Brze Cinjenice - Društvo

0
Policija u Podgorici i Nikžiću rasvijetlila 19 krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta
Postupak protiv - 15 osoba!
       Službenici Centra bezbjednosti Podgorica i Centra bezbjednosti Nikšić rasvijetlili su 19 krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta i identifikovali i procesuirali 15 osoba zbog osnovane sumnje da su ih počinila. 
 
0
Vlada Crne Gore utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Vojsci Crne Gore i Prijedlog Strategije odbrane Crne Gore
Ponosni na - reformu vojske!
    - Možemo biti ponosni sa onim što smo uradili na reformi naše vojske i njenom pozicioniranju, opremanju i jačanju njenog ukupnog potencijala - istakavši da je Crna Gora kroz cio institucionalni kapacitet pokazala da doprinosi vrijednostima na kojima počiva NATO, ukazao je premijer Duško Marković na današnjoj sjednici Vlade Crne Gore na kojo je utvrđen je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Vojsci Crne Gore i Prijedlog Strategije odbrane Crne Gore. 
 
0
Ministar odbrane Predrag Bošković o postizbornim scenama u Tuzima
Izbori u redu - slavlje ne priliči!
   - Čestitamo Albanskom forumu na pobjedi na izborima u Tuzima i nadamo se da će vlast čim prije biti formirana. Ono što je najvažnije da su sami izbori prošli u najboljem redu. Sve nakon toga što se desilo ne priliči Crnoj Gori kao multietničkoj i multivjerskoj državi. Ova Vlada kao i partija kojoj pripadam neće dozvoliti da se naruši međuvjerski i međuetnički sklad u Crnoj Gori, a posebno neće dozvoliti ugrožavanje njenog teritorijalnog integriteta. Siguran sam da velika većina Albanaca, Srba, Crnogoraca i ostalih u Crnoj Gori neće to dozvoliti - napomenuo je ministar odbrane Predrag Bošković na press konferenciji poslije današnje sjednice Vlade Crne Gore. 
 
0
Predsjednik Crne Gore sastao se sa predsjednikom Republike Grčke
Pomagaće implementaciju - vladavine prava!
       - Postepeno pridruživanje Crne Gore EU podržavamo, što smo dokazali i do sada, da implementira evropske pravne tekovine u svoj sistem. Uvijek ćemo vas pomagati, pružajući i stručnu i konkretnu tehničku pomoć u organizaciji javne uprave, posebno u i mplementaciji onoga što pretpostavlja vladavinu prava. Grčka je uvijek za napredak ka EU svih zemalja Zapadnog Balkana, jer imamo viziju mira i saradnje na Balkanu. Treba da sarađujemo u EU, ona je prostor koji nam dozvoljava da živimo u miru - ukazao je predsjednik Republike Grčke Prokopis Pavlopoulos poslije sastanka sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.
On je podsjetio da su u istoriji Grčka i Crna Gora uvijek zajedno bile na pravoj strani, razvijajući kulturu i demokratiju. 
 
0
Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo dopunili Evropsku konvenciju o ekstradiciji
Spremne na izručenje - svojih državljana!
   - Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo su riješeni da se kroz tješnju međusobnu saradnju odlučno suprotstave organizovanom kriminalu i odgovorne za teška krivična djela privedu pravdi - saopšteno je danas u Londonu tokom sastanka potpredsjednika Vlade Crne Gore i ministra pravde Zorana Pažina sa britanskim ministrom za Evropu Alanom Dankanom. 
 
0
Predsjedniku Crne Gore najveće priznanje koje Jevrejska evropska asocijacija dodjeljuje istaknutim ličnostima
Đukanoviću - "Kralj David“!
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović otputovaće danas u Brisel na poziv predsjedavajućeg Evropske jevrejske asocijacije rabina Menahima Margolina, gdje će govoriti na sastanku borda ove asocijacije o crnogorskom modelu međunacionalnih i međuvjerskih odnosa.
Na svečanoj ceremoniji u njegovu čast, rabin Margolin će, u prisustvu predstavnika Evropskog parlamenta, Evropskog savjeta i Evropske komisije, kao i evropskih jevrejskih zajednica, predsjedniku Đukanoviću uručiti „Evropsku nagradu Kralj David“, najveće priznanje koje Jevrejska evropska asocijacija dodjeljuje istaknutim ličnostima. 
 
0
Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore demantuje MANS
Avion letio - službeno!
      - Let za Palma de Majorku, koji je predmet interesovanja MANS, obavljen je 13. septembra 2018., a povratni let dva dana kasnije, 15. septembra 2018. i to za potrebe dvodnevne radne posjete predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića sa delegacijom kompaniji Iberostar čije je sjedište na Majorci.
Let za Maltu, o kojem takođe insinuira MANS, obavljen je 24. januara 2019., a povratni let 01. februara 2019. U pitanju je bio vanredni servis aviona koji je obavljen kod ovlašćenog servisera M.C.M (Maintenance Centre Malta) - saopštila je Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore, demantujući MANS da je vazduhoplov Vlade Crne Gore korišćen u dva slučaja „za odmor najviših državnih i partijskih funkcionera. 
 
0
Savjet za odbranu i bezbjednost
Dva vojnika - za Irak!
    - Dva pripadnika Vojske Crne Gore obavljala bi štabne poslove u Misiji, čime Crna Gora daje doprinos u izgradnji stabilnosti i bezbjednosti Republike Irak - prijedlog je odluke za upućivanje pripadnika Vojske Crne Gore u NATO misiju “NATO Mission Iraq- NMI” u Repuliku Irak koju je danas usvojio Savjet za odbranu i bezbjednost, koji će podnijeti Skupštini Crne Gore na razmatranje.
Savjet je zaključio da se odluke o angažovanju pripadnika Vojske u međunarodnim snagama pažljivo pripremaju, usaglašavaju i sprovode čime Crna Gora gradi imidž kredibilnog i pouzdanog saveznika u Alijansi.  
 
0
Rekli su - vrhovni državni tužilac Ivica Stanković
Tužilaštvo nije željoteka!
          - Državno tužilaštvo nije željoteka, da postupa po nečijim željama, već isključivo po osnovu pravno valjanih dokaza. Tužilaštvo će istraživati sve situacije gdje se pojavi osnovana sumnja da je činjeno krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. Nije tačno da sam najavio ostavku. Činii mi se da zaboravljamo gdje je tužilaštvo bilo prije pet godina, a gdje je sada. Rasvijetljena su brojna krivična djelaMnogi pripadnici kriminalnih grupa lišeni su slobode. Svjestan sam da će uvijek biti onih koji ove rezultate nikada neće priznati. Selektivan pristup predmetima može da bude samo subjektivan doživljaj onih koji očekuju da će tužilaštvo donositi one odluke koje njima odgovaraju. Međutim, državno tužilaštvo neće postupati po bilo čijim željama. Ničije političkke protivnike tužilaštvo neće goniti po bilo čijim željama - naglasio je vrhovni državni tužilac Ivica Stanković u intervjuu TV "Vijesti".  
 
0
Predsjednik Crne Gore čestitao predsjedniku Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu dva jubileja
Saradnja doprinijela - usvajanju vrijednosti!
- Upravo naša iskustva proistekla su iz saradnje sa ovim institucijama, doprinijela dinamičnijem i osjetnom usvajanju savremenih demokratskih vrijednosti koje baštini današnja razvijena Evropa - čestitajući dva značajna jubileja - 60 godina od osnivanja Evropskog suda za ljudska prava i 70. godišnjicu osnivanja Savjeta Evrope - predsjednika Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu Gvidu Raimondiju, ukazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.
Dodao da je crnogorsko angažovanje na ovom polju išlo u korak s ostvarenjem članstva u NATO-u, kao i u pregovorima o pristupanju EU, kao strateškom cilju naše vanjske politike.  
 
0
Skupština Crne Gore prihvatila Prijedlog zakona o potvrđivanju Protokola uz Sjevernoatlantski ugovor o pristupanju Republike Sjeverne Makedonije
Poslanici DF - gosta "častili" uvredama!
- Ovo je istorijska odluka! Crna Gora prvi put odobrava pristupanje neke druge države NATO. Podrška Makedoniji visoko je na agendi Crne Gore. Kao članica NATO, Crna Gora je aktivan promoter daljeg širenja NATO - naglasio je ministar spoljnih poslova Srđan Darmanović na prvoj sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja Skupštine Crne Gore danas na Cetinju na kojoj su, poslije duže rasprave kojoj su poslanici DF davali neželjen ton, poslanici sa 44 glasa prihvatili Prijedlog zakona o potvrđivanju Protokola uz Sjevernoatlantski ugovor o pristupanju Republike Sjeverne Makedonije.
Gosta, predsjednika Sobranja Republike Sjeverna Makedonija Talata Džaferija, poslanici DF nazivali su teroristom, optužujući ga da je pucao na makedonske policajce.  
 
0
Završen dokazni postupak na suđenju za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora oktobra 2016.
Završne riječi - 13. marta!
          - Vijeće smatra da je činjenično stanje dovoljno rasvijetljeno, pa sud poziva stranke na davanje završnih riječi. Današnji pretres se odlaže, a nastavak zakazuje za 13. - nakon što je optužene Andriju Mandića i Milana Kneževića, koji su bili udaljeni do kraja dokaznog postupka, upoznala sa tokom procesa i odbila jučerašnje prijedloge za izvođenje novih dokaenjuza i tužilaštva i odbrane, saopštila je predsjednica sudskog vijeća Suzana Mugoša na suđenju za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora oktobra 2016. 
 
2
Uprava policije Crne Gore potvrdila
Potjernica za D.K. - raspisana!
         - Za D.K. je raspisana crvena Interpolova potjernica, na zahtjev NCB Interpol Podgorica, a u vezi sa predmetom koji protiv njega vodi Specijalno državno tužilaštvo - saopštila je danas, povodom interesovanja više medija, Uprava policije Crne Gore. 
 
2
Krivična prijava protiv dva policijska službenika
Istom vozilu - dvije registracije!
          Službenici Uprave policije – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su, preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, podnijeli krivičnu prijavu protiv dva službenika Sektora granične policije zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo falsifikovanje službene isprave. 
 
2
Policija identifikovala osobu za koju sumnja da je prokrijumčarila 34,8 kilograma marihuane
Drogu unio - Albanac!
    Službenici Uprave policije – Odsjeka za borbu protiv droge identifikovali su lice za koje se sumnja da je u Crnu Goru prokrijumčarilo i na našoj teritoriji prevozilo 34,8 kilograma marihuane radi daljeg stavljanja u promet. 
 
2
Nacionalni biro interpola
Za Kneževićem - crvena potjernica!
    Odbjegli biznismen Duško Knežević od juče je na crvenoj potjernici Interpola, potvrđeno je za Dnevnik TVCG iz našeg Nacionalnog biroa interpola. 
 
2
Crna Gora napredovala na listi evropskih zdravstvenih sistema
Postali konkurencija - bogatima!
   - Sada već imamo razloga da sebe smatramo ozbiljnom konkurencijom bogatim, savremenim zdravstvenim sistemima koji imaju dugu tradiciju njegovanja ekselentnosti u pružanju zdravstvenih usluga. Za ovogodišnje rangiranje smo otpočeli pripreme već nakon objavljivanja prošlogodišnjih rezultata. Nismo spavali na lovorikama, niti smo se pretjerano hvalisali, već smo shvatili da uspjeh može biti pravi samo ako nije studija slučaja, proizvod spleta srećnih okolnosti. Pažljivo smo analizirali svaki od 48 pokazatelja realno procjenjujući mogućnosti i potencijale crnogorskog zdravstvenog sistema i usmjeravajući težište aktivnosti ka oblastima u kojima smo ostvarili rezultate u želji da ih učinimo vidljivim - ukazao je ministar zdravlja Kenan Hrapović povodom najnovije rang liste Evropskog zdravstvenog potrošačkog indeksa (ECHI), od 35 zemalja – Crna Gora nalazi se na 23. mjestu i napredovala je u odnosu na prethodnu godinu za dvije pozicije - podaci su Organizacije „Health Consumer Powerhouse“. 
 
2
Pripadnici Vojske Crne Gore, Uprave policije, Crvenog krsta i Gorske službe spašavanja izveli vježbu „Zima 2019“
Sposobni da odgovore - svim potrebama!
       - Danas dijelim osjećaj da je Crna Gora bezbjednija nego ikad, da ima svoj sistem bezbjednosti koji je sposoban odgovori potrebama bezbjednosti i sigurnosti - napomenuo je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i izrazio zadovoljstvo rezultatima vježbe „Zima 2019“ koju su danas na Bjelasici izveli pripadnici Vojske Crne Gore, Uprave policije, Crvenog krsta i Gorske službe spašavanja. 
 
2
Na suđenju za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora oktobra 2016. saslušan kao svjedok tadašnji ministar zdravlja Budimir Šegrt
Usluge iz SAD - tražio "DF"!
- Tiicijano me je pozvao i vidjeli smo se. Popili smo kafu negdje u Podgorici i rekao mi je da je prijatelj sa određenom grupom ljudi koji imaju firmu za obezbjeđenje lica i obuku specijalnih bezbjednosnih službi, da je sjedište u Floridi i da je vlasnik te kompanije "Patriotic defense group" njegov prijatelj. On ga je konsultovao da li da prihvati neki posao u vezi sa Crnom Gorom. Rekao mi je da ga je taj prijatelj pozvao telefonom i rekao mu da je bilo više poziiva iz Crne Gore, od jedne opozicione partije, koja je tražila uslugu te kompanije - svjedočio je - na suđenju za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora oktobra 2016. - tadašnji ministar zdravlja Budimir Šegrt.
Na pitanje tužioca, Šegrt je rekao da je organizacija koja je tražila usluge "Demokratski front".  
 
2
Suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora oktobra 2016.
Sjutra saslušanje - Šegrta i Kneževića!
          Svjedočenjem bivšeg ministra zdravlja Budimira Šegrta i Duška Kneževića, vozača optuženog Milana Kneževića, sjutra će biti nastavljeno suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora oktobra 2016. pred Višim sudom.
Sudsko vijeće današnjim rješenjem odbilo je većinu prijedloga za provođenje novih dokaza i tužilaštva i odbrane, uz obrazloženje da bi to samo vodilo odugovlačenju postupka.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|