Brze Cinjenice - Društvo

0
Ministarka odbrane sastala se sa šeficom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori
I dalji koraci - u skladu sa NATO!
       - Dalji koraci sektora odbrane biće u skladu sa obavezama koje proizlaze iz članstva u NATO, kao i sa ciljem dostizanja visokog nivoa operabilnosti i modernizacije crnogorske vojske - ministarka odbrane Olivera Injac informisala je šeficu Delegacije EU u Crnoj Gori, ambasadorku Oanu Kristinu Popu.
Ona je naglasila važnost učešća pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama EU, kao i kontinuiranom procesu unapređivanja kapaciteta i sposobnosti Vojske za upravljanje krizama, doprinos miru i stabilnosti regiona.  
 
0
Od početka godine registrovano 39607 slučajeva novog koronavirusa
Još sedmoro preminulo - 454 inficirano!
       Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od poslednjeg presjeka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1470 uzoraka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 454 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2.
Od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljeno sedmoro smrtnih ishoda povezanih sa COVID19 i to kod pacijenata iz Podgorice (4), Bara, Nikšića i Herceg Novog. Najstariji preminuli je imao 94 godine a najmlađi 43.
Prijavljen je oporavak kod 409 pacijenata.  
 
0
Predsjednik Crne Gore Međunarodnog dana sjećanja i dostojanstva žrtava genocida i sprječavanja ovog zločina
Naša obaveza - nezaborav!
- Naša je obaveza da osnažujemo politike na svim nivoima i osiguramo da žrtve genocida nikada ne budu zaboravljene i da se zločini iz prošlosti nikada ne ponove. U tome, ostajemo posvećen i odgovoran akter regionalne i međunarodne politike - poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović povodom Međunarodni je dan sjećanja i dostojanstva žrtava genocida i sprječavanja ovog zločina. 
 
0
Ambasada SAD u Crnj Gori reagovala na na emisiju "Teleskopija" TV Crne Gore
Razočaravajući neprofesionalizam - javnog servisa!
      - Neosnovane optužbe protiv ambasadorke Rajnke izrečene juče na javnom servisu Radio-televiziji Crne Gore jasno ukazuju na potrebu za višim profesionalnim novinarskim standardima u Crnoj Gori. Razočaravajuće je vidjeti takav neprofesionalizam od javnog medijskog servisa koji ima mandat da informiše a ne da obmanjuje javnost - reagovala je ambasada SAD na emisiju "Teleskopija" TV Crne Gore. 
 
0
Ministarstvo prosvjete otvoreno je za prijedloge Sindikata i civilnog sektora
Plan za drugo polugođe - napraviti zajedno!
    - Ministarstvo prosvjete otvoreno je za prijedloge Sindikata i civilnog sektora, kako bi se u aktuelnim epidemiološkim uslovima pružio maksimum znanja djeci i sačuvalo njihovo zdravlje. Zato je važno osluškivati potrebe djece, roditelja i nastavnika, te zajednički rješavati izazove - istakla je ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta, profesor dr Vesna Bratić na sastanku sa predstavnicima Sindikata prosvjete, Udruženja „Roditelji“ i NVO Nacionalna asocijacija roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju Crne Gore (NARDOS), sa kojima je razgovarala o nastavku školske godine i izazovima sa kojima se suočavaju nastavnici, djeca i roditelji u uslovima pandemije.  
 
0
Rekli su - predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u intervjuu za novinsku agenciju Beta
Abolirana izdaja!
             - Plašim se da see u Crnoj Gori već duže, a posebno ood definitivnog razlaza sa Mil0ševievom politikom 97,98 . uvriježilo shvatanje da je legitiman demokratski izbor djelovati protiv nacionalnih interesa Crne Gore. Sjećam se kada sam na jednu predirektnu kvaliifikaciju obio upozorenje od političkih konkurenata da, maltne,, kvalifikujem izdajnicima ljude koji imaju samo drugačiji demokratski pogled na budućnost Crne Gore. Njihov demokratski pogled bio je da Crna Gora ne treba da obnavlja nezavisnost i da ne treba da postoji kao samostalna država. Od tada na ovamo postojala je udarnička aktivnost dijela političke scene i značajnog dijela najuticajnijih medja u Crnoj Gori koji su abolirali izdaju crnogorskih nacionalnih interesa na crnogorskom prostoru, pokušavajući da to predstave legitimnim demokratskim izborom svakog pojedinca, svake partije. Tako, danas imamo nevjerovatnu lakoću zapostavljanja crnogorskih nacionalnih interesa, lakoću vjerolomstva u Crnoj Gori - istakao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u intervjuu za novinsku agenciju Beta. 
 
0
Iz intervjua predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića za novinsku agenciju Beta
Opasnost od - daljeg proklizavanja!
    - Drago mi je ako postoje ljudi koji su danas iskreno zabrinuti sa stanovišta nacionalne odgovornosti za budućnost Crne Gore koji prepoznaju opasnost od daljeg proklizavanja Crne Gore ka nekom društvu koje će biti sve više teokratsko, a sve manje sekularno. I vjerujem da će to te ljude navesti na odgovorniji odnos prema izbornom procesu u narednom periodu - napomenuo je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u intervjuu za novinsku agenciju Beta. 
 
0
Šest smrtnih ishoda povezanih sa COVID19, oporavio se 4001 pacijent
Registrovan 591 novopozitivni
Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od poslednjeg presjeka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 2086 uzoraka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovan 591 novopozitivni slučaj infekcije sa SARS-CoV-2.
Od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljeno šest smrtnih ishoda povezanih sa COVID19 i to kod pacijenata iz Podgorice (2), Cetinja (2), Budve i Nikšića. Najstariji preminuli imao je 84 godine, a najmlađi 62.
Prijavljen je oporavak kod 401 pacijenta.  
 
0
Ministarstvo zdravlja donijelo nove mjere za suzbijanje pandemije Covid 19
Trgovcima produženo - ugostitelji do 18!
    Ministarstvo zdravlja donijelo je nove mjere, koje na snagu stupaju večeras, kojim je predviđena zabrana izlazak iz objekta stanovanja od 22 do 5. Ugostiteljski objekti radiće od 7 do 18, a supermarketi i tržni centri od 7 do 20.  
 
0
Vlada Crne Gore na konstitutivnoj sjednici donijela Uredbu o organizaciji i načinu rada državne uprave i Odluku o određivanju ministarstava koja mogu imati državne sekretare
Smanjeno pet ministarstava - uprava više!
- Uredbom o organizaciji i načinu rada državne uprave utvrđuje se nova organizacija organa državne uprave, a u skladu sa izborom nove 42 Vlade Crne Gore. Racionalizuje se broj ministarstava jer će, umjesto sadašnjih sedamnaest, u sistemu državne uprave biti dvanaest ministarstava, dok je broj uprava povećan za jedan, jer se pored postojećih osniva Uprava za sport i mlade.
Otvara se mogućnost da sva ministrarstva mogu imati po dva državna sekretara koje imenuje Vlada, na predlog ministra - saopšteno je sa konstitutivne sjednice 42. Vlade Crne Gore, koja je donijela Uredbu o organizaciji i načinu rada državne uprave i Odluka o određivanju ministarstava koja mogu imati državne sekretare, formirana su stalna radna tijela, dogovoren metod rada i izvršena neophodna imenovanja u Generalnom sekretarijatu Vlade i Kabinetu predsjednika Vlade. 
 
0
Novi predsjednik Vlade Crne Gore i zvanično otpočeo svoj mandat
Za dobro građana - jedini ispravan put!
- Naš zadatak je da na najbolji način, koristeći ljudski kapital, radimo za zajedničko dobro svih građana Crne Gore - naglasio je profesor dr Zdravko Krivokapić, novi predsjednik Vlade Crne Gore, koji je danas preuzeo dužnost od dosadašnjeg premijera Duška Markovića, čime je i zvanično otpočeo svoj mandat na čelu 42. Vlade Crne Gore.
- Formiranje ovakve Vlade jedini je ispravan put za Crnu Goru u ovom trenutku - ukazao je novi premijer.
 
 
0
Profesor dr Boban Mugoša, direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore, podnio ostavku
Posvećenost zaposlenih - na ponos Crne Gore!
- Posvećenost zaposlenih koji ostvaruju rezultate na koje Crna Gora može biti ponosna. Siguran sam da će tako biti i za vrijeme Vašeg mandata. Svim članovima Vlade i Vama lično želim dobro zdravlje i značajne rezultate, posebno u borbi protiv novog koronavirusa i drugih javnozdravstvenih izazova - naglasio je profesor dr Boban Mugoša, direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore, koji je podnio ostavku, u želji da na taj način "olakša proceduru novoj ministarki zdravlja Jeleni Borovinć Bojović, a formira tim koji će raditi na razvoju zdravstvenog sistema u skladu sa vizijom i prioritetima 42. Vlade Crne Gore". 
 
0
Novi coronavirus jenjava
Novopozitivnih 316 - u Podgorici 104!
       Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od poslednjeg presjeka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 967 uzoraka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 316 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2.
Od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljeno 10 smrtnih ishoda povezanih sa COVID19 i to kod pacijenata iz Podgorice (3), Nikšića (2), Ulcinja (2), Bara, Herceg Novog i Bijelog Polja. Najstariji preminuli je imao 84 godina a najmlađi 66.
Prijavljen je oporavak kod 652 pacijenta.  
 
0
Ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID19 u Crnoj Gori iznosi 10714
Troje preminulo - 367 novopozitivnih!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od poslednjeg presjeka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1312 uzoraka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 367 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2.
Od jučerašnjeg presjeka Institutu su prijavljena 3 smrtna ishoda povezana sa COVID19 i to kod pacijenata iz Podgorice (2) i Nikšića. Najstariji preminuli je imao 88 godina a najmlađi 82 godine.
Prijavljen je oporavak kod 190 pacijenata.  
 
0
Prva dama Crne Gore Lidija Đukanović uputila pismo predsjednici Međunarodnog kluba žena u Crnoj Gori povodom ovogodišnjeg Diplomatskog bazara
Toplina doma - sigurnost za sve!
    - Neka toplina našeg doma bude mjesto u kojem ćemo dočekati Novu 2021, u nadi da će nam svima donijeti mir, zajedništvo i prijeko potrebnu zdravstvenu sigurnost. Naše misli su posebno uz one koji su u borbi protiv koronavirusa izgubili svoje najbliže - poručila je prva dama Crne GoreLidija Đukanović u pismu predsjednici Međunarodnog kluba žena u Crnoj Gori povodom ovogodišnjeg Diplomatskog bazara.
Ovogodišnji, 12. diplomatski Božićni bazar usljed epidemioloških uslova nije mogao biti održan u uobičajenom formatu. Na njemu su i ove godine prikupljena određena sredstva, što je donacijom podržala i prva dama Crne Gore, a koja će Međunarodni klub žena uputiti u humanitarne svrhe.  
 
0
Novoimenovana ministarka zdravlja apeluje na građane da ispoštuju obavezan protokol nošenja maski, držanja distance...
Protiv COVID - bez politike i selekcije!
       - Ministarstvo zdravlja će u najskorije vrijeme i formalno definisati strategiju borbe protiv pandemije COVID19, koja će biti zakonski utemeljena, zasnovana isključivo na stručnim, a ne političkim i selektivnim mjerilima, uvažavajući pritom Ustavom zagarantovana prava građana najavila je novoimenovana ministarka zdravlja, Jelena Borovinić Bojović
Ona je Zbog ozbiljnosti aktuelne epidemiološke situacije, pozvala građane Crne Gore da zajednički ispoštujemo obavezan protokol nošenja maski, držanja distance i izbjegavanja bilo kakvih okupljanja, u cilju očuvanja sopstvenog, kao i zdravlja svih građana.  
 
0
Institutu za javno zdravlje Crne Gore prijavljeno osam smrtnih ishoda povezanih sa COVID19
Novopozitivnih 412 - oporavilo se 395!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od poslednjeg presjeka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1347 uzoraka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 412 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2.
Od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljeno osam smrtnih ishoda povezanih sa COVID19 i to kod pacijenata iz Podgoricei Nikšića po 3 te Cetinja i Berana po 1. Najstariji preminuli je imao 90 godina a najmlađi 39.
   Prijavljen je oporavak kod 395 pacijenta.  
 
0
Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti održalo posljednju sjednicu, a predsjednik dr Kenan Hrapović podnio ostavku
Očuvani životi i zdravlje - zdravstveni sistem osnažen!
                   - Ovo tijelo u proteklih devet mjeseci pravovremenim epidemiološkim mjerama i odgovornim i pristupom uspjelo je u najvećoj mjeri da sačuva živote i zdravlje građana, njihovu bezbjednost i javni red i mir, održi i osnaži zdravstveni sistem, organizuje besplatan povratak naših građana iz inostranstva i odlazak stranaca iz Crne Gore, obezbijedi i distribuira dodatnu neophodnu medicinsku opremu, organizuje novčane i robne donacije, koordinira budžetsku pomoć građanima i privredi u prevazilaženju posljedica pandemije te pravovremeno i neselektivno informiše domaću i inostranu javnost o svim aspektima pandemije novog koronavirusa u našoj zemlji - ocijenilo je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti na posljednjoj sjednici kojom je predsjedavao predsjednik dr Kenan Hrapović. 
 
0
Skupština CrneGore, poslije trodnevne rasprave, izabrala 42. Vladu na čelu sa predsjednikom profesorom dr Zdravkom Krivokapićem
Pobijedili građani - okrenimo se Crnoj Gori!
                - Crna Gora ima mnogo više nego što mi pokazujemo! Nije bitan Zdravko Krivokapić, nije bitna ova vlada, nijesmo mi ovdje Bogom dani da budemo, ovdje smo isključivo zbog naših građana. I to onih koje nećemo dijeliti. Crna Gora zaslužuje da svi zajedno Crna Gora i zaslužuje da svi zajedno zaboravimo taj dio part. Okrenimo se na cjelovitu, integealnu Crnu Goru. Ako to nije mjera svih nas, onda ne treba nikome ova vlada. Tog 30.8. pobijedili su građani, narod je na jedinstven način u našoj istoriji pokazao da može olovkom da se pobijedi. Da glas naroda može da nadvlada sve moguće političke korupcije koje su dokazive i za koje svi znamo. Ako je to tako, onda ova brojka 41 niije brojka jedan više. Ona je mnogo više. Validacija svega toga jesu građani koji brane prvi put u svojoj istoriji da jedan više ne može da bude preletač. To je snaga građana, i ako to ispustimo ovog puta, kada ćemo više moći čista obraza da izađemo pred tim građanima? Četiri godine 4 stalno će biti veće od 40, ali zašto da ne bude 71, ako svi mislimo dobro Crnoj Gori? Koji je to zakon koji neće biti izglasan i sa jedne i s druge strane? Građani moraju da pobijede, građani moraju da dobiju. Ovo je priča o početku direktne demokratije - naglasio je - sada već - premijer profesoror Zdravko Krivokapić u završnoj riječi, poslije trodnevne rasprave u Skupštini Crne Gore koja je - za 41, protiv 28, uzdržan 1 - izglasala njegov program i kabinet.  
 
0
U Crnoj Gori iznosi 10531 slučaj COVID19
Šestoro preminullo - 535 novopozitivnih!
       Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od poslednjeg presjeka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1845 uzoraka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 535 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2.
Od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljeno šest smrtnih ishoda povezanih sa COVID19 i to kod pacijenata iz Bara(2), Podgorice, Herceg Novog, Mojkovca i Bijelog Polja od kojih je najstariji imao 85, a najmlađi 52 godine .
Prijavljen je oporavak kod 548 pacijenata.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|