Brze Cinjenice - Grad

1
Podgoričanin S.K. (21) uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužiocu
Vrijeđao i nasrtao - na policajce!
                Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode S.K. (21) zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. On je krivično djelo, kako se sumnja, počinio u Bulevaru Save Kovačevića u Podgorici kada je policija intervenisala po pozivu građana za narušavanje javnog reda i mira. S.K. je, prije nego što je policija došla, shodno izjavama prisutne grupe mladića koji su zatečeni na licu mjesta, nogom polomio ulazna vrata na ulazu zgrade i zadobio posjekotinu na nozi. Osumnjičeni je, nakon ukazivanja ljekarske pomoći i policijskih mjera i radnji, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužiocu. 
 
0
Rasvijetljeno podmetanje požara na dva vozila u julu 2017.
Prijava dopunjena - imenom osumnjičenog!
Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su podmetanje požara na dva vozila u vlasništvu M.K. iz Podgorice, koje je izvršeno u julu prošle godine, i s tim u vezi nadležnom tužiocu juče podnijeli posebni izvještaj protiv osumnjičenog F.S. (30) iz Podgorice. 
 
0
Podgorička policija rasvijetlila tri krivična djela iz oblasti imovinskih delikata
Devetnaestogodišnjak lišen slobode!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili tri krivična djela i to krivična djela krađa, razbojništvo i razbojništvo u pokušaju. Policijski sužbenici su tom prilikom lišili slobode lice osumnjičeno da je počinilo ova krivična djela.
Službenici CB Podgorica su, 3.marta lišili slobode O.Đ. (19) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krvična djela krađa, razbojništvo i razbojništvo u pokušaju.  
 
0
U kratkom roku lišen slobode osumnjičeni za otmicu i protivpravno lišenje slobode jedne osobe
Mučili ga - da prizna krađu!
Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica juče su lišili slobode lice osumnjičeno da je istog dana sa još tri, za sada nepoznata lica, počinilo krivično djelo otmica i krivično djelo protivpravno lišenje slobode. Lice oštećeno u ovom događaju je zadobilo lakše tjelesne povrede.  
 
0
Policija lišila slobode N.R. (26) iz Podgorice
Pijan prijetio - policajcima!
- Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode N.R. (26) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.
N.R. je sinoć, kako se sumnja, prijetio službenicima Interventne jedinice CB Podgorica da će ih napasti, uz psovke i uvrede koje im je tom prilikom uputio. 
 
0
Krivična prijava protiv N.J. (25) iz Podgorice za krivično djelo oduzimanje vozila
Kola vraćena vlasniku!
Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su juče, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, podnijeli nadležnom tužiocu poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca protiv N.J. (25) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo oduzimanje vozila.  
 
2
Rasvijetljene dvije teške krađe i falsifikovanje isprave
Jedne tablice za - dva vozila!
Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su dvije teške krađe počinjene na štetu fizičkih lica a takođe su otkrili i falsifikovanje isprave korišćenjem jednog para registarskih oznaka vozila na dva vozila što je suprotno zakonu. 
 
2
Rasvijetljena dva krična djela teška krađa
Osumnjičeni lišen slobode!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili dva krična djela teška krađa i tom prilikom lišili slobode osobu za koju se sumnja da ih je počinila.  
 
2
Podgoričanin P.G. liši slobode
Našli mu - 75 kilograma skanka!
    Službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi, kako je saopšteno, pronašli su drogu na putnom pravcu Korita – Podgorica, u mjestu Medun, kontrolom džipa „VW Toureg“ podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljao P.G. 
 
2
Podgorička "URA" podnijela inicijativu za raspisivanje mjesnog referenduma za prostor kasarne "Morača"
Sada je na redu - gradska Skupština!
          - Sada je na redu gradska Skupština, ali i Ministarstvo održivog razvoja i turizma koji „duguje“ mišljenje nakon javne rasprave, nakon čega će situacija biti mnogo jasnija. Borba se nastavlja - naglasio je Luka Rakčević, odbornik "URA" u Skupštini Glavnog grada, poslije predaje inicijative za raspisivanje mjesnog referenduma za prostor kasarne "Morača".  
 
1
Podgoričanin A.N. (53) opirao se prinudnom iseljenju
Lišen slobode - zbog prijetnji i povreda!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode A.N. (53) iz Podgorice, zbog prijetnji i nanošenja lakših tjelesnih povreda. postupajući po prijavi, službenici CB Podgorica su, 16.februara lišili slobode A.N. zbog sumnje da je prijetio M.V. (66) i D.R (39) Iz Podgorice, te da je pritom nanio i lakše tjelesne povrede M.V, a sve u cilju sprječavanja izvršenja sudske odluke u kojoj je A.N. naloženo da isprazni i napusti stambenu zgradu u kojoj je stanovao. 
 
1
Policijski pretresi na više lokacija u Podgorici i Danilovgradu
Četvoro pritvoreno - oduzeto oružje!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica i Sektora krimiminalističke policije, uz podršku Posebne jedinice policije, su danas u Podgorici izveli dvije akcije u kojima su oduzeli veću količinu oružja i municije, kao i dva vozila, drogu i ostale stvari i predmete. 
 
1
Devetnaestogodišnji M.B. (19) iz Podgorice lišen slobode
Policija oduzela - skank i oružje!
Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su juče, postupajući na osnovu operativne informacije, pronašli oko 40 kilograma skanka i tom prilikom lišili slobode lice osumnjičeno da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija.  
 
1
Četiri osobe lišene slobode zbog protivpravnog lišenja slobode i nanošenja teških tjelesnih povreda oštećenom
Braći pomagali - otac i sin!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su juče slobode braću J.L. (43) i V.L. (41) iz Podgorice, zbog sumnje da su počinili krivično djelo teška tjelesna povreda u saizvršilaštvu i krivično djelo protivpravno lišenje slobode u saizvršilaštvu, na štetu A.K. iz Podgorice. Slobode su lišeni i sin i otac, P.M. (29) i A.M. (55) iz Podgorice. P.M. je osumnjičen da je izvršio krivično djelo teška tjelesna povreda, dok je A.M. osumnjičen da je izvršio krivično djelo protivpravno lišenje slobode, takođe na štetu A.K.  
 
1
Četrdesetogodišnji A.B. lišen slobode na Zabjelu
"Pao" zbog - heroina!
Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica juče, u nastavku planske aktivnosti pojačane kontrole bezbjedonosno interesantnih osoba na području Podgorice, pronašli su opojnu drogu heroin. Osumnjičena osoba lišena je slobode. 
 
1
Policija u Podgorica pretresla pet lokacija koje koriste šest bezbjedonosno interesantnih osoba
Uhapšeno troje - oduzeta dva pištolja!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica danas su izveli akciju pojačane aktivnosti kontrole bezbjedonosno interesantnih osoba na području Podgorice u kojoj su lišili slobode tri osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Oduzeta su dva pištolja u ilegalnom posjedu, 332 komada municije raznog kalibra (od čega 60 komada od automatske puške), 44 inicijalne kapisle, sporogoreći štapin, nož, dvije palice, pancir, vojni opasač i tablete.
Službenici CB Podgorica danas su izvršili pretres na pet lokacija koje koriste G.R. (37), M.R. (32), M.R. (35), D.K. (53) i njegov sin M.K. (24) i V.K. (48), svi iz Podgorice. 
 
1
Kotoranin lišen slobode u Dojoj Gorici
Patrola našla - marihuanu!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode lice kod kojeg su prethodno kontrolom pronašli 130 grama marihuane. 
 
0
"Sajam antikviteta" od sjutra do nedjelje u šoping centru "Mall of Montenegro"
Izlagači razmjenjuju - i prodaju!
Najznačajnije eksponate iz svojih zbirki antikviteta predstaviće članovi Crnogorskog udruženja kolekcionara, pa će se u ponudi, pored kolekcija ordenja, oružja, nakita i novčanica na tradicionalnom "Sajmu antikviteta", koji od sjutra do needjelje kompanija "Đoković d.o.o." organizuje u šoping centru "Mall of Montenegro".
Specifičnost ovog sajma je mogućnost razmjene izloženih eksponata, uz posebne povoljnosti, posjetioci će moći i da kupe neke od izloženih predmeta. 
 
0
Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar pravde primio predstavnike Sindikata ZIKS
Ostvarenje zahtjeva - zajednički cilj!
- Ministarstvo pravde i sindikalna organizacija ZIKS su na istom zadatku snaženja institucionalnih i kadrovskih kapaciteta Zavoda i unapređenja položaja zaposlenih. Imam puno razumjevanje za zahtjeve koje iznosite i zalagaću se za njihovo ostvarenje u najvećoj mjeri koju to zakonska rješenja i raspoloživi finansijski resursi dozvoljavaju - ukazao je potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar pravde Zoran Pažin, koji je danas primio predstavnike Sindikata ZIKS. 
 
0
Krivična prijava protiv B.H. (18) iz Podgorice
Kao maloljetnik - počinio 19 teških krađa!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica podnijeli su nadležnom tužiocu poseban izvještaj, kao dopunu krivičnih prijava prethodno podnijetih protiv nepoznatog izvršioca, protiv B.H. (18) iz Podgorice, zbog sumnje da je, u vrijeme dok je bio maloljetan, počinio 19 krivičnih djela teška krađa u produženom trajanju iz člana 240/49 KZCG, na štetu Crnogorskog Telekoma, TC Palada i građanina S.G. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|