Brze Cinjenice - Grad

2
Na lokalnom putunom putu od Korita prema Podgorici
Pronađena marihuana - u osam džakova!
          Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su juče, postupajući na osnovu operativnih saznanja, kontrolom tri putnička motorna vozila pronašli i oduzeli oko 150 kilograma marihuane. Dvije osobe lišene su slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile krvično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
 
 
2
Turistička organizacija Podgorice
Mažuretke najavljuju - praznik mimoze!
       Defileom mažuretki, uz prepoznatljivu Gradsku muziku, od početka Ulice slobode (kod hotela „Hilton“) do Trga nezavisnosti, gdje je planirana i završna tačka, sjutra u 13 biće najavljen 49. "Praznik mimoze", koji u petak počinje u Herceg Novom.
Abrum za tradicionalnu manifestaciju organizuje Turistička organizacija Podgorice, u saradnji sa JUK Herceg Fest i Turističkom organizacijom Herceg Novog. 
 
2
Podgoričanin V.R. (36) lišen slobode
Policija mu našla - heroin!
Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge su juče, preduzimajući mjere i radnje u cilju suzbijanja tzv. ulične prodaje opojne droge, lišili slobode lice osumnjičeno za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.  
 
2
Predsjednik Vlade Crne Gore čestitao Dan novinara
Štitiće integritet - i bezbjednost novinara!
      - Nastavićemo i da podržavamo rad Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija, štiteći integritet i bezbjednost novinara i medijskih poslenika u Crnoj Gori. U to ime – čestitam vam Dan novinara - navedeno je u čestitki predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića povodom Dan novinara. 
 
1
Pedesetogodišnji V.V. iz Podgorice osumnjičen za nedozvoljeno držanje oružja
Dok je bježao - bacio pušku!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica juče lišili slobode osobu osumnjičenu za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.  
 
1
Službenici CB Podgorica lišili slobode kolegu
Na bolovanju - nosio pištolj!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode policijskog službenika koji se nalazi na bolovanju. On je lišen slobode nakon što su kod njega kontrolom pronašli i oduzeli pištolj u privatnom vlasništvu. Za ovo oružje navedeni službenik ima oružni list, ali je međutim nosio oružje na javnom mjestu suprotno zakonskim propisima. Protiv njega će biti iniciran disciplinski postupak kao i predlog o suspenziji. 
 
0
Jutros u 9,02
"Trica" zaljuljala Podgoricu!
    Jutros u 9,02 aparati Seizmološkog zavoda Crne Gore registrovali su zemljotres manje jačine sa epicentrom na pet kilometara jugoistočno od Podgorice.
   Jačina zemljotresa u hipocentru iznosila je tri jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od četiri stepena Merkalijeve skale. Žarište zemljotresa locirano je na dubini od 20 kilometara. Zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području.  
 
0
Ministri posjetili opštine pogođene zemljotresom
Što brže popisati - najugroženije!
       -Zemljotres je pričinio materijalnu štetu, ali za posljedicu nije imao ljudske žrtve ni povrijeđene. U ovom trenutku od naročitog je značaja da opštinske komisije u što kraćem roku naprave procjenu nastale štete, i da se u skladu sa tim, u koodinaciji sa Vladinom Komisijom za procjenu šteta nastalih od elementarnih nepogoda,definišu najurgentniji slučajevi, kako bi Vlada najhitnije reagovala - poručio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, koji je sa ministrom održivog razvoja i turizma Pavlom Radulovićem i ministrom rada i socijalnog staranja Kemalom Purišićem danas posjetio Berane, Andrijevicu, Gusinje i Plav - opštine pogođene zemljotresom.  
 
0
"Vodovod i kanalizacija" doo planira
Za seoske vodovode - preko pola miliona!
      - "Vodovod i kanalizacija" doo planira da ove godine uloži 545.000,00 eura u seoske vodovode na području Glavnog grada, u saradnji sa lokalnom zajednicom i Ministarstvom poljoprivrede. Planirana je izgradnja vodovodnih sistema na području Smokovca, Beri (III faza), Bratonožića (II faza), Lješanska Nahija, Koća, Pipera (Gole strane). Za vodosnabdijevanje Smokovca, predviđeno je 120.000,00 €, vodovod Beri, III faza 120.000,00 €, vodovod Bratonožići, II faza, koji obuhvata izgradnju vodovodne mreže i rezervoarskog prostora za pet sela: Pelev brijeg, Kisjelica, Vilac, Preljubovica, Zmijinac, 60.000,00 €, vodovod Lješanska nahija 100.000,00 €, vodovod Koći 65.000,00 €, vodovod Gole strane – Piperi 80.000,00 € - najavljuje PG biro. 
 
0
Početkom ove godine Glavni grad će dobiti dvije biciklističke rute
Za iskusnije - kučka i piperska!
- Početkom ove godine Glavni grad će dobiti dvije biciklističke rute ukupne dužine oko 30 kilometara. Kučka ruta je u dužini od petnaestak kilometara, od Doljana do Ubala, preko Donje i Gornje Vrbice te Donjeg i Gornjeg Meduna i Muzeja Marka Miljanova. 
 
3
Turistička organizacija Podgorice najavljuje bogat Novogodišnji program na Trgu nezavisnosti
Proslavu otvaraju - „Zvjezdice“!
- Novogodišnji program u Glavnom gradu počinje u sjutra u 12 sati, velikim Dječijim novogodišnjim koncertom. Naše mališanje zabavljaće hor „Zvjezdice“ i solisti, uz pratnju dječijih animatora Davora Dragojevića, Žarka Žabca i Šante Pante - najavljuje Turistička organizacija Podgorice.
U 21,30, nastupiće crnogorski bend „Neon“, dok će sugrađane i goste koji budu na Trgu nezavisnosti u Novu godinu uvesti najpopularniji hrvatski kantautor Toni Cetinski. 
 
2
Turistička organizacija Podgorice otvorila veliki Novogodišnji bazar na Trgu nezavisnosti
Tezge pune - ukusnog i ukrasnog!
- Tokom trajanja „Novogodišnjeg bazara“ prisutni će biti izlagači iz cijele Crne Gore, a sugrađani i posjetioci Podgorice, moći će da probaju i kupe razne organske proizvode, tradicionalne proizvode podgoričkog regiona, te da uljepšaju svoje domove ručno rađenim novogodišnjim ukrasima, suvenirima i predmetima ukrašenim dekupaž tehnikom - saopšteno je iz Turističke organizacije Podgorice, organizatora velikog Novogodišnjeg bazara, koji će - u čast obilježavanja „19. decembra - Dana obilježavanja rođendana grada“, te u susret novogodišnjim praznicima - na Trgu nezavisnosti biti otvoren do 29. 
 
2
Supružnici M.Š. (32) i N.Š. (37) sinoć lišeni slobode
U torbici krili - tri pištolja!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode bezbjednosno interesantnog M.Š. (32) i njegovu suprugu N.Š. (37) iz Podgorice, zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Oni su lišeni slobode juče oko 22,30 časova u ciljanoj akciji, a u sklopu pojačanih aktivnosti koje se preduzimaju na pronalasku nedozvoljenih stvari i predmeta. 
 
2
"Novogodišnji bazar" u The Capital Plaza
Na štandovima - ukrasi i rukotvorine!
Nastupom dječjeg hora "Zvjezdice" i druženjem sa Djeda Mrazom na štulama i monociklu sjutra u 12 počeće troodnevni "Novogodišnji bazar", koji Centar The Capital Plaza organizuje u saradnji sa Turističkom organizacijom Podgorice.
Do subote štandovi, koji će raditi od 12 do 19, svojom ponudom obradovaće sve posjetioce i omogućiće im da uživaju uz kupovinu uskrasa, raznih rukotvorina, poklona za svoje drage osobe u pretpraznične dane.
 
 
1
Lišen slobode I.R. (48) iz Podgorice osmnjičen za krivično djelo prevara
Oštetio "partnere" - za 11 000!
       - Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode I.R. (48) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivično djelo prevara na štetu više pravnih lica - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
1
Lišen slobode I.P. (29) iz Podgorice
"Pozajmio" kola - do bolnice!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili su krivično djelo oduzimanje vozila i tom prilikom lišili slobode I.P. (29) iz Podgorice.  
 
1
U susret Danu Glavnog grada, a u sklopu oblježavanja 110 godina od rođenja Petra Lubarde
Anastazija predstavlja - „Između dana i noći“!
Modna kolekcija „Između dana i noći“ - nazvana po čuvenoj Lubardinoj slici - Anastazije Miranović biće, u susret Danu Glavnog grada, a u sklopu oblježavanja 110 godina od rođenja Petra Lubarde, sjutra od 20 premijerno predstavljena u Modernoj galeriji Muzeja i galerija Podgorice.  
 
1
Poolicija lišila slobode bezbjednosno interesantnog M.V. (26) i M.R. (28) iz Podgorice
Pronašli im - razoran eksploziv!
          - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode bezbjednosno interesantnog M.V. (26) iz Podgorice i M.R. (28) iz Podgorice, kod kojih su sinoć u vozilu pronašli i oduzeli improvizovanu eksplozivnu napravu (IEN) velike razorne moći sa magnetom - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
1
Policija lišila slobode A.P. iz Podgorice
Oduzeto oko - kilogram marihuane!
Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge su danas, preduzimajući mjere i radnje u cilju subijanja ulične prodaje opojne droge, lišili slobode A.P. iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.  
 
1
Službenici CB Podgorica lišili slobode M.H. (47) iz Palestine, sa boravkom u Podgorici
Azilant ukrao - lap top i 40 eura!
Službenici CB Podgorica juče su lišili slobode M.H. (47) iz Palestine, sa boravkom u Podgorici u smještaju za azilante „Start II“, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa na štetu T.R. On je, kako se sumnja, u toku noći 02/03.decembra ušao u prodavnicu hrane za kućne ljubimce “Pet Shop Gaston“ u ulici Avda Međedovića, na kojoj ulazna vrata nisu bila zaključana, i otuđio lap top i 40 eura iz metalne kase.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|