Brze Cinjenice - Grad

2
Tokom prvog dana protesta u organizaciji "DF", D.Đ. (22) i A.Đ. (23) iz Podgorice lišeni slobode
Policajce gađali - kamenicama!
       - Tokom jučerašnjeg javnog okupljanja, u organizaciji Demokratskog fronta u centru Podgorice, zabilježen je jedan incident - D.Đ. (22) i A.Đ. (23) iz Podgorice privedeni su jer su oko 20, u ulici Kralja Nikole u blizini hotela Nikić, gađali kamenicama u pravcu policijskih službenika. U događaju nije bilo povrijeđenih. O događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, a ova dvojica lišena su slobode.

 
 
2
Otvoreni 21. Podgorički dani meda
Raste (b)roj - i pčelara i košnica!
             - Ukupan broj registrovanih pčelara povećan za 7,85 odsto, odnosno sa 1.579 u 2014. godini na 1.703 u 2015. Još veći je rast broja košnica, sa 43.210 na 47.854 u poslednjih godinu, odnosno 10,75 odsto - ukazao je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović na današnjem otvaranju 21. Podgoričkih dana meda koji su okupili oko 90 izlagača meda, pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme sa područja Glavnog grada, ostalih crnogorskih opština i regiona.
Tokom tri dana manifestacije posjetioci će imati priliku da kupe razne vrste kvalitetnog crnogorskog meda i ljekovitih pčelinjih proizvoda, kao i opreme, a pčelari još jedan susret za razmjenu iskustava.  
 
2
Prekršajni nalog protivB.B.(41) iz Podgorice
Oduzeli mu - cigare, petarde i vatromet!
             - Službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Uprave policije i službenici Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina , po nalogu zamjenika Osnovnog tužioca u Podgorici, a po pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici, danas su izvršili pretres porodične kuće B.B. (41) iz Podgorice.
Pretresom je pronađeno i oduzeto 16.600 komada cigareta, 430 pakovanja petardi i 96 pakovanja vatrometa - navedeno je u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina. 
 
2
U trećem kolu turnira preliminarne runde kvalifkacija Omladinska U-19 fudbalska reprezentacija Crne Gore savladala Kazahstan 2:1
"Sokoli" u eliti - šesti put!
       Omladinska U-19 fudbalska reprezentacija Crne Gore savladala je Kazahstan 2:1 u trećem kolu turnira preliminarne runde kvalifkacija. „Sokoli“ su trijumfom u posljednjem kolu ovjerili plasman u elitnu rundu kvalifkacije koja će se održati u maju sljedeće godine. 
 
1
Podgoričanin M.R. liđen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti
Prijetio sugrađaninu - i porodici!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili slobode M.R. (29) iz Podgorice, zbog sumnje da je juče, na štetu sugrađanina S.Š, počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.  
 
1
Akcija udomljavanja štenaca NVO "sPAS" sjutra u "Delta City"
Posjetioci mogu - udomiti ili pomoći!
    - Osim što ćete možda baš u petak naći svog novog najboljeg prijatelja, takođe možete pomoći rad našeg društva tako što ćete donirati ono što nam je uvijek potrebno: hranu, činije, ogrlice, povodce, sredstva protiv parazita, staru odjeću, peškire... Bliži se zima, i sve nam može biti od koristi - poručuju iz NVO "sPas", koja sjutra - pod motom "Pravi je čas da voli te pas" od 18 do 21 u "Delta City" organizuje akciju udomljavanja štenaca. 
 
0
Policija lišila slobode B.M. iz Podgorice
Zaplijenili mu - stabiljke marihuane!
      - Službenici Uprave policije MUP – Grupe za suzbijanje droge Podgorica su, u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica, pronašli i zaplijenili osam stabljika opojne droge marihuana i slobode lišili B.M. (32) iz Podgorice - saopštila je Uprava policije Crne Gore.
 
 
0
Promocija knjige Božidara Šekularca na "Podgoričkom ljetu 2015"
Predstavljaju studiju - o pismenosti!
    Promocija knjige „Razvoj pismenosti u Crnoj Gori“, autora Božidara Šekularca, biće na "Podgoričkom ljetu 2015" priređena prekosjutra od 20 u Kosoj sali Narodne biblioteke “Radosav Ljumović”.
O monografskoj studiji u kojoj je opisan kontinuitet pismenosti u Crnoj Gori, osim autora, govoriće i Novica Vujović, Marijana Terić i Aleksandar Radoman.
 
 
0
Sinoć na Gorici pronađen leš ustrijeljenog psa
Policija traži - ubicu labradora!
Službenici Uprave policije MUP preduzimaju aktivnosti na identifikovanju osobe koja je iz vatrenog oružja ustrijelila psa rase labrador čiji je leš pronađen na brdu Gorica.
Sinoć oko 19,30 Dežurnoj službi Centra bezbjednosti Podgorica prijavljeno je da je pronađen leš psa koji je najvjerovatnije ustrijeljen. 
 
0
Glavni grad čestitao đacima-prvacima početak školske godine i za njih obezbijedio 2.677 kompleta udžbenika
Smjelo u osvajanje - znanja i vještina!
- Prvaci, smjelim koracima krenite naprijed, u osvajanje novih znanja i vještina koja su potrebna našem gradu i našoj državi. Uskoro ćete se ponositi se svojim postignućima koja se mogu steći samo upornim, vrijednim radom i odricanjem. Mi se već ponosimo vama. Srećno! - naglašeno je na kraju čestitke kojom je Glavni grad čestitao đacima-prvacima početak školske godine i za njih obezbijedio 2.677 kompleta udžbenika.
   Uspješna realizacija projekta dodjele besplatnih udžbenika prvacima sa teritorije Glavnog grada obilježena je i priredbom u JU OŠ „Pavle Rovinski“.  
 
2
Četrdesetšestogodišnji V.V. predat zamjeniku Višeg državnog tužioca
Zaplijenili mu - 290 stabiljki marihuane!
-Službenici Uprave policije MUP - Grupe za suzbijanje droge Podgorica su, u sadejstvu sa službenicima Interventne jedinice Centra bezbjednosti Podgorica, pronašli i zaplijenili devetstodvadeset stabljika opojne droge marihuane i slobode lišili V.V (46) iz Podgorice - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
1
Turistička organizacija Podgorice i Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada promovišu očuvane prirodne potencijale
"Ajmo na Moraču"!
       "Ajmo na Moraču“, naziv je manifestacije koju danas i sjutra od 16 organizuju Turistička organizacija Podgorice i Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada, sa željom da vrate sugradjane na moračke plaže, koje su nekad bile stjecište kupača.
Takmičenja u pikadu, šahu, corn-holu, nogo-tenisu, bačanju kamena s ramena, kuglanju, promotivnom veslanju – kajaka...samo su dio bogatog sportsko-rekreativnog programa čiji je cilj promocija prirodno očuvanog potencijala Glavnog grada - rijeke Morače i njenih plaža.


    
 
1
Lišen slobode D.B. (47) iz Tuzi, koji se potraživao zbog sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju
Krio se poslije - pucanja na komšije!
          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica danas su pronašli i lišili slobode D.B. (47) iz Tuzi, koji se potraživao zbog osnova sumnje da je prije četiri dana u jednom selu u Opštini Tuzi, na štetu komšija H.B. i i njenog maloljetnog lica (17), počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju. 
 
1
Poslije sinoćnje saobraćajne nezgode u Tuzima
Odbio alko-test - napao policajce!
       - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su sinoć u Tuzima lišili slobode N.Č. (44) iz Podgorice zbog sumnje da je, na štetu dva policijska službenika, počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti - saopštila je Uprava policije Crne Gpre.  
 
1
Podgorička policija lišila slobode troje zbog sumnje da su stavili u promet falsifikovane eure
Kupovali - lažnim stotkama!
       Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode M.Š. (20), M.M. (29) i I.B. (19) iz Podgorice, zbog sumnje da su početkom avgusta stavili u promet šest falsifikovanih novčanica u apoenima od po 100 eura.
Oni su, kako se sumnja, 3. i 4. avgusta, u nekoliko prodajnih objekata – trgovinskih radnji i trafika u Podgorici, upotrijebili falsifikovane novčanice od po 100 eura koje su radnicama dali prilikom plaćanja stvari manje vrijednosti, čime su ostvarili protivpravnu imovinsku korist. 
 
0
Biro za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici Glavnog grada i Udruženje preduzetnica Crne Gore potpisali Memorandum o saradnji
Preduzetnicama - besplatno "vode knjige"!
    -Udruženje preduzetnica, u knjigovodstvenoj agenciji “Millennium”, svim novoosnovanim preduzećima čiji su osnivači žene obezbijediće besplatne knjigovodstvene usluge za cijelu prvu godinu poslovanja - predviđeno je Memorandumom o saradnji, koji su danas potpisali predsjednica Udruženja preduzetnica Crne Gore Edita Dautović i prvi čovjek Biroa za ekonomsku saradnju Glavnog grada Vanja Rajčić. 
 
2
Centra bezbjednosti Podgorica
Startovale biciklističke patrole!
- Tu smo prreventivno da djelujemo, ali tu su i ostali poslovi koje preduzimaju službenici Uprave policije, kao i spriječavanje krivičnih djela i prekršaja, pa i sankcionisanje i kontrola u saobraćaju. Naš prioritet je da prođemo onuda gdje kolege ne mogu kolima, to su parkovi, šetališta… - ukazao je član biciklističke patrole CB Podgorica koje su počele danas da rade. 
 
0
NVO "Green Home" zahtijeva da se Ribnica vrati u pređašnje stanje i zaštiti od daljih devastacija
Traže kazne - za devastatore!
   - Zahtijevamo da se počinioci krivičnog djela kazne, i da se dodatno o njihovom trošku sruše betonske prepreke i podzide, kao i da se korito rijeke Ribnice vrati u prirodno stanje koliko je to moguće. Pozivamo građane Podgorice da traže odgovornost svih onih koji su bahato odlučili da unište ne samo ekološku, nego i kulturološku, ambijentalnu, memorijalnu i rekreativnu vrijednost koju je ova rijeka imala i da se Glavni grad obaveze da izradi plan i krene u postupnu akciju rješavanja svih problema koji su zbog njihovog nemara zadesili simbol Podgorice koji danas leži bezvodan pod naslagama betona i otpada. Green Home će u tom smislu do kraja sedmice pokrenuti peticiju koju će građani potpisivati a biće upućena Glavnom gradu - naglašeno je u saopštenju NVO "Green Home", koja zahtijeva da se Ribnica vrati u pređašnje stanje i zaštiti od daljih devastacija. 
 
0
Policija rasvijetlila ubistvo u lokalu "Rajska ptica" na Zlatici
Osumnjičeni lišen slobode!
       - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su krivično djelo ubistvo počinjeno 30. juna 2015. godine na štetu L.M. iz Podgorice i zbog sumnje da je počinio ovo KD danas, u konsultaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, lišili slobode N.V. (24) iz Podgorice - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
0
Danas u 1,58 od juče treći zemlljotres u Podgorici
Zadrmalo kod - Podhuma!
    Danas u 1,58 Seizmološki zavod Crne Gore registrovao je zemljotres manje jačine sa epicentrom 9 kilomettara sjeveroistočno od Podhuma.
   Jačina ovog -- od juče trećeg - zemljotresa u žarištu iznosila je 3.9 jedinica Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od četiri do pet stepeni Merkalijeve skale. Ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10| |11| |12| |13| |14| |15| |16| |17| |18| |19| |20|