Brze Cinjenice - Društvo

1
Reagovanje predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića povodom političkog i medijskog ugrožavanja njegove porodice
Ne nasrćite na - porodični mir!
    - Povodom političkog i medijskog pritiska kojem su ovih dana izloženi članovi moje porodice, poručujem aktivistima i medijskim saradnicima Demokrata: zaobiđite porodicu Marković!
Da ih u njihovoj izbornoj kampanji poštedim uzaludnog truda i obilaska naših domova, jasno im saopštavam:
Ne dolazite na naša vrata!
Ne provocirajte, ne idite tamo gdje ne žele da vas vide i ne nasrćite na porodični mir! - poručio je "Demokratama" predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković u reagovanju povodom političkog i medijskog ugrožavanja njegove porodice.
 
 
1
Pretres na suđenju učesnicima u aferi “Državni udar” u Višem sudu biće nastavljen prekosjutra
Odbijeni zahtjevi odbrane!
       Vijeće sudije Suzane Mugoše odbilo je kao neosnovan zahtjev lidera "DF" Milana Kneževića i Andrije Mandića da im vrate pasoše zbog službenog putovanja u Rusiju.
Takođe, odbijen je prijedlog odbrane za ukidanje pritvora optuženima u aferi “Državni udar” Mihailu Čađenoviću, Draganu Maksiću, Srboljubu Đorđeviću i Branki Milić, a odbijeno je i medicinsko vještačenje Miloša Jovanovića. Pretres na suđenju učesnicima u aferi “Državni udar” u Višem sudu biće nastavljen prekosjutra. 
 
0
Reagovanje Kliničkog centra Crne Gore i Klinike za bolesti srca povodom napada na dr Vladimira Peruničića
Vratiti ugled - "bijelim mantilima"!
-Poštovani građani, zaposleni Kliničkog centra Crne Gore 24 sata, 365 dana u godni, brinu o vašem zdravlju, a ovakvi vandalski postupci ugrožavaju ne samo njih, već i vas. Apelujemo na građane da koriste institucije sistema u slučaju da imaju bilo kakav prigovor na rad zdravstvenih naše ustanove. To je jedini i pravi način da naše društvo funkcioniše na dobrobit svih - naveedeno je u reagovanju Kliničkog centra Crne Gore poslije jučerašnjeg napada na dr Vladimira Peruničića i naglašava da da će menadžment Klničkog centra Crne Gore preduzeti sve neophodne aktivnsoti iz svoje nadležnosti da zaštiti zaposlene i vrati ugled „BIJELIM MANTILIMA” kakav i zaslužuju.
Istim povodom reagovala je i Klinika za bolesti srca:  
 
0
Nemio događaj u Kliničkom centru Crne Gore
Ljekara napala - rodbina pacijenta!
    - Danas oko 14,30, prvo verbalno a zatim i fizički, napadnut internista Centra za kardiologiju dr Vladimir Peruničić. Do incidenta je došlo nakon što je dr Peruničić došao do glavnog ulaza da zatraži da ga zaštite radnici Službe obezbjeđenja naše ustanove od porodice pacijenta koji se liječi u Centru za kardiologiju, koji su se, kako je naveo, ponašali neprimjereno - saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore. 
 
0
Pred Višim sudom odbranu iznio jedan od optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra prošle godine Miloš Jovanović
Đukanovića trebalo - uhapsiti ili ubiti!
    - Aleksandar ili Saša Sinđelić unajnio me je da ruiniram jednu zgradu sa pirotehnikom i molotovljevim koktelima, što nisam uradio. Bila su neka pregradna stakla, mislim da sam dva razbio, nisam više. Čisto da ne bude da nisam ništa uradio. Hteo sam da svu tu štetu svedem na neki minimum. Nisam imao nikakvu terorističku nameru, da povredim, da ubijem...tako nešto. Otprilike, to je to - odgovarajući da se ne osjeća krivim, to je danas pred Višim sudom, u svojoj odbrani naveo jedan od optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra prošle godine Miloš Jovanović.
Po njegovim riječima, Sinđelić mu je rekao da je u Crnoj Gori trebalo da se16. oktobra desi revolucija, tako što bi se zauzela zgrada policije i parlamenta. Takođe, bilo je planirano hapšenje i eventualno ubistvo tadašnjeg premijera Mila Đukanovića. 
 
0
Odbranom Bratislava Dikića, u Višem sudu nastavljeno suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori
Neka odgovara - autor bajke!
       - Optužnica Specijalnog državnog tužilaštva metereti da sam pripadnik neke kriminalne organizacije i da sam pomagao u nekom pokušaju terorizma. Saslušao sam optužnicu, ona je neosnovana i prosto izmišljena. Deo optužnice koji se odnosi na mene je najobičnija bajka i nadam se da će njen autor kad-tad pred vama, pred ovim sudom odgovarati - napomenuo je iznoseći odbranu Bratislav Dikić, bivši šef srpske Žandarmerije, optužen za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra prošle godine.  
 
0
Press konferencija povodom rasvjetljavanja ubistva Gorana Đuričkovića 2015. u Budvi
Osumnjičeni zatvoren - u Austriji!
       - Službenici Sektora kriminalističke policije u sjedištu u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Budva intenzivnim policijsko –tužilačkim aktivnostima uspjeli da rasvijetle teško krivično djelo iz oblasti krvnih delikata izvršeno na području Budve u toku 2015. Shodno prikupljenim dokazima, službenici Sektora kriminalističke policije u sjedištu i Centra bezbjednosti Budva podnijeli su danas Višem državnom tužiocu u Podgorici Izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv S.P. (star 24 godine) iz Banja Luke, gdje ima stalno nastanjenje, državljanin Bosne i Hercegovine zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio KD Ubistvo tako što je dana 27.10.2015. u Budvi upotrebom vatrenog oružja – snajperske puške, lišio života Gorana Đuričkovića iz Budve - istakao je rukovodilac Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u SKP Uprave policije Saše Rakočević na današnjoj press konferenciji povodom rasvijetljavanja ubistva Gorana Đuričkovića. 
 
2
Ministarstvo prosvjete povodom napada na tri libijska studenta U Nikšiću
Nedopustivo - za najoštriju osudu!
    - Najoštrije osuđujemo svaki napad na pripadnike učeničke i studentske populacije. Fizički obračuni bilo koje vrste, a ovdje naglašavamo one na osnovu vjere, rase, pola i sl. su nedopustivi u demokratskom društvu - reagovalo je Ministarstvo prosvjete povodom napada na tri libijska studenta U Nikšiću. 
 
0
Reagovanje generalnog direktora Direktorata za vanredne situacije MUP na tvrdnje GP "URA"
URA "potpaljuje" - bez dokaza!
         - Jasno je da nema nikakvih činjenica koje bi potkrijepile zahtjev za podnošenje ostavke, osim, kako je ocijenjeno, politikantskih tvrdnji - zaključuje generalni direktor Direktorata za vanredne situacije MUP Mirsad Mulić reagovanje na medijske tvrdnje potpredsjednika Građanskog pokreta URA Neđeljka Rudovića prema kojima se navodno Direktorat za vanredne situacije „nije snašao“ u borbi sa nedavnim požarima. 
 
0
Održana komemoracija dugogodišnjem generalnom sekretaru Vlade Crne Gore Žarku Šturanoviću
Druge snažio - neizbrisiv trag ostavio!
    - Imam tužnu, tešku, ali časnu dužnost da se oprostim od Žarka u ime Vlade Crne Gore u kojoj je Žarko ostavio neizbrisiv trag svojom čestitošću, predanim radom, poštenjem, svojom ljudskošću, uvijek spreman da istraje u plemenitim nastojanjima da dā najbolje od sebe za ono u što je vjerovao – pravdu, slobodu, mir, jednakost, nezavisnu, demokratsku i prosperitetnu Crnu Goru na dobrobit svih njenih građana. Svojom ljudskom snagom i nepokolebljivom vjerom sve nas je snažio u borbi za ove vrijednosti za koje je nesebično davao sebe, ne mareći za rizik po zdravlje koji takav požrtvovani, posvećeni i beskompromisni rad sa sobom nosi - rekao je potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar pravde Zoran Pažin na komemoraciji na kojoj se u prisustvu porodice, najviših državnih zvaničnika, kolega i prijatelja od njega oprostio od dugogodišnjeg generalnog sekretaru Vlade Crne Gore Žarka Šturanovića. 
 
0
Majk Pens,prvi potpredsjednik Sjedinjenih Država koji posjećuje Crnu Goru
Hvala Crnoj Gori - na vodećoj ulozi !
- Hvala Vam na toploj dobrodošlici koju smo moja supruga i ja doživjeli već na dolasku u Crnu Goru. Velika mi je čast da budem u Vašoj divnoj zemlji i da proslavimo izvanredne odnose građana Crne Gore i građana Sjedinjenih Američkih Država. Posebna mi je čast što sam prvi potpredsjednik Sjedinjenih Država koji posjećuje Crnu Goru – naglasio je potpredsjednik Pens večeras na svečanoj večeri nazdravljajući predsjednicima države, parlamenta i Vlade, Filipu Vujanoviću, Ivanu Brajoviću i Dušku Markoviću.  
 
0
Spomenik vojvodi Mirku Petroviću-Njegošu otkriven na Trgu nezavisnosti u Podgorici
Junaštvom razabrao - vječnost!
          - Veliki crnogorski junaci, grahovski veliki vojvodo, komandante hrabre crnogorske vojske u ratovima za potpuno oslobođenje, hvala vam što ste htjeli i smjeli trajati dok je trajanja bastalo biti. Hvala vam što ste znali razabrati vječnost od trošnosti, nacionalno od lokalnog, opšte od ličnog u vremenima koja su zahtijevala vanredne ljude i nenadmašne junake. Hvala vam na slobodi u kojoj sada u miru uživamo, vaša slavna djela, kojima nas sabirate nećemo zaboraviti, pamtićemo ih i slaviti dok jednog od nas traje - naglasio je ministar odbrane mr Predrag Bošković, koji je sa gradonačelnikom Podgorice Slavoljubom Stijepovićem sinoć na Trgu nezavisnosti u Podgorici,svečano otvorio spomenik vojvodi Mirku Petroviću-Njegošu i crnogorskim junacima učesnicima oslobodilačkih ratova 1853, 1858, 1862, 1876-1878.  
 
2
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na "Premijerskom satu"
Medicinari u Beranama - državni interes!
    - Vjerujem da će na Univerzitetu, kada prođe vrijeme i glave se ohlade, razumjeti šta su strateški državni interesi i podržati napore Vlade da se oni realizuju. U međuvremenu, ukoliko Upravni odbor Univerziteta ne uvaži Vladinu odluku, studentima koji namjeravaju da upišu prvu godinu studija na Visokoj medicinskoj školi poručujem da obave upis tamo gdje im to bude omogućeno. Ova vlada će obezbijediti potrebnu finansijsku podršku. Ukoliko to bude u Podgorici, za njih 70 koji budu primljeni, ma odakle dolazili, Vlada će obezbijediti sve materijalne uslove za njihovo studiranje. Ta sredstva Vlada će namiriti smanjujući troškove nefunkcionalne administracije i raznih marketinških službi i na samom Univerzitetu - naglasio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na "Premijerskom satu". 
 
2
Završeni radovi na glavnom obkektu KCCG i Institutu za bolesti djece vrijedni 2,8 miliona eura
Postali komforniji - i štedlljiviji!
    - Značajna investicija vrijedna 2,8 miliona eura za zdravstveni sistem i za KCCG i Institut za bolesti djece, dovedena je do kraja. Kao što ste imali prilike da vidite, na Institutu za bolesti djece je zamijenjena fasadna bravarija, urađena termo fasada i sistem grijanja i hlađenja. U KCCG je adaptiran sistem termo-tehničkih i elektro instalacija, dok je na glavnom objektu, postavljena nova fasadna bravarija - ukazala je direktorka Kliničkog centra Crne Gore Zorica Kovačević povodom završetka radova na glavnom objektu KCCG i Institutu za bolesti djece, koje su danas posjetili ministar zdravlja Kenan Hrapović i ministarka ekonomije Dragica Sekulić. 
 
1
Suđenje optuženima za pokušaj terorizmana dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori odgođeno, a da nije ni počelo
Odbrana traži - izuzeće svi tužilaca!
- Nekoliko branilaca je vrhovnom državnom tužiocu podnijelo zahtjev za izuzeće specijalnog državnog tužioca i svih tužilaca u Specijalnom državnom tužilaštvu - poslije ovih riiječi Miroja Jovanovića, advokata lidera "DF" Andrije Mandića i njegovog vozača Mihaila Čađenovića, Vijeće sudije Suzane Mugoše donijelo je odluku o odgađanju glavnog pretresa na suđenju optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori. 
 
1
Oko 200 pripadnika Vojske Crne Gore učestvuje u gašenju požara u Boki Kotorskoj i u Podgorici
Vojnici odgovorili - svakom izazovu!
       - Vojska Crne Gore još jednom je pokazala spremnost da odgovori svim izazovima i zadacima koji se od nje očekuju - naglasio je ministar odbrane Predrag Bošković koji je sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore general-potpukovnikom Ljubišom Jokićem obišao lokalite ugrožene požarima u Primorskom regionu.
Oko 200 pripadnika Vojske Crne Gore, sa transportnim, sanitetskim, protivpožarnim vozilima i plovnim sredstvima učestvuje u gašenju požara i evakuaciji lokalnog stanovništva u rejonu Boke Kotorske, kao i na teritoriji Glavnog grada Podgorice. Stariji vodnik prve klase Dosković Miroslav, stariji vodnik Nišavič Rade i stariji vodnik Rovčanin Darko već pet dana neprekidno, danonoćno su angažovani na gašenju požara u opštini Tivat  
 
1
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković
Vatrogasci uradili - iznad mogućnosti!
    - Država je uradila sve što je mogla sa resursima koje ima, a ovi ljudi su uradili više nego što su njihove ljudske i profesionalne mogućnosti. Želim ne samo da im se zahvalim nego da im se poklonim na tom njihovom naporu - naglasio je crnogorski premijer Duško Marković, odgovarajući na pitanja novinara u Beranama. 
 
1
Na zahtjev Crne Gore da NATO pomogne u gašenju požara
Bugarska ponudila - helikopter!
    - Predsjednik Republike Bugarske Rumen Radev obavijestio je predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića o spremnosti Bugarske, kao NATO saveznice i priatelja, da odmah uputi specijalizovani helikopter za gašenje požara koji bi u toku sjutrašnjeg dana intervenisao na najkritičnijim mjestima požara u Crnoj Gori kao i spremnost Republike Bugarske na svaku drugu pomoć u gašenju požara. Iskazujući visoku zahvalnost Predsjednik Crne Gore je saopštio da ovo doživljava potvrdom bliskosti i prijateljstva dvije države - saopšteno je iz kabineta predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića. 
 
1
Ministar Nuhodžić obišao požarišta i ocijenio da nema razloga za dramatizaciju, strah i paniku
Zatražena međunarodna pomoć!
          - Krajnja poruka je da nema razloga za dramatizaciju, strah i za paniku. Vjerujem da će naše službe, naše institucije, uz međunarodnu pomoć sve ovo učiniti kontrolisanim narednih dana, a vjerujem i ugasiti ove požare, bez obzira na krajnje nepogodne meteo uslove - poručio je sa ožarištu na Luštici ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhođdžć, koji je danas obišao lokalitete ugrožene požarima u primorskom regionu. On je ocijenio da je situacija ozbiljna, da je stoga zatražena međunarodna pomoć.  
 
1
13.jul - Dan državnosti Crne Gore
Da je vječna Crna Gora!
Da je vječna Crna Gora!
 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10| |11| |12| |13| |14| |15| |16| |17| |18| |19| |20| |21| |22| |23| |24| |25| |26| |27| |28| |29| |30| |31| |32| |33| |34| |35| |36| |37| |38| |39|