Kapija Zadovoljstva - Zanimljivosti

0
Stanovnici Sibirskog zoološkog vrta prognozirali pobjednika na izborima u SAD
Medvjed i tigrovi - za Bajdena!
    Stanovnici Sibirskog zoološkog vrta, mrki medvjed i dva tigra, prognozirali su da će pobjednik predsjedničkih izbora u SAD biti demokratski kandidat Džo Bajden. 
 
1
Najskuplja zaštita od korone
Prave masku sa - 3.600 dijamanata!
    U toku je izrada najskuplje maske na svijetu. To je bio prvi uslov – da bude najskuplja, ali i da štiti od infekcije, pa joj je ugrađen filter N99.  
 
2
Zbog "opasnog virusa"
Stavili u karantin - cijeli grad!
    Sjevernokorejski lider Kim Džong Un stavio je u karantin grad Kaesong blizu granice sa Južnom Korejom, nakon što je pronađena osoba za koju se sumnja da je zaražena korona virusom, navode tamošnji državni mediji. 
 
1
U Čileu
Dresiraju pse za - otkrivanje korone!
    Čileanska policija počela je da dresira pse za otkrivanje oboljelih od korona virusa tako što otkrivaju prisustvo virusa u znoju pacijenata. 
 
0
Kako se indijski biznismen štiti od korona virusa
Nosi masku - od 60 grama zlata!
    Indijski biznismen Šankar Kurhad izjavio je da je platio oko 4.000 dolara (oko 3.550 eura) za zlatnu masku napravljenu po mjeri koja treba da ga štiti od korona virusa. 
 
0
U Singapuru
Distancu čuva - pas robot!
    Singapur je danas najavio da će koristiti robotskog psa u parku, kako bi se osiguralo poštovanje mjere društvenog distanciranja. 
 
1
Ujedinjeni Arapski Emirati
Omogućili vjenčanja - putem video linka!
    Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) su pokrenuli onlajn servis sklapanja braka za parove koji žele da se vjenčaju uprkos pandemiji korona virusa.  
 
1
Rimljanka platila 4 000 eura
Kažnjena zbog šetnje - s kornjačom!
    Jedna Rimljanka morala je da plati kaznu od 400 eura jer se zatekla na ulici usred karantina u cijeloj Italiji.  
 
0
U zoološkom vrtu u Bronksu
Tigrica pozitivna - na korona virus!
    Tigrica u zoološkom vrtu u Bronksu u Njujorku pozitivna je na korona virus, potvrdila je nacionalna veterinarska laboratorija u SAD. 
 
1
Magara, nadomak Podgorice
Pećina magije - i strave!
    Pećina Magara udaljena svega nekoliko kilometara od centra Podgorice široj javnosti je malo poznata. Osim što je bogata nakitom za pećinu se vežu brojne misterije i narodna vjerovanja. Devedesetih je devastirana. 
 
0
Raste interesovanje
Svemirski turizam počinje - na ljeto!
    Kompanija Ričarda Bransona planira ovog ljeta da otvori svoju svemirsku turističku ponudu, a kako se vrijeme lansiranja ove usluge brzo približava, zanimanje javnosti za mjesto u svemirskoj letjelici počelo je da raste.  
 
2
Prema preliminarnim podacima Centralne banke Crne Gore
Crna Gora ima - 66 milionera!
    U Crnoj Gori, po posljednjim podacima, ima 66 millionera, koji na računima u ovdašnjim bankama imaju million i više eura, saopšteno je Pobjedi iz Centralne banke uz pojašnjenje da se radi o preliminarnim podacima. 
 
1
Iznad Tihog okeana
Uginulo milion ptica!
    Čak milion morskih ptica uginulo je iznad Tihog okeana za manje od 12 mjeseci, a stručnjaci navode da je za to kriva topla voda. 
 
1
" Little mister world 2019"
Viktor iz Berana - najlepši na svijetu!
    Trogodišnji Viktor Uković Dukić iz Berana proglašen je za najlepšeg dečaka na svetu na takmičenju Litle Mister Vorld, održanom u Turskoj - objavljeno je na Fejsbuk stranici Modne agencije "Top 3" Models Montenegro, čiji je Uković Dukić član, prenosi RTCG. 
 
1
I to je "američki san"
Diplomirala u - 84.!
    Amerikanka Dženet Fejn ostvarila je san i u 84. godini diplomirala na Univerzitetu Teksas u Dalasu, koji je upisala nakon što se penzionisala 2012. godine. 
 
0
Zvijezda Youtube servisa
Osmogodišnjak za godinu - zaradio 22 miliona$!
    Osmogodišnji dječak, koji na svom Youtube kanalu govori o igračkama, za godinu je zaradio 22 miliona dolara, što ga čini najvećom zvijezdom tog videoservisa uzimajući u obzir zaradu. 
 
2
Za 10 godina rada šoping-mola u Podgorici
"Delta City" posjetio - "Irak"!
    Na dan otvaranja, 1. oktobra 2008., šoping-mol "Delta City" posjetilo je 44 000 ljudi, što je i apsolutni dnevni rekord.
Šoping-mol godišnje posjeti između 4.000.000 i 5.000.000 ljudi, a za deset godina postojanja, ukupan broj posjetilaca je premašio cifru od 40.000.000, što je jednako broju stanovnika države Irak. 
 
2
Radnik je odolio iskušenju i vratio novac
Greškom primio - sto plata!
    Jedan radnik u Australiji primio je 100 puta veću platu, jer je decimala bila stavljena na pogrešno mjesto. 
 
2
Program „Mobilnost budućnosti“ u Beču
Od 2019. - autobusi bez vozača!
    Poslije tri mjeseca intenzivnih priprema u autobuskom pogonu u Beču prva probna vožnja uspješno je izvedena. Nova bečka linija bez vozača imaće prve putnike na proljeće 2019.  
 
1
Još jedan svjetski poznati par u Crnoj Gori
Bekamovi odmaraju - na "Svecu"!
    Tek što su stigli na odmor u Crnu Goru, svijet su, putem društvenih mreža, obišle fotografije jednog od najpoznatnijih svjetskih parova, Viktorije i Dejvida Bekam. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|