Brze Cinjenice - Grad

3
Skupština Glavnog grada usvojila prijedlog gradonačelnika
Spomenik Titu - iduće godine!
   - Ova inicijativa predstavlja adekvatan odnos prema temeljnim vrijednostima crnogorskog društva koje su danas napadnute i u Crnoj Gori. Naša država ostaje vjerna antifašističkoj tradiciji - naglasio je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, čiji prijedlog da se u Podgorici podigne spomenik Josipu Brozu Titu danas je usvojila Skupština Glavnog grada.
Za prijedlog je glasalo 34 odbornika, dok je protiv bilo njih četvoro, uzdržanih nije bilo. 
 
3
Turistička organizacija Podgorice instalirala na aerodromu interaktivne ekrane najsavremenije tehnologije
Turistima - ponuda na "klik"!
       - Osluškujući potrebe turista, a po uzoru na druge evropske gradove, TO Podgorice prepoznala je značaj instalacije ovih panela i vjerujemo da će to dodatno doprinijeti podizanju kvaliteta i promociji ukupne turističke ponude Glavnog grada - istakla je direktorica Turističke organizacije Podgorice, Tatjana Popović otvrajući na Aerodromu Podgorica i u Info centru, interaktivne ekrane najsavremenije tehnologije, koji omogućavaju da se na brz i lak način dobiju sve neophodne servisne i informacije o turističkim lokalitetima kako u gradu, tako i u Crnoj Gori.  
 
2
Službenici OGB Tuzi juče i danas zaplijenili oko 72 kilograma opojne droge skank
Krijumčar uhvaćen - za drugim tragaju!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi, postupajući po operativnim saznanjima, u dva odvojena slučaja zaplijenili oko 72 kilograma opojne droge marihuana tipa skank. Jedno lice je lišeno slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok se za licem koje je odbacilo opojnu drogu intenzivno traga.  
 
2
Na pet mečeva 14. kola Telekom 1. CFL. postignuta samo četiri pogotka
Lidera prati - trio!
      > U neefikasnom 14, kolu 1. CFL. - na pet utakmica postignuta samo četiri pogotka - "Budućnost" je, iako je od 13. minuta immala igrača više, osvojila samo bod na gostovanju "Lovćen", "Zeta" i "Sutjeska" slavile su kao domaćini, tako da lidera sada prati trio - "Sutjeska","Zeta" i OFK "Titograd" sa tri boda zaostatka.
"Zeta" - OFK "Titograd" 1:0; "Grbalj" - "Iskra" 0:0; "Lovćen" - "Budućnost" 0:0; "Mornar" - "Petrovac" 0:1; "Sutjeska" - Rudar" 2:0.  
 
2
Podgoričanin D.R. (31) lišen slobode
Oduzeli mu - 50 kg skanka!
       Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su, vršeći poslove na obezbjeđenju državne granice, a postupajući na osnovu operativnih saznanja, kontrolom vozila pronašli i oduzeli oko 50 kilogama opojne droge marihuana tipa skank. Osumnjičeni je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.  
 
2
Policija lišila slobode V.R. (40)
Nosio "zbrojovku" - za pojasom!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su danas, u nastavku aktivnosti koje se preduzimaju u cilju pojačane kontrole bezbjednosno interesantnih osoba na području Podgorice, lišili slobode osobu kod koje je kontolom pronađen pištolj za pojasom u kojem je bio metak u cijevi. 
 
2
Tražilac azila M.E. (23) lišen slobode zbog nedozvoljenih polnih radnji
Napastvovao dječaka - od 13 godina!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica sinoć su lišili slobode M.E. (23) koji je strani državljanin – tražilac azila, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljene polne radnje. On je ovo krivično djelo, kako se sumnja, počinio na štetu trinaestogodišnjeg dječaka. 
 
2
Bezbjednono interesantni Đ.Đ. (37) iz Podgorice lišen slobode
Saobraćajci našli - 50 kg skanka!
       Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, saobraćajne patrole Jedinice policije Zeta, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a u cilju pojačane kontrole bezbjednosno interesantnih osoba u saobraćaju, kontrolom vozila pronašli su i oduzeli oko 50 kilograma opojne droge marihuana tipa skank. Bezbjednosno interesantna osoba lišena je slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.  
 
2
Službenici CB Podgorica rasvijetlili krađu na štetu „Socijaldemokrata Crne Gore“
Ukrao im - štampač, lap-top i LCD televozor!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili su krivično djelo teška krađa, koje je počinjeno na štetu imovine političke partije „Socijaldemokrate Crne Gore“ u Podgorici i tom prilikom identifikovali osumnjičeno lice protiv kojeg je podnijeta krivična prijava u redovnom postupku. 
 
1
Zajednica Hrvata i prijatelja - Crna Gora organizuje druženje sa prijateljima i umjetnicima
Poklon stiže - iz Splita!
Zajednica Hrvata i prijatelja - Crna Gora sjutra od 19 u sali "DODEST" KIC "Budo Tomović" organizuje druženje sa prijateljima i umjetnicima.
Program je osmišljen kao poetsko - muzičko veče članova ULKU „Vlaho Bukovac“ is Splita kao poklon građankama i građanima Podgorice. 
 
1
Policija lišila slobode S.V. (43) iz Podgorice
Našli mu - 37 pakovanja heroina!
       Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge su juče, preduzimajući mjere i rdnje u cilju otkrivanja, sprječavanja i suzbijanja tzv. ulične prodaje opojnih droga, pronašli i oduzeli ukupno oko 100 grama heroina, vagu za precizno mjerenje, tablete, novac za koji se sumnja stečen vršenjem krivičnog djela i jedno vozilo. Jedna osoba lišena je slobode.  
 
1
Službenici CB Podgorica rasvijetlili četiri krivična djela
Lišili slobode - četiri osobe!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su četiri krivična djela i tom prilikom lišili slobode četiri osobe.  
 
1
CB Podgorica podnio krivičnu prijavu protiv oca petnaestogodišnje ćerke
Tjerao je - na prosjačenje!
       Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su operativnim radom otkrili slučaj trgovine ljudima koja je izvršena na štetu maloljetne petnaestogodišnje djevojčice prisiljavanjem na prosjačenje. Protiv oca djevojčice, koji je osumnjičen da je izvršio ovo krivično djelo, je podnijeta krivična prijava. Djevojčica je smještena u sklonište i obezbijeđena joj je pravna zaštita.
CB Podgorica je krivičnu prijavu protiv oca djevojčice, A.S, nadležnom tužiocu podnio danas, a krivičnom prijavom on se tereti da je na štetu svoje petnaestogodišnje ćerke počinio krivično djelo trgovina ljudima.  
 
1
Uspješne aktivnosti policije na suzbijanju ulične prodaje droga
Pronašli mu - 565 pakovanja heroina!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge juče su, postupajući na osnovu sumnje da je jedno lice duži period stavljalo u tzv. ulični promet opojnu drogu heroin, izvršili pretrese na dvije lokacije koju koristi P.R. (48) iz Podgorice. Pronađeno je i oduzeto ukupno 565 pakovanja sa supstancom za koju se sumnja da je opojna droga heroin bruto težine oko 283 grama. Osim toga pretresima su pronađeni i oduzeti 620 eura i 82 američka dolara za koje se sumnja da su stečeni prodajom droge, vaga za precizno mjerenje i tableta buprenorfina. 
 
1
Dvadesetogodišnji M.A. lišen slobode
Vrijeđao u - urgentnom!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode M.A. (20) zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. 
 
1
"Pet minuta" poslije utakmice Lige nacija Crna Gora - Srbija 0:2
Krstajić zadovoljan - "nekim novim klincima"!
- Prije svega, zahvalio bih Fudbalskom savezu Crne Gore na gostoprimstvu i ponovio bih da mi je što je najavljivano da dollazimo na utakmicu visokog rizika. I crnogorski i naši navijači bili su korektni, a tako je bilo i na terenu. Čestitao bih mojim igračima na zasluženoj pobjedi. Počeli smo utakmicu sa devet klinaca, sa 10 ako i Mitrovića računamo kao mlađeg, jedino jje Tadić iskusniji. Zasluženo smo poveli i u prvom poluvremenu imali smo još par prilika. Znali smo i šta nas čeka u nastavku i igrali smo na polu-kontre. Sve u svemu, najvažnije je da je ova istorijska utakmica protekla u miru i da je sve bilo korektno - istakao je "pet minuta" poslije utakmice Crna Gora - Srbija 0:2 selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić. 
 
1
Plod saradnje Glavnog grada i nevladinog sektora na Gorici
Otvoren Mediteranski vrt!
       - Mediteranski vrt je plod lijepe saradnje između Glavnog grada i nevladinog sektora kroz Udruženje ljubitelja Gorice i prirode i predstavlja jedan novi oblik saradnje između Glavnog grada i nevladinog sektora koji ćemo mi u upravi Grada nastaviti i dalje da njegujemo - istakao je Dragutin Đeković, menadžer Glavnog grada-Podgorica, na današnjemm svečanom otvaranju Mediteranskog vrta i prve zelene učionice na Gorici. 
 
0
U hotelu "Hilton" i u "Hard Rock Caféu"
Beograd predstavlja - turističku ponudu!
Turistička ponuda Beograda biće danas od 14 do 15 promovisana na press konferenciji u hotelu "Hilton" i na druženju u "Hard Rock Caféu", gde će biti organizovan muzičko- zabavni program „Beogradsko veče“.
Promociju organizuju Turistička organizacija Beograda, u saradnji sa Ambasadom Republike Srbije u Crnoj Gori i kompanijom "MTel", a beogradsku ponudu gostima predstaviće ambasador RS u Crnoj Gori Zoran Bingulac, direktor Turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić, Nina Pajović iz Turističke organizacije Podgorice i direktor Turistističke organizacije Beograda Miodrag Popović.
 
 
0
Policija u Podgorici oduzela kokain, marihuana, automatska puška i pištolj
Po dvoje "pali" - zbog droge i oružja!
       Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica i Odsjeka za borbu protiv droge lišili su slobode maloljetnog M.P. (17) i S.P. (26) iz Podgorice, koji su osumnjičeni da su izvjesno vrijeme nabavljali i stavljali u promet kokain i marihuanu. Kod oboje pronađena je droga. Obojica su uz krivične prijave privedeni nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Lišenjem slobode spriječene su, sumnja se, njihove namjere da i drogu koja je pronađena kod njih stave u tzv. uličnu prodaju.  
 
0
Tridesetosmogodišnji A.R. iz Podgorice lišen slobode
Osumnjičen za - krijumčarenje tri migranta!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode A.R. (38) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|