0
Predsjednik Crne Gore upriličio svečanu večeru u čast predsta vnika diplomatskog kora u Vladinom domu na Cetinju
Crna Gora posvećena - njegovanju najboljih odnosa!

- Godinu na izmaku obilježili su brojni geopolitički izazovi sa kojima se suočava savremeni svijet, koji dodatno pojačavaju potrebu da unaprjeđujemo bilateralne i multilateralne mehanizme saradnje, prevenirajući krize i afirmišući mir. U tom smislu, diplomatija predstavlja osnovni alat uz pomoć kojeg možemo ovaj svijet učiniti boljim mjestom za život svakog čovjeka, nezavisno kojoj naciji ili vjeri pripada - podsjetio je Jakov Milatović, Predsjednik Crne Gore, koji je upriličio u Vladinom domu na Cetinju svečanu večeru u čast predstavnika diplomatskog kora i naglasio;
- Crna Gora ima jasno utvrđenu vanjsku politiku, a jedan od njenih osnovnih stubova predstavlja i njegovanje najboljih mogućih odnosa sa drugim državama. Prvih šest mjeseci obavljanja predsjedničke funkcije uvjerilo me u važnost i potrebu da, razmjenjujući stavove i mišljenja, dodatno doprinosimo međusobnom povjerenju i razumijevanju.

- Posebnu simboliku ovom događaju daje i to što se održava u našoj   Prijestonici, gdje je stvarana crnogorska državnost i, prije vijek i po, začeta crnogorska diplomatija. Posebno sam srećan što će dio večerašnjeg programa biti i tradicionalni folklor, koji će vam oči i dušu ispuniti ljepotom crnogorske nošnje, igre i pjesme, donoseći do vaših srca duh naroda kojem pripadamo - poručio je Milatović.




Posjeta : 34