Brze Cinjenice - Društvo

0
Zbog upisivanja u knjigu žalosti povodom smrti američkog senatora Džona Mekejna
Premijeru prijete - smrću!
Prijetnje smrću crnogorskom premijeru Dršku Markoviću upućene su sa Fejsbuk profila osobe koja vodi porijeklo iz Crne Gore, ali živi u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) - saznaje "Pobjeda", a prenosi Televizija Crne Gore. 
 
3
Savjet za zaštitu životinja
U rješavanju problema - zajednički pristup!
    - Zajednički pristup u rješavanju problema kakvi su narastajuća populacija pasa lutalica, učestali napadi pasa na ljude i brojni slučajevi nehumanog odnosa prema životinjama neophodan je kako bi došli do sistemskih i trajnih rješenja, a uvažavajući ono što su uporedna iskustva brojnih razvijenih država - napomenuo je potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović na trećoj sjednici Savjeta za zaštitu životinja. 
 
3
Novopazarac Sefer Balić, osuđen zbog pokušaja ubistva, uhvaćen u Mađarskoj
Prebačen da - "odleži" tri godine!
Službenici Uprave policije MUP – NCB Interpol Podgorica su juče u sadejstvu sa službenicima Posebne jedinice policije realizovali ekstradiciju lica iz Mađraske u Crnu Goru koje se potraživalo na osnovu potjernice raspisane od strane NCB Interpol Podgorica radi izdržavanja kazne zatvora izrečene zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju.
 
 
3
Postupajući po presudi Upravnog suda, potvrđena odluka Agencija za spriječavanje korupcije
Funkciju obavljala - u privatnom interesu!
          - U periodu obavljanja javne funkcije u Savjetu ASK, javna funkcionerka Vanja Ćalović Marković nije tu funkciju obavljala u javnom interesu, već isključivo u interesu realizacije svojih privatnih biznis planova, što je u suprotnosti sa članovima 7 i 8 Zakona o sprječavanju korupcije. Na taj način ostvarila je prihode po više osnova i značajno uvećala svoja primanja, a istovremeno primala nadoknadu od Agencije u kojoj je imala upravljačka prava, a što je provjereno i utvrđeno kod nadležnih državnih organa, pa je u 2016. i u 2017. ostvarila ukupne neto prihode od oko 54.500€, a koji su u Odluci Agencije pojedinačno precizirani - saopštila je Agencija za spriječavanje korupcije koja je, postupajući po presudi Upravnog suda, još jed nom jasno potvrdila postojanje sukoba interesa i kršenje Zakona o sprječavanju korupcije od Ćalović Marković u periodu dok je obavljala tu javnu funkciju.  
 
3
Prekinuto djelovanje kriminalne organizacije osumnjičene za krivična djela iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije
Zaplijenjena - 2.542 paketa cigareta!
- Tokom akcije do sada je krivičnim prijavama procesuirano 28 fizičkih i dva pravna lica. Od 28 fizičkih lica, četiri su procesuirana početkom avgusta dok su 24 lica procesuirana juče. Od 24 lica koja su krivičnim prijavama procesuirana juče, 10 lica je lišeno slobode dok se 14 lica potražuje. Od deset lica koja su juče lišena slobode, sedam je carinskih službenika. Od 14 lica koja se potražuju jedan je carinski službenik. Dva pravna lica procesuirana su takođe juče. Ukupno je zaplijenjeno 2.542 paketa cigareta - saopšteno je na današnjoj press konferenciji povodom lišenja slobode i procesuiranja kriminalne grupe osumnjičene za krivična djela iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije a u vezi sa krijumčarenjem akciznih roba odnosno cigareta.  
 
2
Danas u kasarni „Masline“ u Podgorici prezentovano oklopno vozilo proizvedeno u bjelopoljskoj fabrici „Montenegro Armour Group“
"Mašan" projektovan kao - bezbjedan i ekonomičan!
         - Pokretanje vojne industrije u Crnoj Gori ozbiljan državni projekat koji će značajno unaprijediti sektor odbrane - ukazao je državni sekretar Ministarstva odbrane SlobodanFilipović na današnjoj prezentaciji oklopnog vozila "Mašan", prvog koje je proizvedeno u bjelopoljskoj fabrici „Montenegro Armour Group“.
   "Mašan" je projektovan kao ekonomično rješenje. Vozilo posjeduje kompletno zavareni čelični trup koji je montiran na ram na četiri elastična oslonca radi najboljeg mogućeg balističkog i konstruktivnog integriteta i udobnosti. 
 
2
Državljanin Srbije, K.V. (26) iz Vrbasa lišen slobode na graničnom prelazu Željeznička stanica Bijelo Polje
Našli mu - kilo skanka!
       Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Bijelo Polje su sinoć u vozu koji saobraća na relaciji Bar – Beograd, na izlazu iz Crne Gore, u koferu putnika u vozu, K.V. (26) iz Vrbasa, državljanina Republike Srbije, pronašli preko kilogram skanka koju je, kako se sumnja, pokušao da prokrijumčari preko granice radi dalje prodaje. K.V. je lišen slobode. 
 
2
NCB Interpol Podgorica realizovao ekstradiciju iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu
Pritvoreni Rus - čeka izručenje!
Službenici Uprave policije MUP – NCB Interpol Podgorica su realizovali ekstradiciju lica iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu koje se potraživalo po potjernici raspisanoj od strane NCB Interpol Sarajevo. Takođe, na Graničnom prelazu Aerodrom Podgorica slobode je lišeno lice koje je pokušalo da uđe na našu teritoriju preko graničnog prelaza a koje se potražuje po potjernici raspisanoj od strane NCB Interpol Moskva.  
 
2
Predsjednik Vlade Crne na neformalnom sastanku premijera Zapadnobalkanske šestorke u Draču
O novim obavezama - po ispunjenju starih!
    - Čvrst stav naše zemlje jeste da ne otvara razgovore o novim obavezama dok ne budu ispunjene one koje su već preuzete - zaključio je predsjednik Vlade Crne Duško Marković izlaganje na neformalnom sastanku premijera Zapadnobalkanske šestorke u Draču.
- Nijesam sklon ne samo da prihvatim nego čak da govorim o novim inicijativama dok ne realizujemo obaveze koje smo prihvatili – rekao je crnogorski premijer. 
 
2
Predsjednik Crne Gore uputio telegram saučešća povodom smrti senatora Džona Mekejna
Podržavao naš - demokratski i reformski put!
    - Džona Mekejna žalimo zajedno sa vama i kao čovjeka koji je neodvojivi dio savremene crnogorske istorije. On će ostati u trajnom sjećanju našeg naroda kao istinski prijatelj koji je sa žarom pravog pobornika univerzalnih američkih vrijednosti u dužem periodu snažno podržavao demokratski napredak i reformski put nezavisne Crne Gore, doprinoseći bezrezervno njenoj međunarodnoj afirmaciji i punopravnom članstvu u NATO. Klanjamo se njegovim sjenima - naveo je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u telegramu saučešća koji je uputio porodici preminulog senatora. 
 
2
Službenici Specijalnog policijskog odeljenja nastavili akciju razbijanja kriminalne organizacije
Uhapšen i - 20.!
    Službenici Uprave policije MUP – Specijalnog policijskog odjeljenja su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a okviru nastavka akcije u kojoj je do sada osumnjičeno 19 osoba, lišili su slobode i F.S. (29) iz Podgorice, zbog sumnje da je u vezi sa navedenim počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Pretresom stana i drugih prostorija, u blizini njegove kuće, pronađena je i izuzeta ručna bomba. Takođe pronađena i oduzeta i vaga za precizno mjerenje. Bomba i vaga su bile zakopane u zemlji.  
 
1
U nastavku razbijanja kriminalne organizacije
Nađene zakopane - dvije automatske puške!
    Službenici Uprave policije MUP – Specijalnog policijskog odeljenja su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a okviru nastavka akcije u kojoj je do sada osumnjičeno 19 osoba, došli su do operativnih podataka koji su ukazivali na to da se kod jednog člana kriminalne organizacije, koji je lišen slobode 15.avgusta, nalazi skriveno automatsko vatreno oružje i to dvije automatske puške, marke Tompson i tzv. kalašnjikov, i izvjesna količina municije.  
 
1
Višemjesečna akcija policije rezulltirala hapšenjem devet osoba iz kriminalne organizacije koja se povezuje sa ubistvom M.Š. i R.J. u Podgorici
Osumnjičeni izvršilac - još u bjekstvu!
       - U akciji policije lišeno je slobode devet osoba, dvije se i dalje potražuju, uz saglasnost specijalnog državnog tužioca podnijeta je krivična prijava protiv 11 osoba, od kojih su dvije u bjekstvu - istaknuto je na današnjoj press konferenciji povodom lišenja slobode više pripadnika kriminalne organizacije, a u vezi sa planiranjem i izvršenjem krivičnog djela teško ubistvo počinjeno u Podgorici, 31.03.2018. godine, na štetu M.Š. i R.J.  
 
1
Tri mlada vozača sankionisana zbog upravljanja vozilom većom brzinom od dozvoljene
Mladići "divljali" drumom!
Službenici Uprave policije MUP – Grupe policije za bezbjednost saobraćaja su juče registrovali više teških saobraćajnih prekršaja, među kojima izdvajamo tri prekršaja - vozača D.Ć. (24) iz Budve, Mladog vozača N.G. (20) iz Bara i godinu starijeg E.R. iz istog grada. 
 
1
Ministar pravde Zoran Pažin povodom fizičkog napada na sudiju kotorskog Suda za prekršaje Jelenu Stanišić
Sudijama garantovati - punu bezbjednost!
       - Apelujem, takođe, na nadležne tužilačke i pravosudne organe da ovom slučaju pristupe sa jednakom ažurnošću i ozbiljnošću. Samo odlučnim i brzim sankcionisanjem svih vidova nasilja nad nosiocima pravosudne funkcije država može garantovati punu bezbjednost naših sudija, kao osnovnog atributa pravednog i bezbjednog društva - istakao je potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar pravde Zoran Pažin povodom fizičkog napada na sudiju kotorskog Suda za prekršaje Jelenu Stanišić i pozdravio brzu i profesionalnu reakciju policije, koja je neposredno nakon napada lišila slobode osobu osumnjičenu za napad. 
 
1
LGBT Forum Progres predala prijave protiv Amfilohija Radovića i portala "IN4S"
Kampanja protiv - "bolesne" zajednice!
       - Navodi mitropolita Amfilohija Radovića veoma diskriminatorni i predstavljaju širenje mržnje i netolerancije prema LGBTIQ osobama. Ovakvi stavovi nisu neočekivani i iznenađujući kada se radi o gospodinu Radoviću, ali moramo da naglasimo da ovoga puta predstavljaju dio organizovane kampanje koja se vodi protiv LGBTIQ zajednice na Balkanu i kojom se pokušavamo kategorisati kao bolesne osobe, što je čista neistina - ukazuje Bojana Jokić, predsjednica LGBT Forum Progres - Montenegro, koja je podnijela prijave povodom izjava Amfilohija Radovića i teksta „Hej Lolita“, objavljen na portalu "IN4S". 
 
1
Na zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani
Spriječeno krijumčarenje - vatrenog oružja!
Službenici Uprave policije MUP i Uprave carina, shodno operativnom podatku dobijenom posredstvom međunarodne saradnje, spriječili su krijumčarenje 19 komada vatrenog oružja iz Albanije, čime je spriječeno i izvršenje eventualno teških krivičnih djela.
 
 
1
Presdsjednik Vlade Crne Gore čestitao 13. avgust – Dan opštine Mojkovac
Preporođeni za - nova pregnuća!
             - Slika infrastrukturno i komunalno preporođenog Mojkovca ohrabruje i daje podsticaj za nova pregnuća. Vlada je opredijeljena da u punom kapacitetu podstiče razvoj Sjevera. U okviru toga identifikovali smo mogućnosti zajedničkih razvojnih i investicionih aktivnosti - navodi se u čestitki predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića građanima, odbornicima u Skupštini opštine i rukovodstvu Opštine povodom 13. avgusta – Dana opštine Mojkovac. 
 
1
Uprave policije MUP – Grupa policije za bezbjednost saobraćaja koja je juče registrovali više teških saobraćajnih prekršaja
Mladić jurio - 174 km/h!
          Mladi vozač B.V. (21) iz Budve, koji je upravljao vozilom marke „VW Touran” i kretao se magistralnim putem Bar – Podgorica, je zaustavljen u mjestu Goričani zbog prekoračenja brzine. Uređajem za evidentiranje prekršaja u pokretu naime snimljena je brzina kretanja vozila od 174 km/h, gdje je ograničenje 80 km/h, iako je najveća dozvoljena brzina za vozila kojima upravljaju mladi vozači i vozači početnici ograničena na 70 km/h shodno odredbama člana 37a Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima - ovaj slučaj prekoračenje brzine izdvojila je Uprave policije MUP – Grupa policije za bezbjednost saobraćaja koja je juče registrovali više teških saobraćajnih prekršaja. 
 
1
NCB Interpol Podgorica je raspisao međunarodnu potjernicu za D.D.
Beranac uhvaćen - u Moskvi!
          Službenici policije Ruske Federacije su, postupajući po međunarodnoj potjernici koju je raspisao NCB Interpol Podgorica, u Moskvi lišili slobode D.D. (50) iz Berana.
 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|