Brze Cinjenice - Društvo

1
Predsjednik Crne Goreprimio predsjednicu Jevrejske zajednice
Stran svaki - oblik antisemitizma!
    - Predsjednik Đukanović je ocijenio konstruktivnim djelovanje Jevrejske zajednice u Crnoj Gori i iskazao zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom. Podsjetio je na Sporazum o međusobnim odnosima između Vlade i Jevrejske zajednice koji je potpisan još 2011. godine , koji je prepoznat i kao značajan impuls sveukupnim odnosima koje naša država ostvaruje sa Izraelom i međunarodnim jevrejskim institucijama. Predsjednik se osvrnuo na neprolazne vrijednosti slobode i antifašizma koje zajednički baštinimo, apostrofirajući da je Crna Gora država kojoj je stran svaki oblik antisemitizma - saopšteno je iz kabineta predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, koji je danas primio predsjednicu Jevrejske zajednice u Crnoj Gori Ninu Ofner Bokan. 
 
1
Završena Prva – konstitutivna sjednica Drugog redovnog zasijedanja Skupštine Crne Gore u 2020.
Potpredsjednici - Bošnjak i Bulajić!
    Za potpredsjednike 27. saziva Skupštine Crne Gore izabrani su Branka Bošnjak i Strahinja Bulajić na danas završenoj prvoj – konstitutivnoj sjednici Drugog redovnog zasijedanja Skupštine Crne Gore u 2020.
 
 
1
Od početka pandemija COVID-19 u Crnoj Gori 614 života
Preminulo četvoro - oporavljenih 499!
       Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od poslednjeg presjeka završile su analizu i Institutu dostavile rezultate za 1777 uzoraka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 432 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2.
Od jučerašnjeg presjeka Institutu prijavljena su četiri smrtna ishoda povezana sa COVID19 i to kod pacijenata iz Nikšića (2), Rožaja i Bijelog Polja. Najstariji preminuli imao je 84 godina a najmlađi 64. Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom od početka juna iznosi 605 a od početka godine 614.
Do 17,30 prijavljen je oporavak kod 499 pacijenata.  
 
1
Crnogorski premijer sastao se sa evropskim komesarom za proširenje i susjedsku politiku
Članstvo u EU - strateški cilj!
             - Bićemo odlučni, kredibilni i transparentni u sprovođenju reformi, jer je naša vizija-evropska budućnost Crne Gore za sve naše građane - naglašavajući da je članstvo u EU strateški cilj Crne Gore, ukazao je premijer Zdravko Krivokapić na sastanku sa evropskim komesarom za proširenje i susjedsku politiku Oliverom Varheljijem u Briselu. 
 
1
Raste broj žrtava novog korona virusa
Trinaest preminulih - 415 novopozitivnih!
       Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od poslednjeg presjeka završile su analizu i Institutu dostavile rezultate za 1499 uzoraka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 415 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2.
Od jučerašnjeg presjeka Institutu prijavljeno je 13 smrtnih ishoda povezanih sa COVID19 i to kod pacijenata iz Nikšića (2), Rožaja (2), Plužina (2), Podgorice, Bara, Herceg Novog, Bijelog Polja, Berana, Tuzi i Andrijevice.
Najstariji preminuli imao je 83 godina a najmlađi 50.
Prijavljen je oporavak kod 453 pacijenata.  
 
1
Predsjednik Vlade Crne Gore sa specijalnim predstavnikom EU za Zapadni Balkan i dijalog Beograda i Prištine
Crna Gora lider - do učlanjenja!
       - Zahvaljujem se gospodinu Lajčaku, koji je još jednom pokazao da je veliki prijatelj Crne Gore. On nam je u jednom iskrenom i prijateljskom razgovoru dao niz korisnih sugestija, koje bi koristile svakoj Vladi, a ne novoj, koja tek startuje. Nadam se da ćemo kroz intezivnu saradnju upravo ostvariti glavni cilj, a to je da Crna Gora postane 28 članica Evropske unije - napomenuo je predsjednik Vlade Crne Gre Zdravko Krivokapić nakon sastanka sa specijalnim predstavnikom EU za Zapadni Balkan i dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.
Crnogorski premijer dodao je da se nada da će Crna Gora kroz intezivnu saradnju sa Evropskom unijom ostvariti glavni cilj, a to je članstvo u EU. 
 
1
Predsjednik Vlade Crne Gore sastao se u Briselu sa generalnim sekretarom NATO
Crna Gora ostaje - posvećena članstvu u NATO!
          - Solidarnost je nešto što oslikava vezu između ljudskih bića, ali takođe oslikava i partnerstvo, jer ako nema solidarnosti u kriznim situacijama onda čovjek izgubi taj osnovni imenitelj, a to je da kaže da je čovjek. Zato cijenim napore NATO saveza - naglasio je predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, koji se danas u Briselu sreo sa generalnim sekretarom NATO, Jensom Stoltenbergom.
Crnogorski premijer poručio je da će Crna Gora ostati posvećena članstvu u NATO. 
 
1
Predsjednik Vlade Crne Gore u prvoj zvaničnoj posjeti Briselu razgovarao sa predsjednikom Evropskog savjeta
EU će u Crnoj Gori imati - najboljeg partnera!
       - Ovo je prva posjeta koja se dešava tokom druge radne sedmice nove demokratske vlade i ovo je znak najveće podrške. Jer, u ovom trenutku dok se Brisel, kao i čitav svijet, bori sa pandemijom COVID 19, kada su mnogi prostori nedostupni, mi smo imali tu čast i zadovoljstvo da dođemo u posjetu - naglasio je predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, koji je - u prvoj zvaničnoj posjeti Briselu - jutros razgovarao sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom.  
 
1
Lider "PzP" jos jednom uhvatio u malverzacijama vladu Zdravka Krivokapića
Premijer može - i vrijeme da vrati!
          - Premijer Krivokapic ne samo da moze brda da pomjera mislima, vec moze i vrijeme da vraca unazad - zaključuje lider "PzP" Nebojša Medojević, koji je Vladu Zdravka Krivokapica i ministra Milojka Spajica jos jednom uhvatio u malverzacijama.
Ministar šalje Vladi Informaciju o emisiji obveznica 14.12. , sa molbom da je uvrsti u Dnevni red naredne sjednice Vlade
Vlada salje Parlamentu dopis u kojem pise da je ta infornacija usvojena na sjednici Vlade od 10.12. 
 
1
Novi korona virus i dalje odnosi žrtve
Dvanaestoro preminulo - 345 novopozitivnih!
       Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od poslednjeg presjeka završile su analizu i Institutu dostavile rezultate za 1510 uzoraka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 345 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2.
Od jučerašnjeg presjeka Institutu prijavljeno je 12 smrtnih ishoda povezanih sa COVID19 i to kod pacijenata iz Podgorice (5), Nikšića (2), Pljevalja (2), Kotora, Herceg Novog i Danilovgrada. Najstariji preminuli je imao 85 godina a najmlađi 56.
Prijavljen je oporavak kod 959 pacijenata.  
 
1
Predsjednik Vlade Crne Gore na na online video sastanku sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za evropske i evroazijske poslove
Krivokapić pozvao Palmera!
       Zahvaljujući za čestitke na izboru za predsjednika Vlade Crne Gore, premijer Zdravko Krivokapić iskazao je zadovoljstvo susretom sa gospodinom Palmerom, uputivši mu i poziv za posjetu Crnoj Gori, kada se za to ukaže prilika. Tokom razgovora naglašen je značaj kontinuirane saradnje Crne Gore i SAD, koja se ogleda u bilateralnim odnosima i partnerstvu u okvirima NATO saveza. 
 
1
Potpredsjednik Vlade Crne Gore u razgovoru sa specijalnim izaslanikom američkog Stejt departmenta za Balkan i zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD
Vlada pouzdana prema - euroatlantskoj agendi!
- Novoizabrana Vlada ima nedvosmisleno prozapadni karakter biće pouzdan partner u izvršavanju svojih obaveza prema euroatlantskoj agendi ' ponovio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović u razgovoru sa specijalnim izaslanikom američkog Stejt departmenta za Balkan i zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD, Metjuom Palmerom.  
 
1
Savjetnik predsjednika Vlade Crne Gore za unutrašnju politiku potvrdio da je prisustvovao paljenju yastave NATO
Palili iz revolta - prema DPS!
          - Tačno je da sam prisustvovao skupu na kom je paljena zastava NATO, kao član Prave Crne Gore u period kada je ta partija bila u opoziciji - potvrdio je savjetnik predsjednika Vlade Crne Gore za unutrašnju politiku Željko Savović:
-To je bio revolt prema vlasti, prije svega DPS, zbog nedemokratskog načina na koji smo ušli u Alijansu, kao i prilika da iskažem pijetet prema nevinim žrtvama koje su stradale tokom bombardovanja 
 
1
Humanitarna akcija FB profila "Crnogorke nejljepše djevojke"
Najljepše vraćaju - osmjeh najmlađima!
             - "Crnogorke nejljepše djevojke" pokreću humanitarnu akciju za djecu Crne Gorre. Sav novac koji uplatite za reklamu na našem profilu biće doniran u humanitarne svrhe. Takođe, zapratite ova dva profila -Vaše @crnogorke_najljepse_djevojke i @nina_delibasic - jer na njemu je broj žiro-računa za donacije. Akcija je namijenjena za djecu bez roditeljskog staranja, preciznije djecu doma "Mladost" u Bijeloj. Želimo da vratimo osmijehe i na njihova lica i da im na ovaj način pokažemo našu ljubav i da ih nismo zaboravili. - poručila je Nina Delibašić sa facebook profila "Crnogorke nejljepše djevojke"  
 
1
Online susret predsjednika Crne Gore i pomoćnika državnog seketara SAD za evropske i evroazijske poslove
Razgovarali i o - ulozi crkve!
- Partnerstvo između SAD i Crne Gore starije je od bilo koje vlasti - poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u današnjem online susretu sa pomoćnikom državnog seketara SAD za evropske i evroazijske poslove Metjuom Palmerom.
Tokom susreta razgovarano je o aktuelnoj situaciji u Crnoj Gori nakon parlamentarnih izbora, očekivanjima od buduće kohabitacije, daljoj ulozi crkve u Crnoj Gori i nastavku saradnje dvije zemlje. 
 
1
Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović prvi put službeno posjetio Tuzi
Iskorijeniti svaku - diskriminaciju!
    - Vlada je posvećena razvoju svih opština u Crnoj Gori i zbog toga današnja radna posjeta ima za cilj da pokaže da je svaki dio teritorije Crne Gore od jednakog značaja za novoformiranu Vladu. Nadamo se da će Tuzi, uz još snažniju podršku Vlade, u što kraćem roku iskoristiti sve razvojne potencijale koje imaju, šta bi značajno poboljšalo kvalitet života svih građana/ki Tuzi - ukazao je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, koji je danas - sa ministrom ekonomskog razvoja Jakovom Milatovićem i ministrom finansija i socijalnog staranja Milojkom Spajićem - prvi put službeno posjetio ovu gradsku opštinu.  
 
1
Institutu za javno zdravlje Crne Gore prijavljena još tri smrtna ishoda povezana sa COVID19
Registrovano 377 novopozitivnih!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od poslednjeg presjeka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1259 uzoraka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 377 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2.
Od jučerašnjeg presjeka Institutu prijavljena su 3 smrtna ishoda povezana sa COVID19 i to kod pacijenata iz Andrijevice, Nikšića i Podgorice. Najstariji preminuli je imao 74 godine a najmlađi 53.
Prijavljen je oporavak kod 645 pacijenata.  
 
1
Predsjednik NVU "Crnogorski zbor" u otvorenom pismu pozvao predsjednika države da ne potpiše Izmjena Zakona o vjerskim slobodama i pravnom položaju vjerskih zajednica
Važećem zakonu - "presudila" SPC!
      - Tekst Izmjena Zakona o vjerskim slobodama i pravnom položaju vjerskih zajednica, koji je sačinila neka privatna, neidentifikovana lica, a javnosti saopštio ministar Leposavić i koji će uskoro biti usvojen na Vladi i u formi Nacrta dostavljen na usvajanje Skupštini Crne Gore. Gotovo je sigurno da će Skupština Crne Gore usvojiti Izmjene zakona i moje obraćanje Vama jeste da kao predsjednik države ne potpisujete takav zakon. Prakse po ovim pitanjima u svijetu je mnogo - napisao je Predsjednik nevladinog udruženja "Crnogorski zbor" Nikola Belada je u otvorenom pismu predsjedniku države Milu Đukanoviću, ukazujući da da je važeći Zakon o vjerskim slobodama i pravnom položaju vjerskih zajednica moderan, evropski zakon, u skladu sa međunarodnim standardima, na koje je Venecijanska komisija dala pozitivno mišljenje. 
 
1
Od bolesti povezanih sa novim korona virusom oporavilo se 879 pacijenata
Preminulo četvoro - 478 novopozitivnih!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od poslednjeg presjeka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1416 uzoraka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 478 novopozitivna slučaja infekcije sa SARS-CoV-2.
Od jučerašnjeg presjeka Institutu prijavljena su 4 smrtna ishoda povezana sa COVID19 i to kod pacijenata iz Podgorice, Tivta, Nikšića i Kotora. Najstariji preminuli je imao 80 godine a najmlađi 63.
Prijavljen je oporavak kod 879 pacijenata.  
 
1
Crnogorska pravoslavna crkva pozvala sve kojima je stalo do države da stanu u njenu odbranu
Pripremaju - novu aneksiju!
       Crnogorska pravoslavna crkva pozvala je političke partije, nevladine organizacije, javne, kulturne i naučne poslenike i crnogorska udruženja u dijaspori da, kako kažu, pred domaćim i međunarodnim organizacijama organizovano ustanu u odbranu dostojanstva i nezavisnosti domovine.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|