Brze Cinjenice - Grad

1
Odluka Glavnog grada u cilju spječavanja širenja virusa COVID-19
Zaključani parkovi i park šuma!
         - Glavni grad je u cilju spječavanja širenja virusa COVID-19 donio privremene mjere koje podrazumijevaju zaključavanje parkova i park šuma kojima gazduje gradsko preduzeće Zelenilo. Radi se o Karađorđevom parku i parku Kruševac (glavnoj kapiji), kao i o park šumama Tološi, Gorica i Ljubović. Ova mjera važiće danas od 17 do prestanka Naredbe Vlade Crne Gore. 
 
1
Nove privremene mjere od Covid19
Zabranjen rad trgovina - osim hranom i apoteka!
    Obezbjeđivanje redovnog rada i pružanja usluga od strane pravnih lica čiji je osnivač država ili lok. samouprava, koji obavljaju poslove od javnog interesa, a nezamjenljiv su uslov života i rada građana; zabrana rada trgovinskih objekata, osim apoteka i objekata trgovine hranom, pićem, sredstvima za higijenu, motornim gorivima, građ. proizvodima, sredstvima za zaštitu i prihranu bilja i sadnog materijala, proizvoda za ishranu i liječenje životinja; obustava taxi prevoza; stavljanje zaliha zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava koje posjeduju veledrogerije, na raspolaganje sistemu javnog zdravstva Crne Gore, uz novčanu naknadu po tržišnim cijenama; izmjena sistema funkcionisanja zdravstvenog sistema - neke su dod novih mjera koje je danas donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo. 
 
1
Slobode je lišena A.B. (45) iz Podgorice
Ilegalno prodavala - medicinski alkohol!
       Službenici Sektora kriminalističke policije danas su uhapsili Podgoričanku A.B. (45), koja je, kako navode, koristeći aktuelnu situaciju u vezi korona virusa na ilegalnom tržištu prodavala medicinski alkohol. Od nje je oduzet medicinski alkohol koji na tržištu vrijedi oko 3.500 eura.  
 
1
Kompletan institucionalni kapacitet Glavnog grada biće 24 sata na raspolaganju svim medicinskim radnicima
Donirali nabavku - dva respiratora!
          - Glavni grad apsolutno stoji uz one koji će u predstojećim danima i sedmicama ponijeti najteži teret odgovornosti, a to su zdravstveni radnici. Izuzetno smo ponosni na njihov učinak do sada, upravo zahvaljujući njihovom kvalitetnom radu i podršci nadležnih državnih organa, Crna Gora se tek nakon tri mejseca suočava sa činjeniciom da imamo prve slučajeve zaraze koronavirusom. Nemamo nikakvu dilemu, imajući u vidu njihovo iskustvo, ekspertizu i posvećemost radu, da će oni i ovom izazovu odgovoriti na pravi način. U tom cilju, imajući u vidu i našu odgovornost mi smo odlučili da im pomopgnemo u mjeri mogućeg, tako da će u toku dana Glavni grad Kliničkom centru Crne Gore uplatiti sredstva u iznosu 52.000, dovoljnih za nabavku dva respiratora - istakao je gradonačelnik Glavnog grada dr Ivan Vuković posjetio je danas Klinički centar Crne Gore kako bi direktoru dr Jevtu Erakoviću uručio donaciju. 
 
1
Poslije pronalaska prva dva slu;aja korona virusa u Crnoj Gori, sugra]anima se preko "FB" obratio direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić.
Disciplinovanije i solidarnije - sprovoditi mjere!
               - Uvjeren sam da ćete od ovog trenutka još disciplinovanije i solidarnije prihvatiti, primjennjivati i sprovoditi mjere za sprečavanje širenja infekcije korona virusom u našem Glavnom gradu i Crnoj Gori.
Nadam se da nikoga više ne treba opominjati da, u narednim nedjeljama, izlazak iz kuće treba biti izuzetan i samo zbog najvažnijih životnih potreba, nabavke hrane i ljekova - poslije pronalaska prva dva slu;aja korona virusa u Crnoj Gori, sugra]anima se preko "FB" obratio direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić. 
 
1
Glavni grad sproveo niz mjera u cilju zaštite javnog zdravlja
Novi izazov zahtijeva - dužnu pažnju!
      - Posljednjih sedmica, Crna Gora, region, Evropa i svijet u cjelini suočavaju se sa novim izazovom koji nijesmo očekivali, ali koje je takav da zahtijeva dužnu pažnju i odgovorno ponašanje, odnos i akciju svih društveno-politilkih aktera koji mogu uticati na postojeće stanje stvari - istakao je gradonačelnik podsjetivši da je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju - video porukom građanima se obrato dr Ivan Vuković. gradonačelnik Glavnog grada koji je sproveo niz mjera u cilju zaštite javnog zdravlja. 
 
1
Vlada Crne Gore - Vrijeme je za ozbiljnost
Zaštiti se. Zaštiti me!
Vrijeme je za ozbiljnost.

-Disciplina je ključna u sprečavanju Korona virusa.

Neće na mene je najveća iluzija.

Baš tako je stigao do mnogih.

Zaštiti se. Zaštiti me.
 
 
0
Opet incidenti poslanika "DF" u Skupštini Crne Gore
Vučurović raširio - trobojku!
          Poslanik "DF" Jovan Vučurović raširio je danas u Skupštini Crne Gore trobojku, zbog čega je dobio opomenu. Njegov partijski kolega vrijeđao je poslanicu DPS-a, pa je i on opomenut.  
 
2
Skupština Glavnog grada Podgorica
Glavni grad dobija - televiziju!
- Ova Odluka definiše da se u potpunosti obezbjeđuje nezavisnost emitera u svim sferama djelovanja a posebno na način finansiranja. Stoga, predlažem Skupštini da usvoji ovu Odluku o osnivanju d.o.o. Lokalani javni emiter „Radio televiozija Podgorica“ kako bi se i formalno stekle pretpostavke za osnivanje radio-televizije - napomenula je sekretarka za kulturu i sport Ana Medigović, predlažući danas na Skupštini Glavnog grada danas prihvačenu Odluku o osnivanju RTV Podgorica.  
 
2
Skupština Glavnog grada usvojila Strateški plan razvoja Podgorice od 2020. do 2025.
Glasali za - modernizaciju!
             - Glasanjem za ovaj dokument glasate za kontinuitet politike razvoja, stabilnosti, bezbjednosti i njegovanja dobrih odnosa među građanima. Istovremeno, glasate za stvaranje povoljne klime za privlačenje domaćih i stranih investicija i time otvaranje novih radnih mjesta za naše sugrađane. Glasanjem za Strateški plan razvoja Podgorice glasate za nastavak stabilnosti budžeta, za nastavak realizacije višegodišnjih kapitalnih projekata. Glasate za biznis zone, održive i obnovljive izvore energije, efikasnu zaštitu životne sredine i kvalitetno upravljanje otpadom, razvijenu i efikasnu saobraćajnu infrastrukturu, modernizaciju u svim oblastima života i djelovanja, razvijenu kulturu i sport, efikasnu zdravstvenu i socijalnu zaštitu, jednake mogućnosti za sve naše građane - ukazao je menadžer grada Marjan Junčaj na današnjoj sjednici Skupštine Glavnog grada na kojoj su odbornici usvojili Strateški plan razvoja Podgorice od 2020. do 2025.  
 
2
Glavni grad i Uprava policije
Intenzivnijom saradnjom do - veće bezbjednosti!
    - Uprava policije i nadležne gradske službe djelovati još intenzivnije u cilju povećanja bezbjednosti u saobraćaju i podizanja komunalnog reda, prije svega u dijelu nepropisog parkiranja, posebno u djelovima grada gdje je to najizraženije, kako bi se povećao nivo saobraćajne kuture i stvorili uslovi za jednostavnije i bezbjednije odvijanje saobraćaja u Podgorici- saglasili su se direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović i gradonačelnik Glavnog grada dr Ivan Vuković. 
 
2
Danas Skupština Glavnogg grada
Odbornici razrješavaju - gradonačelnika?!
    Prijedlog za razrješenje gradonačelnika Glavnog grada Podgorice, dr Ivana Vukovića prva je od 26 tačaka dnevnog reda Skupštine Glavnog grada koja je zakazana za danas.
Prijedlog za razrješenje gradonačelnika Glavnog grada dr Ivana Vukovića inicira opozicija zato što nije saglasno članu 8 Zakona o lokalnoj samouprav, članu 100 stav 1 tačka 2 i 3 Statuta Glavnog grada i tački 1 Programa rada Skupštine Glavnog grada Podgorice za 2019. Skupštini poddnio Prijedlog, a time nije obezbijedioo ni sprovođenje Strateškog plana razvoja Glavnog grada Podgorice za period od 2019. do 2024., čime su ispunjeni usllovi za njegovo razrješenje. 
 
1
Anti-crnogorska histerija dobila novu dimenziju
Oskrnavili spomenik - Vaka Đurovića!
       Anti-crnogorska histerija kojoj u Glavnom gradu i širom Crne Gore svjedočimo posljednjih sedmica, sinoć je dobila novu dimenziju. Nakon što je nedavno u Golubovcima vandalizovan spomenik palim borcima NOB-a i oskrnavljeno groblje u Orjoj luci, bezumnici su sinoć, pod okriljem mraka kom duhovno pripadaju, atakovali na nekadašnji nagrobni spomenik narodnog heroja Vasilija-Vaka Đurovića i mjesto gdje počivaju njegova braća, koje se nalazi u neposrednoj blizini Hrama Hristovog vaskrsenja. 
 
1
Dvadeset godina beogradski bend proslaviće sjutra i sa fanovima u Podgorici
"Negative" slavi - u "Welder pubu"!
Jedan od tri slavljenička koncerta povodom 20 godina prisustva na sceni beogradski "Negative" band prirediće sjutra od 22 u "Welder pubu".
Svoje vjerne fanove počastiće retrospektivom dvodecenijskog rada. Predvođen izuzetnim vokalom Ivane Peters bend će podsjetiti na najveće hitove sa albuma „Negative“, „Ni ovde ni tamo“, „Tango“, „Spusti me na zemlju“. Ulaznice se mogu kupiti u pubu. 
 
1
Ministarstvo ekonomije
Od danas - pojeftinilo gorivo!
          - Od danas važe niže, maksimalno dozvoljene, vrijednosti naftnih derivata: BMB 98 - 1.31 eur/l ( -0.04 ), BMB 95 - 1.28 eur/l ( -0.03 ), Eurodizel – 1.16 eur/l ( -0.03 ), Lož ulje (veleprodaja) - 1.13 eur/l (- 0.03).
- Prema odredbama Uredbe o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, naredni obračun će se obaviti 2.marta 2020. godine, a eventualno izmijenjene vrijednosti naftnih derivata važiće od 3.marta 2020. - saopštilo je Ministarstvo ekonomije.
 
 
1
U finalu košarkaškog Kupa Crne Gore u barskoj "Topolici" "Mornar" - "Budućnost Voli" 82:93
"Budućnost" osvojila - i 13.!
Košarkaši "Budućnost Voli" osvojili su trinaesti put Kup Crne Gore. Oni su u Baru pobijedili domaći "Mornar" 93:82.
Od samog starta su "plavi" su pokazali da su u Bar došli po trofej osvajača Kupa Crne Gore. Već nakon prvih 10 minuta ggostujući tim imao je prednost od 10 poena. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Justin Cobbs koji je meč završio sa 21 poenom. Po 14 poena postigli su Petar Popović i Suad Šehović.  
 
1
Sajam poizvoda sa sjevera, povodom Dana zaljubljenih, u "Delta city"
Na trpezi - sa planina sa ljubavlju!
          Kvalitetni, laboratorijski ispitani, tradicionalni i planinski proizvodi sa porodišnih gazdinstava sa sjevera, njih 75, biće postavljeno na "Gorskoj trpezi", sajmu koji povodom Dana zaljubljenih danas od 9 do 20 organizuje "Delta city".
Od 14 do 17 šefovi restoorana sa sjevera pripremaće tradicionalna planinska jela, a posjetioce će animirati Nenad Gladić. Od 17,30 goste zabavlja etno grupa "Zora", a od 18,30 "Gorska trpeza" ima i poklone za zaljubljene - sa planina sa ljubavlju. 
 
0
Potpisan ugovor za izgradnju primarnog kolektora u okviru sistema za prečišćavanje otpadnih voda
Počinje realizacija - projekta vijeka!
          - U pitanju je projekat vijeka za Glavni grad, projekat uzgradnje sistema za prečišćavanje otpadnih voda, procijenjene vrijednosti preko 50 miliona eura. Sa ovim projektom Podgorica dobija osnovne pretpostavke za razvoj u narednih pedeset godina. Danas smo pristupili svečanom potpisivanju ugovora sa kompanijom Bemax i na taj način ozvaničili početak fizičke realizacije, a ono što je prethodilo trajalo je godinama unazad, zaključno sa mjesecom februarom prošle godine, kada smo u Frankfurtu imali priliku da potpišemo predugovor kojim su definisani dalji pravci djelovanja Glavnog grada, finansijske obaveze Vlade Crne Gore, koja nam je partner u ovom poslu i kompanije Fichtner, koja nam pruža svu neophodnu tehničku i logističku podršku - istakao je dr Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice nakon što su danas direktor gradskog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Filip Makrid i direktor kompanije "Bemax" Veselin Kovačević potpisali potpisali ugovora za izgradnju primarnog kolektora u okviru sistema za prečišćavanje otpadnih voda.  
 
0
Od Visećeg mosta do mosta Milenijum, na 10 000 kvadrata
Podgorica dobija - Podgorički park!
    - Šarm stare dame protkan biljkama karakterističnim za ovo podneblje oživjeće Podgoricu na jedan sasvim drugačiji način. Sadnjom autohtonih vrsta bijele i crne murve, šipka, smokve, džanja i bagrema pokušaćemo da u ovom parku dočaramo duh nekih prošlih vremena upletenih u moderno doba. Raprostranjen na preko 10.000m kvadrata park će biti uređen u rustičnom stilu savremenog dizajna - "Zelenilo" d.o.o. najavljuje Podgorički park.
Izgradnja Podgoričkog parka obuhvataće rekonstrukciju zelenih površina u Ulici Jovana Tomaševića od Visećeg mosta do mosta Milenijum. 
 
0
Predsjeednik DPS Milo Đukanović, povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti, na sjednice DPS Glavnog grada
Velikodržavni nacionalizam!
                   - Situacija povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti pokazuje da je nažalost jedan velikodržavni nacionalizam i dalje veoma živahan u svojoj namjeri da potire Crnu Goru i da preuzme one ingerencije koje neupitno pripadaju svakoj nezavisnoj, suverenoj državi. Velikodržavni nacionalizam koji pokušava da donosi odluke umjesto crnogorskih institucija…Taj samozvani nacionalizam štiti prava građana jedne nacionalnosti u Crnoj Gori umjesto nadležnih državnih institucija zaduženih da štite prava svih građana bez obzira na njihovu vjeru i naciju. Taj velikodržavni nacionalizam pretenduje da uređuje magistralni put razvoja Crne Gore - ukazao je, povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti Milo Đukanović, predsjeednik DPS, na sjednice DPS Glavnog grada. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|