Brze Cinjenice - (O)Pozicija

0
"Demokratski front" o provali u kuću poslanika Predraga Bulatovića
Provalili da bi - kompromitovali!
    - Iz kuće ništa nije ukradeno, već se radilo o klasičnoj premetačini. Oni koji su počinili ovo krivično djelo očigledno su imali neke vrlo sračunate motive. Potpuno osnovano sumnjamo da su oni koji vode progon i kampanju protiv "DF" smatrali da mogu pronaći nešto čime bi mogli kompromitovati "DF" i iskoriste u njihovoj montaži i podvalama, ili traže nešto što bi moglo teško da optuži vrh režima - istakao je "DF" povodom provale u kuću poslanika Predraga Bulatovića i dodali da je "DF" koalicija bez ijedne mrlje, tako da "ekipe razbojnika kojima komanduju Milo Đukanović i Duško Marković ne mogu pronaći bilo šta u vezi "DF" što bi koristilo njihovim kriminalnim i delikventnim aktivnostima". 
 
2
Predsjednik "Ujedinjene Crne Gore" uputio otvoreno pismo opozicionim kolegama
Danilović poziva - na jedinstvo!
- Javno vas molim da svi skupa sjednemo za sto, veliki sto - nas 39 opozicionih poslanika izglasanih sa 178 000 glasova građana, sjednemo i dogovorimo se da prekinemo ovu lakrdiju prvi susret kako se ne bi dogodilo da se posvađamo, kao mnogo puta, na tom nesuđenom sastanku; oko stolica, rasporeda sjedjenja, prije nego se ljudski posvađamo za stolom oko čega god vrijednog svađe - napisao je Goran Danilović, predsjednik "Ujedinjene Crne Gore" u otvorenom pismu kojim ih poziva na jedinstvo. 
 
2
Protestnom šetnjom, pod motom Sloboda ili ništa" pristalice "DF" obilježile godišnjicu najvećeg antirežimskog protesta protiv režima u Crnoj Gori
Protiv režima - za slobodne izbore!
Protestnom šetnjom "ulicama narodnog otpora i režimske torture" - pod motom Sloboda ili ništa" - pristalice "DF" obilježile su večeras godišnjicu najvećeg antirežimskog protesta protiv režima u Crnoj Gori i ponovile poruku da ne odustaju od borbe protiv režima, za slobodne izbore.
Prije protestnog marša Predsjedništvo "DF" dobilo je jednoglasnu podršku glavnih odbora konstitutuenata da sjutra na "Premijerskom satu" pita predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića o suđenju za "državni udar" i o progonu njegovih članova, kao i da pozove opoziciju da im se pridruži u borbi protiv režima. 
 
2
"Demokratski front" obilježava godišnjicu najvećeg antirežimskog protesta protiv režima u Crnoj Gori
Nastavljaju borbu - protiv diktature!
    Pod motom "Sloboda ili ništa" večeras u 19 sa platoa ispred Skupštine Crne Gore pristalice "Demokratskog fronta" krenuće u protestni marš "Ulicama narodnog otpora i režimske torture", kojim će obilježiti godišnjicu najvećeg antirežimskog protesta protiv režima u Crnoj Gori.
- Ne zaboravi borbu, ne zaboravi 24. oktobar. Nastavljamo borbu protiv diktature, Nema predaje, sloboda ili ništa! - naglašava "DF" u spotu kojim poziva na večerašnji skup 
 
1
"Demokratski front" poziva pristalice na protestni marš ulicama Podgorice
Apeluju na - marš slobode!
       “Da bi čovjek bio slobodan on se ne mora samo osloboditi okova, nego mora živjeti na taj način da poštuje i poboljšava slobodu drugih ljudi!" - podsjećajući na riječi Nelsona Mendele "Demokratski front" poziva pristalice na protestni marš kojim će 24. obilježiti godišnjicu najvećeg antirežimskog skupa u istoriji Crne Gore!
- Borba Demokratskog fronta je borba za sve ljude, jer sloboda je pravo svakog čovjeka! Ovo je marš slobode, sjećanja i samopoštovanja! - ukazuje "DF".  
 
1
Press konferencija "Demokratskog fronta" o najnovijim dešavanjima i progonu njeegovih poslanika
Pričaćemo sa - nalogodavcima!
-"Demokratski front" ima obavezu, da kao što je i do sada radio, da na svaku akciju režima odgovori hrabro, dostojanstveno, onako kako očekuju naši glasači i članstvo naših konstituenata. Zatoo je poslanički klub "DF" odlučio da ćemo prvom prilikom, a to je već u srijedu zatražiti određene odgovoore od onih koji upravljaju pravosuđem Crne Gore. Više ne želimo da razgovaramo sa slugama, već sa nalogodavcima. Nalogodavac ovako sramne presude je crnogorski režim, a najodgovorniiji u njemu je Duško Marković, koji će morati da odgovori na pitanja "DF". Svakako, hoćemo da dobijemo i odgovore od ministara sile i ministra pravde koji koordinira i upravlja akcijom gašenja "DF" i koji upravlja akcijom sudskih procesa protiv poslanika "DF". Važno je da pred licem crnogorske javnosti, a to je u Skupštini Crne Gore, da cijela Crna Gora i svaki njen građanin čuje šta mi to tražimo da nam odgovori premijer i njegovi ministari sile i ministar pravde - istakao je jedan od lidera "DF" Andrija Mandić na press konferenciji, ocjenjujući presudu Milanu Kneževiću najsramnijom u crnogorskom pravosuđu. 
 
1
Press konferencija "DF" povodom obilježavavanja dvije godine od razbijanja šatorskog naselja u "Slobodnoj zoni" za vrijeme velikih antirežimskih protesta 2015.
I sada zahtjev - slobodni izbori!
       - Okupili smo se ovdje na slobodnoj teritoriji koju je "DF" ustanovio 2015. da obilježimo dvije godine od brutalnog razbijanja šatorskog naselja, gdje su "DF" i slobodni građani noćili pred Skupštinom Crne Gore sa jednim jedinim zahtjevom da tadašnji premijer Milo Đukanović podnese odtavku da padne njegova vlada, a da njenu ulogu preuzme vlada koja bi organizovala fer i slobodne izbore. Koliko su ti zahtjevi bili problem za tadašnju i sadašnju vlast pokazao je upravo 17. oktobar, kada je policija u ranu zoru brutalno razbila šatorsko naselje i prebijala ljude. Taj 17. oktobar proizveo jje i 24., kada je bio najveći protest protiv režima u 21. vijeku. Obilježićemo i taj datum, imaćemo protestni marš i posjetićemo sva ona mjesta gdje su policajci brutalno prebijali slobodne građane. Imaćemo marš slobode i kako tada, tako i sada želimo prelaznu vladu i fer i slobodne izbore - istaknuto je na press konferenciji "DF" održanoj na "Slobodnoj zoni" za vrijeme velikih antirežimskih protesta 2015. 
 
1
Press-konferencija Кluba poslanika "DF" povodom godišnjice ,,Državnog udara"
Režim ruši - samo hrabrost!
- Uspjeli smo da raskrinkamo i u paramparčad da razbijemo lažnu optužnicu glavnog specijalnog tužioca koji je samo obični izvođač radova u rukama vrhovnog državnog tužioca, a on obični izvođač radova režima na čijem čelu je Milo Đukanović. Nemamo nikakvu dilemu da danas, obilježavajući godišnjicu lažnog državnog udara i velike nepravde koja je nanijeta "DF", da kažemo da ćemo obilježiti i 17. i 4. oktobar kada je "DF" protestovao. Sigurni smo da će građani pratiti politiku koja je časna, poštena i iznad svega hrabra.Jer, ovaj režim može da se pobijedi hrabrošću. Oni u opoziciji koji su se sakrili i od nas udaljili pod firmom kako suu oni građanska opozicija, mnogi od njih nemaju hrabrosti za pravu opzicionu borbu kakva je neophodna potiv ovog režima - napomenuo je Andrija Mandić, jedan od lidera "DF", koji je press konferencijom ipred Skupštine Crne Gore obilježio godišnjicu ,,državnog udara".  
 
0
Konferencija za medije " Demokratskog fronta" o novim dokazima u montiranoj aferi "Državni udar"
"Pronađeno" oružje - podmetnula policija!
          - U svojoj nespretnosti zbog mijenjanja okolnosti onih dana pred 16. oktobar, vrh režima i oni koji ga prate, uključujući Katnića, mijenjali su scenarije kako da zaustave opzicionu pobjedu. Tako je došlo i do greške koju smo iskoristili. Već prripremljeni foto-elaborat, koji je urađen u stilu kriminalističkih filmova, o pronađenom oružju za 500 terorista koji treba da okupiraju Crnu Goru. Oružje koje je navodno pronađeno pripada policiji. Taj dokument ostao je u spisima predmeta, nije povučen, a mi smo ga pronašli i iz njega se jasno vidi o čemu se radi. Sve je namješteno, svi znamo da je ovo oružje dato iz MUP Crne GOre, po nalogu Pejanovića, da bi se smjestilo "Demokratskom frontu" - istakao je poslanik "DF" Slaven Radunović na današnjoj konferenciji za medije o novim dokazima u montiranoj aferi "Državni udar". 
 
2
"Demokratski front" uputio poziv za zajedničko djelovanje opozicionim strankama, akademskoj zajednici i NVO sektoru
Oslobađannje ili - protesti od 1.!
    - "Demokratski front" javno poziva opozicione političke subjekte, civilni sektor i slobodne pojedince na hitan doogovor oko oblika, načina i dinamike zajedničkog djelovanja u cilju stvaranja uslova za opšte, slobodne i fer izbore. Posebno očekujemo da se svi opzicioni politički subjekti javno odrede prema ovoj našoj inicijativi. Činioce civilnog društva, medije, NVO sektor, akademsku zajednicu da djelujee angažovano, profesionalno i autonomno kako bi na taj način dali puni doprinos izgradnji slobodne i prosperitetne Crne Gore. "DF" javno poziva pravosudne organe da do 1. septembra oslobode iz zatvora protivpravno utamničene ppolitičke zatvorenike Miihajla Čađenovića, Dejana Vujisića, Željka Šćepanovića i Momira Nikolića. Ukoliko to ne učine, "DF" otpočeće sa protestima za njihovo oslobađanje - naglasio je lider "DF" Andrija Mandić, upućujući sa današnje press konferencije javni poziv opozicionim strankama, akademskoj zajednici i NVO sektoru. 
 
0
Građanski pokret URA pozvao "Demokrate" i "DF" da prekinu medjusobnu svadju
Dijalogom rješavati - ključna pitanja!
    - Iako je sasvim normalno i legitimno pravo svih učesnika javnog života da kritikuju odrđene politike, svi zajedno moramo pokazati veći stepen zrelosti, jer je protivnik samo jedan. Umjesto bespotrebnog trošenja energije na svađe i prepirke, pozivamo kolege iz Demokratske Crne Gore (DCG) i Demokratskog fronta (DF) da u što skorijem roku otpočnemo konstruktivan dijalog, oko rješavanja ključnih pitanja koji muče crnogorsko društvo, kao i definisanja zajedničkog predsjedničkog kandidata opozicije, koji će bez sumnje deklasirati kandidata korumpirane i kriminalne Demokratske partije socijalista (DPS) - ukazali su u Građanskom pokretu URA. 
 
1
Lider "PzP" Nebojsa Medojević na press konferenciji povodom davanja iskaza u Specijalnom državnom tužilaštvu
Montirani proces - Katnićeva lična odmazda!
- Dao sam jasan iskaz da se Specijalno državno tužilaštvo ponašalo neprofesionalno, neobjektivno, da se radi o politički montiranom procesu koji je posledica lične odmazde glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića isključivo zbog mojih javno izrečenih stavova kao političara, poslanika i lidera jedne opozicione partije. U čitavom apsurdnom postupku tužilaštvo nije prikupilo ni jedan dokaz koji pokkazuje na indiciju da postoji bilo koji ellement krivičnog djela pranja novca. Posebno sam istakao da je ovo vrlo čudna situacija, prvi je put da je Specijalno državno tužilaštvo samoinicijativno pokrenulo postupak za jedno od najtežih krivičnih djela pranja novca stečenog kriminalnim aktivnostima i za finansiranje terorizma. Ovo je protivustavna, protivzakonita i opasna zloupotreba Specijalnog državnog tužilaštva od glavnog specijalnog tužioca zbog lične odmazde za javno izgovorene riječi - ukazao je lider "PzP" Nebojsa Medojević na press konferenciji povodom davanja iskaza u Specijalnom državnom tužilaštvu.  
 
1
Nekadašnja finansijska direktorica „13. jul Plantaže“ AD podnijela krivičnu prijavu protiv izvršne i finansijske direktorice
Namjerno prikazali - lažne bilanse!
      - Nekadašnja finansijska direktorica državne kompanije „13. jul Plantaže“ AD Valerija Saveljić, koja godinama optužuje rukovodstvo te kompanije za nesavjesno poslovanje i zloupotrebe državnih resursa, podnijela je danas Osnovnom državnom tužilaštvu novu krivičnu prijavu protiv izvršne direktorice Plantaža Verice Maraš i finansijske direktorice Davorke Kodžulović, kao i drugih odgovornih toj kompaniji, zbog namjernog prikazivanja lažnih bilansa u izvještaju Plantaža za 2016. - saopštio je GP "URA". 
 
0
Predsjedništvo "Demokratskog fronta" o oduzimanju pasoša Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću
Progon se odvija - nesmanjenom žestinom!
       - Progon "DF" u režiji Mila Đukanovića, Milivoja Katnića i pojedinaca iz Višeg suda odvija se nesmanjenom žestinom, a stanje ostrašćenosti mržnje i ekstremizma u koje su izvjesno zapale ove osobe opasno je za mir i stabilnost Crne Gore - zaključilo je danas Predsjedništvo "Demokratskog fronta". 
 
0
Po izdavanju obavezujućeg uputstva VDT, poslanici "DF" napustili Skupštinu Crne Gore
Pokazaali borbu - za slobodu!
             - "Demokratski front" je zajedništvom, odlučnošću i solidarnošću pokazao kako se treba boriti za slobodu u Crnoj Gori. - istakao je lider "DF" Andrija Mandić na press konferenciji poslije izdavanja obavezujućeg uputstva VDT, a uoči napuštanja Skupštine Crne Gore u kojoj su od pritvaranja štitili Nebojšu Medojevića kojem je prošlog četvrtka oduzet poslanički imunitet.
On je pozvao crnogorsko pravosuđe, u kojem se nalaze mnogobrojne trule daske, da što prije iz zatvora puste ljude koji su pritvoreni.  
 
0
Grupa učesnika brojnih protesta iskazala podršku Nebojši Medojeviću i poslanicima "DF"
"Tresu se" - zbog nepravde!
       - "Slobodu ne možete uhapsiti" - poručili su danas ispred Sku[tine Crne Gore prepoznatljive osobe uličnih protesta i demonstracija, koje su iskazale solidarnost sa Nebojšom Medojevićem i poslanicima "DF" koji od skidanja imuniteta lideru "PzP" ne napuštaju parlament.
- Čuveni argentinsko-kubanski revolucionar je rekao: "Ako se treseš od ljutnje na svaku nepravdu onda si naš saborac". To je poruka kojom sijaju stisnute pesnice ovih ljudi, podignute visoko u vazduh, dostojanstveno, hrabro i solidarno! 
 
0
Poslanici "DF" sedmi dan u Skupštini Crne Gore štite od pritvvora Nebojšu Medojevića
"DF" prelazi u - aktivnu odbranu!
         - Danas je dan kada Stanković treba da se odredi, a mi smo spremni i za jedno i za drugo. Blagovremeno ćemo odlučiti o aktivnom odbrambenom potezu "DF". Ne branimo naše položaje i privilegije, branimo interese 80 000 građana koji su glasali čak i za ovako "ekstremnu politiku". Naša politika je politika izvorne Crne Gore, izvornih opredjeljenja koja su utemeljena u istoriji Crne Gore i veliki je broj građana koji dijele naša gledanja, a glasaju za druge - istakao je funkcioner "DF" Predrag Bulatović, koji sa kolegama sedmi dan u Skupštini Crne Gore štite od pritvvora Nebojšu Medojevića, kojem je na zahtjev VDT skinut poslanički imunitet. 
 
0
I šestu noć poslanici "DF" provešće u Skupštini Crne Gore
Režimu uzalud - i ankete!
- I šeste večeri situacija je ista. Nema uputstva VDT, ali to nama ne značči mnogo jer spremni smo da ostanemo ovdje i više mjeseci, ako treba. Našeg Nebojšu ne damo, u vaše i u svoje ime. Režimske akcije ne uspijevaju, ne pomaže progon, ne pomažu hapšenja, blokirani računi, medijskee blokade..."Front" ide naprijed odlu;no i složno. Na kraju su morali da uklju;e i CEDEM, koji se bavi namiještanjem anketa za DPS. Čitavo vrijeme rade spinovanje loših rezultata "DF", koji je jedini pravi i opasni protivnik režimu Mila Đukanovića, protivnik koji želi pravi obračun sa ovom mafijaškom vlašću, a nikako nekakvu meku tranziciju - izvijestio je na "Facebooku" poslanik "DF" Slaven Radunović. 
 
0
"Demokratski front" o rezultatima ankete CEDEM
"Kuvaju" po receptu - ANB!
- Zna se zašto CEDEM i ANB žele da umanje snagu DF, a da podignu DPS. Nemamo dileme da će njihova agentura, prosuta po različitim medijima kojima iz dana u dan pada tiraž, pokušati da predstavi ovo Darmanovićevo istraživanje kao objektivno, ne forsirajući, navodno, lažnu snagu DPS-a već vadeći one podatke uz koje će provući i ono što je Darmanoviću najbitnije – da DPS sam može osvojiti parlamentarnu većinu. Ali, svi oni zajedno imaju samo jedan veliki problem- što opozicioni glasači prate DF kao najubjedljiviju antirežimsku opoziciju i traže nastavak odlučne borbe protiv režima - ukazuje "Demokratski front" povodom danas objavljenih rezultata ankete CEDEM. 
 
0
Lider "PzP" Nebojša Medojević o komunikaciji sa predsjednikom Crne Gore
Tužilac liječi - lične frustracije!
          - Pokazali smo da je stara Crna Gora još prisutna, da se mi koji se razlikujemo možemo ujediniti u borbi za fundamentalne ljudske slobode. Naša upornost i riješenost, uz zainteresovanost sa strane, dovela je do ove političke reakcije i očekujemo da će Stanković postupiti po Ustavu i zakonu i da će omogućiti da se poštuje zakon. I Vujanoviću sam rekao da ne postoji ni jedan zakonski osnov za moje pritvaranje, da se radi o ličnoj osveti, neobjektivnom postupanju čovjeka koji želi da lične frustracije liječi tako što će hapsiti lidere "DF". Ni danas nije stiglo obavezujuće uputstvo, ali mi smo tu, spremni da nastavimo koliko god treba - naglasio je lider "PzP" Nebojša Medojević, kojem je ukinut poslanički imunitet i koji od tada - iz straha da ga policija ne privede - sa kolegama iz "DF" ne napušta Skupštinu Crne Gore. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|