0
Raste interesovanje
Svemirski turizam počinje - na ljeto!

    Kompanija Ričarda Bransona planira ovog ljeta da otvori svoju svemirsku turističku ponudu, a kako se vrijeme lansiranja ove usluge brzo približava, zanimanje javnosti za mjesto u svemirskoj letjelici počelo je da raste.

Hiljade zainteresovanih svemirskih putnika napravilo je onlajn rezervacije, a kako bi osigurali svoje mjesto u svemirskoj letjelici treba da uplate depozit za kartu od 1.000 dolara.
Karte za prvi komercijalni svemirski let su rasprodate, a iako službena prodaja nove serije karata nije još počela, broj onlajn rezervacija je udvostručen od septembra 2019. godine. Do sada je kompanija ostvarila preko 600 fiksnih rezervacija, a na listi čekanja je blizu 8.000 mogućih putnika, navodi Lonely Planet.
Tokom priprema za prodaju nove serije karata, kompanija Virdžin Galaktik pokrenula je novi program koji daje mogućnost zainteresovanim putnicima da uplate refundirajući depozit od 1.000 dolara kako bi, kada se nova mjesta u letjelici oslobode, bili prvi na redu.
Detalji poput cijene i datuma početka prodaje nove serije karata za svemirski let još nisu poznati.
Posljednja cijena karte bila je 250.000 dolara, a očekuje se da će doći do poskupljenja jer, kako je naveo izvršni direktor kompanije Virdžin Galaktik, vjeruju da su karte bile ispod cijene, dodajući da će je u nekom trenutku sniziti kako bi putovanje u svemir bilo pristupačno većem broju zainteresovanih svemirskih avanturista.




Posjeta : 836