Brze Cinjenice - Grad

1
Kotoranin lišen slobode u Dojoj Gorici
Patrola našla - marihuanu!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode lice kod kojeg su prethodno kontrolom pronašli 130 grama marihuane. 
 
0
"Sajam antikviteta" od sjutra do nedjelje u šoping centru "Mall of Montenegro"
Izlagači razmjenjuju - i prodaju!
Najznačajnije eksponate iz svojih zbirki antikviteta predstaviće članovi Crnogorskog udruženja kolekcionara, pa će se u ponudi, pored kolekcija ordenja, oružja, nakita i novčanica na tradicionalnom "Sajmu antikviteta", koji od sjutra do needjelje kompanija "Đoković d.o.o." organizuje u šoping centru "Mall of Montenegro".
Specifičnost ovog sajma je mogućnost razmjene izloženih eksponata, uz posebne povoljnosti, posjetioci će moći i da kupe neke od izloženih predmeta. 
 
0
Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar pravde primio predstavnike Sindikata ZIKS
Ostvarenje zahtjeva - zajednički cilj!
- Ministarstvo pravde i sindikalna organizacija ZIKS su na istom zadatku snaženja institucionalnih i kadrovskih kapaciteta Zavoda i unapređenja položaja zaposlenih. Imam puno razumjevanje za zahtjeve koje iznosite i zalagaću se za njihovo ostvarenje u najvećoj mjeri koju to zakonska rješenja i raspoloživi finansijski resursi dozvoljavaju - ukazao je potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar pravde Zoran Pažin, koji je danas primio predstavnike Sindikata ZIKS. 
 
0
Krivična prijava protiv B.H. (18) iz Podgorice
Kao maloljetnik - počinio 19 teških krađa!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica podnijeli su nadležnom tužiocu poseban izvještaj, kao dopunu krivičnih prijava prethodno podnijetih protiv nepoznatog izvršioca, protiv B.H. (18) iz Podgorice, zbog sumnje da je, u vrijeme dok je bio maloljetan, počinio 19 krivičnih djela teška krađa u produženom trajanju iz člana 240/49 KZCG, na štetu Crnogorskog Telekoma, TC Palada i građanina S.G. 
 
0
Lišen slobode A.V. (24) iz Podgorice
Za četiri dana - počinio pet delikata!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica identifikovali su i lišili slobode A.V. (24) iz Podgorice, zbog sumnje da je od 29.januara do 1.februara počinio pet imovinskih delikata – četiri razbojništva i jednu tešku krađu u Podgorici. 
 
0
Petnaestomjesečni dječak jutros podlegao povredama fizičkog zlostavljanja
Očuh osumnjičen - za teško ubistvo!
         > Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode N.Š. (27) iz Tuzle, sa boravkom u Podgorici, zbog sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo na štetu maloljetnog sina svoje nevjenčane supruge J.J, starog 15 mjeseci, i J.J. (33) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinila krivično djelo kršenje porodičnih obaveza. 
 
0
Podgrička policija rasvijetlila 15 krivičnih djela teška krađa u produženom trajanju
Maloljetnik noću - krao akumulatore!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, preduzimajući mjere i ranje u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili su 15 krivičnih djela teška krađa u produženom trajanju i tom prilikom podnijeli krivičnu prijavu protiv jednog maloljetnika zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ova krivična djela. 
 
3
Policija pretresla stan V.T. (66) i lišila ga slobode
Našli mu municiju - za pušku i pištolj!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su danas, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode osobu osumnjičenu da je počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.  
 
3
Policija lišila slobode V.Đ. (44) iz Republike Srbije, nastanjenog u Podgorici
Osumnjičen za - obljubu kćerke!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su juče, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode V.Đ. (44) iz Republike Srbije, nastanjenog u Podgorici, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljene polne radnje na štetu svoje maloljetne kćerke stare 17 godina.
 
 
3
Podgrička policijja lišila slobode A.F. (21)
Otuđio torbicu - sa 50 eura!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, preduzimajući mjere i radnje u cilju suzbijanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili dva krivična djela i to krivično djelo teška krađa i tom prilikom lišili slobode osobu osumnjičenu da je počinila ova kriivčna djela. 
 
3
Sedamdesetogodišnji E.L. lišen slobode zbog nedozvoljene trgovine
Oduzeli mu - 303 boksa cigareta!
Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su, preduzimajući mjere i radnje u cilju suzbijanja sive ekonomije, lišili slobode osobu osumnjičenu da je počinila krivično djelo nedozvoljena trgovina. 
 
2
Tokom vikenda policija pojačano kontrolisala bezbjednosno interesantne osobe u više ugostiteljskih objekata
Pronašli - pištolj i drogu!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su u sadejstvu sa službenicima Posebne jedinice policije, tokom vikenda vršili pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih osoba i tom prilikom izveli raciju u više ugostiteljskih objekata - „Grenwech“, „Ona a ne neka druga“, „Cepelin“, „Buda Bar“, „Podgorička kafana“ i „Konoba Kokoti“.  
 
2
Policija rasvijetlila dvije krađe u Podgorici
Iz salona - ukrali trosjed!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili dva krivična djela krađa počinjena u januaru 2018. godine na teritoriji Podgorice. Tom prilikom policijski službenici su podnijeli krivične prijave protiv dvije osobe, od kojih je jedna maloljetna.  
 
2
Na lokalnom putunom putu od Korita prema Podgorici
Pronađena marihuana - u osam džakova!
          Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su juče, postupajući na osnovu operativnih saznanja, kontrolom tri putnička motorna vozila pronašli i oduzeli oko 150 kilograma marihuane. Dvije osobe lišene su slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile krvično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
 
 
2
Turistička organizacija Podgorice
Mažuretke najavljuju - praznik mimoze!
       Defileom mažuretki, uz prepoznatljivu Gradsku muziku, od početka Ulice slobode (kod hotela „Hilton“) do Trga nezavisnosti, gdje je planirana i završna tačka, sjutra u 13 biće najavljen 49. "Praznik mimoze", koji u petak počinje u Herceg Novom.
Abrum za tradicionalnu manifestaciju organizuje Turistička organizacija Podgorice, u saradnji sa JUK Herceg Fest i Turističkom organizacijom Herceg Novog. 
 
2
Podgoričanin V.R. (36) lišen slobode
Policija mu našla - heroin!
Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge su juče, preduzimajući mjere i radnje u cilju suzbijanja tzv. ulične prodaje opojne droge, lišili slobode lice osumnjičeno za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.  
 
2
Predsjednik Vlade Crne Gore čestitao Dan novinara
Štitiće integritet - i bezbjednost novinara!
      - Nastavićemo i da podržavamo rad Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija, štiteći integritet i bezbjednost novinara i medijskih poslenika u Crnoj Gori. U to ime – čestitam vam Dan novinara - navedeno je u čestitki predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića povodom Dan novinara. 
 
1
Pedesetogodišnji V.V. iz Podgorice osumnjičen za nedozvoljeno držanje oružja
Dok je bježao - bacio pušku!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica juče lišili slobode osobu osumnjičenu za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.  
 
1
Službenici CB Podgorica lišili slobode kolegu
Na bolovanju - nosio pištolj!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode policijskog službenika koji se nalazi na bolovanju. On je lišen slobode nakon što su kod njega kontrolom pronašli i oduzeli pištolj u privatnom vlasništvu. Za ovo oružje navedeni službenik ima oružni list, ali je međutim nosio oružje na javnom mjestu suprotno zakonskim propisima. Protiv njega će biti iniciran disciplinski postupak kao i predlog o suspenziji. 
 
0
Jutros u 9,02
"Trica" zaljuljala Podgoricu!
    Jutros u 9,02 aparati Seizmološkog zavoda Crne Gore registrovali su zemljotres manje jačine sa epicentrom na pet kilometara jugoistočno od Podgorice.
   Jačina zemljotresa u hipocentru iznosila je tri jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od četiri stepena Merkalijeve skale. Žarište zemljotresa locirano je na dubini od 20 kilometara. Zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|