Brze Cinjenice - Grad

2
Rasvijetljeno pet krivičnih djela
Slobode lišeno - sedam osoba!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti a u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela, rasvijetlili tri krivična djela krađa, teška krađa i krivično djelo prinuda. Tom prilikom je lišeno slobode sedam lica osumnjičenih za ova krivična djela. 
 
2
Službenici CB Podgorica tokom vikenda poja pojačali kontrolu bezbjednosno interesantnih osoba
Oduzeti pišolj, municija - i kokain!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, tokom vikenda, preduzimajući mjere i radnje u cilju pojačane kontrole bezbjednosno interesantnih lica, pronašli i oduzeli pištolj i municiju u ilegalnom posjedu, kao i opojnu drogu kokain. Osumnjičeni je lišen slobode.  
 
0
Policija lišila slobode D.T. (19) i M.T. (17) iz Nikšića nastanjenog u Podgorici
Osumnjičeni za - više krađa vozila!
Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode D.T. (19) iz Nikšića i M.T. (17) iz Nikšića nastanjenog u Podgorici, zbog sumnje da su počinili više imovinskih delikata na području Podgorice. D.T. je osumnjičen da je počinio devet krivičnih djela teška krađa u produženom trajanju, dok je M.T. osumnjičen da je počinio osam krivičnih djela teška krađa u produženom trajanju. 
 
0
Turistička organizacija Glavnog grada Podgorice, Opština Golubovci i JP Nacionalni parkovi Crne Gore – NP Skadarsko jezero
"Dan krapa" - na Plavnici!
          Svi posjetioci biće u prilici da uživaju u degustaciji raznovrsnih jela od krapa, te drugih specijaliteta specifičnih za podgorički region, a biće organizovana i besplatna vožnja čunom, kao autohtonim sredstvom prevoza na tradicionalnoj manifestaciji „Dan krapa”, koju sjutra od 16 na Plavnici organizuju Turistička organizacija Glavnog grada Podgorice, Opština Golubovci i JP Nacionalni parkovi Crne Gore – NP Skadarsko jezero.
U takmičarskom programu kulinari će po tradicionalnoj recepturi pripremati jela i čorbe od krapa, dok će organizatori najboljima dodijeliti vrijedne nagrade. 
 
0
Službenici CB Podgorica izvršili pretres stana i drugih prostorija na šest lokacija u Podgorici
Oduzeto oružje - euri i dolari!
       - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica nastavili su danas sa sprovođenjem akcije pojačane kontrole bezbjedonosno interesantnih lica na području Podgorice, kojom prilikom su pronašli i oduzeli 176.740 eura i 1.000 dolara, pet komada oružja (dva pištolja i tri puške) 326 metaka u ilegalnom posjedu, aparat za brojanje novca, bankarsku dokumentaciju i disk za snimanje podataka.
Službenici CB Podgorica su danas izvršili pretres stana i drugih prostorija na šest lokacija u Podgorici koje koriste – M.Đ. (61), Z.C. (67), K.D. (23), L.D. (46), V.D. (50) i L.C. (39).  
 
0
Službenici CB Podgorica tokom vikenda pretresli 13 lokacija
Trroje lišeno slobode - oduzeto 11 komada oružja!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, u akciji usmjerenoj na kontrolu bezbjednosno interesantnih lica, lišili slobode tri lica zbog sumnje da su počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Protiv još dva lica podnijeta je prijava iz Zakona o oružju. Pretresom 13 lokacija odnosno stanova koje koristi 12 lica pronađeno je i oduzeto 11 komada vatrenog oružja – automatska puška, šest pištolja i četiri puške, kao i 313 metaka i osam okvira za vatreno oružje. Osim toga, od dvije osobe privremeno su oduzeta dva blindirana vozila radi provjera. 
 
0
Deveti “Underhill Fest” počinje sjutra
U tri selekcije - 25 filmova!
Dvadeset pet filmskih ostvarenja, podijeljenih u tri kategorije - međunarodnu, regionalnu i vantakmičarsku - biće prikazano na 9. “Underhill Fest” koji se - u sklopu manifestacije “Podgoričko kulturno ljeto 2018”, a uz podršku Glavnog grada - od sjutra do 12. održava na terenu Košarkaškog kluba “Budućnost” u Njegoševom parku.
Prateći program “U fokusu” posvećen je filmovima o ženskim pravima i održaće se u Narodnoj biblioteci “Radosav Ljumović”.  
 
3
U Studentskoj ulici
Djevojku tukao - šipkom!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, locirali i lišili slobode lice osumnjičeno da je počinilo krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda na štetu ženske osobe.  
 
3
Rasvijetljena tri imovinska delikta
Kradu i danju - i noću!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili tri krivična djela i tom prilikom jedno lice lišili slobode a protiv dva lica, od kojih je jedno maloljetno, podnijeli nadležnom tužiocu krivične prijave.  
 
2
U prijateljskoj fudbalskoj utakmici u Zenici Bosna i Hercegovina - Crna Gora 0:0
"Sokoli" odoljeli - u slavlju "zmajeva"!
"Hrabri sokoli´ odoljeli su u slavlju "zmajeva" na Bilinom Polju - u prijateljskoj fudbalskoj utakmici, na kojoj su se od dresa domaće nacionalne selekcije oprostili Spahić, Misimović i Ibišević - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 0:0.
    Izabranici Roberta Prosinečkog, predvođeni Pjanićem i Džekom, imali su inicijativu, šanse, ali slavljeničku atmosferu nijesu krunisali pogotkom. Ili su u samoj završnici bili neprecizni, ili ih je u tome spriječavao golman Petković. 
 
2
Iznad sastavaka rijeke Morače i Ribnice
Otvorena ljetnja scena!
          - U raskošnoj prirodi Podgorice pod mediteranskim suncem, kroz milenijume traje kulturni život. Dokazi su brojni – materijalni i nematerijalni, pozorišna maska sa Duklje, drevni instrumenti, pjesme, igre, plesovi, na šta smo vrlo smo ponosni i ističemo traj kontinuitet i, naravno, nastavljamo sa različitim aktivnostima, događajima, otvorenim prostorima. Prepoznatljivo je za ovu upravu da organizuje kulturne događaje na što više mjesta – omiljenih, zaboravljenih, manje poznatih, da se predstavi sve ono što je kulturno bogatstvo našeg Grada. Što se tiče kulturnih objekata, ova uprava realizovala je ona na koje se čekalo godinama pa i decenijama, a to su spomenik velikome vojvodi Mirku Petroviću i crnogorskim borcima, zatim Gradsko pozorište, kuća Rista Stijovića, Ljetnja scena i Podgorička knjižara - podsjetila je sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada mr Nela Savković Vukčević na otvaranju Ljetnje scene iznad sastavaka koja je otvorena koncertom orkestra "Allegro Vivo", dirigenta Radovana Papovića i solista Tijane Blečić, Bojane Pejanović i Vilija Ferdinandija. 
 
1
Policija kontrolisala bezbjednosno interesantne osobe
Lišen slobode - zbog pištolja!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su preduzimajući mjere u cilju kontrole bezbjednosno interesantnih lica, lišili slobode lice osumnjičeno da je počinilo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok su protiv jednog lica podnijeli prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.  
 
1
U užem centru grada i u "City kvartu"
Policija patrolira - biciklima!
    Biciklistička patrola Centra bezbjednosti Podgorica, koja će prvenstveno pokrivati područje užeg centra grada i City kvarta, danas je počela da radi i biće aktivna tokom ljetnje turističke sezone.
 
 
1
Službenici CB Podgorica
Rasvijetljeno sedam krađa!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovisnkih delikata, riješili sedam krivičnih djela iz ove oblasti i nadležnom tužilaštvu procesuirali sedam osumnjičenih. 
 
1
Službenici Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili krivično djelo nasilničko ponašanje
Lišili slobode - troje nasilnika!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda na štetu S.C. (35) iz Podgorice.  
 
1
Policija ih primjetila na pješačkoj stazi koja vodi iz Republike Albanije preko granične linije u Crnu Goru
Prenosilii drogu - u džakovima!
             Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su juče, vršeći poslove obezbjeđenja državne granice, postupajući na osnovu operativnih informacija, zaplijenili oko 110 kilograma marihuane i tom prilikom lišili slobode jedno lice. U drugoj aktivnosti policijski službenici OGB Tuzi su pronašli i oduzeli pištolj i municiju.  
 
1
Na prijedlog gostiju hotela "CentreVille" i lounge bar "The Living Room"
Nominovani za - Haute Grandeur Gala nagradu!
       Hotel "CentreVille" u Podgorici i lounge bar "The Living Room" nominovani su za prestižnu Haute Grandeur Gala nagradu. Haute Grandeur je nagrada koja se svake godine dodjeljuje najuspješnijim turističkim kompleksima sa svih 7 kontinenata, iz 60 različitih zemalja.
Posebnost nagrade i nominacije je da se ona dodjeljuje u odnosu na komentare koje ostavljaju gosti. Hotel "Centre VIlle" nominovan je u pet kategorija i to: najbolji novi hotel (manje od 3 godine poslovanja), najbolji poslovni hotel, najbolji gradski hotel, najbolji dizajn hotel i najbolji lifestyle hotel. Lounge bar "The Living Room" nominovan je u u čak 12 kategorija.  
 
0
Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi
Oduzeli oko - 54 kilograma skanka!
          - Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su juče, postupajući na osnovu operativnih saznanja, pronašli i oduzeli oko 54 kilograma skanka. Dva lica su lišena slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - saopštila je danas Uprava policije Crne Gore.  
 
2
Službenici CB Podgorica rasvijetlili tri krivična djela
U Ponarima - rotvajler napao djevojčicu!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili tri krivična djela, i to dva krivična djela krađa i jedno krivično djelo izazivanje opšte opasnosti. Protiv dva osumnjičena lica podnijeta je krivična prijava dok je lice osumnjičeno za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti lišeno slobode.  
 
2
Pedesetogodišnji V.D. iz Podgorice lišen slobode
Našli mu - oružje i municiju!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su danas, u clju vršenja pojačane kontrole lica a sa akcentom na sprječavanju vršenja teških krivičnih djela, izvršili pretres na jednoj lokaciji i tom prilikom pronašli četiri komada oružja i municiju. Osumnjičeni je lišen slobode.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|