Brze Cinjenice - Grad

0
Policija rasvijetllila podmetanje požara na putničkom motornom vozilu, počinjeno prije skoro pet mjeseci
"BMW" polio benzinom - i zapalio!
       - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su podmetanje požara na putničkom motornom vozilu marke ,,BMW X6”, počinjeno prije skoro pet mjeseci u Podgorici, i zbog sumnje da je počinio ovaj delikt nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv Đ.B. (24) iz Podgorice - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
0
Službenici CB Podgorica rasvijetlili razbojništvo počinjeno prije mjesec dana
Sada traže - pomagača!
       - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su razbojništvo počinjeno prije mjesec dana u Podgorici i zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo danas lišili slobode S.M. (18) iz Podgorice.
Krivičnom prijavom obuhvaćen je i Đ.Š. (21) iz Bara koji se sumnjiči za isto krivično djelo počinjeno u saizvršilaštvu i koji se potražuje.
 
 
2
Krivična prijava protiv M.S.(28) zbog unošenja baklje na utakmicu "Budućnost" - "Sutjeska"
Vitlao bakljom - na "sjeveru"!
    - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode i danas državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu protiv M.S. (28) iz Podgorice, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu. Takođe, protiv maloljetnog L.B. (16) iz Podgorice podnijeta je prekršajna prijava iz Zakona o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
1
Potpredsjednik Vlade Crne Gore razgovarao sa ministrom vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske i o razgraničenju
Bilo kako - prijateljski, svakako!
       - Saglasili smo se da je najvažnije da o pitanju razgraničenja razgovaramo otvoreno, konstruktivno, u prijateljskoj atmosferi i na taj način trasiramo put rješenjima ovog pitanja. Vjerujem da će obje strane biti sklone da prihvate ono što je najpragmatičnije. Dakle, sjajno je ako to možemo riješiti bilateralno, ukoliko naši stavovi, ipak, budu nedovoljno podudarni, dogovorićemo se na koji način to pokrenuti na međunarodnim instancama, ali suština je da je i to vid prijateljskog rješenja ovog pitanja. To ne treba da nas opterećuje, već da nas motiviše da budemo što aktivniji, konstruktivniji, istovremeno, uzdržavajući se jednostranih poteza koji mogu narušiti taj konstruktivni ambijent – istakao je potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić poslije današnjeg susreta sa ministrom vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Mirom Kovačem. 
 
1
"Dani zdrave hrane" za vikend u šoping centru "Mall of Montenegro"
Na tezgama - zdravije i jeftinije!
          "Dane zdrave hrane", tradicionalnu manifestaciju, kompanija "Đoković" prirediće sjutra i prekosjutra u šoping centru "Mall of Montenegro".
- Kompanija "Đoković" potrudila se da se posjetiocima predstave, kako udruženja proizvođača, tako i pojedinci, iz svih krajeva Crne Gore, ali i uvoznici i distributeri zdrave hrane. Predviđeno je učešće više od 30 izlagača iz oblasti proizvodnje organske hrane, meda, maslina, mliječnih proizvoda, žitarica i bezglutenskih proizvoda - navodi se u saopštenju, a najavljeni su i sajamski popusti.
 
 
1
U polufinalnim duelima završnog turnira Kupa Crne Gore za košarkaše sastaće se "Ibar – Budućnost Voli" i "Mornar" – "Sutjeska"
Domaćin preuzima - ulogu favorita!
    - "Ibar" je napravio iznenađenje i eliminisao "Teodo". Ozbiljno ćemo prići tom meču. Uloga favorita pripada nama, ali cijenimo sve ono što su "Mornar" i "Sutjeska" napravili ove sezone. Preuzimamo ulogu favorita, daćemo sve od sebe da odbranimo trofej - istakao je Gavrilo Pajović, sportski direktor KK "Budoćnost Voli", poslije današnjeg žrijeba kojim je odlučeno da se u polufinalnim duelima završnog turnira Kupa Crne Gore za košarkaše - ovog vikenda u "Morači" - sastaju "Ibar – Budućnost Voli" i "Mornar" – "Sutjeska". 
 
1
Podgoričani B.I. i M.F. lišeni slobode
Oduzeli im - kokain i marihuanu!
- Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge, Grupa Podgorica, prethodnih dana, preduzimajući kontinuirane aktivnosti u cilju otkrivanja i sprječavanja stavljanja u promet opojnih droga na području Podgorice, lišili slobode B.I. (32) i M.F. (26) iz Podgorice i oduzeli kokain i stabljike marihuane. 
 
1
Ministar prosvjete Predrag Bošković i predsjednik Sindikata prosvjete Zvonko Pavićević potpisali danas Granski kolektivni ugovor za prosvjetu
Osnova zarada uvećana - za 5,5 odsto!
    - Napravili smo dobru polaznu osnovu koja treba da bude razvijena kroz ono što će se i na terenu dešavvati. Prije svega, mislim za sve zaposlene u prosvjeti, pogotovo ne koji rade u učionicama, da osjete poboljšanje svog standarda, koji je zahvaljujući predanom radu Sindikata prosvjete i nas u ministarstvu krenuo uzlaznom putanjom. Prije svega, kroz rješavanje značajnog broja stambenih pitanja, zatim kroz isplatu određenih davanja koja ni u prethodnom Kolektivnom ugovoru nijesu bila obavezna, ali smo smatrali našom obavezom da pomognemo da se standard zaposlenih u prosvjeti poveća. Zaštita njihovih prava je ovim kolektivnim ugovorom garantovana, sve što je bilo ddefinisano Opštim kolektivnim ugovorom pretočeno je u ovaj, a one specifičnosti na koje je prosvjeta naslonjena – drugačiji proces rada – definisano je ovim granskim ugovorom i nadam se da će to biti dobra polazna osnova za ono što zajednički treba da rade Sindikat i Ministarstvo prosvjete, a to je pobboljšanje standarda prosvjetnih radnika - istakao je ministar prosvjete Predrag Bošković, potpisujući sa predsjednikom Sindikata prosvjete Zvonkom Pavićevićem Granski kolektivni ugovor za prosvjetu, kojim je predviđeno povećanje osnove zarada prosvjetarima za 5,5 odsto. 
 
1
Ovog vikenda u "Delta City"
"Čokolada i vino" - treći put!
       Treće izdanje manifestacije "Čokolada i Vino" ovog vikenda u "Delta City" priređuje agencija "Memento marketing i komunikacije".
Ljubitelji čokoladnih proizvoda i vina i ove godine imaće priliku da u subotu i nedjelju odd 10 do 22 upoznaju ponudu proizvođača i distributera čokolade, čokoladnih prozvoda i vina, ali i da uživaju u pratećim sadržajima i degustiraju proizvode u terminima za degustaciju.  
 
1
Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Kancelarija UNDP u Crnoj Gori pozivaju građane da se u nedjelju priključe planetarnoj kampanji
Milijarda ustaje- plesom protiv nasilja!
- Zaplešimo zajedno 14. februara na trgu! - Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Kancelarija UNDP u Crnoj Gori pozivaju građane da se u nedjelju - u 12, na Trgu Republike u Podgorici - priključe planetarnoj kampanji Miljarda ustaje, koju je prije 15 godina pokrenula američka feministkinja, aktivistkinja, dramaturškinja, autorka "Vagininih monologa" Iv Ensler, organizujući akciju "V-day". 
 
0
Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica
Ispituju - paljenje vozila!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica rade na rasvjetljavanju okolnosti događaja u kojem je, u noći između 5. i 6. februara, na jednom od parkinga u naselju Blok V, nastao požar na vozilu BMW X5. 
 
0
NVO "sPAS" upozorava građane, naročito Podgorice
Novac prikuplja - lažni aktivista!
   - Nepoznati muškarac predstavlja kao aktivista NVO „sPas“ i prikuplja donacije za angažovanje advokata u vezi sa spaljivanjem psa na Gorici. Naime, u pitanju je lažno predstavljanje i dotični nije naš član - upozorava građane, naroćito Podgorice, NVO "sPAS". 
 
0
U sklopu međunarodne policijske akcije „Torpedo“, crnogorska policija oretreslo više osoba u Podgorici
Našli im - oružje i marihuanu!
- Pretresima, izvršenim shodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici a u koordinaciji i po nalogu ODT u Podgorici, u ilegalnom posjedu kod obrađivanih osoba na području Podgorice pronađena je jedna automatska puška AK-47 sa bajonetom, jedna lovačka puška MC 2112, dva pištolja marke Parabelum 9 mm i Sigsauer 9 mm, jedan karabin nepoznatog modela, određana količina municije za automatsko i poluautomatsko oružje i pištolje, kao i oko 22 kilograma opojne droge marihuana.
U Centar bezbjednosti Podgorica dovedeno je više osoba i u toku je kriminalistička obrada - saopštila je Uprava poliicije Crne Gore.
 
 
0
Četvrti Bazar crnogorskih proizvoda biće za vikend priređen u TC "Bazar"
Na tezgama - samo domaće!
    Poljoprivredni proizvodi, preparati, rakija, kafa, čajevi, razna bezalkoholna i alkoholna pića, organska hrana i ukrasni predmeti biće predstavljeni na 4. Bazaru crnogorskih proizvoda, koji će za vikend biti priređen u tržnom centru "Bazar". Pored izlagača, organizovanjem propratnih aktivnosti sajam će posjetiocima pružiti široku i kvalitetnu ponudu crnogorskih proizvoda.Radno vrijeme u subotu je od 8 do 22, a u nedjelju od 8 do 20. 
 
2
Uprava policije Crne Gore o "nestanku" S.M. iz Podgorice
Pobjegla od - nasilja supruga!
    - Službenici CB Podgorica postupili po prijavi supruga S.M. koji je prekjuče prijavio njen nestanak i zajedno sa kolegama iz ostalih ogranizacionih jedinica, preduzeli su mjere i radnje na pronalasku S.M. Ona je pronađena na području Bijelog Polja gdje se i sada nalazi. Od prijave nestanka S.M. nije napuštala niti pokušala da napusti teritoriju naše države. Ona je u CB Bijelo Polje podnijela prijavu protiv svog supruga za nasilje u porodici.
 
 
2
Policija lišila slobode devetnaestogodišnjeg S.C. iz Podgorice
Pronašli mu - drogu i municiju!
       Službenici Odsjeka za borbu protiv droge, Grupe Podgorica, zajedno sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica, lišili su slobode S.C. (19) iz Podgorice. Kod njega su, ličnim pregledom i kasnije pretresom kuće, pronašli i oduzeli oko 43 grama heroina, 70 grama skanka, 35 komada municije različitog kalibra, novac za koji se sumnja da je stečen prodajom droge i dvije vage za precizno mjerenje.
On je, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.  
 
2
U Kliničkom centru Srbije za crnogorske osiguranike povoljniji uslovi usluga Centra za gama nož
Već napravljena - lista čekanja!
Ministri zdravlja Crrne Gore i Srbije profesor dr Budimir Šegrt i dr Zlatibor Lončar danas su se dogovorili da građani Crne Gore pod povoljnim uslovima koriste usluge Centra za gama nož u Kliničkom centru Srbije.
Cijena ove procedure, kako je dogovoreno, za crnogorske osiguranike gotovo je upola jeftinija u odnosu na zdravstvene centre u Turskoj, u koje je Fond za zdravstveno osiguranje do sada upućivao naše pacijente. Budući da je u Kliničkom centru Srbije već napravljena lista čekanja za intervecije gama nožem, tokom današnjeg susreta je dogovoreno da crnogorski pacijenti imaju prioritet prilikom zakazivanja ove procedure.  
 
1
Zimsko izdanje "Sunčanih igrarija" 23. januara u "Delta City"
Za puzijadu - prijave od danas!
          Za "Sunčane igrarije", zimsko izdanje popularne dječije manifestacije "Dan Sunca", u toku koje će - 23. u "Delta City" - biti održana Sunčana Violeta puzijada, Sniježičanstveni maskenbal i brojni drugi zabavni sadržaji koji garantuju kvalitetnu cjelodnevnu zabavu za mališane prijavljivanje je počelo danas, a pravo učešća u najpopularnijem takmičenju za najmlađe imaju bebe koje još nijesu prohodale.  
 
1
Plesna škola „Sonrisa”
U toku upis - za tri kursa!
Plesna škola „Sonrisa” u Podgorici počinje upis za odrasle. U novoopremljenoj sali odrasli uče standardne, klasične, karipske i moderne plesove, uz instruktore koji su aktuelni dugogodišnji državni prvaci. U toku je upis novih članova za tri kursa: društveni plesovi, salsa i zumba - ističu iz ove plesne škole, uz apel "Dođite da plešemo!". 
 
0
NVO "sPAS" u kafe baru „Paleta“ organizuje četvrtu, u 2016. prvu humanitarnu žurku
Đuskaće za - njuškice!
          - Dođite da u duhu Božića đuskamo za njuškice - poziva NVO "sPAS", koja u četvrtak u kafe baru „Paleta“ organizuje četvrtu, u 2016. prvu „Žurkicu za njuškice".
Kao i do sada cijena ulaznice je 1 euro a posjetioci mogu na ulazu donirati hranu, staru garderobu, ljekove, ogrlice i slično z anapuštene i bezdomne životinje o kojima brine pomenuta organizacija.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|