Brze Cinjenice - Društvo

0
Nastavljeno suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori
Sinđelića napali - po nalogu "DF"!
       - Stopostotno sam siguran, naručioci toga u ljudi koji su izdali, lideri "Demokratskog fronta". U tom trenutku kod mene se nalazilo 100 000 eura i u trnutku pokušaja napada na mene lideri "DF" izjavljuju da je Milo platio 100 000 meni, da angažujem Dikića - naglasio je danas Saša Sinđelić, svjedok saradnik u suđenju za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori koje je nastavljeno danas jer je Vrhovni državni tužilac odbacio zahtjeve odbrane za izuzećem glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i specijalnog tužioca Saše Čađenovića. 
 
0
Obilježen 9. novembar - Međunarodni dan borbe protiv fašizma, antisemitizma i ksenofobije
Život u slobodi i skladu - daju progres!
    - Zato nek ova podgorička šetnja za mir, starije i iskusnije podsjeti, a mladima bude pouka da samo ljubav, dobrota, život u slobodi, međunacionalnom i međureligijskom skladu, znače progres i društva i čovječanstva u cjelini - poručila je direktoorica KIC "Budo Tomović" Snežana Burzan na početku današnje šetnje za mir kojom je - u organizaciji Savez udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore, Udruženje boraca Glavnog grada, u saradnji sa KIC - obilježen 9. novembar - Međunarodni dan borbe protiv fašizma, antisemitizma i ksenofobije. 
 
0
Današnji pretres na suđenju za pokušaj terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora prekinut poslije samo dva sata
Odbrana traži - izuzeće tužilaca!
             Današnji pretres na suđenju za pokušaj terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori - na kojem je svjedok saradnik odgovarao na pitanja odbrane - prekinut je poslije nepuna dva sata zato što je advokat Goran Petronijević tražio izuzeže glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnica i specijalnog tužioca Saše Čađenovića.  
 
0
Predsjednik Vlade Crne Gore i ministar vanjskih poslova Rumunije saglasni
Za integracije najbolji - princip regate!
      - Princip regate u procesu evropskih integracija država Zapadnog Balkana ne može biti doveden u pitanje jer bi drugačiji pristup usporio integracione procese - saglasili su se danas predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i ministar vanjskih poslova Rumunije Teodor Maleškanu. 
 
0
Ministar vanjskih poslova profesor dr Srđan Darmanović o aktuelnoj situaciji demarkacije granične linije između Crne Gore i Kosova
Sporazum imao - podršku obje strane!
Riječ je o staroj granici unutar Jugoslavije, koja nikad nije dovođena u pitanje i koju su, ne jedna nego čak dvije međunarodne komisije potvrdile, a crnogorski i kosovski zvaničnici u atmosferi međusobnog razumijevanja i dobroj vjeri prema međunarodnim sporazumima potpisali sporazum o tome u Beču 2015. godine i CG je, kako to nalažu običaji i pravila međunarodnog prava taj sporazum u svom parlamentu ratifikovala bez ikakvih problema. Crna Gora se na to neće vraćati. Jednostavno, mi smo ratifikovali međunarodni sporazum koji je imao podršku obje strane - ukazao je, upitan da prokomentariše aktuelnu situaciju na temu demarkacije granične linije između Crne Gore i Kosova, ministar dr Srđan Darmanović u jutarnjem programu Televizije Crne Gore. 
 
0
Zajedničko saopštenje uprava carina i policije Crne Gore
Spriječili dostavljanje - kokaina!
- Službenici Uprave policije MUP i službenici Uprave carina su u koordiniranoj aktivnosti spriječili dostavljanje kokaina iz SAD-a u Crnu Goru i zaplijenili pošiljku koju je u Podgorici trebalo da preuzme američki državljanin koji u našoj zemlji boravi u posjeti rođacima - navedeno je u zajedničkom saopštenju uprava carina i policije Crne Gore. 
 
0
Osumnjičeni da su na organizovan način počinila krivična djela utaja poreza i doprinosa i pranje novca
Slobode lišeno - 16 sumnjivih!
    - Službenici Uprave policije MUP – Specijalnog policisijkog odjeljenja su u sadejstvu sa službencima Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, CB Podgorica, CB Budva i CB Nikšić, a u koordinaciji i po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, lišili slobode 16 osoba, državljana Crne Gore i Makedonije, zbog sumnje da su počinila krivična djela utaja poreza i doprinosa i pranje novca, koja su izvršena na organizovan način. Protiv ovih 16 fizičkih, kao i 23 pravna lica iz Crne Gore, su podnijete krivične prijave zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila ova krivična djela - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
0
Projekat ,,Mi zajedno možemo sve / Mapiranje potreba mladih s invaliditetom” NVU ,,ŠkArt” iz Tivta finansijski podržalo Ministarstvo sporta
Olakšali svakodnvnicu - mladima sa hendikepom!
    - Članovi Udruženja mladih sa hendikepom više ne moraju da improvizuju mobilne rampe i kočnice za kolica, držače za kišobrane, otvarače za razne vrste predmeta, držače pribora za jelo, pomagala za lakše korišćenje kompjuterskog miša, mape djelova grada za one sa oštećenjem vida...svi ti predmeti sada su im i zvanično dostupni i to zahvaljujući projektu ,,Mi zajedno možemo sve / Mapiranje potreba mladih s invaliditetom” koji je osmislilo nevladino udruženje ,,ŠkArt” iz Tivta, a finansijski ga podržalo Ministarstvo sporta. 
 
0
Crnogorska pravoslavna crkva
Pokrenut portal - pravoslavlje.me!
Crnogorska pravoslavna crkva (CPC) pokrenula je portal pravoslavlje.me, koji će raditi u okviru Centra za savremenu duhovnost – Pravoslavlje u Podgorici. 
 
0
Medalje za doprisnos očuvanju mira u mirovnoj misiji UN na Kipru
Odlikovani prpadnici - crnogorske policije!
       Medalje za doprisnos očuvanju mira primili su pripadnici crnogorske policije Ivana Rabrenović i Miloš Rakonjac koji su u misiji angažovani od 15. maja 2017.
Mirovna misija Ujedinjenih nacija na Kipru (UNFICYP) sa sjedištem u Nikoziji 20. oktobra organizovala je svečano dodjeljivanje medalja Ujedinjenih nacija za pripadnike policijskih snaga Ujedinjenih nacija pod nazivom “UN Medal Parade”, a uručila ih im je šefica misije UN na Kipru Elizabet Špehar. 
 
0
Vlada Crne Gore utvrdila Prijedlog zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola
Jasno definisali - (ne)isticanje nacionalnih simbola!
    - U skladu sa Ustavom definisanim manjinskim pravima, novim Zakonom se omogućava pripadnicima manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica, odnosno narodima kao kolektivitetima, izbor, upotreba i javno isticanje nacionalnih simbola. Takođe, predloženim zakonskim odredbama jasno se definišu situacije kada je upotreba nacionalnih simbola zabranjena. Vlada je zadužila nadležne resore da, radi usklađivanja sa danas utvrđenim Prijedlogom zakona, pripreme izmjene i dopune odredbi Zakona o državnim simbolima i Zakona o javnom redu i miru, kako bi se istovremeno, kao jedinstvena cjelina, uputili u skupštinsku proceduru - saopštila je Vlada Crne Gore koja je danas utvrdila Prijedlog zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola.  
 
0
Predsjednik Vlade Crne Gore na otvaranju međunarodne konferencije „Izazovi na putu ka EU“ u Budvi
U EU - i prije 2025.!
       - Crna Gora će i prije 2025, za kada je EU najavila naredno proširenje, zaključiti pregovarački proces i mi evropske integracije ne posmatramo kao trku sa zemljama regiona već nam je cilj implementacija evropskih standarda kako bi građani osjetili boljitak - zaključio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, otvarajući međunarodnu konferenciju „Izazovi na putu ka EU“ u Budvi.
- U regionu Zapadnog Balkana više nema dilema – da sve države žele članstvo u Evropskoj uniji, ali da iz našeg regiona moraju Briseli biti upućivani nedvosmisleni signali da smo spremni i odlučni da ispunimo ključni zahtjev Evropske unije: bezbjednosno siguran i ekonomski stabilan Zapadni Balkan - poručio je crnogorski premijer. 
 
0
Svečano obilježen Dana državnih tužilaca Crne Gore
Tužioci nijesu podložni!
       - Državni tužioci treba da pokažu i dokažu da nijesu podložni bilo kakvim uticajima, bez obzira što im se to želi pripisati. Tužilaštvo je "podložno" uticajima, zavisno od toga koliko kome odluka odgovora. Zato i jedni i drugi i treći, koliko god da ih ima, treba da shvate da se državno tužilaštvo ne bavi ni vlašću ni opozicijom, već isključivo učiniocima krivičnih djela - poručio je kritičarima vrhovni državni tužilac Ivica Stanković sa svečanog obilježavanja Dana državnih tužilaca Crne Gore. 
 
0
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović uputio čestitku povodom Dana državnih tužilaca Crne Gore
Zajednički cilj - društvo pravne sigurnosti!
    - Uvjeren sam u unapređenje djelovanja tužilačke organizacije, u cilju ostvarivanja opredjeljenja da gradimo društvo pravne sigurnosti i sveobuhvatnog napretka. To je naš zajednički cilj i jedan od najznačajnijih uslova na putu izgradnje prosperitetne države Crne Gore - zaključio je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, koji je uputio čestitku povodom Dana državnih tužilaca Crne Gore. 
 
3
Održana prva sjednica Savjeta za NATO
Već uživamo - koristi od članstva!
    - Crna Gora nakon nepunih pet mjeseci od ulaska u NATO već uživa koristi od članstva i to prije svega kroz povećan broj informacija o našoj zemlji u inostranoj javnosti, percepciju naše zemlje kao sigurne investicione destinacije i jače interesovanje renomiranih investitora za ulaganje u Crnu Goru - zaključeno je na prvoj sjednici Savjeta za NATO. 
 
3
Ministar odbrane mr Predrag Bošković u jutarnjem programu TVCG "Dobro jutro Crna Goro"
Naše nebo -apsolutno zaštićeno!
- Air policing učiniće da naše nebo bude apsolutno zaštićeno. Grčka i Italija će raditi air policing za Crnu Goru, kao što su od 2009. godine to radile za Albaniju, kada je ušla u Alijansu - istakao je ministar odbrane mr Predrag Bošković u jutarnjem programu TVCG "Dobro jutro Crna Goro". 
 
2
Svečana akademija u čast 29. oktobra – Dana crnogorskog sudstva
Za godinu - sva mjerila iz poglavlja 23 i 24!
         - Članstvo Crne Gore u EU je najznačajniji spoljnopolitički prioritet.. Pokazali smo to prethodnih deset godina kad smo već ozbiljne prepreke na tom putu savladali, zaokružili smo pravni okvir, usaglasili ga sa pravnim standardima EU. Naravno da nas još čeka jedan broj zadataka na tom putu, ali sam sasvim uvjeren da imamo snage, znanja, sposobnosti i dobre volje da prepreke savladamo i budemo u nekom doglednom vremenu punopravna članica EU.
To je potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar preavde Zoran Pažin zaključio govor na svečanoj akademiji u čast 29. oktobra – Dana crnogorskog sudstva. On je izrazio očekivanje da će Crna Gora sledeće godine ispuniti sva privremena mjerila iz pregovaračkih poglavlja 23 i 24 i da će u partnerstvu sa Evropskom komisijom dobiti završna mjerila za ova dva poglavlja.  
 
2
Predsjednik Crne Gore uputio čestitku povodom Dana crnogorskog sudstva
Društvo temeljimo na - nezavisnom sudstvu!
             - Danas, u skladu sa najsavremenijim tekovinama demokratije, reformskim i integracionim državnim opredjeljenjima, stvaramo društvo utemeljeno na vrijednostima nezavisne sudske vlasti, čime garantujemo vladavinu prava i jednaku primjenu zakona, odlučni u opredjeljenju da obezbijedimo intenzivan društveni napredak, za dobrobit svih građana Crne Gore - naglasio je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović u čestitki koju je povodom 29. oktobra – Dana crnogorskog sudstva, uputio svim nosiocima sudske vlasti. 
 
2
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović o obnovi dijaloga između opozicije i vlasti
Ponuda da se dogodi - u Skupštini!
         - Mislim da ona treba da se dogodi unutar Skupštine. I da institucije sistema treba da funkcionišu sa adresa koje treba tu vrstu dijaloga da ponude. Vi znate da je ono što je aktuelnost Crne Gore zbivanje u Skupštini, da postoji bojkot parlamenta i ja mislim da unutar tog bojkota treba raditi dijalog inicijativom koja prije svega treba da se ima od predsjendnika Parlamenta i predsjendika Vlade. I jedan i drugi su mnogo puta iskazali raspoloženje da se taj dijalog otpočne - istakao je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, odgovarajući na pitanje novinara o obnovi dijaloga između opozicije i vlasti u Crnoj Gori.  
 
2
Svjedok saradnik Saša Sinđelić pred Višim sudom saopštio
Cilj je bio - da Crna Gora ne uđe u NATO!
          U nastavku suđenja optuženima za pokušaj terorizma na izborni dan prošle godine. svjedok saradnik Saša Sinđelić saopštio je da mu je Eduard Šišmakov rekao da je jedan od osnovnih ciljeva planiranih aktivnosti 16. oktobra prošle godine "bio NATO", i sprečavanje Crne Gore da postane dio tog vojno-političkog saveza. Suđenje se nastavlja 7. novembra.
Sudsko vijeće odbilo je zahtjev odbrane za ukidanje pritvora Milanu Dušiću i Srboljubu Đorđeviću.
 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|