Brze Cinjenice - Društvo

2
Ministarstvo prosvjete uložilo 121.000 eura u rekonstrukciju obrazovnih ustanova
Završeni radovi - u trima školama!
       - Ministarstvo kontinuirano radi na poboljšanju školske infrastrukture i unapređenju uslova u obrazovno – vaspitnim ustanovama, pri čemu ostvaruje dobru saradnju sa lokalnim samoupravama, privrednim subjektima, ambasadama i uz pomoć donacija uspijeva da u velikoj mjeri unaprijedi uslove u obrazovno-vaspitnim ustanovama - istakao je sekretar ministarstva Omer Mehmedović povodom završetka radovi u trima školama - JU OŠ „Janko Mićunović“, JU OŠ „ Olga Golović“ i u JU OŠ „Srbija“ u Baru - u koje je Ministarstvo prosvjete uložilo 121.000 eura. 
 
1
Program Ministarstva unutrašnjih poslova
Za policajce osposobljavaju - 60 polaznika!
- Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa JU VSŠ ,,Policijskom akademijom u Danilovgradu’’ i Zavodom za zapošljavanjem Crne Gore organizovaće Program obrazovanja ,,Osposobljavanje za rad u Policiji´´, za 60 polaznika. Od danas poziv zaintereseovanima otvoren je osam dana na sajtu Zavoda za zapošljavanje Crne Gore. 
 
1
Ministar unutrašnjih poslova za Televiziju Crne Gore
Krminalci neće biti - iznad zakona!
    - Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić kazao je Televiziji Crne Gore da razumije uznemirenost građana povodom pojedinačnih slučajeva ubistava. Dodaje da građane želi da uvjeri da je bezbjednosna situacija u zemlji povoljna, te da nijednom kriminalcu neće dozvoliti da bude iznad zakona. 
 
1
Ministar odbrane mr Predrag Bošković povodom posjete brodova NATO Stalne pomorske grupe 2 (SNMG2)
Najava modernizacije - naše mornarice!
         - U posjeti imamo četiri broda naših NATO saveznika i ovo je još jedna potvrda da su odnosi zaista odlični i da sama posjeta znači još jedno veliko iskustvo za Mornaricu Crne Gore. Nadam se da ćemo i ubuduće imati priliku da ugostimo ovakve i sliččne brodove naših NATO saveznika. To mnogo znači za sposobnost kapaciteta i razvoj naše mornarice i nadam se da će i ova posjeta doprinijeti da našu mornaricu opremimo novim, savremenim sredstvima i na taj način podignemo kapacitete mornarice Vojske Crne Gore - ukazao je ministar odbrane mr Predrag Bošković povodom posjete brodova NATO Stalne pomorske grupe 2 (SNMG2). 
 
1
Predsjednik Vlade Crbe Gore sa ministrom unutrašnjih poslova i direktorom ANB
Kriminalci moraju - biti zaustavljeni!
    - Još snažnije krenuti u instuticionalni obračun sa nosiocima ovih djela za šta će na raspolaganju Upravi policije i Agenciji za nacionalnu bezbjednost biti dostupni svi neophodni resursi. Kriminalci moraju biti zaustavljeni, država će znati kako – zaključeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića sa ministrom unutrašnjih poslova Mevludinom Nuhodićem, direktorom Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejanom Peruničićem i sa njihovim saradnicima o bezbjedonosnim prilikama i obavezama sektora bezbjednosti. 
 
1
Evropska nedjelja mobilnosti 2017.
Poziv - ,,Dijeljenjem dobijamo više”!
Od sjutra do 22. građani zemalja Evropske unije i Crne Gore imaju priliku da učestvuju u najpopularnijem događaju na svijetu za održivi transport pod nazivom „Evropska nedjelja mobilnosti“ (ENM).
Evropska nedjelja mobilnosti 2017. obilježava se pod temom ,,Čista, zajednička i inteligentna mobilnost”, koristeći poziv za akciju ,,Dijeljenjem dobijamo više”. Vožnja automobila, korištenje bicikla, javni prevoz – sve je moguće kada dijelimo. Korišćenjem javnih vidova transporta možemo smanjiti svoj doprinos emisiji štetnih gasova. Pametne tehnologije, kao što su aplikacije i online platforme, već pomažu da se mobilnost učini efikasnijom, uštedi novac i utiče na zaštitu životne sredine.  
 
1
Policije Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske u akciji „Dardaneli“
Zbog trgovine ljudima - 21 lišili slobode!
- Policije Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske realizovale su međunarodnu policijsku akciju „Dardaneli“. U ovoj akciji, usmjerenoj na razbijanje međunarodne organizovane kriminalne grupe koja je osumnjičena da se bavila krijumčarenjem turskih državljana do zemalja Zapadne Evrope, je na teritoriji Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske juče je ukupno lišena slobode 21 osoba - saopšteno je na današnjoj press konferenciji u Sarajevu.  
 
1
Pravni zastupnik Vanje Ćalović reagovao na saopštenje Vlade Crne Gore
Do predstavke - kršena ljudska prava!
       - Umjesto saopštenja u kome potencira da je predstavka Evropskom sudu proglašena neprihvatljivom samo zato što su crnogorski sudovi nakon njenog podnošenja utvrdili da su predmetni akti suprotni Ustavu i zakonima Crne Gore, Vlada Crne Gore bi trebala javnosti da saopšti zašto niko nije odgovarao zbog masovnog kršenja osnovnih ljudskih prava - nappomenuo je u reagovanju na saopštenja Vlade Crne Gore o odluci Evropskog suda za ljudska prava kojom je odbačena predstavka Vanje Ćalović Marković zbog kršenja prava na privatnost nekontrolisanim pristupom policije bazi podataka M-tela, njen pravni zastupnik, advokat Veselin Radulović. 
 
1
Evropski sud za ljudska prava donio odluku u korist Crne Gore
Odbijena predstavka - direktorke "MANS"!
       - Evropski sud za ljudska prava u Strazburu donio je odluku kojom se predstavka Vanje Ćalović, proglašava neprihvatljivom pred ovim sudom u skladu sa članom 35 stav 3 i 4 Evropske konvencije o ljudskim pravima. Gospođa Ćalović je crnogorska državljanka i izvršna direktorica Mreže za afirmaciju nevladinog sektora „MANS”.
Podnositeljka predstavke se u konkretnom slučaju žalila na povredu čl. 8 Evropske konvencije zbog nekontrolisanog direktnog pristupa policije bazi podataka mobilnog operater „M-tel” DOO čiji je bila korisnik - saopštila je zastupnica Crne Gore pred Evropskim sudom u Strazburu Valentina Pavličić.
 
 
1
Policija lišila slobode advokata N.A.
Osumnjičen za - utaju poreza!
          Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Sektora kriminalističke policije su danas lišili slobode advokata N.A. i uz krivičnu prijavu ga priveli nadležnom državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo utaja poreza i doprinosa u produženom trajanju.
 
 
1
Suđenje za pokušaj terorističkog napada 16. oktobra prošle godine u Višem sudu prekinuto zbog zdravstvenog stanja Bratislava Dikića
Nastavak pretresa - 20.!
- Zatvorski doktor uputiće pritvorenog u javnu zdravstvenu ustanovu, uu kojoj postoje odgovarajući uslovi, te da će o tome odmah obavijestiti rukovodioca zatvora i predsjednika suda - riješila je predsjednica sudskog vijeća Suzana Mugoša na zahtjev odbrane da se Bratislavu Dikiću, jednom od optuženih za pokušaj terorističkog napada 16. oktobra prošle godine, zbog pogoršanog zdravstvenog stanja ukaže adekvatna njega i da se medicinski vještaci izjasne o njegovoj sposobnosti da prisustvuje pretresu.
Optuženi Srboljub Đorđević negirao je navode optužnice. On je istakao da je došao na četnički skup, ali da je njegov glavni mootiv dolaska u Crnu Goru bio dda se pomoli u manastiru Ostrog.
Pretres u Višem sudu biće nastavljen 20. 
 
1
Reagovanje predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića povodom političkog i medijskog ugrožavanja njegove porodice
Ne nasrćite na - porodični mir!
    - Povodom političkog i medijskog pritiska kojem su ovih dana izloženi članovi moje porodice, poručujem aktivistima i medijskim saradnicima Demokrata: zaobiđite porodicu Marković!
Da ih u njihovoj izbornoj kampanji poštedim uzaludnog truda i obilaska naših domova, jasno im saopštavam:
Ne dolazite na naša vrata!
Ne provocirajte, ne idite tamo gdje ne žele da vas vide i ne nasrćite na porodični mir! - poručio je "Demokratama" predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković u reagovanju povodom političkog i medijskog ugrožavanja njegove porodice.
 
 
1
Pretres na suđenju učesnicima u aferi “Državni udar” u Višem sudu biće nastavljen prekosjutra
Odbijeni zahtjevi odbrane!
       Vijeće sudije Suzane Mugoše odbilo je kao neosnovan zahtjev lidera "DF" Milana Kneževića i Andrije Mandića da im vrate pasoše zbog službenog putovanja u Rusiju.
Takođe, odbijen je prijedlog odbrane za ukidanje pritvora optuženima u aferi “Državni udar” Mihailu Čađenoviću, Draganu Maksiću, Srboljubu Đorđeviću i Branki Milić, a odbijeno je i medicinsko vještačenje Miloša Jovanovića. Pretres na suđenju učesnicima u aferi “Državni udar” u Višem sudu biće nastavljen prekosjutra. 
 
0
Reagovanje Kliničkog centra Crne Gore i Klinike za bolesti srca povodom napada na dr Vladimira Peruničića
Vratiti ugled - "bijelim mantilima"!
-Poštovani građani, zaposleni Kliničkog centra Crne Gore 24 sata, 365 dana u godni, brinu o vašem zdravlju, a ovakvi vandalski postupci ugrožavaju ne samo njih, već i vas. Apelujemo na građane da koriste institucije sistema u slučaju da imaju bilo kakav prigovor na rad zdravstvenih naše ustanove. To je jedini i pravi način da naše društvo funkcioniše na dobrobit svih - naveedeno je u reagovanju Kliničkog centra Crne Gore poslije jučerašnjeg napada na dr Vladimira Peruničića i naglašava da da će menadžment Klničkog centra Crne Gore preduzeti sve neophodne aktivnsoti iz svoje nadležnosti da zaštiti zaposlene i vrati ugled „BIJELIM MANTILIMA” kakav i zaslužuju.
Istim povodom reagovala je i Klinika za bolesti srca:  
 
0
Nemio događaj u Kliničkom centru Crne Gore
Ljekara napala - rodbina pacijenta!
    - Danas oko 14,30, prvo verbalno a zatim i fizički, napadnut internista Centra za kardiologiju dr Vladimir Peruničić. Do incidenta je došlo nakon što je dr Peruničić došao do glavnog ulaza da zatraži da ga zaštite radnici Službe obezbjeđenja naše ustanove od porodice pacijenta koji se liječi u Centru za kardiologiju, koji su se, kako je naveo, ponašali neprimjereno - saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore. 
 
0
Pred Višim sudom odbranu iznio jedan od optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra prošle godine Miloš Jovanović
Đukanovića trebalo - uhapsiti ili ubiti!
    - Aleksandar ili Saša Sinđelić unajnio me je da ruiniram jednu zgradu sa pirotehnikom i molotovljevim koktelima, što nisam uradio. Bila su neka pregradna stakla, mislim da sam dva razbio, nisam više. Čisto da ne bude da nisam ništa uradio. Hteo sam da svu tu štetu svedem na neki minimum. Nisam imao nikakvu terorističku nameru, da povredim, da ubijem...tako nešto. Otprilike, to je to - odgovarajući da se ne osjeća krivim, to je danas pred Višim sudom, u svojoj odbrani naveo jedan od optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra prošle godine Miloš Jovanović.
Po njegovim riječima, Sinđelić mu je rekao da je u Crnoj Gori trebalo da se16. oktobra desi revolucija, tako što bi se zauzela zgrada policije i parlamenta. Takođe, bilo je planirano hapšenje i eventualno ubistvo tadašnjeg premijera Mila Đukanovića. 
 
0
Odbranom Bratislava Dikića, u Višem sudu nastavljeno suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori
Neka odgovara - autor bajke!
       - Optužnica Specijalnog državnog tužilaštva metereti da sam pripadnik neke kriminalne organizacije i da sam pomagao u nekom pokušaju terorizma. Saslušao sam optužnicu, ona je neosnovana i prosto izmišljena. Deo optužnice koji se odnosi na mene je najobičnija bajka i nadam se da će njen autor kad-tad pred vama, pred ovim sudom odgovarati - napomenuo je iznoseći odbranu Bratislav Dikić, bivši šef srpske Žandarmerije, optužen za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra prošle godine.  
 
0
Press konferencija povodom rasvjetljavanja ubistva Gorana Đuričkovića 2015. u Budvi
Osumnjičeni zatvoren - u Austriji!
       - Službenici Sektora kriminalističke policije u sjedištu u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Budva intenzivnim policijsko –tužilačkim aktivnostima uspjeli da rasvijetle teško krivično djelo iz oblasti krvnih delikata izvršeno na području Budve u toku 2015. Shodno prikupljenim dokazima, službenici Sektora kriminalističke policije u sjedištu i Centra bezbjednosti Budva podnijeli su danas Višem državnom tužiocu u Podgorici Izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv S.P. (star 24 godine) iz Banja Luke, gdje ima stalno nastanjenje, državljanin Bosne i Hercegovine zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio KD Ubistvo tako što je dana 27.10.2015. u Budvi upotrebom vatrenog oružja – snajperske puške, lišio života Gorana Đuričkovića iz Budve - istakao je rukovodilac Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u SKP Uprave policije Saše Rakočević na današnjoj press konferenciji povodom rasvijetljavanja ubistva Gorana Đuričkovića. 
 
2
Ministarstvo prosvjete povodom napada na tri libijska studenta U Nikšiću
Nedopustivo - za najoštriju osudu!
    - Najoštrije osuđujemo svaki napad na pripadnike učeničke i studentske populacije. Fizički obračuni bilo koje vrste, a ovdje naglašavamo one na osnovu vjere, rase, pola i sl. su nedopustivi u demokratskom društvu - reagovalo je Ministarstvo prosvjete povodom napada na tri libijska studenta U Nikšiću. 
 
0
Reagovanje generalnog direktora Direktorata za vanredne situacije MUP na tvrdnje GP "URA"
URA "potpaljuje" - bez dokaza!
         - Jasno je da nema nikakvih činjenica koje bi potkrijepile zahtjev za podnošenje ostavke, osim, kako je ocijenjeno, politikantskih tvrdnji - zaključuje generalni direktor Direktorata za vanredne situacije MUP Mirsad Mulić reagovanje na medijske tvrdnje potpredsjednika Građanskog pokreta URA Neđeljka Rudovića prema kojima se navodno Direktorat za vanredne situacije „nije snašao“ u borbi sa nedavnim požarima. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|