Sedmica

1
Nagradno pitanje
(Anti)fašisti!
    Jedan kaže da su na vlasti mafija i fašisti, drugi da su mu državnici Crne Gore krvnici, a treći poručuje da će im svima na kuću staviti crni barjak!
Ko su (anti)fašisti, a ko demokrate? 
 
1
Rasvijetljeno podmetanje požara na teretnom motornom vozilu u Andrijevici
Protiv dvoje - krivične prijave!
    Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Berane rasvijetlili su podmetanje požara na teretnom motornom vozilu koje je u januaru ove godine počinjeno u Andrijevici. Policijski službenici ovog CB su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv osumnjičenih lica, L.V. (18) i M.S. (21) iz Andrijevice. 
 
1
Pucnjava na Cetinju
Jedna osoba ubijena - tri ranjene!
    Crnogorska policija saopštila je da potražuje dvije osobe zbog pucnjave na Cetinju u kojoj je stradao Bogdan Milić (37), a tri osobe ranjene.  
 
0
Fudbalski udar
Đonom na "sokole"!
    Noć prije utakmice u 3. kolu kvalifikacija za EP između Crne Gore i Kosova (ne)očekivano, stigle su prijetnje pojedinim reprezentativcima iz Srbije, Ivaniću, Stojkoviću, i selektoru Tumbakoviću da ne nastupe protiv reprezentacije ako ne priznaju državu Kosovo! Prvo prikriveno i tajno, preko pojedinh medija i privatnih kanala, a danas, na sam dan utakmice javno i sve glasnije. Praktično, ucjenjuju momke, sportiste i iskusnog stručnjaka, pokušavaju da ih kroz sport "predribllaju" politikom! Otišli su đonom na "sokole", nesvjesni da su nesportskim prekršajem postigli auto-gol! Možda će i ostvariti sitan profit, možda neko i podlegne njihoviim pritiscima. Epilog svega, na dneno sportsko-političkom nivou, u najgorem slučaju, može biti nepovoljan za fudbalsku reprezentaciju Crne Gore.Zar to nije čisti sado-mazohizam? Profitirala bi selekcija države koju oni ne priznaju! Priznaju i to još kako, bolje priznanje Kosovu ne treba! Ovo je samo, u kontinuitetu, anticrnogorski! Preboljeli bi oni kosovsku nezavisnost, ali crnogorsku ne mogu! 
 
0
Neočekivano, pred utakmicu 3. kola kvalifikacija za EP sa Kosovom
"Sokoli" (ne) igraju - pod pritiskom!
    Tandem iz Crvene zvezde u reprezentaciji Crne Gore se susreće sa pritiscima pred meč sa takozvanim Kosovom, saznaje MONDO. 
 
0
Novljanin S.Š.(31) ubijen je danas u Đenovićima
Policija traga - za počiniocem!
    Novljanin S.Š.(31) ubijen je danas oko 15,20 u naselju Đenovići tom gradu, kada ga je upucala za sada bnepoznata osoba za kojom plicija intezivno traga. 
 
0
Uznemirujući video "Dušana silnog"
Poznat rukopis - "nepoznatog autora"!
    Ovih dana Crnom Gorom kruži "zastrašujući" video klip "Dušana silnog", "borca protiv nepravde, zakletog srpskog vojnika" koji kreće u pravednu misiju i koji prijeti "izdajnicima, zlotvorima koji nas pljačkaju, hapse, progone, sude našim vođama". Na kraju "Dušan silni" poručuje da će odbraniti svoj narod i sveinje". Tiranima poručuje da stiže i još citira Njegoša da "Zlo činiti, od zla braneći se, tu zločinstva nema nikakvoga"! "Dušana silnog" na videu predstavljaju tri osobe sa crnim kapuljačama i sprenljenim snajperima, a poruka je, navodno poslata predsjedniku države, premijeru, postavljen je na facebook, navodno policija ispituje ko je autor...Jedino je na njega, navodno na pitanje portala in4s reagovao "Demokratski front" i to opravdavaju´i ga kao nešto što se moglo i očekivati! Providno,poznat rukopis - "nepoznatog autora"! 
 
0
Senat Prijestonice Cetinje
Pitanja razvoja - infrastruktura i radna mjesta!
    - Dva su osnovna pitanja razvoja Prijestonice, kvalitetno i trajno unapređenje infrastrukture i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mjesta. U tom kontekstu ukazao je da je potrebno završiti započete projekte trajnog rješavanja pitanja vodosnabdijevanja Cetinja, prečišćavanje otpadnih voda i odlaganja čvrstog otpada, kao i racionalna rekonstrukcija puteva - naglasio je Milo Đukanović, predsjednik Senata Prijestonice koji je danas usvojio Izvještaj o realizaciji Godišnjeg programa razvoja Prijestonice Cetinje do 31.05.2019, Izvještaj o radu Senata Prijestonice za 2018. godinu i razmotrena informacija o realizaciji pojedinih razvojnih projekata iz Godišnjeg programa razvoja Prijestonice za prethodnu godinu.  
 
3
Službenici CB Nikšić rasvijetlili četiri krivična djela
Maloljetnika ujeo pas - poslije ga tukli!
    Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, rasvijetlili četiri krivična djela, od kojih su tri počinjena na štetu maloljetnog lica. Krivične prijave za tri krivična djela na štetu maloljetnog lica su podnijete protiv tri osobe, od kojih su dvije bezbjednosno interesantne. Krivična prijava je podnijeta protiv još tri osobe zbog sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje.  
 
2
Policija u Beranama podnijela krivičnu prijavu protiv bezbjedno interesantnog E.T. (46)
Našli mu - pištolj i municiju!
    Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Berane su, preduzimajući aktivnosti u cilju pronalaska oružja u ilegalnom posjedu, pronašli i oduzeli pištolj i municiju od bezbjednosno interesantnog lica. Protiv njega podnijeta je krivična prijava.  
 
1
Od dvije bezbjednosno interesantne osobe iz Bara
Oduzeli uređaje za snimanje - telefone i vozilo!
    Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Bar su od dva bezbjednosno interesantna lica – pripadnika jedne organizovane kriminalne grupe, S.B. i N.S, oduzeli uređaj za skladištenje video materijala i dva mobilna telefona koje su ova lica koristila za snimanje i čuvanje materijala odnosno i za komunikaciju putem aplikacije. Od njih je oduzeto i vozilo. Slijede vještačenja oduzetog materijala i stvari. 
 
1
Policija pretresla stan i prostorije koje koristi Đ.I. (33) iz Cetinja
Našli mu - puške, pištolj i metke!
    Službenici Uprave policije – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su danas, postupajući na osnovu operativnih saznanja, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi Đ.I. (33) iz Cetinja i pronašli i oduzeli šest komada vatrenog oružja (poluatomatsku pušku, četiri puške i pištolj) i veću količinu municije (208 pištoljskih i puščanih metaka). 
 
1
Borba protiv privrednog kriminaliteta u Baru, Bijelom Polju i Herceg Novom
Desetoro osumnjičeno - za ovjeru lažnih isprava!
    Službenici Uprave policije – Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su u sadejstvu sa službenicima jedinica za suzbijanje privrednog kriminaliteta centara bezbjednosti Bar, Bijelo Polje i Herceg Novi, sprovodeći mjere i radnje u okviru plana aktivnosti Operativnog tima za sprječavanje i otkrivanje počinilaca krivičnih djela utaja poreza i doprinosa, nedozvoljena trgovina i krijumčarenje, u okviru operativne akcije „Evazija”, nadležnim državnim tužiocima u Baru, Bijelom Polju i Herceg Novom podnijeli krivične prijave protiv ukupno deset lica. Pet osoba osumnjičeno je da je počinilo pet krivičnih djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja dok je pet osumnjičeno za krivično djelo falsifikovanje službene isprave.  
 
1
U Herceg Novom i Beranama
Policija oduzela oružje - municiju i eksploziv!
    Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Herceg Novi su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pronašli i oduzeli pištolj i municiju u ilegalnom posjedu. Protiv osumnjičenog je državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.  
 
1
Rožaje
Policija podnijela - krivične i prekršajne prijave!
    Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Berane su zajedno sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Rožaje, preduzimajući aktivnosti iz svojih nadležnosti, rasvijetlili više krivičnih djela iz oblasti opšteg i privrednog kriminalita kao i djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.  
 
1
Tužna vijest iz Jugoslovenskog dramskog pozorišta
Preminuo Miša Janketić!
    Jedan od najvećih srpskih i jugoslovenskih glumaca Mihailo Miša Janketić preminuo je danas u Beogradu, saopštilo je Jugoslovensko dramsko pozorište 
 
1
Pripadnik Protivterorističke jedinice Uprave policije prvi u praktičnom streljaštvu na takmičenju u BiH
Vujošević osvojio - još jedno zlato!
    Pripadnik Protivterorističke jedinice Uprave policije Saša Vujošević osvojio je prvo mjesto na regionalnom takmičenju prvog kola ljetnje lige Bosne i Hercegovine u praktičnom streljaštvu koje je održano u Sarajevu.  
 
1
Na turniru juniorskih selekcija rukometašica u Budimpešti
Mlade "lavice" - osvojile bronzu!
    Novi uspjeh crnogorskog rukometa - juniorke su osvojile bronzanu medalju na turniru u Budimpešti, koji je odigran kao uvertira za finalni turnir Lige šampiona za rukometašice.
Izabranice Suzane Lazović u polufinalu su poražene od domaćina Mađarske, dok su u meču za treće mjesto slavile protiv Slovenije. Na turniru je učestvovala i selekcija Rusije. 
 
1
Rožajac N.K.(40) lišen slobode
Krijumčario - tražioce azila!
    Službenici Uprave policije – Odjeljenja bezbjednosti Rožaje lišili su slobode N.K. (40) iz Rožaja, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice ikrijumčarenje ljudi. 
 
0
Policija u Beranama rasvijetlila razbojništvo istog dana kada je i počinjeno
Ušao da se "kladi" - maskiran!
    Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Berane, preduzimajući intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju razbojništva koje se dogodilo juče oko 09,10 u kratkom roku identifikovali su i lišili slobode osumnjičenu osobu.