Brze Cinjenice - Grad

1
Devetnaestogodišnji M.B. (19) iz Podgorice lišen slobode
Policija oduzela - skank i oružje!
Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su juče, postupajući na osnovu operativne informacije, pronašli oko 40 kilograma skanka i tom prilikom lišili slobode lice osumnjičeno da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija.  
 
1
Četiri osobe lišene slobode zbog protivpravnog lišenja slobode i nanošenja teških tjelesnih povreda oštećenom
Braći pomagali - otac i sin!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su juče slobode braću J.L. (43) i V.L. (41) iz Podgorice, zbog sumnje da su počinili krivično djelo teška tjelesna povreda u saizvršilaštvu i krivično djelo protivpravno lišenje slobode u saizvršilaštvu, na štetu A.K. iz Podgorice. Slobode su lišeni i sin i otac, P.M. (29) i A.M. (55) iz Podgorice. P.M. je osumnjičen da je izvršio krivično djelo teška tjelesna povreda, dok je A.M. osumnjičen da je izvršio krivično djelo protivpravno lišenje slobode, takođe na štetu A.K.  
 
1
Četrdesetogodišnji A.B. lišen slobode na Zabjelu
"Pao" zbog - heroina!
Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica juče, u nastavku planske aktivnosti pojačane kontrole bezbjedonosno interesantnih osoba na području Podgorice, pronašli su opojnu drogu heroin. Osumnjičena osoba lišena je slobode. 
 
1
Policija u Podgorica pretresla pet lokacija koje koriste šest bezbjedonosno interesantnih osoba
Uhapšeno troje - oduzeta dva pištolja!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica danas su izveli akciju pojačane aktivnosti kontrole bezbjedonosno interesantnih osoba na području Podgorice u kojoj su lišili slobode tri osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Oduzeta su dva pištolja u ilegalnom posjedu, 332 komada municije raznog kalibra (od čega 60 komada od automatske puške), 44 inicijalne kapisle, sporogoreći štapin, nož, dvije palice, pancir, vojni opasač i tablete.
Službenici CB Podgorica danas su izvršili pretres na pet lokacija koje koriste G.R. (37), M.R. (32), M.R. (35), D.K. (53) i njegov sin M.K. (24) i V.K. (48), svi iz Podgorice. 
 
1
Kotoranin lišen slobode u Dojoj Gorici
Patrola našla - marihuanu!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode lice kod kojeg su prethodno kontrolom pronašli 130 grama marihuane. 
 
0
"Sajam antikviteta" od sjutra do nedjelje u šoping centru "Mall of Montenegro"
Izlagači razmjenjuju - i prodaju!
Najznačajnije eksponate iz svojih zbirki antikviteta predstaviće članovi Crnogorskog udruženja kolekcionara, pa će se u ponudi, pored kolekcija ordenja, oružja, nakita i novčanica na tradicionalnom "Sajmu antikviteta", koji od sjutra do needjelje kompanija "Đoković d.o.o." organizuje u šoping centru "Mall of Montenegro".
Specifičnost ovog sajma je mogućnost razmjene izloženih eksponata, uz posebne povoljnosti, posjetioci će moći i da kupe neke od izloženih predmeta. 
 
0
Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar pravde primio predstavnike Sindikata ZIKS
Ostvarenje zahtjeva - zajednički cilj!
- Ministarstvo pravde i sindikalna organizacija ZIKS su na istom zadatku snaženja institucionalnih i kadrovskih kapaciteta Zavoda i unapređenja položaja zaposlenih. Imam puno razumjevanje za zahtjeve koje iznosite i zalagaću se za njihovo ostvarenje u najvećoj mjeri koju to zakonska rješenja i raspoloživi finansijski resursi dozvoljavaju - ukazao je potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar pravde Zoran Pažin, koji je danas primio predstavnike Sindikata ZIKS. 
 
0
Krivična prijava protiv B.H. (18) iz Podgorice
Kao maloljetnik - počinio 19 teških krađa!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica podnijeli su nadležnom tužiocu poseban izvještaj, kao dopunu krivičnih prijava prethodno podnijetih protiv nepoznatog izvršioca, protiv B.H. (18) iz Podgorice, zbog sumnje da je, u vrijeme dok je bio maloljetan, počinio 19 krivičnih djela teška krađa u produženom trajanju iz člana 240/49 KZCG, na štetu Crnogorskog Telekoma, TC Palada i građanina S.G. 
 
0
Lišen slobode A.V. (24) iz Podgorice
Za četiri dana - počinio pet delikata!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica identifikovali su i lišili slobode A.V. (24) iz Podgorice, zbog sumnje da je od 29.januara do 1.februara počinio pet imovinskih delikata – četiri razbojništva i jednu tešku krađu u Podgorici. 
 
0
Petnaestomjesečni dječak jutros podlegao povredama fizičkog zlostavljanja
Očuh osumnjičen - za teško ubistvo!
         > Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode N.Š. (27) iz Tuzle, sa boravkom u Podgorici, zbog sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo na štetu maloljetnog sina svoje nevjenčane supruge J.J, starog 15 mjeseci, i J.J. (33) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinila krivično djelo kršenje porodičnih obaveza. 
 
0
Podgrička policija rasvijetlila 15 krivičnih djela teška krađa u produženom trajanju
Maloljetnik noću - krao akumulatore!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, preduzimajući mjere i ranje u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili su 15 krivičnih djela teška krađa u produženom trajanju i tom prilikom podnijeli krivičnu prijavu protiv jednog maloljetnika zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ova krivična djela. 
 
3
Policija pretresla stan V.T. (66) i lišila ga slobode
Našli mu municiju - za pušku i pištolj!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su danas, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode osobu osumnjičenu da je počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.  
 
3
Policija lišila slobode V.Đ. (44) iz Republike Srbije, nastanjenog u Podgorici
Osumnjičen za - obljubu kćerke!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su juče, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode V.Đ. (44) iz Republike Srbije, nastanjenog u Podgorici, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljene polne radnje na štetu svoje maloljetne kćerke stare 17 godina.
 
 
3
Podgrička policijja lišila slobode A.F. (21)
Otuđio torbicu - sa 50 eura!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, preduzimajući mjere i radnje u cilju suzbijanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili dva krivična djela i to krivično djelo teška krađa i tom prilikom lišili slobode osobu osumnjičenu da je počinila ova kriivčna djela. 
 
3
Sedamdesetogodišnji E.L. lišen slobode zbog nedozvoljene trgovine
Oduzeli mu - 303 boksa cigareta!
Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su, preduzimajući mjere i radnje u cilju suzbijanja sive ekonomije, lišili slobode osobu osumnjičenu da je počinila krivično djelo nedozvoljena trgovina. 
 
2
Tokom vikenda policija pojačano kontrolisala bezbjednosno interesantne osobe u više ugostiteljskih objekata
Pronašli - pištolj i drogu!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su u sadejstvu sa službenicima Posebne jedinice policije, tokom vikenda vršili pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih osoba i tom prilikom izveli raciju u više ugostiteljskih objekata - „Grenwech“, „Ona a ne neka druga“, „Cepelin“, „Buda Bar“, „Podgorička kafana“ i „Konoba Kokoti“.  
 
2
Policija rasvijetlila dvije krađe u Podgorici
Iz salona - ukrali trosjed!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili dva krivična djela krađa počinjena u januaru 2018. godine na teritoriji Podgorice. Tom prilikom policijski službenici su podnijeli krivične prijave protiv dvije osobe, od kojih je jedna maloljetna.  
 
2
Na lokalnom putunom putu od Korita prema Podgorici
Pronađena marihuana - u osam džakova!
          Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su juče, postupajući na osnovu operativnih saznanja, kontrolom tri putnička motorna vozila pronašli i oduzeli oko 150 kilograma marihuane. Dvije osobe lišene su slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile krvično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
 
 
2
Turistička organizacija Podgorice
Mažuretke najavljuju - praznik mimoze!
       Defileom mažuretki, uz prepoznatljivu Gradsku muziku, od početka Ulice slobode (kod hotela „Hilton“) do Trga nezavisnosti, gdje je planirana i završna tačka, sjutra u 13 biće najavljen 49. "Praznik mimoze", koji u petak počinje u Herceg Novom.
Abrum za tradicionalnu manifestaciju organizuje Turistička organizacija Podgorice, u saradnji sa JUK Herceg Fest i Turističkom organizacijom Herceg Novog. 
 
2
Podgoričanin V.R. (36) lišen slobode
Policija mu našla - heroin!
Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge su juče, preduzimajući mjere i radnje u cilju suzbijanja tzv. ulične prodaje opojne droge, lišili slobode lice osumnjičeno za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|