Brze Cinjenice - Društvo

0
Potvrđena su dva smrtna ishoda, a oporavilo se 37 pacijenata
Registrovana su - 82 novopozitivna!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore od posljednjeg presjeka završile su PCR analizu 479 uzorka na novi koronavirus. Registrovana su 82 novopozitivna slučaja infekcije.
Potvrđena su dva smrtna ishoda kod COVID19 pozitivnih pacijenata liječenih u OB Berane, a prijavljen je oporavak kod 37 pacijenata.  
 
0
Na prijedlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore
Dozvoljena okupljanja - i kulturni programi!
             - Organizator je obavezan da obezbijedi: održavanje priredbe bez mogućnosti stajanja; poštovanje fizičke udaljenosti od najmanje dva metra između osoba koje nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva, nošenje zaštitnih maski i dezinfekciju ruku odgovarajućim dezinfekcionim sredstvom, prilikom dolaska na mjesto održavanja manifestacije - poručilo je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti koje je, na prijedlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore, dozvolilo javna okupljanja do 100 osoba radi održavanja javnih priredbi i drugih kulturno-umjetničkih manifestacija i festivala na otvorenom javnom mjestu i do 50 osoba na zatvorenom javnom mjestu. 
 
0
Menadžment i uredništvo RTCG osudili napad na vozilo javnog servisa i podnijeli krivičnu prijavu protiv člana Savjeta RTCG
"Osudio" napad - targetirao rukovodstvo!
             - Čudi lični stav člana Savjeta RTCG Milana Radovića, na twiteru, koji je formalno osudio napad, a istovremeno ugrozio sigurnost menadžmenta i uredništva, ali i uposlenih. Naime, on je implicitno targetirao rukovodstvo, čineći ga odgovornim za napad, zbog toga što je, kako je naveo, Javni servis daleko od slobodnog, nezavisnog i profesionalnog - saopštili su menadžment i uredništvo RTCG koji su najoštrije osudili napad na vozilo ekipe Televizije Crne Gore, a protiv Radovića podnijeli krivičnu prijavu za ugrožavanje sigurnosti i govor mržnje i zatražili da mu se odredi pritvor, zbog mogućnosti ponavljanja krivičnog djela.  
 
0
Nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić u "Bojama jutra" TV "Vijesti"
Iza incidenata stoje - UDBA i DPS!
    - Događaji u Pljevljima, Nikšiću i Podgorici rezultat su potrebe da se određeni dio našeg naroda posveti radosti i veselju, ali ni u čem ne treba pretjerati. Kao što kaže poslovica U dobru se ne uzvisi, u lošem se ne ponizi, želimo da poručimo da to ovog trenutka radi Udba, koja je uvijek spremna da nađe određene ljude, možda i neke koji su devedesetih bili prepoznati kao elementi koji su nametali mržnju, nanosili štetu drugim nacionalnostima. To ne radi ni lista "Za budućnost Crne Gore", niti koja druga koja želi dobro Crnoj Gori. To rade oni koji znaju da su gubitnici, a to rade tako da će sve što im odgovara pripisati nekom drugom. Ne stojimo iza bilo kojih okupljanja, ne želimo nerede, želimo mir, spokojstvo i zadoovoljstvo svih građana Crne Gore. Da bii se to desilo, građani moraju da shvate da ne treba da daju povoda bilo kome, kako bi na taj način taj povod bio iskorišćen za bilo šta - uukazao je nosilacliste "Za budućnost Crne Gore" profesor dr Zdravko Krivokapić, gostujući u "Bojama jutra" TV "Vijesti".  
 
3
Sjedinjene Države pozdravljaju zaključke misije OEBS/ODIHR o parlamentarnim izborima u Crnoj Gori
Čestitali građanima - mirne izbore!
                - Sjedinjene Države pozdravljaju zaključke medjunarodne misije za posmatranje izbora OEBS/ODIHR o parlamentarnim izborima u Crnoj Gori. Čestitamo građanima Crne Gore na održavanju mirnih, participativnih izbora sa učešćem više od 76% biračkog tijela, uprkos pandemiji COVID-19 - saopštila je ambasada SAD u Crnoj Gori.
- Izbori su demokratija u akciji - ukazuje se u čestitki. 
 
3
Od infekcije novim koronavirusom preminulo sto pacijenata, novooporavljenih je 68, a aktivnih 714
Škola kasni - opravdano!
       - Očekujemo da Ministarstvo prosvjete da konačnu verziju plana edukacije koji smo im predložili. Znajući kako se odvija situacijja i da imamo relativno visok nivo lokalne transmisije, opravdano je bilo odlaganje početka školske godine za 1. oktobar - naglasio je direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore dr Boban Mugoša na današnjoj press konferenciji Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti. 
 
3
Predsjednik Crne Gore čestitao 1. septembar – Dana Opštine Tuzi
Predstoje vam - bolji dani!
      - Uvjeren sam da su pred vašom opštinom, kao i pred cijelom Crnom Gorom, bolji dani, i da će lokalna uprava uz podršku Vlade i drugih državnih organa, znati da valorizuje prirodne i ljudske resurse kojima raspolaže, uključujući i znanje, spremnost i mogućnosti uvažene dijaspore koja je čvrstim nitima vezana za rodni kraj. U svim svojim progresivnim nastojanjima i aktivnostima možete uvijek računati na moju punu podršku - poruččio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, čestitajući 1. septembar – Dan Opštine Tuzi, predsjedniku Niku Đeljošaju, predsjedniku Skupštine opštine Fadilju Kaljošaju, odbornicima, svim građanima Tuzi. 
 
3
Državna izborna komisija objavila preliminarne rezultate na osnovu 98.55 odsto obrađenog uzorka
DPS ostvarila - "Pirovu pobjedu"?!
       Demokratska partija socijalista osvojila je 35.12, a koalicija "Za budućnost Crne Gore" 32.52 odsto glasova. Za DPS je, prema podacima DIK glasalo 141.767 građana, a za koaliciju "Za budućnost Crne Gore" 131.333 birača - preliminarni su rezultati jučerašnjih parlamentarnih izbora koje je, na osnovu 98.55 odsto obrađenog uzorka, objavila Državna izborna komisija. 
 
3
Prredsjednik DPS Milo Đukanović. obratio se poslije ponoći pristalicama
Treba sačekati - konačne rezultate!
- Rezultat govori da je DPS najjača i po glasovima i po mandatima. Sa tradicionalnim koalicionim partnerima imamo 40 mmandata. Borba za mandate još traje i treba sačekati konačne rezultate. Čestitam ukupnoj demokratskoj javnosti i svimučesnicima u izbornoj trci. Sačekaćemo zvanične rezultate DIK, da vidimo kome pripada taj presudni mandat, a rezultat ćemo poštovati. Ostajemo nepookolebljiv borac za evropsku budućnost Crne Gore. Vjerujem da će Crna Gora ostati stabilno društvo multietničkog sklada i promoter evropskih vrijednosti - nešto poslije ponoći pristalicama se obratio predsjednik DPS Milo Đukanović. 
 
3
Prema podacima CEMI, tri opozicione koalicije dobile većinu na parlamentarnim izborima
Opozicija slavi - istorijsku pobjedu!
- Desila se sloboda. Nakon 31 god apsolutne vlasti, moralo se desiti. Ko udari na Boga, mora tako da prođe. Tri prirodne koalicije praviće bolju Crnu Goru za sve. Bez ruke pomirenja,, nema dobre Crne Gore. Nudimo da manjinnske stranke pridju, jer CG je majka svih nas. Pobjeda se može slaviti bez izlaska na ulice. Velike su tenzije i moramo pružiti ruku pomirenja. Nismo za revanšizam, ali ko je odgovoran za ovakvo stanje, mora da odgovara. Treba nam budućnost u kojoj će djeca biti srećna sto ovdje živi - napomenuo je u pobjedničkom obraćanju pristalicama Zdravko Krivokapić, nosilac liste "Za budućnost Crne Gore", koja, prema posljednjim podacima CEMI, sakoalicijama "Mir je naša nacija" i "Crno na bijelo" ima većinu od 42 mandata u parlamentu.
 
 
3
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore analizirale 375 uzoraka na COVID 19
Petoro preminulo - 63 pozitivno!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore od posljednjeg presjeka završile su PCR analizu 375 uzoraka na novi koronavirus. Registrovana su 63 novopozitivna slučaja infekcije.
Prijavljeno je pet smrtnih ishoda kod COVID19 pozitivnih pacijenata, a 124 pacijenta su se oporavila.  
 
3
Ministarstvo odbrane Crne Gore
I "Sputnjik" objavio - lažnu vijest!
          - Kapetan i 10 vojnika koji su poslati na ispomoć policiji na čuvanje granice Kula, u blizini Rožaja, demonstrativno su predali oružje i otišli na glasanje - najnovija je lažna vijest koju je danas objavio "Sputnjik" , a demantovalo Ministarstvo odbrane Crne Gore.
- Informacija koju je objavio Sputnjik, a odmah prenijeli i ostali mediji u Srbiji i pojedini u Crnoj Gori, jasno je da je lažna, sa namjerom da izazove nestabilnost u državi na dan izbora - saopštilo je Ministarstvo odbrane. 
 
3
Predsjednik Crne Gore, poslije glasanja na parlamentarnim izborima
Očekujem potvrdu - zrelosti i odgovornosti!
          - Očekujem da crnogorsko društvo i na ovim izborima potvrdi svoju demokratsku zrelost i odgovornost, da izbori proteknu u uslovima apsolutne stabilnosti i demokratske kulture primjerene savremenoj Crnoj Gori. Očekujem, takođe, da na kraju dana ustanovimo ono što je slobodna demokratska volja naših građana, a moje očekivanje je da će nakon toga Crna Gora nastaviti da se kreće putevima ekonomskog i demokratskog razvoja, i dostizanja svojih evropskih ciljeva - istakao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović poslije glasanja na parlamentarnim izborima. 
 
3
Predsjednik Skupštine Crne Gore iskoristio svoje biračko pravo u Danilovgradu
Birači znaju - kojim putem dalje!
       - Izbori su veoma važni jer građanke i građani danas biraju kojim putem će Crna Gora nastaviti da ide dalje. Da li će nastaviti putem koji nas je doveo od referenduma do članstva u NATO, da li ćemo nastaviti putem koji će nam omogućiti da možda i do kraja mandata saziva ovog parlamenta završimo sve pretpostavke za ulazak u EU, a svakako budemo prva sljedeća članica EU, da li ćemo nastavitti da jačamo institucije države, vladavinu prava i podizati kvalitet života i kvalitet životnog standarda svakog našg građanina, ili ćemo se zaustaviti i ne samo zaustaviti na tom našem putu i vratiti unazad. Siguran sam da birači u Crnoj Gori znaju koji treba da bude njihov izbor - napomenuo je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović, koji je svoje biračko pravo iskoristio u Danilovgradu. 
 
3
Predsjednik Vlade Crne Gore glasao
Dan odluke da - Crna Gora napreduje!
             - Prije svega želim da ovaj dan bude praznik demokratije u Crnoj Gori, da građani Crne Gore slobodno izraze svoje političko uvjerenje, da odluče ko će ih predstavljati u naredne četiri godine. Ovo je i dan kada će Crna Gora odlučiti da ide naprijed, snažno putem svog ekonomskog i ukupnog razvoja – Crna Gora članica Evropske unije, pouzdana članica NATO, dakle, Crna Gora koja će biti siguran i bezbjedan dom za svakog njenog građanina i svaku njegovu porodicu - naglasio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, koji je u devet glasao na parlamentarnim izborima  
 
3
Parlamentarni izbori 2020.
Kasni otvaranje - jednog mjesta!
    - Po informacijama dobijenim od Opštinskih izbornih komisija, biračka mjesta su otvorena na vrijeme izuzev biračkog mjesta broj 29. Osnovna škola "Ilino brdo" u Pljevljima koje nije otvoreno do 8 zbog postojanja propagandnog materijala na udaljenosti manjoj od 100 metara od biračkog mjesta - istakao je predsjednik Državne izborne komisije Aleksa Ivanović na prvoj press konferenciji. 
 
2
Vlada Crne Gore demantovala medije iz Srbije
Na granici - nema promjene mjera!
    - Nema nikakvih promjena epidemioloških mjera koje su na snazi - saopštila je Vlada Crne Gore, demantujući tako pojedine medije iz Republike Srbije.
Lažna vijest objavljena je popodne u više medija u Republici Srbiji o navodnim promjenama režima ulaska putnika u Crnu Goru preko pojedinih graničnih prelaza. 
 
2
Pacijent iz Gusinja preminuo, opravljenih 108
Registrovana - 64 novopozitna slučaja!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 487 uzorka na novi koronavirus. Registrovano je 64 novopozitivnih slučajeva infekcije.
Prijavljen je jedan smrtni ishod povezan sa infekcijom novim koronavirusom i to kod pacijenata iz Gusinja, rođenog 1944., a prijavljen je i oporavak kod 108 pacijenata.    
 
2
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na svečanosti povodom obilježavanja 110 godina od obnove Kraljevine Crne Gore
Pregnuće predaka nije - i neće biti uzaludno!
- Danas, 110 godina nakon obnavljanja crnogorske kraljevine, evo nas na Cetinju čista obraza – uz zahvalnost precima, koji su hrabrošću, požrtvovanjem i mudrošću stvarali državu Crnu Goru.
Uzvraćamo im razboritim glasom pokoljenja našeg doba, da njihovo djelo i pregnuće nije i neće biti uzaludno.
Moderna, demokratska Crna Gora, kao članica NATO alijanse, koja okuplja najmoćnije zemlje svijeta, prednjači na putu članstva u Evropskoj uniji. Pouzdan smo garant stabilnosti i najrazvijenija ekonomija Zapadnog Balkana. To je legitimacija naše male – velike, stare – nove državne kuće. Građanske Crne Gore - naglasio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na svečanosti povodom obilježavanja 110 godina od obnove Kraljevine Crne Gore.
Svečanu besjedu predsjednika Crne Gore prenosimo integralno:  
 
2
Predsjednik Crne Gore nakon puštanja u rad Low-dose CT skenera u Kliničkom centru Crne Gore
Djeci omogućena - kvalitetna zaštita!
      - Uvijek smo posebno osjetljivi kada je u pitanju zdravlje najmlađih, tako da sam danas zaista imao posebno zadovoljstvo da prisustvujem prezentaciji i da obznanim početak rada nove opreme u Institutu za zdravlje djece u okviru Kliničkog centra. Veoma, veoma sam zadovoljan shvativši da smo ovdje sada uspostavili jedan izuzetno referentan dijagnostički centar i da smo danas kao zdravstveni sistem u mogućnosti da pružimo kvalitetnu zdravstvenu zaštitu djeci od svih vidova obolijevanja - naglasio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović prilikom puštanja u rad Low-dose CT skenera u Kliničkom centru Crne Gore. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|