Brze Cinjenice - Grad

3
Službenici CB Podgorica pretresli devet stanova
Pronađeni narkotici - municija i mobilni!
       Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su danas, preduzimajući planirane aktivnosti na rasvjetljavanju najtežih krivičnih djela, razbojništava, namjernog paljenja vozlia, kao i rješavanja krivičnih djela nastalih kao posljedica sukoba organizovanih kriminalnih grupa, izvršili pretrese na devet lokacija u Podgorici. Pronađeni su narkotici, municija i mobilni telefoni među kojima i jedan kriptovani. Jedno lice je lišeno slobode i uz krivičnu prijavu je privedeno tužiocu, dok protiv drugog slijedi podnošenje prekršajne prijave.
Službenici CB Podgorica izvršili su pretres devet stanova na području Podgorice, vlasništvo R.Z. (35), R.Z. (32), E.K. (30), J.V. (28), S.K. (24), D.B. (33), F.I. (29) i I.D. (34).  
 
2
U eksploziji u garaži hotela "Premijer"
Stradao u - blindiranom vozilu!
       - CB Podgorica je oko 19 obaviještena da je došlo do eksplozije u garaži hotela "Premijer" u Podgorici. Smrtno stradalo lice nalazilo se u blindiranom vozilu "BMW" koje je, na osnovu dosadašnjih saznanja, eksplodiralo neposredno po ulasku u garažu. U događaju nije bilo drugih stradalih ili povrijeđenih lica. Na lice mjesta iz preventivnih razloga upućena je i Grupa za ATP Uprave policije čiji su poslovi i zadaci deaktiviranje improvizovanih eksplozivnih naprava, kako bi preventivno izvršili detaljne preglede užeg i šireg lica mjesta. Izvršeni su prvi preliminarni pregledi blindiranog vozila koji ukazuju na to da je do eksplozije najvjerovatnije došlo unutar vozila, s obzirom na oštećenja koja se nalaze u vozilu. Tačan uzrok eksplozije će svakako biti utvrđen nakon vještačenja odnosno istragom koja se sprovodi.
Lakše je povrijeđen i radnik s ulazne rampe garaže R.R(53). Kako je za RTCG kazao dežurni hirurg Boris Dađić, povrijeđeni nema ozbiljnije povrede, zbrinut je i biće pušten na kućno liječenje. 
 
2
Tokom noći policija privela A.D.
Pronašli oružje i marihuanu!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su u sadejstvu sa službenicima Posebne jedinice policije, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, sa akentom na pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih osoba, pronašli i oduzeli pištolj, municiju i marihuanu.  
 
2
Bjelopoljac N.K. prijavljen zbog porodičnog nasilja
Jurili ga - do Podgorice!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su efikasnom akcijom danas lišili slobode lice koje je velikom brzinom upravljalo vozilom od Bijelog Polja do Podgorice. Tom prilikom je nastala materijalna šteta na nekoliko službenih vozila. U događaju nije bilo povrijeđenih. 
 
2
Ubistvo i samoubistvo u Podgorici
Ubio nju - presudio sebi!
- Rano jutros u naselju "City kvart" u Podgorici upotrebom vatrenog oružja, S.B. (54) lišio je života S.R, a potom se odvezao do naselja Donja Gorica gdje je upotrebom vatrenog oružja izvršio samoubistvo - saopštila je Uprava policije Crne Gore.
Pronađen je i izuzet pištolj kojim su, sumnja se, počinjeni ubistvo i samoubistvo. 
 
2
Proslavu praznika Novruz u šoping molu "Delta City"
Slave početak proljeća!
Proslavu praznika Novruz, koji označava početak proljeća, dobronamjernosti i prijateljstva, kulturno-ekonomski centar Azerbejdžana – Crne Gore uz podršku kompanije Azmont Investments organizuje sjutra od 10 do 17 u šoping molu "Delta City".
Posjetioci će imati priliku da se upoznaju sa azerbejdžanskom kulturom i da probaju tradicionalna jela i slatkiše, a U saradnji sa Međunarodnim klubom žena Crne Gore prikupljeni novac od prodaje biće doniran Centru za autizam. 
 
1
Na Starom aerodromu pronađena „Lada Niva“ sa 90 kilograma skanka
Policija traži - vlasnika!
       Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu proiv droge, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pronašli su napušteno vozilo u kojem se nalazilo oko 90 kilograma opojne droge marihuna tipa skank. Preduzimaju se intenzivne mjere i radnje u cilju identifikacije lica koje je upravljalo ovim vozilom.  
 
1
Tridesettrogdišnji V.V. iz Podgorice lišen slobode zbog pokušaja ubistva
Poslije svađe - ubo nožem!
                Službenici Uprave policije MUP – Stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata i nasilja u porodici Centra bezbjednosti Podgorica lišili su sinoć slobode V.V. (33) iz Podgorice, zbog sumnje da je iste večeri, na štetu D.U, počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju. On je krivično djelo, kako se sumnja, počinio u svom stanu u Podgorici. Njega su, shodno opisu kojim su raspolagali i koji su kolegama javili službenici CB Podgorica, zaustavili službenici Grupe za obezbjeđenje ličnosti i objekata Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata a potom ga predali službenicima CB Podgorica. 
 
1
Podgorica
Lišen slobode - zbog kokaina!
Službenici Uprave policije MUP – Interventne jedinice Centra bezbjednosti Podgorica su juče, preduzimajući pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih lica, pregledom jednog lica pronašli kakain. Ovo lice je lišeno slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
 
 
1
Podgoričanin S.K. (21) uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužiocu
Vrijeđao i nasrtao - na policajce!
                Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode S.K. (21) zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. On je krivično djelo, kako se sumnja, počinio u Bulevaru Save Kovačevića u Podgorici kada je policija intervenisala po pozivu građana za narušavanje javnog reda i mira. S.K. je, prije nego što je policija došla, shodno izjavama prisutne grupe mladića koji su zatečeni na licu mjesta, nogom polomio ulazna vrata na ulazu zgrade i zadobio posjekotinu na nozi. Osumnjičeni je, nakon ukazivanja ljekarske pomoći i policijskih mjera i radnji, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužiocu. 
 
0
Rasvijetljeno podmetanje požara na dva vozila u julu 2017.
Prijava dopunjena - imenom osumnjičenog!
Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su podmetanje požara na dva vozila u vlasništvu M.K. iz Podgorice, koje je izvršeno u julu prošle godine, i s tim u vezi nadležnom tužiocu juče podnijeli posebni izvještaj protiv osumnjičenog F.S. (30) iz Podgorice. 
 
0
Podgorička policija rasvijetlila tri krivična djela iz oblasti imovinskih delikata
Devetnaestogodišnjak lišen slobode!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili tri krivična djela i to krivična djela krađa, razbojništvo i razbojništvo u pokušaju. Policijski sužbenici su tom prilikom lišili slobode lice osumnjičeno da je počinilo ova krivična djela.
Službenici CB Podgorica su, 3.marta lišili slobode O.Đ. (19) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krvična djela krađa, razbojništvo i razbojništvo u pokušaju.  
 
0
U kratkom roku lišen slobode osumnjičeni za otmicu i protivpravno lišenje slobode jedne osobe
Mučili ga - da prizna krađu!
Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica juče su lišili slobode lice osumnjičeno da je istog dana sa još tri, za sada nepoznata lica, počinilo krivično djelo otmica i krivično djelo protivpravno lišenje slobode. Lice oštećeno u ovom događaju je zadobilo lakše tjelesne povrede.  
 
0
Policija lišila slobode N.R. (26) iz Podgorice
Pijan prijetio - policajcima!
- Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode N.R. (26) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.
N.R. je sinoć, kako se sumnja, prijetio službenicima Interventne jedinice CB Podgorica da će ih napasti, uz psovke i uvrede koje im je tom prilikom uputio. 
 
0
Krivična prijava protiv N.J. (25) iz Podgorice za krivično djelo oduzimanje vozila
Kola vraćena vlasniku!
Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su juče, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, podnijeli nadležnom tužiocu poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca protiv N.J. (25) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo oduzimanje vozila.  
 
2
Rasvijetljene dvije teške krađe i falsifikovanje isprave
Jedne tablice za - dva vozila!
Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su dvije teške krađe počinjene na štetu fizičkih lica a takođe su otkrili i falsifikovanje isprave korišćenjem jednog para registarskih oznaka vozila na dva vozila što je suprotno zakonu. 
 
2
Rasvijetljena dva krična djela teška krađa
Osumnjičeni lišen slobode!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili dva krična djela teška krađa i tom prilikom lišili slobode osobu za koju se sumnja da ih je počinila.  
 
2
Podgoričanin P.G. liši slobode
Našli mu - 75 kilograma skanka!
    Službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi, kako je saopšteno, pronašli su drogu na putnom pravcu Korita – Podgorica, u mjestu Medun, kontrolom džipa „VW Toureg“ podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljao P.G. 
 
2
Podgorička "URA" podnijela inicijativu za raspisivanje mjesnog referenduma za prostor kasarne "Morača"
Sada je na redu - gradska Skupština!
          - Sada je na redu gradska Skupština, ali i Ministarstvo održivog razvoja i turizma koji „duguje“ mišljenje nakon javne rasprave, nakon čega će situacija biti mnogo jasnija. Borba se nastavlja - naglasio je Luka Rakčević, odbornik "URA" u Skupštini Glavnog grada, poslije predaje inicijative za raspisivanje mjesnog referenduma za prostor kasarne "Morača".  
 
1
Podgoričanin A.N. (53) opirao se prinudnom iseljenju
Lišen slobode - zbog prijetnji i povreda!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode A.N. (53) iz Podgorice, zbog prijetnji i nanošenja lakših tjelesnih povreda. postupajući po prijavi, službenici CB Podgorica su, 16.februara lišili slobode A.N. zbog sumnje da je prijetio M.V. (66) i D.R (39) Iz Podgorice, te da je pritom nanio i lakše tjelesne povrede M.V, a sve u cilju sprječavanja izvršenja sudske odluke u kojoj je A.N. naloženo da isprazni i napusti stambenu zgradu u kojoj je stanovao. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|