1
U prvoj utakmici EHF sedmice za rukometaše Crna Gora - Gruzija 34:20 (15:9)
Mladi "lavovi" - položili prvi ispit!

- Cilj ovog okupljanja, pogotovo kad nemamo zavnične utakmice, da provjeri mlađe igraće. Mislim da je sedam novih igrača u ovoj reprezentaciji. Jedna odlična provjera, za igrače koji su prvi put da se pokažu sleektoru i da proširimo tu bazu naših igrača u reprezentaciji - ukazao je Miodrag Ćorsović nakon prvog od dva meča koji su - u sklopu EHF sedmice - izabranici selektora Vlada Šole odigrali protiv Gruzije 34:20(15:9) .
Druga provjera "lavova" protiv istog protivnika je danas od 14.

   

- Jako fina utakmica i za mlađe i za starije u ekipi. Jedna jako lijepa uvertira pred utakmice koje nas čekaju u maju, bile to Belgija ili Italija mi smo večeras pokazali da se borimo i ako je prijateljska tako da daćemo sve od sebe u maju. Imamo dosta igrača koji su već dugo tu, i jako je lijepo vidjeti da dolaze novi mladi igrači, i da imamo budućnost u reprezentaciji - isto misli i Luka Radović.
I Stefan Čavor pohvalio svoje mlađe saigrače, ali najavio i još bolju igru danas protiv istog protivnika.
- Podmlađen sastav, odlična prilika za mlade igrače koji prvi put igraju za reprezentaciju. Moram da ih pohvalim odlična partija što pokazuje i sam rezultat. Uvertira pred kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Odradili smo kvalitetnu utakmicu, imamo i sjutra meč i nadam se da ćemo da odigramo još bolje, ali mislim da je današnja utakmica pokazatelj kako treba da igramo.




Posjeta : 36