Brze Cinjenice - (O)Pozicija

1
DPS o insinuacijama srpskih zvaničnika i optužbama beogradskih tabloida
Iz Crne Gore hapse - pristalice SPC!
            - Insinuacije srpskih zvaničnika i optužbe koje plasiraju beogradski tabloidi, da su pojedini demonstranti u Beogradu povezani sa zvaničnom Crnom Gorom, najobičnije su besmislice.
Crna Gora se ne miješa u unutrašnja pitanja drugih država i svaka besmislica, lansirana u tom pravcu, vraća se njenim kreatorima kao bumerang - saopštila je DPS. 
 
1
Predsjednik "Nove srpske demokratije" i jedan od lidera "DF" ustupa mjesto u Skupštini Crne Gore
Poslanik Mandić - podnio ostavku!
    - Prije svega, želim da se od srca zahvalim svima koji su iskreno izrazili zabrinutost, interesovali se za moje zadravlje i poželjeli brz oporavak. U ovih nekoliko dana, uvjerio sam se u plemenitost i solidarnost brojnih ljudi. Bilo je, očekivano, i onih drugih – manje dobronamjernih, ali se na njih ne ljutim, jer je sve to naša Crna Gora, ljudska, čojska, viteška, ali i surova, isključiva i nemilosrdna - napomenuo je predsjednik "Nove srpske demokratije" i jedan od lidera "DF" Andrija Mandić, koji je podnio ostavku na mjesto poslanika u Skupštini Crne Gore, sa namjerom da omogući da na njegovo mjesto što prije dođe sledeći poslanik sa liste Nove. Mandić je rekao da će na njegovo mjesto doći predsjednik Opštinskog odbora Nove srpske Demokratije u Podgorici, diplomirani pravnik Radoš Zečević, kako bi klub DF-a radio u punom kapacitetu kada se u Skupštini bude raspravljalo o izboru VDT-a i drugim veoma važnim temama. 
 
1
Demokratska partija socijalista Crne Gore o predstavnicima SPC u Crnj Gori
Amfilohije u - gubitničkoj koaliciji sa DF!
         - Predstavnici SPC u Crnoj Gori još jednom su dokazali da su im politički interesi, a prije svega oni antidržavni, važniji od položaja vjerskih zajednica i zakona koji se tim pitanjem bavi. Iz svega što se dešavalo prethodnih dana, jasno je da se Mitropolija stavila u službu jedne političke opcije, koju personifikuje Demokratski front i dio je izborne kampanje onih snaga kojima su litije i destrukcija jedina tačka političkog programa - saopštila je DPS, ocjenjujući da "nekonstruktivan odnos mitropolita i njegovih saradnika prema više nego korektnoj ponudi koja im je saopštena od strane najviših državnih zvaničnika - moratorijumu na primjenu Zakona i pokušajem traganja za obostrano prihvatljivim rješenjem - još jedna je potvrda da njih Zakon ni ne zanima već im služi kao sredstvo manipulacije vjernicima i javnošću, u cilju stvaranja političke platforme pred predstojeće izbore. 
 
1
Ivan Brajović, predsjednik Socijaldemokrata, na drugoj Konvenciji SD Mojkovca
Izborni rezultat - biće značajno bolji!
- Nas u cijeloj Crnoj Gori, u svakoj sredini, preporučuju realizovana obećanja uoči prethodnih parlamentarnih izbora, djela i ljudi koji su za ove četiri godine pokazali da im se može vjerovati na riječ. Zato u predizbornu trku ulazimo bez bojazni za rezultat koji će biti značajno bolji u odnosu na prethodne parlamentarne izbore - naglasio je Ivan Brajović, predsjednik Socijaldemokrata, na drugoj Konvenciji SD Mojkovca. 
 
1
Jedan od lidera "DF" Nebojša Medojević o situaciju u SO Budva
Jedinstvo opozicije - recept za smjenu DPS!
       - Jedino demokratsko rješenje bilo je skraćenje mandata i novi izbori. DPS je ovdje doživio politički krah i upravo ovdje pokazala zašto trebaju promjene Crnoj Gori, da je svaka vlast DPS ogromna šteta i katastrofa za državu i narod. Čestitam svima iz opozicije koji su pokazali da se može zajednički raditi i da je jedinstvo opozicije i zajednička akcija formula kako treba smjeniti DPS na nacionalnom nivou. Ispunili smo sve obaveze koje je odbornik Džaković nama uputio, iako otvorene liste i opšte izborno zakonodavstvo nije vezano za lokalnu samoupravu. To je bio samo izgovor odborniku Džakoviću da pokrije ono što je napravio sa DPS, a to je školski primjer političke korupcije. "DF" je obećao da će svi koji su se bavili političkom korupcijom jednog dana odgovarati pred nezavisnim i slobodnim pravosuđem - poručio je, povodom situacije u SO Budva, jedan od lidera "DF" Nebojša Medojević. 
 
1
Predsjedništvo Demokratske partije socijalista Crne Gore
I na ovim izborima - ubjedljiva pobjeda!
          - I na ovim izborima, a na osnovu ostvarenih programskih ciljeva i realizacije izbornog programa, kao i dobrog stanja u kojem se nalazi partijska infrastruktura, Demokratska partija socijalista ostvariće još jednu ubjedljivu izbornu pobjedu - ovo očekivanje izraženo je na sinoć održanoj sjednici Predsjedništva DPS, koje je razmotrilo i dinamiku realizacije daljih aktivnosti a u susret kampanji za predstojeće parlamentarne izbore. U tom kontekstu zakazan je i Savjet za praćenje realizacije izbornog programa koji će se održati narednog mjeseca.  
 
1
Liberalna partija povodom najave odžavanja protesnih litija
Čojstvo je - drugoga braniti od sebe!
    - Pozivamo organizatore da se drže one misli koja nas je kroz vjekove krasila a koju je zapisao Marko Miljanov. „Junaštvo je kada sebe branim od drugoga, čojstvo je kada drugoga branim od sebe“. Ova izreka Marka Miljanova dovoljno govori da uvijek interes zajednice mora biti iznad ličnih i posebno partijskih i političkih i da u skladu sa ovom izrekom sa posebnom pažnjom pristupe obezbjeđivanju socijalne distance učesnika protestnih litija, čime će sačuvai privilegiju koju ova država ima kad je u pitanju izostanak prisustva koronavirusa u populaciji - apelovala je Liberalna partija povodom najave SPC i nekih opozicionih političkih partija da nastaviti sa odžavanjem protesnih litija u Glavnom gradu. 
 
1
Poslanik "DF" Slaven Radunović danas u Skupštini Crne Gore
Mir ugrožava - policija!
- U Crnoj Gori, na nekoliko mjesta, u toku je velika akcija policije koja blokira određene gradove, kako bi se izvršio naum koji je odavno spreman da se ruše neki objjekti SPC - Krstionica u Tivtu, Konak u Ulcinju, a imam informaciju da se priprema još jedna velika akcija. Neko iz policije treba ovdje da nam kaže šta se dešava. Ugrožava se, apsolutno, mir u Crnoj Gori. DDok ne dobijemo tu informaciju, prenosim poziv Mihajla Backovića iz manastira na Prevlaci koji je pozvao sve građane koji žive blizu, s obzirom da je grad blokiran, ljude iz Boke da pješke, biciklom, motorom dođu i neka brane Krstionicu dok se nešto ne desi u ovoj državi, dok nekome ne dođe do mozga da zbog svoje vlasti i zbog toga kako je naumio da svađa Crnu Goru ne treba da izaziva rat u ovoj zemlji - istakao je poslanik "DF" Slaven Radunović danas u Skupštini Crne Gore. 
 
0
Press konferencija "DF" o izboru Vrhovnog državnog tužioca
Otežu zbog - Lidije Vukčević!
    - Nakon isteka roka za kandidovanje specijalnog državnog tužioca, čitava farsa dovedena je do kraja. Niko u Crnoj Gori od istaknutih pravnika i dokazanih tužilacanije bio spreman da izađe na biljeg bajramskom tamnovidcu koji je spasio najveće krvoproliće u istoriji Crne Gore i zato s pravom smatramo da se namjerno oteže rasprava u Skupštini Crne Gore, kako bi Ivica Stanković Tužilačkom savjetu odmah predložio Milivoja Katnića i on bio izabran i tek tada da se pojavi u skupštini i obrazlaže predlog o izboru Lidije Vukčević za kandidata za Vrhovnog državnog tužioca. Ova pravosudna i tužilačka farsa najbolje odslikava izvještaj Freedom House i zloupotrebu tužilaštva za potrebe DPS - naglasio je na press konferenciji jedan od lidera "DF" Milan Knežević. 
 
1
"Demokratski front" na press konferenciji saopštio da se na jednog od njegovih lidera sprema atentat
Knežević traži - oružje!
    - U toj infoormaciji pominje se ime egzekutora koji bi bio spreman da realizuje taj naum. Imajući u vidu da se ta informacija pojavila u petak, a da ni Uprava policije, ni ANB, niti SDT nijesu reagovali, a imajući u vidu da se određene strukture u režimu pominju kao nalogodavci tog mogućeg atentata, zakazali smo konferenciju za medije bez pretenzija da stičemo političke poene, ni kao neka naše zabrinutost šta se sve može desiti u CCrnoj Gori ako dođe do toga. Vjerujem da je taj scenario moguć. Od države ne tražim nikakvu zaštitu, nikakvu policijsku pratnju, samo tražim da mi se dozvoli nošenje oružja, pa ćemo naći način da se obezbijedimo, suprotstavimo bilo kakvom pokušaju. Vjerujem da ćemo u trenutku kad država ćuti na ove informacije morati da se samoorganizujemo nesamo kao porodica, bratstvo ili kao "DF", nego kao struktura koja se nalazi na meti progona režima - istakaoo je na press konferenciji Milan Knežević, jedan od lidera "Demokratskog fronta", koji je premijeru uputio ovu informaciju koja se pojavila u regionalnom i jednom broju crnogorskih medija.  
 
1
Poslije gašenja TV prenosa, iz Skupštine Crne Gore jedan od lidera "DF" Andrija Mandić zaprijetio
Ako zatvore vladiku - spremite uniforme!
- Ako vladiku Joanikija pošaljete u Spuž, više neću u ime "DF" imati nikakvu obavezu prema obećanju koje smo dali mitropolitu crnogorsko primorskom nego ću tražiti od njega da zajedno pozovemo Crnu Goru i da ne dozvolimo da vladika Joanikije bude u spuškom zatvoru, po cijenu da viie ni spuški zatvor ne postoji. Možda želite da izazovete građanske sukobe u Crnoj Gori zato što su oni koji su ukrali milijarde da će NATO pakt da im obezbijedi malu privatnu državu, gdje bi mogli da uživaju u tim milijardama. Ali da znate, ovdje, na ovom prostoru, to je granica i limes preko koga neće preći pravoslavni narod Crne Gore. Vidjeli ste sinoć, bez ičijeg uticaja šta je bilo, a vjerovatno biće nešto i noćas. Ako nam vladiku Joanikija pošaljete u Spuž, spremite uniforme da branite to što zastupate - zaprijetio je, poslije gašenja TV prenosa, iz Skupštine Crne Gore jedan od lidera "DF" Andrija Mandić. 
 
1
Predsjednik OO DPS Nikšić, Ivan Mitrović odgovorio jednom ood lidera "DF" Andriji Mandiću
Ne cijenite ni - ljudski život!
- Biće Crne Gore, dok je i Cetinja i Nikšića, i svih njenih gradova, i svih njenih građana, njenih sinova i kćeri, koji će je čuvati od vas i takvih poput vas. Jer mi volimo svaku njenu stopu, čuvamo i štitimo život svakog njenog građanina, za razliku od vas, koji se konstantno pozivate na čuvanje svetinja, a ne čuvate i ne cijenite ono što je najsvetije - ljudski život! - poručio je predsjednik DPS Nikšića Ivan Mitrović jednom ood lidera "DF" Andriji Mandiću. 
 
1
predsjednik "Pokreta za promjjene" Nebojša Medojević u jutrošnjjoj objavi na facebooku
Ili Isus Hrist ili Djukanovic!
- Sad je sve na nama. Samo slozno!! Ili Isus Hrist ili Djukanovic - poručio je predsjednik "Pokreta za promjjene" Nebojša Medojević u jutrošnjjoj objavi na facebooku koju je nnaslovio "Maske su pale - pojavilo se lice Sotone":
- Nema ovde nista za cudjenje. Satanisti su uhapisili Vladiku Sprske Pravoslavne Crkve Joanikijja. Sad je valjda svima jasno da je Djukanovic primio zadatak od globalnih satanista pedofila duboke drzave da ELIMINISE pravoslavlje u Crnoj Gori i da je pounijati. 
 
0
"Demokratski front" i URA i SNP reagovali povodom emitovanja spota Marka Tompsona u Jutarnjem programu TVCG
Radi se o - ciljanoj provokaciji!
          - Radi se o ciljanoj provokaciji usmjerenoj ka srpskom narodu u Crnoj Gori, SPC i svima koji poštuju vrijednosti tradicionalne Crne Gore. Ovakvi ispadi, sa nacističkom pozadinom, učestali su od strane režima i njegovih struktura i samo se potvrđuje ono na šta je upozoravao i naš veliki patrijarh Irinej - da današnja Crna Gora podsjeća na NDH. Takođe, nemamo uopšte bilo kakvo povjerenje u Savjet RTCG, koji je zadužen da podstiče antisrpsku kampanju na ovom partijskom mediju. Na nama je da zapamtimo sve one koji su za račun Mila Đukanovića godinama širili mržnju prema srpskom narodu, SPC, tradicionalnoj Crnoj Gori, kako bi u vremenu koje je pred nama takvi odgovarali, zajedno sa šefom režima, za sve što je urađeno ovom narodu - zaključuje "DF". 
 
0
Patrijarh srpski Irinej poslao je pismo zahvalnosti predsjedniku "Nove srpske demokratije" Andriji Mandiću
SPC podstrekava - "odbranu svetinja"!
                   - Crkva na čelu Amfilohijem, arhijerejima, sveštenstvom, monaštvom i narodom, uz pomoć Svetog Petra Cetinjskog, Svetog Vasilija Ostroškog i drugih svetitelja, koji su prosijali na tlu Crne Gore, pomoći će vam da odbranite svetinje u Crnoj Gori od bezakonja - poručio je patrijarh srpski Irinej u pismu zahvalnosti za vaskršnje čestitke predsjedniku "Nove srpske demokratije" Andriji Mandiću.  
 
0
Predsjednik "DNP" Milan Knežević apelovao na litiju 12. maja
Sveti Milutin i milosna Soraja!
         - Mitropolite amfilohije Radoviću, u ime "DF" vas pozivamo da 12. maja pozovete građane Crne Gore na litiju Svetog Vasilija u Nikšiću, da se okupimo i pošaljemo snažnu poruku da nikome nećemo dozvoliti da nam uništi naše duhovno i istorijsko nasljeđe kroz takozvane mjere NKT - apelovao je danas iz Skupštine Crne Gore predsjednik "DNP" Milan Knežević, koji je rekao: 
 
0
Predsjednik SNP Vladimir Joković
Apeluju na savez - za spas Crne Gore!
          - Iniciraćemo razgovore unutar cijele opozicije, narednih dana ćemo uputiti poziv svim predstavnicima opozicionih parlamentarnih partija. Pozivam parlamentarne opozicione partije, da odgovorimo ovom teškom trenutku po državu. Da se sastanemo i napravimo Savez za spas Crne Gore - poručio je sa današnje press konferencije predsjednik SNP Vladimir Joković. 
 
0
Milan Knežević,, poslanik "DF", na vanrednoj press konferenciji
Sinđelić tražio Mugoši - 35,5 hiljada!
       - "Demokratski front" traži da sudija Višeg suda Suzana Mugoša objavi javnosti pismo koje joj je poslao Saša Sinđelić iz zatvora u Hrvatskoj, da se Mugoša i predsjednik Višeg suda Boris Savić izjasne po kom osnovu je Saša Sinđelić, svjedok saradnik i pravnosnažno presuđeni ubica na 21 godinu zatvora, tražio od sudije Mugoše 35 500 eura zato što je svjedočio u postupku poznatom kao Državni udar. Tražimo da se Mugoša i predsjednik Višeg suda odmah izjasne, da objave ovo pismo i da objasne po kom osnovu i koje su to lične veze između Mugoše, Savića, Katnića i Sinđelića da on sada traži 35 500 eura zbog toga što je lažno svjedočio protiv Mandića, Čađenovića, mene i ostalih optuženih u ovom postupku - istakao je na vanrednoj press konferenciji "DF" Milan Knežević. 
 
0
"Demokratski front" o zaplijeni pola tone kokaina na brodu "Budva"
Režim nanio - globalnu sramotu državi!
          - Poslije joč jedne režimsko kokainske afere, ovoga puta u doba korone, smatramo svrsishodnim da se svi brodovi u vlasništvu Crne Gore prodaju, kako se ne bi nanosila šteta časnim crnogorskim pomorcima koje više ni jedna brodska kompanija ne želi da zaposli, jer ih povezuju sa kriminalnim radnjama režima koji je nanio globalnu sramotu državi. A da kojim slučajem imamo VDT i SDT pozvali bi ih da istraže i procesuiraju još jjednu kokainsku aferu, a pošto ih nemamo, uvjereni smo da njemačko tužilaštvo neće ni sa kim sklapati sporazum o krivici - saopštio je "DF" i zaključio "zaplijenom pola tone kokaina na brodu "Budva" definitivno je zakucan i posljednji ekser u mrtva;ki sanduk crnogorske Prekookeanske plovidbe". 
 
1
Poslanik "DF" Milutin Đukanović
Vladine mjere - oskudne i loše!
          - Danas je parlament ponižen i činjenicom da predsjednik Vlade nije htio da obrazlaže program mjera njegove vlade. Očigledno da su mjere toliko loše da premijer nije došao da ih brani, već "djevojka za sve" u liku Milutina Simovića. Mjere predstavljaju manje od jednog procenta BDP. To su veoma oskudne i veoma loše mjere koje planira da uvede Vlada Crne Gore. Iz samih mjera mogu se izvući dva zaključka da je Crna Gora opljačkana i veoma siromašna. Prvo je opljačkana i zbog toga je postala siromašna. Pričati o najvećem BDP po glavi stanovnika i o najvećoj prosječnoj plati u regionu, a imati ovakve mjere predstavlja zastiđe za Vladu koja vodi politiku i za Nacionalno koordinaciono tijelo, kojim upravlja Milutin Simović - ističe poslanik "DF" Milutin Đukanović. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|