Brze Cinjenice - (O)Pozicija

0
DPS, poslije neuspjelog pokušaja parlamentarne većine da formira 44. Vladu Crne Gore, apeluje na izbor sudija Ustavnog suda i na datum vanrednih parlamentarnih izbora
Izgubljeno je - dragocjeno vrijeme!
- Crna Gora više nema vremena za gubljenje. Dvogodišnji haos kroz koji prolazi društvo u cjelini mora biti okončan. Zbog toga pozivamo na dijalog i hitan dogovor oko izbora sudija Ustavnog suda i datuma održavanja vanrednih parlamentarnih izbora - konstatovao je DPS poslije neuspjelog pokušaja parlamentarne većine da formira 44. Vladu Crne Gore.  
 
0
Šef poslaničkog kluba DPS Danijel Živković
DF troši Lekića - za svoj interes!
Mandatar Miodrag Lekić je za "Demokratski front" samo bivši lider tog saveza kojeg još jednom treba politički potrošiti za njihov interes. A kako su već krenule trgovine oko resora i međusobna ucjenjivanja, jasno je da imamo reprizu onoga što se dešavalo nakon 30. avgusta 2020. - kaže za CdM šef Poslaničkog kluba DPS Danijel Živković, odgovarajući na pitanje zašto je DF baš Lekića odabrao da bude mandatar. 
 
3
Rekli su - predsjednik DUA Mehmet Zenka
Neprihvatljiv premijer i - povratak u prošlost!
- Neprihvatljivo je za nas kao i za sve građane koji razmišljaju za budućnost Crne Gore da prihvatimo povratak u prošlost kao što su bile devedesete, a gdje je opšte poznato kakav status su imale manjine u Crnoj Gori. Za Demokratsku Uniju Albanaca je neprihvatljivo da sastav sljedeće crnogorske vlade sastavi, i da bude premijer naše drzave čovjek koji je tokom Kosovskog rata otvoreno i javno podržao Milosevica i njegove zločine na Kosovu, poručio je predsjednik DUA Mehmet Zenka. 
 
2
Nebojša Medojeviić, predsjednik PzP, u susret formiranju 44. Vlade
Za podršku - koordinacija službom bezbjednosti!
- PZP neće podržati vladu ako ne dobijemo poziciju potpredsjednika za koordinaciju službi bezbjednosti - u susret formiranju 44. Vlade i da je PzP i DF našu konstantu želju da prezmemo odgovornost za reforme u ovom veoma osjetljivom sektoru, - uslovio je predsjednik PzP Nebojša Medojeviić. 
 
2
Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković
Ispunili sve - od ugovora sa SPC do OB!
- Za kratko vrijeme uradili smo mnogo, što ni jedna partija uradila nije, ispunili smo sve što smo obećali. U 43. Vadi SNP je ispunio svoje programske ciljeve. Kao najvažnije i jedan od ključnih prioriteta jeste potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC, čime se naša Mitropolija izjednačila sa tri vjerske zajednice koje su već potpisale Temeljni ugovor. Potom,ono što smo obećali jeste popis stanovništva. Usvojen je zakon i čim bude prostora i ne budu predizborne kampanje,obaviće se popis, sa dubokim mojim uvjerenjem da će poslije dugo vremena to biti prvi slobodni popis, gdje će se svaki građanin slobodno izjasniti, bez pritiska i bez ikakvih posledica - naglasio je na današnjoj konferenciji za medije predsjednik SNP Vladimir Joković.  
 
2
Miniatri iz Bošnjačke stranke još su na funkcijama zbog odgovornosti prema građanima
Neće podržati - vladu sa Lekićem!
- Na Bošnjačku stranku niko nema uticaj, osim naših članova i simpatizera. Mi smo samostalni, autonomni i to smo pokazali u prethodnom periodu - saopšteno je iz te partije.
Pojašnjeno je da su ministri iz stranke na funkcijama "zbog odgovornosti prema građanima, ali i prema potrebama resora kojim upravljaju, u skladu sa Ustavom", ali i nagovješteno da "neće učestvovati u formiranju vlade, na čelu sa liderom Demosa Miodragom Lekićem, jer bi bila utemeljena na neustavnim izmjenama Zakona o predsjedniku". 
 
2
Šef poslaničkog kluba DPS Danijel Živković
Očitana dva bloka – evropski i antievropski!
- Njih ne zabrinjava to što će Crna Gora skrenuti sa evropskog puta, niti što imamo djelovanje suprotno ustavnom poretku. Ne zabrinjava ih jer danas u Crnoj Gori imamo očitana dva bloka – evropski i antievropski koji je sačinjen od ove koalicije u parlamentu koja je sinoć definitivno pokazala kako se djeluje i radi suprotno ustavnoaničkm i pravnom poretku, izglasavajući izmjene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi kako bi na silu preuzeli vlast u lokalnim samoupravama tamo gdje su izbori završeni 23. oktobra, a gdje nije moguće formirati vlast bez odluke Ustavnog suda po podnijetim žalbama - ukazao je na konferenciji za medije šef poslaničkog kluba DPS Danijel Živković  
 
2
Predsjednik "PzP" konstatovao da je Spajić za ppar mjeseci potrošio najmanje milion eura za nekretnine
Odakle pare - apostolu Spajiću?
         - Spajić je potrošio za par mjeseci ove godine, najmanje milion eura za nekretnine na primorju i u "Beogradu na vodi!! - konstatovao je danas na FB predsjednik "PzP" Nebojša Medojević i zapitao"
- Da li je apsotolopov Mickej Spajic na ime svoje vanbračne partnerke u ovoj zgradi u BGH2O kupio stan od 78 kvadrata i poslovni prostor od 86 kvadrata?
Možda sam ja istrošeni političar, ali on je bez sumnje političar trošadžija. Narodnih para koje je pokrao. Odakle ti lova frajeru? 
 
2
Potpredsjednik DPS dr Jevto Eraković poručio dijaspori koja večeras u "Bemax areni" organizuje protest protiv vlasti
Pobijediće ljubav - prema državi!
- Ma gdje god bili ljubav prema našoj državi nas spaja i zato ćemo pobijediti - napisao je na Twitteru, zahvaljujući crnogorskoj dijaspori za skup podrske Crnoj Gori koji danas u 19 organizuje u "Bemax areni" u Podgorici.
Savez asocijacija Crne Gore u Njemačkoj organizuje "skup dijaspore protiv onih koji na najgrublji način ignorišu stavove i preporuke međunarodne zajednice koji besprizorno gaze Ustav, zakone i druge pozitivno pravne norme naše države". 
 
2
GI "21. maj" pdsjeća na jedan od najstrašnijih zločina u okupiranoj Crnoj Gori tokom Drugog svjetskog rata
U Evropu se ne stiže - preko Zidanog mosta!
         - Među strijeljanim u Farmacima, pored onih iz Podgorice i Danilovgrada, najveći je broj iz nikšićkih porod    ica.
Ipak, ni ove godine nije bilo predstavnika Opštine Nikšić, što i ne čudi kada u isto vrijeme na nikšićkom Trgu slobode, tik do spomenika narodnom heroju Ljubu Čupiću, imamo izložen kalendar sa likom vođe četničkog pokreta. Sljedbenici ove ideologije, oličeni u Demokratskom frontu, ali posebno oni koji ih danas podržavaju, morali bi da znaju da se u Evropu ni tada ni sad ne stiže preko Zidanog mosta. Naprotiv. Služenje tuđim interesima i spremnost na razna nepočinstva, završava na sramnim stranicama istorije i u građanskom preziru - zaključuje GI "21.maj" u saopštenju kojim podsjeća da je na današnji dan, 27. decembra 1943. godine, u Farmacima kod Podgorice počinjen jedan od najstrašnijih zločina u okupiranoj Crnoj Gori tokom Drugog svjetskog rata. 
 
2
Bivša ministarka zdravlja napisala "otpozdrav na pismo" gradonačelniku Podgorice
Već posvećeni problemima - koje je ignorisao!
- Očigledno je da dotičnog nervira svako podsjećanje da je izgubio na izborima i da više neće obnašati javnu funkciju. A posebno ga je izgleda oneraspoložilo to što već sada predstavnici buduće vlasti posvećuju pažnju svim problemima koje je on ignorisao i zapostavljao - napisala je bivša ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović u otpozdravu na pismo dr Ivanu Vukoviću, gradonačelniku Podgorice, "izvjesnoj personi koja se i dalje predstavlja kao gradonačelnik Podgorice (Ivan Vuković) za čiju smjenu je na izborima glasalo dvije trećine građana i građanki Podgorice, usudio se da me danas prozove preko svojih zvaničnih naloga na društvenim mrežama": 
 
2
Gradonačelnik Podgorive o bivšoj ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović
Jezivo zloupotrijebia djecu!
- Jeziva zloupotreba djece u političke svrhe. Prije nekoliko dana, uprava Resursnog centra “Podgorica” (za djecu, omladinu i odrasle sa smetnjama u razvoju) nezvanično je informisala roditelje štićenika da će im u goste doći predstavnici Glavnog grada biv kako bi im podijelili poklone uoči Nove godine. Gradonačelnik i gradska uprava nijesu imdgali nikakva saznanja o tome - napisao je na FB profilu gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković o postu+ 
 
2
Predsjednikk DNP i jedan od lidera DF Milan Knežević u emisiji "Link" RTCG najavio
Predajemo Đukanoviću - potpise za Lekića!
- Aktuelna parlamentarana većina danas ili sjutra poslaće predsjedniku države Milu Đukanoviću pismo sa 41 potpisom podrške Miodragu Lekiću, kao mandataru za sastav nove vlade.  
 
2
Poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković o targetiranju i prijetnjama uredništvu portala "Standard"
Sramno i kukavički - kako takvima priliči!
             - Sramno i kukavički, kako ovakvima i priliči - prokmentarisala je targetiranje i prijetnje upućene uredništvu portala "Standard" putem glasila In4s ptargetiranje i prijetnje upućene uredništvu portala "Standard" putem glasila "In4s" i tamošnjih komentara poslani ca SDP Draginja Vuksanović Stankovič i dodala:
- Nadležni učinioce ovako gnusnih napada da privedu pravdu. Puna podrška medijskim priliči -poslenicima i slobodnoj riječi.  
 
1
Potpredsjednik DPS dr Jevto Eraković apelovao sa Tweetera
Za suverenu i evropsku - u utorak svi!
- Kada se brani Crna Gora i evropske vrijednosti mora da nas ima. Mirno, demokratski, sa porodicama, prijateljima, onima koji postuju različitosti, koji žele dobro, sa onima koji su budućnost…Da nas ima sve više za suverenu i evropsku Crnu Goru. Biće nas u utorak, u 19 sati svi u Podgoricu - apelovao je sa Tweetera potpredsjednik DPS dr Jevto Eraković. 
 
1
Press konferencija DPS o odlukama parlamentarne većine u Skupštini Crne Gore
Antievropska pučistička većina - skrenula!
- Antievropska pučistička većina je ponovo izglasala izmjene i dopune zakona o predsjedniku uprkos mišljenju Venecijanske komisije. Ono što se danas desilo ne možemo nazvati nikako drugačije vec ustavnim pučem - ocijeni je sinoć na press konferenciji šef poslaničkog kluba DPS Danijel Živković.

 
 
1
Rekli su - poslanica BS Kenana Strujić Habrić šefu poslaničkog kluba DF Slavenu Radunnviću
Na vašu riječ - završavali smo u grobnicama!
- Kada smo nekome od vas devedesetih vjerovali na riječ, završavai smo u - grobnicama - obratila se danas u parlamentu poslanica BS Kenana Strujić Habrić šefu poslaničkom kubu DF Slavenu Radunoviću. 
 
1
Bošnjačka stranka najoštrije osudila napad na poslanike BS Sulja Mustafića i "Force" Genci Niimanbegua
Apeluju na - smirivanje tenzija!
- Bošnjačka stranka još jednom poziva građane na suzdržanost i smirivanje tenzija, jer građanski mir nema alternativu. Iako se Crna Gora danas nalazi u ozbiljnoj političkoj, društvenoj i institucionalnoj krizi, pozivamo sve aktere na dijalog. Pozivamo i međunarodnu zajednicu da se aktivnije uključi, da kroz medijaciju pomogne da Crna Gora krene putem prosperiteta i i izlaska iz trenutne krize - apeovala je BS, koja je najoštrije osudila napad na poslanike BS Sulja Mustafića i "Force" Genci Niimanbegua, napminjući da pojedinci koji stoje iza ovih napada ne pripadaju organizatorima današnjeg protesta. 
 
1
DPS ukazuje na opasne namjere neustavne parlamentarne većine
Većina istrajna u - rušenju poretka!
- Naša država se nalazi u ozbiljnoj političkoj krizi, koju je prouzrokovala neustavna parlamentarna većina te se kao jedini izlazak iz nje nameće što hitnije održavanje vanrednih parlamentarnih izbora. Ovom prilikom pozivamo građane da masovnim odazivom sjutra iskažu svoj stav povodom namjere neustavne parlamentarne većine da državu uvede u anarhiju, i da dostojanstveno, civilizovano ali i odlučno stanu u zaštitu ustavnog poretka - zaključuje DPS i ukazuje da postoji namjera neustavne većine da istraje u rušenju ustavnog poretka i da u potpunosti blokira evropski put Crne Gore. 
 
1
Nadležni državni organi nisu u stanju da sprovedu zakon i omoguće održavanje izbora u Šavniku
Na kršenje zakona - Tužilaštvo i MUP nijemi!
- Ni osmu sedmicu zaredom nadležni državni organi nisu u stanju da sprovedu zakon i omoguće održavanje izbora na preostala dva izborna mjesta u Šavniku - primjećuje na TWitteru član Izvršnog odbora Socijaldemokrata Miloš Mašković:
- Tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) ostali su nijemi na kršenje zakona i uzurpiranje izborna prava dijela građana Šavnika - i dodaje da su dešavanja u Šavniku najbolji odraz stanja u kojem se crnogorske institucije danas nalaze.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|