Brze Cinjenice - Društvo

0
Suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016.
Srbija poslala - oduzeti novac!
      - Novac je dostavljen u koverti zapečaćenoj u Tužilaštvu za organizovani kriminal Republike Srbije, te imajući u vidu navode odbrane da je novac otuđen od strane glavnog specijalnog tužioca kovertu otvorite na glavnom pretresu - navedeno je u prilogu Specijalnog državnog tužilaštva uz 125 500 eura koje je svjedok saradnik Saša Sinđelić predao Tužilaštvu - pročitala je predsjednica sudskog vijeća Suzana Mugoša na početku današnjeg pretresa na suđenju za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016.
Glavni pretres biće nastavljen 14.
    
 
0
Vlada Crne Gore podržala rad Komisije za medije
Tužilaštvo da - preispita efikasnost!
          - Vlada je na današnjoj sjednici donijela zaključke kojima preporučuje Vrhovnom državnom tužilaštvu da, imajući u vidu nalaze iz izvještaja Komisije intenzivira aktivnosti i preispita efikasnost i djelotvornost svih istraga i napada na novinare i imovinu medija i da o preduzetim aktivnostima obavijesi Vladu u roku od trideset dana - naglasio je Zoran Pažin, potpredsjednik Vlade Crne Gore koja je danas izrazila podršku radu Komisije za medije i iskazala punu spremnost da ispuni sve preporuke Komisije za medije, a koje se nalaze u nadležnosti Vlade i u skladu su sa važećim propisima. 
 
0
Krivična prijava protiv M.R. iz Podgorice
Širio mržnju - sa "fb"!
          Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje organizovanog kriminala i korupcije su u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu protiv M.R. iz Podgorice, osumnjičenog za krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje.
 
 
0
Suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016.
Opet udaljeni - Mandić i Knežević!
Zbog narušavanja discipline i vrijeđanja suda lider "DF" Andrija Mandić danas je udaljen do kraja dokaznog postupka na suđennju za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. Odmah za njim iz sudnice je izveden i Milan Knežević.
Jedan od optuženih, Mirko Velimirović danas je u svojstvu svjedoka odgovarao na pitanja specijalnog tužioca Saše Čađenovića, optuženog Bratislava Dikića i na pitanja odbrane. Pretres će biti nastavljen sjutra u 9.  
 
0
Institut za javno zdravlje potrvdio obolijevanje od morbila kod dva pacijenta
Ponovo "uvezli" -viruse morbila!
    Institut za javno zdravlje potrvdio je obolijevanje od morbila kod dva pacijenta kod kojih je epidemiološkim istraživanjem utvrđeno da su virusu morbila bili izloženi tokom zajedničkog dužeg boravka u Beogradu. 
 
0
Povodom smrti petnaestomjesečnog dječaka, izvršna direktorica Centra za ženska prava obratila se direktorici KCCG
Sankcije za - neprijavljivanje nasilja!
    - Ukoliko je isostala zakonom propisana obaveza medicinskog osoblja da prijavi nasilje nad djetetom, tražimo da u skladu sa vašom nadležnošću, preduzmete odgovarajuće mjere da se takvo postupanje najstrožije sankcioniše - napisala je Maja Raičević, izvršna direktorica Centra za ženska prava, direktorici Kliničkog centra Crne Gore Zorici Kovačević, povodom prijave da je brutalno ubijeni petnaestomjesečni dječak i u januaru bio primljen u Klinički centar.  
 
0
Suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016.
Pretres prekinut - zbog neozbiljne odbrane!
          Zbog neozbiljnosti odbrane i optuženih za vrijeme iskaza optuženog Mirka Velimirovića, predsjednica sudskog vijeća Suzana Mugoša prekinula je današnji pretres i za sjutra zakazala nastavak pretresa u slučaju za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016.
Prije početka saslušanja Velimirovića, jedan od optuženih Milan Knežević tražio je da sudsko vijeće oduzme status svjedoku saradniku Saši Sinđeliću zbog nastupa u televizijskoj emisiji. Knežević je napomenuo da se ne boji ni tužilaštva, ni sudova u kojima mu je obećano da za 10 000 eura neće odležati kaznu od četiri mjeseca na koju je osuđen. Dodao je da ako svjedoku saradniku status bude potvrđen "u Crnoj Gori ništa više neće biti isto". 
 
0
Prije deceniju NVO "MANS" podnijela prvu krivičnu prijavu protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice
Da ne bude - "Marović 2"!
       - Nadamo da postupak protiv Mugoše neće dijeliti sudbinu onog koji je bio pokrenut protiv njegovog partijskog druga Svetozara Marovića, a koji je za epilog imao situaciju da crnogorski državni organi sada čekaju da se Marović po beogradskim ugostiteljskim objektima izliječi od depresije, pa da ga privedu pravdi i spuškom zatvoru - napominje Dejan Milovac, direktor Istraživačkog centra NVO "MANS", koja je prije deceniju podnijela prvu krivičnu prijavu protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice, Miomira Mugoše zbog sumnje da je u slučaju „Carine“ oštetio gradski budžet za višemilionski iznos.  
 
0
Objavljena Kredibilna strategija EK za proširenje za Zapadni Balkan
Pristupanje može - biti ranije!
- Za Crnu Goru, kao trenutno najnapredniju zemlju sa najviše otvorenih poglavlja, ovaj dokument ima i poseban značaj, jer se naša zemlja pominje u kontekstu sledeće članice EU, u okviru vremenskog okvira 2025, kao kredibilnog roka u kojem možemo biti spremni za članstvo. I ukoliko ostvarimo adekvatne rezultate, i pristupanje može biti ranije – ocijenio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković povodom danas objavljene Kredibilne strategije za proširenje EU za Zapadni Balkan.  
 
0
Donacija vrijedna 200.000 eura Saveznog MUP SR Njemačke sektoru granične policije
Da na granici - ništa ne promakne!
       Savezni MUP SR Njemačke donirao je našoj graničnoj policiji pet endoskopa i četiri hemijska detektora. Endoskopi se koriste za kontrolisanje prostora koje nije moguće vizuelno detaljno pregledati, dok se detektori koriste za otkrivanje opojnih droga, eksploziva i drugih nedozvoljenih materija u veoma kratkom roku. Vrijednost današnje donacije je 200.000 eura, a donaciju u ime Saveznog MUP SR Njemačke policijski oficir za vezu Ambasade SR Njemačke u Sarajevu, koji je zadužen i za Crnu Goru, Oliver Has predao je pomoćniku direktora Uprave policije MUP Crne Gore za Sektor granične policije Vesku Damjanoviću.  
 
0
Viši sud
Stigla optužnica - protiv Mugoše!
         - U Viši sud stigla je optužnica protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoša za zloupotrebu službenog položaja u predmetu Carine - saznaje Televizija Crne Gore.
U tom predmetu bivši gradonačelnik sumnjiči se da je oštetio državnu kasu za više miliona eura.  
 
0
Zajedničko saopštenje Uprave policije Crne Gore i Uprave carina
Oduzeli preko - 10 kilograma droge!
    Službenici Uprave policije MUP i Uprave carina su u noći između 01. i 02. februara ove godine u tri navrata na Graničnom prelazu Dobrakovo i u jednom slučaju na Željezničkom graničnom prelazu Bijelo Polje, prilikom izlaska iz Crne Gore, u tri autobusa i jednom vozu pronašli i oduzeli preko deset kilograma skanka i marihuane. U tri slučaja su osumnjičena tri lica lišena slobode zbog sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je u četvrtom slučaju protiv dva lica podnijeta prekršajna prijava iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga. 
 
0
Pretresima u Nikšiću, Podgorici, Herceg Novom, Tivtu i Rožajama policija nastavila borbu protiv organizovanih kriminalnih grupa
Sa 22 lokacije oduzeli - oružje, municiju, vozila!
             Službenici Uprave policije MUP – Sektora kriminalističke policije, službenici Centra bezbjednosti Nikšić, Centra bezbjednosti Podgorica, Centra bezbjednosti Herceg Novi, Odjeljenja bezbjednosti Tivat i Odjeljenja bezbjednosti Rožaje su, uz podršku Posebne jedinice policije, izvršili pretrese na 22 lokacije koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa, bezbjednosno interesantnaSa i njima bliska osoba.  
 
0
Bratislav Dikić, jedan od optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016.,objasnio dopunu iskaza
U skupštinu htjeli - opozicija i pristalice!
- Pretpostavljam da su u Skupštinu trebali da uđu lideri opozicije i njihove pristalice. Sinđelic mi nije objašnjavao koji je cilj. Razlog ulaska u skupštinu vjerovatno je politički. Pričao bih sa bilo kim da je došao kao organizator, ali bih prijavio da sam čuo bilo šta kriminalno - odgovorio je, objašnjavajući dopunu iskaza Bratislav Dikić, jedan od optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016.
Glavna rasprava biće nastavljena 7., za kada će kao svjedok biti pozvan Velimirović i svjedoci iz Podgorice.  
 
0
Vlada Crne Gore usvojila Izvještaj o realizaciji Programa rada u 2017.
Kvalitetno radili - rezultati odlični!
       - Odličan rezultat realizacije Programa rada Vlade predstavlja još jednu potvrdu kvalitetnog rada na samom programu - ocijenio je premijer Duško Marković na današnjoj sjednici Vlade Crne Gore na kojoj je usvojila Izvještaj o realizaciji Programa rada Vlade Crne Gore u 2017. godini – dokument koji pokazuje visok nivo realizacije Programa rada Vlade za 2017. godinu od 84,3% i to 89,2 % realizaciju tema iz nadležnosti Komisije za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i 82,5% realizaciju tema iz nadležnosti Komisije za ekonomsku politiku i finansijski sistem.
Premijer je ukazao na potrebe poboljšanja rada u ovoj godini prije svega u pogledu ravnomjernijeg raspoređivanja strateških do kumenata unutar godine. 
 
0
Suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016.
Završeno saslušanje - svjedoka saradnika!
    Iznošenjem primjedbi odbrane na iskaz svjedoka saradnika, danas je u Višem sudu završeno njegovo saslušanje u postupku koji se vodi protiv optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016.
Glavni pretres biće nastavljen sjutra, a prisustvovaće mu i optuženi lideri "DF" Andrija Mandić i Milan Knežević, koji su bili udaljeni do kraja ispitivanja svjedoka saradnika. 
 
3
U sklopu akcije „Barba“ policija pretresla 11 lokacija u Podgorici, Beranama, Andrijevici i Baru
Zbog droge - uhapšeno devetoro!
          Službenici Uprave policije MUP – Sektora kriminalističke policije su danas, u saradnji i po nalogu Specijalnog državnog tužioca, realizovali akciju „Barba“, koja je vođena s ciljem razotkrivanja organizovanih kriminalnih grupa koje su se na međunarodnom nivou bavile krijumčarenjem većih količina opojnih droga marihuana i heroin. Juče i danas, službenici policije su lišili slobode ukupno devet osoba. 
 
3
Poslije prihvata 17 osoba koje su italijanskim brodom stigle u Luku Zelenika
Migranti zatražili - azil!
    - Nakon što je utvrđeno da se radi o osobama koje su tražioci azila u Crnoj Gori, u organizaciji UNHCR svih 17 sprovedeno su u Centar za azil. Napominjemo da se, s obzirom da su tražioci azila u Crnoj Gori, o njihovim zahtjevima odlučuje u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i u zakonom predviđenom roku - saopštila je Uprava policije Crne Gore povodom velikog interesovanja za prihvat 17 migranata koji su juče ujutru italijanskim brodom, čija ih je posada prihvatila na moru, uplovili u Luku Zelenika.  
 
3
Suđenje za pokušaj terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora 2016. biće nastavljeno sjutra
Tužilac odbija - prijedloge odbrane!
          Većinu onog što je na prethodnom pretresu odbrana predložila da se priloži i razmatra tokom glavnog pretresa na suđenju za pokušaj terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora 2016. specijalni tužilac Saša Čađenović danas je odbacio kao suvišno, već predlagano " s namjerom da se sudski postupak odugovlači".
Poslije njegovog izjašnjenja, predsjednica sudskog vijeća Suzana Mugoša prekinula je današnji pretres, koji će biti nastavljen sjutra, do kada će se i sud izjasniti o prijedlozima odbrane. 
 
3
Kompanija Mtel na inicijativu Crnogorske akademije nauka i umjetnosti i Kliničkog centra Crne Gore razvija projekat Tele-Medicine
Umjesto pacijenata - putuju nalazi!
    - Projekat će omogućiti da dijagnostički nalazi pacijenata iz ovih centara budu poslati u KCCG kao referentnu zdravstvenu ustanovu na tercijlanom nivou i da ljekari u bolnicama u ova tri grada odmah dobiju stručna mišljenja kako bi pacijenti bez dolaska u Podgoricu nastavili medicinski tretman. Pored lake dostupnosti projekat omogućava eksterne konsultacije sa centrima u okruženju i šire za kojima postoji razvijena saradnja poput Beograda, Zagreba, Ljubljane, Rijeke, Istanbula - kompanija Mtel na inicijativu Crnogorske akademije nauka i umjetnosti i Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) razvija projekat koji u prvoj fazi uključuje povezivanje bolnica u Pljevljima, Beranama i Baru sa Kliničkim centrom Crne Gore najsavremenijim komunikacionim sredstvima.
Povodom početka ovog projekta koji se realizuje zahvaljujući donaciji M:tel, predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je izvršnog direktora Mtela Crna Gora Vladimira Lučića. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|