Brze Cinjenice - Grad

2
U akciji suzbijanja krijumčarenja marihuane jutros lišeni slobode M.Đ. (60) iz Podgorice, S.A. (37) iz BiH sa privremenim boravkom u Budvi
Zaplijenjeno - 240 kg skanka!
             Službenici Uprave policije – Sektora kriminalističke policije, Odsjeka za borbu protiv droge su u saradnji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu, a u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica i Posebnom jedinicom policije, realizovali višemjesečnu akciju „Čet“ (Chat). Ova akcija je bila usmjerena na suzbijanje krijumčarenja opojne droge marihuana iz Republike Albanije i Kosova u Crnu Goru, a koja je dalje krijumčarena u Republiku Srbiju i zemlje Zapadne Evrope. Tokom ove akcije podnijete su četiri krivične prijave protiv osam lica, dok je u predmetu, u četiri pojedinačne zaplene, oduzeto oko 240 kg opojne droge marihuana tipa skank.  
 
2
Službenici CB Podgorica rasvijetlili 11 krivičnih djela
Lišili slobode - petoro osumnjičenih!
Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući aktivnosti u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, rasvijetili 11 krivičnih djela i tom prilikom lišili slobode pet osoba osumnjičenih da su ta djela počinila.  
 
1
Službenici CB Podgorica lišili slobode četiri osobe
Oteli ga, tukli - i ucjenjivali!
       Službenici Centra bezbjednosti Podgorica u kratkom roku identifikovali su i lišili slobode četiri osobe za koja se sumnja da su počinila krivično djelo protivpravno lišenje slobode i krivično djelo zlostavljanje.
 
 
1
Policija u Podgorici oduzela oružje, municiju i mobilne telefone koji su služili za zaštićenu komunikaciji
Srodnici lišeni slobode!
          Policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica, postupajući shodno operativnim saznanjima, oduzeli su oružje, municiju i mobilne telefone koji su služili za kriptovanu komunikaciju. Dvije osobe lišene su slobode.
 
 
1
Lišen slobode A.Đ. (37) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio dva razbojništva
Taksiste pljačkao - "biber sprejom"!
    Policijski službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su u kratkom roku rasvijetlili dva razbojništva koja su počinjena juče i zbog sumnje da ih je počinio identifikovali i lišili slobode A.Đ. (37) iz Podgorice. On je, kako se sumnja, počinio dva razbojništva 10.01.2019. godine, prvo oko 00,10 a drugo oko 00,50 časova, i to na isti način tako što je, pretvarajući se da mu je potrebna usluga taksi vožnje, pozvao taksi vozila dvije različite taksi firme a potom je, kada je ušao u vozila, u oba slučaja, biber sprejom isprskao vozače po licu.  
 
1
"Demokratski front" organizuje doček Pravoslavne Nove godine
Dočeka na trgu - (ne)će biti?
- Ukupnoj javnosti, a na zadovoljstvo velikog broja građana i posjetilaca Podgorice i Crne Gore, poznato je da je na glavnom gradskom trgu ove godine organizovan Prvi podgorički pazar u okviru kojeg je priređen bogat tronedjeljni kulturno-zabavni program. U tu svhru je na Trgu nezavisnosti postavljen veliki broj objekata privremenog karaktera koji će u skladu sa rješenjima nadležnog organa Glavnog grada biti uklonjeni do 15. januara. S tim u vezi, na zahtjev "Demokratskog fronta" za postavljanje privremenih objekata na istoj lokaciji nije moguće pozitivno odgovoriti - saopšteno je iz Glavnog grada. 
 
0
Komunalni policajci Glavnog grada-Podgorice
Izdali 34 prekršajna naloga!
Komunalni policajci Glavnog grada-Podgorice, u skladu sa zakonski propisanim ovlašćenjima, u cilju sprečavanja mogućih posljedica izazavanih sniježnim padavinama, sprovodili komunalne nadzore na sankcionisanju subjekata nadzora koji su postupali suprotno odredbama Odluke o održavanju čistoće kojim je propisana obaveza pravnih i fizičkih lica u dijelu čišćenja snijega sa prilaznih puteva i staza koje koriste, posipanja odgovarajućim materijalom i čišćenja snijega, kao i posipanja trotoara odgovarajućim materijalom u slučaju poledice, ispred stambenih zgrada i uklanjanja snijega sa trotoara ispred poslovne prostorije i starajnj o posipanju trotoara odgovarajućim materijalom ispred objekata. 
 
0
Snijeg mobilisao gradske službe
Nadležni na terenu - od ponoći!
       - Ekipe gradskih preduzeća, kao nadležne gradske službe, na terenu su od ponoći, kako bi čistili snijeg i posipali mješavine soli i rizle na glavnim putnim pravacima, obilaznicama, bulevarima, gradskim saobraćajnicama, nadvožnjacima, podvožnjacima i mostovima. Svi raspoloživi kapaciteti stavljeni su u funkciju, kako u gradu ne bi bilo većih problema u funkcionisanju saobraćaja.
Ekipe gradskih preduzeća čistile su i nasipale pristupne puteve ispred važnijih institucija, a prioritet su bile zdravstvene i dežurne predškolske ustanove - saopštio je PG biro. 
 
0
Uhapšen H.G. (42) zbog pokušaja ubistva
Nožem na - suprugu!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode H.G. (42), nastanjenog u Podgorici, zbog sumnje da je na štetu svoje supruge počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju. 
 
2
U koordiniranoj akciji policije Podgorice i Nikšića
Traženi sproveden - u zatvor!
       - Policijski službenici pronašli su danas i lišili slobode bezbjednosno interesantno lice S.K. (51) iz Podgorice - saopštila je Uprava policije Crne Gore.
 
 
2
Taksista L.S. (47) lišen slobode zbog lažnog prijavljivanja
Prokockao pazar - prijavio krađu!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode L.S. (47) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo lažno prijavljivanje.  
 
2
Komunalna policija Glavnog grada podnijela krivičnu prijavu protiv J.R.
Vrijeđao i napao - komunalne policajce!
       Zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti Komunalna policija podnijela je krivičnu prijavu protiv J.R. Komunalni policajci Glavnog grada fizički su napadnuti danas oko 11 u vršenju komunalnog nadzora. Naime, prilikom kontrole auto-taksi prevoza na Bulevaru Vilija Branta zatekli su J. R. u obavljanju nelegalaog auto-taksi prevoza putničkim motornim vozilom registarskih oznaka PG FT 405. 
 
2
Šoping centar "Mall of Montenegro" sjutra organizuje “Novogodišnju Pjacu”
Na sajmu - trgovina i zabava!
    Nastavljajući tradiciju od prethodnih godina, šoping centar "Mall of Montenegro" sjutra od 11 do 18 na trgu ispred centra priređuje “Novogodišnju Pjacu”.
Pored raznovrsne sajamske pretpraznične ponude, koja će se naći na štanovima izlagača, posjetioce će zabavljati kantautor Bane Nedović, članovi klape "Camerton", dok će mališani uživati u predstavi “Novogodišnji sanovnik”, UMS skečevima, u društvu klovna Kodija i ostalih animatora, nagradnim radionicama i plesnim koreografijama, koje dolaze iz škola: Dream, Diva i Jet Set. Naravno, dolazi i Deda Mraz    
 
2
Prvi "Podgorički praznični pazar" otvoren od sinoć na Trgu nezavisnosti
Prvi pazar - do 10. januara!
       Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković i mlada sugrađanka Saša Komarica simbolično, uključivanjem dekorativne rasvejete na glavnom gradskom trgu, otvorili su prvi Podgorički praznični pazar, koji će se održavati do 10. januara.
Okupljeni prve noći uživali su u vatrometu i pjesmama hora JU Gimnazije „Slobodan Škerović“. 
 
1
Policija podnijela krivičnu prijavu protiv M.K. (31) iz Podgorice
Ženu ucjenjivao - fotografijama!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, postupajući po prijavi oštećene i nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem, podnijeli krivičnu prijavu tužiocu protiv M.K. (31) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ucjena.
 
 
1
Spomenik Josipu Brozu Titu postavljen u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog
Dodatno da osvijetli - orjentir!
- Danas, jedna nova Crna Gora, međunarodno priznata država i uvaženi član velike euroatlanske porodice, podiže spomenik Josipu Brozu Titu lišeni osjećaja jugonostalgije i neskloni idolatriji bilo koje vrste, to činimo kao izraz poštovanja za sve što je ovaj velikan svjetske istorije učinio za našu zemlju. Istovremeno, i još važnije od toga, činimo to kako bismo, u vrjednosnom smislu, dodatno osvijetlili orijentir za buduću izgradnju crnogorskog drustva, jer, ma kako ljudi interpretirali njegov ukupan politički ucinak, Josip Broz Tito bio je i ostao personifikacija antifasizma na ovim prostorima, antifasizma koji predstavlja jedini dovoljno snažan temelj građanske Crne Gore i dovoljno širok okvir za sve njene identitetske različitosti - napomenuo je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković prilikom otkrivanja spomenik Josipu Brozu Titu u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog. 
 
1
Svečanom sjednicom Skupštine Glavnog grada obilježen Dan oslobođenja Podgorice
Nastavićemo izgradnju - modernog grada!
          - Na temelju istorijskog nasljeđa koje objedinjuje bogatstvo identittetske različitosti i bezrezervnu prpadnost tradicija slobodarstva i antifašizma, nastavićemo, stoga, da izgrađujemo našu Podgoricu u skladu sa najboljim praksama upravljanja razvojem modernih gradova - naglasio je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković na svečanoj sjednici Skupštine Glavnog grada povodom Dana oslobođenja. 
 
1
Povodom Dana oslobođenja Podgorice, otvoren Centar kompetencija
Obukom i treninzima - protiv nezapošljenosti!
   - Ovo je lijepi način na koji obilježavamo naš praznik i veoma sam zadovoljan što smo za relativno kratko vrijeme zajedno sa našim prijateljima i partnerima iz Unije poslodavaca uspjeli da privedemo namjeni jedan ovakav objekat u centru grada, koji će služiti za obuke, treninge, organizaciju seminara, a sve u cilju ublažavanja posljedica jednog ozbiljnog problema sa kojim se i dalje suočavamo, a to je problem nedovoljne zapošljenosti u glavnom gardu – prije svega mladih, potom i žena, pripadnika romske populacije, i tako redom. Na ovaj način Glvni grad pokazuje veoma odgovoran odnos prema tom pitanju i demonstrira spremnost da se u kontinuitetu bavi poboljšanjem uslova života u Podgorici - ukazao je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, otvarajući danas Centar kompetencija. 
 
1
Otvorena rekonstruisana kuća Rista Stijovića u Sraroj varoši
Slavnom vajaru odat - djelić poštovanja!
    - Iako se Crna Gora mala, ona je, kao i njen glavni grad, iznjedrila veliki broj svjetski priznatih stvaralaca u svim oblastima, a pogotovo u umjetnosti i nauci. Među njima je, naravno, i ime slavnog vajara kome danas odajemo samo djelić poštovanja koje je zaslužio – Risto Stijović. Jer, složićete se da bi i veće države s ponosom isticale da su imale ovakve stvaraoce, one zahvaljujući čijim djelima bi stekli neprolaznu slavu - istakla je zamjenica gradonačelnika Podgorice dr Slađana Vujačić na otvaranju rekonstruisanog objekta rodne kuće Rista Stijovića. 
 
1
Službenici CB Podgorica podnijeli krivičnu prijavu protiv dvoje maloljetnika
Za tri dana - tri krivična djela!
          Službenici Uprave polcije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimjući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, u kratkom roku rasvijetlili tri krivična djela i tom prilikom protiv dva maloljetna lica podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|