Brze Cinjenice - Društvo

0
Vlada Crne Gore razmotrila Molbu Republike Italije
Crna Gora prihvata - pet migranata!
- Vlada Crne Gore razmotrila je Molbu Republike Italije za prihvat migranata sa broda Dićoto (Diciotto) u Kataniji i izrazila spremnost da Crna Gora, uvažavajući principe humanosti i solidarnosti sa ljudima u nevolji kao tradicionalne vrijednosti crnogorskog društva potvrđene mnogo puta u našoj istoriji, prihvati do pet migranata. 
 
0
Kolegijum Uprave policije odlučio o kadrovskim promjenama
Pavićević načelnik - CB Podgorica!
    Novi načelnik Centra bezbjednosti Podgorica je Milovan Pavićević, koji je do sada bio savjetnik direktora Uprave policije, je u ranijem periodu između ostalog obavljao i poslove pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije i načelnika CB Nikšić.
Jovica Rečević, koji je u prethodnom periodu bio načelnik CB Podgorica, je od danas savjetnik direktora Uprave policije - o kadrovskim promjenama odlučio je danas Kolegijum Uprave policije Crne Gore.  
 
0
Potraživan radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od četiri mjeseca
Bjelopoljac uhapšen - u Hrvatskoj!
          Po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica u Hrvatskoj lišena je slobode osoba koja se potraživala radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od četiri mjeseca zbog krivičnog djela teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.  
 
0
Saradnja Uprave policije i LGBTIQ zajednice u kontinuitetu kvalitetna
Za deceniju - izgradili povjerenje!
       - Saradnja Uprave policije MUP i LGBTIQ zajednice u kontinuitetu je profesionalna i kvalitetna, te da je posljednju deceniju, koliko saradnja traje, znatno unaprijeđena izgradnjom povjerenja i dodatnom senzibilizacijom policijskih službenika koji rade na zaštiti prava i sloboda pripadnika ove zajednice - ocijenjeno je na sastanku direktora Uprave policije Veselina Veljovića i njegovih saradnika sa predstavnicima nevladinih organizacija koje se bave zaštitom i promocijom prava LGBTIQ zajednice. 
 
0
Po potjernici NCB Interpol Visbaden, S.J. (50) iz Tutina izručen Njemačkoj
Traže ga zbog - pokušaja ubistva!
Službenici Uprave policije MUP – NCB Interpol Podgorica danas su realizovali ekstradiciju iz Crne Gore u Saveznu Republiku Njemačku lica koje se potraživalo po potjernici raspisanoj od strane NCB Interpol Visbaden radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv tog lica zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo pokušaj ubistva.  
 
0
Nastavak suđenja za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora oktobra 2016. odgođen za sjutra
Maksić ostao - bez advokata!
Poslije jednomjesečne pauze, danas je u Višem sudu trebalo da bude nastavljeno suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora oktobra 2016., ali nastavak je odgođen za sjutra zbog toga što je optuženi Dragan Maksić ostao bez advokata, a novčano nije u mogućnosti da angažuje drugog.
Spisi predmeta biće dostavljeni predsjedniku Višeg suda koji će Maksiću dodijeliti branioca. 
 
0
Vlada Crne Gore dala punu podršku implementaciji Plana optimizacije javne uprave 2018-2020.
Prvi rezultati - početkom oktobra!
       - Vlada Crne Gore dala je punu podršku implementaciji Plana optimizacije. Trenutno se odvija proces prikupljanja podataka, kao i anketiranje zaposlenih zainteresovanih za odlazak iz javne uprave - prenijela je ministarka javne uprave Suzana Pribilović predstavnicima Svjetske banke sa kojima je razgovarala o reformi javne uprave sa fokusoma na mjere i tekuće aktivnosti iz Plana optimizacije 2018-2020.
Ona je istakla da se prvi podaci koji se odnose na primjenu Plana očekuju početkom oktobra, te da će pokazati koliki je broj zainteresovanih za otpremninu ili neku od aktivnih mjera zapošljavanja. 
 
0
Predsjednik Crne Gore uručio visoko državno odlikovanje predsjedniku Vlade Republike Bugarske
Borisovu - Orden Crne Gore na lenti!
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uručio je danas visoko državno odlikovanje - Orden Crne Gore na lenti predsjedniku Vlade Republike Bugarske Bojku Borisovu i istakao da je kvalitet odnosa dvije države značajno unaprijeđen od crnogorske obnove nezavisnosti, i snažno potvrđen u poslednjem periodu tokom bugarskog predsjedavanja Evropskim Savjetom. 
 
0
Ministar prosvjete dr Damir Šehović čestitao prvacima polazak u školu
Plovite znanjem - mirno i sadržajno!
         - Sve što ne znate, pitajte. Svaki problem podijelite. Učite, ali ne zaboravite da se igrate. Mi ćemo se truditi da zbog vas budemo bolji i učinimo sve da vaša plovidba znanjem bude mirna, ali sadržajna, puna mogućnosti, i bez granica.
Ovako čestitku prvacima za polazak u školu završava ministar prosvjete dr Damir Šehović. Čestitku prenosimo integralno: 
 
0
Zbog upisivanja u knjigu žalosti povodom smrti američkog senatora Džona Mekejna
Premijeru prijete - smrću!
Prijetnje smrću crnogorskom premijeru Dršku Markoviću upućene su sa Fejsbuk profila osobe koja vodi porijeklo iz Crne Gore, ali živi u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) - saznaje "Pobjeda", a prenosi Televizija Crne Gore. 
 
3
Savjet za zaštitu životinja
U rješavanju problema - zajednički pristup!
    - Zajednički pristup u rješavanju problema kakvi su narastajuća populacija pasa lutalica, učestali napadi pasa na ljude i brojni slučajevi nehumanog odnosa prema životinjama neophodan je kako bi došli do sistemskih i trajnih rješenja, a uvažavajući ono što su uporedna iskustva brojnih razvijenih država - napomenuo je potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović na trećoj sjednici Savjeta za zaštitu životinja. 
 
3
Novopazarac Sefer Balić, osuđen zbog pokušaja ubistva, uhvaćen u Mađarskoj
Prebačen da - "odleži" tri godine!
Službenici Uprave policije MUP – NCB Interpol Podgorica su juče u sadejstvu sa službenicima Posebne jedinice policije realizovali ekstradiciju lica iz Mađraske u Crnu Goru koje se potraživalo na osnovu potjernice raspisane od strane NCB Interpol Podgorica radi izdržavanja kazne zatvora izrečene zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju.
 
 
3
Postupajući po presudi Upravnog suda, potvrđena odluka Agencija za spriječavanje korupcije
Funkciju obavljala - u privatnom interesu!
          - U periodu obavljanja javne funkcije u Savjetu ASK, javna funkcionerka Vanja Ćalović Marković nije tu funkciju obavljala u javnom interesu, već isključivo u interesu realizacije svojih privatnih biznis planova, što je u suprotnosti sa članovima 7 i 8 Zakona o sprječavanju korupcije. Na taj način ostvarila je prihode po više osnova i značajno uvećala svoja primanja, a istovremeno primala nadoknadu od Agencije u kojoj je imala upravljačka prava, a što je provjereno i utvrđeno kod nadležnih državnih organa, pa je u 2016. i u 2017. ostvarila ukupne neto prihode od oko 54.500€, a koji su u Odluci Agencije pojedinačno precizirani - saopštila je Agencija za spriječavanje korupcije koja je, postupajući po presudi Upravnog suda, još jed nom jasno potvrdila postojanje sukoba interesa i kršenje Zakona o sprječavanju korupcije od Ćalović Marković u periodu dok je obavljala tu javnu funkciju.  
 
3
Prekinuto djelovanje kriminalne organizacije osumnjičene za krivična djela iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije
Zaplijenjena - 2.542 paketa cigareta!
- Tokom akcije do sada je krivičnim prijavama procesuirano 28 fizičkih i dva pravna lica. Od 28 fizičkih lica, četiri su procesuirana početkom avgusta dok su 24 lica procesuirana juče. Od 24 lica koja su krivičnim prijavama procesuirana juče, 10 lica je lišeno slobode dok se 14 lica potražuje. Od deset lica koja su juče lišena slobode, sedam je carinskih službenika. Od 14 lica koja se potražuju jedan je carinski službenik. Dva pravna lica procesuirana su takođe juče. Ukupno je zaplijenjeno 2.542 paketa cigareta - saopšteno je na današnjoj press konferenciji povodom lišenja slobode i procesuiranja kriminalne grupe osumnjičene za krivična djela iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije a u vezi sa krijumčarenjem akciznih roba odnosno cigareta.  
 
2
Danas u kasarni „Masline“ u Podgorici prezentovano oklopno vozilo proizvedeno u bjelopoljskoj fabrici „Montenegro Armour Group“
"Mašan" projektovan kao - bezbjedan i ekonomičan!
         - Pokretanje vojne industrije u Crnoj Gori ozbiljan državni projekat koji će značajno unaprijediti sektor odbrane - ukazao je državni sekretar Ministarstva odbrane SlobodanFilipović na današnjoj prezentaciji oklopnog vozila "Mašan", prvog koje je proizvedeno u bjelopoljskoj fabrici „Montenegro Armour Group“.
   "Mašan" je projektovan kao ekonomično rješenje. Vozilo posjeduje kompletno zavareni čelični trup koji je montiran na ram na četiri elastična oslonca radi najboljeg mogućeg balističkog i konstruktivnog integriteta i udobnosti. 
 
2
Državljanin Srbije, K.V. (26) iz Vrbasa lišen slobode na graničnom prelazu Željeznička stanica Bijelo Polje
Našli mu - kilo skanka!
       Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Bijelo Polje su sinoć u vozu koji saobraća na relaciji Bar – Beograd, na izlazu iz Crne Gore, u koferu putnika u vozu, K.V. (26) iz Vrbasa, državljanina Republike Srbije, pronašli preko kilogram skanka koju je, kako se sumnja, pokušao da prokrijumčari preko granice radi dalje prodaje. K.V. je lišen slobode. 
 
2
NCB Interpol Podgorica realizovao ekstradiciju iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu
Pritvoreni Rus - čeka izručenje!
Službenici Uprave policije MUP – NCB Interpol Podgorica su realizovali ekstradiciju lica iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu koje se potraživalo po potjernici raspisanoj od strane NCB Interpol Sarajevo. Takođe, na Graničnom prelazu Aerodrom Podgorica slobode je lišeno lice koje je pokušalo da uđe na našu teritoriju preko graničnog prelaza a koje se potražuje po potjernici raspisanoj od strane NCB Interpol Moskva.  
 
2
Predsjednik Vlade Crne na neformalnom sastanku premijera Zapadnobalkanske šestorke u Draču
O novim obavezama - po ispunjenju starih!
    - Čvrst stav naše zemlje jeste da ne otvara razgovore o novim obavezama dok ne budu ispunjene one koje su već preuzete - zaključio je predsjednik Vlade Crne Duško Marković izlaganje na neformalnom sastanku premijera Zapadnobalkanske šestorke u Draču.
- Nijesam sklon ne samo da prihvatim nego čak da govorim o novim inicijativama dok ne realizujemo obaveze koje smo prihvatili – rekao je crnogorski premijer. 
 
2
Predsjednik Crne Gore uputio telegram saučešća povodom smrti senatora Džona Mekejna
Podržavao naš - demokratski i reformski put!
    - Džona Mekejna žalimo zajedno sa vama i kao čovjeka koji je neodvojivi dio savremene crnogorske istorije. On će ostati u trajnom sjećanju našeg naroda kao istinski prijatelj koji je sa žarom pravog pobornika univerzalnih američkih vrijednosti u dužem periodu snažno podržavao demokratski napredak i reformski put nezavisne Crne Gore, doprinoseći bezrezervno njenoj međunarodnoj afirmaciji i punopravnom članstvu u NATO. Klanjamo se njegovim sjenima - naveo je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u telegramu saučešća koji je uputio porodici preminulog senatora. 
 
2
Službenici Specijalnog policijskog odeljenja nastavili akciju razbijanja kriminalne organizacije
Uhapšen i - 20.!
    Službenici Uprave policije MUP – Specijalnog policijskog odjeljenja su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a okviru nastavka akcije u kojoj je do sada osumnjičeno 19 osoba, lišili su slobode i F.S. (29) iz Podgorice, zbog sumnje da je u vezi sa navedenim počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Pretresom stana i drugih prostorija, u blizini njegove kuće, pronađena je i izuzeta ručna bomba. Takođe pronađena i oduzeta i vaga za precizno mjerenje. Bomba i vaga su bile zakopane u zemlji.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|