Brze Cinjenice - Grad

1
Poslije pretresa, policija lišila slobode V.Z. (33) dok su spisi za D.V. (59) dostavljeni tužiocu
Oduzeti droga, novac - oružje, municija!
    Službenici Centra bezbjednosti Podgorica – Odjeljenja bezbjednosti kriminalističke policije su, u sadejstvu sa službenicima Posebne jedinice policije, uz prethodno pribavljenu naredbu sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici, izvršili pretrese stanova i drugih prostorija na tri lokacije koje na području Glavnog grada koriste bezbjednosno interesantna lica. Jedna osoba lišena je slobode. Za drugom spisi predmeta dostavljeni su tužiocu. Oduzeti su droga, novac, oružje, municija i sredstva komunikacije.  
 
1
Predstavljen programski koncept kulturnih događaja 2019
Kalendar doprinosi - promociji kulturne ponude!
   - Kalendar će doprinijeti promociji cjelokupne kulturne ponude. Kalendarom su obuhvaćeni sadržaji počev od "Podgoričkog proljećnog pazara", preko "Podgoričkog kulturnog ljeta", "Underhill Fest", "Džada Film Festa", Džez festival, "City groove Festivala", do kraja godine…- napomenula je sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport, Ana Medigović na press konferenciji na kojoj je predstavljen programski koncept kulturnih događaja 2019. 
 
1
I ženska i muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore počele pripreme za Igre malih zemalja
Obje selekcije - žele zlato!
- Danas se okupljamo, počinjemo pripreme, a skoro sve igračice su se odazvale, sve su došle raspoložene, sve su spremne. Malo nas je poremetila Tanjina povreda, ali iskreno se nadam da će do početka turnira i ona biti spremna. Iz razgovora sa igračicama znam da dolaze spremne da daju maksimum, prvo na pripremama, a onda i na turniru. Ovo je lijepa prilika za žensku odbojku da probamo da osvojimo zlato, mislim da po kvalitetu to zaslužujemo i nadam se da će sve proći u najboljem redu. Nadam se da će na pripremama sve djevojke biti zdrave i spremne, a da ćemo na Igrama malih zemalja napraviti dobar rezultat, što bi bio lijep uspjeh za žensku odbojku - naglasio je na današnjoj press konferenciji Nikola Masoničić, selektor najboljih odbojkašica Crne Gore, koje su danas počele pripreme za Igre malih zemalja, koje se od 27. maja do 1. juna održavaju u Crnoj Gori.
Istovremeno, pripreme je počela i muška "A" reprezentacija.  
 
1
Pozdravni govor predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića na otvaranju Crnogorskog paviljona na Venecijanskom bijenalu
Integracije vodimo kroz - ”zanimljivo vrijeme”!
       - Država Crna Gora, koja je na korak do članstva u Evropskoj uniji, svoje procese integracije vodi kroz isti svijet i ”zanimljivo vrijeme” kako to implicira pokretački slogan Venecijanskog bijenala – kroz društveni ambijent mnogostrukih izazova i neizvjesnosti. Imamo jasnu stratešku viziju o pripadnosti evropskim civilizacijskim vrijednostima, svjesni dragocjenosti našeg multikulturalnog identiteta. Vjerujemo u moć i snagu umjetničkog djelovanja koja definiše crnogorski autentični pečat pripadnosti evropskom kulturnom društvu različitosti, društvu slobode, mira i napretka.
Ovim riječima predsjednik Crne Gore Milo Đukanović zaključio je danas pozdravni govor na otvaranju Crnogorskog paviljona na Venecijanskom bijenalu, koji prenosimo inteegralno:  
 
1
Šef crnogorske diplomatije na ceremoniji obilježavanja Dana Evrope u Podgorici
Građani pokazuju da su - izabrali EU!
          - Crna Gora, koju zajednički gradimo na principima građanskog društva, svojom istorijom i kulturom, idealima pravde, jednakosti i slobode već odavno pripada Evropi. U procesu u kojem strpljivo radimo kako bismo dostigli standarde evropskog pravnog sistema i visoka načela vladavine prava - procesu evropske integracije, učestvuje cijelo naše društvo. Snažnom i ubjedljivo većinskom podrškom pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji, upravo građani pokazuju da je ovaj proces njihov izbor i put kojim žele da idu - istakao je šef crnogorske diplomatije profesor dr Srđan Darmanović na svečanoj ceremoniji obilježavanja Dana Evrope u Podgorici.  
 
1
Policija u Podgrici pronašla opojnu drogu i rasvijetlila razbojništvo
Našli mu skank - u stanu!
             Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pretresom pronašli i oduzeli skank i lišili slobode lice osumnjičeno za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje promet opojnih droga. Osim toga, službenici Centra bezbjendnosti Podgorica su rasvijetlili krivično djelo razbojništvo koje je počinjeno 03. maja i tom prilikom lišili slobode osumnjičenu osobu. 
 
1
U Podgorici rasvijetljeno osam krivičnih djela
Procesuirano - osam osumnjičenih!
Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, rasvijetlili su osam krivičnih djela za koja je nadležnim tužilaštvima procesuirano osam osumnjičenih! 
 
1
Započeta sanacija Krivog mosta i pješačke staze u Njegoševoj ulici
Dinamiku radova - određuje vrijeme!
       Privredno društvo Putevi Glavnog grada počelo je da izvodi radove na sanaciji Krivog mosta na kolovoznoj i trotoarskoj površini. Planirano je izvođenje radova u dijelu raskopavanja trotoarskih površina, zamjeni pohabanih betonskih ploča, rekonstrukciji šahti na postojećim instalacijama, zamjeni postojećih i ugradnji novih ivičnjaka, sanaciji postojećih betonskih ploča, uklanjanju strare i ugradnji nove ograde mosta, asfaltiranju trotoarskih površina, uklanjanju oštećenog i ugradnji novog asfalta na kolovoznoj površini. 
 
1
Zbog kvara na centrali
"Sistemu 48" privremeno - novi brojevi!
Zbog kvara na centrali, broj 080/081-081 koji građani koriste za prijavu komunalnog problema "Sistemu 48“, nije u funkciji.
- Molimo građane da SISTEM 48 pozivaju na brojeve: 020/482-052 i 020/482-082. - saopštio je PG BIRO
 
 
1
„Dan patišpanja“ u sklopu Podgoričkog proljećnog pazara
Biće slađenja - zabave i takmičenja!
    - Sugrađani i posjetioci grada biće u prilici da uživaju u ukusima i mirisima tradicionalnog kolača – patišpanja, nekada neizostavnog na trpezama naših baba. U zabavnom dijelu programa za najmlađe je organizovan koncert dječjeg ansambla KUD „Rumija“, dok će stariji uživati u zvucima kvarteta „Lanterna - najavljuje Turistička organizacija Glavnog grada Podgorice tradicionalnu manifestaciju „Dan patišpanja“, koju će - u sklopu Podgoričkog proljećnog pazara - sjutra od 17 organizovati na Trgu nezavisnosti. 
 
0
Otvoren Podgorički proljećni pazar
Obogatili i - prodaju i zabavu!
       - Ono što je novina na ovom parazu jeste sadržajniji kulturno umjetnički i zabavni program, ali i značajno bogatija ponuda u prodajnim objektima. Očekuju nas i brojne druge novine i sadržaji kao što je knjižara sa čitaonicom, zelena pijaca, igrališe za djecu, a u saradnji sa Filmskim centrom organizovaćemo prikazivanje filmova na otvorenom - ukazala je zamjenica gradonačelnika Podgorice dr Slađana Vujačić, koja je uključivanjem dekorativne rasvjete na Trgu nezavisnosti sinoć otvorila Podgorički proljećni pazar koji će trajati do 21. 
 
2
Službenici CB Podgorica pretresli lokacije koje koriste D.M., B.Z. i R.R., koji je lišen slobode
Oduzeti oružje, municija - droga i vozilo!
             Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući aktivnosti na osnovu operativnih saznanja, izvršili pretrese na četiri lokacije koje koriste tri lica. Pretresima je pronađeno i oduzeto oružje, municija, marihuana, vozilo i drugi predmeti.  
 
1
Zbog događaja ispred CEDIS
Policija napisala - osam prijava!
             Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica, u vezi sa događajem od 10. aprila ispred prostorija CEDIS, kojom prilikom veća grupa građana nije dozvoljavala građanima koji su se nalazili u ovim prostorijama da ih nesmetano napuste kao ni lica koja vrše obezbjeđenje u zgradi CEDIS da nesmetano vrše poslove iz svoje nadležnosti, nadležnom sudu za prekršaje podnijeli prekršajne prijave protiv osam osoba. 
 
1
Skupština Glavnog grada usvojila Izvještaj o radu gradonačelnika i organa uprave Glavnog grada za 2018.
Prioritet ostaje - snažniji ekonomski rast!
      - Ova gradska uprava predstavlja kontinuitet kvalitetnog rada prethodnih uprava Glavnog grada, koje su proteklih dvadesetak godina, na zadovoljstvo građana, uspješno radile na dinamičnom razvoju Podgorice. Prioritet rada gradske uprave biće snažniji ekonomski rast, otvaranje novih radnih mjesta i dodatno podizanje nivoa efikasnosti svih gradskih službi i veći stepen uključenosti građana u realizaciju projekata ´ zaključio je gradonačelnik dr Ivan Vuković na današnjoj Skupštini Glavnog grada na k0ojoj su odbornici jednoglasno usvojili Izvještaj o radu gradonačelnika i organa uprave Glavnog grada za 2018. 
 
1
Glavni grad organizuje prenos prve utakmice finala play off ABA lige između "Crvene Zvezde" i "Budućnosti Voli"
Podrška šampionu - sa trga!
    - Pozivamo sve ljubitelje košarke da se u što većem broju okupimo i zajednički podržimo naše plavo-bijele u novom pohodu na osvajanju još jedne titule šampiona ABA lige - apel je Glavnog grada, koji sjutra od 19 na Trgu nezavisnosti organizuje prenos prve utakmice finala play off ABA lige između "Crvene Zvezde" i "Budućnosti Voli" u Beogradu. 
 
1
Građanski pokret "Odupri se - 97 000" danas "zarobio" EPCG i CEDIS
Dvije učesnice - prebačene u hitnu!
- Ovako svaki protest u Crnoj Gori oni razbiju. Nikada to ne uradi policija. To rade njihovi kriminalci koje puštaju iz Spuža. Oni to rade da bi bili pomilovani. Zato se ovdje danas borimo po cijenu života. Ovako će morati i svaki poslanik boriti ispred svake institucije. Svaki poslanik koji se ne bude borio sa građanima nije poslanik građana, već prodana duša i on održava ovakav sistem. Sporazum se mora poštovati do kraja - naglasio je jedan od učesnika protesta "Odupri se - 97 000" ispred CEDIS, kada su dvije aktivistkinje odvedne da im se ukaže ljekarska pomoć.
- Od danas blokiraćemo svaku instituciju, svaka raskrsnica biće slobodna za građane,, jer ulica je slobodna institucija.  
 
1
Poslije podmatanja požar na vozilu u naselju Konik
Uhvaćeni i - pomagači!
       Službenici Uprave policije – CB Podgorica, preduzimajući aktivnosti na rasvjetljavanju djela iz oblasti požara, eksplozija i havarija, lišili slobode još dvije osobe zbog sumnje da su počinile krivično djelo izazivanje opšte opasnosti putem pomaganja na štetu I.K. iz Podgorce. Podsjećamo da je policija juče lišila slobode dva maloljetnika zbog sumnje da su podmetnula požar na vozilu ovog oštećenog. 
 
0
Podgorička policija riješila razbojništvo počinjeno prije skoro osam godina
Osumnjičeni - iza rešetaka!
             Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica, preduzimajući kontinuirane mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja teških krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, rasvijetlili su krivično djelo razbojništvo koje je počinjeno prije skoro osam godina uz prijetnju vatrenim oružjem. Osumnjičeni se trenutno nalazi u Istražnom zatvoru u Podgorici zbog drugog krivičnog djela i protiv njega je podnijeta krivična prijava.  
 
0
Podgoričanin D.R. lišen slobode
Oduzeli mu - bombu, oružje i municiju!
Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju pronalaska oružja u ilegalnom posjedu, pregledom jednog lica i pretresom prostorija koje ono koristi pronašli i oduzeli bombu, oružje i municiju. Osumnjičeni je lišen slobode.  
 
2
Policija lišila slobode R.R. i podnijela krivičnu prijavu za nedozvoljene polne radnje
"Pipkao" desetogodišnju djevojčicu!
Službenici Uprave policije identifikovali su i lišili slobode R.R, punoljetno lice, zbog osnovane sumnje da je je, na štetu desetogodišnje djevojčice, počinio krivično djelo nedozvoljene polne radnje. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|