Sedmica - Društvo

2
Zimsko računanje vremena
U tri - biće dva!
    Zimsko računanje vremena počeće u 3 sata poslije ponoći pomjeranjem kazaljki za jedan sat unazad. 
 
0
Njihova otkrića su prekretnica u borbi protiv kancera
Nobelova nagrada - Alisonu i Hondžou!
    Amerikanac Džejms Alison s Univerziteta Teksas i Japanac Tasuku Hondžo s Kjoto univerziteta, dobili su danas Nobelovu nagradu za medicinu za oktrića u imunoterapiji u liječenju raka. 
 
0
Prekookeanski intervju sa Milenom Minom Janjević, sasvim (ne)običnom, ambicioznom djevojkom iz Podgorice, koja se skrasila u Njujorku
Ambicije je "pozvale" - na "ples sa vukovima"!
    - Zadovoljna sam sto sam usavršila engleski jezik, sto imam mnogo sertifikata i što sam upoznala mnogo nacija i mentaliteta. Mnogo sam naučila iz svog iskustva i mislim da mnogo više vrijedim što sam imala hrabrosti da potpuno sama dodjem u "bijeli svijet" i iskusim mnogo stvari i uspijem prevazići sve, nego neki moji vršnjaci koji nemaju nikakvog iskustva i ne znaju sto će od života. Ja sam osoba sa ciljem i za to sam bila spremna na sve i došla sam u Ameriku da ostvarim svoj cilj. Niko me neće spriječiti u tome. Dovoljno mi je sto je moja porodica uz mene, a Bog će da mi pokaže put - poruka je prekookeanskog intervjua sa Milenom Minom Janjević, sasvim (ne)običnom, ambicioznom djevojkom iz Podgorice, koja se skrasila u Njujorku.  
 
2
Američki senator godinu dana borio se sa rakom mozga
Preminuo Džon Mekejn!
    Američki republikanski senator Džon Mekejn, koji je nakon ratnog zarobljeništva u Vijetnamu ostvario 35-godišnju političku karijeru u Vašingtonu, preminuo je u 81. godini nakon što se godinu dana borio sa rakom mozga. 
 
2
Opasan izazov širi se internetom
Djevojčica se zapalila - zbog "vatrenog izazova"!
    Dvanaestogodišnja djevojčica iz Detroita, oporavlja se od teških opekotina koje je zadobila na tijelu nakon što se uključila u opasan izazov koji se širi internetom. 
 
1
Odlazak kraljice soula
Preminula Areta Frenklin!
    Kraljica soula, američka pjevačica Areta Frenklin (76) preminula je danas u svom domu u Detroitu, saopštila je njena predstavnca za štampu Gvendolin Kvin, prenosi agencija AP. Pjevačica je, kako je saopšteno, izgubila dugogodišnju borbu sa rakom pankreasa. 
 
1
Tragedija u Đenovi
Srušen vijadukt - najmanje 35 poginulih!
    Najmanje 35 osoba poginulo je danas kada se u Đenovi srušio vijadukt na autoputu, a desetine ljudi zarobljeno je ispod ruševina, saopštili su vatrogasci, prenosi agencija ANSA. Šef civilne zaštite Anđelo Boreli naveo je da je u trenutku rušenja na mostu bilo između 30 i 35 automobila i tri velika kamiona. 
 
0
Pripadnici MUP Srbije uhapsili P. M. (27)
Osumnjičen da je - ubio Stevovića!
    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u Beogradusu uhapsili P. M. (27), zbog sumnje da je 21. juna ove godine u Beogradu ubio Nikšićanina, Sava Stevovića (45). 
 
0
Predsjednik Srbija razgovarao s predstavnicima parlamentarnih stranaka i kulturnih ustanova Srba iz Crne Gore
Srbija će uvek biti - uz svoj narod!
-Srbija će uvek biti uz svoj narod i za očuvanje njegovog nacionalnog identiteta i van granica Srbije - poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je danas u Beogradu razgovarao s predstavnicima parlamentarnih stranaka i kulturnih ustanova Srba iz Crne Gore o problemima zapošljavanja i načinima za unapređenje njihovog položaja.
Delegacija iz Crne Gore prenijela mu je zabrinutost za položaj srpske zajednice u Crnoj Gori i iznijela prijedloge o načinima na koje bi Srbija mogla da pomogne da se taj položaj popravi. 
 
0
U koordiniranoj akciji policija Crne Gore, SAD i Italije
Crnogorci "potonuli" - sa dvije tone hašiša!
    -Italijanska policija je zaplijenila dvije tone hašiša i privela jedanaest crnogorskih državljana u akciji koju je inicirala policija Crne Gore - saopšteno je iz Uprave policije.  
 
2
Muzičari i prijatelji oprostili se od Olivera Dragojevića
Bio je - više od pjevača!
    Muzičari, brojni prijatelji, političari danas su se s tugom i riječima zahvalnosti opraštali od Olivera Dragojevića, ističući da je on bio više od pjevača i da je svojim pjesmama postao dio naših života. 
 
1
Okončana dvosedmična drama na Tajlandu
Svih 12 dječaka i trener evakuisani!
    Svih 12 dječaka i trener evakuisani su danas iz poplavljene pećine u Tajlandu gdje su bili zarobljeni dvije nedjelje, prenosi agencija Rojters pozivajući se na mornaricu Tajlanda. 
 
1
SB UN
Vratio se - hladni rat!
    Generalni sekretar UN Antonio Gutereš izjavio je da je Bliski istok danas u takvom haosu da je postao prijetnja međunarodnom miru i bezbjednosti, kao i da Sirija predstavlja "najozbiljniju prijetnju". 
 
1
Avionska tragedija blizu rusko-kazahstanske granice
Avion pao - niko nije preživio!
    Avion ruske aviokompanije "Saratov erlajnz", u kojem je bila 71 osoba, srušio se danas na području Moskve nakon što je poletio ka Orsku, objavio je Interfaks, prenosi Rojters. Nadležmi si saopštili da u nesreći nema preživjelih. 
 
1
Kosovska Mitrovica
Ubijen Oliver Ivanović!
    Lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je jutros u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici. 
 
1
Predsjedniku Srbije stiglo prijeteće pismo
Vučiću prijete - genocidom!
    Predsjedniku Srbije, Aleksandru Vučiću upućeno je prijeteće pismo koje je poslato iz Hanovera u Njemačkoj, prenijela je današnja beogradska štampa. 
 
2
Suđenje u Hagu, šestorici Hrvata u "slučaju Prlić"
Praljak se - otrovao!
    Bivši general HVO Slobodan Praljak preminuo je u bolnici, nakon što je u sudnici u Hagu popio otrov. Njemu je Haški tribunal prethodno potvrdio kaznu od 20 godina zatvora. Praljak je na takvu odluku burno reagovao i poručio da on "nije ratni zločinac" i da s prezirom odbacuje presudu. On je nakon toga popio otrov u sudnici. Tribunal je donio konačnu presudu - 111 godina zatvora za hercegovačku šestorku. 
 
2
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske
Dodiku prijete smrću!
    Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske potvrdilo je za RTRS da su predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku upućene prijetnje smrću. 
 
2
Vijeće haškog tribunala osudilo je nekadašnjeg vrhovnog komadanta Vojske Republike Srpske
Mladiću - doživotna!
    Vijeće haškog tribunala osudilo je nekadašnjeg vrhovnog komadanta Vojske Republike Srpske, generala Ratka Mladića na doživotnu kaznu zatvora. Riječ je o provstepenoj presudi. Sud je odlučio da je Mladić kriv za 10, od 11 tačaka optužnice. Nije kriv samo za genocid u šest opština u BiH. Haški tribunal je ovom presudom okončao rad, a iako i odbrana i tužilaštvo imaju pravo žalbe, o njima će odlučivati drugi sud.  
 
2
Zimsko računanje vremena počinje u noći između subote i nedjelje
U tri - vratite na dva!
    Zimsko računanje vremena počinje u noći između subote i nedjelje pomjeranjem kazaljki za sat unazad.
U tri sata ujutru kazaljke na časovniku treba vratiti sat unazad. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|