Brze Cinjenice - Grad

0
Od Visećeg mosta do mosta Milenijum, na 10 000 kvadrata
Podgorica dobija - Podgorički park!
    - Šarm stare dame protkan biljkama karakterističnim za ovo podneblje oživjeće Podgoricu na jedan sasvim drugačiji način. Sadnjom autohtonih vrsta bijele i crne murve, šipka, smokve, džanja i bagrema pokušaćemo da u ovom parku dočaramo duh nekih prošlih vremena upletenih u moderno doba. Raprostranjen na preko 10.000m kvadrata park će biti uređen u rustičnom stilu savremenog dizajna - "Zelenilo" d.o.o. najavljuje Podgorički park.
Izgradnja Podgoričkog parka obuhvataće rekonstrukciju zelenih površina u Ulici Jovana Tomaševića od Visećeg mosta do mosta Milenijum. 
 
0
Predsjeednik DPS Milo Đukanović, povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti, na sjednice DPS Glavnog grada
Velikodržavni nacionalizam!
                   - Situacija povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti pokazuje da je nažalost jedan velikodržavni nacionalizam i dalje veoma živahan u svojoj namjeri da potire Crnu Goru i da preuzme one ingerencije koje neupitno pripadaju svakoj nezavisnoj, suverenoj državi. Velikodržavni nacionalizam koji pokušava da donosi odluke umjesto crnogorskih institucija…Taj samozvani nacionalizam štiti prava građana jedne nacionalnosti u Crnoj Gori umjesto nadležnih državnih institucija zaduženih da štite prava svih građana bez obzira na njihovu vjeru i naciju. Taj velikodržavni nacionalizam pretenduje da uređuje magistralni put razvoja Crne Gore - ukazao je, povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti Milo Đukanović, predsjeednik DPS, na sjednice DPS Glavnog grada. 
 
3
Jutros u Podgorici policija izvršila pretrese na 17 lokacija
Napadačima u Zeti - oduzeti oružje i municija!
Policija je jutros u Podgorici, shodno naredbama Osnovnog suda u Podgorici, izvršila pretrese na 17 lokacija. Pretresi su izvršeni u objektima koje koriste osobe za koje se sumnja da su učestovale u organizovanju i izvođenju napada na policijske službenike u Golubovcima 29. decembra 2019. godine kao i zaustavljanju saobraćaja paljenjem guma i obaranjem stabala - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
1
Reagovanje PG biroa na fotografije objavljeae na pojedinim portalima, te zloupotrebe istih od određenih opozicionih političkih partija
Nema devastacije Gorice!
    - Umjesto primarnog cilja da manipulisanjem javnosti na politikantski i nedobronamjeran način prikupe jeftine političke poene, predstavnici GP URA bi trebalo da prije ovakvih javnih objava provjere sve činjenice, jer po ko zna koji put demonstriraju neznanje i neinformisanost - reagovao je PG biro na fotografije objavljene na pojedinim portalima, te zloupotrebe istih od određenih opozicionih političkih partija, uz komentare kao što su: „Grickanje Gorice se nastavlja“ i „Novo rasparčavanje Gorice po nalogu beton-majstra Vukovića“. 
 
1
U Ulici Serdara Jola Piletića
Izgrađeno dječje igralište!
          - U Ulici Serdara Jola Piletića izgrađeno je dječje igralište, opremljeno bezbjednom podlogom da bi se djeca bezbrižno igrala, kao i adekvatnim spravama. Radovi koji su prethodili postavljanju tartana i dječjeg mobilijara su takođe značajni – od obilježavanja površine, preko skidanja površinskog sloja, stavljanja ivičnjaka, betoniranja, tamponiranja - saopštio je PG biro.
Vrijednost igrališta u Ulici Serdara Jola Piletića je blizu 20.000 eura.  
 
0
Petar Mijović, trener KK "Budućnosti Voli" pred utakmicu sa "Primorskom"
I u Kopar - po pobjedu!
       - Za nas specifična situacija, dugačak perio bez utakmice, brine i pokušali smo da je pretvorimo u dužu pripremu, da pokušamo da se dobro pripremimo za izuzetn o važan meč koji je ispred nas protiv "Primorske", koja nas je savladala u prvom dijelu prvenstva, oovdje u Podgorici. Jako je važno da se u samom pristupu ne bavimo mnogo problemima koje je "Primorska" imala u nekom periodu iza. Odlaskom nekoliko važnih igrača, onii su pokazali i protiv "Crvene zvezde" i protiv "Partizana" da su obje ekipe protiv njih morale da se pomuče da bi dobile utakmice. Tako da očekujem da slično budee u Kopru, u subotu. Nemamo pravo na kiks, moramo da tražimo pobjedu ne bi li zadržali poziciju na kojoj smo. Da bi se takva uloga desila, da bi opravdali ulogu favorita moramo da damo maksimum i da budemo na značajno većem nivou nego na prethodna dva meča u ABA ligi - ističe Petar Mijović, trener KK "Budućnosti Voli" pred utakmicu sa "Primorskom".  
 
2
Glavni grad suočava se sa bilansom nemilih događaja koji su se desili u posljednjih par dana
Vandali uništavaju - gradski mobilijar!
      - Radi se o erupciji agresivnosti i destrukcije koja je direktna posljedica političkog konteksta, a koja je u protekla dva dana bila usmjerena na uništavanje parkovskog mobilijara, zelenila, spomenika, te grafita neprimjerenog sadržaja na fasadama zgrada u našem gradu - saopštio je PG biiro Glavnog grada, koji se " danas suočava sa bilansom nemilih događaja koji su se desili u posljednjih par dana". 
 
2
Skupština Glavnog grada usvojila Odluku o budžetu Glavnog grada za 2020.
Za kapitalne investicije - 54 miliona!
       - Bez obzira na političko opredjeljenje smatram da se možemo saglasiti oko jedne stvari – od skoro 94 miliona eura za narednu godinu 54 je planirano za kapitalne investicije, tako da kazati da budžet za narednu godinu nije razvojni bilo bi neozbiljno. Uz prostor za kritiku tamo gdje kritikovati treba, moramo konstatovati da se u gradu dešavaju krupne kapitalne promjene. Za to smo dobili i iskreno priznanje od kolega iz regiona, pogotovo kada se radi o izgradnji sistema za prečišćavanje otpadnih vioda, koji nema veći broj gradova u regionu - istakao je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vukovićna današnjoj sjednici Skupštine Glavnog grada na kojoj su odbornici usvojili Odluku o budžetu Glavnog grada za 2020.  
 
2
Gradonačelnik Podgorice osvrnuo se na sinoćnja dešavanja
Korak u pravcu - konačnog pomirenja!
      - Znam da se naše kolege s druge strane sa tim neće složiti, ali duboko vjerujem da je ovo i onaj odlučujući korak u pravcu konačnog pomirenja u Crnoj Gori, jer kroz implementaciju ovog zakona koji će se desiti bez obzira na najavljenu opstrukciju, mi ćemo brzo doći u situaciju da crkvu koja je danas političko pitanje vratimo u vjerske okvire. Dakle, da od jednog pitanja koje nas dijeli mi crkvu učinimo nečim što nas okuplja. I to bi trebalo da bude kako je i uvijek bilo u Crnoj Gori - osvrnuo se na ono što se dešavalo sinoć i prethodnih dana gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković na današnjoj sjednici Skupštine Glavnog grada. 
 
2
Nagrađeni najbolji sportisti Podgorice u 2019.
Najbolje predvodi - Mario Hoždić!
          - Ovo je godina vrijednih jubileja povodom čijih obilježavnja smo se podsjetili šta sport znači za Podgorcu. U ovoj godini proslavili smo sedamdeseti rođendan Ženskog rukometnog kluba Budućnost, dvostrukog evropskog prvaka i kluba koji je simbol sporta, ne samo u Podgorici i Crnoj Gori, sinoć smo proslavili sedamdeseti rođendan Košarkaškog kluba Budućnost Voli, a nedavno je obilježena i pedeseta godišnjica karate sporta u Podgorici - istakao je grradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, uruujući - sa predsjednikom Skupštine Glavnog grada dr Đorđem Suhihom - nagrade najuspješnijim sportistima, sportskim radnicima i sportskim kolektivima u Podgorici u 2019.
Savjet Sekretarijata za kulturu i sport Podgorice za najboljeg sportistu izabrao je karatistu Marija Hoždića, priznanje za najboljeg trenera otišlo je u ruke Žarka Rakovića iz Karate kluba Omladinac, dok su upravo Karate klub Omladinac i Košarkaški klub Budućnost Voli najbolji klubovi u ovoj godini.  
 
1
Održana svečana sjednica Skupštine Glavnog grada povodom 75 godina od oslobođenja Podgorice
Pokrenute investicije - dvjesta miliona!
       - Uz snažnu podršku Vlade Crne Gore, pokrenuli smo najznačajniji investicioni ciklus u istoriji glavnog rada, uključujući i realizaciju projekta vijeka za Podgoricu – Sistema za prečišćavanje otpadnih voda. Napravili smo krupne korake u pravcu izgradnje nove saobraćajne mreže u i oko našeg grada, uključujući i završetak radova na donjogoričkom, odnosno budućem bulevaru 21. maja. Ne manje od 200 miliona eura vrijednih projekata koji će, u narednih nekoliko godina, biti realizovani u Podgorici, ponosni smo na partnerstvo s lokalnom zajednicom, koja aktivno učestvuje u planiranju razvoja našeg grada, ponosni i na podršku koju, kao Glavni grad, pružamo ostalim lokalnim upravama u Crnoj Gori, ponosni na izvanrednu saradnju s državnim organima, ponosni i na to što se, u regionu i šire, Podgorica danas prepoznaje kao relevantna adresa i pozdan partner - naglasio je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković na svečanoj sjednici Skupštine Glavnog grada, povodom 75. godina od oslobođenja.
Ovogodišnju nagradu "19. decembar" dobili su Darko Vujošević (posthumno), Dejan Savićević i Kompanija “Bemax”. 
 
1
Gradonačelnici Podgorice i Prištine ragovarali na marginama Podgoričkog investicionog foruma
Bolje upoznavanje - kroz kulturu!
       – Za to sam da pokušamo da se na kulturnom planu još tješnje povežemo. Može da se napravi kulturna razmjena sa našim Pozorištem ili Muzejima i galerijama. To bi bio jedan doprinos u smislu upoznavanja ljudi. Jer, mislim da su svi problemi koje imamo u regionu, posledica činjenice da se mi dovoljno ne poznajemo. Da smo bili povezaniji neke stvari se ne bi desile. Zato mislim da je kulturna razmjena važna – istakao je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković na sastanku sa gradonačelnikom Prištine Špendiem Ahmetijem, održanom na marginama Podgoričkog investicionog foruma. 
 
1
Povodom 19. decembra, Dana oslobođenja Podgorice
Vijenci na spomenik - Partizanu-borcu!
       Delegacija Glavnog grada Podgorica koju su činili gradonačelnik dr Ivan Vuković, predsjednik Skupštine dr Đorđe Suhih i Borivoje Banović, predsjednik UBNOR Podgorica položili su vijenac na Spomenik Partizanu borcu na brdu Gorica.
Vijence su položile i delegacije Sarajeva, Beograda, Prštine i Skoplja. 
 
1
Otkriven spomenik Ivanu Crnojeviću ispred Gimmnazije "Slobodan Škerović"
Svjedočanstvo identitetske - kulturne i duhovne samobitnosti!
- Pripala mi je čast da vam se obratim danas kada u Podgorici, glavnom gradu Crne Gore, otkrivamo spomenik najznačajnijoj ličnosti njene milenijumske istorije, gospodaru Ivanu Crnojeviću. Ne biti ponizan spram uzvišenosti njegovog plemenitog lika i vanvremenskog djela može samo onaj koji ne zna. Znati šta ovaj trenutak znači, a biti ga istinski dostojan, ne vjerujem da može bilo ko. Gospodar Ivan Crnojević, najsnažnija karika u dugom istorijskom nizu koji tvore četiri crnogorske dinastije, gospodar Ivan Crnojević, najsvjetliji primjer u vjekovnoj borbi Crnogoraca za slobodu i državno dostojanstvo, gospodar Ivan Crnojević, najubjedljive svjedočanstvo naše identitetske, kulturne i duhovne samobitnosti, gospodar Ivan Crnojević, personifikacija Crne Gore - istakao je dr Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice, otkrivajući danas ispred Gimmnazije "Slobodan Škerović" spomenik Ivanu Crnojeviću. 
 
1
U odloženoj utakmici 15. kola T-com 1.CFL "Grbalj" - "Budućnost" 0:4 (0:2)
"Poker" golova - za plus osam!
       Golovima Draška Božovića u 25. iz jedanaesterca, Igora Ivanovića u 41. i 59. i Dušana Stojiljkovića u 84. minutu jesenjeg dijela šampionata ubjedljivo je slavio u Radanovićiima,u odloženoj utakmici 15. kola T-com 1.CFL "Grbalj" - "Budućnost" 0:4 (0:2)
Poslije "pokera" golova u gostima, podgorički klub uvećao je prednost nad aktuelnim žampionom, "Sutjeskom" na osam bodova.  
 
1
Počelo obilježavanje 75 godina od oslobođenja Podgorice
Orilo se sa - Trga nezavisnosti!
       - Zahvaljujem svima što ste došli po ovakvom vremenu, zahvaljujem Turističkoj organizaciji, koja nas je okupila, uz uvjerenje da ćemo se večeras lijepo družiti uz stare i nove pjesme o našem lijepom gradu, uz očekivanje da će ova manifestacija još dugo trajati, i obećanje da će gradska uprava i naredne godine vrijedno raditi u interesu grada, kako bismo svi mi bili još ponosniji na Podgoricu i kako bi se svi mi u njoj još ljepse osjećali - naglasio je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, otvarajući sinoć na Trgu nezavisnosti prvu "Podgoričku noć" na otvorenom, kojom je počelo obilježavanje 75 godina od oslobođenja Podgorice. 
 
1
Proslava 75 godina od oslobođenja Podgorice počinje u petak
Prva „Podgorička noć“ - na otvorenom!
Proslava 75 godina od oslobođenja Podgorice počinje u petak, 13. decembra, manifestacijom „Podgorička noć“, koja će prvi put ove godine biti organizovana na otvorenom i to na Trgu nezavisnosti, u okviru Podgoričkog prazničnog pazara.
U muzičkom dijelu programa nastupiće Šukrija Žuti Serhatlić, Danijel Alibabić, Bojan Delić, Bojan Marović, Rajo Simonović, kao i specijalni gosti Mostar Sevdah Reunion i Ana Štajdohar sa bendom. 
 
1
Žiri za dodjelu Nagrade ″19. decembar″
Vujošević nagrađen - possthumno!
          - Nagradu ″19. decembar″ za 2019. dobili su posthumno Darko Vujošević, zbog nesvakidašnjeg herojskog čina -žrtvovanja svog života u pokušaju da spasi tročlanu porodicu Kumburović, Dejan Savićević, predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, za izuzetan doprinos crnogorskom fudbalu i afirmaciji sportaDejan Savićević, predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, za izuzetan doprinos crnogorskom fudbalu i afirmaciji sporta i Kompanija ″Bemax″ D.O.O. Podgorica, za društveno odgovorno postupanje i doprinos realizaciji projekta rekonstrukcije male sale u okviru SC ″Morača″ i njeno pretvaranje u novu multifunkcionalnu dvoranu - odlučio je Žiri za dodjelu Nagrade ″19. decembar″. 
 
1
Policija u Podgorici rasvijetlila aktiviranje eksplozivne naprave
Aktivirao mu eksploziv - u dvorištu!
Sprovođenjem kontinuiranih operativnih mjera i radnji, policija u Podgorici je rasvijetlila aktiviranje eksplozivne naprave koje se dogodilo u podgoričkom naselju Zabjelo u dvorištu porodične kuće oštećenog V.B.
Kako se sumnja, eksplozivnu napravu ovom prilikom aktivirao je M.D. 
 
1
Miloš Savović, trener za razvoj ličnog potencijala, sjutra u KIC "Budo Tomović"
Predavanje o - “Godini velikih mogućnosti”!
    Koji su najveći problemi današnjeg čovjeka, kakvi su pokazatelji današnjeg načina života, stres kao veliki problem, kako su stare civilizacije vidjele ovo vrijeme velikih promjena, šta će se promijeniti sljedeće godine u energetskom smislu i kako možemo poboljšati naš život i iskoristiti energije 2020?... na ova i mnoga duga pitanja odgovore će dati predavanje “Godina velikih mogućnosti” koje se tiče ličnog razvoja Miloša Savovića, trenera za razvoj ličnog potencijala, koje sjutra od 19 počinje u multimedijalnoj sali KIC "Budo Tomović". 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|