Brze Cinjenice - Grad

2
Službenici CB Podgorica pretresli lokacije koje koriste D.M., B.Z. i R.R., koji je lišen slobode
Oduzeti oružje, municija - droga i vozilo!
             Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući aktivnosti na osnovu operativnih saznanja, izvršili pretrese na četiri lokacije koje koriste tri lica. Pretresima je pronađeno i oduzeto oružje, municija, marihuana, vozilo i drugi predmeti.  
 
1
Zbog događaja ispred CEDIS
Policija napisala - osam prijava!
             Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica, u vezi sa događajem od 10. aprila ispred prostorija CEDIS, kojom prilikom veća grupa građana nije dozvoljavala građanima koji su se nalazili u ovim prostorijama da ih nesmetano napuste kao ni lica koja vrše obezbjeđenje u zgradi CEDIS da nesmetano vrše poslove iz svoje nadležnosti, nadležnom sudu za prekršaje podnijeli prekršajne prijave protiv osam osoba. 
 
1
Skupština Glavnog grada usvojila Izvještaj o radu gradonačelnika i organa uprave Glavnog grada za 2018.
Prioritet ostaje - snažniji ekonomski rast!
      - Ova gradska uprava predstavlja kontinuitet kvalitetnog rada prethodnih uprava Glavnog grada, koje su proteklih dvadesetak godina, na zadovoljstvo građana, uspješno radile na dinamičnom razvoju Podgorice. Prioritet rada gradske uprave biće snažniji ekonomski rast, otvaranje novih radnih mjesta i dodatno podizanje nivoa efikasnosti svih gradskih službi i veći stepen uključenosti građana u realizaciju projekata ´ zaključio je gradonačelnik dr Ivan Vuković na današnjoj Skupštini Glavnog grada na k0ojoj su odbornici jednoglasno usvojili Izvještaj o radu gradonačelnika i organa uprave Glavnog grada za 2018. 
 
1
Glavni grad organizuje prenos prve utakmice finala play off ABA lige između "Crvene Zvezde" i "Budućnosti Voli"
Podrška šampionu - sa trga!
    - Pozivamo sve ljubitelje košarke da se u što većem broju okupimo i zajednički podržimo naše plavo-bijele u novom pohodu na osvajanju još jedne titule šampiona ABA lige - apel je Glavnog grada, koji sjutra od 19 na Trgu nezavisnosti organizuje prenos prve utakmice finala play off ABA lige između "Crvene Zvezde" i "Budućnosti Voli" u Beogradu. 
 
1
Građanski pokret "Odupri se - 97 000" danas "zarobio" EPCG i CEDIS
Dvije učesnice - prebačene u hitnu!
- Ovako svaki protest u Crnoj Gori oni razbiju. Nikada to ne uradi policija. To rade njihovi kriminalci koje puštaju iz Spuža. Oni to rade da bi bili pomilovani. Zato se ovdje danas borimo po cijenu života. Ovako će morati i svaki poslanik boriti ispred svake institucije. Svaki poslanik koji se ne bude borio sa građanima nije poslanik građana, već prodana duša i on održava ovakav sistem. Sporazum se mora poštovati do kraja - naglasio je jedan od učesnika protesta "Odupri se - 97 000" ispred CEDIS, kada su dvije aktivistkinje odvedne da im se ukaže ljekarska pomoć.
- Od danas blokiraćemo svaku instituciju, svaka raskrsnica biće slobodna za građane,, jer ulica je slobodna institucija.  
 
1
Poslije podmatanja požar na vozilu u naselju Konik
Uhvaćeni i - pomagači!
       Službenici Uprave policije – CB Podgorica, preduzimajući aktivnosti na rasvjetljavanju djela iz oblasti požara, eksplozija i havarija, lišili slobode još dvije osobe zbog sumnje da su počinile krivično djelo izazivanje opšte opasnosti putem pomaganja na štetu I.K. iz Podgorce. Podsjećamo da je policija juče lišila slobode dva maloljetnika zbog sumnje da su podmetnula požar na vozilu ovog oštećenog. 
 
0
Podgorička policija riješila razbojništvo počinjeno prije skoro osam godina
Osumnjičeni - iza rešetaka!
             Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica, preduzimajući kontinuirane mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja teških krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, rasvijetlili su krivično djelo razbojništvo koje je počinjeno prije skoro osam godina uz prijetnju vatrenim oružjem. Osumnjičeni se trenutno nalazi u Istražnom zatvoru u Podgorici zbog drugog krivičnog djela i protiv njega je podnijeta krivična prijava.  
 
0
Podgoričanin D.R. lišen slobode
Oduzeli mu - bombu, oružje i municiju!
Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju pronalaska oružja u ilegalnom posjedu, pregledom jednog lica i pretresom prostorija koje ono koristi pronašli i oduzeli bombu, oružje i municiju. Osumnjičeni je lišen slobode.  
 
2
Policija lišila slobode R.R. i podnijela krivičnu prijavu za nedozvoljene polne radnje
"Pipkao" desetogodišnju djevojčicu!
Službenici Uprave policije identifikovali su i lišili slobode R.R, punoljetno lice, zbog osnovane sumnje da je je, na štetu desetogodišnje djevojčice, počinio krivično djelo nedozvoljene polne radnje. 
 
2
Ogromno interesovanje za nedjeljnu utakmicu KK "Budućnosti Voli" - "Cedevita"
Navijači "okupirali" - šaltere "Morače"!
       Najvatreniji navijači KK "Budućnost Voli" pohrlili su na šaltere SC "Morača" ćim su otvoreni, da obezbijede ulaznicu za drugi polufinalni meč play-offa ABA lige, koji aktuelni šampion igra sa "Cedevitom" u nedjelju od 19.
Ulaznice po cijeni odpet, sedam i 10 eura biće prodavane i sjutra i u nedjelju od 12 do 19. Sudeći po interesovanju pristalica "Budućnosti Voli", posebno ohrabrenih izdanjem u Barseloni, "karta više" tražiće se već sjutra! 
 
2
Na inicijativu građana Podgorice sa Starog aerodroma, NVU "Kutak" pokrenulo projekat Urbana KULtura u Glavnom GRADu
Gradu udahnuti - dušu i ljepotu!
         - Ovom Urbanom KULturom a sa vašim potpisima možemo da se obratimo gradonačelniku Glavnog grada, tražimo podršku i zajedničkim snagama udahnemo dušu i ljepotu Ulice 5. proleterske brigade, sa željom da se ova inicijativa u budućnosti proširi i na ostale djelove grada - ukazuje Nevladino udruženje "Kutak", koje je na inicijativu građana Podgorice sa Starog aerodroma pokrenulo projekat Urbana KULtura u Glavnom GRADu (KUL GRAD). 
 
2
Uprava i zaposleni u Glavnom gradu podržavaju KK "Budućnost Voli"
Došli obučeni - plavo-bijelo!
          Uprava i zaposleni u Glavnom gradu – Podgorica danas su obučeni u plavo-bijele odjevne kombinacije, u znak podrške košarkašima Budućnost Volija koji večeras igraju u Zagrebu protiv Cedevite prvi meč polufinala regionalne ABA lige. Tako im poručuju "Naprijed Plavi!".  
 
1
Podgorička policija u kratkom roku rasvijetlila razbojništvo na štetu grčkog državljanina
Pretukli ga - i pokrali!
                Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica identifikovali su i lišili slobode lica osumnjičena da su na štetu grčkog državljanina A.L. počinila krivično djelo razbojništvo. Radi se o B.H. (17), E.H. (13), M.M. (14) i I.C. (18) iz Podgorice. 
 
1
U Podgorici lišena slobode bezbjednosno interesantna osoba kod koje je pronađen pištolj
Droga oduzeta - od 26 osoba!
             Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su tokom vikenda sproveli pojačane aktivnosti na području grada i prigradskih naselja, sa akcentorm na kontrolu bezbjednosno interesantnih osoba, a radi pronalaska oružja u ilegalnom posjedu i drugih nedozvoljenih stvari i predmeta. Tokom ovih pojačanih aktivnosti, službenici CB Podgorica su u ulici Stanka Dragojevića u Podgoric! A.B. (26) i D.M. (28) iz Podgorice. Ispod sjedišta suvozača, gdje je sjedio A.B, pronađen je i oduzet pištolj „CZ“ M 70, cal. 7m65 mm, obrušenog serijskog broja, sa okvirom od šest metaka, u ilegalnom posjedu. 
 
1
Službenici CB Podgorica lišili slobode T.S.K. (58) iz Bugarske
Pokrala ga - u Kliničkom centru!
Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili krivično djelo krađa i tom prilikom lišili slobode T.S.K. (58) iz Bugarske. 
 
1
Prvi "Dan reprezentacije Crne Gore" održan na Trgu nezavisnosti
Po uspjehu i medaljama - sportski fenomen!
             - S obzirom da je ovo prva godina obilježavanja Dana reprezentacija, s ponosom mogu da kažem da sam prezadovoljan brojem građana i djece koji su došli da isprate ovaj događaj. Ova manifestacija sa jedne strane ima za cilj jačanje kulta reprezentacije, kao i to da nas podsjeti na rezultate naših rerezentacija i reprezentativaca u proteklim godinama, jer kao država sa 600 hiljada ljudi smo sportski fenomen po broju medalja i uspjeha u sportu, a sa druge strane da našoj djeci, našim budućim sportistima ukažemo na to kolika je čast i privilegija braniti boje svoje države i nastupati pod zastavom svoje zemlje - istakao je ministar sporta i mladih Nikola Janović, koji je sa predsjednikom Vlade Crne Gore Duškom Markovićem posjetio sve punktove sportskih saveza na prvom "Danu reprezentacija Crne Gore", održanom danas na Trgu nezavisnosti.  
 
0
Policijski službenici lišili slobode D.J. (39) iz Podgorice
Za tri dana - četiri krađe!
       Policijski službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su četiri krivična djela razbojništvo koja su počinjena u Podgorici. Službenici CB Podgorica identifikovali su i zbog sumnje da je izvršio ova krivična djela lišili slobode D.J. (39) iz Podgorice.  
 
0
Službenici Uprave policije, CB Podgorica lišili slobode A.Lj. (36) iz Podgorice
Bio u grupi - za likvidaciju M.K.?!
             Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su u sadejstvu sa službenicima Sektora kriminalističke policije, a u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, u sklopu mjera i radnji koje se preduzimaju i koje su realizovane u rasvjetljavanju krivičnog djela teško ubistvo koje je počinjeno u Podgorici, 21. maja 2018., na štetu M.K, lišili slobode i tužiocu podnijeli izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv A.Lj. (36) iz Podgorice. On je osumnjičen za krivično djelo kriminalno udruživanje i krivično djelo teško ubistvo. 
 
0
Potpisan Sporazum o bratimljenju dva grada
Podgorica i Ankara - pobratimi!
- U prethodnom periodu postavljen je snažan temelj političke, ekonomske i kulturne saradnje između Crne Gore i Turske, kao i Podgorice i Ankare, o čemu svjedoči prisustvo velikog broja turskih privrednika u Podgorici, djelovanje turskog kulturnog centra Yunus Emre i Turske agencije za izgradnju i razvoj TIKA, te sve veći broj turskih turista u našem gradu. U tom smislu, današnje potpisivanje Sporazuma o bratimljenju glavnih gradova dvije države predstavlja osnov za dalje jačanje naših odnosa - izjavio je gradonačelnik dr Ivan Vuković koji je danas u Ankari sa vršiocem dužnosti gradonačelnika Ankare Ali Gokšin potpisao Sporazum o bratimljenju dva grada. 
 
0
Selektor vaterpolo "A" reprezentacije Crne Gore objavio spisak igrača za utakmicu sa Francuskom u Nikšiću
Najiskusniji dobili - odmor!
    - Spisak je bez nekoliko najiskusnijih igrača koji su godinama u selekciji. Obezbijedili smo plasman na završni turnir Evropa kupa, i zna se da sa druge pozicije idemo na Mađarsku u četvrtfinale. Tako da ova utakmica nema veliki rezultatski značaj. Ali, za našu reprezentaciju svaka utakmica je izazov - ukazao je Vladimir Gojković, selektor vaterpolo "A" reprezentacije Crne Gore, objavljujući spisak igrača za meč posljednjeg šestog kola grupe B evropskog dijela kvalifikacija za Svjetsku ligu koji "ajkule" u utorak igraju sa Francuskom u Nikšiću. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10| |11| |12| |13| |14| |15| |16| |17| |18| |19| |20| |21| |22| |23| |24| |25|