Brze Cinjenice - Društvo

1
Saopštenje Službe za informisanje predsjednika Crne Gore na reagovanje urednika dnevnog lista "Dan"
Flagrantno podmetanje neistine - u nizu!
          - Da je današnje reagovanje urednika dnevnog lista ,,Dan" Nikole Markovića još jedan u nizu neuspjelih pokušaja flagrantnog podmetanja neistine, u već viđenom maniru plasiranja novih falsifikata svog nekredibilnog izvora, najbolje i najjasnije potvrđuje činjenica da se ovaj urednik poziva na Zakon o konfliktu interesa, ali umjesto člana 20 tog zakona, tendenciozno i manipulatorski navodi sadržinu člana 20 Zakona o sprječavanju sukoba interesa iz 2009. godine, koji se ni na koji način ne može retroktivno primjenjivati - reagovala je Služba za informisanje predsjednika Crne Gore na Reagovanje urednika dnevnog lista na reagovanje urednika dnevnog lista, konstatujući:
Nažalost, ili svjesno krivotvori ono što je očigledno ili ne umije da napravi potrebnu razliku, koja se lako spoznaje prostim čitanjem i upoređivanjem dostupnih tekstova pomenuta dva zakonska propisa.    
 
1
Kabinet predsjednika Crne Gore povodom gostovanja Mila Đukanovića u emisiji “Ukrštene riječi”
“Ukrštene" - neistine i konstrukcije!
          - Apsolutna je izmišljotina zlonamjerna najnovija konstrukcija odbjeglog tajkuna da je ta “firma“ formirana radi učešća u privatizaciji bolnice “Meljine”, što nije vrijedno komentara.
Takođe, netačne su tvrdnje koje je saopštio urednik Dana Nikola Marković, da je predsjednik Đukanović, bio 2006. godine, u vrijeme kada je napustio državne funkcije, dužan da prijavi postojanje te firme. Shodno tada važećem Zakonu o konfliktu interesa koji je stupio na snagu 30. juna 2004. godine nije bilo propisano da javni funcioner podnosi izvještaj o imovini Komisiji za sprječavanje konflikta interesa, godinu dana od prestanka vršenja funkcije, kako je to tvrdio novinar Marković. Formalno osnivanje te sada spin-firme u svakom slučaju nije dovodilo do promjena u imovnom stanju njenog osnivača - saopšteno je iz kabineta predsjednika Crrne Gore Mila Đukanovića.  
 
1
Vlada Crne Gore utvrdila Prijedlog zakona o potvrđivanju Protokola uz Sjevernoatlantski ugovor o pristupanju Republike Sjeverne Makedonije
Potvrđena podrška - dodatnom faktoru stabilnosti!
- Crna Gora potvrđuje ovim činom dosadašnju podršku Makedoniji koja će biti dodatni faktor stabilnosti regiona i njegove evroatlantske persektive - zaključio je premijer Duško Marković na današnjoj sjednici Vlade Crne Gore, koja je utvrdila Prijedlog zakona o potvrđivanju Protokola uz Sjevernoatlantski ugovor o pristupanju Republike Sjeverne Makedonije i uputila ga Parlamentu na usvajanje po skraćenoj proceduri. 
 
1
Predsjednik Vlade Crne Gore pozdravlja Inicijativu za očuvanje rijeke Zete
Valorizacija potencijala - i stvaranje novog dobra!
          - Vlada je spremna da aktivno podrži realizaciju Inicijative koja će omogućiti zaštitu životne sredine, valorizaciju potencijala rijeke Zete, a to podrazumijeva stvaranje novog dobra za naše građane.
Inicijativa za očuvanje rijeke Zete i Studija zaštite za proglašavanje zaštićenog prirodnog dobra pokazuju odgovoran odnos prema održivom razvoju i prirodnim potencijalima - predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković pozdravlja Inicijativu za očuvanje rijeke Zete koju su danas potpisali Glavni grad i opština Danilovgrad.  
 
1
Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović, povodom medijskih navoda Duška Kneževića
Odbijam uvlačenje - u špekulacije!
       - Još od 2013. godine prema Atlas banci nemam nikakvih dugovanja. Na novinarsko interesovanje sam već 24. januara odgovorio da sam dugovanje na kartici izmirio prodajom dijela naslijeđene zemlje. O tome postoji dokumentacija kod svih nadležnih organa, kojima sam ovu transakciju blagovremeno prijavio. Zemlju sam prodao zainteresovanom pravnom licu o čemu je sačinjen notarski akt. I o tome posjedujem urednu dokumentaciju - odgovorio je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović, povodom medijskih navoda Duška Kneževića, napominjući da odbija da bude uvučen "u navodne spektakularne finansijske malverzacije, kao i da branim i tumačim uredno izmirivanje svojih obaveza.“  
 
0
Osmoro osumnjičeno za krivično djelo falsifikovanje službene isprave, dvoje za podstrekavanje
Dvije prijave - protiv 10 ljekara!
             Službenici Uprave policije – Sektora kriminalističke policije – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su nadležnom tužiocu podnijeli dvije krivične prijave protiv deset ljekara, od koji je osam osumnjičeno za krivično djelo falsifikovanje službene isprave, a dvoje za krivično djelo podstrekavanje.  
 
0
Predsjednik Crne Gore primio akreditivna pisma novoimenovanih, izvanrednih i opunomoćenih ambasadora Republike Turske, Republike Bugarske i Republike Koreje
Poželio im uspjeh - u obostranom interesu!
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je akreditivna pisma novoimenovanih, izvanrednih i opunomoćenih ambasadora Republike Turske, Nj.E. Songul Ozan, Republike Bugarske, Nj.E. Meglene Ivanove Plugčieve-Aleksandrove i Republike Koreje, Nj.E. Čoe Hjong-čana.
Đukanović je nakon ceremonije prijema akreditivnih pisama, pojedinačno primio ambasadore i poželio im dobrodošlicu u Crnu Goru i uspješno obavljanje diplomatske misije u obostranom interesu. 
 
0
"Mreža za afirmaciju nevladinog sektora" podnijela zahtjev Agenciji za sprečavanje korupcije
Ispitati poklone - Đukanoviću i Gvozdenoviću!
       "Mreža za afirmaciju nevladinog sektora" (MANS) podnijela je danas Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK) zahtjev za pokretanje postupka u kojem će utvrditi da li su javni funkcioneri Milo Đukanović i Branimir Gvozdenović prekršili Zakon o sprječavanju korpucije jer postoji sumnja da u izvještaju o prihodima i imovini iz 2011. godine nijesu prijavili prihod po osnovu poklona od predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića vrijednom više desetina hiljada eura. 
 
0
Povodom obraćanja vlasnika "Atlas grupe" predsjedniku Vlade Crne Gore
Neprihvatljiva kampanja - vaše kompanije!
       - Vlada ne arbitrira o nadležnostima već snažno podržava nezavisnost institucija i samostalnost u njihovom radu.
Tužilaštvo, sudovi, regulator finansijskog sistema i organi za sprovođenje zakona treba i moraju da rade bez uticaja i pritiska kojem su u vašem slučaju izloženi kroz neprimjerenu i neprihvatljivu kampanju vaše kompanije, pojedinih medija i političkih stranaka - saopšteno je iz Službe za odnosu sa javnošću Vlade Crne Gore povodom obraćanja vlasnika "Atlas grupe" predsjedniku Vlade Dušku Markoviću. 
 
0
Crnogorskoj policiji danas je ekstradiran S.K. (55) iz Kotora
Izručen jedan od - najtraženijih!
Crnogorskoj policiji danas je ekstradiran S.K. (55) iz Kotora, koji je kao jedan od najtraženijih bjegunaca, nakon informacija koje je naša policija dala češkoj policiji, lišen slobode po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica u decembru prošle godine u Češkoj Republici. Ekstradicija je realizovana u organizaciji SKP – NCB Interpol Podgorica, u sadejstvu sa CB Podgorica, PJP, SAJ i Sektorom granične policije. S.K. je, uz pojačane mjere bezbjednosti, sproveden u ZIKS. 
 
0
Protiv dvoje odgovornih iz „Atlas Banke“ podnijete krivične prijave
Oštetili banku - za 15 miliona?!
       Službenici Uprave policije – Specijalnog policijskog odjeljenja su juče, u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, podnijeli krivičnu prijavu protiv Đ.Đ. (38) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju i protiv D.K. (59) iz Podgorice zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem podstrekavanja.  
 
0
Administrativni odbor Skupštine Crne Gore
Vukčević za - predsjednika DIK!
Administrativni odbor Skupštine Crne Gore danas je odlučio da Skupštini Crne Gore predloži da za predsjednika Državne izborne komisije imenuje Đorđija Vukčevića, diplomiranog pravnika. 
 
0
Policija u četiri grada rasvijetlila krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta
Kradu i - priloge iz manastira!
Policija u četiri grada - Tivtu, Kotoru, Podgorici i Cetinju - rasvijetlilasu krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, a na meti razbojnika bili su taksi udruženje, gorivo iz teretnog vozila, novac iz stana i iz manastira! 
 
0
Koemorativna sjednica povodom smrti Ranka Jovovića održana u RTV Crne Gore
Bio je - čovjek-novinar, prijatelj i patriota!
- Bio je čovjek-novinar, čovjek-prijatelj i čovjek- patriota -ukazao je generalni direktor Radio-televizije Crne Gore Božidar Šundić na komemorativnoj sjednici povodom smrti dugogodišnjeg novinara sportskog programa Ranka Jovovića.
- Njegov odnos prema sportu ostaće trajno primjer kako bi trebalo raditi - napomenuo je i predsjednik COK Dušan Simonović, opraštajući se od Jovovića, koji je bio i zaslužni sportski radnik.  
 
0
Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja reagovao na "hrpu neistina" predsjednika "Atlas grupe"
Želiš „oslobodioce“ - od odgovornosti!
    - Polako izlazi na vidjelo o kakvoj slobodnoj Crnoj Gori ti pričaš Kneževiću, ko su „oslobodioci“. Jasno je da želiš da ti „oslobodioci“ oslobode tebe od odgovornosti za nedjela koja si počinio. Da ne misliš na iste one „oslobodioce“ koji su ti uzimali banku, pa ti je poslije „velikodušno“ vratili? - naveo je potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović na prozivke predsjednika "Atlas grupe" Duška Kneževića.  
 
0
Na graničnom prelazu Božaj presječen još jedan međunarodni krijumčarski lanac narkotika
Oduzeto oko - 17 kg heroina!
          Službenici Uprave policije – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi i službenici Uprave carina – Carinske ispostave Božaj su sinoć, na Graničnom prelazu Božaj, na ulazu u Crnu Goru iz Republike Albanije, kontrolom vozila pronašli i oduzeli oko 17 kilograma heroina. Policija je lišila slobode E.A. (35) iz Republike Albanije zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.  
 
0
Prošle sedmice potvrđena 94 slučaja oboljelih od gripa
Raste broj obolijevanja!
    - Raste broj obolijevanja nalik gripu, kao i broj potvrđenih slučajeva gripa - kazao je za TVCG dr Miro Knežević, generalni direktor Direktorata za javno zdravlje. Knežević poručuje i da situacija nije alarmantna, te da je ključ u prevenciji i vakcinaciji.  
 
0
Posllije tragedije na Skadarskom jezeru
Sveštenik lišen slobode!
         - Policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode G.K. (43) iz Zrenjanina, svešteno lice angažovano u Manastiru Vranjina, zbog sumnje da je počinio krivična djela teško djelo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti - saopštila je Uprava policije Crne Gore povodom tragedije na Skadarskom jezeru. 
 
0
Predsjednik Crne Gore primio članove Podgoričkog kluba
Spajaju ih - evropske vrijednosti!
-Podgorički klub biće posvećen uspostavljanju i unapređenju odnosa među državama Zapadnog Balkana i afirmaciji evropskih vrijednosti. Neće se baviti istorijom, već će biti fokusirani na prosperitet regiona. Jedan od ciljeva inicijative je promovisanje vizije novog narativa za Zapadni Balkan kroz snaženje regionalnog dijaloga i razgovore sa različitim akterima, uključujući i sa političkim liderima, akademskom zajednicom, kulturnim radnicima, nevladinim sektorom - informisao je bivši predsjednik Crne Gore Filip Vujanović aktuelnog Mila Đukanovića, koji je danas primio članove kluba koji čine raniji predsjednici država i vlada našeg regiona. 
 
0
Specijalno državno tužilaštvo donijelo naredbu o proširenju istrage protiv okrivljenog D.K.
Stijepović osumnjičen - zbog "koverte"!
       - Cijeneći prikupljene podatke i dokaze u postupku istrage koja se vodi protiv okrivljenog V.R. i drugih, Specijalno državno tužilaštvo donijelo je naredbu o proširenju istrage protiv okrivljenog D.K., zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo pranje novca i protiv okrivljenog S.S., zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo pranje novca putem pomaganja - saopštilo je Specijalno državno tužilaštvo, u kojem je Stijepović danas saslušan u svojstvu okrivljenog. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|