Sedmica - Društvo

0
"Lijepa si moja kosa, tvoja snaga"
Kosu doniralo - skoro 400 osoba!
    U kampanji "Lijepa si moja kosa, tvoja snaga" do juče kosu je doniralo gotovo 400 osoba. Podaci govore da je riječ o uspješnom projektu koji je zaživio i najuspješnijoj kampanji u Crnoj Gori dosad. To potvrđuje i podatak da je promotivni spot za samo sedam dana imao 115.000 pregleda. 
 
0
Odlazak poznate ex-YU i srpske pjevačice
Preminula Lola Novaković!
    Poznata jugoslovenska i srpska pjevačica Zorana Lola Novaković preminula je u 81. godini.  
 
3
Jednoglasna odluka Pretresnog vijeća Haškog tribunala
Šešelj oslobođen - svih optužbi!
    Haški tribunal donio je presudu prema kojoj lider Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelj, nije kriv ni po jednoj tački optužnice za zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona ili običaja ratovanja. 
 
2
Ljetnje računanje vremena počeće u noći izmedju subote i nedjelje
U 2 - biće 3!
    Ljetnje računanje vremena počeće u noći izmedju subote i nedjelje, kada časovnike u 2 treba pomeriti na 3. Letnje računanje vremena u Evropi trajaće do poslednjeg vikenda u oktobru. 
 
2
Sudsko vijeće Haškog tribunala
Karadžiću - 40 godina zatvora!
    Sudsko vijeće Haškog tribunala osudilo je prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića na 40 godina zatvora zbog ratnih zločina i genocida u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. godine. Vijeće je osudilo Karadžića za 10 od 11 tačaka optužnice, dakle za sve osim za genocid u sedam opština u BiH, uključujući i genocid u Srebrenici. 
 
1
Odlazak glumačke legende
Preminuo Dragan Nikolić!
    Legendarni srpski glumac Dragan Nikolić (73) preminuo je jutros u bolnici u Beogradu poslije duge i teške bolesti. 
 
1
Saobraćajna nesreća benda "Viola Beach"
Poginula cijela grupa!
    Pet članova britanskog boj benda "Viola Beach" poginulo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče u Švedskoj. 
 
0
Policiji u Indiji prijavljen je novi slučaj stravičnog silovanja
Muža vezali - ženu sillovali!
    Policiji u Indiji prijavljen je novi slučaj stravičnog silovanja. Žena (25) je u nedjelju u pratnji supruga otišla u bolnicu u okrugu Mayurbhanj kako bi posjetila brata koji je stradao u nesreći. Navečer su je šestorica muškaraca počela zadirkivati i maltretirati. 
 
0
Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila
Prenošenje zika virusa - seksom!
    Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je danas da zabilježeni slučaj seksualnog prenošenja virusa zika povećava bojazni oko te bolesti. 
 
0
Ispitivanje javnog mnjenja agencije "Damar"
Za NATO - 47,3 odsto građana!
    U ovom trenutku 47,3 odsto građana podržava, a 37,1 odsto se protivi učlanjenju Crne Gore u NATO. Neopredjeljenih je 15,6 odsto, pokazuje istraživanje Agencije za ispitivanje javnog mnjenja "Damar".  
 
2
Generalni sekretar NATO o pozivnici Crnoj Gori
Pregovori počinju - sredinom februara!
    -Tokom 2015. donijeli smo još jednu važnu odluku koja će unaprijediti stabilnost na Zapadnom Balkanu. Formalno smo pozvali Crnu Goru da otpočne razgovore kako bi postala 29.članica NATO. I pristupni pregovori počeće sredinom februara. Time se šalje jasan signal onima koji žele NATO članstvo da su vrata Alijanse otvorena - istakao je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, predstavljajući redovni Godišnji izvještaj.  
 
2
Svjetska zdravstvena organizacija upozorava na širenje opasnog virusa
"Zik" se pojavio - u 23 zemlje!
    Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) upozorila je da bi opasni virus Zika mogao da se proširi u brojnim zemljama i da će najvjerovatnije doći do širenja virusa u svim zemljama Južne i Sjeverne Amerike, osim Kanade i Čilea. 
 
0
Božićna poslanica mitropolita Amfilohija
CG se udružuje - s antihrišćanskom Evropom!
    -Crna Gora se udružuje danas, duhovno i moralno, ne sa Evropom Apostola Petra i Apostola naroda Pavla, nego sa antihrišćanskom Dukljaninovom (Dioklecijanovskom) i Irodovskom hristobornom Evropom, prihvatajući, između ostalog njeno ozakonjenje čedomorstva i sodomije, novog pokolja Vitlejemske djece u cilju progona i ubistva Vitlejemskog Bogomladenca. Tako podukljanjena vlast Crne Gore učestvuje u Irodovskom progonu Bogomladenca sa Josifom i Marijom u Egipat, saglašavajući se sa nasiljem i progonom stotina hiljada Avramove djece iz Azije, braće Vitlejemskog Bogomladenca, sa njihovih vjekovnih ognjišta i podržavajući bratoubilaštvo u Svetom Kijevu u kome je iguman Stefan Božić slavio - naveo je u Božićnoj poslanici mitropolit Amfilohije. 
 
2
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić odgovorio državnom vrhu Crne Gore
Ne uzvraćaju - prijateljski!
    Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić ocijenio je da Crna Gora ne uzvraća prijateljskim odnosom na prijateljstvo Srbije i saopštio da takvo ponašanje Podgorice ne mijenja odnos zvaničnog Beograda prema njoj. 
 
1
Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije
Najviše se obolijeva - od raka pluća!
    Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) najviše života i dalje odnosi rak pluća kod oba pola, a kod muškaraca slijedi rak prostate, kod žena dojke, a čest je i rak debelog crijeva. 
 
2
Prestižna nagrada predsjednici crnogorskog udruženja preduzetnica
Edita - “Naj-žena 21. vijeka”!
    Vlasnici agencije “Millennium” i predsjednici crnogorskog udruženja preduzetnica uručena je u Beogradu, na svečanosti koja je održana u Belom dvoru, prestižna nagrada “Naj-žena 21. vijeka”. Organizatori ove manifestacije prepoznali su u Editi Dautović svestranu i harizmatičnu ličnost, koja se odlično snalazi u privatnom biznisu, odnosima sa javnošću i PR ženskog preduzetništva u Crnoj Gori. 
 
2
Ruska državna Duma
Usprotivili se ulasku - CG u NATO!
    Ruska državna Duma usvojila je danas Izjavu kojom se usprotivila ulasku Crne Gore u NATO, upozoravajući da to može imati negativne tendencije u sferi turizma, investicija i ekonomske saradnje Rusije i Crne Gore. 
 
1
Slika dana
Međunarodni Dan tolerancije!
    U svijetu se danas obilježava Međunarodni dan tolerancije. Dan kada se podsjeća na to da je potrebno uvažavati tuđe mišljenje, osjećanja i uvjerenja. 
 
1
Vanredno stanje u Francuskoj, 160 mrtvih
Teroristi sijali - smrt!
    U terorističkim napadima širom Pariza i masakru u dvorani Bataklan ubijeno je 160 ljudi, saopštile su vlasti u Parizu. Francuski specijalci neutralisali su napadače koji su u koncertnoj sali ubili 120 talaca. Mrtvi i u pucnjavi ispred restorana. Bombe i na Stad Fransu, tokom fudbalske utakmice Francuska - Nemačka. Fransoa Oland proglasio vanredno stanje i najavio "nemilosrdan" rat protiv terorista. Niko za sada nije preuzeo odgovornost za napade. 
 
2
E-novine - Policija spriječila divljanje huligana
Tresla se gora, razbježali se miševi!
    Nakon pokušaja upada u zgradu crnogorskog parlamenta i brutalnog napada na policiju, snage bezbednosti su suzavcem rasterale pristalice pročetničke opozicije koje su protestovale u Podgorici. Demonstranti su policiju prethodno gađali bakljama, petardama i molotovljevim kotelima, a do intervenicje je došlo kada je grupa masiranih huligana počela da ruši zaštitnu ogradu koja je bila postavljena između demonstranata i policije koja je obezbeđivala zgradu parlamenta. Iako su danima najavljivali da će na mitingu u Podgorici dogoditi repriza 5. oktobra u srbiji, pročetnički demonstranti su se veoma brzo razbežali iz centra Podgorice i svoju borbu protiv vlade Crne Gore nastavili da vode preko interneta iz svojih, od suzavca, vetra i hladnoće obezbeđenih domova 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|