Brze Cinjenice - Grad

2
Poslije sinoćnjeg ubistva V.K. na Starom aerodromu, policija intezivno traga za počiniocem
Zapaljeno vozilo - našli u Botunu!
          Policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica, zajedno sa službenicima Sektora kriminalističke policije, preduzimaju intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju ubistva V.K. (47) koje je sinoć počinjeno u Podgorici.
V.K. je lišen života iz vatrenog oružja oko 17,30 časova, u naselju Stari aerodrom, ispred UO „Level“. 
 
1
„Montenegro Pride 2018” održana danas u Podgorici
Povorka prošla - bez incidenata!
   - Preventivne policijske aktivnosti doprinijele su da ovaj skup prođe u mirnoj atmosferi, shodno planu organizatora. Službenici Uprave policije su sprovodili planske aktivnosti koje su obezbijedile stvaranje uslova za bezbjedno odvijanje ovog javnog okupljanja - saopštila je Uprava policije Crne Gore, ocjenjujući da je šesta Povorka ponosa „Montenegro Pride 2018”, koja je danas u Podgorici održana u organizaciji NVO „Queer Montenegro”, protekla bez incidenata.
Povorci ponosa prisustvovali su direktor Uprave policije Veselin Veljović i načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević.  
 
1
Službenici Uprave policije MUP – NCB Interpol Podgorica realizovali tri ekstradicije
Crnogorci uhvaćeni - u Holandiji!
Službenici Uprave policije MUP – NCB Interpol Podgorica realizovali tri ekstradicije. Osim toga dva lica koja se potražuju po međunarodnim potjernicama lišena su slobode na teritoriji Crne Gore, dok su dva lica koja potražuje NCB Interpol Podgorica lišena slobode u Holandiji.  
 
1
Policija u Podgorici danas lišila slobode još tri osobe
Oduzeta tri pištolja - heroin i skank!
       Policijski službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su juče, preuzimajući planske aktivnosti na kontroli bezbjednosno interesantnih lica i pronalasku droge i oružja u ilegalnom posjedu, lišili slobode tri osobe, procesuirali još tri i oduzeli im vatreno oružje, pištolj sa municijom, heroin, skank i dva startna pištolja.
 
 
1
Prva samostalna izložba slika Danila Novakovića u galeriji hotela "CentreVille"
Inspiracija u - snovima i emocijama!
               - Umjetnost i psihologija savršeno korespondiraju. U potpunosti se dopunjuju, i jedno drugo zaokružuju. Beskonačnu inspiraciju pronalazim u snovima, kao i u promatranju manifestacije sopstvenih emocija. Snove i emocije pretačem na platno i papir, najčešće akri ili kombinovanom tehnikom - ističe Danilo Novaković, student na magistarskom studiju psihologije, čija će prva samostalna izložba slika „Šifonjer“ od sjutra do 20. biti otvorena u galeriji hotela "CentreVille". 
 
1
Policija u Podgorici lišila slobode šest osoba
Pronađeni pištolj - kokain i marihuana!
Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su lišili slobode D.Š. (46) iz Podgorice koji se potraživao radi obezbjeđivanja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred Specijalnim državnim tužilaštvom u Podgorici zbog sumnje da je počinio KD stvaranje kriminalne organizacije i KD krijumčarenje. Osim toga slobode je lišen i M.B. (27) iz Podgorice koji se potraživao radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od dvije godine i četiri mjeseca zbog KD teška krađa i KD falsifikovanje isprave. Takođe, službenici podgoričke policije su pronašli F.B. (24) i B.Š. (21) koji su se potraživali po loklanim potragama. B.Š. se potraživao zbog izdržavanja kazne zatvora za KD razbojništvo. 
 
1
Glavni grad i Turistička organizacija Podgorice organizuju Dan japanske kulture
Od čaja - do origamija!
          Posjetioci hotela "Hilton", u sali "Princeza Jelena" sjutra od 11 imaće priliku da uživaju uživaju u čuvenom japanskom ritualu ispijanja čaja povodom kojeg je specijalna gošća Jošida Kacujo, majstor i guru čajne ceremonije.
U Danu japanske kulture, koji organizuju Glavni grad i Turistička organizacija Podgorice, Kendo Savez Crne Gore demonstriraće japansku vještinu mačevanja, a majstor origamija Marina Jovanović umjetnost savijanja papira – origami.  
 
0
U rekonstrukciju Gimnazije „Slobodan Škerović“ uloženo 1,2 miliona eura
Stiču znanje - štede energiju!
- U prethodnom periodu smo kroz projekat sa KfW bankom, kroz koji je rekonstruisana i Gimnazija, rekonstruisali preko 20 objekata. Želim da se zahvalim na strpljenju, te na razumijevanju direktorice i učenika da je ovo zajednički projekat. Pritom, naglašavam da mi često energetsku efikasnost prikazujemo kao frazu, ali ona u principu znači da učenici i profesori borave u toplom prostoru u kome nema vlage, sa odgovarajućem rasvjetom i uz uštede - istakla je ministarka ekonomije Dragica Sekulić, po završetku rekonstrukcije Gimnazije „Slobodan Škerović“, zadovoljna da je sačuvan njen autentičan izgled.  
 
0
Poslije fizičkog napada na dvije djevojke u objektu brze hrane u naselju Stara Varoš
Osumnjičeni - lišen slobode!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su jutros lišili slobode M.R. (59) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje na štetu dvije djevojke u jednom objektu brze hrane u naselju Stara Varoš u Podgorici.  
 
0
Na GP Božaj dvije osobe lišene slobode
Pas otkrio - 18 kilograma droge!
       Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Tuzi, u saradnji sa službenicima Uprave carina – Carinske ispostave Božaj, na Graničnom prelazu Božaj, presjekli još jedan lanac krijumčarenja opojnih droga iz Repub sulike Albanije u Crnu Goru, kojom prilikom su zaplijenili oko 18,7 kilograma opojne droge marihuana tipa skank. Policija je dva lica lišila slobode.  
 
0
Kompanija „13. jul – Plantaže“ i TOP sjutra organizujju „Dan otvorenog podruma“
Za posjetioce - vožnja i degustacija!
                „Dan otvorenog podruma“ naziv je manifestacije koju prvi put sjutra od 11 do 18, na vinogradskom kompleksu „Ćemovsko polje“ organizuje Kompanija „13. jul – Plantaže“, u saradnji sa Turističkom organizacijom Podgorice, a tokom koje će za posjetioce biti organizovana vožnja turističkim vozićem, kroz najljepši i najveći vinogradski kompleks u Evropi.  
 
0
Hotel "CentreVille" i lounge bar "The Living Room" dobili nagradu "Haute Grandeur"
Proglašeni najboljim - u četiri kategorije!
    - "Haute Grandeur" nagrada slavi vrijednosti liderstva, istrajnosti, upornosti, posvećenosti i ambicije koju "CentreVille Hotel & Experiences", kao i lounge bar "The Living Room" svakodnevno pokazuju - naglasio je osnivač i direktor "Haute Grandeur" nagrade Marinique de Wet sinoć u "Palazzo Versace hotelu" u Dubaiju, na dodjeli ove prestižne nagrade.


    
 
3
Skupština Glavnog grada usvojila prijedlog gradonačelnika
Spomenik Titu - iduće godine!
   - Ova inicijativa predstavlja adekvatan odnos prema temeljnim vrijednostima crnogorskog društva koje su danas napadnute i u Crnoj Gori. Naša država ostaje vjerna antifašističkoj tradiciji - naglasio je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, čiji prijedlog da se u Podgorici podigne spomenik Josipu Brozu Titu danas je usvojila Skupština Glavnog grada.
Za prijedlog je glasalo 34 odbornika, dok je protiv bilo njih četvoro, uzdržanih nije bilo. 
 
3
Turistička organizacija Podgorice instalirala na aerodromu interaktivne ekrane najsavremenije tehnologije
Turistima - ponuda na "klik"!
       - Osluškujući potrebe turista, a po uzoru na druge evropske gradove, TO Podgorice prepoznala je značaj instalacije ovih panela i vjerujemo da će to dodatno doprinijeti podizanju kvaliteta i promociji ukupne turističke ponude Glavnog grada - istakla je direktorica Turističke organizacije Podgorice, Tatjana Popović otvrajući na Aerodromu Podgorica i u Info centru, interaktivne ekrane najsavremenije tehnologije, koji omogućavaju da se na brz i lak način dobiju sve neophodne servisne i informacije o turističkim lokalitetima kako u gradu, tako i u Crnoj Gori.  
 
2
Službenici OGB Tuzi juče i danas zaplijenili oko 72 kilograma opojne droge skank
Krijumčar uhvaćen - za drugim tragaju!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi, postupajući po operativnim saznanjima, u dva odvojena slučaja zaplijenili oko 72 kilograma opojne droge marihuana tipa skank. Jedno lice je lišeno slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok se za licem koje je odbacilo opojnu drogu intenzivno traga.  
 
2
Na pet mečeva 14. kola Telekom 1. CFL. postignuta samo četiri pogotka
Lidera prati - trio!
      > U neefikasnom 14, kolu 1. CFL. - na pet utakmica postignuta samo četiri pogotka - "Budućnost" je, iako je od 13. minuta immala igrača više, osvojila samo bod na gostovanju "Lovćen", "Zeta" i "Sutjeska" slavile su kao domaćini, tako da lidera sada prati trio - "Sutjeska","Zeta" i OFK "Titograd" sa tri boda zaostatka.
"Zeta" - OFK "Titograd" 1:0; "Grbalj" - "Iskra" 0:0; "Lovćen" - "Budućnost" 0:0; "Mornar" - "Petrovac" 0:1; "Sutjeska" - Rudar" 2:0.  
 
2
Podgoričanin D.R. (31) lišen slobode
Oduzeli mu - 50 kg skanka!
       Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su, vršeći poslove na obezbjeđenju državne granice, a postupajući na osnovu operativnih saznanja, kontrolom vozila pronašli i oduzeli oko 50 kilogama opojne droge marihuana tipa skank. Osumnjičeni je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.  
 
2
Policija lišila slobode V.R. (40)
Nosio "zbrojovku" - za pojasom!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su danas, u nastavku aktivnosti koje se preduzimaju u cilju pojačane kontrole bezbjednosno interesantnih osoba na području Podgorice, lišili slobode osobu kod koje je kontolom pronađen pištolj za pojasom u kojem je bio metak u cijevi. 
 
2
Tražilac azila M.E. (23) lišen slobode zbog nedozvoljenih polnih radnji
Napastvovao dječaka - od 13 godina!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica sinoć su lišili slobode M.E. (23) koji je strani državljanin – tražilac azila, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljene polne radnje. On je ovo krivično djelo, kako se sumnja, počinio na štetu trinaestogodišnjeg dječaka. 
 
2
Bezbjednono interesantni Đ.Đ. (37) iz Podgorice lišen slobode
Saobraćajci našli - 50 kg skanka!
       Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, saobraćajne patrole Jedinice policije Zeta, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a u cilju pojačane kontrole bezbjednosno interesantnih osoba u saobraćaju, kontrolom vozila pronašli su i oduzeli oko 50 kilograma opojne droge marihuana tipa skank. Bezbjednosno interesantna osoba lišena je slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|