1
Po nalogu SDT
Jutros uhapšeni - Lazović i Katnić!

       Bivši visoki policijski funkcioner Zoran Lazović i nekadašnji glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić uhapšeni su rano jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, a osumnjičeni su za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebe službenog položaja.
Lazović i Katnić uhapšeni su jutros rano.
Adokat Zorana Lazović, Zoran Piperović, kratko je rekao Portalu RTCG da očekuje da Specijalno policijsko odjeljenje (SPO) počne pretres njegove kuće u Podgorici.

Lazović je bio istaknuti funkcioner Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB). Svoj radni vijek proveo je u policiji, a jedna od najvećih afera je njegov dolazak na svadbu Safeta Kalića, optuživanog za organizovani kriminal, 2001. godine.
Do marta 2021. bio je šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave policije.
Prije dvije godine, uhapšen je njegov sin Petar Lazović, protiv koga je SDT predalo više optužnica, tereteći ga za teška krivična djela, posebno veze sa "kavačkim klanom".
Milivoje Kantić je prvi put za glavnog specijalnog tužioca izabran sredinom 2015. godine, a reizabran 2020. godine. Razriješen je 2022. godine. Tokom njegovog mandata, tadašnja opozicija i NVO sektor zamjerali su mu da štiti porodicu Đukanović i vrh DPS-a, kao i da nije sposoban da riješi ključne afere. Posebno su ga obilježile optužbe za montažu i namještanje dokaza u slučaju poznatom kao "državni udar".
Optuživan je i za zločine tokom opsade Dubrovnika, što je negirao.



rtcg

Posjeta : 7