Brze Cinjenice - Društvo

1
U nastavku razbijanja kriminalne organizacije
Nađene zakopane - dvije automatske puške!
    Službenici Uprave policije MUP – Specijalnog policijskog odeljenja su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a okviru nastavka akcije u kojoj je do sada osumnjičeno 19 osoba, došli su do operativnih podataka koji su ukazivali na to da se kod jednog člana kriminalne organizacije, koji je lišen slobode 15.avgusta, nalazi skriveno automatsko vatreno oružje i to dvije automatske puške, marke Tompson i tzv. kalašnjikov, i izvjesna količina municije.  
 
1
Višemjesečna akcija policije rezulltirala hapšenjem devet osoba iz kriminalne organizacije koja se povezuje sa ubistvom M.Š. i R.J. u Podgorici
Osumnjičeni izvršilac - još u bjekstvu!
       - U akciji policije lišeno je slobode devet osoba, dvije se i dalje potražuju, uz saglasnost specijalnog državnog tužioca podnijeta je krivična prijava protiv 11 osoba, od kojih su dvije u bjekstvu - istaknuto je na današnjoj press konferenciji povodom lišenja slobode više pripadnika kriminalne organizacije, a u vezi sa planiranjem i izvršenjem krivičnog djela teško ubistvo počinjeno u Podgorici, 31.03.2018. godine, na štetu M.Š. i R.J.  
 
1
Tri mlada vozača sankionisana zbog upravljanja vozilom većom brzinom od dozvoljene
Mladići "divljali" drumom!
Službenici Uprave policije MUP – Grupe policije za bezbjednost saobraćaja su juče registrovali više teških saobraćajnih prekršaja, među kojima izdvajamo tri prekršaja - vozača D.Ć. (24) iz Budve, Mladog vozača N.G. (20) iz Bara i godinu starijeg E.R. iz istog grada. 
 
1
Ministar pravde Zoran Pažin povodom fizičkog napada na sudiju kotorskog Suda za prekršaje Jelenu Stanišić
Sudijama garantovati - punu bezbjednost!
       - Apelujem, takođe, na nadležne tužilačke i pravosudne organe da ovom slučaju pristupe sa jednakom ažurnošću i ozbiljnošću. Samo odlučnim i brzim sankcionisanjem svih vidova nasilja nad nosiocima pravosudne funkcije država može garantovati punu bezbjednost naših sudija, kao osnovnog atributa pravednog i bezbjednog društva - istakao je potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar pravde Zoran Pažin povodom fizičkog napada na sudiju kotorskog Suda za prekršaje Jelenu Stanišić i pozdravio brzu i profesionalnu reakciju policije, koja je neposredno nakon napada lišila slobode osobu osumnjičenu za napad. 
 
1
LGBT Forum Progres predala prijave protiv Amfilohija Radovića i portala "IN4S"
Kampanja protiv - "bolesne" zajednice!
       - Navodi mitropolita Amfilohija Radovića veoma diskriminatorni i predstavljaju širenje mržnje i netolerancije prema LGBTIQ osobama. Ovakvi stavovi nisu neočekivani i iznenađujući kada se radi o gospodinu Radoviću, ali moramo da naglasimo da ovoga puta predstavljaju dio organizovane kampanje koja se vodi protiv LGBTIQ zajednice na Balkanu i kojom se pokušavamo kategorisati kao bolesne osobe, što je čista neistina - ukazuje Bojana Jokić, predsjednica LGBT Forum Progres - Montenegro, koja je podnijela prijave povodom izjava Amfilohija Radovića i teksta „Hej Lolita“, objavljen na portalu "IN4S". 
 
1
Na zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani
Spriječeno krijumčarenje - vatrenog oružja!
Službenici Uprave policije MUP i Uprave carina, shodno operativnom podatku dobijenom posredstvom međunarodne saradnje, spriječili su krijumčarenje 19 komada vatrenog oružja iz Albanije, čime je spriječeno i izvršenje eventualno teških krivičnih djela.
 
 
1
Presdsjednik Vlade Crne Gore čestitao 13. avgust – Dan opštine Mojkovac
Preporođeni za - nova pregnuća!
             - Slika infrastrukturno i komunalno preporođenog Mojkovca ohrabruje i daje podsticaj za nova pregnuća. Vlada je opredijeljena da u punom kapacitetu podstiče razvoj Sjevera. U okviru toga identifikovali smo mogućnosti zajedničkih razvojnih i investicionih aktivnosti - navodi se u čestitki predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića građanima, odbornicima u Skupštini opštine i rukovodstvu Opštine povodom 13. avgusta – Dana opštine Mojkovac. 
 
1
Uprave policije MUP – Grupa policije za bezbjednost saobraćaja koja je juče registrovali više teških saobraćajnih prekršaja
Mladić jurio - 174 km/h!
          Mladi vozač B.V. (21) iz Budve, koji je upravljao vozilom marke „VW Touran” i kretao se magistralnim putem Bar – Podgorica, je zaustavljen u mjestu Goričani zbog prekoračenja brzine. Uređajem za evidentiranje prekršaja u pokretu naime snimljena je brzina kretanja vozila od 174 km/h, gdje je ograničenje 80 km/h, iako je najveća dozvoljena brzina za vozila kojima upravljaju mladi vozači i vozači početnici ograničena na 70 km/h shodno odredbama člana 37a Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima - ovaj slučaj prekoračenje brzine izdvojila je Uprave policije MUP – Grupa policije za bezbjednost saobraćaja koja je juče registrovali više teških saobraćajnih prekršaja. 
 
1
NCB Interpol Podgorica je raspisao međunarodnu potjernicu za D.D.
Beranac uhvaćen - u Moskvi!
          Službenici policije Ruske Federacije su, postupajući po međunarodnoj potjernici koju je raspisao NCB Interpol Podgorica, u Moskvi lišili slobode D.D. (50) iz Berana.
 
 
0
Crnogorski istražitelji
Za Asadom - crvena potjernica!
          Crnogorski istražitelji raspisali su crvenu potjernicu za bivšim agentom CIA Džozefom Asadom zbog sumnje da je bio član kriminalne organizacije koja je oktobra 2016. planirala da nasilno preuzme vlast, proglasi pobjedu Demokratskog fronta i spriječi ulazak Crne Gore u NATO, potvrđeno je TVCG iz Tužilaštva. 
 
0
Press konferencija o međunarodnoj akciji koju je inicirala crnogorska policija
Zaplijenjeno 20 tona hašiša!
       - Nakon detaljnog pretresa broda, koji je trajao nekoliko dana, pronađeno je, a zatim i zaplijenjeno 20 tona opojne droge hašiš, čija vrijednost na ilegalnom tržištu iznosi 65 miliona eura - naglasio je pomoćnik direktora Uprave policije MUP za Sektor kriminalističke policije Enis Baković na današnjoj press konferenciji o međunarodnoj akciji koju je inicirala crnogorska policija, a akcijom je koordinirala Američka agencija za borbu protiv droge – DEA.  
 
0
Upravni sud Crne Gore poništio odluku Agencije za sprječavanje korupcije
Ćalović Marković razriješena - nezakonito!
       - Upravni sud Crne Gore poništio je odluku Agencije za sprječavanje korupcije na osnovu koje je Vanja Ćalović Marković razriješena sa pozicije člana Savjeta Agencije.
Sud je ocijenio da je odluka Agencije nezakonita jer je donijeta uz povredu više pravila postupka, na šta je Ćalović Marković više puta ukazivala i Savjetu ASKa i Skupštini Crne Gore - saopštila je NVO "MANS". 
 
0
Po potjernici NCB Interpol Podgorica, u Mađarskoj lišen slobode Sefer Balić (32) iz Novog Pazara
Osuđen zbog - pokušaja ubistva!
    Službenici mađarske policije su, postupajući po potjernici NCB Interpol Podgorica, lišili slobode lice koje se potraživalo radi izvršenja pravosnažne presude za krivično djelo ubistvo u pokušaju izvršeno na našoj teritoriji.
Slobode je u Mađarskoj lišen Sefer Balić (32) iz Novog Pazara, državljanin Republike Srbije, kojeg je NCB Interpol Podgorica potraživao zbog izvršenja pravosnažne presude Višeg suda u Podgorici, zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju, a kojom je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri godine. 
 
0
Direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović održao prošireni kolegijum sa pomoćnicima direktora i rukovodiocima policije
Zadatak svih - borba protiv kriminala!
       - Bezbjednosna situacija stabilna, uprkos izazovima koji su registrovani u prethodnom periodu. Zadatak Uprave policije, zajedno sa drugim nadležnim službama, biće da održi i ojača povoljan bezbjednosni ambijent za rad, djelovanje i život svih građana. Borba protiv svih oblika kriminala, sa akcentom na organizovani, biće prioritet u radu i djelovanju policijskih službenika, a ovom problemu treba pristupiti sistemski, kako sa strateškog tako i operativnog nivoa - naglašeno je na proširenom kolegijumu koji je direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović održao sa pomoćnicima direktora i rukovodiocima policije.
 
 
2
Intervju predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića za ITALPRESSE
Za kratko vrijeme - preskočili vijekove!
    - Da mi je neko 2006. godine, kada je Crna Gora na demokratskom referendumu na miran način obnovila državu i ponovo stekla međunarodno priznanje, rekao da će naša zemlja samo nakon 12 godina biti članica NATO, kandidat sa otvorenim 31 pregovaračkim poglavljem za članstvo u EU, važan regionalni igrač, teško da bih mu povjerovao. Mi smo zaista za ovo kratko vrijeme preskočili vjekove. Nije slučajno što danas našu zemlju partneri iz Evrope i svijeta zovu zemljom dobrih vijesti, sidrom stabilnosti Balkana, uspješnom evropskom pričom. Od praktično najnerazvijenije jugoslovenske republike, koja je primala dotacije iz saveznog budžeta, danas je crnogorska ekonomija lider na Zapadnom Balkanu. Od 30 odsto prosječnog standarda građanina Evrope 2006, za relativno kratko vrijeme došli smo do 46 odsto - odgovorio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović za ITALPRESSE, u intervjuu koji prenosimo integralno: 
 
2
Crnogorski premijer Duško Marković nazvao neprihvatljivom i sramnom izjavu patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja
Nije trenutak za - prljaviji odgovor!
         - Ima onih koji bi tu izjavu da pretvore u sveopšti rat i sukob. Ovo nije trenutak da šaljemo još ružnije riječi i još prljaviji odgovor. Nastavićemo snažno da izgrađujemo dostojanstvo Crne Gore i njen ukupni državotvorni karakter. To se ne radi verbalnim polemikama i vraćanjem otrovnih strelica nego sistematičnim i odgovornim jačanjem institucija i povjerenjem u sopstvenu državu - istakao je crnogorski premijer Duško Marković, koji je nazvao neprihvatljivom i sramnom izjavu patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja. 
 
2
Predsjednik Vlade Crne Gore primio predsjednicu Vlade Rumunije
Zalažu se za - posebne ocjene do EU!
- Rumunija podržava EU integracije država Zapadnog Balkana i da je to jedan od prioriteta budućeg predsjedavanja Rumunije Savjetom EU. Zalažemo se za princip regate- zasebe ocjene svake zemlje kandidata - naglasila je predsjednica Vlade Rumunije Vasilika-Viorika Dančil poslije današnjeg razgovora sa predsjednikom Vlade Crne Gore Duškom Markovićem. 
 
2
Predsjednik Crne Gore poslije posjete Italiji
Italija razumije - važnost integracije!
       - Italija zaista veoma detaljno razumije važnost integracije našeg regiona. Možda za razliku od nekih drugih adresa u Evropi veoma vode računa o tom geopolitičkom aspektu i spremni su da takvo svoje zalaganje promovišu na svim mjestima u Evropi, u međunarodnoj zajednici na kojima se odlučuje i o politici proširenja time i evropskoj perspektivi našeg regiona. Ubijeđen sam da Italija to može i da Italija to želi. Mislim da je u tom smislu ovaj razgovor bio dragocjen i mislim da smo kroz taj razgovor uspjeli da dodatno zainteresujemo nosioce aktuelne državne politike u Italiji, da ih zainteresujemo da poklone veću pažnju našem regionu - naglasio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u izjavi poslije posjetee Italiji, na poziv predsjednika Matarele.
Izjavu crnogorskog predsjednika prenosimo integralno: 
 
2
Po Interpolovoj poternici, na Kosovu lišeni slobode Milošević Mario, Pavićević Đorđije, Vujačić Vukan i Mašanović Igor
Stvoreni uslovi - za izručenje!
Na bazi uspješne međunarodne saradnje crnogorske i kosovske policije, postupajući po Interpolovoj poternici raspisanoj od strane Crne Gore, u Republici Kosovo lišena slobode lica Milošević Mario, Pavićević Đorđije, Vujačić Vukan i Mašanović Igor. Ovim su stvoreni uslovi da Ministarstvo pravde zatraži od nadležnih organa Republike Kosovo izručenje navedenih lica Crnoj Gori - primilo je zvanično obavještenje Ministarstvo pravde. 
 
2
Predsjednik Crne Gore priredio radnu večeru za predsjednika Vlade Mađarske
Orban iskazao - bezrezervnu podršku!
    Predsjednika Vlade Mađarske Viktor Orban iskazao je bezrezervnu podršku Crnoj Gori u njenim naporima da istraje na reformskom putu i u skladu s napretkom zasnovanim na zaslugama postane prva naredna članica EU.
Na radnoj večeri, koju je za njega sinoć priredio predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, istakao je da Crna Gora je članica NATO, u predvorju je u EU, ima stabilnu političku situaciju, stabilnu ekonomiju s modernim poimanjem daljeg ukupnog razvoja,koji se mora temeljiti na savremenim tehnologijama. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|