Brze Cinjenice - Grad

0
Ministri posjetili opštine pogođene zemljotresom
Što brže popisati - najugroženije!
       -Zemljotres je pričinio materijalnu štetu, ali za posljedicu nije imao ljudske žrtve ni povrijeđene. U ovom trenutku od naročitog je značaja da opštinske komisije u što kraćem roku naprave procjenu nastale štete, i da se u skladu sa tim, u koodinaciji sa Vladinom Komisijom za procjenu šteta nastalih od elementarnih nepogoda,definišu najurgentniji slučajevi, kako bi Vlada najhitnije reagovala - poručio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, koji je sa ministrom održivog razvoja i turizma Pavlom Radulovićem i ministrom rada i socijalnog staranja Kemalom Purišićem danas posjetio Berane, Andrijevicu, Gusinje i Plav - opštine pogođene zemljotresom.  
 
0
"Vodovod i kanalizacija" doo planira
Za seoske vodovode - preko pola miliona!
      - "Vodovod i kanalizacija" doo planira da ove godine uloži 545.000,00 eura u seoske vodovode na području Glavnog grada, u saradnji sa lokalnom zajednicom i Ministarstvom poljoprivrede. Planirana je izgradnja vodovodnih sistema na području Smokovca, Beri (III faza), Bratonožića (II faza), Lješanska Nahija, Koća, Pipera (Gole strane). Za vodosnabdijevanje Smokovca, predviđeno je 120.000,00 €, vodovod Beri, III faza 120.000,00 €, vodovod Bratonožići, II faza, koji obuhvata izgradnju vodovodne mreže i rezervoarskog prostora za pet sela: Pelev brijeg, Kisjelica, Vilac, Preljubovica, Zmijinac, 60.000,00 €, vodovod Lješanska nahija 100.000,00 €, vodovod Koći 65.000,00 €, vodovod Gole strane – Piperi 80.000,00 € - najavljuje PG biro. 
 
0
Početkom ove godine Glavni grad će dobiti dvije biciklističke rute
Za iskusnije - kučka i piperska!
- Početkom ove godine Glavni grad će dobiti dvije biciklističke rute ukupne dužine oko 30 kilometara. Kučka ruta je u dužini od petnaestak kilometara, od Doljana do Ubala, preko Donje i Gornje Vrbice te Donjeg i Gornjeg Meduna i Muzeja Marka Miljanova. 
 
3
Turistička organizacija Podgorice najavljuje bogat Novogodišnji program na Trgu nezavisnosti
Proslavu otvaraju - „Zvjezdice“!
- Novogodišnji program u Glavnom gradu počinje u sjutra u 12 sati, velikim Dječijim novogodišnjim koncertom. Naše mališanje zabavljaće hor „Zvjezdice“ i solisti, uz pratnju dječijih animatora Davora Dragojevića, Žarka Žabca i Šante Pante - najavljuje Turistička organizacija Podgorice.
U 21,30, nastupiće crnogorski bend „Neon“, dok će sugrađane i goste koji budu na Trgu nezavisnosti u Novu godinu uvesti najpopularniji hrvatski kantautor Toni Cetinski. 
 
2
Turistička organizacija Podgorice otvorila veliki Novogodišnji bazar na Trgu nezavisnosti
Tezge pune - ukusnog i ukrasnog!
- Tokom trajanja „Novogodišnjeg bazara“ prisutni će biti izlagači iz cijele Crne Gore, a sugrađani i posjetioci Podgorice, moći će da probaju i kupe razne organske proizvode, tradicionalne proizvode podgoričkog regiona, te da uljepšaju svoje domove ručno rađenim novogodišnjim ukrasima, suvenirima i predmetima ukrašenim dekupaž tehnikom - saopšteno je iz Turističke organizacije Podgorice, organizatora velikog Novogodišnjeg bazara, koji će - u čast obilježavanja „19. decembra - Dana obilježavanja rođendana grada“, te u susret novogodišnjim praznicima - na Trgu nezavisnosti biti otvoren do 29. 
 
2
Supružnici M.Š. (32) i N.Š. (37) sinoć lišeni slobode
U torbici krili - tri pištolja!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode bezbjednosno interesantnog M.Š. (32) i njegovu suprugu N.Š. (37) iz Podgorice, zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Oni su lišeni slobode juče oko 22,30 časova u ciljanoj akciji, a u sklopu pojačanih aktivnosti koje se preduzimaju na pronalasku nedozvoljenih stvari i predmeta. 
 
2
"Novogodišnji bazar" u The Capital Plaza
Na štandovima - ukrasi i rukotvorine!
Nastupom dječjeg hora "Zvjezdice" i druženjem sa Djeda Mrazom na štulama i monociklu sjutra u 12 počeće troodnevni "Novogodišnji bazar", koji Centar The Capital Plaza organizuje u saradnji sa Turističkom organizacijom Podgorice.
Do subote štandovi, koji će raditi od 12 do 19, svojom ponudom obradovaće sve posjetioce i omogućiće im da uživaju uz kupovinu uskrasa, raznih rukotvorina, poklona za svoje drage osobe u pretpraznične dane.
 
 
1
Lišen slobode I.R. (48) iz Podgorice osmnjičen za krivično djelo prevara
Oštetio "partnere" - za 11 000!
       - Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode I.R. (48) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivično djelo prevara na štetu više pravnih lica - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
1
Lišen slobode I.P. (29) iz Podgorice
"Pozajmio" kola - do bolnice!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili su krivično djelo oduzimanje vozila i tom prilikom lišili slobode I.P. (29) iz Podgorice.  
 
1
U susret Danu Glavnog grada, a u sklopu oblježavanja 110 godina od rođenja Petra Lubarde
Anastazija predstavlja - „Između dana i noći“!
Modna kolekcija „Između dana i noći“ - nazvana po čuvenoj Lubardinoj slici - Anastazije Miranović biće, u susret Danu Glavnog grada, a u sklopu oblježavanja 110 godina od rođenja Petra Lubarde, sjutra od 20 premijerno predstavljena u Modernoj galeriji Muzeja i galerija Podgorice.  
 
1
Poolicija lišila slobode bezbjednosno interesantnog M.V. (26) i M.R. (28) iz Podgorice
Pronašli im - razoran eksploziv!
          - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode bezbjednosno interesantnog M.V. (26) iz Podgorice i M.R. (28) iz Podgorice, kod kojih su sinoć u vozilu pronašli i oduzeli improvizovanu eksplozivnu napravu (IEN) velike razorne moći sa magnetom - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
1
Policija lišila slobode A.P. iz Podgorice
Oduzeto oko - kilogram marihuane!
Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge su danas, preduzimajući mjere i radnje u cilju subijanja ulične prodaje opojne droge, lišili slobode A.P. iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.  
 
1
Službenici CB Podgorica lišili slobode M.H. (47) iz Palestine, sa boravkom u Podgorici
Azilant ukrao - lap top i 40 eura!
Službenici CB Podgorica juče su lišili slobode M.H. (47) iz Palestine, sa boravkom u Podgorici u smještaju za azilante „Start II“, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa na štetu T.R. On je, kako se sumnja, u toku noći 02/03.decembra ušao u prodavnicu hrane za kućne ljubimce “Pet Shop Gaston“ u ulici Avda Međedovića, na kojoj ulazna vrata nisu bila zaključana, i otuđio lap top i 40 eura iz metalne kase.  
 
1
Žiri za dodjelu Nagrade ″19. decembar″ za 2017.
Nagrađeni - vatrogasci, Bokan i Kovačević!
          - Služba zaštite Glavnog grada (Vatrogasci Podgorice), za ostvarene rezultate u zaštiti života građana, njihove imovine i imovine Glavnog grada u velikim požarima, privrednik, vlasnik kompanije ″Voli″, Dragan Bokan za posebne zasluge u poslovanju i unaprjeđenju i podizanju kulture trgovine i , kompozitor i kantautor Slobodan M. Kovačević za izuzetan doprinos u muzičkom stvaralaštvu - dobitnici su Nagrade ″19. decembar″ za 2017.  
 
1
Dodijeljena priznanja najboljima u turizmu i ugostiteljstvu Glavnog grada Podgorica
Nagrađeni oni - koji su se izdvojili!
- Ove godine imali smo najteži zadatak do sada, da u ovakvoj konkurenciji izaberemo najbolje. Danas su nagrađeni oni koji su se iz reda najboljih na neki način izdvojili - naglasila je direktorica TO Podgorice Tatjana Popović na dodijeli priznanja najboljima u turizmu i ugostiteljstvu Glavnog grada Podgorica, koja im je u restoranu „21 MNE Urban Bistro“ uručio gradonačelnik Slavoljub Stijepović. 
 
1
Rasvijetljeno pet imovinskih delikata u Podgorici
Ukrao kola i - 806 metara kabla!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su pet imovinskih delikata i državnom tužiocu u ODT u Podgorici podnijeli poseban izvještaj, kao dopunu krivičnih prijava prethodno podnijetih po nepoznatom počiniocu, protiv S.A. (17), rođenog u Republici Italiji, nastanjenog u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio ova krivična djela. Radi se o četiri krivična djela teška krađa i jednom krivičnom djelu oduzimanje vozila.
Četiri krivična djela teška krađa izvršena su na štetu pravnog lica „Telekom Erikson“, dok je oduzimanje vozila izvršeno na štetu P.C. iz Podgorice. 
 
1
Lišen slobode B.P. (34) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio ubistvo u pokušaju
Izbo ženu - kuhinjskim nožem!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u kratkom roku rasvijetlili su krivično djelo ubistvo u pokušaju počinjeno na štetu V.T. i tom prilikom lišili slobode B.P. (34) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo. 
 
0
Policija kontrolisala u ugostiteljskom objektu „Stara kuća“ u naselju Zagorič
Lišen slobode - zbog "zbrojovke"!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, postupajući po operativnim podacima, lišili su slobode bezbjednosno interesantnu osobu zbog sumnje da je počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
 
 
0
U derbiju 18. kola Telekom 1.CFL "Budućnost" - "Sutjeska" 3:1 (3:1)
Šampion prekinuo - seriju lidera!
    Derbi 18. kola Telekom 1.CFL pripao je aktuelnom šampionu koji je ovom pobjedom prekinuo seriju lidera na tabeli i smanjio zaostatak za njim na 10 bodova.
   "Budućnost" - "Sutjeska" 3:1; "Rudar" - "Zeta" 0:0; "Grbalj" - "Mladost" 0:2; "Petrovac" - "Kom Eurozox" 0:1; "Dečić" - "Iskra" 3:1. 
 
0
Podgoričanin B.G. (33) lišen slobode zbog bacanja bombe u oktobru
Sumnje potvrdili - nalazi forenzičara!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode bezbjednosno interesantno lice B.G. (33) iz Podgorice zbog postojanja osnova sumnje da je u oktobru počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|