0
Novinar i publicista Šeki Radončić, autor filma „Zavjera“, u "Aritmiji" Gradske RTV Podgorica
"Državni udar" je bio - trebao da svjedoči Vučić!

- Većina javnosti sada misli da je državni udar izmišljen, da se tu ništa nije dogodilo, da je to montirano. Velika je sreća što sam film „Zavjera“, pa je to, nažalost, jedini dokument iz tog vremena. Bitno mi je da je to postavljeno na jedno mjesto, gdje, po meni, pokušaj državnog udara ke bio. Tužilaštvo je napravilo velike greške. Milivoje Katnić napravio je veliku frešku, iako je dokazao da je državni udar, pokušaj terorizma bio. Paogriješio je što na suđenje nije pozvao Aleksandra Vučića, kao svjedoka. Vučić je organizovao press konferenciju, prenosio je cijeli svijet, na kojoj kaže da nije htio da dozvoli da se ubije predsjednik susjedne države- Đukanović - ponovio je, gostujući u sinoćnjoj "Aritmiji" Gradske RTV Podgorica, novinar i publicista Šeki Radončić, autor filma „Zavjera“, sada jedinog dokumenta o pokušaju terorizma na dan parlamentarnih izbora.

- Đukanović je praćen najsofistiranim metodama. Nijesu ga pratili keramičari, moleri, što su tvrdili novinari „Vijesti“. Navodi da su zaplijenili 105 000 eura, pokazuje uniforme, dokaze. Vučić svjedoči, a pogotovo ako uzmemo u obzir činjenicu da su agenti BIA pratili Šišmakova i Popova, njegove kontakte sa Sinđeličem. Htjeli su da ubiju Mila Đukanovića, samo je pitanje zašto ga Vučić nije upozorio, a tada je imao podatke. Kada Đukanpvić, na poziv Vučića, dolazi u Beograd, ovaj mu prezentira sve dokaze. Po slobodnoj prezentaciji, Vučić je htio da ga „namjesti“! Mandić i Knežević, tadašnji lideri „DF“, prave kardinalnu grešku. Stalno se trude da dokažu da državni udae nije postojao - ukazuje Radončić.

Uticaj Moskve


- Uticaj Moskve na politička događanja u Crnoj Gori nije prestao 300 godina, pa neće ni sad. Veoma je jak i ove presude i to suđenje odvijaće se u tom pravcu. To je epilog „suđenja vijeka“. Mnogo važnije od tih presuda jeste da se u Crnoj Gori nije dogodio pokolj, kakav su namjeravali Rusi i to je najveća dobit Crne Gore, zahvaljujući uređenom sistemu koji smo imali. Državni udar biće tema za istraživanje i za 50 i za 100 godina. Jednoga dana uloga Milivoja Katnića, Saše Čađenovića, koji je bio postupajući tužilac u tom predmetu, a vidimo kako je završio, vidjećemo još kako će, jer Rusi ne praštaju. Crna Gora jednogPaopis se održava dana napraviće njima spomenik. I da ne preskočim Paju Velimirovića, koji je došao i rekao veliko se zlo sprema, neću da ovdje padne krv!

;;-Neka pukne i taj „čir“


- Veoma je važno što su se vlast i opozicija složile o održavanju popisa. Mnogo važnije je što opozicija garantuje da će biti fer. Neka pukne i taj „čir“. Kada imam zdravstveni problem, pođem da vidim imam li karcinom, treba li mi stent ili nešto, hoću to da riješim sam sa sobom. Jako je bitno da taj „čir“ zvani popis treba sad da pukne. Liječenja nema bez prave dijagnoze. Da, napokon, vidimo đe smo, što smo i što nam je činiti. Nama će popis mnogo pomoći koje političke i državničke poteze trebamo vući narednih godina i sa te strane biće dragocjen. Popis se održava u pravom trenutku za nas, u momentu kada se Vučić o jadu zabavio. Popis može biti i novi momenat, da se vlast i opozicija „ne gledaju preko mušice“ , da napokon počne nešto konstruktivno da se radi u ovoj državi - zaključio je Radončić.




Posjeta : 33