Brze Cinjenice - Grad

1
Osamnaestogodišnjak iz Bara juče isključen iz saobraćaja
"Alfom" kroz Goričane - "200 na sat"!
    Službenici Uprave policije MUP – Grupe policije za bezbjednost saobraćaja juče su registrovali a potom i privremeno isključili iz saobraćaja i procesurali mladog vozača koji je upravljao vozilom marke „Alfa Romeo“ brzinom od 198 km/h u mjestu Goričani u Podgorici, gdje je ograničenje brzine 80 km/h. Najveća dozvoljena brzina, shodno odredbama člana 37a Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, za vozila kojim upravljaju mladi vozači i vozači početnici ograničena je inače na 70 km/h, bez obzira na ograničenje brzine kretanja vozila na putu.  
 
1
Sinoć u 23,53
"Zadrhtalo" tlo - kod Podgorice!
          Sinoć u 23,53 Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju registrovao je zemljotres manje jačine sa epicentrom na 23 kilometra sjeveroistočno od Podgorice.
Jačina ovog zemljotresa u žarištu iznosila je 2.4 jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od trećeg do četvrtog stepena Merkalijeve. Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 12 kilometara. Zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području.  
 
1
Policija lišila slobode D.B. (41) iz Podgorice kod kojeg je našla 100 grama heroina
Osumnjičen za - dilovanje droge!
- Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droga danas su, preduzimajući mjere i radnje na otkrivanju, sprečavanju i suzbijanju ulične prodaje narkotika u Podgorici, pronašli i oduzeli 100 grama heroina. Jedna osoba lišena je slobode zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. 
 
1
Uskršnja pjaca u petak i subotu u "Mall of Montenegro"
Djeca farbaju jaja - pjevaju, glume, igraju!
Uskršnja pjaca - naziv je programa koji će mališanima u petak i subotu priuštiti nezaboravan događaj, uz zabavni program i brojne izlagače u "Mall of Montenegro" . Dječja radionica "Dekoracija uskršnjih jaja i čestitki", a od 13 biće dodijeljene nagrade za najljepša jaja. Sat kasnije nastupiće dječji hor "Zvjzdice".
U subotu, od 11 do 13 je "Face, painting, klovn", a tada počinje dječja predstava "Luckasti klovnovi". Članovi plesne škole "Matrix" nastupiće od 17. 
 
1
Policija lišila slobode D.B. (52) iz Podgorice
Pronašli mu - oružje i lažne eure!
      - Službenici Uprave policije – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta lišili su slobode D.B. (52) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela falsifikovanje novca i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija - saopštila je Uprava poliicije Crne Gore.  
 
0
Danas od 13 popularni tržni centar nije radio par sati
Laž o bombi - ispraznila "Deltu"!
Zbog lažne dojave o bombi koja je stigla "iz susjedne zemlje" šoping mol "Delta city" danas od 13 bio je ispražnjen par sati, a posjetioci su mogli da uđu tek kada je bilo sigurno da nije postavljen nikakav eksploziv.
U međuvremenu jedini gosti u "Delti", u kojoj je za danas i sjutra bio planiran i festival zdravih stilova života, jedini "gosti" bili su policajci i psi tragaći, a stigli su i vatrogasci i služba hitne pomoći.  
 
0
U 24. kolu "Telekom 1.CFL" "Budućnost" remizirala, a "Mladost" poražena na svom terenu
Iščupanim bodom - uvećali prednost!
       Golom Nikača u sudijskoj nadoknadi lider je na svom terenu iščupao bod za koji je uvećao prednost nad aktuelnim šampionom, koji je kao domaćin poražen. Uz hroničnu neefikasnost - na 6 utakmica samo 9 golova - iz kola u kolo "već viđeno" - uprkos lošim rezultatima "Budućnost" je na čelu tabele, jer "Mladost" ne koristi njene kikseve.
Rezultati 24. kola: "Budućnost" – "Bokelj" 2:2, "Zeta" – "Rudar" 1:0, "Jedinstvo" – "Lovćen" 0:1, "Mladost" – "Iskra" 1:2, "Dečić" – "Petrovac" 0:0, "Sutjeska" – "Grbalj" 0:0. 
 
1
Dva naoružana napadača prijeteći pištoljima opljačkali su jutros "Lovćen banku"
Razbojnici odnijeli - osam-devet hiljada!
Dva naoružana napadača prijeteći pištoljima opljačkali su jutros "Lovćen banku" na Bulevaru Džordža Vašingtona u Podgorici I tom prilikom oteli između osam i devet hiljada eura, saznaje Portal RTCG nezvanično iz Uprave policije. 
 
0
Policija u kratkom roku rasvijetlila aktiviranje eksplozivne naprave u dvorištu u Berislavcima
Zbog svadje - bacio dinamit!
Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica u kratkom roku identifikovali su i lišili slobode L.A. (28) iz Podgorice koji je sinoć, kako se sumnja, bacio eksplozivnu napravu u dvorište M.L. u Berislavcima u Zeti.
 
 
0
Podgoričani R.N (50) i V.D. (42) lišeni slobode
Policija im oduzela - 1.1 kilogram droge!
    - Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge su juče preduzimajući mjere i radnje u cilju otkrivanja, sprječavanja i suzbijanja neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga, u dvije odvojene aktivnosti pronašli i zaplijenili oko 70 grama heroina, dva pakovanja kokaina manje koliačine, pakovanje opojne droge marihuane i 400 grama nepoznate supstance, kao i oko kilogram marihuane. Lišeni su slobode R.N (50) i V.D. (42) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
2
Apel "Institut alternativa" odbornike Skupštine Glavnog grada
Ne dozvoliti - monopol NVO!
          "Institut alternativa" pozvao je odbornike Skupštine Glavnog grada da glasaju protiv odluke, kojom bi se bez jasnog zakonskog osnova i diskriminatorno, uz direktnu podršku države, stvorio monopol tri nevladine organizacije.
Apel poslanicima da ne glasaju za ovaj sporni prijedlog uputio je Stevo Muk, predsjednik Upravnog odbora Instituta alternativa i član Savjeta za razvoj nevladinih organizacija.
Odlukom je predviđeno ustupanje Fondaciji “Kuća građanskog društva”, bez naknade i uz oslobađanje od obaveze plaćanja komunalija, zemljišta veličine 3.697 kvadratnih metara. 
 
2
Turistička organizacija Podgorice, u saradnji sa Klasterom zdravstvenog turizma
Edukuju za - velnes i spa kadrove!
- U cilju razvoja zdravstvenog turizma u našem gradu, imajući u vidu otvaranje velikih, novih hotelskih brendova, te sve veći značaj ovog oblika turizma u ukupnoj turističkoj ponudi naše zemlje, Turistička organizacija Podgorice, u saradnji sa Klasterom zdravstvenog turizma,sjutra u hotelu „Verde“, u Donjoj Gorici, za predstavnike turističke privrede, organizuje jednodnevnu edukaciju za velnes i spa kadrove i brendiranje tretmana u hotelima. 
 
1
Maloljetni F.M. (17) i K.M. (16) iz Podgorice lišeni slobode
Za mjesec počinili - 21 tešku krađu!
Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su 21 krivično djelo teška krađa koje su u proteklih mjesec dana tokom noći izvršene u Podgorici i Ulcinju. U Podgorici je izvršeno 15 teških krađa, dok ih je u Ulcinju izvršeno šest. Zbog sumnje da su ih počinili danas su lišeni slobode maloljetni F.M. (17) i K.M. (16) iz Podgorice. 
 
0
Sinoć opljačkan market "Naj" u Zagoriču
Razbojnik uhvaćen - za desetak minuta!
- Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica sinoć su u kratkom roku rasvijetlili razbojništvo počinjeno u marketu u naselju Zagorič i desetak minuta nakon što je ovaj događaj prijavljen identifikovali, pronašli i lišili slobode osumnjičeno lice kod kojeg je pronađen sav otuđeni novac u ovom krivičnom djelu - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
0
Cetinjanin D.M. (30) lišen slobode u Podgorici
Drogu krio - u stanu!
Službenici Uprave policije MUP – Odsijeka za borbu protiv droge su jutros, postupajući shodno operativnim saznanjima a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, izvršili pretres stana u Podgorici koji je koristio D.M. (30) iz Cetinja, prilikom čega su ga lišili slobode zbog osnovane sumnje da je počinio KD neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i pronašli 145 grama heroina koji je kako se sumnja krio u stanu. 
 
0
Sjutra, u sklopu manifestacije „Pijačni karavan“
„Dan raštana” na - pijaci „Forum“!
       U sklopu manifestacije „Pijačni karavan“ Turistička organizacija Podgorice sjutra od 11 organizuje „Dan raštana” na novootvorenoj zelenoj pijaci „Forum“, na Starom aerodromu.
- Organizacijom ovakvih događaja želimo dodatno doprinijeti promociji gastro ponude podgoričkog regiona, te afirmaciji zelene pijace, kao mjesta gdje se oslikava duh grada kroz ponudu lokalnih proizvoda. Svi posjetioci imaće priliku da degustiraju tradicionalna jela od raštana - raštan sa kobasicom i kastradinom, japrake, kukuruzni hljeb i da uživaju uz zvuke starogradske muzike - ističu u TOP.  
 
0
Četiri teške krađe rasvijetljene u kratkom roku
Osumnjičeni lišeni slobode!
- Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su u kratkom roku rasvijetlili četiri teške krađe i lišili slobode dvije osobe zbog sumnje da su ih počinile - saopštila je Upprava policije Crne Gore. 
 
3
Krivična prijava protiv policijskog službenika Ž.J. iz Podgorice za zloupotrebu službenog položaja
Poslije udesa - izmijenio zapisnik?!
- Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, u sadejstvu sa Sektorom policije opšte nadležnosti, danas su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju podnijeli krivičnu prijavu protiv policijskog službenika Ž.J. iz Podgorice, službenika Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.
Osnovano se sumnja da je Ž.J. zloupotrijebio svoja ovlašćenja čime je učesniku saobraćajne nezgode omogućio da pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od skoro 4.700 eura. 
 
3
Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosnosti Podgorica rasvijetlili tri imovinska delikta
Iza brave - četvoro!
- Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosnosti Podgorica rasvijetlili su tri imovinska delikta – razbojništvo, tešku krađu i krađu i zbog sumnje da su ih počinili lišili slobode četiri osobe - saopštila je Uprava policije Crne Gore.  
 
2
Kreativna radionica NVO "AUT" i Bowling cluba "Strike"
Djeca kreiraju - superheroje!
    Prva kreativna radionica "Ja superheroj" biće danas - u organizaciji NVO "AUT" i podrške domaćina Bowling cluba "Strike" i Mall of Montenegra - od 16 do 18 priređena u Bowling cluba Strike.
Prva u nizu radionica, čiji će rezultat biti izložba instalacija inspirisanih herojima koje će sama djeca stvoriti baziraće se na kreativnim aktivnostima (crtanje, pisanje, komunikacija, podsticanje kreativnog razmišljanja itd.) Ciljna grupa radionice su djeca od 8 do 12 godina.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10| |11| |12| |13| |14| |15| |16| |17| |18| |19| |20| |21| |22| |23| |24| |25|