Crnogorski orkestar mladih talentovanih muzičara na čelu sa Igorom Pejovićem.
   Ulaz je besplatan, a mjesto je moguće rezervisati na 067 555 715. 
 
0
U naselju Donja Gorica, u Podgorici
Pas otrovan - u dvorištu?!
       - Centru bezbjednosti Podgorica danas je podnijeta prijava od vlasnice uginulog psa, a u vezi sa njihovim sumnjama da je pas otrovan prije četiri dana u njihovom dvorištu u naselju Donja Gorica u Podgorici - saopštila je Uprava policije Crne Gore povodom snimka na kojem je prikazan slučaj, kako se sumnja, trovanja psa, a koji se desio u naselju Donja Gorica u Podgorici.
 
 
0
U mjestu Miljac
Zaplijenjeno oko - 50 kilograma marihuane!
       Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi danas su u mjestu Miljac, u blizini granice sa Republikom Albanijom, zaplijenili oko 51 kilogram marihuane.
 
 
0
Predsjednik Savjeta Mitropolije Crnogorske pravoslavne crkve reagovao na intervju mitropolita Amfilohija
Zbog novog zakona - direktno protiv ove države!
- Crkva koja je proglasila dvojicu zlikovaca iz Pljevalja proglasila za svoje svece, koja je kralja Milutina i slične takve ličnosti koje su ostavile duboke krvave tragove na ovim prostorima ne može da pretenduje da drži nekome predavanja o moralu. Sve što govore danas direktno je upereno protiv ove države, predstavlja antidržavnu organizaciju i ona, na koncu, zbog člana 59 novog zakona, čije je donošenje u toku - očekujemo ga u januaru sljedeće godine, a prijedlog tog zakona u devembru bi trebao na dnevnom redu skupštine - zbog takve situaciju pokrenuli su šitavu jednu kampanju koja se vodi na bezočan, brutalan, svirep način. Duboko je anticrnogorska i svakog onoga koji nije spreman da ratuje za interese Srbije, da se svađa sa svojim komšijama, da proizvodi ratove, krv i zlo na ovom prostoru nazivaju najgorim imenima - naglasio je predsjednik Savjeta Mitropolije Crnogorske pravoslavne crkve Stevo Vučinić, reagujući na intervju mitropolita Amfilohija.
 
 
0
Devetnaestogodišnji S.B. iz Podgorice lišen slobode
Silovanje prijavila - majka!
    Službenici Uprave policije MUP lišili su slobode S.B. (19) crnogorskog državljanina zbog postojanja osnovane sumnje da je na teritoriji naše države počinio krivično djelo silovanje na štetu sedamnestogodišnje osobe ženskog pola.
Slučaj policiji preksinoć oko 23,40 prijavila majka sedamnestogodišnje djevojčice kojom prilikom je podnijela prijavu protiv S.B. zbog silovanja.  
 
2
Na Starom aerodromu
Policija deaktivirala - eksplozivnu napravu!
Podgorička policija deaktivirala je eksplozivnu napravu pronađenu u stanu koji je navodno koristila bezbjednosno interesantna osoba Luka Bulatović, nezvanično saznaje RTCG. Dio zgrade u naselju Stari aerodrom, evakuisan je. Policija je privela Bulatovića.  
 
2
Rasvijetljeno šest teških krađa
Dvoje lišeno slobode!
    Službenici Uprave policije MUP- – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su šest krivičnih djela teška krađa i zbog sumnje da su ih počinili lišili su juče slobode dva lica, B.A. (21) i M.R. (33) iz Podgorice. B.A. se sumnjiči da je počinio pet krivičnih djela teška krađa i to tokom ovog mjeseca, dok se M.R. sumnjiči da je počinio jedno ovo krivično djelo prije dva mjeseca. 
 
2
Pojačana kontrola bezbjednosno interesantnih osoba
Oduzeto oko - pet kilograma marihuane!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, preduzimajući mjere i radnje u cilju pojačane kontrole bezbjednosno interesantnih lica na području Podgorice, pronašli i oduzeli oko pet kilograma marihuane. Dva lica su lišena slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.  
 
2
Od 14. do 20. jula policiija u Podgorici rasvijetlila četiri imovinska delikta
Troje lišeno slobode!
Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su od 14. do 20. jula rasvijetlili četiri imovinska delikta – razbojništvo, dvije teške krađe i krađu, i lišili slobode tri osobe zbog sumnje da su ih počinila - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
2
I ovog ljeta TO Podgorice i Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada organizuju manifestaciju „Ajmo na Moraču“
Od petka - na "Sastavke"!
    Četvrtu godinu zaredom, ovog puta sa ciljem dodatne promocije Sastavaka u kulturnom, tradicionalnom i istorijskom smislu, te u želji da se sugrađani vrate na moračke plaže koje su nekada bile tradicionalno mjesto okupljanja tokom ljeta, Turistička organizacija Podgorice i Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada od petka do 26. avgusta organizuje manifestaciju „Ajmo na Moraču“. 
 
2
Osumnjičenom F.B. (28) policija našla 21 komad električnih kapisli za aktiviranje eksploziva, dva GPS uređaja koji se koriste za praćenje kretanja, 11 magneta, 11 mobilnih telefona
Podgoričanin lišen slobode!
       Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su u sadejstvu sa službenicima Sektora kriminalističke policije, preduzimajući mjere i radnje u cilji kontrole bezbjednosno interesantnih lica i pronalaženja predmeta izvršenja krivičnih djela, pretresom pronašli i oduzeli električne kapisle za aktiviranje eksploziva, GPS uređaje, magnete, sredstva komunikacije, lap top, kokain i novac. Osumnjičeni je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.  
 
2
Tokom vikenda službenici CB Podgoica pojačano kontrolisali bezbednosno interesantne osobe
Oduzeli pištolj i municiju - u ilegalnom posjedu!
       Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su tokom vikenda, preduzimajući mjere i radnje u cilju pojačane kontrole bezbednosno interesantnih osoba na području Opštine Podgorica, kontrolom vozila pronašli i oduzeli pištolj i municiju u ilegalnom posjedu. Osumnjičeni je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.  
 
1
Službenici CB Podgorica asvijetlili tri krivična djela razbojništvo
Lišili slobode - četiri osobe!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili tri krivična djela razbojništvo i tom prilikom lišili slobode četiri osobe osumnjičena da su počinila ova krivična djela, od kojih je jedna maloljetna.  
 
0
Službenici CB Podgorica rasvijetlili jednu tešku krađu, 14 krivičnih djela teška krađa u produženom trajanju i dva krivična djela krađa
Slobode lišene - četiri osobe!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili su jedno krivično djelo teška krađa, 14 krivičnih djela teška krađa u produženom trajanju i dva krivična djela krađa. Tom prilikom službenici podgoričke policije lišli su slobode četiri osobe zbog sumnje da su počinila ova krivična djela.  
 
0
Rasvijetljeno razbojništvo počinjeno u kladionici
"Dobio" u "Olimpu" - na nož!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su razbojništvo počinjeno u martu ove godine i juče lišili slobode V.L. (18) iz Podgorice, zbog sumnje da je, zajedno sa maloljetnim M.T. iz Podgorice, počinio ovo krivično djelo na štetu radnice sportske kladionice „Olimp“. 
 
0
Konstinuisana Skupština Glavnog grada
Na čelu - ponovo Suhih!
Nekadašnji predsjednik podgoričke skupštine, Dr Đorđe Suhih iz "Socijaldemokrata" opet je izabran za predsjednika Skupštine Glavnog grada Podgorice, na današnjoj konstitutivnoj sjednici, na kojoj su verifikovani mandati novom sazivu odbornika u Skupštini. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|