Brze Cinjenice - Društvo

0
Predsjednik Skupštine Crne Gore na Devetoj konferenciji predsjednika parlamenata Jugoistočne Evrope u Budimpešti
Stabilni i sigurni - samo integrisani!
- Zapadni Balkan će biti u potpunosti stabilan, siguran i prosperitetan tek kad bude integrisan u Evropsku uniju. Evropska unija će biti kompletna tek onda kada ovaj dio Evrope bude u njenom sastavu. Važno je da shvatimo da je proces dvosmjeran, a da su benefiti uzajamni. Uvjeren sam da vrijednosti zemalja ovog regiona samo mogu obogatiti i učiniti Evropsku uniju cjelovitom. Siguran sam da na tom putu susjedi jedni drugima mogu pomoći, jer su nam i iskustva i izazovi sa kojima se suočavamo slični - ukazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović na Devetoj konferenciji predsjednika parlamenata Jugoistočne Evrope u Budimpešti. 
 
0
Predsjednik Crne Gore uputio prijedlog Skupštini Crne Gore za zaštitnika ljudskih prava i sloboda
Za ombudsmana - mr Bjeković!
       Nakon što je Predsjednik Crne Gore obavio konsultacije sa ovlašćenim predstavnicima naučnih i stručnih institucija, čija je osnovna djelatnost zaštita ljudskih prava i sloboda i dodatno sa njima razmotrio zavidne biografije osam predloženih kandidata, danas je uputio prijedlog Skupštini Crne Gore da za zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore bude imenovan mr Siniša Bjeković. 
 
0
Potpisan Sporazum o obezbjeđivanju 1.500.000 eura za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u zdravstvu
"Bijelim mantilima" za stanove - milion ipo!
       - Zajedno sa pregovorima koje Vlada ovih dana nastavlja u cilju povećanja zarada zaposlenima u zdravstvenom sistemu, ovo je još jedan pokazatelj brige Vlade Crne Gore i Ministarstva zdravlja o zdravstvenim radnicima i njihovom standardu - ukazao je ministar zdravlja, dr Kenan Hrapović, koji je sa predstavnicima reprezentativnih sindikata zdravstva, dr Ljiljanom Krivokapić i dr Vladimirom Pavićevićem potpisao Sporazum o obezbjeđivanju sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u zdravstvu.
Sporazumom je predviđeno da Vlada Crne Gore u periodu 2021-2023. godine Stambenoj zadruzi „Zdravstvo“ uplati sredstva u iznosu od 1.500.000 eura za tu namjenu. 
 
0
Policija u Baru, Budvi i Nikšiću realizovala akciju "Udica"
Zbog droge - "upecano" 15 osoba!
Policijski službenici centara bezbjednosti Bar, Budva i Nikšić su u koordinciji sa Sektorom kriminalističke policije, realizovali zajedničku akciju „Udica“ koja je usmjerena na otkrivanje i suzbijanje tzv. ulične prodaje opojnih droga na području Opštine Budva.
Tokom višemjesečne akcije procesuirano je 15 lica zbog počinjenih krivičnih djela i prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.  
 
2
Policija i tužilaštvo djelimično rasvijetlili ubistvo Srđana Vojičića od prije 13 godina
Uhvatili jednog - od trojice!
- Policija i tužilaštvo juče su rasvijetlili ubistvo Srđana Vojičića koje se desilo 24. oktobra 2006. Službenici policije lišili su slobode Ž.V. (1982) iz Podgorice zbog osnova sumnje da je sa dva nepoznata izvršioca izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju. Te kritične večeri oko 21,50 fizički,metalnim šipkama napadnut Jevrem Brković, što je pokušao da spriječi njegov pratilac Vojičić. Tom prilikom u Vojičića je jedan od saizvršilaca ispalio više hitaca, od kojih je podlegao povredama, a J.B. teško je povrijeđen. Provodeći operativne aktivnosti policija je već u junu došla do saznanja da je jedan od saizvršilaca sada već osumnjičeni Ž.V. Na bazi tih informacija, u saradnji sa tužilaštvom, obezbijeđeni su materijalni dokazi koji potvrđuju osnovu sumnje na osnovu kojih je juče uhapšen. Intezivno se sprovode aktivnosti na identifikaciji drugih saizvršilaca ovog teškog zločina - istakao je načelnik CB Podgorica Milovan Pavićević na današnjoj press konferenciji.  
 
2
Pakistanac osumnjičen za trgovinu ljudima lišen slobode
Doveo sunarodnike - da ih eksploatiše!
    Službenici Sektora kriminalističke policije lišili su slobode A.A. (38) državljana Pakistana sa privremenim boravkom u Podgorici zbog krivičnog djela trgovina ljudima na štetu dva lica, koji su takođe državljani Pakistana. A.A. je priveden tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.  
 
2
Ministar zdravstva uručio zahvalnicu dr Almi Hajdarpašić Drešević
Intervenisala - za ponos zdravstva!
    - U vremenima kada su zdravstveni radnici pretežno izloženi kritikama, vrebalnim i fizičkim napadima, nerazumijevanju, predstavlja i zadovoljstvo i ponos ovakav podvig i maksimalno profesionalan i stručan odnos naše doktorke Alme Drešević. Ovo je uspjeh cjelokupnog zdravstvenog sistema i dokaz sposobnosti i stručnosti naših ljekara - istakao je ministar zdravlja dr Kenan Hrapović, koji je danas uručio zahvalnicu dr Almi Hajdarpašić Drešević i iskazao joj poštovanje i ponos zbog izuzetne profesionalne i brze reakcije i spašavanja života jednog djeteta. 
 
2
Skupština Crne Gore
Preminuo poslanik - Janko Vučinić!
       Poslanik u Skupštini Crne Gore u 25. sazivu (2012-2016) i 26. sazivu (2016-) i lider Radničke partije Janko Vučinić preminuo je jutros, u 53. godini.
Tokom 26. saziva, bio je član Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije i Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje. 
 
2
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković u intervjuu za AP
Odbijanje otvaranja pregovora - loše i za EU!
- Nema potpune, ujedinjene i sigurne EU bez Zapadnog Balkana - naglasio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković u intervjuu za AP i upozorio da je odbijanje EU da otvori pregovore sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom loš signal za Zapadni Balkan u cjelini, a istovremeno nije ni dobar za EU.
On je izrazio je nadu da će kada jednom Bregzit bude završen, politika proširenja EU ponovo dobiti na snazi. 
 
2
Predsjednik Crne Gore imao susret s premijerom Japana
Žele da grade - još čvršće veze!
-Japan veoma cijeni odnose sa Crnom Gorom, sa kojom, kao prvom zemljom na Zapadnom Balkanu u procesu evropskih integracija, želi da gradi još čvršće veze. Japan će nastaviti da pomaže ekonomske i socijalne reforme Crne Gore u cilju njene integracije. Istovremeno, premijer Abe je zamolio za dalje snaženje okruženja koje će doprinositi jačanju ukupnih ekonomskih veza dvije države. Premijer Abe je ponovio podršku Japana ujedinjenoj Evropi i Zapadnom Balkanu koji teži članstvu u EU, u cilju jačanja stabilnosti regiona i međusobne saradnje - premijer Japana Šinzo Abe zahvalio je predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću na prisustvu ceremoniji ustoličenja cara Naruhita, izuzetno važnom događaju za japanski narod. 
 
2
Premijer na konferenciji o ranom razvoju djece
Benefite rasta - osjetiće najmlađi!
          - Da bi kao društvo opstali u globalnoj utakmici, moramo stvarati uslove da naše buduće generacije ni u čemu ne zaostaju za vršnjacima iz najrazvijenijih društava. A ponajmanje u svom obrazovnom kapacitetu - ukazao je premijer Marković otvarajući konferenciju „Investiranje u rane godine – Konferencija o fiskalnim i administrativnim imperativima za rani razvoj djece.
- Za budućnost našeg društva, istakao je on, vanredno je važno da razumijemo neophodnost višestrukog ulaganja u rani razvoj djece – i kao odgovorno društvo koje prepoznaje izazove vremena koja dolaze; i kao pojedinci i porodice koje imaju obavezu da na najkvalitetniji način pripreme svoju djecu za te izazove - naglasio je Marković.  
 
2
Crnogorski ministar odbrane na panelu Opasnost od dezinformisanja konferencije ,,DFC 365''
Prvi iskusili - direktno miješanje!
    - Činjenica je da je Crna Gora 2016. možda i prva u Evropi iskusila direktno miješanje, korišćenjem raznih metoda, među kojima je u tom periodu glavna kampanja bila plasiranje lažnih informacija i njihovo predstavljanje kao istinitih. Naravno, u kombinaciji sa različitim sajber napadima i direktnim pokušajem terorističkog djelovanja u Crnoj Gori - naglasio je crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković na panelu konferencije ,,DFC 365´´ Opasnost od dezinformisanja koju je organizovao Atlantski savez povodom obilježavanja godišnjice od osnivanja Digitalnog forenzičkog centra. 
 
2
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sa suprugom Lidijom prisustvovao ceremoniji u Državnoj dvorani Seiden
Ustoličen car Naruhito!
       Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sa suprugom Lidijom prisustvovao je danas u Državnoj dvorani Seiden, ceremoniji ustoličenja Njegovog Carskog Veličanstva Naruhita (Sokurei Seiden-no-gi).
Predsjednik će, takođe, prisustvovati večeri na kojoj će biti preko 170 delegacija, koje predvode krunisana lica, brojni šefovi država i Vlada i predstavnici UN i EU. Drugog dana boravka Đukanović imaće bilateralni susret sa japanskim premijerom Šinzom Abeom.  
 
1
Poslije salušanja sekretara VDT u Specijalnom državnom tužilaštvu, oglasio se odbjegli biznismen Duško Knežević
Žele Vujoševića - kao Sinđelića!
    - Dobijam informacije iz zatvora u Spužu da Vujoševića obilaze neke kriminalne grupe i pokušavaju da izvrše pritisak, kako bi postao svjedok saradnik. Kao što je rekao i njegov branilac, Katnić ne može da dobije nijedan sudski spor, da ga izvede do kraja, nego samo preko lažnih svjedoka, raznih Sinđelića, Đorđa Đurđića i ostalih kojima nudi da budu zaštićeni svjedoci. Očito je da je to model kako rade crnogorsko pravosuđe i tužilaštvo. To je samo dokaz da je Crna Gora duboko u rukama kriminalaca, da su Katnić i Stanković samo produžena ruka mafije i da oni samo sprovode interese braće Đukanović i kriminalnih grupa - poslije salušanja sekretara VDT u Specijalnom državnom tužilaštvu, oglasio se odbjegli biznismen Duško Knežević.  
 
1
Sekretar VDT danas saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu
Vujošević neće - sarađivati!
    - Dok sam mu ja branilac, moj klijent neće biti svjedok saradnik, ni sarađivati sa tužilaštvom. Sa tužilaštvom praviti dilove i protiv drugih okrivljenih, to je nemoralno. Gdje je svjedok saradnik glavni dokaz, tu je nešto problematično sa postupkom i sa pravnom državom - naglasio je Borivoje Borović, advokat Nenada Vujoševića, sekretara VDT, koji je danas saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu .
Vujošević je zahtijevao liječenje "jer će u zatvoru umrijeti". 
 
1
Svečanost povodom vijeka od uspostavljanja Rovačke republike
Čin i žrtve - ostaju besmrtni!
      - Njena uloga utočišta za komite iz drugih djelova Crne Gore, gnijezda junaštva i prkosa, kao primjer odanosti, patriotizma i slobodoljublja - besmrtna je. Jednako je besmrtno ime i lik svakog junaka i junakinje koji su pod strašnim terorom zakoračili u smrt, birajući prije i nju, nego ropstvo i tlačenje. Baš zato Rovačka republika tih je dana simbolizovala vječnu crnogorsku borbu za slobodu, to beskompromisno pregnuće za dostojanstvo i za čast svoje domovine - napomenuo je ministar kulture Aleksandar Bogdanović na svečanost povodom vijeka od uspostavljanja Rovačke republike.
Današnju akademiju organizovao je Forum Rovčana za Crnu Goru, u saradnji sa Evropskim pokretom za vladavinu prava. 
 
0
Zbog ilegalnog posjeda oružja
U tri grada - četvoro pritvoreno!
          Službenici Uprave policije, preduzimajući aktivnosti u cilju pronalaska oružja i eksplozivnih materija u ilegalnom posjedu građana, u tri grada pronašli su i oduzeli više komada oružja i municije.  
 
0
Predsjedniku Crne Gore priznanje akademije „Mihai Eminescu“ i istoimene fondacije
Đukanoviću titula - počasnog člana!
    Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović dobitnik je titule Počasnog člana Akademije „Mihai Eminescu“ i istoimene fondacije koju mu je danas ispred Izvršnog odbora uručio predsjednik Akademije Jon Deakonesku. 
 
0
U cilju sprječavanja ulične prodaje opojnih droga procesuirano 19 osoba
Policija oduzela - marihuanu, kokain i ekstazi!
Službenici Uprave policije su prethodnom periodu u cilju sprječavanja ulične prodaje opojnih droga u pet gradova pronašla i oduzela marihuanu, kokain i ekstazi. Procesuirano je ukupno 19 osoba.
Osim toga, granična policija je u mjestu Sukobin spriječila krijumčarenje 25 kilograma skanka iz Republike Albanije u Crnu Goru. Pronađena je odbačena opojna droga a intenzivno se traga za osobom koja je drogu odbacila.  
 
0
Dan Vojske Crne Gore proslavljen u Nikšiću
O Crnoj Gori niđe - bez njenog glasa!
    - Pred takvom prošlošću odgovorni smo da postupamo u sadašnjosti i da vizionarski promišljamo o budućnosti. Da ulažemo u ljude i čuvamo patriote, ne dozvoljavajući nikad više da najbolji sinovi budu - odmetnici, a najvjerniji – izgnanici. U vijeku jubileja krupnih nacionalnih događaja više nikada nećemo dozvoliti da se o Crnoj Gori odlučuje van nje, mimo njenog ponosa i bez njenog glasa. Takva hipoteka prošlosti obavezala nas je da u spoljnopolitičkom kursu pronalazimo najbolja rješenja - naglasio je ministar odbrane mr Predrag Bošković na svečanosti povodom Dana Vojske Crne Gore na Trgu slobode u Nikšiću. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|