Brze Cinjenice - (O)Pozicija

1
"Demokratski front" reagovao na informaciju o pretresu stana državljanina Srbije u Nikšiću
Opet fingirali - državni udar!
      - Informacija o pretresu stana državljanina Srbije u Nikšiću i pronalazak vojnih spisa još jedan je fingirani državni udar - saopštio je "Demokratski front"! 
 
0
Predsjedništvo DPS imenovalo nove koordinatore za opštinske partijske nivoe
Pokušaji destabilizacije - nijesu uspjeli!
       - Predsjedništvo DPS je pozdravilo napore koje Vlada Crne Gore ulaže u početak dijaloga sa predstavnicima Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, u cilju učvršćivanja stabilnosti i posvećenosti daljem razvoju i napretku procesa evropskih integracija. Na sjednici je takođe konstatovano da pokušaji destabilizacije političkih prilika ni ovog puta nijesu uspjeli, te da je svako pitanje moguće rješavati isključivo u okviru institucija i pravnog sistema države Crne Gore - saopšteno je sa sjednice na kojoj su imenovani novi koordinatore za opštinske partijske nivoe.  
 
0
Press konferencija lidera "DF" o novim detaljima u slučaju "lažnog državnog udara'
Optužnicu ruši - odbijanje Interpola!
      - Centrala Interpola je 3. decembra 2019. odbila njegov zahtjev, povukla potjernicu za Šavivom i Asadom uz obrazloženje da se ardi o politički motivisanom zahtjevu. To je krunski dokaz koji potvrđuje odbranu "DF" da je lažni državni udar imao politički motiv, da ga je naredio Milo Đukanović, a da je Katnić bio samo puki izvršilac čiji je zadatak bio da se sačuva vlast da se sačuva veza između organizovanog kriminala i crnogorske vlasti i da se spriječi promjena vlasti i dolazak opozicije na vlast. Sada postavljamo pitanje Milivoju Katniću da li će podići optužnicu protiv 10 stranih državljana na kraju ove istrage i fijaska koji je doživio od centrale Interpola i da li će dopis Interpola kojim se odbija zahtjev ući u spise predmeta kod Apelacionog suda koji treba da odlučuje o žalbi Mandića i Kneževića na presudu Višeg suda za lažni državni udar - istakao je Nebojša Medojević na press konferenciji lidera "DF" o novim detaljima u slučaju "lažnog državnog udara´.  
 
2
Socijaldemokratska partija pokrenula je potpisivanje peticije za usvajanje izmjena Zakona PIO
Potpisi za pravo - na bezbrižnu starost!
          - Vaš odluka da zajedno pobijedimo nam donosi povećanje iznosa minimalne penzije za 20 odsto, brisanje 10 najslabijihh nevezanih godina penzijskog staža iz obračuna penzije, smanjenje broja godina potrebnih za penzionisanje sa 67 na 64 za žene, smanjenje broja godina potrebnih za penzionisanje sa 67 na 66 za muškarce - ukazuje SDP u apelu za potpisivanje peticije za usvajanje Zakona PIO koji je ova partija inicirala.  
 
2
Press konferencija "Demokratskog fronta" o kriminalnoj organizaciji u Poreskoj upravi Crne Gore
Mugoša ucijenjen - da proziva SPC!
             - Jasno je da ovakva vrsta organizovanog kriminalnog djelovanja u Poreskoj upravi nije bila moguća bez odobrenja i direktnog učestvovanja direktora PU Miomira M. Mugoše koji u postupcima o kojima govorimo nije uhapšen, nije ni optužen. Prema našim saznanjima, gospođa Beba Martinović zaprijetila je tužilaštvu da ako je odmah ne puste na slobodu, da će otkriti sve detalje o utaji poreza i vraćanju PDV koji vode do Mila Đukanovića- naglaio je Nebojša Medojević, jedan od lidera "DF" na press konferenciji o novim saznanjima o kriminalnoj organizaciji u Poreskoj upravi koja je oštetila Budžet države za preko 300 miliona eura. 
 
2
Na sjednci Glavnog odbora DPS izabrani Predsjedništvo, politički direktor i portparol partije
"Narod na ulicama" - neće spriječiti državu!
- Nijesam čuo ni jedan pravni argument protiv Zakona, osim onog koji SPC ponavlja „narod je na ulicama“. To neće ni na koji način spriječiti državu da obavlja svoj posao, da usvaja i sprovodi zakone koji su u potpunosti usaglašeni i sa Ustavom i sa međunarodnim normama - ukazao je predsjednik DPS Milo Đukanović analizirajući aktuelnu političku situaciju na konstitutivnoj sjednici Glavnog odbora Demokratske partije socijalista Crne Gore, koji je izabrao Predsjedništvo partije. 
 
1
Poslanički klub "DF" traži ostavke direktora i menadžmenta TV Crne Gore zbog priloga o Amfilohiju
Policijskim uratkom - siju sjeme zla!
             - Poslanički klub "DF" danas je odlučio da pozovemo direktora TV i rukovodeće ljude, a poosebno one koji su se potpisali kao urednici i organizatori one sramne emisije da odmah podnesu ostavke. Ako ne podnesu ostavke, tražimo od Savjeta TV da ih u roku od 24 sata razriješi jer oni rade opasan posao zavađanja i sukobljavanja građana Crne Gore. Ako i Savjet ne završi taj posao, u Skupštini ćemo otvoriti temu o smjeni onih članova Savjeta koji nisu glasali direktora i trenutnog menadžmenta u javnom servisu - istakao je Andrija Mandić, jedan od lidera "DF" na press konferenciji zbog priloga TV Crne Gore o mitroopolitu Amfilohiju. 
 
1
Opštinskoa konvencija Socijaldemokrata Crne Gore u Tivtu
Vjera ne dijeli - ne otima se svoje!
       - Ne može vjera da nas dijeli, ne mogu svetinje da nas dijele, jer su svetinje u Crnoj Gori i duhovno su blago ovog naroda. Zato onima koji podstiču vještačke podjele i manipulišu intimnim osjećanjima vjerujućih poručujemo da je ovo 21. a ne 17. vijek, a da je palanačka ideologija već izgubila bitku sa emancipovanom Crnom Gorom. Samosvjesna, progresivna, građanska i antifašistička Crna Gora koja poštuje, ali i zahtijeva poštovanje, pobijediće one koji na vještačkim podjelama pokušavaju da reanimiraju priče o nečijoj drugoj Crnoj Gori, umjesto našoj - zajedničkoj - poručeno je na opštinskoj konvenciji Socijaldemokrata Crne Gore u Tivtu. 
 
0
Milo Đukanović, predsjednik DPS, na sjednici OO DPS Cetinje
Predočićemo ko se - obračunava sa Crnom Gorom!
               - Vjerujem da ćemo narednih dana predočiti crnogorskoj javnosti ko je zapravo taj ko se brutalno obračunava s Crom Gorom da bi nastavio da zloupotrebljava imovinu. Aktuelna dešavanja sve manje su pitanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti i sve manje pitanje imovine. Ovo je samo još jedan od povoda za atak na državu Crnu Goru - napomenuo je Milo Đukanović, predsjednik DPS, na sjednici OO DPS Cetinje. 
 
0
Zamjenik predsjednika DPS Duško Marković
Koriste zakon - da sruše Crnu Goru!
       - Ne bih dozvolio da nas bilo koji zakon, pa ni ovaj, sukobljava jedne sa drugima. Ali ovdje nije problem Zakon o slobodi vjeroispovijesti - on je samo povod da se pokuša srušiti Crna Gora - naglasio je Duško Marković, zamjenik predsjednika DPS na Opštinskom odboru DPS Budva. 
 
0
Predsjednik "PzP" Neboša Medojević pisao predsjedniku SAD
Đukanović ukida - podjelu vlasti!
    - U trrenutku kad najmanjejedna trećina ukupnog stanovništva mjesecima protestvuje zbog skandaloznog zakona kojim se nacionalizuje imovinna jedine kanonske pravoslavne hrišćanske crkve i dovodi u pitanje nastavak njenog slobodnog djelovanja u Crnoj Gori Đukanović sa pozicije predsjednika Crne Gore poziva državnee institucije i organe na "jedinstvo vlasti" u sprovođenju njegovih ličnih 9interesa i potreba u sukoobu sa političkim neistomišljenicima i jedinom kanonskom pravoslavnom hrišćanskom crkvom i njenim vjernicima. Ovim on javno ukida ustavnu podjelu vlasti na izvršnu, zakonodavnu i sudsku, a svim sudijama, tužiocima, pooslanicima i miniistrima koji to ne žele da podnesu ostavku ili napuste Crnu Goru - napisao je Nebojša Medojević, predsjednik "PzP", u pismu predsjedniku SAD Donaldu Trampu kojim želi da mu ukaže na "izuzetno intezivan razvoj situacije u Crnoj Gori, u kojoj predsjednik države i vladajuće DPS Milo Đukanović javno demonstrira svoje političke ideje kojiima nema mjesta u savremenoj demokratskoj Evropi".  
 
0
DPS o intervjuu rektora Cetinjske bogoslovije RTS
Perović priznao - protesti su politički!
    - Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović priznao je, u intervjuu za RTS, ono što mi od početka tvrdimo - da crkveni protesti jesu politički. On je komentarisao da mnogi ljudi u njima učestvuju motivisani nekim drugim razlozima, koji prevazilaze Zakon o slobodi vjeroispovijesti. Ti “drugi motivi”, kako smo već vidjeli, se najčešće svode na mržnju prema sopstvenoj državi i želju da se ona vrati u položaj koji je imala prije obnavljanja nezavisnosti.  
 
0
Jedan od lidera "DF" Milan Knežević, čiju je kuću juče rano ujutro pretresla policija
Nećemo upasti - u provokacije!
       Rekli smo da je ono što se dešava u Crnoj Gori udar na SPC. Namjera je bila da se izazove naša reakcija mene, mog brata i lidera "DF", kako bi ispalo da je "DF" organizator molebana i litija. Nećemo upasti u provokacije, niti ćemo dati da ono što organizuje MCP bude ugušeno na način da (Milo) Đukanović uvede vanredno stanje, iskoristi represivni aparat i uguši molebane i litije - istakao je na press konferenciji jedan od lidera "DF" Milan Knežević, čiju je kuću juče rano ujutro pretresla policija.
On je dodao da su pušteni svih 15 građana Zete koji su privedeni juče. Zahvalio je na podršci predsjedniku Srbije i opozicionim kolegama.  
 
3
Opozicionari Nebojša Medojević i Predrag Bulatović o današnjoj policijskoj akciji
Đukanović gura zemlju - u građanski rat!
    - Pozivam sve da budemo jedinstveni, zajedno. Ne mmogu nas zastrašiti čak ni ovim bijednim napadima na članove dporodice. Tražili smo da nas primi načelnik CB jer kao članovi Odbora za bezbjednost imamo pravo na vanredne parlamentarne kontrole i nadzora u postaupanju kada procjenjujemo da rade protivzakonito i protivustavno. Ovdje policija izlazi iz svojih ustavnih ovlašćenja. U policiji stoje parapolicijske strukture i pozivam svakog časnog policijskog službenika da baci uniformu, da ne sramoti i državu i grb i svoju porodicu.. Hapsite kriminalce, radite svoj posa, dalje ruke od poštenog naroda. Nema više izgovora. Nevladine organizacije pokazale su da koncept ljudskih prava ne važi za "DF", srpski narodppozicija i pravoslavna crkva. Đukanović gura zemlju u građanski rat - upozorio je, poslije današnje policijske akcije, jedan od lidera "DF" Nebojša Medojević.
 
 
3
Predsjednik DPS Milo Đukanović na sjednici Opštinskog odbora DPS Berane
SPC zloupotrebljavaju - nacionalisti!
      - Nacionalistički krugovi veoma zloupotrebljavaju SPC gdje god to mogu....Ovo ne pričam iza leđa crkvi, sve sam ovo rekao velikodostojnicima SPC u Crnoj Gori. Vrlo jasno im poručivši – Ako se vi želite baviti pravoslavljem u Crnoj Gori, vi ćete u meni imati partnera. Mi smo višenacionalna i viševjerska država i ja kao šef ove države ću vrlo poštovati svaku vjersku zajednicu u Crnoj Gori, svakog čovjeka i svakog vjernika u Crnoj Gori. Ali, u okviru toga i svakog pravoslavnog vjernika i svakog vjernika SPC u Crnoj Gori. O čemu je riječ? Ali se ja plašim da se vi ne bavite pravoslavnom misijom. Plašim se da se bavite nacionalnom, to jest nacionalističkom misijom. Vi želite da posrbljavate Crnu Goru. Niko ovdje ne dovodi u pitanje da u Crnoj Gori žive Srbi kao jedna važna nacionalna zajednica i kao i sve druge nacionalne zajednice predstavljaju ozbiljno bogatstvo Crne Gore. Ponosan sam što sam na čelu partije koja je građanska i u kojoj imamo ljude svih nacija i vjera. Ali, ako vam neko pokušava nametnuti svoju prioritetnost, pokušava nametnuti status srpske države kao što to rade predstavnici ideolozi i protagonisti velikosrpskog nacionalizma, u značajnoj mjeri stavljajući u funkciju te misije i SPC, onda smo u svađi, onda imamo problem. Onda nijesmo partneri. Ako treba da obezbijedimo sva prava svim vjernicima, uključujući i pravoslavne vjernike u Crnoj Gori, mi smo apsolutno najbolji mogući partneri. Ali ako želite da nam namećete svoje nacionalističke poglede, onda ih mi ne doživljavamo kao srpsko pitanje, nego kao velikosrpsko pitanje. Jer, ako namećete srpstvo izvan granica Srbije, u ovom slučaju Crne Gore, kako se onda osjećamo mi koji smo takođe građani Crne Gore, koji smo pravoslavci, ali se nacionalno osjećamo Crnogorci, ima nas 45 posto prema posljednjem popisu. Šta je sa nama?“, kazao je Đukanović i dodao: „Ako se bavimo pitanjem slobode vjeroispovijesti u Crnoj Gori, ne vidim da to radimo na pravi način ako se ne bavimo i pravima onih 45% koji su se izjasnili kao Crnogorci i među kojima je sigurno dobar dio pravoslavnih vjernika. Obmana je kada se kaže da je dovoljno da SPC vodi računa o njihovim interesima. U Zakon o crkvama države Srbije u članu 11 se kaže: SPC je dužna da vodi računa o srpskom identitetu. Da li ona treba da vodi računa onda i o identitetu onih koji se osjećaju kao Crnogorci tako što će ih ubijediti da su kopilad i nakot Crnogorci, a da neće biti kopilad i nakot ako su Srbi. Kako ćemo riješiti taj problem? - zapitao je predsjednik DPS Milo Đukanović na sjednici Opštinskog odbora DPS Berane.  
 
2
Grupa građana "Mora da ide" obilježava godišnjicu afere "Koverta"
Problemi svih - za protest u subotu!
    -Otuđili su zemlju i rasprodali stranim i sumnjivim investotorima; Oduzimaju nam rijeke i stavljaju u cijevi; Donose zakone iza ograda i policijskih kordona; Zbog njih godine pamtimo po aferama; Sijeku nam šume i betoniraju parkove; Plaćamo račune za nihov i kriminal njihovih porodica; Mladi ljudi nam odlaze iz zemlje - ovo su neki od razloga zbog kojih grupa građana "Mora da ide" preko facebooka poziva sve koji su nezadovoljni da u subotu u 18 dođu ispred tužilaštva na protest "Problemi svih nas - Protest svih nas!" i obilježe godišnjicu afere "Koverta".  
 
2
Odbor DPS Glavnog grada o nasilničkim pokušajima rušenja institucija i napada na službena lica
Destabilizacija Crne Gore - prešla u treći čin!
       - Finalno, od sinoć na sceni imamo treći čin, a to je nacionalističko, nasilničko i huligansko djelovanje u pokušaju rušenja institucija i napada na službena lica - ocijenio je Opštinski odbor DPS Podgorica, koji "zna da državne i službe Glavnog grada imaju neophodne kapacitete da, uprkos ekstemističkim nasrtajima političke i parapolitičke opozicije, primijene zakon, osiguraju bezbjednost, javni i komunalni red. Za svaki, eventulano novi incident znamo ko mora da snosi odgovornost". 
 
2
Vanredna press konferencija lidera "DF" povodom eskalirajuće krize u crnogorskom pravosuđu
Kalkulacije i vratolomije - odlažu glavni pretres!
             - Smatramo da je neophodno da dođe do održavanja glavnog pretresa na Apelacionom sudu, ali neophodno je i da se predsjednik Apelacionog suda Mušika Dujović najzad oglasi i objasni javnosti zašto već mjesec ipo traju ovakve kalkulacije i ovakve vratolomije, gdje se sudije Apelacionog suda redom izuzimaju. Znači li to da će se trpiti politički pritisak ili je presuda Apelacionog suda već donesena? Treba nam zvanična informacija o sastavu vijeća, a ako u njemu budu Seka Piletić i Seka Žižić, tražićemo njihovo izuzeće - naglasio je Milan Knežević, jedaan od lidera "DF", na vanrednoj press konferenciji povodom eskalirajuće krize u crnogorskom pravosuđu.
 
 
2
Andrija Mandić, jedan od lidera "DF", o aktuelnoj situaciji
Prirodno je - da vlast odstupi!
                  - Razgovaramo često sa mitropolitom, razgovaraćemo i narednih dana, gledamo se sa našim sveštenstvom i monaštvom. To je prirodna potreba vjerujućih ljudi, jer crkva poziva na sabornost. Znamo koliko je u ovom trenutku važno da onaj koji sjedi na katedri svetog Petra Cetinjskog i koji je od stotinu hiljada ljudi prepoznat kao neko ko upravlja cijelim ovim procesom i kome sam otvoreno rekao da od njega, sa tako velikim autoritetom i sa većinskom podrškom u Crnoj Gori, zavise sva buduća ne samo vjerska nego i politička kretanja na ovom prostoru. Politika je napravila problem sa kojim se sada suočava većinska Crna Gora, pa će ga u krajnjem politika morati i da ga razriješi, ovdje u parlamentu, ili ispred njega, na velikim protestima, kao što je to bilo 1988. jer kada neko ostane u manjini, kao što je današnja vlast, onda je prirodno da ona odstupi i ustupi mjesto onome ko ima većinsku podršku u Crnoj Gori - istakao je Andrija Mandić, jedan od lidera "DF", odgovarajući na pitanje novinara o aktuelnoj situaciji.  
 
1
Lideri "Demokratskog fronta" uputili otvoreno pismo šefu delegacije EU u Crnoj Gori Aivu Oravu
EU da spriječi - diktaturu i sukobe!
    - Umjesto da se iz Brisela podrži vraćanje imovine SPC, koja je nacionalizovana od strane komunnističke vlasti 1945. godine, osude zločini nad sveštenstvom, ćutanje Vaše administracije se od strane vjerujućih ljudi doživljava kao direktna podrška aktuelnom režimu da se obračuna sa kanonskom SPC, zabrani njen rad, otme imovina i preda partijskoj sekti koja je osnovana na Kongresu DPS - napisali su u otvorenom pismu šefu delegacije EU u Crnoj Gori Aivu Oravu lideri "Demokratskog fronta" Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević, koji ga pozivaju da "iskoristite Vaša ovlašćenja i diplomatski uticaj, kako bi preventivnim i efektivnim djelovanjem spriječili režim da izazivanjem sukoba oko pitanja otimanja svetinja, uvede vanredno stanje i uvede zemlju u otvorenu diktaturu i sukobe, koji mogu ponov0o zapaliti čitav region". 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|