Brze Cinjenice - Grad

1
Spomenik Josipu Brozu Titu postavljen u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog
Dodatno da osvijetli - orjentir!
- Danas, jedna nova Crna Gora, međunarodno priznata država i uvaženi član velike euroatlanske porodice, podiže spomenik Josipu Brozu Titu lišeni osjećaja jugonostalgije i neskloni idolatriji bilo koje vrste, to činimo kao izraz poštovanja za sve što je ovaj velikan svjetske istorije učinio za našu zemlju. Istovremeno, i još važnije od toga, činimo to kako bismo, u vrjednosnom smislu, dodatno osvijetlili orijentir za buduću izgradnju crnogorskog drustva, jer, ma kako ljudi interpretirali njegov ukupan politički ucinak, Josip Broz Tito bio je i ostao personifikacija antifasizma na ovim prostorima, antifasizma koji predstavlja jedini dovoljno snažan temelj građanske Crne Gore i dovoljno širok okvir za sve njene identitetske različitosti - napomenuo je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković prilikom otkrivanja spomenik Josipu Brozu Titu u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog. 
 
1
Svečanom sjednicom Skupštine Glavnog grada obilježen Dan oslobođenja Podgorice
Nastavićemo izgradnju - modernog grada!
          - Na temelju istorijskog nasljeđa koje objedinjuje bogatstvo identittetske različitosti i bezrezervnu prpadnost tradicija slobodarstva i antifašizma, nastavićemo, stoga, da izgrađujemo našu Podgoricu u skladu sa najboljim praksama upravljanja razvojem modernih gradova - naglasio je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković na svečanoj sjednici Skupštine Glavnog grada povodom Dana oslobođenja. 
 
1
Povodom Dana oslobođenja Podgorice, otvoren Centar kompetencija
Obukom i treninzima - protiv nezapošljenosti!
   - Ovo je lijepi način na koji obilježavamo naš praznik i veoma sam zadovoljan što smo za relativno kratko vrijeme zajedno sa našim prijateljima i partnerima iz Unije poslodavaca uspjeli da privedemo namjeni jedan ovakav objekat u centru grada, koji će služiti za obuke, treninge, organizaciju seminara, a sve u cilju ublažavanja posljedica jednog ozbiljnog problema sa kojim se i dalje suočavamo, a to je problem nedovoljne zapošljenosti u glavnom gardu – prije svega mladih, potom i žena, pripadnika romske populacije, i tako redom. Na ovaj način Glvni grad pokazuje veoma odgovoran odnos prema tom pitanju i demonstrira spremnost da se u kontinuitetu bavi poboljšanjem uslova života u Podgorici - ukazao je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, otvarajući danas Centar kompetencija. 
 
1
Otvorena rekonstruisana kuća Rista Stijovića u Sraroj varoši
Slavnom vajaru odat - djelić poštovanja!
    - Iako se Crna Gora mala, ona je, kao i njen glavni grad, iznjedrila veliki broj svjetski priznatih stvaralaca u svim oblastima, a pogotovo u umjetnosti i nauci. Među njima je, naravno, i ime slavnog vajara kome danas odajemo samo djelić poštovanja koje je zaslužio – Risto Stijović. Jer, složićete se da bi i veće države s ponosom isticale da su imale ovakve stvaraoce, one zahvaljujući čijim djelima bi stekli neprolaznu slavu - istakla je zamjenica gradonačelnika Podgorice dr Slađana Vujačić na otvaranju rekonstruisanog objekta rodne kuće Rista Stijovića. 
 
1
Službenici CB Podgorica podnijeli krivičnu prijavu protiv dvoje maloljetnika
Za tri dana - tri krivična djela!
          Službenici Uprave polcije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimjući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, u kratkom roku rasvijetlili tri krivična djela i tom prilikom protiv dva maloljetna lica podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku.  
 
1
U čast 19. decembra, Dana oslobođenja Podgorice
Zlatica dobila - višenamjenski dom!
               - Danas sa ponosom možemo da konstatujemo da smo dobili jedan savremen i funkcionalan višenamjenski dom u kome ćete mnogo jednostavnije i lakše nego do sada moći da ostvarujete svoje svakodnevne potrebe, prvenstveno kada je riječ o onim najvažnijim – zdravstvenim - naglasio je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, otvarajući danas, uoči Dana oslobođenja Podgorice, višenamjenski dom na Zlatici u kojem će se nalaziti dom zdravlja, pošta, apoteka, prostorije za klub penzionera, kao i prostorije za udruženja građana.  
 
1
Poslije pucnjave od 11. decembra kod Kliničkog centra
Osumnjičeni uhvaćen - danas!
    Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući intenzivne mjere i radnje na rasvijetljavanju krivičnog djela koje je počinjeno 11. decembra upotrebom vatrenog oružja na štetu M.V. (36) iz Podgorice, identifikovali i danas lišili slobode R.J. (38) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.  
 
1
Nagrađeni najbolji na 36. konkursu „Biramo najbolje u turizmu i ugostiteljstvu"
Gradu dali - sadržaje koji nedostaju!
    - Podgorica nije isti grad kakva je bila prije deset ili petnaest godina, danas je to lijepi grad za život i sve više veoma atraktivna turistička destinacija. Mi smo kreirali okvir, a vi ste taj okvir popunjavali lijepim sadržajem koji u prethodnom periodu nedostajao Podgorici kako bi ona u punoj mjeri ličila na one lijepe evropske gradove u koje tako često odlazimo - naglasio je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković na svečanosti dodjele priznanja nagrađenima na 36. konkursu „Biramo najbolje u turizmu i ugostiteljstvu". 
 
1
Žiri za dodjelu Nagrade ″19. decembar″ za 2018.
Dobitnici - direktorica i košarkaš!
          Direktorica JU Gimnazija ″Slobodan Škerović″ Podgorica Zoja Bojanić – Lalović - za rezultate i pregalački rad u oblasti obrazovanja i vaspitanja i Nikola Ivanović, košarkaš KK ″Budućnost Voli″ i član reprezentacije Crne Gore, za ostvarene rezultate u sportu dobitnici su Nagrade ″19. decembar″ za 2018. - odlučio je danas Žiri za dodjelu Nagrade ″19. decembar″ za 2018.
Za ovogodišnje dodjeljivanje Nagrade ″19. decembar″ podnijeti su predlozi za 19 kandidata, od kojih je 15 ispunilo formalno – pravne uslove. 
 
0
"DF" organizovao protest zbog "neustavne policijske otmice Nebojše Medojevica i mogućeg zatvaranja Milana Kneževića"
Gorjeće od srijede - vatre slobode!
    - Ova zemlja je krenula stranputicom i to ide već duže. Ali, evo najnovijim odlukama takozvanih institucija i nasiljem, osjećamo i vidimo da idemo u ambis. Zato smo i obukli ove žute prsluke. Ovo je poruka da želimo da popravimo ovu zemlju. Oni posljednjih mjesec dana popravljaju Francusku i zaustavljaju odluke koje su na štetu njenih građana. Procentualno, noćas nas je ovdje više nego što ih je sinoć bilo u Parizu, što znači da možemo da proomijenimo Crnu Goru. Treba da budemo hrabri i uporni i da pozovemo sve da budu sa nama u srijedu Do srijede, kada je planiran "Premijerski sat", zapalićemo vatre slobode u čitavoj Crnoj Gori. U srijedu veče počinju protesti u svakom gradu, u svakom mjestu. Predvodiće ih naši poslanici. Svuda treba da se otvori ovaj proces i da se upale vatre slobode - poručio je jedan od lidera "DF" Andrija Mandić sa večerašnjeg skupa za odbranu Ustava i slobode, koji je organizovan zbog "neustavne policijske otmice Nebojše Medojevica i mogućeg zatvaranja Milana Kneževića".
Mandić je zatražio od Ustavnog suda da koliko sjutra riješi njihove žalbe, a protest je završenn "šetnjom upozorenja pored zarobljenih institucija".  
 
0
U mjestu Nabom, na granici sa Albanijom
Pronašli dva kila heroina!
Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su juče, postupajući na osnovu operativnih informacija, u mjestu Nabom, pronašli i zaplijenili oko 2,1 kilograma heroina. Crnogorska policija u saradnji sa službenicima granične policije Republike Albanije intenzivno radi na identifikaciji i lociranju lica koja su odbacila opojnu drogu.
Službenici OGB Tuzi su juče, odbačeni heroin pronašli u blizini granice sa Albanijom.  
 
0
“Dani izraelskog filma” u KIC "Budo Tomović"
Za početak - “Ispod ćutnje”!
       Priča o čovjeku koji shvata da više nikada neće biti ista osoba nakon traume koju je doživio u ratu “Ispod ćutnje” (2016) večeras od 20 u sali DODEST KIC "Budo Tomović" otvoriće "Dane izraelskog filma", reviju koju "srce kulture grada" organizuje sa Ambasadom Izraela u Beogradu.
U utorak publika će biti prilici da pogleda film reditelja Dana Volmana “Izraelska ljubavna priča” (2017). Za srijedu je planirana projekcija planirana je projekcija “Spasavajući Netu” (2016). Ulaz je besplatan. 
 
3
Rješenjima vanraspravnog krivičnog vijeća Višeg suda u Podgorici
Zatvor i - Kneževiću!
- Rješenjima vanraspravnog krivičnog vijeća Višeg suda u Podgorici, a nakon ukidanja prethodnog rješenja od strane Apelacionog suda Crne Gore, po razmatranju spisa predmeta, žalbenih navoda i ukidnih razloga, uvažene su žalbe Specijalnog državnog tužilaštva i preinačena rješenja sudije za istragu ovog suda, pa je svjedocima K.M. i M.N., jer su pred Specijalnim državnim tužilaštvom i nakon što su bili novčano kažnjeni rješenjima vanraspravnog krivičnog vijeća Višeg suda u Podgorici ponovo odbili da svjedoče u predmetima Specijalnog državnog tužilaštva, određeno stavljanje u zatvor - saopšteno je iz Višeg suda.
Medojević je uhapšen nakon sjednice Skupštine Crne Gore, oko ponoći i nalazi se u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, a Knežević se nalazi u parlamentu. 
 
2
Od sinoć ugašena svijetla ispred zgrade uprave Glavnog grada
U mraku zbog - Podgoričke skupštine|
- Na simboličan način želimo jasno da iskažemo odnos prema Podgoričkoj skupštini, događaju koji zasigurno predstavlja mračnu stranu crnogorske istorije. Podsjećamo, od 24-29. novembra 1918. godine, odlukama Velike narodne skupštine, Crna Gora je izgubila svoju državnost. Pripajanjem Crne Gore Srbiji, svrgavanjem dinastije Petrović-Njegoš, kao i pripremom gašenja autokefalne Crnogorske pravoslavne crkve, ime države CrneGore nestalo je sa mape evropskih zemalja - saopšteno je iz Glavnog grada, ispred čije su upravne zgrade sinoć ugašena svijetla i tako će ostati do četvrtka.  
 
2
Poslije sinoćnjeg ubistva V.K. na Starom aerodromu, policija intezivno traga za počiniocem
Zapaljeno vozilo - našli u Botunu!
          Policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica, zajedno sa službenicima Sektora kriminalističke policije, preduzimaju intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju ubistva V.K. (47) koje je sinoć počinjeno u Podgorici.
V.K. je lišen života iz vatrenog oružja oko 17,30 časova, u naselju Stari aerodrom, ispred UO „Level“. 
 
1
„Montenegro Pride 2018” održana danas u Podgorici
Povorka prošla - bez incidenata!
   - Preventivne policijske aktivnosti doprinijele su da ovaj skup prođe u mirnoj atmosferi, shodno planu organizatora. Službenici Uprave policije su sprovodili planske aktivnosti koje su obezbijedile stvaranje uslova za bezbjedno odvijanje ovog javnog okupljanja - saopštila je Uprava policije Crne Gore, ocjenjujući da je šesta Povorka ponosa „Montenegro Pride 2018”, koja je danas u Podgorici održana u organizaciji NVO „Queer Montenegro”, protekla bez incidenata.
Povorci ponosa prisustvovali su direktor Uprave policije Veselin Veljović i načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević.  
 
1
Službenici Uprave policije MUP – NCB Interpol Podgorica realizovali tri ekstradicije
Crnogorci uhvaćeni - u Holandiji!
Službenici Uprave policije MUP – NCB Interpol Podgorica realizovali tri ekstradicije. Osim toga dva lica koja se potražuju po međunarodnim potjernicama lišena su slobode na teritoriji Crne Gore, dok su dva lica koja potražuje NCB Interpol Podgorica lišena slobode u Holandiji.  
 
1
Policija u Podgorici danas lišila slobode još tri osobe
Oduzeta tri pištolja - heroin i skank!
       Policijski službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su juče, preuzimajući planske aktivnosti na kontroli bezbjednosno interesantnih lica i pronalasku droge i oružja u ilegalnom posjedu, lišili slobode tri osobe, procesuirali još tri i oduzeli im vatreno oružje, pištolj sa municijom, heroin, skank i dva startna pištolja.
 
 
1
Prva samostalna izložba slika Danila Novakovića u galeriji hotela "CentreVille"
Inspiracija u - snovima i emocijama!
               - Umjetnost i psihologija savršeno korespondiraju. U potpunosti se dopunjuju, i jedno drugo zaokružuju. Beskonačnu inspiraciju pronalazim u snovima, kao i u promatranju manifestacije sopstvenih emocija. Snove i emocije pretačem na platno i papir, najčešće akri ili kombinovanom tehnikom - ističe Danilo Novaković, student na magistarskom studiju psihologije, čija će prva samostalna izložba slika „Šifonjer“ od sjutra do 20. biti otvorena u galeriji hotela "CentreVille". 
 
1
Policija u Podgorici lišila slobode šest osoba
Pronađeni pištolj - kokain i marihuana!
Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su lišili slobode D.Š. (46) iz Podgorice koji se potraživao radi obezbjeđivanja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred Specijalnim državnim tužilaštvom u Podgorici zbog sumnje da je počinio KD stvaranje kriminalne organizacije i KD krijumčarenje. Osim toga slobode je lišen i M.B. (27) iz Podgorice koji se potraživao radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od dvije godine i četiri mjeseca zbog KD teška krađa i KD falsifikovanje isprave. Takođe, službenici podgoričke policije su pronašli F.B. (24) i B.Š. (21) koji su se potraživali po loklanim potragama. B.Š. se potraživao zbog izdržavanja kazne zatvora za KD razbojništvo. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|