Brze Cinjenice - Grad

0
Džak primjetili mještani Donjih Kokota i Šteka
Zaplijenjeno - 15 kilograma skanka!
   - Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge, preduzimajući kontinuirane aktivnosti na suzbijanju krijumčarenja i stavljanja u promet opojnih droga, juče su na području Podgorice zaplijenili oko 15 kilograma skanka, čime je prekinut još jedan lanac krijumčarenja ove opojne droge - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
0
Od sjutra do 16. nesvakidašnja manifestacija u šoping molu "Delta City"
“Vikend u Titogradu” - od 10 dana!
    Nesvakidašnja manifestacija – “Vikend u Titogradu”, koja će posjetiocima omogućiti da se nakratko vrate u stari Titograd, osjete mirise i ukuse nekadašnjih poslastičarnica, zavire u bioskop "Kino kultura" i da osjete duh “starih dobrih vremena” biće od sjutra do 16. organizovana u šoping molu "Delta City".
Jedinstvena izložba „Vikend u Titogradu“ osmišljena je da pokaže kako je izgledao život u glavnom gradu Crne Gore sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka, kroz svakodnevicu običnog čovjeka.  
 
0
Ministarstvo prosvjete raspisalo je Konkurs za dodjelu Državne nagrade za 2016.
Prijedlozi za "Oktoih" - do 15. novembra!
    Ministarstvo prosvjete raspisalo je Konkurs za dodjelu Državne nagrade „Oktoih“ za 2016. godinu. Prijedlozi kandidata za dobitnike Nagrade „Oktoih“ podnose se do 15. novembra 2016.  
 
3
Rasvijetljeno ubistvo u pokušaju početkom juna u Podgorici
Prijave protiv - troje osumnjičenih!
         - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, nakon intenzivnih mjera i radnji koje su sprovođene u prethodnom periodu, rasvijetlili su krivično djelo ubistvo u pokušaju koje je izvršeno početkom juna u Podgorici i identifikovali sve aktere ovog događaja. S tim u vezi, nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici su danas podnijeli krivičnu prijavu protiv tri osobe osumnjičene da su, na štetu jednog lica, izvršila ovo krivično djelo - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
2
I Crna Gora na listi Međunarodne organizacije za kafu - International Coffee Organization (ICO)
Praznik slave - ljubitelji kafe!
    Međunarodni dan kafe - 1.oktobar, koji se ove godine drugi put proslavlja širom svijeta, biće proslavljen programom u centralnom atrijumu šoping mola "Delta City".
Posjetioci "Delta City" sjutra i u subotu biće u prilici da uživaju u različitim vrstama svog omiljenog napitka koji će im na jednom mjestu predstaviti domaći i inostrani proizvođači i distributeri kafe, te da nauče detalje koje možda nijesu znali o kafi i kulturi ispijanja kafe.  
 
0
Policija lišila slobode L.N. (23) iz Podgorice
Osumnjičen za - podmetanje dva požara!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode L.N. (23) iz Podgorice, zbog sumnje da je u dva odvojena događaja podmetnuo požar na automobilu i na objektu za tehnički pregled motornih vozila vlasništva sugrađanina C.Ž. 
 
2
U blizini granice sa Albanijom
Zaplijenjeo još - 15 kg skanka!
    - Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su sinoć u blizini granice sa Republikom Albanijom zaplijenili 15 kilograma skanka - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
2
Graična policija lišila slobode državljanina Republike Albanije A.V.(21)
Htio da unese - 60 kg skanka!
       - Službenici Uprave policije MUP – Sektora granične policije danas, na području Podgorice u blizini granice sa Albanijom, lišili su slobode jednu osobu zbog sumnje da je iz Albanije u našu zemlju prokrijumčarilo oko 60 kilograma skanka - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
2
Podgorička policija lišila slobode Z.B, starog 61 godinu
Sa više hitaca - teško povrijedio dvoje!
         - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode Z.B, starog 61 godinu iz Podgorice, zbog sumnje da je danas popodne u naselju Donja Gorica upotrebom vatrenog oružja nanio povrede A.B. (57) i S.B. (86) - saopštila je Uprava policije Crne Gore.
 
 
1
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović o Sporazumu o demarkaciji granice između Crne Gore i Kosova
Ratifikaciju očekujemo - strpljivo!
   - Apsolutno nikakvog uticaja nemaju na naše odnose, događanja u kosovskom parlamentu. Vi znate da smo mi ratifikovali taj Sporazum. Kada će ga ratifikovati Kosovo stvar je njihovih unutrašnjih odnosa. Mi sa strpljenjem očekujemo ratifikaciju. Vi znate da je taj Sporazum potpisan u Beču, da je dobio podršku EU i američke administracije u ekspertskoj ocjeni. Stvar je unutrašnja Kosova kada će ga ratifikovati. Nikakvog razloga nema za nervozu. Prema tome i mi to strpljivo očekujemo u onoj dinamici koja bude Kosovu odgovarala - odgovorio je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović novinarima na pitanje "da li će odlaganje potpisivanja ratifikacije Sporazuma o demarkacije granice između Crne Gore i Kosova uticati na odnose Prištine i Podgorice?". 
 
0
Zajedničko saopštenje Uprave policije i Uprave carina Crne Gore
Zaplijenili duvan - vrijedan hiljadu eura!
          - Službenici Uprave policije MUP i Uprave carina, obavljajući redovne aktivnosti na otkrivanju, sprečavanju i suzbijanju sive ekonomije, u mjestu Trgaja, opština Podgorica, zaplijenili su 303 pakovanja rezanog duvana vrijednosti oko 1 000 eura - zajedno su saopštile Uprava policijije i Uprava carina Crne Gore. 
 
0
U Turističkoj organizaciji Podgorice zadovoljni početkom manifestacije „Ajmo na Moraču 2016“
Na „Galebu“ - svježije i zabavnije!
             - U danima vikenda, sve do 21. avgusta, posjetioci plaže „Galeb“ uživaće u brojnim sportskim sadržajima (odbojka na pijesku, nogotenis, pikado, bago, šah), te u vožnji kajaka ili šlaufijadi, uz muziku, koju će za njih birati DJ Peđa i DJ Dražen - najavjuju iz Turističke organizaciji Podgorice, zadovoljni početkom manifestacije „Ajmo na Moraču 2016“. 
 
1
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore danas savladala Brazil i Japan na Međunarodnom turniru u Boru i
"Ajkule" u polufinalu - sa Srbijom!
       Poslije startnog poraza od Italije, vaterpolo reprezentacija Crne Gore danas je zailježila dvije pobjede i kao drugoplasirana u grupi "A" obezbijedila polufiale, koje će na Međunarodnom turniru u Boru sjutra igrati protiv Srbije - prvoplasirane u grupi "B".
Izabranici Vladimira Gojkovića jutros su savladali selekciju Brazila 9:8, a potom "ajkule" su lako izašle a kraj sa Japanom 12:6.  
 
2
Tradicija u "Delta City"
“Late Shoppig Night” otvara - sezonu popusta!
    Tradicionalni sezonski “Late Shoppig Night” biće sjutra održan u "Delta Cty" - popusti u radnjama kretaće se od 20 do 50 odsto i biće aktuelni tokom cijelog dana. Šoping-mol raditće produženo, do 24. Popust će biti aktuelan u više od 60 maloprodajnih objekata, a procenat popusta se može odnositi na cijeli asortiman ili pojedinačne artikle-
I ove godine manifestacija koja predstavlja uvod u period sezonskih sniženja biće humanitarna - svi posjetioci imati priliku da doniraju novac za malu Novljanku, jedanaestogodišnju Ivu Bijelić, koja boluje od tumora kostiju i koja, prema posljednjim preporukama doktora, liječenje mora da nastavi u Institutu Ricoli u Bolonji. 
 
0
Izložba dječijih radova “Kulturko na kulturnom događaju” od sjutra u KIC "Budo Tomović"
U postavci - nagrađeni radovi!
    Izložba dječjih radova “Kulturko na kulturnom događaju” biće sjutra od 19 otvorena u holu KIC "Budo Tomović". Postavku čine nagrađeni radovi djece uzrasta od 5 do 11 godina koji su priređeni povodom konkursa Culture Corner tima i KIC.  
 
0
"Karavan tradicionalnih i organskih proizvoda" sjutra stiže u Podgoricu
Na Rimskom trgu - domaći kvaliteti!
    Na Rimskom trgu, od 9 do 15, građani i gosti Podgorice biće u prilici da konzumiraju i kupe crnogorske proizvode koji će biti izloženi na štandovima "karavana tradicionalnih i organskih proizvoda", koji je povodom obilježavanja jubileja 10. godina nezavisnosti Crne Gore pripremilo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja.
Projekat ima za cilj promociju kvalitetnih domaćih proizvoda i promociju šansi za razvoj agrobiznisa. 
 
0
Turistička organizacija Glavnog grada i Opština Golubovci sjutra na Plavnici organizuju "Dan krapa"
Specijalna gošća - Tijana Dapčević!
       - Isticanje ambijentalnih, tradicionalnih i turističkih vrijednosti Skadarskog basena cilj je tradicionalne cjelodnevne manifestacije „Dan krapa”, koju sjutra od 12 na Plavnici organizuju Turistička organizacija Glavnog grada i Opština Golubovci.
Posjetioci će imati priliku da degustiraju jela od krapa i druge domaće proizvode karakteristične za tu regiju, te uživaju u bogatom kulturno-zabavnom programu i vožnji jezerom čunom, kao autohtonim sredstvom prevoza. Specijalna gošća biće Tijana Dapčević, a program će voditi Bane Žugić i Tijana Mišković.
     
 
0
Jedinstveni teatar poezije sjutra ponovo na sceni KIC "Budo Tomović"
Repriziraju - "Glasove lavirinta"!
          Jedinstveni teatar poezije "Glasovi lavirinta” Foruma mladih pisaca KIC “Budo Tomović”, premijerno izveden početkom majaa, biće repriziran sjutra od 20 u sali "DODEST" KIC "Budo tomović".
Poetski teatar glasova, kreacija novog oblika performativne umjetnosti nastao je po uzoru na novu književnu vrstu “roman glasova”. Petnaest članova Foruma scenski izvodi autorsku poeziju, tematski i poetički različitu. Osjećajući iz različitih senzibiliteta duh ovog vremena, predstavljaju kolektivni glas jedne generacije. Lavirint u samom nazivu je metafora potrage ovih mladih ljudi, potrage za sobom, za smislom, za izražavanjem putem umjetnosti. 
 
0
Lišene slobode osnivač i izvršna direktorka „Fresh Fruit“ d.o.o. Podgorica
Lisice zbog - utaje poreza!
       - Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, a u saradnji sa Poreskom upravom, nakon sprovedenih policijskih mjera i radnji, danas lišili slobode dvije odgovorne osobe u pravnom licu iz Podgorice, zbog sumnje da su utajila porez u iznosu od oko 450.000 eura - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
2
Rasvijetljeno podmetanje požara na vozilu učinjeno prije devet mjeseci
Prijavu dopunili - imenom!
          - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su podmetanje požara na jednom vozilu koje je izvršeno prije devet mjeseci i zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo su podnijeli poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv T.A. (31) iz Podgorice. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|