Brze Cinjenice - Društvo

0
Ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID19 u Crnoj Gori 10432
Šestoro preminulo - novoinficiranih 502!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od poslednjeg presjeka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1856 uzoraka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 502 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2.
Od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljeno 6 smrtnih ishoda povezanih sa COVID19 i to kod pacijenata iz Podgorice, Andrijevice, Budve, Bara, Bijelog Polja i Nikšića od kojih je najstariji imao 83, a najmlađi 55 godina.
Do 17,30 prijavljen je oporavak kod 772 pacijenta.  
 
0
Pet osoba je preminulo, 506 pacijenata oporavilo se od novog koronavirusa
Registrovano 584 novopozitivnih!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od poslednjeg presjeka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1844 uzoraka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 584 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2.
Institutu je prijavljeno pet smrtnih ishoda povezanih sa COVID19 i to kod pacijenata iz Podgorice (2), Nikšića, Berana i Herceg Novog od kojih je najstariji imao 86, a najmlađi 47 godina.
Prijavljen je oporavak kod 506 pacijenata.  
 
3
Patriotsko komitski savez poziva visokopozicionirane političare u srpskoj Vladi, da se okrenu put svoje kuće
Za prikrivene prijetnje - tu smo!
         - Patriotsko komitski savez poziva Aleksandra Vučića, Anu Brnabić, Nikolu Selakovića i ostale visokopozicionirane političare u srpskoj Vladi, da se okrenu put svoje kuće i da ostave Crnu Goru da, kao suverena država, rješava svoje probleme sama. Cinične izjave Brnabić da cijela Vlada Srbije podržava riječi putujućeg ambasadora Božovića, da je tzv.Podgorička skupština “bila slobodni izraz naroda”, nova je uvreda upućena našoj državi, a Vučićeve doskočice o brvnu i ovnovima, pa začinjeno opaskom “da ne žele da pokazuju silu”, prikrivena je prijetnja koju, s prezirom, odbijamo. Uz poruku: TU SMO! 
 
3
Otvoreno pismo Adnana Čirgića Šerbu Rastoderu
Izjasnite se o - "novom oslobodiocu"!
    - Ako pak i dalje vjerujete u sopstvene stavove više no u anticrnogorske i anticivilizacijske poruke srpskoga ambasadora Božovića, premijerke Brnabić i predsednika Vučića, moglo se očekivati da utičete na svoju partiju i novoga crnogorskog oslobodioca i najavljenoga potpredśednika Vlade da se izjasne povodom najnovijih negacija Crne Gore i njene herojske prošlosti - poručio je Adnana Čirgić u otvorenom pismu Šerbu Rastoderu.
Pismo dr Čirgića prenosimo integralno 
 
3
Alarmantna poruka pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Crne Gore na konferenciji za medije Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti bez zainteresovane "sedme sile"
U pitanju je - život!
    - Ovdje se više ne radi o izborima iizmeđu zdravlja i ekonomije, zdravlja i obrazovanja, već se ovdje radi o svim elementima našeg života i na nama je ključ da se na nama radi o očuuvanju uobičajenog ritma života, svega onoga što smo u biti i da to nikako ne smijemo zaboraviti - alarmirajuću poruku uputio je pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Crne Gore dr Senad Begić na današnjoj konferenciji za medije Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti dr Senad Begić na kojoj nije bilo zainteresovanih predstavnika "sedme sile" da postavljaju pitanja!!!  
 
3
Od novog coronavirusa u Crnoj Gori oporavilo se pacijenata
Preminulo 12 - 427 novopozitivnih!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od poslednjeg presjeka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1360 uzoraka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 427 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2.
Od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljeno 6 smrtnih ishoda povezanih sa COVID19 i to kod pacijenata iz Podgorice, Ulcinja, Bara (2), Nikšića i Kotora od kojih je najstariji imao 86, a najmlađi 54 godine.
Prijavljen je oporavak kod 688 pacijenata.  
 
3
NVO Montenegro International uputila zahtjev Ministarstvu unutrašnjih poslova
Oduzeti državljanstvo - Vesni Bratić!
             - Kao što znate, shodno Ustavu, Crna Gora je građanska, demokratska, ekološka i država socijalne pravde, zasnovana na vladavini prava (Član 1), Zabranjeno je izazivanje ili podsticanje mržnje ili netrpeljivosti po bilo kom osnovu (Član 7) i Zabranjena je svaka neposredna ili posredna diskriminacija, po bilo kom osnovu (Član 8). - navela je NVO Montenegro International, koja se danas obratilo Ministarstvu unutrašnjih poslova sa zahtjevom sa hitnim pokretanjem postupka oduzimanja crnogorskog državljanstva Vesni Bratić, u skladu sa čl. 19 stav 2, čl. 24 tač. 8 i čl. 27 Zakona o o crnogorskom državljanstvu (“Sl. list CG”, br. 13/2008, 40/2010, 28/2011, 46/2011, 20/2014 – odluka US, 54/2016 i 73/2019).  
 
3
Predsjednik Vlade primio rukovodstvo i dio zapošljenih Instituta za javno zdravlje
Crna Gora duguje - zdravstvu!
- Crna Gora duguje poštovanje svojoj epidemiološkoj službi i cijelom zdravstvenom sistemu“ – naglasio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na sastanku sa rukovodstvom i zapošljenima u Instituua za javno zdravlje Crne Gore
    
 
3
Crnogorski ambasador pri Svetoj Stolici ocijenio kompromitujućom izjavu evropskog komesara za proširenje
Varhelyi podriva - politiku EU!
         - Gospodine Varhelji, uz dužno poštovanje, vaša eklatantna izjava kompromituje i duboko podriva pretpostavljenu ozbiljnost i objektivnost politike EU na Zapadnom Balkanu. Ili ste neobaviješteni, ili je vaša pozicija rezultat interesa koji se protive osnovnim evropskim vrijednostima i principima - napisao je na Tviteru crnogorski ambasador pri Svetoj Stolici Miodrag Vlahović, reagujući na to što je Oliver Varhelyi pozdravio odluku Vlade Republike Srbije da povuče odluku o protjerivanje crnogorskog ambasadora i pozvao Crnu Goru da uradi isto. 
 
2
Šest smrtnih ishoda povezanih sa COVID19
Registrovano 427 novopozitivnih!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od poslednjeg presjeka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1360 uzoraka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 427 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2.
Od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljeno šest smrtnih ishoda povezanih sa COVID19 i to kod pacijenata iz Podgorice, Ulcinja, Bara (2), Nikšića i Kotora od kojih je najstariji imao 86, a najmlađi 54 godine.
Prijavljen je oporavak kod 688 pacijenta.  
 
2
Još sedam smrtnih ishoda povezanih sa COVID19
Novopozitivnih 618 - 430 oporavljenih!
       Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od poslednjeg presjeka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 2274 uzoraka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 618 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2.
Od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljeno sedam smrtnih ishoda povezanih sa COVID19 i to kod pacijenata izCetinja, Herceg Novog, Berana, Podgorice (2), Plužina i Ulcinja, od kojih je najstariji imao 83, a najmlađi 64 godine.
Prijavljen je oporavak kod 430 pacijenata.  
 
2
Ministarstvo vanjskih poslova proglasilo ambasadora Republike Srbije za personu non grata
Božović da - "oslobodi" Crnu Goru!
             - Nakon dužeg i kontinuiranog miješanja u unutrašnje stvari Crne Gore, ponašanja i izjava nespojivih sa uobičajenim i prihvatljivim standardima obavljanja diplomatske funkcije, nakon više usmenih i pisanih upozorenja na neprihvatljivost ovakvog ponašanja, juče je ambasador Božović nelegalnu i nelegitimnu Podgoričku skupštinu 1918. nazvao “oslobođenjem” i “slobodnom voljom” crnogorskog naroda, čime je još jednom, na najdirektniji način, omalovažio državu koja mu je dala diplomatsko gostoprimstvo - navedeno je u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova koje je danas ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori, Vladimira Božovića proglasilo za persona non grata i zatražilo da napusti Crnu Goru. 
 
2
Predsjednik Skupštine Crne Gore otvorio Festival „Evropska noć istraživača“
Investiranje u - prosperitet!
       - Čini mi zadovoljstvo da istaknem kontinuiranu saradnju Skupštine Crne Gore sa organizacijama iz civilnog sektora, u okviru koje se naročito radujem realizovanju projekata koji imaju za cilj otvaranje tema od značaja za našu evropsku budućnost, ali i za ukupan prosperitet naše države. Značajnija ulaganja u obrazovanje, nauku i istraživanja ostaju naša obaveza, jer samo u takvim uslovima i sa takvim investiranjem u nematerijalne vrijednosti, možemo očekivati da ćemo izgraditi prosperitetnu zajednicu - istakao je predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić u video obraćanju kojim je otvorio Festival „Evropska noć istraživača", u sklopu događaja pod sloganom „Zamisli budućnost“, koji je održan u JU Muzeji i galerije Podgorice. 
 
2
Pandemija novog koronavirusa u Crnoj Gori
Petoro preminulo - 520 novopozitivnih!
       Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od poslednjeg presjeka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1510 uzoraka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 520 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2.
Od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljeno 5 smrtnih ishoda povezanih sa COVID19 i to kod pacijenata iz Podgorice, Rožaja, Berana, Nikšića i Kotora od kojih je najstariji imao 89, a najmlađi 56 godina.
Prijavljen je oporavak kod 645 pacijenta.  
 
2
Mandatar Zdravko Krivokapić predložio novi sastav Vlade Crne Gore
Sastavio eksperte - za izlaz iz beznađa!
          - Nova vlada želi da istinski sprovodi reforme, nećemo imati bilo kakve odrednice, osim kompetentcije. Bez obzira kojoj političkoj strukturi pripada, koje je vjere ili da pripada bilo kojoj drugoj manjini, biće rado viđen u radu buduće vlade. Ova vlada, iako nije ni formirana, najviše je kritikovana jer više su se bavili imenima nego vizijom. Naša vizija je prosperitet, boljitak i izdizanje kvaliteta života svakog građanina na nivou evropskog standarda. Naravno, to se ne može desiti preko noći. Ako imate vrlo jasnu situaciju, koja pomalo liči na beznađe, ondan je šansa da to beznađe izvuku ljudi koji imaju umijeće, znanja i imali su krizne situacije iz kojih su znali da izađu. Intezivno radimo na tome i pokušavamo da nađemo odgovore na probleem koji će stajati pred svima nama - naglasio je mandatar Zdravko Krivokapić predstavljajući danas njegov sastav nove Vlade Crne Gore, o kojoj će se Skupština Crne Gore izjasniti 2. decembra.
Nova imena su dr Dritan Abazović, jedini potpredsjednik, kandidat za ministra unutrašnjih poslova advokat Sergej Sekulović i kandidatkinja za ministarku odbrane Olivera Injac.
 
 
2
Od početka godine registrovvano 33316 slučajeva infekcije novim korona virusom
Desetoro umrlo - novootkrivenih 508!
       Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od poslednjeg presjeka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1627 uzoraka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 508 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2.
Od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljeno 10 smrtnih ishoda povezanih sa COVID19 i to kod pacijenata iz Podgorice (3), Mojkovca (2), Andrijevice, Rožaja, Bara, Nikšića i Bijelog Polja od kojih je najstariji imao 83, a najmlađi 70 godina.
Prijavljen je oporavak kod 492 pacijenta. 
 
2
Vojska Crne Gore za svoj narod
Dekontaminacija završena!
          Vojska Crne Gore završila je dekontaminaciju Klinickog Centra Crne Gore, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Podgorica i Doma zdravlja Tuzi.
Zajedno. Sigurno. Za sva vremena.
 
 
2
Peticija kulturnih i javnih radnika povodom najave formiranja nove Vlade Crne Gore
"Eksperti" ugrožavaju - vrijednosti Crne Gore!
- Pozivamo stoga crnogorske poslanike da bez obzira na političke i ideološke razlike uskrate povjerenje predloženoj vladi i time zaštite temeljne, ustavom definisane vrijednosti savremene Crne Gore - apel je iz peticije kulturnih i javnih radnika, za sada je potpisalo njih 150 - povodom najave formiranja nove Vlade Crne Gore.
- Vlada mandatara Zdravka Krivokapića koja je najavljena kao ekspertska, reformska i pomiriteljska i prije nego što je konstituisana pokazuje besprimjerni šovinizam, jezik mržnje, negiranje tradicijske, kulturne i nacionalne posebnosti Crnogoraca, najbrojnije nacionalne zajednice u Crnoj Gori. 
 
2
Povodom smrti Dijega Armanda Maradone, predsjednik Crne Gore uputio saučešće predsjedniku Republike Argentine
Otišao je - najbolji svih vremena!
    - Sa osjećajem velike tuge, primio sam vijest o smrti Dijega Armanda Maradone, sportske legende, argentinskog ponosa, idola i junaka našeg djetinjstva i života milijardi najstrastvenijih poklonika fudbalske igre širom planete.
Otišao je najveći i najbolji svih vremena. Crna Gora dijeli bol i saosjeća sa porodicom, prijateljima i cijelim argentinskim narodom - naglasio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u telegramu saučešća koji je, povodom smrti Dijega Armanda Maradone, uputio predsjedniku Republike Argentine Albertu Fernandezu. 
 
2
Ambasada SAD u Crnoj Gori čestita Dan zahvalnosti
Korpe sa hranom - zdravstvenim radnicima!
      - Ovaj nacionalni praznik, koji se svake godine slavi posljednjeg četvrtka u novembru, povod je da se Amerikanci okupe sa prijateljima i porodicom i da zahvale na onom što imaju. Tradicionalno, to je i dan kada Amerikanci volontiraju kako bi pomogli onima kojima je potrebno, na primjer, volontiranjem u narodnoj kuhinji. Ove godine zajednica Ambasade odlučila je da zdravstvenim radnicima pokloni korpe sa hranom kao izraz naše iskrene zahvalnosti za njihovu požrtvovanost i hrabrost tokom pandemije COVID´19 - saopštila je ambasada SAD u Crnoj Gori, čestitajući Dan zahvalnosti svima!  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|