Brze Cinjenice - Društvo

1
Predsjednik Vlade Crne Gore primio vicepremijera Srbije
Prioritet - saobraćajno povezivanje!
       - Prioritet i Crne Gore i Republike Srbije na infrastrukturnom planu predstavlja međusobno kvalitetno povezivanje autoputem kao i obnova kompletnog željezničkog pravca Beograd – Bar - ocijenili su predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i prvi potpredsjednik Vlade Srbbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.
Oni su konstatovali da Crna Gora i Srbija njeguju prijateljske i dobrosusjedske odnose i da obje države vide prostor za dalje unapređenje posebno na ekonomskom planu.  
 
1
Predsjednik Skupštine Crne Gore i prvi potpredsjedniko Vlade Srbije
Odnosi ojačani - evropskim ciljevima!
    - Prilikom izuzetno uspješne posjete delegacije Skupštine Crne Gore Republici Srbiji u oktobru prošle godine, susreti sa predsjednicom Narodne Skupštine, Predsjednikom Republike, predsjednicom Vlade, prvim potpredsjednikom Vlade kao i najvišim pokrajinskim funkcionerima, zaključili smo da dobri politički odnosi, ojačani zajedničkim evropskim ciljevima i regionalnim kontekstom obavezuju na čvršću saradnju u oblasti infrastrukture, turizma, kulture, ekonomije u cjelini. Boljitak od realizacije naših projekata treba da osjete svi građani obje države – naglasio je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović u razgovoru sa prvim potpredsjednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem. 
 
1
Predsjednik Crne Gore primio prvog potpredsjednika Vlade i ministra spoljnih poslova Republike Srbije
Vujanović osudio - ubistvo Ivanovića!
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, koji je danas primio prvog potpredsjednika Vlade i ministra spoljnih poslova Republike Srbije Ivicu Dačića, osudio je današnje ubistvo lidera građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića izražavajući saučešće uz uvjerenje da će se uz maksimalni angažman svih otkriti izvršioci ovog ubistva. 
 
1
U akciji "Barba" policija lišilla slobode sve osobe koje se sumnjiče da su počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih dr
Danas uhvaćeno - desetoro!
- Službenici Uprave policije MUP su danas oko 17,30 lišili su slobode desetu osobu koju se potraživali u okviru akcije „Barba“. Slobode je lišen N.Đ. (65) iz Skadra, državljanin Republike Albanije. Devet ostalih, svi iz Podgorice, lišeno je slobode takođe danas, u jutarnjim časovima. Lišenjem slobode N.Đ. lišena su slobode sve osobe koje su danas potraživane u ovom predmetu, a koja se sumnjiče da su počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
1
Elektronska peticija za ukidanje vlasnistva SPC nad crnogorskim manastirima i crkvama dočekana sjajno u javnosti
Vrijeme za suočavanje - i pobjedu!
- Uvjereni da je došlo vrijeme da se Crna Gora suoči sa ovim pitanjem i da izvojuje još jednu istorijsku pobjedu, podržavamo svaku društvenu akciju koja ide ka tom cilju. Jer ovo je narod vičan borbama i pobjedama. Crnogorski narod je narod pobjednika a ne gubitnika koji će ustuknuti pred neprijateljima svoje zemlje, ma kako se prevarno i osiono ponašali. Nama basta za državu boriti se i pobjeđivati - zaključak je saopštenja PR službe Crnogorske pravoslavne crkve povodom inicijative za ukidanje vlasnistva SPC nad crnogorskim manastirima i crkvama. 
 
1
Predsjednik Skupštine Crne Gore primio ambasadorku SAD
Izbori - izazov za medije!
- Mediji u Crnoj Gori nalaze se pred izazovima dalje profesionalizacije i objektivnog izvještavanja, posebno kada je riječ o Javnom servisu - složili su se predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović i ambasadorka SAD Margaret En Uehara.
Oni su konstatovali da povratak dijela opozicije doprinosi kvalitetnijem političkom dijalogu, na šta je u prethodnom periodu ukazivano kako u domaćoj tako i u međunarodnoj javnosti. 
 
1
Konferencija za medije predsjednika "PzP" Nebojše Medojevića povodom poziva Specijalnog policijskog odjeljenja
Neću da - pomažem mafiji!
      - Od 16. oktobra 2016. formirano je ogromno nepovjerenju između glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i "DF". Vidi se da je taj čovjek imenovan da štiti poslove braće Đukanović i njima bliskih lica i da progoni "DF". Jasno je da Katnić ne može da vodi ove istrage zato što je u konfliktu intresa i sve dok je on glavni specijalni tužilac, za koga ja i mi iz "DF" osnovano sumnjamo da je povezan sa organizovanim kriminalnim grupama u Crnoj Gori i da on zataškava istrage, smisao je da braća Đukanović i Lazović saznaju koliko znam i ko mi iz ANB dostavlja informacije. Rekao sam da neću davati izjave sve dok je Katnić SDT, jer bi to bilo pomaganje mafiji - istakao je Nebojša Medojević, predsjednik "PzP", na konferenciji za medije povodom poziva Specijalnog policijskog odjeljenja.   
 
 
1
Na osnovu potjernice NCB Interpol Podgorica
Rožajac uhvaćen - u Francuskoj!
    Službenici policije Francuske su, postupajući po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica, lišili slobode Bakira Matovića (38) iz Rožaja.  
 
1
Vlada Crne Gore pomaže opštinama u Sjevernom regionu pogođenim zemljotresom od 4. januara
Za prvu pomoć - 190 000!
Vlada Crne Gore izdvojila iz tekuće budžetske rezerve hitnu interventnu pomoć opštinama u Sjevernom regionu pogođenim zemljotresom od 4. januara. Za slučajeve otklanjanja najurgentnijih posljedica zemljotresa Vlada je izdvojila za Opštinu Plav 70.000 eura, Opštinu Gusinje 50.000 eura, Opštinu Andrijevica 40.000 eura i Opštinu Berane 30.000 eura. Ministarstvo finansija je zaduženo da već sjutra uplati doznačena sredstva
Danas izdvojena sredstva, u okviru Prijedloga za dodjelu interventne finansijske pomoći lokalnim samoupravama za saniranje štete prouzrokovane zemljotresom predstavljaju pomoć za otklanjanje najurgentnijih posljedica zemljotresa, a opštinske komisije treba da što prije sačine izvještaje o šteti koja će posebno biti sanirana u koordinaciji sa Vladom.  
 
1
Akcijom crnogorske, italijanske i albanske policije presječen lanac krijumčarenja marihuane morskim putem
Zaplijena tri plovila - sa 600 kg droge!
         - Službenici Uprave policije MUP – Sektora granične policije su, postupajući po podacima dobijenim zahvaljujući razmjeni informacija sa kolegama iz Italije i Albanije, izveli višednevnu akciju kojom su presjekli lanac međunarodnog krijumčarenja marihuane morskim putem, koji je vodio od Albanije ka Italiji i dalje, ka drugim zemljama Evropske unije. Službenici našeg Sektora granične policije su tom prilikom u dva navrata, 6. januara i danas, zaplijenili ukupno tri plovila kod kojih je zatečeno ukupno pet osoba. Zahvaljujući podacima do kojih su službenici našeg SGP potom došli i dali kolegama u Italiji i Albaniji, u Albaniji je otkriveno 600 kilograma marihuane koja je, kako se sumnja, bila namijena međunarodnom krijumčarenju upotrebom plovila koja je naša policija locirala i zaplijenila. Od navedenih pet lica koja su zatečena u blizini plovila su uzete izjave a naša policija će podatke do kojih je došla ustupiti kolegama u Albaniji i Italiji, radi krivičnog procesuiranja ovog predmeta - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
0
Povodom istupa crkvenog velikodostojnika na račun premijerke Republike Srbije
Vlada izrazila - neslaganje!
- Vlada Crne Gore i njen premijer Duško Marković iskazuju neslaganje sa rječnikom i pristupom koji je sa adrese crkvenog velikodostojnika saopšten kao uvredljiv prema predsjednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić. Tim prije što takva ocjena dolazi iz Crne Gore, koja ne prihvata jezik diskriminacije, po bilo kojem osnovu - saopšteno je iz kabineta crnogorskog premijera. 
 
0
Hristos se rodi
Srećan Božić!
Hristos se rodi!

Zdravlje, mir, sreću i uspjeh želimo svima koji danas slave najradosniji hrišćanski praznik!
Vaistinu se rodi!
 
 
0
Predsjednik Crne Gore čestitao Božić pripadnicima pravoslavne vjeroispovijesti
Istrajmo na putu - univerzalnih vrijednosti!
- Istrajmo u poštovanju univerzalnih vrijednosti dijaloga, razumijevanja i iskrenog zajedništva koji su uslov opšteg napretka. Slijedimo taj put kao trajnu vrijednost Crne Gore i siguran smjer u srećnu budućnost svih njenih građana - poručio je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, čestitajući Božić pripadnicima pravoslavne vjeroispovijesti. 
 
0
BOŽIĆNA POSLANICA ARHIEPISKOPA CETINJSKOG I MITROPOLITA CRNOGORSKOG
Crnogorski narod da se - vrati sebi!
      - Na mom je srcu, zato, da se crnogorski narod vrati sebi, da se osvijesti, da poželi izbavljenje iz vjekovnog duhovnog ropstva, da zavapi Gospodu u molitvi, da Država riješi crkveno pitanje i povrati naše svetinje i da napokon dođe mir, jedinstvo i napredak cijelog crnogorskog društva. Jer duhovno siromaštvo korijen je svakog drugog siromaštva i nezadovoljstva a crkveno pitanje i zaokružen nacionalni identitet uslov svake društvene stabilnosti i prosperiteta - ukazao je arhiepiskop cetinjski i mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo u Božićnoj poslanici: 
 
0
Crnogorski premijer poslije zemljotresa koji je danas pogodio sjeveroistočni dio Crne Gore
Vlada će pomoći - saniranje posljedica!
    - Vlada i ja kao predsjednik, bićemo uz građane Plava, Gusinja, Andrijevice i Berana, i pomoći u saniranju posljedica zemljotresa koji je teže pogodio ove opštine - poručio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, poslije zemljotresa koji je danas pogodio sjeveroistočni dio Crne Gore.
Premijer je pozvao lokalne i državne službe, i sve druge institucije i ustanove, da pojačaju svoju aktivnost i pomognu građanima koji su ugroženi današnjim zemljotresom. 
 
0
Direktorat za vanredne situacije
Utvrđuju štetu - nema panike!
- Za sada nema informacija o tome da je zemljotres prouzrokovao ljudske gubitke. Poručujemo građanima da nema razloga za paniku te da su svi raspoloživi resursi Direktorata za vanredne situacije i ostalih subjekata sistema zaštite i spašavanja na raspolaganju, a ukoliko se za to ukaže potreba, oni će biti angažovani u mjeri i kapacitetu koji zahtjeva stanje na terenu - saopštio je Direktorat za vanredne situacije poslije zemljotresa koji je pogodio Crnu Goru u 11,46 u području Plava. 
 
0
U 11,46 na sjeveru Crne Gore, sedam kilometara sjeverozapadno od Plava
Zatreslo - 5,2 po Rihteru!
          U 11,46 sjever Crne Gore, na granici sa Kosovom i Albanijom,potresao je zemljotres jačine 5,2 stepena po Rihteru, što odgovara epicentralnom intenzitetu od sedam stepeni Merkalijeve skale.
Žarište ovog zemljotresa locirano je sedam kilometara sjeverozapadno od Plava, na dubini od 14 kilometara i on je mogao izazvati izvjesne materijalne štete u epicentralnom području. Posljedice ovog zemljotresa još nijesu poznate, a izazvao je pometnju u Plavu, Gusinju, Andrijevici, Beranama, ali i Podgorici. 
 
0
Saopštenje iz kabineta predsjednika Crne Gore
Proglašeni članovi - Tužilačkog savjeta!
Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković predsjednik je Tužilačkog savjeta, čije je članove danas proglasio predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.
U Tužilačkom savjetu su Sonja Bošković - državna tužiteljka u Vrhovnom državnom tužilaštvu Crne Gore, Veljko Rutović - specijalni tužilac u Specijalnom državnom tužilaštvu, Ljubinka Bašović - državna tužiteljka u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, Hasan Lukač - državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju i Duško Milanović - državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju. 
 
0
Crnogorski premijer Duško Marković u intervjuu za TV "Vijesti"
Za izbore - dobar zakon, loša praksa!
         - Ne vjerujem da je u Crnoj Gori problem loše izborno zakonodavstvo nego su problem loše političke prakse koje promovišu političke stranke uoči izbora i na dan izbora - istakao je crnogorski premijer Duško Marković u intervjuu za TV "Vijesti".
On je podsjetio da se nedavno na opštinskim izborima na Cetinju pojavila kompletna struktura rukovodstva više opozicionih stranaka.  
 
0
2018.
Srećna Nova godina!/Happy New Year!
Srećna Nova godina!

Happy New Year!

                               fivewpg.com 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|