Sedmica - Društvo

2
Za Antenu M piše: Montenegrina
Prijete ti, zemljo naša!
    Smetaš im ljepotom i čistotom. Kažu da si samo brdo crno, planina divlja. A hoće more tvoje. Svojim ga zovu. I more i dvorove tvoje prisvajaju, svijetu pokazuju kao ljepote svoje. Njegoša nam premještaju u srpske umove, tuđe biblioteke. Hoće i grob da mu raskopaju i stave neđe drugo. Prepisaše svo blago u svoje teftere i poslaše sluge da ruše sve što nosi ime crnogorsko. 
 
1
Za Antenu M piše: Novak Adžić - o manipulaciji jednog od lidera DF kojom je česTitao Njegošev dan
Falsifikovao u cilju - posrbljavanja!
- Stihovi, koje prilaže uz svoj tvit, lider DF Andrija Mandić, fantomski su, odnosno, izmišljeni, nepostojeći. Nijesu to Njegoševi stihovi. U pitanju je falsifikat, sa ciljem posrbljavanja Petra II Petrovića - Njegoša!  
 
1
Za Antenu M piše: Stevan Perović
Sad ili nikad
    Ukoliko čitaš ovaj tekst znaj da si na pravoj strani istorije koja će biti ispisana.
Ti si taj koji će direktno učestvovati u ispisivanju istorije i očuvanju države Crne Gore. Ti si taj koji ovo upravo čita i koji si ostao dosljedan svojim uvjerenjima i vrijednostima. Zato tebi pišem, jer si ti čovjek čistog i hrabrog srca koji će dati sve za bolje sjutra. Ti si taj koji je prvi na udaru a posljednji kad se slavi.  
 
1
Piše: Lav Lajović (preuzeto sa FB profila)
Nude tron - za izdaju!
    KAKO OVO NE SHVATAŠ PRIJATELJU!

Neprijatelji Crne Gore perfidno evo godinama svode nam pitanje nacionalnog identiteta, Crkve, Države, evo sad i Ustava na pitanje Mila Đukanovića, kako bi ubacili sjeme razdora i sve one koji su politički na drugim pozicijama pridobili za sebe, spoljnim polugama svoje moći, kapitala i resursa, ponudili im tron cetinjski i podgorički da “vladaju umjesto Mila”, da bi im tu “uslugu” debelo naplaćivali izdajom nacionalnih interesa, raznim “Temeljnim ugovorima”, odlukama o finansiranju nepostojećih škola, raznih negatorskim projektima, kao i sad sa ovim falš zakonom i svakodnevnim nebrojenim kršenjima ustava i vladavine prava. 
 
0
Predsjednica Asocijacije dijaspore Crne Gore Vera Kirović
Crnogorski narod sačuvaće - državno dostojanstvo !
    -Crnogorski narod zaslužuje da joj državna uprava bude prilagođena društvenim potrebama, a ne vjerski i politički podobnim ministrima Iipolitičarima !
Crnogorski narod je čuvao i do sad i sačuvaće i u buduće vlastito i državno dostojanstvo !
IMA NAS! - zaključuje predsjednica Asocijacije dijaspore Crne Gore Vera Kirović.  
 
0
Za "Antenu M" piše Jadranka Selhanović
Ima nas, ima i te kako!
    Godina 1918. Velika narodna skupština srpskog naroda u Crnoj Gori. Tzv. Podgorička skupština. Odluči, u svoje ime: Nema više Crnogoraca, nema više Crne Gore.
Nema, rekoše li, nema Crnogoraca, nema Crne Gore?
Ponadaše se!
No, bi uzaludno nadanje. Pobrkaše. Grdno. Pregrdno.
IMA NAS, rekoše Božićni ustanici 1919! Ima nas za pravo, čast i slobodu Crne Gore! 
 
1
Inspekcija nije obavijestila ministarstva o uklanjanju ploče u Morinju
Inspekcija reagovala - preko (DR) veze!
    Potpredsjednik Vlade i ministar odbrane u tehničkom mandatu Raško Konjević kazao je na početku DRV da resor na čijem je čelu, kao ni MVP nijesu dobili akt bilo koje inspekcije o uklanjanju spomen-ploče u Morinju. On je gostujući u našoj emisiji kazao da stoga nijesu htjeli da komentarišu bilo kakve medijske navode u vezi sa tom odlukom.
Neposredno nakon ove izjave Konjevića, u Ministarstvo odbrane stigao je Zahtjev za dostavu podataka iz Odsjeka za inspekciju za zaštitu kulturnih dobara i kulturne baštine Uprave za inspekcijske poslove, a u vezi sa postavljanjem ove ploče. 
 
0
Zamjenik generalnog sekretara NATO Mirca Đoana na 2BS F
Sajber napadi - dolaze iz Rusije!
    - Crna Gora je isložena sajber napadu koji dolaze od strane ruske grupe, tako nešto smo vidjeli u Bosni i Hercegovni, tako da ćemo vidjeti šta će se dalje dešavati. Ali prisutni smo, na Kosovu imamo 20.000 vojnika tamo i to je najjača vojna prisurnost na Balkanu, jer želimo da garantujemo mir regionu - rekao je prvog dana 2BS Foruma u Budvi zamjenik generalnog sekretara NATO Mirca Đoana i dodao da će NATO učini sve da kroz misiju KFOR obezbijedi mir na Balkanu. 
 
0
Predsednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu za Prva TV
Smjena Đukanovića - jedino logična!


    Predsednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović izjavio je u subotu da je smena predsednika Crne Gore Mila Đukanovića logičan sled događaja i da Đukanović više ne može da uzurpira vlast. Sa druge strane, predsednik Crne Gore Milo Đukanović smatra da je održavanje prevremenih parlamentarnih izbora jedini mogući scenario za izlazak iz aktuelne političke krize u toj zemlji i kaže da postoji mogućnost da se obnovi inicijativa za skraćenje mandata Skupštini. 
 
1
Rekli su - predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak predlaže novu sintagmu u crnogorskom jeziku
Lažeš kao - Dritan!
- Još 6. septembra prošle godine, kada smo na Cetinju gledali šta se to dogodilo, da Cetinje bude onako brutalno poniženo, unakaženo, zasuto suzavcem, gumenim mecima, ljudi ispečeni šok bombama samo da bi se u manastiru Svetog Petra cetinjskog pjevale četničke pjesme - ne vidim ništa drugo što se tamo dogodilo, a da se nije moglo dogoditi negde drugo - već sam tada rekao, kada je dotični gospodin komentariisao sve to što se tamo događa, da u crnogorski jezik mora ući sintagma "lažeš kao Dritan Abazović" - novu sintagmu u crnogorskom jeziku predlaže predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, koji je i učesnik nemilih petoseptembarskih događaja prošle godine na Cetinju.  
 
0
Vijest potvrdila Bakingemska palata
Preminula kraljica Elizabeta Druga
    Engleska kraljica Elizabeta Druga preminula je u 96. godini, nakon što je bila pod medicinskim nadzorom u njenom zamku Balmoral u Škotskoj.
Vijest je potvrdila Bakingemska palata. 
 
1
Naučnici širom svijeta upozoravaju
Ni vakcinisani - nijesu imuni!
    Naučnici širom svijeta upozoravaju da varijanta koronavirusa omikron BA.5 postaje dominantna, ali i navode da ta varijanta ima moć da ponovo zarazi ljude nekoliko sedmica nakon preležane bolesti nekom drugom varijantom COVID. 
 
0
Svečanost u ambasadi SAD povodom nacionalnog praznika
SAD ponosno stoje - uz narod Crne Gore!
    Američka amabasadorka u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke saopštila je u četvrtak, na svečanom prijemu koji je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država organizovala u Podgorici povodom američkog Dana nezavisnosti, da SAD “ponosno stoje uz narod Crne Gore”. 
 
0
Nezvanično glasilo Moskovske patrijaršije o susretu vaseljenskoga patrijarha Vartolomeja i šefa crnogorske države
Prvi korak ka - priznanju CPC!
    Portal „Союз православных журнo алистов” (spzh.news), nezvanično glasilo Moskovske patrijaršije, prenosi komentare da je susret vaseljenskoga patrijarha Vartolomeja i šefa crnogorske države Mila Đukanovića „prvi korak ka priznanju Pravoslavne crkve u Crnoj Gori (Православной церкви в Черногории)”. 
 
1
Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo
Nakon Makedonske - biće priznata i Crnogorska pravoslavna crkva!
    Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo je u intervjuu za portal Radiosarajevo.ba izrazio očekivanja da će, nakon što je Vaseljenska patrijaršija juče priznala Makedonsku pravoslavnu crkvu – Ohridsku arhiepiskopiju, isto biti učinjeno i u slučaju Crnogorske pravoslavne crkve. 
 
2
Monstruozno
Škole ispraznile - dojave o bombama!
    Zbog dojave o postavljenim bombama jutros su zatvorene osnovne škole Blažo “Jokov Orlandić” u Baru, “Kekec” u Sutomoru i vrtić u Mojkovcu. IZ Uprave policije su kratko kazali da su sve raspoložive ekipe na terenu. 
 
2
Vaskršnja posanica SPC
Evo dana - koji stvori Gospod!
    Pravoslavni Arhiepiskop pećki, Mitropolit beogradsko-karlovački i Patrijarh srpski, sa svim arhijerejima Srpske Pravoslavne Crkve – sveštenstvu, monaštvu i svim sinovima i kćerima naše svete Crkve: blagodat, milost i mir od Boga Oca, i Gospoda našega Isusa Hrista, i Duha Svetoga, uz radosni vaskršnji pozdrav:
HRISTOS VASKRSE!
Poslanicu prenosimo u cjelosti. 
 
2
Epicentar u BiH, jačina 5,7 po Rihteru
Zadrmalo i - u Crnoj Gori!
    Vrlo snažan potres pogodio je u petak u 23,08 područje Hercegovine s magnitudom 5,8 stepeni Rihterove skale, a osjetio se u većem dijelu BiH i Dalmacije.
    To se i navodi u prvom izvještaju Euromediteranskog seizmološkog centra  
 
1
U tri jutros registrovan zemljotres srednje jačine u Albaniji
Zemljotres u Abaniji - osjetio se kod nas!
    Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je 2, 58 registrovao zemljotres srednje jačine sa epicentrom na devet kilometara jugoistočno od Troponije u Albaniji. Jačina ovog zemljotresa u hipocentru iznosila je 4.2 jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od V-VI stepeni Merkalijeve skale (MCS). Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 10 kilometara.
Ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području. 
 
0
Izbori u Srbiji 2022
Vučić pobijedio - ne može sam!
    Stranka Aleksandra Vučića dobila najviše glasova, ali ne može sama da formira vlast - pokazuju preliminarni rezultati RIK 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|