Brze Cinjenice - Grad

2
Policija lišila slobode devetnaestogodišnjeg S.C. iz Podgorice
Pronašli mu - drogu i municiju!
       Službenici Odsjeka za borbu protiv droge, Grupe Podgorica, zajedno sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica, lišili su slobode S.C. (19) iz Podgorice. Kod njega su, ličnim pregledom i kasnije pretresom kuće, pronašli i oduzeli oko 43 grama heroina, 70 grama skanka, 35 komada municije različitog kalibra, novac za koji se sumnja da je stečen prodajom droge i dvije vage za precizno mjerenje.
On je, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.  
 
2
U Kliničkom centru Srbije za crnogorske osiguranike povoljniji uslovi usluga Centra za gama nož
Već napravljena - lista čekanja!
Ministri zdravlja Crrne Gore i Srbije profesor dr Budimir Šegrt i dr Zlatibor Lončar danas su se dogovorili da građani Crne Gore pod povoljnim uslovima koriste usluge Centra za gama nož u Kliničkom centru Srbije.
Cijena ove procedure, kako je dogovoreno, za crnogorske osiguranike gotovo je upola jeftinija u odnosu na zdravstvene centre u Turskoj, u koje je Fond za zdravstveno osiguranje do sada upućivao naše pacijente. Budući da je u Kliničkom centru Srbije već napravljena lista čekanja za intervecije gama nožem, tokom današnjeg susreta je dogovoreno da crnogorski pacijenti imaju prioritet prilikom zakazivanja ove procedure.  
 
1
Zimsko izdanje "Sunčanih igrarija" 23. januara u "Delta City"
Za puzijadu - prijave od danas!
          Za "Sunčane igrarije", zimsko izdanje popularne dječije manifestacije "Dan Sunca", u toku koje će - 23. u "Delta City" - biti održana Sunčana Violeta puzijada, Sniježičanstveni maskenbal i brojni drugi zabavni sadržaji koji garantuju kvalitetnu cjelodnevnu zabavu za mališane prijavljivanje je počelo danas, a pravo učešća u najpopularnijem takmičenju za najmlađe imaju bebe koje još nijesu prohodale.  
 
1
Plesna škola „Sonrisa”
U toku upis - za tri kursa!
Plesna škola „Sonrisa” u Podgorici počinje upis za odrasle. U novoopremljenoj sali odrasli uče standardne, klasične, karipske i moderne plesove, uz instruktore koji su aktuelni dugogodišnji državni prvaci. U toku je upis novih članova za tri kursa: društveni plesovi, salsa i zumba - ističu iz ove plesne škole, uz apel "Dođite da plešemo!". 
 
0
NVO "sPAS" u kafe baru „Paleta“ organizuje četvrtu, u 2016. prvu humanitarnu žurku
Đuskaće za - njuškice!
          - Dođite da u duhu Božića đuskamo za njuškice - poziva NVO "sPAS", koja u četvrtak u kafe baru „Paleta“ organizuje četvrtu, u 2016. prvu „Žurkicu za njuškice".
Kao i do sada cijena ulaznice je 1 euro a posjetioci mogu na ulazu donirati hranu, staru garderobu, ljekove, ogrlice i slično z anapuštene i bezdomne životinje o kojima brine pomenuta organizacija.  
 
2
NVO "sPAS" i sjutra organizuje udomljavanje kućnih ljubimaca
Kuce čekaju - u bašti boćara!
      - Inspirisani prazničnim raspoloženjem, u nedjelju organizujemo akciju javnog udomljavanja pasa koji su pod našom brigom, na ulici, u pansionu ili u hraniteljskim porodicama i koji traže stalni dom. Obradujte sebe ili svoje najbliže tako što ćete spasiti jedan (ili više) života, koji će zauzvrat uljepšati vaš život na način koji ne možete ni da zamislite - apeluju iz NVO "sPAS", koja sjutra organizuje još jednu akciju udomljavanja kućnih ljubimaca.
 
 
2
Tokom sinoćnje racije povrijeđen jedan policijski službenik
Slobode lišeno - šest osoba!
      - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su sinoć slobode šest osoba, V.S. (27), R.S. (31), S.K. (33), B.V. (32), N.M. (29) i Ž.P. (35) iz Podgorice, nakon što su ih , kako se sumnja, napale prilikom obavljanja službene dužnosti -saopštila je Uprava policije Crne Gore.
Osumnjičeni će danas, uz krivičnu prijavu, biti privedeni ZODT, zbog osnova sumnje da su počinili navedeno krivično djelo. 
 
2
I ove godine “Late Shopping Night” sjutra u "Delta City"
Noć za kupovinu - i donacije!
       Tradicionalni zimski “Late Shopping Night” biće sjutra od 18 do ponoći priređen u šoping-molu "Delta City".
I ove godine kupoholičari mogu očekivati popuste u radnjama i zanimljiv program, a popularna manifestacija imaće i humanitarni karakter. Posjetioci će imati priliku da doniraju igračke i slatkiše, koje će volonteri pakovati i prosljeđivati ka tri nevladine organizacije iz Crne Gore koje se aktivno bave zaštitom djece, posebno mladima sa mentalnim i kombinovanim smetnjama u razvoju.  
 
1
Nagrade ″19. decembar″ za 2015.
Nagrađeni - Kalezić i Radonjić!
Nagrade ″19. decembar″ za 2015. osvoojili su estradni umjetnik Zoran Kalezić za rezultate u muzičkom stvaralaštvu i osnivač kompanije ″SAMMS″ Sreten-Srećko Radonjić za rezultate u poslovanju i promociji poslovne etike - tajnim glasanjjem odlučio je žiri kojem je za ovogodišnje dodjeljivanje Nagrade ″19. decembar″ podnijeto 13 prijedloga, od kojih je 12 ispunilo formalno - pravne uslove za dodjelu Nagrade.  
 
1
Tradicionalno, na "DEUS 2015", a povodom obilježavanja 50 godina KIC
Nastupaju - folklorni i narodni orkestar!
       Tradicionalni, godišnji koncert Folklornog ansambla i Narodnog orkestra KIC “Budo Tomović” biće - u sklopu manifestacije “Decembarska umjetnička scena 2015”, a povodom obilježavanja 50 godina KIC - održan sjutra od 20 u u Velikoj sali KIC ,,Budo Tomović”.  
 
1
Povodom Dana oslobođenja Podgorice
Nagrade za najbolje - literate i likovnjake!
Učenica O.Š. „Vuk Karadžić“ Ana Ivanović osvojila je prvu nagradu za likovni rad, a Nikola Raičević iz O.Š. „Vlado Milić“ napisao je najbolji literarni sastav na konkursu za izbor najboljih literarnih i likovnih radova na temu "Podgorica i klimatske promjene – kako pomoći našem gradu?", koji je za učenike sedmog, osmog i devetog razreda - povodom Dana oslobođenja Podgorice - Glavni grad raspisao u saradnji sa Ministarstvom prosvjete.
Učenicima autorima najboljih radova i njihovim školama nagrade će biti dodijeljene danas u Kulturno-informativnom centru „Budo Tomović“.  
 
1
Prekosjutra u "Delta City"
Premijerno predstavljaju - "Crnogorski Monopol"!
    Prvi "Crnogorski Monopol" premijerno će biti predstavljen prekosjutra od 19, na centralnom atrijumu šoping-mola "Delta City".
Specifično u domaćoj verziji "Monopola" je da će polja krasiti nazivi domaćih lokacija, dok će figurice imati specifičan oblik, a čitava igra će imati za cilj promociju popularnih toponima i zaštitnih znakova Crne Gore.  
 
1
Tradicionalna manifestacija u čast rođendana našeg grada
"Podgorička noć" - u "Morači"!
Tradicionalna manifestacija u čast rođendana našeg grada, 23. "Podgorička noć" biće sjutra od 20,30 priređena u restoranu "Morača".
Goste proslave zabavljaće Šukrija Žuti Serhatlić, uz orkestar "Sevdah", Zdravko Đuranović i Zoran Kalezić. Specijalni gosti biće Nina Badrić i Bane Mojićević. Gostovaće i Žarko Paspalj, Vanja Bulić, Srđan Đuranović, Nenan Knežević Knez, Vanja Milačić, Srđa Vukćević i Nikola Vukčević. Program će voditi Dubravka Drakić i Božo Zuber.  
 
0
Od 1. januara do 31. oktobra u Podgoricu je došao 71.361 gost
Broj noćenja veći - za 38,5 odsto!
    - Od 1. januara do 31. oktobra u Podgoricu je došao 71.361 gost, što je 19,5 odsto više dolazaka u odnosu na isti period prošle godine. Za isto vrijeme ostvareno je 148.338 noćenja, za 38,5 odsto više nego za isti period prošle godine - saopštila je Turistička organizacija Podgorice, koja će tokom decembra turističku ponudu Glavnog grada kao i novogodišnji program prezentovati u Tirani, Skadru,Trebinju, Dubrovniku.  
 
0
Centar bezbjednosti Podgorica podnio snovnom državnom tužiocu u Podgorici dopunu krivične prijave protiv dosad nepoznatog izvršioca
Otkrili ko je - oštetio dvoje kola!
       - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica podnijeli su danas Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici poseban izvještaj, kao dopunu dvije krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom počiniocu, protiv A.K. (23) iz Podgorice, zbog sumnje da je aktivirao eksplozivnu napravu na jednom i izazvao požar na drugom vozilu koji su u vlasništvu fizičkih lica - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
0
Policija lišila slobode S.D. (39) i P.T. (19) iz Podgorice
Na utakmici - palili baklje!
       - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode S.D. (39) i P.T. (19) iz Podgorice, zbog sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu. 
 
2
U drugom kolu kvalifikacija za EP 2017. u Češkoj najbolje crnogorske košarkašice sjutra dočekuju Albaniju
Milatović razigrava - mlađe!
- Očekujem da budu maksimalne i da iskoriste utakmicu, da se dokažu kako bi u sljedećim akcijama mogli od njih očekivati još veću pomoć. U posljednjoj utakmici Božica Mujović je iskočila, nadam se da će protiv Albanije biti neka druga igračica. Šansu će dobiti i Marina Vučetić i Kristina Raković. Šansa za mlađe igračice, jer protivnik nije tog kvaliteta i vjerujem da će je iskoristiti - naglašava Momir Milatović, selektor "A" reprezentacije košarkašica koju sjutra - u drugom kolu kvalifikacija za EP 2017. u Češkoj - dočekuju Albaniju. Susrbet u "Morači" počinje u 20,30, a ulaz je besplatan. 
 
1
Poslije duže vremena, Podgorica organizuje doček Nove Godine na Trgu Republike
Doček prija uz - Željka i Harija!
      - Kruna ovogodišnje kulturne ponude biće novogodišnji koncert Željka Joksimovića i grupe "Hari Mata Hari". Gradska uprava ove godine opredijelila se da svojim sugrađanima i svim posjetiocima, uz pomoć prijatelja i partnera Glavnog grada, priredi jedinstven i veličanstven novogodišnji doček na Trgu Republike - istakao je gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović na današnjoj press konferenciji, na kojoj su i popularni beogradski pjevač i vođa bosansko-hercegovačke grupe izrazili zaddovoljstvo što će pjevati u Podgorici.  
 
1
Pet&Vet tokom vikenda u "Delta City"
Prvi sajam - za kućne ljubimce!
Prvi sajam opreme, hrane, kozmetike i njege za kućne ljubimce "Pet&Vet" biće - pod sloganom “Jer se ljubimci vole” - ovog vigenda održan u "Delta City".
- Ljubitelji i vlasnici kućnih ljubimaca imati jedinstvenu priliku da se na jednom mjestu upoznaju sa ponudom dostupnom na našem tržištu, kupe opremu, igračke, hranu i kozmetiku po povoljnim cijenama, ali i saznaju nešto novo iz oblasti njege i brige o kućnim ljubimcima - ističe agencija "Memento marketing i komunikacije", koja je organizator sajma. 
 
1
Policija rasvijetlila postavljanje eksplozivne naprave na štetu J.J. u Podgorici
Osumnjičeni lišen slobode!
             - Na osnovu policijskih aktivnosti i konsultacija sa nadležnim zamjenikom Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, službenici CB Podgorica danas su lišili slobode V.K. (46) iz Podgorice, zbog sumnje da je, na štetu J.J. iz Bijelog Polja, nastanjene u Podgorici, počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Osumnjičeni V.K. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da je počinio navedena krivična djela - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|