Brze Cinjenice - Grad

1
Nevladino udruženje "Kutak" odlučilo je da Svjetski dan djeteta obilježi organizacijom humanitarnog događaja
"Kutak želja" za - djecu iz "1. juna"!
       Humanitarni događaj "Kutak želja" biće - povodom Svjetskog dana djeteta - priređen u petak od 17 do 20 u "Capital Plaza Centru".
Nevladino udruženje "Kutak" odlučilo je da Svjetski dan djeteta obilježi organizacijom humanitarnog događaja a u cilju prikupljanja novčanih sredstava za djecu iz JU "1. jun". Organizaciji događaja priključili su se Culture Corner tim (projekat finansiran od Glavnog grada - Podgorice) i Turistička organizacija Podgorica.  
 
1
Podgoričani Dž.O. i P.P. lišeni slobode
"Krčmili" drogu - po gradu!
    - Službenici Uprave policije MUP –Odsjeka za borbu protiv droge – Grupa Podgorica, preduzimajući aktivnosti u cilju sprječavanja i stavljanja u promet opojnih droga na teritoriji Opštine Podgorice, proteklih dana pronašli su i zaplijenili oko 243 grama skanka, 2 grama kokaina i 26 grama heroina i slobode lišili P.P. (24) i Dž.O. (34) iz Podgorice 
 
1
U četvrtak "Krug oko Korita"
Promovišu prvi - panoramski put!
    Promociju prvog panoramskog puta „Krug oko Korita“, koji se nalazi na teritoriji Glavnog grada Podgorice, Ministarstvo održivog razvoja i turizma priređuje prekosjutra, u sklopu projekta „Razvoj panoramskih puteva“.
Na panoramskom putu dužine 65 kilometara postavljena je turistička signalizacija i uredjena četiri vidikovca, kod spomenika Novaka Miloševa, Grlo sokolovo, Delaj i Bitke na Fundini. U sklopu projekta uradjen je i audio vodič za Muzej Marka Miljanova.  
 
1
Od 1.januara do 30. septembra Glavni grad bilježi značajan porast broja dolazaka i noćenja
Za devet mjeseci - nadmašili godinu!
- Broj dolazaka u Glavni grad od 1.januara do 30. septembra bio je 62.936, što je 19,52 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Ukupan broj dolazaka u 2014. bio je 52.656.
Za isto vrijeme broj noćenja iznosio je 131.492, što je 39,58 odsto više noćenja u odnosu na isti period prošle godine. Ukupan broj noćenja u 2014. godini iznosio je 94.202 - saopštila je Turistička organizacija Podgorice.  
 
0
Mitropolija crnogorsko-primorska o bombama pronađenim blizu Sabornog hrama u Podgorici
Odbijaju vezu - sa protestima!
          - Na prijavu jednog posjetioca Hrama, bombe je našao čuvar hrama, a policiju je o njihovom pronalasku obavijestio jedan od sveštenika koji služe pri Hramu. Eksplozivne naprave nalazile su se na javnom parkingu iza Hrama, prema bivšoj "Maloj pijaci". Smatramo neprimjerenim da se pronalazak ovih naprava na bilo koji način dovodi u vezu sa protestima od prije 10 dana - saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska povodom dvije ručne bombe M-75 koje su pronađene u blizini Sabornog hrama u Podgorici.  
 
2
Povodom konkursa za idejno i umjetničko rješenje spomenika vojvodi Mirku Petroviću
Izabran rad - Dimitrija Popovića!
- Rad umjetnika Dimitrija Popovića odabran za idejno i umjetničko rješenje spomenika vojvodi Mirku Petroviću.
Povodom konkursa koji je raspisao Glavni grad – Podgorica čiji predmet je bilo idejno i umjetničko rješenje spomenika Velikom vojvodi Mirku Petroviću (1820-1867) i crnogorskim junacima, učesnicima oslobodilačkih ratova 1853, 1858, 1862, 1876-1878 godine, gradonačelnik Glavnog grada – Podgorice imenovao je Stručnu komisiju koja je to - kao i da se druga i treća nagrada ne dodijele - jednoglasno odlučila - saopštio je Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada.
 
 
2
Portal Slobodatražiljude.me
Uhapšen Andrija Mandić!
    - Član Predsjedništva Demokratskog fronta i lidera Nove srpske demokratije Andrija Mandić hapšen je, policija je brutalno razbila demonstracije ispred Skupštine Crne Gore, bacajući šok bombe i suzavce na narod. Policija je svoju akciju nastavila širom strogog centra Podgorice - javio je portal Slobodatražiljude.me.  
 
2
Crnogorski simfonijski orkestar večeras otvara sezonu
Na programu - Bah i Brams!
          Crnogorski simfonijski orkestar otvoriće sezonu večerašnjim koncertom - početak u 20 - u velikoj sali Crnogorskog narodnog pozorišta.
Pod dirigentskom palicom Grigorija Kraska, na programu su "Svita za orkestar br. 3" J. S. Baha, "D-dur, BWV 1068" i "Simfonija broj 1, c - mol, op. 68" J. Bramsa. 
 
1
Policija privela M.J. (36) iz Podgorice
Kamenovali prostorije - "Pink M"!
Brzom i efikasnom akcijom službenici Centra bezbjednosti Podgorica identifikovali i priveli M.J. (36) iz Podgorice, koji je, kako se sumnja, kamenovao prostorije TV PINK M u centru Podgorice, kojom prilikom je povrijeđena urednica u ovoj televiziji. 
 
1
Šesnaesti "Capital Plaza Fashion Connection"
Spajaju modu - vino i biznis turizam!
Spajanje mode sa turizma i isticanje vinskog i biznis turizma, kao dva prioritetna oblika turizma u Glavnom gradu, cilj je 16. "Capital Plaza Fashion Connection", koja će - pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Podgorice - u subotu i nedjelju biti održana na petom spratu diplomatske kule "The Capital Plaza", a u utorak u vinskom podrumu "Šipčanik".
Modni dogadjaj, čije je zaštitno lice svjetski poznata crnogorska manekenka Sandra Burić, uveličaće renomirani dizajneri iz regiona, a kreacije dizajnera svjetskih modnih kuća i brendova nosiće crnogorski manekeni. Priliku na modnoj pisti dobiće i najbolji polaznici 9. generacije škole manekena "Catwalk".  
 
1
Regionalna konferencija u hotelu "Ramada"
U fokusu - žensko pitanje!
    Pitanja koja su značajna za ženu, za njeno zdravlje i položaj u društvu - koji su faktori koji najviše ugrožavaju zdravlje žene, koliko jee ona danas odgovorna prema sebi, a koliko je prema njoj odgovorna zajednica, njena porodica, firma u kojoj radi, šira društvena zajednica? - tema su regionalne konferencije koju časopis "Ljepota&Zdravlje" i TV "Vijesti", danas - od 9 do 17 - organizuju u hotelu "Ramada". 
 
1
Na oglašavanje NVO „4 Life“ o lišavanju slobode B.B.reagovala Uprava policije Crne Gore
Privedeni glavom - razbio šoferšajbnu!
       - O događajima je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, koji se izjasnio da u odnosu na uvrede na račun policijskih službenika nema elemenata bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti već da se radi o prekršaju, te je B.B. shodno tome priveden Područnom organu za prekršaje zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu u miru - saopštila je Uprava policije Crne Gore o nedavnom lišavanju slobode B.B., a povodom oglašavanja NVO „4 Life“ koja je reagovala na tekst „Batine nakon pice na klupi“.
- Nadležne službe MUP će, u svakom slučaju, preduzeti aktivnosti iz svoje nadležnosti kako bi navodi B.B. o tome da su ga policijski službenici pretukli bili ispitani - stoji na kraaju saopštenja koje prenosimo integralno: 
 
1
Fudbalska "A" reprezentacija Crne Gore posljednju utakmicu u kvalifikacijama za EP odigraće u kombinovanom sastavu
Rusiji gostuju - "desetkovani"!
    Posljednju utakmicu u kvalifikacijama za EP, koja poslije poraza od Austrije nema rezultatskog značaja za nju, fudbalska "A" reprezentacija Crne Gore odigraće u kombinovanom sastavu.
"Desetkovani" povredama i kartonima. "hrabri sokoli" gostovaće Rusiji bez Poleksića, Baše, Jovetića, Tomaševića i kapitena Vučinića. Umjesto njih, selektor Brnović pozvao je golmana "Mladosti" Miletu Radulovića, tandem "Budućnosti" Luku Mirkovića i Rista Radunovića, Aleksandra Šofranca iz "Sutjeske" i Draška Božovića iz "Rudara".  
 
1
Organizatori protestnog skupa na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog spriječili intervenciju komunalnih inspektora
Stečeni uslovi - da zovu policiju!
       - Komunalni inspektori Glavnog grada su danas, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima i izdatim rješenjem, pokušali da uklone nelegalne objekte sa Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, koji svakodnevno prave velike probleme u funkcionisanju grada. U tome su fizički spriječeni od organizatora protesnog skupa, čime su se stekli uslovi za inoviranje zahtjeva prema Upravi policije za asistenciju prilikom uklanjanja nelegalnih objekata - saopštio je PG biro. 
 
0
Policija lišila slobode A.K. (24) iz Podgorice
Za deset minuta - bacio dvije bombe!
      - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, postupajući na osnovu operativnih saznanja i preduzimajući operativno – taktičke mjere i radnje, danas lišili su slobode A.K. (24) iz Podgorice, zbog sumnje da je jutros na dvije lokacije aktivirao dvije ručne bombe kojima je oštećenima nanio materijalnu štetu - saopštila je Uprava policije Crne Gore.
 
 
0
Tragedija u kancelariji javnog izvršitelja
Stradao - aktiviranjem bombe!
             Danas oko 11, u kancelariji javnog izvršitelja A.B, u ulici Vasa Raičkovića u Podgorici, E.M. (54) iz Podgorice aktivirao je ručnu bombu i tako sebi oduzeo život.
Policijski službenici uspjeli su da zaposlene bezbjedno izvedu iz kancelarije, ali uprkos pregovorima koje su sa njim vodile starješine CB Podgorica, E.M. odbijao je da preda bombu od koje je stradao.  
 
0
Za uklanjanje šatora iz Bulevara Svetog Petra Cetinjskog
Komunalna traži - novu asistenciju!
          - Komunalna policija Glavnog grada je upoznata sa rješenjem Uprave policije da zahtjev za asistenciju prilikom uklanjanja nelegalno postavljenih objekata na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog nije u skladu sa podzakonskim aktom Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, kojim se reguliše pružanje asistencije sa aspekta blagovremenosti i potpunosti. U skladu sa tim, Komunalna policija će podnijeti novi zahtjev za asistenciju - saopštio je danas PG biro. 
 
0
Komunalni inspektor Glavnog grada konstatovao da organizatori skupa nijesu postupili po rješenju
Za uklanjanje šatora - čekaju policiju!
       - Komunalni inspektor Glavnog grada, shodno izdatom rješenu o uklanjanju objekata sa Bulevara Svetog Petra Cetinjskog danas je izvršio inspekcijski nadzor i konstatovao da organizatori skupa nijesu postupili po rješenju. Shodno tome, komunalni inspektor će preduzeti dalje mjere i radnje u cilju sprovođenja izdatog rješenja i tražiti asistenciju pripadnika Uprave policije, u skladu sa Zakonom o opštem upravnom postupku i Zakonom o inspekcijskom nadzoru - saopštio je PG biro. 
 
0
Značajan porast turista u Glavnom gradu za privih osam mjeseci ove godine
Gosti više - i dolazili i noćili!
    - Uslijed uspjesne ljetnje turisticke sezone u Glavnom gradu, cemu je doprinio veliki broj manifestacija i koncerata odrzanih u Glavnom gradu i jaka turisticke promocije Glavnog grada na medjunarodnim sajmovima i svjetskim izlozbama, kroz promo materijal i pojacane servisne informacije na info punktovima, primjetan je i znacajan porast turista u Glavnom gradu za privih osam mjeseci ove godine u odnosu na prošlu - ističu u Turističkoj organizaciji Podgorice i ilustruju podacima - broj dolazaka 54.904 za 22,3 veći je nego za osam mjeseci 2014., dok je 102.610 noćenja više za 26,24 odsto!  
 
2
Lišen slobode osumnjičeni za teško ubistvo u pokušaju počinjeno u januaru u „The Dalton Brothers Pub“ na Starom aerodromu
Predao se - zakupac lokala!
      - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su danas slobode Z.B. (36) iz Podgorice, koji je osumnjičen da je 17. januara 2015., u naselju Stari aerodrom u Podgorici, na štetu M.B. (38), D.K. (35) i G.B. (38) iz Podgorice, počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju.
 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|