Brze Cinjenice - Grad

1
"Demokratski front" organizuje doček Pravoslavne Nove godine
Dočeka na trgu - (ne)će biti?
- Ukupnoj javnosti, a na zadovoljstvo velikog broja građana i posjetilaca Podgorice i Crne Gore, poznato je da je na glavnom gradskom trgu ove godine organizovan Prvi podgorički pazar u okviru kojeg je priređen bogat tronedjeljni kulturno-zabavni program. U tu svhru je na Trgu nezavisnosti postavljen veliki broj objekata privremenog karaktera koji će u skladu sa rješenjima nadležnog organa Glavnog grada biti uklonjeni do 15. januara. S tim u vezi, na zahtjev "Demokratskog fronta" za postavljanje privremenih objekata na istoj lokaciji nije moguće pozitivno odgovoriti - saopšteno je iz Glavnog grada. 
 
0
Komunalni policajci Glavnog grada-Podgorice
Izdali 34 prekršajna naloga!
Komunalni policajci Glavnog grada-Podgorice, u skladu sa zakonski propisanim ovlašćenjima, u cilju sprečavanja mogućih posljedica izazavanih sniježnim padavinama, sprovodili komunalne nadzore na sankcionisanju subjekata nadzora koji su postupali suprotno odredbama Odluke o održavanju čistoće kojim je propisana obaveza pravnih i fizičkih lica u dijelu čišćenja snijega sa prilaznih puteva i staza koje koriste, posipanja odgovarajućim materijalom i čišćenja snijega, kao i posipanja trotoara odgovarajućim materijalom u slučaju poledice, ispred stambenih zgrada i uklanjanja snijega sa trotoara ispred poslovne prostorije i starajnj o posipanju trotoara odgovarajućim materijalom ispred objekata. 
 
0
Snijeg mobilisao gradske službe
Nadležni na terenu - od ponoći!
       - Ekipe gradskih preduzeća, kao nadležne gradske službe, na terenu su od ponoći, kako bi čistili snijeg i posipali mješavine soli i rizle na glavnim putnim pravacima, obilaznicama, bulevarima, gradskim saobraćajnicama, nadvožnjacima, podvožnjacima i mostovima. Svi raspoloživi kapaciteti stavljeni su u funkciju, kako u gradu ne bi bilo većih problema u funkcionisanju saobraćaja.
Ekipe gradskih preduzeća čistile su i nasipale pristupne puteve ispred važnijih institucija, a prioritet su bile zdravstvene i dežurne predškolske ustanove - saopštio je PG biro. 
 
0
Uhapšen H.G. (42) zbog pokušaja ubistva
Nožem na - suprugu!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode H.G. (42), nastanjenog u Podgorici, zbog sumnje da je na štetu svoje supruge počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju. 
 
2
U koordiniranoj akciji policije Podgorice i Nikšića
Traženi sproveden - u zatvor!
       - Policijski službenici pronašli su danas i lišili slobode bezbjednosno interesantno lice S.K. (51) iz Podgorice - saopštila je Uprava policije Crne Gore.
 
 
2
Taksista L.S. (47) lišen slobode zbog lažnog prijavljivanja
Prokockao pazar - prijavio krađu!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode L.S. (47) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo lažno prijavljivanje.  
 
2
Komunalna policija Glavnog grada podnijela krivičnu prijavu protiv J.R.
Vrijeđao i napao - komunalne policajce!
       Zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti Komunalna policija podnijela je krivičnu prijavu protiv J.R. Komunalni policajci Glavnog grada fizički su napadnuti danas oko 11 u vršenju komunalnog nadzora. Naime, prilikom kontrole auto-taksi prevoza na Bulevaru Vilija Branta zatekli su J. R. u obavljanju nelegalaog auto-taksi prevoza putničkim motornim vozilom registarskih oznaka PG FT 405. 
 
2
Šoping centar "Mall of Montenegro" sjutra organizuje “Novogodišnju Pjacu”
Na sajmu - trgovina i zabava!
    Nastavljajući tradiciju od prethodnih godina, šoping centar "Mall of Montenegro" sjutra od 11 do 18 na trgu ispred centra priređuje “Novogodišnju Pjacu”.
Pored raznovrsne sajamske pretpraznične ponude, koja će se naći na štanovima izlagača, posjetioce će zabavljati kantautor Bane Nedović, članovi klape "Camerton", dok će mališani uživati u predstavi “Novogodišnji sanovnik”, UMS skečevima, u društvu klovna Kodija i ostalih animatora, nagradnim radionicama i plesnim koreografijama, koje dolaze iz škola: Dream, Diva i Jet Set. Naravno, dolazi i Deda Mraz    
 
2
Prvi "Podgorički praznični pazar" otvoren od sinoć na Trgu nezavisnosti
Prvi pazar - do 10. januara!
       Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković i mlada sugrađanka Saša Komarica simbolično, uključivanjem dekorativne rasvejete na glavnom gradskom trgu, otvorili su prvi Podgorički praznični pazar, koji će se održavati do 10. januara.
Okupljeni prve noći uživali su u vatrometu i pjesmama hora JU Gimnazije „Slobodan Škerović“. 
 
1
Policija podnijela krivičnu prijavu protiv M.K. (31) iz Podgorice
Ženu ucjenjivao - fotografijama!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, postupajući po prijavi oštećene i nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem, podnijeli krivičnu prijavu tužiocu protiv M.K. (31) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ucjena.
 
 
1
Spomenik Josipu Brozu Titu postavljen u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog
Dodatno da osvijetli - orjentir!
- Danas, jedna nova Crna Gora, međunarodno priznata država i uvaženi član velike euroatlanske porodice, podiže spomenik Josipu Brozu Titu lišeni osjećaja jugonostalgije i neskloni idolatriji bilo koje vrste, to činimo kao izraz poštovanja za sve što je ovaj velikan svjetske istorije učinio za našu zemlju. Istovremeno, i još važnije od toga, činimo to kako bismo, u vrjednosnom smislu, dodatno osvijetlili orijentir za buduću izgradnju crnogorskog drustva, jer, ma kako ljudi interpretirali njegov ukupan politički ucinak, Josip Broz Tito bio je i ostao personifikacija antifasizma na ovim prostorima, antifasizma koji predstavlja jedini dovoljno snažan temelj građanske Crne Gore i dovoljno širok okvir za sve njene identitetske različitosti - napomenuo je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković prilikom otkrivanja spomenik Josipu Brozu Titu u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog. 
 
1
Svečanom sjednicom Skupštine Glavnog grada obilježen Dan oslobođenja Podgorice
Nastavićemo izgradnju - modernog grada!
          - Na temelju istorijskog nasljeđa koje objedinjuje bogatstvo identittetske različitosti i bezrezervnu prpadnost tradicija slobodarstva i antifašizma, nastavićemo, stoga, da izgrađujemo našu Podgoricu u skladu sa najboljim praksama upravljanja razvojem modernih gradova - naglasio je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković na svečanoj sjednici Skupštine Glavnog grada povodom Dana oslobođenja. 
 
1
Povodom Dana oslobođenja Podgorice, otvoren Centar kompetencija
Obukom i treninzima - protiv nezapošljenosti!
   - Ovo je lijepi način na koji obilježavamo naš praznik i veoma sam zadovoljan što smo za relativno kratko vrijeme zajedno sa našim prijateljima i partnerima iz Unije poslodavaca uspjeli da privedemo namjeni jedan ovakav objekat u centru grada, koji će služiti za obuke, treninge, organizaciju seminara, a sve u cilju ublažavanja posljedica jednog ozbiljnog problema sa kojim se i dalje suočavamo, a to je problem nedovoljne zapošljenosti u glavnom gardu – prije svega mladih, potom i žena, pripadnika romske populacije, i tako redom. Na ovaj način Glvni grad pokazuje veoma odgovoran odnos prema tom pitanju i demonstrira spremnost da se u kontinuitetu bavi poboljšanjem uslova života u Podgorici - ukazao je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, otvarajući danas Centar kompetencija. 
 
1
Otvorena rekonstruisana kuća Rista Stijovića u Sraroj varoši
Slavnom vajaru odat - djelić poštovanja!
    - Iako se Crna Gora mala, ona je, kao i njen glavni grad, iznjedrila veliki broj svjetski priznatih stvaralaca u svim oblastima, a pogotovo u umjetnosti i nauci. Među njima je, naravno, i ime slavnog vajara kome danas odajemo samo djelić poštovanja koje je zaslužio – Risto Stijović. Jer, složićete se da bi i veće države s ponosom isticale da su imale ovakve stvaraoce, one zahvaljujući čijim djelima bi stekli neprolaznu slavu - istakla je zamjenica gradonačelnika Podgorice dr Slađana Vujačić na otvaranju rekonstruisanog objekta rodne kuće Rista Stijovića. 
 
1
Službenici CB Podgorica podnijeli krivičnu prijavu protiv dvoje maloljetnika
Za tri dana - tri krivična djela!
          Službenici Uprave polcije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimjući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, u kratkom roku rasvijetlili tri krivična djela i tom prilikom protiv dva maloljetna lica podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku.  
 
1
U čast 19. decembra, Dana oslobođenja Podgorice
Zlatica dobila - višenamjenski dom!
               - Danas sa ponosom možemo da konstatujemo da smo dobili jedan savremen i funkcionalan višenamjenski dom u kome ćete mnogo jednostavnije i lakše nego do sada moći da ostvarujete svoje svakodnevne potrebe, prvenstveno kada je riječ o onim najvažnijim – zdravstvenim - naglasio je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, otvarajući danas, uoči Dana oslobođenja Podgorice, višenamjenski dom na Zlatici u kojem će se nalaziti dom zdravlja, pošta, apoteka, prostorije za klub penzionera, kao i prostorije za udruženja građana.  
 
1
Poslije pucnjave od 11. decembra kod Kliničkog centra
Osumnjičeni uhvaćen - danas!
    Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući intenzivne mjere i radnje na rasvijetljavanju krivičnog djela koje je počinjeno 11. decembra upotrebom vatrenog oružja na štetu M.V. (36) iz Podgorice, identifikovali i danas lišili slobode R.J. (38) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.  
 
1
Nagrađeni najbolji na 36. konkursu „Biramo najbolje u turizmu i ugostiteljstvu"
Gradu dali - sadržaje koji nedostaju!
    - Podgorica nije isti grad kakva je bila prije deset ili petnaest godina, danas je to lijepi grad za život i sve više veoma atraktivna turistička destinacija. Mi smo kreirali okvir, a vi ste taj okvir popunjavali lijepim sadržajem koji u prethodnom periodu nedostajao Podgorici kako bi ona u punoj mjeri ličila na one lijepe evropske gradove u koje tako često odlazimo - naglasio je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković na svečanosti dodjele priznanja nagrađenima na 36. konkursu „Biramo najbolje u turizmu i ugostiteljstvu". 
 
1
Žiri za dodjelu Nagrade ″19. decembar″ za 2018.
Dobitnici - direktorica i košarkaš!
          Direktorica JU Gimnazija ″Slobodan Škerović″ Podgorica Zoja Bojanić – Lalović - za rezultate i pregalački rad u oblasti obrazovanja i vaspitanja i Nikola Ivanović, košarkaš KK ″Budućnost Voli″ i član reprezentacije Crne Gore, za ostvarene rezultate u sportu dobitnici su Nagrade ″19. decembar″ za 2018. - odlučio je danas Žiri za dodjelu Nagrade ″19. decembar″ za 2018.
Za ovogodišnje dodjeljivanje Nagrade ″19. decembar″ podnijeti su predlozi za 19 kandidata, od kojih je 15 ispunilo formalno – pravne uslove. 
 
0
"DF" organizovao protest zbog "neustavne policijske otmice Nebojše Medojevica i mogućeg zatvaranja Milana Kneževića"
Gorjeće od srijede - vatre slobode!
    - Ova zemlja je krenula stranputicom i to ide već duže. Ali, evo najnovijim odlukama takozvanih institucija i nasiljem, osjećamo i vidimo da idemo u ambis. Zato smo i obukli ove žute prsluke. Ovo je poruka da želimo da popravimo ovu zemlju. Oni posljednjih mjesec dana popravljaju Francusku i zaustavljaju odluke koje su na štetu njenih građana. Procentualno, noćas nas je ovdje više nego što ih je sinoć bilo u Parizu, što znači da možemo da proomijenimo Crnu Goru. Treba da budemo hrabri i uporni i da pozovemo sve da budu sa nama u srijedu Do srijede, kada je planiran "Premijerski sat", zapalićemo vatre slobode u čitavoj Crnoj Gori. U srijedu veče počinju protesti u svakom gradu, u svakom mjestu. Predvodiće ih naši poslanici. Svuda treba da se otvori ovaj proces i da se upale vatre slobode - poručio je jedan od lidera "DF" Andrija Mandić sa večerašnjeg skupa za odbranu Ustava i slobode, koji je organizovan zbog "neustavne policijske otmice Nebojše Medojevica i mogućeg zatvaranja Milana Kneževića".
Mandić je zatražio od Ustavnog suda da koliko sjutra riješi njihove žalbe, a protest je završenn "šetnjom upozorenja pored zarobljenih institucija".  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|