Brze Cinjenice - (O)Pozicija

0
"Prava Crna Gora"
Idu u Knin - na put izvinjenja!
    - Cilj putovanja jeste upućivanje simboličnog izvinjenja bratskom srpskom narodu u Hrvatskoj, ali i uopšte srpskom narodu, povodom nečuvenog prisustva predstavnika VCG na proslavi ´´Oluje´´ - saopšteno je iz "Prave Crne Gore", čiji predsjednik Marko Milačić, i generalni sekretar Vladislav Dajković idu u dvodnevnu posjetu Kninu, gdje će se sastati sa predstavnicima srpskog naroda, ali i više srpskih porodica.  
 
0
"DF" nije uspio da skupi 27 potpisa za vanrednu sjednicu Skupštine Crne Gore na kojoj bi se raspravljalo o prisustvu crnogorskog vojnog atešea proslavi 23. godišnjice "Oluje"
Nema "bure" - zbog "Oluje"!
- Pojedine stranke čak nijesu našle za shodno da makar ispoštuju građane i objasne zbog čega je za njih neprihvatljiva ova inicijativa. Bojkot parlamenta ne moža biti razlog i izgovor jer nijesmo ni tražili da partije koje su u bojkotu učestvuju u zasijedanju, već samo da stave potpis na inicijativu i tako da omoguće da čitava javnost čuje raspravu o jeednom problemu koji će definitivno određivati uduće političke odnose i budućnost Crne Gore. O njihovom ponašanju neka sude građani - sa žaljem je konstatovao "DF", koji nije uspio da skupi 27 potpisa opozicionih poslanika kako bi se sazvala vanredna sjednica Skupštine Crne Gore "povodom prisustva vojno-diplomatskog predstavnika Crne Gore na proslavi obilježavanja etničkog čišćenja Srba iz Hrvatske u zločinačkoj operaciji "Oluja". 
 
0
DPS će inicirati zakonske izmjene finansiranja nacionalnih savjeta zbog zloupotreba
Neće da - finansiraju zloupotrebe!
       - Posljedni pokušaji dijela opozicije da Crnu Goru prikažu kao državu koja diskriminiše svoje građane, još jedan je potez kojim, manipulacijama i neistinama, ova politička grupacija pokušava da spase ono što se spasiti ne može - svoj gubitnički politički rejting - ocijenila je DPS, koja će inicirati zakonske izmjene finansiranja nacionalnih savjeta zbog zloupotreba. 
 
0
Opozicione partije reagovale na prisustvo crnogorskog vojnog atašea u Hrvatskoj na proslavi "Dana pobjede i domovinske zahvalnosti" u Kninu
Za opoziv Mašulovića - i ostavku Markovića!
Demokratski front pokrenuo je danas inicijativu za sazivanje vanredne sjednice Skupštine Crne Gore za 23. avgust sa jednom tačkom dnevnog reda. Traže da Skupština raspravlja o Zaključku povodom prisustva vojno-diplomatskog predstavnika Crne Gore na proslavi obilježavanja akcije Oluja u Kninu.
Na prisustvo crnogorskog vojnog atašea u Hrvatskoj na proslavi "Dana pobjede i domovinske zahvalnosti" u Kninu oštro su reagovale i druge opzicione partije, a njihovi zahtjevi kreću se od opoziva Ivana Mašulovića do ostavke predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića. 
 
3
Predsjednik "DNP" i jedan od lidera "DF" žalio se Apelacionom sudu
Knežević neće - dobrovoljno u Spuž!
    Povodom odluke Višeg suda da predsjednika "DNP" i jednog d lidera "DF" kazni sa dva mjeseca zatvora, Milan Knežević pdnio je danas žalbu Apelacionom sudu.
- Nemam namjeru da se krijem i da kršenjem Ustava i zakona dobrovoljno odem u Spuž, kako bih učinio ćef ministru pravde Zoranu Pažinu i specijalnom državnom tužiocu Milivoju Katniću i pokazao im da oni u Crnoj Gori mogu da rade šta hoće bez ikakvog otpora - naglasio je Knežević.  
 
1
Vanredna press konferencija "DF" o nastavku političkog progona od strane SDT
Od jeseni - ponovo na proteste!
    - U fazi smo kada ćemo narednih dana kao Predsjedništvo "DF" i predsjedništava konstituienata, razraditi odbrambenu strategiju. Dvije godine potrošili smo na raspravu sa takozvanim institucijama Crne Gore, a znamo da tamo nema nikakvih institucija, da je pravosuđe servis vladajuće elite. Raspoloženje nam je takvo da smo najbliži odluci da od jeseni ponovo krenemo u proteste. Zaljuljali smo ovaj režim 2015. oborili smo ga i da je bilo podrške iz opozicije, od onih koji su samo razmišljali kako da uzmu koji glas od "DF", ad su nam se pridruili, stvar bi bila završena, ali su se oni opredijelili da uđu u vladu Mila Đukanovića, da sjednu za pregovarački sto. "Demokratski front" ima snage zato što nam ljudi vjeruju, imamo dovoljno ideja i hrabrosti da iznesemo sve ono što mislimo da treba da radimo, a sada smo brutalno napadnuti, ne znam po koji put od 2016. Opet počinje priča o saslušanjima, hapšenjima o skidanju imunteta i nećemo reagovati kao do sada.. Dvije godine izgubili smo obavještavajući grašane da smo žrtve jedne nepristojne i pakosne tortura crnogorskog režima, nego ćemo se opredijeliti i vjerujem da ćemo dobiti podršku naših organa za konkretnu samoodbrambenu akciju, u skladu sa demokratskim standardima - naglasio je Andrija Mandić, jedan od lidera "DF", na vanrednoj press konferencija o nastavku političkog progona od strane Specijalnog državnog tužioca. 
 
0
Predsjednik DPS Milo Đukanović na sjednici Savjeta za prećenje realizacije izbornog partijskog programa
Prioriteti - ekonomski rast i kvalitet života!
          - Dva su prioriteta. Jedan je očuvanje i unnaprijeđenje dostignutog dobrog tempa ekonomskog rasta Crne Gore, koji treba da riješi nezaposlenost i u finalu koji treba da obezbijedi rast plata i drugih primanja kao najvažnijeg inputa za unaprijeđenje kvaliteta života naših ljudi. Drugi cilj jeste razvoj naših institucija, bez čega nema unaprijeđene vladavine prava, slobode izražavanja, razvoja demokratije i one prve, jednako važne komponente kvaliteta života svakog građanina. Naše ambicijee su da i 2020. dobijemo mandat građana da i dalje skladno i dinamično razvijamo crnogorsko društvo - naglasio je predsjednik DPS Milo Đukanović na današnjoj sjednici Savjeta za praćenje realizacije izbornog partijskog programa. 
 
2
Predsjednik DPS o rezultatima lokalnih izbora
Tačka na pokušaj - delegitimisanja!
    - Rezultati su politički trijumf DPS, što je još važnije od toga, ovo je još jedna ubjedljiva potvrda istrajnosti crngorske državne politike da nastavi putem evropskog razvoja naše zemlje. Jučerašnje rezultate. u paketu sa onim sa predsjedničkih izbora, doživljavamo kao na finalnu tačku na pokušaj delegitimisanja ostvarenja naše koalicije na parlamentarnimm izborima 2016. Trijumf je odbacio sve sumnje koje je pokušala da iskonstruiše naša političkka konkurencija i ti rezultati pokazali su da građani Crne Gore sve snažnije podržavaju evropski kurs razvoja naše zemlje - prokomentarisao je predsjednik DPS Milo Đukanović rezultate lokalnih izbora. 
 
2
"Ujedinjena Crna Gora"
Danilović se - povukao!
             - Želim da preuzmem odgovornost. To je moralna odgovornost, to saam dužan ljudima koji su vjerovali u ovo što radimo. Neću savjetovati druge, neka svako samjeri svoju odgovornost - istakao je Goran Danilović, koji se povukao sa mjesta predsjednika "Ujedinjene Crne Gore", o čemu će sjutra u pisanoj formi obavijestiti Glavni odbor i Predsjedništvo stranke  
 
1
Predsjedništvo "DF" pozvalo da sjednica Odbora za odbranu i bezbjednost bude otvorena za javnost
Javnost da - čuje odgovore!
    - Javnost ima pravo da čuje odgovore rukovodilaca službi bezbjednosti, funkcionera državnih organa i tužilaštva o aktivnostima i rezultatima njihovog rada u borbi protiv organizovanog kriminala. Imajući u vidu konsekvence narušene bezbjedonosne situacije na političku stabilnost, uznemirenost javnosti, mir i bezbjednost građana, ugrožavanje nastavka EU integracija, predsjedništvo Demokratskog fronta cijeni neophodnim da sjednica Odbora bude otvoren za javnost - saopštilo je Predsjedništvo "DF" koje je uputilo zahtjev predsjedniku Odbora za odbranu i bezbjednost Obradu Mišu Stanišiću da poslanici Nebojša Medojević, Andrija Mandić i Predrag Bulatović prisustvuju toj sjednici Odbora. 
 
0
Poslanički klub "DF" podnijeće ustavnu žalbu zbog unižavanja funkcije poslanika
Traže i - ostavku Stankovića!
          - Poslanički klub "DF" podnijeće ustavnu žalbu zbog unižavanja funkcije poslanika koju kontinuirano sprovdi skupštinski Administrativni odbor na čelu Ljubom Škreljom i pravosudni organi Crne Gore, prije svega zarobljeno crnogorsko tužilaštvo. Administrativni odbor 19. aprila donio je odluku da poslaniku Milanu Kneževiću oduzme pravo na lični dohodak, a istovreeno nagradio je Ivicu Stankovića sa 8000 eura za nekorištenje godišnjeg odmora u 2015. i 2016. Što se nas tiče, vrhovni državi tužilac Ivica Stanković je na trajnom godišnjem odmoru. On se ne miješa u svoj posao i omogućava da se kompletno tužilaštvo bavi kontinuiranim političkim progonom "DF". Zbog nerada i zbog toga što je 8000 eura uyeo kao cijenu da Katniću omogući progon "DF", tražimo ostavku Stankovića, kako ne bi dalje unižavao crnogorsko tužilaštvo - traeno je sa hitne konferencije za medije "DF" povodom novih pritisaka režimskih i kriminalnih krugova na "DF" i njegove lidere. 
 
0
Advokat zatvorenog lidera "DF" tražiće da mu se obezbijedi nesmetano obavljanje političkih funkcija
Kneževiću uskratili - sve!
    - Milan Knežević politički je zatvorenik i njima u DPS to je malo, nego hoće pritiscima na ZIKS, koji je pod direktnom ingerencijom Pažina, da mu ne samo onemoguće da može aktivno učestvovati u političkom životu, što su njegova prava jer je političar, predsjednik jedne partije i poslanik, već Pažin i DPS žele da mu uskrate i taj minimum koji mu pripada u zatvoru, od pokušaja oduzimanja telefona do drugih pogoršanja uslova - naglasio je Predrag Bulatović na press konferenciji "DF" sa koje je poručeno da će advokat Milana Kneževića odmah nakon praznika uputiti zahtjev Pažinu da mu obezbijedi nesmetano obavljanje političkih funkcija.  
 
0
"DF" je tražio javno održavanje Odbora za bezbjednost
Mafija na korak da - porazi državu!
- Svjedoci smo da umjesto javne rasprave imamo spinovanja javnosti i pokušaj smirivanja opravdanog nezadovoljstva zabrinutih građana agresivnom kampanjom predstavnika vlasti i odsustvom bilo kakvog osjećaja sa njihove strane osjećaja odgovornosti - ističe Predrag Bulatović u ime "DF", koji je tražio javno održavanje Odbora za bezbjednost na kojoj bi funkcionalno najodgovorniji u državi podnijeli informaciju o svom neradu zbog čega su terorizam i mafija na korak da poraze državu. 
 
0
Klub poslanika i Predsjednštvo "Demokratskog fronta" uputili pismo članovima PSSE
Politički progon vodi - u nestabilnost!
             - U naše i u ime Milana Kneževića, koji je politički zatvorenik, pozivamo vas da odmah stavite na dnevni red Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope pitanje stanja ljudskih prava i sloboda, demokratije i vladavine prava u Crnoj Gori i da zauzmete određene stavove u vezi sa političkim progonom i takvom zloupotrebom institucija, kakva sigurno vodi eskalaciji političke krize i nestabilnosti u zemlji - klub poslanika i Predsjednštvo "Demokratskog fronta" uputili su pismo članovima PSSE zbog toga što poslanik Milanik Knežević izdržava zatvorsku kaznu od četiri mjeseca. 
 
0
Na za­jed­nič­koj sjed­ni­ca glav­nih od­bo­ra svih kon­sti­tu­e­na­ta "DeF" u proširenom sastavu zatražena kolektivna ostavka Vlade Crne Gore
Jedinstvena podrška - Kneževiću i Bojaniću!
         - Crnogorska vlast ima interes da se ljudi ubijaju. To odgovara njihovom biznisu, to im odgovara da bi prerpadali i zavađali narod. Režimu odgovara da su građani zaplašeni i on istrajava na tome. Ove kozmetičke promjene, ostavka direktora policije i CB, nijesu dovoljne. Ovdje treba da bude smijenjena vlada i "DF" će donijeti odluku da vlada podnese kolektivnu ostavku i da se formira nova vlada koja će se boriti protivterorizma i kriminala i koja će pronaći model da pomirimo Crnu Goru. Režim je formirao sve klanove i manipuliše njihovim ubijanjem i to mora da se zaustavi, a ne može dok se ova vlast ne smijeni i dok se ne uspostavi vlast iza koje će stajati čitav narod. Onda ta vlast može da zaustavi ubistva, da organizuje slobodne izbore i da ovaj narod povede u neku bolju budućnost - naglasio je član Predsjedništva "DF" Andrija Mandić na zajedničkoj sjed­ni­ci glav­nih od­bo­ra svih kon­sti­tu­e­na­ta "De­mo­krat­skog fron­ta" - pod motom "Sloboda za Milana Kneževića - stop progonu "DF"
- na kojoj je aklamacijom usvojena izjava koju je pročitao Strahinja Bulajić, kojom se daje puna podrška Milanu Kneževiću - čija majka je burno pozdravljena - osuđuje progon "DF" i pozivaju građani da masovno izađu na predsjedničke izbore i glasaju za Mladena Bojanića.  
 
3
Nebojša Medojević, predsjednik "Pokreta za promjene" i član Predajedništva "DF",na vanrednoj press konferenciji povodom alarmatne bezbjednosne situacije u Crnoj Gori
Sukobi kriminalaca - postali svakodnevnica!
      - U ovakvoj situaciji, ako već premijer neće da podnese ostavku, treba da smijeni direktore policije i ANB i ministra unutrašnjih poslova koji očigledno nenaju kapaciteta, niti su sposobni da obezbijede mir u Crnoj Gori i bezbjednost građana u njoj. Potrebna je i javna debata o uzrocima, razmjerama i posljedicama organizovanog kriminala u Crnoj Gori i šta to sprečava Katnića, policiju, ANB da djeluju preventivno i da obezbijede mir i stabilnost. Ovi sukobi kriminalnih grupa mogu da eskaliraju i da pređu na nezavisne novinare, lidere opozicije, ugledne javne ličnosti i da dovedu do ozbiljne destabilizacije države. Ukoliko se ne dese promjene - kadrovske, političke, sistemske - ovo će postati naša svakodnevnica i samo je pitanje dana kada će stradati više nevinih ljudi - upozorio je Nebojša Medojević, predsjednik "Pokreta za promjene" i član Predsjedništva "DF",na vanrednoj press konferenciji povodom alarmatne bezbjednosne situacije u Crnoj Gori.  
 
2
Predsjednik "DNP" i jedan od lidera "DF" Milan Knežević javio se u ZIKS, a ostavio i video-poruku
Predao se da - pobijedi Bojanić!
       - Odluku o dobrovoljnom odlasku u ZIKS donio sam u interesu predsjedničke kampanje Mladena Bojanića, a nakon konsultacija sa predsjedništvima "DNP" i "DF", Nadam se da ću na taj način doprinijeti da težište ovih izbora ne bude na novom radikalizovanju moje ličnosti i "DF", kao najjačeg opozicionog subjekta. Valjda je svakom u ovih godinu ipo terora jasno da ne napadaju oni i "DF" zbog Milana Kneževića, već napadaju mene zbog "DF", koji je odavno postao način života desetine hiljada slobodnih ljudi da ga niko ne može uništiti. Uvjeren da bi svaki vid novih tenzija u izbornoj kampanji na relaciji "DF" - režim bio idealna prilika da još jednom budemo optuženi za treći "državni udar" a da kandidat DPS, odustajanjem Mladena Bojani´a, istog trnutka proglasi pobjedu, ovim činom doprinosim dodatnom homogeniyaciji opozicije i pobjedi našeg predsjedničkog kandidata. Pozivam sve članove i simpatizere "DF", slobodne gra]ane i sve ljude koji istinski žele promjene da zajedno damo puni doprinos pobjedi Mladena Bojanića, jer više nema izgovora da se to ne desi - poručio je predsjednik "DNP" i jedan od lidera "DF" Milan Knežević, koji se danas javio u ZIKS, na odsluženje četiri mjeseca kazne zbog napada na policajca 17. otobra 2015. 
 
1
Jednoglasna odluka Predsjedništva i Glavnog odbora DPS
Za predsjednika - Đukanović!
- Ova odluka je izraz moje odgovornosti prema onome što su tekovine i potrebe budućeg razvoja Crne Gore. Kada govorim o tekovinama, prije svega, mislim na vrijednosti kao što je obnovljena nezavisnost, stabilnost, dosadašnji demokratski i ekonomski razvoj i potreba daljeg usvajanja evropskog sistema vrijednosti u crnogorskom društvu. Spreman sam da budem dio tima odgovorne državne politike Crne Gore koji će djelovati sinhronizovano, skladno, odlučno u pravcu dalje afirmacije evropskih vrijednosti u Crnoj Gori i istovremeno tima koji će stajati sa ispruženom rukom prema svim drugim akterima političke svene Crne Goresa namjerom da uspješnije nego do sada prevazilazimo podjele i svo ono nasljeđe koje je, nažalost, u značajnoj mjeri limitiralo tempo ukupnog crnogorskog razvoja - istakao je predsjednik DPS Milo Đukanović, jednoglasnom odlukom Predsjedništva i Glavnog odbora DPS kandidat za predsjednika Crne Gore. 
 
1
Jedan od lidera "DF" Milan Knežević sjutra će dobrovoljno otići na izdržavanje četvoromjesečne zatvorske kazne
"Front" odustao - od otpora!
- U svjetlu činjenice koju je saopštio predsjednički kandidat Mladen Bojanić, da u ovom momentu, kad je opozicija na korak od preuzimanja prve od glavnih poluga vlasti, treba izbjeći sve situacije koje bi režim mogao da iskoristi u pravcu izazivanja sukoba, kao i unošenja nemira među građanima, odustali smo od planiranih mjera otpora, poput zatvaranja poslanika u Skupštinu Crne Gore i organizacije protesta, kako bi dali doprinos stvaranju jedinstvenog fronta za rušenje režima - ukazao je danas u Skupštini Crne Gore poslanik "DF" Strahinja Bulajić i najavio da se ovaj opozicioni savez neće vraćati u parlament dok je Knežević u zatvoru.
Jedan od lidera "DF" Milan Knežević sjutra će dobrovoljno otići na izdržavanje četvoromjesečne zatvorske kazne, na koju je osuđen, jer je 17. oktobra 2015. fizički nasrnuo na policajca ispred Skupštine Crne Gore. 
 
1
"DF" poziva Ustavni sud da odmah razmotri ustavnu žalbu o (ne)odlaganju zatvorske kazne Milanu Kneževiću
Združena akcija - zbog straha vlasti!
- Nema sumnje da je ova združena akcija Osnovnog i Višeg suda usko povezana sa strahom vlasti od kandidature Mladena Bojanića za predsjednika Crne Gore, i cilj je da se iz njegove kampanje izbaci jedan od vodećih protivnika režima - ocijenio je poslanički klub "Demokratskog fronta" koji poziva Ustavni sud da odmah razmotri ustavnu žalbu koja mu je podnijeta, vezano za ovaj slučaj, i donese odluku koja će obuzdati ovo nasilje i državni teror, i spriječiti eskalaciju krize u zemlji. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|