Brze Cinjenice - Grad

0
Centar bezbjednosti Podgorica
Rasvijetlili razbojništvo - oduzeli pištolj!
          - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica tokom vikenda, u odvojenim aktivnostima, rasvijetlili su krivično djelo razbojništvo i oduzeli pištolj u ilegalnom posjedu. Zbog sumnje da su počinili ova krivična djela slobode su lišeni B.R. (20) i I.P. (34) iz Podgorice - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
2
Sedmi sajam vjenčanja od sjutra do nedjelje u "Delta City"
"Bajka" okuplja - 28 izlagača!
       Sedmi sajam vjenčanja "Vaša Bajka" - u organizaciji agencije "Memento marketing i komunikacije" - od sjutra u 10 do nedjelje u 22 biće priređen u šoping molu "Delta City".
Ovogodišnje izdanje Bajke, okupiće 28 izlagača, što je najveći broj do sada. Na svečanom otvaranju, sjutra u 18, nastupiće mlada pjevačica Monika Knezović, a uslijediće revija vjenčanica i svečanih haljina iz salona "Na zrnu graška" i "Pepeljuga", modnog studija "Madam Maya". Biće prikazani modeli brendova Atelier Pronovias, Ronald Joyce, La Sposa, Enzoani, Sherri Hill, Tarik Ediz i modeli kreatorke Biljane Tipsarević. Nakon revije nastupaju "Dobri momci", a predviđena je i degustacija slatkog i slanog programa koje će prirediti učesnici sajma. 
 
2
U subotu, na zelenoj pijaci "Mall of Montenegro"
Pijačni dan uz - patišpanj!
    Prvi „Pijačni dan uz patišpanj” u subotu od 10 na zelenoj pijaci "Mall of Montenegro" Turistička organizacija Podgorice organizuje u saradnji sa d.o.o "Tržnice i pijace".
Mlade Podgoričanke, u crnogorskim nošnjama, posjetiocima će služiti patišpanj - tradicionalni crnogorski kolač bez kojeg se domaća trpeza nije mogla zamisliti. Događaj će muzički "zasladiti" orkestar „Zvuci sa Ribnice“. 
 
1
Rasvijetljeno aktiviranje bombe u objektu za servis i prodaju mobilnih telefona u centru Podgorice
Bombu (u)bacio - Nikšićanin!
          - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su aktiviranje eksplozivne naprave – ručne bombe u objektu za servis i prodaju mobilnih telefona „Goran mobile“ koje je izvršeno 01. januara 2016. godine u ranim jutarnjim časovima i lišili slobode S.Č. (22) iz Nikšića zbog sumnje da je izvršio ovaj delikt - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
1
Šesti Internacionalni salon vina "Monte Vino 2016" biće otvoren u objektu "The Capital Plaza"
U luksuznijem salonu - preko sto izlagača!
       - Više od 100 eminentnih vinarskih kuća iz Crne Gore i regiona (bivše Jugoslavije), a direktno ili posredstvom distributera predstaviće se i vinarije svjetske reputacije, očekuje se na 6. Internacionalnom salonu vina ‘Monte Vino 2016.’ koji če danas i sjutra - u organizaciji Nacionalnog udruženja sommeliera Crne Gore - biti priređen u objektu "The Capital Plaza" u dijelu "Diplomat tower" - na 7. nivou.
Poseban značaj ovogodišnjeg Salona jeste da će se održati pod pokroviteljstvom Vinske Akademije, prve tog tipa u Crnoj Gori, čije će otvaranje i program rada biti najavljeno na ovoj manifestaciji.  
 
1
Cetinjanin S.R. lišen slobode u Podgorici
Oduzeli mu - pola kila skanka!
       - Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge juče u Podgorici lišili su slobode S.R. (27) iz Cetinja kod kojeg su pronašli i oduzeli mu preko pola kilograma skanka. 
 
1
U nastavku policijske akcije "Kanal", za suzbijanje ulične prodaje heroina
Podnijete još - tri prijave!
    - Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge, u koordinaciji i po nalogu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, realizovali su akciju „Kanal“, usmjerenu na suzbijanje ulične prodaje heroina, u kojoj su danas nadležnom tužiocu podnijeli krivične prijave protiv F.R. (29), G.G. (40) i M.V (22) iz Podgorice, zbog sumnje da su se u dužem periodu bavili nabavkom i stavljanjem u promet ove opojne droge na području Podgorice.
U okviru ove akcije ranije su lišeni slobode i tužiocu procesuirana još dva lica, I.Dž. i N.R, od kojih je oduzeta veća količina heroina - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
0
Na području karaule Jagoda policija zaplijenila 10 kilograma droge
Krijumčar pobjegao - skank ostavio!
- Službenici Uprave policije MUP – Regionalnog centra granične policije Centar, Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi, juče su na području karaule Jagoda, u neposrednoj blizini granične linije naše države sa Republikom Albanijom, zaplijenili 10 kilograma skanka - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
0
Policija rasvijetllila podmetanje požara na putničkom motornom vozilu, počinjeno prije skoro pet mjeseci
"BMW" polio benzinom - i zapalio!
       - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su podmetanje požara na putničkom motornom vozilu marke ,,BMW X6”, počinjeno prije skoro pet mjeseci u Podgorici, i zbog sumnje da je počinio ovaj delikt nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv Đ.B. (24) iz Podgorice - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
0
Službenici CB Podgorica rasvijetlili razbojništvo počinjeno prije mjesec dana
Sada traže - pomagača!
       - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su razbojništvo počinjeno prije mjesec dana u Podgorici i zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo danas lišili slobode S.M. (18) iz Podgorice.
Krivičnom prijavom obuhvaćen je i Đ.Š. (21) iz Bara koji se sumnjiči za isto krivično djelo počinjeno u saizvršilaštvu i koji se potražuje.
 
 
2
Krivična prijava protiv M.S.(28) zbog unošenja baklje na utakmicu "Budućnost" - "Sutjeska"
Vitlao bakljom - na "sjeveru"!
    - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode i danas državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu protiv M.S. (28) iz Podgorice, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu. Takođe, protiv maloljetnog L.B. (16) iz Podgorice podnijeta je prekršajna prijava iz Zakona o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
1
Potpredsjednik Vlade Crne Gore razgovarao sa ministrom vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske i o razgraničenju
Bilo kako - prijateljski, svakako!
       - Saglasili smo se da je najvažnije da o pitanju razgraničenja razgovaramo otvoreno, konstruktivno, u prijateljskoj atmosferi i na taj način trasiramo put rješenjima ovog pitanja. Vjerujem da će obje strane biti sklone da prihvate ono što je najpragmatičnije. Dakle, sjajno je ako to možemo riješiti bilateralno, ukoliko naši stavovi, ipak, budu nedovoljno podudarni, dogovorićemo se na koji način to pokrenuti na međunarodnim instancama, ali suština je da je i to vid prijateljskog rješenja ovog pitanja. To ne treba da nas opterećuje, već da nas motiviše da budemo što aktivniji, konstruktivniji, istovremeno, uzdržavajući se jednostranih poteza koji mogu narušiti taj konstruktivni ambijent – istakao je potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić poslije današnjeg susreta sa ministrom vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Mirom Kovačem. 
 
1
"Dani zdrave hrane" za vikend u šoping centru "Mall of Montenegro"
Na tezgama - zdravije i jeftinije!
          "Dane zdrave hrane", tradicionalnu manifestaciju, kompanija "Đoković" prirediće sjutra i prekosjutra u šoping centru "Mall of Montenegro".
- Kompanija "Đoković" potrudila se da se posjetiocima predstave, kako udruženja proizvođača, tako i pojedinci, iz svih krajeva Crne Gore, ali i uvoznici i distributeri zdrave hrane. Predviđeno je učešće više od 30 izlagača iz oblasti proizvodnje organske hrane, meda, maslina, mliječnih proizvoda, žitarica i bezglutenskih proizvoda - navodi se u saopštenju, a najavljeni su i sajamski popusti.
 
 
1
U polufinalnim duelima završnog turnira Kupa Crne Gore za košarkaše sastaće se "Ibar – Budućnost Voli" i "Mornar" – "Sutjeska"
Domaćin preuzima - ulogu favorita!
    - "Ibar" je napravio iznenađenje i eliminisao "Teodo". Ozbiljno ćemo prići tom meču. Uloga favorita pripada nama, ali cijenimo sve ono što su "Mornar" i "Sutjeska" napravili ove sezone. Preuzimamo ulogu favorita, daćemo sve od sebe da odbranimo trofej - istakao je Gavrilo Pajović, sportski direktor KK "Budoćnost Voli", poslije današnjeg žrijeba kojim je odlučeno da se u polufinalnim duelima završnog turnira Kupa Crne Gore za košarkaše - ovog vikenda u "Morači" - sastaju "Ibar – Budućnost Voli" i "Mornar" – "Sutjeska". 
 
1
Podgoričani B.I. i M.F. lišeni slobode
Oduzeli im - kokain i marihuanu!
- Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge, Grupa Podgorica, prethodnih dana, preduzimajući kontinuirane aktivnosti u cilju otkrivanja i sprječavanja stavljanja u promet opojnih droga na području Podgorice, lišili slobode B.I. (32) i M.F. (26) iz Podgorice i oduzeli kokain i stabljike marihuane. 
 
1
Ministar prosvjete Predrag Bošković i predsjednik Sindikata prosvjete Zvonko Pavićević potpisali danas Granski kolektivni ugovor za prosvjetu
Osnova zarada uvećana - za 5,5 odsto!
    - Napravili smo dobru polaznu osnovu koja treba da bude razvijena kroz ono što će se i na terenu dešavvati. Prije svega, mislim za sve zaposlene u prosvjeti, pogotovo ne koji rade u učionicama, da osjete poboljšanje svog standarda, koji je zahvaljujući predanom radu Sindikata prosvjete i nas u ministarstvu krenuo uzlaznom putanjom. Prije svega, kroz rješavanje značajnog broja stambenih pitanja, zatim kroz isplatu određenih davanja koja ni u prethodnom Kolektivnom ugovoru nijesu bila obavezna, ali smo smatrali našom obavezom da pomognemo da se standard zaposlenih u prosvjeti poveća. Zaštita njihovih prava je ovim kolektivnim ugovorom garantovana, sve što je bilo ddefinisano Opštim kolektivnim ugovorom pretočeno je u ovaj, a one specifičnosti na koje je prosvjeta naslonjena – drugačiji proces rada – definisano je ovim granskim ugovorom i nadam se da će to biti dobra polazna osnova za ono što zajednički treba da rade Sindikat i Ministarstvo prosvjete, a to je pobboljšanje standarda prosvjetnih radnika - istakao je ministar prosvjete Predrag Bošković, potpisujući sa predsjednikom Sindikata prosvjete Zvonkom Pavićevićem Granski kolektivni ugovor za prosvjetu, kojim je predviđeno povećanje osnove zarada prosvjetarima za 5,5 odsto. 
 
1
Ovog vikenda u "Delta City"
"Čokolada i vino" - treći put!
       Treće izdanje manifestacije "Čokolada i Vino" ovog vikenda u "Delta City" priređuje agencija "Memento marketing i komunikacije".
Ljubitelji čokoladnih proizvoda i vina i ove godine imaće priliku da u subotu i nedjelju odd 10 do 22 upoznaju ponudu proizvođača i distributera čokolade, čokoladnih prozvoda i vina, ali i da uživaju u pratećim sadržajima i degustiraju proizvode u terminima za degustaciju.  
 
1
Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Kancelarija UNDP u Crnoj Gori pozivaju građane da se u nedjelju priključe planetarnoj kampanji
Milijarda ustaje- plesom protiv nasilja!
- Zaplešimo zajedno 14. februara na trgu! - Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Kancelarija UNDP u Crnoj Gori pozivaju građane da se u nedjelju - u 12, na Trgu Republike u Podgorici - priključe planetarnoj kampanji Miljarda ustaje, koju je prije 15 godina pokrenula američka feministkinja, aktivistkinja, dramaturškinja, autorka "Vagininih monologa" Iv Ensler, organizujući akciju "V-day". 
 
0
Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica
Ispituju - paljenje vozila!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica rade na rasvjetljavanju okolnosti događaja u kojem je, u noći između 5. i 6. februara, na jednom od parkinga u naselju Blok V, nastao požar na vozilu BMW X5. 
 
0
NVO "sPAS" upozorava građane, naročito Podgorice
Novac prikuplja - lažni aktivista!
   - Nepoznati muškarac predstavlja kao aktivista NVO „sPas“ i prikuplja donacije za angažovanje advokata u vezi sa spaljivanjem psa na Gorici. Naime, u pitanju je lažno predstavljanje i dotični nije naš član - upozorava građane, naroćito Podgorice, NVO "sPAS". 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10| |11| |12| |13| |14| |15| |16| |17| |18| |19| |20| |21| |22| |23|