Sedmica - Društvo

2
U Trebinju
Crnogorac uhapšen - sa sto kila droge!
    Državljanin Crne Gore Veselin Dumančić (58) uhapšen je danas na području Trebinja, nakon što je kod njega otkriveno i privremeno oduzeto oko 100 kilograma droge, saopšteno je nezvanično Radio-televiziji Crne Gore iz Granične policije. 
 
2
U 16,04 snažan zemljotres blizu Drača
Zatreslo u - komšiluku!
    U 16,04 Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju registrovao je snažan zemljotres sa epicentrom na tri kilometra sjeverozapadno od Drača. Jačina ovog zemljotresa u hipocentru iznosila je 5.4 jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od sedam do osam stepeni Merkalijeve skale. Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 10 kilometara. 
 
1
Požar prvo zahvatio potkrovlje i krov zdanja i širi se po konstrukciji
Urušio se toranj katedrale Notr Dam!
    Veliki požar koji je nešto prije 19 izbio u katedrali Notr Dam u Parizu prvo je zahvatio potkrovlje i krov zdanja i širi po konstrukciji, javili su francuski mediji i dodali se dio tornja katedrale urušio zbog požara. 
 
1
Ekvador povukao azil osnivaču "Vikiliksa"
Policija uhapsila - Asanža!
    Ekvador je povukao azil osnivaču "Vikiliksa" Džulijanu Asanžu, nakon čega je on uhapšen u ambasadi te zemlje u Londonu. 
 
1
Napeta situacija u Beogradu
Policija ispraznila - zgradu RTS!
    Specijalne jedinice srpske policije izbacile su večeras demonstrante i pojedine lidere opozicije iz zgrade Radio televizije Srbije, u koju su ušli tokom protesta "Jedan od 5 miliona" u Beogradu. Učesnici protesta su zatim sjeli na ulicu ispred zgrade RTS i počeli da uzvikuju parole protiv vlasti Aleksandra Vučića. U zgradu Radio televizije Srbije, ranije večeras, ušao je predsjednik pokreta Dveri Boško Obradović i jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas, a potom i veći broj učesnika protesta. Ubrzo nakon toga, stigli su i policijski specijalci, koji su demonstrante počeli da izvode iz zgrade. 
 
1
Avionska nesreća u Etiopiji
Pad aviona - niko nije preživio!
    - Tužni smo, pružićemo tehničku pomoć - Povodom velike tragedije koja se dogodila u Etiopiji, gdje se sušio avion sa 157 putnika i članova posade, oglasila se i kompanija Boing. 
 
1
U saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj
Poginuo Šaban Šaulić!
    Pjevač Šaban Šaulić, preminuo je nakon teške saobraćajne nesreće u Njemačkoj. 
 
1
Porodična tragedija u Njujorku
Izgorjeli otac i četvoro djece!
    U požaru koji je izbio u jednoj kući u Njujorku stradalo je četvoro djece i otac, javlja AP.
Kako navodi agencija, četiri djevojčice bile su stare od četiri do 14 godina. 
 
2
Zimsko računanje vremena
U tri - biće dva!
    Zimsko računanje vremena počeće u 3 sata poslije ponoći pomjeranjem kazaljki za jedan sat unazad. 
 
0
Njihova otkrića su prekretnica u borbi protiv kancera
Nobelova nagrada - Alisonu i Hondžou!
    Amerikanac Džejms Alison s Univerziteta Teksas i Japanac Tasuku Hondžo s Kjoto univerziteta, dobili su danas Nobelovu nagradu za medicinu za oktrića u imunoterapiji u liječenju raka. 
 
0
Prekookeanski intervju sa Milenom Minom Janjević, sasvim (ne)običnom, ambicioznom djevojkom iz Podgorice, koja se skrasila u Njujorku
Ambicije je "pozvale" - na "ples sa vukovima"!
    - Zadovoljna sam sto sam usavršila engleski jezik, sto imam mnogo sertifikata i što sam upoznala mnogo nacija i mentaliteta. Mnogo sam naučila iz svog iskustva i mislim da mnogo više vrijedim što sam imala hrabrosti da potpuno sama dodjem u "bijeli svijet" i iskusim mnogo stvari i uspijem prevazići sve, nego neki moji vršnjaci koji nemaju nikakvog iskustva i ne znaju sto će od života. Ja sam osoba sa ciljem i za to sam bila spremna na sve i došla sam u Ameriku da ostvarim svoj cilj. Niko me neće spriječiti u tome. Dovoljno mi je sto je moja porodica uz mene, a Bog će da mi pokaže put - poruka je prekookeanskog intervjua sa Milenom Minom Janjević, sasvim (ne)običnom, ambicioznom djevojkom iz Podgorice, koja se skrasila u Njujorku.  
 
2
Američki senator godinu dana borio se sa rakom mozga
Preminuo Džon Mekejn!
    Američki republikanski senator Džon Mekejn, koji je nakon ratnog zarobljeništva u Vijetnamu ostvario 35-godišnju političku karijeru u Vašingtonu, preminuo je u 81. godini nakon što se godinu dana borio sa rakom mozga. 
 
2
Opasan izazov širi se internetom
Djevojčica se zapalila - zbog "vatrenog izazova"!
    Dvanaestogodišnja djevojčica iz Detroita, oporavlja se od teških opekotina koje je zadobila na tijelu nakon što se uključila u opasan izazov koji se širi internetom. 
 
1
Odlazak kraljice soula
Preminula Areta Frenklin!
    Kraljica soula, američka pjevačica Areta Frenklin (76) preminula je danas u svom domu u Detroitu, saopštila je njena predstavnca za štampu Gvendolin Kvin, prenosi agencija AP. Pjevačica je, kako je saopšteno, izgubila dugogodišnju borbu sa rakom pankreasa. 
 
1
Tragedija u Đenovi
Srušen vijadukt - najmanje 35 poginulih!
    Najmanje 35 osoba poginulo je danas kada se u Đenovi srušio vijadukt na autoputu, a desetine ljudi zarobljeno je ispod ruševina, saopštili su vatrogasci, prenosi agencija ANSA. Šef civilne zaštite Anđelo Boreli naveo je da je u trenutku rušenja na mostu bilo između 30 i 35 automobila i tri velika kamiona. 
 
0
Pripadnici MUP Srbije uhapsili P. M. (27)
Osumnjičen da je - ubio Stevovića!
    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u Beogradusu uhapsili P. M. (27), zbog sumnje da je 21. juna ove godine u Beogradu ubio Nikšićanina, Sava Stevovića (45). 
 
0
Predsjednik Srbija razgovarao s predstavnicima parlamentarnih stranaka i kulturnih ustanova Srba iz Crne Gore
Srbija će uvek biti - uz svoj narod!
-Srbija će uvek biti uz svoj narod i za očuvanje njegovog nacionalnog identiteta i van granica Srbije - poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je danas u Beogradu razgovarao s predstavnicima parlamentarnih stranaka i kulturnih ustanova Srba iz Crne Gore o problemima zapošljavanja i načinima za unapređenje njihovog položaja.
Delegacija iz Crne Gore prenijela mu je zabrinutost za položaj srpske zajednice u Crnoj Gori i iznijela prijedloge o načinima na koje bi Srbija mogla da pomogne da se taj položaj popravi. 
 
0
U koordiniranoj akciji policija Crne Gore, SAD i Italije
Crnogorci "potonuli" - sa dvije tone hašiša!
    -Italijanska policija je zaplijenila dvije tone hašiša i privela jedanaest crnogorskih državljana u akciji koju je inicirala policija Crne Gore - saopšteno je iz Uprave policije.  
 
2
Muzičari i prijatelji oprostili se od Olivera Dragojevića
Bio je - više od pjevača!
    Muzičari, brojni prijatelji, političari danas su se s tugom i riječima zahvalnosti opraštali od Olivera Dragojevića, ističući da je on bio više od pjevača i da je svojim pjesmama postao dio naših života. 
 
1
Okončana dvosedmična drama na Tajlandu
Svih 12 dječaka i trener evakuisani!
    Svih 12 dječaka i trener evakuisani su danas iz poplavljene pećine u Tajlandu gdje su bili zarobljeni dvije nedjelje, prenosi agencija Rojters pozivajući se na mornaricu Tajlanda. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|