Brze Cinjenice - Grad

3
Navijači "Lovćena" tvrde da im je M.Č. vozilom presjekao kolonu, a lider "DF" da su oni napali njih
Policija spriječila - teži incident!
- Prilikom prolaska ove kolone kroz raskrsnicu Ulice Stanka Dragojevića i Bulevara Ivana Crnojevića, M.Č, vozač vozila „Renault Influence“, podgoričkih registarskih oznaka, koje se kretalo iz pravca Ulice Vaka Đurovića, je presjekao svojim vozilom kolonu koja se zaustavila, a potom izašao iz vozila i navijačima rukom pokazao gest koji ih je isprovocirao - saopštila je Uprava policije Crne Gore o incidentu koji se desio uoči finalne utakmice Kupa Crne Gore, kada su navijači "Lovćena" htjeli da se obračunaju sa M.Č., koji je vozilom presjekao kolonu navijača i provocirao ih. 
 
2
Izvršeni pretresi, troje lišeno slobode
Zaplijenjeno preko - 5 kg marihuane!
       Službenici Centra bezbjednosti Podgorica – Stanice kriminalističke policije za borbu protiv droge, preduzimajući aktivnosti na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju zloupotrebe opojih droga, izvršili su pretrese stanova i drugih prostorija na dvije lokacije, zaplijenili više od pet kilograma marihuane i tablete ksalol i lišili slobode tri lica koja su drogu, kako se sumnja, nabavila i posjedovala radi daljeg stavljanja u promet.
U jednoj akciji Podgoričke policije slobode su lišeni I.S. (37) i E.J. (61) iz Podgorici, dok je u drugoj akciji slobode lišena T.M. (22) iz Podgorice. 
 
1
Odigrane druge polufinalne utakmice plej-ofa Erste super lige
"Budućnost" finalista - šampion igra majstoricu!
    Košarkaši "Budućnosti Voli" prvi su finalisti plej-ofa za titulu prvaka Erste super lige. Oni su večeras na Cetinju savladali "Lovćen" 89:84 i poslije 97:90 u "Morači", sa dvije pobjede obezbijedili su borbu za naslov prvaka.
U drugoj polufinalnoj utakmici"Sutjeska" je bila bolja od aktuelnog šampiona, "Mornara" 75:73 i izjednačila na 1:1, pa će drugi finalista biti poznat tek poslije majstorice.  
 
1
Državni sekretar u MUP i nacionalni koordinator za NATO na otvaranju Druge regionalne Cyber Security konferencije
Hibridne prijetnje - bezbjednosni izazov!
    - Jačanje nacionalne sajber bezbjednosti u kontekstu suprotstavljanja hibridnim prijetnjama na bazi uspostavljenih standarda NATO i EU na globalnom nivou od velikog je značaja za Crnu Goru, imajući u vidu da su hibridne prijetnje u fokusu ovih organizacija, kao i da su prepoznate kao jedan od bezbjednosnih izazova na nacionalnom nivou - poručio je državni sekretar u MUP i nacionalni koordinator za NATO Dragan Pejanović na otvaranju Druge regionalne Cyber Security konferencije u Podgorici. 
 
1
Policija u Podgorici rasvijetlila dvanaest krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminalieta
Procesuirali - šestoro osumnjičenih!
Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, rasvijetlili 12 krivičnih djela i tom prilikom procesuirali šestoro osumnjičenih. 
 
1
Policija lišila slobode A.R.(34)
Oduzeti pištolj i municija!
Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su, sprovodeći aktivnosti pojačane kontrole bezbjednosno interesantnih lica, pronašli i oduzeli pištolj i municiju u ilegalnom posjedu. Osumnjičeni je lišen slobode.  
 
1
Otvorene sportske igre – Susrete srednjih škola Podgorice i Skoplja
Jačaju veze - razvijaju sport!
       - Ovaj događaj je prilika da osnažimo veze između dva naroda, učvrstimo saradnju dva grada ali i podstaknemo razvoj sportskih disciplina. Najmlađi učesnici koji se danas predstavljaju ovđe, ambasadori su svojih zemalja. Ovakvim i sličnim manifestacijama, podstičemo đecu na druženje, sklapanje novih prijateljstava - istala je sekretarka za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica Ana Medigović, koja je danas,sa gradonačelnikom Skoplja Petrem Šilegovim otvorila sportske igre – Susrete srednjih škola Podgorice i Skoplja. 
 
1
Rasvijetljena dva krivična djela iz oblasti privrednog kriminaliteta
Jedan lišen slobode - prijave protiv dvoje!
Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela, rasvijetlili su dva krivična djela i to krivično djelo prevara i krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja. Jedna osoba lišena je slobode dok je protiv dvije podnijeta krivična prijava. 
 
1
Poslije pretresa, policija lišila slobode V.Z. (33) dok su spisi za D.V. (59) dostavljeni tužiocu
Oduzeti droga, novac - oružje, municija!
    Službenici Centra bezbjednosti Podgorica – Odjeljenja bezbjednosti kriminalističke policije su, u sadejstvu sa službenicima Posebne jedinice policije, uz prethodno pribavljenu naredbu sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici, izvršili pretrese stanova i drugih prostorija na tri lokacije koje na području Glavnog grada koriste bezbjednosno interesantna lica. Jedna osoba lišena je slobode. Za drugom spisi predmeta dostavljeni su tužiocu. Oduzeti su droga, novac, oružje, municija i sredstva komunikacije.  
 
1
Predstavljen programski koncept kulturnih događaja 2019
Kalendar doprinosi - promociji kulturne ponude!
   - Kalendar će doprinijeti promociji cjelokupne kulturne ponude. Kalendarom su obuhvaćeni sadržaji počev od "Podgoričkog proljećnog pazara", preko "Podgoričkog kulturnog ljeta", "Underhill Fest", "Džada Film Festa", Džez festival, "City groove Festivala", do kraja godine…- napomenula je sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport, Ana Medigović na press konferenciji na kojoj je predstavljen programski koncept kulturnih događaja 2019. 
 
1
I ženska i muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore počele pripreme za Igre malih zemalja
Obje selekcije - žele zlato!
- Danas se okupljamo, počinjemo pripreme, a skoro sve igračice su se odazvale, sve su došle raspoložene, sve su spremne. Malo nas je poremetila Tanjina povreda, ali iskreno se nadam da će do početka turnira i ona biti spremna. Iz razgovora sa igračicama znam da dolaze spremne da daju maksimum, prvo na pripremama, a onda i na turniru. Ovo je lijepa prilika za žensku odbojku da probamo da osvojimo zlato, mislim da po kvalitetu to zaslužujemo i nadam se da će sve proći u najboljem redu. Nadam se da će na pripremama sve djevojke biti zdrave i spremne, a da ćemo na Igrama malih zemalja napraviti dobar rezultat, što bi bio lijep uspjeh za žensku odbojku - naglasio je na današnjoj press konferenciji Nikola Masoničić, selektor najboljih odbojkašica Crne Gore, koje su danas počele pripreme za Igre malih zemalja, koje se od 27. maja do 1. juna održavaju u Crnoj Gori.
Istovremeno, pripreme je počela i muška "A" reprezentacija.  
 
1
Pozdravni govor predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića na otvaranju Crnogorskog paviljona na Venecijanskom bijenalu
Integracije vodimo kroz - ”zanimljivo vrijeme”!
       - Država Crna Gora, koja je na korak do članstva u Evropskoj uniji, svoje procese integracije vodi kroz isti svijet i ”zanimljivo vrijeme” kako to implicira pokretački slogan Venecijanskog bijenala – kroz društveni ambijent mnogostrukih izazova i neizvjesnosti. Imamo jasnu stratešku viziju o pripadnosti evropskim civilizacijskim vrijednostima, svjesni dragocjenosti našeg multikulturalnog identiteta. Vjerujemo u moć i snagu umjetničkog djelovanja koja definiše crnogorski autentični pečat pripadnosti evropskom kulturnom društvu različitosti, društvu slobode, mira i napretka.
Ovim riječima predsjednik Crne Gore Milo Đukanović zaključio je danas pozdravni govor na otvaranju Crnogorskog paviljona na Venecijanskom bijenalu, koji prenosimo inteegralno:  
 
1
Šef crnogorske diplomatije na ceremoniji obilježavanja Dana Evrope u Podgorici
Građani pokazuju da su - izabrali EU!
          - Crna Gora, koju zajednički gradimo na principima građanskog društva, svojom istorijom i kulturom, idealima pravde, jednakosti i slobode već odavno pripada Evropi. U procesu u kojem strpljivo radimo kako bismo dostigli standarde evropskog pravnog sistema i visoka načela vladavine prava - procesu evropske integracije, učestvuje cijelo naše društvo. Snažnom i ubjedljivo većinskom podrškom pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji, upravo građani pokazuju da je ovaj proces njihov izbor i put kojim žele da idu - istakao je šef crnogorske diplomatije profesor dr Srđan Darmanović na svečanoj ceremoniji obilježavanja Dana Evrope u Podgorici.  
 
1
Policija u Podgrici pronašla opojnu drogu i rasvijetlila razbojništvo
Našli mu skank - u stanu!
             Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pretresom pronašli i oduzeli skank i lišili slobode lice osumnjičeno za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje promet opojnih droga. Osim toga, službenici Centra bezbjendnosti Podgorica su rasvijetlili krivično djelo razbojništvo koje je počinjeno 03. maja i tom prilikom lišili slobode osumnjičenu osobu. 
 
1
U Podgorici rasvijetljeno osam krivičnih djela
Procesuirano - osam osumnjičenih!
Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, rasvijetlili su osam krivičnih djela za koja je nadležnim tužilaštvima procesuirano osam osumnjičenih! 
 
1
Započeta sanacija Krivog mosta i pješačke staze u Njegoševoj ulici
Dinamiku radova - određuje vrijeme!
       Privredno društvo Putevi Glavnog grada počelo je da izvodi radove na sanaciji Krivog mosta na kolovoznoj i trotoarskoj površini. Planirano je izvođenje radova u dijelu raskopavanja trotoarskih površina, zamjeni pohabanih betonskih ploča, rekonstrukciji šahti na postojećim instalacijama, zamjeni postojećih i ugradnji novih ivičnjaka, sanaciji postojećih betonskih ploča, uklanjanju strare i ugradnji nove ograde mosta, asfaltiranju trotoarskih površina, uklanjanju oštećenog i ugradnji novog asfalta na kolovoznoj površini. 
 
1
Zbog kvara na centrali
"Sistemu 48" privremeno - novi brojevi!
Zbog kvara na centrali, broj 080/081-081 koji građani koriste za prijavu komunalnog problema "Sistemu 48“, nije u funkciji.
- Molimo građane da SISTEM 48 pozivaju na brojeve: 020/482-052 i 020/482-082. - saopštio je PG BIRO
 
 
1
„Dan patišpanja“ u sklopu Podgoričkog proljećnog pazara
Biće slađenja - zabave i takmičenja!
    - Sugrađani i posjetioci grada biće u prilici da uživaju u ukusima i mirisima tradicionalnog kolača – patišpanja, nekada neizostavnog na trpezama naših baba. U zabavnom dijelu programa za najmlađe je organizovan koncert dječjeg ansambla KUD „Rumija“, dok će stariji uživati u zvucima kvarteta „Lanterna - najavljuje Turistička organizacija Glavnog grada Podgorice tradicionalnu manifestaciju „Dan patišpanja“, koju će - u sklopu Podgoričkog proljećnog pazara - sjutra od 17 organizovati na Trgu nezavisnosti. 
 
0
Otvoren Podgorički proljećni pazar
Obogatili i - prodaju i zabavu!
       - Ono što je novina na ovom parazu jeste sadržajniji kulturno umjetnički i zabavni program, ali i značajno bogatija ponuda u prodajnim objektima. Očekuju nas i brojne druge novine i sadržaji kao što je knjižara sa čitaonicom, zelena pijaca, igrališe za djecu, a u saradnji sa Filmskim centrom organizovaćemo prikazivanje filmova na otvorenom - ukazala je zamjenica gradonačelnika Podgorice dr Slađana Vujačić, koja je uključivanjem dekorativne rasvjete na Trgu nezavisnosti sinoć otvorila Podgorički proljećni pazar koji će trajati do 21. 
 
2
Službenici CB Podgorica pretresli lokacije koje koriste D.M., B.Z. i R.R., koji je lišen slobode
Oduzeti oružje, municija - droga i vozilo!
             Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući aktivnosti na osnovu operativnih saznanja, izvršili pretrese na četiri lokacije koje koriste tri lica. Pretresima je pronađeno i oduzeto oružje, municija, marihuana, vozilo i drugi predmeti.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|