Brze Cinjenice - Grad

2
Ogromno interesovanje za nedjeljnu utakmicu KK "Budućnosti Voli" - "Cedevita"
Navijači "okupirali" - šaltere "Morače"!
       Najvatreniji navijači KK "Budućnost Voli" pohrlili su na šaltere SC "Morača" ćim su otvoreni, da obezbijede ulaznicu za drugi polufinalni meč play-offa ABA lige, koji aktuelni šampion igra sa "Cedevitom" u nedjelju od 19.
Ulaznice po cijeni odpet, sedam i 10 eura biće prodavane i sjutra i u nedjelju od 12 do 19. Sudeći po interesovanju pristalica "Budućnosti Voli", posebno ohrabrenih izdanjem u Barseloni, "karta više" tražiće se već sjutra! 
 
2
Na inicijativu građana Podgorice sa Starog aerodroma, NVU "Kutak" pokrenulo projekat Urbana KULtura u Glavnom GRADu
Gradu udahnuti - dušu i ljepotu!
         - Ovom Urbanom KULturom a sa vašim potpisima možemo da se obratimo gradonačelniku Glavnog grada, tražimo podršku i zajedničkim snagama udahnemo dušu i ljepotu Ulice 5. proleterske brigade, sa željom da se ova inicijativa u budućnosti proširi i na ostale djelove grada - ukazuje Nevladino udruženje "Kutak", koje je na inicijativu građana Podgorice sa Starog aerodroma pokrenulo projekat Urbana KULtura u Glavnom GRADu (KUL GRAD). 
 
2
Uprava i zaposleni u Glavnom gradu podržavaju KK "Budućnost Voli"
Došli obučeni - plavo-bijelo!
          Uprava i zaposleni u Glavnom gradu – Podgorica danas su obučeni u plavo-bijele odjevne kombinacije, u znak podrške košarkašima Budućnost Volija koji večeras igraju u Zagrebu protiv Cedevite prvi meč polufinala regionalne ABA lige. Tako im poručuju "Naprijed Plavi!".  
 
1
Podgorička policija u kratkom roku rasvijetlila razbojništvo na štetu grčkog državljanina
Pretukli ga - i pokrali!
                Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica identifikovali su i lišili slobode lica osumnjičena da su na štetu grčkog državljanina A.L. počinila krivično djelo razbojništvo. Radi se o B.H. (17), E.H. (13), M.M. (14) i I.C. (18) iz Podgorice. 
 
1
U Podgorici lišena slobode bezbjednosno interesantna osoba kod koje je pronađen pištolj
Droga oduzeta - od 26 osoba!
             Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su tokom vikenda sproveli pojačane aktivnosti na području grada i prigradskih naselja, sa akcentorm na kontrolu bezbjednosno interesantnih osoba, a radi pronalaska oružja u ilegalnom posjedu i drugih nedozvoljenih stvari i predmeta. Tokom ovih pojačanih aktivnosti, službenici CB Podgorica su u ulici Stanka Dragojevića u Podgoric! A.B. (26) i D.M. (28) iz Podgorice. Ispod sjedišta suvozača, gdje je sjedio A.B, pronađen je i oduzet pištolj „CZ“ M 70, cal. 7m65 mm, obrušenog serijskog broja, sa okvirom od šest metaka, u ilegalnom posjedu. 
 
1
Službenici CB Podgorica lišili slobode T.S.K. (58) iz Bugarske
Pokrala ga - u Kliničkom centru!
Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili krivično djelo krađa i tom prilikom lišili slobode T.S.K. (58) iz Bugarske. 
 
1
Prvi "Dan reprezentacije Crne Gore" održan na Trgu nezavisnosti
Po uspjehu i medaljama - sportski fenomen!
             - S obzirom da je ovo prva godina obilježavanja Dana reprezentacija, s ponosom mogu da kažem da sam prezadovoljan brojem građana i djece koji su došli da isprate ovaj događaj. Ova manifestacija sa jedne strane ima za cilj jačanje kulta reprezentacije, kao i to da nas podsjeti na rezultate naših rerezentacija i reprezentativaca u proteklim godinama, jer kao država sa 600 hiljada ljudi smo sportski fenomen po broju medalja i uspjeha u sportu, a sa druge strane da našoj djeci, našim budućim sportistima ukažemo na to kolika je čast i privilegija braniti boje svoje države i nastupati pod zastavom svoje zemlje - istakao je ministar sporta i mladih Nikola Janović, koji je sa predsjednikom Vlade Crne Gore Duškom Markovićem posjetio sve punktove sportskih saveza na prvom "Danu reprezentacija Crne Gore", održanom danas na Trgu nezavisnosti.  
 
0
Policijski službenici lišili slobode D.J. (39) iz Podgorice
Za tri dana - četiri krađe!
       Policijski službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su četiri krivična djela razbojništvo koja su počinjena u Podgorici. Službenici CB Podgorica identifikovali su i zbog sumnje da je izvršio ova krivična djela lišili slobode D.J. (39) iz Podgorice.  
 
0
Službenici Uprave policije, CB Podgorica lišili slobode A.Lj. (36) iz Podgorice
Bio u grupi - za likvidaciju M.K.?!
             Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su u sadejstvu sa službenicima Sektora kriminalističke policije, a u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, u sklopu mjera i radnji koje se preduzimaju i koje su realizovane u rasvjetljavanju krivičnog djela teško ubistvo koje je počinjeno u Podgorici, 21. maja 2018., na štetu M.K, lišili slobode i tužiocu podnijeli izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv A.Lj. (36) iz Podgorice. On je osumnjičen za krivično djelo kriminalno udruživanje i krivično djelo teško ubistvo. 
 
0
Potpisan Sporazum o bratimljenju dva grada
Podgorica i Ankara - pobratimi!
- U prethodnom periodu postavljen je snažan temelj političke, ekonomske i kulturne saradnje između Crne Gore i Turske, kao i Podgorice i Ankare, o čemu svjedoči prisustvo velikog broja turskih privrednika u Podgorici, djelovanje turskog kulturnog centra Yunus Emre i Turske agencije za izgradnju i razvoj TIKA, te sve veći broj turskih turista u našem gradu. U tom smislu, današnje potpisivanje Sporazuma o bratimljenju glavnih gradova dvije države predstavlja osnov za dalje jačanje naših odnosa - izjavio je gradonačelnik dr Ivan Vuković koji je danas u Ankari sa vršiocem dužnosti gradonačelnika Ankare Ali Gokšin potpisao Sporazum o bratimljenju dva grada. 
 
0
Selektor vaterpolo "A" reprezentacije Crne Gore objavio spisak igrača za utakmicu sa Francuskom u Nikšiću
Najiskusniji dobili - odmor!
    - Spisak je bez nekoliko najiskusnijih igrača koji su godinama u selekciji. Obezbijedili smo plasman na završni turnir Evropa kupa, i zna se da sa druge pozicije idemo na Mađarsku u četvrtfinale. Tako da ova utakmica nema veliki rezultatski značaj. Ali, za našu reprezentaciju svaka utakmica je izazov - ukazao je Vladimir Gojković, selektor vaterpolo "A" reprezentacije Crne Gore, objavljujući spisak igrača za meč posljednjeg šestog kola grupe B evropskog dijela kvalifikacija za Svjetsku ligu koji "ajkule" u utorak igraju sa Francuskom u Nikšiću. 
 
0
Četvrti građanski protest "Odupri se - 97 000" na Trgu nezavisnosti
Bojkovati izbore - do ostavki!
          - Novi građanski zahtjevi upućeni su opoziciji, jer smatramo da je to jedini put za zajednički otpor i borbu za temeljnu promjenu sistema. Prema tome, tražimo da poslanici svih opozicionih političkih partija napuste Skupštinu Crne Gore. Takođe, tražimo da bojkotuju sve izbore dok građanski zahtjevi za ostavkama - do 15.- ne budu ispunjeni - ponavljajući zahtjeve iz proglasa - ostavke predsjednika Crne Gore, premijera, čelnika tužilaštva, ASK i javng servisa TV CG - naglasio je - Lazar Grubiša na večerašnjem, četvrtom građanskom protestu "Odupri se - 97 000" na Trgu nezavisnosti.
Protestanti su Ulicom slobode skandirali "Ostavke!" i "Milo, lopove!", a transparentima su poručivali "Mi smo zdravo tkivo!", "Ustani, odupri se!", "Domovina se brani protestima!". 
 
0
U 22. kolu T-kom Prve crnogorske fudbalske lige "Zeta" pobjedom u međusobnom duelu preuzela drugo mjesto od OFK "Titograda"
Remi šampiona - goleada pod Goricom!
Pobjedom u međusobnom duelu "Zeta" je pobjedom u međusobnom duelu preuzela drugo mjesto od OFK "Titograda" poslije 22. kola T-com1.CFL, [ampion je u Pljevljima osvojio samo bod, pa je "Budućnost", goleadom pod Goricom, smanjila zaostatak za liderom na minus pet bodova.
"Rudar" - "Sutjeska" 1:1; "Budućnost" - "Lovćen" 7:0; OFK "Titograd" - "Zeta" 0:2; "Petrovac" - "Mornar" 2:1; "Iskra" - "Grbalj" 1:1.
 
 
0
Zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina lišen sllobode H.M. (63)
Pronašli mu - hiljadu šteka!
Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode H.M. (63) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina. 
 
2
Krivična prijava protiv V.V. (37) i „Veletrans Co“ d.o.o. Podgorica
Utajom poreza - oštetili budžet?!
       Službenici Uprave policije – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Sektora kriminalističke policije, u okviru obavještajnog projekta „Evazija“, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu protiv V.V. (37) iz Podgorice, i pravnog lica „Veletrans Co“ d.o.o. Podgorica, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo utaja poreza i doprinosa.  
 
2
Jak vjetar najviše problema i štete izazvao lomljenjem grana, čak i čitavih stabala
Službe saniraju posljedice!
       - Ekipe gradskih preduzeća i nadležne gradske službe, na terenu su od ponoći i intenzivno rade na otklanjanju posljedica nevremena prouzrokovanih jakim vjetrom koji je u kasnim večernjim satima zadesio Podgoricu. Stoga su svi raspoloživi kapaciteti stavljeni u funkciju Operativnog štaba za vanredne situacije Glavnog grada koji koordinira planom aktivnosti i mjerama koje se kontinuirano sprovode kako u gradu ne bi bilo većih problema u funkcionisanju. U svim djelovima grada intenzivno se radi na sanaciji nastalih šteta i ublažavanju posljedica nevremena, čemu su posebno doprinijele i preventivne mjere koje su gradske službe i društva preuzele u susret nevremenu - saopštio je PG biro. 
 
2
Podgorička policija rasvijetlila aktiviranje eksplozivne naprave
Lišeno slobode - šest osoba!
             Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su danas, preduzimajući preventivno – represivne kriminalističke mjere i radnje u cilju otkrivanja i sprječavanja vršenja krivičnih djela aktiviranjem eksplozivnih naprava ili izazivanjem požara, kao i rasvjetljavanja krivičnih djela počinjenih u prethodnom periodu, izveli policijsku akciju.
U akciji je lišeno slobode šest osoba, a izvršeni su pretresi u dva grada na lokacijama koje koriste oni i njima bliske osobe.  
 
2
Službenici CB Podgorica rasvijetlili pet krivičnih djele krađa i jedno teška krađa
Ukrali kamion, kola - i bojlere!
    Službenici Centra bezbijednosti Podgorica su, preduzimajući aktivnosti na rasvijetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, rasvijetlili pet krivičnih djele krađa i jedno krivično djelo teška krađa. 
 
1
Poslije napada na ljekara u Urgentnom bloku Kliničkog centra
Nasilnom pacijentu - prekršajna prijava!
Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode lice osumnjičeno da je napalo ljekara na radnom mjestu, u Kliničkom centru – Urgentnom bloku.  
 
1
Podgorička policija lišila slobode P.M. (40)
Našli mu - automatsku i šest okvira!
Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su juče postupajući po saznanjima pronašli i oduzeli automatsku pušku, šest okvira i municiju u ilegalnom posjedu. Osumnjičeni je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|