Brze Cinjenice - Grad

0
Deveti “Underhill Fest” počinje sjutra
U tri selekcije - 25 filmova!
Dvadeset pet filmskih ostvarenja, podijeljenih u tri kategorije - međunarodnu, regionalnu i vantakmičarsku - biće prikazano na 9. “Underhill Fest” koji se - u sklopu manifestacije “Podgoričko kulturno ljeto 2018”, a uz podršku Glavnog grada - od sjutra do 12. održava na terenu Košarkaškog kluba “Budućnost” u Njegoševom parku.
Prateći program “U fokusu” posvećen je filmovima o ženskim pravima i održaće se u Narodnoj biblioteci “Radosav Ljumović”.  
 
3
U Studentskoj ulici
Djevojku tukao - šipkom!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, locirali i lišili slobode lice osumnjičeno da je počinilo krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda na štetu ženske osobe.  
 
3
Rasvijetljena tri imovinska delikta
Kradu i danju - i noću!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili tri krivična djela i tom prilikom jedno lice lišili slobode a protiv dva lica, od kojih je jedno maloljetno, podnijeli nadležnom tužiocu krivične prijave.  
 
2
U prijateljskoj fudbalskoj utakmici u Zenici Bosna i Hercegovina - Crna Gora 0:0
"Sokoli" odoljeli - u slavlju "zmajeva"!
"Hrabri sokoli´ odoljeli su u slavlju "zmajeva" na Bilinom Polju - u prijateljskoj fudbalskoj utakmici, na kojoj su se od dresa domaće nacionalne selekcije oprostili Spahić, Misimović i Ibišević - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 0:0.
    Izabranici Roberta Prosinečkog, predvođeni Pjanićem i Džekom, imali su inicijativu, šanse, ali slavljeničku atmosferu nijesu krunisali pogotkom. Ili su u samoj završnici bili neprecizni, ili ih je u tome spriječavao golman Petković. 
 
2
Iznad sastavaka rijeke Morače i Ribnice
Otvorena ljetnja scena!
          - U raskošnoj prirodi Podgorice pod mediteranskim suncem, kroz milenijume traje kulturni život. Dokazi su brojni – materijalni i nematerijalni, pozorišna maska sa Duklje, drevni instrumenti, pjesme, igre, plesovi, na šta smo vrlo smo ponosni i ističemo traj kontinuitet i, naravno, nastavljamo sa različitim aktivnostima, događajima, otvorenim prostorima. Prepoznatljivo je za ovu upravu da organizuje kulturne događaje na što više mjesta – omiljenih, zaboravljenih, manje poznatih, da se predstavi sve ono što je kulturno bogatstvo našeg Grada. Što se tiče kulturnih objekata, ova uprava realizovala je ona na koje se čekalo godinama pa i decenijama, a to su spomenik velikome vojvodi Mirku Petroviću i crnogorskim borcima, zatim Gradsko pozorište, kuća Rista Stijovića, Ljetnja scena i Podgorička knjižara - podsjetila je sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada mr Nela Savković Vukčević na otvaranju Ljetnje scene iznad sastavaka koja je otvorena koncertom orkestra "Allegro Vivo", dirigenta Radovana Papovića i solista Tijane Blečić, Bojane Pejanović i Vilija Ferdinandija. 
 
1
Policija kontrolisala bezbjednosno interesantne osobe
Lišen slobode - zbog pištolja!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su preduzimajući mjere u cilju kontrole bezbjednosno interesantnih lica, lišili slobode lice osumnjičeno da je počinilo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok su protiv jednog lica podnijeli prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.  
 
1
U užem centru grada i u "City kvartu"
Policija patrolira - biciklima!
    Biciklistička patrola Centra bezbjednosti Podgorica, koja će prvenstveno pokrivati područje užeg centra grada i City kvarta, danas je počela da radi i biće aktivna tokom ljetnje turističke sezone.
 
 
1
Službenici CB Podgorica
Rasvijetljeno sedam krađa!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovisnkih delikata, riješili sedam krivičnih djela iz ove oblasti i nadležnom tužilaštvu procesuirali sedam osumnjičenih. 
 
1
Službenici Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili krivično djelo nasilničko ponašanje
Lišili slobode - troje nasilnika!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda na štetu S.C. (35) iz Podgorice.  
 
1
Policija ih primjetila na pješačkoj stazi koja vodi iz Republike Albanije preko granične linije u Crnu Goru
Prenosilii drogu - u džakovima!
             Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su juče, vršeći poslove obezbjeđenja državne granice, postupajući na osnovu operativnih informacija, zaplijenili oko 110 kilograma marihuane i tom prilikom lišili slobode jedno lice. U drugoj aktivnosti policijski službenici OGB Tuzi su pronašli i oduzeli pištolj i municiju.  
 
1
Na prijedlog gostiju hotela "CentreVille" i lounge bar "The Living Room"
Nominovani za - Haute Grandeur Gala nagradu!
       Hotel "CentreVille" u Podgorici i lounge bar "The Living Room" nominovani su za prestižnu Haute Grandeur Gala nagradu. Haute Grandeur je nagrada koja se svake godine dodjeljuje najuspješnijim turističkim kompleksima sa svih 7 kontinenata, iz 60 različitih zemalja.
Posebnost nagrade i nominacije je da se ona dodjeljuje u odnosu na komentare koje ostavljaju gosti. Hotel "Centre VIlle" nominovan je u pet kategorija i to: najbolji novi hotel (manje od 3 godine poslovanja), najbolji poslovni hotel, najbolji gradski hotel, najbolji dizajn hotel i najbolji lifestyle hotel. Lounge bar "The Living Room" nominovan je u u čak 12 kategorija.  
 
0
Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi
Oduzeli oko - 54 kilograma skanka!
          - Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su juče, postupajući na osnovu operativnih saznanja, pronašli i oduzeli oko 54 kilograma skanka. Dva lica su lišena slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - saopštila je danas Uprava policije Crne Gore.  
 
2
Službenici CB Podgorica rasvijetlili tri krivična djela
U Ponarima - rotvajler napao djevojčicu!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili tri krivična djela, i to dva krivična djela krađa i jedno krivično djelo izazivanje opšte opasnosti. Protiv dva osumnjičena lica podnijeta je krivična prijava dok je lice osumnjičeno za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti lišeno slobode.  
 
2
Pedesetogodišnji V.D. iz Podgorice lišen slobode
Našli mu - oružje i municiju!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su danas, u clju vršenja pojačane kontrole lica a sa akcentom na sprječavanju vršenja teških krivičnih djela, izvršili pretres na jednoj lokaciji i tom prilikom pronašli četiri komada oružja i municiju. Osumnjičeni je lišen slobode.  
 
2
Racije u Podgorici
Pronađen kokain - oduzeti novac i startni pištolj!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, u sadejstvu sa Posebnom jedinicom policije, tokom dvije noći prethodnog vikenda izveli racije u ugostiteljskim objektima na području Podgorice. U dva objekta su pronađene po jedna odbačena kesica sa materijom za koju se sumnja da je kokain. Od jednog lica je oduzet novac radi provjere porijekla, dok je od drugog lica oduzet startni pištolj. Kontrolisan je veći broj bezbjednosno interesantnih osoba.  
 
2
Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili više krivičnih djela
Slobode lišena - četiri maloljetnika!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su tokom prethodnih par dana rasvijetlili više krivičnih djela. Slobode su lišena četiri maloljetnika zbog sumnje da su počinila krivično djelo nasilničko ponašanje na štetu takođe maloljetnog lica. Osim toga, rasvijetljena su i dva razbojništva i jedna teška krađa za čije izvršenje je osumnjičeno ukupno šest osoba. 
 
2
U policijskoj akciji "Vardar" Krivične prijave protiv 55 pravnih i 53 fizička lica zbog sumnje da su stvaranjem kriminalne organizacije u produženom trajanju
Oštetili državu - za 3,7 miliona!
       Službenici Uprave policije MUP – Sektora kriminalističke policije – Specijalnog policijskog odjeljenja su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, u akciji kodnog naziva „Vardar“, od novembra 2017. do sredine aprila 2018. podnijeli su krivičnu prijavu i deset izvještaja kao dopunu krivične prijave protiv 55 pravnih lica i 53 fizička lica zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz čl. 401a st.2 u vezi st.1 Krivičnog zakonika Crne Gore u produženom trajanju a u vezi čl. 49 Krivičnog zakonika CG i krivičnog djela utaja poreza i doprinosa iz člana 264 Krivičnog zakonika, čime su pričinili štetu budžetu Crne Gore za iznos neplaćenog poreza u iznosu od preko 3.700.000 eura. 
 
2
Turistička organizacija Podgorice
Praksa za - vodiče!
          Praktični dio obuke turističkih vodiča specijalizovanih za teritoriju Glavnog grada Turistička organizacija Podgorice organizuje sjutra od 11 ispred zgrade novog gradskog parlamenta.
U saradnji sa Online platformom Travel Massive biće organizovan događaj „Vidite svoj grad drugim očima“, a u sklopu njega dvije tematske ture - Najznačajnija istorijska mjesta uz sportski osvrt i Kreativna Podgorica kroz objektiv posjetilaca ("photo hunt").  
 
1
Službenici CB Podgorica rasvijetlili pet teških krađa
I danju i noću - krao maloljetnik!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su pet teških krađa i zbog osnovane sumnje da ih je počinio nadležnom tužiocu podnijeli su posebni izvještaj, kao dopunu krivičnih prijava prethodno podnijetih po nepoznatom izvršiocu, protiv maloljetnog D.D. iz Podgorice.
On je, kako se sumnja, krivična djela počinio u Podgorici, u periodu od 23.10.2017. do 24.02.2018., na štetu više fizičkih i pravnih lica. 
 
1
Službenici CB Podgorica lišili slobode B.K. (46)
Oduzeli mu - eksploziv, oružje i municiju!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica danas su, preduzimajući mjere i radnje na kontroli bezbjednosno interesantnih lica i rasvjetljavanju krivičnih djela počinjenih u prethodnom periodu, lišili slobode jedno lice osumnjičeno za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a od kojeg su oduzeli oružje, municiju i eksplozivna sredstva i materije. Osim toga, radi provjere, od drugog lica oduzeto je vozilo „Hummer“ radi provjere jer ga je, kako se sumnja, koristilo više bezbjednosno interesantnih lica. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|