Sedmica

2
Protiv N.P. (24) iz Nikšića biće podnijeta krivična prijava zbog nedozvoljene trgovine
Oduzete cigarete - vrijedne 7 000!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić su zaplijenili cigarete vrijedne oko 7.000 eura koje su, kako se sumnja, bile predmet nedozvoljene trgovine, a u vezi sa navedenim će biti podnijeta krivična prijava protiv jedne osobe. 
 
2
Poslije tuče u ugostiteljnskom objektu „Zadruga“ u Sutomoru
Privedena - tri brata!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Bar lišili su slobode tri osobe zbog sumnje da su počinile krivično djelo nasilničko ponašanje i krivično djelo teška tjelesna povreda. 
 
2
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske
Dodiku prijete smrću!
    Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske potvrdilo je za RTRS da su predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku upućene prijetnje smrću. 
 
2
Službenici Centra bezbjednosti Nikšić rasvijetlili sedam teška krađa
Noću krali - kola sa parkinga!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, počinjenih na teritoriji Opštine Nikšić, rasvijetlili su sedam krivičnih djela teška krađa i tom prilikom procesuirali dvije osobe osumnjičene da su počinila ova krivična djela. 
 
2
Lišen slobode M.D. (74) iz Andrijevice zbog nedozvoljeno držanja oružja i nasilja u porodici
Sin prijavio - prijetnje!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Andrijevica, postupajući gpo operativnim podacima, lišili slobode jednu osobu osumnjičenu da je počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih i krivično djelo nasilje u porodici i porodičnoj zajednici.  
 
2
Vijeće haškog tribunala osudilo je nekadašnjeg vrhovnog komadanta Vojske Republike Srpske
Mladiću - doživotna!
    Vijeće haškog tribunala osudilo je nekadašnjeg vrhovnog komadanta Vojske Republike Srpske, generala Ratka Mladića na doživotnu kaznu zatvora. Riječ je o provstepenoj presudi. Sud je odlučio da je Mladić kriv za 10, od 11 tačaka optužnice. Nije kriv samo za genocid u šest opština u BiH. Haški tribunal je ovom presudom okončao rad, a iako i odbrana i tužilaštvo imaju pravo žalbe, o njima će odlučivati drugi sud.  
 
2
Rezultati ankete koja je bila postavljena od 27.10.17 do 22.11.17
Na anketno pitanje: Jeste li za ukidanje prelaska na ljetnje/zimsko računanje vremena? vi ste odgovorili
Broj ispitanika 2
Koji su odgovorili ovako

     Da - 0.00%

        
     Ne - 100.00%

        
 
 
2
Policija u Kotoru pretresla šest lokacija koje koriste bezbjednosno interesantna lica
Priveli šest osoba - pritvorili jednu!
    Službenici Uprave policije MUP – Sektora kriminalističke policije i Odjeljenja bezbjednosti Kotor su u sadejstvu sa Centra bezbjednosti Herceg Novi i Odjeljenje bezbjednosti Tivat, u koordinaciji sa tužilaštvom a postupajući shodno pribavljenim naredbama sudija za istrage Osnovnog suda u Kotoru, u nastavku aktivnosti koje se preduzimaju u cilju borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa izvršili pretrese na šest lokacija koje koriste bezbjednosno interesantna lica. U službene prostorije je privedeno šest lica. Kriminalistička obrada nad ovim licima je u toku. Jedno lice je lišeno slobode. 
 
2
Krivična prijava protiv Z.N. (60) iz Pljevalja za zloupotrebu položaja i prekoračenja ovlašćenja
Jedan dug - naplaćivala više puta!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su nadležnom tužiocu podnijeli krivčnu prijavu u redovnom postupku protiv jedne osobe zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. 
 
2
Krivičnu prijava protiv V.D. (31) iz Republike Srbije i d.o.o. „D&N Compani” sa sjedištem u Beranama
Oštetio budžet - za 40 hiljada!
    Službenici Uprave policije MUP i službenici Uprave carina Sektora bezbjednosti su realizovali zajedničku aktivnost koja je rezultirala podnošenjem krivične prijave od strane Uprave policije nadležnom tužiocu protiv jednog pravnog i jednog fizičkog lica zbog krivičnog djela utaja poreza i doprinosa. 
 
1
Krivična prijava protiv Baranina S.I. (53), osumnjičenog za krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju
Pazar stavljao - u džep!
    Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv Baranina S.I. (53), osumnjičenog za krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. Policija sumnja da je S.I. (53) iz Bara, kao zaposleni u administraciji hotela “Sato” u Sutomoru, od 7. oktobra do 18. oktobra 2017.godine, u više navrata prisvajao novac i na taj način prozrokovao neobjektivan i nedokumentovan manjak. 
 
1
U višemjesečnoj policijskoj akciji „Uragan“ na suzbijanje ulične prodaje opojnih droga u Bijelom Polju
Četiri osobe lišene slobode - jedna u bjekstvu!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge Sektora kriminalističke policije, u koordinaciji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, realizovali su višemjesečnu policijsku akciju „Uragan“ koja je bila usmjerena na suzbijanje ulične prodaje opojnih droga, kao i na osobe koje su se, kako se sumnja, bavila krijumčarenjem opojne droge u zemlje Zapadne Evrope. Izvršeni su pretresi stanova i kuća koje koristi pet osoba. Od tih pet, četiri osobe lišene su slobode dok je jedna u bjekstvu. Prethodnih mjeseci još četiri osobe lišene su slobode, što znači da je akcijom obuhvaćeno ukupno devet. Tokom višemjesečnog sprovođenja akcije zaplijenjeno je ukupno 6,7 kg marihuane i pet grama heroina. Zaplijenjeno je i oko sedam grama kokaina.  
 
1
Pančevac B.B. (30) lišen slobode zbog sumnje da je falsifikovao isprave
Ličnu kartu - upotrijebio kao pravu!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Plav, u sadejstvu sa službenicima Stanice granične policije Plav, postupajući po operativnim saznanjima, lišili su slobode osobu osumnjičenu da je počinilo krivično djelo falsifikovanje isprave. 
 
1
Na Graničnom prelazu Ranče lišen slobode S.R. (40) iz Nikšića
Upakovao za šverc - šest kila marihuane!
    Službenici Uprave policije MUP i službenici Uprave carina juče su kontolom putničkog motornog vozila pronašli i oduzeli oko šest kilograma opojne droge marihuana. Lišen je slobode osumnjičeni da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.  
 
1
Baranin D.S. (49) lišen slobode zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija
Ribu "mamili" - eksplozivom!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Bar su danas, nakon dobijenih rezultata vještačenja iz Forenzičkog centra, lišili slobode D.S. (49) iz Bara zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, i podnijeli krivičnu prijavu za isto krivično djelo protiv M.J. (58) iz Bara, koji se nalazi u ZIKS na izdržavanju kazne za drugo krivično djelo.  
 
1
Krivična prijava za nedozvoljenu trgovinu protiv Ž.B. (32) iz Podgorice
U kombiju - 7.400 šteka cigareta!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Kolašin su, u koordinaciji Centra bezbjednosti Podgorica kojem ovo Odjeljenje pripada, jutros kontrolom vozila pronašli i oduzeli 7.400 šteka cigareta za koje se sumnja da su predmet nedozvoljene trgovine. Protiv osoba koje su ih je prevozile biće podnijeta krivična prijava. 
 
1
Rasvijetljena dva krivična djela teška krađa u Nikšiću
Stariji pritvoren - maloljetniku prijava!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić, preduzimajući planske aktivnosti na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, izvršenih na teritoriji Opštine Nikšić, rasvijetlili su dva krivična djela teška krađa i tom prilikom lišili slobode jednu osobu a protiv maloljetnika podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku, 
 
1
U prvoj utakmici kvalifkacija za Eurobasket Island - Crna Gora 62:84
"Crvene" startovale - ubjedljivo!
    Crnogorske košarkašice bile su uspješne na startu kvalifikacija za Eurobasket i lako su slavile protiv Islanda u gostima 84:62.
Dubljevićeva je šutirala iz igre fenomenalnih 11/14, imala je i šest skokva za indeks korisnosti 35. Glori Džonson je na debiju dala 11 poena, osam je dodala Raković, sedam Jovanović.
Kod domaćih 23 poena Kjartansdotir, 18 Sverisdotir. 
 
1
U Nikšiću, tokom oktobra i novembra
Podnijeto sedam prekršajnih - zbog droge!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić su, u toku oktobra i novembra, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti vršili preglede osoba i vozila i nakon toga protiv sedam osoba podnijeli sedam prekršajnih prijava zbog počinjih prekršaja iz oblasti Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga. 
 
1
U nastavku policijske akcije „Boka 3“ privedene tri osobe
Tivćanki prijava zbog - oružja i droge!
    Protiv D.I. (30) iz Tivta biće podnijete krivične prijave zbog osnovane sumnje da je počinila krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i omogućavanje uživanja opojnih droga, a radi sprovođenja postupka kriminalističke obrade privedena su tri osobe u akciji „Boka 3“.