Brze Cinjenice - Grad

0
Predsjednik Crne Gore odgovarao na pitanja novinara u Skoplju
Potvrdili imunitet - na sve pretenzije!
       - Potvrdili smo da imamo imunitet da se zaštitimo od pretenzija onih koji bi željeli da utiču na izbor našeg strateškog pravca razvoja. Podsjetiću da smo uoči referenduma o nezavisnosti uporno ponavljali da ne želimo da retuširamo istoriju nego želimo da opredijelimo budućnost i da preuzmemo upravljanje tom budućnošću i izvjesno je da će ta budućnost biti evropska i evroatlantska. Prema tome, nema nikakvih iznenađenja - Crna Gora se kreće onim putem koji je najavila još prije nego što je formalno ostvarila obnovu nezavisnosti. Kao što znamo, život teče ne samo kroz naše državne prostore, nego na mnogo širem planetarnom prostoru i na tom prostoru stanuju neke politike koje sa manje ili više prava, ali neke sa apsolutnim istorijskim pravom pretenduju da igraju ulogu globalnu faktora. Jedna od takvih politika je i Rusija - odgovorio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na pitanja novinara u Saakoplju. 
 
0
Službenici Uprave policije rasvijetlili podmetanje požara na vozilu u Tuzima
Osumnjičeni za paljenje - lišen slobode!
Efikasnim operativnim radom u kratkom roku službenici Uprave policije u Podgrici rasvijetlili su podmetanje požara na vozilu i lišiili slobode osumnjičenu osobu.
Policijski službenici lišili su slobode F.S. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti. On je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom državnom tužiocu.  
 
2
Zbog nedozvoljenog držanja oružja
"Interesantni" lišen slobode!
          Službenici Uprave policije lišili su slobode bezbjednosno intersantno lice D.M. (29) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 
 
2
Sinoć oko 23,15 došlo do pucnjave
Ranjeni podlegao povredama!
Sinoć oko 23,15 časova je u Podgorici u ulici Oktobarske revolucije došlo je do upotrebe vatrenog oružja od za sada nepoznatog lica na štetu B.V. (33) koji je jutros u KCCG podlegao povredama od posljedica ranjavanja.
Službenici Uprave policije intenzivno rade na rasvjetljavanju tragičnog događaja. 
 
2
Dva maloljetnika privedena nadležnom državnom tužiocu
Počinili - razbojništvo i tešku krađu!
Službenici Uprave policije u Podgorici rasvijetlili razbojništvo i tešku krađu. Dva maloljetnika su lišena slobode i privedena nadležnom državnom tužiocu za maloljetnike.
Slobode su lišeni E.H. i S.B. iz Podgorice zbog sumnje da su počinili krivično djelo razbojništo, dok se E.H. na teret stavja i krivično djelo teška krađa.  
 
2
Maloljetnik uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu
Podmetnuo požar - na teretnom vagonu!
    Službenici Uprave policije u Podgorici lišili su slobode maloljetno osobu osumnjičenu da je podmetnula požar na teretnom vagonu na štetu akcionarskog društva „Montecargo“ Podgorica.  
 
1
Policija u Podgorici privela pet osoba zbog narušavanja javnog reda i mira
Ometali kontrolu - vrijeđali policiju!
          Policija u Podgorici privela pet lica zbog narušavanja javnog reda i mira.
Službenici Uprave policije su danas u ulici Novaka Miloševa radi kontrole zaustavili vozilo kojim je upravljao R.J. a kojom prilikom je lice odbilo da se izvrši kontrola stvari koje je prevozilo u vozilu.
Prilikom kontrole došao je M.M. koji je protestvovao zbog kontrole policijskih službenika i nije dozvolio da se vozilo pomjeri sa kolovoza.
R.J. je doveden u službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica.  
 
1
Podgorica dobila prvu javnu punionicu za električne automobile
Do kraja godine - 11 širom Crne Gore!
             - Prva javna punionica za električne automobile, podstaćiće dalji razvoj mreže punionica u Crnoj Gori. Do kraja oktobra još dvije punionice biće instalirane u Podogrici, a do kraja godine ukupno jedanaest širom Crne Gore. Lako dostupna infrastruktura za punjenje je preduslov za prelaz na električna vozila, budući da su elektrifikacija i rješenja za e-mobilnost ključni faktori za smanjenje emisije CO2 - istakla je stalna predstavnica UNDP u Crnoj Gori Daniela Gašparikova povodom današnjeg puštanja u rad prve javnae punionice za električne automobile. 
 
1
Glavni grad Podgorica pokrenuo kampanju „Kesa je više previše“
Podijeljeni besplatni cegeri!
- Ono što je cilj Glavnog grada – jeste da ove akcije sprovodimo redovno. Vidjeli ste da se na cegerima nalazi logo našeg nedavno održanog Podgoričkog proljećnog Pazara i upravo to je i zamisao, da besplatno dijelimo cegere na kojima će se nalaziti logo maanifestacija i projekata Glavnog grada. Ova kampanja će se upravo tako i finansirati , dakle, iz sredstava koja se izdvajaju za promovisanje naših projekata - istakla je zamjenica gradonačelnika dr Slađana Vujačić jutros na na zelenoj pijaci TC „Pobrežje“, gdje je Glavni grad Podgorica pokrenuo kampanju „Kesa je više previše“ - podijeljeni su besplatni cegeri kako bi podstakli naše sugrađane da naprave prvi, veliki korak, koji će u krajnjem imati za cilj podizanje svijesti o štetnom uticaju plastičnih kesa. 
 
1
Službenici policije lišili slobode V.B. (31)
"Interesantnom" oduzeta - dva pištolja!
    Službenici Uprave policije su u Podgorici lišili slobode bezbjednosno interesantno lice V.B. (31).
Naime, policija je, na osnovu prethodno pribavljene naredbe nadležnog sudije za istagu, izvršilia pretres prostorija koje koristi V.B.  
 
1
Rukometašice "Budućnosti" sjutra startuju u regionalnom takmičenju protiv "Jagodine" i "Podravke"
Na pripremama - savladale i "Krim"!
       Pobjedom protiv "Krima", - desetom, uz samo jedan poraz u pripremnom periodu, rukometašice "Budućnosti" dočekuju sjutrašnji start u regionalnom takmičenju. "Plave" će sjutra odigrati prve takmičarske mečeve u novoj sezoni - u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru, od 10 igraće protiv "Jagodine", dok će od 18 odmjeriti snage protiv "Podravke".
U duelu protiv slovenačkog šampiona 34:25 (21:13) koji se takođe, priprema za početak Lige šampiona, Jovanka Radičević i Majda Mehmedović bile su najefikasnije sa po devet golova. 
 
1
Na inicijativu Službe glavnog gradskog arhitekte
Probno postavljaju - zaštitne stubiće!
       Gradsko preduzeće "Putevi", u saradnji sa preduzećem "Zelenilo", a na inicijativu Službe glavnog gradskog arhitekte, počelo je sa probnim postavljanjem zaštitno-ukrasnih stubića u družini od 50 metara na dvije lokacije – u Ulici Ivana Milutinovića kod Crnogorskog elektrodistributivnog sistema i na Bulevaru Ivana Crnojevića, kod Ambasade Republike Srbije. 
 
0
Podgorička policija uhapsila je N.Š.(45)
Prilikom kontrole - potegao pištolj!
Podgorička policija uhapsila je N.Š.(45) , nakon što je uperio revolver u policajce koji su ga zaustavili radi kontrole tokom vožnje u Bioču.  
 
0
U Staroj varoši
Poslije svađe - pretukao dvoje!
    Službenici Uprave policije u Podgorici lišili su slobode L.R. (27) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela teška tjelesna povreda na štetu dvije osobe. 
 
0
Službenici Centra bezbjednosti Podgorica lišili slobode N.V. (36)
Osumnjičen za aktiviranje - dva eksploziva!
Službenici Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode N.V. (36) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio dva krivična djela izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa dva krivčna djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija na štetu dvije osobe.  
 
3
Policija u Podgorici rasvijetlila dva razbojništva i još dva u pokušaju
Slobode lišene - tri maloljetne osobe!
       Službenici Uprave policije su u Pogorici rasvijetlili dva krivična djela razbojništvo i dva krivična djela razbojništvo u pokušaju. Sobode su lišena četiri lica od kojih su tri maloljetna.
policija je lišila slobode B.L. (16) zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo na štetu jednog lica. On je, kako se sumnja, fizički napao oštećenog i zadao mu više udaraca, nakon čega mu je otuđio novac. B.L. je sproveden u Istražni zatvor.  
 
2
U Podgorici rasvijetljena četiri djela iz oblasti požara eksplozija i havarija
Lišeni slobode zbog - šest krivičnih djela!
       Službenci Uprave policije su na teritoriji Podgorice, preduzimajući aktivnosti u cilju rasvijetljavanja više teških krivičnih djela iz oblasti požara, eksplozija i havarija počinjenih u prethodnom peridou, rasvijetlili četiri slučaja podmetanja požara i tom prilikom lišili slobode dva osumnjičena lica kojima se na teret stavlja šest krivičnih djela.
Zbog sumnje da su počinili šest krivičnih djela lišeni su slobode M.V. (21) i M.K. (21) iz Pogorice.  
 
1
Pretresom kuće u Podgorici
Pronađeni pištolj - municija i droga!
          Službenici Uprave policije u Podgorici su, postupajući shodno operativnim aktivnostima, u saradnji sa tužilaštvom, izveli akciju kontrole bezbjednosno interesantnih lica i izvršili pretres kuće u naselju Gornja Gorica u Podgorici koju koristi Z.P (36), u kojoj je osim Z.P. prilikom pretresa zatečeno još šest lica (M.E. (25), A.A. (21), A.R. (25), B.M. (27), M.P. (29) i D.K. (43). 
 
1
Glavni grad i Sekretarijat za socijalno staranje opredijelili su 125.000,00 eura
Prvacima dodjeljuju - besplatne udžbenike!
    Glavni grad i ove godine dodjeljuje besplatne komplete udžbenika za sve đake prvake u Podgorici.
Glavni grad i Sekretarijat za socijalno staranje opredijelili su i ove godine sredstva u iznosu od 125.000,00 eura za dodjelu besplatnih udžbenika podgoričkim prvacima. Dio sredstava će biti namijenjen za nabavku školskog pribora za osnovnoškolce slabijeg materijalnog stanja. 
 
3
Policija u Podgorici lišila slobode N.B. (29)
Bacio pištolj - pokušao bjekstvo!
             Policija u Podgorici lišila je slobode bezbjednosno interesantnu osobu, N.B. (29) koja je tokom kontrole pokušala bjekstvo, odbacivši od sebe pištolj koji je ilegalno nosila.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|