Brze Cinjenice - (O)Pozicija

0
"Demokratski front" o različitim aršinima za nepoštovanje mjera Nacionalnog koordiniranog tima za zarazne bolesti
Romima i Albancima pomoć - Srbima zatvor!
    - Dok su Romima i Albancima za neodgovornost koju su pokazali dodjeljivani paketi pomoći i u vezi sa tim korišćena svaka prilika da se prema njima iskaže saosjećajnost i solidarnost i pokaže humanost, prema Srbima, koji pritom nikoga nisu zarazili, sprovode se brutalne mjere, hapse se i odvode u zatvor kao posljednji kriminalci - saopštio je "Demokratski front" povodom različitih aršina za nepoštovanje mjera Nacionalnog koordiniranog tima za zarazne bolesti. 
 
0
Poslanički klub "Demokratskog fronta" traži sjednicu Skupštine Crne Gore
O aktuelnoj situaciji - da se čuje parlament!
- Još jednom tražimo od Ivana Brajovića da sazove da sazove sjednicu Skupštine Crne Gore, koja je dužna građanima ove zemlje da o aktuelnoj situaciji raspravlja, donosi odluke, nudi rešenja i uzme za sebe onu ulogu koja bi u državi trebala da joj pripada, a ne da u potpunosti prepušta istu Vladi, NKT i ostalim nižerazrednim institucijama - zatražio je danas poslanički klub "Demokratskog fronta". 
 
0
SNP ukazuje da pandemiju mnogi koriste za enormno povećanje cijena
Hitno zaustaviti - profiterstvo!
    - Nažalost, svjedoci smo da ovu i ovakvu situaciju mnogi koriste za enormno povećanje cijena, čime direktno ugrožavaju ionako težak ekonomski život naših građana, posebno onih koji su i prije ovih poskupljenja jedva sastavljali kraj s krajem.
SNP smatra da je riječ o profiterstvu, koje se mora što hitnije zaustaviti. U tom pravcu pozivamo nadležne institucije da se oglase i objave artikle kojima su vlasnici, neodgovorno i na štetu svojih sugrađana, enormno podigli cijene. Posebno je neodgovorno u ovom vremenu povećavati cijene hrane, medicinske opreme, odnosno artikala od životnog značaja za svakog našeg građanina 
 
0
Predsjednik "Pokreta za promjene" Nebojša Medojević kritikovao borbu Vlade sa pandemijom COVID 19
Ne napadajte gradjane - napdmite virus!
            - Nema panike, hapsenja, logora, optuzivanja gradjana, upadanja u stanove kao u Crnoj Gori. Um caruje, snaga klade valja. Ne napadajte gradjane, napdmite virus!!! - napisao je na svom fb profilu predsjednik "Pokreta za promjene" Nebojša Medojević u komentaru borbe Vlade Crne Gore sa pandemijom COVID 19 “Slijepac gasi požar” -  
 
0
"Demokratski front"
Hitno smijeniti - Simovića!
       - Hitno smijeniti Milutina Simovića, koji se nalazi na mjestu prvog čovjeka NKT, ne samo zbog toga što se tu nalazi suprotno zakonu, već zato što je svojim postupcima nanio veliku štetu građanima o čemu najbolje svjedoče dramatičan rast zaraženih od Korona virusa. Takođe, odmah mora doći do izmjena u sastavu NKT, tako što će se u javnosti prvenstveno pojavljivati ljekari i drugi stručnjaci od autoriteta, u koje građani odavno imaju povjerenja - zahtijevi su koje je danas saopštio "Demokratski front". 
 
3
"Demokratski front" o mjerama za suzbijanje pandemije koroona virusa
Očekuje nas - pandemija diktature!
             - Ako činjenice nisu dovoljne da se proglasi vanredno stanje, onda je jasno da smo svi postali pokusni kunići u laboratoriji Mila Đukanovića i da nas tek u narednim danima očekuje pandemija diktature., neizvjesnosti i obmana. Ali "DF" sigurno neće odustati od principijelnog ukazivanja na očigledne nedostatke i propuste države u borbi protiv pandemije COVID !9, niti će dozvoliti da bilo ko frizira stvarnost tragikomičnim tviter objavama i konferencijama za štampu - saopštio je "Demokratski front".
 
 
1
Advokati optuženih i prvostepeno osuđenih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora oktobra 2016. predali Apelacionom sudu nove pismene dokaze
Novi dokument ih - oslobađa!
    - Danas su advokati odbrane dostavili podnesak Apelacionom sudu kojim su predložili nove pismene dokaze u čijem posjedu nisu bili u toku prvostepenog postupka koji je trajao u Višem sudu, a u stvari radilo se o onom krunskom dokumentu koji ruši presudu za državni udar koji je Milivoje Katnić dobio 14. januara a koji nije želio da proslijedi Apelacionom sudu. i Apelcioni sud na svom sajtu saopštio je da nije dobijao nikakve dokumente do današnjeg dana. Ovim dokumentom stekli su se uslovi da se otvori glavni pretres, a da Apelcioni sud na osnovu ovog dokumenta i video zapisa od prošle godine preinači osuđujuću presudu i da oslobodi sve osuđene u montiranom postupku državni udar - istakao je jedan od lidera "DF" Milan Knežević, jedan od optuženih i prvostepeno osuđenih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora oktobra 2016. na današnjoj press konferenciji. 
 
1
"Demokratski front" reagovao na informaciju o pretresu stana državljanina Srbije u Nikšiću
Opet fingirali - državni udar!
      - Informacija o pretresu stana državljanina Srbije u Nikšiću i pronalazak vojnih spisa još jedan je fingirani državni udar - saopštio je "Demokratski front"! 
 
0
Predsjedništvo DPS imenovalo nove koordinatore za opštinske partijske nivoe
Pokušaji destabilizacije - nijesu uspjeli!
       - Predsjedništvo DPS je pozdravilo napore koje Vlada Crne Gore ulaže u početak dijaloga sa predstavnicima Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, u cilju učvršćivanja stabilnosti i posvećenosti daljem razvoju i napretku procesa evropskih integracija. Na sjednici je takođe konstatovano da pokušaji destabilizacije političkih prilika ni ovog puta nijesu uspjeli, te da je svako pitanje moguće rješavati isključivo u okviru institucija i pravnog sistema države Crne Gore - saopšteno je sa sjednice na kojoj su imenovani novi koordinatore za opštinske partijske nivoe.  
 
0
Press konferencija lidera "DF" o novim detaljima u slučaju "lažnog državnog udara'
Optužnicu ruši - odbijanje Interpola!
      - Centrala Interpola je 3. decembra 2019. odbila njegov zahtjev, povukla potjernicu za Šavivom i Asadom uz obrazloženje da se ardi o politički motivisanom zahtjevu. To je krunski dokaz koji potvrđuje odbranu "DF" da je lažni državni udar imao politički motiv, da ga je naredio Milo Đukanović, a da je Katnić bio samo puki izvršilac čiji je zadatak bio da se sačuva vlast da se sačuva veza između organizovanog kriminala i crnogorske vlasti i da se spriječi promjena vlasti i dolazak opozicije na vlast. Sada postavljamo pitanje Milivoju Katniću da li će podići optužnicu protiv 10 stranih državljana na kraju ove istrage i fijaska koji je doživio od centrale Interpola i da li će dopis Interpola kojim se odbija zahtjev ući u spise predmeta kod Apelacionog suda koji treba da odlučuje o žalbi Mandića i Kneževića na presudu Višeg suda za lažni državni udar - istakao je Nebojša Medojević na press konferenciji lidera "DF" o novim detaljima u slučaju "lažnog državnog udara´.  
 
2
Socijaldemokratska partija pokrenula je potpisivanje peticije za usvajanje izmjena Zakona PIO
Potpisi za pravo - na bezbrižnu starost!
          - Vaš odluka da zajedno pobijedimo nam donosi povećanje iznosa minimalne penzije za 20 odsto, brisanje 10 najslabijihh nevezanih godina penzijskog staža iz obračuna penzije, smanjenje broja godina potrebnih za penzionisanje sa 67 na 64 za žene, smanjenje broja godina potrebnih za penzionisanje sa 67 na 66 za muškarce - ukazuje SDP u apelu za potpisivanje peticije za usvajanje Zakona PIO koji je ova partija inicirala.  
 
2
Press konferencija "Demokratskog fronta" o kriminalnoj organizaciji u Poreskoj upravi Crne Gore
Mugoša ucijenjen - da proziva SPC!
             - Jasno je da ovakva vrsta organizovanog kriminalnog djelovanja u Poreskoj upravi nije bila moguća bez odobrenja i direktnog učestvovanja direktora PU Miomira M. Mugoše koji u postupcima o kojima govorimo nije uhapšen, nije ni optužen. Prema našim saznanjima, gospođa Beba Martinović zaprijetila je tužilaštvu da ako je odmah ne puste na slobodu, da će otkriti sve detalje o utaji poreza i vraćanju PDV koji vode do Mila Đukanovića- naglaio je Nebojša Medojević, jedan od lidera "DF" na press konferenciji o novim saznanjima o kriminalnoj organizaciji u Poreskoj upravi koja je oštetila Budžet države za preko 300 miliona eura. 
 
2
Na sjednci Glavnog odbora DPS izabrani Predsjedništvo, politički direktor i portparol partije
"Narod na ulicama" - neće spriječiti državu!
- Nijesam čuo ni jedan pravni argument protiv Zakona, osim onog koji SPC ponavlja „narod je na ulicama“. To neće ni na koji način spriječiti državu da obavlja svoj posao, da usvaja i sprovodi zakone koji su u potpunosti usaglašeni i sa Ustavom i sa međunarodnim normama - ukazao je predsjednik DPS Milo Đukanović analizirajući aktuelnu političku situaciju na konstitutivnoj sjednici Glavnog odbora Demokratske partije socijalista Crne Gore, koji je izabrao Predsjedništvo partije. 
 
1
Poslanički klub "DF" traži ostavke direktora i menadžmenta TV Crne Gore zbog priloga o Amfilohiju
Policijskim uratkom - siju sjeme zla!
             - Poslanički klub "DF" danas je odlučio da pozovemo direktora TV i rukovodeće ljude, a poosebno one koji su se potpisali kao urednici i organizatori one sramne emisije da odmah podnesu ostavke. Ako ne podnesu ostavke, tražimo od Savjeta TV da ih u roku od 24 sata razriješi jer oni rade opasan posao zavađanja i sukobljavanja građana Crne Gore. Ako i Savjet ne završi taj posao, u Skupštini ćemo otvoriti temu o smjeni onih članova Savjeta koji nisu glasali direktora i trenutnog menadžmenta u javnom servisu - istakao je Andrija Mandić, jedan od lidera "DF" na press konferenciji zbog priloga TV Crne Gore o mitroopolitu Amfilohiju. 
 
1
Opštinskoa konvencija Socijaldemokrata Crne Gore u Tivtu
Vjera ne dijeli - ne otima se svoje!
       - Ne može vjera da nas dijeli, ne mogu svetinje da nas dijele, jer su svetinje u Crnoj Gori i duhovno su blago ovog naroda. Zato onima koji podstiču vještačke podjele i manipulišu intimnim osjećanjima vjerujućih poručujemo da je ovo 21. a ne 17. vijek, a da je palanačka ideologija već izgubila bitku sa emancipovanom Crnom Gorom. Samosvjesna, progresivna, građanska i antifašistička Crna Gora koja poštuje, ali i zahtijeva poštovanje, pobijediće one koji na vještačkim podjelama pokušavaju da reanimiraju priče o nečijoj drugoj Crnoj Gori, umjesto našoj - zajedničkoj - poručeno je na opštinskoj konvenciji Socijaldemokrata Crne Gore u Tivtu. 
 
0
Milo Đukanović, predsjednik DPS, na sjednici OO DPS Cetinje
Predočićemo ko se - obračunava sa Crnom Gorom!
               - Vjerujem da ćemo narednih dana predočiti crnogorskoj javnosti ko je zapravo taj ko se brutalno obračunava s Crom Gorom da bi nastavio da zloupotrebljava imovinu. Aktuelna dešavanja sve manje su pitanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti i sve manje pitanje imovine. Ovo je samo još jedan od povoda za atak na državu Crnu Goru - napomenuo je Milo Đukanović, predsjednik DPS, na sjednici OO DPS Cetinje. 
 
0
Zamjenik predsjednika DPS Duško Marković
Koriste zakon - da sruše Crnu Goru!
       - Ne bih dozvolio da nas bilo koji zakon, pa ni ovaj, sukobljava jedne sa drugima. Ali ovdje nije problem Zakon o slobodi vjeroispovijesti - on je samo povod da se pokuša srušiti Crna Gora - naglasio je Duško Marković, zamjenik predsjednika DPS na Opštinskom odboru DPS Budva. 
 
0
Predsjednik "PzP" Neboša Medojević pisao predsjedniku SAD
Đukanović ukida - podjelu vlasti!
    - U trrenutku kad najmanjejedna trećina ukupnog stanovništva mjesecima protestvuje zbog skandaloznog zakona kojim se nacionalizuje imovinna jedine kanonske pravoslavne hrišćanske crkve i dovodi u pitanje nastavak njenog slobodnog djelovanja u Crnoj Gori Đukanović sa pozicije predsjednika Crne Gore poziva državnee institucije i organe na "jedinstvo vlasti" u sprovođenju njegovih ličnih 9interesa i potreba u sukoobu sa političkim neistomišljenicima i jedinom kanonskom pravoslavnom hrišćanskom crkvom i njenim vjernicima. Ovim on javno ukida ustavnu podjelu vlasti na izvršnu, zakonodavnu i sudsku, a svim sudijama, tužiocima, pooslanicima i miniistrima koji to ne žele da podnesu ostavku ili napuste Crnu Goru - napisao je Nebojša Medojević, predsjednik "PzP", u pismu predsjedniku SAD Donaldu Trampu kojim želi da mu ukaže na "izuzetno intezivan razvoj situacije u Crnoj Gori, u kojoj predsjednik države i vladajuće DPS Milo Đukanović javno demonstrira svoje političke ideje kojiima nema mjesta u savremenoj demokratskoj Evropi".  
 
0
DPS o intervjuu rektora Cetinjske bogoslovije RTS
Perović priznao - protesti su politički!
    - Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović priznao je, u intervjuu za RTS, ono što mi od početka tvrdimo - da crkveni protesti jesu politički. On je komentarisao da mnogi ljudi u njima učestvuju motivisani nekim drugim razlozima, koji prevazilaze Zakon o slobodi vjeroispovijesti. Ti “drugi motivi”, kako smo već vidjeli, se najčešće svode na mržnju prema sopstvenoj državi i želju da se ona vrati u položaj koji je imala prije obnavljanja nezavisnosti.  
 
0
Jedan od lidera "DF" Milan Knežević, čiju je kuću juče rano ujutro pretresla policija
Nećemo upasti - u provokacije!
       Rekli smo da je ono što se dešava u Crnoj Gori udar na SPC. Namjera je bila da se izazove naša reakcija mene, mog brata i lidera "DF", kako bi ispalo da je "DF" organizator molebana i litija. Nećemo upasti u provokacije, niti ćemo dati da ono što organizuje MCP bude ugušeno na način da (Milo) Đukanović uvede vanredno stanje, iskoristi represivni aparat i uguši molebane i litije - istakao je na press konferenciji jedan od lidera "DF" Milan Knežević, čiju je kuću juče rano ujutro pretresla policija.
On je dodao da su pušteni svih 15 građana Zete koji su privedeni juče. Zahvalio je na podršci predsjedniku Srbije i opozicionim kolegama.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|