Brze Cinjenice - Društvo

3
Novinar i publicista, Šeki Radončić o filmu "Zavjera" u emisiji “Znam da znaš” na Gradskoj RTV
Pokazuje dimenziju zločina - na Crnu Goru!
          - Jako je bitno da se odgleda film “Zavjera” o pokušaju državnog udara u Crnoj Gori 2016. godine, u režiji ruskih agenata. Žao mi je što nijesu prihvatili da učestvuju Milan Knežević i Andrija Mandić. Mislim da će film pomoći da se shvati dimenzija tog zločina koji je bio planiran prema Crnoj Gori - istakaoje novinar i publicista, Šeki Radončić o filmu "Zavjera" u emisiji “Znam da znaš” na Gradskoj RTV. 
 
3
GI "21. maj", povodom otvaranja tzv. srpske kuće u Beranama
Nije ujedinjenje - brutalno gaženje!
- Godine 1918. nije bilo nikakvog ujedinjenja, već je Crna Gora brutalno pregažena od strane srbijanske vojske i crnogorskih plaćenih izdajnika i prisajedinjena Srbiji, pa je tako ušla u sastav Kraljevine SHS. Slavna dinastija Petrović-Njegoš je detronizovana i ponižena, a Crnogorska crkva uključena u sastav novoosnovane SPC - Iz GI 21. maj Berane obratli su se građanima Berana gdje je za sjutra, u organizaciji Srpskog nacionalnog savjeta i uz podršku lokalne vlasti, najavljena proslava 104 godine od tzv. ujedinjenja Crne Gore i Srbije i otvaranje tzv. srpske kuće u Beranama. 
 
2
Poslanica DPS Aleksandra Vuković u emisiji “Pressing” na Gradskoj RTV
Tiranija pod - rukovodstvom Abazovića!
- Vanredni parlamentarni izbori su jedino rješenje da izađemo iz ovoga brloga u kojem se trenutno nalazimo, a za koji su zaslužni oni koji trenutno vrše vlast, kazala je poslanica DPS Aleksandra Vuković u emisiji “Pressing” na Gradskoj RTV.
Vuković je istakla da je vlast koja “ima fluidnu većinu” bila obavezna da ih pozove na razgovor, kako bi riješili jedno od gorućih pitanja – izbor sudija Ustavnog suda. 
 
2
Građanska inicijativa “21. maj” podsjeća na značaj nekadašnjeg Dana SFRJ
29. novembar - dan za nezaborav!
- Na današnji dan obilježavan je Dan Republike u bivšoj SFR Jugoslaviji. Toga dana prije 79 godina u Jajcu je održano Drugo zasjedanje AVNOJ na kojem su, pored ostalog, donijete i dvije ključne odluke. Prva se odnosi na republikanski oblik vladavine u budućoj Jugoslaviji a druga se tiče federalnog državnog uređenja - podsjeća Građanska inicijativa “21. maj” i poručuje da savremena Crna Gora nikada ne treba da zaboravi trajnu vrijednost AVNOJ-evskih odluka i njihov krucijalan značaj za obnovu državne nezavisnosti 2006.
Ovim odlukama, navode, obnovljen je i unutrašnji suverenitet Crne Gore kao Republike u okviru SFRJ. 
 
2
Rekli su - Predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori Momčilo Radulović
OB koruptivna veza - Vučića i Rame!
    - Novom strategijom proširenja EU dala je „poljubac smrti“ konceptu i praksi „Otvorenog Balkana“, inicijativi za koju naš sagovornik kaže da ne predstavlja doprinos evropskim integracijama, već nastojanje očuvanja koruptivnih veza između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Albanije Edija Rame - ukazuje Predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori Momčilo Radulović. 
 
2
Sa trećeg, do sada najmasovnijeg protestnog skupa "Ima nas" upućeni zahtjevi odlazećoj vlasti i poslate jasne poruke
Rapisati izbore - OB "mačku o rep"!
          - Dogovor o deblokadi Ustavnog suda, datum vanrednih parlamentarnih izbora i povlačenje neustavnog Prijedloga zakona o Predsjedniku - tri su osnovna zahtjeva trećeg, najmasovnijeg do sada skupa "Ima nas", koji je sinoć na platou ispred Skupštine Crne Gore - u organizaciji Foruma slobodnih građana "Luča" -okupio građane iz svih opština, a na kojem je želje svih kojima je Crna Gora u srcu u nadahnutom govoru iskazala poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković. Ona je "Vučićevim pionima" glasno i jasno poručila da neće proći sa zlim naumima pokoravanja Crne Gore.
- Dritane Abazoviću ti se potrčko Aleksandra Vučića da ti poručujemo da o tom Otvorenom Balkanu možeš samo da trubiš po Beogradu Vučiću i Vulinu, Bećkoviću i Rakoviću kada te budu nosili po Beogradu. Nama - ne... Dalje ruke od Crne Gore i ne samo da nas ima, već tu smo da branimo hrabro i dostojanstveno da branimo svaki pedalj Crne Gore - obratila se Vuksanović Stanković odlazećem premijeru.    
 
2
Vešeras 3. protestni skup ispred Skupštine Crne Gore
Ima nas - ponov šetamo!
    Trećii protestni skup za odbranu suvereniteta države i njenih nacionalnih interesa biće od 18 organizovan na platou ispred Skupštine Crne Gore, na koji građani organizovano dolaze iz svih opština.
Osim mirnog građanskog, demokratskog protesta, planirna je i šetnja učesnika Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, od platoa ispred Skupštine Crne Gore do spomenika Svetom Petru Cetinjskom, gdje će se javno okupljanje i završiti.  
 
2
Slika dana
IMA NAS!
 
 
2
Prijavljen oporavak kod 14 pacijenata
Nijedan smrtni slučaj - 10 novopozitivnih!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile analizu i IJZCG dostavile rezultate za 560 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 10 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni slučaj povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom. Prijavljen je oporavak kod 14 pacijenata.  
 
2
Sjutrašnji protest podržala i naša najbolja teniserka Danka Kovinić
Crna Goro, IMA NAS!!
- Crna Goro, IMA NAS!! - sjutrašnji protest, preko Twittera, podržala je i naša najbolja teniserka Danka Kovinić.
 
 
2
Organizacioni odbor protesta IMA NAS
Objavili satnicu polazaka - iz svih gradova!
- Organizacioni odbor protesta IMA NAS objavio je satnicu polazaka iz svih crnogorskih gradova na treći, sjutra - u 18 ispred Skupštine Crne Gore: Andrijevica 15,45 OŠ "Bajo Jojić", Bar 16,30 SD "Topolica", Berane u 15 sa parkinga iznad škole "Radomir Mitrović", Bijelo Polje TC Imperial, Budva 16,15 kružni tok kod stadiona, Danilovgrad u 17 parking "Voli", Žabljak 16 sportska dvorana, Kolaašin 16,30 Dom mladih, Mojkovac 16 kružni tok, Nikšić 16,30 parking Željezare, Pljevlja 14 Dom Vojske Crne Gore, Rožaje 15 hotel "Wahels", Herceg Novi 14,30nprkiing instituta Igalo, Tivat 15,30 SD "Župa", Plav 15 gradski trg, Ulcinj 16 kafe "Prego', Cetinje 16,30 poligon, Šavnik 15,30 ispred SO, Petnjica 15 ispred SO, Gusinje 15 "Colosseum", Zeta 17 kod spmenika. 
 
2
Građanski pokret "Ima nas" sjutra od 18 na platou ispred Skupštine Crne Gore organizuje novi demokratski protest
Građani brane - suverenitet države!
       - Naša država već dvije godine kontinuirano se suočava sa namjernim pokušajima i malignim uticajima koji imaju za cilj njenu destabilizaciju iz koje se želi poroditi nefunkcionalnost države kao preduslov za gubitak suverenosti. To ne smijemo dozvoliti! Zbog toga - nastavljamo dalje, i nećemo odustati sve do stvarenja naših zahtjeva! Ovo je borba za evropsku, građansku i pristojnu Crnu Goru koja nudi dostojanstven život svakom građaninu i priliku za normalan život i rad. Zbog toga, budi i ti dio rješenja, pridruži nam se - GP "Ima nas" poziva građane da sjutra od 18 na platou ispred Skupštine Crne Gore iskažu svoje nezadovoljstvo stanjem u društvu koje usljed političke i institucionalne krize postaje alarmantno! 
 
2
Gosti emisije “Pretres” Javnom servisu ocijenili
Ostavka Marovićeve udarac za Vladu - građani nijesu za OB!
    - Ostavka Jovane Marović novi je udarac za 42. Vladu u procesu evropskih integracija, a za pristupanje Crne Gore Otvorenom Balkanu niko od građana nije glasao na izborima 2020. - ocijenili su gosti emisije “Pretres”, na Javnom servisu. 
 
2
Potpredjsednica Vlade za spoljnu politiku i ministarka evropskih poslova Jovana Marović upitila dopis predsjednici Skupštine Crne Gore
Marovićeva podnijela ostavku!
- Obavještavam Vas da, nakon izgiasavanja nepovjerenja 43. Vladi Crne Gore na sjednici Skupštine od 19. avgusta 2022. godine, podnosim ostavke- na funkcije potpredsjednice Vlade sa spoljnu politiku, evropske integracije i regionainu saradnju i ministarke evropskih poslova u tehničkom mandatu - napisala je potpredjsednica Vlade za spoljnu politiku i ministarka evropskih poslova Jovana Marović u dopisu predsjednici Skupštine Crne Gore Danijeli Đurović.  
 
2
Patriotski pokret otpora „Lovćenske straže 1990“ daje punu podršku Forum slobodnih građana “Luča”
Branićemo pravo, čast - i slobodu Crne Gore!
- Ostajemo istrajni i dosljedni u odbrani antifašističkih, sekularnih, proevropskih, multikulturalnih, multikonfesionalnih i građanskih vrijednosti koje naša domovina baštini, bez obzira na prljavi medijski i zakulisni zadatak stranih država i njihovih službi koje svojim asimilatorskim i imerijalističkim pobudama žele Crnu Goru da pokore, kako je to davno najavio srbijanski kvaziistoričar Raković, “bez ispaljenog metka”. Branićemo pravo, čast i slobodu Crne Gore, uvijek i svuda - poručili su iz patriotskog pokreta otpora „Lovćenske straže 1990", koji daje punu podršku Forum slobodnih građana “Luča”. 
 
1
Slika dana
Za vanredne izbore!
 
 
1
Predsjednik Crne Gore čestitao 13. novembar - Dan Prijestonice
Praznik postamenta - nezavisnosti Crne Gore!
       - Današnji praznik mikad pokorenog prijestonog Cetinja, Grada-heoja, svetionika slobodarstva, jednog od postamenata milenijumske crnogorske državnosti, praznik je najviših vrijednosti, nezavisnosti i samobitnosti građanske Crne Gore - Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 13. novembra – Dana Prijestonice, predsjedniku Nikoli Đuraškoviću, predsjednici Skupštine Milici Vujačić, odbornicima i svim građanima Prijestonice Cetinje uz najbolje želje za dalje uspjehe.
 
 
1
Organizacioni odbor protesta "IMA NAS" pokrenuo peticiju za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora
Nikome pravo na - budućnost naše djece i države!
- Svaka porodica ima pravo na dostojanstven život. Svako od nas pojedinačno i svi zajedno odgovorni smo pred sobom, svojim precima i svojim potomcima. Niko nema pravo da upropaštava evropsku budućnost naše djece i naše države.
- Nama, građankama i građanima Crne Gore, Ustav garantuje pravo da branimo svoju državu i njeno ustavno uređenje. Zato, u skladu sa članom 92 Ustava Crne Gore, zahtijevamo da poslanici hitno pokrenu postupak i donesu odluku o skraćenju mandata Skupštine, kako bi se obezbijedilo održavanje vanrednih parlamentarnih izbora - naglašeno je u peticiji koju je Organizacioni odbor protesta "IMA NAS" pokrenuo za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora.  
 
1
Specijallna emisija Gradske TV "IMA NAS" - razlozi i ciljevi protesta, šta dalje...
Crnu Goru spasiće - građani!
    Maligni uticaji, kojih je na Crnu Goru u poslljednje dvije godine bilo u kontinuitetu, sada su metastazirali i državu od onog najgoreg, što joj se sprema sa strane u saradnji sa domaćim izvođačima prljavih radova, mogu spasiti samo građani. I to građani svh vjera i nacija, isti oni koji su izborili povratak nezavisnosti, koji su za antifašističku, građansku, sekularnu, državu kojoj je mjesto u evropskoj porodici i koja je za evro-atlantske integracije. Akktuellni prioriteti su poništavanje izmjena Zakona o Predsjedniku, konstituisanje funkcionalnog Ustavnog suda i vraćanje mandata građanima koji će se za to izjasniti na vanrednim parlamentarnim izborima.
 
 
1
Grupa građanskih aktivistkinja prijavila Upravi policije govor mržnje u Viber grupi “Ima nas”
Mržnju i prijetnje siju - nezvani gosti!
- U prilogu ove prijave dostavljam screenshot navedenih komentara koji su izazvali osjećaj straha i zabrinutosti za bezbjednost, a naročito bezbjednost svoje djece jer su predmet ovog zastrašujućeg komentara upravo djeca crnogorske nacionalnosti kojoj se prijeti zvjerskim kasapljenjem - navedeno je u prijavi Grupe građanskih aktivistkinja koja je danas Upravi policije prijavila govor mržnje i monstruozne prijetnje koje su dobili u Viber grupi “Ima nas”.
Viber zajednica je napravljena u cilju razmjene informacija među građanima koji su ujedinjeni u namjeri sprječavanja ustavnog puča i suprotstavljanja urušavanju suvereniteta Crne Gore. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|