Brze Cinjenice - Grad

3
Krivična prijava protiv policijskog službenika Ž.J. iz Podgorice za zloupotrebu službenog položaja
Poslije udesa - izmijenio zapisnik?!
- Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, u sadejstvu sa Sektorom policije opšte nadležnosti, danas su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju podnijeli krivičnu prijavu protiv policijskog službenika Ž.J. iz Podgorice, službenika Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.
Osnovano se sumnja da je Ž.J. zloupotrijebio svoja ovlašćenja čime je učesniku saobraćajne nezgode omogućio da pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od skoro 4.700 eura. 
 
3
Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosnosti Podgorica rasvijetlili tri imovinska delikta
Iza brave - četvoro!
- Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosnosti Podgorica rasvijetlili su tri imovinska delikta – razbojništvo, tešku krađu i krađu i zbog sumnje da su ih počinili lišili slobode četiri osobe - saopštila je Uprava policije Crne Gore.  
 
2
Kreativna radionica NVO "AUT" i Bowling cluba "Strike"
Djeca kreiraju - superheroje!
    Prva kreativna radionica "Ja superheroj" biće danas - u organizaciji NVO "AUT" i podrške domaćina Bowling cluba "Strike" i Mall of Montenegra - od 16 do 18 priređena u Bowling cluba Strike.
Prva u nizu radionica, čiji će rezultat biti izložba instalacija inspirisanih herojima koje će sama djeca stvoriti baziraće se na kreativnim aktivnostima (crtanje, pisanje, komunikacija, podsticanje kreativnog razmišljanja itd.) Ciljna grupa radionice su djeca od 8 do 12 godina.  
 
1
Podgoričanin J.K. (31) sproveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici
Pronašli mu - oružje i drogu!
- Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Sektora kriminalističke policije , u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica i u koordinaciji i po nalogu nadležnog tužioca, lišili su slobode i uz krivičnu prijavu na dalju nadležnost državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici sproveli J.K. (31) iz Podgorice, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. držanje oružja i eksplozivnih materija - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
1
Položen kamen-temeljac za izgradnju "Gradskog pozorišta"
Grad dobija teatar - za dvije godine!
          - Investicija je vrjedna 3 905 000 eura, zaključen je ugovor sa preduzećem „Cijevna commerce“, a rok za izgradnju je dvije godine. Objekat će biti na 4200 kvadrata, imaće dvije posebne etaže, prizemlje i tri sprata. U tom prostoru biće dvije scene – velika sa 250 mjesta i mala sa 150 mjesta. Objekat će biti prilagođen i ljudima sa posebnim potrebama i imaće sve sadržaje neophodne za funkcionisanje savremenog gradskog pozorišta - istakao je Srđan Raičević, direktor Agencije za izgradnju Podgorice, a gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović položio je danas kamen-temeljac za izgradnju "Gradskog pozorišta". 
 
0
Džak primjetili mještani Donjih Kokota i Šteka
Zaplijenjeno - 15 kilograma skanka!
   - Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge, preduzimajući kontinuirane aktivnosti na suzbijanju krijumčarenja i stavljanja u promet opojnih droga, juče su na području Podgorice zaplijenili oko 15 kilograma skanka, čime je prekinut još jedan lanac krijumčarenja ove opojne droge - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
0
Od sjutra do 16. nesvakidašnja manifestacija u šoping molu "Delta City"
“Vikend u Titogradu” - od 10 dana!
    Nesvakidašnja manifestacija – “Vikend u Titogradu”, koja će posjetiocima omogućiti da se nakratko vrate u stari Titograd, osjete mirise i ukuse nekadašnjih poslastičarnica, zavire u bioskop "Kino kultura" i da osjete duh “starih dobrih vremena” biće od sjutra do 16. organizovana u šoping molu "Delta City".
Jedinstvena izložba „Vikend u Titogradu“ osmišljena je da pokaže kako je izgledao život u glavnom gradu Crne Gore sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka, kroz svakodnevicu običnog čovjeka.  
 
0
Ministarstvo prosvjete raspisalo je Konkurs za dodjelu Državne nagrade za 2016.
Prijedlozi za "Oktoih" - do 15. novembra!
    Ministarstvo prosvjete raspisalo je Konkurs za dodjelu Državne nagrade „Oktoih“ za 2016. godinu. Prijedlozi kandidata za dobitnike Nagrade „Oktoih“ podnose se do 15. novembra 2016.  
 
3
Rasvijetljeno ubistvo u pokušaju početkom juna u Podgorici
Prijave protiv - troje osumnjičenih!
         - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, nakon intenzivnih mjera i radnji koje su sprovođene u prethodnom periodu, rasvijetlili su krivično djelo ubistvo u pokušaju koje je izvršeno početkom juna u Podgorici i identifikovali sve aktere ovog događaja. S tim u vezi, nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici su danas podnijeli krivičnu prijavu protiv tri osobe osumnjičene da su, na štetu jednog lica, izvršila ovo krivično djelo - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
2
I Crna Gora na listi Međunarodne organizacije za kafu - International Coffee Organization (ICO)
Praznik slave - ljubitelji kafe!
    Međunarodni dan kafe - 1.oktobar, koji se ove godine drugi put proslavlja širom svijeta, biće proslavljen programom u centralnom atrijumu šoping mola "Delta City".
Posjetioci "Delta City" sjutra i u subotu biće u prilici da uživaju u različitim vrstama svog omiljenog napitka koji će im na jednom mjestu predstaviti domaći i inostrani proizvođači i distributeri kafe, te da nauče detalje koje možda nijesu znali o kafi i kulturi ispijanja kafe.  
 
0
Policija lišila slobode L.N. (23) iz Podgorice
Osumnjičen za - podmetanje dva požara!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode L.N. (23) iz Podgorice, zbog sumnje da je u dva odvojena događaja podmetnuo požar na automobilu i na objektu za tehnički pregled motornih vozila vlasništva sugrađanina C.Ž. 
 
2
U blizini granice sa Albanijom
Zaplijenjeo još - 15 kg skanka!
    - Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su sinoć u blizini granice sa Republikom Albanijom zaplijenili 15 kilograma skanka - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
2
Graična policija lišila slobode državljanina Republike Albanije A.V.(21)
Htio da unese - 60 kg skanka!
       - Službenici Uprave policije MUP – Sektora granične policije danas, na području Podgorice u blizini granice sa Albanijom, lišili su slobode jednu osobu zbog sumnje da je iz Albanije u našu zemlju prokrijumčarilo oko 60 kilograma skanka - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
2
Podgorička policija lišila slobode Z.B, starog 61 godinu
Sa više hitaca - teško povrijedio dvoje!
         - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode Z.B, starog 61 godinu iz Podgorice, zbog sumnje da je danas popodne u naselju Donja Gorica upotrebom vatrenog oružja nanio povrede A.B. (57) i S.B. (86) - saopštila je Uprava policije Crne Gore.
 
 
1
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović o Sporazumu o demarkaciji granice između Crne Gore i Kosova
Ratifikaciju očekujemo - strpljivo!
   - Apsolutno nikakvog uticaja nemaju na naše odnose, događanja u kosovskom parlamentu. Vi znate da smo mi ratifikovali taj Sporazum. Kada će ga ratifikovati Kosovo stvar je njihovih unutrašnjih odnosa. Mi sa strpljenjem očekujemo ratifikaciju. Vi znate da je taj Sporazum potpisan u Beču, da je dobio podršku EU i američke administracije u ekspertskoj ocjeni. Stvar je unutrašnja Kosova kada će ga ratifikovati. Nikakvog razloga nema za nervozu. Prema tome i mi to strpljivo očekujemo u onoj dinamici koja bude Kosovu odgovarala - odgovorio je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović novinarima na pitanje "da li će odlaganje potpisivanja ratifikacije Sporazuma o demarkacije granice između Crne Gore i Kosova uticati na odnose Prištine i Podgorice?". 
 
0
Zajedničko saopštenje Uprave policije i Uprave carina Crne Gore
Zaplijenili duvan - vrijedan hiljadu eura!
          - Službenici Uprave policije MUP i Uprave carina, obavljajući redovne aktivnosti na otkrivanju, sprečavanju i suzbijanju sive ekonomije, u mjestu Trgaja, opština Podgorica, zaplijenili su 303 pakovanja rezanog duvana vrijednosti oko 1 000 eura - zajedno su saopštile Uprava policijije i Uprava carina Crne Gore. 
 
0
U Turističkoj organizaciji Podgorice zadovoljni početkom manifestacije „Ajmo na Moraču 2016“
Na „Galebu“ - svježije i zabavnije!
             - U danima vikenda, sve do 21. avgusta, posjetioci plaže „Galeb“ uživaće u brojnim sportskim sadržajima (odbojka na pijesku, nogotenis, pikado, bago, šah), te u vožnji kajaka ili šlaufijadi, uz muziku, koju će za njih birati DJ Peđa i DJ Dražen - najavjuju iz Turističke organizaciji Podgorice, zadovoljni početkom manifestacije „Ajmo na Moraču 2016“. 
 
1
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore danas savladala Brazil i Japan na Međunarodnom turniru u Boru i
"Ajkule" u polufinalu - sa Srbijom!
       Poslije startnog poraza od Italije, vaterpolo reprezentacija Crne Gore danas je zailježila dvije pobjede i kao drugoplasirana u grupi "A" obezbijedila polufiale, koje će na Međunarodnom turniru u Boru sjutra igrati protiv Srbije - prvoplasirane u grupi "B".
Izabranici Vladimira Gojkovića jutros su savladali selekciju Brazila 9:8, a potom "ajkule" su lako izašle a kraj sa Japanom 12:6.  
 
2
Tradicija u "Delta City"
“Late Shoppig Night” otvara - sezonu popusta!
    Tradicionalni sezonski “Late Shoppig Night” biće sjutra održan u "Delta Cty" - popusti u radnjama kretaće se od 20 do 50 odsto i biće aktuelni tokom cijelog dana. Šoping-mol raditće produženo, do 24. Popust će biti aktuelan u više od 60 maloprodajnih objekata, a procenat popusta se može odnositi na cijeli asortiman ili pojedinačne artikle-
I ove godine manifestacija koja predstavlja uvod u period sezonskih sniženja biće humanitarna - svi posjetioci imati priliku da doniraju novac za malu Novljanku, jedanaestogodišnju Ivu Bijelić, koja boluje od tumora kostiju i koja, prema posljednjim preporukama doktora, liječenje mora da nastavi u Institutu Ricoli u Bolonji. 
 
0
Izložba dječijih radova “Kulturko na kulturnom događaju” od sjutra u KIC "Budo Tomović"
U postavci - nagrađeni radovi!
    Izložba dječjih radova “Kulturko na kulturnom događaju” biće sjutra od 19 otvorena u holu KIC "Budo Tomović". Postavku čine nagrađeni radovi djece uzrasta od 5 do 11 godina koji su priređeni povodom konkursa Culture Corner tima i KIC.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|