Brze Cinjenice - (O)Pozicija

1
Lider "PzP" i "DF" pisao poslanicima Sabora Republike Hrvatske
Tražio postupak - protiv Katnića!
- Koristim ovu priliku da Vas zamolim da u skladu sa vašim proceduralnim ovlašćenjima pokrenete paramentarnu proceduru kroz koju bi dobili neopohodne informacije od Ministarstva pravde , u kakvom se statusu nalazi bivši kapetan KOS I JNA Milivoje Katnić, da li se protiv njega vodi krivični postupak i šta je sve država Hrvatska uradila da se rasvjetle i procesuiraju optužbe velikog broja gradjana Cavtata i Konavala, na postupanja Milioja Katnića - napisao je poslaničkim klubovima hrvatskog Sabora lider "PzP" i "DF" Nebojša Medojević, za kojeg je - na zahtjev Specijalnog tužilaštva - Administrativni odbor Skupštine Crne Gore predložio skidanje poslaničkog imuniteta.
Pismo Nebojše Medojevića poslanicima Sabora Republike Hrvatske prenosimo integralno: 
 
1
Povodom odlučivanja o imunitetu lideru "Pokret za Promjene" Nebojši Medojeviću
"Front" poziva - na protest!
- Nema predaje! Do slobode! moto je i sjutrašnjeg protestnog skupa kojji "Demokratski front" u 13 organizuje iispred Skupštine Crne Gore, povodom najave da će režim, članu predsjedništva "DF - Mi ili On" i lideru "Pokret za Promjene" Nebojši Medojeviću, ukinuti poslanički imunitet i odrediti pritvor. 
 
0
Press- konferencije "DF", povodom potvrđivanje optužnice u slučaju "državni udar"
Optužnica potvrđena - pod pritiskom!
       - Nama je Duško Marković već presudio 24. maja. Nemamo povjerenja u crnogorsko pravosuđe. Ovo je posljednji u nizu dokaza, nemamo povjerenje u sve ono što radi tužilaštvo jer način na koji je tužilaštvo pisalo ovu optužnicu, pronnalazilo specijalne svjedoke i svi ovi propusti o kojima smo govorili kada je optužnica razbijena u paramparčad, govore o tome da sudsko vijeće ne samo da nije imalo hrabrosti, nego je, očigledno, bilo pod pritiskom Milivoja Katnića, Đukanovića i Markovića da prihvati optuđnicu - istakao je Milan Knežević na press konferenciji "DF", povodom potvrđivanje optužnice u slučaju "državni udar". 
 
0
Press konferencija "DF" povodom najave protesta zbog skidanja imuniteta Nebojši Medojeviću
Protiv diktature - plišanim protestom!
    - Protestni skup "Svi smo mi Medo" održaćemo u ponedjeljak u vrijeme kada Administrativni odbor Skupštine Crne Gore bude odlučivao o skidanju imuniteta Nebojši Medojeviću. Ovaj problem koji danas imamo nije problem Nebojše Medojevića, problem je svih nas. Problem je da živimo u totalitarnom režimu, gdje svako od nas može biti na meti državnog tužioca koji se bavii insinuacijama. Njegov zahtjev Administrativnom odboru pun je mašte, bez dokaza i u stanju je da pogodi bilo koga od nas, ako mu padne na pamet. Pozivam sve slobodne i hrabre građane da nam se pridruži na plišanom prrotestu, jer je diktatura počela da poprima zabrinjavajuće dimenzije. Kolege iz opozicije neću posebno pozivati, doćiće svi slobodni i hrabri, jer ne želimo da neko bude zatvaran zbog drugačijeg političkog mišljenja - istakla je Branka Bošnjak na press konferencija "DF" povodom najave protesta zbog skidanja imuniteta Nebojši Medojeviću. 
 
0
Petnaest poslanika DF i SNP iniciiraju ocjenu ustavnosti Zakona o potvrđivanju sjevernoatlanskog ugovora
Usvajanje mimo Ustava - nema pravne posljedice!
    - Usvajanje zakona nije sprovedeno u skladu sa Ustavom kao najvišim pravnim aktom, odnosno nije ispoštovana procedura u vezi s potrebnom većinom za usvajanje zakona zbog čega se isti, "sa stanovišta najvišeg pravnog akta, mora smatrati neusvojenim i ne može proizvoditi pravne posljedice" - naglačavaju 15 poslanika DF i SNP koji iniciiraju ocjenu ustavnosti Zakona o potvrđivanju sjevernoatlanskog ugovora i protokola uz sjevernoatlanski ugovor o pristupanju Grčke i Turske sa Ustavom Crne Gore. 
 
3
Lider "Pokreta za promjene" Nebojša Medojević o zahtjevu da mu se oduzme imunitet
Nastavak progona - Đukanovića i Katnića!
      - Ovo nije ništa što nismo očekivali. Znali smo da je DF predmet političkog progona lično predsjednika DPS Mila Đukanovića, koji je našao jednu ličnost kao što je Milivoje Katnić da 2017. kada je Crna Gora pred vratima EU, provodi nezapmćen, politički, protivustavni, protivzakoniti progon najjače opozicione strukture u Crnoj Gori - "DF" - istakao je na konferenciji za novinare lider "Pokreta za promjene" Nebojša Medojević, za koga je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić danas podnio Skupštini Crne Gore Zahtjev za odobrenje da se može pokrenuti krivični postupak i odrediti pritvor, zbog sumnje da je, s još četiri osobe, učestvovao u pranju novca.  
 
2
Građanski pokret URA predstavio program „Ideje za Crnu Goru - Posao za sve!“
Za oporavak - 51 mjera!
         - Nema srećne zemlje bez ekonomski nezavisnih građana, ali ni istinski slobodnog društva bez demokratije i vladavine prava - naglasio je Dritan Abazović, predsjednik Građanskog pokreta URA koji je danas predstavio program „Ideje za Crnu Goru - Posao za sve!“.
U izradi programa koji ima 51 mjeru učestvovali su brojni crnogorski stručnjaci, univerzitetski profesori, uspješni privrednici i istaknuti ekonomisti. 
 
1
Nebojša Medojević, lider "PzP" i "DF" na press konferenciji poslije saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu
DF neće - miran transfer vlasti!
    - Oni znaju da DF neće pristati na to, i zbog toga nas progone. Đukanović je zainteresovan za miran transfer vlasti. Pozivam kolege iz opozicije da odbiju taj opasan predlog. Crnoj Gori nema spasa ukolio uradimo ono što su uradili Srbi 5. oktobra 2000. godine - saopštio je Medojević na konferenciji za medije - aludirajući da neke "kolege iz opozicije manje otporne na preporuke iz stranih ambasada" dogovaraju miran transfer vlasti i aboliciju bivšeg premijera Mila Đukanovića - upozorio je Nebojša Medojević, lider "PzP" i "DF" na press konferenciji poslije saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu zbog političkih saopštenja. 
 
0
Press služba PzP o specijalnom tužiocu
Nastavlja progon - aktivista DF!
       - Specijalni tužilac Mila Đukanovića i DPS Milivoje Katnić nastavlja nezakoniti i protivustavni progon aktivista DF. Više aktivista i funkcionera PzP dobilo je poziv od Specijalnog policijskog tima Milivoja Katnića da sjutra dođu na saslušanje. Upozoravamo bivšeg operativca KOS Milivoja Katnića, da će za svaku protivustavnu i protivzakonitu radnju, koju sprovodi protiv DF, a po nalogu Mila Đukanovića, kad tad odgovarati. Mi znamo šta je major Katnić radio po Cavtatu i Kovalima prilikom operacija oko Dubrovnika - saopštava press služba "Pokreta za promjene". 
 
2
Uoči današnje Skupštine Crne Gore "DF" organizovao protestni skup "Za referendum"
Protiv "kapitulacije" - zapalili zastavu NATO!
    - Tamo lijevo, u zgradi Zetske banovine, potpisuje se kapitulacija našeg vremena, tamo su ljudi koji ovog trenutka dižu ruke i pripremaju Crnuu Goru za aneksiju. Osnažujemo naše odluke iz Murina, da ćemo u pogodnom trenutku promijeniti ovu odluku, da ćemo zakon staviti van snage i ako NATO države prihvate ovu kapitulantsku odluku krnjeg Sinđinog parlamenta, mi ćemo da zamrznemo članstvo i da odemo na referendum i volja naarodna će odlučiti, anemamo dileme kakva će biti ta volja - istakao je Andrija Mandić, jedan od lidera "Demokratskog fronta", koji je danas na Cetinju, uoči Skupštine Crne Gore, organizovao mirni protestni skup "Za referendum" o članstvu u NATO.
Sa skupa je poručeno da je ya njih obavezujuća odluka istorijske sjednice narodnih izabranih predstavnika Crne Gore, a ne današnja. Zapaljena je i zastava NATO. 
 
2
Press konferencija "DF" uoči Skupštine Crne Gore na kojoj treba da bude ratifikovan sporazum o pristupanju NATO
Odluka Sinđinog parlamenta - ne obavezuje!
       - Nakon jučerašnje istorijske sjednice narodnih izabranih predstavnika Crne Gore, sjutra organizujemo veliki narodni skup na Cetinju i želimo da pozovemo sve građane - kako one koji se zalažu za učlanjenje Crne Gore u NATO, tako i one koji se zalažu protiv učlanjenja, a svi se zalažu za referendum, da nam se pridruže na mirnom skupu, gdje ćemo poslati jasnu poruku Sinđinom koruptivnom i krnjem parlamentu da je odluka koju će eventualno sjutra izglasati potpuno ništavna i neobavezujuća za većinsku Crnu Goru - istakao je lider "DNP" i član Predsjedništva "DF" Milan Knežević na press konferenciji "DF" sa koje je pozvao građane koji su za referendum o pristupanju Crne Gore NATO da se okupe na protestu koji ispred SO Cetinje počinje sjutra u 13. 
 
2
Skupština narodnih predstavnika naroda Crne Gore u Murinu
O NATO - referendum!
      - Da li ste za to da Crna Gora pristupi NATO savezu kroz potvrdjivanje Sjevernoatlantskog ugovora i Protokola uz Sjevernoatlantski ugovor o pristupanju Grčke i Turske?" - pitanje je koje će građanima Crne Gore biti postavljeno na referendumu, za koji je odluku o raspisivanju danas donijela Skupština narodnih predstavnika naroda Crne Gore u Murinu.  
 
2
Predsjednik pokreta "Otpor beznađu" podsjetio predsjednika Crne Gore na obećanja iz predsjedničke kampanje 2013.
Vujanović da inicira - referendum o NATO!
       Predsjednik pokreta "Otpor beznađu" Mladen Bojanić na danaćnjoj press konferenciji podsjetio je kako je predsjednik Crne Goe Filip Vujanović tokom predsjedničke kampanje 2013. bio prilično glasan "da se građanima da argumentacija za i protiv i neka građani odluče da li će Crna Gora biti član NATO, ili ne"
- Ali, vaše ćutanje danas na temu referenduma glasnije je nego 2013. Ustav Crne Gore daje vam mogućnost da podneste inicijativu za organizovanje referenduma. Ove vaše riječi su vaša lična i moralna obaveza da se držite toga što ste obećavali - podsjetio je Bojanić Vujanovića i pozvao ga da orgamizuje referendum o crnogorskom članstvu u NATO.  
 
2
Press konferencija "DF" o pristupanju NATO, referendumu i protestimaa
Do referenduma o NATO - iz Murina!
       - Predsjedništvo "DF" danas je odlučilo da saopšti niz aktivnosti koje će ići u pravcu ideje o održavanju referenduma, ali i potpunog marginalizovanja odluke koju će krnja Skupština Crne Gore donijeti 28. na Cetinju. Tako ćemo mi 26. u Murini, simbolu stradanja od NATO, organizovati alternativnu skupštinu, alternativni narodni sabor kojem će prisustvovati svi poslanici "DF". Pozivamo poslanike "Demokrata", "DEMOS". "SNP" i "URA" da nam se pridrće na toj alternativnoj skupštini na kojoj ćemo donijeti obavezujuće odluke o raspisivanju referenduma i poništavanje odluke koju će Skupština Crne Gore donijeti 28. na Cetinju - istakao je član Predsjedništva "DF" Milan Knežević na današnjoj press konferenciji. 
 
1
Press konferencija "DF"
Optužnicu razbili - u paramparčad!
          - Što god dođe mi smo mu naredni i ako neko vjeruje da očekujemo od crnogorskih institucija da će funkcionisati u skladu sa zakonom i sa Ustavom, to ne očekujemo i pažljivo ćemo izanalizirati ko je dobio taj predmet u sudu, izanaliziraćemo i istorijat presuda svakog od onih ko se bude bavio našim slučajem. Nemamo nikakve dileme da se radi o politički montiranom procesu, da se ovo radi kako bi se umanjila naga DF, kako bi se režim obračunao sa opozicijom, a posebno je važan onaj dio koji dominantno kreira snagu opozicije. Nismo u panici, jer znamo da je iza nas pravda i istina, za razliku od bivšeg premijera. Odazvaćemo se na svaki sudski poziv, ali da vidimo hoće li sud potvrditi optužnicu koja se temelji na izjavama dvojice svjedoka. Jedan od njih opovrgao je sve što je rekao, a drugi je nekredibilan svjedok - istakao je Andrija Mandić, jedan od lidera "DF" na današnjoj press konferenciji povodom optužnice koju je Specijalno državno tužilaštvo dostavilo Višem sudu u Podogorici, a na kojoj se nalaze njegovo i ime Milana Kneževića. 
 
1
Nebojša Medojević, predsjednik "Pokreta za promjene" i jedan od lidera "DF" u emisiji "Iz pravog ugla" Televizije Crne Gore
Očekujem optužnice - odgovorićemo adekvatno!
- On je montirao lažni državni udar na dan izbora 16. oktobra. Katnić je omogućio pobjedu DPS-a, onemogućio pobjedu opozicije, paralizovao parlamentarni život i doveo Crnu Goru na ivicu nestabilnosti. Očekujem da će Katnić, po instrukcijama Mila Đukanovića, optužiti lidere DF, ali mi ćemo na to dati adekvatni odgovor - saopštio je večeras Nebojša Medojević, predsjednik "Pokreta za promjene" i jedan od lidera "DF" u emisiji "Iz pravog ugla" Televizije Crne Gore. 
 
1
Božena Jelušić, ispred Građanskog pokreta URA, ocijenila
Lutanje u planiranju - devastira prostor!
- Nacrtom Zakona o planiranju i izgradnji nastavlja se dugo lutanje u oblasti planiranja prostora i izgradnje objekata. Neposredni rezultat je trajna devastacija prostora, osobito na primorju i enormni broj nelegalnih objekata ocijenila je ispred Građanskog pokreta URA Božena Jelušić. 
 
0
Na Konvenciji građanskog pokreta URA Dritan Abazović jednoglasno izabran za predsjednika
Vrijeme da - svane Crnoj Gori!
       - Prošlo je dvije godine otkad je svanulo URA, ali vrijeme je da svane i Crnoj Gori. Osnovan smo da bismo pomjerali granice demokratske kulture u Crnoj Gori.Opoziciona smo stranka, vodićemo beskompromisnu borbu. Nema nikakve tihe tranzicije - naglasio je Dritan Abazović, koji je na današnjoj Konvenciji građanskog pokreta URA, održane pod sloganom "Promjene. Sloboda. Razvoj", jednoglasno izabran za predsjednika. 
 
1
Poslije oduzimanja imunitete njegovim poslanicima, "DF" održao press konferenciju u Skupštini Crne Gore
Osumnjičeni likovali - i vrijedjali!
    - Dugo smo pozivali vrhovnog državnog tužioca da se uključi u ovaj slučaj. Isticali smo činjenicu da se Crna Gore nalazi na samoj ivici sukoba i kada se predje odredjena tačka da to može biti nepovratan proces. On se uključio u zadnjem momentu donoseći obavezujuće uputstvo. To je važna stvar za sve u Crnoj Gori, posebno je bitno ne samo za "DF" i za opoziciju nego za svakog gradjanina Crne Gore. Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić ovaj slučaj izmjestio je iz pravne ravni i prenio ga u ličnu ravan, gdje dominiraju emocije, a malo veze to ma i sa Ustavom i sa zakonom. Mora se promijeniti način rada - istakao je jedan od lidera "DF" Andrija Mandić na press konferenciji u Skupštini Crne Gore u kojoj je danas, na zahtjev Specijalnog državnog tužioca, njemu i Milanu Kneževiću oduzet poslanički imunitet zbog krivičnog djela - stvaranje kriminalne organizacije i pripremanje djela protiv ustavnog uređenja i bezbjednosti Crne Gore, izvršenog putem podstrekavanja.
Prije obraćanja javnosti, "frontovci" su se ponašali bahato, vrijeđali su i fizički nasrtali na poslanike koji su završili vanredno zasijedanje. 
 
1
Upozorenje Alekse Bečića, predsjednika "Demokrata", vrhovnom državnom tužiocu i glavnom specijalnom tužiocu
Ne igrajte se - sa Crnom Gorom!
    - Osnovano sumnjamo da i vaš današnji zahtjev, podnesen Skupštini Crne Gore nepunih mjesec dana prije lokalnih izbora u Nikšiću, a nakon proteka gotovo 4 mjeseca od inkriminisanih dešavanja, kojim tražite skidanje imuniteta za dvojicu kolega poslanika, koji su ujedno i lideri političkih parlamentarnih partija, predstavlja nastavak vašeg nedozvoljenog uticaja na slobodno izražavanje volje birača na predstojećim izborima, na štetu opozicionih političkih subjekata.
Poštovana gsodpodo, ovim činom direktno utičete na dramatično usložnjavanje ionako veoma složene političke situacije u Crnoj Gori i potpuno isključujete mogućnost održavanja elementarno slobodnih i fer izbora u Opštini Nikšić - zakl jučuje Aleksa Bečić, predsjednik "Demokrata" u upozorenju vrhovnom državnom tužiocu Stankoviću i glavnom specijalnom tužiocu Katniću. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|