Brze Cinjenice - Društvo

1
Suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora oktobra 2016.
Traženo izuzeće - Katnića i Stankvića!
             - Radi se o potpuno neprihvatljivoj pristrasnosti tužioca i podnosim zahtjev za njegovo izuzeće i izuzeće vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića. To vidim i kao pritisak na sud i na branioce i na okrivljene i jasno je da je glavni specijalni tužilac pristrasan. Više nema mjesta da se nadamo da bi vrhovni državni tužilac Ivica Stanković mogao da odreaguje. Njegovo nereagovanje dovelo nas je do zakljuka da je pristrasan u korist svog kolege. Pošto to nije uradio, nemamo drugog izbora nego da se predmet uputi sjednici Vrhovnog državnog tužilaštva koje treba da se odredi o ovim razlozima - zatražio je na početku današnjeg pretresa na suđenju za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. advokat odbrane Miroje Jovanović.
Predsjednica sudskog vijeća Suzana Mugoša pretres je prekinula i nastavak zakazala za sjutra. 
 
1
Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić o istragama protiv odbjeglog predsjednika "Atlas grupe" Duška Kneževića
Budžet oštećen - za sto miliona eura!
                - Ono što je i po obimu najveće, najsofisticiranije i najtajnovitije jeste e-komerc. Na taj način 118 rezidentnih preduzeća trgovala su između 600 i 700 miliona eura, a utajila su između 50 i 60 miliona eura. Kako nije riječ o dokumentovanom poslu, po našem dubokom vjerovanju, na ovaj način izgubljeno je još 50 do 60 miliona eura. Ovim poslom izgubljeno je 100 do 120 miliona eura koje su morale biti uplaćene u budžet - naglasio je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, koji je gostujući u emisiji "Ukrštene riječi", govorio o istragama protiv odbjeglog predsjednika "Atlas grupe" Duška Kneževića. 
 
1
Donacija vrijedna 44.500 eura policije SR Njemačke crnogorskoj graničnoj policiji
Donirali im - mobilne čitače dokumenata!
Crnogorska policija je od kolega iz Njemačke danas primila donaciju vrijednu 44.500 eura. Riječ je o pet novih mobilnih čitača dokumenata „Regula 7308“. U pitanju je najsavremenija oprema koju će koristiti službenici Sektora granične policije za poslove graničnih provjera na graničnim prelazima I i II kategorije. Vrijedna oprema, koja se koristiti na graničnim prelazima, službenicima granične policije će omogućiti brže i efikasnije provjere u cilju postizanja što boljih rezultata u borbi protiv svih oblika prekograničnog kriminala. 
 
1
MANS od ASK traži pokretanje postupka protiv predsjednika Skupštine Crne Gore
Sakrio prihod - od prodaje zemlje!
    - Prema podacima iz Uprave za nekretnine, Ivan Brajović se više ne vodi kao vlasnik oko 4,5 hiljade kvadrata zemljišta u Danilovgradu, dok se u ugovoru između njega i podgoričke kompanije „Free Energy“ navodi da je ta parcela prodata za čitavih 150 hiljada eura - saopštila je NVO MANS, koja će Agenciji za sprječavanje korupcije (ASK) podnijeti zahtjev za pokretanje postupka protiv Ivana Brajovića, predsjednika Skupštine Crne Gore jer je u izvještaju o prihodima i imovini iz 2014. godine sakrio činjenicu da je od prodaje zemlje prihodovao 150 hiljada eura. 
 
1
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, nakon učešća na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji
Problemi uključuju - angažovanje svih!
- Ovo je najprestižniji spoljno-politički forum ove vrste u svijetu. Na dnevnom redu imao je najaktuelnija pitanja globalnog poretka danas. Jedno od najvažnijih pitamja,koje je animiralo i našu pažnju, jeste, prije svega, pozicija EU u datom političko-bezbjednosnom konceptu na globalnoj sceni, ali i ne samo to. Brojna druga pitanja od čijeg rješavanja zavisi stabilnost i prosperitet svakog dijela zemaljske kugle. Dakle, pitanja transatlantske saradnje, klimatskih promjena, sajber i energetske sigurnosti i razna druga pitanja od globalnog značaja. Zadovoljni smo onim što smo čuli. Jako je važno da je sazrela svijest da se ovakva pitanja, posebno u kriznim vremenima, ne mogu rješavati drugačije do kroz multilaterlnu saradnju koja će otvoriti prostor za najkreativniji pristup i učešće svih, uključujući i zemlje poput Crne Gore u definisanju problema koji opterećuju čovječanstvo - napomenuo je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nakon učešća na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji. 
 
1
Povodom afere "Koverta", pod motom "Odupri se 97 000", sa građanskog protesta ispred tužilaštva zatražene ostavke predsjednika države i vlade, čelnika tužilaštva i ASK
Sistem promijeniti - iz korjena!
    - Pošto smo sebi postavili ovaj veličanstveni cilj, da oslobodimo Crnu Goru od njih i započnemo korjenite promjene sistema, nema razlike među nama večeras, ni na narednim okupljanjima. Razlike ima, artikulisaćemo ih kada budemo gradili demokratske institucije sistema, kojih u Crnoj Gori nema - poručio je Džemal Perović sa večerašnjeg protesta ispred tužilaštva koji je - povodom afere "Koverta", pod motom "Odupri se 97 000" - održan ispred tužilaštva. Okupljeni građani, političari i aktivisti NVO zatražili su ostavke predsjednika države i vlade, čelnika tužilaštva i ASK. Skandirano je "DPS lopovi, Milo lopove!", a primjetan je bio i transparent "Nema straha od diktatorskog mraka!"
Najavljeni su protesti svake subote, a uvertira večerašnjem bio je današnji protestni skup u Zeti.
 
 
1
Saopštenje Službe za informisanje predsjednika Crne Gore na reagovanje urednika dnevnog lista "Dan"
Flagrantno podmetanje neistine - u nizu!
          - Da je današnje reagovanje urednika dnevnog lista ,,Dan" Nikole Markovića još jedan u nizu neuspjelih pokušaja flagrantnog podmetanja neistine, u već viđenom maniru plasiranja novih falsifikata svog nekredibilnog izvora, najbolje i najjasnije potvrđuje činjenica da se ovaj urednik poziva na Zakon o konfliktu interesa, ali umjesto člana 20 tog zakona, tendenciozno i manipulatorski navodi sadržinu člana 20 Zakona o sprječavanju sukoba interesa iz 2009. godine, koji se ni na koji način ne može retroktivno primjenjivati - reagovala je Služba za informisanje predsjednika Crne Gore na Reagovanje urednika dnevnog lista na reagovanje urednika dnevnog lista, konstatujući:
Nažalost, ili svjesno krivotvori ono što je očigledno ili ne umije da napravi potrebnu razliku, koja se lako spoznaje prostim čitanjem i upoređivanjem dostupnih tekstova pomenuta dva zakonska propisa.    
 
1
Kabinet predsjednika Crne Gore povodom gostovanja Mila Đukanovića u emisiji “Ukrštene riječi”
“Ukrštene" - neistine i konstrukcije!
          - Apsolutna je izmišljotina zlonamjerna najnovija konstrukcija odbjeglog tajkuna da je ta “firma“ formirana radi učešća u privatizaciji bolnice “Meljine”, što nije vrijedno komentara.
Takođe, netačne su tvrdnje koje je saopštio urednik Dana Nikola Marković, da je predsjednik Đukanović, bio 2006. godine, u vrijeme kada je napustio državne funkcije, dužan da prijavi postojanje te firme. Shodno tada važećem Zakonu o konfliktu interesa koji je stupio na snagu 30. juna 2004. godine nije bilo propisano da javni funcioner podnosi izvještaj o imovini Komisiji za sprječavanje konflikta interesa, godinu dana od prestanka vršenja funkcije, kako je to tvrdio novinar Marković. Formalno osnivanje te sada spin-firme u svakom slučaju nije dovodilo do promjena u imovnom stanju njenog osnivača - saopšteno je iz kabineta predsjednika Crrne Gore Mila Đukanovića.  
 
1
Vlada Crne Gore utvrdila Prijedlog zakona o potvrđivanju Protokola uz Sjevernoatlantski ugovor o pristupanju Republike Sjeverne Makedonije
Potvrđena podrška - dodatnom faktoru stabilnosti!
- Crna Gora potvrđuje ovim činom dosadašnju podršku Makedoniji koja će biti dodatni faktor stabilnosti regiona i njegove evroatlantske persektive - zaključio je premijer Duško Marković na današnjoj sjednici Vlade Crne Gore, koja je utvrdila Prijedlog zakona o potvrđivanju Protokola uz Sjevernoatlantski ugovor o pristupanju Republike Sjeverne Makedonije i uputila ga Parlamentu na usvajanje po skraćenoj proceduri. 
 
1
Predsjednik Vlade Crne Gore pozdravlja Inicijativu za očuvanje rijeke Zete
Valorizacija potencijala - i stvaranje novog dobra!
          - Vlada je spremna da aktivno podrži realizaciju Inicijative koja će omogućiti zaštitu životne sredine, valorizaciju potencijala rijeke Zete, a to podrazumijeva stvaranje novog dobra za naše građane.
Inicijativa za očuvanje rijeke Zete i Studija zaštite za proglašavanje zaštićenog prirodnog dobra pokazuju odgovoran odnos prema održivom razvoju i prirodnim potencijalima - predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković pozdravlja Inicijativu za očuvanje rijeke Zete koju su danas potpisali Glavni grad i opština Danilovgrad.  
 
1
Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović, povodom medijskih navoda Duška Kneževića
Odbijam uvlačenje - u špekulacije!
       - Još od 2013. godine prema Atlas banci nemam nikakvih dugovanja. Na novinarsko interesovanje sam već 24. januara odgovorio da sam dugovanje na kartici izmirio prodajom dijela naslijeđene zemlje. O tome postoji dokumentacija kod svih nadležnih organa, kojima sam ovu transakciju blagovremeno prijavio. Zemlju sam prodao zainteresovanom pravnom licu o čemu je sačinjen notarski akt. I o tome posjedujem urednu dokumentaciju - odgovorio je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović, povodom medijskih navoda Duška Kneževića, napominjući da odbija da bude uvučen "u navodne spektakularne finansijske malverzacije, kao i da branim i tumačim uredno izmirivanje svojih obaveza.“  
 
0
Osmoro osumnjičeno za krivično djelo falsifikovanje službene isprave, dvoje za podstrekavanje
Dvije prijave - protiv 10 ljekara!
             Službenici Uprave policije – Sektora kriminalističke policije – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su nadležnom tužiocu podnijeli dvije krivične prijave protiv deset ljekara, od koji je osam osumnjičeno za krivično djelo falsifikovanje službene isprave, a dvoje za krivično djelo podstrekavanje.  
 
0
Predsjednik Crne Gore primio akreditivna pisma novoimenovanih, izvanrednih i opunomoćenih ambasadora Republike Turske, Republike Bugarske i Republike Koreje
Poželio im uspjeh - u obostranom interesu!
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je akreditivna pisma novoimenovanih, izvanrednih i opunomoćenih ambasadora Republike Turske, Nj.E. Songul Ozan, Republike Bugarske, Nj.E. Meglene Ivanove Plugčieve-Aleksandrove i Republike Koreje, Nj.E. Čoe Hjong-čana.
Đukanović je nakon ceremonije prijema akreditivnih pisama, pojedinačno primio ambasadore i poželio im dobrodošlicu u Crnu Goru i uspješno obavljanje diplomatske misije u obostranom interesu. 
 
0
"Mreža za afirmaciju nevladinog sektora" podnijela zahtjev Agenciji za sprečavanje korupcije
Ispitati poklone - Đukanoviću i Gvozdenoviću!
       "Mreža za afirmaciju nevladinog sektora" (MANS) podnijela je danas Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK) zahtjev za pokretanje postupka u kojem će utvrditi da li su javni funkcioneri Milo Đukanović i Branimir Gvozdenović prekršili Zakon o sprječavanju korpucije jer postoji sumnja da u izvještaju o prihodima i imovini iz 2011. godine nijesu prijavili prihod po osnovu poklona od predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića vrijednom više desetina hiljada eura. 
 
0
Povodom obraćanja vlasnika "Atlas grupe" predsjedniku Vlade Crne Gore
Neprihvatljiva kampanja - vaše kompanije!
       - Vlada ne arbitrira o nadležnostima već snažno podržava nezavisnost institucija i samostalnost u njihovom radu.
Tužilaštvo, sudovi, regulator finansijskog sistema i organi za sprovođenje zakona treba i moraju da rade bez uticaja i pritiska kojem su u vašem slučaju izloženi kroz neprimjerenu i neprihvatljivu kampanju vaše kompanije, pojedinih medija i političkih stranaka - saopšteno je iz Službe za odnosu sa javnošću Vlade Crne Gore povodom obraćanja vlasnika "Atlas grupe" predsjedniku Vlade Dušku Markoviću. 
 
0
Crnogorskoj policiji danas je ekstradiran S.K. (55) iz Kotora
Izručen jedan od - najtraženijih!
Crnogorskoj policiji danas je ekstradiran S.K. (55) iz Kotora, koji je kao jedan od najtraženijih bjegunaca, nakon informacija koje je naša policija dala češkoj policiji, lišen slobode po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica u decembru prošle godine u Češkoj Republici. Ekstradicija je realizovana u organizaciji SKP – NCB Interpol Podgorica, u sadejstvu sa CB Podgorica, PJP, SAJ i Sektorom granične policije. S.K. je, uz pojačane mjere bezbjednosti, sproveden u ZIKS. 
 
0
Protiv dvoje odgovornih iz „Atlas Banke“ podnijete krivične prijave
Oštetili banku - za 15 miliona?!
       Službenici Uprave policije – Specijalnog policijskog odjeljenja su juče, u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, podnijeli krivičnu prijavu protiv Đ.Đ. (38) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju i protiv D.K. (59) iz Podgorice zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem podstrekavanja.  
 
0
Administrativni odbor Skupštine Crne Gore
Vukčević za - predsjednika DIK!
Administrativni odbor Skupštine Crne Gore danas je odlučio da Skupštini Crne Gore predloži da za predsjednika Državne izborne komisije imenuje Đorđija Vukčevića, diplomiranog pravnika. 
 
0
Policija u četiri grada rasvijetlila krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta
Kradu i - priloge iz manastira!
Policija u četiri grada - Tivtu, Kotoru, Podgorici i Cetinju - rasvijetlilasu krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, a na meti razbojnika bili su taksi udruženje, gorivo iz teretnog vozila, novac iz stana i iz manastira! 
 
0
Koemorativna sjednica povodom smrti Ranka Jovovića održana u RTV Crne Gore
Bio je - čovjek-novinar, prijatelj i patriota!
- Bio je čovjek-novinar, čovjek-prijatelj i čovjek- patriota -ukazao je generalni direktor Radio-televizije Crne Gore Božidar Šundić na komemorativnoj sjednici povodom smrti dugogodišnjeg novinara sportskog programa Ranka Jovovića.
- Njegov odnos prema sportu ostaće trajno primjer kako bi trebalo raditi - napomenuo je i predsjednik COK Dušan Simonović, opraštajući se od Jovovića, koji je bio i zaslužni sportski radnik.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10| |11| |12| |13| |14| |15| |16| |17| |18| |19| |20| |21| |22| |23| |24| |25|