Sedmica

1
Krivične prijave zbog utaje poreza i doprinosa u Herceg Novom
Utajili - pola miliona!
    Službenici Uprave policije su u Herceg Novom su, preduzimajući aktivnosti iz oblasti otkrivanja i suzbijanja krivičnih djela privrednog kriminaliteta, prethodnih dana nadležnom tužiocu podnijeli krivične prijave protiv jednog pravnog i odgovornog fizičkog lica u tom pravnom licu, kao i još tri fizička lica, zbog sumnje da su utajom poreza i doprinosa oštetili Budžet Crne Gore za iznos od 545.520,64 eura. 
 
1
Rukometašice "Budućnosti" savladale "Đer" 31:23 (18:14) i osvojile prvo mjesto na turniru u Brestu
Savladale šampionke - osvojile turnir!
    U posljednjem meču na pripremnom turniru u Brestu, rukometašice "Budućnosti" savladale su aktuelnog šampiona Evrope, "Đer" 31:23 (18:14) i osvojile prvo mjesto u francuskom gradu.
Jovanka Radičević sa devet golova je predvodila naše šampionke do pobjede protiv Đera, dok je Đurđina Jauković postigla šest. Marina Rajčić je bila sjajna i upisala je 16 odbrana, dok je Emili Sando imala jednu intervenciju. 
 
1
Bjelopoljska policija podnijela krivične prijave protiv R.Đ. (49), državljanina Republike Srbije, i I.R. (49) iz Bijelog Polja
Napali dvojicu - ispred pekare!
    Službenici Uprave policije u Bijelom Polju identifikovali su i podnijeli krivične prijave protiv R.Đ. (49), državljanina Republike Srbije, i I.R. (49) iz Bijelog Polja, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda, a u vezi sa događajem u kojem su ispred pekare „Šar“ prije šest dana povrijeđeni A.G. i A.B. iz Pljevalja. 
 
0
U susret izbornoj 2020.
Podupri se!
    U susret izbornoj 2020. sve političke partije u Crnoj Gori imaju zajednički moto - Podupri se! 
 
0
Nikšić
Ubistvo u - centru grada!
    Jutros, oko 10,15, u Njegoševoj ulici došlo je do upotrebe vatrenog oružja na štetu V.R. iz ovog grrada koji je transportovan u službu hitne medicinske pomoći, nakon čega je, od navedenih povreda preminuo.
Policijski službenici su odmah nakon izvršenja krivičnog djela lišili slobode izvršioca, V.L., takođe iz Nikšića. Policija preduzima dalje mjere i radnje da utvrdi uzrok današnjeg događaja. 
 
2
U Pljevljima
Zaplijenjene cigare - bez markica!
    Policijski službenici u Pljevljima su pretresom kuće i pomoćnih objekata koje koristi G.P. pronašli 7.830 paklica cigareta bez akciznih markica, vrijednosti 11.700 eura, za koje se sumnja da su bile namijenjene nedozvoljenoj trgovini. Protiv Lj.P, srodnika vlasnika kuće, je nadležnom državnom tužiocu u ODT u Pljevljima podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo nedozvoljena trgovina.  
 
2
Rezultati ankete koja je bila postavljena od 17.06.19 do 29.07.19
Na anketno pitanje: Podržavate li neradnu nedjelju za trgovinu? vi ste odgovorili
Broj ispitanika 2
Koji su odgovorili ovako

     Da - 0.00%

        
     Ne - 100.00%

        
 
 
2
Rezultati ankete koja je bila postavljena od 17.06.19 do 29.07.19
Na anketno pitanje: Podržavate li neradnu nedjelju za trgovinu? vi ste odgovorili
Broj ispitanika 2
Koji su odgovorili ovako

     Da - 0.00%

        
     Ne - 100.00%

        
 
 
2
Na vaterpolo U-15 EP Crna Gora - Grčka 13:8 (4:3, 1:1, 4:2, 4:2)
Najmlađe "ajkule" - u finalu!
    Vaterpolo U-15 reprezentacija Crne Gore plasirala se u finale Evropskog prvenstva u bugarskom Burgasu! Naša najmlađa selekcija do velikog uspjeha došla je poslije pobjede nad Grčkom u polufinalu 13:8 (4:3, 1:1, 4:2, 4:2). 
 
2
Na vaterpolo EP U-15 Crna Gora - Hrvatska 10:9
Preokretom u - polufinale!
    Vaterpolo U-15 reprezentacija Crne Gore plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva! Naša najmlađa selekcija nakon velikog preokreta savladala je Hrvatsku 10:9, iako je u posljednjoj dionici gubila 6:9.
U polufinalu crnogogorske vaterpolo uzdanice igraće u subotu sa pobjednikom meča Grčka - Gruzija. 
 
2
Revitalizacija srednjenaponske i niskonaponske mreže u Beranama
Za kvalitetno napajanje - 80 miliona eura!
    Projekat revitalizacije srednjenaponske i niskonaponske mreže koji realizuje CEDIS predstavlja jednu od najznačajnijih investicija u distributivni sistem tokom proteklih nekoliko decenija i značajno će podstaknuti pozitivne procese u opštinama na sjeveru, konstatacija je ministarke ekonomije Dragice Sekulić, koja je danas sa predstavnicima CEDIS i Izvođača radova obišla dionicu dalekovoda „Dolac“ u Beranama na kojoj je rekonstrukcija u toku. 
 
2
Na SP vaterpolista u Južnoj Koreji Crna Gora - Japan 14:7 (3:1, 4:2, 4:3, 3:1)
Za "utjehu" - "ajkule" se raspucale!
    Vaterpolo reprezentacija Crne Gore savladala je Japan 14:7 u borbi za 9. mjesto na Svjetskom prvenstvu u južnokorejskom Kvangdžuu. "Ajkule" na šampionatu očekuje još jedan meč, sa selekcijom SAD-a koja je bila ubjedljiva protiv Južne Afrike 19:3. Taj duel igra se u četvrtak od 4.  
 
2
Krivična prijava protiv S.Đ. iz Ulcinja
Iz zatvora - ugrozio novinara!
    Policija u Ulcinju je danas nadležnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu protiv S.Đ. iz Ulcinja, zbog sumnje da je, na štetu S.A, novinara ND Vijesti, počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. 
 
1
Policija u Ulcinju podnijela krivičnu prijavu protiv dva pravna i tri fizička lica
Neovlašćeno organizovali - igre na sreću!
    Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Bar i Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su zajedno sa Upravom za inspekcijske poslove – Inspekcijom za igre na sreću, sprovodeći aktivnosti usmjerene na kontroli privrednih subjekata koji neovlašćeno priređuju i organizuju igre na sreću, izvršili više kontrola. Policija je protiv dva pravna i tri fizička lica podnijela krivične prijave zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćeno organizovanje igara na sreću. 
 
1
Policija u Nikšiću izvršila više pretresa
Oduzeli i - minsko-eksplozivna sredstva!
    Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Nikšić, preduzimajući kontiuirane mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pretresima su pronašli i oduzeli više komada oružja, municija i minsko – eksplozivna sredstva i djelove od oružja u ilegalnom posjedu.  
 
1
U Kotoru realizovana ciljana međunarodna potraga
Uhvaćen Rus - sa potjernice!
    Službenici Uprave policije – Sektora kriminalističke policije – NCB Interpol Podgorica su zajedno sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Kotor sproveli međunarodnu ciljanu potragu i lišili slobode A.P. (34) iz Ruske Federacije koji se potraživao po potjernici NCB Interpol Moskva. 
 
1
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore drugoplasirana na međunarodnom turniru u Kini
U finalu - slavile SAD!
    Vaterpolo reprezentacija Crne Gore kao drugoplasirana završila je nastup na međunarodnom turniru u Kini. Crnogorski vaterpolisti poraženi su danas u finalnom meču od selekcije Sjedinjenih Američkih Država 8:4 (2:2, 3:2, 0:0 i 3:0). 
 
0
Najbolji crnogorski vaterpolisti u finalu kineskog turnira igraće protiv selekcije SAD
"Ajkule" savladale - i Kinu!
    Poslije pobjeda nad Kanadom i SAD, "ajkule" su u trećem kolu bile bolje 17:5 i od Kine, domaćina turnira koji je najboljim crnogorskim vaterpolistima posljedna provjera pred SP u Južnoj Koreji.
U finalu turnira izabranici Vladimira Gojkovića igraće protiv selekcije SAD, od koje su već bili bolji 14:13. 
 
0
U Ulcinju lišen slobode S.S. (38)
Komentarom ugrozio - novinara!
    Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj lišili su slobode S.S. (38) iz Ulcinja zbog sumnje da je na štetu S.A, novinara ND "Vijesti", počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. 
 
0
Beranac A.S. (23) lišen slobode
Ugrožavao sigurnost - komentarima!
    Policijski službenici Centra bezbjednosti Berane lišili su slobode A.S. (23) iz Berana, zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.