Brze Cinjenice - (O)Pozicija

0
Press služba PzP o specijalnom tužiocu
Nastavlja progon - aktivista DF!
       - Specijalni tužilac Mila Đukanovića i DPS Milivoje Katnić nastavlja nezakoniti i protivustavni progon aktivista DF. Više aktivista i funkcionera PzP dobilo je poziv od Specijalnog policijskog tima Milivoja Katnića da sjutra dođu na saslušanje. Upozoravamo bivšeg operativca KOS Milivoja Katnića, da će za svaku protivustavnu i protivzakonitu radnju, koju sprovodi protiv DF, a po nalogu Mila Đukanovića, kad tad odgovarati. Mi znamo šta je major Katnić radio po Cavtatu i Kovalima prilikom operacija oko Dubrovnika - saopštava press služba "Pokreta za promjene". 
 
2
Uoči današnje Skupštine Crne Gore "DF" organizovao protestni skup "Za referendum"
Protiv "kapitulacije" - zapalili zastavu NATO!
    - Tamo lijevo, u zgradi Zetske banovine, potpisuje se kapitulacija našeg vremena, tamo su ljudi koji ovog trenutka dižu ruke i pripremaju Crnuu Goru za aneksiju. Osnažujemo naše odluke iz Murina, da ćemo u pogodnom trenutku promijeniti ovu odluku, da ćemo zakon staviti van snage i ako NATO države prihvate ovu kapitulantsku odluku krnjeg Sinđinog parlamenta, mi ćemo da zamrznemo članstvo i da odemo na referendum i volja naarodna će odlučiti, anemamo dileme kakva će biti ta volja - istakao je Andrija Mandić, jedan od lidera "Demokratskog fronta", koji je danas na Cetinju, uoči Skupštine Crne Gore, organizovao mirni protestni skup "Za referendum" o članstvu u NATO.
Sa skupa je poručeno da je ya njih obavezujuća odluka istorijske sjednice narodnih izabranih predstavnika Crne Gore, a ne današnja. Zapaljena je i zastava NATO. 
 
2
Press konferencija "DF" uoči Skupštine Crne Gore na kojoj treba da bude ratifikovan sporazum o pristupanju NATO
Odluka Sinđinog parlamenta - ne obavezuje!
       - Nakon jučerašnje istorijske sjednice narodnih izabranih predstavnika Crne Gore, sjutra organizujemo veliki narodni skup na Cetinju i želimo da pozovemo sve građane - kako one koji se zalažu za učlanjenje Crne Gore u NATO, tako i one koji se zalažu protiv učlanjenja, a svi se zalažu za referendum, da nam se pridruže na mirnom skupu, gdje ćemo poslati jasnu poruku Sinđinom koruptivnom i krnjem parlamentu da je odluka koju će eventualno sjutra izglasati potpuno ništavna i neobavezujuća za većinsku Crnu Goru - istakao je lider "DNP" i član Predsjedništva "DF" Milan Knežević na press konferenciji "DF" sa koje je pozvao građane koji su za referendum o pristupanju Crne Gore NATO da se okupe na protestu koji ispred SO Cetinje počinje sjutra u 13. 
 
2
Skupština narodnih predstavnika naroda Crne Gore u Murinu
O NATO - referendum!
      - Da li ste za to da Crna Gora pristupi NATO savezu kroz potvrdjivanje Sjevernoatlantskog ugovora i Protokola uz Sjevernoatlantski ugovor o pristupanju Grčke i Turske?" - pitanje je koje će građanima Crne Gore biti postavljeno na referendumu, za koji je odluku o raspisivanju danas donijela Skupština narodnih predstavnika naroda Crne Gore u Murinu.  
 
2
Predsjednik pokreta "Otpor beznađu" podsjetio predsjednika Crne Gore na obećanja iz predsjedničke kampanje 2013.
Vujanović da inicira - referendum o NATO!
       Predsjednik pokreta "Otpor beznađu" Mladen Bojanić na danaćnjoj press konferenciji podsjetio je kako je predsjednik Crne Goe Filip Vujanović tokom predsjedničke kampanje 2013. bio prilično glasan "da se građanima da argumentacija za i protiv i neka građani odluče da li će Crna Gora biti član NATO, ili ne"
- Ali, vaše ćutanje danas na temu referenduma glasnije je nego 2013. Ustav Crne Gore daje vam mogućnost da podneste inicijativu za organizovanje referenduma. Ove vaše riječi su vaša lična i moralna obaveza da se držite toga što ste obećavali - podsjetio je Bojanić Vujanovića i pozvao ga da orgamizuje referendum o crnogorskom članstvu u NATO.  
 
2
Press konferencija "DF" o pristupanju NATO, referendumu i protestimaa
Do referenduma o NATO - iz Murina!
       - Predsjedništvo "DF" danas je odlučilo da saopšti niz aktivnosti koje će ići u pravcu ideje o održavanju referenduma, ali i potpunog marginalizovanja odluke koju će krnja Skupština Crne Gore donijeti 28. na Cetinju. Tako ćemo mi 26. u Murini, simbolu stradanja od NATO, organizovati alternativnu skupštinu, alternativni narodni sabor kojem će prisustvovati svi poslanici "DF". Pozivamo poslanike "Demokrata", "DEMOS". "SNP" i "URA" da nam se pridrće na toj alternativnoj skupštini na kojoj ćemo donijeti obavezujuće odluke o raspisivanju referenduma i poništavanje odluke koju će Skupština Crne Gore donijeti 28. na Cetinju - istakao je član Predsjedništva "DF" Milan Knežević na današnjoj press konferenciji. 
 
1
Press konferencija "DF"
Optužnicu razbili - u paramparčad!
          - Što god dođe mi smo mu naredni i ako neko vjeruje da očekujemo od crnogorskih institucija da će funkcionisati u skladu sa zakonom i sa Ustavom, to ne očekujemo i pažljivo ćemo izanalizirati ko je dobio taj predmet u sudu, izanaliziraćemo i istorijat presuda svakog od onih ko se bude bavio našim slučajem. Nemamo nikakve dileme da se radi o politički montiranom procesu, da se ovo radi kako bi se umanjila naga DF, kako bi se režim obračunao sa opozicijom, a posebno je važan onaj dio koji dominantno kreira snagu opozicije. Nismo u panici, jer znamo da je iza nas pravda i istina, za razliku od bivšeg premijera. Odazvaćemo se na svaki sudski poziv, ali da vidimo hoće li sud potvrditi optužnicu koja se temelji na izjavama dvojice svjedoka. Jedan od njih opovrgao je sve što je rekao, a drugi je nekredibilan svjedok - istakao je Andrija Mandić, jedan od lidera "DF" na današnjoj press konferenciji povodom optužnice koju je Specijalno državno tužilaštvo dostavilo Višem sudu u Podogorici, a na kojoj se nalaze njegovo i ime Milana Kneževića. 
 
1
Nebojša Medojević, predsjednik "Pokreta za promjene" i jedan od lidera "DF" u emisiji "Iz pravog ugla" Televizije Crne Gore
Očekujem optužnice - odgovorićemo adekvatno!
- On je montirao lažni državni udar na dan izbora 16. oktobra. Katnić je omogućio pobjedu DPS-a, onemogućio pobjedu opozicije, paralizovao parlamentarni život i doveo Crnu Goru na ivicu nestabilnosti. Očekujem da će Katnić, po instrukcijama Mila Đukanovića, optužiti lidere DF, ali mi ćemo na to dati adekvatni odgovor - saopštio je večeras Nebojša Medojević, predsjednik "Pokreta za promjene" i jedan od lidera "DF" u emisiji "Iz pravog ugla" Televizije Crne Gore. 
 
1
Božena Jelušić, ispred Građanskog pokreta URA, ocijenila
Lutanje u planiranju - devastira prostor!
- Nacrtom Zakona o planiranju i izgradnji nastavlja se dugo lutanje u oblasti planiranja prostora i izgradnje objekata. Neposredni rezultat je trajna devastacija prostora, osobito na primorju i enormni broj nelegalnih objekata ocijenila je ispred Građanskog pokreta URA Božena Jelušić. 
 
0
Na Konvenciji građanskog pokreta URA Dritan Abazović jednoglasno izabran za predsjednika
Vrijeme da - svane Crnoj Gori!
       - Prošlo je dvije godine otkad je svanulo URA, ali vrijeme je da svane i Crnoj Gori. Osnovan smo da bismo pomjerali granice demokratske kulture u Crnoj Gori.Opoziciona smo stranka, vodićemo beskompromisnu borbu. Nema nikakve tihe tranzicije - naglasio je Dritan Abazović, koji je na današnjoj Konvenciji građanskog pokreta URA, održane pod sloganom "Promjene. Sloboda. Razvoj", jednoglasno izabran za predsjednika. 
 
1
Poslije oduzimanja imunitete njegovim poslanicima, "DF" održao press konferenciju u Skupštini Crne Gore
Osumnjičeni likovali - i vrijedjali!
    - Dugo smo pozivali vrhovnog državnog tužioca da se uključi u ovaj slučaj. Isticali smo činjenicu da se Crna Gore nalazi na samoj ivici sukoba i kada se predje odredjena tačka da to može biti nepovratan proces. On se uključio u zadnjem momentu donoseći obavezujuće uputstvo. To je važna stvar za sve u Crnoj Gori, posebno je bitno ne samo za "DF" i za opoziciju nego za svakog gradjanina Crne Gore. Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić ovaj slučaj izmjestio je iz pravne ravni i prenio ga u ličnu ravan, gdje dominiraju emocije, a malo veze to ma i sa Ustavom i sa zakonom. Mora se promijeniti način rada - istakao je jedan od lidera "DF" Andrija Mandić na press konferenciji u Skupštini Crne Gore u kojoj je danas, na zahtjev Specijalnog državnog tužioca, njemu i Milanu Kneževiću oduzet poslanički imunitet zbog krivičnog djela - stvaranje kriminalne organizacije i pripremanje djela protiv ustavnog uređenja i bezbjednosti Crne Gore, izvršenog putem podstrekavanja.
Prije obraćanja javnosti, "frontovci" su se ponašali bahato, vrijeđali su i fizički nasrtali na poslanike koji su završili vanredno zasijedanje. 
 
1
Upozorenje Alekse Bečića, predsjednika "Demokrata", vrhovnom državnom tužiocu i glavnom specijalnom tužiocu
Ne igrajte se - sa Crnom Gorom!
    - Osnovano sumnjamo da i vaš današnji zahtjev, podnesen Skupštini Crne Gore nepunih mjesec dana prije lokalnih izbora u Nikšiću, a nakon proteka gotovo 4 mjeseca od inkriminisanih dešavanja, kojim tražite skidanje imuniteta za dvojicu kolega poslanika, koji su ujedno i lideri političkih parlamentarnih partija, predstavlja nastavak vašeg nedozvoljenog uticaja na slobodno izražavanje volje birača na predstojećim izborima, na štetu opozicionih političkih subjekata.
Poštovana gsodpodo, ovim činom direktno utičete na dramatično usložnjavanje ionako veoma složene političke situacije u Crnoj Gori i potpuno isključujete mogućnost održavanja elementarno slobodnih i fer izbora u Opštini Nikšić - zakl jučuje Aleksa Bečić, predsjednik "Demokrata" u upozorenju vrhovnom državnom tužiocu Stankoviću i glavnom specijalnom tužiocu Katniću. 
 
1
Press konferencija "DF"
Đukanović povukao - fatalan potez!
      - Izdavanjem naređenja Milivoju Katniću, da uhapsi Andriju Mandića i Milana Kneževića, direktno iz Dubaija, Milo Đukanović je povukao fatalan potez i doveo Crnu Goru na ivicu građanskog rata. On je na ovaj način izazvao i Demokratski Front, i crnogorsku opoziciju, i narod u Crnoj Gori, on je ovim autokratskim činom izazvao i međunarodnu zajednicu, i Evropsku uniju, riječju - izazvao je sav slobodan svijet - naglasio je Nebojša Medojević, član Predsjedništva "DF" na vanrednoj press konferenciji, povodom jednoglasne odluke Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore da poslanicima predloži oduzimanje poslaničkog imuniteta Mandiću i Kneževiću. 
 
1
Rekli su - predsjednik DPS Milo Đukanović
Njegoš vječan - kao i Crna Gora!
      - Njegoš je nesumnjivo jedno od najvećih imena duge i ponosne crnogorske istorije i mislim da se prema njemu moramo na takav način odnositi. Vjerovatno nijeste dovoljno registrovali stav DPS-a povodom toga, zato što je stav normalan i logičan i ne mislimo da treba otvarati pitanje i pogađati se da li Njegoš bio genocidan pjesnik. Naravno da nije. Danas stavljati bilo koga, uključujući i Njegoša van vremena u kojem je živio i stvarao i pokušavati da se zaodjene nekim novim vremenom i novim, naglašeno politizovanim ruhom, kakvo je današnje, samo po sebi predstavlja jedan politički marifetluk koji, onima koji se time bave, ne služi na čast - osvrnuo se predsjednik DPS Milo Đukanović na nedavne napade na Njegoša.  
 
0
Funkcioner pokreta URA Neđeljko Rudović, povodom pritvaranja Mihaila Čađenovića
Uvod u - otvorenu diktaturu!
         - Uprkos značajnim političkim razlikama URA i DF, postoje ciljevi oko kojih ne smije biti sporenja. A to su – pravda, ljudska prava i sloboda govora, kontrolisana i odgovorna vlast, pravna država i profesionalno pravosuđe. Zbog toga, zahtijevamo da Specijalni tužilac predoči javnosti dokaze, na osnovu kojih je uhapšen i poslat u pritvor Mihailo Čađenović, član DF - ističe funkcioner pokreta URA Neđeljko Rudović i ukazuje da "svaki građanin Crne Gore može biti uhapšen i proglašen zavjerenikom, ukoliko je za to dovoljna tvrdnja nekog bivšeg pripadnika tajne službe. To je uvod u otvorenu diktaturu, širenje straha i progon oponenata". 
 
0
Predsjednik "Nove" i član predsjedništva "DF" Andrija Mandić o hapšenju Mihaila Čadjenovića
Stanković da - smijeni Katnića!
    - Pozivamo Ivicu Stankovića, šefa tužilaštva, da pod hitno smijeni Milivoja Katnića jer se on najviše trudio da taj čovjek bude izabran i da bude glavni specijalni tužilac. Taj čovjek postao je opasnost za sve u Crnoj Gori, to je čovjek koji je,očigledno, izgubio poslovnu sposobnost, čije ponašanje treba temeljno da preispitaju specijalističke službe - istakao je predsjednik "Nove" i član predsjedništva "DF" Andrija Mandić na press konferenciji povodom hapšenja Mihaila Čadjenovića.
 
 
1
Predstavnici građanske opozicije - koalicije Ključ, Demokrata i SDP - predstavili Izvještaj o neregularnostima na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra
Dešavanja zavise od - epiloga "državnog udara"!
          - Kako će se odvijati dešavanja na političkoj sceni zavisiće od realizacije sudskih i tužilačkih aktivnosti u procesu navodnog pokušaja državnog udara. Opozicija je složno da o svim budućim dešavanjima odlučuje dogovorom – naglasio je Neven Gošović u ime građanske opozicije - koalicije Ključ, Demokrata i SDP - kojja je danas predstavili Izvještaj o neregularnostima na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra. 
 
1
Lider "PzP" i član Predsjedništva "DF" dostavio VDT informaciju o eskalaciji napada aktivista DPS na clanove, aktiviste i suimpatizere DF
Ako ih ne zaštiti - organizovaće se sami!
          - Fašistička sekta DPS nas 27 godina pljačka, diskriminiše, siromaši, krade na izborima, dijeli i svadja. Fizičke napade na nas nećemo tolerisati. Ako VDT neće , ne smije ili ne zna da zaštiti temeljnja ljudska prava, Ustavni poredak, demokratiju i vladavinu prava, mi ćemo se sami organizovati - poručuje lider "PzP" i član Predsjedništva "DF" Nebojša Medojević, koji je danas vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću dostavio "informaciju o eskalaciji napada aktivista DPS na clanove, aktiviste i suimpatizere DF, kao posledica jezika mržnje i poziva na linč njihovog šefa sekte Djukanovića". 
 
0
Performans žena "Demokratskog fronta" ispred Tužilaštva
Katnića nišanile - praćkama!
    - Ukoliko ova neozbiljna priča dobije ozbiljan epilog, Katnić preuzima rizik izazivanja nemira u Crnoj Gori. Zbog toga, poručujemo mu Katniću, ne brukaj se, odlazi! - poručila je Marina Jočić na performansu koji su žene "Dmokratskog fronta" izvele danas ispred Tužilaštva.
Pristalice "DF" bile su "naoružane" transparentima - porukama za specijalnog državnog tužioca i praćkama. Nakon štoo su nanišanile zgradu, čula se komanda "Pali!".
 
 
0
Predsjednik "PzP" i član Predsjedništva "DF" Nebojša Medojević
Stanković da - suspenduje Katnića!
          - Zbog ovakvog postupanja, opasnog po temeljne vrijednosti ove države - kao što su ustavno poredak, fer i slobodni ozbori, slobodno izražavanje volje gradjana, ljudska prava, vladavinu prava, mir i bezbjednost gradjana - VDT Ivica Stanković bi morao odmah da suspenduje Milorada Katnića, i da protiv njega pokrene krivičnu istragu, kako bi se došlo do istine o stvarnim nalogodavcima, organizatorima, finasijerima i izvršiocima ovog teškog zločina protiv demokratije i suverenosti ove države - naglašava danas predsjednik "PzP" i član Predsjedništva "DF" Nebojša Medojević. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|