1
Analitičar i politikolog Danilo Kalezić
Vanredni izbori - do kraja godine!

    - Vanredni parlamentarni izbori desiće se do kraja godine, a premijer Milojko Spajić će se truditi da odlaže rekonstrukciju Vlade koliko duže može, ocjenjuje trenutnu političku situaciju u Crnoj Gori analitičar i politikolog Danilo Kalezić.
On je u emisiji “Klub A plus” kazao da Spajić treba da napravi rekonstruisanu Vladu od onih struktura koje su Crnu Goru uvele u NATO.
- Spajić se kiti tuđim perjem - smatra Kalezić i ocjenjuje da u Briselu i Vašingtonu vlada velika zabrinutost za Crnu Goru.

Zato se sa diplomatskom kampanjom pokušava obezbjediti stabilnost u Evropskoj uniji kako bi se Crna Gora zaštitila od uticaja i prijetnji. Kao što možete da vidite, pohvale od evropskih parlamentaraca idu personalizovano samo na račun Spajića”, navodi Kalezić.
Komentarišući odnose u parlamentarnoj većini, Kalezić kaže da se Crna Gora nalazi u specifičnom političkom momentu, a da je evidentno da su Demokrate poprilično oslabile.
- Rekonstrukcija se polako odlaže. Ideali 30. avgusta doveli su do toga da je na djelu opšte rasulo u crnogorskim institucijama. Izbori u šavniku oslikavaju sve. Na Vladi se mimo zakona smjenjuju i imenuju direktori Uprave policije, a na dnevnom nivou imamo intervencije sudske grane vlasti - kazao je Kalezić.
Komentaišući političko djelovanje predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića, Kalezić je ocijenio da je Milatović proizvod obavještajnih struktura Srbije i Rusije.
- Ne treba mi dokaz za to, dovoljno je da pratim njegovo političko djelovanje. Ruske i srpske službe su premrežile Crnu Goru, a uticaj Zapada se predimenzionira - zaključio je.




Posjeta : 9