Brze Cinjenice - Grad

2
Pedesetogodišnji V.D. iz Podgorice lišen slobode
Našli mu - oružje i municiju!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su danas, u clju vršenja pojačane kontrole lica a sa akcentom na sprječavanju vršenja teških krivičnih djela, izvršili pretres na jednoj lokaciji i tom prilikom pronašli četiri komada oružja i municiju. Osumnjičeni je lišen slobode.  
 
2
Racije u Podgorici
Pronađen kokain - oduzeti novac i startni pištolj!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, u sadejstvu sa Posebnom jedinicom policije, tokom dvije noći prethodnog vikenda izveli racije u ugostiteljskim objektima na području Podgorice. U dva objekta su pronađene po jedna odbačena kesica sa materijom za koju se sumnja da je kokain. Od jednog lica je oduzet novac radi provjere porijekla, dok je od drugog lica oduzet startni pištolj. Kontrolisan je veći broj bezbjednosno interesantnih osoba.  
 
2
Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili više krivičnih djela
Slobode lišena - četiri maloljetnika!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su tokom prethodnih par dana rasvijetlili više krivičnih djela. Slobode su lišena četiri maloljetnika zbog sumnje da su počinila krivično djelo nasilničko ponašanje na štetu takođe maloljetnog lica. Osim toga, rasvijetljena su i dva razbojništva i jedna teška krađa za čije izvršenje je osumnjičeno ukupno šest osoba. 
 
2
U policijskoj akciji "Vardar" Krivične prijave protiv 55 pravnih i 53 fizička lica zbog sumnje da su stvaranjem kriminalne organizacije u produženom trajanju
Oštetili državu - za 3,7 miliona!
       Službenici Uprave policije MUP – Sektora kriminalističke policije – Specijalnog policijskog odjeljenja su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, u akciji kodnog naziva „Vardar“, od novembra 2017. do sredine aprila 2018. podnijeli su krivičnu prijavu i deset izvještaja kao dopunu krivične prijave protiv 55 pravnih lica i 53 fizička lica zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz čl. 401a st.2 u vezi st.1 Krivičnog zakonika Crne Gore u produženom trajanju a u vezi čl. 49 Krivičnog zakonika CG i krivičnog djela utaja poreza i doprinosa iz člana 264 Krivičnog zakonika, čime su pričinili štetu budžetu Crne Gore za iznos neplaćenog poreza u iznosu od preko 3.700.000 eura. 
 
2
Turistička organizacija Podgorice
Praksa za - vodiče!
          Praktični dio obuke turističkih vodiča specijalizovanih za teritoriju Glavnog grada Turistička organizacija Podgorice organizuje sjutra od 11 ispred zgrade novog gradskog parlamenta.
U saradnji sa Online platformom Travel Massive biće organizovan događaj „Vidite svoj grad drugim očima“, a u sklopu njega dvije tematske ture - Najznačajnija istorijska mjesta uz sportski osvrt i Kreativna Podgorica kroz objektiv posjetilaca ("photo hunt").  
 
1
Službenici CB Podgorica rasvijetlili pet teških krađa
I danju i noću - krao maloljetnik!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su pet teških krađa i zbog osnovane sumnje da ih je počinio nadležnom tužiocu podnijeli su posebni izvještaj, kao dopunu krivičnih prijava prethodno podnijetih po nepoznatom izvršiocu, protiv maloljetnog D.D. iz Podgorice.
On je, kako se sumnja, krivična djela počinio u Podgorici, u periodu od 23.10.2017. do 24.02.2018., na štetu više fizičkih i pravnih lica. 
 
1
Službenici CB Podgorica lišili slobode B.K. (46)
Oduzeli mu - eksploziv, oružje i municiju!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica danas su, preduzimajući mjere i radnje na kontroli bezbjednosno interesantnih lica i rasvjetljavanju krivičnih djela počinjenih u prethodnom periodu, lišili slobode jedno lice osumnjičeno za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a od kojeg su oduzeli oružje, municiju i eksplozivna sredstva i materije. Osim toga, radi provjere, od drugog lica oduzeto je vozilo „Hummer“ radi provjere jer ga je, kako se sumnja, koristilo više bezbjednosno interesantnih lica. 
 
0
Lišen slobode T.O. (29) iz Podgorice
Osumnjičenom za razbojništvo - našli skank!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su juče, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvijetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata rasvijetlili krivično djelo razbojništvo i tom prilikom lišili slobode osumnjičenog za ovo krivično djelo. Pretresom lokacije koju je koristio osumnjičeni pronađeno je 66 grama skanka.
 
 
0
Službenici Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili četiri imovinska delikta
Slobode lišena - tri maloljetnika!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su četiri imovinska delikta počinjena prije nekoliko dana i lišili slobode maloljetne A.A. iz Berana, P.R. iz Bara i L.K. iz Podgorice, zbog sumnje da su ih izvršili.
Oni su ova krivična djela – tri teške krađe i jednu tešku krađu u pokušaju, kako se sumnja, počinili u Podgorici, 01. i 02. aprila ove godine, na štetu marketa „Aroma“ i „Idea“ i građana I.Ć. i B.K. 
 
0
Otvoren Sajam domaćih proizvoda i umjetničkih zanata u tržnom centru "Mall of Montenegro"
Cilj - promocija domaćeg!
          - Cilj Sajma je promocija domaćih proizvoda i ručno izrađenih predmeta. Na stolovima se nalazi za svakoga po nešto: domaće masline pripremljene po tradicionalnim receptima, na tradicionalni način, proizvodi na bazi meda i med vrhunskog kvaliteta , kao i propolis, ljekovito bilje i proizvodi od ljekovitih bilja, ali i dekoracija i ručno izrađen nakit. Osim što će predstaviti svoje proizvode, izlagači će imati priliku da razmijene iskustva, podstaknu kreativnost i dobiju ideje i smjernice za pravljenje novih, prepoznatljivih, proizvoda. Sajam će trajati dva dana od 08 do 22 - saopštilo je Udruženja preduzetnica Crne Gore, organizator sajma u "Mall of Montenegro". 
 
3
Dvostruko ubistvo u centru
Maskirani upucao - dvojicu!
       - Službenici CB Podgorica, u koordinaciji sa tužilaštvom, preduzimaju intenzivne aktivnosti na identifikovanju lica koje je počinilo ovo krivično djelo i potpunom rasvjetljavanju događaja - saopštla je Uprava policije Crne Gore povodom zločina koji se oko podneva desio na Trgu nezavisnosti. Podgoričani M.Š. i R.J. podlegli su povredama nakon što je na njih pucao nepznati, maskirani muškarac. 
 
3
Službenici CB Podgorica pretresli devet stanova
Pronađeni narkotici - municija i mobilni!
       Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su danas, preduzimajući planirane aktivnosti na rasvjetljavanju najtežih krivičnih djela, razbojništava, namjernog paljenja vozlia, kao i rješavanja krivičnih djela nastalih kao posljedica sukoba organizovanih kriminalnih grupa, izvršili pretrese na devet lokacija u Podgorici. Pronađeni su narkotici, municija i mobilni telefoni među kojima i jedan kriptovani. Jedno lice je lišeno slobode i uz krivičnu prijavu je privedeno tužiocu, dok protiv drugog slijedi podnošenje prekršajne prijave.
Službenici CB Podgorica izvršili su pretres devet stanova na području Podgorice, vlasništvo R.Z. (35), R.Z. (32), E.K. (30), J.V. (28), S.K. (24), D.B. (33), F.I. (29) i I.D. (34).  
 
2
U eksploziji u garaži hotela "Premijer"
Stradao u - blindiranom vozilu!
       - CB Podgorica je oko 19 obaviještena da je došlo do eksplozije u garaži hotela "Premijer" u Podgorici. Smrtno stradalo lice nalazilo se u blindiranom vozilu "BMW" koje je, na osnovu dosadašnjih saznanja, eksplodiralo neposredno po ulasku u garažu. U događaju nije bilo drugih stradalih ili povrijeđenih lica. Na lice mjesta iz preventivnih razloga upućena je i Grupa za ATP Uprave policije čiji su poslovi i zadaci deaktiviranje improvizovanih eksplozivnih naprava, kako bi preventivno izvršili detaljne preglede užeg i šireg lica mjesta. Izvršeni su prvi preliminarni pregledi blindiranog vozila koji ukazuju na to da je do eksplozije najvjerovatnije došlo unutar vozila, s obzirom na oštećenja koja se nalaze u vozilu. Tačan uzrok eksplozije će svakako biti utvrđen nakon vještačenja odnosno istragom koja se sprovodi.
Lakše je povrijeđen i radnik s ulazne rampe garaže R.R(53). Kako je za RTCG kazao dežurni hirurg Boris Dađić, povrijeđeni nema ozbiljnije povrede, zbrinut je i biće pušten na kućno liječenje. 
 
2
Tokom noći policija privela A.D.
Pronašli oružje i marihuanu!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su u sadejstvu sa službenicima Posebne jedinice policije, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, sa akentom na pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih osoba, pronašli i oduzeli pištolj, municiju i marihuanu.  
 
2
Bjelopoljac N.K. prijavljen zbog porodičnog nasilja
Jurili ga - do Podgorice!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su efikasnom akcijom danas lišili slobode lice koje je velikom brzinom upravljalo vozilom od Bijelog Polja do Podgorice. Tom prilikom je nastala materijalna šteta na nekoliko službenih vozila. U događaju nije bilo povrijeđenih. 
 
2
Ubistvo i samoubistvo u Podgorici
Ubio nju - presudio sebi!
- Rano jutros u naselju "City kvart" u Podgorici upotrebom vatrenog oružja, S.B. (54) lišio je života S.R, a potom se odvezao do naselja Donja Gorica gdje je upotrebom vatrenog oružja izvršio samoubistvo - saopštila je Uprava policije Crne Gore.
Pronađen je i izuzet pištolj kojim su, sumnja se, počinjeni ubistvo i samoubistvo. 
 
2
Proslavu praznika Novruz u šoping molu "Delta City"
Slave početak proljeća!
Proslavu praznika Novruz, koji označava početak proljeća, dobronamjernosti i prijateljstva, kulturno-ekonomski centar Azerbejdžana – Crne Gore uz podršku kompanije Azmont Investments organizuje sjutra od 10 do 17 u šoping molu "Delta City".
Posjetioci će imati priliku da se upoznaju sa azerbejdžanskom kulturom i da probaju tradicionalna jela i slatkiše, a U saradnji sa Međunarodnim klubom žena Crne Gore prikupljeni novac od prodaje biće doniran Centru za autizam. 
 
1
Na Starom aerodromu pronađena „Lada Niva“ sa 90 kilograma skanka
Policija traži - vlasnika!
       Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu proiv droge, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pronašli su napušteno vozilo u kojem se nalazilo oko 90 kilograma opojne droge marihuna tipa skank. Preduzimaju se intenzivne mjere i radnje u cilju identifikacije lica koje je upravljalo ovim vozilom.  
 
1
Tridesettrogdišnji V.V. iz Podgorice lišen slobode zbog pokušaja ubistva
Poslije svađe - ubo nožem!
                Službenici Uprave policije MUP – Stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata i nasilja u porodici Centra bezbjednosti Podgorica lišili su sinoć slobode V.V. (33) iz Podgorice, zbog sumnje da je iste večeri, na štetu D.U, počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju. On je krivično djelo, kako se sumnja, počinio u svom stanu u Podgorici. Njega su, shodno opisu kojim su raspolagali i koji su kolegama javili službenici CB Podgorica, zaustavili službenici Grupe za obezbjeđenje ličnosti i objekata Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata a potom ga predali službenicima CB Podgorica. 
 
1
Podgorica
Lišen slobode - zbog kokaina!
Službenici Uprave policije MUP – Interventne jedinice Centra bezbjednosti Podgorica su juče, preduzimajući pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih lica, pregledom jednog lica pronašli kakain. Ovo lice je lišeno slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|