Brze Cinjenice - Grad

3
Policija rasvijetlila pet krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta
Ukrale iz stana - 30 hiljada eura!
       Policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su pet krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta – razbojničku krađu, dvije teške krađe, tešku krađu putem podstrekavanja i tešku krađu u pokušaju. Za izvršenje ovih krivičnih djela osumnjičeno je ukupno pet lica iz Podgorice, od kojih su tri muškog a dva ženskog pola. Od ovih pet lica četiri je lišeno slobode dok je protiv jednog lica nadležnom tužiocu u redovnom postupku podnijet posebni izvještaj kao dopuna krivične prijave. 
 
2
Podgorička "URA" reagovala povodom sječe stabala na prostoru kasarne “Morača“
Braniće svaki kvadrat - srca grada!
       - Naše ekipe i brojni građani će pratiti dalji razvoj situacije na prelijepom prostoru uz rijeku Moraču i bićemo spremni da branimo svaki kvadratni metar srca našeg grada - poručuje podgorička "URA", čiji su aktivisti danas zatekli desetak posječenih zdravih stabala na prostoru kasarne “Morača“. 
 
2
Službenici CB Podgorica podnijeli krivične prijave protiv maloljetnog M.M. (16) i D.K. (28)
Vlasnicima vraćeno - šest vozila!
       Službenici Centra bezbjednosti Podgorica podnijeli su krivične prijave nadležnom tužiocu protiv dva lica, zbog osnovane sumnje da su počinila tri krivična djela teška krađa i dva krivična djela falsifikovanje isprave. Prilikom rasvjetljavanja ovih krivičnih djela policijski službenici su pronašli i vlasnicima vratili šest vozila koja su, kako se sumnja, ova dva lica otuđila. 
 
2
Glavni grad započeo projekat “Podgorica na dva točka”
"Jedan točak" - plaća grad!
- Glavni grad je započeo projekat “Podgorica na dva točka” u okviru koga će se subvencionirati kupovina bicikala za građane. Budžetom za 2019. godinu predviđena su sredstva u iznosu od 10.000 eura kojima će se subvencionirati kupovina u iznosu od 50 procenata od cijene iznosa bicikla, odnosno u iznosu do stotinu eura - istakla je zamjenica gradonačelnika dr Slađana Vujaćić povodom početka projekta.
Javni poziv za podnošenje prijava za subvenciju kupovine bicikala, objavljen je danas i biće otvoren 15 dana, zaključno sa 8. februarom. 
 
2
Policija u Podgorici rasvijetlila razbojništvo i razbojničku krađu
Nožem na taksistu - boksom na prodavca!
    Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u kratkom roku rasvijetlili krivično djelo razbojništvo i krivično djelo razbojnička krađa. Četiri lica su lišena slobode zbog sumnje da su počinila navedena krivična djela. Lišili su slobode A.L. (19) i I.I. (17), oba iz Podgorce, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo na štetu D.I vozača jednog taksi udruženja. 
 
2
U akciji suzbijanja krijumčarenja marihuane jutros lišeni slobode M.Đ. (60) iz Podgorice, S.A. (37) iz BiH sa privremenim boravkom u Budvi
Zaplijenjeno - 240 kg skanka!
             Službenici Uprave policije – Sektora kriminalističke policije, Odsjeka za borbu protiv droge su u saradnji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu, a u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica i Posebnom jedinicom policije, realizovali višemjesečnu akciju „Čet“ (Chat). Ova akcija je bila usmjerena na suzbijanje krijumčarenja opojne droge marihuana iz Republike Albanije i Kosova u Crnu Goru, a koja je dalje krijumčarena u Republiku Srbiju i zemlje Zapadne Evrope. Tokom ove akcije podnijete su četiri krivične prijave protiv osam lica, dok je u predmetu, u četiri pojedinačne zaplene, oduzeto oko 240 kg opojne droge marihuana tipa skank.  
 
2
Službenici CB Podgorica rasvijetlili 11 krivičnih djela
Lišili slobode - petoro osumnjičenih!
Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući aktivnosti u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, rasvijetili 11 krivičnih djela i tom prilikom lišili slobode pet osoba osumnjičenih da su ta djela počinila.  
 
1
Službenici CB Podgorica lišili slobode četiri osobe
Oteli ga, tukli - i ucjenjivali!
       Službenici Centra bezbjednosti Podgorica u kratkom roku identifikovali su i lišili slobode četiri osobe za koja se sumnja da su počinila krivično djelo protivpravno lišenje slobode i krivično djelo zlostavljanje.
 
 
1
Policija u Podgorici oduzela oružje, municiju i mobilne telefone koji su služili za zaštićenu komunikaciji
Srodnici lišeni slobode!
          Policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica, postupajući shodno operativnim saznanjima, oduzeli su oružje, municiju i mobilne telefone koji su služili za kriptovanu komunikaciju. Dvije osobe lišene su slobode.
 
 
1
Lišen slobode A.Đ. (37) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio dva razbojništva
Taksiste pljačkao - "biber sprejom"!
    Policijski službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su u kratkom roku rasvijetlili dva razbojništva koja su počinjena juče i zbog sumnje da ih je počinio identifikovali i lišili slobode A.Đ. (37) iz Podgorice. On je, kako se sumnja, počinio dva razbojništva 10.01.2019. godine, prvo oko 00,10 a drugo oko 00,50 časova, i to na isti način tako što je, pretvarajući se da mu je potrebna usluga taksi vožnje, pozvao taksi vozila dvije različite taksi firme a potom je, kada je ušao u vozila, u oba slučaja, biber sprejom isprskao vozače po licu.  
 
1
"Demokratski front" organizuje doček Pravoslavne Nove godine
Dočeka na trgu - (ne)će biti?
- Ukupnoj javnosti, a na zadovoljstvo velikog broja građana i posjetilaca Podgorice i Crne Gore, poznato je da je na glavnom gradskom trgu ove godine organizovan Prvi podgorički pazar u okviru kojeg je priređen bogat tronedjeljni kulturno-zabavni program. U tu svhru je na Trgu nezavisnosti postavljen veliki broj objekata privremenog karaktera koji će u skladu sa rješenjima nadležnog organa Glavnog grada biti uklonjeni do 15. januara. S tim u vezi, na zahtjev "Demokratskog fronta" za postavljanje privremenih objekata na istoj lokaciji nije moguće pozitivno odgovoriti - saopšteno je iz Glavnog grada. 
 
0
Komunalni policajci Glavnog grada-Podgorice
Izdali 34 prekršajna naloga!
Komunalni policajci Glavnog grada-Podgorice, u skladu sa zakonski propisanim ovlašćenjima, u cilju sprečavanja mogućih posljedica izazavanih sniježnim padavinama, sprovodili komunalne nadzore na sankcionisanju subjekata nadzora koji su postupali suprotno odredbama Odluke o održavanju čistoće kojim je propisana obaveza pravnih i fizičkih lica u dijelu čišćenja snijega sa prilaznih puteva i staza koje koriste, posipanja odgovarajućim materijalom i čišćenja snijega, kao i posipanja trotoara odgovarajućim materijalom u slučaju poledice, ispred stambenih zgrada i uklanjanja snijega sa trotoara ispred poslovne prostorije i starajnj o posipanju trotoara odgovarajućim materijalom ispred objekata. 
 
0
Snijeg mobilisao gradske službe
Nadležni na terenu - od ponoći!
       - Ekipe gradskih preduzeća, kao nadležne gradske službe, na terenu su od ponoći, kako bi čistili snijeg i posipali mješavine soli i rizle na glavnim putnim pravacima, obilaznicama, bulevarima, gradskim saobraćajnicama, nadvožnjacima, podvožnjacima i mostovima. Svi raspoloživi kapaciteti stavljeni su u funkciju, kako u gradu ne bi bilo većih problema u funkcionisanju saobraćaja.
Ekipe gradskih preduzeća čistile su i nasipale pristupne puteve ispred važnijih institucija, a prioritet su bile zdravstvene i dežurne predškolske ustanove - saopštio je PG biro. 
 
0
Uhapšen H.G. (42) zbog pokušaja ubistva
Nožem na - suprugu!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode H.G. (42), nastanjenog u Podgorici, zbog sumnje da je na štetu svoje supruge počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju. 
 
2
U koordiniranoj akciji policije Podgorice i Nikšića
Traženi sproveden - u zatvor!
       - Policijski službenici pronašli su danas i lišili slobode bezbjednosno interesantno lice S.K. (51) iz Podgorice - saopštila je Uprava policije Crne Gore.
 
 
2
Taksista L.S. (47) lišen slobode zbog lažnog prijavljivanja
Prokockao pazar - prijavio krađu!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode L.S. (47) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo lažno prijavljivanje.  
 
2
Komunalna policija Glavnog grada podnijela krivičnu prijavu protiv J.R.
Vrijeđao i napao - komunalne policajce!
       Zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti Komunalna policija podnijela je krivičnu prijavu protiv J.R. Komunalni policajci Glavnog grada fizički su napadnuti danas oko 11 u vršenju komunalnog nadzora. Naime, prilikom kontrole auto-taksi prevoza na Bulevaru Vilija Branta zatekli su J. R. u obavljanju nelegalaog auto-taksi prevoza putničkim motornim vozilom registarskih oznaka PG FT 405. 
 
2
Šoping centar "Mall of Montenegro" sjutra organizuje “Novogodišnju Pjacu”
Na sajmu - trgovina i zabava!
    Nastavljajući tradiciju od prethodnih godina, šoping centar "Mall of Montenegro" sjutra od 11 do 18 na trgu ispred centra priređuje “Novogodišnju Pjacu”.
Pored raznovrsne sajamske pretpraznične ponude, koja će se naći na štanovima izlagača, posjetioce će zabavljati kantautor Bane Nedović, članovi klape "Camerton", dok će mališani uživati u predstavi “Novogodišnji sanovnik”, UMS skečevima, u društvu klovna Kodija i ostalih animatora, nagradnim radionicama i plesnim koreografijama, koje dolaze iz škola: Dream, Diva i Jet Set. Naravno, dolazi i Deda Mraz    
 
2
Prvi "Podgorički praznični pazar" otvoren od sinoć na Trgu nezavisnosti
Prvi pazar - do 10. januara!
       Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković i mlada sugrađanka Saša Komarica simbolično, uključivanjem dekorativne rasvejete na glavnom gradskom trgu, otvorili su prvi Podgorički praznični pazar, koji će se održavati do 10. januara.
Okupljeni prve noći uživali su u vatrometu i pjesmama hora JU Gimnazije „Slobodan Škerović“. 
 
1
Policija podnijela krivičnu prijavu protiv M.K. (31) iz Podgorice
Ženu ucjenjivao - fotografijama!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, postupajući po prijavi oštećene i nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem, podnijeli krivičnu prijavu tužiocu protiv M.K. (31) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ucjena.
 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|