Brze Cinjenice - Grad

1
Žiri za dodjelu Nagrade ″19. decembar″ za 2017.
Nagrađeni - vatrogasci, Bokan i Kovačević!
          - Služba zaštite Glavnog grada (Vatrogasci Podgorice), za ostvarene rezultate u zaštiti života građana, njihove imovine i imovine Glavnog grada u velikim požarima, privrednik, vlasnik kompanije ″Voli″, Dragan Bokan za posebne zasluge u poslovanju i unaprjeđenju i podizanju kulture trgovine i , kompozitor i kantautor Slobodan M. Kovačević za izuzetan doprinos u muzičkom stvaralaštvu - dobitnici su Nagrade ″19. decembar″ za 2017.  
 
1
Dodijeljena priznanja najboljima u turizmu i ugostiteljstvu Glavnog grada Podgorica
Nagrađeni oni - koji su se izdvojili!
- Ove godine imali smo najteži zadatak do sada, da u ovakvoj konkurenciji izaberemo najbolje. Danas su nagrađeni oni koji su se iz reda najboljih na neki način izdvojili - naglasila je direktorica TO Podgorice Tatjana Popović na dodijeli priznanja najboljima u turizmu i ugostiteljstvu Glavnog grada Podgorica, koja im je u restoranu „21 MNE Urban Bistro“ uručio gradonačelnik Slavoljub Stijepović. 
 
1
Rasvijetljeno pet imovinskih delikata u Podgorici
Ukrao kola i - 806 metara kabla!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su pet imovinskih delikata i državnom tužiocu u ODT u Podgorici podnijeli poseban izvještaj, kao dopunu krivičnih prijava prethodno podnijetih po nepoznatom počiniocu, protiv S.A. (17), rođenog u Republici Italiji, nastanjenog u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio ova krivična djela. Radi se o četiri krivična djela teška krađa i jednom krivičnom djelu oduzimanje vozila.
Četiri krivična djela teška krađa izvršena su na štetu pravnog lica „Telekom Erikson“, dok je oduzimanje vozila izvršeno na štetu P.C. iz Podgorice. 
 
1
Lišen slobode B.P. (34) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio ubistvo u pokušaju
Izbo ženu - kuhinjskim nožem!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u kratkom roku rasvijetlili su krivično djelo ubistvo u pokušaju počinjeno na štetu V.T. i tom prilikom lišili slobode B.P. (34) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo. 
 
0
Policija kontrolisala u ugostiteljskom objektu „Stara kuća“ u naselju Zagorič
Lišen slobode - zbog "zbrojovke"!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, postupajući po operativnim podacima, lišili su slobode bezbjednosno interesantnu osobu zbog sumnje da je počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
 
 
0
U derbiju 18. kola Telekom 1.CFL "Budućnost" - "Sutjeska" 3:1 (3:1)
Šampion prekinuo - seriju lidera!
    Derbi 18. kola Telekom 1.CFL pripao je aktuelnom šampionu koji je ovom pobjedom prekinuo seriju lidera na tabeli i smanjio zaostatak za njim na 10 bodova.
   "Budućnost" - "Sutjeska" 3:1; "Rudar" - "Zeta" 0:0; "Grbalj" - "Mladost" 0:2; "Petrovac" - "Kom Eurozox" 0:1; "Dečić" - "Iskra" 3:1. 
 
0
Podgoričanin B.G. (33) lišen slobode zbog bacanja bombe u oktobru
Sumnje potvrdili - nalazi forenzičara!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode bezbjednosno interesantno lice B.G. (33) iz Podgorice zbog postojanja osnova sumnje da je u oktobru počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 
 
0
Rasvijetljena teška krađa
Iz kuće ukrao - robu za prodaju!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imoviskih delikata, u kratkom rokui rasvijetlili krivično djelo teška krađa i tom prilikom lišili slobode osobu osumnjičenu da je počinila ovo krivično djelo.  
 
0
Alžirski državljani nastanjeni u Podgorici lišeni slobode
Krali iz - otključanih kola!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode alžirske državljane, nastanjene u Podgorici, A.M. (25) i H.L. (22), zbog sumnje da su u Podgorici počinili dva krivična djela krađa, na štetu V.D. i P.T. Time su u kratkom roku rasvijetljena ova dva krivična djela. 
 
3
Službenici CB Podgorica rasvijetlili imovinski delikte
Maloljetnik krao - šest puta!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su u tri odvojena događaja nadležnim tužiocima procesuirala tri lica zbog sumnje da su počinila više krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, dok se jedno od ova tri lica sumnjiči i da je počinilo krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. 
 
2
Jedanaesta akcija u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa, pretrešeno 20 stanova u Podgorici
Oduzeto - 10 pušaka, municija i troje kola!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, u sadejstvu i koordinaciji Sektora kriminalističke policije, a uz podršku Posebne jedinice policije, u nastavku aktivnosti koje se preduzimaju u cilju borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa, preduzimajući planirane aktivnosti usmjerene na rasvjetljavanje najtežih krivičnih djela, razbojništva, podmetanja požara na vozilima, kao i rješavanja krivičnih djela nastalih kao posljedica sukoba OKG, danas su pretresli 20 stana i drugih prostorija u vlasništvu 20 osoba.  
 
2
Bračni par iz Podgorice lišen slobode zbog protivpravnog lišenja slobode albanskog državljanina
Zlostavljali ga i - primoravali da radi!
            - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili su slobode dvije osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile krivično djelo protivpravno lišenje slobode u sticaju sa krivičnim djelom zlostavljanje i u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda - saopštila je Uprava policije Crne Gore.
 
 
2
Podgorička policija rasvijetlila razbojništvo počinjeno prije godinu
Poslije vožnje - pokrali taksistu!
Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, rasvijetlili su krivično djelo razbojništvo, počinjeno prije oko godinu dana, i tom prilikom protiv tri osobe podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile ovo krivično djelo. 
 
1
Glavni grad Podgorica i ove godine prirediće bogat i raznovrstan novogodišnji program
U Novu sa - Tonijem Cetinskim!
      - Novogodišnja atmosfera u Podgorici počinje već od 19. decembra, rođendana grada, nakon čega će 25. biti otvoren „Novogodišnji bazar“, gdje će svi prisutni u višednevnom programu, biti u prilici da uživaju u raznovrsnoj ponudi - najavila je direktorica TO Podgorice Tatjana Popović na press konferenciji u beogradskom hotelu „Zira“, čime je ujedno i započela regionalna kampanja Nacionalne turističke organizacije, pod nazivom „Crna Gora: sunce, snijeg i more”.
Glavni grad Podgorica i ove godine prirediće bogat i raznovrstan novogodišnji program.Pprisutne na Trgu nezavisnosti u Novu godinu uvešće hrvatski kantautor Toni Cetinski. 
 
1
Podgoričani N.R. i Z.P ostvarili protivrpavnu imovinsku korist
Trgovali falsifikovanim -pečatima i potpisima!
Podgoričane N.R. i Z.P policija je lišila slobode zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo prevara. Oni su, kako se sumnja, falsifikovane virmane, sa falsifikovanim pečatima i potpisima odgovornih u preduzećima “Monte Line Travel" iz Budve i “Belavista Trend Montenegro" iz Herceg Novog, realizovali kod " Addiko" banke u Podgorici, a zatim kod preduzeća "On Line Company", "Conect Mobile" i "Tehnomax" iz Podgorice.  
 
1
Zajednički projekat Udruženje preduzetnica Crne Gore i Glavnog grada
Preduzetnice promovišu - katalog!
             Kataloga preduzetnica Podgorice, čiji je organizator i uređivač Udruženje preduzetnica Crne Gore, a partner Glavni grad, biće sjutra od 20 promovisan u multimedijalnoj sali KIC "Budo Tomović".
Učesnici promocije biće šef Biroa ze ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici Glavnog grada Podgorica Vladimir Rajčić i predsjednica Udruženja preduzetnica Crne Gore Edita Dautović. Program će moderirati Bojana Ćorović.  
 
1
Službenici CB Podgorica juče lišili slobode V.K. (37) zbog krađe
Ukradeno vozilo - promijenilo pet vlasnika!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su juče, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili krivično djelo krađa i tom prilikom lišili slobode osobu osumnjičenu za ovo krivično djelo. 
 
1
Poslije jučerašnjeg dvostrukog razbojništva u Bulevaru Save Kovačeviča
Policija uhvatila napadača!
    - Podgorička policija uhapsila je Draga Pajkovića, koji je juče oko 15,20 u Bulevaru Save Kovačeviča udario ženu V.K. po ruci i oteo joj novčanik, a potom nožem nanijeo povrede nožem u nogu inspektora Marka Drobnjaka, koji nije bio na dužnosti, ali je pokušao da spriječi razbojništvo.
Inspektor je uspio i da slika napadača, koji je pobjegao.  
 
1
Sedamnaestogodišnji H.B. (17) iz Podgorice lišen slobode
Maloljetnik osumnjičen - za dvije teške krađe!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su danas slobode H.B. (17) iz Podgorice, zbog sumnje da je u Podgorici počinio dva krivična djela teška krađa, i to jedno u julu 2014. a drugo u junu 2017.  
 
1
Policija pretresla stan i prostorije koje koristi I.V. (35)
Podgoričanin "pao" - zbog marihuane!
Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droga, preduzimajući mjere i radnje u cilju otkrivanja, sprječavanja i suzbijanja tzv. ulične prodaje opojne droge marihuana, juče su lišili slobode osobu osumnjičenu da je počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|