Brze Cinjenice - (O)Pozicija

0
Press konferencija "Demokratskog fronta"
Sinđeliću omogućeno - da pobjegne!
- Svjedok saradnik i miljenik crnogorskog pravosuđa i režima Saša Sinđelić napustio je Crnu Goru i viđen je u Smederevu. Nemam namjeru ima li namjeru da se vrati, ali riječ je o svojevrsnom skandalu zato što se radi o licu sa crvene Interpolove potjernice. Napuštanjem Crne Gore omogućeno mu je da bude izbjegnuto njegovo izručenje Hrvatskoj. Ovo je dokaz da je sve bilo dogovoreno i da je Saša Sinđelić, nakon završenog posla, pušten da pobjegne iz Crne Gore - istakao je na press konferenciji jedan od lidera "DF" Slaven Radunović.  
 
0
DPS poziva Andriju Mandića da saopšti crnogorskoj javnosti prave motive njegovog iznenadnog i nelegalnog boravka u Srbiji
"Zalutao" sa - ljudima iz Sedmog bataljona!
    - Ne postoji osoba koja bi povjerovala da je čovjek protiv kojeg se vodi više postupaka, u kojima je optužen za najteža djela protiv države, tek tako zalutao u magli i greškom prešao državnu granicu baš u društvu nekadašnjih članova ozloglašenog Sedmog bataljona - saopštila je DPS i pozvala jednog od lidera Demokratskog fronta Andriju Mandića da saopšti crnogorskoj javnosti prave motive njegovog iznenadnog i nelegalnog boravka u Srbiji. Svima je jasno da verzija koju je saopštila njegova partija nema dodira sa realnošću.  
 
0
Jedan od lidera "DF" Andrija Mandić o pokušaju da pobjegne iz Crne Gore
Svakome ću stati - na biljegu!
    - Desio se veliki skandal po kojem će biti upamćen ovaj režim, kao što će biti upamćen i po "državnom udaru". U situaciji kada su bili ugrožženi životi ljudima koji su bili u akciji prikupljanja sigurnih glasova i obilaska simpatizera, komunikaciji sa narodom u najudaljenijoj tački u opštini Pljevlja, ljudi iz policije Crne Gore doživjeli su tako da nas prijave kolegama iz Srbije, pa kad smo kao srpski političari očekivali solidarnost policije Srbije, njima je bilo najvažnije da nam napišu prekršajne prijave. Nikada nisam bježao, niti ću da bježim iz Crne Gore. Želim da ovdje budem pravi predstavnik srpskog naroda i pravi opozicioni političar i da svakome stanem na biljegu - poručio je iz Pljevalja jedan od lidera "DF" Andrija Mandić, za kojeg je javljeno da je pokušao da ilegalno pređe granicu zbog čega je novčano kažnjen u Prijepolju.  
 
2
Press konferencija "DF" o razlozima da ne prisustvuju obraćanju predsjednika Evropske komisije
Brajović spriječio - Kneževića!
       - Imali smo namjeru da se Junkeru obrati Milan Knežević, da mu kao prvi osuđeni predsjednik opozicione parlamentarne stranke saopšti kako bi znali sa kim imaju posla u Crnoj Gori. Mi smo predmet terora vladajuće koalicije u Crnoj Gori, predmet državnog terora vlasti koja od 45. nikada nije smijenjena, mi smo nečista savjest briselske administracije koja podržava režim koji je jako spregnut sa mafijaškim strukturama i mi smo neko ko želi vlastitom snagom, na osnovu vlastitih ideja i uz podršku građana Crne Gore otvori pitanje slobode na ovim prostorima. Imali smo priliku da Junkeru i gospodi iz Brisela kažemo ono što je po nama najveći problem Crne Gore, ali u tome nas je spriječio predsjednik parlamenta. Protestujemo zbog toga i tako što tamo nećemo biti prisutni - obrazložio je na press konferenciji Andrija Mandić, lider "DF", zašto poslanici ovog opocionog saveza neće biti u Skupštini Crne Gore kada se poslanicima bude obraćao predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker.  
 
2
Predsjedništvo "DF"
Knežević bi u Spuž - poslije izbora!
    Predsjednik "DNP" i član Predsjedništva "DF" danas je preko svog advokaata zatražio odlaganje zatvorske kazne na koju je upućen za 5. mart.
Kao razloge za odlaganje četvoromjesečne kazne Kneževižev advokat naveo je to što je njegov štićenik na rehabilitaciji zbog povrede ramena, ali i to što sprovodi političke aktivnosti za predsjedničke i lokalne izbore.
"DF" informisaće javnost o narednim potezima poslije dobija rješenja Osnovnog suda po ovom zahtjevu.  
 
2
Na prsudu Milanu Kneževiću reagovao politički savjetnik "DNP" i član Predsjedništva "DF" Predrag Bulatović
U privatnoj državi - nemamo pravo na pravdu!
       - Ta politička presuda je za događaj kada je policija nezakonito i protivno Ustavu razbila mirni protest "DF" tokom koje je akcije režim mučki i fizički napao i povrijedio Milana Kneževića.
Evidentno je da članovi "DNP" i "DF" u privatnoj državi Mila Đukanovića i Duška Markovića, tužilaštvu Milivoja Katnića i Ivice Stankovića i pravosuđa koje kontroliše i njime upravlja Vesna Medenica nemaju pravo na pravdu. Ipak, i pored represije, progona, batinanja, maltretiranja i svih oblika zlostavljanja koje režim sprovodi nad liderima, članovima i simpatizerima "DF", istrajaćemo u borbi za raskrinkavanje izopačenog režima - saopštio je politički savjetnik "DNP" i član Predsjedništva "DF" Predrag Bulatović. 
 
2
Predsjednik "DNP" Milan Knežević treba 5. marta da se javi na izdržavanje zatvorske kazne
"DF" ima plan - za sve!
    - U uputnom pozivu za izvršenje četvoromjesečne zatvorske kazne piše da se moram javiti 5. marta do 13, na prijavnici u spuškom zatvoru. Prvo moram da porazgovaravam sa majkom, da vidim što ćemo da radimo, a nakon toga sa Predsjedništvom "DF", a "DF" ima plan za sve - izjavio je novinarima predsjednik "DNP" i član Predsjedništva "DF" Milan Knežević, koji je osuđen na četiri mjeseca zatvora zbog napada na policajca. 
 
2
Predsjedništvo i poslanički klub "DF"
Za Kneževićev poziv - idu zajedno!
- Predsjedništvo i poslanički klub "DF" , zajedno sa Milanom Kneževićem, otićiće u petak u Osnovni sud, kako bi svi zajedno preuzeli poziv za izdržavanje kazne. Odluku da li će iskoristiti pravo žalbe donijećemo svi zajedno, kao što smo svi zajedno branili naše šatorsko naselje i slobodnu zonu - saopšteno je danas iz "Demokratskog fronta" i najavljeno da će o daljim političkimm potezima javnost obavijestiti na vrijeme.
 
 
2
Press konferencija "DF" povodom potvrđivanja optužnice Nebojši Medojeviću
Zadatak je -eliminisati "DF"!
       - Očekivao sam ovakvu odluku. Nije bilo ni jednog elementa da se optužnica prihvati, prevagnuli su politički motivi. Ovo je još jedan od politički montiranih procesa protiv "DF". Radujem se ovom sudskom postupku i pozivam predsjednicu Vrhovnog suda Vesnu Medenicu da proces bude javan. Radi se o brutalnom napadu na "DF". Spreman sam da kao čovjek koji se 30 godina bavi pitanjima borbe protiv organizovanog kriminala, istražujem kriminalne veze braće Đukanović, Duška Markovića i ove mafije, jako sam spreman da na javnom suđenju objasnim crrnogorskoj javnosti ko pere pare, kako se peru preko Prve banke, kako se peru pare nastale švercom cigara i droge, ko je sve uključen, kako se peru pare preko građevinskog biznisa, preko Zorana Lanovića i klana iz Granda. Jasno je da ja sa kolegama predstavljam metu jer je zadatak eliminisati "DF" po svaku cijenu. Ovaj progon može da završi destabilizacijom Crne Gore i velikim problemima za sve grašane - istakao je na press konferenciji "DF" Nebojša Medojević, protiv kojeg je danas Viši sud potvrdio optužnicu za stvaranje kriminalne organizacije za pranje novca. 
 
1
Predsjedništvo "DF" odlučilo da Milan Knežević dobrovoljno ne ide na izdržavanje četvoromjesečne kazne u ZIKS
Ekspresno pozvan - zbog izbora!
    - Predsjedništvo "DF" ne priznaje ovu, političku odluku suda i Milan Knežević neće dobrovoljno ići u Spuž da odsluži kaznu. Ekspresno ga pozivaju zato što ga žele prikazati ekstremnim i kao konfliktnu ličnost. što on nije. Želi se ekstremizovati i "DF", na čiji poziv su se, prvi put poslije 16. oktobra, okupili svi opozicioni političari. Poziv mu je namjerno upućen toga dana, jer se približava poraz na predsjedničkim izborima i želi se isprovocirati niz akcija i konfliktnih situacija, a posebno žele da iskoriste "DF", Znamo za tu njihovu igru i u nju se nećemo uključivati. Ovo je novi pritisak na "DF", ali neće nas zaplašiti i ne odustajemo od namjere da Crnu Goru oslobodimo od mafijaškog režima na čijem čellu su Duško Marković i Milo Đukanović - istakao je Predrag Bulatović, jedan od lidera "DF" na press konfereciji povodom pziva koji je Milan Knežević dobio da se u petak javi na izdržavanje četvoromjesečne kazne u ZIKS.  
 
1
Jednom od lidera "DF", Milanu Kneževiću uručen poziv za služenje četvoromjesečne zatvorske kazne
Poziv je - demonstracija nemoći!
       - Pokušaj mog uklanjanja iz političkog života pred prerdsjedničke i lokalne izbore ustvari je demonstracija nemoći i straha onih koji to pokušavaju. Sve što biva ja sam mu naredan, ali i svi drugi moraju biti - poručio je Milan Knežević, jedan od lidera "DF", kojem je uručen poziv Osnovnog suda da se u petak odazove na služenje četvoromjesečne zatvorske kazne za napad na policajca 17. oktobra 2015.
Tim povodom, "DF" je za sjutra u 13 zakazao vanrednu press konferenciju o daljim političkim potezima kao odgovoru na ovaj, kako su kazali, nezabilježeni institucionalni teror prema tom političkom savezu.  
 
1
"Prava Crna Gora" ocjenjuje da parlamentarna opozicija nije dorasla političkom trenutku
Kandidat režima - neće se pobijediti sam!
    - Kandidat aktuelnog, tri decenije nesmjenjivog režima neće se pobijediti sam: jedni su neozbiljni, drugi odustaju. Ni jedno, ni drugo nije dobro za Crnu Goru. Moramo da pokažemo da znamo šta hoćemo, da izađemo na crtu, ali ozbiljno i stabilno, onako kako dolikuje trenutku. Osim borbe za nova radna mjesta i više investicija, za mlade, ali i duhovnu obnovu ove zemlje, jasno je da je ovoj zemlji potrebna i kredibilna alternativa. Ovako, vidimo, ne ide - ukazuje Božidar Čarmak iz "Prave Crne Gore", konstatujući da "parlamentarna opozicija juče je po ko zna koji put potvrdila da nije dorasla političkom trenutku". 
 
1
"Demokratski front" o demarkaciji Crne Gore sa Kosovom
Teritoriju otvoreno predaju - lažnoj državi!
- "DF" je bio u pravu kada je tvrdio da je Crna Gora teško ugrožena djelovanjem aktuelnog režima, jer je izdaja postala njihovo prirodno političko stanje, koje je i dovelo do toga da se dijelovi Crne Gore otvoreno predaju lažnoj državi Kosovo. Ovakva, krajnje kritična i opasna situacija u kojoj grupa neodgovornih i izdaji sklonih političara trguje sa teritorijom, jedino može biti riješena tako što će svoj sud o tim potezima, na referendumu dati naši građani - saopštio je "Demokratski front" o demarkaciji Crne Gore sa Kosovom. 
 
1
"Demokratski front" pozvao opozicione kolege da se dogovore o zajedničkom predsjedničkom kandidatu
U petak o - "sigurnom pobjedniku"!
       - Pozvali smo sve predsjednike opozicionih parlamentarnih stranaka da se dogovorimo o zajednikom predsjedničkom kandidatu i u petak da dođemo do istorijskog iskoraka u promjenama u Crnoj Gori i da pokažemo da je Crna Gora demokratski, civilizacijski zrela i da nađe zajednički odgovor, pošto je u DPS očigledno kolaps ko će da bude predsjednički kandidat između premijera, predsjednika DPS ili ministarke odbrane i Milutina Simovića, koji takođe ima ambicije. Spremni smo i pozivamo ih sve da u petak dođu na sastanak, jer je to u najboljem interesu i razvoja Crne Gore, razvoja demokratije, pomirenja u Crnoj Gori. Došlo je vrijeme da se sve razlike koje postoje u opoziciji stave po strani, da se dogovorimo o kandidatu koji će sigurno pobijediti kandidata konfuznog, zbunjenog DPS - apelovao je danas iz poslaničkih klupa jedan od lidera"DF" Nebojša Medojević.  
 
1
Predsjedništvo "DF" o predsjedničkom kandidatu
Sva opozicija - za vanstranačku ličnost!
    - Imajući u vidu da je "DF" posvećen smjeni režima, Predsjedništvo smatra da je opozicija dužna da postigne istorijski dogovor o kandidatu. Javnosti i kolegama iz opozicije je veoma dobro poznat naš predlog vanstranačkog kandidata, koji sasvim sigurno može da ispuni očekivanja svih opozicionih birača, ali uprkos toj činjenici, Predsjedništvo "DF" je otvoreno i za druge predloge - saopštilo je Predsjedništvo "DF", koje je istaklo superiornost stava DF da je optimalni model nastupa opozicije - jedinstvena podrška ozbiljnom vanstranačkom kandidatu koji će sigurno pobijediti bilo kojeg kandidata DPS. 
 
0
Medijski centar "DF" o izjavi predsjednice Vrhovnog suda
Završni čin - urušavanja pravosuđa!
       - Današnja izjava predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice da je gostovanje Saše Sinđelića na jednoj televiziji za vrijeme izborne šutnje sasvim zakonito, i da se ne radi o štićenoj ličnosti, predstavlja završni čin urušavanja crnogorskog pravosuđa - saopštio je Medijski centar "Demokratskog fronta" i pozvao je na TV duel sa bilo kojim od lidera "DF". 
 
0
Ministarstvo javne uprave donijelo je rješenje o upisu "Prave Crne Gore" u Registar političkih partija
Vjekovna ideja - za nove generacije!
      - Ovo je veliki dan za našu partiju, ali, ubijeđen sam, i za širi društveno-politički ambijent Crne Gore, jer riječ je o istorijskom, pionirskom poduhvatu tranzicije jedne velike i vjekovne ideje na novu generaciju političara - naglašava Marko Milačić, lider "Prave Crne Gore", za koju je Ministarsvo javne uprave danas donijelo rješenje o upisu u Registar političkih partija, čime je formalizovano postojanje novog političkog subjekta u Crnoj Gori.  
 
0
Javni poziv "Ujedinjene Crne Gore"
Opoziciju da okupi - nestranački kandidat!
    - U svijetlu informacije da se lider "Demokrata" Aleksa Bečić neće kandidovati na predstojećim predsjedničkim izborima, ali da će podržati nestranačku ličnost, Ujedinjena Crna Gora očekuje da "Demokratski front" organizuje sastanak svih opozicionih, parlamentarnih subjekata u najkraćem roku kako bismo razgovarali o nestranačkom kandidatu - napisao je Goran Danilović, predsjednik "Ujedinjene Crne Gore" u javnom pozivu opoziciji i ocjenjuje "nemamo više ni jedan dan za nadgornjavanje i gubljenje. Ili brzi dogovor i ulazak u jaku zajedničku kampanju ili da se više ne zamajavamo i gubimo dragocjeno vrijeme". 
 
0
Konferencija za medije "DF" podom podizanja optužnice protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše
Obezbijedio se - prijeteći Đukanoviću!
          - Nakon par godina iskustva, možemo da rekapituliramo da je specijalno tužilaštvo formirano isključivo da proganja "DF" i da zataškava afere koje vode ka vrhu DPS. Katnić, u dogovoru sa Pažinom, a pod kontrolom Đukanovića, sprovodi selektivnu pravdu, pa protiv visokog funkcionera DPS podiže optužnicu za 6,7 miliona, a ne traži pritvor. U slučaju Mugoše radi se o farsi, dogovoru, jer Mugoša nije Svetozar Marović. Mugoša je poslao jasnu poruku braći Đukanović da ako on bude uhapšen, da će svu dokumentaciju o teškim krivičnim djelima braže Đukanović objaviti medijima. Na osnovu takvog upozorenja, napravljen je film kojem prisustvujemo. Mugoša nije uhapšen, niti je tužilaštvo tražilo njegovo privođenje. Mugoša im je zaprijetio da će sve biti otvoreno - o tenderima, o kupovini glasova.... Očigledno, Mugoša je u komunikaciji sa Đukanovićem uspio da sebi obezbijedi povlašćen, zaštiće položaj u ovom slučaju - istakao je Nebojša Medojević, jedan od lidera"DF", na konferenciji za medije podom podizanja optužnice protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše. 
 
0
Predsjedništvo "DF" o gostovanju Saše Sinđelića u "Živoj istini"
Šuković Mugoši - izdiktirao presudu!
- Kad joj saopštimo da izvuče presudu iz fioke, sudija Mugoša patetično povišenim glasom saopštava da ne postoji nikakva fioka i da ona u nju neće zavlačiti ruke. A nije ni do kuće došla, a kamoli se za kvaku dohvatila, fioku je otvorio Darko Šuković i izdiktirao joj presudu da je Saša Sinđelić govorio istinu, a da su Edi i lideri DF - a organizovali državni udar - saopštilo je Predsjedništvo "DF" povodom gostovanja Saše Sinđelića, svjedoka saradnika u sudskom procesu za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016., u "Živoj istini".  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|