Brze Cinjenice - Grad

0
"Karavan tradicionalnih i organskih proizvoda" sjutra stiže u Podgoricu
Na Rimskom trgu - domaći kvaliteti!
    Na Rimskom trgu, od 9 do 15, građani i gosti Podgorice biće u prilici da konzumiraju i kupe crnogorske proizvode koji će biti izloženi na štandovima "karavana tradicionalnih i organskih proizvoda", koji je povodom obilježavanja jubileja 10. godina nezavisnosti Crne Gore pripremilo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja.
Projekat ima za cilj promociju kvalitetnih domaćih proizvoda i promociju šansi za razvoj agrobiznisa. 
 
0
Turistička organizacija Glavnog grada i Opština Golubovci sjutra na Plavnici organizuju "Dan krapa"
Specijalna gošća - Tijana Dapčević!
       - Isticanje ambijentalnih, tradicionalnih i turističkih vrijednosti Skadarskog basena cilj je tradicionalne cjelodnevne manifestacije „Dan krapa”, koju sjutra od 12 na Plavnici organizuju Turistička organizacija Glavnog grada i Opština Golubovci.
Posjetioci će imati priliku da degustiraju jela od krapa i druge domaće proizvode karakteristične za tu regiju, te uživaju u bogatom kulturno-zabavnom programu i vožnji jezerom čunom, kao autohtonim sredstvom prevoza. Specijalna gošća biće Tijana Dapčević, a program će voditi Bane Žugić i Tijana Mišković.
     
 
0
Jedinstveni teatar poezije sjutra ponovo na sceni KIC "Budo Tomović"
Repriziraju - "Glasove lavirinta"!
          Jedinstveni teatar poezije "Glasovi lavirinta” Foruma mladih pisaca KIC “Budo Tomović”, premijerno izveden početkom majaa, biće repriziran sjutra od 20 u sali "DODEST" KIC "Budo tomović".
Poetski teatar glasova, kreacija novog oblika performativne umjetnosti nastao je po uzoru na novu književnu vrstu “roman glasova”. Petnaest članova Foruma scenski izvodi autorsku poeziju, tematski i poetički različitu. Osjećajući iz različitih senzibiliteta duh ovog vremena, predstavljaju kolektivni glas jedne generacije. Lavirint u samom nazivu je metafora potrage ovih mladih ljudi, potrage za sobom, za smislom, za izražavanjem putem umjetnosti. 
 
0
Lišene slobode osnivač i izvršna direktorka „Fresh Fruit“ d.o.o. Podgorica
Lisice zbog - utaje poreza!
       - Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, a u saradnji sa Poreskom upravom, nakon sprovedenih policijskih mjera i radnji, danas lišili slobode dvije odgovorne osobe u pravnom licu iz Podgorice, zbog sumnje da su utajila porez u iznosu od oko 450.000 eura - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
2
Rasvijetljeno podmetanje požara na vozilu učinjeno prije devet mjeseci
Prijavu dopunili - imenom!
          - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su podmetanje požara na jednom vozilu koje je izvršeno prije devet mjeseci i zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo su podnijeli poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv T.A. (31) iz Podgorice. 
 
2
Otvoren objekat Đačke kuhinje JU Škola za srednje i više stručno obrazovanje “Sergije Stanić”
Za praktičnu - nastavu i ishranu!
- Danas smo se okupili da vidimo objekat u koji smo uložili 400 000 eura, objekat koji će imati višestruki značaj. Jedan, za SSŠ „Sergej Stanić“, iz prostog razloga što će im omogućiti omogućiti praktičnu nastavu. Jedan od prioriteta Ministarstva prosvjete jeste da podižemo kvalitet srednjeg stručnog obrazovanja jer to smo prepoznali kao jednu od karika gdje možemo da napravimo najveći iskorak i omogućimo našoj djeci da se kvalitetno edukuju, a da nakon toga nađu adekvatno zaposlenje. S druge strane, vraćamo u proces ono što je nekad bilo dobro i omogućavamo da se djeca u školama hrane na kvalitetan način i da izbjegnu zamku objekata koji su se otvarali blizu škola. Ovu aktivvnost realizovaćemo i u ostalim opštinama - najavio je ministar prosvjete Predrag Bošković, otvarajući danas objekat Đačke kuhinje JU Škola za srednje i više stručno obrazovanje “Sergije Stanić”. 
 
2
Teško ubistvo u Podgorici riješeno u kratkom roku
Jedan ubijen - troje "iza brave"!
          - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica identifikovali su i u kratkom roku, u koordinaciji i po nalogu nadležnog tužioca, lišili slobode D.J. (63), Z.R. (33) i Z.R. (37) iz Podgorice, zbog sumnje da su danas, na štetu Z.B. (33) iz Podgorice, počinili krivično djelo teško ubistvo - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
2
Dva albanska državljanina lišena slobode rejonu mjesta Drume na području Tuzi
U torbama nosili - 30 kilograma skanka!
       - Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi, u rejonu mjesta Drume na području Tuzi, u blizini granice naše zemlje sa Albanijom, pronašli i oduzeli oko 30 kilograma opojne droge marihuana tipa skank i pištolj u ilegalnom posjedu, prilikom čega su slobode lišeni albanski državljanini D.P. (25) i V.P. (29) - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
1
Večeras, na sat vremena, nastavljena sjednica Skupštine Crne Gore koja je danas prekinuta zbog teškog inciddenta
Građanima izvinjenje - "frontovcima" opomena!
    - Danas se ovdje dogodio težak incident zbog kojeg se izvinjavam građanima, a poslanicim "Demokratskog fronta" izričem javnu opomenu. Izvinjenje dugujemo i predsjedniku Vlade Crne Gore.
Ovim riječima predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića večeras - bez predsjednika Vlade Crne Gore i poslanika DPS - na sat vremena nastavljena je sjednica koja je danas prekinuta zbog toga što su poslanici "DF" vrijeđali crnogorskog premijera. Nastavak sjednice na kojoj bi poslanici trebalo da se izjasne o rekonstruisanoj Vladi Crne Gore i da glasaju o nepovjerenju Krivokapiću zakazan je za ponedjeljak u podne. 
 
1
Jedanaesti festival baleta „Allegro“ biće u petak održan u KIC "Budo Tomović"
Balerine slave - Dan plesa!
       Jedanaesti festival baleta „Allegro“ biće - u organizaciji Baletske trupe „Allegro“ i KIC „Budo Tomović“ - u petak održan u velikoj sali "srca kulture grada".
U obilježavanju svjetskog dana plesa nastupiće baletska trupa „Allegro“ u kojoj su mladi iz Podgorice, Nikšića i Cetinja, studenti Fakulteta dramskih umjetnosti, učenice baletskih škola „Vasa Pavić“ i „Princeza Ksenija“, kao i polaznice baletskih centara iz Budve i Herceg Novog. Na repertoaru su plesne tačke klasičnog, savremenog i džez baleta. 
 
0
Povodom proslave decenije obnove nezavisnosti Crne Gore
Građanima poklanjaju - modnu reviju!
Modnu reviju poznatih svjetskih brendova Liu Jo i Twin set u sjutra i u utorak od 20, na platou kod spomenika sv. Petru Cetinjskom, povodom proslave decenije obnove nezavisnosti Crne Gore, organizuju Glavni grad Podgorica i "SAMMS" d.o.o.
- Događaj je organizovan kao poklon Grada i SAMMSa svim građanima Podgorice - ističu u Sekretarijatu za za kulturu i sport.  
 
0
Četvorodnevna potraga za nestalim jedanaestogodišnjim Ognjenom Rakočevićem još nije dala rezultate
Nema ni traga, ali - ni odustajanja!
   - Uvažavajući dramatičnu situaciju i emotivno stanje porodice Rakočević, Uprava policije nastaviće svim raspoloživim kapacitetima, uz punu podršku MUP, aktivnosti na pronalaženju nestalog dječaka. Nažalost, nemamo nikakav pokazatelj, nikakav inicijalni trag, bilo kakav podatak koji bi nas odveo u željenom pravcu koji bi dao rezultate. Ne gubimo nadu, naše aktivnosti biće i dalje koordinirane u saradnji sa građanima. Spremni smo da razmotrimo svaku novu informaciju, svako novo saznanje i da to detaljno provjerimo - naglasio je direktoor Uprave policije Crne Gore Slavko Stojanović, koji je juče sa Brankom, ocem nestalog jedanaestogodišnjeg Ognjena Rakočevića, obišao teren helikopterom Avio – helikopterske jedinice MUP. 
 
0
Policijski službenici intenzivno tragaju za jedanaestogodišnjakom iz Podgorice
Dječak nestao - tokom noći?!
         - Policijski službenici intenzivno tragaju za dječakom O.R (11) iz Podgorice.
- Njegova majka je jutros prijavila Dežurnoj službi Centra bezbjednosti Podgorica da se dječak tokom noći udaljio od kuće - saopštila je Uprava policije Crne Gore iz koje mole građane da, ukoliko primijete dječaka, o tome odmah obavijeste policiju na besplatni policijski broj 122.
 
 
2
U toku vaskršnjih praznika šoping-mol imaće izmijenjeno radno vrijeme
Za Vaskrs - "Delta" ne radi!
- U toku vaskršnjih praznika šoping-mol imaće izmijenjeno radno vrijeme. Na Veliki petak radiće skraćeno, od 10 do 18, radiće puno radno vrijeme u subotu, a neće raditi za Vaskrs. Za vrijeme prvomajskih praznika radiće puno radno vrijeme - najavili su iz "Delta City". 
 
2
„Dani cvijeća i ukrasnog bilja“
Kod Sahat kule - mirisno i zabavno!
Predstojećeg vikenda, u subotu i neđelju od 10 do 18, Trg vojvode Bećir bega Osmanagaića (kod Sahat kule) mirisaće na "„Dane cvijeća i ukrasnog bilja“.
Prodajnu izložbu cvijeća i ukrasnog bilja, kao i prateće opreme, uz bogat kulturno-zabavni program - u susret deceniji obnove nezavisnosti, organizuju Glavni grad Podgorica, odnosno Sekretarijat za razvoj preduzetništva Podgorice i Udruženje proizvođača cvjeća i ukrasnog bilja Podgorice.  
 
2
Podgorica dobija novi turistički lokalitet na Dajbabskom brdu
Turistima ponuditi - i toranj!
       - Korišćenje kontrolno-mjernog Tornja na Dajbabskom brdu u turističke svrhe svakako će povećati ponudu Podgorice za još jedan kvalitetan turistički sadržaj, koji će koristiti ne samo građanima, nego i njenim posjetiocima, te proširiti broj prepoznatljivih turističkih tačaka u našem gradu - istakao je Slavoljub Stijepović, gradonačelnik Glavnog grada, povodom potpisanog sporazuma sa Agencijom za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, Turističkom organizacijom Glavnog grada Podgorica, NVO "Urban kids" i neformalna Grupa građana Zabjela i Dahne sa ciljem bolje valorizacije Tornja u turističke svrhe.  
 
0
Zajednička akcija granične policije i carinika u Podhumu
Zaplijenili duvan - vrijedan osam hiljada!
    - Službenici Uprave policije MUP i Uprave carina zaplijenili su više od 530 kilograma rezanog duvana, vrijednosti oko 8.000 eura, koji je, kako se sumnja, bio namijenjen neovlašćenoj prodaji radi sticanja protivpravne imovinske korist - saopštila je Uprava policije Crne Gore.  
 
0
Centar bezbjednosti Podgorica
Rasvijetlili razbojništvo - oduzeli pištolj!
          - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica tokom vikenda, u odvojenim aktivnostima, rasvijetlili su krivično djelo razbojništvo i oduzeli pištolj u ilegalnom posjedu. Zbog sumnje da su počinili ova krivična djela slobode su lišeni B.R. (20) i I.P. (34) iz Podgorice - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
2
Sedmi sajam vjenčanja od sjutra do nedjelje u "Delta City"
"Bajka" okuplja - 28 izlagača!
       Sedmi sajam vjenčanja "Vaša Bajka" - u organizaciji agencije "Memento marketing i komunikacije" - od sjutra u 10 do nedjelje u 22 biće priređen u šoping molu "Delta City".
Ovogodišnje izdanje Bajke, okupiće 28 izlagača, što je najveći broj do sada. Na svečanom otvaranju, sjutra u 18, nastupiće mlada pjevačica Monika Knezović, a uslijediće revija vjenčanica i svečanih haljina iz salona "Na zrnu graška" i "Pepeljuga", modnog studija "Madam Maya". Biće prikazani modeli brendova Atelier Pronovias, Ronald Joyce, La Sposa, Enzoani, Sherri Hill, Tarik Ediz i modeli kreatorke Biljane Tipsarević. Nakon revije nastupaju "Dobri momci", a predviđena je i degustacija slatkog i slanog programa koje će prirediti učesnici sajma. 
 
2
U subotu, na zelenoj pijaci "Mall of Montenegro"
Pijačni dan uz - patišpanj!
    Prvi „Pijačni dan uz patišpanj” u subotu od 10 na zelenoj pijaci "Mall of Montenegro" Turistička organizacija Podgorice organizuje u saradnji sa d.o.o "Tržnice i pijace".
Mlade Podgoričanke, u crnogorskim nošnjama, posjetiocima će služiti patišpanj - tradicionalni crnogorski kolač bez kojeg se domaća trpeza nije mogla zamisliti. Događaj će muzički "zasladiti" orkestar „Zvuci sa Ribnice“. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|