Brze Cinjenice - Grad

1
U Podgorici lišena slobode bezbjednosno interesantna osoba kod koje je pronađen pištolj
Droga oduzeta - od 26 osoba!
             Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su tokom vikenda sproveli pojačane aktivnosti na području grada i prigradskih naselja, sa akcentorm na kontrolu bezbjednosno interesantnih osoba, a radi pronalaska oružja u ilegalnom posjedu i drugih nedozvoljenih stvari i predmeta. Tokom ovih pojačanih aktivnosti, službenici CB Podgorica su u ulici Stanka Dragojevića u Podgoric! A.B. (26) i D.M. (28) iz Podgorice. Ispod sjedišta suvozača, gdje je sjedio A.B, pronađen je i oduzet pištolj „CZ“ M 70, cal. 7m65 mm, obrušenog serijskog broja, sa okvirom od šest metaka, u ilegalnom posjedu. 
 
1
Službenici CB Podgorica lišili slobode T.S.K. (58) iz Bugarske
Pokrala ga - u Kliničkom centru!
Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili krivično djelo krađa i tom prilikom lišili slobode T.S.K. (58) iz Bugarske. 
 
1
Prvi "Dan reprezentacije Crne Gore" održan na Trgu nezavisnosti
Po uspjehu i medaljama - sportski fenomen!
             - S obzirom da je ovo prva godina obilježavanja Dana reprezentacija, s ponosom mogu da kažem da sam prezadovoljan brojem građana i djece koji su došli da isprate ovaj događaj. Ova manifestacija sa jedne strane ima za cilj jačanje kulta reprezentacije, kao i to da nas podsjeti na rezultate naših rerezentacija i reprezentativaca u proteklim godinama, jer kao država sa 600 hiljada ljudi smo sportski fenomen po broju medalja i uspjeha u sportu, a sa druge strane da našoj djeci, našim budućim sportistima ukažemo na to kolika je čast i privilegija braniti boje svoje države i nastupati pod zastavom svoje zemlje - istakao je ministar sporta i mladih Nikola Janović, koji je sa predsjednikom Vlade Crne Gore Duškom Markovićem posjetio sve punktove sportskih saveza na prvom "Danu reprezentacija Crne Gore", održanom danas na Trgu nezavisnosti.  
 
0
Policijski službenici lišili slobode D.J. (39) iz Podgorice
Za tri dana - četiri krađe!
       Policijski službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su četiri krivična djela razbojništvo koja su počinjena u Podgorici. Službenici CB Podgorica identifikovali su i zbog sumnje da je izvršio ova krivična djela lišili slobode D.J. (39) iz Podgorice.  
 
0
Službenici Uprave policije, CB Podgorica lišili slobode A.Lj. (36) iz Podgorice
Bio u grupi - za likvidaciju M.K.?!
             Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su u sadejstvu sa službenicima Sektora kriminalističke policije, a u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, u sklopu mjera i radnji koje se preduzimaju i koje su realizovane u rasvjetljavanju krivičnog djela teško ubistvo koje je počinjeno u Podgorici, 21. maja 2018., na štetu M.K, lišili slobode i tužiocu podnijeli izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv A.Lj. (36) iz Podgorice. On je osumnjičen za krivično djelo kriminalno udruživanje i krivično djelo teško ubistvo. 
 
0
Potpisan Sporazum o bratimljenju dva grada
Podgorica i Ankara - pobratimi!
- U prethodnom periodu postavljen je snažan temelj političke, ekonomske i kulturne saradnje između Crne Gore i Turske, kao i Podgorice i Ankare, o čemu svjedoči prisustvo velikog broja turskih privrednika u Podgorici, djelovanje turskog kulturnog centra Yunus Emre i Turske agencije za izgradnju i razvoj TIKA, te sve veći broj turskih turista u našem gradu. U tom smislu, današnje potpisivanje Sporazuma o bratimljenju glavnih gradova dvije države predstavlja osnov za dalje jačanje naših odnosa - izjavio je gradonačelnik dr Ivan Vuković koji je danas u Ankari sa vršiocem dužnosti gradonačelnika Ankare Ali Gokšin potpisao Sporazum o bratimljenju dva grada. 
 
0
Selektor vaterpolo "A" reprezentacije Crne Gore objavio spisak igrača za utakmicu sa Francuskom u Nikšiću
Najiskusniji dobili - odmor!
    - Spisak je bez nekoliko najiskusnijih igrača koji su godinama u selekciji. Obezbijedili smo plasman na završni turnir Evropa kupa, i zna se da sa druge pozicije idemo na Mađarsku u četvrtfinale. Tako da ova utakmica nema veliki rezultatski značaj. Ali, za našu reprezentaciju svaka utakmica je izazov - ukazao je Vladimir Gojković, selektor vaterpolo "A" reprezentacije Crne Gore, objavljujući spisak igrača za meč posljednjeg šestog kola grupe B evropskog dijela kvalifikacija za Svjetsku ligu koji "ajkule" u utorak igraju sa Francuskom u Nikšiću. 
 
0
Četvrti građanski protest "Odupri se - 97 000" na Trgu nezavisnosti
Bojkovati izbore - do ostavki!
          - Novi građanski zahtjevi upućeni su opoziciji, jer smatramo da je to jedini put za zajednički otpor i borbu za temeljnu promjenu sistema. Prema tome, tražimo da poslanici svih opozicionih političkih partija napuste Skupštinu Crne Gore. Takođe, tražimo da bojkotuju sve izbore dok građanski zahtjevi za ostavkama - do 15.- ne budu ispunjeni - ponavljajući zahtjeve iz proglasa - ostavke predsjednika Crne Gore, premijera, čelnika tužilaštva, ASK i javng servisa TV CG - naglasio je - Lazar Grubiša na večerašnjem, četvrtom građanskom protestu "Odupri se - 97 000" na Trgu nezavisnosti.
Protestanti su Ulicom slobode skandirali "Ostavke!" i "Milo, lopove!", a transparentima su poručivali "Mi smo zdravo tkivo!", "Ustani, odupri se!", "Domovina se brani protestima!". 
 
0
U 22. kolu T-kom Prve crnogorske fudbalske lige "Zeta" pobjedom u međusobnom duelu preuzela drugo mjesto od OFK "Titograda"
Remi šampiona - goleada pod Goricom!
Pobjedom u međusobnom duelu "Zeta" je pobjedom u međusobnom duelu preuzela drugo mjesto od OFK "Titograda" poslije 22. kola T-com1.CFL, [ampion je u Pljevljima osvojio samo bod, pa je "Budućnost", goleadom pod Goricom, smanjila zaostatak za liderom na minus pet bodova.
"Rudar" - "Sutjeska" 1:1; "Budućnost" - "Lovćen" 7:0; OFK "Titograd" - "Zeta" 0:2; "Petrovac" - "Mornar" 2:1; "Iskra" - "Grbalj" 1:1.
 
 
0
Zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina lišen sllobode H.M. (63)
Pronašli mu - hiljadu šteka!
Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode H.M. (63) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina. 
 
2
Krivična prijava protiv V.V. (37) i „Veletrans Co“ d.o.o. Podgorica
Utajom poreza - oštetili budžet?!
       Službenici Uprave policije – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Sektora kriminalističke policije, u okviru obavještajnog projekta „Evazija“, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu protiv V.V. (37) iz Podgorice, i pravnog lica „Veletrans Co“ d.o.o. Podgorica, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo utaja poreza i doprinosa.  
 
2
Jak vjetar najviše problema i štete izazvao lomljenjem grana, čak i čitavih stabala
Službe saniraju posljedice!
       - Ekipe gradskih preduzeća i nadležne gradske službe, na terenu su od ponoći i intenzivno rade na otklanjanju posljedica nevremena prouzrokovanih jakim vjetrom koji je u kasnim večernjim satima zadesio Podgoricu. Stoga su svi raspoloživi kapaciteti stavljeni u funkciju Operativnog štaba za vanredne situacije Glavnog grada koji koordinira planom aktivnosti i mjerama koje se kontinuirano sprovode kako u gradu ne bi bilo većih problema u funkcionisanju. U svim djelovima grada intenzivno se radi na sanaciji nastalih šteta i ublažavanju posljedica nevremena, čemu su posebno doprinijele i preventivne mjere koje su gradske službe i društva preuzele u susret nevremenu - saopštio je PG biro. 
 
2
Podgorička policija rasvijetlila aktiviranje eksplozivne naprave
Lišeno slobode - šest osoba!
             Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su danas, preduzimajući preventivno – represivne kriminalističke mjere i radnje u cilju otkrivanja i sprječavanja vršenja krivičnih djela aktiviranjem eksplozivnih naprava ili izazivanjem požara, kao i rasvjetljavanja krivičnih djela počinjenih u prethodnom periodu, izveli policijsku akciju.
U akciji je lišeno slobode šest osoba, a izvršeni su pretresi u dva grada na lokacijama koje koriste oni i njima bliske osobe.  
 
2
Službenici CB Podgorica rasvijetlili pet krivičnih djele krađa i jedno teška krađa
Ukrali kamion, kola - i bojlere!
    Službenici Centra bezbijednosti Podgorica su, preduzimajući aktivnosti na rasvijetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, rasvijetlili pet krivičnih djele krađa i jedno krivično djelo teška krađa. 
 
1
Poslije napada na ljekara u Urgentnom bloku Kliničkog centra
Nasilnom pacijentu - prekršajna prijava!
Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode lice osumnjičeno da je napalo ljekara na radnom mjestu, u Kliničkom centru – Urgentnom bloku.  
 
1
Podgorička policija lišila slobode P.M. (40)
Našli mu - automatsku i šest okvira!
Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su juče postupajući po saznanjima pronašli i oduzeli automatsku pušku, šest okvira i municiju u ilegalnom posjedu. Osumnjičeni je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.  
 
1
Skupština Glavnog grada usvojila Statut i Program podizanja spomen-obilježja za 2019.
U Podgorici - spomenik Ivanu Crnojeviću!
    - Glavni grad će ove godine dobiti spomenik Ivanu Crnojeviću, jednom od najznačajnijih crnogorskih vladara, Gospodara Zete od 1465. do 1490. godine i osnivača Cetinja - odbornici Skupštine Glavnog grada usvojili su danas Program podizanja spomen-obilježja za 2019.
Skupština Glavnog grada Podgorica usvojila je danas Statut Glavnog grada.
Zbog afere "Koverta" opozicioni odbornici napustili su današnje zasijedanje.
 
 
1
Službenici CB Podgorica sprovode aktivnosti na otkrivanju i sprječavanju ulične prodaje opojnih droga i na kontoli bezbjednosno interesantnih osoba
Uhvaćena četvorica - sa potjernica!
    Službenici CB Podgorica su, postupajući na osnovu međunarodne potjernice koju je raspisao NCB Interpol Beograd, lišili slobode Momčila Ivanovića (27) iz Valjeva. Ivanović se potražuje na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol Beograd radi izdržavanja kazne zatvoa u trajanju od godinu dana i šest mjeseci, a koja mu je izrečena zbog krivičnog djela teška krađa. Za ovo lice je po rješenju sudije za istragu Višeg suda u Podgorici određen ekstradicioni pritvor.  
 
1
9. „Monte Vino 2019“ sjutra i prekosjutra u hotelu "Hilton Podgorica"
Na salonu - preko 120 vinarskih kuća!
Preko 120 vinarskih kuća iz Crne Gore i cijeloga svijeta predstaviće svoja vina na 9. „Monte Vino 2019“ salonu vina sjutra i prekosjutra u ”Kristalnoj dvorani” hotela "Hilton Podgorica".
Uvertira najvećem i najznačajnijem vinskom događaju u Crnoj Gori, koji oraganizuje Udruženje somelijera Crne Gore, bila su Masterclass predavanja i degustacija vina u sali ” Princeza Ksenija”.  
 
1
Poslije ranjavanja braće V.M. i V.M. ispred hotela „New Star“
Osumnjičeni lišen slobode!
    Službenici CB Podgorica lišili su danas slobode Đ.M. (39) iz Podgorice, koji se potraživao od 6. februara kada je, kako se sumnja, u ulici Kralja Nikole u Podgorici, upotrebom vatrenog oružja nanio povrede braći V.M. i V.M, 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|