Brze Cinjenice - Grad

2
Građanski pokret URA predstavio “Plan za Blok V i VI“
Izbrisali "Milenijum" i - naplatu parkinga!
       Izgradnja novih termoizolacionih fasada za sve stambene zgrade u Bloku V i VI, izgradnja zelenih krovova; brisanje solitera “Milenijum“ iz važeće planske dokumentacije Bloka V; ukidanje naplate parkinga; Ustupanje opštinskih poslovnih prostora mladim preduzetnicima i organizovanje mjesnih izbora i veće učešće građana u kreiranju lokalnih politika - predvidio je Građanski pokret URA, koji je danas - pod sloganom "Pravo na grad" - predstavio “Plan za Blok V i VI“. 
 
2
Lišien slobode M.L. (25) iz Podgorice
Poslije svađe - slomio mu vilicu!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica identifikovali su i lišili slobode M.L. (25) iz Podgorice koji je, kako se sumnja, prije šest dana u Podgorici, nakon verbalnog sukoba u vezi sa situacijom u saobraćaju, nanio V.M. (26) iz Podgorice tešku tjelesnu povredu odnosno prelom vilice.
 
 
1
Protiv M.K. (48) i R.O. (59) podnijete krivične prijave zbog zlupotrebe povjerenja
Pokretale postupke - bez znanja klijenta!
          Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su juče nadležnom tužiocu podnijeli dvije krivične prijave u redovnom postupku protiv M.K. (48) iz Podgorice i R.O. (59) iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile krivično djelo zlupotreba povjerenja.
 
 
1
Podgoričanin Z.Lj. (41) lišen slobode
U kolima - prijetio pištoljem!
       Službenici CB Podgorica juče oko 15 dobili su operativni podatak da se u jednom vozilu, u naselju Tološi, nalaze dvije osobe, te da jedna od njih navjerovatnije posjeduje vatreno oružje. Ka Tološima je odmah upućena policijska patrola koja je pronašla navedeno parkirano vozilo, podgoričkih registarskih oznaka, u kojem su se nalazili Z.Lj. (41) iz Podgorice na mjestu vozača i D.V. (41), takođe iz Podgorice, na mjestu suvozača. Policijski službenici saznali su da je Z.Lj. prije njihovog dolaska, kako se sumnja, držao uperen pištolj u pravcu D.V. 
 
1
Krivična prijava protiv d.o.o. “City Control Company” i protiv M.K. (47) iz Podgorice
Oštetili Budžet za- oko 31.800 eura!
       - Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su danas podnijeli nadležnom tužiocu krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv d.o.o. “City Control Company” i protiv M.K. (47) iz Podgorice kao odgovornog lica u ovom pravnom licu, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo utaja poreza i doprinosa - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
1
Policija rasvijetlila razbojništvo počinjeno u glavnom gradu
Oteo joj - zlatni lanac!
Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica u kratkom roku rasvijetlili su razbojništvo počinjeno 6. juna u glavnom gradu i identifikovali i juče lišili slobode B.R. (21) iz Podgorice. 
 
1
„Dani Srbije – Vidi Srbiju“ sjutra u "Delta City"
Pozivaju na odmor - i festivale!
Sa akcentom na letnje festivale – Beer Fest, EXIT, Guča, NIŠVILLE Jazz Festival i Nušićijada, odmor u prirodi tokom letnje sezone, kao i city break destinacije posjetiocima "Delta City" - u sklopu kampanje „Dani Srbije – Vidi Srbiju“ - od 15 d0 20 biće predstavljena turistička ponuda Srbije.
Pored Turističke organizacije Srbije, svoju ponudu predstaviće i turističke organizacije Beograda i Ivanjice, a TOS će organizovati nagradnu igru za posetioce. 
 
1
Policija lišila slobode A.P. (36) iz Podgorice zbog sumnje da se bavi prodajom droge
Našli mu - heroin!
       - Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge su, preduzimajući mjere i radnje na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju stavljanja u tzv. uličnu prodaju opojnih droga, lišili slobode jedno lice zbog osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - saopštila je Uprava policije Crne Gore.  
 
1
Dvadesetosmogodišnjakinja nestala prije dva dana
Nastavlja se - potraga za Almom!
Policija i građani danas nastavljaju potragu za Almom Kriještorac, dvadesetosmogodišnjakinjom koja je nestala prije dva dana.
Alma je visoka je oko 170 cm i ima dugu, smeđu kosu.
Ukoliko neko ima informaciju, potrebno je javiti se na broj 069 178 892, ili najbližoj stanici policije. 
 
0
Policija u Podgorici rasvijetlila 20 imovinskih delikata
Maloljetnik počinio - 19 teških krađa!
            - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su 20 imovinskih delikata. Oni su naime danas, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode E.A. (14) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio 19 krivičnih djela teška krađa i R.A. (35) iz Podgorice zbog sumnje da je počinila krivično djelo razbojništvo - saopštila je Uprava policije Crne Gore.  
 
0
Policija danas pretresla "Ladu" koji koristi D.K. (41) iz Podgorice
Oduzeli mu cigare - vrijedne 1 500 eura!
         - Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su danas podnijeli nadležnom tužiocu krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv jedne osobe zbog osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljena trgovina.
Službenici Odsjeka, postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici, danas su pretresli vozilo marke „Lada“ podgoričkih registarskih oznaka, kao i objekta u Golubovcima koji koristi D.K. (41) iz Podgorice. Tom prilikom, policijski službenici su pronašli i oduzeli veću količinu duvanskih proizvoda, i to 759 paklica cigareta različitih brendova čija se vrijednost procjenjuje na oko 1.500 eura. D.K. za oduzete duvanske proizvode nije posjedovao nikakvu dokumentaciju, a sumnja se da su bili namijenjeni daljoj prodaji.  
 
0
Turistička organizacija Glavnog grada Podgorice, Opština Golubovci i JP Nacionalni parkovi Crne Gore – NP Skadarsko jezero
Na Plavnici - „Dan krapa”!
    Turistička organizacija Glavnog grada Podgorice, Opština Golubovci i JP Nacionalni parkovi Crne Gore – NP Skadarsko jezero sjutra od 16 na Plavnici organizuju tradicionalnu manifestaciju „Dan krapa”.
Specijalni gosti biće vokalni sastav „Grlice“, Lazar Lazarević, Šćepan Stojanović i Danijel Alibabić.
Sav prihod od manifestacije koju TOP - u cilju isticanja kulturnih, ambijentalnih, tradicionalnih i turističkih vrijednosti i potencijala Skadarskog jezera, a ujedno i najave početka ljetnje turističke sezone - organizuje treću godinu zaredom, biće usmjeren u humanitarne svrhe. 
 
0
City Groove festival počinje večeras na "Stadionu malih sportova"
Bob Sinclar - od ponoći!
       Nastupom CULE "BeatAt Jo´es" večeras od 21 na "Stadionu malih sportova" počinje trodnevni City Groove festival. Antoine Clamaran nastupa u 22, a od ponoći startuje zvijezda ovogodišnjeg festivala Bob Sinclar.
Sjutra program otvara "Nightwak", a zabavu nastavljaju "Morcheeba" i Gibonni. Gosti u nedjelju biće "Highway", "Queen real tribute" i "Psihomodo pop". 
 
0
Tridesetsedmogodišnja M.P. iz Podgorice osumnjičena za otmicu
Otmičarka tražila - 11 hiljada!
               - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su otmicu počinjenu juče u Podgorici. Osumnjičena M.P. (37) iz Podgorice je u kratkom roku identifikovana i lišena slobode, dok je F.P. (58), državljanin Australije, pronađen i oslobođen. On u događaju nije zadobio povrede. Pronađeno je i njegovo vozilo, „VW Golf VII“, inostranih registarskih oznaka, koje je M.P. oduzela od njega, kao vid dodatnog pritiska na F.P. da joj preda 11.000 eura koje je od njega prethodno tražila kako bi ga oslobodila. Do primopredaje novca nije došlo - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
3
M.R. (39) iz Podgorice lišen slobode
Prijavljen zbog - ispaljenog hica!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode M.R. (39) iz Podgorice, nakon što su pretresom njegove kuće u Farmacima pronašli pištolj sa municijom u ilegalnom posjedu. 
 
2
Sat poslije ponoći policija lišila slobode D.L. (38) i I.V. (38) iz Podgorice
Oduzeli im - kokain i 9.500 eura!
- Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica danas su lišili slobode dvije osobe zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena prozvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
2
Prredsjednik Vlade Crne Gore razgovarao sa visokom predstavnicom EU
Opredjeljeni za EU - jače nego ikad!
      - Opredjeljenje Crne Gore za put ka Evropskoj uniji jače je nego ikad i da naša zemlja sada nastavlja proces evropskih integracija u drugačijem, jačem kapacitetu kao članica NATO - istakao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, koji se danas u Briselu sastao sa visokom predstavnicom Evropske unije za zajedničku vanjsku i bezbjednosnu politiku Federikom Mogerini. 
 
2
Podgorička policija oduzela dva pištolja od bezbjednosno interesantnih osoba
Spriječili sukob - dvoje lišili slobode!
- Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su juče lišili slobode dva bezbjednosno interesantna lica D.Č. (34) i M.J. (33), oba iz Podgorice, i protiv njih podnijeli krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
1
Selektor ženske omladinske WU19 fudbalske reprezentacije Crne Gore objavio spisak igračica za UEFA razvojni turnir u Bugarskoj
Hrvatice - prve protivnice!
       Hrvatice će biti prve protivnice ženske omladinske WU19 fudbalske reprezentacije Crne Gore na UEFA rayvojnom turniru, za koji je selektor Derviš Hadžiosmanović objavio spisak od 20 igračica.
Naša omladinska selekcija imaće priliku da tokom turnira - od 24. do 29. - odmjeri snage i sa vršnjakinjama iz Bugarske, Moldavije i Rumunije.  
 
1
Za porodice iz kampa "Konik"
Postavljen kamen-temeljac - za još 51 stan!
    Kamen-temeljac za izgradnju 51 stambene jedinice na Koniku za porodice iz istoimenog kampa postavili su danas ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, viceguvernerka Razvojne banke Savjeta Evrope Rose Maria Sanchez-Yebra Alonso, generalni direktor Direktorata za proširenje i susjedsku politiku Evropske Komisije Christian Danielsson i zamjenik gradonačelnika Glavnog grada Boris Mugoša. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|