Kapija Zadovoljstva - Zanimljivosti

1
Jedan od najboljih boksera svih vremena posjetio Crnu Goru
Mejveder u - Zeti!
    Avion koji pripada jednom od najboljih boksera svih vremena, Flojdu Mejvederu, na aerodromu u Zeti.  
 
1
Preminuo „Polio Pol“
U gvozdenim plućima proveo - 70 godina!
    Pol Aleksander, koji je većinu vremena u proteklih 70 godina proveo u gvozdenim plućima i prkosio svim očekivanjima postavši čak advokat i pisac, preminuo je u 78. godini, saopštio je njegov brat.
Smrt „Polio Pola“, kako su ga zvali, objavljena je u utorak na GoFundMe stranici postavljenoj da pomogne u plaćanju njegovog stanovanja i zdravstvene zaštite 
 
1
U Italiji rastu zahtjevi za uređajima protiv agresije
Narukvica protiv - nasilja!
    Žrtve su najčešće žene, koje su stalno na oprezu kada izlaze iz kuće, bilo da treba da pređu nekoliko metara od metroa do vrata svog stana, bilo kada izlaze uveče sa prijateljicama i vraćaju se same tramvajem. Samo pre nekoliko dana jedna žena je napadnuta na stanici Termini u Rimu bez ikakvog razloga. Zbog toga, u toj zemlji sve više rastu zahtjevi za uređajima protiv agresije koji mogu da budu narukvice i privesci, a koje su samo u prošloj godini spasile više od 300 osoba. 
 
0
Gotova je kada mast ,,zapliva“ oko nje
Crnogorska cicvara na listi - najboljih svjetskih kuhinja!
    Crnogorska kuhinja našla se na 80. mjestu na listi najboljih svjetskih kuhinja. Listu je objavio čuveni gastronomski sajt Taste Atlas, a naša kuhinja zavrijedila je ocjenu 3,96.
Ističu da se tokom isprobavanja crnogorske kuhinje nikako ne propuste priganice sa medom, pljevaljski sir i njeguški pršut … To stranci inače uvijek prvo probaju.
No, zanimljivo je da se prije svega, na prvom mjestu našla cicvara. Bake su govorile da je treba strpljivo i dovoljno dugo kuvati, a gotova je kada mast ,,zapliva“ oko nje. 
 
0
Diomedova ostrva
Jedino mjesto za - gledanje u juče!
    Smještena u Beringovom moreuzu između Aljaske, Sjedinjenih Američki Država i Čukotke u Rusiji leže dva ostrva koja ne samo da označavaju podjelu između dvije nacije, već se nalaze i na zagonetnoj međunarodnoj datumskoj liniji. 
 
2
Alpinisti Vojske Crne Gore posjetili Klinički centar Crne Gore
Poklon paketićima obradovali - male pacijente!
    U susret novogodišnjim praznicima pripadnici Vojske Crne Gore obradovali su poklon paketićima mališane hospitalizovane u Institutu za bolesti djece Kliničkog centra.
- Naši alpinisti iznenadili su djecu i roditelje spuštajući se niz zgradu Instituta, dok ih je medicinsko osoblje KC podržalo uz pjesmu i igru - naveli su iz Ministarstva odbrane u objavi na Facebooku. 
 
0
Afrički rekord
Rodila blizance - u 70.!
    Sedamdesetogodišnjakinja je možda najstarija žena u Africi koja se porodila, saopštila je bolnica u Ugandi. Nakon vantjelesne oplodnje, Safina Namukvaja je u četvrtak rodila blizance, dječaka i djevojčicu. 
 
2
Švajcarska i hrana
Kako nastaje kralj sireva - ementaler?!
    „Švajcarski sir" sa kultnim rupama poznat je širom sveta, ali pravi ementaler je ručno rađen, pažljivo kontrolisan proizvod. 
 
0
Na lutriji EuroMillions
Tri osobe dobile - po 52 miliona!
    Po 52 miliona eura (46,2 miliona funti) osvojila su tri vlasnika tiketa na lutriji EuroMillions, javlja SkyNews.
 
 
0
Ljekari tvrde
Kafa može - da nam prduži život!
    Ispijanje dvije do tri šoljice kafe dnevno moglo bi se povezati s dužim životnim vijekom, pokazalo je novo istraživanje. 
 
0
Bolji od njega je samo italijanski "Fiore sadro"
Njeguški sir - drugi u svijetu!
    Njeguški sir proglašen je za 2. najbolji sir od ovčijeg mlijeka na svijetu!
Bolji od njega je samo italijanski "Fiore sadro". 
 
1
Sika dana
Festival balona u Parizu!
 
 
1
TAČNO 920 EVRA ZA 15 DANA
Traži se radnik za - pola (ne)radiš!
    Firma "Plovput" iz Splita raspisala je konkurs za radno mesto svetioničara na radnom mestu Sveti Ivan na Pučini. 
 
1
Jedan od svjetskih rekordera kada su u pitanju kovid pacijenti
Već 14 mjeseci - pozitivan na koronu!
    Muzafer Kajasan iz Turske jedan je od svjetskih rekordera kada su u pitanju kovid pacijenti. Naime, on je već 14 mjeseci pozitivan na koronavirus i naizmjenično se nalazi u bolnici i kućnoj izolaciji. 
 
1
Ministarstvo zdravlja Novog Zelanda istražuje
Za dan primio - 10 vakcina protiv kovida!
    Ministarstvo zdravlja Novog Zelanda istražuje postupke čovjeka koji je, kako prenosi novozelandski portal Stuff, obišao nekoliko centara za vakcinaciju i za novac umjesto drugih primio vakcine. 
 
1
Slovački biospeleolog i zoolog sa Univerziteta Crne Gore
Novi puž nazvan - po Đokoviću!
    Slovački biospeleolog Jozef Grego i crnogorski zoolog sa Univerziteta Crne Gore Vladimir Pešić otkrili su novog puža u kraškom izvoru u blizini Podgorice. Njihov naučni članak objavljen je u časopisu Sabterenian Bajolodži, a dvojac naučnika kaže da su ga nazvali po tenoseru Novaku Đokoviću (Travunijana Đoković - T. djokovici). 
 
2
Nesvakidašnji slučaj penzionerke iz Španije
Vratila se - preminula od korone!
    Španjolka za koju je porodica verovala da je umrla od korona virusa iznenadila je svoju rodbinu vrativši se kući devet dana nakon što im je rečeno da je sahranjena, preneli su lokalni mediji. 
 
1
Laboratorijski testovi Colgate pokazali efikasnost paste za zube i sredstva za ispiranje usta
Deaktiviraju virus - koji uzrokuje COVID-19!
    Laboratorijska ispitivanja pokazuju da paste za zube koje sadrže cink ili kositar i tečnosti za ispiranje usta s cetilpiridinijevim kloridom (CPC) neutralizuju virus koji uzrokuje COVID-19 za 99,9 odsto. 
 
1
Tvrdnje naučnika
Najbrže triježnjenje - duvanjem u kesu!
    Tim kanadskih naučnika razvio je nevjerovatan način za spuštanje nivoa alkohola u krvi, i to tri puta brži od uobičajenog. Sve što je potrebno je predmet veličine fascikle koji bi mogao da spasi milione života širom svijeta godišnje. 
 
0
Stanovnici Sibirskog zoološkog vrta prognozirali pobjednika na izborima u SAD
Medvjed i tigrovi - za Bajdena!
    Stanovnici Sibirskog zoološkog vrta, mrki medvjed i dva tigra, prognozirali su da će pobjednik predsjedničkih izbora u SAD biti demokratski kandidat Džo Bajden. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|