Brze Cinjenice - Grad

1
Službenici CB Podgorica lišili slobode T.M. (19) i E.U. (20), oba iz Republike Albanije, nastanjena u Podgorici
"Prodavao" mobilni - pokrali kupca!
Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili krivično djelo razbojništvo počinjeno posljednjeg dana prošle godine i tom prilikom lišili slobode dva lica zbog sumnje da su ga počinila.  
 
0
Policija lišila slobode S.K (36) iz Podgorice
"Interesantnog" odao - DNK!
    Službenici CB Podgorica su danas, u jednom restoranu u City kvartu u Podgorici, lišili slobode bezbjednosno interesantnog S.K (36) iz Podgorice, u čijoj je kući prije oko mjesec dana pronađen pištolj „VZOR50“ sa municijom. On je pronađen i lišen slobode nakon što analazom DNK vještačenja izvršenom u Forenzičkom centru potvrđena sumnja da je upravo on držao pištolj u ilegalnom posjedu. Njemu se na teret stavlja krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 
 
0
Danas oko 13,30 pucnjava ispred hotela „New Star“
Poslije svađe - pucao na dva brata!
       Službenici CB Podgorica su odmah nakon prijavljene upotrebe vatrenog oružja na štetu dva lica, koja se dogodila danas u Ulici Kralja Nikole u Podgorici, identifikovali lice za koje se sumnja da je počinilo ovo krivično djelo i policija za njim intenzivno traga.
Sumnja se da je ova osoba, čiji je identitet policiji poznat, danas 13,30 u Ulici Kralja Nikole, ispred hotela „New Star“, iz vatrenog oružja ispalilo hice u pravcu braće V.M. i V.M. i njihovog oca M.M. Po jedan hitac pogodio je u predjelu stopala braću V.M. i V.M. dok njihov otac M.M. nije povrijeđen. Nakon izvršenja krivičnog djela, ova osoba je pobjegla.  
 
0
Poslije sinoćnje pucnjave na Starom aerodromu, V.V.(50) lišen slobode
Hicima iz pištolja - ranio dvojicu!
       Pedesetogodišnji V.V. iz Podgorice, lišen slobode sinoć nedugo nakon ranjavanja dvije osobe, osumnjičen je za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.  
 
0
U eksploziji automobila u strogom centru Podgorice, koja se dogodila u 10,45, stradao muškarac
Cetinjanina detonacija - izbacila kroz prozor!
       U eksploziji automobila u strogom centru Podgorice, blizu Muzičke škole, u 10,45, eksplodiral je bomba postavljena ispod automobila, a od eksplozije stradala je jedna osoba.
Radio-televizija Crne Gore (RTCG) u policiji saznaje da je poginuo Cetinjanin Nikola Ćupić (34), te da je riječ "o bezbjednosno interesantnoj osobi".  
 
3
Renoviran sportski teren JU OŠ ,,Maksim Gorki“
Vraćamo djecu - na sportska igrališta!
         - Vlada Crne Gore odnosno Ministarstvo sporta i mladih uspješno realizovalo još jedan vrlo važan projekat iz oblasti sportske infrastrukture koji učenicima treba da omogući da se vrate na sportska igrališta i da se što više bave sportskim aktivnostima - istakao je ministar sporta Nikola Janović, koji je danas posjetio JU OŠ ,,Maksim Gorki“ u Podgorici gdje je zajedno sa direktoricom škole Snežanom Irić svečano otvorio renovirani školski sportski teren, čiju je rekonstrukciju finansijski podržalo Ministarstvo sporta i mladih.  
 
3
Policija rasvijetlila pet krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta
Ukrale iz stana - 30 hiljada eura!
       Policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su pet krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta – razbojničku krađu, dvije teške krađe, tešku krađu putem podstrekavanja i tešku krađu u pokušaju. Za izvršenje ovih krivičnih djela osumnjičeno je ukupno pet lica iz Podgorice, od kojih su tri muškog a dva ženskog pola. Od ovih pet lica četiri je lišeno slobode dok je protiv jednog lica nadležnom tužiocu u redovnom postupku podnijet posebni izvještaj kao dopuna krivične prijave. 
 
2
Podgorička "URA" reagovala povodom sječe stabala na prostoru kasarne “Morača“
Braniće svaki kvadrat - srca grada!
       - Naše ekipe i brojni građani će pratiti dalji razvoj situacije na prelijepom prostoru uz rijeku Moraču i bićemo spremni da branimo svaki kvadratni metar srca našeg grada - poručuje podgorička "URA", čiji su aktivisti danas zatekli desetak posječenih zdravih stabala na prostoru kasarne “Morača“. 
 
2
Službenici CB Podgorica podnijeli krivične prijave protiv maloljetnog M.M. (16) i D.K. (28)
Vlasnicima vraćeno - šest vozila!
       Službenici Centra bezbjednosti Podgorica podnijeli su krivične prijave nadležnom tužiocu protiv dva lica, zbog osnovane sumnje da su počinila tri krivična djela teška krađa i dva krivična djela falsifikovanje isprave. Prilikom rasvjetljavanja ovih krivičnih djela policijski službenici su pronašli i vlasnicima vratili šest vozila koja su, kako se sumnja, ova dva lica otuđila. 
 
2
Glavni grad započeo projekat “Podgorica na dva točka”
"Jedan točak" - plaća grad!
- Glavni grad je započeo projekat “Podgorica na dva točka” u okviru koga će se subvencionirati kupovina bicikala za građane. Budžetom za 2019. godinu predviđena su sredstva u iznosu od 10.000 eura kojima će se subvencionirati kupovina u iznosu od 50 procenata od cijene iznosa bicikla, odnosno u iznosu do stotinu eura - istakla je zamjenica gradonačelnika dr Slađana Vujaćić povodom početka projekta.
Javni poziv za podnošenje prijava za subvenciju kupovine bicikala, objavljen je danas i biće otvoren 15 dana, zaključno sa 8. februarom. 
 
2
Policija u Podgorici rasvijetlila razbojništvo i razbojničku krađu
Nožem na taksistu - boksom na prodavca!
    Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u kratkom roku rasvijetlili krivično djelo razbojništvo i krivično djelo razbojnička krađa. Četiri lica su lišena slobode zbog sumnje da su počinila navedena krivična djela. Lišili su slobode A.L. (19) i I.I. (17), oba iz Podgorce, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo na štetu D.I vozača jednog taksi udruženja. 
 
2
U akciji suzbijanja krijumčarenja marihuane jutros lišeni slobode M.Đ. (60) iz Podgorice, S.A. (37) iz BiH sa privremenim boravkom u Budvi
Zaplijenjeno - 240 kg skanka!
             Službenici Uprave policije – Sektora kriminalističke policije, Odsjeka za borbu protiv droge su u saradnji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu, a u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica i Posebnom jedinicom policije, realizovali višemjesečnu akciju „Čet“ (Chat). Ova akcija je bila usmjerena na suzbijanje krijumčarenja opojne droge marihuana iz Republike Albanije i Kosova u Crnu Goru, a koja je dalje krijumčarena u Republiku Srbiju i zemlje Zapadne Evrope. Tokom ove akcije podnijete su četiri krivične prijave protiv osam lica, dok je u predmetu, u četiri pojedinačne zaplene, oduzeto oko 240 kg opojne droge marihuana tipa skank.  
 
2
Službenici CB Podgorica rasvijetlili 11 krivičnih djela
Lišili slobode - petoro osumnjičenih!
Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući aktivnosti u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, rasvijetili 11 krivičnih djela i tom prilikom lišili slobode pet osoba osumnjičenih da su ta djela počinila.  
 
1
Službenici CB Podgorica lišili slobode četiri osobe
Oteli ga, tukli - i ucjenjivali!
       Službenici Centra bezbjednosti Podgorica u kratkom roku identifikovali su i lišili slobode četiri osobe za koja se sumnja da su počinila krivično djelo protivpravno lišenje slobode i krivično djelo zlostavljanje.
 
 
1
Policija u Podgorici oduzela oružje, municiju i mobilne telefone koji su služili za zaštićenu komunikaciji
Srodnici lišeni slobode!
          Policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica, postupajući shodno operativnim saznanjima, oduzeli su oružje, municiju i mobilne telefone koji su služili za kriptovanu komunikaciju. Dvije osobe lišene su slobode.
 
 
1
Lišen slobode A.Đ. (37) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio dva razbojništva
Taksiste pljačkao - "biber sprejom"!
    Policijski službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su u kratkom roku rasvijetlili dva razbojništva koja su počinjena juče i zbog sumnje da ih je počinio identifikovali i lišili slobode A.Đ. (37) iz Podgorice. On je, kako se sumnja, počinio dva razbojništva 10.01.2019. godine, prvo oko 00,10 a drugo oko 00,50 časova, i to na isti način tako što je, pretvarajući se da mu je potrebna usluga taksi vožnje, pozvao taksi vozila dvije različite taksi firme a potom je, kada je ušao u vozila, u oba slučaja, biber sprejom isprskao vozače po licu.  
 
1
"Demokratski front" organizuje doček Pravoslavne Nove godine
Dočeka na trgu - (ne)će biti?
- Ukupnoj javnosti, a na zadovoljstvo velikog broja građana i posjetilaca Podgorice i Crne Gore, poznato je da je na glavnom gradskom trgu ove godine organizovan Prvi podgorički pazar u okviru kojeg je priređen bogat tronedjeljni kulturno-zabavni program. U tu svhru je na Trgu nezavisnosti postavljen veliki broj objekata privremenog karaktera koji će u skladu sa rješenjima nadležnog organa Glavnog grada biti uklonjeni do 15. januara. S tim u vezi, na zahtjev "Demokratskog fronta" za postavljanje privremenih objekata na istoj lokaciji nije moguće pozitivno odgovoriti - saopšteno je iz Glavnog grada. 
 
0
Komunalni policajci Glavnog grada-Podgorice
Izdali 34 prekršajna naloga!
Komunalni policajci Glavnog grada-Podgorice, u skladu sa zakonski propisanim ovlašćenjima, u cilju sprečavanja mogućih posljedica izazavanih sniježnim padavinama, sprovodili komunalne nadzore na sankcionisanju subjekata nadzora koji su postupali suprotno odredbama Odluke o održavanju čistoće kojim je propisana obaveza pravnih i fizičkih lica u dijelu čišćenja snijega sa prilaznih puteva i staza koje koriste, posipanja odgovarajućim materijalom i čišćenja snijega, kao i posipanja trotoara odgovarajućim materijalom u slučaju poledice, ispred stambenih zgrada i uklanjanja snijega sa trotoara ispred poslovne prostorije i starajnj o posipanju trotoara odgovarajućim materijalom ispred objekata. 
 
0
Snijeg mobilisao gradske službe
Nadležni na terenu - od ponoći!
       - Ekipe gradskih preduzeća, kao nadležne gradske službe, na terenu su od ponoći, kako bi čistili snijeg i posipali mješavine soli i rizle na glavnim putnim pravacima, obilaznicama, bulevarima, gradskim saobraćajnicama, nadvožnjacima, podvožnjacima i mostovima. Svi raspoloživi kapaciteti stavljeni su u funkciju, kako u gradu ne bi bilo većih problema u funkcionisanju saobraćaja.
Ekipe gradskih preduzeća čistile su i nasipale pristupne puteve ispred važnijih institucija, a prioritet su bile zdravstvene i dežurne predškolske ustanove - saopštio je PG biro. 
 
0
Uhapšen H.G. (42) zbog pokušaja ubistva
Nožem na - suprugu!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode H.G. (42), nastanjenog u Podgorici, zbog sumnje da je na štetu svoje supruge počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|