Sedmica

1
Evtošski tima za Nikšić podnio inicijativu razriješenja prefdjednik SO
Kovačeviću usta - puna fašizma!
    -Prijetnje građanskoj Crnoj Gori iz usta Kovačevića, i ne prvi put, koje su svojstvene portparolima fašizma i raspirivačima mržnje, zahtijevaju hitno razrješenje dotičnog.
   Da je naša inicijativa opravdana i ima pravno utemeljenje, pokazuje i reakcija Višeg državnog tužilaštva u Podgorici koje je protiv Kovačevića formiralo predmet - navedeno je u sopšzenju Evtošskog tima za Nikšić, koji je danas podnio inicijativu razriješenja prefdjednik SO Marla Kpvačevića. 
 
1
Poslije provokativnog govora pdsdjenika SO Nikšić
Tužioci istražuju provokaciju - reagovala ambasada Turske!
    Nakon što je Više državno tužilaštvo formiralo predmet povodom izjave predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića da "prema onima koji neće da budu braća treba postupati kao prema Turcima", izjavu prvog čovjeka Nikšića osudili su crnogorski zvaničnici, ali i ambasada Turske u Podgorici, koja je poručila da se nada da rastuća ksenofobija, islamofobija i rasizam neće naći utočište u Crnoj Gori.
- Neprihvatljive su uvredljive opaske o Turcima i Crnogorcima koje su nedavno objavljene u crnogorskim medijima, saopšteno je iz Ambasade Republike Turske - objavljeno je u poruci na nalogu ambasade Turske na društvenoj mreži Eks. 
 
1
„Ljeto u Prijestonici“ počinje večeras
Na otvaranju - prvi "FunFest"!
    Manifestacija “Ljeto u Prijestonici” koja će ove godine obuhvatiti najrazličitije sadržaje počeće večeras svečanim otvaranjem prvog pozorišnog festivala komedije i zabave u Crnoj Gori „FunFesta“ na Ljetnjoj pozornici u 20. 
 
0
Sjutra u Beogradu
Na Svesrpskom saboru - Mandić i Knežević!
    Srpski narod iz Crne Gore imaće svoje predstavnike na Svesrpskom saboru koji će u sjutra biti održan u Beogradu.
Njih će, saznaje podgorički portal "Borba", predstavljati svi poslanici Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije na čelu sa liderima Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem.
Navode da će na Svesrpskom saboru biti prisutni i predsednici opština iz redova dve stranke koje čine koaliciju Za budućnost Crne Gore. 
 
0
Boris Muratović, predsjednik Opštinskog odbora DPS Nikšić
Vlast neznanjem i neradom - uništava FK “Sutjeska”!
    - Pozivamo Opštinu Nikšić da se hitno uključi u rješavanje problema u klubu, da se rebalansom Budžeta, a ne kreditnim zaduženjem kako su naumili, opredijele dodatna sredstva za FK “Sutjeska”, ali prethodno da smijene kompletno rukovodstvo i pozovu ih na odgovornost, kako ne bi potpuno zatrli ono što su generacije Nikšićana cijeli jedan vijek stvarale - istakao je Boris Muratović, predsjednik Opštinskog odbora DPS Nikšić, ukazujući da "Jedan od najtrofejnijih i najstarijih fudbalskih klubova, ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu, živi najteže dane u svojoj novijoj istoriji. Faktički, klub je pred bankrotom, duguju se plate i igračima i zaposlenima, nema sredstava za osnovne aktivnosti,..a da predsjedniku kluba, ujedno predsjedniku Opštinskog odbora Demokrata, Marku Mitroviću, ne pada na pamet da podnese ostavku. 
 
0
Generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović o rezultatima lokalnih izbora u Andrijevici
Pobijedio je - građanski blok!
    -Bili smo jako blizu 12 mnadata, i tri puta jači od prve naredne partije nakon nas. Još jednom ćemo prebrojati glasove i vidjeti koliko nas dijeli do tog 12. manadata. Pobijedio je građanski blok, jer imamo više glasova u odnosu na one partije koje vrše vlast kako na državnom, tako i na lokalnom nivou. Nastavljamo sa pobjedničkom atsmoferom, sigurni da ćemo formirati vlast u Andrijevici - zaključio je, sumirajući rezultate lokalnih izbora u Andrijevici, večeras generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović. 
 
0
U 11,04 na 21 kilometar sjeverozapadno od Mojkovca registrovan manji zemljotres
Zadrmalo - 3.3 po Rihteru!
    Danas u 11,04 Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom na 21 kilometar sjeverozapadno od Mojkovca. Jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 3.3 jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od pet stepeni Merkalijeve skale (MCS). Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 13 kilometara.
Na osnovu numeričkog modela promjene intenziteta sa rastojanjem u ovom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području. 
 
3
Za "Antenu M" piše Heni Erceg
Loptanje genocidom
    Ravnatelj Spomen područja Jasenovac podnio je neopozivu ostavku. U Ujedinjenim narodima izglasana je Rezolucija o genocidu u Srebrenici. Parlament Crne Gore sprema se donijeti Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu, ali s brojkom od 700 tisuća ubijenih Srba. I kakve međusobne veze imaju ti događaji? Oh, imaju itekakve, jer eto bratski narodi opet igraju utakmicu, samo umjesto lopte koriste trule ljudske kosti. 
 
3
Povodom eskalacije krize u Budvi, prijetnji, zastrašivanja i pokušaja uspostavljanja vlasti uz podršku kriminalnih struktura, oglasio se potpredsjednik DPS dr Ivan Vuković
Nadležni da reaguju - niko da ne teroriše građane!
    -To je atmosfera u Budvi nakon što smo juče čuli čelnike tužilaštva kako se naša zemlja uspješno bori protiv kriminala i korupcije. U Ulcinju je bačen suzavac, danas ovakve vijesti stižu iz Budve, prethodno iz Andrijevice i Šavnika. Sve se ovo dešava u kontekstu priče o evropskim integracijama Crne Gore… Mi u kontinuitetu govorimo da je Budva u permanentnom vanrednom stanju. Na ovaj način priča o EU integracijama se u potpunosti obesmišljava. Kada ovakve vijesti pođu u svijet postavlja se mišljenje šta će misliti oni koji će u junu odlučivati zaslužuje li Crna Gora IBAR - povodom eskalacije krize u Budvi, prijetnji, zastrašivanja i pokušaja uspostavljanja vlasti uz podršku kriminalnih struktura ukazao je potpredsjednik DPS Ivan Vuković i pozvao nadležne da se zaštiti ustavni poredak i ljudima u Budvi vrate osjećaj sigurnosti koji trenutno nemaju. 
 
3
Opštinski odbor DPS Nikšić podnio krivičnu prijavu protiv predsjednika Opštine
Zadužio građane - za rasvjetu koje nema!
    -Zadužio je građanke i građane Nikšića 9,5 miliona eura za rasvjetu, a rasvjete u gradu i nema. Podsjećamo da smo u kontinuitetu upozoravali i nikšićku i crnogorsku javnost o tome da je Kovačević izašao iz svojih ovlašćenja, i da taj njegov izlet građanke i građane košta 882 eura po sijalici, a da u gradu pod Trebjesom, kao nikad prije, vlada mrkli mrak. I simbolički, i bukvalno - saopštio je Opštinski odbor DPS Nikšić danas je podnio krivičnu prijavu protiv predsjednika Opštine Nikšić, Marka Kovačevića, zbog sumnje da je time što je Nikšić zadužio 9,5 miliona eura za rasvjetu, bez saglasnosti Skupštine opštine Nikšić i Vlade Crne Gore, izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja iz člana 416 Krivičnog zakonika Crne Gore, navodi se u saopštenju stranke.  
 
2
Državno prvenstvo 41. Školskih sportskih igara otvoreno u Baru
U šest diciplina - nastupa 600 učenika!
       - Želim da čestitam svim učenicima koji su se kao pobjednici opštinskih i regionalnih takmičenja kvalifikovali za ovo prvenstvo. Pred vama su dva dana ispunjena sportskim rivalstvom, izazovima i nadam se, mnogo zabave. Pobjede su važne, ali pravo bogatstvo sporta leži u prijateljstvima i lekcijama koje naučimo na terenu - istakao je potpredsjednik Vlade Crne Gore za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, otvarajući u Baru 41. Školske sportske igre na kojima će nastupiti oko 600 učenika u šest različitih disciplina. 
 
2
Potpredsjednica LP o gostovanju predsjednika DNP Milana Kneževića u "Ćirilici" TV "Happy"
Da bi se dodvorio gazdi - pokazuje nepoštovanje sopstvene države!
    -Za ovo bi u srećnoj zemlji bio već priveden i pokrenut protiv njega krivični postupak jer Duklja je prva crnogorska država formirana na Balkanu. Zeta je uspjela da povrati dio svoje Kraljevine i Crna Gora se vjekovima borila da očuva svoju slobodu i tome je uspjela, a tada Srbije nije ni bilo, pa onda o čemu vi, Kneževiću, pričate", navodi Marković i dodaje da on “servira laži da bi se dodvorio gazdi - ukazala je potpredsjednica LP Jelena Marković o " čovjeku koji pokazuje nepoštovanje prema sopstvenoj državi, izgovara neistine da su Duklja i Zeta bile srpske države". 
 
2
Drugi pišu - za "Antenu M" oiše neko iz gomile
Dogodine u Zeti
    Kakav svjetonazor, takva i politika, a kakva politika takva i etika. Bogme i estetika!
Ukratko, to je definicija sinoćnjeg bljutavog nastupa političara iz Crne Gore koji se okitio nadimkom jednog ukusnog ploda.
Da li je nadimak adekvatan, e o tome se da diskutovati. Lično mislim da bi mu bolje pristajali neki drugi, ali ... 
 
2
Svjedočenje Dragana Radonjića je razbilo temelje optužbi da je Milivoje Katnić bio član kriminalne organizacije
Šoškić i Novović kriju - ključne dokaze!
    Nekadašnji načelnik Specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjić otkrio je tokom saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu, u sklopu istrage protiv Zorana Lazovića i Milivoja Katnića, da je bivši glavni specijalni tužilac Katnić ,,vodio otvoreni rat“ protiv kavačke kriminalne organizacije na čijem je čelu Radoje Zvicer, a da se sukob posebno intenzivirao nakon operativnog saznanja da ,,kavčani“ planiraju Radonjićevu likvidaciju – proizilazi iz izjava u zapisniku u koji je Pobjeda imala uvid. 
 
2
Premijer Crne Gore predsjedniku DNP
Kneževiću: Ko ti to baje?
    Premijer Crne Gore Milojko Spajić na svom Tviter nalogu podijelio je izjavu Milana Kneževića u kojoj lider DNP tvrdi da je Spajić obećao njemu i Andriji Mandiću da će Crna Gora biti uzdržana povodom Rezolucije o Srebrenici.
Spajić je tu izjavu podijelio uz stih pjesme Jelene Karleuše: "Ko ti to baje?" 
 
1
Rezolucija „Međunarodni dan sjećanja i pomena genocida u Srebrenici 1995.“
Zašto su ‘mladocrnogorci’ odbacili - svoj srpsko-crkveni mantil
    Oni koji su očekivali kako će Podgorica nakon promjene vlasti postati ‘druga srpska zemlja kao u vrijeme kralja Nikole i ukinuti priznanje Kosova kao nezavisne države’ sada rigaju vatru na Spajića. 
 
1
Za "Antenu M" piše Draško Đuranović
Što Vučić neće, Crna Gora mora!
    Rezolucija o genocidu nije prošla! Ne, nema razloga za slavlje ovdašnjih ljubitelja dalaj lame, ,,srpskog sveta“ i obožavalaca Aca-Srbina-Vučića. I nije skok u budućnost, niti je pobjeda zvaničnog Beograda na gostujućem terenu u Njujorku. 
 
1
Na današnji dan prije 81 godinu
Počela Bitka na Sutjesci!
    Na današnji 1943. godine dan počela je Bitka na Sutjesci.
Peko Dapčević obavio je smotru Druge proleterske divizije u mjestu Boan u Crnoj Gori, 15. maja 1943. godine, na dan kad je počela V neprijateljska ofanziva, poznatija kao bitka na Sutjesci.
Drugu proletersku diviziju činile su 2. proleterska brigada, 2. dalmatinska brigada i 4. crnogorska brigada. 
 
1
Slovački premijer upucan juče u Handovi, poslije sastanka kabineta
Fico preživio - pet hitaca!
    Slovački premijer Robert Fico, upucan juče u Handovi, poslije sastanka kabineta, preživioje pet hitaca! 
 
1
Portparol Evropske komsije Peter Stano
Negatorima genocida u Srebrenici - nema mjesta u Evropi!
    -Evropska unija (EU) neće tolerisati među svojim članicama, bilo koga ko pokušava da negira genocid, relativizuje genocid ili pokušava da veliča ratne zločince - istakao je portparol Evropske komsije Peter Stano.