Brze Cinjenice - Društvo

0
Nova humanitarna utakmica KK "Budućnost Voli"
Protiv "Karpoša" - za "Teleton"!
       - Budimo humani, pomozimo djeci koja se bore sa natežom bolešću - apel je KK "Budućnost Voli", koji će sav prihod sa subotnje utakmice koju od 19 igra protiv KK "Karpoš Sokoli" donirati prvom crnogorskom "Teletonu" - za djecu oboljelu od karcinoma koja liječenje moraju nastaviti van granica Crne Gore.
Ulaznice po cijeni od dva eura biće prodavane u petak i subotu od 12 do 19.
 
 
0
Specijalno državno tužilaštvo
Čađenoviću pritvor - Nikić van Crne Gore!
          Vozač lidera "Nove", Andrije Mandića, Mihailo Čađenović, za kojim je Specijalno državno tužilaštvo izdalo nalog za hapšenje zbog "postojanja osnovane sumnje da je učinio krivično djelo – stvaranje kriminalne organizacije", danas je lišen slobode i određen mu je pritvor od 72 sata.
Drugi osumnjičeni za ovo krivično djelo Ananije Nikić prema raspoloživim podacima, nije u Crnoj Gori - saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva. 
 
0
U susret 110. godini rada gimnazije "Slobodan Škerović“
Gimnazijalci dobili - renoviranu biblioteku!
    - Otvaranjem biblioteke sa preko 20.000 knjiga, mi stavljamo vama na raspolaganje veliki književni i naučni opus ukkazao je ministar prosvjete dr Damir Šehović, koji je danas sa direktoricom gimnazije "Slobodan Škerović“ Zojom Bojanić-Lalović otvorio renoviranu biblioteku u ovoj srednjoškolskoj ustanovi koja obilježava 110 godina postojanja. 
 
0
Za liječenje u inostranstvu djece oboljele od karcinoma
Prvi Teleton - 15.!
- Zato smo tu - mediji, poznati, kompanije i svi građani Crne Gore, da omogućimo da što više malih velikih boraca dobije pravu, najbolju šansu da se izbori sa karcinomom. Naš zajednički moto je - Podrži, pobijedi. Svako od nas to može - 15. februara od 20 sati pozivom na broj 1511, slanjem sms poruke na 14543 opija 5 ili donacijom u fond ‘Budi human’. Za pobjede malih-velikih boraca potrebna je naša podrška. Pridružite se - zaključuje se u saopštenju pet televizija - RTCG, "Vijesti", "Atlas", "777" i "Prva” - koje su inicirale prvi crnogorski teleton. One će ga 15. prenositi istovremeno, a oko 100 poznatih ličnosti učestvovaće te večeri u prikupljanju novca za liječenje djece koja se bore sa karcinomom i moraju na liječenje u inostranstvo, a troškove, iz bilo kog razloga, ne pokriva Fond zdravstva.  
 
3
Kolegijum predsjednika Skupštine Crne Gore
Prijava zbog - mogućih zloupotreba!
          - Detaljnijim uvidom i kontrolom finansijske dokumentacije, konstatovana je moguća zloupotreba skupštinskih sredstava i Skupština Crne Gore je početkom januara podnijela krivičnu prijavu. Kolegijum očekuje da će nadležni državni organi u što skorijem roku dostaviti punu informaciju o ovom slučaju, zbog ukupne crnogorske javnosti i zaposlenih u Skupštini Crne Gore - saopštio je danas Kolegijum predsjednika Skupštine Crne Gore, čiji članovi su izrazili uvjerenje da je reagovano pravovremeno podnošenjem krivične prijave, kao i da je dalje na nadležnim državnim organima da se utvrde sve činjenice i eventualna pojedinačna odgovornost. 
 
3
U akciji „Paketić II“ policija presjekla još jedan lanac distribucije narkotika na uličnom nivou
Uhapsili sedmoro - četvoro traže!
- Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge Sektora kriminalističke policije su jutros realizovali višemjesečnu akciju „Paketić II“, koja je nastavak akcije „Paketić“ iz decembra prošle godine. U ove dvije akcije, usmjerene na suzbijanje ulične prodaje opojnih droga, zaključno sa jutrošnjim hapšenjima i procesuiranjem, ukupno je krivičnim i prekršajnim prijavama procesuirano 112 lica i realizovano je 90 pojedinačnih zaplena droga marihuana, heroin i kokain - istakla je na današnjoj press koferenciji savjetnica za odnose s javnošću Uprave policije MUP Tamara Popović povodom procesuiranja ukupno 112 osoba u dvije akcije usmjerene na suzbijanje ulične prodaje droge, od čega je slobode jutros lišeno sedam. 
 
3
Pilot projekat Ministarstva prosvjete počeo u OŠ „Savo Pejanović“
Učenici dobili - uniforme!
       - Ovo je projekat kojim želimo da otvorimo javnu debatu na temu uvođenja uniformi u sistem obrazovanja u Crnoj Gori po uzoru na neke razvijenije zemlje, kao i da testiramo u javnosti potrebu za uvođenje uniformi i u druge škole. Uniforme će doprinijeti afirmisanju vrijednosti jednakosti, socijalne pravde, solidarnosti i zajedništva kod djece. Ministarstvo prosvjete usmjereno na cilj da znanje bude dostupno svima pod jednakim uslovima, te da se radi na afirmaciji nove politike koja će kreirati ambijent dostupnosti znanja nezavisno od društvenog i socijalnog statusa - naglasio je ministar prosvjete dr Damir Šehović prilikom današnjeg uručenja uniformi učenicima OŠ „Savo Pejanović“, što je pilot projekat za koji je ovo ministarstvo obezbijedilo 3.000 komada uniformi. 
 
1
Konsultativni sastanak predstavnika MVPEI i civilnog sektora povodom objavljivanja Izvještaju Evropske komisije o Crnoj Gori u 2016.
Ocjene EK - potvrda ostvarenog!
             - Ocjene EK predstavljaju potvrdu ostvarenih rezultata u prethodnom periodu, sistematičan pregled stanja u zemlji, ali i putokaz za dalje reforme u svim ključnim oblastima i pregovaračkim poglavljima - naglasio je državni sekretar za evropske integracije i glavni pregovarač ambasador Aleksandar Andrija Pejović, predstavljajući Izvještaj Evropske komisije. 
 
1
Komesar za ljudska prava Savjeta Evrope čestita Crnoj Gori na antidiskriminaciji, zaštiti i promociji ljudskih prava LGBTI osoba
Uspješno primjenjeni - savremeni standardi!
                  - Crna Gora u oblasti politika antidiskriminacije, zaštite i promocije ljudskih prava LGBTI osoba uspješno implementira savremene standarde na legislativnom i programskom nivou, uključujući brojne projekte, incijative i primjere dobre prakse, po čemu je Crna Gora prepoznata na globalnom nivou - ukazao je savjetnik predsjednika Vlade Crne Gore za ljudska prava i zaštitu od diskriminacije i Nacionalni koordinator za LGBT politiku Jovan Kojičić na sastanku sa komesarom za ljudska prava Savjeta Evrope Nilsom Mjužnieksom, tokom posjete savjetnika Kojičića Strazburu. 
 
1
Predsjednik Crne Gore čestitao Cetinju Dan opštine
Prijestonica dobija - novi lik i pravi sadržaj!
- Prijestonica nesumnjivo sa ovom lokalnom administracijom dobija jedan novi lik i pravi sadržaj. Ja sam ubijeđen da su projekti koji su planirani realno postavljeni. Veoma se radujem da je administracija Prijestonice obezbijedila izvanrednu komunikaciju sa raznim međunarodnim fondovima i institucijama koje pomažu razvoj Prijestonice. Takođe mi je drago da postoji jedna vrlo sadržajna komunikacija sa Vladom i da je sve u funkciji dobra svih građana Prijestonice. Zato još jednom vam čestitam ovaj dan, ubijeđen da će Prijestonica sve ono što je planirala realizovati za dobro svih njenih građana - napomenuo je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, koji je prisustvovao je svečanoj sjednici Prijestonice Cetinje i Cetinjanima i Cetinjankama, odbornicima, predsjedniku Skupštine i predsjedniku Prijestonice Dan Prijestonice.  
 
1
Vlada Crne Gore usvojila Informaciju o Izvještaju Evropske komisije za Crnu Goru za 2016.
Zadržali vodeću ulogu!
- Uprkos negativnom tumačenju u pojedinim domaćim medijima, riječ o sa jedne strane do sada najboljem izvještaju Evropske komisije za Crnu Goru, a sa druge o dokumentu koji pokazuje da je Crna Gora zadržala vodeću ulogu i napredovanje u odnosu na sve ostale države koje su u procesu pristupa Evropskoj uniji - naglasio je državni sekretar za evropske integracije i glavni pregovarač za vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji ambasador Aleksandar Andrija Pejović na današnjioj sjednici Vlade Crne Gore na kojoj je usvojena Informaciju o Izvještaju Evropske komisije za Crnu Goru za 2016.  
 
1
Crnogorski premijer Milo Đukanović u emisiji "Intervju" TV "Pink M"
"Front" bi za vlast - žrtvovao ljude!
          – "Demokratski front" je imao zadatak da izvede ljude ispred parlamenta, da pritom zažmure kada njihovi saborci i teroristi u uniformama crnogorske policije sa stepeništa crnogorskog parlamenta zapucaju po masi, jer žrtvovati kako oni misle 10, 20 ili 30 života, a da se pritom stvori revolt i predstavi to kao nedjelo crnogorskog režima, pa šta to znači za njih kada su oni u svetoj misiji osvajanja vlasti u Crnoj Gori – istakao je crnogorski premijer Milo Đukanović u emisiji "Intervju" TV "Pink M".  
 
0
Predsjednik Crne Gore, poslije konsultacija sa predstavnicima partija zastupljenih u Skupštini,
Vujanović predložio Markovića!
    - Na osnovu čl. 95 st. 1 tačka 5 Ustava Crne Gore za mandatara za sastav Vlade predlažem gospodina Duška Markovića, zamjenika predsjednika Demokratske partije socijalista Crne Gore. Nakon što ga je Demokratska partija socijalista Crne Gore predložila za mandatara i obavljenog razgovora sa predstavnicima partija zastupljenih u Skupštini, koji su se odazvali pozivu, stekli su se uslovi da predložim mandatara - saopštio je na današnjoj konfereniji za novinare odluku predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.  
 
0
Ambasada SAD u Podgorici organizovala je tradicionalni "Izborni doručak" povodom američkih predsjedničkih izbora 2016.
Nove vlade - jačaće partnerstvo!
       - Znam da će naša nova administracija i vaša nova vlada nastaviti da jačaju naše partnerstvo. Znam ovo jer dijelimo osnovne vrijednostikao što su vjerovanje u demokratiju, toleranciju i vladavinu prava - istakla je ambasadorka SAD uu Crnoj Gori Margaret Uehara na tradicionalnom "Izbornom doručku" povodom američkih predsjedničkih izbora 2016. kojem su prisustvovali predstavnici Vlade, civilnog društva i akademskih krugova Crne Gore, koji su pratili prenos rezultata američkih izbora uživo i učestvali u simulaciji glasanja.  
 
0
Obilne padavina koje su zahvatile Crnu Goru ugrozile su područja opština Berane, Petnjica i Rožaje
Lim "evakuisao" izbjeglice!
          - Obilne padavine u prethodna dva dana ugrozile su područja opština Berane, Petnjica i Rožaje. Situacija je najkritičnija na teritoriji opštine Berane gdje se izlila rijeka Bistrica, ugrozivši oko 80 domaćinstava. Takođe, povećani vodostaj rijeke Lim ugrozio je izbjegličko naselje Riverside, gdje je bila potrebna evakuacija stanovništva - podaci su kojima raspolaže Direktorat za vanredne situacje MUP. 
 
0
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović, nakon konstitutivne sjednice Skupštine Crne Gore
Kompletira se - neprijatni mozaik!
          - Odslušao sam prezentaciju vrhovnoh državnog tužioca i specijalnog tužioca. Nažalost, potvrdilo se sve ono što smo već pretpostavljali u prvim obraćanjima javnosti. Danas postoji obilje dokaza i u dijelu istrage koji je vođen u Crnoj Gori i u dijelu onoga što su uradili nadležni organi države Srbije, tako da mislim da se, nažalost, taj neprijatni mozaik kompletira i da se stvaraju pretpostavke za podizanje optužnice i za pokretanje sudskog procesa - odgovorio je novinarima predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović, nakon konstitutivne sjednice Skupštine Crne Gore. 
 
0
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović zakazao sastanke sa predstavnicima političkih partija zastupljenih u Skupštini Crne Gore
O mandataru - u srijedu!
       Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, na osnovu člana 95. stav 1. tačka 5. Ustava Crne Gore, zakazao je za srijedu sastanke sa predstavnicima političkih partija zastupljenih u Skupštini Crne Gore, radi predlaganja mandatara za sastav nove Vlade. 
 
0
Počela Prva - konstitutivna śednica Drugog redovnog (jesenjeg) zasijedanja Skupštine Crne Gore u 2016.
Saziv konstituisan - bez opozicije!
    Novi, 26. saziv Skupštine Crne Gore - čini ga 81 poslanik - konstituisan je danas, bez opozicije. na prvoj - konstitutivnoj śednici Drugog redovnog (jesenjeg) zasijedanja Skupštine Crne Gore u 2016. na Cetinju.
Predstavljen je Izvještaj Državne izborne komisije o rezultatima za izbor poslanika u Skupštini Crne Gore.  
 
0
Na osnovu podataka koje je crnogorska policija razmjenjivala sa kolegama iz drugih zemalja
Bjegunac "pao" - u Njemačkoj!
    - Postupajući po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica i na osnovu razmjene obavještajnih podataka, u Njemačkoj je juče Federalna policija grada Kleve, u blizini granice sa Holandijom, na autoputu A3, lišila slobode Ivana Vujovića (29) iz Podgorice - saopštila je danas Uprava policije Crne Gore. 
 
0
Glavni specijalni tužilac, Milivoje Katnić o dešavanjima u izbornoj noći
Cilj je bio - zaustaviti Crnu Goru i likvidirati Mila!
    - Organizatori ove kriminalne grupe, a to su bili nacionalisti iz Rusije, kao početnu maksimu uzeli su da se vlast u Crnoj Gori, na čelu sa Milom Đukanovićem, ne može promijeniti na izborima i da je treba nasilno srušiti. Dva lica iz nacionalističkih struktura iz Rusije pozvala su osobu koja je okrivljena u ovom krivičnom predmetu, iznijeli su mu plan I tražili da ga realizuje. Nemamo nikakvih dokaza da je država Rusija involvirana u bilo kom smislu, a plan je bio da Crna Gora zaustavi na njenom evro-atlantskom putu, posebno da se spriječi njen ulazak u NATO. - Organizator je članovima kriminalne grupe jasno izdao naređenje da se premijer Crne Gore likvidira I bio je plan da se pronađu dobri strijelce, vješti u lišavanje života sa daljine. Praćeno je svakodnevno kretanje tadašnjeg premijera, da se liši slobode, uhapsi i fotografiše - decidno je saopštio glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić na današnjoj press konfferenciji o dešavanjima u izbornoj noći, 16. oktobra.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10| |11| |12| |13| |14| |15| |16| |17| |18| |19| |20| |21| |22| |23| |24| |25| |26| |27| |28| |29| |30|