Brze Cinjenice - Grad

2
U 6. kolu grupe B3 UEFA Lige nacija Crna Gora - Finska 0:2 {0:0)
"Sokoli" "pokisli" - Finci slavili!
Porazom, drugim od Finaca, "hrabri sokoli" završili su sinoć na 3. mjestu takmičenje u "B3" grupi UEFA Lige nacija - Crna Gora - Finska 0:2 {0:0). Go su utakmicu riješili početkom drugog poluvremena, Antmana u 47. i Kalmana u 53. minutu.
Osim "provale oblaka, proltiv "sokola" bili su izostanci, povrede, kartoni koje im je olako dijelio frqncuski sudija Leteksjel. Ipak i sa igračem manje, Tomašević je u 17. minutu isključen zbog drugog žutog kartona - "požutjeli" su još i Vešović, Vujačić, Jovetić, Đurđević - izabranici takođe isključenog selektora Miodraga Radulovića pokazali su hrabrost, borbenost i upornost i časno završili takmičenje u kojem su do poraza u prošlom kolu od BiH bili kandidati i za prvo mjesto u grupi.
 
 
2
Glavni grad opredijelio 14.000 eura za podršku starim zanatima
Konkurs otvoren - od 5. oktobra!
- Konkursom su obuhvaćene poslovi odnosno djelatnosti kovača, krojača, bačvara, mlinara, obućara, ključara, pletilaca, staklorezaca, kožara, tašnara, vitražista, čipkara, izrađivača abažura za lampe, izrađivač maski i lutaka, zlatar-juvelir, časovničar, izrađivač muzičkih instrumenata, kamenorezac, stolar, tesar, izrađivač narodne nošnje-terzija, grnčar, izrađivač goblena i frizer - Glavni grad je u cilju afirmacije i valoraizacije kulturnog potencijala i tradicije glavnog grada i očuvanja kulturne baštine raspisao Konkurs za podršku razvoju starih zanata. Opredijelio je sredstva u iznosu od 14.000 eura, a maksimalan iznos koji aplikant može dobiti je 1.400 eura.
Konkurs je otvoren od 5. oktobra, a prijave mogu da pošalju zanatlije sa prebivalištem, odnosno sjedištem na teritoriji Glavnog grada, koji posluju najmanje pet godina.  
 
1
Podrška Marije Vuković listi "Svi za naš grad dr Ivan Vuković" izazvala neprijatnosti evropskoj vicešampionki u skoku u vis
Predlagao heroini da - "preskoči" listu!
    - Uz iskreno žaljenje zbog neprijatnosti kojima je bila izložena proteklih dana, koristim priliku da još jednom zahvalim našoj sportskoj heroini na tome što je odlučila, vođena najplemenijim pobudama, da bude uz mene u ovom trenutku - zaključio je objavu na Twitteru gradonačelnik Podgorice i nosilac liste "Svi za naš grad" dr Ivan Vuković povodom brojnih komentara izrečenih zbog podrške evropske vicešampionke u skoku u vis Marije Vuković njegovoj listi.  
 
1
Deveti Međunarodni festival lutkarstva počinje sjutra u KIC "Budo Tomović"
Za tri dana - pet predstava!
       Predstava "Palćica" Teatra za djecu i mladince Skoplje prva je na devetom Međunarodnom festivalu lutkarstva, koji će svečano biti otvoren od 20 u velikoj sali KIC "Budo Tomović".
U subotu od 10 i 12 na programu je "Robot" Davida Zuazola iz Sevilje, od 18 i 20 je "Princeza na zrnu graška" iz Srbije, a od 21 u Multimedijalnoj sali biće promovisana knjiga "Čarobni kamen i druge bajke" Davora Dragojevića.
U nedjelju od 10 i 12 u sai DDEST je "Kupanje u bojama" "Thalia teatra Budco" iz Slovačke, od 18 i 20 je "Maca papučarka" Gradskog pozorišta iz Podgorice, a od 20 je uručivanje nagrada i zatvaranje festivala. 
 
1
U 68. godini
Preminuo Miodrag Miško Vuković
          Dugogodišnji poslanik i funkcioner Demokratske partije socijalista Miodrag Miško Vuković preminuo je u 68. godini u Podgorici. Sahrana će biti obavljena sjutra na gradskom groblju Čepurci.  
 
1
Glavni grad Podgorica poklanja građanima
Uživanje uz - Sergejove hitove!
          - Pozivamo vas da nam se pridružite da zajedno uživamo u predivnom ambijentu i dobroj muzici - Glavni grad Podgorica svojim građanima poklanja koncert Sergeja Ćetkovića, koji će sjutra od 20 pjevati na Trgu Svetog Petra Cetinjskog.  
 
1
"Pokret Svi za naš GRAD - dr Ivan Vuković" nastupiće na lokalnim izborima 23.oktobra
Pokret u - najboljem interesu grada!
    - Ovo nije politički savez, nije pokret ni suverenistički, ni procrnogorski, ovo je pokret koji je u osnovi građanski, koji je evropski i koji je ponudio ljudima koji politički različito misle, a dijele sistem vrijednosti da se okupe na platformi i da u narednom periodu skupa rade u najboljem interesu našeg grada - naglasio je dr Ivan Vuković, gradnačelnik Podgorice i potpredsjednik DPS, koji je i nosilac liste koju čine DPS, SDP, SD, Bošnjačka stranka, LP, GI "21. maj", pokret "Nova ljevica", DUA i Demokratska romska partija. 
 
1
Lista "Pokret Svi za naš GRAD - dr Ivan Vuković" za izbore 23. oktobra predstavila vizuelni identitet
Do pobjede, svi - predvodi Vuković!
            - "Do pobjede, svi" - poručio je gradonačelnik Podgorice i potpredsjednik DPS dr Ivan Vuković, predstavljajući vizuelni identitet zajedničke liste "Pokret Svi za naš GRAD - dr Ivan Vuković" za izbore 23. oktobra.
- Pokret Svi za nas GRAD. Do pobjede! SVI! - dajući pdršku zajedničkoj listi, reagovali su na objavu Raško Konjević iz SDP i Boris Mugoša iz SD. 
 
0
Poznata izraelska kompanija Big CEE grupacija novi je vlasnik šoping mola "Delta city"
Investicija omogućava - 300 radnih mjesta!
      - U Podgoricu je stigao jedan veliki međunarodni brend. Kompanija Big je u proteklih šest mjeseci u kupovinu nekretnina investirala preko 150 miliona eura, što dovoljno govori o tome koliko vjeruju u Podgoricu i Crnu Goru, kao i o njihovoj viziji razvoja našeg grada i njihove kompanije. Posebno mi je drago zbog toga što će njihova investicija omogućiti otvaranje 300 radnih mjesta u dogledno vrijeme, zato smatram da je ovo veliki dan za sve nas, neki će dobiti nove brendove uskoro na ovom mjestu, neki će dobiti šansu da rade, a svi mi skupa i kao grad i kao država dobivamo puno. Ja ovo smatram još jednim vrijednim doprinosom unaprijeđenju jednih sjajnih odnosa između Izraela i Crne Gore i mi ćemo kao gradska uprava biti dobri domaćini našim prijateljima iz Izraela. Želim da kažem i to da će ove godine Crnu Goru posjetiti preko 50 000 turista iz ove države, što dovoljno govori o tome da se oni lijepo i bezbjedno osjećaju kod nas - ukazao je na otvaranju "BIG fashion" gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković i zahvalio počasnom konzulu Nimrodu Rinotu na podršci prilikom realizacije ovog projekta.  
 
0
Povodom Međunarodnog dana fizioterapeuta, posvećenog osteoartritisu
Savjetovanje i vježbe - u Tološkoj šumi!
Manifestacija posvećena temi osteoartritisa, koju je ove godine odabrala Svjetska konfederacija za fizikalnu terapiju, biće - povodom Svjetskog dana fizioterapije - od 17 do 21 priređena u sportsko-rekreativnoj zoni Tološka šuma (Bemax park).
Komora fizioterapeuta, uz podršku Glavnog grada, pripremila je program posvećen svim sugrađanima, a posebno onima koji se suočavaju sa problemima bola, otoka i otežane pokretljivosti zglobova, kao i onima koji imaju druge probleme sa mišićno-skeletnim sistemom, kao posljedica infekcije izazvane koronavirusom. Građanima je obezbijeđeno besplatno savjetovanje i vježbe sa licenciramim fizioterapeutima.
Međunarodni dan fizioterapeuta obilježava se širom svijeta od 1952. 
 
1
Policija privela S.H. (29) osumnjičenog za tešku krađu u produženom trajanju
Ukrao 21 biciklo i trotinet?!
    Sprovodeći planske aktivnosti u dužem vremenskom periodu u cilju rasvjetljavanja više krađa bicikala koje su se dogodile na teritoriji Podgorice, policija je identifikovala i locirala izvršioca ovog krivičnog djela teška krađa u produženom trajanju - S.H. (29), koji je, kako se sumnja, u 22 navrata vršio otuđenja bicikala i električnog trotineta na različitim lokacijama u Podgorici.
On je uz krivičnu prijavu u zakonskom roku priveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost. 
 
0
Završeni radovi na izgradnji objekta osnovne škole u Tološima
Zdanje za znanje - postavlja nove standarde!
       - Nakon više decenija, Tološi su dočekali da dobiju objekat osnovne škole. Jedan, zbilja velelepni objekat koji će služiti na ponos, ne samo ovom dijelu grada i ne samo Podgorici, nego ja bih kazao Crnoj Gori. Jedna škola koja postavlja potpuno nove standarde. Međutim, treba reći da nijesmo dobili samo školu, nego smo dobili i jednu savremenu, multifunkcionalnu sportsku dvoranu, kapaciteta 500 mjesta. Sadržaj koji je prethodno nedostajao ovom dijelu grada - naglasio je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, koji je danas, sa saradnicima, članom porodice Ubović i velikim brojem građana, obišao završene radove na izgradnji objekta osnovne škole u Tološima.
Vuković je istakao da je ovaj projekat važan i kao izuzetan primjer društvene odgovornosti, te još jednom zahvalio porodici Ubović i kompaniji Bemax na vrijednoj donaciji i dodao da se nada da će ovo biti putokaz za gradnju sličnih objekata u narednom periodu.  
 
0
Gradonačelnik Podgorice upriličio prijem za novoimenovanog ambasadora Ukrajine u Crnoj Gori
Ukrajinski centar otvoren - u Hercegovačkoj!
Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković upriličio je prijem za novoimenovanog ambasadora Ukrajine u Crnoj Gori Nj. E. Oleha Herasimenka.
Oni su otvorili Ukrajinski centar u Hercegovačkoj ulici. Riječ je o prostoru u kojem će se nalaziti krizni štab za pomoć građanima Ukrajine, ali i koji će kasnije biti namijenjen organizaciji obrazovno-kulturnih programa, te aktivnostima koje će imati za cilj razvijanje kulturnih i ekonomskih veza Ukrajine sa Crnom Gorom. Uspostavljanje centra je zajednička ideja Ambasade Ukrajine u Crnoj Gori i ukrajinske organizacije "Dobro djelo", čije će sjedište takođe biti u Ukrajinskom centru.  
 
1
Gradonačelnik Podgorice šokiran rušenjem fasade kuće Vujovića u Bokeškoj
Vuković najavio - krivične prijave!
- Šokiran sam viješću da je investitor poslovnog objekta u Bokeškoj srušio čuvenu fasadu kuće Vujovića. Idejnim rješenjem koje je odobrio Državni arhitekta Glavni grad nema veze s projektom), investitor je bio dužan da sačuva fasadu. Sjutra podnosim kr. prijave protiv njega i nadzora! - najavio je ne Twiteru gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković i podsjetio "nasuprot ovom vandalskom činu, tokom višemjesečne (veoma zahtjevne) rekonstrukcije Bokeške ulice, Glavni Grad sačuvao je fasadu. 
 
1
Glavni grad oživio tradiciju na Stadionu malih sportova
Počeo "Trofej Podgorice"!
    Skokom padobranaca Miloša i Saše Dragojevića iz Aero kluba "Špiro Mugoša", koji su simbolično donijeli zastavu Glavnog grada i fudbalsku loptu na čuveni poligon, utakmicom dječaka iz fudbalskih klubova Stari aerodrom i Podgorica, sinoć na Stadionu malih sportova počeo je turnir u maom fudbalu "Trofej Podgorice", koji je okupio 37 ekipa. One će se takmičiti do 13. avgusta, a utakmice će počinjati od 20.
Takmičenje je zvanično otvorio početnim udarcem Željko Petrović, legendarni crnogorski fudbaler, nekadašnji as "Budućnosti", "Dinama", "Sevilje", PSV", te reprezentativac Jugoslavije, a u prvom meču turnira ekipa "Centra" savladala je "Valte" 1:0.
 
 
1
Građani Podgorice dobili su još jednu zelene oazu za odmor i uživanje u užem centru grada
Nepristupačan prostor - pretvoren u oazu!
- U pitanju je prostor koji je posljednjih petnaestak godina bio ograđen, nedostupan našim sugrađanima, nekako skriven od očiju javnosti. Prepoznajući njegov potencijal i značaj, imajući u vidu na kojoj lokaciji se nalazi, mi smo odlučili da ga transformišemo u jednu lijepo uređenu zelenu površinu. I evo nekoliko mjeseci kasnije možemo da zaključimo da su naša privredna društva, kao i uvijek odradila fantastičan posao. Posebno mi je drago što ovaj park predajemo na upotrebu upravo danas, 14. jula, na dan pada Bastilje, nacionalnog dana Francuske - istakao je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, koji je sa ambasadorom Republike Francuske u Crnoj Gori, Nj.E. Kristijanom Timonijem, obišao novu parkovsku površinu koja se prostire na 8 700 m˛, a nalazi se u blizini Kliničkog centra Crne Gore. 
 
1
Za Dan državnosti Glavni grad dobio najsavremeniju sportsko-rekreativnu zonu na Bulevaru Šarla de Gola
Sportistima sadržaji - na 20 000 kvadrata!
    - Na prostoru od 20.000 kvdrata, koji je potpuno ograđen, kreirani su novi sportski sadržaji, rekonstruisana je trim stazu, izgrađen teren košarku, a Podgorica je poslije dugo vremena dobila i dva terena za tenis. Osim toga, izgrađena su i dva dječja igrališta, postavljena najsavremenija teretana na otvorenom, onovljena rasvjeta i kreirani sadržaji za sve generacije. Važan dio projekta predstavlja i rekonstrukcija i proširenje postojećeg parkinga, što će biti realizovano u narednoj fazi projekta. Ukupna vrijednost ove investicije je 500.000 eura - naglasio je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, otvarajući portsko-rekreativnu zonu na Bulevaru Šarla de Gola.  
 
1
Povodom 13. jula, na Spomenik partizanu-borcu na Gorici
Vijenac položila - delegacija Glavnog grada!
- Trinaesti jul najvažniji je datum u crnogorskoj istoriji kada je Crna Gora 1878. godine na Berlinskom kongresu priznata kao samostalna država i kada je 1941. godine počeo narodni ustanak protiv fašizma - Gradonačelnik Podgorice, dr Ivan Vuković, predsjednik Skupštine Glavnog grada, dr Đorđe Suhih, i predsjednik UBNOR-a i antifašista Podgorice, Borivoje Banović, položili su danas vijenac na Spomenik partizanu borcu na Gorici.
Glavni grad Podgorica nastavlja da baštini temeljne vrijednosti antifašizma i trasira evropski put Podgorice i Crne Gore. 
 
1
Iz intervju predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića za TVCG
Nepokolebljivo nastaviti - usvajanje evropskih vrijednosti!
       - Trinaesti jul nam je najvažnija tema, tema svih naših tema. Uvijek je lijepo i dobro kada želimo dobro svojoj kući, ali moramo znati kako se čini dobro svojoj kući. Da bi Crna Gora mogla da bude onakva kakvom je svi vidimo, ona mora ostati čvrsto utemeljjena na antifašizmu. To je posebno potrebno potencirati danas kada su fašističke aveti podigle glavu, ne toliko u Crnoj Gori koliko na nekim širim meridijanima, na nekim mnogo važnijim adresama. Crna Gora mora ostati istrajna u ostvarivabju koncepta građanskog društva. Prvi put kada Crna Gora zabasa ka nekoj alternativi, kada bi izgledala kao konfederacija nacionalnih zajednica Crne Gore, to bi bio njen kraj. Crna Gora jedino može opstati kao građansko društvo. Ako sebi želi dobro, Crna Gora nepokolebljivo nastaviti usvajanje evropskih vrijednosti - naglasio je predsjeddnikk Crne Gore Milo Đukanović u intervjuu za TV Crne Gore. 
 
1
Vlada Crne Gore čestita 13. jul
Datum ispisan - zlatnom tintom!
             - Zlatnom tintom ispisan datum u istoriji naše dostojanstvene i čelične Crne Gore - Vlada Crne Gore čestita 13 . jul - Dan državnosti! 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|