Brze Cinjenice - Društvo

0
Predsjednik Crne Gore uputio čestitku povodom Ramazanskog bajrama, reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Ef. Fejziću i vjernicima islamske vjeroispovjesti
Praznik da podstiče - da gradimo zajedno!
    - Uvjeren sam da će nastupajući praznik biti još jedan podsticaj da nastavimo zajednički da gradimo našu budućnost kroz dalju afirmaciju univerzalnih vrijednosti, koje smo zajedno očuvali, koračajući već utabanim putem sloge i prosperiteta našeg društva. Uz želje da predstojeći praznik provedete u miru, blagostanju i sreći, među svojim najbližima, još jednom upućujem iskrene čestitke - predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom velikog islamskog praznika Ramazanskog bajrama, reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Ef. Fejziću isvim vjernicima islamske vjeroispovjesti. 
 
0
Predsjednik Crne Gore uputio čestitku crnogorkim sportistima, povodom uspjeha na Igrama malih zemalja Evrope, svim učesnicima gostujućih zemalja i COK
Sportisti - najbolji promoteri!
      - Povodom ostvarenih uspjeha i osvojenih medalja na Igrama malih zemalja Evrope, u ime građana Crne Gore, i svoje ime, upućujem vam najiskrenije čestitke i želje za dalje uspjehe u sportskoj karijeri.
Još jednom ste pokazali da su sportisti i njihovi rezultati, najbolji promoteri i predstavnici jedne zemlje, njene kulture, istorije i karaktera - predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je crnogorkim sportistima, povodom uspjeha na Igrama malih zemalja Evrope, kojima je Crna Gora bila domaćin, svim učesnicima gostujućih zemalja i COK. 
 
0
Predsjednik Skupštine Crne Gore čestitao reprezentativcima na rezultatima, a COK na organizaciji 18. Igara malih zemalja Evrope
Promovisali nas - sportski i turistički!
   - Svi zajedno ste na ovom do sada najvećem sportskom takmičenju u Crnoj Gori, u otežanim vremenskim okolnostima još jednom pokazali talenat, sportski duh, organizacione sposobnosti i naše tradicionalno gostoprimstvo. Bili ste u ulozi najboljih promotera Crne Gore kao sportske i turističke zajednice, za šta Vam odajem priznanje i izražavam zahvalnost - čestitao je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović reprezentativcima Crne Gore u svim sportovima na svesrdnom zalaganju i postignutim rezultatima, a organizatorima na uspješno organizovanim 18. Igrama malih zemalja Evrope. 
 
0
Predsjednik Crne Gore odgovarao na pitanja novinara nakon 2BS predsjedničkog panela
Opozicija bi vlast - bez izbora!
    - Prelazna vlada je nešto što je interpretirao dio medija jer prelazna vlada je nešto što priželjkuje dio opozicije. Opozicija odbija da se suoči sa svojim likom u ogledalu, sa realnošću, pribjegava opstrukciji institucija i političkog i demokratskog života i onda se prije izbora pojave spasioci da formiraju prelaznu vladu dok još malo ne poprave svoj značaj. Odgovaralo bi im i da ne bude izbora, već ako bi moglo da prelazna vlada traje cio vijek. E, ne možemo mimo svijeta, da neko sa tri odsto upravlja državnom politikom. To bi bilo mimo zdrave logike, mimo evropskih standarda koje smo pretočili u naš zakonodavni okvir - odgovario je na pitanja novinara predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, nakon 2BS predsjedničkog panela u Budvi.
 
 
0
Premijer Duško Marković razgovarao sa predsjednikom MOK Tomasom Bahom
Igre za - dalju afirmaciju i promociju!
       - Saradnja Crne Gore sa Međunarodnim olimpijskim komitetom kvalitetna i kontinuirana i da najbolji dokaz za to predstavlja održavanje Igara malih zemalja u Crnoj Gori, te da i ova sportska manifestacija značajno doprinosi daljoj međunarodnoj afirmaciji Crne Gore i promociji sporta - zaključili su prredsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomasom Bahom, koji je doputovao u Crnu Goru kako bi prisustvovao večerašnjem zatvaranju Igara malih zemalja. 
 
0
Crna Gora obilježava Svjetski dan životne sredine
U srijedu - akcije u 20 opština!
    - Akcijama čišćenja i uređenja prostora, kao i sadnjom stabala raznog drveća, 20 crnogorskih opština obilježiće ove godine 5. jun - Svjetski dan životne sredine.
U akciji će učestvovati opštine Andrijevica, Bar, Berane, Bijelo Polje, Danilovgrad, Žabljak, Kolašin, Kotor, Mojkovac, Nikšić, Petnjica, Plužine, Pljevlja, Podgorica, Rožaje, Tivat, Tuzi, Ulcinj, Cetinje i Šavnik. 
 
3
Povodom 125 godina od osnivanja MOK
Đukanoviću priznanje - za razvoj sporta!
       Predsjednik MOK Tomas Bah, koji boravi u Crnoj Gori povodom održavanja 17. Igara malih zemalja Evrope, uručio je danas predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću priznanje, povodom 125 godina od osnivanja MOK, koje se dodjeljuje šefovima država koji su dali izvanredan doprinos razvoju sporta.
Ukazao je na kvalitetnu organizaciju Olimpijskih igara malih zemalja Evrope, čime je Crna Gora dokazala, da je sposobna da se nosi i sa organizacijom najvećih i najzahtjevnijih međunarodnih takmičenja. Pohvalio je kvalitetnu koordinaciju i proaktivno djelovanje Crnogorskog olimpijskog komiteta i Ministarstva sporta. 
 
3
Predsjednik Crne Gore susreo se u Budvi tokom 2BS Foruma sa ambasadorkom SAD
SAD cijene - partnerstvo i pravac Crne Gore!
    - SAD izuzetno cijene partnerstvo Crne Gore i njen evro-atlantski pravac - istakla je ambasadorkka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke sa kojom se predsjednik Crne Gore Milo Đukanović susreo danas, tokom 2BS Foruma u Budvi.
Ona je izrazila punu spremnost za ekspertsku pomoć reformama koje sprovodimo, polazeći od upravo objavljenog Izvještaja EK o napretku. 
 
3
Policija u Herceg Novom i Pljevljima podnijela četiri krivične prijave protiv osumnjičenih za djela iz privrednog kriminaliteta
I "Bistro more" - radilo mutno!
    Službenici Uprave policije su u prethodnom peridu na teritoriji Herceg Novog i Pljevalja rasvijetlili više krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta.
Službenici Jedinice za suzbijanje privrednog kriminaliteta Centra bezbjednsoti Herceg Novi su podnijeli krivičnu prijavu protiv pravnog lica „Bistro more“ d.o.o. Heceg Novi i odgovornog lica u ovom pravnom licu M.B. (45) iz Herceg Novog zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili navedeno djelo. 
 
3
Podgorička policija lišila slobode S.K. (26)
Osumnjičen za - osam teških krađa!
Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvjetljavana krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, lišili su slobode osumnjičenog za osam krivičnih djela teška krađa. U Kotoru policija je procesuriala dvije osobe osumnjičene za krivično djelo teška krađa.  
 
3
Govor predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića na 2BS Forumu u Budvi
Priorritet ostaju - integracije!
      - Crna Gora će nastaviti i dalje da igra onu ulogu koju, po mom uvjerenju veoma ubjedljivo igra tokom svih prethodnih godina, ozbiljnog promotera evropskih i evroatlantskih vrijednosti u ovom regionu. Dakle, naši prioriteti ostaju puna evropska integracija, dakle prije svega u cilju dostizanja evropskog kvaliteta života za naše građane i drugo, to je zadržavanje dobrog tempa ekonomskog rasta, jer to vidimo kao jedini realan put za ostvarenje ovog ključnog političkog cilja - evropskog kvaliteta života u Crnoj Gori. Dakle, sa takvom pozicijom ubijeđen sam da će Crna Gora nastaviti da učvršćuje svoja partnerstva i u regionu i na evropskom i na evroatlanskom prostoru i da dalje doprinosi punijoj promociji onih vrijednosti koje smatramo jako važnim za napredak čovječanstva u cjelini - zaključio je izlaganje predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na 2BS Forumu.
Govor crnogorskog predsjednika prennosimo integralno: 
 
3
Deveta medjunarodna dječija manifestacija biće tradicionalno održana i u Podgorici
Na trgu pleše - 600 djece!
    Deveta medjunarodna dječija manifestacija “Rastimo uz ples” biće, tradicionalno, sjutra odrzana u Podgorici, na Trg “Nezavisnosti. U realizaciji projekta ove godine učestvuje preko 15 000 djece iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine. Cilj projektа je dа ukаže nа znаčаj i uticаj plesnih аktivnosti u rаnom rаzvoju djece.
U Crnoj Gori manifestaciju realizuje 12 predskolskih ustanova a zajedno se predstavljaju na Trgu. Uvodni dio programa sa nasim gostima pocinje u 17,30 a u 18 predstavljaju plesni program "Rastimo uz ples" 600 djece i vaspitaca Crne Gore.  
 
3
Predsjednik Vlade Crne Gore otvorio 9. 2BS Forum u Budvi
Ne postoje alternative - za EU i NATO!
       - Značaj koji NATO i EU imaju za Zapadni Balkan ne treba detaljnije obrazlagati, ali je važno naglasiti značaj njihove zajedničke posvećenosti
ovom regionu koji je još uvijek u raskoraku između prošlosti i sadašnjosti. Važno je da se održi podrška demokratskim snagama, a posebno imajući u vidu da su integracioni procesi upravo srž i glavni
pokretač demokratskih i reformskih procesa. Važno je sa svih adresa poslati jasnu poruku da ne postoje alternative i da NATO i EU stoje zajedno s državama Zapadnog Balkana na ovom putu. Svako odsustvo jasno iskazane posvećenosti ostavlja prostor za treće države koje pokazuju interesovanje za ovaj region da iskoriste ranjivosti država i sistema i ugroze njihov integracioni put - ukazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, otvarajući 2BS Forum u Budvi.
Uvodno izlaganje crnogorskog premijera prenosimo integralno: 
 
3
Vlada Crne Gore usvojila Izvještaj o implementaciji Akcionog plana za sprovođenje Strategije reforme javne uprave 2016-2020, za 2018.
Upravljanje reformama - u pozitivanim trendu!
       - Rezultati sprovedenih aktivnosti na polju koordinacije i upravljanja procesom reforme, i sa političkog i operativnog aspekta. Zadovoljstvo ostvarenim pozitivanim trendom u odnosu na realizaciju iz 2017. iskazano je na sjednici na kojoj je Vlada Crne Gore usvojila Izvještaj o implementaciji Akcionog plana za sprovođenje Strategije reforme javne uprave 2016-2020, za 2018.  
 
3
Glavni pregovarač medijima predstavio nalaze Izvještaja Evropske komisije o Crnoj Gori
U Izvještaju date - precizne smjernice!
          - Evropska komisija je u ovogodišnjem Izvještaju dala precizne i detaljne smjernice za što kvalitetnije ispunjavanje obaveza iz pristupanja Evropskoj uniji i pravi je trenutak da svaki član crnogorskog društva sagleda svoju ulogu u procesu evropske integracije i svojim radom doprinese dostizanju članstva u EU - poručio je glavni pregovarač Aleksandar Drljević predstavnicima crngorskih medija predstavljajući nalaze Izvještaja Evropske komisije o Crnoj Gori.  
 
3
Predsjednik Vlade Crne Gore na sastanku sa šefom Delegacije EU u Podgorici
Realno oslikani - uspjesi i izazovi!
    - Izvještaj Evropske komisije o napretku Crne Gore objektivan je, daje realnu sliku o našim uspjesima i izazovima, a posebno me raduje što je konstatovan napredak u ekonomskoj politici - kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na sastanku sa šefom Delegacije EU u Podgorici Aivom Oravom. 
 
3
Uprava policije u prvom kvartalu postigla bolje rezultate u odnosu na isti period prošle
Od nove organizacija - policija efikkasnija!
    - Usvajanjem novog Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Uprave policije, koji je Vlada usvojila početkom aprila, stvorili preduslovi za primjenu nove organizacije koja će doprinijeti efikasnijem izvršavanju zadataka, posebno u borbi protiv najtežih krivičnih djela - konstatovano je na Kolegijumu direktora Uprave policije Veselin Veljović na kojem je ocijenjeno da je Uprava policije u prvom kvartalu ove godine postigla bolje radne rezultate nego u istom periodu prošle. 
 
2
Predsjednik Crne Gore primio je šefa delegacije EU u Podgorici Aiva Orava
Preporuke - ozbiljno proučiti!
- Veoma ozbiljno ćemo proučiti preporuke, kako bi i dalje unapređivali tempo i kvalitet pregovaračkog procesa - naglasio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, koji je danas primio jšefa delegacije EU u Podgorici Aiva Orava. 
 
2
Predsjednik Vlade Crne Gore nakon zvaničnih razgovora sa predsjednikom Vlade Republike Kosovo
Baštinimo trajno - i suštinsko prijateljstvo!
         - Uvijek mi je zadovoljstvo da dođem u Prištinu da se sretnem sa predsjednikom Haradinajem i da razgovaramo o svim pitanjima koja se tiču bilateralnih odnosa dvije zemlje. Danas sam imao posebno zadovoljstvo da prisustvujem otvaranju Razvojnog centra Crnogoraca u Prištini. To je dokaz da dvije zemlje baštine trajno i suštinsko prijateljstvo, da su posvećene osnovnim vrijednostima koje baštine naše zemlje kao i vrijednostima Evropske unije, da su multikulturalnost i multietnički sklad, poštovanje vrijednosti naših zajednica najveća potpora održivosti naših država i našeg trajnog prijateljstva - napomenuo je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković nakon zvaničnih razgovora sa predsjednikom Vlade Republike Kosovo Ramušom Haradinajem u Prištini. 
 
2
Predsjednici vlada Crne Gore i Republike Sjeverne Makedonije Duško Marković i Zoran Zaev
Države za primjer - prijateljstva i pomaganja!
- Dvije države predstavljaju primjer u regionu zemalja koje kontinuirano njeguju odnose iskrenog prijateljstva i međusobnog pomaganja - ukazali su, nakon zajedničke sjednice dviju vlada, predsjednici vlada Crne Gore i Republike Sjeverne Makedonije Duško Marković i Zoran Zaev.
Oni su izrazili zadovoljstvo činjenicom da su potpisana četiri međudržavna dokumenta – u oblastima zaštite životne sredine, zdravstva, unutrašnjih poslova i razmjene i zaštite tajnih podataka i naveli da su na zajedničkoj sjednici kao i na Poslovnom forumu održanom prije sjednice razgovarali o konkretnim oblicima saradnje. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|