Brze Cinjenice - Društvo

1
U Višem sudu odgođen početak suđenja predsjedniku "PzP" i jednom od lidera "DF" za stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca
Medojević traži - javno!
    - Tražili smo odgađanje iz više razloga. Ovo je nastavak proganjanja "DF". Postoji ozbiljan stepen npovjerenja između glavnog specijalnog tužioca i "DF". Postoji i naše nepovjerenje i nezadovoljstvo radom Višeg suda, posebno njegovim predsjednikom. Ovdje postoji interes javnosti zato što su već dva ozbiljnija i teža slučaja pranja novca propala. Pravosnažno su oslobođeni optuženi u tim slučajevima i u procesu nadoknade štete građani Crne Gore platiće ogromne iznose novca zbog neznanja Glavnog specijalnog tužilaštva. Postoji i interes međunarodnih faktora - istakao je Nebojša Medojević, predsjednik "PzP" i jedan od lidera "DF", nakon što mu je na Višem sudu danas odgođen početak suđenja za stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca. 
 
1
Šef Delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav predao izvještaj Evropske komisije potpredsjedniku Vlade Crne Gore Zoranu Pažinu
Korupcija ostaje - da zabrinjava!
      - Borba protiv korupcije, uprkos ostvarenom napretku, korupcija ostaje pitanje koje izaziva zabrinutost. Institucije treba da pokažu proaktivniji stav. Treba da se pozabavite izazovima koji su vezani za kredibilitet, nezavisnost i određivanje prioriteta u Agenciji za spriječavanje korupcije. Treba i dalje poboljšati finansijske istrage i privremeno i trajno oduzimanje imovine. U borbi protiv organizovanog kriminala postoje određeni rezultati u borbi protiv migranata i narkotika. Potrebno je više ostvariti u oblasti pranja novca i trgovini ljudima - ukazao je šef Delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav predajući danas izvještaj Evropske komisije potpredsjedniku Vlade Crne Gore Zoranu Pažinu. 
 
1
Povodom pobjede na predsjedničkim izborima
Putin čestitao Đukanoviću!
    - Poštovani gospodine Đukanoviću, Čestitam Vam izbor na dužnost Predsjednika. Smatramo da bi razvoj rusko-crnogorskih odnosa u duhu tradicionalnog prijateljstva bio u skladu sa interesima naroda obje zemlje - predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin uputio je čestitku predsjedniku DPS Milu Đukanoviću povodom pobjede na predsjedničkim izborima održanim u nedjelju 15. aprila. 
 
1
Predsjednički kandidat DPS i koalicionih partnera Milo Đukanović novi predsjednik Crne Gore
Potvrđena riješenost - za evropski put!
          - Ostvarili smo jos jednu vrijednu izbornu pobjedu za evropsku Crnu Goru. Rezultat je potvrda riješenosti Crne Gore da nastavi evropskim putem za bolji život svakog građanina. Cijenim entuzijazam i lokalnost građana koji, uprkos životnim teškoćama, podržavaju ovu politiku sve vrijeme. Posebnu pažnju posvetiću ekonomskom razvoju. Ideja vodilja biće mi ono što sam obećao u predizbornoj kampanji i neću iznevjeriti očekivanja građana - naglasio je u prvom obraćanju predsjednički kandidat DPS i koalicionih partnera Milo Đukanović, novi predsjednik Crne Gore, koji je ostvario gotovo identičan rezultat referendumskom o nezavisnosti Crne Gore 2006. 
 
1
Predsjednik Vlade Crne Gore, nakon glasanja na predsjedničkim izborima
Rezultat za - interes građana!
- Građanima želim sve najbolje danas, želim dobru atmosferu i naravni rezultate koji će potvrditi njihove interese koji se tiču budućnosti - ukazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, nakon što je glasao na predsjedničkim izborima. 
 
1
Ministarstvo odbrane nabavilo tri helikoptera za potrebe Vazduhoplovstva Crne Gore
Prvi sletio - "Bell"!
         - Ono što smo obećali i ispunjavamo! Sa nabavkom tri helikoptera, koju smo ugovorili sa kanadskom Vladom i kompanijom Bell, značajno pospješujemo sposobnosti i kapacitete ne samo VVCG, već i cjelokupne države. Jer, novi helikopteri neće služiti samo u vojne, već i u civilne svrhe - istakao je ministar odbrane mr Predrag Bošković prilikom današnje simbolične ceremonije primopredaje helikoptera, kada je Bell 412 EP sletio na vojni aerodrom Golubovci, kao prvi od tri helikoptera koje je Ministarstvo odbrane nabavilo za potrebe Vazduhoplovstva Crne Gore. 
 
1
Kriminolog Velimir Rakočević u "Jutarnjem programu" TV CG
Narušena bezbjednost - država stabilna!
      - Kriminalni obračuni koji su se dešavali posljednjih dana u Crnoj Gori narušili su i ugrozili bezbjednost naših građana. Ovdje smo se, međutim, suočili sa najrigidnijim oblicima organizovanog kriminala. To su nove forme, gdje je potreban energičniji odgovor države u smislu da je više nego očigledno da smo zatajili u operativnom i obavještajnom radu - ocjenjujući da je Crna Gora stabilna država, to je u "Jutarnjem programu" TV CG istakao kriminolog Velimir Rakočević.  
 
0
Najradosniji hrišćanski praznik
Hristos voskrese!
Hristos voskrese!

Svima koji danas slave želimo srećan najradosniji hrišćanski praznik!
Vaistinu voskrese!
 
 
0
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović
Radio u korist - svih!
    - Vidjećemo. O tom, po tom. Neka prvo mandat istekne pa ćemo nakon toga da sve vidimo. Ja zahvaljujem svima koji su u ovom mom mandatu pružili podršku ovome što sam radio, a uvjeren sam da se prepoznalo da se to radilo u korist svih građana Crne Gore - odgovorio je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović na pitanje novinara šta će raditi po isteku mandata. 
 
0
Potpredsjednik Vlade Crne Gore Zoran Pažin pozdravio najavu ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije
Očekujem izručenje - Marovića!
      - Očekujem da će ove aktivnosti u Republici Srbiji uključiti i hapšenje i izručenje Svetozara i Miloša Marovića, koji su pravosnažno osuđeni u Crnoj Gori i za kojima su na zahtjev Crne Gore raspisane međunarodne Interpolove potjernice - naglasio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Zoran Pažin, koji je pozdravio najavu ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojše Stefanovića da Srbija priprema snažne represivne akcije protiv svih učinilaca krivičnih djela u Crnoj Gori koji bi bježanjem u susjednu Srbiju mogli pokušati da izbjegnu pravdu. 
 
0
Vlada Crne Gore usvojila utvrdila Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i zdravlju na radu
Izmjene podižu - nivo zaštite i zdravlja!
       - Izmjenama se domaće zakonodavstvo usaglašava sa direktivama Savjeta Evrope i Evropskog parlamenta koje se odnose na mjere za podsticanje poboljšanja sigurnosti i zdravlja zaposlenih na radu i minimalne zahtjeve za zaštitu i zdravlje na radu na privremenim ili pokretnim gradilištima, kao i sa standardima Međunarodne organizacije rada. Proširivanjem obaveza projektanta i investitora, propisuje se obaveza određivanja jednog ili više koordinatora za zaštitu i zdravlje na radu kada radove izvode ili je predviđeno da ih izvode dva ili više izvođača. Investitor mora da odredi koordinatora/koordinatore za zaštitu i zdravlje na radu posebno za fazu izrade projekta i posebno za fazu izvođenja radova. U diskusiji je konstatovano da će donošenje Zakona doprinijeti podizanju nivoa zaštite i zdravlja na radu kroz zakonsku obavezu i odgovornost relevantnih subjekata u radnoj sredini - saopštila je Vlada Crne Gore koja je danas utvrdila Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i zdravlju na radu. 
 
0
Vijeće za nacionalnu bezbjednost pozdravilo brzo i efikasno otkrivanje i hapšenje izvršilaca i saizvršilaca teških krivičnih djela počinjenih prošle sedmice
Tražiće kriminalce - i van granice!
             - Ne smiju građani naše Države snositi posljedice kriminalnih vrtloga i klanovskih sukoba. Tražićemo ih na svakoj stopi teritorije Crne Gore, a nalog Vijeća je da ih u zakonitim procedurama pronađemo ma gdje se nalazili, i u inostranstvu – naglasio je predsjednik Vijeća za nacionalnu bezbjednost, premijer Duško Marković na današnjoj sjednici na kojoj je Vijeće je pozdravilo brzo i efikasno otkrivanje i hapšenje izvršilaca i saizvršilaca teških krivičnih djela počinjenih prošle sedmice – dvostrukog ubistva i aktiviranja eksplozivne naprave u blizini kuće novinara u Bijelom Polju – i ponovilo opredijeljenost institucija da još snažnije nastave u borbi protiv nosilaca aktivnosti organizovanih kriminalnih grupa, i posebno njihovih nalagodavaca.  
 
0
Povodom Dana studenata, predsjednik Vlade Crne Gore primio delegaciju Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore
Studenti da koriste - benefite EU!
- Važno je da vašoj generaciji omogućimo da već na početku radne karijere budete u prilici da koristite sve mogućnosti koje pružaju Evropska unija i evropske vrijednosti uključujući i potpunu slobodu zapošljavanja i usavršavanja širom kontinenta – rekao je predsjednik Vlade delegaciji Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore (UCG), na čelu sa predsjednicom ove studentske organizacije Sarom Ariannom Serhatlić, koju je primio povodom Dana studenata. 
 
0
Uprava policije Crne Gore povodom izjave Izbornog štaba predsjedničkog kandidata Vasilija Miličkovića
"Atentat" od - dotrajalog crijeva!
- Uviđajnim radnjama utvrđeno je da na navedenom vozilu nema oštećenja izazvanih požarom. Pregledom spoljeg dijela vozila nijesu uočena oštećenja ni na vratima i bravama ni na dijelu poklopca motora. Otvaranjem poklopca motora i pregledom unutrašnjosti konstatovano je da je došlo do oštećenja crijeva spojenog sa filterom nafte, te da je crijevo dotrajalo; da je nakon što je došlo do navedenog oštećenja na predmetnom crijevu neko nestučno pokušao da sanira kvar, na način što je crijevo obmotao tanjom gumom (najvjerovatije unutrašnja guma od bicikla) koja nije poslužila funkciji, pa je došlo do izlivanja dizel goriva koje se razlivalo po motoru i nakon zagrijavanja motora došlo je do pojave dima - saopštila je Uprava policije Crne Gore povodom izjave Izbornog štaba predsjedničkog kandidata Vasilija Miličkovića da je na njega navodno danas „pokušan atentat“ i to navodno presijecanjem dovodnog kabla za gorivo u vozilu kojim je upravljao. 
 
0
Policija i Tužilaštvo rasvijetlili dvostruko ubistvo u Podgorici i i motiv bacanja bombe u Bijelom Polju
Otkrivena organizacija - traže počinioca!
       - Policija intenzivno traga za J.M. iz Podgorice, koji je osumnjičen da je 31. marta u Podgorici počinio dvostruko ubistvo i time lišio života Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića - naglasio je pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković na konferenciji za medije povodom zločina koji je uznemirio crnogorsku javnost.
Baković je saopštio da je danas Uprava policije Specijalnom državnom tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu protiv J.M. V.P. V.J. B.K. Ć.D. zbog krivičnih djela teško ubistvo, stvaranje kriminalnih organizacija i nedozvoljeno držanje oružja. 
 
0
Poslije ostavke direktora Uprave policije Crne Gore
Umjesto Stojanovića - Damjanović!
Vlada Crne Gore je danas, na osnovu člana 10 Uredbe o Vladi Crne Gore, bez održavanja sjednice, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova Vlade, donijela Rješenje o prestanku mandata direktora Uprave policije Slavka Stojanovića na lični zahtjev. 
 
0
Povodom posljednjih događaja u Podgorici, održana sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost u proširenom sastavu
Na kriminal - specijalizovanim timovima!
- Bezbjednosna situacija narušena je usljed narastajućeg sukoba organizovanih kriminalnih grupa. Vijeće je zatražilo, a rukovodioci nadležnih državnih organa prihvatili formiranje zajedničkih specijalizovanih timova, sačinjenih od predstavnika Tužilaštva, Uprave policije i drugih organa, sa zadatkom efikasnije borbe protiv organizovanog kriminala, a sa konačnim ciljem obezbjeđivanja pune sigurnosti i bezbjednosti svakog građanina i njegove porodice - saopšteno je sa sinoćnje sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost u proširenom sastavu održanoj povodom posljednjih događaja u Podgorici, koji su rezultirali tragičnim gubitkom života i pogoršanjem bezbjednosne situacije. 
 
3
Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić za TV Crne Gore
Ostavke podnijeli - Stojanović i Rečević!
- Rezultati koje su MUP i Uprava policije postigli prethodne godine u obračunu sa kriminalnim grupama, nažalost, nijesu bili garant da ćemo u potpunosti izbjeći situacije da nevini građani budu žrtve obračuna. Po operativnim saznanjima, to je slučaj danas nevino ubijenog Radivoja Jovanovića. Zbog pogoršane bezbjednosne situacije na teritoriji Glavnog grada i posljedica koje su se desile ove sedmice, sa dijelom menadžmenta Uprave policije danas sam održao kolegijum na kojem su direktor Uprave policije Slavko Stojanović i načelnik Podgorica Jovica Rečević iz objektivne odgovornosti - izjavio je za TV Crne Gore ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić. 
 
3
Otvoren Centar za autizam, razvojne smetnje i dječju psihijatriju „Ognjen Rakočević“
Za oboljelu djecu - država šira porodica!
          - Umjesto dosadašnje prakse bavljenja problemima autizma na više pojedinačnih adresa nižeg organizacionog nivoa, tragičan slučaj dječaka Ognjena Rakočevića, koji je ujedinio Crnu Goru i stavio u prvi plan njenu tradicionalnu solidarost, dodatno je podstakao naše namjere i potrebu da osnujemo Centar za autizam. Na to se nadovezala međuresorska saradnja i spremnost institucija da ustupe prostorije i sredstva, a društveno odgovornih pojedinaca i asocijacija da obezbijede neophodnu opremu i namještaj. Zato su vrata ove ustanove već od danas otvorena za djecu i roditelje kojima je potrebna stručna pomoć i podrška, a rezultate zadatih obaveza od njenog menadžmenta i Ministarstva zdravlja očekujem u kratkom roku – ukazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marović, otvarajući danas Centar za autizam, razvojne smetnje i dječju psihijatriju „Ognjen Rakočević“. 
 
3
Suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016.
Danilović se plašio - domaćih pucača!
    - Nažalost, nisam imao puno zvanicnih informaciju. Dobio sam je od specijalnog drzavnog tuzioca, već kada su pocela hapšenja. Od kolega iz opozicije bio sam prozivan, a od vlasti opstruisan. Pušten mi je audio snimak razgovora Sindjelića ii Velimirovića. Nijednu informaciju nisam dobio od Uprave policije. Rekao sam SDT da mogu da pokušam da spriječim okupljanje gradjana, koji suu bili jedina meta. Razgovarao sam sa Mandićem i mitripolitom Amfilohijem. Bio sam ubijedjen da će slaviti opozicija, ali plašio sam se za te ljude i to od domacih pucača. Zvao sam direktora UP, ali je on odbio. Uprava policije izdala je saopštenje o hvatanju kriminalnih grupa. Na presss konferenciji rekao sam da se za mene nista u Crnoj Gori ne dešava dok ne dobijem zvanično.Policiji nisam vjerovao, a ni policija meni - rekao je na suđenju za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. svjedok Goran Danilović, tadašnji ministar unutrašnjih poslova. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|