Brze Cinjenice - Društvo

2
Policija rasvijetlila krivična djela u Baru, Nikšiću i Bijelom Polju
Bjelopoljac se "udvarao" - pištoljem!
       Službenici Uprave policije MUP – policijski službenici Centra bezbjednosti Bar su, odmah nakon izvršenja krivičnog djela teška krađa, lišili slobode M.S. (33) iz Bara. On je, kako se sumnja, juče, 22.10.2018. godine, oko 17, prišao vozilu „Hyundai Tucson“, barskih registarskih oznaka, koje se nalazilo parkirano ispred jednog diskonta, nakon čega je podesnim sredstvom polomio desno vjetrobransko staklo i otvorio vrata vozila iz kojeg je potom otuđio žensku torbu u kojoj su se nalazili novac i lična dokumenta i dao se u bjekstvo. Policijski službenici su se dali u potjeru za M.S. koji je tokom pokušaja bijega od sebe odbacio otuđenu torbu. M.S. je sustignut i lišen slobode. Otuđena ženska torba sa ličnim dokumentima i novcem je vraćena vlasnici. Osumnjičeni M.S. će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu. 
 
2
Održana svečana sjednica Ustavnog odbora povodom 11 godina od donošenja Ustava
Potonji Ustav - simbol trajnog opredjeljenja!
    - Ustav iz 2007. godine predstavlja simbol i oličenje moderne evropske Crne Gore. Taj ustav je simbol našeg trajnog opredjeljenja ka progresu i savremenim demokratskim društvima, pravna potvrda zajedničkog života građanske Crne Gore, harmonije različitosti i međusobnog uvažavanja. Svemu tome prethodila je ključna odluka na referendumu i obnova državnosti, kao temelj dolazeće crnogorske demokratije, obnovljenog državnog i građanskog identiteta - istakao je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović na svečanoj sjednici Ustavnog odbora povodom 11 godina od donošenja Ustava.  
 
1
Jedanaesti sastanak Zajedničkog savjetodavnog odbora između Komiteta regiona EU i Crne Gore
Pregovori prilika - za opštine!
- Pregovarački proces je jedinstvena prilika za razvoj lokalnih samouprava i jačanje njihovih kapaciteta, što će osigurati da se crnogorske opštine pozicioniraju kao snažan partner i Vladi i Evropskoj uniji - poručio je glavni pregovarač Aleksandar Drljević na otvaranju 11. sastanka Zajedničkog savjetodavnog odbora između Komiteta regiona EU i Crne Gore. 
 
1
Vlada Crne Gore usvojila Izvještaj o realizaciji Programa rada zaključno sa trećim kvartalom
Premijer zatražio - dodatni angažman!
- Učinak Vlade je 80,3 odsto predviđenih obaveza - konstatovala je danas Vlada Crne Gore koja je usvojila Izvještaj o realizaciji Programa rada Vlade Crne Gore za 2018. godinu, zaključno sa III kvartalom, sa Izvještajem o realizaciji zaključaka Vlade Crne Gore za I i II kvartal 2018.
Premijer je ocijenio pozitivnim učinak u prva tri kvartala, ali je zatražio od ministaara dodatni angažman i napor kako u ostvarenju planiranih obaveza pogotovo onih u vezi sa evropskim integracijama, ne bi bila propuštena ni jedna šansa koja se ukaže.  
 
1
Suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora oktobra 2016.
Masu obavijestio - ministra zdravlja!
- Nakon što mi je Brajan Skot sve objasnio, preporučio sam mu da se ne miješa u izbore u Crnoj Gori jer je vrlo osjetljivo kao i da je situacija donekle nestabilna i da tu postoji vrlo važan dio a to je da li će Crna Gora pristupiti NATO ili ne, pa sam im predložio dane ulaze u taj posao. Rekao mi je da je glavni cilj da podrži jednu opozicionu partiju, da im pruži usluge obezbjeđenja, da im pomogne u slučaju mogućih problema. Pitao sam ga koja je to partija, rekao mi je da je to "Demokratski front", a onda sam ja rekao da to nije definitivno dobra ideja te da sam siguran u to, jer ta partija, uz svo dužno poštovanje, je protiv pridruživanja Crne Gore Alijansi - istakao je Ticijano Masu u svjedočenju na suđenju za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora oktobra 2016.
Počasni konzul Malte u Crnoj Gori o svim saznjima obavijestio je tadašnjeg ministra zdravlja dr Budimira Šegrta.  
 
1
Suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016.
Pozvani da svjedoče - Masu i Bulatović!
          Suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. biće nastavljeno sjutra, za kada su kao svjedoci pozvani Ticijano Masu i Predrag Bulatović.
Sudsko vijeće prihvatilo je i da se pročita dopis koji je odbrana dobila iz Rusije o boravku svjedoka saradnika na aerodromu "Šeremetjevo". Biće pročitana i izjava Džozefa Asada. 
 
1
Policija u Danilovgradu i Plavu oduzella bombu, dvije puške, dva pištolja i municiju
Spriječen - napad bombom!
Službenici Uprave policije MUP su pretresima na teritorijama opština Danilovgrad i Plav pronašli i oduzeli bombu, oružje, municiju u ilegalnom posjedu i druge predmete. Tri lica su lišena slobode zbog sumnje da su imala namjeru da upotrebom bombe izvrše teško krivično djelo, dok je protiv jednog lica podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.
 
 
1
Kolegijum predsjednika Skupštine Crne Gore
Dogovoren - privremeni odbor!
         - Operativno tijelo Skupštine Crne Gore pripremiće do ponedjeljka Prijedlog odluke o formiranju privremenog skupštinskog odbora za unaprjeđenje izbornog zakonodavstva. Nakon što članovi Kolegijuma usvoje finalnu verziju, Predlog odluke bi bio poslat plenumu na usvajanje na zasijedanju krajem ovog mjeseca - dogovoreno je na danas održanom Kolegijumu predsjednika Skupštine Crne Gore. 
 
1
Predsjednik Vlade Crne Gore dobio poziv Mitropolije crnogorsko-primorske da bude danas njihov gost
Crna Gora nema - listu nepoželjnih!
       - Crna Gora nema listu nepoželjnih osoba. Nijesam imao prilike da čujem tu izjavu patrijarha Irineja. Ona je očigledno sasvim drugačija nego što je bila prilikom njegove prethodne posjete - odgovorio je novinarima crnogorski premijer Duško Marković.
Predsjednik Vlade Crne Gore kazao je da je dobio poziv Mitropolije crnogorsko-primorske da bude danas njihov gost, ali da se pismenim putem zahvalio jer zbog ranije preuzetih obaveza na Žabljaku ne može da prisustvuje. 
 
1
Policija u Podgorici i Danilovgradu realizovala više uspješnih aktivnosti
Pronašli drogu i - lica sa potjernica!
          Službenici Uprave policije – Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv pripadnika jedne organizovane kriminalne grupe, V.R. (32), rođenog u Kotoru a nastanjenog u Budvi, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. On je, kako se sumnja, krivično djelo počinio u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija gdje se i nalazi, na štetu zatvorskog policajca, 21.septembra, tako što je prilikom pretresa ćelije u kojoj boravi verbalno napao ovog službenika ZIKS. 
 
1
U sprovodeći akciju „Knjižica“
Zbog falsifikata - četiri krivične!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su danas u sadejstvu sa službenicima Odsjeka suzbijanje privrednog kriminaliteta, sprovodeći akciju „Knjižica“, nadležnom tužiocu podnijeli četiri krivične prijave protiv četiri lica zbog postaojanja osnovane sumnje da su počinila 14 krivičnih djela falsifikovanje isprave u produženom trajanju. 
 
1
Vlada Crne Gaore usvojila Informaciju o zaključivanju, kao i prijedlog Sporazuma o donaciji između Ministarstva odbrane Crne Gore i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država
SAD donirale - dva diverzantska čamca!
       - Ambasada Sjedinjenih Američkih Država ponudila je donaciju opreme za uklanjanje eksplozivnih naprava ( EOD) Ministarstvu odbrane Crne Gore radi pružanja pomoći u obuci ljudstva i izgradnji kapaciteta EOD tima Pomorskog odreda Mornarice Vojske Crne Gore (MVCG) - ukazao je na današnjoj konferenciji za medije komandant Mornarice Vojske Crne Gore, kapetan bojnog broda Vesko Tomanović, a Vlada Crne Gaore usvojila Informaciju o zaključivanju, kao i prijedlog Sporazuma o donaciji između Ministarstva odbrane Crne Gore i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Kancelarija za odbrambenu saradnju.
Ova donacija obuhvata dva borbena diverzantska čamca sa automatskim naduvavanjem (CRRC) oznake P5.8, čija vrijednost sa dodatnom opremom iznosi oko 73.000 USD. 
 
1
U Podgorici, Cetinju i Baru
Rasvijetljeno više krivičnih djela!
       Službenici CB Bar su postupajući po prijavi oštećene F.A, da joj je dok je boravila u porodičnoj kući, iz novčanika otuđeno 500 eura, izvršili blokada naselja Šušanj i to prilikom istog dana pronašli i lišili slobode N.Ž. (34) iz Republike Srbije, za kojeg se sumnja da je počinio krivično djelo krađa. Dio novca je pronađen i vraćen vlasnici.  
 
1
Nadležni organi postupili po svim preporukama Komisije za medije
Zaduženi timovi - za rasvjetljavanje napada!
    - Nadležni organi, slijedeći instrukcije Vlade, postupili po svim preporukama Komisije za medije. Uprava policije, Tužilaštvo i Agencija za zaštitu ličnih podataka dostavili su Vladi tražene informacije u vezi sa postupanjem nadležnih organa i službenika u slučajevima napada na novinare i imovinu medija - Vlada Crne Gore zadužila je međuresorne timove za rasvjetljavanje napada na novinare i teška krivična djela da intenziviraju aktivnosti i da prioritetno, blagovremeno i djelotvorno postupaju u cilju otkrivanja i sankcionisanja izvršilaca ovih djela. 
 
1
"Otvoreni dani nauke 2018"
Građani mjerili - karbonski otisak!
Posjetioci Glavnog grada, na platou ispred Nacionalne biblioteke “Radosav Ljumović” mogli su da saznaju da izračunaju svoj karbonski otisak na događaju koji je danas, u slopu manifestacije "Otvoreni dani nauke 2018" - organizovao UNDP Montenegro. 
 
1
Predsjednik Vlade Crne Gore o predloženim izmjenama i dopunama Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore
Nepoštovanje mora - da se plati!
- Čudi me ta vrsta otpora. ... Vlast možete da kritikujete, predsjednika Vlade ne morate da volite, uradite sve da ga smijenite i promijenite i dovedete novoga. Ali državu morate poštovati. To je princip svakog ozbiljnog, demokratskog i slobodnog društva. To su razlozi zbog kojih smo krenuli u ovaj posao. Ne da bismo prepadali, ne da bismo strahom utjerivali poštovanje sopstvenoj državi nego da bismo bili na nivou demokratskog i slobodnog društva. Ko neće da ustaje na himnu moraće da plati kaznu. Nećemo ga tjerati da ustaje. I svaki put kada ne ustane platiće kaznu ako budemo u saznanju da nije ustajao – odgovorio je novinarima predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, jasno poručujući da će Vlada istrajati na predloženim izmjenama i dopunama Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore, da naša zemlja čini ono što čine i sve ozbiljne i demokratske države i da će ko ne bude poštovao državne simbole morati da plati zakonom predviđene kazne. 
 
1
Suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora oktobra 2016.
Prekinuto zbog - Brankine majice!
       - Po nalaženjju ovog vijeća, optužena Mijić Branka na današnjem glavnom pretresu jje neprikladno obučena, jer nije dozvoljeno oblačenje sa bilo kakvim obilježjima ili natpisima na odjeći. Na taj način se urušava ugled i dostojanstvo suda, pa ovo vijeće nalazi da se današnji pretres ne može nastaviti. Ovo vijeće neće dozvoliti ni kršenje kućnog reda, ni poštovanja ugleda ovog suda - odluku sudskog vijeće na suđenju optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora oktobra 2016. saopštila je predsjednica sudskog vijeća Suzana Mugoša i nastavak zakazala za sjutra.
Mijićeva je bila u bijeloj majici kratkih rukava sa grbom Srbije na poprsju. 
 
0
"Otvoreni dani nauke 2018" od 9. do 12. oktobra
Centralna tema - nauka i inovacije!
       Izložbom "Odjeci - Šta čini jedno društvo pravičnim?", u galeriji poslovnog centra “The Capital Plaza” večeras u 19 počeće"Otvoreni dani nauke 2018". Pod sloganom "Od radoznalosti do inovacija", tema festivala interpretirana je kroz bogat program izložbi, predavanja istaknutih naučnika, panel diskusija, interaktivnih radionica, hakatona, berze ideja i brojnih drugih sadržaja u nekoliko gradova Crne Gore. 
 
0
Predsjednik Vlade Crne Gore na Međunarodnoj konferenciji o medijskoj održivosti i uspješnim modelima medijskog poslovanja
Počinioce i nalogodavce - gonićemo do sudnjeg dana!
       - Kompletan bezbjednosni sektor ima jasan nalog da istraži do kraja svako ugrožavanje bezbjednosti novinara, da traga za počiniocima 24 sata svakog dana, i da nijedan takav slučaj ne smije biti arhiviran bez konkretnog policijskog, tužilačkog i sudskog razrješenja. Jednostavno – ko god da su počinioci i nalogodavci, gonićemo ih do sudnjeg dana - naglasio je predsjednnik Vlade Crne Gore Duško Marković na Međunarodnoj konferenciji o medijskoj održivosti i uspješnim modelima medijskog poslovanja koju organizuje Misija OEBS. 
 
0
Poslije otkrivanja 868 paketa neprijavljenih cigareta vrijednosti skoro 719.000 eura
Cigare krijumčario kao - dekoraciju!
Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, u nastavku aktivnosti koje su uslijedile nakon što su carinski i policijski službenici prije četiri dana otkrili 868 paketa neprijavljenih cigareta vrijednosti skoro 719.000 eura, identifikovali i juče lišili slobode M.T. (33) iz Subotice, sa prebivalištem u Budvi, izvršnog direktora firme „Belmal“ d.o.o. Kotor, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje. On će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu a za isto krivično djelo sumnjiči se i navedeno pravno lice. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|