Brze Cinjenice - Grad

1
Ivan Vujović (31) iz Podgorice, po potjernici NCB Interpol Podgrica, uhapšen u Njemačkoj
Bjegunac izručen Crnoj Gori!
Danas je realizovana ektradicija iz SR Njemačke u Crnu Goru Ivana Vujovića (31) iz Podgorice a koji se potraživao po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgrica nakon što je pobjegao iz zatvora sa izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 14 godina i šest mjeseci zbog krivičnog djela ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.  
 
1
Poslije sinoćnje svađe u Donjoj Gorici
Nasilnici lišeni slobode!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode G.R. (53) i R.R. (39), zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje, dok se R.R. tereti i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.  
 
1
Policija lišila slobode B.N. iz Podgorice
Izbjegavao zatvor - devet godina!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, postupajući shodno operativnim saznanjima, pronašli i lišili slobode B.N. iz Podgorice, koji se potraživao nacionalnom potjernicom zbog privođenja na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od šest mjeseci, a zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda koje je počinjeno 23.12.2009. u Podgorici, na štetu D.M. 
 
1
Rasvijetljena četiri imovinska delikta u Podgorici
Troje lišeno slobode!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, rasvijetlili četiri krivična djela i tom prilikom lišili slobode tri lica dok je protiv jednog maloljetnika podnijeta krivična prijava. 
 
1
Skupština Glavnog grada usvojila Izvještaj o radu Gradonačelnika i radu organa uprave Glavnog grada i službi za 2017.
Za investicije obezbijedili - 72 miliona!
- U saradnji sa Vladom Crne Gore stvorene su neophodne pretpostavke za početak realizacije projekta Uređaja za prečišćavanje otpadnih voda i tretmana kanalizacionog mulja, čija je vrijednost preko 50 miliona eura prethodnoj godini. Potpisani su ugovori o finansiranju i ugovor o grantu, kojima je zaokružena finansijska konstrukcija, a slijedi raspisivanje međunarodnog tendera za izbor izvođača radova. Posredstvom IFC i Vlade Crne Gore obezbijedili smo i sredstva za izgradnju Jugozapadne obilaznice, kapitalnog projekta vrijednog oko 22 miliona eura, kojim će Podgorica dobiti modernu saobraćajnicu bulevarskog tipa i tako povezati magistralni put Podgorica-Cetinje i Podgorica-Petrovac, a uveliko teku i radovi na Donjogoričkom bulevaru, vrijedni oko 10 miliona eura, koji se nadovezuje na obilaznicu. Na taj način Podgorica će dobiti novi saobraćajni prsten kojim će se tranzit izmjestiti iz grada i omogućiti brži protok saobraćaja na gradskim saobraćajnicama - naglasio je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković na današnjoj sjednici Skupštine Glavnog grada, na kojoj je usvojen Izvještaj o radu Gradonačelnika i radu organa uprave Glavnog grada i službi za 2017. 
 
1
Racije u ugostiteljskim objektima
Pronađene razne droge!
Službenici Uprave policije MUP – Interventne jedinice Centra bezbjednosti Podgorica su tokom vikenda, u sklopu aktivnosti koje se preduzimaju u cilju pojačane kontrole bezbjednosno interesantnoih lica, kao i na otkrivanju i spriječavanju tzv. ulične prodaje narkotika na području Podgorice, izveli raciju u više ugostiteljskih objekata. Tom prilikom su pronađeni heroin, kokain, marihuana, tzv. džoint i municija. Osumnjičeni za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga je lišen slobode, dok je jednom licu uručen prekršajni nalog zbog neposjedovanja ličnih dokumenata.  
 
1
Podgorica
Nasilnici lišeni slobode!
Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode dva lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila nasilna krivična djela i to krivično djelo teška tjelesna povreda i krivično djelo laka tjelesna povreda. 
 
0
U sklopu predškolske ustanove „Đina Vrbica“ otvoren vrtić "Dragan Radulović" na Starom aerodromu
Djeci trebaju - optimalni uslovi!
-Za optimalno korišćenje mogućnosti koje se nude djeci u vrtićima, potrebni su i optimalni uslovi. Potpuno svjesni da moramo još bolje i još brže raditi na širenju vrtićkih kapaciteta, danas svečano otvaramo jedan vrtić, dok se jedan u Tuzima uveliko gradi, ubrzo počinjemo sa izgradnjom trećeg u Baru, a za dva je projektovanje pri kraju. Samo od ovog mjeseca mi imamo 500 novih mjesta u predškolskim ustanovama na nivou Glavnog grada - ukazao je ministar prosvjete dr Damir Šehović, otvarajući danas na Starom aerodromu dječji vrtić "Dragan Radulović".
Vrtić „Dragan Radulović“, koji je ime dobio po jednom od najznačajnijih crnogorskih pisaca za djecu, i autoru televizijskih emisija koje su obilježile odrastanje generacija, prostire se na 3000 m2, na zemljištu koje je donirao Glavni grad, a nalazi se u sklopu predškolske ustanove „Đina Vrbica“. 
 
0
Gradonačelnik Podgorice poželio srećan početak školske godine
Danas otvarate - sasvim novi svijet!
    - Draga đeco, danas se za nas otvara jedan sasvim novi svijet. Zato, uz osjećaj poštovanja prema roditeljima i nastavnicima, budite posvećeni svojim obavezama, sigurni u sebe, budite radoznali, vedrog duha i otvorenog uma. Dragi nastavnici, neka vam nova školska godina bude ispunjena profesionalnim i ličnim uspjesima, obiljem radosnih trenutaka zajedničkog rada, učenja i druženja. Želim vam srećan početak školske godine, da je završite u zdravlju, dobrom raspoloženju i s odličnim rezultatima! - naglasio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković na svečanosti povodom početka nove školske godine u JU OŠ “Božidar Vuković Podgoričanin”. 
 
2
Policija lišila slobode M.A. (32) iz Podgorice
Osumnjičen za - prodaju kokaina!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge, preduzimajući mjere i radnje u cilju suzbijanja ulične prodaje opojne droge na teritoriji Podgorice, postupajući na osnovu operativnih informacija, pretresom su pronašli i oduzeli opojnu drogu kokain. Tom prilikom slobode je lišeno jedna osoba zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljenje u promet opojnih droga.  
 
2
Ovog vikenda biće zatvorena tradicionalna manifestacija „Ajmo na Moraču“
I finale - raznovrsno!
    Raznovrsnim sportsko-rekreativnim, plesnim i muzičkim programom, koji na "Sastavcima" počinje u 17, sjutra će biti zatvorena manifestacija „Ajmo na Moraču“, koju su četvrti put zaredom organizovali Turistička organizacija Podgorice i Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada.
Posjetioci će imati priliku oprobati se u brojnim modernim, klasičnim i tradicionalnim plesovima, uz veliki broj profesionalnih plesača, a podgorički savez „Sport za sve“ i ovaj put, kao i tokom trajanja manifestacije, biće zadužen za sportske sadržaje.  
 
2
Lišen slobode I.V. (16) iz Podgorice
Maloljetnik napao taksistu!
Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili su slobode maloljetnog I.V. (16) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda na štetu D.Đ. iz Podgorice.  
 
1
Lišen slobode I.R. (36) iz Podgorice
Upadao maskiran - na pumpe!
       Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, Stanice kriminalističke policije za suzbijanje imovinskog kriminaliteta, su lišili slobode I.R. (36) iz Podgorice, zbog sumnje da je izvršio dva krivična djela – razbojništvo i razbojnička krađa u pokušaju, a na štetu zaposlenih i benzinske pumpe „Eko petrol“ u Ulici 4. Jula i u ulici Radoja Dakića u Podgorici.
 
 
1
U Podgorici rasvijetljeno 19 krivičnih djela iz oblasti suzbijanja imovinskog kriminaliteta
Maloljetnik počinio - 16 teških krađa!
       Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica, Stanice kriminalističke policije za suzbijanje imovininskog kriminaliteta, juče su lišili slobode i državnom tužiocu za maloljetnike u ODT u Podgorici, uz poseban izvještaj, priveli A.E. (14) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da je počinio 16 krivičnih djela teška krađa u produženom trajanju.  
 
1
U rejonu Rikavca, blizu granice sa Albanijom
Zaplijenjena - dva džaka marihuane!
       Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi jutros su u reonu Rikavca, u blizini granice sa Republikom Albanijom, zaplijenili oko 51 kilogram marihuane. 
 
1
Tokom vikenda CB Podgorica prijavljen nestanak dvoje djece
Djevojčica nađena - dječak se vratio!
    - I dječak (16) čiji je nestanak juče prijavljen pronađen je. On se danas vratio kući. O njegovom povratku roditelji nisu obavijestili policiju. Policijski službenici su došli do tog operativnog podatka a u kontaktu sa majkom koji je potom uslijedio potvrđeno je da se dječak vratio. Djevojčica je u međuvremenu nađena - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
0
Niz ljetnjih ponoćnih koncerata klasične muzike biće krunisan sjutra
U hangaru - humanitarni gala koncert!
Niz ljetnjih ponoćnih koncerata klasične muzike krunisaće humanitarnim gala koncertom, koji će sjutra od 21 biti održan u Hangaru Sportskog aerodorma na Ćemovskom polju. Posjetioci će imati priliku da prvi put čuju Crnogorski orkestar mladih talentovanih muzičara na čelu sa Igorom Pejovićem.
   Ulaz je besplatan, a mjesto je moguće rezervisati na 067 555 715. 
 
0
U naselju Donja Gorica, u Podgorici
Pas otrovan - u dvorištu?!
       - Centru bezbjednosti Podgorica danas je podnijeta prijava od vlasnice uginulog psa, a u vezi sa njihovim sumnjama da je pas otrovan prije četiri dana u njihovom dvorištu u naselju Donja Gorica u Podgorici - saopštila je Uprava policije Crne Gore povodom snimka na kojem je prikazan slučaj, kako se sumnja, trovanja psa, a koji se desio u naselju Donja Gorica u Podgorici.
 
 
0
U mjestu Miljac
Zaplijenjeno oko - 50 kilograma marihuane!
       Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi danas su u mjestu Miljac, u blizini granice sa Republikom Albanijom, zaplijenili oko 51 kilogram marihuane.
 
 
0
Predsjednik Savjeta Mitropolije Crnogorske pravoslavne crkve reagovao na intervju mitropolita Amfilohija
Zbog novog zakona - direktno protiv ove države!
- Crkva koja je proglasila dvojicu zlikovaca iz Pljevalja proglasila za svoje svece, koja je kralja Milutina i slične takve ličnosti koje su ostavile duboke krvave tragove na ovim prostorima ne može da pretenduje da drži nekome predavanja o moralu. Sve što govore danas direktno je upereno protiv ove države, predstavlja antidržavnu organizaciju i ona, na koncu, zbog člana 59 novog zakona, čije je donošenje u toku - očekujemo ga u januaru sljedeće godine, a prijedlog tog zakona u devembru bi trebao na dnevnom redu skupštine - zbog takve situaciju pokrenuli su šitavu jednu kampanju koja se vodi na bezočan, brutalan, svirep način. Duboko je anticrnogorska i svakog onoga koji nije spreman da ratuje za interese Srbije, da se svađa sa svojim komšijama, da proizvodi ratove, krv i zlo na ovom prostoru nazivaju najgorim imenima - naglasio je predsjednik Savjeta Mitropolije Crnogorske pravoslavne crkve Stevo Vučinić, reagujući na intervju mitropolita Amfilohija.
 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|