Brze Cinjenice - Društvo

1
Konferencija za medije predsjednika "PzP" Nebojše Medojevića povodom poziva Specijalnog policijskog odjeljenja
Neću da - pomažem mafiji!
      - Od 16. oktobra 2016. formirano je ogromno nepovjerenju između glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i "DF". Vidi se da je taj čovjek imenovan da štiti poslove braće Đukanović i njima bliskih lica i da progoni "DF". Jasno je da Katnić ne može da vodi ove istrage zato što je u konfliktu intresa i sve dok je on glavni specijalni tužilac, za koga ja i mi iz "DF" osnovano sumnjamo da je povezan sa organizovanim kriminalnim grupama u Crnoj Gori i da on zataškava istrage, smisao je da braća Đukanović i Lazović saznaju koliko znam i ko mi iz ANB dostavlja informacije. Rekao sam da neću davati izjave sve dok je Katnić SDT, jer bi to bilo pomaganje mafiji - istakao je Nebojša Medojević, predsjednik "PzP", na konferenciji za medije povodom poziva Specijalnog policijskog odjeljenja.   
 
 
1
Na osnovu potjernice NCB Interpol Podgorica
Rožajac uhvaćen - u Francuskoj!
    Službenici policije Francuske su, postupajući po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica, lišili slobode Bakira Matovića (38) iz Rožaja.  
 
1
Vlada Crne Gore pomaže opštinama u Sjevernom regionu pogođenim zemljotresom od 4. januara
Za prvu pomoć - 190 000!
Vlada Crne Gore izdvojila iz tekuće budžetske rezerve hitnu interventnu pomoć opštinama u Sjevernom regionu pogođenim zemljotresom od 4. januara. Za slučajeve otklanjanja najurgentnijih posljedica zemljotresa Vlada je izdvojila za Opštinu Plav 70.000 eura, Opštinu Gusinje 50.000 eura, Opštinu Andrijevica 40.000 eura i Opštinu Berane 30.000 eura. Ministarstvo finansija je zaduženo da već sjutra uplati doznačena sredstva
Danas izdvojena sredstva, u okviru Prijedloga za dodjelu interventne finansijske pomoći lokalnim samoupravama za saniranje štete prouzrokovane zemljotresom predstavljaju pomoć za otklanjanje najurgentnijih posljedica zemljotresa, a opštinske komisije treba da što prije sačine izvještaje o šteti koja će posebno biti sanirana u koordinaciji sa Vladom.  
 
1
Akcijom crnogorske, italijanske i albanske policije presječen lanac krijumčarenja marihuane morskim putem
Zaplijena tri plovila - sa 600 kg droge!
         - Službenici Uprave policije MUP – Sektora granične policije su, postupajući po podacima dobijenim zahvaljujući razmjeni informacija sa kolegama iz Italije i Albanije, izveli višednevnu akciju kojom su presjekli lanac međunarodnog krijumčarenja marihuane morskim putem, koji je vodio od Albanije ka Italiji i dalje, ka drugim zemljama Evropske unije. Službenici našeg Sektora granične policije su tom prilikom u dva navrata, 6. januara i danas, zaplijenili ukupno tri plovila kod kojih je zatečeno ukupno pet osoba. Zahvaljujući podacima do kojih su službenici našeg SGP potom došli i dali kolegama u Italiji i Albaniji, u Albaniji je otkriveno 600 kilograma marihuane koja je, kako se sumnja, bila namijena međunarodnom krijumčarenju upotrebom plovila koja je naša policija locirala i zaplijenila. Od navedenih pet lica koja su zatečena u blizini plovila su uzete izjave a naša policija će podatke do kojih je došla ustupiti kolegama u Albaniji i Italiji, radi krivičnog procesuiranja ovog predmeta - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
0
Povodom istupa crkvenog velikodostojnika na račun premijerke Republike Srbije
Vlada izrazila - neslaganje!
- Vlada Crne Gore i njen premijer Duško Marković iskazuju neslaganje sa rječnikom i pristupom koji je sa adrese crkvenog velikodostojnika saopšten kao uvredljiv prema predsjednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić. Tim prije što takva ocjena dolazi iz Crne Gore, koja ne prihvata jezik diskriminacije, po bilo kojem osnovu - saopšteno je iz kabineta crnogorskog premijera. 
 
0
Hristos se rodi
Srećan Božić!
Hristos se rodi!

Zdravlje, mir, sreću i uspjeh želimo svima koji danas slave najradosniji hrišćanski praznik!
Vaistinu se rodi!
 
 
0
Predsjednik Crne Gore čestitao Božić pripadnicima pravoslavne vjeroispovijesti
Istrajmo na putu - univerzalnih vrijednosti!
- Istrajmo u poštovanju univerzalnih vrijednosti dijaloga, razumijevanja i iskrenog zajedništva koji su uslov opšteg napretka. Slijedimo taj put kao trajnu vrijednost Crne Gore i siguran smjer u srećnu budućnost svih njenih građana - poručio je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, čestitajući Božić pripadnicima pravoslavne vjeroispovijesti. 
 
0
BOŽIĆNA POSLANICA ARHIEPISKOPA CETINJSKOG I MITROPOLITA CRNOGORSKOG
Crnogorski narod da se - vrati sebi!
      - Na mom je srcu, zato, da se crnogorski narod vrati sebi, da se osvijesti, da poželi izbavljenje iz vjekovnog duhovnog ropstva, da zavapi Gospodu u molitvi, da Država riješi crkveno pitanje i povrati naše svetinje i da napokon dođe mir, jedinstvo i napredak cijelog crnogorskog društva. Jer duhovno siromaštvo korijen je svakog drugog siromaštva i nezadovoljstva a crkveno pitanje i zaokružen nacionalni identitet uslov svake društvene stabilnosti i prosperiteta - ukazao je arhiepiskop cetinjski i mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo u Božićnoj poslanici: 
 
0
Crnogorski premijer poslije zemljotresa koji je danas pogodio sjeveroistočni dio Crne Gore
Vlada će pomoći - saniranje posljedica!
    - Vlada i ja kao predsjednik, bićemo uz građane Plava, Gusinja, Andrijevice i Berana, i pomoći u saniranju posljedica zemljotresa koji je teže pogodio ove opštine - poručio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, poslije zemljotresa koji je danas pogodio sjeveroistočni dio Crne Gore.
Premijer je pozvao lokalne i državne službe, i sve druge institucije i ustanove, da pojačaju svoju aktivnost i pomognu građanima koji su ugroženi današnjim zemljotresom. 
 
0
Direktorat za vanredne situacije
Utvrđuju štetu - nema panike!
- Za sada nema informacija o tome da je zemljotres prouzrokovao ljudske gubitke. Poručujemo građanima da nema razloga za paniku te da su svi raspoloživi resursi Direktorata za vanredne situacije i ostalih subjekata sistema zaštite i spašavanja na raspolaganju, a ukoliko se za to ukaže potreba, oni će biti angažovani u mjeri i kapacitetu koji zahtjeva stanje na terenu - saopštio je Direktorat za vanredne situacije poslije zemljotresa koji je pogodio Crnu Goru u 11,46 u području Plava. 
 
0
U 11,46 na sjeveru Crne Gore, sedam kilometara sjeverozapadno od Plava
Zatreslo - 5,2 po Rihteru!
          U 11,46 sjever Crne Gore, na granici sa Kosovom i Albanijom,potresao je zemljotres jačine 5,2 stepena po Rihteru, što odgovara epicentralnom intenzitetu od sedam stepeni Merkalijeve skale.
Žarište ovog zemljotresa locirano je sedam kilometara sjeverozapadno od Plava, na dubini od 14 kilometara i on je mogao izazvati izvjesne materijalne štete u epicentralnom području. Posljedice ovog zemljotresa još nijesu poznate, a izazvao je pometnju u Plavu, Gusinju, Andrijevici, Beranama, ali i Podgorici. 
 
0
Saopštenje iz kabineta predsjednika Crne Gore
Proglašeni članovi - Tužilačkog savjeta!
Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković predsjednik je Tužilačkog savjeta, čije je članove danas proglasio predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.
U Tužilačkom savjetu su Sonja Bošković - državna tužiteljka u Vrhovnom državnom tužilaštvu Crne Gore, Veljko Rutović - specijalni tužilac u Specijalnom državnom tužilaštvu, Ljubinka Bašović - državna tužiteljka u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, Hasan Lukač - državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju i Duško Milanović - državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju. 
 
0
Crnogorski premijer Duško Marković u intervjuu za TV "Vijesti"
Za izbore - dobar zakon, loša praksa!
         - Ne vjerujem da je u Crnoj Gori problem loše izborno zakonodavstvo nego su problem loše političke prakse koje promovišu političke stranke uoči izbora i na dan izbora - istakao je crnogorski premijer Duško Marković u intervjuu za TV "Vijesti".
On je podsjetio da se nedavno na opštinskim izborima na Cetinju pojavila kompletna struktura rukovodstva više opozicionih stranaka.  
 
0
2018.
Srećna Nova godina!/Happy New Year!
Srećna Nova godina!

Happy New Year!

                               fivewpg.com 
 
3
Novogodišnja čestitka predsjednika Crne Gore
Srećno u - godini izbora!
- U narednoj, 2018. očekuje nas predsjednički i lokalni izbori. Biće to prilika da potvrdimo visoke demokratske standarde ali i da prevazilazimo naše podjele. Sasvim je prirodno da svi politički jednako ne promišljamo ali moramo se međusobno poštovati da bi pokazali da smo društvo suživota i prosperiteta - poručio je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i građanima poželio dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću i svaki uspjeh.
Novogodišnju čestitku predsjednika Crne Gore prenosimo integralno: 
 
2
Vijeće za nacionalnu bezbjednost
Osuđeni pokušaji - diskreditacije institucija!
- Vijeće za nacionalnu bezbjednost osuđuje svaki pokušaj ugrožavanja i diskreditacije institucija sistema, kao i ugrožavanja autoriteta Suda i Specijalnog državnog tužilaštva sa ciljem da se sudski proces u predmetu terorizam u pokušaju izmjesti iz Suda i prenese na ulicu i u medije - saopšteno je sa današnje sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost koje je dalo punu podršku pravosudnim institucijama i drugim nadležnim organima u sprovođenju zakonom utvrđenih nadležnosti. 
 
2
Usvojena Informacija o uspostavljanju sistema za pripremu crnogorske verzije pravne tekovine EU
Do ljeta - prevešće četvrtinu!
    - Ministarstvo evropskih poslova proteklih godina prilično aktivno radilo na ovom polju, te da je prevedena trideset i jedna hiljada strana od stotinu sezdeset i da će do ljeta 2018. godine biti prevedena četvrtina pomenute pravne tekovine - ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović informisao je Vladu Crne Gore koja je danas usvojila Informaciju o uspostavljanju sistema za pripremu crnogorske verzije pravne tekovine Evropske unije, koja se dotiče izuzetno bitnog nacionalnog pitanja - pitanja crnogorskog jezika i njegove registracije kao jezika u EU. 
 
2
Svečana sjednica Senata Univerziteta Crne Gore
Nagrađeni studenti - i dr Đurović!
Rektor Univerziteta Crne Gore profesor dr Danilo Nikolić uručio je nagrade za 17 najboljih studenata, dok će još jednom studentu nagrada biti uručena naknadno, zbog spriječenosti da prisustvuje današnjoj ceremoniji. Rektor je uručio i nagradu za doprinos u internacionalizaciji UCG dr Mirku Đuroviću, direktoru Instituta za biologiju mora. 
 
2
Policijski službenici izvršili pretrese na 19 lokacija na Cetinju i dvije u Podgorici
Oduzeta municija - vatreno i hladno oružje!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica i Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su danas, uz koordinaciju Sektora kriminalističke policije, u nastavku aktivnosti koje se preduzimaju u cilju borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa, uz podršku Posebne jedinice policije i u koordinaciji sa nadležnim tužiocem, izvršili pretrese na ukupno 21 lokaciji (19 lokacija na području Cetinja i dvije lokacije u Podgorici) koje koriste 16 bezbjednosno interesantnih osoba. Jedna osoba lišena je slobode dok će protiv jedne biti podnijeta krivična prijava. 
 
2
Kolegijum za pregovore
Godina integracija - završena uspješno!
       - Otvaranjem 30 i privremenim zatvaranjem tri poglavlja, te kvalitetnim i efikasnim zaokruživanjem reformi u značajnom broju oblasti, Crna Gora je uspješno završila 2017. na polju evropske integracije i spremna je za sljedeće korake- ocijenjeno je danas na sjednici Kolegijuma za pregovore kojom je predsjedavao predsjednik Vlade Duško Marković.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|