Brze Cinjenice - Grad

2
Turistička organizacija Podgorice, u saradnji sa Klasterom zdravstvenog turizma
Edukuju za - velnes i spa kadrove!
- U cilju razvoja zdravstvenog turizma u našem gradu, imajući u vidu otvaranje velikih, novih hotelskih brendova, te sve veći značaj ovog oblika turizma u ukupnoj turističkoj ponudi naše zemlje, Turistička organizacija Podgorice, u saradnji sa Klasterom zdravstvenog turizma,sjutra u hotelu „Verde“, u Donjoj Gorici, za predstavnike turističke privrede, organizuje jednodnevnu edukaciju za velnes i spa kadrove i brendiranje tretmana u hotelima. 
 
1
Maloljetni F.M. (17) i K.M. (16) iz Podgorice lišeni slobode
Za mjesec počinili - 21 tešku krađu!
Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su 21 krivično djelo teška krađa koje su u proteklih mjesec dana tokom noći izvršene u Podgorici i Ulcinju. U Podgorici je izvršeno 15 teških krađa, dok ih je u Ulcinju izvršeno šest. Zbog sumnje da su ih počinili danas su lišeni slobode maloljetni F.M. (17) i K.M. (16) iz Podgorice. 
 
0
Sinoć opljačkan market "Naj" u Zagoriču
Razbojnik uhvaćen - za desetak minuta!
- Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica sinoć su u kratkom roku rasvijetlili razbojništvo počinjeno u marketu u naselju Zagorič i desetak minuta nakon što je ovaj događaj prijavljen identifikovali, pronašli i lišili slobode osumnjičeno lice kod kojeg je pronađen sav otuđeni novac u ovom krivičnom djelu - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
0
Cetinjanin D.M. (30) lišen slobode u Podgorici
Drogu krio - u stanu!
Službenici Uprave policije MUP – Odsijeka za borbu protiv droge su jutros, postupajući shodno operativnim saznanjima a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, izvršili pretres stana u Podgorici koji je koristio D.M. (30) iz Cetinja, prilikom čega su ga lišili slobode zbog osnovane sumnje da je počinio KD neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i pronašli 145 grama heroina koji je kako se sumnja krio u stanu. 
 
0
Sjutra, u sklopu manifestacije „Pijačni karavan“
„Dan raštana” na - pijaci „Forum“!
       U sklopu manifestacije „Pijačni karavan“ Turistička organizacija Podgorice sjutra od 11 organizuje „Dan raštana” na novootvorenoj zelenoj pijaci „Forum“, na Starom aerodromu.
- Organizacijom ovakvih događaja želimo dodatno doprinijeti promociji gastro ponude podgoričkog regiona, te afirmaciji zelene pijace, kao mjesta gdje se oslikava duh grada kroz ponudu lokalnih proizvoda. Svi posjetioci imaće priliku da degustiraju tradicionalna jela od raštana - raštan sa kobasicom i kastradinom, japrake, kukuruzni hljeb i da uživaju uz zvuke starogradske muzike - ističu u TOP.  
 
0
Četiri teške krađe rasvijetljene u kratkom roku
Osumnjičeni lišeni slobode!
- Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su u kratkom roku rasvijetlili četiri teške krađe i lišili slobode dvije osobe zbog sumnje da su ih počinile - saopštila je Upprava policije Crne Gore. 
 
3
Krivična prijava protiv policijskog službenika Ž.J. iz Podgorice za zloupotrebu službenog položaja
Poslije udesa - izmijenio zapisnik?!
- Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, u sadejstvu sa Sektorom policije opšte nadležnosti, danas su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju podnijeli krivičnu prijavu protiv policijskog službenika Ž.J. iz Podgorice, službenika Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.
Osnovano se sumnja da je Ž.J. zloupotrijebio svoja ovlašćenja čime je učesniku saobraćajne nezgode omogućio da pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od skoro 4.700 eura. 
 
3
Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosnosti Podgorica rasvijetlili tri imovinska delikta
Iza brave - četvoro!
- Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosnosti Podgorica rasvijetlili su tri imovinska delikta – razbojništvo, tešku krađu i krađu i zbog sumnje da su ih počinili lišili slobode četiri osobe - saopštila je Uprava policije Crne Gore.  
 
2
Kreativna radionica NVO "AUT" i Bowling cluba "Strike"
Djeca kreiraju - superheroje!
    Prva kreativna radionica "Ja superheroj" biće danas - u organizaciji NVO "AUT" i podrške domaćina Bowling cluba "Strike" i Mall of Montenegra - od 16 do 18 priređena u Bowling cluba Strike.
Prva u nizu radionica, čiji će rezultat biti izložba instalacija inspirisanih herojima koje će sama djeca stvoriti baziraće se na kreativnim aktivnostima (crtanje, pisanje, komunikacija, podsticanje kreativnog razmišljanja itd.) Ciljna grupa radionice su djeca od 8 do 12 godina.  
 
1
Podgoričanin J.K. (31) sproveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici
Pronašli mu - oružje i drogu!
- Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Sektora kriminalističke policije , u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica i u koordinaciji i po nalogu nadležnog tužioca, lišili su slobode i uz krivičnu prijavu na dalju nadležnost državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici sproveli J.K. (31) iz Podgorice, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. držanje oružja i eksplozivnih materija - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
1
Položen kamen-temeljac za izgradnju "Gradskog pozorišta"
Grad dobija teatar - za dvije godine!
          - Investicija je vrjedna 3 905 000 eura, zaključen je ugovor sa preduzećem „Cijevna commerce“, a rok za izgradnju je dvije godine. Objekat će biti na 4200 kvadrata, imaće dvije posebne etaže, prizemlje i tri sprata. U tom prostoru biće dvije scene – velika sa 250 mjesta i mala sa 150 mjesta. Objekat će biti prilagođen i ljudima sa posebnim potrebama i imaće sve sadržaje neophodne za funkcionisanje savremenog gradskog pozorišta - istakao je Srđan Raičević, direktor Agencije za izgradnju Podgorice, a gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović položio je danas kamen-temeljac za izgradnju "Gradskog pozorišta". 
 
0
Džak primjetili mještani Donjih Kokota i Šteka
Zaplijenjeno - 15 kilograma skanka!
   - Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge, preduzimajući kontinuirane aktivnosti na suzbijanju krijumčarenja i stavljanja u promet opojnih droga, juče su na području Podgorice zaplijenili oko 15 kilograma skanka, čime je prekinut još jedan lanac krijumčarenja ove opojne droge - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
0
Od sjutra do 16. nesvakidašnja manifestacija u šoping molu "Delta City"
“Vikend u Titogradu” - od 10 dana!
    Nesvakidašnja manifestacija – “Vikend u Titogradu”, koja će posjetiocima omogućiti da se nakratko vrate u stari Titograd, osjete mirise i ukuse nekadašnjih poslastičarnica, zavire u bioskop "Kino kultura" i da osjete duh “starih dobrih vremena” biće od sjutra do 16. organizovana u šoping molu "Delta City".
Jedinstvena izložba „Vikend u Titogradu“ osmišljena je da pokaže kako je izgledao život u glavnom gradu Crne Gore sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka, kroz svakodnevicu običnog čovjeka.  
 
0
Ministarstvo prosvjete raspisalo je Konkurs za dodjelu Državne nagrade za 2016.
Prijedlozi za "Oktoih" - do 15. novembra!
    Ministarstvo prosvjete raspisalo je Konkurs za dodjelu Državne nagrade „Oktoih“ za 2016. godinu. Prijedlozi kandidata za dobitnike Nagrade „Oktoih“ podnose se do 15. novembra 2016.  
 
3
Rasvijetljeno ubistvo u pokušaju početkom juna u Podgorici
Prijave protiv - troje osumnjičenih!
         - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, nakon intenzivnih mjera i radnji koje su sprovođene u prethodnom periodu, rasvijetlili su krivično djelo ubistvo u pokušaju koje je izvršeno početkom juna u Podgorici i identifikovali sve aktere ovog događaja. S tim u vezi, nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici su danas podnijeli krivičnu prijavu protiv tri osobe osumnjičene da su, na štetu jednog lica, izvršila ovo krivično djelo - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
2
I Crna Gora na listi Međunarodne organizacije za kafu - International Coffee Organization (ICO)
Praznik slave - ljubitelji kafe!
    Međunarodni dan kafe - 1.oktobar, koji se ove godine drugi put proslavlja širom svijeta, biće proslavljen programom u centralnom atrijumu šoping mola "Delta City".
Posjetioci "Delta City" sjutra i u subotu biće u prilici da uživaju u različitim vrstama svog omiljenog napitka koji će im na jednom mjestu predstaviti domaći i inostrani proizvođači i distributeri kafe, te da nauče detalje koje možda nijesu znali o kafi i kulturi ispijanja kafe.  
 
0
Policija lišila slobode L.N. (23) iz Podgorice
Osumnjičen za - podmetanje dva požara!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode L.N. (23) iz Podgorice, zbog sumnje da je u dva odvojena događaja podmetnuo požar na automobilu i na objektu za tehnički pregled motornih vozila vlasništva sugrađanina C.Ž. 
 
2
U blizini granice sa Albanijom
Zaplijenjeo još - 15 kg skanka!
    - Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su sinoć u blizini granice sa Republikom Albanijom zaplijenili 15 kilograma skanka - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
2
Graična policija lišila slobode državljanina Republike Albanije A.V.(21)
Htio da unese - 60 kg skanka!
       - Službenici Uprave policije MUP – Sektora granične policije danas, na području Podgorice u blizini granice sa Albanijom, lišili su slobode jednu osobu zbog sumnje da je iz Albanije u našu zemlju prokrijumčarilo oko 60 kilograma skanka - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
2
Podgorička policija lišila slobode Z.B, starog 61 godinu
Sa više hitaca - teško povrijedio dvoje!
         - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode Z.B, starog 61 godinu iz Podgorice, zbog sumnje da je danas popodne u naselju Donja Gorica upotrebom vatrenog oružja nanio povrede A.B. (57) i S.B. (86) - saopštila je Uprava policije Crne Gore.
 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|