Brze Cinjenice - Društvo

2
Policija identifikovala osobu za koju sumnja da je prokrijumčarila 34,8 kilograma marihuane
Drogu unio - Albanac!
    Službenici Uprave policije – Odsjeka za borbu protiv droge identifikovali su lice za koje se sumnja da je u Crnu Goru prokrijumčarilo i na našoj teritoriji prevozilo 34,8 kilograma marihuane radi daljeg stavljanja u promet. 
 
2
Nacionalni biro interpola
Za Kneževićem - crvena potjernica!
    Odbjegli biznismen Duško Knežević od juče je na crvenoj potjernici Interpola, potvrđeno je za Dnevnik TVCG iz našeg Nacionalnog biroa interpola. 
 
2
Crna Gora napredovala na listi evropskih zdravstvenih sistema
Postali konkurencija - bogatima!
   - Sada već imamo razloga da sebe smatramo ozbiljnom konkurencijom bogatim, savremenim zdravstvenim sistemima koji imaju dugu tradiciju njegovanja ekselentnosti u pružanju zdravstvenih usluga. Za ovogodišnje rangiranje smo otpočeli pripreme već nakon objavljivanja prošlogodišnjih rezultata. Nismo spavali na lovorikama, niti smo se pretjerano hvalisali, već smo shvatili da uspjeh može biti pravi samo ako nije studija slučaja, proizvod spleta srećnih okolnosti. Pažljivo smo analizirali svaki od 48 pokazatelja realno procjenjujući mogućnosti i potencijale crnogorskog zdravstvenog sistema i usmjeravajući težište aktivnosti ka oblastima u kojima smo ostvarili rezultate u želji da ih učinimo vidljivim - ukazao je ministar zdravlja Kenan Hrapović povodom najnovije rang liste Evropskog zdravstvenog potrošačkog indeksa (ECHI), od 35 zemalja – Crna Gora nalazi se na 23. mjestu i napredovala je u odnosu na prethodnu godinu za dvije pozicije - podaci su Organizacije „Health Consumer Powerhouse“. 
 
2
Pripadnici Vojske Crne Gore, Uprave policije, Crvenog krsta i Gorske službe spašavanja izveli vježbu „Zima 2019“
Sposobni da odgovore - svim potrebama!
       - Danas dijelim osjećaj da je Crna Gora bezbjednija nego ikad, da ima svoj sistem bezbjednosti koji je sposoban odgovori potrebama bezbjednosti i sigurnosti - napomenuo je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i izrazio zadovoljstvo rezultatima vježbe „Zima 2019“ koju su danas na Bjelasici izveli pripadnici Vojske Crne Gore, Uprave policije, Crvenog krsta i Gorske službe spašavanja. 
 
2
Na suđenju za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora oktobra 2016. saslušan kao svjedok tadašnji ministar zdravlja Budimir Šegrt
Usluge iz SAD - tražio "DF"!
- Tiicijano me je pozvao i vidjeli smo se. Popili smo kafu negdje u Podgorici i rekao mi je da je prijatelj sa određenom grupom ljudi koji imaju firmu za obezbjeđenje lica i obuku specijalnih bezbjednosnih službi, da je sjedište u Floridi i da je vlasnik te kompanije "Patriotic defense group" njegov prijatelj. On ga je konsultovao da li da prihvati neki posao u vezi sa Crnom Gorom. Rekao mi je da ga je taj prijatelj pozvao telefonom i rekao mu da je bilo više poziiva iz Crne Gore, od jedne opozicione partije, koja je tražila uslugu te kompanije - svjedočio je - na suđenju za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora oktobra 2016. - tadašnji ministar zdravlja Budimir Šegrt.
Na pitanje tužioca, Šegrt je rekao da je organizacija koja je tražila usluge "Demokratski front".  
 
2
Suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora oktobra 2016.
Sjutra saslušanje - Šegrta i Kneževića!
          Svjedočenjem bivšeg ministra zdravlja Budimira Šegrta i Duška Kneževića, vozača optuženog Milana Kneževića, sjutra će biti nastavljeno suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora oktobra 2016. pred Višim sudom.
Sudsko vijeće današnjim rješenjem odbilo je većinu prijedloga za provođenje novih dokaza i tužilaštva i odbrane, uz obrazloženje da bi to samo vodilo odugovlačenju postupka.  
 
2
Tri sedmice poslije tragedije na Skadarskom jezeru nađen Darko Vujošević
Pronađeno tijelo - tragičnog junaka!
    Tijelo Podgoričanina Darka Vujoševića, koji je stradao dok je pokušavao da spasi tročlanu porodicu nakon prevrtanja čamca u Skadarskom jezeru, pronađeno je danas, saznaje TVCG. 
 
2
Održan treći građanski protest "97.000 – Odupri se!"
Traže i ostavke - čelnika RT CG!
       Zahtjevima za ostavkama članova Savjeta i generalnog direktora RTCG učesnici večerašnjeg, trećeg građanskog protesta "97.000 – Odupri se!" dopunili su prethodne - procesuiranje odgovornih u aferi "Koverta" i ostavke predsjednika Crne Gore, Vlade, čelnika tužilaštva, ASK.
Sa "Trga nezavisnih građana", protestna kolona krenula je u 18 i preko Bulevara Svetog Petra Cetinjskog stigla ispred zgrade RTCG. 
 
2
Direktorat za vanredne situacije je preko Operativno komunikaciong centra 112 poslao upozorenje
Najavljen vjetar - orkanskog karaktera!
                Shodno upozorenju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, u kome se navodi da se na području Crne Gore očekuje specifična meteorološka situacija tokom noći petak-subota i u subotu 23. februara, koju karakteriše mogućnost nastanka izuzetno jakih udara sjevernog vjetra, a na primorju i vjetra orkanskog karaktera,dok se na sjeveru u pravcu centralnih predjela očekuje jako zahlađenje, nagli pad temperature Direktorat za vanredne situacije apeluje na nadležne službe i građane da preduzmu neophodne preventivne mjere i radnje kako bi spriječili eventualnu štetu i povrede građana.
Direktorat za vanredne situacije sugeriše na mogućnost pada crijepa sa krovova, grana sa drveća, kompletnih stabala i ističe važnost poštovanja datih upozorenja i odgovornog odnosa prema njima. 
 
2
Poslije razgovora, predsjednik Vlade Crne Gore i komesar EU za politiku susjedstva i pregovore o proširenju održali zajedničku konferenciju za medije
Tehnička vlada - neutemeljen zahtjev!
    - Crna Gora mora da radi na realizaciji svojih ekonomskih politika i ciljeva koje ona sadrži a tiču se ubrzanog ekonomskog rasta, otvaranja novih radnih mjesta, poboljšanje standarda, razvoja zemlje u cjelini. Ako smo za dvije dvije godine smanjili nezaposlenost za preko 5 odsto, to je ipak rezultat. Zato smatramo da taj zahtjev nije utemeljen, nije realan - odgovorio je na pitanje o tehničkoj vladi crnogorski premijer Duško Marković nakon razgovora sa komesarom EU za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanesom Hanom. 
 
2
Zaplijene u pet crnogorskih gradova
Policija oduzela - heroin, kokain i marihuanu!
    Službenici Uprave policije su u prethodnom periodu, u više zaplijena na teritoriji pet gradova, preduzimajući aktivnosti u cilju otkrivanja i sprječavanja tzv. ulične prodaje opojnih droga, pronašli i oduzeli kokain, heroin i marihuanu. Policija je prekršajnim i krivičnim prijavama procesuirala ukupno 35 osoba, dok se na identifikaciji osobe koja je sakrila opojnu drogu u napuštenom objektu intenzivno radi.  
 
2
Rekli su - predsjednik "Liberalne partije" Andrija Popović
Negatori rade svoj posao!
   - Liberali se uvijek zalažu za vladavinu prava, pravnu i pravednu državu.U takvoj Crnoj Gori ne smije i ne može biti nedodirljivih i onih koji su iznad zakona i Ustava. Podsjetiću da je duvanska afera otvorena kada je Đukanović, tadašnji i poslije 15 godina ponovo izabrani predsjednik, okrenuo leđa Miiloševićevoj politici i pridružio se liberalima, SDP, manjinskim strankama na procrnogorskom evroatlantskom putu. Trajala je duvanska afera 20 godina, pravosnažno okončana kao neosnovana, a bukvalno odmah poslije duvanske afere, slučajno ili namjerno, poslije 40 dana, gotovo isti scenaristi i glumci pokreću novu aferu sa istom glavnom metom, predsjednikom države. Ipak, Crna Gora je danas, kao nezavisna i suverena država, članica NATO u mnogo boljem položaju i bilo kakav pokušaj destabilizacije osuđen je na propast, a borba za pravo, čast i slobodu Crne Gore vječna je. Naša najveća zabluda je da smo sve riješili 2006. Ne, naši politički protivnici i većinom negatori Crne Gore rade svoj posao, priželjkujući reprizu 1918. 1988., a naše je da im to ne dozvolimo - ukazao je predsjednik "Liberalne partije" Andrija Popović na vanrednom skupštinskom zasijedanju o aferi "Koverta".  
 
2
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović razgovarao sa komesarom za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanesom Hanom
Perspektivu procesa - učini jasnom!
          - Crna Gora napredovala je u pogledu ispunjenja privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24, što doprinosi da dobijanjem završnih mjerila perspektivu procesa učini jasnom. Dalji zajednički fokus pregovaračkog procesa u ovoj godini biće otvaranje preostalog poglavlja 8, zatvaranje privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24 i intenziviranje aktivnosti na zatvaranju poglavlja - ocijenio je komesar za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han u razgovoru sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.
Han je pozdravio debatu koja se odvija u parlamentu. Postojanja različitih mišljenja su svojstvena demokratskim društvima, a o njima treba raspravljati upravo u parlamentu, kazao je Han. 
 
2
Predsjednik Crne Gore primio generalnu sekretarku Savjeta za regionalnu saradnju
Podrška aktivnostima - od zajedničkog interesa!
- Crna Gora, kao i do sada, biće odgovoran i pouzdan partner Savjeta i pružiti podršku svim aktivnostima od zajedničkog interesa - poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović Majlindi Bregu, generalnu sekretarku Savjeta za regionalnu saradnju (RCC). Čestitao jojje izbor na tu funkciju i poželio uspjeh u postizanju rezultata RCC i pozdravio konsenzualnu odluku o konsekutivnim mandatima Albanije i Crne Gore. 
 
2
Na Svjetskom takmičenju specijalnih jedinica – SWAT Challenge crnogorski SAJ bio najbolji u regionu
Uvijek spremni - na sve izazove!
Na Svjetskom takmičenju specijalnih jedinica – SWAT Challenge, koje je održano u Dubaiju, a na kojem je crnogorski SAJ bio najbolji u regionu i osvojio deveto mjesto u konkurenciji od 49 elitnih policijskih timova iz svijeta.
Tim povodom direktor Uprave policije Veselin Veljović primio je komandanta Specijalne antiterorističke jedinice Miloša Radulovića sa službenicima SAJ i čestitao im uspjeh kojim su još jednom pokazali zašto je SAJ elitna jedinica, uvijek spremna da odgovori na sve bezbjednosne izazove u interesu građana i države Crne Gore. 
 
2
Ministar pravde sa predstavnicima Sindikata doktora medicine Crne Gore
Nadležni odgovorni - da garantuju bezbjednost!
- Apsolutno je neprihvatljiv svaki vid nasilja nad zdravstvenim radnicima, zbog čega svi nadležni državni organi imaju posebnu odgovornost da pripadnicima ljekarske profesije garantuju punu bezbjednost - saopštio je potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin na sastanku sa predstavnicima Sindikata doktora medicine Crne Gore. 
 
2
Predsjednik Vlade Crne Gore zatražio obustavu izgradnje vrtića u Baru
Nećemo graditi - uz policijske kordone!
- Kako god, ova vlada neće raditi protiv volje građana, a posebno nećemo vrtiće graditi uz policijske kordone. Izvućićemo nauk iz ove situacije, a to je da ponekad opredjeljenje da gradimo vrtić i to na planskoj lokaciji nije garancija da građani to žele. Zbog toga sam zatražio od Uprave javnih radova da raskine ugovor o gradnji vrtića u Baru i da uredi postojeću lokaciju, između ostalog i zasađivanjem 90 čempresa. Ministarstvo prosvjete, u saradnji sa kreditorom, preusmjeriće iznos od 2,5 miliiona eura za gradnju oobjekata iste namjene u nekom drugo gradu, gdje imamo spremnu dokumentaciju, tamo gdje postoji saglasnost o zajedničkom interesu. Odabir nove lokacije u Baru zahtjeva duge i složene procedure, pa molim građane Bara na strpljenje dok se stvore planski, prostorni i drugi uslovi za gradnju novog vrtića - istakao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, koji je zatražio obustavu izgradnje vrtića u Baru. 
 
1
Građanski pokret "Odupri se" najavio nove proteste za subotu
Ispred televizije - novi zahtjevi!
       - Nastavićemo sa ovim protestima, jer smo preuzeli odgovornost, shodno povjerenju koje nam je ukazano. Na protestu, koji će se organizovati naredne subote, naša ruta će biti izmijenjena. Idemo prema zarobljenom Javnom servisu RTCG, gdje će biti predstavljeni novi zahtjevi - najavio je član inicijalnog organizacionog tima GP „Odupri se“ Demir Hodžić.
On je, na današnjoj press konferenciji poručio da korjenita promjena u Crnoj Gori podrazumijeva promjenu vlasti, kao i sveobuhvatnu izmjenu postojećeg sistema. 
 
1
Policija rasvijetlila ubistvo vlasnika diskoteke "Bigl" Miodraga Kruščića i ranjavanje novinarke "Vijesti" Olivere Lakić
Oboje mete - istog kriminalnog udruženja!
         - Poslije višemjesećnog rada policije, u saradnji sa tužilaštvom, te analize i provjeravanja dokaza, došlo se do osnova sumnje da je F.B. iz Podgorice organizovao kriminalno udruženje od kojih je za sada lišeno slobode devet članova koji su imali za cilj teška krivična djela protiv života i tijela, te da postoji osnov sumnje da su počinili krivično djelo teška tjelesna povreda na štetu novinarke Olivere Lakić i teško ubistvo na štetu Miodraga Kruščića. Dana 8. maja 2018. članovi kriminalnog udruženja pratili su novinarku "Vijesti" Oliveru Lakić, a zatim i ispred zgrade u kojoj stanuje teško je ranili u predjelu noge. Takođe, 21. maja 2018. na osnovu prethodno razrađenog plana i sa jasno podijeljenim ulogama, oko 18,30 u ugostiteljskom objektu "Palata" na Starom aerodromu na podmukao na;in lišili su života Miodraga Kruščića, koji je sjedio sa novinarkom "Vijesti" Jelenom Jovanović - saopštili su na današnjoj press konferenciji načelnik CB Podgorica Milovan Pavićević, načelnik pomoćnika direktora UP za SKP Enis Baković i rukovodilac Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Vesna Jovićević. 
 
1
Crnogorski premijer sa prvim potpredsjednikom EBRD
Fokus na - unapređenju konkurentnosti!
          - Unapređenje konkurentnosti privatnog sektora, energetsko i infrastrukturno povezivanje kao i ozelenjavanje ekonomije i održivi turizam su tri prioritetne oblasti u kojima Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) želi da pomogne Crnoj Gori, saopšteno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i prvog potpredsjednika EBRD Jirgena Rigterinka. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|