Sedmica - Društvo

1
Čestitku svojoj postojbini, povodom Dana nezavisnosti Crne Gore, uputili "Princeza Ksenija" iz Lovćenca i Udruženje Crnogoraca Srbije "Krstaš"
Putokaz da bude - slavna prošlost!
    -U čast predaka i na ponos potomaka neka nam slavna prošlost bude putokaz i obaveza da gradimo i čuvamo našu veličanstvenu državu i njenu vječnost - povodom Dana nezavisnosti Crne Gore video čestitku svojoj postojbini, njenim građanima i iseljenicima širom svijeta uputili su Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo "Princeza Ksenija" iz Lovćenca i Udruženje Crnogoraca Srbije "Krstaš". 
 
1
Poslije dva masovna ubistva koja su zadesila Srbiju
"Kurir" dijelio - noževe!
    Samo nekoliko dana poslije dva masovna ubistva koja su zadesila Srbiju, tabloid Kurir je juče svojim čitaocima, između ostalog, poklanjao nož. 
 
0
Za izvještavanje iz Ukrajine
Pulicerove nagrade - za američke medije!
    Nekoliko američkih medija nagrađeno je uglednom Pulicerovom nagradom. Među njima su Njujork tajms za istraživanje ubistava civila u Buči i novinska agencija AP za fotografije iz Marijupolja. 
 
0
Zbog masovnih ubistava i sistema koji je potpuno zakazao, opozicija u Srbiji organizuje proteste u ponedjeljak
Traže smjenu - Gašića, Ružića i Vulina!
    Tražimo zaustavljanje promocije nasilja u javnom prostoru kroz momentalnu smjenu članova REM-a. Hitno ukidanje rijaliti pograma i emisija koje promivišu nasilje, agresiju, nemoral i primitovizam na televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Tražimo zabranu štampanih medija koji promovišu primitvizam, krše medijske kodekse i emitiju lažne vijesti. Tražimo smjenu rukovodstva javnog servisa RTS zbog emitovanja programa koji promiviše nasilje i kriminal", naveo je Miroslav Aleksić, šef poslaničke grupe Narodne stranke, u ime opozicije koja je podržala ove zahteve. 
 
0
Svjetska zdravstvena organizacija
Proglašen kraj - pandemije koronavirusa!
    Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) proglasila je kraj pandemije koronavirusa, jer više ne predstavlja globalnu zdravstvenu vanrednu situaciju, saopštila je danas SZO. 
 
0
Masovni zločin kod Mladenovca
Ubio osmoro - 13 ranio!
    Osam osoba je ubijeno - troje u selu Dubona kod Mladenovca i petoro u selu Malo Orašje koje pripada Smederevu, potvrđeno je Insajderu u tužilaštvu. 
 
0
Novi incident u beogradskoj gimnaziji "Ruđer Bošković"
Nožem ubola - učenika i nastavnicu!
    Danas oko 13 časova bivša učenica (15) gimnazije ‘Ruđer Bošković’ došla je u posjetu drugarici koja pohađa našu školu. Nakon što je bivša učenica prošla kontrolu obezbjeđenja i prijavila da je došla u posjetu drugarici, provela je neko vrijeme u školi bez ikakvih naznaka da bi moglo doći do bilo kakvog incidenta. Tokom malog odmora, između dva časa, bivša učenica je u hodniku gimnazije iznenada izvadila kuhinjski nož, koji je imala skriven kod sebe, prišla jednom učeniku (15) sa leđa i ubola ga u predjelu ramena nanijevši mu lakšu tjelesnu povredu“, navodi se u saopštenju škole - saopštila je beogradska gimnazija "Ruđer Bošković" detalje incidenta koji se dogodio danas, kada je jedna bivša učenica nožem povrijedila učenika i nastavnicu u toj školi u Beogradu. 
 
0
Vučićev plan - igra na Abazovića i Milatovića
Crna Gora da uđe u OB - prije izbora!
    Analitičar iz Beograda Bojan Panaotović, blizak vlastima u Srbiji, predložio je, u autorskom tekstu za prorežimski srpski portal Borba, da bi Crna Gora u regionalnu inicijativu „Otvoreni Balkan“ trebalo da uđe odmah nakon inauguracije novoizabranog predsjednika Jakova Milatovića, a prije prijevremenih parlamentarnih izbora zakazanih za 11. jun.
Panaotović je žurbu Beograda objasnio podatkom da, kako tvrdi, 66 odsto građana Crne Gore podržava tu inicijativu. 
 
0
Na Balkanu
U rukama građana - 90 odsto svog oružja!
    Pucnjava u beogradskoj osnovnoj školi, u kojoj je ubijeno osmoro djece i radnik obezbjeđenja, ponovo je otvorila pitanje dostupnosti vatrenog oružja u Srbiji.
Policija je potvrdila da je 14-godišnji učenik pucao iz očevog pištolja.
Imao je dva pištolja, nekoliko šaržera i četiri Molotovljeva koktela.
Procjenjuje se da građani na Balkanu imaju devet puta više oružja nego vojska i policija, a po količini oružja po glavi stanovnika prednjače Srbija i Crna Gora, pokazala je globalna Anketa o lakom oružju iz 2018.  
 
0
Tragedija u beogradskoj OŠ “Vladimir Ribnikar” pogodila i bivšeg odbojkaša "Budućnosti"
Ubijena i ćerka - Dragana Kobiljskog!
    Tragedija u beogradskoj OŠ “Vladimir Ribnikar” pogodila je i bivšeg odbojkaša Budućnosti Dragana Kobiljskog. 
 
0
Horor u beogradskoj O.Š. "Vladislav Ribnikar" na Vračaru
Četrnaestogodišnjak ubio - šesroro!
    Dječak (14) pucao je u školi na Vračaru u Beogradu je i počeo da puca na đake. 
 
0
Hrvatski analitičar Davor Đenero za "Pobjedu"
Agenda Spajića i Milatovića - nije evropska!
    Crna Gora s profilom od prije avgusta 2020. i te kako je imala što ponuditi Evropi, a ova sada, svakako, nema. Budimo ozbiljni, dvojac Spajić-Milatović je tim koji prije može imati agendu potiskivanja evroatlantskog identiteta Crne Gore, pa da im je zbog odnosa prema NATO savezu potrebna dvotrećinska parlamentarna većina, nego što bi mogao imati stvarnu eurointegralističku agendu – kaže u razgovoru za Pobjedu hrvatski analitičar Davor Đenero. 
 
0
Nedavno sprovedeno istraživanje agencije Damar u Crnoj Gori pokazalo je da građani najviše vjeruju crkvi
Crna Gora postala - parče Irana u Evropi!
    Nedavno sprovedeno istraživanje agencije Damar u Crnoj Gori pokazalo je da građani najviše vjeruju crkvi, dok najmanje povjerenja uživaju političke partije. Veliko nepovjerenje građana u partije ne čudi, jer smo godinama unazad navikli da političari govore jedno a rade drugo, zabrinjava porast povjerenja u vjerske zajednice što udara u same temelje države kao građanske i sekularne.
Za profesora i sociologa Žarka Koraća ovakav rezultat istraživanja nije ništa novo, jer kako kaže, naša društva u regionu u takvim istraživanjima skoro po pravilu pokazuju da građani najviše veruju crkvi i vojsci.  
 
0
Povodom 1. maja, USSCG oranizuje protestnu šetnju u Igalu
Cilj je - očuvanje Instituta!
    - Svi zajedno kao jedan, Institut je svima vrijedan - moto je protestne šetnje koju, povodom 1. maja, danas u podne oranizuje USSCG. Cilj protestne šetnje je obraćanje i apel poslodavcu, Ministarstvu zdravlja, Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma, Fondu zdravstva i i Opštini Herceg Novi da preduzmu neophodne aktivnosti na planu očuvanja Instituta "Dr Simo Milošević" Igalo i očuvanja radnog, ekonomskog i socijalnog položaja zaposlenih u Institutu.  
 
0
Popis u Srbiji
Broj Crnogoraca - prepolovljen!
    Rezultati popisa stanovništva u Srbiji pokazali su niz alarmantnih i neobičnih podataka. Pored dramatičnog smanjenja broja Crnogoraca, koji prepolovljen, prema popisu Subotica je prvi put u istoriji postala većinski srpski grad, a za gotovo pola miliona građana Srbije nacionalna pripadnost nije poznata. 
 
2
Udruženja Crnogoraca "Lovćen" i "Perper" sa Kosova
Dijaspora da glasa - za Đukanovića!
    Udruženja Crnogoraca "Lovćen" i "Perper" su dva najreprezentativnija udruženja na Kosovu koja predstavljaju prave Crnogorce i beskrajno vole svoju Maticu. Udruženja koja svoju politiku i stavove nikada nisu mijenjali zarad šačice eura ili dinara, kao “neki” koji se tobože predstavljaju kao predstavnici Crnogoraca, a ustvari oni to odavno nisu - saopštila su i pozvali dijasporu da u što većem broju dođe u Crnu Goru i da, kako su naveli, 2. aprila glasaju za predsjedničkog kandidata Mila Đukanovića. 
 
2
Prema saznanjima "Antene M"
Abazović i Adžić tražili - ostavku Brđanina!W
    Prema nezvaničnim informacijama Antene M, na jutros održanom sastanku, premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić tražili su od direktora Uprave policije Zorana Brđanina da sam ode sa te funkcije. 
 
2
Predsjednik SD Damir Šehović na sjednici Opštinskog odbora Socijaldemokrata u Plavu
Umjesto poštovanja - vlast plaši dijasporu!
    - Umjesto da pokažu poštovanje prema onima koji nesebičnim doprinosom pružaju konstantnu podršku svojoj domovini, oni žele da uplaše dijasporu i oduzmu im pravo glasa na predstojećim izborima. Njihov cilj je, ne samo da do temelja uruše sve ono što je od obnove nezavisnosti do danas mukotrpno izgrađivano, već i da obeshrabe crnogorske državljane i uskrate im mogućnost da odlučuju o budućnosti svoje države. Nećemo im to dozvoliti - poručio je danas predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore dr Damir Šehović, na sjednici Opštinskog odbora Socijaldemokrata u Plavu.  
 
2
Predsjednik Uprave Crnogorske etničke zajednice Australije Mihailo Mandić
Izađi, glasaj - za nezavisnu Crnu Goru!
    Predsjednik Uprave Crnogorske etničke zajednice Australije Mihailo Mandić saopštio je da se bliži još jedan od u nizu značajnih izbornih dana za Crnu Goru. On ističe da će svaki naredni izboorni dan biti na sličan način sudbonosan obzirom da je Crna Gora vječna želja naših komšija.  
 
2
Predsjednik Udruženja švajcarsko–crnogorskog prijateljstva poručio
Neće nas spriječiti - negatori Crne Gore!
    - Nijesu nama potrebni avioni negatora Crne Gore, mi smo se dovoljno spremili i iskoristićemo druge avio-kompanije, a slijetanja će biti u Dubrovniku, Tirani, Prištini, Sarajevu..., poručio je Predsjednik Udruženja švajcarsko–crnogorskog prijateljstva. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|