Brze Cinjenice - Grad

2
Otvoren objekat Đačke kuhinje JU Škola za srednje i više stručno obrazovanje “Sergije Stanić”
Za praktičnu - nastavu i ishranu!
- Danas smo se okupili da vidimo objekat u koji smo uložili 400 000 eura, objekat koji će imati višestruki značaj. Jedan, za SSŠ „Sergej Stanić“, iz prostog razloga što će im omogućiti omogućiti praktičnu nastavu. Jedan od prioriteta Ministarstva prosvjete jeste da podižemo kvalitet srednjeg stručnog obrazovanja jer to smo prepoznali kao jednu od karika gdje možemo da napravimo najveći iskorak i omogućimo našoj djeci da se kvalitetno edukuju, a da nakon toga nađu adekvatno zaposlenje. S druge strane, vraćamo u proces ono što je nekad bilo dobro i omogućavamo da se djeca u školama hrane na kvalitetan način i da izbjegnu zamku objekata koji su se otvarali blizu škola. Ovu aktivvnost realizovaćemo i u ostalim opštinama - najavio je ministar prosvjete Predrag Bošković, otvarajući danas objekat Đačke kuhinje JU Škola za srednje i više stručno obrazovanje “Sergije Stanić”. 
 
2
Teško ubistvo u Podgorici riješeno u kratkom roku
Jedan ubijen - troje "iza brave"!
          - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica identifikovali su i u kratkom roku, u koordinaciji i po nalogu nadležnog tužioca, lišili slobode D.J. (63), Z.R. (33) i Z.R. (37) iz Podgorice, zbog sumnje da su danas, na štetu Z.B. (33) iz Podgorice, počinili krivično djelo teško ubistvo - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
2
Dva albanska državljanina lišena slobode rejonu mjesta Drume na području Tuzi
U torbama nosili - 30 kilograma skanka!
       - Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi, u rejonu mjesta Drume na području Tuzi, u blizini granice naše zemlje sa Albanijom, pronašli i oduzeli oko 30 kilograma opojne droge marihuana tipa skank i pištolj u ilegalnom posjedu, prilikom čega su slobode lišeni albanski državljanini D.P. (25) i V.P. (29) - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
1
Večeras, na sat vremena, nastavljena sjednica Skupštine Crne Gore koja je danas prekinuta zbog teškog inciddenta
Građanima izvinjenje - "frontovcima" opomena!
    - Danas se ovdje dogodio težak incident zbog kojeg se izvinjavam građanima, a poslanicim "Demokratskog fronta" izričem javnu opomenu. Izvinjenje dugujemo i predsjedniku Vlade Crne Gore.
Ovim riječima predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića večeras - bez predsjednika Vlade Crne Gore i poslanika DPS - na sat vremena nastavljena je sjednica koja je danas prekinuta zbog toga što su poslanici "DF" vrijeđali crnogorskog premijera. Nastavak sjednice na kojoj bi poslanici trebalo da se izjasne o rekonstruisanoj Vladi Crne Gore i da glasaju o nepovjerenju Krivokapiću zakazan je za ponedjeljak u podne. 
 
1
Jedanaesti festival baleta „Allegro“ biće u petak održan u KIC "Budo Tomović"
Balerine slave - Dan plesa!
       Jedanaesti festival baleta „Allegro“ biće - u organizaciji Baletske trupe „Allegro“ i KIC „Budo Tomović“ - u petak održan u velikoj sali "srca kulture grada".
U obilježavanju svjetskog dana plesa nastupiće baletska trupa „Allegro“ u kojoj su mladi iz Podgorice, Nikšića i Cetinja, studenti Fakulteta dramskih umjetnosti, učenice baletskih škola „Vasa Pavić“ i „Princeza Ksenija“, kao i polaznice baletskih centara iz Budve i Herceg Novog. Na repertoaru su plesne tačke klasičnog, savremenog i džez baleta. 
 
0
Povodom proslave decenije obnove nezavisnosti Crne Gore
Građanima poklanjaju - modnu reviju!
Modnu reviju poznatih svjetskih brendova Liu Jo i Twin set u sjutra i u utorak od 20, na platou kod spomenika sv. Petru Cetinjskom, povodom proslave decenije obnove nezavisnosti Crne Gore, organizuju Glavni grad Podgorica i "SAMMS" d.o.o.
- Događaj je organizovan kao poklon Grada i SAMMSa svim građanima Podgorice - ističu u Sekretarijatu za za kulturu i sport.  
 
0
Četvorodnevna potraga za nestalim jedanaestogodišnjim Ognjenom Rakočevićem još nije dala rezultate
Nema ni traga, ali - ni odustajanja!
   - Uvažavajući dramatičnu situaciju i emotivno stanje porodice Rakočević, Uprava policije nastaviće svim raspoloživim kapacitetima, uz punu podršku MUP, aktivnosti na pronalaženju nestalog dječaka. Nažalost, nemamo nikakav pokazatelj, nikakav inicijalni trag, bilo kakav podatak koji bi nas odveo u željenom pravcu koji bi dao rezultate. Ne gubimo nadu, naše aktivnosti biće i dalje koordinirane u saradnji sa građanima. Spremni smo da razmotrimo svaku novu informaciju, svako novo saznanje i da to detaljno provjerimo - naglasio je direktoor Uprave policije Crne Gore Slavko Stojanović, koji je juče sa Brankom, ocem nestalog jedanaestogodišnjeg Ognjena Rakočevića, obišao teren helikopterom Avio – helikopterske jedinice MUP. 
 
0
Policijski službenici intenzivno tragaju za jedanaestogodišnjakom iz Podgorice
Dječak nestao - tokom noći?!
         - Policijski službenici intenzivno tragaju za dječakom O.R (11) iz Podgorice.
- Njegova majka je jutros prijavila Dežurnoj službi Centra bezbjednosti Podgorica da se dječak tokom noći udaljio od kuće - saopštila je Uprava policije Crne Gore iz koje mole građane da, ukoliko primijete dječaka, o tome odmah obavijeste policiju na besplatni policijski broj 122.
 
 
2
U toku vaskršnjih praznika šoping-mol imaće izmijenjeno radno vrijeme
Za Vaskrs - "Delta" ne radi!
- U toku vaskršnjih praznika šoping-mol imaće izmijenjeno radno vrijeme. Na Veliki petak radiće skraćeno, od 10 do 18, radiće puno radno vrijeme u subotu, a neće raditi za Vaskrs. Za vrijeme prvomajskih praznika radiće puno radno vrijeme - najavili su iz "Delta City". 
 
2
„Dani cvijeća i ukrasnog bilja“
Kod Sahat kule - mirisno i zabavno!
Predstojećeg vikenda, u subotu i neđelju od 10 do 18, Trg vojvode Bećir bega Osmanagaića (kod Sahat kule) mirisaće na "„Dane cvijeća i ukrasnog bilja“.
Prodajnu izložbu cvijeća i ukrasnog bilja, kao i prateće opreme, uz bogat kulturno-zabavni program - u susret deceniji obnove nezavisnosti, organizuju Glavni grad Podgorica, odnosno Sekretarijat za razvoj preduzetništva Podgorice i Udruženje proizvođača cvjeća i ukrasnog bilja Podgorice.  
 
2
Podgorica dobija novi turistički lokalitet na Dajbabskom brdu
Turistima ponuditi - i toranj!
       - Korišćenje kontrolno-mjernog Tornja na Dajbabskom brdu u turističke svrhe svakako će povećati ponudu Podgorice za još jedan kvalitetan turistički sadržaj, koji će koristiti ne samo građanima, nego i njenim posjetiocima, te proširiti broj prepoznatljivih turističkih tačaka u našem gradu - istakao je Slavoljub Stijepović, gradonačelnik Glavnog grada, povodom potpisanog sporazuma sa Agencijom za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, Turističkom organizacijom Glavnog grada Podgorica, NVO "Urban kids" i neformalna Grupa građana Zabjela i Dahne sa ciljem bolje valorizacije Tornja u turističke svrhe.  
 
0
Zajednička akcija granične policije i carinika u Podhumu
Zaplijenili duvan - vrijedan osam hiljada!
    - Službenici Uprave policije MUP i Uprave carina zaplijenili su više od 530 kilograma rezanog duvana, vrijednosti oko 8.000 eura, koji je, kako se sumnja, bio namijenjen neovlašćenoj prodaji radi sticanja protivpravne imovinske korist - saopštila je Uprava policije Crne Gore.  
 
0
Centar bezbjednosti Podgorica
Rasvijetlili razbojništvo - oduzeli pištolj!
          - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica tokom vikenda, u odvojenim aktivnostima, rasvijetlili su krivično djelo razbojništvo i oduzeli pištolj u ilegalnom posjedu. Zbog sumnje da su počinili ova krivična djela slobode su lišeni B.R. (20) i I.P. (34) iz Podgorice - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
2
Sedmi sajam vjenčanja od sjutra do nedjelje u "Delta City"
"Bajka" okuplja - 28 izlagača!
       Sedmi sajam vjenčanja "Vaša Bajka" - u organizaciji agencije "Memento marketing i komunikacije" - od sjutra u 10 do nedjelje u 22 biće priređen u šoping molu "Delta City".
Ovogodišnje izdanje Bajke, okupiće 28 izlagača, što je najveći broj do sada. Na svečanom otvaranju, sjutra u 18, nastupiće mlada pjevačica Monika Knezović, a uslijediće revija vjenčanica i svečanih haljina iz salona "Na zrnu graška" i "Pepeljuga", modnog studija "Madam Maya". Biće prikazani modeli brendova Atelier Pronovias, Ronald Joyce, La Sposa, Enzoani, Sherri Hill, Tarik Ediz i modeli kreatorke Biljane Tipsarević. Nakon revije nastupaju "Dobri momci", a predviđena je i degustacija slatkog i slanog programa koje će prirediti učesnici sajma. 
 
2
U subotu, na zelenoj pijaci "Mall of Montenegro"
Pijačni dan uz - patišpanj!
    Prvi „Pijačni dan uz patišpanj” u subotu od 10 na zelenoj pijaci "Mall of Montenegro" Turistička organizacija Podgorice organizuje u saradnji sa d.o.o "Tržnice i pijace".
Mlade Podgoričanke, u crnogorskim nošnjama, posjetiocima će služiti patišpanj - tradicionalni crnogorski kolač bez kojeg se domaća trpeza nije mogla zamisliti. Događaj će muzički "zasladiti" orkestar „Zvuci sa Ribnice“. 
 
1
Rasvijetljeno aktiviranje bombe u objektu za servis i prodaju mobilnih telefona u centru Podgorice
Bombu (u)bacio - Nikšićanin!
          - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su aktiviranje eksplozivne naprave – ručne bombe u objektu za servis i prodaju mobilnih telefona „Goran mobile“ koje je izvršeno 01. januara 2016. godine u ranim jutarnjim časovima i lišili slobode S.Č. (22) iz Nikšića zbog sumnje da je izvršio ovaj delikt - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
1
Šesti Internacionalni salon vina "Monte Vino 2016" biće otvoren u objektu "The Capital Plaza"
U luksuznijem salonu - preko sto izlagača!
       - Više od 100 eminentnih vinarskih kuća iz Crne Gore i regiona (bivše Jugoslavije), a direktno ili posredstvom distributera predstaviće se i vinarije svjetske reputacije, očekuje se na 6. Internacionalnom salonu vina ‘Monte Vino 2016.’ koji če danas i sjutra - u organizaciji Nacionalnog udruženja sommeliera Crne Gore - biti priređen u objektu "The Capital Plaza" u dijelu "Diplomat tower" - na 7. nivou.
Poseban značaj ovogodišnjeg Salona jeste da će se održati pod pokroviteljstvom Vinske Akademije, prve tog tipa u Crnoj Gori, čije će otvaranje i program rada biti najavljeno na ovoj manifestaciji.  
 
1
Cetinjanin S.R. lišen slobode u Podgorici
Oduzeli mu - pola kila skanka!
       - Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge juče u Podgorici lišili su slobode S.R. (27) iz Cetinja kod kojeg su pronašli i oduzeli mu preko pola kilograma skanka. 
 
1
U nastavku policijske akcije "Kanal", za suzbijanje ulične prodaje heroina
Podnijete još - tri prijave!
    - Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge, u koordinaciji i po nalogu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, realizovali su akciju „Kanal“, usmjerenu na suzbijanje ulične prodaje heroina, u kojoj su danas nadležnom tužiocu podnijeli krivične prijave protiv F.R. (29), G.G. (40) i M.V (22) iz Podgorice, zbog sumnje da su se u dužem periodu bavili nabavkom i stavljanjem u promet ove opojne droge na području Podgorice.
U okviru ove akcije ranije su lišeni slobode i tužiocu procesuirana još dva lica, I.Dž. i N.R, od kojih je oduzeta veća količina heroina - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
0
Na području karaule Jagoda policija zaplijenila 10 kilograma droge
Krijumčar pobjegao - skank ostavio!
- Službenici Uprave policije MUP – Regionalnog centra granične policije Centar, Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi, juče su na području karaule Jagoda, u neposrednoj blizini granične linije naše države sa Republikom Albanijom, zaplijenili 10 kilograma skanka - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|