Brze Cinjenice - (O)Pozicija

0
DPS i koalicioni partneri iz Skupštine Crne Gore formirali Savez za evropsku, građansku, antifašističku Crnu Goru koojii je otvoren i za druge
Čuvaće tekovine - strijemiti Evropi!
          Zajedničko djelovanje u Savez za evropsku, građansku, antifašističku Crnu Goru, koji će biti posvećen očuvanju tekovina i temeljnih vrijednosti po kojima je naša zemlja danas prepoznatljiva, i doprinositi demokratskom i ekonomskom razvoju i dostizanju evropskog kvaliteta života naših građana - jednoglasno je dogovoren na sastanku DPS kao inicijatora sa koalicionim partnerima u Parlamentu, na kom su, pored lidera DPS učestvovali lideri Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke, Albanske alternative, Demokratske unije Albanaca, Demokratske partije, Force, Liberalne partije i HGI. 
 
0
DPS zahtijeva od državnih organa da zaštite mir i imovinu pripadnika manjinskih naroda
Noću ih napadaju - danju ih "brane"!
       - Zahtijevamo od državnih organa da zaštite mir i imovinu pripadnika manjinskih naroda i svih građana, da otkriju počinioce i prekinu ovu perfidnu igru u kojoj, kao u Pljevljima, pod okriljem noći napadaju ljude, a danju ih   "brane", da bi, uz sve ostalo, dali povoda svojim vođama za diskreditaciju naše vlasti i naše partije - saopštila je DPS povodom napada na pripadnike islamske vjeroispovijesti u Pljevljima i najoštrije odbacila optužbu novog lidera "DF" i njegovog duhovnog i političkog oca, mitropolita Amfilohija (uz Ahmadinedžada i Daku Davidovića) koji su optužili aktuelnu vlast na čelu sa DPS, da kreira međunacionale provokacije. 
 
0
Predsjedništvo DPS ocijenilo da je izborni rezultat ispod očekivanja
Partijski interes podrediće - patriotskim!
       - Demokratska partija socijalista je spremna za postizborne razgovore sa potencijalnim partnerima. To će prije svega biti one partije sa kojima je i do sada konstituisala parlamentarnu većinu, jer vjerujemo da taj proevropski blok ima i snagu, i odlučnost da nastavi započeti posao. Imajući u vidu opasnost koja se nadvila nad Crnom Gorom, DPS će svoj partijski interes u najvećoj mogućoj mjeri podrediti opštem interesu svih patriotskih snaga da se sačuva samostalnost Crne Gore, naš identitet, naš evroatlantski put, vrijednost antifašizma i naš međunacionalni suživot - navedeno je u saopštenju poslije sinoć održanog Predsjedništva DPS na kojoj je ocijenjeno da je izborni rezultat ispod očekivanja, ali da je DPS "pojedinačni pobjednik nedjeljnih izbora sa preko 143 hiljade glasova, što je deset hiljada glasova više od drugoplasiranog, sa podrškom iznad 35% i najviše osvojenih mandata". 
 
0
"Socijaldemokrate Crne Gore" pozivaju nadležne državne organe
Spasite građane - od “slobode” i “demokratije”!
- Da li je ovo građanska i multietnička Crna Gora za koju se deklarativno zalažu pojedini politički subjekti? Da li ćemo, njihovom voljom, živjeti u takvoj atmosferi narednih 4 godine - pitaju se "Socijaldemokrate Crne Gore" i pozivaju nadležne državne organe da preuzmu sve mjere i radnje kako bi vinovnici napada na njenog aktivistu Sanina Raščića bili adekvatno sankcionisani, te da zaštite sve građane Crne Gore od dolaska “slobode” i “demokratije” kakvu je on iskusio. 
 
0
Lideri "DF" Andrija Mandić i Milan Knežević pozvali pristalice da završe slavlje
Nezadovoljni u mantijama - isceniraće sukobe!
             - Ono što smo mirom dobili, što smo dobili većinskom voljom građana, čuvajmo u miru, da jedan drugoog ne povrijedimo, da jedan drugome ruku pružimo i da budemo ujedinjeni. Kao predsjednik NSD i srpski političar iz Crne Gore zahvalio bih srpskom narodu. To što naša omladina slavi, poslije toliko vremena ponižavanja, potpuno je prirodno. Pozvao bih sve da završimo slavlje, na koje smo imali pravo i kao srpski narod i opozicija, zato što smo dobili iinformacije da oni koji su nezadovoljni našom pobjedom, pripremaju čitav niz provokacija - upozorio jejedan od lidera "DF" sa liste "Za budućnost Crne Gore" Andrija Mandić. 
 
0
O brojnim postizbornim incidentima DPS obavijestila međunarodne partnere
Apeluju da - nadležni rade odgovorno!
- Demokratska partija socijalista, koja poštuje izbornu volju građana, zahtijevaće od policije i drugih državnih organa, dok god vrši vlast, da odgovorno rade svoj posao i obezbijede mir i stabilnost, i zaštite građane i javne resurse od takvih huliganskih napada - saopštila je DPS, koja je obavijestila Posmatračku misiju OEBS/ODIHR i druge međunarodne partnere o događajima koji obiluju incidenatima razne vrste, u organizaciji pristalica koalicije "Za budućnost Crne Gore", kojima su u izbornoj noći i dan nakon toga uznemiravali crnogorsku javnost i narušavali javni red i mir u Podgorici i drugim gradovima. 
 
3
Predsjednik "Pokreta za promjene" predlaže radikalne poteze nove vlasti
Prvi zadatak - zabraniti DPS!
          - Zabraniti rad DPS kao političkog krila mafije, nacionalizovati imovinu njenih državnih funkkcionera od 1990., rasformiranje SAJ i Specijalnog poolicijskog tima, lustracija i rasformiranje Agencije za nacionalnu bezbjednost, suspendovanjje policajaca i njihovih starješina koje su masovno kršili ljudska prava, nemilosrdno očistiti korov, demontiranje bolesnog totalitarnog režima...treba da budu prvi potezi nove vlasti - smatra Nebojša Medojević,predsjednik "Pokreta za promjene", koji je to izložio u današnjoj objavi na FB pod naslovom "Konsolidacija demokratije". 
 
3
Predsjednik "Prave Crne Gore" i kandidat za poslanika sa liste "Za budućnost Crne Gore" optimista
Narod se oslobodio - već smo pobijedili!
      - Danas pišemo istoriju. Namjerno sam došao sa djecom jer danas glasamo za budućnost Crne Gore. Ovo nije pitanje političkih partija ii politike, ovo je pitanje naše djece, naših porodica, obraza i časti. Duplo veća izlaznost nego na prošlim izborima govori da se narod oslobodio. Moramo tokom čitavog dana da budemo maksimalno budni, da otvorimo četvoro očiju, zato što su spremni na razne nepravilnosti. Već smo pobijedili, ostalo je da večeras proslavimo našu veliku pobjedu. Narod se potpuno oslobodio i večeras će Crna Gora poslije toliko godina da slavi. Svi kao jedan, jedna duša, jedno tijelo, jedna misao - Crna Gora. Ali, ona slobodna, iskonska, časna, poštena, prava Njegoševa Crna Gora - optimista je predsjednik "Prave Crne Gore" i kandidat za poslanika sa liste "Za budućnost Crne Gore" Marko Milačić. 
 
2
Predsjednik "PzP" reagovao na izjavu minnistra unutrašnjih poslova
Izjavama tjeraju - i to malo turista!
          - Zbog ovakvih idiotskih objava, Đukanovića, Katnića, Markovića i Veljovića, i ono malo turista iz BiH i Srbije što su došli na primorje, PREKIDAJU odmore i napuštaju Crnu Goru - reagovao je predsjednik "PzP" Nebojša Medojević na izjavu minnistra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića da će se na dan izbora desiti destabilizacija Crne Gore.
- Samo mirno i uporno. Pobjeda se brani na biračkim mjestima. Spriječimo krađe, prebrojimo glasove, verifikujmo većinu. Đukanoviću je samo preostalo da izazove incidente - poručio je biračima Medojević. 
 
2
Socijeldemokrate pozivaju policiju, pravosudne i sve druge nadležne organe da hitno reaguju
Rastrgnuta crnogorska zastava!
       - Borimo se protiv šovinizma. Borimo se protiv fašizma. Borimo se protiv onih koji pokušavaju da zatru sve dobro i građansko u ovoj državi. Borimo se protiv onih koji su u svojoj nesvijesti i ostrašćenosti spremni na sve. I borimo se protiv onih koji su u stanju da dođu kod mladih da, pred njihove oči, u njihovoj zemlji, divljaju i rastržu simbol kuće - Crne Gore, koja bi trebalo da je zajednička. Takvi incidenti, iako zapravo tužni, moraju biti hitno procesuirani, kako ne bi postali poziv na dalje primitivno ponašanje. Pozivamo stoga policiju, pravosudne i sve druge nadležne organe da hitno reaguju - saopštile su Socijeldemokrate povodom incideenta, kada je na druženju omladine ove partije rastrgnuta crnogorska zastava. 
 
2
Sa završne predizborne konvencije Socijaldemokrata u Podgorici
Ne pravimo dogovore - sa protivnicima države!
          - Ne mijenjamo naš odnos prema zahtjevima građana kad prođu izbori, ne pravimo dogovore sa protivnicima države, ne glumimo opoziciju i ne pravimo kompromise sa nečim što je sveto – a to je država, njen identitet i istorija. Mi nudimo politiku koja nas približava jedne drugima. Težimo slobodi, jednakosti, zajedništvu. Naše pravo i naša snaga je vjera u sopstvenu sposobnost i ideje. Nudimo politiku koja čini Crnu Goru bližom Evropskoj uniji i svijetu, koja promoviše mir, obezbjeđuje saradnju i prosperitet. Naša politika valorizuje različite identitete – rodne, socijalne, nacionalne, vjerske, seksualne i sve druge posebnosti pojedinca i građnina. Prave Socijaldemokrate se bore za te vrijednosti jer vjeruju da su lične slobode, pravičnost i pravda, solidarnost, prava žena, prava manjina i drugih, temelj napredne, pravedne i odgovorne države. Crnu Goru moramo usmjeravati prema ovim vrijednostima, jer jedino tako idemo naprijed, zacrtanim putem referendumske pobjede 2006. - poručio je predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović sa završne predizborne konvencije u Podgorici. 
 
2
Milan Knežević sa liste "Za budućnost Crne Gore" prezentirao dokument Interpola kojim su Asad i Šaviv skinuti sa crvenih potjernica
Proces politički - apelacija nikad lakša!
    - Eksplicitno se tvrdi da u ovom predmetu postoji prevashodna politička dimenzija - pročitao je novinarima na press konferenciji zaključak komisije Interpola kojim su Džozef Asad i Aron Šaviv skinuti sa crvenih potjernica Milan Knežević sa liste "Za budućnost Crne Gore".
- To je teza odbrrane od početka sudskog procesa, ali sud nije htio da je prihvati. Zato, apelacija biće lakša nego ikad - ukazao je jedan od lidera "DF", prvostepeno osuđen ne pet godina za pokušaj terorizma, dodajući da je prezentacijom ovog dokumenta raskrinkao i jučerašnju press konferenciju glavnog specijalnog tužioca i današnju najavu direktora policije, koji u svom zanosu, prateći društvene mreže, objašnjava crnogorskoj javnosti da je moguće da na dan parlamentarnih izbora ponovo dođe do "državnog udara", ne bi li omogućio da Đukanović, koji je daleko od parlamentarne većine, proglasi vanredno stanje kako bi zaokružio ovaj ambijent totalitarizma u kojem se nalazimo od 2016. 
 
2
Predsjednik DPS na predstavljanju liste "Odlučno za Crnu Goru DPS Milo Đukanović" u Rožajama
Zloćudni vuk u - jagnjećoj koži!
    - Oni koji danas predstavljaju konkurenciju nama pokušavaju da, nakon malih kozmetičkih promjena na poslaničkim listama, sebe predstave kao moderniste, kao savremenu političku misao i da nam se predstave kao nekood koga ne treba braniti Crnu Goru. Nažalost, potvrđuje se da je to onaj isti zloćudni vuk samo u jagnjećoj koži koji pokušava da Crnu Goru navede na tanak led. Jasno je da oni ne žele dobro Crnoj Gori, da žele da Crne Gore ne bude i da građani Crne Gore nikad ne dosegnu to što im pripada, evropski kvalitet života. Jasno je da su oni kooalicija koja je sastavljena u Beogradu. To ne skrivaju ni oni ni Beograd, koji se trudi na sve načine da im pomogne. Jasno je da i danas na braniku Crne Gore i njene evropske budućnosti stoji DPS - istakao je na predstavljanju liste "Odlučno za Crnu Goru DPS Milo Đukanović" u Rožajama predsjednik DPS Milo Đukanović. 
 
2
Predsjednik DPS na sastanku sa predstavnicima gradskih mjesnih zajednica iz Podgorice
U prošlost idu svi - kojima Crna Gora nije svetinja!
    - Tridesetog avgusta, u prošlost crnogorske politike zauvijek idu oni kojima nije svetinja crnogorsko slobodarstvo, država i čast njenih građana. Oni koji rade za tuđe interese, idu *u* prošlost zbog takvog političkog djelovanja i na sopstvenu građansku sramotu - napomenuo je predsjednik DPS Milo Đukanović na sastanku sa predstavnicima gradskih mjesnih zajednica iz Podgorice u sklopu kampanje za predstojeće parlamentarne izbore. 
 
1
Jedan od lidera "DF" Milan Knežević o ukidanju Interpolovih potjernica za Asadom, Šavivom i Duškom Kneževićem
Razotkriven progon - DPS i Katnića!
          - U ovom trenutku imamo trajno odbacivanje crvenih Interpolovih potjernica ybog političkog kkaraktera i progona od SDT protiv Asada, Šaviva i Duška Kneževića zbog toga što se u Crnoj Gori još od 2016. vodi politički motivisani istražni postupak i drago mi je da smo u predvečerju parlamentarnih izbora u potpunosti razobličili i raskrinkali ono što je bila namjera DPS, u sadejstvu sa Milivojemm Katnićem, da obali procenat izlaznosti 2016. i da u atmosferi državnog udara omogući DPS da namakne sumnjivu parlamentarnu većinu - naglasio je na press konferenciji jedan od lidera "DF" Milan Knežević. 
 
1
Jedan od lidera "DF" i predsjednik "PzP" Nebojša Medojević iznio nove optužbe na račun vlasti
Spremaju operaciju - dovlačenja roma!
- U saznanju sam da se sprema i čuvena operacija dovlačenja roma, ovog puta iz Italije, Njemačke i Holandije. Dvije su destinacije, Baar i luka Drač. Za tu operaciju zadužen je državni funkcioner P.M. i aktivista DPS S.A. Znamo im puna imena, znamo preko kojih agencija su kupljene karte, znamo sve o logistici tog projekta. Sumnjamo da se radi o ozbiljnom organizovanom kriminalu, trgovini ljudima. Danas sam obavijestio ambasade SAD, Valike Britanije i EU o zloupotrbi imena bolesnih od menadžmenta KCCG, a sjutra ću ove iste ambasade obavijestiti o namjeri DPS da sa organizovanim kriminalniim grupama iz Italije, Njemačke i Holandije pokuša da ubaci u Crnu Goru više hiljada roma - naaglasio je na današnjoj konferenciji za medije jedan od lidera "DF" i predsjednik "PzP" Nebojša Medojević. 
 
1
Predsjednik "Pokreta za promjene" optužio doktore Kliničkog centra da COVID-19 pacijente prebrojavajuu po političkoj pripadnosti
To nijesu radili - ni Hitlerovi doktori!
       - U više navrata oštro sam napadao Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, nazivajući ga Komitet DPS za koje smo znali da odluke donosi ne na bazi struke i bazi brige za zdravlje građana, već isključivo iz ugla interesa DPS. Dobio sam spisak hospitalizovanih pacijenata od 16. juna na Klinici za infektivne bolesti KCCG. Ovdje je spisak od 47 pacijenata i pored kolona stoji i šifrovana procjena DPS za koga će glasati. Doktori, predvođeni Abdićem i Erakovićem, specijalci DPS, obrukali su ljekarsku profesiju, pregazili Hipokratovu zakletvu i zaista pomjerili granicu ljudske mizerije. Ljekari, rukovodstvo KCCG, koji su vezani za DPS, procjenjuju političku pripadnost pacijenata koji leže od COVID-19. Ovo je do sada najekstremniji vid fašizma, nacizma. Ni Hitlerovi doktori, Mengele i ostali nisu ovo radili - istakao je predsjednik "PzP" Nebojša Medojević na današnjoj press konferenciji. 
 
0
DPS predala Državnoj izbornoj komisiji listu"Odlučno za Crnu Goru! DPS - Milo Đukanović”, sa preko 68.000 potpisa
Pobjeda brani suverenitet - nastavlja put u EU!
       - Pobjeda liste "Odlučno za Crnu Goru! DPS - Milo Đukanović” i naša nova vlada biće najsigurnija brana za nacionalne interese naše zemlje, najsigurniji put za naše članstvo u EU i u konačnom mogućnost da još snažnije nastavimo našu razvojnu ekonomsku agendu za bolji život svih građana. Zato, nikako drugačije, odlučno za Crnu Goru - naglasioo je zamjeenik predsjednika DPS, nosilac liste i aktuelni premijer Duško Marković, poslije predaje liste DIK sa preko 68.000 potpisa.  
 
3
"Sociijaldemokrate" predale listu za izbore 30. avgusta
Obavezni da brane - evropsku Crnu Goru!
       - Imamo obavezu pred građanima, pred državom i pred sobom da nastavimo onim putem kojim smo krenuli prije 3 decenije, a pod ovim partijskim imenom prije 5 godina.
Naša obaveza je da gradimo građansku, evropsku Crnu Goru, zemlju slobode, zemlju zakona, zemlju pravde, jednakosti i solidarnost - saopštile su "Sociijaldemokrate" koje su danas predale listu za izbore 30. avgusta. 
 
2
Press konferencija jednog od lidera "DF" i predsjednika "PzP"
Ako voli sina - da ne remeti projekat DPS!
    - Naše aktivnosti naišle su na reakciju struktura koje se osjećaaju ugroženim. Dobio sam eksplicitnu prijetnju čovjeka iz Luksemburga koji je reagovao na moju legitimnu političku i patriotsku namjeru da na izborima glasaju samo oni koji po Ustavu i zakonima Crne Gore na to imaju pravo. Uputio mi je eksplicitnu prijetnju sa ugrožavanjem života moga sina. Rečeno mi je da akom volim sina, da prestanem da remetim projekat DPS, ANB i njihovi agenti u Švajcarskoj, Austriji, Njemačkoj, Luksemburgu za šta imamo obilje dokumenata i dokaza. Advokat Dražen Medojević i ja danas smo predali krivičnu prijavu Osnovnom tužilaštvu i CB Podgorica. Radi se o reakciji DPS i njihovih plaćenika u službama bezbjednosti i kriminalnim strukkturama koji znaju da smo uspjeli da spriječimo jedan od galavnih kanala za krađu na izborima, a to je dolazak fantom birača iz ovih destinacija - naglasio je jedan od lidera "DF" i predsjednik "PzP" Nebojša Medojević na press konferenciji povodom prijetnji upućenih njegovom sinu.
 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|