Brze Cinjenice - Grad

0
Organizacija "KOD" za dvije sedmice prikupila 1902 eura za inicijativu 100.000 stabala
Novi cilj - prva hiljada sadnica!
    - Imamo novi cilj za koji nam je potrebno još više solidarnosti - da obezbijedimo prvih 1.000 sadnica - značajni koraci su već načinjeni. Tražimo solidarnost i pišemo mejlove svim poslanicima i ministrima - ističu iz organizacije "KOD" i napominju da "samo dvije sedmice nakon što smo zadali cilj da prikupimo prvih 1.000 € za 100.000 stabala, objavljujemo da je cilj ispunjen - sakupili smo 1.902 eura".  
 
0
Od 28. septembra
U šest akcija - sedmoro lišeno slobode!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, od 28. septembra do danas, u šest odvojenih aktivnosti, lišili slobode sedam osoba zbog sumnje da su počinila sedam krivičnih djela.
 
 
2
Šoping-mol "Delta City" sjutra slavi 10 godina rada
Stalno obogaćuju - ponudu i programe!
- "Delta City" je prvi pravi šoping-mol u Crnoj Gori, koji kao grad u malom obuhvata najraznovrsnije prodavnice, ali i zabavne sadržaje u kojima porodica može da uživa cijelog dana. Konstantnim obogaćivanjem šoping ponude, ali i organizovanjem raznovrsnih zabavnih i kulturnih događaja, potvrđujemo epitet mjesta sa jedinstvenim iskustvom kupovine u Crnoj Gori - napominje Dragan Perišić, direktor marketinga šoping-mola "Delta City", koji sjutra slavi 10 godina rada.
Povodom decenije rada, za posjetioce biće organizovani brojni događaji, a biće dodijeljeno i više od stotinu vrijednih poklona za najvjernije potrošače.  
 
2
Nova predškolska vaspitna jedinica JU "Đina Vrbica"
Otvoren vrtić - „Stara Varoš“!
            - Nivo obuhvata djece predškolskim vaspitanjem u svega nekoliko godina podignut je sa preko 50, na čak 70 procenata. Stoga, radimo i na izgradnji novih vrtića, od kojih je prvi naredni onaj u Baru, ali i kroz ovakve adaptacije već postojećih objekata uz podršku Glavnog grada i drugih subjekata - ukazao je ministar prosvjete dr Damir Šehović na današnjem otvaranju vrtića “Stara varoš”.
Vrtić je otvoren u rekonstruisanom objektu koji je Glavni grad ustupio na korišćenje, u čiju je rekonstrukciju uloženo oko 70 000 eura kako bi objekat bio po zadovoljavajućim standardima, i za čije opremanje je TIKA (Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju) obezbijedila oko 20 000 eura. 
 
2
Ekipe gradskih preduzeća "Zelenilo" i "Čistoća" na terenu
Otklanjaju posljedice nevremena!
- Ekipe gradskih preduzeća "Zelenilo" i "Čistoća" su na terenu i uklanjaju djelove drveća i ostalog materijala nastalog kao posljedica nevremena koje je zahvatilo Podgoricu. Kako bi se omogućilo normalno i bezbjedno funkcionisanje, udruženi timovi gradskih službi rade na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog na nekoliko lokacija, zatim Bulevaru Pera Ćetkovića, Bulevaru Save Kovačevića,ulicama: Mihaila Lalića, Mojkovačkoj, iza zgrade Galenika, zgrade Holandske sestre, Zagorču, kod hotela “Zija”, kao i lokacijama u Donjoj Gorici i Toloskoj šumi - saopštio je PG biro. 
 
2
Zbog nasilničkog ponašanja, protivpravnog lišenja slobode i krađa
Šestoro lišeno slobode!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su u tri odvojene aktivnosti lišili slobode šest osoba zbog sumnje da su počinila šest krivičnih djela na štetu četiri fizička i jednog pravnog lica. 
 
1
Poslije jučerašnje tuče kod TC "Gintaš"
Komunalni policajac lišen slobode!
       Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode službenika Komunalne policije I.B, zbog sumnje da je juče, na štetu službenika Direktorata za vanredne situacije MUP-a M.N, počinio krivično djelo teška tjelesna povreda. I.B. je lišen slobode nakon izjašnjenja tužioca da su se u radnjama ovog lica stekli bitni elementi navedenog krivičnog djela. On će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu. 
 
1
Jutros kod TC "Gintaš" potukli se komunalni i policajac MUP
Napad prijavila - obojica!
Danas, oko 10,30 kod TC "Gintaš" u Podgorici došlo je prvo do verbalnog konflikta, a zatim i fizičkog sukoba između komunalnog policajca I.B. i službenika Direktorata za vanredne situacije MUP M.N. a povodom službenih radnji komunalne policije u vezi sa parkiranjem vozila koje pripada M.N. Službenik M.N. jutros nije bio na dužnosti. 
 
1
Ivan Vujović (31) iz Podgorice, po potjernici NCB Interpol Podgrica, uhapšen u Njemačkoj
Bjegunac izručen Crnoj Gori!
Danas je realizovana ektradicija iz SR Njemačke u Crnu Goru Ivana Vujovića (31) iz Podgorice a koji se potraživao po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgrica nakon što je pobjegao iz zatvora sa izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 14 godina i šest mjeseci zbog krivičnog djela ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.  
 
1
Poslije sinoćnje svađe u Donjoj Gorici
Nasilnici lišeni slobode!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode G.R. (53) i R.R. (39), zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje, dok se R.R. tereti i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.  
 
1
Policija lišila slobode B.N. iz Podgorice
Izbjegavao zatvor - devet godina!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, postupajući shodno operativnim saznanjima, pronašli i lišili slobode B.N. iz Podgorice, koji se potraživao nacionalnom potjernicom zbog privođenja na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od šest mjeseci, a zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda koje je počinjeno 23.12.2009. u Podgorici, na štetu D.M. 
 
1
Rasvijetljena četiri imovinska delikta u Podgorici
Troje lišeno slobode!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, rasvijetlili četiri krivična djela i tom prilikom lišili slobode tri lica dok je protiv jednog maloljetnika podnijeta krivična prijava. 
 
1
Skupština Glavnog grada usvojila Izvještaj o radu Gradonačelnika i radu organa uprave Glavnog grada i službi za 2017.
Za investicije obezbijedili - 72 miliona!
- U saradnji sa Vladom Crne Gore stvorene su neophodne pretpostavke za početak realizacije projekta Uređaja za prečišćavanje otpadnih voda i tretmana kanalizacionog mulja, čija je vrijednost preko 50 miliona eura prethodnoj godini. Potpisani su ugovori o finansiranju i ugovor o grantu, kojima je zaokružena finansijska konstrukcija, a slijedi raspisivanje međunarodnog tendera za izbor izvođača radova. Posredstvom IFC i Vlade Crne Gore obezbijedili smo i sredstva za izgradnju Jugozapadne obilaznice, kapitalnog projekta vrijednog oko 22 miliona eura, kojim će Podgorica dobiti modernu saobraćajnicu bulevarskog tipa i tako povezati magistralni put Podgorica-Cetinje i Podgorica-Petrovac, a uveliko teku i radovi na Donjogoričkom bulevaru, vrijedni oko 10 miliona eura, koji se nadovezuje na obilaznicu. Na taj način Podgorica će dobiti novi saobraćajni prsten kojim će se tranzit izmjestiti iz grada i omogućiti brži protok saobraćaja na gradskim saobraćajnicama - naglasio je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković na današnjoj sjednici Skupštine Glavnog grada, na kojoj je usvojen Izvještaj o radu Gradonačelnika i radu organa uprave Glavnog grada i službi za 2017. 
 
1
Racije u ugostiteljskim objektima
Pronađene razne droge!
Službenici Uprave policije MUP – Interventne jedinice Centra bezbjednosti Podgorica su tokom vikenda, u sklopu aktivnosti koje se preduzimaju u cilju pojačane kontrole bezbjednosno interesantnoih lica, kao i na otkrivanju i spriječavanju tzv. ulične prodaje narkotika na području Podgorice, izveli raciju u više ugostiteljskih objekata. Tom prilikom su pronađeni heroin, kokain, marihuana, tzv. džoint i municija. Osumnjičeni za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga je lišen slobode, dok je jednom licu uručen prekršajni nalog zbog neposjedovanja ličnih dokumenata.  
 
1
Podgorica
Nasilnici lišeni slobode!
Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode dva lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila nasilna krivična djela i to krivično djelo teška tjelesna povreda i krivično djelo laka tjelesna povreda. 
 
0
U sklopu predškolske ustanove „Đina Vrbica“ otvoren vrtić "Dragan Radulović" na Starom aerodromu
Djeci trebaju - optimalni uslovi!
-Za optimalno korišćenje mogućnosti koje se nude djeci u vrtićima, potrebni su i optimalni uslovi. Potpuno svjesni da moramo još bolje i još brže raditi na širenju vrtićkih kapaciteta, danas svečano otvaramo jedan vrtić, dok se jedan u Tuzima uveliko gradi, ubrzo počinjemo sa izgradnjom trećeg u Baru, a za dva je projektovanje pri kraju. Samo od ovog mjeseca mi imamo 500 novih mjesta u predškolskim ustanovama na nivou Glavnog grada - ukazao je ministar prosvjete dr Damir Šehović, otvarajući danas na Starom aerodromu dječji vrtić "Dragan Radulović".
Vrtić „Dragan Radulović“, koji je ime dobio po jednom od najznačajnijih crnogorskih pisaca za djecu, i autoru televizijskih emisija koje su obilježile odrastanje generacija, prostire se na 3000 m2, na zemljištu koje je donirao Glavni grad, a nalazi se u sklopu predškolske ustanove „Đina Vrbica“. 
 
0
Gradonačelnik Podgorice poželio srećan početak školske godine
Danas otvarate - sasvim novi svijet!
    - Draga đeco, danas se za nas otvara jedan sasvim novi svijet. Zato, uz osjećaj poštovanja prema roditeljima i nastavnicima, budite posvećeni svojim obavezama, sigurni u sebe, budite radoznali, vedrog duha i otvorenog uma. Dragi nastavnici, neka vam nova školska godina bude ispunjena profesionalnim i ličnim uspjesima, obiljem radosnih trenutaka zajedničkog rada, učenja i druženja. Želim vam srećan početak školske godine, da je završite u zdravlju, dobrom raspoloženju i s odličnim rezultatima! - naglasio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković na svečanosti povodom početka nove školske godine u JU OŠ “Božidar Vuković Podgoričanin”. 
 
2
Policija lišila slobode M.A. (32) iz Podgorice
Osumnjičen za - prodaju kokaina!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge, preduzimajući mjere i radnje u cilju suzbijanja ulične prodaje opojne droge na teritoriji Podgorice, postupajući na osnovu operativnih informacija, pretresom su pronašli i oduzeli opojnu drogu kokain. Tom prilikom slobode je lišeno jedna osoba zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljenje u promet opojnih droga.  
 
2
Ovog vikenda biće zatvorena tradicionalna manifestacija „Ajmo na Moraču“
I finale - raznovrsno!
    Raznovrsnim sportsko-rekreativnim, plesnim i muzičkim programom, koji na "Sastavcima" počinje u 17, sjutra će biti zatvorena manifestacija „Ajmo na Moraču“, koju su četvrti put zaredom organizovali Turistička organizacija Podgorice i Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada.
Posjetioci će imati priliku oprobati se u brojnim modernim, klasičnim i tradicionalnim plesovima, uz veliki broj profesionalnih plesača, a podgorički savez „Sport za sve“ i ovaj put, kao i tokom trajanja manifestacije, biće zadužen za sportske sadržaje.  
 
2
Lišen slobode I.V. (16) iz Podgorice
Maloljetnik napao taksistu!
Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili su slobode maloljetnog I.V. (16) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda na štetu D.Đ. iz Podgorice.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|