Brze Cinjenice - Grad

1
Službenici Centra bezbjednosti Podgorica lišili slobode R.Dž. (40)
Pucao i - izmislio napadače!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su juče lišili slobode R.Dž. (40) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. On je Dežurnoj službi, kako se ispostavilo kasnije, lažno prijavio da su na njega iz vatrenog oružja pucale dvije osobe i prekinuo telefonsku vezu. 
 
1
Gradonačnik Glavnog grada otvorio trg u neposrednoj blizini "Gradskog stadiona"
Podgorica dobila - "Argentinu"!
    - Izgradnjom ovog trga Podgorica je dobila još jedan uređen, adekvatan prostor koji čini da ovaj dio grada ponovo živi, a da je vizija uprave grada da Podgoricu svakodnevno čine bogatijim i sadržajnijim gradom, kako u infrastrukturnom, tako i u svakom drugom smislu, kako bi odgovorili onome što su potrebe i očekivanja građana. U tom cilju je realizovali ovaj zahtjevan projekat u vrijednosti od preko pola miliona eura - naglasio je gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, otvarajući sinoć u neposrednoj blizini Gradskog stadiona trg "Argentina". 
 
0
Službenici CB Podgorica lišili slobode A.E. (15) i R.B. (15), oba iz Podgorice
Maloljetnici osumnjičeni - za 30 krađa!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imnovinskih delikata počinjenih na području Podgorice, lišili slobode dva maloljetna lica zbog sumnje da su počiniila 30 krivičnih djela teška krađa. 
 
0
FK "Budućnost", povodom ossvajanja titule, priređuje muzički spektakl
Šampion časti - koncert!
       Povodom ossvajanja titule u prošloj sezoni FK "Budućnost" časti navijače i sugrađane muzičkim spektaklom, koji na "Stadionu malih sportova" pod Goricom počinje sjutra u 21.
Navijače "plavo-bijelih" zabavljaće "Lexington bend", Dženan Lončarević i Slavko Banjac.  
 
0
Lišen slobode P.M. (24) iz Podgorice koji se predstavljao kao izvršni direktor d.o.o. Cogent Comunications Montenegro
Prevarom ošteti firmu - za 30 000!
Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminalala i korupcije u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su danas, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode P.M. (24) iz Podgorice zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djeo prevara.  
 
0
Podgoričanin M.N. (59) lišen slobode
Policija oduzela - dvije lovačke i karabin!
Podgoričanin M.N. (59) lišen je slobode i biće uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Pretresom kuće i pomoćnih prostorija službenici CB Podgorica pronašli su mu i oduzeti dvije lovačke puške i karabin, kao i 87 komada municije različitog kalibra, u ilegalnom posjedu.
 
 
0
Službenici CB Podgorica rasvijetlili 17 krivičnih djela teška krađa
Provalnik uzimao - sve vrijedno!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, preduzimajući intenzivne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti imoviskih delikata rasvijetlili 17 krivičnih djela teška krađa i lišili slobode jednu osobu zbog sumnje da je počinila ova krivična djela.  
 
0
Turistička organizacija Podgorice najavljuje popularnu manifestaciju
Od petka - "Ajmo na Moraču"!
    - Svi posjetioci biće u prilici da se oprobaju u vožnji kajaka, stonom tenisu, nogotenisu, odbojci na pijesku, šahu, bagu, pikadu... Za naše najmlađe biće organizovana šlaufijada, dok će medicinsko osoblje Doma zdravlja Podgorica starijim sugrađanima mjeriti krvni pritisak i nivo šećera u krvi - najavljuje Turistička organizacija Podgorice manifestaciju „Ajmo na Moraču 2017“ koja će na plaži ,,Galeb“, uz kulturno-zabavni i sportsko-rekreativni program, svečano biti otvorena na plaži "Galeb" u petak od 17 i biće priređivana svakog vikenda u julu i avgustu.
Događaj će biti upotpunjen degustacijom dinje i pipuna, rashlađenih u rijeci, kako su se nekad Podgoričani osvježavali tokom vrelog podgoričkog ljeta.  
 
0
Andrija Mandić, lider "DF" dočekao mitropolita crnogorsko-primorskog SPC Amfilohija
Medojevića progone - što je za pomirenje!
- Evo ga Nebojša Medojević, čovjek zbog kojeg se pravi čudo u Crnoj Gori samo zato što je zajedno sa nama odlučio da se izvrši pravoslavno pomirenje, srpskog i crnogorskog naroda. Čitava akcija je zbog čovjeka koji je iz crnogorske nacionalne zajednice koji je odlučio sa svojim rođacima srbima da se napravi Crna Gora kakva je i bila. Zastupamo Crnu Goru Petrovića , a ne ovu današnju, čiji se ministar dbrane nudi NATO da crnogorske oružane snage učestvuju u protjerivanju srba i crnogoraca sa Kosova.
Ovim riječima Andrija Mandić, lider "DF" dočekao je mitropolita crnogorsko-primorskog SPC Amfilohija,koji je danas posjetio poslanike "DF" koji od ukidanja imuniteta Nebojši Medojeviću danonoćno borave u Skupštini Crne Gore.  
 
3
Službenici Uprave policije MUP – Grupe policije za bezbjednost saobraćaja registrovali još jedan teški saobraćajni prekršaj
Motociklista vozio - 178 km/h!
    Službenici Uprave policije MUP – Grupe policije za bezbjednost saobraćaja registrovali su još jedan teški saobraćajni prekršaj. Motociklista M.B. (43), koji je upravljao motociklom marke „Yamaha VMAX”, barskih registarskih oznaka, se sinoć oko 22,40 časova kretao dionicom magistralnog puta Podgorica – Bar, u mjestu Goričani u Zeti, nedozvoljenom brzinom zbog koje je isključen iz saobraćaja.  
 
2
Podgorička policija jutros u koordiniranoj akciji lišila slobode E.F. (45)
Silovao radnicu - lokala „Shakespeare“?!
          - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica jutros, u brzoj i koordiniranoj akciji, ubrzo nakon prijave da je izvršeno krivično djelo, lišili su slobode osumnjičenog za krivično djelo silovanje. Osumnjičeni E.F. (45) iz Novog Pazara – Republika Srbija, sa boravkom u Podgorici, je lišen slobode na Trgu nezavisnosti u Podgorici. On je, kako se sumnja, silovanje neposredno prije toga, oko sedam počinio na štetu ženske osobe stare 30 godina u lokalu „Shakespeare“ u Njegoševoj ulici - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
2
Podgorička policija danas pronašla automatsku pušku u naselju Vrela Ribnička
Slobode lišen - maloljetnik!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, postupajući shodno operativnim saznanjima, danas pronašli i oduzeli automatsku pušku. Automatska puška cal. 7,62 mm je naime pronađena pretresom kuće u naselju Vrela Ribnička u kojoj živi maloljetni P.R. (15).
P.R. je lišen slobode i uz krivičnu prijavu će biti priveden nadležnom tužiocu za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 
 
2
Građanski pokret URA predstavio “Plan za Blok V i VI“
Izbrisali "Milenijum" i - naplatu parkinga!
       Izgradnja novih termoizolacionih fasada za sve stambene zgrade u Bloku V i VI, izgradnja zelenih krovova; brisanje solitera “Milenijum“ iz važeće planske dokumentacije Bloka V; ukidanje naplate parkinga; Ustupanje opštinskih poslovnih prostora mladim preduzetnicima i organizovanje mjesnih izbora i veće učešće građana u kreiranju lokalnih politika - predvidio je Građanski pokret URA, koji je danas - pod sloganom "Pravo na grad" - predstavio “Plan za Blok V i VI“. 
 
2
Lišien slobode M.L. (25) iz Podgorice
Poslije svađe - slomio mu vilicu!
             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica identifikovali su i lišili slobode M.L. (25) iz Podgorice koji je, kako se sumnja, prije šest dana u Podgorici, nakon verbalnog sukoba u vezi sa situacijom u saobraćaju, nanio V.M. (26) iz Podgorice tešku tjelesnu povredu odnosno prelom vilice.
 
 
1
Protiv M.K. (48) i R.O. (59) podnijete krivične prijave zbog zlupotrebe povjerenja
Pokretale postupke - bez znanja klijenta!
          Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su juče nadležnom tužiocu podnijeli dvije krivične prijave u redovnom postupku protiv M.K. (48) iz Podgorice i R.O. (59) iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile krivično djelo zlupotreba povjerenja.
 
 
1
Podgoričanin Z.Lj. (41) lišen slobode
U kolima - prijetio pištoljem!
       Službenici CB Podgorica juče oko 15 dobili su operativni podatak da se u jednom vozilu, u naselju Tološi, nalaze dvije osobe, te da jedna od njih navjerovatnije posjeduje vatreno oružje. Ka Tološima je odmah upućena policijska patrola koja je pronašla navedeno parkirano vozilo, podgoričkih registarskih oznaka, u kojem su se nalazili Z.Lj. (41) iz Podgorice na mjestu vozača i D.V. (41), takođe iz Podgorice, na mjestu suvozača. Policijski službenici saznali su da je Z.Lj. prije njihovog dolaska, kako se sumnja, držao uperen pištolj u pravcu D.V. 
 
1
Krivična prijava protiv d.o.o. “City Control Company” i protiv M.K. (47) iz Podgorice
Oštetili Budžet za- oko 31.800 eura!
       - Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su danas podnijeli nadležnom tužiocu krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv d.o.o. “City Control Company” i protiv M.K. (47) iz Podgorice kao odgovornog lica u ovom pravnom licu, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo utaja poreza i doprinosa - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
1
Policija rasvijetlila razbojništvo počinjeno u glavnom gradu
Oteo joj - zlatni lanac!
Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica u kratkom roku rasvijetlili su razbojništvo počinjeno 6. juna u glavnom gradu i identifikovali i juče lišili slobode B.R. (21) iz Podgorice. 
 
1
„Dani Srbije – Vidi Srbiju“ sjutra u "Delta City"
Pozivaju na odmor - i festivale!
Sa akcentom na letnje festivale – Beer Fest, EXIT, Guča, NIŠVILLE Jazz Festival i Nušićijada, odmor u prirodi tokom letnje sezone, kao i city break destinacije posjetiocima "Delta City" - u sklopu kampanje „Dani Srbije – Vidi Srbiju“ - od 15 d0 20 biće predstavljena turistička ponuda Srbije.
Pored Turističke organizacije Srbije, svoju ponudu predstaviće i turističke organizacije Beograda i Ivanjice, a TOS će organizovati nagradnu igru za posetioce. 
 
1
Policija lišila slobode A.P. (36) iz Podgorice zbog sumnje da se bavi prodajom droge
Našli mu - heroin!
       - Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge su, preduzimajući mjere i radnje na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju stavljanja u tzv. uličnu prodaju opojnih droga, lišili slobode jedno lice zbog osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - saopštila je Uprava policije Crne Gore.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10| |11| |12| |13| |14| |15| |16| |17| |18| |19| |20| |21| |22| |23| |24| |25| |26| |27|