Brze Cinjenice - (O)Pozicija

2
Jedan od lidera "DF" Andrija Mandić o kandidatu za predsjedničke izbore
Opozicija treba - nestranačka ličnost!
          - Stav "DF" je poznat i danas će GO "DF" osnažiti stav Predsjedništva da je opoziciji u Crnoj Gori potreban jedan kandidat. Predlažemo da taj kandidat iza koga bi stala sva opozicija i da to treba da bude nestranačka ličnost. Imamo u vidu čitavu lepezu ljudi koji bi mogli da zadovolje kriterijume. Svakako da Andrija Jovićević zavređđuje poštovanje "DF", ali to nije pitanje za nas, već za njega. Dosadašnja ponuda kandidata nije zadovoljavajuća, oni najbolji tek treba da se pojave - odgovoorio je novinarima jedan od lidera DF Andrija Mandić na pitanje o kandidatu za predsjedničke izbore. 
 
2
Lideri "Demokratskog fronta" potpisali Deklaraciju o pomirenju
Imperativ - protiv svih podjela!
       - Polazeći od neophodnosti eliminisanja svih mogućih sukoba, imajući u vidu duboku podijeljenost crnogorskog i srpskog naroda, radećei na pomirenju u pravoslavnom biću kao neophodnom preduslovu za novi trajni dogovor sa svim manjinskim narodima, prepoznajući aktuelni društveni trenutak kao produbljivanje starih podjela, ostajući dosljednji tradicionalnoj njegoševskoj Crnoj Gori, koja počiva na kosovskom zavjetu i poštovanju predaka, donosimo Deklaraciju o pomirenju u koja je odnos naše generacije prema nekadašnjim podjelama u Crnoj Gori i zato je zajednički uspostavljamo kao naš ustavni, ljudski i moralni imperativ - pročitao je predsjednik DNP Milan Knežević i sa predsjednikom NSD Andrijom Mandićem i predsjednikom PzP Nebojšom Medojevićem danas u Srpskoj kući potpisao Deklaraciju o pomirenju.  
 
2
Predsjednik DNP i član Predsjedništva DF Milan Knežević o odluci Višeg suda kojom je osuđen na četiri mjeseca zatvora
Kulminiralo - kriminalno-koruptivno djelovanje!
         - Odluka Višeg suda kojom sam pravosnažno osuđen na četiri mjeseca zatvora zbog pružanja pasivnog otpora policajcu koji je učestvovao u protivzakonitom razbijanju mirnih demonstracija DF predstvalja kulminaciju kriminalno koruptivnog djelovanja`Višeg suda koji je postao obična agentura Mila Đukanovića i Duška Markovića - ocijenio je Predsjednik DNP i član Predsjedništva DF Milan Knežević i dodao: 
 
2
Crnogorski premijer o predstojećim predsjedničkim izborima u Crnoj Gori i kandidatu DPS
Naš kandidat pobjeđuje - u prvom krugu!
    - Vidjećemo, to je na organima partije. Ovih dana ćemo to imati na dnevnom redu. U svakom slučaju kandidat DPS-a ko god bio po imenu i prezimenu, sigurno će ubjedljivo pobijediti. Ja čak vjerujem i u prvom krugu – odgovorio je novinarima predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković novinarima u Bijelom Polju na pitanje o predstojećim predsjedničkim izborima u Crnoj Gori i kandidatu DPS. 
 
2
"Demokratski front" novom press konferencijom nastavio "demontažu" procesa "državni udar"
Režim "prevaspitao" Sinđelića!
- Svjedok saradnik suočio se sa monstruoznim režimom koji vlada Crnom Gorom, koji ga je slomio, prevaspitao i zloupotrijebio za najniže političke ciljeve. Srpsko speciijalno tužilaštvo 31.10 vrlo precizno obavještava crnogorsko speciijalno tužilaštvo o zapisniku o uručenju poziva Saši Sinđeliću. I pored molbi Sinđelića da ga ne isporučuju Crnoj Gori, oni se odlučuju za varijantu da uspostave kontakt Sinđelića sa Milivojem Katnićem i Sašom Čađenovićem. Avionom Vlade Crne Gore stiže Saša Sinđelić u Podgoricu, preuzima ga specijalnii policijski tim. Prvi put u igru se uvodi ime Aleksandar 4.11. kada je priveden u ZIKS. Crnogorski kriminalci koji se nalaze u institucijama Crne Gore - u Vladi, u Višem sudu, u Specijalnom tužilaštvu - mijenjaju mu identitet da bi ga mogli upotrijebiti u obračunu protiv političkih protivnika - istakao je Andrija Mandić, lider "DF", na današnjoj press konferenciji - nastavku "demontaže" procesa "državni udar". 
 
2
Press konferencija Predsjedništva "DF"
Demontaža "udara" - u tri dijela!
- Predsjedništvo "DF", zahvaljujući poštenim i hrabrim ljudima iz SDT, dobilo je CD sa saslušanja Saše Sinđelića u srpskom tužilaštvu 27. oktobra 2016. kojem je prisustvovao i Saša Čađenović. Na osnovu tog CD izmijenjen je status Saši Sinđeliću, na osnovu tog CD Boris Savić potvrdio mu je status svjedoka saradnika i Predsjedništvo "DF" će u tri segmenta prezentovati javnosti samo kljućno sa ovog saslušanja. Saša Sinđelić je zloupotrijebljen zbog zločina u Hrvatskoj, zbog robije u Srbiji i čitava montaža trajala je više od godinu. Sinđelić ni jednom nije spomenuo "DF", ni jednog od lidera "DF", niti je spomenuo da se priprema bilo kakvo krvoproliće u Crnoj Gori, kao ni nabavku orušja i opreme za 16. oktobar i istakao je Milan Knežević, jedan od lidera "DF" na današnjoj press konferencii Predsjedništva "DF", najavljenoj kao "završni udarac montaži u režiji Duška Markovića, Mila Đukanovića, Zorana Pažina, čiji je izvođač bio Milivoje Š. Katnić, zajedno sa svjedokom saradnikom Sašom Sinđelićem".  
 
1
Zajednička press konferencija "DF" i ruske partije "Rodina"
"Državni udar" kao - Kafkin "Proces"!
- Protiv država koje su bile partner Rusije zapadne sile održavaju državne udare. U ovom slučaju oni to pripisuju našim partnerima iz "DF". Sudski proces u slučaju "državni udar" ravan je "Procesu" Franca Kafke - istakao je Fjodor Birjukov iz ruske partije "Rodina" na press konferenciji sa "DF".
- "DF" i Rusija nisuumiješani u pokušaj državnog udara. To je bio zamajac za ulazak u NATO i jačanje antiruske histerije - ukazao je jedan od lidera "DF" Milan Knežević.  
 
0
"DF" saopštio da je u podne istekao rok za inicijativu koju su ponudili opoziciji
Čekaće još - do ponedjeljka!
          - Do danas pozitivno su nam odgovorili "Ujedinjena Crna Gora" i poslanik Aleksandar Damjanović. Ostatak opozicije, koji inače predstavlja manjinu opzicionih poslanika - 18 od 39, odgovorio je negativno, ili je ignorisao naš poziv i inicijativu. Time su pokazali ne samo svoj odnos prema "DF", nego i prema zajedništvu opozicije za koje smo sigurni da ga priželjkuju opzicioni birači - istakao je Jovan Vučurović, podsjećajući da je danas u 12 istekao rok koji je "DF" dao opozicioniim strankama da odgovore da li su spremni da sa "DF" po principu "bijelog papira" počnu razgovore o zajedničkim akcijama. 
 
0
Predsjednik GP "URA" uputio otvoreno pismo ambasadorima EU, Velike Britanije, SAD i OSCE
Ne dozvolite Crnu Goru - nalik Somaliji!
- Taktika „zatvaranja očiju“ pred problemima i očiglednom politčkom krizom koja već dugo traje nije od pomoći ni nama građanima Crne Gore, ni Vama. Ne dozvolite da Crna Gora, koja ima sve što je potrebno da bude uspješna evropska priča, zemlja za primjer, država zadovojnih i bogatih građana, postane nalik Somaliji u kojoj će na svakim izborima naoružana lica određivati njenu sudbinu - ukazao je ambasadorima EU, Velike Britanije, SAD i OSCE u otvorenom pismu predsjednik GP "URA" Dritan Abazović:  
 
0
Predsjedništvo "Demokratskog fronta" pozvalo opozicione kolege na zajedničke akcije
Ili konsenzus - ili će u parlament!
       - Pozivamo vas da u vrlo kratkom roku, do petka, odgovorite na vrlo prosto, ali veoma važno pitanje da li ste spremni da sa "DF" po principu "bijelog papira" sjednete za sto i otpočnete razgovore kako bismo stvari pokrenuli sa mrtve tačke i u najkraćem roku preduzeli zajedničke akcije koje bi dovele do ispunjenja očekivanja naših podržavalaca. Ukoliko se ne obezbijedi konsenzus opozicionih parlamentarnih subjekata za ovaj naš, sigurni smo, razuman, a prije svega neophodan predlog, obaveštavamo vas da ćemo preduzeti unilateralne korake na zaštiti interesa svojih glasača. Prvi među njima biće povratak u Skupštinu Crne Gore u punom kapacitetu - navedeno je u pismu koje je "DF" poslao opzicionim kolegama. 
 
0
GP "URA" podnio krivičnu prijavu protiv NN lica VDT Ivici Stankoviću zbog izborne krađe u Mojkovcu
Marković razbio - demokratiju!
          - Po prvi put imamo egzaktne dokaze kako izgledaju kupljeni i ucijenjeni glasovi DPS i SD. Ovo je dokaz da Marković nije razbio opoziciju u Mojkovcu već je razbio demokratiju. Danas smo podnijeli krivičnu prijavu protiv NN lica VDT Ivici Stankoviću, a u ponedjeljak ćemo imati kompletan dokazni materijal - naglasio je potpredsjednik pokreta URA Miloš Konatar na press konferenciji na kojoj je ovaj pokret predstavio 426 dokaza kako se afera „Snimak“ praktično sprovodi u djelo! 
 
2
"Demokratski front", povodom jutrošnjeg policijskog pretresa porodične kuće njegovog lidera Andrije Mandića
Zastrašivanje opozicije - po nalogu VDT!
- Ova akcija izvedena je direktno po nalogu VDT, a pod izgovorom navodne istrage protiv sinovca Andrije Mandića, Danila Mandića i sumnjom da se u porodičnoj kući nalaze oružje i eksplozivne naprave. Naravno, kao što je i u zapisniku nakon pretresa evidentirano, ni oružje ni eksplozivne naprave, kao ni bilo šta deugo sumnjivo nije nađeno, ali to očigledno nije ni bio cilj, već novi udar na "DF" i pokušaj zastrašivanja pristalica opozicije - saopšteno je iz "DF" povodom jutrošnjeg policijskog pretresa porodične kuće njegovog lidera Andrije Mandića. 
 
2
Predsjedništvo "Demokratskog fronta" postavilo 10 pitanja specijalnom državnom tužiocu
Ko je organizator - "državnog udara"?
       - Na osnovu kojeg člana zakona i odluke je dodijelio status agenta provokatora Mirku Paji Velimiroviću, osuđivanom kriminalcu, imajući u vidu da je to isključivo u nadležnosti policije, i da je ministar policije javno negirao u Skupštini Crne Gore da je policija učestvovala u dodjeli ovog statusa Velimiroviću ? Da li je Saša Sinđelić 27. septembra deportovan sa moskovskog aerodroma zbog falsifikovanih putnih isprava kao što je to 02. novembra 2016. izjavio pred sudijom za istragu Miroslavom Bašovićem? Ko je organizator tzv. državnog udara u Crnoj Gori, Edvard Širokov ili Eduard Šišmakov? prva su tri od 10 pitanja koje je Predsjedništvo "Demokratskog fronta" postavilo specijalnom državnom tužiocu Milivoju Katniću. 
 
1
Klub poslanika "DF" prihvatio inicijativu Predsjedništva
Tražiće smjenu Stankovića!
       - Klub poslanika "DF" prihvatio je inicijativu Predsjedništva i imamo 18 poslanika koji su spremni da izglasaju smjenu vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića. Kao politička organizacija koja je godinu dana predmet organizovanog državnog, političkog. medijskog, policijskog, tužilačkog, pravosudnog progons od ovog režima, analizirali smo sve žto je tužilaštvo nezakonito, protivustavno radilo protiv najjače opzicione grupacije - "DF", kršeći sve zakone ove zemlje, međunarodne standarde i izvršavajući političku instrukciju Mila Đukanovića i Duška Markovića da se - "DF" eliminiše sa političke scene Crne Gore, zaključili smo da su se stekli svi po Ustavu i zakonu potrebni uslovi da Ivica Stanković, kao starješina jedinstvenog tužilačkog organa Vrhovnog državnog tužilaštva bude smijenjen - istakao je na današnjoj press konferenciji predsjednk "PzP" i član Predsjedništva "DF" Nebojša Medojević,  
 
1
Press konferencija "DF" povodom odluke Apelacionog suda da Mandića i Radunovića proglasi nevinim za pokušaj državnoog udara 24. oktobra 2015.
Montiranim procesom krili - batinjanje!
- Odmah poslije hapšenja i pokretanja postupka protiv nas izjavili smo da se radi o montiranom procesu, da je cilj bio da se skrene pažnja sa krvničkog odnosa SAJ i crnogorske policije prema svojim građanima, prema nezabilježenom obračunu sa slobodnim, časnim ljudima koji su došli da izraze nezadovoljstvo stanjem u Crnoj Gori. Do dan danas nisu otkriveni ni nalogodavci, ni počinioci najvećeg broja nedjela od te večeri. Ovom odlukom nismo oslobođeni samo mi, oslobođeni su svi građani koji su učestvovali na najvećem opozicionom skupu - ukazao je Slaven Radunović na press konferenciji "DF" povodom odluke Apelacionog suda kojom su on i lider "DF" Andrija Mandić oslobođeni optužbi za pokušaj državnoog udara 24. oktobra 2015. 
 
1
Predsjedništvo "DF" objavilo zvanično saopštenje ruskog minsitra inostranih poslova Sergeja Lavrova
"Udar" montiran - Katnić da odgovara!
    - Crnogorsko Specijalno tužilaštvo protiv Andrije Mandić i Milan Kneževića vodi "montiran" slučaj, kao i da ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov nikad nisu bili hapšeni ili privođeni na teritoriji Crne Gore, Srbije ili bilo koje druge države - ovo je sažetak saopštenje ruskog minsitra inostranih poslova Sergeja Lavrova deputatu ruske Dume i predsjedniku partije Rodina Alekseju Žuravljovu,a koje crnogorskoj javnosti prenosi Predsjedništvo "DF".  
 
1
Predsjedništvo "DF" zabrinuto za bezbjednost lidera
Crtaju nam - mete na grudima!
       Zabrinjava namjera Duška Markovića, Zorana Pažina i Ivice Stankovića da se kroz instruiranje svedoka saradnika Saše Sindjelića, pokuša kriminalizovati lideri DF, kao navodni naručioci njegovog atentata, čime nam se crta meta na grudima i ugrožava naša bezbednost - ocijenilo je danas Predsjedništvo "DF". 
 
0
"Pokret za promjene" saopštio, policija će utvrditi činjenice
Pokušana likvidacija - profesora Radulovića!
         - Po klasičnom kriminalnom scenariju, koji u najvećem broju slučajeva rezultira tragičnim posledicama, juče je bio izložen profesor dr Branko Radulović, potpredsjednik "PzP" i član Predsjedništva "DF". Bio je pripremljen monstruozni scenario, posebno imajući u vidu, da prof. Radulović svakodnevno putuje bez obezbjeđenja, vozeći svoj automobil, ne skrivajući se od javnosti - saopštio je "Pokret za promjene". 
 
0
"Demokratski front" o provali u kuću poslanika Predraga Bulatovića
Provalili da bi - kompromitovali!
    - Iz kuće ništa nije ukradeno, već se radilo o klasičnoj premetačini. Oni koji su počinili ovo krivično djelo očigledno su imali neke vrlo sračunate motive. Potpuno osnovano sumnjamo da su oni koji vode progon i kampanju protiv "DF" smatrali da mogu pronaći nešto čime bi mogli kompromitovati "DF" i iskoriste u njihovoj montaži i podvalama, ili traže nešto što bi moglo teško da optuži vrh režima - istakao je "DF" povodom provale u kuću poslanika Predraga Bulatovića i dodali da je "DF" koalicija bez ijedne mrlje, tako da "ekipe razbojnika kojima komanduju Milo Đukanović i Duško Marković ne mogu pronaći bilo šta u vezi "DF" što bi koristilo njihovim kriminalnim i delikventnim aktivnostima". 
 
2
Predsjednik "Ujedinjene Crne Gore" uputio otvoreno pismo opozicionim kolegama
Danilović poziva - na jedinstvo!
- Javno vas molim da svi skupa sjednemo za sto, veliki sto - nas 39 opozicionih poslanika izglasanih sa 178 000 glasova građana, sjednemo i dogovorimo se da prekinemo ovu lakrdiju prvi susret kako se ne bi dogodilo da se posvađamo, kao mnogo puta, na tom nesuđenom sastanku; oko stolica, rasporeda sjedjenja, prije nego se ljudski posvađamo za stolom oko čega god vrijednog svađe - napisao je Goran Danilović, predsjednik "Ujedinjene Crne Gore" u otvorenom pismu kojim ih poziva na jedinstvo. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|