Brze Cinjenice - Društvo

1
Predsjednik Crne Gore čestitao Predragu Nikaču i njegovom treneru zlato na 14. IBCA Svjetskom prvenstvu za šahiste
Obogatio zajednicu šampiona!
    - Osvajanjem zlatne medalje potvrdili ste da se posvećenim trudom i radom postižu vrhunski rezultati, ali i pokazali da se upornošću i voljom mogu pomjeriti granice i savladati prepreke. Zajednica svjetskih šampiona bogatija je za vrijedne članove iz naše države. Uvjeren sam da ćete svojim talentom, napornim radom i svesrdni angažovanjem obradovati i Nikšić i cijelu Crnu Goru sa još mnogo pobjeda u budućnosti - čestitao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović Predragu Nikaču i njegovom treneru Zdravku Vukoviću osvajanje zlatne medalje na 14. IBCA Svjetskom prvenstvu za šahiste. 
 
1
Prvi vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka položili zakletvu na vojnom aerodromu “Knjaz Danilo” u Golubovcima
Postali dio - časnog i uzornog stroja!
    - Mladi vojnici, polaganje zakletve je uzvišeni moralni čin. Služiti svojoj zemlji i zakleti joj se na revnost i odanost, neke su od najčasnijih ljudskih vrlina. Biti vojnik nije samo profesija, to je i stil života koji nas uči posvećenosti, odgovornosti, timskom duhu i istrajnosti. Budite dostojni uniforme koju nosite, jer postajete dio časnog i uzornog stroja - naglasio je načellnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić obraćajući se vojnicima i vojnikinjama, prvima na služenju vojnog roka koji su danas položili zakletvu na vojnom aerodromu “Knjaz Danilo” u Golubovcima. 
 
1
Komisija za suzbijanje sive ekonomije
Protiv sivog tržišta - intenzivnije i kvalitetnije!
- Nadležni organi pojačaće odmah intenzitet i kvalitet borbe protiv svih oblika sive ekonomije sada i formalno osnaženi zajedničkim stavom predstavnika izvršne vlasti, nadležnih inspekcijskih organa, poslovne zajednice i sindikata - jednoglasno je danas zaključila Komisija za suzbijanje sive ekonomije u proširenom sastavu, a u skladu sa prošlonedjeljnom odlukom Vlade Crne Gore. 
 
1
Vlade Crne Gore usvojila Izvještaj o realizaciji Programa za prvi kvartal 2019. i Izvještaj o realizaciji zaključaka Vlade Crne Gore za 2018.
Od planiranog - ostvarili 85 odsto!
    - Ukupna realizacija Programa rada Vlade za prvi kvartal 2019. iznosi 85,3 odsto, dok se većina preostalih obaveza nalazi u završnoj fazi obrade ili usaglašavanja sa Evropskom komisijom.
Realizacija obaveza iz Programa rada Vlade za prvi kvartal 2019. u nadležnosti Komisije za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku je 95,5 odsto, dok je realizacija obaveza iz nadležnosti Komisije za ekonomsku politiku i finansijski sistem 76,5 odsto - konstatovala je Vlada Crne Gore, koja je danas usvojila Izvještaj o realizaciji Programa rada Vlade Crne Gore za prvi kvartal 2019. i Izvještaj o realizaciji zaključaka Vlade Crne Gore za 2018. Procenat realizacije zaključaka u prethodnoj godini je 88,9 odsto. 
 
1
Zbog paljenja zastave NATO
Protiv Milačića - prekršajni postupak!
Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući aktivnosti koje se odnose na stabilno održavanje javnog reda i mira, nadležnom sudu za prekršaje podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv osobe koja je na Trgu nezavisnosti zapalila zastavu NATO. 
 
1
Donacija Savezne Republike Njemačke vrijedna 77 192 89 eura Upravi policije Crne Gore
Kriminalističkoj policiji - četiri vozila!
          Savezni MUP SR Njemačke donirao je Sektoru kriminalističke policije četiri vozila ukupne vrijednosti 77.192,89 eura. Direktor Veljović se zahvalio ambasadoru Veberu na vrijednoj donaciji koja je nastavak kvalitetne saradnje koju policija Crne Gore ima sa policijom SR Njemačke.
Protokol o primopredaji donacije danas su potpisali direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović i ambasador Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori Robert Veber.  
 
1
Pretresom lokacija koje koriste bezbjednosno interesantne osobe u Podgorici
Pronašli kokain - oružje i municiju!
       Službenici Uprave policije – CB Podgorica preduzimaju kontinuirane mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti krvnih delikata i suzbijanja distribucije opojnih droga kao i pronalaska oružja u ilegalnom posjedu, sa posebnim akcentom na kontrolu bezbjednosno interesantnih lica. Podgorička policija je danas u sadejstvu sa službenicima Posebne jedinice policije izvršila pretrese na šest lokacija koje koriste bezbjednosno interesantne osobe na području Podgorice, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti kokain, oružje, municija, blindirano vozilo, sredstva komunikacije i drugi predmeti. 
 
0
Poslije istrage o zakonitosti izdavanja i odobrenja garancije "Atlas banke"
Podignuta optužnica - protiv Kneževića!
          Specijalno državno tužilaštvo, nakon sprovedene istrage o zakonitosti izdavanja i odobrenja garancije "Atlas banke" AD Podgorica, na iznos od 12.500.000,00 eura podiglo je optužnicu protiv D.K. zbog krivičnog djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju izvršenog putem podstrekavanja i Đ.Đ. zbog krivičnog djela zloupotreba u privrednom poslovanju.
Optužnica je dostavljena Višem sudu u Podgorici radi kontrole i potvrđivanja. 
 
0
Ministar za ljudska i manjinska prava i ministarka bez portfelja posjetili porodice čije su barake izgorjele jutros u Tuzima
Vlada spremna - da pomogne!
    Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka i ministarka bez portfelja Marija Vučinović, posjetili su danas barake romskih porodica - njih 22 - zahvaćenih požarom koji je u ranim jutarnjim satima izbio u opštini Tuzi i i saopštili spremnost Vlade Crne Gore da pomogne. 
 
0
Predsjednik Crne Gore primio sekretara OEBS
Reforme nastaviti - bez kolebanja!
             - Treba nepokolebljivo nastaviti sa reformama, aspolutno smo posvećeni institucinalnom razvoju i daljem unapređenju vladavine prava. Uprkos ohrabrujućim trendovima rasta, višedecenijsko zaostajanje regiona i posljedice koje je proizvelo, upućuje nas da je integracija drugo ime za stabilnost ovog regiona i njegov prosperitet, što predstavlja interes i regiona i EU - ukazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, koji je danas primio sekretara OEBS Tomasa Gremingera. 
 
0
U cilju jačanja partnerskih odnosa
Policija otvara vrata - građanima!
U cilju jačanja partnerskih odnosa građana i policije, načelnici centara i odjeljenja bezbjednosti primaće građane četvrtkom od 10 do 12.
Taj nalog dao im je direktor Uprave policije Veselin Veljović na današnjem Kolegijumu, a odluka je donijeta kako bi se građanima sa zahtjevima i problemima omogućila direktna komunikacija sa rukovodiocima u centru ili odjeljenju bezbjednosti na teritoriji grada u kojem borave, a u cilju pomoći u efikasnijem rješavanju problema i pitanja od važnosti za građane u situacijama u kojima je to na bilo koji način u moći i nadležnosti Uprave policije.  
 
0
Crna Gora posvećena principima multilateralizma i ostvarivanju ciljeva OEBS
Institucije sposobne - za sve izazove!
             - Crna Gora je izgradila unutrašnju sposobnost institucija da blagovremeno i na održiv način odgovori izazovima bezbjednosti - napomenuo je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Markovića u razgovoru sa generalnim sekretarom OEBS Tomasom Gremingerom u kojem je ocijenjeno da Crna Gora aktivno doprinosi stabilnosti i bezbjednosti, promoviše regionalnu saradnju, snažno je posvećena principima multilateralizma i ostvarivanju ciljeva OEBS. 
 
0
Povodom Dana studenata, premijer se sastao sa sa predstavnicima Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore
Od ekonomije - benefiti i studentima!
- Vlada Crne Gore ostvarila je ozbiljne rezultate na polju ekonomske politike, a značajne benefite toga osjetila je i studentska populacija - ocijenio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na sastanku sa predstavnicima Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore (SPUCG), predvođenih predsjednikom SPUCG Danilom Jelovcem povodom 4. aprila - Dana studenata. 
 
2
Pokušao da uđe u ambasadu SAD
Policija preuzela - migranta!
          - Službenici Uprave policije su danas od obezbjeđenja Ambasade SAD u Podgorici preuzeli lice koje je prethodno upalo u dvorište Ambasade SAD.
Lice je dovedeno u CB Podgorica. Utvrđeno je da se radi o A.N, tražiocu azila, stranom državljaninu.
 
 
2
Telefonska sjednica Vlade Crne Gore
Tomkiću pomoć - za sanaciju!
Vlada Crne Gore danas je na telefonski održanoj sjednici jednoglasno odlučila da odmah izdvoji I uplati 12.000 € porodici Igora Tomkića iz Berana za sanaciju ukupne štete nastale paljenjem njegovog objekta. 
 
2
Ministri Marija Vučinović i Mevludin Nuhodžić posjetili napadnutu porodicu Igora Tomkića u Beranama
Nasilje i vandalizam - neće proći!
    - Napad na porodicu Tomkić je napad na Crnu Goru, multietničku i miltivjersku, a ove vrijednosti su najveće bogatstvo Crne Gore po čemu je prepiznatljiva u regionu i šire. Crna Gora je na ovakve izazove znala da odgovori i kada je bila slabija. Crna Gora je jaka i biće dovoljno jaka da odgovori na ovaj čin. U Crnoj Gori niko nije i neće moći da svoje ciljeve ostvaruje nasiljem i vandalizmom - naglasio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, koji je danas, sa ministarkom Marijom Vučinović posjetio napadnutu porodicu Igora Tomkića u Beranama.
Oni su izrazili punu podršku Vlade i dogovorili hitnu materijalnu pomoć za obnovu objekta koji mu je zapaljen.  
 
2
Lišen slobode bezbjednosno interesantni B.N. (39) iz Podgorice, koji je nastanjen u Budvi
Oduzeta veća količina - oružja i municije!
             Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su, postupajući na osnovu operatvinih informacija, a u cilju suzbijanja vršenja teških krivičnih djela, izvršili pretrese na više lokacija na teritoriji Podgorice i Budve.
Postupajući na osnovu operativnih informacija i po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici, službenici CB Podgorica su izvršili pretrese stanova i drugih prostorija koje koriste S.P. (53) iz Podgorice i bezbjednosno interesantna osoba B.N. (39) iz Podgorice, koji je nastanjen u Budvi. 
 
2
Vlada Crne Gore najoštrije osudila incident na utakmici Crna Gora - Engleska
Pojedinac kvari - prepoznatljivost Crne Gore!
          - Vlada je najoštrije osudila incident na utakmici Crna Gora - Engleska. Intezivno se radi na identifikaciji počinioca, ili počinilaca tog čina. Rasističke parole mogu narušiti ono što je prepoznatljivost Crne Gore, da sve razlike - vjerske, nacionalne - doživljava kao bogatstvo da se uspostave neki novi odnosi. Da nam ne budu usud, nego prilika za druženje i prijateljstvo i za neki zajednički život i neke nove prijateljske konekcije. Tokom dana, tokom utakmice i poslije nje nije bilo ni jednog incidenta. Sve je to potvrda da je Crna Gora tolerantna zemlja, ali to je pojedinačni slučaj i biće najoštrije kažnjen počinilac - ukazao je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić. 
 
2
Vlada Crne Gore usvojila Izvještaj o realizaciji Plana optimizacije javne uprave 2018-2020 za period 1. septembar - 31. decembar 2018.
Smanjuju zaposlene - u javnoj upravi!
         - Nakon pola godine sprovođenja Plana optimizacije, već može govoriti o efektima Plana, odnosno o pozitivnim trendovima, iako se radi o kratkom periodu implementacije od pola godine: u trendu ukupnog rasta zaposlenosti, smanjuje se relativno učešće zaposlenosti u javnoj upravi tako što je decembra 2017. godine, zaposlenost u javnoj upravi činila 28,2 odsto ukupne zaposlenosti, dok se u decembru 2018. smanjila na 26,8 odsto, odnosno za 1,4%. Za prvih šest mjeseci smanjen je broj zaposlenih na lokalnom nivou za 3,9 odsto, odnosno 475 zaposlenih - pokazala je analiza Vlade Crne Gore koja je danas usvojila Izvještaj o realizaciji Plana optimizacije javne uprave 2018-2020 za period 1. septembar - 31. decembar 2018. godine i Analizu efekata kratkoročnih mjera Plana optimizacije, u 2018. 
 
2
Dva sata iza ponoći zapaljena radnja I.T. iz Berana
Počinioce kazniti - porodicu zaštititi!
          - Vlada je najoštrije osudila slučaj u Beranama. Radi se o gnusnom i kukavičkom činu, koji nije u prilog ni multietničkim Beranama, ni multietničkoj, multivjerskoj i multinacionalnoj Crnoj Gori. Naprotiv, ovakvi slučajevi mogu da naruše taj sklad, ali neće uspjeti u tome. Ovakvi slučajevi neće se ukorijeniti u Crnoj Gori. Ako neko misli da od slučaja dođe do pojave, ili ukorjenjivanja ovih stvari, to neće uspjeti. Nadležne institucije to neće dozvoliti. Država Crna Gora to neće dozvoliti. Policija, svim svojim kapacitetima i nadležni organi rade na rasvjetljavanju ovog slučaja i vjerujem da će otkriti počinioce, a onda je na nadležnim organima da ih najoštrije kazne. Naravno, ovaj slučaj obavezuje policije da ova porodica bude pod punom zaštitom - ukazao je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.
- Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Berane intenzivno rade na rasvjetljavanju događaja u kojem je u požaru sinoć oko 02,00 nastupila materijalna šteta na objektu – trafici u vlasništvu I.T. iz Berana - saopštila je Uprava policije Crne Gore.
 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|