Brze Cinjenice - Grad

2
Službenici CB Podgorica rasvijetlili krađu na štetu „Socijaldemokrata Crne Gore“
Ukrao im - štampač, lap-top i LCD televozor!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili su krivično djelo teška krađa, koje je počinjeno na štetu imovine političke partije „Socijaldemokrate Crne Gore“ u Podgorici i tom prilikom identifikovali osumnjičeno lice protiv kojeg je podnijeta krivična prijava u redovnom postupku. 
 
1
Zajednica Hrvata i prijatelja - Crna Gora organizuje druženje sa prijateljima i umjetnicima
Poklon stiže - iz Splita!
Zajednica Hrvata i prijatelja - Crna Gora sjutra od 19 u sali "DODEST" KIC "Budo Tomović" organizuje druženje sa prijateljima i umjetnicima.
Program je osmišljen kao poetsko - muzičko veče članova ULKU „Vlaho Bukovac“ is Splita kao poklon građankama i građanima Podgorice. 
 
1
Policija lišila slobode S.V. (43) iz Podgorice
Našli mu - 37 pakovanja heroina!
       Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge su juče, preduzimajući mjere i rdnje u cilju otkrivanja, sprječavanja i suzbijanja tzv. ulične prodaje opojnih droga, pronašli i oduzeli ukupno oko 100 grama heroina, vagu za precizno mjerenje, tablete, novac za koji se sumnja stečen vršenjem krivičnog djela i jedno vozilo. Jedna osoba lišena je slobode.  
 
1
Službenici CB Podgorica rasvijetlili četiri krivična djela
Lišili slobode - četiri osobe!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su četiri krivična djela i tom prilikom lišili slobode četiri osobe.  
 
1
CB Podgorica podnio krivičnu prijavu protiv oca petnaestogodišnje ćerke
Tjerao je - na prosjačenje!
       Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su operativnim radom otkrili slučaj trgovine ljudima koja je izvršena na štetu maloljetne petnaestogodišnje djevojčice prisiljavanjem na prosjačenje. Protiv oca djevojčice, koji je osumnjičen da je izvršio ovo krivično djelo, je podnijeta krivična prijava. Djevojčica je smještena u sklonište i obezbijeđena joj je pravna zaštita.
CB Podgorica je krivičnu prijavu protiv oca djevojčice, A.S, nadležnom tužiocu podnio danas, a krivičnom prijavom on se tereti da je na štetu svoje petnaestogodišnje ćerke počinio krivično djelo trgovina ljudima.  
 
1
Uspješne aktivnosti policije na suzbijanju ulične prodaje droga
Pronašli mu - 565 pakovanja heroina!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge juče su, postupajući na osnovu sumnje da je jedno lice duži period stavljalo u tzv. ulični promet opojnu drogu heroin, izvršili pretrese na dvije lokacije koju koristi P.R. (48) iz Podgorice. Pronađeno je i oduzeto ukupno 565 pakovanja sa supstancom za koju se sumnja da je opojna droga heroin bruto težine oko 283 grama. Osim toga pretresima su pronađeni i oduzeti 620 eura i 82 američka dolara za koje se sumnja da su stečeni prodajom droge, vaga za precizno mjerenje i tableta buprenorfina. 
 
1
Dvadesetogodišnji M.A. lišen slobode
Vrijeđao u - urgentnom!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode M.A. (20) zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. 
 
1
"Pet minuta" poslije utakmice Lige nacija Crna Gora - Srbija 0:2
Krstajić zadovoljan - "nekim novim klincima"!
- Prije svega, zahvalio bih Fudbalskom savezu Crne Gore na gostoprimstvu i ponovio bih da mi je što je najavljivano da dollazimo na utakmicu visokog rizika. I crnogorski i naši navijači bili su korektni, a tako je bilo i na terenu. Čestitao bih mojim igračima na zasluženoj pobjedi. Počeli smo utakmicu sa devet klinaca, sa 10 ako i Mitrovića računamo kao mlađeg, jedino jje Tadić iskusniji. Zasluženo smo poveli i u prvom poluvremenu imali smo još par prilika. Znali smo i šta nas čeka u nastavku i igrali smo na polu-kontre. Sve u svemu, najvažnije je da je ova istorijska utakmica protekla u miru i da je sve bilo korektno - istakao je "pet minuta" poslije utakmice Crna Gora - Srbija 0:2 selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić. 
 
1
Plod saradnje Glavnog grada i nevladinog sektora na Gorici
Otvoren Mediteranski vrt!
       - Mediteranski vrt je plod lijepe saradnje između Glavnog grada i nevladinog sektora kroz Udruženje ljubitelja Gorice i prirode i predstavlja jedan novi oblik saradnje između Glavnog grada i nevladinog sektora koji ćemo mi u upravi Grada nastaviti i dalje da njegujemo - istakao je Dragutin Đeković, menadžer Glavnog grada-Podgorica, na današnjemm svečanom otvaranju Mediteranskog vrta i prve zelene učionice na Gorici. 
 
0
U hotelu "Hilton" i u "Hard Rock Caféu"
Beograd predstavlja - turističku ponudu!
Turistička ponuda Beograda biće danas od 14 do 15 promovisana na press konferenciji u hotelu "Hilton" i na druženju u "Hard Rock Caféu", gde će biti organizovan muzičko- zabavni program „Beogradsko veče“.
Promociju organizuju Turistička organizacija Beograda, u saradnji sa Ambasadom Republike Srbije u Crnoj Gori i kompanijom "MTel", a beogradsku ponudu gostima predstaviće ambasador RS u Crnoj Gori Zoran Bingulac, direktor Turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić, Nina Pajović iz Turističke organizacije Podgorice i direktor Turistističke organizacije Beograda Miodrag Popović.
 
 
0
Policija u Podgorici oduzela kokain, marihuana, automatska puška i pištolj
Po dvoje "pali" - zbog droge i oružja!
       Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica i Odsjeka za borbu protiv droge lišili su slobode maloljetnog M.P. (17) i S.P. (26) iz Podgorice, koji su osumnjičeni da su izvjesno vrijeme nabavljali i stavljali u promet kokain i marihuanu. Kod oboje pronađena je droga. Obojica su uz krivične prijave privedeni nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Lišenjem slobode spriječene su, sumnja se, njihove namjere da i drogu koja je pronađena kod njih stave u tzv. uličnu prodaju.  
 
0
Tridesetosmogodišnji A.R. iz Podgorice lišen slobode
Osumnjičen za - krijumčarenje tri migranta!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode A.R. (38) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. 
 
0
Organizacija "KOD" za dvije sedmice prikupila 1902 eura za inicijativu 100.000 stabala
Novi cilj - prva hiljada sadnica!
    - Imamo novi cilj za koji nam je potrebno još više solidarnosti - da obezbijedimo prvih 1.000 sadnica - značajni koraci su već načinjeni. Tražimo solidarnost i pišemo mejlove svim poslanicima i ministrima - ističu iz organizacije "KOD" i napominju da "samo dvije sedmice nakon što smo zadali cilj da prikupimo prvih 1.000 € za 100.000 stabala, objavljujemo da je cilj ispunjen - sakupili smo 1.902 eura".  
 
0
Od 28. septembra
U šest akcija - sedmoro lišeno slobode!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, od 28. septembra do danas, u šest odvojenih aktivnosti, lišili slobode sedam osoba zbog sumnje da su počinila sedam krivičnih djela.
 
 
2
Šoping-mol "Delta City" sjutra slavi 10 godina rada
Stalno obogaćuju - ponudu i programe!
- "Delta City" je prvi pravi šoping-mol u Crnoj Gori, koji kao grad u malom obuhvata najraznovrsnije prodavnice, ali i zabavne sadržaje u kojima porodica može da uživa cijelog dana. Konstantnim obogaćivanjem šoping ponude, ali i organizovanjem raznovrsnih zabavnih i kulturnih događaja, potvrđujemo epitet mjesta sa jedinstvenim iskustvom kupovine u Crnoj Gori - napominje Dragan Perišić, direktor marketinga šoping-mola "Delta City", koji sjutra slavi 10 godina rada.
Povodom decenije rada, za posjetioce biće organizovani brojni događaji, a biće dodijeljeno i više od stotinu vrijednih poklona za najvjernije potrošače.  
 
2
Nova predškolska vaspitna jedinica JU "Đina Vrbica"
Otvoren vrtić - „Stara Varoš“!
            - Nivo obuhvata djece predškolskim vaspitanjem u svega nekoliko godina podignut je sa preko 50, na čak 70 procenata. Stoga, radimo i na izgradnji novih vrtića, od kojih je prvi naredni onaj u Baru, ali i kroz ovakve adaptacije već postojećih objekata uz podršku Glavnog grada i drugih subjekata - ukazao je ministar prosvjete dr Damir Šehović na današnjem otvaranju vrtića “Stara varoš”.
Vrtić je otvoren u rekonstruisanom objektu koji je Glavni grad ustupio na korišćenje, u čiju je rekonstrukciju uloženo oko 70 000 eura kako bi objekat bio po zadovoljavajućim standardima, i za čije opremanje je TIKA (Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju) obezbijedila oko 20 000 eura. 
 
2
Ekipe gradskih preduzeća "Zelenilo" i "Čistoća" na terenu
Otklanjaju posljedice nevremena!
- Ekipe gradskih preduzeća "Zelenilo" i "Čistoća" su na terenu i uklanjaju djelove drveća i ostalog materijala nastalog kao posljedica nevremena koje je zahvatilo Podgoricu. Kako bi se omogućilo normalno i bezbjedno funkcionisanje, udruženi timovi gradskih službi rade na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog na nekoliko lokacija, zatim Bulevaru Pera Ćetkovića, Bulevaru Save Kovačevića,ulicama: Mihaila Lalića, Mojkovačkoj, iza zgrade Galenika, zgrade Holandske sestre, Zagorču, kod hotela “Zija”, kao i lokacijama u Donjoj Gorici i Toloskoj šumi - saopštio je PG biro. 
 
2
Zbog nasilničkog ponašanja, protivpravnog lišenja slobode i krađa
Šestoro lišeno slobode!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su u tri odvojene aktivnosti lišili slobode šest osoba zbog sumnje da su počinila šest krivičnih djela na štetu četiri fizička i jednog pravnog lica. 
 
1
Poslije jučerašnje tuče kod TC "Gintaš"
Komunalni policajac lišen slobode!
       Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode službenika Komunalne policije I.B, zbog sumnje da je juče, na štetu službenika Direktorata za vanredne situacije MUP-a M.N, počinio krivično djelo teška tjelesna povreda. I.B. je lišen slobode nakon izjašnjenja tužioca da su se u radnjama ovog lica stekli bitni elementi navedenog krivičnog djela. On će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu. 
 
1
Jutros kod TC "Gintaš" potukli se komunalni i policajac MUP
Napad prijavila - obojica!
Danas, oko 10,30 kod TC "Gintaš" u Podgorici došlo je prvo do verbalnog konflikta, a zatim i fizičkog sukoba između komunalnog policajca I.B. i službenika Direktorata za vanredne situacije MUP M.N. a povodom službenih radnji komunalne policije u vezi sa parkiranjem vozila koje pripada M.N. Službenik M.N. jutros nije bio na dužnosti. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|