Brze Cinjenice - (O)Pozicija

1
Press-konferencija Кluba poslanika "DF" povodom godišnjice ,,Državnog udara"
Režim ruši - samo hrabrost!
- Uspjeli smo da raskrinkamo i u paramparčad da razbijemo lažnu optužnicu glavnog specijalnog tužioca koji je samo obični izvođač radova u rukama vrhovnog državnog tužioca, a on obični izvođač radova režima na čijem čelu je Milo Đukanović. Nemamo nikakvu dilemu da danas, obilježavajući godišnjicu lažnog državnog udara i velike nepravde koja je nanijeta "DF", da kažemo da ćemo obilježiti i 17. i 4. oktobar kada je "DF" protestovao. Sigurni smo da će građani pratiti politiku koja je časna, poštena i iznad svega hrabra.Jer, ovaj režim može da se pobijedi hrabrošću. Oni u opoziciji koji su se sakrili i od nas udaljili pod firmom kako suu oni građanska opozicija, mnogi od njih nemaju hrabrosti za pravu opzicionu borbu kakva je neophodna potiv ovog režima - napomenuo je Andrija Mandić, jedan od lidera "DF", koji je press konferencijom ipred Skupštine Crne Gore obilježio godišnjicu ,,državnog udara".  
 
0
Konferencija za medije " Demokratskog fronta" o novim dokazima u montiranoj aferi "Državni udar"
"Pronađeno" oružje - podmetnula policija!
          - U svojoj nespretnosti zbog mijenjanja okolnosti onih dana pred 16. oktobar, vrh režima i oni koji ga prate, uključujući Katnića, mijenjali su scenarije kako da zaustave opzicionu pobjedu. Tako je došlo i do greške koju smo iskoristili. Već prripremljeni foto-elaborat, koji je urađen u stilu kriminalističkih filmova, o pronađenom oružju za 500 terorista koji treba da okupiraju Crnu Goru. Oružje koje je navodno pronađeno pripada policiji. Taj dokument ostao je u spisima predmeta, nije povučen, a mi smo ga pronašli i iz njega se jasno vidi o čemu se radi. Sve je namješteno, svi znamo da je ovo oružje dato iz MUP Crne GOre, po nalogu Pejanovića, da bi se smjestilo "Demokratskom frontu" - istakao je poslanik "DF" Slaven Radunović na današnjoj konferenciji za medije o novim dokazima u montiranoj aferi "Državni udar". 
 
2
"Demokratski front" uputio poziv za zajedničko djelovanje opozicionim strankama, akademskoj zajednici i NVO sektoru
Oslobađannje ili - protesti od 1.!
    - "Demokratski front" javno poziva opozicione političke subjekte, civilni sektor i slobodne pojedince na hitan doogovor oko oblika, načina i dinamike zajedničkog djelovanja u cilju stvaranja uslova za opšte, slobodne i fer izbore. Posebno očekujemo da se svi opzicioni politički subjekti javno odrede prema ovoj našoj inicijativi. Činioce civilnog društva, medije, NVO sektor, akademsku zajednicu da djelujee angažovano, profesionalno i autonomno kako bi na taj način dali puni doprinos izgradnji slobodne i prosperitetne Crne Gore. "DF" javno poziva pravosudne organe da do 1. septembra oslobode iz zatvora protivpravno utamničene ppolitičke zatvorenike Miihajla Čađenovića, Dejana Vujisića, Željka Šćepanovića i Momira Nikolića. Ukoliko to ne učine, "DF" otpočeće sa protestima za njihovo oslobađanje - naglasio je lider "DF" Andrija Mandić, upućujući sa današnje press konferencije javni poziv opozicionim strankama, akademskoj zajednici i NVO sektoru. 
 
0
Građanski pokret URA pozvao "Demokrate" i "DF" da prekinu medjusobnu svadju
Dijalogom rješavati - ključna pitanja!
    - Iako je sasvim normalno i legitimno pravo svih učesnika javnog života da kritikuju odrđene politike, svi zajedno moramo pokazati veći stepen zrelosti, jer je protivnik samo jedan. Umjesto bespotrebnog trošenja energije na svađe i prepirke, pozivamo kolege iz Demokratske Crne Gore (DCG) i Demokratskog fronta (DF) da u što skorijem roku otpočnemo konstruktivan dijalog, oko rješavanja ključnih pitanja koji muče crnogorsko društvo, kao i definisanja zajedničkog predsjedničkog kandidata opozicije, koji će bez sumnje deklasirati kandidata korumpirane i kriminalne Demokratske partije socijalista (DPS) - ukazali su u Građanskom pokretu URA. 
 
1
Lider "PzP" Nebojsa Medojević na press konferenciji povodom davanja iskaza u Specijalnom državnom tužilaštvu
Montirani proces - Katnićeva lična odmazda!
- Dao sam jasan iskaz da se Specijalno državno tužilaštvo ponašalo neprofesionalno, neobjektivno, da se radi o politički montiranom procesu koji je posledica lične odmazde glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića isključivo zbog mojih javno izrečenih stavova kao političara, poslanika i lidera jedne opozicione partije. U čitavom apsurdnom postupku tužilaštvo nije prikupilo ni jedan dokaz koji pokkazuje na indiciju da postoji bilo koji ellement krivičnog djela pranja novca. Posebno sam istakao da je ovo vrlo čudna situacija, prvi je put da je Specijalno državno tužilaštvo samoinicijativno pokrenulo postupak za jedno od najtežih krivičnih djela pranja novca stečenog kriminalnim aktivnostima i za finansiranje terorizma. Ovo je protivustavna, protivzakonita i opasna zloupotreba Specijalnog državnog tužilaštva od glavnog specijalnog tužioca zbog lične odmazde za javno izgovorene riječi - ukazao je lider "PzP" Nebojsa Medojević na press konferenciji povodom davanja iskaza u Specijalnom državnom tužilaštvu.  
 
1
Nekadašnja finansijska direktorica „13. jul Plantaže“ AD podnijela krivičnu prijavu protiv izvršne i finansijske direktorice
Namjerno prikazali - lažne bilanse!
      - Nekadašnja finansijska direktorica državne kompanije „13. jul Plantaže“ AD Valerija Saveljić, koja godinama optužuje rukovodstvo te kompanije za nesavjesno poslovanje i zloupotrebe državnih resursa, podnijela je danas Osnovnom državnom tužilaštvu novu krivičnu prijavu protiv izvršne direktorice Plantaža Verice Maraš i finansijske direktorice Davorke Kodžulović, kao i drugih odgovornih toj kompaniji, zbog namjernog prikazivanja lažnih bilansa u izvještaju Plantaža za 2016. - saopštio je GP "URA". 
 
0
Predsjedništvo "Demokratskog fronta" o oduzimanju pasoša Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću
Progon se odvija - nesmanjenom žestinom!
       - Progon "DF" u režiji Mila Đukanovića, Milivoja Katnića i pojedinaca iz Višeg suda odvija se nesmanjenom žestinom, a stanje ostrašćenosti mržnje i ekstremizma u koje su izvjesno zapale ove osobe opasno je za mir i stabilnost Crne Gore - zaključilo je danas Predsjedništvo "Demokratskog fronta". 
 
0
Po izdavanju obavezujućeg uputstva VDT, poslanici "DF" napustili Skupštinu Crne Gore
Pokazaali borbu - za slobodu!
             - "Demokratski front" je zajedništvom, odlučnošću i solidarnošću pokazao kako se treba boriti za slobodu u Crnoj Gori. - istakao je lider "DF" Andrija Mandić na press konferenciji poslije izdavanja obavezujućeg uputstva VDT, a uoči napuštanja Skupštine Crne Gore u kojoj su od pritvaranja štitili Nebojšu Medojevića kojem je prošlog četvrtka oduzet poslanički imunitet.
On je pozvao crnogorsko pravosuđe, u kojem se nalaze mnogobrojne trule daske, da što prije iz zatvora puste ljude koji su pritvoreni.  
 
0
Grupa učesnika brojnih protesta iskazala podršku Nebojši Medojeviću i poslanicima "DF"
"Tresu se" - zbog nepravde!
       - "Slobodu ne možete uhapsiti" - poručili su danas ispred Sku[tine Crne Gore prepoznatljive osobe uličnih protesta i demonstracija, koje su iskazale solidarnost sa Nebojšom Medojevićem i poslanicima "DF" koji od skidanja imuniteta lideru "PzP" ne napuštaju parlament.
- Čuveni argentinsko-kubanski revolucionar je rekao: "Ako se treseš od ljutnje na svaku nepravdu onda si naš saborac". To je poruka kojom sijaju stisnute pesnice ovih ljudi, podignute visoko u vazduh, dostojanstveno, hrabro i solidarno! 
 
0
Poslanici "DF" sedmi dan u Skupštini Crne Gore štite od pritvvora Nebojšu Medojevića
"DF" prelazi u - aktivnu odbranu!
         - Danas je dan kada Stanković treba da se odredi, a mi smo spremni i za jedno i za drugo. Blagovremeno ćemo odlučiti o aktivnom odbrambenom potezu "DF". Ne branimo naše položaje i privilegije, branimo interese 80 000 građana koji su glasali čak i za ovako "ekstremnu politiku". Naša politika je politika izvorne Crne Gore, izvornih opredjeljenja koja su utemeljena u istoriji Crne Gore i veliki je broj građana koji dijele naša gledanja, a glasaju za druge - istakao je funkcioner "DF" Predrag Bulatović, koji sa kolegama sedmi dan u Skupštini Crne Gore štite od pritvvora Nebojšu Medojevića, kojem je na zahtjev VDT skinut poslanički imunitet. 
 
0
I šestu noć poslanici "DF" provešće u Skupštini Crne Gore
Režimu uzalud - i ankete!
- I šeste večeri situacija je ista. Nema uputstva VDT, ali to nama ne značči mnogo jer spremni smo da ostanemo ovdje i više mjeseci, ako treba. Našeg Nebojšu ne damo, u vaše i u svoje ime. Režimske akcije ne uspijevaju, ne pomaže progon, ne pomažu hapšenja, blokirani računi, medijskee blokade..."Front" ide naprijed odlu;no i složno. Na kraju su morali da uklju;e i CEDEM, koji se bavi namiještanjem anketa za DPS. Čitavo vrijeme rade spinovanje loših rezultata "DF", koji je jedini pravi i opasni protivnik režimu Mila Đukanovića, protivnik koji želi pravi obračun sa ovom mafijaškom vlašću, a nikako nekakvu meku tranziciju - izvijestio je na "Facebooku" poslanik "DF" Slaven Radunović. 
 
0
"Demokratski front" o rezultatima ankete CEDEM
"Kuvaju" po receptu - ANB!
- Zna se zašto CEDEM i ANB žele da umanje snagu DF, a da podignu DPS. Nemamo dileme da će njihova agentura, prosuta po različitim medijima kojima iz dana u dan pada tiraž, pokušati da predstavi ovo Darmanovićevo istraživanje kao objektivno, ne forsirajući, navodno, lažnu snagu DPS-a već vadeći one podatke uz koje će provući i ono što je Darmanoviću najbitnije – da DPS sam može osvojiti parlamentarnu većinu. Ali, svi oni zajedno imaju samo jedan veliki problem- što opozicioni glasači prate DF kao najubjedljiviju antirežimsku opoziciju i traže nastavak odlučne borbe protiv režima - ukazuje "Demokratski front" povodom danas objavljenih rezultata ankete CEDEM. 
 
0
Lider "PzP" Nebojša Medojević o komunikaciji sa predsjednikom Crne Gore
Tužilac liječi - lične frustracije!
          - Pokazali smo da je stara Crna Gora još prisutna, da se mi koji se razlikujemo možemo ujediniti u borbi za fundamentalne ljudske slobode. Naša upornost i riješenost, uz zainteresovanost sa strane, dovela je do ove političke reakcije i očekujemo da će Stanković postupiti po Ustavu i zakonu i da će omogućiti da se poštuje zakon. I Vujanoviću sam rekao da ne postoji ni jedan zakonski osnov za moje pritvaranje, da se radi o ličnoj osveti, neobjektivnom postupanju čovjeka koji želi da lične frustracije liječi tako što će hapsiti lidere "DF". Ni danas nije stiglo obavezujuće uputstvo, ali mi smo tu, spremni da nastavimo koliko god treba - naglasio je lider "PzP" Nebojša Medojević, kojem je ukinut poslanički imunitet i koji od tada - iz straha da ga policija ne privede - sa kolegama iz "DF" ne napušta Skupštinu Crne Gore. 
 
0
Od ukidanja imuniteta Nebojši Medojeviću, poslanici "DF" ne napuštaju Skupštinu Crne Gore
Opozicija ih - (ne)voljno podržava!
    - Očekujemo i dalje podršku kakvu imamo ovih dana, javlja nam se na hiljade ljudi. Evo, dočekali smo, od nekoga voljnu od nekoga nevoljnu podršku, solidarnost praktično svih opozicionih stranaka. Za nas je sloga najvažniija, to je uslov da se sruši Milo Đukanović. Neka ova iskazana podrška budeprvi kamen u građenju zajedničke kuće kojaa treba da bude dovoljno jaka da joj Đukanović ne može ništa - "raportirao" je Slaven Radunović, poslanik "DF", koji sa ostalim kolegama boravi u Skupštini Crne Gore od ukidanja poslaničkog imuniteta Nebojši Medojeviću.
Sa njima je od danas i Aleksandar Damjanović, nekadašnji član SNP, a "Frontu" je stigla podrška i sa Kongresa Partije Rodina ciji je osnivac Dmitrij Rogozin i od Demokratske stranke Srbije. 
 
3
Andrija Mandić, lider "DF", na večerašnjoj press konferenciji
Nasilnike privesti - poznaniju praava!
          - Otkad je policija upala u stan Nebojše Medojevića i u prostorije "PzP", imamo veliki broj poziva naših aktivista, redara, simpazitera, prijatelja iz čitave Crne Gore koji se spremaju da krenu prema Podgorici. Obavještavam ih da to ne rade, da sačekaju naš poziv, a mi ćemo onog trenutka kada bude potrebno odavde, ili sa nekog drugog mjesta, pozvati sve građane da krenu prema Skupštini, kako bi odbranili mir, kako bi zaštitili ustavni poredak i kako bi zaustavili državno nasilje nad porodicom Nebojše Medojevića, "PzP" i "DF" - naglasio je Andrija Mandić, lider "DF", na večerašnjoj press konferenciji.
On je pozvao Ivicu Stankovića, da uradi isto što i u slučaju Mandića i Kneževića i da ne diskriminiše Medojevića i da na njemu "treniraju strogoću" i upozorio:
- Ubrzano se primičemo crvenim linijama koje smo definisali. Moramo da sačuvamo mir, ali i da nasilnike privedemo poznaniju prava! 
 
1
Andrije Mandić, lider "DF", na press konferenciji povodom napada na njegove pratioce
Crna Gora na ivici - građanskog rata!
    - Ne mora niko da se opterećuje, sve će riješiti "DF". Probleme koje imamo sami rešavamo, jer znamo u kakvoj zemlji živimo, znamo sa kim problem imamo i da bi željeli da nas usmjere na sitne narko dilere i kriminalce da se sa njima raspravlja "DF". Naravno, to nećemo raditi jer znamo ko može da bude jedini nalogodavac ovakvih nemilih scena i drugih napada, pogotovo poslije onoga što sam rekao da sam spreman da preuzmem odgovornost za sva dešavanja koja će uslijediti. Sa ovim najnovijim dešavanjima, Crna Gora se nalazi na ivici građanskog rata. Napadi na DF, povrijeđivanje ljudi iz nekada elitnog sedmog bataljona ne mogu ostati bez odgovora. Lično preuzimam odgovornost za odgovor koji ćemo dati i pozivam ljude iz Vlade Crne Gore da se dozovu pameti, jer imamo loša iskustva sa građanskim sukobima u Crnoj Gori. Pozivamo crnogorsku vlast i pravosuđe da nudu na nivou odgovrnosti za ono što može da zahvati Crnu Goru. Ovdje ne može da pomogne NATO, ni američka avijacija. Problem je ovdje među nama i ovdje mora da se riješi - naglasio je lider "DF" Andija Mandić na press konferenciji povodom "mučkog napada na pratioce" Dejana Gojkovića i Gorana Nikezića. 
 
1
Andrija Mandić na press konferenciji "DF", na kojoj je predstavljen još jedan dokument o aferi "državni udar"
Režim imao plan - sličan "Oluji"!
       - "Demokratski front" istrajan je u namjeri da odbrani prava građana Crne Gore da svi budemo jednaki pred zakonom i da Ustav važi jednako za sve. Zato smo danas ovdje, da još jednim dokumentom pokažemo koliko je smiješno sve oko državnog udara, koji smo mi razriješili. Crnogorski režim pokušao je da zloupotrijebi institucije Srbije, kako bi se obračunavao sa nama. Srbi u Crnoj Gori ne pristaju na ono što je planirano, da nas istjeraju iz Crne Gore. Postojao je plan sličan "Oluji", da nas strpaju u kamione, vozove i traktore i da nas protjeraju sa ovih prostora. Ovo je država koju su gradili naši preci i niko nas neće ubijediti da uradimo nešto što je suprotno našim nacionalnim i vlastitim interesima. Pozivamoo opoziciju da stane uz rame DF i da oborimo ovu nenarodnu vladu - naglasio je lider "DF" Andrija Mandić na današnjoj press konferenciji na kojoj je prikazan još jedan dokument koji pokazuje da je afera "državni udar" montirana. 
 
1
Lider "PzP" i "DF" pisao poslanicima Sabora Republike Hrvatske
Tražio postupak - protiv Katnića!
- Koristim ovu priliku da Vas zamolim da u skladu sa vašim proceduralnim ovlašćenjima pokrenete paramentarnu proceduru kroz koju bi dobili neopohodne informacije od Ministarstva pravde , u kakvom se statusu nalazi bivši kapetan KOS I JNA Milivoje Katnić, da li se protiv njega vodi krivični postupak i šta je sve država Hrvatska uradila da se rasvjetle i procesuiraju optužbe velikog broja gradjana Cavtata i Konavala, na postupanja Milioja Katnića - napisao je poslaničkim klubovima hrvatskog Sabora lider "PzP" i "DF" Nebojša Medojević, za kojeg je - na zahtjev Specijalnog tužilaštva - Administrativni odbor Skupštine Crne Gore predložio skidanje poslaničkog imuniteta.
Pismo Nebojše Medojevića poslanicima Sabora Republike Hrvatske prenosimo integralno: 
 
1
Povodom odlučivanja o imunitetu lideru "Pokret za Promjene" Nebojši Medojeviću
"Front" poziva - na protest!
- Nema predaje! Do slobode! moto je i sjutrašnjeg protestnog skupa kojji "Demokratski front" u 13 organizuje iispred Skupštine Crne Gore, povodom najave da će režim, članu predsjedništva "DF - Mi ili On" i lideru "Pokret za Promjene" Nebojši Medojeviću, ukinuti poslanički imunitet i odrediti pritvor. 
 
0
Press- konferencije "DF", povodom potvrđivanje optužnice u slučaju "državni udar"
Optužnica potvrđena - pod pritiskom!
       - Nama je Duško Marković već presudio 24. maja. Nemamo povjerenja u crnogorsko pravosuđe. Ovo je posljednji u nizu dokaza, nemamo povjerenje u sve ono što radi tužilaštvo jer način na koji je tužilaštvo pisalo ovu optužnicu, pronnalazilo specijalne svjedoke i svi ovi propusti o kojima smo govorili kada je optužnica razbijena u paramparčad, govore o tome da sudsko vijeće ne samo da nije imalo hrabrosti, nego je, očigledno, bilo pod pritiskom Milivoja Katnića, Đukanovića i Markovića da prihvati optuđnicu - istakao je Milan Knežević na press konferenciji "DF", povodom potvrđivanje optužnice u slučaju "državni udar". 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|